Letnan pengawal tentara Mesir Kuna. Part 1. Babagan sumber

66
Ing perpustakaan kita ana, tanpa exaggeration, buku unik - penulis kang Letnan Pengawal urip saka Resimen Pavlovsky E. A. Posypkin. Publikasi dening pangareping perwira tentara Rusia saka karya sajarah dhasar minangka konfirmasi saka tembung saksi mata ing jaman kasebut (utamane A. I. Denikin lan B. M. Shaposhikov) babagan tingkat pangembangan militèr-teoretis sing dhuwur saka massa Rusia sing signifikan. perwira - utamane sing lulus saka institusi latihan khusus kayata Akademi Staf Umum Nikolaev.

Letnan E. A. Posypkin nganalisa seni militèr Mesir Kuno - lan hubungane unsur-unsur kasebut. Karya kasebut adhedhasar macem-macem sumber, kalebu bahan lan dokumen saka macem-macem jaman, sing bakal kita sebutake ing teks kasebut. Kita tetep ejaan taun-taun kasebut. Ora ana ilustrasi (mung ana peta) - nanging kita bakal ngisi pitakonan iki kanthi nggambar ilustrasi saka publikasi liyane, utamane saka studi profesional ing omah penerbitan Osprey. Sampeyan bisa uga pranata tartamtu saka teks wis outdated, nanging kanggo sisih paling apik banget lan menarik banget - lan, kita ngarep-arep, bakal dadi kapentingan kanggo sawetara saka sudhut maca.



Letnan pengawal tentara Mesir Kuna. Part 1. Babagan sumber


Dadi ayo lelungan liwat kaca crita Mesir kuna.

Sumber informasi

Nalika nggunakake sumber, loro studi asli Mesir lan mengko, utamane penulis klasik, E. A. Posypkin nyetel dhewe minangka tujuan utama kanggo nyinaoni sisih faktual saka masalah kasebut (periodisasi dadi sawetara kerajaan kanthi jaman transisi utawa peteng ing antarane dikenal) mung minangka basis. apa sing dicritakake dening wong Mesir kuna dhewe - liwat akeh monumen, uga apa sing diadegake kanthi otentik dening ilmu modern. Sumber kanggo karya iki, pisanan, monumen Mesir, kalebu akeh prasasti lan lukisan ing tembok candhi, ing steles individu, ing kuburan lan ing papirus, kang nyedhiyani akèh informasi terkenal, lan, pungkasanipun, ing piranti, ing. peralatan militèr lan ing sisa-sisa saka macem-macem bangunan militèr sing wis slamet kanggo dina iki. Sareh, tulisan saka ilmuwan modern - Egyptologists, kang uga sumber, kayata publikasi saka macem-macem teks lan manual. Sanajan padha arang banget khusus kanggo masalah militer lan, luwih-luwih, ing antarane para penulis, ora bisa nemokake meh siji wong sing nduweni pendidikan militer - lan mulane, sujud marang panguwasa ilmiah saka para ilmuwan kaya Brugsch, A. Erman, G. .Maspero lan akeh liyane. lan liya-liyane, ing babagan militer murni, penulis ngidini awake dhewe nyatakake pendapate (nanging asring nyebutake karya G. Maspero "Histoire ancienne des peuples de L Orient classique" miturut edisi 1876, nanging didandani miturut edisi 1895). . Lan, pungkasanipun, katelu, karya saka penulis klasik, kang migunani ing pangertèn saka macem-macem indikasi langsung lan tambahan saka wong-wong sing wis ndeleng karo mripate dhewe glimpses pungkasan saka urip negara sapisan kuwoso. Nanging tulisan-tulisan kasebut kudu digunakake kanthi ati-ati: contone, salah sawijining panulis paling penting, Herodotus, ana ing Mesir kira-kira taun 450 SM, nalika jamane Artaxerxes I lan administrasi Mesir dening satrap Pausiris, yaiku, ing periode relatif kalem, kang kedaden antarane uprisings pancet (Brugsh. East. Contone. trans. Vlast. S. 721, cathetan 2.). Uprisings iki, mesthi, padha ditindhes, negara iki dikalahaké, liyane lan liyane ilang asli sawijining - lan pramila Herodotus ora bisa ndeleng nyata, kerajaan pharaohs kuat; dheweke mung weruh kasusahan saka organisme negara sing wis urip kanggo sawetara millennia.

Yen kita nambahake manawa para imam sing dadi panuntun ing negara iki, sing misterius kanggo wong Yunani, kalebu para abdi ing candhi-candhi, mula dheweke dhewe ora duwe kawruh sejarah (bandhingake paling ora urutan pamrentahane. raja-raja miturut Herodotus lan miturut monumen), lan Herodotus kanggo Kajaba iku, dheweke ora cukup menowo karo basa Mesir, kita bakal weruh sing informasi gleaned saka sarjana kuna iki kudu ditampa mung sawise evaluasi ketat lan comparison karo. apa monumen akeh sing kasebar ing saindhenging Lembah Nil diam-diam nyekseni, lan asring ngluwihi.



Dadi, sumber sing paling penting yaiku apa sing teka saka wong Mesir dhewe. Malah monumen seni penting militer. Seni Mesir minangka seni sing lengkap lan nyata: dheweke ngelingi kabeh lan kasengsem ing kabeh, lan mulane ora tetep ora peduli karo kamulyan militer. Imbued karo prinsip monarki ing pangertèn sing paling apik saka tembung, iku ora nglirwakake wong cilik lan bab-bab cilik saka saben dinten gesang (O. Perrot. Hist. de l'art; IP 38.).

Mulane monumen, sing kanthi kasetyan lan rinci sing luar biasa nggambarake kabeh aspek urip sanajan ing rincian cilik, uga penting kanggo sinau seni militer - amarga padha ora, mbok menawa, duwe kepenuhan indikasi sing bisa digambar saka khusus. prasasti lan papirus sing wis teka kanggo kita. , dheweke, minangka gantine, menehi pewarnaan sing nyenengake kanggo informasi sing ditulis, nambahake kaendahane lan akeh rincian cilik, paling ora, umpamane, urip militer, sing ora bakal kita kenal tanpa wong-wong mau.



Apik banget yaiku tampilan perang sing wis ana ing masyarakat Mesir wiwit jaman kuna. Dadi, ing salah sawijining papirus saka jaman Amenemhet I, (dina XII, c. 2500 SM. Die Aegyptolegie. H. Brugsch. 1891.), Sang Prabu ngandika yen ing sangisore dheweke: "dheweke mandheg ndeleng perang sing terus-terusan, banjur kepiye sadurunge (Wektu Masalah antarane VI lan XII SM) padha perang kaya banteng sing ora ngelingi lan ora ngerti masa lalu, yen raja menehi "saben wong kesempatan kanggo manggon kanthi tentrem, loro ilmuwan lan wong miskin; bisa ngolah tanah lan nyebar kabungahan ing endi-endi" (Masp. Hist. anc. 1877, p. 102).

Tembung-tembung kasebut kanthi jelas nuduhake yen wong Mesir ngerti yen perang dhewe minangka bilai lan ngakoni minangka kedadeyan sing ora bisa dihindari, lan kadhangkala minangka perlu, ala ing urip umum, lan ing kekuwatan militer negarane, dheweke ndeleng jaminan tentrem. perlu kanggo kesejahteraan negara..

Umumé, wong Mesir kuna minangka wong sing tentrem. Dadi Strabo ujar manawa amarga posisi geografis sing ora bisa diakses lan amarga negara kasebut ngasilake cukup kanggo pedununge, Mesir dadi negara sing tentrem. Iku mung perlu kanggo ngendhaleni serangan rampokan saka macem-macem nomaden. Kabeh iki, mesthi, nuduhake jaman sadurunge Kratoning Lawas, nalika mungsuh saka Mesir ora mungsuh serius (wong nomad). Warriors karo bangsa kuwi, mesthi, ora bisa berkembang militansi (Erm. Aeg. u. aeg. Leb., II, s. 686).

Karajan anyar, ing kontras kanggo jaman sadurungé, iki dibedakake dening semangat perang banget, kang ana alesan sajarah.

Perang kanggo nggulingaké rakit saka Hyksos nemen nambah semangat perang saka wong lan, sawise expulsion, kanggo gawe marem bangga gelo, gelo dening aturan Semit, Mesir dhewe wiwit nindakake kampanye ing Asia; pangembangan urip negara nyebabake komunikasi karo wong-wong tetanggan, sing uga ora bisa tansah tetep tentrem - kabeh iki mimpin kanggo pangembangan pinunjul saka seni militèr lan kecenderungan nyerang ing urusane militèr historis berkembang.

Ya, lan mungsuh Mesir dhewe wis diganti: tinimbang nomads semi-liar, Hyksos katon pisanan, sing kebak assimilated budaya Mesir, banjur wong Siria, Hittites lan, pungkasanipun, Assyrians. Iki uga menehi dorongan kuat kanggo pangembangan seni militer.

Prajurit jaman Hyksos:


Biga kreta.


Spearman.


Pemanah.

Kampanye ing tanah mungsuh dadi ing mripate pemerintah prakara sing penting banget; ing pamaréntahan saben raja, padha diwilang ing babad negara, lan gambaran padha ditulis ing tembok candhi lan monumen liyane (Erm. Aeg. u. aeg. Leb., II, ss 694, 695; LD III, 65 ).



Letnan kasebut kanthi kronologis mbatesi risete kanggo penaklukan Persia ing Mesir ing taun 527 SM. Bener, Mesir sepisan maneh dadi sawijining sawise iki - nanging ora kanggo dangu, lan ing separo pisanan saka abad kaping 4. SM mlebu monarki Macedonia ing saindenging jagad.

Dinasti Ptolemaic, sing diadegaké sawisé penakluk agung Alexander Agung, yaiku Yunani, nggawa tata krama, adat lan seni Yunani menyang negara iki - mulane, kanthi penaklukan Mesir dening Cambyses, seni militèr Mesir asli meh rampung orane (Masp). . Riwayat Anc. 1876, p. 528 - 530).



Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

66 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    30 Mei 2018 05:02
    Aku maca ing siji ambegan!
    Matur nuwun kanthi sanget Alexey!
    1. +1
      30 Mei 2018 20:53
      Artikel gedhe. Iku mung bakal dijenengi: dudu.. "... Letnan Pengawal ...", ".... nanging letnan pengawal .....". Kabeh padha, Military Review
      1. + 18
        30 Mei 2018 21:10
        Iku mung bakal judhul: ora. ".... letnan pengawal ...", "....

        Banjur, supaya akurat (utamane isih Review Militer)
        Iku dudu letnan Pengawal (sanajan iki luwih cedhak karo bebener) lan dudu letnan pengawal (utamane ora),
        а
        Letnan Pengawal Urip (sing bener, nganggo huruf kapital) saka Resimen Kaisar Kaisar Pavlovsky Kaisar Nicholas II. Lan mung mangkono.
        1. +1
          1 Juni 2018 00:19
          Nanging ora ngono! Pak Ahli ngguyu , lan Life Guards Pavlovsky Resimen Letnan kuwi lan kuwi. gambar kanggo mbantu sampeyan

          Aku nerangake apa tegese komentar pisanan - ora ana pengawal letnan ing RIA ya saka tembung - pancen
          1. + 16
            1 Juni 2018 10:18
            halo
            Dadi sampeyan konfirmasi tembungku nganggo gambar iki. Sampeyan dhewe nulis ing ndhuwur:
            dudu.“.... letnan satpam...”, “.... nanging letnan satpam

            Sing dakjawab sampeyan (paragraf ing ndhuwur). manungsa waé.
            Letnan Pengawal Urip saka Pavlovsk Kaisar Kaisar Kaisar Nicholas II Resimen

            Uga, sampeyan uga nyebutake judhul buku kasebut, ing ngendi kasebut "Letnan Pengawal Urip Resimen Pavlovsky."
            1. + 16
              1 Juni 2018 10:20
              tegese, dudu lètnan pengawal
              lan lètnan saka Life Guards saka Resimen Pavlovsky, Pak Expert
            2. +1
              1 Juni 2018 10:40
              Aku bakal nyoba nerangake kanthi cara sing luwih bisa dingerteni. Ing RIA, wis dadi adat kanggo ngenalake dhewe dhisik resimen banjur judhul banjur jeneng, lan pungkasanipun posisi, contone, V. Sokolov sing misuwur kanthi resmi mlebu dokumen kaya iki - resimen Kizlyar-Grebensky, Yesaul Sokolov, komandan 3 atus SEIVK, lan ora nglukis judhul lan kepala resimen Grebensky, sing setengah kaca, ora kanggo sebutno imperial convoy dhewe.
              Ya, Nanging, kabeh iki kasedhiya kanthi bebas: urutan pengajuan sing padha menyang RIA, "Peraturan Layanan". lan akeh liyane menarik
              1. + 16
                1 Juni 2018 14:17
                Aku ngerti kabeh iki.
                Senajan ing dokumen biasa padha ngganti panggonan - Aku wong weruh ing dokumen.
                Pramila piyambakipun nyerat bilih lètnan Pengawal Life punika lan punika kanggo wektu iki utawa L-Guards. letnan saka resimen kasebut luwih cedhak karo bebener tinimbang letnan pengawal utawa letnan pengawal.
                1. +3
                  1 Juni 2018 15:16
                  Aku propose babak
                  1. + 16
                    1 Juni 2018 17:44
                    Setuju apik ombenan
                    nggambar)
                    1. +2
                      1 Juni 2018 17:49
                      Sawetara jinis Compote (Gusti Allah sing ngerti): Aku setuju apik ombenan
                      Nggambar):

                      ombenan apik
    2. 0
      30 Mei 2018 22:35
      Lan apa sing dicukur wong Mesir yen ora ana baja ing jamane?
      1. +2
        1 Juni 2018 04:26
        Timur hi
        Wektu nalika wong wiwit cukur ora dingerteni, sanajan gambar wong tanpa jenggot ing tembok guwa nggawe kita nganggep wiwitan adat iki ing jaman prasejarah. Dikawruhi yen wong Mesir kuna wis ing dinasti pisanan sawetara ewu taun kepungkur cukur rai lan sirah. Dipercaya manawa alasan cukur yaiku syarat praktis kanggo pertempuran tangan-tangan: rambut nyedhiyakake genggeman sing trep kanggo nglereni tenggorokan mungsuh. Pertimbangan estetis meh ora nduweni peran apa wae, utamane amarga ora ana pangilon sing meh lengkap ing peradaban awal.
        anjir 1.Pisau cukur paling tuwa sing ditemokake dening arkeolog ing Knossos ing Kreta yaiku pisau cukur tembaga kanthi bilah oksidasi.

        Gambar 2.silet Romawi kuna padha tembaga

        Gambar 3... Lan ing Rusia .. Ing Rusia uga dicukur .. Silet paling tuwa ing Rusia ditemokake ing penggalian arkeologi "Gnezdovsky barrows". Dheweke uga tembaga.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. +2
            1 Juni 2018 04:44
            Hi Kolya hi
            Dadi padha cukur tanpa sabun. Krim cukur kasebut kalebu ... arsenik, jeruk nipis lan pati. Padha ulig karo banyu utawa lemak, konsistensi kuwi softened rambute sethitik lan shortened urip sethitik. ...
            1. +2
              1 Juni 2018 04:50
              Sugeng dalu Dmitry hi

              arsenik, slaked jeruk lan pati. Padha diremuk nganggo banyu utawa lemak,


              wah. ! Medeni minangka stings mbokmenawa.

              Nanging pitakonan saka pangilon tetep. Kang mung tutul. ?

              Kapak mung karo banyu lan jeruk kanggo tutul?

              Aku malah siyap kanggo nindakake eksperimen, aku bakal menyang alam ing sawijining dina lan bakal ana kapak lan jeruk, ... Aku bakal nyoba yen iki bisa, lan carane iku !? ... nglirik

              Akibaté, aku bakal mandheg langganan ... yen aku slamet! .... lol
              1. +2
                1 Juni 2018 04:58
                Tacitus nyerat manawa ana ketegangan karo pangilon ing Roma. Disk polesan perak ora terjangkau kanggo kabeh wong. Dheweke ora menehi hipotek nalika iku.
                Senajan, ing mratelakake panemume, padha bodho bisa katon menyang ember banyu
                1. +2
                  1 Juni 2018 05:01
                  bodho bisa ndeleng menyang ember banyu


                  Inggih, kula badhe nyobi kados makaten ..... pokoke bisa wae, yen banyune adem lan dadi rata, ... bakal metu kaya pangilon .... Nyuwun
                  Lan yen sampeyan ngasah kapak uga, lan dilute soot karo banyu ing Bowl, banjur miturut teori bisa cukup cukur normal.
                  eseman
                  1. +2
                    1 Juni 2018 05:13
                    Aja nyoba. Sajrone taun kadet ing latihan militer, aku nemoni masalah kaya ngono. Ora ana pangilon, nanging kita kudu cukur. Dheweke nggawa pirang-pirang ember banyu menyang kémah, ngumpulake bledug, kita ngenteni ripples tenang. Mandor perusahaan mlebu ing tarub - amarga kaget dheweke meh keselak sapi. Inggih, ngandika sampeyan lan Archimedes. Apa sampeyan kudu cukur saben liyane mudhun?
                    1. +2
                      1 Juni 2018 05:17
                      Inggih, ngandika sampeyan lan Archimedes. Apa sampeyan kudu cukur saben liyane mudhun?

                      Nanging tenan!
                      Archimedes!...))
                      Lan apa sing bisa ditindakake? Lan kita bejat sirah kita! ))



                      Inggih, oke ing bagean. Nanging kowe neng sawah, dhewekan neng tenda.....dadi pitakone mbukak..... senajan kowe neng sawah neng tenda dewekan kok dikon cukur? Mesthine ana akeh perkara liyane ...
        2. 0
          1 Juni 2018 06:07
          Quote: sugih
          Fig1. Pisau cukur paling kuna sing ditemokake dening arkeolog ing Knossos ing Kreta yaiku pisau cukur tembaga kanthi lading oksida.


          cukur nganggo pecahan kaca yaiku vivisection.

          Quote: sugih
          Fig2. Silet Romawi kuna padha tembaga

          Fig3... Lan ing Rusia.. Ing Rusia, uga dicukur.. Silet paling tuwa ing Rusia ditemokake ing penggalian arkeologi "Gnezdovskie barrows". Dheweke uga tembaga.


          Apa piso iki ngomong iku silet?
          Blades perunggu ora ana, saiki banjur kudu dadi baja utawa wong sing dicukur resik ora bisa, amarga tembaga dudu baja lan ora bisa duwe sifat kaya ngono kanggo ngasah sanajan sajrone cukur.
  2. +8
    30 Mei 2018 06:47
    Ya, materi langka
    Tentara Mesir kuna liwat mata ora mung sejarawan, nanging uga wong militèr
    Banget informatif lan, sing paling penting, migunani lan visual.
  3. + 21
    30 Mei 2018 07:50
    Peradaban, tanpa exaggeration, unik lan legendaris.
    Kepiye, contone, para imam Mesir bisa prédhiksi banjir ing Kali Nil kanthi akurasi nganti sedina? Lan kepiye carane bisa ngerti yen planet kita bunder lan obah ing sadawane lintasan tartamtu, nalika ewonan taun sabanjure (ing Abad Pertengahan) dianggep warata lan ngadeg ing gajah lan paus)?
    Lan Mesir duwe pengalaman pisanan ing donya mbangun angkatan bersenjata negara, lan sing biasa. Lan bakal menarik banget kanggo maca babagan iki. apik
    1. 0
      30 Mei 2018 09:33

      Mesir kuna Bumi iku warata, langit minangka kubah sing padhet, sing dumunung ing pesawat iki, lan kapal dewa srengenge obah ing langit (saka srengenge nganti srengenge).
      kanggo prédhiksi banjir ing Kali Nil kanthi akurasi sedina, dheweke uga ora bisa
      1. + 17
        30 Mei 2018 12:01
        Ya, kaya sing sampeyan bayangake, prediksi. Lan bumi sumurup yen iku bunder. Cukup kanggo ndeleng buku-buku pelajaran budaya.
        1. 0
          30 Mei 2018 12:29
          Kutipan: XII Legiun
          Ya, kaya sing sampeyan bayangake, prediksi. Lan bumi sumurup yen iku bunder. Cukup kanggo ndeleng buku-buku pelajaran budaya.

          ayo dideleng!? Aku menehi gambar apa sing dianggep wong Mesir liyane ing tanah iki paling ora kanggo wong Hellenes - iku giliran sampeyan. lan aja lali mbuktekake babagan gerakan orbit
          1. + 16
            30 Mei 2018 12:38
            Mesthi, ayo dideleng. Lan sampeyan bisa nggawa gambar sing disenengi, sapa wae bisa nggambar kanthi bantuan Photoshop.
            Ing pasinaon budaya, ditulis ireng lan putih yen kasta Yunani ing Mesir kuwat banget, kalebu. ditanggulangi tugas ekonomi penting (diwilang banjir Nil, kang fertilized lemah lembah) lan obahe benda langit, lan uga ngerti sing bumi iku bunder.
            Apa jeneng ahli budaya sing bakal cukup wewenang kanggo sampeyan?
            1. 0
              30 Mei 2018 12:49
              kula kepengin weruh: apa "kajian budayaku"? nuwun sewu, aku ora ngerti pangarang-panguwasa
              1. + 16
                30 Mei 2018 13:22
                Iki minangka penulis buku teks babagan sejarah budaya donya, sing minangka buku referensi kanggo interlocutor sampeyan.
                Utawa apa sampeyan mikir yen, ngandika bab kasunyatan sing para imam Mesir sumurup bab rotasi benda langit lan bumi iku bunder, Aku nyopir badai salju? Kaping pisanan, dheweke ora digedhekake kaya ngono - supaya kanthi sengaja ngapusi mitra tutur, sanajan dheweke ora kenal karo dheweke. lan, sareh, Aku digunakake kanggo kasunyatan sing saben tembung iku paling soko, nanging digawe serep. piye maneh?
                1. 0
                  30 Mei 2018 15:23

                  ora mung babagan rotasi benda langit (ora rahasia sanajan kanggo Cro-Magnon), nanging uga babagan gerakan bumi bunder ing lintasan tartamtu (ndeleng komentar sampeyan ing 7:50)
                  1. + 16
                    30 Mei 2018 15:58
                    Kulturologi
                    Sajarah budaya donya
                    Ing editor saka Profesor A.N. Markova
                    edisi kapindho,
                    direvisi lan ditambahi
                    KESATUAN
                    Moscow • 2000
                    Panyemak:
                    Jurusan Filsafat, Agama lan Ilmu Agama
                    Fakultas Filsafat, Universitas Negeri Moskow M.V. Lomonosov
                    lan Dr. Phil. Ilmu prof. N.N. Nikitin
                    Kutipan
                    Wong Mesir sinau kanthi akurat nemtokake wektu nyebar, ripening lan panen gandum. Dheweke nggawe tanggalan sing akurat adhedhasar pengamatan benda langit. Setaun wutuh dumadi saka 365 dina, dipérang dadi telung mangsa, saben mangsa ana patang sasi. Wong Mesir uga nggawe katalog bintang lan grafik bintang sing akurat. Ing milenium II SM. e. asumsi digawe yen rasi lintang sing cocog ana ing langit lan ing wayah awan, ora katon mung amarga srengenge katon ing langit. Ing wektu sing padha, jam tangan paling tuwa ing sejarah manungsa diciptakake - jam tangan solar banyu lan kanthong cilik lan gulu.

                    Minangka petungan astronomi para imam lan asumsi yen bumi iku bunder - aku uga bakal nemokake lan nulis ing mangsa ngarep.
                    1. 0
                      30 Mei 2018 16:39
                      aja repot, mbuwang wektu - wong Mesir ora ngerti yen bumi bunder obah ing angkasa.
                      Minangka kanggo banjir Kali Nil kanthi akurasi nganti sedina, ditemtokake dening munggah saka Sirius - kanthi cara sing padha bisa diarani yen kentang mekar saben taun ing tanggal 22 Juni, lan ing sisih ndhuwur kali, udan. mangsa wiwit dina iki. padha duwe longkangan kopral + - rong minggu. ora kanggo sebutno kasunyatan sing ana jarak ageng antarane Thebes, contone, lan Memphis, lan kuthah njupuk Panggonan ing wektu sing beda-beda, lan ora stabil ing dina tartamtu - iku gumantung ing akeh banget faktor.
                      1. + 16
                        30 Mei 2018 18:52
                        Isih, aku keganggu, amarga wong Mesir ora mung nggawe (kaping pisanan ing sajarah) katalog akurat lintang lan peta langit lintang (lan iki mokal tanpa netepake dimensi lan paling ora ukuran kira-kira saka lintasan gerakan lintang-lintang), nanging para imam uga ngitung volume kira-kira bal kita. Perlu ngunggahake sastra khusus.
          2. 0
            30 Mei 2018 15:03
            Nanging dheweke ngetung pirang-pirang dina ing setahun lan bisa prédhiksi grahana surya
    2. 0
      30 Mei 2018 10:45
      Kepiye, contone, para imam Mesir bisa prédhiksi banjir ing Kali Nil kanthi akurasi nganti sedina?
      Watson dhasar!
      Urip ing Lembah Nil gumantung banget marang kali. Prediksi wektu banjir anyar ing Kali Nil iku penting banget. Para imam, nemtokake tingkat banyu ing kali, ngeweruhi sing awal kuthah bertepatan karo katon ing langit lintang banget padhang - Sirius. Dheweke muncul ing sisih wétan sakdurunge srengenge munggah. Kajaba iku, rong acara kasebut pas karo sing kaping telu - solstis musim panas.

      https://www.yandex.ru/search/?lr=213&clid=940
      3&oprnd=3083393432&text=prediksi%20pa
      ala%20nil
  4. +2
    30 Mei 2018 09:27
    A words sawetara bab penulis buku.

    Pasypkin Evgeny Alexandrovich - 1875, St. - 1941, Zemun (Serbia).
    Militèr turun temurun. Rama - insinyur militer Rusia, Mayor Jenderal Pasypkin Alexander Mikhailovich, mbah arsitek lan pembangun, Mayor Jenderal Pasypkin Mikhail Alexandrovich.
    Dheweke lulus saka Alexander Cadet Corps (1892), Sekolah Militer Konstantinovsky (1894), njabat ing Life Guards. Resimen Pavlovsky, letnan (1900), kolonel (1916), sejarawan, panulis prosa, penulis-penyusun buku "The Military Art of Ancient Egypt" (1901), anggota saka gerakan Putih, emigrasi, nerbitake "sejarah-gaib. novel saka jaman Mesir Kuna" "Light-winner" (1925), tilar donya ing Zemun (Serbia).
    Keponakan - Maria Dmitrievna Svishchevskaya - insinyur sipil, calon ilmu teknis.
    1. +1
      30 Mei 2018 20:11
      Aku isih nuwun banget, Viktor Nikolaevich, nanging ing ngendi ana Akademi Staf Umum ing daftar iki, sing diwenehake dening penulis menyang sumber asli?
      1. +1
        30 Mei 2018 20:56
        Penulis mung ora kasil mbangun ukara kasebut. Kaya sing dakmangerteni, tegese para perwira sing lulus saka Akademi Staf Umum dibedakake kanthi tingkat latihan khusus, tanpa dipikirake saka sumber asline.
        1. 0
          30 Mei 2018 23:48
          Mbokmenawa. Nanging, kita tanggung jawab kanggo apa sing diterbitake. Aku bisa ngapura kabeh: ejaan, tanda baca, taftology ... Nanging kesalahan semantik lan stilistika - matur nuwun! Iki nyuda karya makna, ngowahi teks dadi busa. Mung saiki, yen sampeyan ngelingi, aku butted sirah karo Shpakovsky babagan Columbus lan caravels.
      2. + 17
        30 Mei 2018 21:04
        Surat kanggo pakurmatan kanggo ngadeg kanggo kancaku Viktor Nikolaevich)
        Saka ngendi 3x3zsave entuk - Pasypkin lulus saka Akademi Staf Umum lan apa iki digandhengake karo dheweke?
        Ing wiwitan artikel kasebut mung ujar manawa publikasi buku kasebut dening wong sing melu artikel kasebut menehi kesaksian.
        babagan tingkat pangembangan militèr-teoretis sing dhuwur saka massa perwira Rusia sing signifikan - utamane sing lulus saka institusi pendidikan khusus, kayata Akademi Staf Umum Nikolaev.
        .
        Nanging ing ngendi iku ngomong yen Pasypkin lulus saka Akademi?
        Mung yen padha sumunar, banjur mbayangno - apa sing akademisi?
        1. +2
          30 Mei 2018 21:35
          Matur nuwun, mesthi, nanging ora ana sing ngganggu aku.
          1. + 17
            30 Mei 2018 22:15
            nanging ora ana sing ngganggu aku.

            Lan matur nuwun Gusti! Nanging tembung sing apik muga-muga ana sing seneng.
            Nanging, sampeyan bener - sampeyan kudu nglampahi wektu kurang ing jinis diskusi. Kaya ora ana apa-apa
            1. +1
              30 Mei 2018 23:38
              Ya, Aku umume kene kanggo jester, Aku cling kanggo tembung lan banter saben wong ing saurutan, preduli saka regalia lan jarak kanggo kuwat saka situs iki. Nanging, tresna lan pinter, sial! Apa sampeyan pengin gelut?
        2. +1
          30 Mei 2018 23:24
          3x3zsave, ing siji, wis sajarah dhewe dialog karo Viktor Nikolayevich, nanging amarga saka modesty alam lan ngormati pengalaman lan kawruh, kang bakal nimbang iku minangka pakurmatan kanggo Viktor Nikolayevich kanggo nimbang wong kanca.
          Dear Kompot, apa sampeyan ngerti bedane?
          1. + 16
            31 Mei 2018 08:09
            Aku ora kekancan karo sapa wae.
            Apa sampeyan entuk bedane?
            Lan sawetara tembung babagan apa sing dicritakake ing ndhuwur. Karya Pasypkin duweni nilai sing ora bisa ditemtokake, lan plastik busa, yen aku bisa ngomong, "komentar" saka singkatan kasebut mung angka lan huruf.
  5. +3
    30 Mei 2018 10:18
    Karya kasebut umure 117 taun, sajrone wektu kasebut mesthi ana studi sing luwih lengkap lan rinci.
    1. + 18
      30 Mei 2018 12:06
      Mesthi - ora mesthi.
      Kaping pisanan, babagan panyebaran sing mengko, iki minangka pitakonan gedhe. Kajaba iku, pasinaon sabanjure biasane adhedhasar sing sadurunge.
      Kapindho, karya kasebut unik ing informasi lan ing pendekatan penulis. Sawetara informasi mung unik. Mugi ing mangsa ngarep bakal katon kanggo kabeh sing kasengsem ing Egyptology. Lan katon wong militèr iku worth kathah.
    2. +3
      30 Mei 2018 12:34
      Ditemokake, mesthi, akeh perkara anyar. Nanging teks utama ... padha wis ana. Bas-relief ora ilang wiwit jaman Champollion.
  6. +4
    30 Mei 2018 10:45
    Kanggo penulis - PLUS lan matur nuwun! Aku ngarep-arep kanggo nerusake.
  7. + 16
    30 Mei 2018 12:08
    Liyane!
    ora sabar prajurit
    kita tunggu kelanjutannya apik
  8. +2
    30 Mei 2018 12:32
    Iki minangka artikel sing kudu dihormati!
    1. + 16
      30 Mei 2018 12:39
      Nanging kok mung sing?
      Ana seri liyane saka bahan sing padha pantes
      1. + 17
        30 Mei 2018 19:07
        Aku seneng banget (yen kita ngomong babagan seri jaman senjata edged)
        Varangian Guard of Byzantium ed. Veche. Karya A.V. Oleinikov iki ora mung nylametake 2 reprints (2015 lan 2017), sing arang banget kanggo wektu kita.
        Lan, kaya karya Posypkin, dibangun ing basis sumber sugih (Byzantine, Skandinavia, Eropah lan Armenian), lan ing karya minangka lawas (contone, Byzantinae hist. Script. P. 1648 .; Vasilevsky V. G. Varyago-Russian skuad ing Konstantinopel Koleksi karya, T. I. SPb., 1908.), lan penulis modern (contone, Speidel MP Nunggang kanggo Caesar: Kaisar Romawi quards jaran Cambridge, 1994.; Mokhov A. S. transformasi Militer ing Kakaisaran Bizantium ing separo kapindho abad kaping 2004-awal 31 // Bulletin of the Ural State University, 2005. No. 1081; Guillou A. Peradaban Bizantium. Yekaterinburg, 1118; Rojas GAF "The English Exodus to Ionia": Identitas anglo- varangian saxon ing layanan Alexios Comnenos I (2012-XNUMX), Universitas Marymount, XNUMX.
        apik tenan!
        Aturan VO!
  9. 0
    30 Mei 2018 18:38
    Kutipan: Warrior-80
    Nanging dheweke ngetung pirang-pirang dina ing setahun lan bisa prédhiksi grahana surya

    Babagan kasunyatan sing padha subtracted carane akeh dina ing tanggalan lan karo kesalahan nganti. Telung dina aku wis krungu sadurunge, nanging kanggo prédhiksi mundur saka grahana iku warta kanggo aku.
  10. +2
    30 Mei 2018 18:46
    Kutipan saka Penasaran
    A words sawetara bab penulis buku.

    Pasypkin Evgeny Alexandrovich - 1875, St. - 1941, Zemun (Serbia).
    Militèr turun temurun. Rama - insinyur militer Rusia, Mayor Jenderal Pasypkin Alexander Mikhailovich, mbah arsitek lan pembangun, Mayor Jenderal Pasypkin Mikhail Alexandrovich.
    Dheweke lulus saka Alexander Cadet Corps (1892), Sekolah Militer Konstantinovsky (1894), njabat ing Life Guards. Resimen Pavlovsky, letnan (1900), kolonel (1916), sejarawan, panulis prosa, penulis-penyusun buku "The Military Art of Ancient Egypt" (1901), anggota saka gerakan Putih, emigrasi, nerbitake "sejarah-gaib. novel saka jaman Mesir Kuna" "Light-winner" (1925), tilar donya ing Zemun (Serbia).
    Keponakan - Maria Dmitrievna Svishchevskaya - insinyur sipil, calon ilmu teknis.

    Wangsa wong sing nganggep tujuane urip minangka pangembangan ilmu ing jeneng Tanah Air
  11. +1
    30 Mei 2018 19:26
    Kamrad Adjutant kanthi bener ngandika: "banget informatif lan, sing paling penting, migunani lan visual." Kita kabeh digunakake kanggo kasunyatan sing Mesir kuburan lan pharaohs, firaun waged Kerep perang, nanging carane struktur Mesir, lan katon ing tentara Mesir liwat mripate wong militèr?
    Kanca-kanca, kita kabeh wis biasa maca: ing abad komando ing abad shaggy, perang menang utawa kalah, lan liya-liyane, lan sapa sing nglatih komandhan kasebut lan ing sekolah apa? Kita kabeh ngerti apa tentara lan kita ngerti tentara ana hubungane karo ilmu pengetahuan. Dadi aku mikir saiki: kepiye dheweke disiapake lan sapa sing nyiapake?
    Ngelingi yen pendhidhikan kenceng, para imam kasebut ora kelingan. Ora bisa tanpa wong-wong mau.
    1. + 16
      30 Mei 2018 22:12
      kelingan marang para imam. Ora bisa tanpa wong-wong mau.

      mesthi ora bisa
      nanging ing Mesir ana korps perwira, sing dilatih ing institusi khusus
  12. +3
    30 Mei 2018 21:31
    materi sing apik tenan! Lan sinau sing tliti babagan peta!
  13. 0
    31 Mei 2018 04:22
    XII legiun,
    XII legiun,
    kene wong, ah, - kang claims bab obahe Bumi babak ing orbit, lan stubbornly nyebut gerakan luminaries minangka bukti. Ya, wong Mesir ora ngerti babagan obahe Bumi, yen sampeyan ngiseni aku karo horoskop!?
    1. + 16
      31 Mei 2018 08:05
      Profesor Markova nyerat manawa wong Mesir ngerti babagan gerakan benda langit, sing nggawe katalog lintang sing akurat lan peta langit sing lintang lan menehi saran yen rasi lintang ana ing langit sanajan awan.
      Aku ora duwe kepinginan kanggo isi sampeyan, demi Gusti Allah
      1. + 16
        31 Mei 2018 08:22
        Ilmuwan Soviet N. P. Grushinsky, sing menehi ciri eksperimen astronomi (para imam) (lan piramida uga digunakake kanggo iki) kacarita ngutip.
        Malah 3 ewu taun kepungkur, para imam Mesir, sing ngerti babagan astronomi, ngerti apa bentuke bumi.
        .
        Iku. panemune Eratosthenes Yunani uga ora adhedhasar panggonan kosong.
        1. 0
          31 Mei 2018 09:30
          Dhuh para dewa Mesir! Apa sampeyan bakal nuduhake yen bumi obah ing orbit, kaya sing diklaim utawa ora? Utawa bakal tekan Copernicus?
          Tanahe wong Mesir iku ora obah. Titik. Kutah karo akurasi dina, padha ora prédhiksi!
          1. + 15
            31 Mei 2018 09:41
            Aku ora kudu nuduhake apa-apa.
            Aku nulis babagan apa
            Wong Mesir wis sinau kanthi akurat nemtokake wektu nyebar, ripening lan panen gandum. Dheweke nggawe tanggalan akurat adhedhasar pengamatan benda langit. Setaun wutuh dumadi saka 365 dina, dipérang dadi telung mangsa, saben mangsa ana patang sasi. Wong Mesir uga nggawe katalog bintang lan grafik bintang sing akurat.

            yaiku, padha mbadek banjir Nil, tanpa kang
            nyebar, ripening lan panen gandum
            Sampeyan ora bisa netepake, amarga Neil ngadeg setengah taun ing sawah, lan bisa ditindakake mung sawise dheweke lunga.
            И
            padha ngerti apa wujude bumi
            - i.e. bunder.
            Penulis pranata pisanan yaiku Profesor A.N. Markov; penulis nomer loro yaiku ilmuwan Soviet P. I. Grushinsky.
            Sapa sampeyan, sampeyan bisa takon? Mungkin luminary saka tingkat spesialis iki?
            1. 0
              31 Mei 2018 09:47
              Waca komentar sampeyan wingi jam 7:50
              1. + 16
                31 Mei 2018 10:17
                Ya, aku nulis iku bunder (sing Grushinsky uga konfirmasi), nanging bola kudu pindhah, ta? Nanging kasunyatan sing gerakane ing orbit tartamtu apa sampeyan lantaran kanggo kula.
                Ing tangan liyane - apa ora pratelan sampeyan - sing
                Bumi iku warata, langit minangka kubah padhet sing dumunung ing bidang iki
                , senajan para imam ngerti yen iku bunder.
                Lan pungkasane, kepiye pitakonku
                Sapa sampeyan, sampeyan bisa takon? Mungkin luminary saka tingkat spesialis iki?
                1. 0
                  31 Mei 2018 12:56
                  "Lan kepiye dheweke bisa ngerti yen planet kita bunder lan obah ing lintasan tartamtu" - apa aku ngubungake sampeyan?
                  "Kaping pisanan, dheweke ora digedhekake kaya ngono - supaya kanthi sengaja ngapusi interlocutor, sanajan dheweke ora ngerti dheweke. Lan, kaping pindho, dheweke wis biasa yen saben tembung paling ora ana, nanging didhukung. liyane?" - lan iki uga?
                  Kanggo Grushinsky, dheweke nulis tanpa repot kanggo mbuktekake Nyuwun Nanging, dheweke ngomong babagan 1 SM. (Aku langsung nunjukake bentuk bumi "wong Mesir ora ngerti paling ora nganti wong Hellen"). Tanggalan wis ana luwih saka 3 ewu taun sadurunge - lan kabeh wektu iki (lan malah luwih) padha nganggep bumi dadi warata. Inggih, babagan gerakan dheweke, iki rampung, nuwun ... "sphere kudu pindhah" - lucu apik Sampeyan pengin banget saka peradaban sing lagi wae muncul saka Zaman Watu. ngelmu iku isih cilik
                  1. + 15
                    31 Mei 2018 14:47
                    "Lan kepiye dheweke ngerti yen planet kita bunder lan obah ing lintasan tartamtu"

                    Takon pitakonan iki marang P.I. Grushinsky, tokoh ing ilmu SOVIET, lan dudu halam-balam. Sampeyan ora nemokake ing ngendi dheweke ngganggu awake dhewe kanthi bukti, nanging dheweke ujar kanthi jelas.
                    Mulane pancen bener
                    dheweke ora digedhekake kaya ngono - supaya kanthi sengaja ngapusi mitra tutur, sanajan dheweke ora ngerti dheweke. lan, sareh, Aku digunakake kanggo kasunyatan sing saben tembung iku paling soko, nanging digawe serep. piye maneh?

                    Tanggalan wis ana luwih saka 3 ewu taun sadurunge - lan kabeh wektu iki (lan bisa uga luwih)
                    Nanging wong Mesir sing ngerti yen ana 365 dina.
                    Apa bab iki
                    Wong Mesir sinau kanthi akurat nemtokake wektu nyebar, ripening lan panen gandum. Dheweke nggawe tanggalan sing akurat adhedhasar pengamatan benda langit. Setaun wutuh dumadi saka 365 dina, dipérang dadi telung mangsa, saben mangsa ana patang sasi. Wong Mesir uga nggawe katalog bintang lan grafik bintang sing akurat.
                    - pitakonan kanggo Professor Makarova lan Moscow State University, sing tumindak minangka reviewer saka karya. Aku ngerti, sampeyan adoh saka profesor.
                    Pungkasane, ing kene
                    Sampeyan pengin banget saka peradaban sing lagi wae muncul saka Zaman Watu. ngelmu iku isih cilik
                    lan ngenggoni pikiran para ilmuwan. Pancen - apa sumber mundhake kawruh sing cetha lan meh cepet ing wilayah iki? Kaya-kaya ana sing menehi informasi lan teknologi. Pancen, iku worth considering.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"