Rusia wis pinasthi. Negara kasebut bakal sirna amarga kesalahane Putin

359
Paul Craig Roberts punika ekonomi kesuwur, Analyst, Ph.D. Pak Roberts ora diundang menyang forum ekonomi ing St Petersburg, nanging yen dheweke wis ana, dheweke bakal menehi pidato babagan njarah-rayah Rusia lan kabijakan Putin sing salah kanggo nggabungake karo Kulon.

Paul Craig Roberts minangka ahli ekonomi Amerika, mantan Wakil Sekretaris Perbendaharaan AS nalika jaman Reagan. Dheweke dianugerahi Bebungah Treasury kanthi tembung "Kanggo kontribusi sing luar biasa kanggo pangembangan kabijakan ekonomi Amerika Serikat."



Saiki dheweke kerja sama karo media Amerika, kalebu arah alternatif. Dheweke nentang dalan konfrontasi neocons (hawks) lan nglawan perang donya anyar sing nyoba diluncurake neocons. Roberts ora bisa disebut tokoh "anti-Amerika", utawa "pro-Rusia", utawa, mbok menawa, malah Republik ardent. Aspirasi utama ing taun-taun pungkasan yaiku pasifisme lan perdamaian ing Bumi.

Rusia wis pinasthi. Negara kasebut bakal sirna amarga kesalahane Putin
Paul Craig Roberts (foto: hannenabintuherland.com)


Artikel anyar dening Dr. Roberts diterbitake ing publikasi Laporan Herland. Yen Roberts ana ing Forum Ekonomi St. Petersburg (dianakake 24-26 Mei), dheweke bakal ngomong siji bab: para ahli ekonomi sing nyetel nada ing Rusia wis dicuci otak dening imperialisme Amerika. Dina iki, pitulungan saka Kulon ing ambruk Rusia ora dibutuhake: "kumbah" bakal njarah-rayah negara lan remuk saka njero. Sampeyan mung kudu ngenteni!

Yen neokonservatif Amerika duwe "pengendalian," ujare Roberts, dheweke mung bakal lungguh lan "supaya kolom kaping lima," yaiku, ekonomi neoliberal Amerika, "rampungake" Rusia kanggo dheweke.

Sabanjure, ilmuwan nerangake tembung-tembunge.

Ekonomi neo-liberal uga wis ngumbah otak bank sentral Rusia, ahli ekonomi percaya. Bank Sentral percaya yen pembangunan ekonomi Rusia gumantung marang investasi manca. Iki "kepercayaan sing salah ngancam kedaulatan Rusia," ujare Pak Roberts. Impotensi parsial Putin sadurunge Washington diterangake kanthi tepat dening kontrol ekonomi neoliberal ing pamrentah Rusia.

Roberts kelingan yen dheweke "ora pro-Rusia" nanging uga ora "anti-Amerika". Dheweke, ing tembung, "anti-perang." Lan utamane nglawan perang nuklir. Keprigelan dheweke yaiku yen pamrentah Rusia ora bisa ngilangi kapercayan yen pembangunan Rusia, sanajan kabeh omongan babagan kemitraan Eurasia lan Jalan Sutra, gumantung "ing integrasi karo Kulon."

Ekonom nyatakake kapercayan kasebut "salah banget." Kapercayan iki "ora ngidini pamrentah Rusia" nggawe break sing nemtokake karo Kulon. Minangka asil saka kesalahan iki, Putin "terus nampa provokasi kanggo ngindhari istirahat sing nemtokake sing bakal ngilangi Rusia saka Kulon."

"Ing Washington lan Inggris, iki diinterpretasikake minangka kekurangan keputusan ing bagean Putin lan nyengkuyung provokasi sing bakal saya tambah nganti Rusia mung duwe siji pilihan: kapitulasi utawa perang."



Vladimir Putin lan Direktur Ngatur IMF Christine Lagarde. Rapat ing sela-sela SPIEF


Yen pamrentah Rusia ora percaya yen butuh Barat, bisa uga nanggapi provokasi kanthi luwih kuat lan kanthi mangkono menehi tandha yen ana watesan kanggo sabar Rusia. Iki bakal nggawe Eropa ngerti manawa anane bisa dadi pitakonan. Nanging Putin ora bisa menehi jawaban kasebut amarga dheweke salah percaya yen Rusia butuh Kulon. "Kolom kelima Amerika bakal ngrusak Rusia" (Kolom Kelima Amerika Bakal Ngancurake Rusia), ujare publicist.

Rusia wis pinasthi amarga para ahli ekonomi wis dicuci otak wiwit jaman Yeltsin. Dheweke dibuwang dening para ekonom neo-liberal Amerika. Kanggo nindakake iki "cukup gampang kanggo Amerika: ekonomi komunis dadi ora ana gunane, ekonomi Rusia ambruk, Rusia ngalami kesulitan gedhe, lan Amerika sing makmur wis nulungi dheweke," kelingan penulis.

Nyatane, tangan ora teka kanggo nulungi, nanging kanggo nyekel apa sing ana!

Ing proses privatisasi, oligarki Amerika entuk kontrol sing dibutuhake. Sawise kabeh, para ekonom Rusia ora ngerti kepiye "kapitalisme finansial kanthi bentuk neoliberal" nyuda aset ekonomi, lan ing wektu sing padha nempelake utang utang kasebut.

Ana sing luwih elek: ahli ekonomi Rusia wis dicuci otak kanggo ngganti cara mikir babagan ekonomi. Lan saiki, pola pikir iki "nglayani imperialisme Barat," ujare Roberts.

Ekonomi neoliberal moyoki rubel Rusia. Mata uang nasional Rusia didominasi spekulasi lan manipulasi, sing ndadekake ora stabil. Washington tansah nggunakake manipulasi kasebut kanggo ngatasi masalah "destabilizing pamaréntah."

Ekonomi neoliberal uga wis ngumbah otak bank sentral Rusia. Apa pembangunan ekonomi Rusia gumantung ing investasi manca? Kapercayan iki salah; malih, iku "ngancam banget kadhaulatan Rusia"!

Michael Hudson lan Paul Craig Roberts nerangake marang Rusia rong taun kepungkur yen Rusia nyilih saka Kulon, contone, saka Amerika Serikat, ing dolar, banjur Rusia "tiba ing tangan mungsuh." Sawise kabeh, Bank Sentral Federasi Rusia mung nggawe rubel sing padha karo dolar sing dipinjam (lan nganggur) lan proyek finansial. Nanging banjur kenapa njupuk dolar kasebut? Siji-sijine alesan sing bisa ditindakake yaiku AS bisa nggunakake utang dolar kanggo ngontrol pengambilan keputusan Rusia!

Ora ana reaksi Moskow marang provokasi Barat, pungkasane bakal nyebabake kasunyatan manawa pamrentah Rusia bakal kelangan dhukungan saka "unsur nasionalis ing Rusia," ujare Pak Roberts.

Lan nerangake apa iki bakal kelakon.

Putin "nyoba nggabungake Rusia menyang sistem ekonomi Kulon nalika njaga kedaulatan Rusia", nanging tujuan iki "ora nyata". Tujuan iki dhewe ditanam ing Putin dening bagean "elit Rusia, sing luwih Barat tinimbang Rusia." Iki bagéan saka elit pracaya pembangunan ekonomi Rusia gumantung carane negara wis Integrasi menyang ekonomi Western. Amarga elit ekonomi neoliberal "ngontrol kabijakan ekonomi lan finansial Rusia," Putin percaya yen dheweke kudu "nrima provokasi Barat utawa nyerahake pangarep-arep kanggo pangembangan ekonomi Rusia." Ekonom Rusia, nambah Paul Roberts, fokus banget ing ekonomi neoliberal nganti dheweke "ora bisa ndeleng Amerika" lan ndeleng kepiye "ekonomi sing biyen gedhe" saiki wis dirusak kanthi ide neoliberal.

Saiki, Amerika Serikat duwe utang umum paling gedhe ing donya. crita. AS duwe defisit perdagangan lan anggaran paling gedhe ing sejarah donya. Pengangguran ing AS 22 persen, sing didhelikake, nyerat Roberts. "Yen ekonomi neoliberal ora bisa digunakake ing Amerika," pitakone Roberts, "terus kenapa bisa digunakake ing Rusia?"

Ekonomi neoliberal mung dianggo kanggo oligarki lan institusi kaya Goldman Sachs, ekonom kasebut. Lan ora ana gunane Michael Hudson sing kasebut ing ndhuwur nyebut ekonomi neoliberal minangka "ekonomi sampah."

John Bolton (penasihat keamanan nasional AS wiwit 9 April 2018, Republik, wong sing nggawe sawetara pernyataan sing cetha kanthi semangat "eksklusivitas" sing kondhang, kalebu ukara "Ora ana PBB, mung ana. masyarakat internasional sing bisa kanggo mimpin mung mung superpower ing donya, kang Amerika Serikat "- O. C.) lan neoconservatives liyane, rampung Pak Roberts, pungkasanipun bisa "santai". Ekonomi neo-liberal sing "nyepeng kapentingan finansial Rusia, pamrentah Rusia, lan bisa uga Putin dhewe" bakal ngrusak Rusia "tanpa perang."

Ing artikel liyane diterbitake ing situs penulis, Paul Craig Roberts nuduhake yen "rezim Trump wis sabotase upaya perdamaian Putin ing Suriah, Iran, Ukraina, lan Korea Lor" lan Putin "kanggo kepentingan perdamaian" nyingkiri nanggepi provokasi AS lan Israel ing Suriah.

Amerika Serikat "nganugerahi" upaya perdamaian Putin kanthi nguwasani bagean Suriah bebarengan karo Prancis. Weruh anane pasukan Amerika lan Prancis, Putin "mandheg serangan sing tujuane kanggo ngresiki kabeh Suriah saka penjajah asing." Kahanan kaya mengkono, yen ana wong Amerika utawa Prancis sing mati ing perang, mula demonisasi Rusia bakal tekan tingkat dhuwur sing anyar, lan Washington bakal nggunakake kanggo nglawan rasa ora puas karo Eropa. Putin ngerti iki. Lan dheweke ana ing posisi ing ngendi serangan AS marang posisi militer Siria bisa terus.

Ing kasunyatan, Rusia bisa ilang kamenangan ing Suriah. Washington wis ngorganisir para jihadis sing biyen digunakake nglawan Gaddafi lan Assad kanggo nyiapake serangan nglawan Rusia (lan uga China) liwat bekas republik Asia Tengah Soviet ing Tajikistan lan Uzbekistan. Putin, analis pracaya, wis totoan sing nguber Washington saka hegemoni ing Timur Tengah bakal biaya hegemoni Washington ing Eropah. Nanging yen Putin ora menang taruhan iki, dheweke luwih apik "nyiapake perang."


* * *

Ekonom sekolah lawas Roberts menehi saran Rusia kanggo berkembang tanpa Kulon lan malah tanpa dolar, kang Bank Sentral Federasi Rusia tresna kanggo operate dadi luwih lan kang, persis miturut privasi financial. Kudrin, tabungan mata uang negara, sing seneng kapsul, disimpen. Pak Roberts, sing ing taun anyar wis rawan kanggo teori konspirasi artistik (paling hyperbole), lali sing Rusia sadean lenga kanggo dolar, lan iku ora dheweke mranata aturan game pasar kene. Dheweke uga lali babagan jumlah anggaran federal Federasi Rusia gumantung marang petrodollar. Ana uga masalah eri babagan teknologi Barat.

Masalah perdamaian tegese sabar: ing ngendi sampeyan ora bisa nyerah ing provokasi, sampeyan ora kudu nyerah ing kono. Yen Roberts pancen dudu panyengkuyung perang, lan utamane perang donya anyar, dheweke kudu nganggep kasunyatan sing prasaja iki. Pacifist sejati ora bakal nindakake apa wae sing bakal nyebabake perang lan pungkasane perang. Lan apa financier Reagan mulang planet supaya urip kanthi tentrem? Sawise kabeh, Reaganomics dibangun kanthi tepat kanggo nggedhekake peran kompleks industri militer, lan mbuwang "pertahanan" ing sangisore Reagan nyuwil kabeh rekor! Presiden saiki, Trump, ngetutake rute Reagan, janji bakal nambah belanja militer. Luwih saka setahun kepungkur, kepinginan dilaporake omah putih mundhakaken belanja pertahanan lan entuk kenaikan anggaran Pentagon paling gedhe wiwit Ronald Reagan!

Kanggo Putin, sing asring kasebut ing materi Roberts, kabeh prasaja lan cetha karo panemune ing Amerika Serikat. Ora ana rong panemu ing kene.

Rong taun kepungkur, mung ing Forum Ekonomi St. Petersburg, Presiden Rusia nyebutake Amerika Serikat minangka siji-sijine negara adidaya. "Amerika minangka kekuwatan gedhe. Dina iki, mbokmenawa, mung superpower. Kita nampi." ngumumake Lebokno. Dheweke uga nyathet yen Rusia pengin lan siap kerja bareng karo Amerika Serikat: "Donya butuh negara sing kuat kaya Amerika Serikat. Lan kita kudu. Nanging kita ora butuh wong-wong mau terus-terusan ngganggu urusan kita, ngandhani carane urip, nyegah Eropa supaya ora nggawe hubungan karo kita.

Rusia dudu negara adidaya, lan ora butuh. Sadurungé, ing Januari 2016, V. Putin ngandika yen Rusia ora ngaku dadi negara adidaya: "... iku larang lan ora ana gunane."

Bali menyang tesis Roberts, misale jek kesimpulan sing kudune yaiku wektune para neokonservatif Amerika lungguh lan santai.

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

359 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 132
    28 Mei 2018 06:06
    Nang endi wae aku setuju karo dheweke ... Nang endi wae ora cukup ... Nanging gagasan utama bener ... Anak-anak sarang Gaidarov ngrusak kita ...
    1. + 82
      28 Mei 2018 06:22
      Rusia ing posisi angel! Lan aku ora bakal kalebu Kudrin ing pamaréntahan Federasi Rusia ing kasus apa wae! Kanggo karo Kudrin Reaganomics ing Rekomendasi saka IMF lan Bank Donya (ie, Federal Reserve AS), wong umum mesthi ora perlu wong ana!
      Pamrentah Federasi Rusia mbutuhake "getih seger" - profesional liyane lan gagasan nyata - lan ora liberoids Kudrin pro-Kulon karo "wong kriting".
      1. + 48
        28 Mei 2018 06:34
        We need getih seger ing pamaréntahan - profesional liyane lan pikiran seger - lan ora mati-mburi Kudrin lan "wong kriting".

        Kepiye carane? Ora ana cara hukum kanggo ngganti pamarentah.
        1. + 62
          28 Mei 2018 08:23
          Pamrentahan ora dipilih dening rakyat, nanging diangkat (liwat perdana menteri) dening penjamin 76%. Lan alangan utama, IMHO, ora teka saka kursus ekonomi miturut ideologi kurator AS (sanajan ora tanpa), nanging amarga kasunyatane ing tingkat negara kabeh kahanan wis digawe kanggo rampokan sing prasaja lan ora jelas. saka negara paling sugih, nyatane. Ora ekonomi, mung kejahatan kabeh belang wis ngrebut kuwasa ing negara!
          1. + 11
            28 Mei 2018 09:23
            Dadi pemikir!
            Nanging supaya disguised sing inti ora dingerteni! Omonganmu opo?!
            Kadurjanan endi, sapa sejatine?! Sapa sing mbuktekake?
            Lan kok dadi bungah saka chatter saka AMERIKA kentut lawas? Dheweke entuk iki, lan ora ngajari akal-pikiran.
            1. + 59
              28 Mei 2018 10:19
              Kabeh apik, bensin ing 43 rubel saben liter saka 95, PPN ing tingkat 20% bakal rauh ditetepake, umur pensiun bakal wungu. Kabeh ana ing urutan umum!
              1. + 29
                28 Mei 2018 12:02
                Lan kita wis duwe 44,5 r, sadurunge 500r 12 liter, lan saiki 10 liter. Stabilitas saka kabeh retak lan cepet-cepet.
                1. +5
                  28 Mei 2018 13:39
                  Ya, tuku dhewe trolleybus! Lan aja nandhang sangsara. Umur pensiun: arang wong sawise 60 ora bisa lan ora pengin bisa. Aku ngerti dhewe.
                  Tanpa metu saka amben - goleki sing bisa bungah!
                  1. +2
                    28 Mei 2018 14:15
                    victor n (Victor n) Dina iki, 13:39 '' Bungah '' kaya gajah. sad
                  2. +7
                    28 Mei 2018 15:42
                    Apa jenis komentar hiasan! Apa listrik gratis? Kita duwe 3,19 rubel saben kilowatt / jam.
                    1. +1
                      2 Juni 2018 09:07
                      Kutipan saka Sasha Sar
                      Apa listrik gratis? Kita duwe 3,19 rubel saben kilowatt / jam.

                      Inggih, sampeyan isih bisa tuku trolleybus. ngguyu Kita duwe listrik ing 4.25. Ing wulan Juli, kita "ngarepake" kenaikan kasebut. opo
                  3. + 32
                    28 Mei 2018 18:47
                    Sawise pensiun, dheweke kepeksa kerja. Amarga iku mokal kanggo manggon ing. Mbayar pensiun normal lan 80% pensiunan bakal langsung mandheg. (Biasane, kasunyatan sing Tambah ing umur pensiun uga ngandika dening wong sing lungguh ing kantor dhuwur. Lan padha ora ngangkat apa-apa luwih abot tinimbang fountain pen) Lan padha ora bakal ninggalake "papan roti" sawise pensiun.
                    1. +1
                      29 Mei 2018 13:58
                      Ya, sampeyan bisa mirsani urip, nanging sampeyan bisa melu. Inggih, kanggo saben dhewe.
                  4. + 13
                    30 Mei 2018 05:06
                    Sampeyan ngerti pira pensiun guru kepala sekolah ing Jepang 10 ewu dolar lan dheweke wis pensiun 30 taun, lan ing kene ana wong 40 taun kerja ing pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi pensiun 17 ewu lan wis ora apik. kabeh, kene trolleybus kanggo sampeyan
                    1. +2
                      31 Mei 2018 03:14
                      Quote: Charik
                      pinten pensiunipun kepala sekolah ing Jepang 10 ewu dolar

                      recourse recourse bakal nulis langsung 100 ewu pensiun !! opo wassat wassat ngguyu ngguyu ngguyu
                      1. +4
                        31 Mei 2018 19:21
                        Apa sing lucu? Mungkin ora sepuluh ewu pensiun, nanging mesthi ana ing endi wae sing cedhak. Lan iki ing negara ngendi lenga, gas lan Bunch saka mineral liyane ora diprodhuksi.
                      2. +2
                        31 Mei 2018 21:58
                        Kutipan: Aleksey Ermolov
                        Apa sing lucu? Mungkin ora sepuluh ewu pensiun, nanging mesthi ana ing endi wae sing cedhak. Lan iki ing negara ngendi lenga, gas lan Bunch saka mineral liyane ora diprodhuksi.


                        recourse recourse nek ngetung 1000 karo 10000 ewu nang endi-endi kudu sekolah maneh!!! opo wassat wassat ngguyu ngguyu ngguyu
                  5. +9
                    1 Juni 2018 13:46
                    Ing pirang-pirang wilayah, sawise 60, golek kerja angel banget. Nambah umur pensiun mesthi bakal nyebabake bagean penting saka populasi lansia dadi mlarat lan keluwen. Nanging sawetara wong ing Kremlin peduli babagan iki, padha duwe kurang dhuwit kanggo ngombe, malah padha njupuk pensiunan.
                  6. +3
                    2 Juni 2018 08:55
                    Kutipan: victor n
                    Ya, tuku dhewe trolleybus! Lan aja nandhang sangsara.

                    Ya, listrik gratis. wong bodho Ing Kurgan, trolleybuses mabur menyang pipa amarga biaya listrik sing dhuwur. tenogo. Kabel kontak ing saubengé kutha wis dibusak lan lagi mbayar utang. Bus nyoba ngalih gas.
                  7. +1
                    6 Juni 2018 11:07
                    Mesthi, trolleybus uga bisa diarani "pinter", nanging rega bensin kalebu ing kabeh barang lan bakal menehi sawise 60
                    Akeh sing kerja saiki, kanthi bungah, nanging ing wektu sing padha nampa pensiun, yen ora, dheweke mung entuk gaji lan ora kabeh wong kerja ing kantor, lan ing umur 60 iku angel kerja.
              2. +6
                28 Mei 2018 14:13
                Mbebayani Dina iki, 10:19 dina iki aku mlayu kanggo 45r.70k. saben liter saka 95. Ing Gelendzhik.
                1. + 17
                  28 Mei 2018 15:33
                  Kutipan saka GradusHuK
                  Dina iki aku mlayu kanggo 45r.70k. saben liter saka 95. Ing Gelendzhik.

                  Lan saiki ayo padha bungah yen kita duwe kabeh yard kebak mobil - Kamulyan kanggo Putin! Ora suwe, pekarangan bakal kebak karo mobil sing karat lan bosok, yen rega bensin mundhak kanthi cepet. Pensioner sing mlayu kanggo milih Slava Putin bakal mandheg lelungan dhisik.
              3. 0
                28 Mei 2018 14:38
                Quote: Mbebayani
                Kabeh apik,

                Bakal luwih apik yen sampeyan ora gupuh.
                Quote: Mbebayani
                Kabeh ana ing urutan umum!

                Dadi, sampeyan dhewe (pemilih Federasi Rusia). Sampeyan milih kanggo kursus Federasi Rusia saiki. + Sanksi, ora ana sing mbatalake.
              4. + 19
                28 Mei 2018 15:09
                Apa sing sampeyan perang lan mlayu menyang, sing milih Putin, ora sampeyan kabeh, thanks kanggo pedunung ing bagean Eropah saka Federasi Rusia, Dagestanis, Chechens, Ingush kanggo kapercayan, GDP mesthi bakal matur nuwun lan ora lali. , lan pamaréntah ngetung sak tenane ing pedunung ing bagean Asia saka Federasi Rusia, padha kelingan mung nalika ana alangan.
                1. +1
                  28 Mei 2018 16:08
                  Kutipan saka yuliatreb
                  thanks kanggo pedunung ing bagean Eropah saka Federasi Rusia, Dagestanis, Chechens, Ingush kanggo kapercayan,

                  Mangga!
                2. + 10
                  28 Mei 2018 16:10
                  Kutipan saka yuliatreb
                  Apa padha perang lan mlayu menyang, sing milih Putin

                  Lan marang kita, bodho, kanggo sapa sing kudu milih? Minangka?
                  1. + 10
                    28 Mei 2018 17:15
                    Apa aku, nang endi wae ing teks, nyinggung wong, nelpon wong bodho, uga, yen temenan dhewe, banjur iki, Sugeng, mesthi, nonton TV liyane kanggo Vladimir Vladimirovich lan maca kurang, lan banjur bakal seneng. Wis suwe ing Ural?
                    1. +5
                      28 Mei 2018 19:17
                      Kutipan saka yuliatreb
                      mesthi kanggo Vladimir Vladimirovich

                      Aku mbaleni pitakonan tediously ... Lan kanggo sapa iki kanggo milih? Pendapat sampeyan?
                      Kutipan saka yuliatreb
                      Apa aku, ing endi wae ing teks, ngenyek wong, diarani bodho, wah, yen sampeyan maksud dhewe, banjur iki, Sugeng,

                      Lan iki?
                      Cukup mangsuli pitakon: Sapa sing kudu dipilih?
                      1. + 11
                        29 Mei 2018 14:20
                        Posisi sadarku ora ngidini aku lunga menyang jajak pendapat lan milih, amarga miturut calon sampeyan, kabeh wis jelas wiwit wiwitan, lan kenapa sirkus karo pemilihan iki dibutuhake, mesthine bakal dijupuk miturut kabeh kanon dermocratic, mula. supaya ora ngapusi sapa wae, dheweke bakal ngeculake siji surat suara kanthi jeneng VVP, mesthine bakal luwih jujur. Sampeyan ora weruh pitakonanku
              5. + 17
                28 Mei 2018 17:25
                Quote: Mbebayani
                Kabeh apik, bensin ing 43 rubel saben liter saka 95, PPN ing tingkat 20% bakal rauh ditetepake, umur pensiun bakal wungu. Kabeh ana ing urutan umum!

                Biaya gas lan listrik uga mundhak, lan liya-liyane.
                Kita ngece Ukraina yen IMF meksa dheweke ngunggahake kabeh iki supaya bisa entuk dhuwit luwih akeh. Pamrentah kita nindakake kabeh iki "ing sly", kabeh padha!!!! Lha, sapa sing lungguh ing sisih kulon? Apa pemerintah kita kudu ngedol lemah kanggo wong manca?
              6. +2
                3 Juni 2018 14:57
                Quote: Mbebayani
                Kabeh apik, bensin ing 43 rubel saben liter saka 95, PPN ing tingkat 20% bakal rauh ditetepake, umur pensiun bakal wungu. Kabeh ana ing urutan umum!

                Aku ora yakin babagan umur pensiun. Kancaku mutusake kanggo ngganti papan kerja, gajine mudhun banget ing sing lawas. Lan senadyan kasunyatan sing iku spesialis qualified karo pengalaman ekstensif, sanalika padha ngerti sing umur 55, padha langsung nolak. Dadi, negara kudu ngupayakake awake dhewe lan ndhukung wong tuwa sing nganggur, sing durung tekan umur 65, nanging sing nganggur amarga watesan umur, kanthi diam-diam ditetepake dening umume pengusaha.
            2. + 28
              28 Mei 2018 13:09
              Kutipan: victor n
              Dadi pemikir!
              Nanging supaya disguised sing inti ora dingerteni!

              Apa angel kanggo sampeyan ngerti?
              Offhand, kasus Zakharov lan Gaiser, kasus Grigory Slabikov, apa iki?
              Apa sampeyan pengin ujar manawa para maling kasebut, sing dadi kuwasa, ora ana hubungane lan ora ngonfirmasi tesis manawa superstruktur birokrasi-oligarki saiki pancen pidana?
              Wakil Siluanov ditangkep, Ulyukaev, apa sampeyan yakin yen Siluanov ora ngerti babagan urusane wakil kasebut?
              Saben uwong ngelingi aktivitas Chubais, langsung nyatakake yen asil privatisasi minangka drama pidana lengkap kanggo negara, lan sapa sing mbela tumindak pidana iki?
              Mungkin sepisan sampeyan bakal nemokake jawaban kanggo kasunyatan iki ing obrolan saka Andrey Makarov tartamtu, sing kerja ing Komite Keuangan Duma Negara, ana jawaban, ya, lan yen pidana, nanging ora bisa dibatalake maneh. , banjur apa sistem minangka kabèh?
              Bener, kabeh informasi sing dibutuhake babagan sifat pidana saka divisi aset negara sing kedadeyan ing "90s dashing" wis kasedhiya kanggo sawetara wektu - 14 taun. Iki nuduhake laporan Kamar Akun Rusia ing taun 2004 kanthi judhul "Analisis proses privatisasi properti negara ing Federasi Rusia kanggo periode 1993-2003."

              Sumber: https://fishki.net/anti/2029575-budet-li-peresmot
              r-itogov-privatizacii.html © Fishki.net

              Kutipan: victor n
              Lan kok dadi bungah saka chatter saka AMERIKA kentut lawas? Dheweke entuk iki, lan ora ngajari akal-pikiran.

              Yen wong iku pinter, iku pinter ing kabeh, nanging yen nduduhake misunderstanding lengkap apa ngandika, sayangé, iku hard kanggo nelpon pinter Kasatonov lan Glazyev kanggo mbantu ngerti kahanan.
            3. +1
              29 Mei 2018 05:47
              Kutipan: victor n
              Lan kok dadi bungah saka chatter saka AMERIKA kentut lawas? Dheweke entuk iki, lan ora ngajari akal-pikiran.

              Ya, wong aneh iki prédhiksi akeh perkara: cukup kanggo ngetik ing google: Ora ana sing kedadeyan.
              Iki "wong wicaksana" malah saiki nawakake cara "alternatif".
              Utawa mungkin dheweke bakal nuduhake WHO sing urip ing jagad iki kaya sing diusulake?
              A-Ora ana wong!
              Ora ana sing gumantung ing investasi? Inggih, supaya iku nuduhake!
              China padha, uga, TVK "ora gumantung!" wong bodho
              1. +6
                29 Mei 2018 08:16
                Ora perlu madhakake Federasi Rusia karo China. Ing Federasi Rusia, amarga pasukan militer nuklir lan konvensional, uga biaya dhuwur, ora ana sing bakal nandur modal kanthi serius. Banget mbebayani. Njupuk metu mung. Dadi Rusia ora bakal kelangan apa-apa kanthi "nolak nandur modal." Kajaba iku, Barat mung ora bakal bisa "lali" kabeh. Donya wis dadi cilik banget. Krisis bakal bisa kanggo Rusia.
            4. +2
              29 Mei 2018 20:36
              Kaya sing dakdeleng, "para marshal lapangan" lan "generalsimos" lokal nyepelekake ilat! Nunggu manual ngguyu !
            5. Komentar wis dibusak.
            6. +1
              31 Mei 2018 17:42
              Sampeyan manggon ing negara apa?
        2. + 24
          28 Mei 2018 08:24
          Kutipan: Vladivostok 1969
          Ora ana cara legal kanggo ngganti pamaréntahan.

          iki bener, kaya ora ana cara kanggo mlebu menyang diskusi karo Presiden. Game saka pitakonan lan jawaban apik, nanging ing mratelakake panemume, tinimbang akeh pitakonan, iku wektu kanggo njawab siji rinci - apa prospek kanggo ekonomi Rusia?
          1. + 38
            28 Mei 2018 08:41
            Aku yakin, ing TV 07.06 18 kita bakal ngandhani yen ngisor wis liwati, lan ekonomi saya mundhak.
            1. + 34
              28 Mei 2018 09:38
              hi Dear Sergey (Vladivostok 1969)!
              Nanging dheweke ora bakal ngandhani
              1. Apa kita nyimpen dhuwit saka "mitra" / mungsuh lan nyana investasi saka wong-wong mau, kang, yen ana, mung ing cepet, proyek spekulatif. Pernyataan sing saben wong nindakake iki, yen ora, kita bakal njarah-rayah, yen inflasi bakal teka, ora dianggep.
              2. Apa bedane maling transfer dhuwit liwat bukit, transfer jujur ​​dhuwit liwat gunung dening elit, ninggalake bagean prayoga saka dodolan hidrokarbon liwat gunung. Mungkin nglarang trik kasebut, kaya sing dilarang ing China komunis, ing Norwegia kapitalis?
              3. Apa prestasi pribadhi kabeh anggota pamarentah, wiwit saka kepemimpinan pribadi lan sukses ing posisi kepemimpinan akar rumput, lan nylametake industri sing sekarat. Lan roso kesengsem sing kita duwe kabeh iku jenius, sing, kajaba saka pengabdian, ora perlu pengalaman, lan anak-anak elit, minangka padha undergrown ing abad kaping 18, pindhah liwat undhak-undhakan saka andha karir saka cradle. .
              4 Lan, ing trifle, apa elit dianggep lan mulang anak liwat gunung?
              Wong sing duwe kekuwatan lan kasugihan kudu urip kanthi cara supaya wong liya ngapura kekuwatan lan kasugihan iki. Paling Serene Pangeran M.S. Vorontsov.
              1. +1
                1 Juni 2018 12:58
                1. Dhuwitmu digawa liwat gunung, banjur lungguhan ngenteni paman liya kanggo nyukupi ekonomi kita ....
                2. Ora ana cara kanggo kita, ora, ora. Rusia duwe cara dhewe ...
                3. Iki tim, minangka Garant ngandika, lan ing tim iku kabeh kanggo siji (maca - kita ora nyerahke dhewe) ....
                4. Apa sampeyan pengin dheweke sinau ing Rusia?! Bapak duwe dhuwit akeh, guru-guru kanggo nyogok buku rekaman bakal dibuwang ing bukit lan khan pawiyatan luhur. Padha nguri-uri negara, mula padha nyambut gawe....
          2. + 20
            28 Mei 2018 09:32
            Nalika WE, tinimbang ngolah kebon lan njupuk jamur, bakal lungguh ing komputer kita - mung kirdyk sing bakal sumunar kanggo ekonomi! Lan malah 16 Presiden ora bakal bisa nindakake apa-apa!
            Aku urip suwe, nanging ora sepisan bubur semolina netes ing aku - kanggo sapa wae sing sampeyan pilih.
            Program ekonomi pribadi: nyedhiyakake dhewe - kanthi kerja lan entuk dhuwit, nganggep pensiun minangka hadiah nasib (kanggo lenga).
            1. + 41
              28 Mei 2018 09:54
              Yen ekonomi negara bakal gumantung ing koleksi jamur, mula iki dudu Gabon.
              1. +7
                28 Mei 2018 13:31
                Saiki ekonomi wis bebas saka jamur, nanging ora saka slackers, clumsies lan whiners. Padha ora bisa golek Employment kanggo awake dhewe, sampeyan ndeleng. Dheweke ngenteni tanduran kasebut teka kanthi gaji sing apik! Lan tuwuh kentang kanggo jamur - ora ana ing pikiran.
                1. + 26
                  28 Mei 2018 15:05
                  Dadi sawise kabeh, kanthi rega bensin kasebut, kentang dadi emas, lan jamur ana ing tingkat berlian. Lan sapa sing ngandhani yen mung ana loafers, kikuk lan whiners? Lan aku uga bakal pitutur marang kowe carane aku nyoba kanggo ngedol keluwihan kentang thukul ing negara ing Moscow. Aku ora bisa nemokake pasar ngendi iku bisa kanggo adol 300 kg sah. Kabeh wis dijamin ing nyang-nyangan.
                  1. +2
                    29 Mei 2018 19:48
                    Lan ora ing pasar, ing pekarangan? Iku dilarang?
                    1. +3
                      30 Mei 2018 05:17
                      lan ing plataran mint goknut-minangka pilihan kanggo tanggi
                2. + 19
                  28 Mei 2018 15:17
                  Lan saiki dheweke uga bakal ngetrapake larangan nandur kentang supaya bisa keluwen, lan pajak kanggo ngumpulake hadiah alas mung cedhak ....
                  1. +2
                    28 Mei 2018 15:35
                    Kutipan: Tatyana Obraztsova
                    Lan saiki dheweke uga bakal ngetrapake larangan kanggo ndharat ing kentang,

                    Wis dilarang nandur kentang dhewe.
                    1. +4
                      28 Mei 2018 23:02
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Wis dilarang nandur kentang dhewe.

                      Apa provoke wong? Ora ana larangan. Tanggung jawab kanggo nandur wiji sing ora cocog karo standar (kanthi tembung prasaja: kena infeksi, diobati nganggo bahan kimia / bio). Iku ora mung babagan kentang.
                      1. +7
                        28 Mei 2018 23:26
                        Kutipan saka zhekazs
                        Tanggung jawab kanggo nandur wiji sing ora cocog karo standar (ing tembung prasaja: kena infeksi, diobati nganggo bahan kimia / bio). Iku ora mung babagan kentang.

                        Lan kanthi tembung prasaja - larangan kanggo wiji sing ora duwe dokumen. Kang otomatis ndadékaké kanggo ban wiji sing. Utawa apa sampeyan mikir yen saben penduduk musim panas bakal ngidak-idak rong ember wiji kentang kanggo nggawe dokumen? Heh! Aja lali babagan hukum iki, anggere denda nganti 500 rubel. Mung sawise kabeh aku rumangsa yen iki ora bakal diwatesi. Lan ing kana, ora adoh saka wiji karo GMO. Lan pamit kanggo keamanan pangan Rusia. Kita bakal tuku wiji saka negara. Lan mriksa mbebayani GMO minangka fiksi lengkap. IMHO. Iku mbebayani kanggo muter game kuwi karo alam.
                    2. +3
                      28 Mei 2018 23:51
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Lan kanthi tembung prasaja - larangan kanggo wiji sing ora duwe dokumen. Kang otomatis ndadékaké kanggo ban wiji sing. Utawa apa sampeyan mikir yen saben penduduk musim panas bakal ngidak-idak rong ember wiji kentang kanggo nggawe dokumen? Heh! Aja lali babagan hukum iki, anggere denda nganti 500 rubel.

                      Ora ana larangan ing wiji ing hukum, panen kanthi tenang lan nandur timun, tomat, kentang, yen ora kena infeksi kumbang kentang Colorado, bakteri utawa ora diracun karo racun, nanging penduduk musim panas sing waras ora bakal nandur wiji kuwi dhewe. Nanging pabrikan sing ora sopan .... - ora ana komentar ing kene. Ing babagan iki, hukum nglindhungi kita.
                      1. +7
                        29 Mei 2018 00:12
                        Lan iki saka layang saka Kurgan Departemen Rosselskhodnadzor. (Lembaran Parlemen):
                        "Kita kanthi sistematis nyathet pelanggaran hukum" Ing produksi wiji ", miturut warga negara kudu ngirim wiji saka potong dhewe kanggo verifikasi sadurunge adol lan kanggo tanduran ing plote." Umumé, Rosselkhodnadzor mangerteni hukum iki kanthi cara iki.
                        Apa sampeyan bisa mbayangno akeh warga musim panas sing nyerbu ujian, aku ora ngerti ngendi dheweke dianakake, kanthi ember kentang lan tas wiji timun? Mbahku sing almarhum mesthi tiba ing endapan, amarga dheweke ora tau tuku wiji sajrone uripe. Dadi, dheweke mung ora nggatekake babagan hukum iki.
                    3. +2
                      29 Mei 2018 01:06
                      Kutipan: Mordvin 3
                      Dadi, dheweke mung ora nggatekake babagan hukum iki.

                      lot wiji sing didol kudu duwe sertifikat sing menehi sertifikat kualitas varietal lan nyebar.

                      Ora ana sing nyebutake larangan kanggo nandur wiji dhewe kanggo tukang kebon pribadi lan ora ana tembung babagan syarat kanggo menehi sertifikat wiji dhewe kanggo tanduran ing situs sampeyan. Ing kene mbah putri nggawa kentang utawa timun menyang pasar kanggo didol - dheweke kudu nampa sertifikat. Mungkin mbah iki panganan cucumbers karo "agen orange" lan watered karo DDT ... Lan pejabat Kurgan - kanggo pindhah menyang sekolah. Maca lan ngerti apa sing ditulis.
                      1. +3
                        29 Mei 2018 01:31
                        Kutipan saka zhekazs
                        Lan pejabat Kurgan - kanggo pindhah menyang sekolah. Maca lan ngerti apa sing ditulis.

                        Inggih, yen pejabat ora bisa ngerti apa Duma mikir ing hukum, banjur apa kita bisa ngomong bab wong biasa? Sampeyan ora ngerti apa sing bisa didenda. Kita ngguyu babagan Ukraina, lan awake dhewe uga, sampeyan ora bakal ngerti apa sing ditindakake dening printer edan. Apa pajak kandhang? Lemari kanggo demolish, utawa supaya ngadeg? Break griya ijo, utawa apa? Nyuwun
                    4. +2
                      29 Mei 2018 11:50
                      Kutipan: Mordvin 3
                      sampeyan ora bakal ngerti apa printer edan kita teka karo

                      Lan bar ing Duma Negara rampung metu saka tutul karo kasunyatan. Kaya-kaya nggawe undang-undang lan turu lengkap ing muttering kolega ing kursi gampang Duma Negara mung tugas. Semangat dheweke bakal dadi perkara sing bener.
            2. + 22
              28 Mei 2018 11:19
              Victor n (Victor n) Dina iki, 09:32
              Nalika WE, tinimbang ngolah kebon lan njupuk jamur, bakal lungguh ing komputer kita - mung kirdyk sing bakal sumunar kanggo ekonomi!

              Ati-ati ing kana. Aja nyoba ngumpulake kayu mati, malah ing campfire ing trip camping utawa ing piknik! Sacara sah, mung bisa diklumpukake wiwit 1 Januari 2019, nanging saiki sampeyan bisa diancam nganti 2 taun penjara.
              Luwih becik nyimpen kertas sampah!
              A Bill wis ngenalaken menyang State Duma nyatakake
              Penghasilan warga sing ditampa saka kiriman kertas sampah rumah tangga bisa dibebasake saka pajak penghasilan (PIT).
              Saliyane pajak, dokumen kasebut mbebasake warga saka ngajokake bali pajak. Iki kudu nyengkuyung wong-wong mau supaya luwih aktif nglumpukake kertas sampah.
              https://rg.ru/2017/01/30/poluchennye-ot-sdachi-ma
              kulatury-dohody-osvobodiat-ot-ndfl.html

              Dadi WIN!
              1. +9
                28 Mei 2018 13:30
                Volnoper: Klub pemetik jamur sampeyan mung minangka karya! ombenan
              2. +3
                28 Mei 2018 15:19
                Apa ora pareng geni ing alas??!!!! ngguyu
              3. +1
                29 Mei 2018 03:47
                lan 2 taun adhedhasar dokumen apa?
                ing babagan 2016 ana panjelasan yen kayu mati (aku ora ngelingi carane kayu mati) dudu sumber komersial, supaya bisa diklumpukake kabeh wong, wis dibatalake?
                dheweke uga guyon yen dheweke isih bakal ngidini wong mangan daging sing dibuwang
                pitakonan mesthi menarik
                1. +2
                  29 Mei 2018 11:44
                  WATU KUNING (Supervolcano) Dina iki, 03:47
                  lan 2 taun adhedhasar dokumen apa?
                  ... pitakonan mesthi menarik

                  Saiki aturan kanggo ngumpulake kayu mati padha karo kanggo panen kayu biasa.
                  "Dina iki, warga desa lan desa, uga pemilik dachas" musim dingin, kudu entuk ijin lan nggawe persetujuan karo penyewa utawa pemilik plot alas kanggo panen kayu sing sah. apropriasi sing ora sah saka windfall lan wit windfall sing ana ing tanah dana alas dianggep minangka maling "- marang "Rossiyskaya Gazeta" ing Rosleskhoz. Ing kasus iki, artikel 158 KUHP ditrapake, sing nyedhiyakake paukuman nganti penjara nganti rong taun.
                  https://rg.ru/2018/04/19/rg-publikuet-zakon-o-svo
                  bodnom-sbore-valezhnika-v-lesu.html
                  1. +2
                    29 Mei 2018 11:56
                    Quote: Freeper
                    Saiki aturan kanggo ngumpulake kayu mati padha karo kanggo panen kayu biasa.

                    Jeneng lengkap sing menehi katrangan kasebut marang wartawan, lan tes kanggo cocog profesional
                    nomer pesenan? mbatalake panjelasan kasebut?
                    nomer pesenan ngenali deadwood minangka kayu kualitas dhuwur ya
                    yen mangkono, panjalukan wakil ing topik iki
                    mbah-mbah ing alas diijini ngumpulake kayu semak sanajan ana ing sangisore Stalin, nalika ana telung spikelet, watesan kasebut ana ing diameter, kapak lan gergaji ora bisa digawa ing kono kaya ngono.
                    iki saka sudut pandang moral, nanging saka sudut pandang ekonomi, kayu mati minangka infèksi, jamur, kewan omo, ancaman geni lemah, kahanan ora sehat liyane, mula ora kena turu nganti ana sing nutup persetujuan kasebut. , lan yen kehutanan dhewe ngawasi alas, banjur ora ana apa-apa kanggo ngumpulake
                    kewan omo luwih apik dikembangake ing kayu garing, sing bisa mateni alas sajrone setengah musim
                  2. 0
                    29 Mei 2018 12:52
                    aneh yen dheweke ora nulis apa-apa ing artikel iki babagan jamur ya Aku krungu manawa para pejabat, sing sregep banget sadurunge nandur denda lan suap, nyoba nahan lan denda iki uga, sing ana gandhengane karo panjelasan 2016 iki babagan kekacauan lan liyane.
                    menehi hasil karo wong-wong mau, yen ora, dheweke bakal mangan sampeyan, umume bakal ngenalake larangan sing sampeyan ora bisa mlaku ing alas lan ing pinggir dalan.
                    lan sampeyan ngomong Kirov-les ngguyu dicolong saka wong
                    lan nyabrang dalan mung ing ngendi ana zebra liya ya lan hukum bakal diadopsi sing saka 2019 isih bisa, sanajan iku bisa malah saiki (karo dalan, menehi hasil karo liyane sawise kabeh) lol
                    yen iki pancen bener, banjur sawise timbalan utawa panjaluke dhewe, dheweke kudu diseret menyang pengadilan amarga iki.
                  3. 0
                    29 Mei 2018 13:04
                    lan menyang kantor jaksa, luwih-luwih, yen ora ana bocah sing mlaku ing sadawane kembang pakis bakal njupuk utawa ranting lan artikel 2 taun bakal digantung ing dheweke kanggo iki.
                  4. 0
                    29 Mei 2018 13:48
                    maca kabeh
                    merga "kesalahan" para wakil menteri (yen iki sejatine jurnalistik) sing butuh dalan dendam, yen ora ing zona, negara pancen bisa mati amarga trik kasebut bisa nggawe kesel rakyat.
                    mokal kanggo "equate" lan "nimbang", amarga kasunyatan nyolong mung sing duwe sawetara nilai, dening cara, iki ana ing panjelasan saka 2016,
                    lan iki minangka sumber non-komersial,
                    kanggo ngrusak semut urip bisa diukum amarga, sanajan regane ora ditetepake, nanging migunani kanggo alas, lan kayu mati, kosok balene, mbebayani, malah kayu mati mbebayani.
                    "Deadwood ora bakal dianggep minangka sumber daya alas sing dibayar, ..." Apa rega kanggo sumber daya iki? sing dirakit nang endi? lol karo toadstools ing utawa tanpa?
            3. +4
              28 Mei 2018 14:24
              Viktor n (Viktor n) Dina iki, 09:32 Shiver, borjuis, perang pungkasan wis teka
              Kabeh kelas miskin munggah marang sampeyan,
              Dheweke mesem, ngguyu, medhot kabeh rantai,
              Lan dheweke berjuang kanggo kebebasan kaya pahlawan ... Ora suwe ing kabeh kutha ing Tanah Airku sing jembar!
            4. + 14
              28 Mei 2018 17:29
              Program ekonomi pribadi: nyedhiyakake dhewe - kanthi kerja lan entuk dhuwit, nganggep pensiun minangka hadiah nasib (kanggo lenga).

              Banjur apa .... kanggo mbayar pajeg kanggo negara iki?
              Yen ora menehi apa-apa?
            5. +4
              30 Mei 2018 12:54
              menang n
              "nyedhiyakake dhewe kanthi pribadi - kanthi nyambut gawe lan padhang rembulan"

              Lan kok padha mbayar akeh banget kanggo karya jujur ​​aku uga kudu entuk dhuwit ekstra?
              Iku amarga "Pribadi," amarga dheweke duwe kita kaya sing dikarepake lan ing endi sing dikarepake. Mung ing Hollywood, pahlawan tunggal ngetutake kabeh wong, ing urip iku sebaliknya!
              Lan pungkasane, kenapa negara yen aku kudu nyedhiyakake kabeh dhewe?! Amarga negara wis ninggalke aku kanggo welas asih, banjur wektune aku mandheg mbayar pajak!?
          3. 0
            30 Mei 2018 23:33
            Kutipan saka: aybolyt678
            iki bener, kaya ora ana cara kanggo mlebu menyang diskusi karo Presiden. Game saka pitakonan lan jawaban apik, nanging ing mratelakake panemume, tinimbang akeh pitakonan, iku wektu kanggo njawab siji rinci - apa prospek kanggo ekonomi Rusia?


            Kabeh wis dawa wis ngandika wutah 1,5-2% saben taun ing 10 taun sabanjuré!
            1. 0
              31 Mei 2018 11:39
              Aku mikir luwih sithik amarga lenga tambah larang nglirik
        3. + 24
          28 Mei 2018 08:33
          Kutipan: Vladivostok 1969
          We need getih seger ing pamaréntahan - profesional liyane lan pikiran seger - lan ora mati-mburi Kudrin lan "wong kriting".

          Kepiye carane?Ora ana cara legal kanggo ngganti pamaréntahan.

          Gerakan massa buruh sing kuat jutaan! Kelas buruh kudu dikonsolidasi.
          1. + 15
            28 Mei 2018 08:46
            Ana sing kudu mimpin massa, sing kaget, ora ana pimpinan partai oposisi sing nyoba narik kawigaten rakyat.
            1. + 10
              28 Mei 2018 09:27
              Kutipan: Vladivostok 1969
              Ana sing kudu mimpin massa, sing kaget, ora ana pimpinan partai oposisi sing nyoba narik kawigaten rakyat.

              Lan umume, kabeh wong wedi hubungi wong. Pemerintah lan oposisi. Lan dheweke ora butuh.
            2. +7
              28 Mei 2018 13:35
              Kutipan: Vladivostok 1969
              Ana sing kudu mimpin massa, sing kaget, ora ana pimpinan partai oposisi sing nyoba narik kawigaten rakyat.

              Hehe, oposisi kuwi kayane ana, nanging umume ora ana. Salah siji personel dibayar dening partners, utawa unsur miturut urutan kanggo katon saka demokrasi.
            3. +3
              28 Mei 2018 14:36
              Ing sadhuwure gunung bakal ditemokake, sapa sing bakal mimpin ...
              1. +9
                28 Mei 2018 15:44
                Kutipan saka Hottabych
                Ing sadhuwure gunung bakal ditemokake, sapa sing bakal mimpin ...

                Saka mburi bukit saiki padha nguwasani! Apa sampeyan ora percaya? Kudrin, Chubais, bank sentral, apa cukup?
            4. +3
              28 Mei 2018 15:41
              Kutipan: Vladivostok 1969
              Ana sing kudu mimpin massa, sing kaget, ora ana pimpinan partai oposisi sing nyoba narik kawigaten rakyat.

              Iki amarga ora ana partai rakyat / buruh lan tani sejatine, iki minangka pendapat umum ing kalangan kelas ngisor Partai Komunis sing padha. Panggonan suci ora kelakon kosong.
          2. + 15
            28 Mei 2018 09:35
            Overslept! Kelas pekerja, kanggo sampeyan, meh ilang. Rampung pedagang, juru tulis, sing sampeyan ora bisa nggabungake karo rantai apa wae.
            1. + 15
              28 Mei 2018 15:25
              Iki lagi didandani ing pabrik ndandani kapal. Ana siji turner lan siji operator panggilingan kanggo kabeh pabrik, kanggo nguripake bolt, sampeyan kudu ndhaptar ing minggu. Kabeh kelas buruh ing negara wis rampung. , ana pedagang, sopir taksi lan manajer sing ditinggal.
              1. + 12
                28 Mei 2018 15:55
                Bener, sekolah kejuruan ditutup, wong sing duwe spesialisasi kerja diturunake ing ngisor plinth, saka ngendi kanggo nguripake turners. Aku ora bakal ngomong babagan aku, wong militer nganti sumsum balunge. Nanging adhine duwe loro spesialisasi kerja ing tingkat kategori papat, turner lan tinsmith. Ing pertengahan 90-an, pabrik pesawat dirusak, dheweke mlebu keamanan, saiki dadi kurir ing mobil pribadi kanthi rega 25 ewu. Thanks kanggo Chubais lan luwih mudhun dhaptar ...
              2. +2
                28 Mei 2018 17:03
                Persis, aku ora kejawab rong spesialisasi liyane: penjaga, janitor ...
                1. +1
                  30 Mei 2018 05:22
                  chop sing matèni wong ing toko
          3. NzN
            0
            13 Juli 2018 05:29
            Apa gerakan liyane saka massa kerja? Ora akeh wong kelas iki, buruh lan petani, dibandhingake karo separo pisanan abad kaping 20. Sampeyan ndeleng kemajuan. Saiki 10-15% saka massa buruh-tani nyedhiyakake kabutuhan minimal kanggo sisa populasi. Massa wis pindah menyang segmen sektor layanan, lan massa anyar iki utamane kasengsem ing hadiah gratis, pertunjukan, bungkus permen sing apik, lsp. Ora ana gagasan nasional ing negara kasebut (ideologi, yen ana sing seneng). Partai sing wis ana ... Clowning kanggo seneng-seneng lan nyatakake prinsip demokrasi ... A Bunch saka oportunis lan politikus (ing pangertèn paling awon tembung) - padha mundhakaken Vine nganti padha kelet kanggo sawetara sponsor feeder kanggo ningkataké kapentingan sawijining (wong, populasi). - dudu sponsor, nanging sumber daya, sing tambah akeh dianggep minangka sumber daya). Ing ndhuwur iku, model sosial saiki isih didhelikake, uga, oke, ora cukup eksplisit, manajemen oligarkis. Ing pangaribawa saka kemajuan sing padha, masyarakat dadi saya bisa diatur lan dikontrol (media, keuangan, Kementerian Dalam Negeri, ABRI), dadi mung kontroler sing bisa ngobahake massa. Aku ora khusus ing masalah financial, politik lan ekonomi, nanging sing roso kesengsem aku njaluk.
        4. + 12
          28 Mei 2018 11:18
          Kutipan: Vladivostok 1969
          We need getih seger ing pamaréntahan - profesional liyane lan pikiran seger - lan ora mati-mburi Kudrin lan "wong kriting".

          Kepiye carane? Ora ana cara hukum kanggo ngganti pamarentah.

          Ana - iki owah-owahan presiden sing ndhukung pamaréntahan kuwi. Sing utama yaiku rakyat ora bisa nindakake apa-apa kanggo ngapusi asil pemilihan presiden. Lan wong liya menyang jajak pendapat kanthi "kumbah", kaya sing diarani Roberts, otak.
        5. +2
          28 Mei 2018 14:32
          Kutipan: Vladivostok 1969
          Kepiye carane

          Vote!
          Kutipan: Vladivostok 1969
          Ora ana cara legal kanggo ngganti pamaréntahan

          Tindakan sipil, non-kekerasan. Mulia Gandhi.
          1. + 11
            28 Mei 2018 15:33
            Aku ora milih kekuwatan. Ing karya, aku nyoba ngresiki otak wong. Nanging upayaku dadi sithik. Nanging aku ora bakal mandheg.
        6. 0
          29 Mei 2018 15:51
          Apa sampeyan revolusioner neoliberal? Apa ana ora cukup papan ing VL?
          1. +5
            30 Mei 2018 01:28
            Liberal ing Kremlin.
        7. +6
          29 Mei 2018 21:40
          Ana cara legal, 18 Maret! Profukali lan apa Nuh? Iku wektu kanggo nguripake ing sirah supaya ngerti ketok - kanggo wong-wong sing saiki mbukak show ing negara, kita manca lan. Lan kanggo nyawiji, ana pemimpin ing negara, mung perlu kanggo ndhukung kabeh negara.
        8. 0
          15 Juni 2018 17:13
          getih seger, tegese eliminasi lawas dening nandur ing totoan lan pitchforks
          1. 0
            15 Juni 2018 17:17
            Aku pengin sampeyan ora adoh saka bebener, nanging aku katon soberly, kita wis remuk.
      2. + 11
        28 Mei 2018 12:03
        Sayange, Rusia ora bakal bisa metu saka "kahanan sing angel" yen ora entuk kedaulatan lengkap. Iki mbutuhake "cilik" - kanggo ngganti konstitusi ing panggonan sing bener. Nanging ora ana sing bakal nampa (malah nggawe tagihan) ing majelis konstitusional. Iku mung nduweni hak legal kanggo ngganti konstitusi. Kajaba iku, aku mikir yen ana sing mikir babagan iki, dheweke bakal cepet-cepet ngganti pikirane, bakal tuku utawa dipateni. Aja nyana dandan ing negara Rusia lan dhewe, padha ora bakal ngidini.
        1. +7
          28 Mei 2018 12:47
          Dene pribadi - ora ana sing ngganggu, mesthi ana kekarepan, kesempatan luwih saka cukup, mung aja kesed.
          1. + 11
            28 Mei 2018 15:35
            Kutipan: victor n
            Dene pribadi - ora ana sing ngganggu, mesthi ana kekarepan, kesempatan luwih saka cukup, mung aja kesed.

            Ya, nanging sawise kita paling banjir. Apa sampeyan pengin ngomong? Lan kanggo Negara, kepiye? Apa ora isin? Apa wong Rusia pungkasane dadi komplotan konsumen. Nanging iki minangka tujuan "mitra" Kulon kita.
            1. +9
              28 Mei 2018 15:50
              Kutipan saka freddy
              Kutipan: victor n
              Dene pribadi - ora ana sing ngganggu, mesthi ana kekarepan, kesempatan luwih saka cukup, mung aja kesed.

              Ya, nanging sawise kita paling banjir. Apa sampeyan pengin ngomong? Lan kanggo Negara, kepiye? Apa ora isin? Apa wong Rusia pungkasane dadi komplotan konsumen. Nanging iki minangka tujuan "mitra" Kulon kita.

              Iki Victor N, pembela konsisten saka pamaréntah sing ana, lan mulane, dheweke ora gelo karo negara, malah banjir sawise dheweke, aja mbuwang wektu kanggo dheweke. Elinga yen ana sing ngrungokake, nanging ora komentar, kene. padha dadi pamireng utama lan sing paling penting.
            2. +1
              29 Mei 2018 09:31
              Lan jenderal bakal ngetutake pribadine ...
              Lan kanggo negara - YA, isin, isin kanggo bacchanalia komunis sing saiki kedadeyan ing komentar iki ...
              Saka ngendi kabeh padha nyusup? Nyuwun
          2. +2
            28 Mei 2018 16:00
            Nah, akhire aku paham. Sampeyan bisa ndeleng manawa sampeyan duwe "tack" ing endi wae ing panguwasa sing ngontrol. Utangan bisa dienggo bareng kanthi tingkat bunga sing murah. Banjur aku mecah sirahku, sapa sing bakal dakpangan? Tolley kulawarga, banjur-apa inspektur?
          3. +1
            29 Mei 2018 21:41
            Mangga menehi conto kemungkinan.
        2. + 12
          28 Mei 2018 13:13
          Kutipan saka AKuzenka
          Iki mbutuhake "cilik" - kanggo ngganti konstitusi ing panggonan sing bener

          Sing wis suwe diganti. Saiki masa jabatan presiden ora 4 taun, nanging 6 taun, lan para wakil wis 5 taun. Lan sampeyan bisa kapilih minangka presiden minangka akeh sing sampeyan seneng, nanging sampeyan ora bisa mbukak kanggo luwih saka 2 istilah saurutan.
          Kabeh crita NOD babagan kekurangan wewenang iki minangka ocehan bocah aran
        3. +1
          28 Mei 2018 17:09
          Kita kudu mikir babagan reformasi konstitusi, sing paling penting, para wakil kudu ngganti aturan kanggo ngganti Konstitusi ... Supaya owah-owahan kasebut ditindakake kanthi cara kerja tanpa referendum ...
          1. +5
            29 Mei 2018 21:44
            Kita kudu mikir babagan ngganti sistem sosial, nasionalisasi aset tetep lan sumber daya mineral. Usaha cilik lan menengah, yen dudu turunane pejabat maling, ora kena nasionalisasi. Karya jujur ​​lan bakat kudu inviolable.
      3. +9
        28 Mei 2018 17:31
        Kutipan: Tatyana
        Pamrentah Federasi Rusia mbutuhake "getih seger" - profesional liyane lan gagasan nyata - lan ora liberoids Kudrin pro-Kulon karo "wong kriting".


        Saliyane profesional, kita butuh wong sing sopan ing pamrentah, lan ing parlemen ...
        Banjur kebak pinter, malah luwih bakat. Lan ing endi wae sampeyan ngidoni ing antarane bakat, wong sing pinter lan profesional, kabeh iku bajingan lan maling ...
        1. +2
          28 Mei 2018 18:31
          Kutipan saka Albert
          Saliyane profesional, kita butuh wong sing sopan ing pamrentah, lan ing parlemen ...

          + Umumé, aku setuju karo sampeyan; nanging, ing ndhuwur kabeh, wong prayoga dibutuhake ing masyarakat saka kang panguwasa lan parlemen metu. Ora nggumunake yen saben bangsa duwe pamrentah sing pantes.
      4. +3
        29 Mei 2018 13:17
        Aku ora kalebu Putin ing pemilihan presiden tanggal 18 Maret, nanging Grudinin Pavel. Nanging siji wanita plump ing CEC kandha yen aku salah lan Putin kudu dadi presiden maneh.
        Lan wong-wong padha pracaya marang dheweke, sanadyan ora kabeh, padha isih milih Grudinin akeh, nanging karo votes kanggo wong, aturan tambahan dumadakan mandek kanggo operate lan aturan kanggo subtracting votes kanggo wong piye wae strangely makarya. Lan liya-liyane, sing ora percaya apa-apa utawa sing ora peduli apa-apa, mung menehi swara marang bibi sing cepet iki, lan dheweke, kanthi ketangkasan kertu sing luwih cetha, ngerti carane mbuwang wong-wong mau kanggo njamin penjamin. .
        Dadi - kita hiccup lan ngombe banyu saka kaca.
      5. +2
        29 Mei 2018 15:50
        Kutipan: Tatyana
        Rusia ing posisi angel! Lan aku ora bakal kalebu Kudrin ing pamaréntahan Federasi Rusia ing kasus apa wae! Kanggo karo Kudrin Reaganomics ing Rekomendasi saka IMF lan Bank Donya (ie, Federal Reserve AS), wong umum mesthi ora perlu wong ana!
        Pamrentah Federasi Rusia mbutuhake "getih seger" - profesional liyane lan gagasan nyata - lan ora liberoids Kudrin pro-Kulon karo "wong kriting".

        Lan kepiye carane Putin "sarwa" ndeleng iki? Apa dheweke setuju karo posisi sampeyan?
    2. + 22
      28 Mei 2018 07:17
      Aku ora bisa nyebut kabijakan ekonomi modern Rusia neoliberal. Wis suwe dadi jinis kapitalisme negara. Iku misale jek sing property pribadi gedhe uga tampi, lan ing wektu sing padha, negara njupuk bagéyan aktif ing industri serius, utamané ing industri pertahanan.
      Apa Paul Craig Roberts "nerangake" kanggo warga Rusia iku provokasi creeping, nyoba apik kanggo nguripake wong marang pamaréntah dhewe lan khusus marang Putin. Nanging Putin ora padha karo Kulon lan Amerika Serikat. GDP nyathet kabeh kesalahane, nyoba ngindhari sing ana ing kasunyatan Rusia. Ing kene tembung "hibrida" dadi cocok: siji bisa ngomong yen Rusia duwe kursus ekonomi hibrida. Kanthi pangembangan perusahaan swasta cilik, kepemilikan pribadi sing gedhe, bisnis pribadi sing serius karo saham kontrol negara lan perusahaan milik negara.
      Ora perlu dipercaya "analis" Roberts, kaya analitik liyane saka "spesialis" Barat. Kabeh mau mboko sithik nyoba nyusup menyang jiwa lan eling wong Rusia, supaya banjur mundhakaken wong marang pamaréntah Rusia pinter. Lan saiki kita duwe pamrentah sing cerdas. Iku ora drift ing dalan kulon. Iku dadi cara dhewe, independen, ing wektu sing padha ora pindhah adoh saka investasi Western lan sesambungan karo ibukutha Western. Lan iku bener. Ngasingake diri saka Rusia ora ana gunane kanggo kita.
      1. + 40
        28 Mei 2018 07:30
        Kutipan saka mari.inet
        Wis suwe dadi jinis kapitalisme negara.

        Apa kapitalisme negara pancen kapitalisme negara? nglirik Ing mratelakake panemume, kita mung duwe negara oligarki, lan digunakake kanggo tujuan dhewe dening sawetara oligarki.
        1. +7
          28 Mei 2018 08:20
          Argumentasi babagan topik * apa sing ditulis dening wakil mungsuh ing kono * ora ana gunane kajaba analisa saka * Wishlist *.
        2. + 31
          28 Mei 2018 08:39
          Ingvar 72
          Ing mratelakake panemume, kita mung duwe negara oligarki, lan digunakake kanggo tujuan dhewe dening sawetara oligarki.

          pancen bener. klarifikasi cilik.
          Ing Rusia, kita duwe kapitalisme oligarki-birokrasi komprador periferal kanthi wangun pamaréntahan otoriter. Iki minangka tatanan sosial-politik kanthi rong kelas sing ngatur - birokrat lan oligarki.
          Sistem kasebut ora bisa nyedhiyakake tingkat pangembangan sing dibutuhake kanggo Rusia.
          1. +6
            28 Mei 2018 09:40
            Dadi ninggalake kapitalisme ala kanggo deso, kanggo kamardikan.
            1. Komentar wis dibusak.
              1. +8
                28 Mei 2018 15:54
                Quote: Gargantua
                Kutipan: victor n
                Dadi ninggalake kapitalisme ala kanggo deso, kanggo kamardikan.

                Sampeyan ora crest dening sembarang kasempatan? Sing, uga, mung bisa ngekstrak pikirane "pinter" saka sirahe nglirik

                Ora, dheweke mung golek dhuwit.Pemerintah sing bener ora nggawe lapangan kerja, mula dheweke nyoba wong sing mlarat, welas asih marang bocah kasebut. nglirik
            2. +9
              28 Mei 2018 17:34
              Kutipan: victor n
              Dadi ninggalake kapitalisme ala kanggo deso, kanggo kamardikan.


              Lan sampeyan ora pengin bali menyang tanah air ing Israel lan mulang para sadulurmu ana ing kana?
              Apa sampeyan bisa ngandhani apa sing kudu ditindakake ing kene ...
          2. +8
            28 Mei 2018 12:07
            Persis! Nanging otoriterisme ora ana. Sawise kabeh, GDP ora duwe kekuwatan lengkap. Nanging sistem kasebut nyedhiyakake tingkat korupsi sing paling dhuwur ing kabeh lan kabeh wong! Bener, ing babagan iki, kita ana ing tingkat donya. Ing kabeh negara Kulon, korupsi wis suwe 100%, mula Rusia kanthi yakin nyedhaki tingkat iki.
      2. + 12
        28 Mei 2018 08:37
        Kutipan saka mari.inet
        Lan saiki kita duwe pamrentah sing cerdas. Ora mabur ing dalan kulon

        komentar sing menarik banget, apik! Aku setuju yen pemerintah ora mabur ing tingkat Western, yen ora mung oligarki Western bakal pump lenga. Nanging aku yakin manawa panguwasa nglayang kanggo kepentingan oligarki "Rusia". Kajaba iku, kenapa akeh IKEA, AUCHAN ing negara kasebut .... ??? Apa iki ora hanyut ing Eropa???
        1. +8
          28 Mei 2018 08:58
          McDonald's dilalekake, dheweke dadi sing pertama.
          1. + 18
            28 Mei 2018 10:25
            Akeh kanca, ngucapake tembung oligarki, meh ora bisa utawa ora bisa nerangake sapa sejatine lan apa dheweke umume! Dadi, oligarki diarani pemilik modal gedhe sing duwe pengaruh gedhe banget ing politik ing negara kasebut. oligarki bener-bener mbentuk agenda politik eksternal lan internal negara, kanthi alami kanggo kepentingane dhewe utawa kanggo kepentingan kelompok oligarki! Kene sampeyan bisa ngelingi wong lanang kaya Berezovsky lan kabeh galaksi - Smolensky, Khodorkovsky, Gusinsky ... Ing wawancara karo London Financial Times ing 1996, Pak Berezovsky cukup resmi lan cukup nyatakake yen 50% ekonomi Rusia ana ing tangan 7 oligarki finansial, sing ngrampungake masalah politik sing paling penting! Kabeh wong gedhe iki asale saka sektor perbankan, sing wis ana ing pungkasan Uni, lan banjur lelang silihan kanggo saham ... Iku kabeh yen, sing lali, lan sing ora ngerti, lan diarani sistem oligarki! Ing kene, Putin wis rampung karo kabeh kekacoan iki! Sabanjure. Wong sugih mesthi ana lan bakal ana ing sangisore sistem pasar! Tsekhoviki, nomenclature partai regional ora Count dhuwit, etc padha malah ing USSR! Pitakonan yaiku apa pengaruhe marang kabijakan negara lan arah apa sing bener-bener berorientasi?! Kabeh jinis gema, udan lan media liberal liyane seneng nyedhot sistem sing diduga digawe dening Putin saka kanca-kancane sing dibantu dadi oligarki! Nanging, ing sawijining wektu padha nutup tutuk babagan Gusinsky-Khodorkovsky! Lan ana sing ngelingi, umpamane, pimpinan wulu Echo takon marang Prokhorov, kaya - sedulur ing liberalisme Prokhorov, nanging saka ngendi sampeyan entuk dhuwit ?! Ora, iku mung wangun ala kanggo liberal! Kiri kabeh garis seneng ngomong karo kita sacara eksklusif babagan Timchenko, Rottenberg, Sechin, Kostin, Chemezov! Aku mung ngomong - Putin nggawa wong-wong mau, sing dheweke kenal lan dipercaya! Iki wis kedadeyan ing sejarah kita luwih saka sepisan! Rottenberg wis dadi kanca Putin wiwit cilik. Dheweke sing dipasrahake dening Putin kanggo mbangun obyek penting sing strategis minangka jembatan menyang Crimea. Lan apa sing kudu dibantah? Bridge dibangun ing wektu paling cendhak? Ora mung jembatan sing wis dibangun, nanging uga jaringan kabeh (dibangun lan dibangun) akses dalan! Lan sapa sing bisa ngomong yen Rottenberg gagal ngatasi masalah sing paling serius iki?! Utawa dheweke nyolong dhuwit? Lan saiki luwih - bisa ana wong sing ngomong yen Rottenberg ora dikontrol dening Putin ?! Utawa apa dheweke melu politik lan pamrentah, kaya Berezovsky utawa Khodorkovsky?! Apa wong seneng utawa ora, sistem rekrutmen Putin, nanging sistem iki bisa digunakake! Kita ora duwe oligarki ing negara saiki lan ora ana sistem oligarki. Kita duwe wong sugih sing berorientasi nasional. Ana wong sugih banget. Nanging dheweke lan oligarki rong bedane gedhe! Lan pungkasan. Apa kita milih Putin kaya ngono? Putin milih tim, duwe hak? Apa Putin duwe hak nempatake wong sing dipercaya ing sektor utama ekonomi Rusia? Putin dhawuh marang salah sawijining kanca supaya mbangun jembatan! Jembatan dibangun? Kanggo kita kabeh? Lan jembatan kita lan Crimea! Lan Putin ngatasi sistem oligarki ing wiwitan kegiatan minangka negara. Ora cepet.
            1. + 16
              28 Mei 2018 10:34
              Iku mung biaya kreteg Crimean saka desain beda-beda dening carane kakehan? Apa sampeyan lali bab iku?
              Kita duwe wong sugih sing berorientasi nasional
              Ekspresi sing apik. Apa sampeyan krungu dhewe?
              1. +4
                28 Mei 2018 11:00
                Jam pira? Lan aku krungu uga aku ndeleng. Ora ana wong sugih berorientasi nasional?
                1. + 21
                  28 Mei 2018 11:41
                  Jembatan Kerch, sing dibangun dening perusahaan Stroygazmontazh, diduweni dening Arkady Rotenberg, kanca cedhak Presiden Rusia Vladimir Putin, wis mundhak regane luwih saka kaping 10 sajrone kabeh konstruksi. Kaping pisanan, proyek kasebut kira-kira 24 milyar rubel, dina iki kira-kira biaya 250 milyar rubel.
                  Kajaba iku, wong sugih sing berorientasi nasional mbangun kosmodrom Vostochny.
                  1. + 14
                    28 Mei 2018 12:27
                    Sampeyan ngutip video saka crita RBC - jembatan wis dadi 10 kaping luwih larang!) Ngomong, sampeyan isih bisa ndeleng sumber resmi?) Utawa ora menarik?) Kontraktor nampa 222,4 milyar rubel kanggo pambangunan jembatan. , perkiraan 227,9 milyar rubel, subkontraktor Stroygazmontazh Mostotrest nampa 96,6 milyar rubel. Kajaba iku, 170 milyar kanggo nggawe struktur utama jembatan. 9 milyar kanggo karya desain lan survey, 4.8 milyar kanggo tuku tanah lan biaya sing ora dikarepake, 44 milyar kanggo persiapan wilayah, bangunan sementara, fasilitas energi ... Count. Kabeh liyane iku kontrak liyane i.e. dalan jejer, trowongan, dalan Federal project Tavrida biaya 163 milyar rubles. Dadi total biaya proyek kasebut 227,9 milyar rubel. Iki 380 yuta rubel kurang saka biaya marginal proyek sing disetujoni sadurunge wiwitan proyek. Lan saiki babagan tokoh sampeyan 24 milyar rubel kanggo biaya kabeh proyek (!!!!). Iki ditulis dening media sing padha, kalebu Ukrainia lan Rusia kanthi orientasi tartamtu, sing relatif bubar nulis manawa jembatan kasebut ora bakal rampung sanajan ing taun 2019, lan uga ujar manawa dhuwit kanggo pambangunan jembatan wis mandheg. ing kabeh lan Rotenberg diwenehi ultimatum panguwasa Rusian, lan padha uga ngandika sing iku mokal kanggo mbangun kreteg ing kabeh, lan ing tangan liyane, padha ngandika sing iku umume gampang banget kanggo mbangun lan biaya uwuh, lan kabeh liyane bakal. dicolong ... Apa kowe durung kesel dhewe ?!
                    Kanggo kosmodrom Vostochny, tanggal konstruksi kanggo tahap kapindho wis diumumake. Roket Soyuz kanthi 11 satelit diluncurake. Apa sampeyan kasengsem ing kasunyatan maling? Welasan kasus pidana diwiwiti, 4 terdakwa dijatuhi hukuman penggelapan, sing ditampa saka 6 nganti 12 taun. Dikumpulake 5 milyar rubel. minangka ganti rugi kanggo karusakan. Jeksa Agung bisa ngetokake ora ditutup. Uga, apa sing menarik?
                    1. +3
                      28 Mei 2018 12:53
                      30.01.2014/XNUMX/XNUMX Lenta.ru:
                      Ing 2010, banjur-presiden Federasi Rusia Medvedev rembugan construction saka nyebrang karo Presiden Ukraina Viktor Yanukovych ing forum interregional Rusia-Ukraina pisanan ing Gelendzhik. Banjur pimpinan loro kasebut ditampilake model jembatan Crimea-Caucasus (pelabuhan), dawane 4,2 kilometer lan regane 24 milyar rubel. Ing Oktober taun kepungkur (2013), Perdana Menteri Dmitry Medvedev nyatakake yen iki babagan pambangunan jembatan. "Proyek iki larang regane, rumit lan mbutuhake analisis sing ati-ati. Nanging, perlu."
                      1. + 10
                        28 Mei 2018 13:02
                        Dadi apa? Dibangun kanggo 24 milyar?! Apa sampeyan ngomong babagan lan apa sing sampeyan mbandhingake? Jembatan mobil lan sepur sing dibangun kanthi mock-up?! apik tenan! Takon Yanukovych lan Medvedev babagan tata letak. Lan apa sampeyan ngomong babagan spaceport? Yen dheweke nyolong, banjur entuk apik saka panguwasa, banjur kepiye? "Tatanan hukum ing negara kasebut ora ditemtokake dening anané maling, nanging kanthi kemampuan panguwasa kanggo netralake!" Gleb Zheglov ngandika ing kahanan tartamtu.
                  2. +3
                    28 Mei 2018 12:46
                    Jembatan Kerch, sing dibangun dening perusahaan Stroygazmontazh, diduweni dening Arkady Rotenberg, kanca cedhak Presiden Rusia Vladimir Putin, wis mundhak regane luwih saka kaping 10 sajrone kabeh konstruksi. Kaping pisanan, proyek kasebut kira-kira 24 milyar rubel, dina iki kira-kira biaya 250 milyar rubel.

                    Nuwun sewu, kula mboten sempat mangsuli, kula nyopir mulih saking kantor, matur nuwun jawabanipun. hi
                2. + 14
                  28 Mei 2018 13:50
                  Ora ana wong sugih berorientasi nasional?

                  Ora tanpa Donald Trump ngerti sampeyan, dheweke entuk gaji $ 1 saben taun. Dheweke sugih lan bisa mbayar. Ing kene dheweke dadi wong sugih sing berorientasi nasional. Lan kabeh Rotenbergs, Timchenkos, Sechins lan liya-liyane teka kanggo ngetokake dhuwit. ..
                  1. +5
                    28 Mei 2018 14:59
                    Kene sampeyan uga wong banget nasional-oriented! Lan iki mesthi adhedhasar wong-wong mau. sing Rotenberg, Timchenko lan Sechin mung grabbers kanggo sampeyan, nanging Trump punika panutan! Sampeyan ngomong babagan gaji 1 dolar ...)) Dideleng saka nomer ing julukan sampeyan, umur kita padha! Vladivostok, sampeyan dudu bocah lanang maneh! Nah, sampeyan ora bisa naif! Kabeh tumindak Trump minangka inti kanggo mbangun tatanan donya anyar lan menehi preferensi marang ibukutha AS kanthi ngorbanake wong liya! Dheweke pengin ngidoni kontrak lan kewajiban apa wae! Ngerti kok?! Ya, amarga gumantung ing monopoli lan perusahaan Amerika, banjur dadi lokomotif kapentingane! Lan ing kene sampeyan nyritakake babagan 1 dolar! Lan babagan nasional oriented ... putriné nikah wong Yahudi lan diowahi kanggo Yahudi! Pindhah Kedutaan Besar AS menyang Yerusalem mbokmenawa minangka hadiah saka paus!
                    Lan pungkasane, babagan Timchenko, Rotenberg, Sechen, Chemezov, Potanin ... Aku wis ngomong babagan jembatan. Aku bisa ngomong babagan luwih akeh. Nanging sampeyan luwih apik maca babagan kegiatan amal wong-wong iki sing mbiayai olahraga Rusia, pendidikan, budaya, macem-macem proyek sosial, pemugaran gréja Ortodoks saka dana dhewe ... Iki sing kasedhiya kanthi bebas.) Deleng kegiatan saka dana padha digawe! Aku ngerti yen Trump luwih cedhak karo sampeyan, saben wong duwe seneng lan ora seneng, nanging sing bener luwih larang!)
                    1. + 11
                      28 Mei 2018 15:47
                      Olahraga iku apik, mesthi. Aku krungu. Enlighten? Trump mung conto. Nanging ora ana wong sugih kita nindakake iki. Kenapa?
                    2. +4
                      28 Mei 2018 16:14
                      Kasunyatane ana ing standar urip wong biasa, apa dheweke, apa dheweke urip. Mung nyatane, ora miturut VTsIOM.
                    3. 0
                      1 Juni 2018 12:12
                      Kutipan: Oper
                      . lan pungkasane babagan Timchenko, Rotenberg, Sechen, Chemezov, Potanin ... Aku wis ngomong babagan jembatan. Aku bisa ngomong babagan luwih akeh. Nanging luwih becik sampeyan maca babagan kegiatan amal wong-wong iki.


                      Profesi sampeyan jelas ngganggu nggawe kesimpulan sing apik ing wilayah iki.
                      Terus nglakoni tugas sing luwih apik, nyekel penjahat. Maling, apus-apus, lan sing paling penting, bakul obat-obatan, sing padha ngempet kaya cacing. Mung sampeyan ora bisa ngatur barang-barang ing dalan-dalan, nangis yen ora cukup wektu, wong, gaji cilik ... Dheweke nggawe kekacoan ing negara, lan sampeyan ngomong babagan ekonomi sing ora sampeyan lakoni. duwe sikil
                  2. +9
                    28 Mei 2018 16:11
                    Napa GDP dudu Trump. Sing padha "nakal" karo gaji 500 ewu saben wulan. Nanging bawahan "tanggung jawab sosial" entuk atusan yuta saben taun. Sampeyan uga bisa nyumbang "saperangan potongan salaka" kanggo amal saka bounty. Lan kanggo nanggepi wong-wong mau, medali kanggo putrane 25-taun-lawas, kanggo karya hard lan selfless.
                    1. +3
                      29 Mei 2018 08:15
                      Dheweke nampa keuntungan pajak kanggo ngorganisir yayasan amal.Dheweke kabeh muter babagan dhuwit (ora miturut Freud).
            2. +9
              28 Mei 2018 12:21
              Iku kabeh yen, sing lali, lan sing ora ngerti, lan diarani sistem oligarki! Ing kene, Putin wis rampung karo kabeh kekacoan iki!
              Ya sampeyan Apa?! Aku kudu ing dimensi liyane. Berezovsky, Gusinsky dieling-eling, nanging Hodor dilalekake. Iki minangka wong-wong sing pengin nyapu PDB ing taun 2004 liwat pemilihan, ora bisa ditindakake, sing dikucilake saka pengadilan lan carane Kurbsky ilang ing luar negeri.
              Kiri kabeh garis seneng ngomong karo kita sacara eksklusif babagan Timchenko, Rottenberg, Sechin, Kostin, Chemezov! Aku mung ngomong - Putin nggawa wong-wong mau, sing dheweke kenal lan dipercaya! Iki wis kedadeyan ing sejarah kita luwih saka sepisan! Rottenberg wis dadi kanca Putin wiwit cilik.
              Bener, penilaian utama dudu profesionalisme, nanging pengabdian.
              1. +1
                28 Mei 2018 14:55
                Kutipan saka Sasha Sar
                Berezovsky, Gusinsky dieling-eling, nanging Hodor dilalekake. Iki minangka wong-wong sing pengin nyapu PDB ing taun 2004 liwat pemilihan, ora bisa ditindakake, sing dikucilake saka pengadilan lan carane Kurbsky ilang ing luar negeri.

                Elinga ing taun apa Berezovsky wiwit ndhelikake? Sadurunge 2004!
                1. +2
                  28 Mei 2018 15:39
                  Iku dhasar?!
                  1. 0
                    28 Mei 2018 18:33
                    Miturut apa sing sampeyan tulis ing ndhuwur, penting banget.
              2. +6
                28 Mei 2018 15:41
                Kaping pisanan, Sasha, aku ora nulis apa-apa kanggo sampeyan kanthi pribadi lan aku ora ngerti manawa sampeyan duwe dimensi apa, lan nomer loro, sampeyan ora maca kanthi teliti, lan yen sampeyan nelpon Khodorkovsky kaya Khodorkovsky kanthi cara sampeyan dhewe, aku nulis babagan dheweke!
                Profesionalisme pengabdian uga ora pantes dilawan! Loro-lorone iku terkenal ing awake dhewe. Sampeyan deigned kanggo Komentar ing paragraf saka apa aku wrote ngendi aku ngandika sing kita wis bab padha ing sajarah! Ayo kula menehi sawetara conto. Grigory Alexandrovich Potemkin Pangeran Tauride Paling Tenang! Tavria, Crimea minangka bagéan saka Rusia, karya tangané! Penciptaan Armada Segara Ireng lan pambangunan pirang-pirang pemukiman uga tangane nggawe! Carane ora oligarki?! Ya, lan Ibu Permaisuri minangka wong sing paling cedhak ... Dheweke ujar manawa dheweke bisa nggawa pirang-pirang berlian ing kanthong lan diwenehake marang sapa wae sing dikarepake ... Dheweke mbangun institusi pendidikan kanggo bocah-bocah kanthi biaya dhewe ... Kaya biasane. , dheweke difitnah lan ditutupi lendhut saka sirah nganti sikil! Dongeng isih dicritakake babagan desa Potemkin! NERAKA. Menshikov minangka rekan paling cedhak karo Peter I. Sejatine dheweke buta huruf. Ora ana siji dokumen sing disusun dening dheweke! Favorit saka Peter. Negarawan Rusia gedhe lan pimpinan militer. Kabeh tentara Petrus sing lucu digawe saka bocah-bocah sing umure padha sing banjur ngrusak tentara paling kuat ing Eropa!
                Iki kanggo sampeyan, Sasha, babagan pengabdian! Lan babagan profesionalisme, deleng jembatan Krimea. Ing kono, wong Krimea bakal bener nulis Putin nganggo huruf emas, lan rada murah ing huruf cilik Rottenberg! Lan dheweke bakal bener, apa sampeyan seneng utawa ora, tanpa pathos!
                1. +5
                  29 Mei 2018 06:28
                  Yen padha nulis nganggo huruf emas, banjur ing endi wae ana akeh tumpukan sampah, sing bisa dikagumi karo emas iki? Apa sampeyan nelpon kanggo ngalahake bathuk menyang lemah ing sikil piramida gedhe?
                2. +2
                  29 Mei 2018 11:04
                  Igor, sampeyan minangka "hadiah saka Gusti Allah" karo ... sampeyan dhewe ngerti apa, aja bingung. Pangeran Potemkin lan A. Menshikov ora nyimpen "pennies" saka mungsuh ing treasury. Ibukutha ora ditarik ing lepas pantai, kewarganegaraan Yahudi ora dijaluk. Sampeyan ora bakal nyelehake karakter sing luwih dhuwur kanthi kapribaden kasebut ing siji "rak", ukurane ora cocog.
                3. +3
                  29 Mei 2018 11:17
                  Carane ora oligarki?!
                  Nyuwun pangapunten, Potemkin duwe dhewe, kepiye carane ngomong bisnis saiki?! Minangka adoh aku ngelingi, saliyane Estate ora sugih banget ing wilayah Smolensk, ing awal kariré, dheweke ora duwe apa-apa. Dheweke dadi wong sing bakat ing kabeh babagan, dheweke njabat kanggo negara. Service ing njaga mbantu kanggo njupuk Panggonan cedhak karo permaisuri. Dheweke entuk kasugihan amarga pikiran lan nyolong, lan sapa sing ora tanpa dosa? Aku ora ngelingi sing lobbied kanggo mundhakaken pajak utawa liyane kanggo nyimpen estate.
            3. +7
              28 Mei 2018 18:23
              Kutipan: Oper
              Ing kene, Putin wis rampung karo kabeh kekacoan iki!

              Kutipan: Oper
              Lan Putin ngatasi sistem oligarki ing wiwitan kegiatan minangka negara.

              Oh ngimpi. impen. Sampeyan banget naif ing kesimpulan sampeyan - nyatane, siji klompok oligarki ngalahake liyane, nyelehake wong sing bener ing pucuk pimpinan. Tes - kepiye perasaan Putin babagan Yeltsin lan Chubais? nglirik
              1. +2
                29 Mei 2018 09:50
                Ngempet ... ora sumpah tresna, nanging ora ngipat-ipati. hi
                Wong kasebut menehi petungan lan kesimpulan sing cukup, lan sampeyan mung nggambar smiley. Nanging nuduhake mati kanggo yuta!

                Opera - RESPECT!
              2. +1
                3 Juni 2018 18:08
                Kutipan: Ingvar 72
                Kutipan: Oper
                Ing kene, Putin wis rampung karo kabeh kekacoan iki!

                Kutipan: Oper
                Lan Putin ngatasi sistem oligarki ing wiwitan kegiatan minangka negara.

                Oh ngimpi. impen. Sampeyan banget naif ing kesimpulan sampeyan - nyatane, siji klompok oligarki ngalahake liyane, nyelehake wong sing bener ing pucuk pimpinan. Tes - kepiye perasaan Putin babagan Yeltsin lan Chubais? nglirik


                ))) dheweke (opera) mbokmenawa padha "opera" karo ekonomi ... Utawa sejarawan
      3. +3
        28 Mei 2018 09:37
        Kula hormati, Marina!
        Sampeyan wis mbalekake kasetyanku marang kawicaksanan wanita.
      4. + 16
        28 Mei 2018 10:59
        Kanthi pangembangan perusahaan swasta cilik, kepemilikan pribadi sing gedhe, bisnis pribadi sing serius karo saham kontrol negara lan perusahaan milik negara.

        Marina, sampeyan wis nulis buku serius. Aku takon sampeyan, kepiye sampeyan mbayangake apa sing dipetik saka pesen sampeyan? Aku dudu ahli ekonomi. Wong awam sing prasaja. Aku mung maca sethitik. Saka sejarah, aku ngerti yen ing taun 20-an kabeh sing sampeyan tulis wis kasedhiya. Dneproges lan NEP ana ing wektu sing padha. Nanging banjur tov. Stalin ngandika yen iki ora bakal bisa. "Yen kita ora mlaku ing 10 taun, mula kita bakal remuk." Lan mung sektor publik sing tetep. Loro ing industri lan tetanèn. Apik utawa ala - sejarah diadili. Lan pamisahan Rusia, sakperangan alesan, ora keganggu Comrade Stalin. Isolasi Rusia mung ana ing pikirane para liberal. Limang taun pungkasan wis nuduhake iki kanthi jelas. Aku elinga ing 2014 ing puncak ing Australia, Putin lungguh ing meja piyambak. Saiki, sawise "isolasi", lawange ora ditutup saka pengunjung.
        Rusia ora butuh investasi Barat, sing durung ana. Butuh isolasi diri. Paling ora kanggo sawetara taun. Lan sampeyan bakal kaget karo reaksi saka Kulon.
        1. +3
          28 Mei 2018 11:13
          Kutipan saka Bakht
          Lan mung sektor publik sing tetep. Loro ing industri lan tetanèn.

          Sampeyan lali babagan artels. Lan iki dudu sektor umum.
          1. + 11
            28 Mei 2018 11:24
            Ya, ana artels. Lan malah tov. Stalin ora numpes wong-wong mau, nanging ketoke malah berkembang. Nanging, kanthi kejujuran, ing papan sing ana kertu pesta, apa artels nggawe negara gedhe?
            Utawa Trump, wis mutusaké kanggo nggawe "America Great Again", totoan ing artels lan bisnis cilik? Dheweke nuntut ngasilake produksi skala gedhe menyang negara kasebut.
            Ing Amerika sing padha, jumlah petani cilik terus saya suda. Lan gunggunge pendhudhukan tetanen sing gedhe-gedhe saya akeh lan dheweke dhewe tambah akeh. Mung produksi gedhe-gedhe sing bisa ngangkat negara metu saka jurang. Lan ora pertambangan, nanging manufaktur
            1. +7
              28 Mei 2018 12:08
              Kutipan saka Bakht
              apa artels nggawe negara gedhe?

              Ora, nanging padha nyedhiyani wong karo massa ageng saka trifles perlu. Kabeh iki cangkir, sendok, ladles. Ing kutha kita, umpamane, ana artel limang taun katelu, sing ngasilake bahan kimia rumah tangga. Sampeyan mikir saiki duweke sapa? Amerika. Kaping pisanan, ing Khrushchev, dheweke dadi perusahaan negara, banjur nggawe usaha patungan ing Mechen. Saiki iku kabeh Procter Gamble. Nanging wong Jerman lan kita nganggep perusahaan iki minangka strategis, lan sawise Jerman njeblug tanduran kasebut sajrone mundur, kita langsung wiwit mulihake. Saiki kabeh bathi menyang Amerika. Bubuk aku Upaminipun pasang, ya Ariel tuku? Coba iki kontribusi sampeyan kanggo ekonomi Amerika. Perusahaan kita uga duweke Jerman, lan Italia, lan China uga mbangun pabrik mobil.
              1. +4
                28 Mei 2018 12:14
                Mesthi aku tuku Tide lan Ariel. Dadi apa kita ngomong babagan? Kebutuhan kanggo ngasingake diri. Rusia ora bisa ngasilake bubuk cuci?
                Apa sampeyan mikir yen ing awal 30-an dheweke wiwit nutupi sektor swasta lan petani individu? Saiki padha ndhukung produksi skala cilik. Iku lunyu. Chasnik Dneproges lan Magnitogorsk ora bakal dibangun. Lan apa sektor swasta nyedhiyakake akeh proyek? Apa pengangguran wis mudhun?
                1. +6
                  28 Mei 2018 12:52
                  Kutipan saka Bakht
                  Lan apa sektor swasta nyedhiyakake akeh proyek?

                  sawetara. Lan remet wong kanggo watesan. Ora kabeh, nanging akeh. Menapa malih, wong-wong kuwi nemoni manawa sampeyan mbuktekake manawa ora bisa kerja kaya ngono, dheweke ora ngerti. Aku weruh carane tukang plester mandheg nyambut gawe ing udan, mula sing duwe pengamatan dilapisi karo sumpah.
                  Kutipan saka Bakht
                  Apa pengangguran wis mudhun?

                  Ya, Putin mbantah awake dhewe babagan masalah iki. Dheweke menehi tugas kanggo 25 yuta proyek, nanging dheweke ora ngandhani carane dheweke bakal katon. Wong Tionghoa sing mbangun pabrik ing negara kita, dudu pemerintah, ora bisa dingerteni.
                  1. + 10
                    28 Mei 2018 12:59
                    Amarga ana tembung ajaib "investasi".
                    Upamane kita butuh tanduran (amarga wong Tionghoa lagi mbangun, tegese butuh). Sampeyan bisa nyithak rubel, kanthi indikasi target kanggo nyedhiyakake kanggo pambangunan tanduran. Menehi wong proyek, melu subkontraktor, mbangun pabrik. Apa sing ilang kanggo tuku petrodollar (utawa petroyuan). Isi pabrik karo wong sampeyan lan entuk bathi. Long kanggo nampa Payback sawetara taun.
                    Pilihan kapindho. Investasi. Menehi kesempatan kanggo mbangun Cina. Laporan yen investasi mlebu ekonomi. Nanging investor bakal nandur modal dhuwit yen entuk bathi, lan pabrik lan buruh bisa nggawe dhewe. Iki tanduran pribadine. Lan bathi uga bakal mili menyang China. Lan negara bakal kiwa karo trifle kaya pajak.
                    Piye kabare mentri? Dheweke uga nglaporake babagan investasi. Tokoh-tokoh kasebut dadi ayu. Dalan endi sing luwih apik terserah warga negara. Dadi aku ngomong yen investasi iku ala. Kadhangkala dheweke dibutuhake (sing ora ana sing duwe). Nanging ing umum, iki ala kanggo negara.
                    1. +6
                      28 Mei 2018 13:48
                      Bakht, nyatane, ing artikel asli Roberts, diterangake kanthi tepat yen investasi ora apik kanggo negara lan warga negara, lan iki dicritakake nggunakake conto negara, lan kesimpulane yaiku model ekonomi sing ditindakake ing Rusia. punika bilai.
                      1. +9
                        28 Mei 2018 13:52
                        Lha berarti aku salah maca. Nanging "investasi" minangka titik kuwat saka blok pamaréntah liberal. Dadi sampeyan bisa setuju karo Roberts :-)
                        Nyatane, investasi minangka investasi dhuwit ing ekonomi. Dadi ekonomi kudu nandur modal....Ora usah nandur modal dhuwite wong liya, amarga bakal dadi ekonomine wong liya. Glazyev nyuwun investasi rubel. Nanging Bank Sentral kanggo sawetara alasan ora pengin nindakake iki.
                    2. +3
                      28 Mei 2018 16:19
                      Sampeyan bisa ngomong akeh babagan wong Tionghoa nganti suwe. Dheweke ora bakal mbangun pabrik sing ramah lingkungan, iki minangka priori. Gaji tukang jahit ing China yaiku 45 ewu rubel kanggo kita, kita duwe 15-20 ewu.
        2. +3
          28 Mei 2018 17:49
          Ing mratelakake panemume, dibandhingake periode Stalin lan jaman Soviet ing umum, wektu mlaku luwih cepet saiki. Aliran informasi ngubengi para politisi, pengusaha, lan wong biasa, meksa wong nambah lan nambah ritme urip.
          Ing jagad modern, sawetara taun mandhiri bakal mbuwang Rusia pirang-pirang dekade kepungkur. Ing sawetara taun, donya, ilmu, politik internasional, pasar njaba - kabeh bakal ngganti radikal malih. Lan Rusia, kanthi mandhiri, ora bakal ana apa-apa.
          Ing ngasingake diri kanthi sukarela, malah sikap kritis wong kanggo acara saka jagad njaba bakal ngalami owah-owahan: bakal disederhanakake kanthi gampang, ora cocog karo kahanan nyata. Lan kita maneh - saka geni lan menyang wajan - bakal terjun saka mandhiri menyang openness lengkap, nanging bebarengan karo kapadhetan sing dipikolehi.
          Aku ora mikir yen ing donya saiki lan Rusia saiki, detasemen saka sejarah global perlu. Rusia bakal ngatasi tantangan kasebut tanpa nutup dhewe.
          1. +5
            29 Mei 2018 06:58
            Marina, sampeyan komunikasi karo wong. Lan ana kunci ing lawang omahmu. Napa sampeyan butuh kastil? Sawise kabeh, iki ngisolasi diri kanthi sukarela. Ing sangisore tsar, mung 6% minyak mentah sing didol ing luar negeri. Saiki 70% aluminium ngliwati bukit. lsp.. Apa kudu terus boros? Hitung pirang-pirang dekade keterbukaan Gorbachev mbuwang kita maneh (bagean USSR ing PDB donya 20%, dina iki 3-4%)?
            1. +1
              29 Mei 2018 07:09
              Quote: Alexander Ra
              bagean saka USSR ing GDP donya - 20%

              Uni? Bebarengan karo CMEA?
              Quote: Alexander Ra
              nuduhake GDP donya -
              dina iki - 3-4%

              Hmm... delok gambare. Informatif ya

              Bisa diklik, kanthi cara.
              1. 0
                29 Mei 2018 07:53
                Matur nuwun kanggo gambar.
      5. +3
        29 Mei 2018 13:18
        Marina, ngendi sampeyan ndeleng negara ing negara kita, lan malah sosial?
      6. +1
        29 Mei 2018 21:56
        Sampeyan salah siji sing idealis, utawa .... kene wis ana pilihan.
    3. +2
      28 Mei 2018 11:52
      Kutipan saka Vard
      Anak-anak sarang Gaidarov ngrusak kita ...

      Negara iki ditindakake kanthi bantuan Cheka, lan ora kanthi bantuan para ahli ekonomi, amarga populasi mung dibutuhake kanggo pangembangan Siberia, mbikak pipa lenga lan gas, uga introduksi populasi sing durung berkembang sacara sosial. wilayah ing donya kanggo pasar. Ing kene, cara ekonomi ora bisa digunakake - iklim lan kahanan alam banget atos.
      1. + 14
        28 Mei 2018 12:19
        ora sarujuk. Hukum ekonomi dhasar bisa digunakake. Lan miturut pendapat sampeyan, ternyata ora ana sing bisa dibangun tanpa komisaris kanthi revolver?
        Masalahe yaiku ekonomi liberal sing ngenalake hukum ekonomi sing ora bisa dingerteni ing negara kasebut. Kabeh donya dikembangake liwat bea cukai lan alangan tarif. Trump nolak kabeh saran IMF nalika nerangake ekonomi AS. Lan mbutuhake negara liya kanggo ngetrapake rekomendasi sing padha.
        Mbandhingake ekonomi USSR lan Kulon ora bener. Amarga padha dibangun ing prinsip temen beda. Marang kula, sing ing USSR nandhang saka kasunyatan sing ruble kayu (yaiku, non-convertible)? Aku pribadi ora nandhang sangsara.
        1. +3
          28 Mei 2018 13:02
          Kutipan saka Bakht
          ora sarujuk. Hukum ekonomi dhasar bisa digunakake.

          Lan aku ora setuju karo sampeyan. Yen ing ngendi-endi ing Indonesia, kanggo mbangun perusahaan, cukup hanggar wesi, mula butuh bangunan ibukutha kanthi pemanasan. Hitung pira panas sing dibutuhake siji bengkel ukuran medium. Nanging, ing kesempatan iki, ana karya Parshev "Kenapa Rusia ora Amerika." Apa sampeyan tau nyoba kerja ing bengkel tanpa pemanasan ing minus telung puluh?
          1. 0
            28 Mei 2018 13:04
            Aku maca Parshev .... Lan ing akeh babagan aku setuju karo dheweke. Miturut cara, aku wis maca ...
            1. +6
              28 Mei 2018 13:09
              Kutipan saka Bakht
              Aku maca Parshev .... Lan ing akeh babagan aku setuju karo dheweke.

              Aku wis kerja ing bengkel tanpa pemanasan nganti pirang-pirang taun. Ora apik banget, sampeyan ngerti. Mung borjuis kita ngomong yen dheweke bakal bangkrut nalika dadi panas.
              1. +4
                28 Mei 2018 13:14
                Pemanasan minangka salah sawijining masalah sing ditimbulake dening Parshev. Iki ditrapake kanggo biaya produksi lan daya saing produk Rusia. Nanging ing siji Parshev cahya ora converge kaya wedge. Aku ngomong yen aku setuju karo dheweke ing akeh babagan. Mulane, industri Soviet (Rusia) ora bisa dibandhingake karo industri Kulon. Nanging saliyane buku siji, ana penulis liyane. Nganti saiki, sumber utamaku yaiku Kara-Murza "Peradaban Soviet", Eric Reinert "Napa negara sugih wis dadi sugih ....", Jacques Attali "Ing ambang milenium anyar". Lan penulis liyane kanthi pangkat sing luwih cilik ...
                1. +4
                  28 Mei 2018 13:17
                  [Kutipan = Bakht] Pemanasan minangka salah sawijining masalah sing ditimbulake dening Parshev. Iki ditrapake kanggo biaya produksi lan daya saing produk Rusia. Nanging ing siji Parshev cahya ora converge kaya wedge. Aku ngomong yen aku setuju karo dheweke ing akeh babagan. Mulane, industri Soviet (Rusia) ora mungkin [kutipan = Bakht] Dina iki, sumber utamaku yaiku Kara-Murza "Peradaban Soviet" [/ kutipan]
                  Maca, "Manipulasi Kesadaran" buku 1 lan 2. Ana analisis pepek kabeh sampah sing sawetara tokoh kadhangkala drive kanggo VO.
                  1. +2
                    28 Mei 2018 13:25
                    Durung maca buku iki. Aku bakal weruh .... Nanging ing umum, arah karya-karyané wis dikenal. Kasunyatan yen dheweke "didorong" ing Internet ora perlu diwaca kabeh. Nanging ing kasus apa wae, informasi apa wae kudu dipompa liwat convolutions sampeyan. Kang aku nyoba kanggo nindakake.
                    1. +1
                      28 Mei 2018 13:50
                      Kutipan saka Bakht
                      Durung maca buku iki. Aku bakal ndeleng.

                      Cukup nonton.. utawa maca kanthi mikir.. dadi sing kapindho luwih disenengi.
                      Nanging iki ora ana ing arah sampeyan, iki kanggo wong-wong sing, saliyane saka Internet, ora ngerti apa-apa liyane, ora maca lan ora menehi beban pikirane supaya bisa sinau manawa kabeh pancen beda ing kasunyatan.
                    2. +3
                      28 Mei 2018 19:45
                      Kutipan saka Bakht
                      Durung maca buku iki. Aku bakal ndeleng.

                      Buku kasebut serius banget, aku mung entuk setaun, jeda kudu terus-terusan kanggo refleksi. Nanging menarik banget. hi
              2. +3
                28 Mei 2018 16:21
                Kanthi energi paling dhuwur wassat
          2. +3
            29 Mei 2018 13:24
            Aku ora ngerti babagan Bakht, nanging aku kerja, mula aku setuju karo Parshev satus persen. Lan aku kerja ing hanggar jinis Indonesia, amarga nyewa plot karo pemanasan larang banget. Lan iki nasib umum kabeh wong sing nyoba kanggo berkembang bisnis ing negara, liyane pembangunan lan produksi, lan ora spekulasi, kang kita wiwiti nelpon bisnis sipil.
    4. +1
      28 Mei 2018 12:55
      Kaping pisanan - Sobchakov.
    5. +2
      30 Mei 2018 16:40
      Kutipan saka Vard
      Anak-anak sarang Gaidarov ngrusak kita ...

      Bocah-bocah wadon saka susuh Yeltsin sing mabuk ngrusak kita, Gaidar mung enem ing geng kasebut.
    6. 0
      12 Juni 2018 12:46
      sampeyan kudu nulis kanthi bener: ora nests nanging nests, amarga Gaidar
    7. +1
      18 Juni 2018 19:42
      Lan aku durung nate ngerti artine ukara "narik investasi asing" Apa gunane menehi dhuwit marang wong manca? Bener, supaya entuk dhuwit luwih akeh))) aaaaa raos?
    8. +1
      24 Juni 2018 14:52
      Lan kabeh wong ndeleng iki: siji "kormorant" saka sarang iki ngrusak USSR kanthi reformasi, lan "cah ayu" liyane mutusake kanggo nyuda populasi negara kanthi reformasi pensiun ...
  2. + 26
    28 Mei 2018 06:17
    Rusia wis pinasthi. Negara kasebut bakal sirna amarga kesalahane Putin

    Putin teka lan lunga, nanging Rusia tetep. Mulane, negara bakal tetep, nanging kanthi ekonomi maju, thanks kanggo "rencana licik", May dekrit, status Bank Sentral Federasi Rusia, pranata tartamtu saka Konstitusi, klan lan nepotisme ing daya, lobbying kanggo kapentingan. saka oligarki lan sistem sing lembab kanggo nglawan penggelapan lan korupsi, kayane bakal rampung nganti 2024. .. nangis
    1. + 14
      28 Mei 2018 06:53
      Putin teka lan lunga, nanging Rusia tetep. Mulane, negara bakal tetep, nanging kanthi ekonomi maju, thanks kanggo "rencana licik", May dekrit, status Bank Sentral Federasi Rusia, pranata tartamtu saka Konstitusi, klan lan nepotisme ing daya, lobbying kanggo kapentingan. saka oligarki lan sistem sluggish nglawan penggelapan lan korupsi, kayane wis rampung nganti 2024. ..nangis

      Ing Rusia saiki ora ana oposisi normal, ora ana sing ngidini panguwasa promosi kanthi impunity ora populer, nanging kadhangkala mung tumindak anti-rakyat. Nanging saiki ana kesempatan kanggo pasukan iki muncul.
      1. + 12
        28 Mei 2018 06:59
        Ninggalake kabeh pangarep-arep, kabeh wong sing manggon ing kene ...
        uga, kita ora bisa nglairake oposisi saka tembung ing kabeh ... kita manggon ing extremes ... utawa urip kanggo tsar ... utawa pambrontakan Rusia - tanpa akal lan kejem ...
        1. +8
          28 Mei 2018 07:06
          Nasibe wong sing ringkih kudu tunduk marang ombak, lan kita Rusia tansah kuwat, kita ora bisa nyerah dina iki, keturunan ora bakal ngapura kita.
      2. + 14
        28 Mei 2018 11:37
        Kutipan: Vladivostok 1969
        Ing Rusia saiki ora ana oposisi normal, ora ana sing ngidini panguwasa promosi kanthi impunity ora populer, nanging kadhangkala mung tumindak anti-rakyat. Nanging saiki ana kesempatan kanggo pasukan iki muncul.

        Ana oposisi normal ing Rusia, nanging pamrentah anti-rakyat nglawan karo kabeh sumber daya: pengadilan, kantor jaksa, FSB, Pengawal Nasional lan kothak TV zombie, sing meneng babagan iki. kabeh utawa ngandhani yen dheweke teroris.
        1. +2
          28 Mei 2018 12:55
          Ing endi oposisi iki? Sebutake paling ora siji aksi partai liyane kajaba sing ditindakake tanggal 1 lan 9 Mei. Aku manggon ing Vladivostok. Saliyane papan reklame karo Zhirinovsky cedhak resepsi. Aku ora weruh kampanye liyane. iki aneh kanggo sampeyan?
          1. +4
            28 Mei 2018 13:53
            Kutipan: Vladivostok 1969
            Ing endi oposisi iki? Sebutake paling ora siji aksi partai liyane kajaba sing ditindakake tanggal 1 lan 9 Mei. Aku manggon ing Vladivostok. Saliyane papan reklame karo Zhirinovsky cedhak resepsi. Aku ora weruh kampanye liyane. iki aneh kanggo sampeyan?

            https://pdsnpsr.ru
            1. +1
              28 Mei 2018 14:54
              Wong-wong ora ngerti apa-apa bab sampeyan, sampeyan dhewe sing kudu disalahake, metu lan wara-wara, goleki pimpinan sing pantes, guncangan lagi diwiwiti, duwe wektu kanggo "numpak ombak."
          2. +7
            28 Mei 2018 19:46
            Kutipan: Vladivostok 1969
            Iki oposisi ngendi?

            Paling Grudinin.
            1. +2
              29 Mei 2018 08:21
              Aku milih Grudinin. Saiki ana ing ngendi? Ana akeh kita ngluwihi Urals, siji dudu prajurit ing lapangan, nanging ana yuta yuta.
      3. +1
        29 Mei 2018 13:25
        Ora kesempatan, nanging kabutuhan sing penting, lan ora ngenteni 2024.
    2. + 23
      28 Mei 2018 07:18
      nanging Rusia tetep.
      Nganti 2014, aku uga mikir .. Nanging Rusia luwih saka mantan RSFSR .. Uni Soviet lan Kekaisaran Rusia padha. Lan saiki kita lagi lungguh ing lemah sing isih ana, lan panguwasa mikir apa maneh sing kudu didol ing wilayah kita ..
      1. +4
        28 Mei 2018 08:40
        Uh-huh, potongan kasebut mung cilik banget, secara harfiah sawetara jengkal ... ngguyu Lan ya, luwih apik sadurunge. Sing ing Kakaisaran, ngendi paling saka populasi iki suda kanggo wong kelas loro (utawa malah Samsaya Awon), sing ing Uni sing wong asring ora luwih saka mung sumber daya liyane.
        Kakuwatane, kaya-kaya iku tansah padha ing hakekate lan mung ngurusi kesejahteraane dhewe. Lan saiki kita wis adoh saka versi paling awon iku dening cara.
        1. + 18
          28 Mei 2018 09:32
          ora pilihan paling awon
          Iku babagan Crimea kita sing padha trompet saka saben wesi, nanging ora bakal gagap babagan rencana licik kanggo manajemen gabungan Kuriles kanggo dangu.
          Lan babagan span. Akeh wilayah sing dadi kagungane Rusia kanggo sewu taun, lan saiki kita yakin manawa iki minangka negara musuh liyane.
          1. +1
            28 Mei 2018 09:52
            Kabeh sing dikawruhi babagan "rencana licik kanggo manajemen gabungan Kuriles" yaiku ide iki ora ngluwihi judhul koran, ora kaget yen dheweke ora ngelingi. Sampeyan isih elinga Alaska utawa pulo ing Amur.
            Apa sing dadi kagungane Rusia sewu taun kepungkur, mung ana Ukraina lan Belarus (lan malah ora rampung). Lan ora perlu ngyakinake sapa wae babagan permusuhan sawetara negara, iki minangka kasunyatan objektif. Inggih, Balts, Georgians, crests (khusus crests) lan liyane ora kaya kita, lan ora ana sing bisa ditindakake.
        2. + 12
          28 Mei 2018 12:17
          Kutipan saka Lyapis.
          Lan ya, luwih apik sadurunge. Sing ing Kakaisaran, ngendi paling saka populasi iki suda kanggo wong kelas loro (utawa malah Samsaya Awon), sing ing Uni sing wong asring ora luwih saka mung sumber daya liyane.

          Ayo diisolasi kompote kanthi kapisah saka lalat. Iku USSR sing nuduhake kaluwihan saka sistem sosial, nalika warga biasa, nuduhake kabisan luar biasa, skills, talent, skill, kawruh, bisa entuk pinunjul (dhuwur) posisi sosial ing negara. Thanks kanggo iki, muncul elit Soviet, asil saka aktivitas (woh saka pegawe mental lan fisik, kabisan lan skills) kita reaping kanggo dina iki lan sijine wong ing antarane prestasi paling dhuwur. Ing tsarist Rusia, dalan kanggo kawruh Lomonosov dadi Christopheric.

          Kutipan saka Lyapis.
          Lan saiki kita wis adoh saka versi paling awon iku dening cara.

          Saiki kita ora duwe pilihan, nanging kita diwenehi macem-macem opsi, nuduhake yen iki dalan sing bener. Mula, kanthi upaya kasebut, kita nggambarake rasa senenge bangsa, dhukungan kanggo pamrentah iki lan ora ana alternatif kanggo kekurangan ide. Apa kita duwe versi garing. Dheweke ora bau maneh, sanajan sejatine dheweke tetep omong kosong. Nalika wutah populasi mandheg ing negara kanthi pangarep-arep urip sing tambah, iki mung nuduhake yen degradasi wis teka, pembantaian wis ngasilake woh pisanan. mandheg Ora ana pilihan...
          1. +2
            28 Mei 2018 12:35
            1. Sistem sosial iki mati meh 30 taun kepungkur. Lan iki minangka indikator utama kabeh "kaluwihan". Sedhela, sisih ngelawan wis entuk sukses lan prestasi sing padha ... lan isih ana kanthi aman.
            2. Wuwuhan pendhudhuk punika hak prerogatif panguwasa piyambak utawi rakyat piyambak saged? (lan ora perlu miwiti babagan kahanan sing durung mesthi babagan masa depan, pitulungan sing ora cukup kanggo bocah-bocah, lsp).
            Lan wiwit kapan mundhake pangarep-arep urip dadi tandha degradasi masyarakat lan genosida (pembantaian, Karl !!! wassat ngguyu )?
            1. +9
              28 Mei 2018 18:52
              Kutipan saka Lyapis.
              1. Sistem sosial iki mati meh 30 taun kepungkur. Lan iki minangka indikator utama kabeh "kauntungan" ...
              2. Sedhela, sisih ngelawan wis entuk sukses lan prestasi sing padha ...
              3. ... lan isih ana kanthi slamet.
              4. Pertambahan penduduk iku hak prerogatif saka panguwasa piyambak utawa bisa uga rakyat dhewe?...
              5. Lan wiwit kapan mundhake pangarep-arep urip dadi tandha rusake masyarakat lan pembantaian ...i

              1. Ora ilmiah piye wae, kasunyatan iki bisa dianggep minangka indikator utama "kauntungan" mung kanggo manipulator inveterate utawa kanggo wong sing yakin yen dheweke ngerti alasan kanggo ngganti sistem sosial-politik iki. Ing kaloro sampeyan temenan ora narik. Sistem iki, wiwit taun pisanan eksistensi, dienggo ing kahanan embargo sing paling abot, buta huruf sing paling nggegirisi saka populasi lan bagean produksi industri sing cilik banget ing tsarist Rusia, nanging sanajan kabeh uji coba, negara kasebut dadi negara. daya gedhe. Malah Marx lan Trotsky ora nganggep iki, percaya yen ing sawijining negara sosialisme ora bakal nahan tekanan saka ibukutha donya, lan kita bisa nindakake sing ora mungkin lan negara kasebut urip kanthi cara sing padha karo manungsa luwih saka 70 taun. dene kanthi upaya umum mungsuh, internal lan eksternal, kanthi kepenak lan sesambungan karo rakyat, wis biasa tansah ngandelake pangayoman saka kekuwatan, ora ngrusak.
              2. Apa sejatine iki? ...ilmu, kedokteran, pendidikan, bangunan alat mesin, kemampuan pertahanan, swasembada lan kamardikan..? Dheweke isih ora bisa ngrampas lan nggawe privatisasi apa sing digawe sadurunge.
              3. Lan sapa sing bakal mangu-mangu? Masalahe yaiku parasit sosial ngasilake jinise dhewe, lan jumlah kritis ndadékaké pati organisme, sing nunggu Rusia. Ing kesimpulan gedhe babagan matine USSR, siji bisa nemtokake "krisis manajemen intelijen", nanging ora helminthiasis. Dadi ojo ngapusi wong kene.
              4. Apa kowe ora ngerti bab-bab sing prasaja kuwi? Rata-rata, tuwuhing tingkat lair ing antarane bagean paling miskin saka populasi ditetepake minangka manifestasi saka naluri kaslametané wong tuwa, minangka jaminan umur tuwa sing aman. Sapa sing "hak prerogatif" iki? Lan wutah saka tingkat lair ing kulawarga sugih ditemtokake dening kasedhiyan kondisi kanggo care, upbringing, pendidikan lan Employment. Lan sing "eksklusif prerogative" iki? Koyone wis biyasa menilai uripe negara mung saka posisi wetenge dhewe.
              5. a) nganyari data ing akun iki, utawa ngganti sumber; b) ngevaluasi kahanan anyar (miturut undang-undang paling ora) wiwit Maret 2018, ngenali tren lan prédhiksi asil. Sampeyan bisa milih, nanging sampeyan wis ketinggalan urip.
              1. +1
                29 Mei 2018 06:39
                1. A Darwinian, supaya bisa ngomong, sistem makaryakke kene. Sing kuwat lan kuwat slamet, sing ringkih mati. Ambruk Uni, kaya sing wis dakkandhakake, minangka siji-sijine kritéria kanggo efektifitas strukture. Sampeyan bisa ngelingi / invent kanggo dangu kok Uni Soviet apik lan majeng, nanging kabeh iki bakal ngaso ing kasunyatan prasaja sing ora ana maneh. Ambruk, ora bisa nahan tekanan njaba lan gagal mbangun maneh miturut syarat wektu kasebut.
                2. Apa sampeyan mikir yen wong-wong ing Kulon isih manggon ing guwa? Dheweke metu menyang papan kanthi cara sing padha, ora ana USSR utawa Rusia ing jejere babagan tingkat obat. Ilmu padha, mung katon ing nomer pamenang Nobel saka Amerika Serikat lan USSR / RF padha liwat setengah abad kepungkur. Aku bakal superfluous kanggo ngomong bab swasembada lan kamardikan saka Amerika Serikat (lan Kulon minangka kabèh). nglirik
                3. Apa hubungane karo iki?
                4. Cukup deleng dhaptar negara miturut tingkat lair. Ing ngarep ana negara donya katelu banget. Lan aku duwe anggepan serius yen ing negara kasebut, pamrentah ora peduli karo "ruang sosial". Lan kosok balene, iku worth looking mudhun dhaftar iki lan kita bakal weruh ana negara cukup maju lan makmur kayata Jepang lan Jerman (ana iku malah luwih elek tinimbang kita) ... Apa sampeyan aran sawetara bedo antarane statistik lan kasunyatan lan omong kosong sing sampeyan tulis, ya? nglirik Lan ya, apa hubungane wetengku lan kahanan demografi ing negara kasebut?
                5. Apa data lan syarate? Wenehi tuladha, yen ora, aku kesed golek dhewe, jujur. eseman
                Genosida - tumindak sing ditindakake kanthi maksud kanggo ngrusak, kabeh utawa sebagean, negara, etnis, ras, agama utawa kelompok budaya-etnis liyane sing wis ditetepake kanthi historis, kayata, dening:
                - mateni anggota klompok iki;
                - nimbulaké gawe piala serius kanggo kesehatan;
                ...
                - kanthi sengaja nggawe kahanan urip sing diitung kanggo karusakan fisik lengkap utawa sebagean saka klompok iki

                Nerangake kula carane Tambah ing pangarep-arep urip tumiba ing paling siji saka cara pembantaian saka definisi ndhuwur?
                1. +2
                  29 Mei 2018 15:25
                  Kutipan saka Lyapis.
                  1. A Darwinian, supaya bisa ngomong, sistem makaryakke kene. Sing kuwat lan kuwat slamet, sing ringkih mati. Ambruk Uni, kaya sing wis dakkandhakake, minangka siji-sijine kritéria kanggo efektifitas strukture.

                  Kanthi Darwin, kudu luwih ati-ati, kanthi transfer langsung pranata kasebut menyang masyarakat. Apa sampeyan mikir babagan: "wong iku kanca, kanca lan sedulur kanggo manungsa," utawa manungsa iku serigala kanggo manungsa? Ana ing posisi ideologi sing beda-beda. Aku ora seneng analogi, amarga mungsuh asring wiwit ndeleng sing penting ing aspek liyane, nanging aku kudu nyebutake:
                  Kepiye kasunyatan saka pembunuhan sing direncanakake lan disiapake kanthi apik saka wong sing apik bisa dadi ciri kualitas wong iki? Salahe dhewe, “gagal nata maneh miturut syarat jamane”, ora wicaksana lan ora murub dhisik. Mula, aja nganti lali lan lali, ora ana gunane. Masyarakat apa sing diomongake ing kene? Iki minangka pernyataan Solzhenitsyn: "Ingkang utama yaiku ngidoni dhisik." Sampeyan mbokmenawa bakal seneng manggon ing masyarakat utawa ngujo negara ngendi pitakonan: "Yen sampeyan pinter banget, banjur apa sampeyan miskin?" njaluk wangsulan: "Lan yen sampeyan pinter, banjur apa sampeyan mati?" Nanging iki uga analogi, lan aku ora yakin yen sampeyan ngerti aku bener.
                  Kutipan saka Lyapis.
                  ... Dheweke metu menyang angkasa kanthi cara sing padha, USSR utawa Rusia ora ana ing jejere babagan tingkat obat. Ilmu padha, mung katon ing nomer pamenang Nobel saka Amerika Serikat lan USSR / RF padha liwat setengah abad kepungkur. Aku bakal superfluous kanggo ngomong bab swasembada lan kamardikan saka Amerika Serikat (lan Kulon minangka kabèh).

                  Panjenenganipun? Iki ngendi kita kudu spesifik. Apa Eropa lan Jepang dadi mardika ing negara kita? Aku malah ora ngomong babagan swasembada ing kabeh jinis sumber daya. Ayo dadi miwiti karo AS. Sampeyan mutusake kanggo mbandhingake karo sapa? Negara parasit karo negara paling adil ing donya. Mungkin aku overreacting kene, nanging aku umume pracaya peradaban manungsa wis liwati puncak pembangunan ing wangun Uni Soviet. Nanging kita sing pisanan lan kabeh wis rampung kanggo pisanan, kita nggawe kesalahan, kita ora bisa ndeleng kabeh ... . Kahanan wiwitan kanggo Amerika Serikat ora ana sing bisa dibandhingake ing kene - dheweke urip kanthi ngrampok sumber daya negara-negara Amerika Latin, Meksiko, entuk rong Perang Donya, kolaborasi karo Nazi, dheweke isih ngrampok jagad kanthi sistem finansial. . Hak sampeyan - ngujo.
                  Kutipan saka Lyapis.
                  3. Apa hubungane karo iki?

                  Inggih, sisih ngelawan sing dadi kuwasa sawise owah-owahan ing sistem sosial-politik ... "wis entuk sukses lan prestasi sing padha ... lan isih ana kanthi aman." Soko padha ora njaluk banget uga, kajaba carane ana aman. Mungkin kasunyatan iki bakal nyurung sampeyan ngerti apa keuntungan sosialisme? Utawa sampeyan, kaya E. Gaidar, mikir yen "Rusia, minangka negara, ora duwe hak historis kanggo ana" lan minangka liberal sejati: "Rusia kudu ilang minangka sumber kesalahan lan salah pangerten sing terus-terusan", uga, ing cendhak, titik kabèh ana ing stupidity alam saka Rusia, sing ora bisa nindakake apa-apa tengen. Aku ora ngerti posisimu, nang endi?
                  Kutipan saka Lyapis.
                  .... Ing ngarep ana negara donya katelu banget. Lan aku duwe anggepan serius yen ing negara kasebut, pamrentah ora peduli karo "ruang sosial". Lan kosok balene, iku worth looking mudhun dhaftar iki lan kita bakal weruh ana negara cukup maju lan makmur kayata Jepang lan Jerman (ana iku malah luwih elek tinimbang kita) ... Apa sampeyan aran sawetara bedo antarane statistik lan kasunyatan lan omong kosong sing sampeyan tulis, ya?
                  ngguyu maca liyane kasebut kanthi teliti maneh "omong kosong" ing paragraf 4, Aku nerangake kabeh ana apa mengkono lan aku pengin sampeyan njawab pitakonan kanggo dhewe: "Sapa iki" prerogative "". Tak kira aku menehi pitunjuk, nanging jebule aku mung bingung. Aku menehi siji liyane: "Ora ana pitakonan sing bakal dadi sengaja utawa ora sengaja bingung dening ideologists borjuis lan ilmuwan politik minangka pitakonan saka negara" (V.I. Lenin). Kita ngomong babagan peran, panggonan ing masyarakat lan fungsi. Ngerti lan - bakal cetha.
                  Kutipan saka Lyapis.
                  Nerangake kula carane Tambah ing pangarep-arep urip tumiba ing paling siji saka cara pembantaian saka definisi ndhuwur?

                  Sampeyan ndeleng, kasunyatan iku kasunyatan sing Tambah ing pangarep-arep urip ing Federasi Rusia arang banget kontroversial. Pitakonan ora akeh babagan cara pitungan sing bener, sanajan ora ana ambiguitas ing kene, nanging babagan blok data awal, distorsi informasi kasebut sawise diproses (supaya wakil saka kantor registri sing makili dheweke kaget. ), ora nggatekake jumlah pati sing tepat, manipulasi pertumbuhan migrasi, lan kemanfaatan politik telanjang ing perlu kanggo mbenerake kenaikan umur pensiun. Sawise kabeh, ora mung Rosstat sing ngitung indikator kasebut ing negara kita, sapa wae sing durung tapa. Iku ora aku kesed menehi kene nomer, grafik, tabel data statistik kanggo taun wiwit 2010, iku mung ora format komunikasi tengen kanggo iki. Nanging ora ana iman ing Rosstat, minangka bukti ora langsung lan guyon sedih aku bakal nyebut iki, inti saka 6 menit. 25 s., uga, baleni kanggo ndandani saka 8.05:
                  1. +2
                    29 Mei 2018 22:06
                    Eh, saperangan mesin tembak bakal ana ing kamar iki ...
                    1. +3
                      30 Mei 2018 00:43
                      Lan yen terus kaya mangkene, mula katon penembak mesin ringan ora dibutuhake - dheweke entuk saboteur dhewe ing kana, utamane, ujare: "Tugas utama kanggo ngetrapake Keputusan Presiden wis rampung ... sing utama - kita wis nransfer Rosstat menyang Kementerian Pembangunan Ekonomi Kabeh bakal apik, kolega, pracaya kula. Ya, kaya, sampeyan ora bisa nindakake apa-apa, mung menehi instruksi menyang Rosstat lan bakal ngetung tingkat pertumbuhan ekonomi sing kudune, nuduhake gaji rata-rata ing negara kasebut, uga, kabeh sing dibutuhake lan kepiye dibutuhake. Aku mung ora ngerti, iki game apa? Ing ngisore sapa sing digali, sapa sing pengin diganti? Ing tangan siji, Makarov ngerti yen iki minangka bunuh diri politik, ing sisih liya, akeh banget pengaruhe. Nalika dheweke kebak bodi, dheweke nuduhake pragmatisme lan agresif. Katon yen wis ilang 60 kg, konsentrasi kalbu ing awak saka kilogram bobot urip mundhak dramatically, nanging lali njupuk penawar, dadi flattened. Sing liyane mung ora kelingan.
            2. +5
              29 Mei 2018 13:29
              Kancaku, ora leren, nanging dirusak dening pengkhianat sing paling dhuwur. Kanthi idin kita bisu, lan malah bungah. Dadi sak tenane wisuh sirah kita sak taun perestroika lan liwat taun seri telas saka panguburan saka para pinituwa Kremlin.
              1. 0
                29 Mei 2018 13:56
                Dheweke tiwas utawa mati amarga alam, ora masalah, hakekat sing padha - mati. Lan kasunyatan sing warga Uni mung bungah ing ambruk mung nandheske unviability sawijining. Nyuwun Apa keuntungan ing kene ...
            3. +3
              29 Mei 2018 22:12
              Ing endi sampeyan ndeleng kenaikan durasi?
    3. +1
      28 Mei 2018 09:45
      ROSS 42 - sampeyan ngomong persis kaya agen ...
    4. + 11
      28 Mei 2018 11:33
      Kutipan saka: ROSS 42
      Rusia wis pinasthi. Negara kasebut bakal sirna amarga kesalahane Putin

      Putin teka lan lunga, nanging Rusia tetep. Mulane, negara bakal tetep, nanging kanthi ekonomi maju, thanks kanggo "rencana licik", May dekrit, status Bank Sentral Federasi Rusia, pranata tartamtu saka Konstitusi, klan lan nepotisme ing daya, lobbying kanggo kapentingan. saka oligarki lan sistem sing lembab kanggo nglawan penggelapan lan korupsi, kayane bakal rampung nganti 2024. .. nangis

      Wong Putin wis teka lan ora lunga. Lan dheweke nindakake kabeh supaya Rusia ora tetep ing taun 2024. Yen tetep, mung thanks kanggo oposisi saka wong-wong sing ora succumb kanggo zombie lan digitalisasi Putin.
      1. +1
        29 Mei 2018 13:30
        Langganan! Wanita bakal nylametake Rusia, meh ora ana wong lanang.
    5. 0
      28 Mei 2018 11:53
      Kutipan saka: ROSS 42
      Putins teka lan lunga

      Punika ngandika ing Kitab Suci - "Putin iku Rusia ..." Waca antarane baris.
  3. +7
    28 Mei 2018 06:18
    Saben uwong entuk sabisane. Kita malah ngedol omong kosong kuwi ing Kulon.
  4. + 19
    28 Mei 2018 06:29
    Apa pembangunan ekonomi Rusia gumantung ing investasi manca?
    - Iki dodolan Rusia. Sampeyan kudu nandur modal dhuwit, ora njupuk liwat gunung!
    1. 0
      28 Mei 2018 09:49
      Sampeyan muni kaya ahli ekonomi! Ing endi, khusus, sampeyan pengin nandur modal?
      1. + 10
        28 Mei 2018 11:27
        Dear Victor n (Victor n). Yen sampeyan, uga blok ekonomi kita, ora ngerti carane nggunakake dhuwit sing ditampa saka adol mineral, iki ora ateges kita ora duwe wong pinter ing Rusia sing bisa ngatur dhuwit iki kanggo kepentingan Rusia.
        Dikirim sepisan wektu kepungkur. Kanggo sampeyan pribadi. Kanggo sampeyan ngerti - ana wong pinter ing Rusia.
        Oleg Kizim: "... Apa bedane antarane program ekonomi lan omong kosong pseudo-ekonomi sing wis diwenehi panganan sajrone seprapat pungkasan abad? Program ekonomi ora bisa abstrak, dipisahake saka nuansa lan spesifik saben individu. Mulane ora bisa kanthi otomatis babagan, contone, program ekonomi Amerika kanggo kasunyatan Rusia, ngelawan uga bener.
        Program ekonomi sejatine minangka rencana arahan adhedhasar undang-undang utawa malah tumindak hukum, kalebu tugas sing bisa ditindakake kanthi pedoman sing jelas, kritéria kinerja lan paramèter output. Ing wektu sing padha, bunder saka wong sing tanggung jawab digambarake saka pihak panitia lan para pemain. Mulane, kanggo saben tujuan tartamtu, perlu kanggo ngetung sumber pendanaan, kecukupan materi lan infrastruktur, kasedhiyan teknologi sing njamin implementasine rencana lan komposisi cadangan personel. ...Nalika wong ngomong babagan "pengembangan industri lan nambah daya saing, modernisasi basis teknologi, bangunan kapasitas", lan liya-liyane, sampeyan ora bisa ngrungokake maneh. Iki ngandika otomatis nalika ana apa-apa ngomong. Iki minangka frasa sing abstrak banget, bisa ditrapake ing negara endi wae, sanajan Zimbabwe saiki.
        Pendekatan waras kudu kaya ing ngisor iki. Njupuk, contone, sektor teknik mesin karo sub-sektor "produksi peralatan konstruksi".
        Kaping pisanan, analisis digawe saka kabeh pasar donya kanggo produksi peralatan kasebut. Sejarah pangembangan, teknologi sing digunakake, intensitas ilmu lan intensitas modal, kinerja finansial perusahaan sing beroperasi ing segmen iki. Saka jumlah kasebut, kritéria kanggo efisiensi lan daya saing diresmikake.
        Ing tataran kapindho ana analisis saka panggonan Rusia ing bagean "produksi peralatan construction". Pangsa pasar, sawetara produk, perbandingan teknologi. Saka iki, tingkat ketertinggalan para pamimpin donya sabanjure ditemtokake.
        Ing tahap katelu, target dibentuk. Parameter penengah lan output apa sing kudu digayuh supaya bisa ngenggoni pangsa pasar tartamtu kanthi tanggal tartamtu, ngimbangi kesenjangan teknologi? Ringkesan sumber daya finansial, materi, ilmiah lan teknis lan cadangan personel sing dibutuhake digawe. Amarga kerumitan produk lan macem-macem komponen sing dibutuhake lan produk penengah, kira-kira, saka ngendi kita bakal entuk komponen lan kepiye carane lan apa sing bakal ngasilake kabeh iki?
        Ing langkah kaping papat, ringkesan sumber daya sing dibutuhake dibandhingake karo sumber daya sing kasedhiya saiki. Sawisé iku, sawetara tugas diresmikake, prestasi lan implementasine bakal ngilangi jurang antarane awis lan sing perlu.
        Ing tataran kaping lima, bunder saka wong sing tanggung jawab dibentuk saka panitia lan pemain, lan ukuran tanggung jawab ditemtokake kanggo saben wong tanpa pangecualian.
        Ing tahap kaping enem, sistem kontrol operasional babagan implementasine rencana kasebut digawe kanthi paukuman tanpa syarat kanggo wong-wong sing nyimpang saka dhaptar tugas sing wis ditemtokake. Sistem kanggo ngawasi kualitas kinerja lan nyetel paramèter penengah lan output sesuai karo kasunyatan ekonomi lan politik uga digawe.
        Rencana limang taun kerjane kanthi cara sing padha ing jaman Stalin, ing ngendi saben program ekonomi duwe garis arahan kanthi kritéria waras ... "
        1. +9
          28 Mei 2018 12:40
          Ora mesthi kanthi cara kasebut. Angger-anggering Toret ngandika "luwih apik kanggo duwe produksi non-kompetitif lan kualitas kurang saka ora duwe." Mulane, Zhiguli luwih apik tinimbang Mercedes lan ChTZ luwih apik tinimbang Uler. Mesthi, kabeh wong kepengin duwe sandhangan saka Armani, lan ora nganggo pabrik Volodarsky. Nanging kanggo negara (lan kanggo wong umume) pabrik Volodarsky luwih penting.
        2. +4
          28 Mei 2018 16:26
          Kene sampeyan "Victor n" dimuat! ngguyu
      2. + 12
        28 Mei 2018 12:21
        Kutipan: victor n
        Sampeyan muni kaya ahli ekonomi! Ing endi, khusus, sampeyan pengin nandur modal?

        Sampeyan ora nggawe wong "ora pinter" metu saka kita. Delengen ngendi dhuwit menyang USSR ing taun 1928. Deleng tugas sing wis dirampungake para ekonom Soviet. Istana ora dibangun ing luar negeri lan tinimbang yacht nggawe Angkatan Laut USSR ...
        1. +2
          28 Mei 2018 13:17
          Kula nyuwun pangapunten! Pitakonan iku profesional, amarga bank-bank ora kebanjiran karo usulan investasi sing menarik lan asring ora ngerti ngendi kanggo nandur modal.
          Minangka kanggo USSR ....... Ing pungkasan taun 80-an, ana luwih akeh peralatan logam ing negara tinimbang buruh. Mesin unik ing perusahaan individu makarya sawetara shift saben taun. Lan padha nggawe anyar. Dhuwit ageng nandur modhal ing konstruksi ibukutha, nanging ora ana gunane. Aku banjur nulis iki - ora ing koran, nanging ing majalah ilmiah, ing laporan kanggo pemerintah saka organisasi serius .....
          Minangka spesialis: isih ora ana studi serius babagan sejarah ekonomi periode stagnasi lan pungkasan USSR. Lan ora mung kuwi.
          1. +5
            28 Mei 2018 13:33
            Ora ana sing ngomong kabeh sampurna. Iku bakal becik - padha ora bakal njagong ing .... a crevice. Motto kasebut yaiku "nyekel lan nyusul." Lan kenapa - ora ana sing ngerti. Nanging umume, ana kekurangan tenaga kerja ing saindenging negara. Lan ora buruh, nanging trampil. Aku duwe kanca sing duwe prangko pribadi. Dadi direktur pabrik nyebul partikel bledug saka dheweke.
          2. +3
            29 Mei 2018 13:35
            Kula nyuwun pangapunten! Pitakonan iku profesional, amarga bank-bank ora kebanjiran karo usulan investasi sing menarik lan asring ora ngerti ngendi kanggo nandur modal.

            Sampeyan, kancaku, jelas ora ana ing subyek. Kanggo entuk kredit kanggo ide utawa pangembangan, yen sampeyan saka dalan, lan dudu wong njero, mula sampeyan kudu dadi Houdini supaya kabeh bisa mlaku kanthi cara sing dikarepake.
            Aku dhewe minangka teknisi sing prasaja lan ora duwe bakat pesulap, lan aku entuk utangan sing sithik kanthi syarat sing luwih becik ora nampa.
  5. +2
    28 Mei 2018 06:41
    Yen kabeh Kulon dikirim bebarengan, banjur, aku wedi, bisa ngetokake perang donya amarga wedi ... Mungkin mulane pamrentah Rusia duwe kabijakan kaya ngono - meh padha karo tekanan alus?
    1. Alf
      +3
      28 Mei 2018 18:34
      Kutipan saka zululuz
      Yen kabeh Kulon dikirim bebarengan, banjur, aku wedi, bisa ngetokake perang donya amarga wedi ... Mungkin mulane pamrentah Rusia duwe kabijakan kaya ngono - meh padha karo tekanan alus?

      Lan kepiye asil tekanan? Ing arah ngendi iku jotosan?
      1. 0
        28 Mei 2018 18:38
        Aku ora ana hubungane karo pemerintah. Lan mulane - aku ora bisa ngerti babagan asil tekanan iki. Apa iku jotosan sampeyan? Kanggo kula - ora.
        1. Alf
          +3
          28 Mei 2018 18:40
          Kutipan saka zululuz
          Aku ora ana hubungane karo pemerintah. Lan mulane - aku ora bisa ngerti babagan asil tekanan iki.

          Lan sampeyan manggon ing ngendi? Ing pulo sepi? Apa sampeyan ngrasakake asil tekanan lembut iki saben dina ing toko lan dompet?
          1. 0
            28 Mei 2018 18:44
            Aku duwe gendera Belarusia. Aku manggon ana.
            1. Alf
              +1
              28 Mei 2018 19:06
              Kutipan saka zululuz
              Aku duwe gendera Belarusia. Aku manggon ana.

              Aku ngurmati bapakku. Lan sampeyan manggon ing Rusia, banjur kita bakal weruh.
              1. +1
                28 Mei 2018 19:25
                Pracayaa, luwih becik yen ora ana.
                1. Alf
                  0
                  28 Mei 2018 20:06
                  Kutipan saka zululuz
                  Pracayaa, luwih becik yen ora ana.

                  Iku uga bebener.
    2. 0
      29 Mei 2018 13:49
      Alamiah, lan supaya bisa yakin, kita mung kudu nyerah lan menehi kabeh sing kita duwe. Banjur mesthi ora bakal nyerang amarga wedi.
  6. + 22
    28 Mei 2018 06:44
    rada apokaliptik, nanging umume pancen bener ...
    keputusan lan janjian sawise aksesi sabanjure menyang tahta nyebabake "seneng" sing ora bisa diterangake sanajan ing kemah "pendukung budak galley" ...
    kadhang-kadhang sampeyan mung pengin takon kanthi cara bocah-bocah - Pakdhe Vova, lan sampeyan sapa ???
    1. +4
      28 Mei 2018 12:24
      Kutipan saka kepmor
      kadhang-kadhang sampeyan mung pengin takon kanthi cara bocah-bocah - Pakdhe Vova, lan sampeyan sapa ???

      Luwih tepaté: "Sapa karo sampeyan, Vladimir Vladimirovich, lan apa sing dikarepake?"
    2. +1
      28 Mei 2018 14:56
      kepmor (Alexey) Dina iki, 06:44 hi apik ya Lan uga ora bocah.
  7. +2
    28 Mei 2018 07:14
    Ana sing nggawe aku ora kepenak! Ing tangan liyane, VVP minangka anak didik saka layanan khusus Rusia, sing, sawise nganalisa kahanan kasebut, nggawe tawaran EBN sing ora bisa ditolak, Apa analise uga "neo liberal", kok banjur dibusak EBN Utawa PDB HP liyane?
    1. + 13
      28 Mei 2018 11:44
      Kutipan saka andrewkor
      Ana sing nggawe aku ora kepenak! Ing tangan liyane, VVP minangka anak didik saka layanan khusus Rusia, sing, sawise nganalisa kahanan kasebut, nggawe tawaran EBN sing ora bisa ditolak, Apa analise uga "neo liberal", kok banjur dibusak EBN Utawa PDB HP liyane?

      Dheweke dudu anak didik layanan khusus, nanging anak didik para maling oligarki sing ngrebut kekuwatan ing taun 90-an. EBN dicopot amarga wong-wong ora marem karo dheweke, lan dheweke wis nindakake peran lan kudu ngaso. Dibutuhake wong sing, nglawan latar mburi EBN, bakal dadi penyelamat tanah air, sing kedadeyan. Dheweke wis sukses ngrampungake peran iki nganti saiki, amarga isih ana wong ing Rusia sing nganggep dheweke kaya ngono nganti saiki. Pramila piyambakipun kiwa dening sembarang trik ing posisi iki meh kanggo urip. Sampeyan uga kudu bisa bubuk otak kanthi apik.
    2. Alf
      +4
      28 Mei 2018 18:36
      Kutipan saka andrewkor
      kok banjur dibusak EBN?

      Supaya wong-wong ora ngangkat dheweke ing garpu. Banjur padha ngganti karo Sing bakal alon-alon laying, nanging turu hard.
    3. +1
      30 Mei 2018 13:57
      Lan sapa sing ngrusak Uni? Utawa paling ora dilindhungi? Bukan KGB?
  8. + 12
    28 Mei 2018 07:15
    para ekonom sing nyetel nada ing Rusia wis dicuci otak dening imperialisme AS
    Bener, ora perlu komentar.
  9. + 21
    28 Mei 2018 07:20
    Paul Craig Roberts bener ing pirang-pirang cara, integrasi karo Kulon ora bakal mimpin kanggo apik ... Yunani wis Integrasi lan ngendi industri galangan kapal sawijining, tetanèn ... Yen sampeyan nandur modal ing soko, sampeyan bakal njaluk bali tho ...
  10. +2
    28 Mei 2018 07:58
    Apike, Putin maca artikel iki ??
    1. + 16
      28 Mei 2018 08:13
      Lan apa sebabe? Dheweke saiki nyiapake tanggal 7 Juni. Dheweke mulang jawaban kanggo pitakonan sing durung dijawab.
      1. + 16
        28 Mei 2018 08:28
        ora kaya ngono ... saiki "wong liwat" sregep nyinaoni pitakonan sing bakal ditakoni babagan jawaban sing wis disiapake ....
        1. + 10
          28 Mei 2018 09:10
          Aku kepengin weruh yen bakal ana pitakonan babagan ngunggahake umur pensiun.
          [kutipan] Pamrentah ngrembug babagan kenaikan pajak pertambahan nilai (PPN) saka 18 dadi 20 persen kanggo ngleksanakake "Keputusan Mei" anyar saka Presiden Rusia Vladimir Putin. Vedomosti nyerat babagan iki kanthi referensi kanggo telung pejabat federal.......Miturut Vedomosti, paningkatan umur pensiun bakal nambah anggaran maneh rong triliun rubel, negara bakal nampa telung triliun kanthi bantuan OFZ, lan siji triliun rubles bakal teka saka reformasi perpajakan lenga. Iki dilapurake dening Rambler.[quote]
          Iku misale jek sing masalah wis ditanggulangi lan kita bakal pungkasan ngerti.
      2. +5
        29 Mei 2018 09:48
        Kutipan: Vladivostok 1969
        Lan apa sebabe? Dheweke saiki nyiapake tanggal 7 Juni. Dheweke mulang jawaban kanggo pitakonan sing durung dijawab.

        Wangyu...
        - mbangun kebon ing desa;
        - nganakake serat optik menyang kamp peternak reindeer;
        -hadiah asu kanggo lanang (dheweke wis menehi kanggo cah wadon, jinis);
        -nyingkirake walikota sing ora sopan;
        - bakal njupuk direktur kanggo Faberge lan bakal mbayar RFP;
        - ngrampungake rink hoki ... etc. lsp.
        Oh ya ... Bakal menehi jawaban apal kanggo pitakonan retorika
    2. + 15
      28 Mei 2018 08:29
      Kutipan saka: aybolyt678
      Apike, apa Putin maca artikel iki?

      Sapa sing peduli? Cakar macet, manuk kabeh ilang. Aku ngomong babagan ekonomi "kita". Aku arep takon Mart: "Rusia gumantung ing petrodollars, nanging apa ngalangi saka nandur modal ing Enterprises, lan ora ing kothak dhuwit?" Lan investasi ... Dheweke bakal tetep Amerika.
      1. +4
        28 Mei 2018 08:44
        Kutipan: Mordvin 3
        Rusia gumantung ing petrodollar, nanging apa sing ngalangi saka nandur modal ing perusahaan, lan ora ing kothak dhuwit?

        iki ngalangi dening kurs dollar dileksanakake dening Bank Central. Apa wae sing ora diprodhuksi ing perusahaan kasebut bakal ora nguntungake amarga impor luwih gampang diakses
    3. +5
      28 Mei 2018 12:30
      Kutipan saka: aybolyt678
      Apike, Putin maca artikel iki ??

      Dheweke malah ora melu ing debat diwènèhaké déning hukum, lan retinue nerangake iki kasunyatan sing tingkat intelektual mungsuh kurang. Aku ora ngerti kenapa dheweke ngatur pertunjukan demonstrasi (debat televisi) karo wong-wong sing, ing babagan intelijen, malah ora entuk hak dadi calon presiden ... Nyuwun Rakyat nuduhake yen dheweke percaya marang panguwasa. Pamrentah nuduhake yen ngrungokake rakyat, nanging tumindak sebaliknya ...
  11. + 19
    28 Mei 2018 08:20
    Salah siji ekonomi dudu ilmu, utawa pamrentah Rusia kanthi sinis ora nggatekake. Napa China muncul minangka pimpinan jagad saka bokong sing paling jero, dene Rusia, kanthi wiwitan sing apik, dadi luwih jero lan luwih jero?
    1. +8
      28 Mei 2018 08:41
      Kutipan saka: Who Why
      Rusia, kanthi wiwitan sing apik, wis saya suwe saya suwe?

      ambane tiba iku langsung ceceg karo diameteripun saka pipo lenga lan gas
    2. +6
      28 Mei 2018 08:46
      Kutipan saka: Who Why
      Salah siji ekonomi dudu ilmu, utawa pamrentah Rusia kanthi sinis ora nggatekake.

      saiki ekonomi iku politik, nanging uga teknologi saka fooling
      Ana wektu nalika perang rampung kanthi persetujuan babagan sirkulasi koin wong liya ing negara kasebut. Bank Sentral saiki kanthi cadangan emas lan ijol-ijolan manca minangka koin manca sing disguised.
      1. +1
        28 Mei 2018 11:41
        Ing China, wong Tionghoa manggon, sing bodho nolak lan kerja nganti sore. Aja kesed maca buku pelajaran ekonomi. Lan aja kelet metu ing komputer.
        Ing Rusia, dheweke wis nguber masalah cadangan devisa nganti pirang-pirang taun lan ora nate maca buku pelajaran! Lan mikir.
        Kepiye carane sampeyan bisa urip?
        1. +6
          28 Mei 2018 13:32
          Ing China, penggelapan lan tukang nyogok ditembak kanthi umum, lan kita ngupayakake geyrop.
        2. +3
          29 Mei 2018 17:07
          Kutipan: victor n
          Ing China, wong Tionghoa manggon, sing bodho nolak lan kerja nganti sore. Aja kesed maca buku pelajaran ekonomi. Lan aja kelet metu ing komputer.
          Ing Rusia, dheweke wis nguber masalah cadangan devisa nganti pirang-pirang taun lan ora nate maca buku pelajaran! Lan mikir.
          Kepiye carane sampeyan bisa urip?

          Persis! Uga rampung ing China ... Mung ora ana sistem pensiun kaya kasebut (aku ora nganggep layanan sipil) lan ekosistem mati amarga produksi, lan ing ambang bencana lingkungan ing sawetara wilayah industri. Sampeyan ngerti, luwih becik duwe negara sing luwih mlarat tinimbang mateni genetika generasi sabanjure.
    3. +7
      28 Mei 2018 12:03
      Kutipan saka: Who Why
      Salah siji ekonomi dudu ilmu, utawa pamrentah Rusia kanthi sinis ora nggatekake
      Ekonomi ekonomi, ternyata, beda. Apa sing kudu ditindakake minangka basis kanggo ramalan, rencana, apa sing kudu dilebokake ing ngarep, ing ngendi "parrots" diitung, ing "jamur" utawa "cones" ... Apa ilmu bisa ngandelake spekulator mata uang, yaiku, ijol-ijolan dagang, apa bisa gumantung saka rakus monopoli transnasional lan lobi-lobi kanggo mbangun maneh donya? Kasunyatan bilih hukum matématika cukup ilmiah digunakake ing ekonomi ora bisa kanthi otomatis nggawe ekonomi dhewe minangka ilmu, nanging ekonomi, iki sawetara aturan, kayata aturan casino, miturut kang bisa kanggo enrich ing cara beradab sing. sing nemokke aturan iki kanggo kamakmuran casino. Yen kita teka kanggo muter ing donya "casino" disebut kapitalisme, iki aturan saka urutan donya ora kamungkinan bakal digawe kanggo kamakmuran Rusia, karo pemilik wis mantep lan pimpinan saka sistem donya iki.
    4. +2
      28 Mei 2018 12:32
      Kutipan saka: Who Why
      Salah siji ekonomi dudu ilmu, utawa pamrentah Rusia kanthi sinis ora nggatekake.

      Ilmu kasebut. Nanging pamaréntah Rusia biasane mahasiswa C sing digunakake kanggo tips lan mbeling. Padha arang mikir karo sirahe dhewe.
    5. LMN
      +5
      28 Mei 2018 12:36
      Kutipan saka: Who Why
      Napa China muncul minangka pimpinan jagad saka bokong sing paling jero, dene Rusia, kanthi wiwitan sing apik, dadi luwih jero lan luwih jero?

      Mungkin amarga duwe anak 12, kabeh desa ora nggarap beras? opo
      Apa sampeyan tau kepingin weruh saka ngendi produksi murah kuwi saka China? nglirik
      hi
      1. +4
        28 Mei 2018 13:37
        Pasar tenaga kerja ing China adoh saka sing paling murah, wong Rusia kerja ing pasar ing Rusia lan ing China ing provinsi tapel wates.
        1. LMN
          +5
          28 Mei 2018 14:17
          Kutipan: Vladivostok 1969
          Pasar tenaga kerja ing China adoh saka sing paling murah, wong Rusia kerja ing pasar ing Rusia lan ing China ing provinsi tapel wates.

          Lan apa sing ditindakake dening China liyane nalika "pegawe tamu saka Rusia kerja ing tanah tapel wates"?
          Kados pundi tiyang Tionghoa menika, ingkang dipun peksa saking tapel wates? ngguyu

          Biyen, masalahe kaya ... pemukiman Timur Jauh dening wong Tionghoa. ngguyu ngguyu
          1. +1
            28 Mei 2018 15:56
            Sampeyan bener, akeh pensiunan sing pindhah menyang China. Sampeyan ndeleng, urip luwih murah ing kana. hi
            1. +2
              29 Mei 2018 17:00
              Kutipan: Vladivostok 1969
              Sampeyan bener, akeh pensiunan sing pindhah menyang China. Sampeyan ndeleng, urip luwih murah ing kana. hi

              menarik. Urip ing kono luwih murah ing pensiun Rusia, nanging gaji ana luwih dhuwur tinimbang wong Rusia .. apa paradoks.
      2. 0
        28 Mei 2018 16:34
        Wis suwe ora murah. Dibandhingake karo Rusia, 1,5-2 kali luwih dhuwur. Moscow ora dianggep.
  12. + 10
    28 Mei 2018 09:03
    Posisi Robertson ana loro.
    Ing tangan siji, Putin, diubengi dening elit pro-Kulon sing duwe industri lan sumber daya, ora bisa ngganti dhasar ekonomi ing negara. Aku judhul provokatif.
    Ing tangan liyane, njlèntrèhaké mekanisme ekonomi global, Robertson pancen bener: mekanisme iki ora mimpin kanggo pangembangan ekonomi ing sembarang negara, kang tegese goal iku kanggo weaken negara. Delengen, ing negara apa wae sing ketagihan karo tranche IMF, tidbits ekonomi dadi properti saka perusahaan internasional, lan negara ditinggalake karo utang sing ora bisa ditindakake sing diwajibake IMF kanggo mbayar biaya saka populasi sing wis mlarat.
    Lan kanggo urusan Rusia. Aku duwe soko kanggo mbandhingaké. Aku elinga awal kanak-kanak: kumelun ireng saka cerobong asep saka tanduran daya lan Maret salju ireng karo soot. Sawise 15 taun, kabeh wis owah: pipa dhuwur kanthi jebakan, salju murni, omah sing nyaman sing wis thukul, taman permanen tinimbang tameng bocor, dispensari lan program kesehatan lan rekreasi kanggo karyawan lan anak-anake. Perusahaan ngasilake bahan bangunan, indikator kinerja apik. Keuntungan sing ditampa dibagi antarane perusahaan lan negara. Dana kasebut cukup kanggo njamin operasi sing stabil, modernisasi lan pangembangan produksi. Lan wektu wis teka kanggo "manajer sing efektif", perusahaan kasebut kasil bangkrut (kaping pisanan). Desa omah disedhiyakake panas dening omah boiler sing padha, kita duwe tarif dhuwur. Isih, dadi panas tengah sublease, lan nalika Eve Taun Anyar padha dadi misuwur ing saindhenging negara, nalika tarif wis wungu dening 40% kanggo mbayar jaringan sarana (KKS) karo kang padha ora disambungake. Lan bebener ora tekan Putin. Lan saiki wis diakoni yen jaringan saya rusak, KKS dadi lalai, lan kita isih duwe persetujuan konsesi, nalika tarif bakal diunggahake kanggo modernisasi jaringan, lan asile bisa ditebak, sing sugih bakal tambah sugih, jaringan bakal rusak. Ora ana sing ngontrol, ora ana paspor jaringan sing bakal jelas manawa umur layanan jaringan sing ditransfer yaiku 6-8 taun. Lan omah boiler ambruk, "manajer sing efektif" ora duwe dhuwit kanggo njaga peralatan kasebut kanthi bener. Lan ora bisa - dhuwit sing diklumpukake tansah dadi penghasilan pribadi saka manajer sing efektif. Ayo negara nyedhiyakake dhuwit kanggo modernisasi, banjur mriksa lan mbalekake kabeh dhuwit sing dicolong, lan banjur ngunggahake tarif kanggo ngimbangi apa sing wis ditindakake kanggo modernisasi - wong bakal mbayar tagihan. Ing sawetoro wektu, mekanisme kasebut yaiku: pedunung mbayar pajak ora langsung kanggo pangopènan jutawan lan paningkatan penghasilan.
    Iki mung minangka conto, nanging ing saindhenging negara beban finansial kanggo populasi saya tambah lan maknane yaiku: pangopènan jutawan sing ngompa dhuwit menyang Kulon. Lan iki ditindakake kanthi tujuan siji: supaya wong ora bisa ngadeg lan tangi, lan para pamimpin anyar wis disiapake lan bakal mimpin negara kasebut kanthi lengkap.
    Inovasi babagan intelijen buatan lan digitalisasi dianggep negatif. Luwih becik yen dheweke ngurusi babagan cara mangan, nyandhang, sepatu lan nyedhiyakake omah kanggo pedunung negara, supaya populasi dhewe ngasilake lan ngonsumsi asil kerjane. Lan kanggo panyengkuyung lan promotor digitalisasi, ayo padha mangan nomer lan panganan sing diowahi sacara genetis. Umumé, wektune kanggo menehi panganan GD sacara eksklusif karo produk modern: kedelai, minyak sawit industri, pengawet, pewarna lan rasa. Mung banjur dheweke bakal ngerti yen dheweke ngrusak negara.
  13. bip
    +4
    28 Mei 2018 09:09
    Lan kanggo kula, saliyane sawetara komentar sing menarik babagan ekonomi Rusia, kutipan iki mudhun: "Kekurangan reaksi Moskow marang provokasi Kulon bakal pungkasane nyebabake kasunyatan manawa pamrentah Rusia bakal kelangan dhukungan saka "unsur nasionalis ing Rusia. ,” precaya Pak Roberts.
    Nanging "ati sing ora dikuwasani kita langsung dikuwasani mungsuh!" ???
  14. +8
    28 Mei 2018 09:10
    Ing Rusia, mengeti sabanjuré saka publikasi "Capital" dening K. Marx liwati meh unnoticed. Kajaba Solovyov duwe diskusi babagan topik iki. Kangge, dodolan karya iki saya akeh ing donya, kalebu ing Rusia. Penasaran, ta?
    Ora ana sing mikir babagan kasunyatan manawa V.V. Putin minangka wakil bisnis gedhe? Lan perusahaan paling gedhe saka Rusia sejatine transnasional. Dadi, "integrasi karo Kulon" iku logis. Kepiye logis konflik karo perusahaan transnasional saka Kulon.
    Apa panggonan Rusia, utawa luwih bangsane? Sawetara ilustrasi dina iki babagan topik iki:
    "Pamrentah bisa ngunggahake tarif sarana kanthi panyuwunan klompok perusahaan En +, sing ngatur bagean saka aset pengusaha Oleg Deripaska, laporan Kommersant.". "
    "Pamrentah ngrembug babagan kenaikan pajak pertambahan nilai (PPN) saka 18 nganti 20 persen kanggo ngetrapake "Keputusan Mei" anyar Presiden Rusia Vladimir Putin.
    Saka warta Rambler.
    Kutipan saka: Who Why
    Salah siji ekonomi dudu ilmu, utawa pamrentah Rusia kanthi sinis ora nggatekake.
    nglirik
  15. +7
    28 Mei 2018 09:11
    Apa salah Putin? mbok disengaja?
  16. +4
    28 Mei 2018 09:12
    Kutipan: Tatyana
    Rusia ing posisi angel! Lan aku ora bakal kalebu Kudrin ing pamaréntahan Federasi Rusia ing kasus apa wae! Kanggo karo Kudrin Reaganomics ing Rekomendasi saka IMF lan Bank Donya (ie, Federal Reserve AS), wong umum mesthi ora perlu wong ana!

    ---------------------------
    Yen Putin ora ngerti babagan ekonomi, banjur apa sing dikarepake?
  17. +8
    28 Mei 2018 10:28
    kanggo kabeh ahli ekonomi sing ora marem lan kuat tanggal 7 Juni, kita takon marang presiden lan dheweke bakal ngilangi kasusahan sampeyan. eseman ora ana gunane kanggo ngrembug kebijakan ekonomi sawise pemilu (padha duwe kita, nanging ora ana gunane) basa
  18. +7
    28 Mei 2018 10:50
    Iki dudu kesalahan Putin utawa Pamrentahane. Iki minangka pilihan sadar saka dalan pembangunan negara. Yen negara wis njupuk dalan kapitalisme, banjur ora ana cara liya kanggo kekancan karo Barat. Kasunyatan yen Barat ora bakal kekancan mengko bakal dadi jelas, nalika sampeyan dicelupake. Nanging wong bakal tetep ... Bakal pas menyang Kulon. Neo-kolonialisme ora ateges intervensi militer langsung lan pendhudhukan negara. Iku larang lan ora produktif. Luwih nguntungake lan luwih gampang duwe borjuasi komprador ing negara kasebut.
    Mulane, sanksi marang oligarki Rusia bakal duwe watesan. Dheweke saiki ditampilake pecut. Lan padha janji wortel yen padha oncat menyang Kulon. Bebarengan karo ibukutha dicolong, mesthi. Lan sing wis mbatalake modale, mesthi bisa dirampok.
    Umumé, aku bisa mbaleni maneh, iki ora salah. Iku pilihan. Wong sing cukup diwasa lan cukup. Kalebu sing milih Putin.
    1. LMN
      +3
      28 Mei 2018 12:42
      Bakht

      Yen ora rahasia, apa sampeyan warga Federasi Rusia?
      1. +6
        28 Mei 2018 12:52
        Saben uwong katon duwe kothak centhang. Kene sampeyan duwe gendéra Jerman.
        Ora, aku dudu warga negara Federasi Rusia. Nanging aku dadi warga USSR. Lan kita kabeh dicelupake ing siji tong minyak gedhe. Yen sampeyan mikir yen kahanan ing Azerbaijan beda, sampeyan salah. Malah luwih elek, amarga Azerbaijan ora duwe sumber daya sing padha karo Federasi Rusia.
        Ngapunten kanggo pitakonan counter. Apa kewarganegaraan penting kanggo situs iki? Utawa mung diijini nulis menyang warga Federasi Rusia?
        1. LMN
          +3
          28 Mei 2018 13:30
          Kutipan saka Bakht
          Saben uwong katon duwe kothak centhang. Kene sampeyan duwe gendéra Jerman.
          Ora, aku dudu warga negara Federasi Rusia. Nanging aku dadi warga USSR. Lan kita kabeh dicelupake ing siji tong minyak gedhe. Yen sampeyan mikir yen kahanan ing Azerbaijan beda, sampeyan salah. Malah luwih elek, amarga Azerbaijan ora duwe sumber daya sing padha karo Federasi Rusia.
          Ngapunten kanggo pitakonan counter. Apa kewarganegaraan penting kanggo situs iki? Utawa mung diijini nulis menyang warga Federasi Rusia?

          Ya, saben wong duwe gendera, lan warga negara sing beda-beda nulis ing kene nglirik
          (Ngomong-ngomong, aku ora lan ora bakal dadi warga negara Jerman ya )
          Iki dudu sepisanan sampeyan aktif "ngrembug", "ngutuk", "nyetujoni", "ngajari".
          aete ".. ing umum, sampeyan aktif" kuwatir " babagan apa sing kedadeyan ing Rusia.
          Mulane menarik kanggo mangerteni motivasi kanggo posisi aktif saka wong sing dudu warga Federasi Rusia. hi
          1. +3
            28 Mei 2018 22:59
            Ora masalah, aku ora bakal kuwatir. Kita kabeh ing prau padha lan kita kabeh lungguh ing. Yen kahanan ing Rusia ora mengaruhi negara tanggane, aku ora bakal ngrembug. Aku ngrembug kahanan ing negara sing bisa mengaruhi Azerbaijan. Lan aku uga kasengsem ing sajarah. Iku misale jek kabeh.
            Aku ora ngira yen pernyataanku kaya "piwulang". Aku ora bakal mulang sapa wae. Aku mung ngomong pendapatku. Komunikasi lan diskusi sing dawa (ora mung ing Internet, nanging uga adhep-adhepan) nggawe aku yakin manawa ora bisa ngyakinake sapa wae. Saben uwong nduweni sudut pandang dhewe-dhewe lan supaya wong bisa setuju karo panemune wong liya, akeh banyu sing mili.
            Dadi aku ora bakal mulang sapa-sapa ing kene. Menawi wonten ingkang mboten sarujuk kula aturaken lan.... minggir.
  19. +4
    28 Mei 2018 11:06
    Kutipan: victor n
    Dadi pemikir!
    Nanging supaya disguised sing inti ora dingerteni! Omonganmu opo?!
    Kadurjanan endi, sapa sejatine?! Sapa sing mbuktekake?
    Lan kok dadi bungah saka chatter saka AMERIKA kentut lawas? Dheweke entuk iki, lan ora ngajari akal-pikiran.


    Troll liyane wis muncul! Apa sampeyan lungguh ing mburi bukit, ndeleng kaca tingal mawar? Apa sampeyan entuk biaya ing $? Go nggawe bayangan ing pager wattle ing durland Panjenengan!
  20. +2
    28 Mei 2018 11:11
    Kutipan: victor n
    Nalika WE, tinimbang ngolah kebon lan njupuk jamur, bakal lungguh ing komputer kita - mung kirdyk sing bakal sumunar kanggo ekonomi! Lan malah 16 Presiden ora bakal bisa nindakake apa-apa!
    Aku urip suwe, nanging ora sepisan bubur semolina netes ing aku - kanggo sapa wae sing sampeyan pilih.
    Program ekonomi pribadi: nyedhiyakake dhewe - kanthi kerja lan entuk dhuwit, nganggep pensiun minangka hadiah nasib (kanggo lenga).


    Apa aku durung weruh sampeyan ing forum sadurunge? Lan wis ing karton letnan kolonel mlebu! Sampeyan tuku pinten sekel?
    1. LMN
      +4
      28 Mei 2018 12:54
      Kapethik saking: sib.ataman
      Kutipan: victor n
      Nalika WE, tinimbang ngolah kebon lan njupuk jamur, bakal lungguh ing komputer kita - mung kirdyk sing bakal sumunar kanggo ekonomi! Lan malah 16 Presiden ora bakal bisa nindakake apa-apa!
      Aku urip suwe, nanging ora sepisan bubur semolina netes ing aku - kanggo sapa wae sing sampeyan pilih.
      Program ekonomi pribadi: nyedhiyakake dhewe - kanthi kerja lan entuk dhuwit, nganggep pensiun minangka hadiah nasib (kanggo lenga).


      Apa aku durung weruh sampeyan ing forum sadurunge? Lan wis ing karton letnan kolonel mlebu! Sampeyan tuku pinten sekel?

      Apa sing salah dheweke? Nyuwun
      Apa ora awake dhewe kudu ngasilake apa-apa, kanggo awake dhewe lan kanggo negara
  21. +2
    28 Mei 2018 11:41
    Kutipan saka Bakht
    Iki dudu kesalahan Putin utawa Pamrentahane. Iki minangka pilihan sadar saka dalan pembangunan negara. Yen negara wis njupuk dalan kapitalisme, banjur ora ana cara liya kanggo kekancan karo Barat. Kasunyatan yen Barat ora bakal kekancan mengko bakal dadi jelas, nalika sampeyan dicelupake. Nanging wong bakal tetep ... Bakal pas menyang Kulon. Neo-kolonialisme ora ateges intervensi militer langsung lan pendhudhukan negara. Iku larang lan ora produktif. Luwih nguntungake lan luwih gampang duwe borjuasi komprador ing negara kasebut.
    Mulane, sanksi marang oligarki Rusia bakal duwe watesan. Dheweke saiki ditampilake pecut. Lan padha janji wortel yen padha oncat menyang Kulon. Bebarengan karo ibukutha dicolong, mesthi. Lan sing wis mbatalake modale, mesthi bisa dirampok.
    Umumé, aku bisa mbaleni maneh, iki ora salah. Iku pilihan. Wong sing cukup diwasa lan cukup. Kalebu sing milih Putin.


    Aku setuju ing umum, nanging aku milih kanggo GDP, aku ora milih, iku ora muter peran! Mbalik ing taun 90-an, para liberal lan para patron wis entuk perkara utama ing negara kasebut - pamisahan wong dadi individu! Lan panguwasa nyoba kanthi cara apa wae kanggo ndhukung nganti saiki kanthi macem-macem cara! Ora ana prinsip kesatuan utama! Utawa ideologi, utawa iman, ana srakah! Lan ora Matter yen bathi iki kanggo manggon nganti gaji, utawa kanggo ngrampok kutha utawa kabeh negara! Wong-wong kaya ngono sajrone seprapat abad wis dikembangke kanthi ora katon! Kabeh iku maling lan rampog tanpa prinsip apa wae, senajan katon manggon ing sandhingmu lan katon kaya kowe, nanging yen duwe kesempatan, dheweke ora bakal melas marang sapa wae kanggo dhuwit! Iki masalah gedhe kanggo negara! Kene, malah perang minangka obat sing ringkih! Kaya ing Perang Donya I, sawetara mati kanggo Tanah Air, liyane langsung entuk bathi saka kasangsaran rakyat! Mulane para revolusioner profesional menang kanthi dhukungan sing cedhak banget saka jagad sing ana ing mburi layar, sing ora ngganti prinsip nganti saiki!
    1. +6
      28 Mei 2018 12:29
      bener. Ing ilmu pengetahuan, atomisasi masyarakat diarani. Saben wong kanggo awake dhewe, siji Putin kanggo kabeh. Ideologi dibutuhake, nanging miturut Konstitusi Federasi Rusia, ora ana ideologi ing negara kasebut. Kaya sing ditulis A. Zinoviev, "We need a idea. We need something decisive, for which people are ready to death. Mungkin kita kudu ngadeg kaya komunis sing nyanyi Internationale. Nanging kita dudu komunis. We are commies."
      Ing 30s lan 40s, wong duwe gagasan, ngimpi. Yagene padha gelem mati? Ora ana sing bakal mati kanggo kraton lan yacht para oligarki. Iku bakal bodho.
      Yagene kowe ora mlayu karo wong-wong mau?
      Kenging punapa? Aku ngangkat bahu.
      Aku perang kanggo tanah iki.
      Kanggo dheweke, aku beku ing kadhemen.
      Kanggo dheweke, aku tanpa Piece dibunderaké.
      Kanthi giblets aku wis thukul menyang, lagi ngomong.
      Aku ora ngempet luh saka awakku amarga mendem,
      Lega dening kenangan.
      Aku tresna sampeyan dhewe
      Tanah abu-abuku sing sempit.
      Aku ora tega pisah karo dheweke.
      Luwih gampang tanpa bojo lan anak.
      Luwih gampang ngubur wong-wong mau ing kene.
      Ayo paling sethithik sakepel manure kanggo dheweke.
  22. +3
    28 Mei 2018 11:52
    Putin ora bisa menehi jawaban kaya ngono amarga dheweke salah percaya yen Rusia butuh Kulon.

    Pak Roberts, kaya sing cocog karo ahli ekonomi Barat, sanajan kanthi pandangan kritis babagan kedadeyan, kaya kabeh ahli liyane, njupuk informasi saka CNN.
    Rusia ora butuh Kulon utawa Timur. Rusia mbutuhake pasar, teknologi lan hubungan ekonomi karo tanggane kanggo njaga tetanggan saka upaya invasi militer lan pemerasan liwat kepentingan ekonomi. Lan bisnis iku internasional, uga peserta lan aturan. Bodho kanggo mbatesi ekonomi ing sawetara wilayah tartamtu lan ngisolasi dhewe saka jagad liyane. Mulane, angel kanggo ahli teori Barat mangertos praktik Eurasia.
  23. +9
    28 Mei 2018 12:13
    Kutipan saka akunin
    kanggo kabeh ahli ekonomi sing ora marem lan kuat tanggal 7 Juni, kita takon marang presiden lan dheweke bakal ngilangi kasusahan sampeyan.

    -----------------------------------------
    Ora ana gunane yen dheweke takon. Dheweke minangka liberal, lan ing ekonomi dheweke nyatakake lan mberkahi kursus liberal "ora bakal ana revisi asil privatisasi." Iki nalika saperangan bookkeepers buta huruf (Kudrin lan Chubais, lan Siluanov, Nabiullina lan Oreshkin sing gabung karo wong-wong mau) karo certificate saka completion saka kursus financial deso Yale ora malah nyoba kanggo mimpin, nanging kanggo ngedol murah ekonomi saka ageng. negara, ora angsal dening wong-wong mau. Lan dhuwit sing didol uga dilebokake ing Kulon. Iki minangka tim sing bisa ngilangi kabeh sing didemek. Lan Putin mung wali kabeh iki.
  24. +4
    28 Mei 2018 12:16
    Kutipan saka Berkut24
    Pak Roberts, kaya sing cocog karo ahli ekonomi Barat, sanajan kanthi pandangan kritis babagan kedadeyan, kaya kabeh ahli liyane, njupuk informasi saka CNN.

    ----------------------
    Wong kaya Pak Roberts nggunakake sumber, mbokmenawa saka mantan lan pejabat intelijen saiki, sawetara profesor Princeton lan wong liya. CNN ngunyah permen karet kanggo rednecks lan plankton kantor, yaiku, kanggo otak sing miskin banget. Dheweke ora mung siji-sijine sing ngomong babagan neokonservatif, ana libertarian Ron Paul, ana Demokrat Bernie Sanders, nanging swarane ora dirungokake lan ora pengin dirungokake.
  25. +2
    28 Mei 2018 12:19
    Kutipan saka Berkut24
    Mulane, angel kanggo ahli teori Barat mangertos praktik Eurasia.

    ----------------------
    Kabeh ahli teori wis suwe ngerti manawa ekspansi apa wae - ekonomi, budaya, militer - ing bawana bisa cepet dadi perang.
    1. +4
      28 Mei 2018 12:47
      Kutipan saka Altona
      Ekonomi neo-liberal sing "nyepeng kapentingan finansial Rusia, pamrentah Rusia, lan bisa uga Putin dhewe" bakal ngrusak Rusia "tanpa perang."

      Lan aku mikir sing bener ing artikel kasebut: "Ekonomi neoliberal, sing" nyekel kapentingan finansial Rusia, pamaréntah Rusia lan, ketoke, Putin dhewe, bakal numpes Rusia "tanpa perang." Perang hibrida, ing ngendi wong-wong kita mati, terus maju lan bakal tuwuh maneh, perang skala lengkap sing bisa nandhang sangsara ora perlu. Alon-alon, proses sing perlu kanggo karusakan kita terus lan terus. Lan ora ana sing kesusu.
  26. +2
    28 Mei 2018 12:26
    Kahanan kasebut luwih rumit, mesthine, luwih becik ngomong babagan ekonomi neoliberal nalika ana ing AS. Integrasi karo ekonomi Kulon ora bisa dihindari, lan kedadeyan kasebut ora preduli saka sanksi kasebut, penting ora lali babagan swasembada ekonomi Rusia lan prioritas pangembangane. Sanksi wis mulang sapa sing bisa dipercaya lan sing ora bisa, nanging dadi saya angel kanggo hegemon nyurung barang-barange ing luar negeri kanthi paksa lan iki wis dadi tren sing apik.
  27. +2
    28 Mei 2018 12:29
    Kapethik saking: sib.ataman
    Mulane para revolusioner profesional menang kanthi dhukungan sing cedhak banget saka jagad sing ana ing mburi layar, sing ora ngganti prinsip nganti saiki!

    -------------------------
    Banjur jagad sing ana ing mburi layar tiba-tiba ngalih lan ngatur pambrontakan saka Ceko Putih lan campur tangan ing kabeh wates. Ana sing salah karo logika sampeyan. Lan ing ngendi sampeyan nyelehake Sosialis-Revolusioner Kiri, anarkis? Lan ana sawetara Bolshevik piyambak ing Februari 1917. Saben uwong pengin revolusi Februari, amarga tsar pancen ngganggu kapitalis karo kabeh otokrasi iki lan kadhangkala solusi dhewe saka akeh masalah. Ya, omong kosong, siji wong nganalisa akeh petisi. Lan Revolusi Oktober ora ana getih, ora ana serangan, lan luwih-luwih "bantuan saka jagad sing ana ing mburi layar." Ana kekuwatan ganda ing antarane Uni Sovyet (sing kapilih) lan Pamrentahan Sementara, sing dibubarake otokrasi mung watara Oktober, sanajan dheweke wis mlaku nganggo busur abang kanggo dangu. Ora ana program pembangunan. Kabeh iku kaya bocah sekolah, nalika guru lara, surak-surak lan iku. Dadi kaya iki.
  28. +6
    28 Mei 2018 13:04
    Kita ora pengin ngadhepi bebener. Ya, ana apik, kreteg Crimean padha sukses undoubted. Tampilan owah-owahan ing pirang-pirang kutha uga nyengsemaken. Nanging ing wektu sing padha, ana pangolahan negatif sing signifikan: mlarat saya tambah, lan mundhakaken umur pensiun, senadyan kasunyatane ana puluhan yuta wong sing nganggur ing negara kasebut, lan ing pirang-pirang kasus nglawan kekarepane, iki nullifies sukses. Ing siji kasus, penak lan kaendahan, ing liyane, kapentingan penting warga nandhang sangsara. Alasan kanggo bias iki kudu dingerteni. Yagene iki kedadeyan ing negara sing sugih kabeh sumber daya sing dibutuhake kanggo urip?
    Alesane ana ing model ekonomi. Mekanisme model saiki dirancang kanthi cara supaya bathi sing ditampa dadi penghasilan Kulon, lan negara, rakyate, entuk utang sing ora dibayar, nanging bakal dibayar.
    Dasar pembangunan ekonomi yaiku bathi. Keuntungan sing diinvestasikan ing produksi menehi bathi. Iki minangka basis pangembangan ekonomi.
    Wiwit taun 90-an, bathi wis dadi penghasilan pribadi individu, ditarik saka perusahaan, nglanggar kepentingan produksi lan tenaga kerja. Nanging uga dadi properti negara: ibukutha gedhe minangka produksi bank-bank Barat lan bisa digunakake kanggo ekonomi. Nanging malah dhuwit sing bali ing wangun investasi ora apik. Malah luwih elek tinimbang utangan. Yen sampeyan bisa mbayar dhuwit sing diselang kanthi bunga, apik. Nanging investasi minangka pitungan bathi ing mangsa ngarep, tegese kekurangan modal kerja lan utangan anyar. Lan iki degradasi.
    Degradasi layar minangka inflasi, sing ditindakake kanthi ambruk ruble. Rubel ndadekke mudhun Bank Central, kang mangkono nyedhiyani revenue perlu kanggo budget. Angka kasebut padha, nanging daya beli beda. Rega barang apa wae kalebu bagean impor: bahan mentah, peralatan, komponen, wiji, amarga kabeh barang dadi luwih larang. Banjur, kaya ing dongeng: "Kabeh jujur, tanpa cidra saka penyihir Suleiman" i.e. ing pamaréntahan. Inflasi 4%, lan barang-barang sing padha regane kaping pindho. Barat bertepuk tangan.
  29. +2
    28 Mei 2018 13:05
    Rakyat ora ngerti politik domestik Putin. Wektu sethithik dibutuhake! Bakal utawa Pan! Utawa ilang! Lan aku mikir Putin ngerti banget iki! Lan yen dheweke ora bisa ngucapake pamit kanggo liberalisme! Sing kudu ngucapake pamit marang Rakyat!
    1. 0
      28 Mei 2018 17:50
      Kutipan: Sergey Morozov
      Lan yen dheweke ora bisa ngucapake pamit kanggo liberalisme! Sing kudu ngucapake pamit marang Rakyat!

      Ora, sampeyan kudu nampa yen komunisme wis suwe mati. Pemilu wis ditampilake. apa mesthi wong pengin ndeleng.
  30. + 11
    28 Mei 2018 13:24
    Kanggo 100 yard greenery sing Kamentrian Keuangan Federasi Rusia nyimpen ing kertas sampah AS (treasuries) ing 2-3% saben annum (nalika nyilih ing Kulon ing 5-6%), iku bakal bisa kanggo mbangun 30. -40 tanduran gedhe ing Federasi Rusia kanggo produksi saiki Federasi Rusia tuku ing Kulon kanthi dolar sing padha (contone, tomographs). Mangkono, kabutuhan mata uang asing bakal dikurangi sacara signifikan, proyek sing dibayar banget bakal digawe (sumber pajak penghasilan lan kontribusi kanggo Dana Pensiun), sumber pajak penghasilan, lan Federasi Rusia bakal nampa produk sing dibutuhake kanggo rubel. ing prices cocok. Perusahaan ora kudu ditinggalake ing kepemilikan negara, bisa dikorporasi lan didol menyang bisnis, ninggalake negara kanthi saham sing ngontrol utawa ngalangi (saiki ninggalake negara kanthi sumber deviden lan perlindungan tanduran saka penutupan utawa konversi). Nanging, ing taun-taun pungkasan, mung fasilitas produksi skala gedhe sing melu panyulingan minyak utawa produksi barang sing dituju kanggo ekspor sing dibangun ing Rusia. Kanggo 25 taun kepungkur, posisi wrecking saka panguwasa finansial lan ekonomi Federasi Rusia ing hubungane karo kedaulatan Federasi Rusia wis diamati, kang, Nanging, misale jek sing kebak dienggo bareng karo guarantor. Aku setuju karo Paul sing duwe kedaulatan lan ing wektu sing padha digabungake menyang ekonomi Kulon iku omong kosong.
    1. +2
      28 Mei 2018 17:49
      Kutipan: Vladimir Pupkin
      bakal bisa mbangun 30-40 pabrik gedhe ing Federasi Rusia kanggo produksi apa sing saiki dituku Federasi Rusia ing Kulon kanthi dolar sing padha.

      AvtoVAZ dibangun kanggo sampeyan, lan kabeh wong nyopir Aidi, BMW lan Mercah kanthi dhuwit ... takon dhewe - kenapa? Kita mbangun pabrik pesawat, nanging kita mabur Boeing - kenapa? Dheweke malah nggawe smartphone dhewe ... nanging kita tuku samsungs lan apel ... Apa isih ana kapercayan yen sing paling penting yaiku mbangun tanduran? Pabrik iku tembok. Ora ana gunane yen ora ana teknologi.
      1. +2
        29 Mei 2018 01:44
        Padha mbangun Avtovaz ... ing 1970. Lan wong Soviet wiwit numpak ora ing "Muscovites", nanging ing mobil modern. Lan apa prabédan kanggo sampeyan apa kulo sugih ing Rusia? Ya, malah ing Rolls-Royces. Apa, kodhok nyedeki sampeyan ing wayah wengi. Wangsulan: Bab ingkang utama iku akeh saka populasi nitih saiki (pungkasan) ing mobil domestik. Lan kualitas wis apik. Lan kanggo ngrampungake sing ora apik lan kekurangan lonceng lan peluit, mula regane cocog. Golek ing Eropah nganti 10 kiloeuros mobil karo lonceng lan whistles lan kang ora break sawise taun operasi. Lan apa aku, babagan "barang sing penting" kaya iPhone, Samsung lan apel? Miturut cara, kabeh ana ing urutan karo apel, kita tuku saka wong-wong sing, saliyane saka apel, kita ora duwe apa-apa liyane kanggo kurban, lan kita kudu perdagangan supaya ora ana surplus perdagangan (ing panjalukan saka sisih sing). Pabrik-pabrik kudu dibangun kanggo ngasilake apa sing dibutuhake populasi, contone, tomografi sing padha. Lan ing kene ana macem-macem barang konsumen sing murah, sing regane isih ora ngluwihi wong Tionghoa (amarga ora ana wong sing pengin mluku 10-12 jam saben dina kanggo 200 sayuran ijo saben wulan), mula sampeyan bisa tuku. iku liwat gunung. Dheweke kudu duwe: gaman, transportasi sepur, peralatan medis, obat-obatan, alat mesin, pesawat, peralatan listrik, basis komponen elektronik, atom, ruang, produksi pupuk, wiji lan grub. Lan liyane sampeyan bisa tuku.
        1. +1
          29 Mei 2018 03:19
          Muscovites lan Volga Prada luwih apik lan luwih dihargai tinimbang "mobil modern" iki, lan malah diekspor.
      2. +4
        29 Mei 2018 01:54
        Apa obsesi karo "teknologi"? Contone, "teknologi" apa sing sampeyan kekurangan? Yen bener, apa sing ilang, mula China nindakake kabeh kanthi gampang - nampa teknologi kasebut liwat intelijen. Apa sing ditindakake USSR kanthi aman. Lan SVR kita saiki "isin" kampanye kanggo melu intelijen ekonomi. Lan, aku mikir, ora kanthi pilihan, nanging kanthi urutan. Iki tegese ora nyinggung "mitra". Banjur dumadakan padha bakal tuku kurang gas :-) Ie. kita duwe bunder setan. Kepiye cara Barat entuk teknologi - kanggo rampokan sing ditindakake dening wong-wong Silania ing kana, Kulon tuku ilmuwan ing saindenging jagad sing melu teknologi kasebut. Dadi aku ora weruh alesan kanggo kecerdasan kita dadi "sederhana". Napa dheweke mabur Boeing? Apa sampeyan mikir yen Rusia ora bisa nggawe pesawat kasebut? Pitakonan kasebut ana ing pendekatan para pamimpin kita - dheweke sinau babagan "prospek ekspor produk" kanggo wektu sing suwe. Iki senadyan kasunyatan manawa kabeh maskapai Rusia tuku udakara 40 pesawat kelas MS-21 saben taun. Nalika sampeyan bisa mbangun 40 pesawat saben taun, sampeyan bakal ngimpi ekspor, lan kanggo Boeing - tugas protèktif.
        1. +1
          29 Mei 2018 03:21
          Jepang nindakake iki, kanthi cara iki, luwih akeh saka USSR, mung intelijen ora duweke dhewe, bakal banget katon kanggo ngeterake kanthi cepet menyang Amerika Serikat lan Eropa, mula kabeh wong teka karo dongeng babagan Jepang. sing dumadakan dadi wicaksana langsung, pisanan padha apes F-35 ya , dheweke dhewe ngakoni yen kabeh wektu dheweke melu ngenalake wong liya lan dudu perkembangane dhewe,
          China tuku luwih akeh lan ngembangake produksi ing omah
        2. +1
          30 Mei 2018 16:06
          Kutipan: Vladimir Pupkin
          Contone, "teknologi" apa sing sampeyan kekurangan?

          Contone, sing nggawe mesin lan turbin. Dheweke nggawe pesawat lan mobil, nggawe smartphone lan komputer ... cukup aneh, kita dudu pimpinan ing wilayah kasebut ..))) Sanajan watesan pamikiran teknologi bisa uga kanggo sampeyan lan Lada Vesta, TU 154 minangka pesawat paling apik ing donya, lan ing omah ana telpon Rotary ..))))
      3. +2
        31 Mei 2018 15:57
        Semen1972
        "AvtoVAZ dibangun kanggo sampeyan, lan kabeh wong nyopir ID, BMW lan Mercs kanthi dhuwit ... takon dhewe - kenapa? Kita mbangun pabrik pesawat, nanging kita mabur ing Boeing - kenapa?"

        AvtoVAZ dibangun dening komunis, sampeyan ora seneng banget ing 70s abad pungkasan. Pabrik pesawat uga. Kita mabur ing Boeing amarga kabeh pabrik pesawat sing mbangun Yak, Ily, Tu lan mesin kanggo wong-wong mau dirusak dening liberal sing sampeyan tresnani.
        Jawab kenapa IL-86 dinonaktifkan? Iki minangka pesawat sing wis beroperasi wiwit taun 1980. Lan sajrone wektu iki ana ONE kacilakan pesawat sing ora kabeh kru mati! (Ora ana penumpang - aku mabur menyang Hurghada kanggo sing kosong.) Penyelidikan nuduhake yen pesawat kasebut diluncurake rong taun tanpa pangopènan! Lan Boeing gelut saben wulan, pira jumlah nyawa manungsa ing akun kasebut!
  31. +6
    28 Mei 2018 13:40
    Penulis ngumumake babagan sing Kremlin mrengut.
  32. +7
    28 Mei 2018 14:00
    Wiwit wiwitan "reformasi" Gaidar, spesialis normal, analis, lan politisi wis ngomong, muni lonceng sing dibutuhake kanggo ngembangake ekonomi lan industri. Apa sing diduweni yaiku ambruk lengkap, negara isih lungguh ing jarum minyak lan gas. Rotten endhog saka daya - blok ekonomi wis gagal ekonomi negara liwat taun, negara liyane wis tekan anyar, tingkat pembangunan kualitatif, lan yen presiden ora weruh iki. sing mung ngandika siji bab profesionalisme kang. Ing kene China ana ing dalan sing bener lan manawa kabeh keputusan Kongres CPC kaping 19 bakal ditindakake, lan kita duwe transkrip utawa video Kongres Perserikatan Bangsa-Bangsa ..., ing September 2011, ing ngendi GDP ngumumake plans kanggo mangsa, lagi dipun ginakaken - NO. Apa terobosan, gerakan maju, kesatuan sing diomongake, 22 yuta sing urip ing sangisore garis kemiskinan - miturut statistik resmi, iki minangka rasa isin kanggo kabeh panguwasa, sing ngomongake kualitase kabeh cabang pemerintahan lan pimpinan negara. . Bodho, bodho, ora tanggung jawab.
  33. Bai
    +1
    28 Mei 2018 14:02
    Sawise kabeh, Bank Sentral Federasi Rusia mung nggawe rubel sing padha karo dolar sing dipinjam (lan nganggur) lan proyek finansial. Nanging banjur kenapa njupuk dolar kasebut?

    Pancen, kenapa nyilih dolar nalika sampeyan bisa nyithak rubel kanthi bebas lan ora mbayar utang?
  34. +3
    28 Mei 2018 14:04
    Oper,
    Kutipan: Oper
    apa sing sampeyan bandingake? Jembatan mobil lan sepur sing dibangun kanthi mock-up?!

    Inggih, tenan, yen, miturut sampeyan, model jembatan Medvedev punika 24 milyar, banjur pira banjur model jembatan iki, lan liyane dibangun.
  35. +3
    28 Mei 2018 14:11
    Kutipan saka: olimpiada15
    Ya, ana apik, kreteg Crimean padha sukses undoubted.

    ---------------------------
    Lelungan menyang Volga, ana sawetara kreteg kasebut, dawane nganti 8 km. Bagean lumahing kreteg Krimea dawane padha. Luwih saka setengah ngliwati pulo Tuzla, sing dikubengi karo tetenger reruntuhan. Tugas kasebut, sanajan ora sepele, nanging cukup layak.
  36. +2
    28 Mei 2018 15:00
    Ya pancen bener sampeyan! Ya, kita ngerti sing ....... Nanging misale jek kula sing Putin ora Count ing wong akeh. Wektu bakal ngomong ..... Nanging sing dirampok yaiku ngrampok Rusia .........
  37. 0
    28 Mei 2018 15:00
    Penulis ketoke lali yen ringkes iku adhine bakat.
    Yagene omong kosong kasebut, lan sanajan ing volume liar, ora dimoderasi?
  38. +4
    28 Mei 2018 15:05
    Aku gelem nang sing persis ngendi iku tumuju. Nanging ora ana gunane kanggo nerangake apa-apa marang para patriot jingoistic. Pungkasane, yen 76% badut ora ndeleng iki saka tembung "pancen", mula mungkin Rusia ana ing dalan ...
    1. +1
      28 Mei 2018 15:29
      Inggih, yen, miturut pendapat sampeyan, 76% saka negara iku badut, banjur bisa ngganti, negara, banjur ?!
      1. 0
        28 Mei 2018 17:45
        Kutipan saka Hottabych
        Inggih, yen, miturut pendapat sampeyan, 76% saka negara iku badut, banjur bisa ngganti, negara, banjur ?!

        Bodho, badut bisa nggawe dhuwit apik. Ora saben wong bisa dadi pemimpin. 76% kudu mikir kaya sing dicritakake. Lan sing ngomong ... biasane ngisi kanthonge ... nganti 76% perang karo Barat. Dadi 76% negara kudu diganti .. ing iki mung sumunar karo perjuangan langgeng karo Kulon, kolom kaping lima, liberal, lan sapiturute ... kita bakal tansah nggawe mungsuh kanggo sampeyan, supaya sampeyan ora takon babagan standar urip sampeyan.
        1. +1
          28 Mei 2018 23:36
          Kok pinter kowe Sema! lol
          76% ketoke bodho, lan sampeyan pinter.
          1. 0
            30 Mei 2018 16:04
            Kedaden, aja meri.
            1. 0
              1 Juni 2018 12:27
              Rusia diakoni minangka negara Eropa sing paling angel kanggo wong homo urip. Mulane, yen sampeyan lagi ngalami urip ala, mbok menawa ...... sampeyan bisa pindhah? ngguyu
              1. +1
                6 Juni 2018 12:31
                Kutipan saka Hottabych
                Rusia diakoni minangka negara Eropa sing paling angel kanggo wong homo urip. Mulane, yen sampeyan lagi ngalami urip ala, mbok menawa ...... sampeyan bisa pindhah?

                Sampeyan ngerti luwih kanggo gay. Kaya - wong, demi Gusti Allah, iki ora ana hubungane, paling ora tresna. Sing utama ora nulis omong kosong ing kene.
  39. + 12
    28 Mei 2018 15:12
    Kutipan: victor n
    Saiki ekonomi wis bebas saka jamur, nanging ora saka slackers, clumsies lan whiners. Padha ora bisa golek Employment kanggo awake dhewe, sampeyan ndeleng. Dheweke ngenteni tanduran kasebut teka kanthi gaji sing apik! Lan tuwuh kentang kanggo jamur - ora ana ing pikiran.

    Apa sampeyan krungu laporan pemerintah sing diwakili perdana menteri? Apa dheweke ngomong? Mungkin dheweke nglaporake pirang-pirang perusahaan industri, galangan kapal sing wis dibangun, alat mesin modern wis diprodhuksi, tanker segara, kapal kargo garing, operator roll-bulk wis diluncurake - umume, apa asil kanggo periode laporan? Nanging, kita ngomong babagan nilai tukar rubel, sanksi, lan kesalahpahaman ing bagean "mitra" - kabeh kaya biasane! Lan sapa sing ana ing mburine? "Penjamin" ing wong! Mulane, mangan "lenga" pensiun sampeyan, lan aja nyritakake babagan "kursus" sing bener! sad
  40. +3
    28 Mei 2018 16:17
    Kutipan: Oper
    Jam pira? Lan aku krungu uga aku ndeleng. Ora ana wong sugih berorientasi nasional?

    padha ora bisa ana ing asas. paling ing Rusia. bener. Aku bakal mbedakake antarane konsep - "wong sugih" lan ora ana, miturut pendapat sampeyan, oligarki. Wong lan ... maling rakus. Wong sing "nggawe awake dhewe" ing bisnis kanthi jujur ​​kasengsem ing negara, oligarki minangka kleptomaniac lan pengisap getih, lan negara mung dadi obyek sing bisa didol. Kanggo sapa lan kapan wae.
  41. +5
    28 Mei 2018 16:25
    Tipo "kanca kabeh, lan liyane saka neraka tanpa uyah."
    Pamrentahan gedhe! proyek apik!
    "Satu atus milyarder lan patang puluh yuta pengemis iku asil sing cukup abot lan katon."
    Lan saiki ora bakal ana pensiun kanggo wong lanang. Padha bakal mati ing karya, yen ana siji. Lan yen ora, ora masalah - dheweke bakal grunt luwih cepet. Saiki luwih saka 19 yuta wong Rusia duwe penghasilan ing sangisore tingkat subsisten. Ing negara normal, iki diarani tembung normal: pembantaian. Kita ngarani "rencana licik".
    Iki minangka proyek sing direncanakake lan ditindakake kanthi apik. Lan "dheweke" wis nindakake kabeh nganti pirang-pirang taun ...
    1. +3
      28 Mei 2018 17:59
      Dadi aku tansah mikir, sing penghasilan Rusia sing ana ing sangisore tingkat subsisten? Sapa sing males nyambut gawe? Ora, aku setuju yen ana profesi sing dibayar murah, nanging ora ana 19 yuta wong sing kerja? Rata-rata, kira-kira 50% pedunung negara kasebut nyambut gawe. Kira-kira 70-75 yuta. yaiku, kira-kira 30% saka populasi sing nyambut gawe kurang saka 10000 rubel? Aku ora percoyo. Aku manggon ing Yaroslavl, umurku 33 taun. Aku ora duwe kenalan sing nampa kurang saka upah urip!
      1. +3
        28 Mei 2018 19:31
        Penghasilan sing sithik umume ana ing kalangan wanita, asring karo pendhidhikan kejuruan menengah, buruh sing ora duwe katrampilan sing ora bisa kerja keras, wong ing deso. Ana masalah karo Employment ing negara, amarga wong setuju kanggo kahanan apa wae. Apa sampeyan mikir yen sawise ngunggahake upah minimum, ora ana sing bakal nampa kurang? Dheweke bakal nggawe kerja part-time, lan bakal kerja kabeh shift.
        1. +1
          28 Mei 2018 21:04
          Padesan iku crita kapisah. Kabeh cilik aku manggon ing deso, saka 5 kanggo 17 taun. saka 1989 nganti 2001. Kabeh wektu sing nyenengake. Ibu-ibu diwenehi gaji kaping 2 saben taun, dhuwit kanggo Taun Anyar lan sawetara dhuwit kanggo ngumpulake bocah-bocah sekolah. Dhuwit liyane dijupuk ing produk - gandum kanggo upah, hay. Urip ing farm cilik ing wilayah Rostov. Mesthi, dhuwit ora cukup, nanging padha urip normal, makarya, urip dhewe. Saiki wong-wong ing desa padha kesed. Ora kabeh mesthi. Bojoku saka wilayah Yaroslavl, dheweke manggon ing sawijining desa (pusat swarga cilik), kita lunga menyang kono kanthi periodik kanggo ngunjungi mertuaku karo ibu mertuaku. Ora ana sing njaga pitik! Ora ketompo sapi, wedhus. Kita nyimpen 20 babi ing peternakan, saben 100 bebek. lan 50-100 geese. Aku sregep nyambut gawe, nyeret pupuk kandang sakdurunge sekolah, mangan kabeh sakdurunge sekolah, ibuku mangkat kerja jam 5.00, bapak tiriku ngunjuk :) Lan saiki tak kandani karo kakang bojoku, ayo gawe kandang gedhe, ternak wedhus, luwih gampang. , kita bakal ngedol daging kanggo "penyayang". Apa sing dikandhakake, luwih becik kerja dadi operator 15000 ing desa lan ngeluh yen ora cukup daging. Nanging kanggo iku, dheweke kepengin nyolong bensin saka karya lan ngedol kaya kabeh operator. Ing deso, upah tansah luwih murah tinimbang ing kutha. Ana kentang, bawang, wortel. Dilute ekonomi lan bakal dadi luwih gampang kanggo urip finansial. Mung kudu kerja!
          Lan liyane aku ngeweruhi. Saben uwong pengin kabeh bebarengan. Ora ana sing siap kerja kanggo masa depan! Nanging ora kelakon!
          Kasunyatan sing wadon njaluk sethitik - lan apa neraka padha perlu wong kanggo. Bojoku dadi perawat - gaji sadurunge dekrit yaiku 13-15000. Lan ora apa-apa - ana cukup kanggo biaya wanita, oke. Aku bakal bungah yen dheweke ora bisa kerja, dheweke melu anak. Dheweke ora gelem, dheweke njaluk kerja!
  42. Komentar wis dibusak.
  43. +5
    28 Mei 2018 16:56
    Kutipan: Tatyana
    wong biasa

    Umumé, sampeyan ora perlu akeh, mula iku prasaja!
  44. +2
    28 Mei 2018 16:57
    Quote: gratis
    Kutipan: Vladivostok 1969
    We need getih seger ing pamaréntahan - profesional liyane lan pikiran seger - lan ora mati-mburi Kudrin lan "wong kriting".

    Kepiye carane?Ora ana cara legal kanggo ngganti pamaréntahan.

    Gerakan massa buruh sing kuat jutaan! Kelas buruh kudu dikonsolidasi.

    Adhuh, yen ora ana industri skala gedhe, uga ora ana kelas pekerja. Apa sampeyan bisa ndeleng migran utawa ndeleng kelas buruh ing ekonomi bayangan? Wong-wong padha sibuk ngonsumsi lan nyimpen.
  45. +4
    28 Mei 2018 17:10
    Dina iki aku lunga menyang MFC, registrasi kontrak, (sawise seminggu ora nampa amarga nganyari program) wis tuwuh saka 4000 rubel. nganti 12000 rubel !!!
    Kepiye cara ngrampungake iki?
    1. 0
      28 Mei 2018 17:41
      Kutipan saka sagitch
      Dina iki aku lunga menyang MFC, registrasi kontrak, (sawise seminggu ora nampa amarga nganyari program) wis tuwuh saka 4000 rubel. nganti 12000 rubel !!!
      Kepiye cara ngrampungake iki?

      Sapa sing arep dilawan? Dhuwit iki kanggo wong tuwa, bocah-bocah ... prajurit berjuang kanggo urip sampeyan !!!
  46. 0
    28 Mei 2018 17:12
    Kutipan saka naida
    Oper,
    Kutipan: Oper
    apa sing sampeyan bandingake? Jembatan mobil lan sepur sing dibangun kanthi mock-up?!

    Inggih, tenan, yen, miturut sampeyan, model jembatan Medvedev punika 24 milyar, banjur pira banjur model jembatan iki, lan liyane dibangun.

    Ojo murahan, Rusia isih ana dhuwit, yen ora cukup, ora ana sing bisa dicolong, koloni miliarder Rusia bakal dibentuk ing Inggris, nanging aku pengin takon babagan jembatan. . Yen pengusaha gedhe ora ngakoni Crimea,
    minangka subyek Rusia, banjur sapa sing bakal nyedhiyakake infrastruktur Crimea Kita? negara? Lan tegese wong.
  47. +2
    28 Mei 2018 17:25
    Nanging ana ing paling sawetara bebener iki! Putin, aku percaya, iku wong sing apik, nanging ing sawetara perkara sing jelas adoh saka diatur kanthi cara sing paling apik ...
  48. 0
    28 Mei 2018 17:31
    Kutipan saka: badens1111
    Kutipan: victor n
    Dadi pemikir!
    Nanging supaya disguised sing inti ora dingerteni!

    Apa angel kanggo sampeyan ngerti?
    Offhand, kasus Zakharov lan Gaiser, kasus Grigory Slabikov, apa iki?
    Apa sampeyan pengin ujar manawa para maling kasebut, sing dadi kuwasa, ora ana hubungane lan ora ngonfirmasi tesis manawa superstruktur birokrasi-oligarki saiki pancen pidana?
    Wakil Siluanov ditangkep, Ulyukaev, apa sampeyan yakin yen Siluanov ora ngerti babagan urusane wakil kasebut?
    Saben uwong ngelingi aktivitas Chubais, langsung nyatakake yen asil privatisasi minangka drama pidana lengkap kanggo negara, lan sapa sing mbela tumindak pidana iki?
    Mungkin sepisan sampeyan bakal nemokake jawaban kanggo kasunyatan iki ing obrolan saka Andrey Makarov tartamtu, sing kerja ing Komite Keuangan Duma Negara, ana jawaban, ya, lan yen pidana, nanging ora bisa dibatalake maneh. , banjur apa sistem minangka kabèh?
    Bener, kabeh informasi sing dibutuhake babagan sifat pidana saka divisi aset negara sing kedadeyan ing "90s dashing" wis kasedhiya kanggo sawetara wektu - 14 taun. Iki nuduhake laporan Kamar Akun Rusia ing taun 2004 kanthi judhul "Analisis proses privatisasi properti negara ing Federasi Rusia kanggo periode 1993-2003."

    Sumber: https://fishki.net/anti/2029575-budet-li-peresmot
    r-itogov-privatizacii.html © Fishki.net

    Kutipan: victor n
    Lan kok dadi bungah saka chatter saka AMERIKA kentut lawas? Dheweke entuk iki, lan ora ngajari akal-pikiran.

    Yen wong iku pinter, iku pinter ing kabeh, nanging yen nduduhake misunderstanding lengkap apa ngandika, sayangé, iku hard kanggo nelpon pinter Kasatonov lan Glazyev kanggo mbantu ngerti kahanan.

    http://zavtra.ru/blogs/zachem_dmitriya_patrusheva
    _sdelali_ministrom_sel_skogo_hozyajstva?utm_refer
    rer =
    1. 0
      28 Mei 2018 19:11
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo link!
      +++
  49. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      28 Mei 2018 19:05
      Dear Semyon1972 (Semyon) Umumé, aku setuju karo sampeyan, aku ora seneng, mung amarga panggilan kekerasan
      Kutipan: Semyon1972
      Penulis ing oven lan diobong urip !!!!
      ; nanging ing kabeh liyane sampeyan bener. Kajaba iku, iku ora perlu sing penulis wishes ala kanggo Rusia, bisa uga salah amarga umur, mentality.
    2. 0
      28 Mei 2018 20:44
      Umumé, aku ndhukung ya Nanging aku nglawan getihen - supaya penulis urip lan entuk kawicaksanan hi
  50. +3
    28 Mei 2018 18:02
    Lha apa sing bisa dakkandhakake... BRAVO!!!
    1. 0
      29 Mei 2018 09:30
      Quote: Andrey saka Chelyabinsk
      Lha apa sing bisa dakkandhakake... BRAVO!!!

      Lha kok bravo.. nembe mbukak mata kanggo kita kabeh...saiki aku ngerti kabeh babagan ekonomi dunia!!!! Aku ora tau mikir sadurunge ... nanging ... !!!!
  51. +4
    28 Mei 2018 18:34
    Pernyataan kasebut telat taun 20. Lan tinimbang Putin, jeneng kasebut mesthine Yeltsin.
    1. +3
      29 Mei 2018 08:56
      Putin minangka penerus sing pantes kanggo karya protégé, nanging dheweke kerja luwih licik.
  52. Komentar wis dibusak.
  53. +1
    28 Mei 2018 19:22
    matur nuwun, ana sing kudu dipikirake, nanging sing kuwasa ing Rusia bakal krungu iki ...
  54. 0
    28 Mei 2018 19:24
    Kutipan: VIK77
    Putin, aku percaya, iku wong sing apik, nanging ing sawetara perkara sing jelas ora diatur kanthi cara sing paling apik ...

    Ing ukara iki aku weruh 2 titik positif ... Kaping pisanan, apa sing sampeyan pracaya; Dene ingkang kaping kalihipun, bilih nagari punika dipunpandhegani dening tiyang ingkang sae, tegesipun bab-bab ing negari punika ajeg ngambah ing sedaya arah.
    1. Alf
      +2
      28 Mei 2018 20:09
      Kutipan: T.G.I.
      tegese samubarang ing negara bakal terus berkembang ing kabeh wilayah.

      Apa dheweke wis apik banget wiwit 2014?
    2. +1
      29 Mei 2018 09:00
      Galina Timofeevna! Nicholas I uga wong apik, nanging Kaisar tanpa guna. Kabeh liyane sampeyan ngerti saka sajarah negara.
  55. Komentar wis dibusak.
    1. Alf
      +1
      28 Mei 2018 20:10
      Lan sapa iku? Tembung "Suci" iku stres. Mesthine calon kasebut ora saka Perusahaan Gabungan Gréja Ortodoks Rusia?
  56. +4
    28 Mei 2018 20:26
    Iki wong lanang aneh - Amerika. Lemu, bodho, meh sugih lan penasaran banget. Dheweke terus-terusan ngupayakake irunge ing bokonge wong liya. Iku hobi dheweke ...
  57. +2
    28 Mei 2018 20:44
    Kutipan saka mari.inet
    Lan pemerintah kita saiki wis pinter. Ora mabur ing dalan kulon. Iku nderek path sawijining dhewe, nalika ing wektu sing padha ora nyingkiri investasi Western lan sesambungan karo ibukutha Western. Lan iku bener. Pengasingan diri Rusia ora ana gunane kanggo kita.


    Ya, kita wis duwe wong sing pinter ing USSR, dheweke tansah golek cara katelu. Lan yen Putin wis nemokake, banjur cahya ing mburi trowongan durung katon, mung lilin sing kelip-kelip...Lan iki ing 18 taun?
  58. Komentar wis dibusak.
    1. +2
      29 Mei 2018 09:02
      Kancaku, Godunov adoh saka pilihan paling awon kanggo Rus ', yen ora ngandika luwih temtunipun - ing wektu sing paling apik. Mulane dheweke ora ana.
  59. +1
    28 Mei 2018 20:50
    Nanging Ukraina ora pinasthi saka negara. utang luwih saka 50 milyar dolar. Apa sampeyan ndeleng Rusia, dheweke mlumpat saka kahanan sing luwih elek, nanging kodhok mesthi bakal menehi minuman keras 100%.
  60. 0
    28 Mei 2018 21:15
    Kita ora butuh Amerika, dudu Eropa. Kita butuh Saava Morozov.
    1. +2
      29 Mei 2018 09:04
      We kudu Ivan IV lan Joseph Stalin! Yen ora katon, mula ora ana sing apik ing negara kasebut.
  61. +5
    28 Mei 2018 22:44
    Investasi mung nguntungake negara nalika aliran finansial dikontrol dening negara. Ing Israel uga ana kapitalisme,
    nanging bank utama negara iki ngatur lan strictly kontrol karya kabeh bank ing negara.Kahanan sing padha ing Jerman,
    ngendi Deutschbank ing kontrol presiden. Investasi migunani kanggo negara kasebut. Aku khusus ora nulis babagan kahanan finansial Rusia. Aku percaya yen ora ana liberalisme sing bisa ditampa ing babagan keuangan. Dhuwit seneng kalkulasi sing tepat.
    Miturut cara, Stalin nggunakake investasi lan, digunakake, industrialisasi negara.
    1. 0
      29 Mei 2018 09:05
      Stalin ora nggunakake investasi. Ora ana sing menehi dheweke menyang USSR.
  62. +2
    28 Mei 2018 23:09
    Pamrentahan iki mesthi bakal nyebabake Rusia ambruk utawa dijajah, kabeh wong
    padha weruh, nanging Presiden ora weruh utawa ndalang ora weruh. Tandha sing nguwatirake, wong-wong Yahudi wiwit tiba saka lintah saka awak, luwih tepat saka Rusia - Mints,
    Abramovich....
  63. Komentar wis dibusak.
  64. 0
    29 Mei 2018 01:00
    Aku gumun karo Amers. Apa ora luwih becik ngrusak negara lan ngrampok tinimbang ditinggal dhewekan....
  65. 0
    29 Mei 2018 03:13
    Kutipan: Vladimir_65
    Kutipan: Oper
    Jam pira? Lan aku krungu uga aku ndeleng. Ora ana wong sugih berorientasi nasional?

    padha ora bisa ana ing asas. paling ing Rusia. bener. Aku bakal mbedakake antarane konsep - "wong sugih" lan ora ana, miturut pendapat sampeyan, oligarki. Wong lan ... maling rakus. Wong sing "nggawe awake dhewe" ing bisnis kanthi jujur ​​kasengsem ing negara, oligarki minangka kleptomaniac lan pengisap getih, lan negara mung dadi obyek sing bisa didol. Kanggo sapa lan kapan wae.

    ya apik hi
  66. Komentar wis dibusak.
  67. 0
    29 Mei 2018 06:43
    ))) keputusane penulis sing bisa dipertanyakan... Sabar iku kudune! Yen aku ora weruh PDB, aku ora bakal pracaya. Putin kanthi ati-ati lan kanthi tenang nindakake kabeh sing dibutuhake!
    1. +4
      29 Mei 2018 09:07
      Kutipan saka Nitarus
      Putin kanthi ati-ati lan tenang nindakake kabeh kanthi cara iki carane dheweke perlu!
      Apa kita pancene butuh kuwi?
  68. 0
    29 Mei 2018 06:48
    Ora ana apa-apa, kanca-kanca, Gusti Allah ora bakal menehi kita, babi ora bakal mangan kita, kita bakal nembus, kaya sing diomongake, kita bakal urip ...
    1. +2
      29 Mei 2018 09:08
      Ing endi sampeyan, Misha MIHALKOV, rencana kanggo break liwat, please nuduhake?
  69. 0
    29 Mei 2018 08:35
    mordvin 3,
    "Kerusuhan kentang" teka ing pikiran ...
  70. +1
    29 Mei 2018 08:55
    Pak Roberts ora diundang menyang forum ekonomi ing St Petersburg, nanging yen dheweke wis ana, dheweke bakal menehi pidato babagan rampokan Rusia lan kabijakan Putin sing salah babagan integrasi karo Kulon.

    Mulane para liberal saka kabeh garis lan tren ora diundang ing rapat iki.
    Ngekspor bahan mentah kanthi nambah volume bakal ninggalake negara kita lan masa depan tanpa sumber daya, lan iki minangka kejahatan negara.
    Nanging penjamin lan genge ora peduli karo masa depane wong-wong mau, dheweke urip minangka buruh sauntara ing negara sing dikuwasani lan ngrampok kanthi srakah sing ora bisa marem. Lan kita, wong Rusia, ora preduli apa warga negara, Chuvash, Tatar, Rusia, Buryat utawa Chechen (ngapurane aku ora menehi jeneng) kudu nyawiji ing Front Rakyat sing kuat supaya bisa nglawan kelompok kejahatan terorganisir iki ing kabeh pemilihan!
  71. 0
    29 Mei 2018 09:24
    Kutipan: Vladimir Pupkin
    Wangsulan: Bab ingkang utama iku akeh saka populasi saiki (pungkasan) drive mobil domestik

    Ing Moscow lan St. bagean sing nul .. Aku pengin ngerti carane njawab pitakonan iki? Mungkin supaya wong biasa bisa entuk mobil sing luwih keren?
  72. +1
    29 Mei 2018 10:53
    Dheweke ora kecanthol ing dolar, nanging ing teknologi sing bisa dituku kanggo dolar kasebut. Nganti kita mulihake kabeh sing wis numpes ing 90s, kita ora bakal mlumpat saka dollar. Kita mung bisa ngalih menyang mata uang liyane, contone yuan.
  73. +1
    29 Mei 2018 15:45
    Rusia wis pinasthi amarga para ahli ekonomi wis dicuci otak wiwit jaman Yeltsin. Ekonom neoliberal Amerika nindakake ngumbah.

    Kesimpulan.
    Kabijakan luar negeri AS ora nate nguntungake masarakat umum ing negara kasebut lan ditujokake kanggo kepentingan sekelompok wong sing sempit supaya bisa ngalahake ekonomi lan ngowahi aliran sumber daya menyang arahe.
    Mentalitas konsumen ing Amerika Serikat dianggep luwih kuwat tinimbang mentalitas internal wong ing negara liya.
  74. 0
    29 Mei 2018 16:41
    yuliatreb,
    Dheweke ora nate mangsuli pitakonku.
    Lan sampeyan ora takon pitakonan.
    Nanging sampeyan nutup kesempatan kanggo aku menehi komentar babagan sampeyan.
    Sing, sampeyan mung trolling topik lan iku.
    Ora ana saran sing mbangun, mung siji:
    - "Kabeh ilang!"
    Nimbulake gupuh ing kene.
    Goleki wong sing salah maneh... Ingushetia, Dagestan, Chechnya, maneh sing kudu disalahake.
    Lan padha ngomong sing paling wong milih kanggo Sobchak ing St. Petersburg lan Moscow (iki Rusia tengah?).
    Apa sampeyan pengin wong kaya Sobchak dadi presiden?
    Aku ora pengin.
  75. 0
    30 Mei 2018 17:54
    Kutipan: Mordvin 3
    Uga, perusahaan kita duweke Jerman lan Italia, lan China uga mbangun pabrik mobil.

    Sampeyan beruntung - proyek ...
  76. Komentar wis dibusak.
  77. +1
    30 Mei 2018 19:05
    Putin wis mangsuli kabeh pitakonan sampeyan - bear bali maneh. pemerintah lan kabeh riffraff iki tetep ana. Apa sing bisa kita ngarepake saka wong-wong mau? Ora ana sing apik.
  78. Komentar wis dibusak.
  79. 0
    31 Mei 2018 17:38
    Plutin sijine kabeh kanca kanggo mrentah Rusia
    Lan pranyata padha maling lan swindlers. Ana unen-unen: Kandhanana sapa kancamu, aku bakal ngandhani sapa kowe. Kita ora duwe masa depan karo kanca-kancane Plutin. Dadi versi kapindho tetep perang..penyisihan fisik kolom kaping lima...Lan ngalahake agresor Ayo ngenteni....
  80. Komentar wis dibusak.
  81. 0
    31 Mei 2018 20:46
    Inggih...Carane, sawetara jenis asu kesed, bisa ngrembug apa sing bener ing Federasi Rusia))) lan apa ora ??
  82. 0
    1 Juni 2018 06:07
    Roberts iki dhewe wis pinasthi.
  83. +2
    1 Juni 2018 06:49
    Kabeh "shitcrats" saiki sabenere sing ningkataké (alon mudhun) pembangunan Rusia. Ora ana luwih saka seprapat mentri pro-Rusia ing Pamrentahan, iki ora masuk akal, nanging Duma nyetujui lan ndhukung persetujuan komposisi iki! Ora ana sing arep ngenalake pajak progresif marang wong sugih (waca MALING BENDA NEGARA (Rakyat)), pajak ing negara kita, sayangé, lagi dikencengake ing gulu populasi. Delengen, meh kabeh wong sing slamet, "reformis enom" Yeltsin sing njarah lan nggawa Rusia menyang paling ngisor krisis, isih lungguh ing "palung negara". Saiki ana pemilihan ing wilayah sing rating United Russia mung didhukung dening sumber daya administratif, nanging wis suwe ujar manawa ing antarane timbalan tingkat paling dhuwur, persentase "statistik" wis suwe tekan puncak sing curam lan cenderung nol. Dadi endi demokrasi, wong sing kuwasa! Dheweke ora ana ing pojok, dheweke ora ana! Sapa lan kepiye carane nggawe "terobosan" ing pembangunan negara? Pamrentah DAM mesthi ora, ora bisa tumindak kaya ngono!
    1. 0
      4 Juni 2018 09:53
      Kantor perdana menteri lan presiden kudu dicopot saka Moskow lan Rusia bakal seneng
      Peter1 minangka conto sing apik kanggo sampeyan, ora muspra maca perpustakaan Ivan the Terrible, dheweke ngerti kabeh, ora kabeh bisa ditindakake, nanging dheweke urip 300 taun ora luwih elek tinimbang liyane.
  84. 0
    4 Juni 2018 09:46
    Pak Craig Roberts ora ngerti pratelan saka bhikkhu Tibet sing ngunjungi Perdana Menteri Putin ing wulan Oktober 1999: ing tanah air kita bakal kasebut Wong sing Enlightened Agung.
    Sanajan ana prospek ing Rusia kanggo miwiti masalah sawise Ivan the Terrible, iki ora ana hubungane karo wong sing terang. Perspektif liyane saka Papan, Nanging.
  85. 0
    12 Juni 2018 12:42
    Aku setuju banget karo Roberts. Kaget, malah wong Amerika ujar babagan sing padha karo para ahli ekonomi sejatine. Rungokake Academician Maltsev lan mbandhingake gagasane karo gagasan Kudrin lan sampeyan bakal langsung ngerti lan langsung ngerti ngendi sing khusus. ing skala nasional, ngendi akuntan?
  86. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      20 Juli 2018 10:29
      Sampeyan bisa ngajak Trump kanggo mulihake tatanan kene!
  87. 0
    16 Juli 2018 15:08
    Sawijining dina kita bakal ngelingi Volfych, kanggo nglarang sirkulasi dolar ing negara kasebut, kanggo nglarang metune ibukutha ing luar negeri. Sugeng Demokrasi. Siku ngajak.
  88. 0
    20 Juli 2018 10:27
    Kabeh pancen ala karo ekonomi lan ekonomi! Njupuk kahanan ing Crimea, ing ngendi dalan 4 taun, jembatan, bandara, lan omah anyar kanggo wong sugih dibangun. Iki kabeh apik, nanging iki minangka dalan sing ora ana. Ing endi perusahaan anyar! Ora ana wong sing bisa kerja kajaba minangka spekulator ing pasar, ing sektor layanan, lsp.
  89. 0
    10 april 2019 14:47
    Bakal mati amarga kabijakan neoliberal. Kepiye carane nyingkirake iki: ing salah sawijining film aksi aku maca babagan forum bisnis sing bakal dianakake, ing ngendi kabeh politisi aktif, oligarki, pejabat, ideolog neoliberalisme, lan rong pejabat ndhuwur bakal ana. Komando kasebut nampa informasi babagan kebangkrutan teroris kaya ISIS ing cedhak situs forum; para teroris dihukum karusakan kanthi rudal taktis, nanging rudal kasebut nyerang forum bisnis. Ora ana paukuman pati, kesalahan teknis, penembake menyang pengadilan, nanging ora ngakoni. Ora ana sing curiga, ketua Dewan Federasi lan Menteri Pertahanan diangkat dadi akting. Sing paling disenengi yaiku ing negara kasebut. Ora ana sing nggawa sapa-sapa kanggo kuwasa, nanging ing negara kita kudu njupuk langkah-langkah sing nemtokake yen ana partai sing nemtokake para pejuang utawa pejuang kasebut. perusahaan sabanjuré, pesawat mabur cedhak stratosfer nampa printah lan disabetake jotosan ing mestine kumpul saka panguwasa pidana, nanging kabeh iki wektu kanggo latihan militèr. Mengko ternyata ora ana sing menehi prentah, mung pesawat kasebut nampa perintah otomatis kanggo mbukak hatch lan ngebom target rahasia tanpa ngerti pilot, pilot rampung ireng nganti 5 menit. mati yen ana sawetara kesalahan teknis, padha karo sing diterangake ing novel "New Dawn", mung wong nyata ing Rusia wis entek. Inggih, apa sing bakal kelakon sabanjuré: padha bakal ngencengi ngawut-awut, nanging sing bakal Samsaya Awon saka iki, sing wedi ambruk liberalisme ing negara? Nanging kabijakan sosial wiwit ditindakake kanthi luwih ati-ati. Biaya masalah kasebut jutaan liyane sing mati amarga gangguan sosial, wong sing sepi sing ora bisa pensiun lan sing tiwas sadurunge.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"