Tank IS-2 lan Tiger. Perang ing kertas lan ing kasunyatan

311
Ana akeh kasus ing ngendi teori bertentangan karo praktik. A comparison teori saka kendaraan tempur beda mimpin kanggo asil tartamtu, lan tabrakan ing laku rampung ing cara temen beda saka samesthine sadurunge. Contone, nalika Perang Patriotik Agung, tank heavy Soviet paling massive lan majeng IS-2, gadhah kaluwihan pinunjul liwat Pz.Kpfw Jerman. VI Ausf. H1 Tiger, kadhangkala ora bisa rampung perang ing sih. Ayo coba nimbang teknik iki lan nemtokake alasan kenapa kita ora bisa ngerteni keuntungane tank.

Teknik lan ciri-cirine



Tank abot Soviet sing paling gedhé ing Perang Patriotik Agung wiwit diproduksi ing pungkasan taun 1943. Produksi mesin jinis IS-2 terus nganti Juni 1945. Kira-kira setaun setengah, industri nyerahake tank 3385 menyang Tentara Merah. Kanggo alasan sing jelas, sawetara tank saka seri paling anyar ora duwe wektu kanggo tekan ngarep. Sajrone operasi, unit sing bersenjata karo IS-2 ilang akeh peralatan kasebut. Nanging, produksi massal nutupi kabeh kerugian lan ngidini pertempuran terus. Menapa malih, armada peralatan sing ana tetep ing layanan kanggo akèh taun sawisé pungkasan perang; nomer pinunjul saka nawakke padha ditransfer menyang negara katelu.


tank abot Soviet IS-2 saka versi pisanan. Iku beda karo mesin mengko ing bagean frontal karakteristik awak.


IS-2 nduweni pangayoman paling kuat ing antarane kabeh tank perang Soviet. Kaping pisanan, nawakke kuwi wis Déwan frontal saka sheets 60, 100 lan 120 mm, dipasang ing ngarepke. Ing taun 1944, versi anyar saka bathuk muncul karo bagean frontal ndhuwur 120 mm nglukis lan ngisor 100 mm nglukis. Sisih duwe kekandelan 90 mm, feed - 60 mm. Menara nampa pangayoman kabeh-babak ing wangun waja 100 mm. Ana uga topeng sing padha karo kekandelan ing bathuk. Perlu dicathet yen ing sawetara tangki produksi, tinimbang bagean sing digulung, bagean cast digunakake, sing kurang tahan kanggo shelling.

Tank kasebut dilengkapi mesin diesel 12-silinder V-2IS kanthi daya 520 hp, sing, kanthi bobot tempur 46 ton, menehi daya khusus mung luwih saka 11 hp. saben ton. Ing dalan gedhe mobil akselerasi kanggo 35-37 km / h, ing terrain atos - nganti 15 km / h. Kasedhiya ngatasi macem-macem alangan.

Njupuk menyang akun pengalaman perang sadurungé, tank IS-2 dilengkapi bedhil 122-mm D-25T, kang, kaya samesthine, bisa èfèktif numpes sembarang kendaraan wojo tentara Jerman. D-25T minangka versi revisi saka bedhil A-19 kanthi sawetara unsur anyar. Senjata saka seri pisanan wis breech piston, nanging ing awal 1944 iki diganti dening wedge semi-otomatis. Kanggo nyuda momentum mundur, ana rem moncong. Gun digunakake nembak loading kapisah. Panuntun horisontal bunder diwenehake kanthi ngowahi menara kanthi kamungkinan panuntun dhumateng kanthi tepat nggunakake mekanisme kapisah ing instalasi.


Skema waja tank IS-2. Ing sisih tengen ndhuwur nuduhake awak tank versi pisanan, ing ngisor - mengko, kanthi bathuk sing didesain ulang


Nalika nggunakake projectile waja-piercing kaliber tajem saka jinis BR-471 gun D-25T ing kadohan saka 500 m ing amba patemon 90 ° bisa nembus 155 mm waja podho. Ing kadohan saka 1 km seng nembus waja sudo kanggo 143 mm. Ing jarak kaping pindho - nganti 116 mm. Mangkono, bedhil tank IS-2, ing teori, nyebabake bebaya gedhe kanggo meh kabeh kendaraan lapis baja Jerman. Ing sawetara kasus, penetrasi kudu kedadeyan kanthi akibat sing wis dingerteni, ing liyane - karusakan fatal ing unit eksternal.

Amunisi tank kalebu 28 puteran loading kapisah. Saben projectile BR-471 bobote 25 kg, kasus Zh-471 kanthi muatan variabel - saka 13,7 nganti 15,3 kg, gumantung saka materi sing digunakake. Kebutuhan kanggo nggarap unsur gedhe lan abot saka tembakan nyebabake nyuda tingkat geni nganti 3 putaran saben menit.

Kanggo ngontrol bedhil, penembak IS-2 nggunakake TSh-17 teleskop lan periskop PT4-17. Saka wektu tartamtu, tank serial ilang ngarsane periskop, tinimbang kang diinstal piranti ndeleng liyane. Kesadaran kahanan saya apik, nanging tank ilang kemampuan kanggo murub kanthi mandiri saka posisi sing ditutup.


IS-2 kanthi bathuk anyar ing salah sawijining museum domestik


Tank abot Jerman sing paling gedhé yaiku Pz.Kpfw. VI Ausf. H1, uga dikenal minangka Macan. Mesin iki dadi produksi ing pungkasan mangsa panas 1942 lan diprodhuksi suwene rong taun, nganti Agustus 1944. Tank dadi cukup angel digawe lan larang; kanggo kabeh wektu produksi, industri mung ngasilake 1350 unit peralatan kasebut. Saka awal layanan ing 1942 nganti pungkasan perang, tentara Jerman ilang akèh-akèhé saka kendaraan iki. Kerugian utama, amarga alasan sing kondhang, kedadeyan ing Front Wétan lan minangka pahala saka Tentara Abang.

Fitur karakteristik tank Tiger yaiku waja sing kuat. Bathuk lambungé kasusun saka lembaran sing digulung kanthi kandel 100, 80 lan 63 mm, dirakit dadi rakitan sing bentuke kothak kanthi wujud sing bisa dingerteni. Sisih padha dirakit saka 80- lan 63-mm bagean, lan feed wis kekandelan saka 80 mm. Bathuk menara digawe saka lembaran 100 mm lan dikuatake kanthi mantel bedhil kanthi ketebalan variabel: saka 90 nganti 200 mm. Sisih lan mburi menara wis pangayoman padha ing wangun waja 80 mm.

Tank saka seri beda padha dilengkapi Maybach HL12P210 lan HL30P210 45-silinder mesin karburator karo daya HP 700. Kanthi massa 57 ton, tank Tiger nduweni daya tartamtu ora luwih saka 13 hp. saben ton. Tanpa matesi kacepetan engine, tank bisa berkembang kacepetan 44 km / h ing dalan gedhe. Ing medan kasar, kacepetan diwatesi nganti 22-25 km / jam. Mobil kasebut nduweni salib sing cukup dhuwur.

Sing utama gaman Jerman "Tiger" duwe tank gun 8,8 cm KwK 36 L / 56 karo laras rifled kaliber 88 mm. Senapan kasebut dilengkapi breech wedge semi-otomatis, sistem kontak listrik lan rem moncong sing bisa dingerteni. Kanthi KwK 36, tembakan kesatuan 88x570 mm R digunakake, dilengkapi karo macem-macem proyektil. Fitur penting saka gun Jerman ana flatness saka lintasan, kang kanggo sawetara ombone menehi ganti rugi kanggo kasalahan ing ngarahake vertikal.


Komponen tembak kanggo meriam D-25T (saka tengen ngiwa, ditampilake saka sisih loro): kasus kartrij kanthi muatan propelan, proyektil fragmentasi bledosan dhuwur OF-471N, BR-471 tusukan waja lan BR-471B sing ditusuk waja


Kanggo numpes tank, mriem KwK 36 bisa nggunakake sawetara jinis projectiles: loro kinetik (siji karo inti tungsten, liyane karo tutup balistik lan mbledhos) lan nomer kumulatif. Sing terakhir ing kabeh kahanan pierced nganti 100-110 mm waja homogen ing sudut patemon 90 °. Paling efektif projectile Pz.Gr.40 karo inti tungsten ing kadohan saka 500 m pierced 200 mm waja, ing 1 km - 179 mm. Ing jarak 2 km, dheweke ngirit energi kanggo ngalahake penghalang 143 mm. Projectile Pz.Gr.39, nglumpuk tanpa nggunakake bahan larang, pierced 151, 138 lan 116 mm saka waja, mungguh, ing jarak sing padha.

Tembakan kesatuan buatan Jerman kanthi cangkang 88 mm dawane luwih saka 1150 mm lan bobote mung 21 kg. Muatan amunisi saka bedhil KwK 36 kalebu paling ora 90 puteran. Banjur, insinyur Jerman nemokake cara kanggo nggawa nganti 120 puteran. Amarga dijupuk relatif entheng karo loader kesatuan, iku bisa kanggo njupuk tingkat technical saka geni nganti 6-8 babak saben menit.

Umume tank Tiger dilengkapi pemandangan optik binokular TZF-9b. Ing mesin saka seri paling anyar, produk TZF-9c digunakake. Pisanan nduweni magnification tetep 2,5x, nalika magnification saka kaloro luwes saka 2,5x kanggo 5x.

Keunggulan lan kekurangan

Iku gampang kanggo ndeleng sing paling massive nawakke abot saka USSR lan Nazi Jerman wis pratondho padha mobilitas lan maneuverability, nanging ing wektu sing padha beda-beda paling akeh ing syarat-syarat pangayoman lan senjata. Perbandhingan paling gampang saka rong tank "ing kertas" nuduhake ing wilayah apa conto kasebut bisa duwe kauntungan saka saben liyane.


tank museum "Tiger"


Soviet IS-2 saka seri awal wis waja frontal ing wangun sheets 120, 100 mm lan 60 mm, kang, njupuk menyang akun slope, menehi suda kekandelan saka bab 195, 130 lan 115 mm, mungguh. Déwan frontal tank Pz.Kpfw. VI Ausf. H ora duwe sudhut instalasi gedhe saka bagean, lan mulane suda kekandelan tetep ing tingkat 100-110 mm. Nanging, kanggo sheet miring 80 mm, parameter iki tekan 190 mm. Nanging, bagean kepekso ora njupuk akeh papan ing proyeksi frontal sakabèhé saka tank, lan mulane pengaruh ing tingkat sakabèhé saka pangayoman ora nemtokake.

Saka sudut pandang proteksi turret "ing kertas", loro tank kasebut padha. Ing wektu sing padha, Tiger duwe kauntungan saka mantel bedhil sing luwih kenthel, dene menara IS-2 nduweni sisi sing luwih kandel lan buritan.

Umumé, kauntungan ing lapangan pangayoman tetep karo tank Soviet. Nanging, iku kudu dijupuk menyang akun sing survivability saka kendaraan tempur gumantung ora mung ing karakteristik waja, nanging uga ing kemampuan saka senjata mungsuh.

Piring frontal ndhuwur tank IS-2 kanthi kekandelan suda 195 nganti 240 mm, gumantung saka seri kasebut, bisa dianggep minangka alangan sing angel banget kanggo kabeh cangkang meriam KwK 36 ing jarak sing cukup. Kahanan kasebut mung bisa didandani kanthi proyektil sing paling efektif lan larang kanthi inti tungsten. Sabanjure, IS-2 kanthi proyektil BR-471, ing kahanan sing cocog, bisa nabrak Macan ing proyeksi ngarep kanthi jarak paling ora 1 km.


Proyeksi frontal tank Jerman: lereng lembaran minimal


Ing kasus iki, siji kudu njupuk menyang akun kamungkinan incapacitating mungsuh tanpa bejat liwat waja. Pecahan saka projectile sing nggebug awak utawa menara, uga potongan waja, bisa ngrusak bedhil, instrumen optik, lan sapiturute, paling ora ngganggu operasi normal saka kendaraan tempur. Dadi, sak tes, bedhil D-25T ora mung pierced waja Tiger dijupuk, nanging uga nglanggar, lan uga bisa nyuwek turret saka tali Pundhak.

Kauntungan sing ora diragukan saka tank Jerman yaiku tingkat geni sing luwih dhuwur sing digandhengake karo kaliber proyektil sing luwih cilik lan cara loading sing beda. Kapal tanker Soviet mbutuhake paling sethithik 20 detik kanggo nyiapake tembakan, nalika loader Jerman bisa nindakake ing 8-10 detik. Mangkono, "Macan" bisa kanthi cepet nyetel ngarahake lan nggawe tembakan kapindho kanthi luwih akurat. Nanging, perlu kanggo elinga rasio seng nembus waja saka cangkang Jerman lan karakteristik waja IS-2. Supaya tembakan kapindho bisa nyebabake kekalahan tank Soviet, Jerman "Macan" mesthine ora ana ing jarak paling adoh.

Proyeksi sisih IS-2 lan "Tiger" nduweni pangayoman ing wangun waja 90 lan 63-80 mm. Iki tegese loro nawakke bisa èfèktif kenek saben liyane ing kabeh jarak sing njupuk Panggonan ing perang nyata. Sawise tembakan siji sing dituju kanthi apik karo hit ing sisih, mungsuh dibuwang, paling ora nganti ndandani rampung.

Tank IS-2 lan Tiger. Perang ing kertas lan ing kasunyatan
Ngisi cangkang 88-mm uniter menyang tank


Tank Jerman, sing dibedakake kanthi mobilitas sing luwih apik, bisa cepet tekan posisi sing nguntungake. Ing medan kasar, Macan bisa tekan kecepatan nganti 20-25 km / jam - gumantung saka medan. Kacepetan maksimum IS-2 kurang - nganti 12-15 km / h. Kru sing berpengalaman bisa nggunakake kauntungan kasebut, lan kanggo tanker sing ora dilatih tanpa pengalaman sing tepat, tambahan kilometer saben jam ora bakal entuk manfaat.

Mangkono, kanthi pemeriksaan prasaja lan entheng babagan karakteristik taktik lan teknis saka rong tank abot saka USSR lan Jerman, bisa ditarik kesimpulan lan asumsi tartamtu. IS-2 wis kaluwihan liwat Pz.Kpfw. VI Ausf. H Tiger ing sawetara ciri, nanging ilang ing liyane. Ing wektu sing padha, dheweke duwe kaluwihan serius babagan waja lan senjata. Kapal tanker Jerman yen tabrakan karo IS-2 kudu ngandelake mobilitas sing luwih apik lan tingkat geni sing luwih dhuwur.

Clash ing kasunyatan

Dikenal yen tank IS-2 lan Tiger wis bola-bali ketemu ing perang wiwit musim semi 1944. Nanging, miturut laporan, perang kasebut ora kerep banget, amarga peran taktik sing beda biasane nyebar ing macem-macem sektor ngarep. Nanging, informasi tartamtu babagan tabrakan tank abot ing antarane negara loro wis disimpen, ngidini kita nimbang kahanan saiki lan mbenerake kesimpulan sing wis digawe sadurunge.

Miturut data sing dikenal, IS-2 pisanan ketemu tank Tiger ing April 1944 ing cedhak Ternopil. Kapal tanker saka Resimen Tank Berat Pengawal Terpisah kaping 11 minangka sing pertama perang. Salajengipun, resimen lan Unit liyane bola-bali ketemu karo nawakke Jerman abot lan perang karo wong-wong mau. Kanggo alasan obyektif, iku ora bisa maneh kanggo netepake kabeh asil saka perang iki, nanging dikenal sing loro-lorone inflicted karusakan pinunjul ing saben liyane.

Ngelingi data sing kasedhiya ing tabrakan "Macan" lan IS-2, sampeyan bisa ndeleng sawetara fitur utama perang kasebut. Nawakke bola-bali nyerang saben liyane saka kadohan saka bab 1000-1500 m, lan ing perang kaya Soviet IS-2s luwih kerep menang. Ing wektu sing padha, ana kasus nalika Tiger nyerang kendaraan Soviet saka kadohan luwih saka 1 km lan pierced bagean frontal ngisor, kang mimpin kanggo kontak karo tank bahan bakar. Nanging, ing jarak luwih saka 1 km kauntungan tetep tankmen Tentara Abang.

Gelut ing jarak sing luwih cendhek, senadyan kaluwihan saka loro tank, dadi angel kanggo loro-lorone. Ing jarak saka 400-500 nganti 900-1000 m, IS-2 lan Macan bisa, kanthi sukses sing beda-beda, nyerang siji-sijine lan kanthi yakin kenek ing sisih liyane. Kanthi nyuda jarak antarane tank, kemungkinan kamenangan lan kaslametané padha. Ing wektu sing padha, ing kahanan kasebut, peran mobilitas lan tingkat geni bisa uga mundhak. Mulane, potensial teknologi Jerman tambah rada.


kru tank Jerman mriksa dent ing waja Tiger. Iku cetha dudu bedhil tank IS-2


Mangkono, loro nawakke abot saka sisih ngelawan akeh beda saka saben liyane ing fitur desain tartamtu lan ciri, kang mimpin kanggo munculé macem-macem kaluwihan liwat mungsuh. Nanging, ana masalah sing cukup serius ing konteks iki. Ora mesthi tawuran pertempuran nyata karo tank mungsuh bisa ditindakake miturut skenario sing optimal, ngidini sampeyan nggunakake kaluwihan sampeyan kanthi lengkap. Ing laku, iki mimpin kanggo kasunyatan sing tanker Soviet nyoba kanggo njaga "Macan" ing kadohan mbebayani, nanging padha kadhangkala ketemu piyambak banget cedhak posisi mungsuh.

Kontribusi kanggo kamenangan

Tank abot Pz.Kpfw. VI Ausf. H Tiger lan IS-2 ora kerep ketemu ing perang, amarga beda peran taktis saka kendaraan tempur iki. Amarga iki, kendaraan lapis baja jinis liyane dadi mungsuh utama. Lan ing kasus iki, tank abot Soviet nuduhake piyambak ing cara sing paling apik. Senapan 122-mm bisa nyerang lan numpes meh kabeh jinis peralatan mungsuh sing wis ana, lan waja kuat sing dilindhungi saka akeh serangan retaliatory. Kajaba iku, tank IS-2 diprodhuksi ing jumlah pinunjul, kang digawe iku bisa kanggo ngiyataken pasukan wojo ing cara sing dikarepake.

Mesthi, tank abot IS-2 ora tanpa cacat lan, miturut sawetara ciri, padha ilang kanggo kendaraan mungsuh saka kelas, kang mimpin kanggo losses. Nanging, mesin sing bakal dipulihake bali menyang layanan, lan industri nyedhiyakake peralatan sing mentas dibangun. Ing mung liwat setengah taun produksi serial, Uni Soviet mbangun meh 3400 tank saka jinis iki. Kendaraan Tiger Jerman 1350 nglawan latar mburi iki ora katon banget ngyakinake, lan udakara 500 Tiger II sing dipasang meh ora bisa nambah kahanan kasebut.

Pungkasane, tank IS-2 sing sukses ndhukung serangan ing posisi mungsuh lan nyebabake karusakan serius marang dheweke, nyumbang kanggo maju Tentara Abang. Senadyan shortcomings lan kaluwihan saka peralatan sisih ngelawan, kendaraan lapis baja Soviet wis kontribusi pinunjul kanggo asor mungsuh lan kamenangan Nazi Jerman. Tank Soviet IS-2, bebarengan karo kendaraan lapis baja liyane, kanthi jelas nuduhake carane kinerja dhuwur, kualitas lan jumlah kendaraan tempur dadi kamenangan.

Miturut bahan kasebut:
http://armor.kiev.ua/
http://aviarmor.net/
http://battlefield.ru/
http://tiger-tank.com/
https://vpk-news.ru/
http://alanhamby.com/
http://russianarms.ru/
http://ww2data.blogspot.com/
Solyankin A. G., Pavlov M. V., Pavlov I. V., Zheltov I. G. Kendaraan lapis baja domestik. abad XX. - M.: Eksprint, 2005. - T. 2. 1941-1945.
Baryatinsky M.B. tank abot IS-2. Wangsulan kita yaiku "Macan". – M.: Yauza, Eksmo, 2006.
  • Ryabov Kirill
  • Wikimedia Commons, Arsip Federal Jerman / bundesarchiv.de
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

311 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. + 29
    30 Mei 2018 05:32
    Ora comparison pisanan saka mesin iki. Miturut recollections saka tanker, Jerman diantemi elinga carane padha diobong "Isa" ing kumpulan ... Kita - pemenang, wrote sing angel kanggo numpes macan, mungsuh serius, nanging bedhil Isa cukup "banget. kaku". Amarga menang, kita bakal nganggep tank paling ora padha ... ngguyu jelas yen latihan lan skill kru nduweni peran penting ing tandhing kasebut.
    1. + 38
      30 Mei 2018 06:13
      babagan nomer kasebut, luwih becik nganggep Panthers sing IS-2 padha karo massa, ora karo Macan, lan luwih-luwih ora karo Royal Tiger.
      ternyata ISs, ing nalisir, ana ing sawetara minoritas, lan Jerman uga duwe bedhil poto-propelled luwih saka tank, lan padha luwih mbebayani.
      1. +5
        30 Mei 2018 14:00
        Kutipan saka YELLOWSTONE
        ternyata ISs, ing nalisir, ana ing sawetara minoritas, lan Jerman uga duwe bedhil poto-propelled luwih saka tank, lan padha luwih mbebayani.

        Kelangan, sampeyan mbandhingake siji IS karo kabeh kendaraan lapis baja Wehrmacht, nanging ing Tentara Merah, IS ora mung siji-sijine kendaraan lapis baja.
        1. + 13
          30 Mei 2018 14:05
          babagan bedhil self-propelled ditulis "uga"
          karakter massa IS-2, lali babagan panthers sing luwih gedhe tinimbang dheweke, penulis kasebut muspra.
          dheweke luwih mbebayani tinimbang macan biasa
          1. +5
            30 Mei 2018 14:10
            Kutipan saka YELLOWSTONE
            ro bedhil self-propelled ditulis "uga"
            karakter massa IS-2, lali babagan panthers sing luwih gedhe tinimbang dheweke, penulis kasebut muspra.
            dheweke luwih mbebayani tinimbang macan biasa

            Iki ora, stabilitas pertempuran panthers malah luwih murah tinimbang T-34.
            1. + 13
              30 Mei 2018 14:13
              mobilitas panther ora Samsaya Awon, waja ora Samsaya Awon, lan bedhil iku umume paling apik ing wektu sing
              1. +9
                30 Mei 2018 14:38
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                pesenan luwih elek

                Luwih unggul saka T-34 ing waja frontal, panthers padha rodok olo kanggo telung puluh papat padha ing waja sisih.
                Tekanan ing lemah kanggo panther yaiku 0.88 lawan 0.62 kanggo telung puluh papat, apa mobilitas sing padha ngomong babagan? Padha nyopir kanthi cara sing padha ing dalan gedhe, nanging nalika plowing T-34 bakal ngliwati panther kaya ngadeg.
                1. +4
                  30 Mei 2018 14:52
                  papan dheweke ora Samsaya Awon ing pangayoman
                  ndeleng babad panthers lelungan ing tanah subur
                  1. +4
                    30 Mei 2018 15:05
                    Kutipan saka YELLOWSTONE
                    papan dheweke ora Samsaya Awon ing pangayoman

                    Nanging ing sastra padha nulis sing kekandelan saka waja sisih panther ana ngisor, sanadyan padha nulis sing kekandelan saka waja frontal luwih, ing umum, pesenan bab padha, nanging panther punika 34 kaping luwih abot. Lan cadangan daya T-XNUMX siji lan setengah kaping luwih.
                    1. +4
                      30 Mei 2018 15:31
                      nanging malah ing Wikipedia apa ora, lan apa bisa nimbang dadi luwih ana?
                      Miturut cara, tank padha bobot karo IS-2, supaya apa T-34 apa karo, mbandhingaké karo cadangan daya.
                      1. +5
                        30 Mei 2018 16:43
                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        nanging malah ing Wikipedia apa ora, lan apa bisa nimbang dadi luwih ana?

                        Iki pitakonan beda, nanging ing pungkasan, 44 ton panthers marang 29 ton saka t-34s.

                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        Miturut cara, tank padha bobot karo IS-2, supaya apa T-34 apa karo, mbandhingaké karo cadangan daya.

                        Padha padha ing syarat-syarat cadangan daya, nanging IS-2 wis kaping pindho minangka akeh waja lan mriem luwih kuat, lan panther wis luwih meksa ing lemah saka IS-XNUMX.
                    2. +4
                      30 Mei 2018 17:01
                      Akibaté, ing babagan efektifitas pertempuran lan bebaya, panther minangka tank WWII sing paling apik
                      senadyan masalah karo doping
                      mung ora ana wong liya sing duwe bedhil kaya ngono, mung Inggris sing bisa nyedhaki
                      1. + 14
                        30 Mei 2018 19:49
                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        Akibaté, ing babagan efektifitas pertempuran lan bebaya, panther minangka tank WWII sing paling apik

                        Ya, miturut asil permusuhan ing Kanada
                      2. +5
                        31 Mei 2018 02:19
                        persis!!!!! meriam Panther dadi suwe sawise Perang Dunia II .. Lan Inggris, miturut pendapatku, nggawe QF 17 pounder ora luwih elek .. nyatane, iki rong bedhil tank paling apik ing WWII ... USSR lan AS padha. kejar karo liyane donya))))))))
                      3. + 10
                        1 Juni 2018 20:02
                        Tank paling apik ing Perang Donya II yaiku T-85, utamane nganggo bedhil XNUMXmm. Iku luwih prasaja, luwih maju kanthi teknologi lan luwih murah tinimbang Panther, kanthi ciri liyane sing bisa dibandhingake.
                      4. + 13
                        4 Juni 2018 11:46
                        Deleng, aja overpraise. 75 mm gun wis seng nembus waja kurang saka 88 mm. IS-2 nyekel proyektil nganti 500 m. Inggih, menyang tumpukan. Perang ora olahraga, pasukan ora perang miturut aturan lan tim padha. T-34 cukup cocok kanggo nglawan Panthers lan Tigers. USSR ngasilake kendaraan lapis baja luwih akeh tinimbang Euroreich. Lan ngluwihi Nazi ing taktik lan strategi. Lan biaya lan teknologi ora kurang penting tinimbang karakteristik kinerja.
                      5. +1
                        5 Juni 2018 07:32
                        kabeh bedhil tank kaliber gedhe Jerman sadurunge lan sawise bedhil kwk42 digawe ing basis saka bedhil anti-pesawat, supaya outperformed nalika nembak tungsten sub-kaliber.
                        Jerman kudu miwiti nilar ing panthers mung sawise mandhek pasokan Amerika menyang Reich 3rd liwat negara netral sing ana hubungane karo kebangkrutan sing direncanakake ing Normandia.
                      6. 0
                        17 Desember 2018 17:13
                        Discovery ngakoni soko? Dheweke ngerti, dheweke mbebasake kabeh Eropa ... Nanging wong-wong kita ora ngerti yen dheweke luwih elek. Mulane, padha digawe kabeh Eropah saka Euroreich.
                    3. Alf
                      + 10
                      30 Mei 2018 20:01
                      Kutipan saka Pollux
                      Nanging ing literatur padha nulis yen kekandelan waja sisih panther luwih murah,

                      Papan Panther-40 mm, papan saka T-34-45. Bentenipun ageng.
                      Kutipan saka Pollux
                      Nanging ing sastra padha nulis

                      Dina iki aku mlaku liwat pager, supaya ana tulisan ... Aku katon ing, padha ngapusi, kabeh ngapusi, kayu bakar.
                      1. +8
                        30 Mei 2018 20:17
                        Kutipan: Alf
                        Dina iki aku ngliwati pager, mula ana tulisan ing kana ...

                        Lha, yen sampeyan nampa pendidikan "ing pager", banjur (pendidikan iki) pancen kayu bakar.
                        Kutipan: Alf
                        Papan Panther-40 mm, papan saka T-34-45. Bentenipun ageng.

                        Aku mbaleni maneh kanggo wong sing duwe wasis sing durung ngerti pisanan:
                        Kanthi proteksi sing padha, T-34 luwih unggul tinimbang panther ing babagan kemampuan maneuver, lan kanthi kemampuan maneuver sing padha, IS-2 luwih unggul tinimbang panther ing babagan proteksi lan kekuwatan bedhil.
                      2. +1
                        31 Mei 2018 01:31
                        ojo mbandhingake sing ngisor karo sing ndhuwur
                        bab maneuverability lan bedhil, banget, ya, iku tega sing ora ana gambar ya
                    4. +1
                      31 Mei 2018 02:02
                      lan apa padha nulis ing sastra bab daya engine?
                      1. +6
                        31 Mei 2018 11:41
                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        lan apa padha nulis ing sastra bab daya engine?

                        Apa sampeyan yakin sampeyan dudu Yahudi? Sampeyan njawab pitakonan karo pitakonan. Yen sampeyan duwe soko kanggo ngomong, mung nulis - panther kuwi engine, Kapadhetan daya kuwi, nalika 34s lan IS duwe kuwi lan kuwi.
                      2. + 15
                        31 Mei 2018 12:38
                        Lan apa sing ditulis ing literatur babagan sumber daya motor lan gearbox?
                        Sampeyan saiki bakal setuju yen bedhil 75mm luwih apik tinimbang 88mm kanggo macan lan 85mm kanggo T-34.
                        Sampeyan ndeleng, tank ora mung murub ing nawakke, ana uga cangkang HE ing amunisi, lan ing jumlah padha utawa malah luwih. Kanggo apa, aku wonder? Lan apa sing bisa ditindakake kanthi laras dawa 75 mm, sanajan kanthi balistik sing apik, nanging kanthi cangkang HE sing ringkih?
                        Aja gantung label - sing paling apik, ayu ...
                        Kabeh iki paling apik lan finest diobong metu lan rusted sawise mejet dening blanks saka "paling awon" 85-k saka T-34, 122-k saka ISs, lan malah saka banal telung inci saka ZIS-3.
                      3. +1
                        31 Mei 2018 12:56
                        Aku langsung nulis, sampeyan wis setuju sebaliknya
                        dheweke ora kuwat, nanging rada ringkih, nanging ana cukup artileri anti-tank sing ditarik lan OFS kasebut
                        lan imbangan saka losses ing perang karo panther adoh saka ing sih saka tank Soviet
                    5. +2
                      31 Mei 2018 02:16
                      Kutipan saka Pollux
                      Nanging ing sastra padha nulis sing kekandelan saka waja sisih panther ana ngisor, sanadyan padha nulis sing kekandelan saka waja frontal luwih dhuwur, ing umum, waja punika bab padha.

                      Mbuwang sastra iki. Booking T-34 lan Panther ing proyeksi frontal punika incomparable. Ya, sisih Panther rada ringkih.
                      Kutipan saka Pollux
                      Lan cadangan daya T-34 siji lan setengah kaping luwih.

                      Miturut bahan bakar. Ingkang utama yaiku lenga ora entek sadurunge.
                      Kutipan saka Pollux
                      Aku mbaleni maneh kanggo wong sing duwe wasis sing durung ngerti pisanan:
                      Kanthi proteksi sing padha, T-34 luwih unggul tinimbang panther ing babagan kemampuan maneuver, lan kanthi kemampuan maneuver sing padha, IS-2 luwih unggul tinimbang panther ing babagan proteksi lan kekuwatan bedhil.

                      Proteksi, "maneuverability" lan bedhil Panther cocog karo IS-1, dudu T-34. Lan padha mbokmenawa luwih apik.
                      1. +3
                        31 Mei 2018 11:49
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Mbuwang sastra iki. Booking T-34 lan Panther ing proyeksi frontal punika incomparable. Ya, sisih Panther rada ringkih.

                        Bathuk luwih gedhe kanggo panther, papan luwih kenthel kanggo 34 karo 5 mm.
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Proteksi, "maneuverability" lan bedhil Panther cocog karo IS-1, dudu T-34. Lan padha mbokmenawa luwih apik.

                        Iku bab IS-2, padha umur padha, digunakake aku bakal njupuk T-34-85 kanggo comparison, lan ngalahake panther ing kabeh babagan.
                        Kekandelan saka waja IS-2 kaping pindho minangka gedhe, 122 mm gun iku urutan gedhene luwih kuat tinimbang 75 mm panther kentut, lan maneuverability padha.
                      2. +6
                        31 Mei 2018 20:10
                        Kutipan saka Pollux
                        Papan luwih kenthel ing 34 cocog karo 5

                        Pak 40 ora masalah. Kendaraan loro kasebut nganggo lapis baja ing sisih pinggir PT lan KPK pra-perang.
                        Kutipan saka Pollux
                        digunakake aku bakal njupuk T-34-85 kanggo comparison, lan ngalahake panther ing kabeh babagan.

                        Lha, yen wani. Ngomongake, kanggo wiwitan, saka jarak apa Panther nabrak T-34-85 ing proyeksi frontal kanthi proyektil BB nalika Perang Dunia II. Lan carane iku cara liyane watara.
                        Kutipan saka Pollux
                        Kekandelan waja IS-2 kaping pindho luwih gedhe,

                        Ing siji lan setengah VLD. Bathuk menara luwih kandel ing Panther.
                        Kutipan saka Pollux
                        luwih kuat tinimbang kentut panther 75 mm

                        Pulkka iki meh kaping telu luwih unggul tinimbang bedhil IS-2 ing babagan amunisi lan tingkat geni, lan nusuk IS-2 AP menyang menara saka 1,5 km.
                  2. +6
                    30 Mei 2018 15:35
                    Kutipan saka YELLOWSTONE
                    papan dheweke ora Samsaya Awon ing pangayoman

                    Ing kene tansah perlu kanggo nambah, nganti titik tartamtu. Lan wayahe teka nalika Jerman entek manganese Swedia lan wiwit nggunakake nikel kanggo alloying, lan pungkasanipun aluminium ..
                    1. +3
                      30 Mei 2018 16:32
                      banjur padha ngethok tungsten, lan jagdpanthers katon
                    2. +4
                      30 Mei 2018 20:13
                      Kutipan saka: svp67
                      Kutipan saka YELLOWSTONE
                      papan dheweke ora Samsaya Awon ing pangayoman

                      Ing kene tansah perlu kanggo nambah, nganti titik tartamtu. Lan wayahe teka nalika Jerman entek manganese Swedia lan wiwit nggunakake nikel kanggo alloying, lan pungkasanipun aluminium ..


                      Jerman uga ora duwe nikel lan molibdenum.
                2. +6
                  31 Mei 2018 02:12
                  sethitik? ana mratelakake panemume sing waja sloping 80mm frontal saka Patera dianakaké luwih apik tinimbang Tiger 100mm .. ngelingake kula apa waja T34?))))
                  1. +4
                    31 Mei 2018 11:55
                    Kutipan saka aws4
                    ana panemu manawa armor sloping 80mm frontal saka Patera luwih apik tinimbang Tiger 100mm.

                    Iki lelucon sing lucu.
                    Cognac lintang telu, lintang lima, nanging apa bedane, diwutahake saka siji tong minyak.
                  2. +3
                    31 Mei 2018 12:03
                    Kutipan saka aws4
                    sethitik? ana mratelakake panemume sing waja sloping 80mm frontal saka Patera dianakaké luwih apik tinimbang Tiger 100mm .. ngelingake kula apa waja T34?))))


                    Proteksi T-VI ora cocog karo proteksi TV. Lokasi cenderung ing sisih ngarep ing TV mesthi kena pengaruh resistance projectile.
                  3. +3
                    1 Juni 2018 16:00
                    Kutipan saka aws4
                    sethitik?


                    Ya persis:





                    http://alternathistory.com/node/11683/190165


                    Wis ing wiwitan WWII, industri Jerman kudu nindakake tanpa akeh bahan:

                    Produksi BMW-801 bisa diwiwiti ing mangsa cedhak, lan nggawa lan utamane organisasi produksi massal mesin BMW-802 sing luwih janjeni lan kuat dadi ora mungkin. Kekurangan bahan akeh kedadeyan sanalika sawise pecah perang. Sajrone perang, kahanan pasokan bahan alloying dadi luwih rumit, lan konsumsi kanggo kabutuhan industri saben turnover tambah cepet. Banjur nyoba kanggo ngganti aditif alloying langka karo bahan sing kasedhiya ing negara. Ing Januari 1941, asil pisanan dipikolehi: total 687 bagean mesin wiwit digawe saka bahan sing ditambang ing Jerman utawa ing negara sing dikuwasani Jerman. 280 mau wiwit diprodhuksi tanpa tes jangka panjang awal. 460 bagean sing sadurunge digawe saka baja sing ngemot molybdenum wiwit digawe tanpa aditif molibdenum. Ing 227 bagean liyane, 80 kg tembaga, 20 kg nikel, 3 kg seng, 0,5 kg kadmium disimpen. Kabeh iki dijupuk bebarengan mimpin kanggo kasunyatan sing urip engine saka mesin BMW-801, nanging ing wiwitan, rata-rata mung 20-25 jam, kang Ngartekno mbatesi efektifitas pertempuran pesawat kang mesin iki diinstal. Kanggo mesthekake panrimo saka kakuwasan tau luwih, karya ing Ngapikake engine wis digawa metu bebarengan ing 2 arah: nambah daya ing papan sing kurang nalika njaga cadangan daya ing dhuwur medium lan ngembangaken mesin dhuwur-dhuwur.

                    http://alternathistory.com/aviatsionnye-dvigateli
                    -firm-siemensbramo-bmw-po-materialam-karla-preste
                    Lya


                    Kutipan saka aws4
                    ana mratelakake panemume sing waja sloping 80mm frontal saka Patera dianakaké luwih apik tinimbang Tiger 100mm .. ngelingake kula apa waja T34?))))



                    Amarga susunan kepekso, bagean ngarep ndhuwur awak Panther luwih apik. Nanging nalika ing tengah taun 1944 pasokan nikel lan bahan mentah liyane menyang Jerman wis suda, kualitas waja tank Jerman dadi luwih elek.
                  4. +1
                    4 Juni 2018 20:59
                    Kutipan saka aws4
                    sethitik? ana mratelakake panemume sing waja sloping 80mm frontal saka Patera dianakaké luwih apik tinimbang Tiger 100mm .. ngelingake kula apa waja T34?))))

                    Sing persis apa "mratelakake panemume" - miturut statistik dikutip dening A. Isaev, 74% panthers wrecked ditembak menyang waja frontal awak ...
                    1. +1
                      4 Juni 2018 23:07
                      Kutipan saka Albert1988
                      miturut statistik sing dikutip dening A. Isaev, 74% panther sing rusak ditembak ing waja frontal awak ...

                      Serius? Ing ngerti-iku-kabeh, mesthi, kabeh kedaden, nanging aku ora ngelingi khusus game kuwi. Nuduhake link? Piye wae Google ora bisa.
                      1. +3
                        4 Juni 2018 23:25
                        Kutipan: Cherry Nine
                        Serius? Ing ngerti-iku-kabeh, mesthi, kabeh kedaden, nanging aku ora ngelingi khusus game kuwi. Nuduhake link? Piye wae Google ora bisa.

                        Buku "10 Mitos Perang Donya II", yen memori serves. Delengen dheweke.
                        Inggih, babagan "kawruh" - sampeyan nolak kanthi becik, aku seneng nalika komentar condescending babagan spesialis dibebasake saka kursi))))
                      2. 0
                        6 Juni 2018 08:03
                        Kutipan saka Albert1988
                        Inggih, babagan "kawruh" - sampeyan nolak kanthi apik, aku seneng

                        Seneng kanggo sampeyan. Isaev beda karo spesialis nalika nerangake topik sing dudu dheweke, tinimbang "Aku ora ngerti" wiwit gag. Kang nerjemahake saka sejarawan kanggo publicists, lan kadhangkala propagandists.
                        Kutipan saka Albert1988
                        Buku "10 Mitos Perang Donya II", yen memori serves.

                        Nanging amarga dheweke wis ngerti babagan Perang Dunia II, dheweke mesthi ora duwe data sing sampeyan sebutake. Dheweke nulis manawa paling akeh kerugian tempur Panther yaiku artileri anti-tank ing sisih awak lan menara.
                        Apa tegese perjuangan minangka sing utama ing gelut karo tank Jerman anyar, nuduhake pengawasan "panthers" sing isih ana ing medan perang cedhak Kursk dening komisi Direktorat Armored Utama Tentara Merah. Secara total, 31 tank diteliti, utawa, luwih tepat, sisa-sisa tank. Siji tank dirusak kanthi langsung saka bom 100 kg. Telung tank diunekake dening tambang lan ranjau darat, papat tank rusak amarga alasan teknis lan ditinggal nalika mundur. Pungkasan, 22 tank sing dipriksa kena artileri. Secara total, 22 hits diitung ing 58 tank. 10 tabrak tiba ing bathuk lambung tank, kabeh ricocheted. Menara kasebut kena 16 cangkang, kabeh tekan liwat penetrasi. 24 cangkang diitung ing pinggir tank, ing kabeh kasus padha pierced waja liwat lan liwat. Pranyata kabeh jinis bedhil anti-tank ing layanan karo Tentara Abang bisa fatal kanggo tank medium anyar. Waja sisih awak lan menara iki kena 45-mm, 76-mm lan 85-mm waja-tindik cangkang. Kabeh jinis amunisi waja-tindik ricocheted saka piring lambung frontal ndhuwur. Bathuk menara lan topeng bedhil ditembus dening cangkang piercing waja 85 mm lan malah projectile tindikan 45 mm.
                3. Komentar wis dibusak.
              2. +4
                30 Mei 2018 15:33
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                lan bedhil iku umume paling apik ing wektu sing

                Apik kanggo APA? Kepiye babagan kerja ing infanteri OFS?
                1. +3
                  30 Mei 2018 16:30
                  paling apik kanggo seng nembus waja
                  ora Samsaya Awon ing kaliber saka T-34-76 mbokmenawa
                  karo infantri motorized, padha ngirim T-4s kanggo garis ngarep, lan iku luwih apik
                  1. +3
                    31 Mei 2018 12:43
                    Dheweke ngirim apa sing kasedhiya. Lan diobong meh padha.
                    1. +1
                      31 Mei 2018 12:51
                      padha ngirim apa sing utamané dimaksudaké kanggo tugas, kanggo iki, nalika ngatur nyerang, padha njupuk care ing advance sing iku
                      ing ndhuwur komentar aneh sampeyan dijawab ing thread sing padha
                    2. +3
                      31 Mei 2018 13:15
                      Ing kene aku bakal nambahake manawa macan duwe bedhil anti-pesawat biasa sing sadurunge digunakake minangka bedhil anti-tank ing versi ditarik, lan ing panther ana bedhil anti-tank sing dirancang khusus lan sing pisanan, mbandhingake kacepetan departure saka iku karo BOPS modern lan mikir bab apa padha saiki digunakake lan ora OFS minangka IS -2 kanggo tank, senajan misale jek sing kaliber ngidini mung Inggris duwe paling sawetara semblance saka iku.
                      1. Alf
                        +2
                        31 Mei 2018 17:53
                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        mbandhingaké kacepetan departure saka iku karo BOPS modern

                        Proyektil BB-925 m / s. Lan apa iku?
                      2. +2
                        31 Mei 2018 20:26
                        Malah bedhil T-990 duwe 4, apa sampeyan ngomong?
                      3. +1
                        1 Juni 2018 00:10
                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        macan duwe bedhil anti-pesawat biasa, sing sadurunge digunakake minangka anti-tank ing versi ditarik.

                        Babagan 88mm, sampeyan salah. Senjata anti-pesawat nggunakake kartrij kanthi lengen dawa 570 mm lan bobot 2,5-2,9 kg bubuk mesiu, lan tank lan bedhil anti-pesawat, kartrid kanthi lengen 822 mm lan 6,8 kg bubuk mesiu.
                      4. +1
                        1 Juni 2018 07:42
                        Apa bedhil dhewe?
                      5. +5
                        1 Juni 2018 15:33
                        Kacepetan projectile ZIS-2 malah luwih dhuwur. Lan tingkat geni.
                        Lan beban amunisi umume 3 kaping luwih.
                        Dadi apa? Ayo diarani bedhil anti-tank sing paling apik!
                        Dheweke uga njupuk Panthers lan Tigers menyang sisih saka 1,5 km. Lan ing bathuk saka 700 meter.
                      6. +1
                        2 Juni 2018 06:36
                        ing ZIS-2 padha n.s. ing 1130 tekan mung sawise perang
        2. 5
          0
          21 Juni 2018 13:33
          Panthers duweni meriam 75m, sing luwih lemah tinimbang Tiger 88mm lan "ora njupuk" IS-2. Jerman ngetokake dhawuh marang tanker supaya ora melu perang nalika ketemu karo IS-2. Dadi tanker T-34, sinau babagan iki, nggantung ember ing mburi muzzle ember 85mm, sing nggambarake IS-2, sing asring digunakake, amarga rem muzzle minangka tandha sing wis dingerteni ...
      2. +7
        31 Mei 2018 11:04
        babagan nomer kasebut, luwih becik nganggep Panthers sing IS-2 padha karo massa, ora karo Macan, lan luwih-luwih ora karo Royal Tiger.

        Kabeh kewan sampeyan dikirim menyang donya liyane dening wort ISU-152 St. Ngomong-ngomong, apa pesenan kanggo tanker Wehrmacht menyang Macan supaya ora melu perang terbuka karo IS-2, apa sampeyan wis lali? Aja ngomong dongeng, aku dhewe ndeleng rong panguburan kanggo bapake kancaku, sing lair 34 taun, sing ngliwati kabeh perang minangka pembalap T-152 lan rampung ing 2 Mei ing Praha kanthi panjaluk saka Ceko, yen dheweke ora apa-apa, pira wong lanang sing mati ing kana lan kita ngombe vodka karo dheweke ing taun 54-an, ing pangertene bapakku lan wong lanang kasebut nangis ngelingi wektu kasebut ..
        1. +1
          31 Mei 2018 13:33
          lan sampeyan ora ngerti subyek diskusi dhewe, utawa sampeyan ora pengin liyane sing ora ngerti ngerti?
          Aku durung weruh wong liya, kajaba mung siji, sing langsung diisi tong minyak cognac.
    2. + 14
      30 Mei 2018 06:16
      babagan tanker Jerman sing diantemi, saka pecah cangkang kasebut, sanajan mung ing waja, banjur, paling apik, dheweke ora bisa ngelingi apa-apa, nanging mung mesem lan ngresiki awake dhewe.
      1. +6
        30 Mei 2018 06:25
        Aku ora ngerti babagan esem ... Nanging apa sing disederhanakake .. Sing mesthi wae ...
      2. +6
        1 Juni 2018 13:04
        rama njabat ing Jerman sawise perang ing T-10. Dheweke duwe latihan latihan - nalika ditembakake saka bedhil 76 mm, tank latihan tekan titik tartamtu (dikubur), mandheg, sawise iku diluncurake saka kothong 76 mm - supaya kru paling ora bisa digunakake. ngengingi tank, banjur padha ninggalake lan ndamel luwih ing sadawane rute saka papan latihan Alamiah, kadohan dipilih, padha dijupuk ing menara, kang, ing kadohan iki projectile lan kaliber malah ora bisa nembus lan / utawa ngrusak iku ing asas.
        Bapak ngandika:
        1) kanggo saben wong sing ana hubungane karo menara - dross paling cilik saka permukaan njero menara wis ngethok pasuryan lan tangan (dheweke ninggalake nganti tuwa - bintik-bintik cilik ing raine kaya penambang). Ora ana kasus detasemen saka waja sing luwih gedhe utawa luwih gedhe, sanajan tank iki ditembak lan kena kaping pirang-pirang.
        2) nalika kenek, menara HOTED kaya lonceng
        3) iku mung banget medeni, sanajan kabeh wong ngerti yen projectile ora bisa nembus ing sembarang cara, malah 10-20 kaping - wedi ora dadi kurang ...


        Lan ana uga latihan gabungan karo GDR (Jerman ing 34-85) kaya, padha mlumpat metu saka alas kaya kecoak lan nyabrang lapangan frrrrr .... banjur mudhun, ndeleng 34-85 nyedhaki, ngguyu. wong Jerman - padha ngomong cilik pot-bellied dibandhingake karo kita, wong serius ing T-10 ..
        Dheweke kandha ing wayah wengi - dheweke tangi, eling 34-85, mbayangake bapake ing kothak kasebut .. mula dheweke ujar dadi medeni - Carane padha perang ing kabeh?!!!!
        1. 0
          3 Juni 2018 23:20
          Kanggo artileri anti-tank, panther luwih mbebayani, amarga bisa teka saka sembarang arah lan ngremuk baterei, macan nduweni mobilitas lan patensi sing kurang apik ing lemah lan ing terrain.
          Nihan panther, mesthi, ora ngalahake kabeh pitungan bebarengan, nanging wong telu
    3. + 28
      30 Mei 2018 07:07
      Quote: penembak gunung
      Ora comparison pisanan saka mesin iki.

      Mbandhingake tank miturut karakteristik kinerja "kertas" dudu gambar sing lengkap.
      Utamane, statement penulis artikel babagan mobilitas Macan sing luwih dhuwur ora jelas. opo
      Adhedhasar Kapadhetan daya sing luwih dhuwur? Nanging "bejo" ora daya, nanging torsi, utamané off-dalan ing "ngisor", dadi-disebut cadangan torsi wigati gedhe, kang, minangka aturan, luwih gedhe ing mesin diesel. Mesin Eil-131, contone, meh padha karo mesin diesel traktor T-150, nanging ora bisa digunakake ing traktor ...
      Kajaba iku, penak kru lan kesempurnaan piranti ngarahake lan pengamatan, mekanisme kanggo ngarahake bedhil menyang target penting banget.
      Nanging prabédan ing tingkat geni ora pati penting: sawise dijupuk, mega saka wêdakakêna gas lan geni mabur metu saka laras bedhil, mega saka bledug munggah lan ora bakal bisa kanggo cepet mulihake ngarahake kanggo sabanjure. dijupuk, iki ora skeet njupuk ing ngadeg ... Ana bakal cukup wektu kanggo mbukak lan njupuk karo loading kapisah, skill "mortgage" luwih penting kene.
      1. + 12
        30 Mei 2018 11:42
        Kutipan: Alekseev
        Utamane, statement penulis artikel babagan mobilitas sing luwih dhuwur ora jelas. macan opo
        Adhedhasar Kapadhetan daya sing luwih dhuwur? Nanging "Bejo" dudu daya, nanging torsi, utamane ing dalan ing "mburi ngisor", dadi-disebut cadangan torsi penting banget, kang, minangka aturan, luwih gedhe ing mesin diesel ...

        Aku babar blas setuju karo sampeyan Alex. hi
        Iku uga worth nambah sing IS-2 duweni kauntungan sing jelas tinimbang "Macan" babagan tekanan lemah, sing, ing sawetara saka sudhut karakteristik saka lumahing lemah, ngendi "IS" liwat "kanthi bang", "Tiger" stands saham. belay Nah, apa gunane mobilitas "kertas" iki? lol
        1. + 11
          30 Mei 2018 16:59
          Kita uga ngelingi sing misuwur, "catur" skating rinks saka "Tiger", kang digunakake kanggo dadi clogged karo lendhut sing mobil ilang kacepetan, lan ing mangsa padha froze ing akèh parking, saka kang mobil ora bisa miwiti. Malah luwih "bungah", padha dikirim sak ndandani.
      2. + 12
        30 Mei 2018 12:52
        Kutipan: Alekseev
        Nanging prabédan ing tingkat geni ora pati penting: sawise dijupuk, mega saka wêdakakêna gas lan geni mabur metu saka laras bedhil, mega saka bledug munggah lan ora bakal bisa kanggo cepet mulihake ngarahake kanggo sabanjure. dijupuk, iki ora skeet njupuk ing ngadeg ... Ana bakal cukup wektu kanggo mbukak lan njupuk karo loading kapisah, skill "mortgage" luwih penting kene.

        Sampeyan uga kudu njupuk menyang akun sing IS-2 digawe ora mung kanggo muter "tank" karo Jerman "pussies". Ana IPTAPs kanggo iki, minefields lan ing. IS-2 digagas minangka sarana kanggo nembus pertahanan mungsuh sing dikuwasani kanthi jero. Meriam D-122T 25 mm kanthi proyektil tindik beton nindakake tugas sing apik banget karo bunker mungsuh, sedulur lan baterei ora bakal apik yen projectile fragmentasi mbledhos dhuwur 25 kilogram mlebu ing belay Senapan 88-mm "Tiger" mung bisa ngimpi babagan karakteristik kasebut! nangis
        Ing cendhak, tank gedhe! apik Ora nggumunake yen IS-2 diarani "tank kamenangan" dhewe Joseph Stalin. Weruh mesin anyar karo senjata kuat lan waja, ngandika Generalissimo: "Kita bakal mungkasi perang karo mesin iki."
      3. +6
        30 Mei 2018 22:30
        Macan duwe kaluwihan yen rasio dawa-kanggo-jembaré kurang saka IS, sing, bab liyane padha, menehi prigel luwih. Ing sisih Macan - optik Jerman tradisional banget lan, asring, latihan kru, uga kahanan luwih nyaman kanggo iku. IS nduweni waja, linuwih teknis, daya gun lan kaunggulan kuantitatif ing pirang-pirang kasus.
        Kacepetan minangka faktor sing penting banget. Iku ora ketepakan sing padha tansah usaha kanggo nggawe bedhil sembarang paling cepet-fire. Lan loading kapisah angel kanggo ngubungake kanggo nomer pluses, nanging ora ana cara liyane, diwenehi kaliber.
        1. +2
          31 Mei 2018 01:36
          babagan latihan - dheweke biasane lunga menyang bocah lanang ala saka SS lol
          bab kaunggulan kuantitatif panners liwat IS lan wis ana Tigers ing bobot
    4. + 13
      30 Mei 2018 08:45
      Nanggepi "padha ngobong Isa ing batch," kita ngobong atusan Ferdinand!
      1. + 11
        30 Mei 2018 10:38
        ya, iku Carius sing nulis ing memoar, padha ngomong kita break menyang desa ing telung macan, lan ana rolas iku 2, Ivans padha siap kanggo dheweke lan kita burned kabeh, ing cendhak, Carius muji awake dhewe. manawa Jerman wiwit nglebokake dheweke ing posisi kaping 2 sawise Witman, sanajan ora ana bukti nyata kajaba tembunge.
        1. +5
          30 Mei 2018 11:22
          Kutipan: Graz
          ya, iku Carius sing nulis ing memoar, padha ngomong kita break menyang desa ing telung macan, lan ana rolas iku 2, Ivans padha siap kanggo dheweke lan kita burned kabeh, ing cendhak, Carius muji awake dhewe. manawa Jerman wiwit nglebokake dheweke ing posisi kaping 2 sawise Witman, sanajan ora ana bukti nyata kajaba tembunge.

          Sawise perang Carius ing desa. Raspberry iki parsing saka SW. Rostislav Marchenko. Kesimpulane yaiku aplikasi Karius kanggo perang awan ing 22.07.44/XNUMX/XNUMX berjuang karo kita. umum losses ing wilayah iki (mbah mung swapped nomer numpes T-34s lan IS lan wrote mudhun kabeh kendaraan wrecked istimewa ing awake dhewe), nanging pitakonan wis diwiwiti ing aplikasi sakteruse.
      2. +9
        30 Mei 2018 10:59
        Kutipan saka andrewkor
        Nanggepi "padha ngobong Isa ing batch," kita ngobong atusan Ferdinand!

        Wehrmacht duwe macem-macem bedhil poto-propelled .... angel kanggo Tentara Abang "ngelingi" kabeh! Mula .... kabeh "senjata gedhe-gedhe dhewe diarani ,, Ferdinands" (supaya ora ngganggu sirahe!) Minangka salah sawijining artileri ngandika: "Ora masalah, Ferdinand, iku utawa ora, anggere iku. Burns!" Utamane amarga Wehrmacht duwe sawetara jinis bedhil self-propelled, meh padha karo Ferdinand. lan akeh liyane ... contone, "Noshorn" ...
        1. +2
          1 Juni 2018 13:12
          tingkat umum teknis kesadaran personel militer kita luwih murah tinimbang wong Jerman. Mung ana peralatan luwih akeh ing Jerman sadurunge perang - lan akeh mobil kita mung katon ing tentara.
          Mulane kabeh nuansa kanthi jeneng teknologi Jerman - kita disederhanakake dadi T-1, T-2, T-3 ... "Messerschmit" (sanajan ana akeh modifikasi), "Schmeiser" (yaiku dudu "Schmeiser" kabeh) lan liya-liyane...
          1. +1
            1 Juni 2018 14:34
            Kutipan: my 1970
            umume, tingkat kesadaran teknis personel militer kita luwih murah tinimbang wong Jerman. Mung ana peralatan luwih akeh ing Jerman sadurunge perang - lan akeh mobil kita mung katon ing tentara.


            Aku setuju ... lan iki, mesthi, njupuk Panggonan. Mulane padha disebut kabeh kendaraan wojo, padha karo siji utawa liyane gelar "Ferdinand" (kang padha weruh ing "gambar" ...) "Ferdinand" ...
      3. +4
        30 Mei 2018 23:32
        Babagan carane 90 Ferdinands ajaib dadi atusan !!!))) Lan kenapa ora langsung dadi ewu? Lan peti mati mung mbukak! Kanggo Ferdenand diwenehi bintang pahlawan
    5. +5
      30 Mei 2018 21:13
      padha diobong ing batch ... Sawise rapat-rapat banget pisanan karo IS 2, Jerman cepet ngganti taktik nggunakake Tigers. Dheweke dilarang banget melu IS 2 ing pertempuran sing bakal teka. Padha
      wiwit perang mung saka ambushes. Apa iki ngomong? Babagan enggal-enggal ana masalah ... Malah padha kangelan ngadhepi telung puluh papat yen kru T 34 dilatih.. Penulis uga kudu maca sumber dhisik ...
    6. Komentar wis dibusak.
    7. +1
      2 Juli 2018 01:16
      Quote: penembak gunung
      Ora comparison pisanan saka mesin iki. Miturut recollections saka tanker, Jerman diantemi elinga carane padha diobong "Isa" ing kumpulan ... Kita - pemenang, wrote sing angel kanggo numpes macan, mungsuh serius, nanging bedhil Isa cukup "banget. kaku". Amarga menang, kita bakal nganggep tank paling ora padha ... ngguyu jelas yen latihan lan skill kru nduweni peran penting ing tandhing kasebut.

      Ora ana latihan, ana fakta teknis. IS-2 tekan Macan saka 2 km, Macan saka 1 km, lan ora liya. Saka 1 km utawa kurang, Macan menang amarga tingkat geni. Nanging saka 2 km, aku mbaleni, IS-2 tekan dheweke, nanging Tiger ora, paling ngeculake kabeh saham.
    8. 0
      25 april 2019 01:37
      Mung padha "Paket"? Apa ora Carius?
  3. Komentar wis dibusak.
  4. + 23
    30 Mei 2018 06:35
    Kepiye sampeyan bisa mbandhingake Tiger lan IS? Macan luwih abot 10 ton. IP kudu dibandhingake karo Panther, sing bobote meh padha. Ana uga badut sing mbandhingake T-34 lan Macan, lan seneng-seneng squeak babagan "kauntungan saka genius Teutonik!"
    1. +5
      30 Mei 2018 07:43
      Quote: Cat_Kuzya
      Kepiye sampeyan bisa mbandhingake Tiger lan IS?

      Mung loro mesin iki tumindak ing peran padha. Liyane bab iku padha, miturut teori, padha ora mesin amplifikasi anti-tank, supaya mbandhingaké karo saben liyane adhedhasar asil saka perang ora utamané bener. Kanggo perang karo tank, mung ana Panther lan TigerB.
      Quote: Cat_Kuzya
      IP kudu dibandhingake karo Panther, sing bobote meh padha

      Lan padha nimbang padha, lan jumlah ora beda banget. Nanging sampeyan ora bisa mbandhingake, mesin nindakake peran beda. Samsaya Awon, mobil dibandhingake bobot mung dening pembuangan enom (kepala) saka sekolah tank Soviet. Jerman, ngiring dening Anglo-Amerika, tindak menyang MBT, relatif ngandika, liwat KV-85, lan ora liwat T-34-85.
      1. + 11
        30 Mei 2018 08:12
        Samsaya Awon, mobil dibandhingake bobot mung enom (kanthi sirahe) pembuangan saka sekolah tank Soviet
        Wah, sampeyan mung jenius! Mungkin sampeyan mung salah siji sing mbandhingake T-34 lan Tiger?
        Jerman, ngiring dening Anglo-Amerika, tindak menyang MBT, relatif ngandika, liwat KV-85, lan ora liwat T-34-85.
        Nyatane, MBT pisanan yaiku T-64, tank Soviet, dudu Jerman utawa Anglo-Amerika.
        1. +1
          30 Mei 2018 14:04
          Quote: Cat_Kuzya
          Nyatane, MBT pisanan yaiku T-64

          T-64 minangka tank medium pungkasan.
          1. +3
            1 Juni 2018 23:29
            T-64A pisanan MBT.
      2. +9
        30 Mei 2018 08:52
        Kutipan: Cherry Nine
        Jerman, ngiring dening Anglo-Amerika, tindak menyang MBT, relatif ngandika, liwat KV-85, lan ora liwat T-34-85.

        apa iku tho?
        alternatif kuwi bakal rauh Mouse saka kategori padha karo IS-2, utawa wis?
        1. +1
          30 Mei 2018 10:07
          Kutipan saka YELLOWSTONE
          Mouse saka kategori padha karo IS-2

          Apa aku nulis babagan Maus nang endi wae?
          Dheweke isih ana ing kategori sing padha karo Armata. Ing babagan output.
          Quote: Cat_Kuzya
          sampeyan mung jenius!

          Спасибо.
          Quote: Cat_Kuzya
          sampeyan mung salah siji sing mbandhingaké T-34 lan Tiger

          Ora. Analog saka T-34 pisanan ana papat, banjur Panther.
          Panther digawe kanthi tepat minangka mesin nglawan T-34 miturut prinsip sing luwih apik nanging luwih apik. Ora ngira. Iku cilik banget lan ora cukup apik.
          Macan kasebut, mbok menawa, KV, kaya sing digagas sadurunge perang. Lan, sampeyan kudu ngakoni, iku bisa.
          Quote: Cat_Kuzya
          Bener, MBT pisanan yaiku T-64, tank Soviet

          Ana macem-macem panemu ing subyek iki, nanging iki ora titik. Lan sing Pattons lan Centurion padha nyedhaki bobot kanggo T-10, nanging ing syarat-syarat peran ing pasukan lan volume produksi - T-54. Mangkono uga, bobot Panther ora nggawe senjata turret serbu / kendaraan amplifikasi anti-tank, yaiku IS-2. Ing kene, katon luwih kaya macanB, uga taun 43. IS-2 luwih serbaguna / kendaraan serbu, TigerB luwih akeh tinimbang PT.
          1. +3
            30 Mei 2018 10:18
            Apa aku nulis babagan Maus nang endi wae?
            Dheweke isih ana ing kategori sing padha karo Armata. Ing babagan output.
            Oh carane! Nemokake sistem klasifikasi tank anyar wassat
            1. +5
              30 Mei 2018 10:31
              lan sing lawas dibatalake amarga bocah-bocah teka karo
              dadi luwih trep kanggo cherry-pick lan uncalan ing penggemar
              ing macem-macem cara, nanging pisanan kabeh, kanggo ngurangi IS-2 kanggo sawetara jinis turret bedhil poto-propelled lol
              kang (self-propelled bedhil) ana, contone, YagdTiger, lan mesthi ora corak.
              surak, panguwasa partai ing Lithuania nemokake manawa USSR ora duwe tank abot nalika Perang Dunia II, mula acara kasebut minangka dina libur ing kana. ngguyu
              1. +2
                30 Mei 2018 10:50
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                amarga iki diciptakake dening bocah-bocah

                Iku mung ora Matter. Klasifikasi umume minangka perkara sing rada kondisional.
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                kanggo ngurangi IS-2 kanggo sawetara jenis turret bedhil poto-propelled

                Apa tegese "ngurangi"? Apa sampeyan gelo karo bedhil turret self-propelled?
                Miturut cara, iku karo IS-2 dadi normal nggunakake loading kapisah ing tank. Dadi keputusan, aneh kanggo taun kaping 43, nglawan latar mburi M103 lan Chieftain, ora katon maneh sing ora biasa. Miturut standar pasca perang, IS-2 abot.
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                kang (bedhil poto-propelled) contone YagdTiger

                Lan apa karo Jagdtiger? Ana akeh turret bedhil self-propelled. Padha perang lan ora perang.
                1. +3
                  30 Mei 2018 11:06
                  Aku ora ana, nanging mesthi aku ora ana ing militer lan ora disebut?
                  muncul nang endi wae karo M-108, aja ditarik ing skuter entheng Amerika kanthi meriam jaman WWII
                  1. +1
                    31 Mei 2018 02:28
                    Kutipan saka YELLOWSTONE
                    nanging mesthi dheweke ora ana ing militer lan ora disebut?

                    Ing USSR, sadurunge perang, kendaraan kasebut diarani tank artileri. Conto sing paling misuwur yaiku KV-2, kendaraan anti-bunker khusus. IS-2 minangka kendaraan sing luwih seimbang sing nggabungake fitur tank normal lan artileri, yen sampeyan ora seneng banget karo bedhil self-propelled.
                    1. +2
                      31 Mei 2018 02:31
                      nalika perang padha diarani kaya sing saiki diarani kabeh wong normal
            2. +5
              30 Mei 2018 10:53
              ya, siji wrote bab IS-2 sing iku "tank kutha", iku meh langsung ngimpi sing comrade ing nawakke seneng ndhelikake watara sudhut, lan faustpatrons, miturut konsep kang, uga senjata kanggo perang mung ing. kutha, amarga 200 meter, lan infantri tegese metu saka biru ing nalisir, iku kudu sawetara granat ya
          2. +1
            30 Mei 2018 10:19
            iku cetha sing ora maneh dening bobot ya
            Panther minangka tank sing ora ana analog
            1. +1
              30 Mei 2018 10:30
              Quote: Cat_Kuzya
              Nemokake sistem klasifikasi tank anyar

              Iki ora angel. Ana kendaraan tempur lan ana demonstran teknologi. Bisa babagan. 279 kanggo Mouse nambah, contone.
              Kutipan saka YELLOWSTONE
              Panther minangka tank sing ora ana analog

              Kanggo sawetara ombone sampeyan bener. Nanging, yen ana rong kendaraan sing ajeg ketemu ing medan perang, kudu dibandhingake.
              Yen sampeyan nggoleki analog Soviet Panther ing babagan wektu lan karakteristik, mesthine ora T-34-85, nanging IS-1. Nanging IS-1 minangka mobil langka, lan Panther minangka sing utama ing pungkasan perang.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                      1. Komentar wis dibusak.
              2. +1
                31 Mei 2018 02:33
                supaya mbandhingaké bobot, nanging kabeh padha biasane ketemu karo bedhil anti-tank ditarik
                lan nalika padha ketemu karo saben liyane, iku padha karo Panther saka geger otak
                yen karo Macan mung luwih apik
    2. +5
      30 Mei 2018 11:29
      Quote: Cat_Kuzya
      IP kudu dibandhingake karo Panther, sing bobote meh padha.

      Mbandhingake tank abot karo medium? Asli.
      "Panther" - ST. Ngagetake daging sapi, nanging ST. Inggih, waja abot ora bisa duwe waja sisih luwih tipis tinimbang T-34 lan malah nembus saka PTR. Lan tank abot ing tengah nganti pungkasan perang ora bisa disedhiyakake sacara massal menyang persenjataan perusahaan tank unit linier - mung kanggo batalyon utawa resimen individu.
      1. +4
        30 Mei 2018 12:01
        Aku ora setuju. Yen sampeyan tindakake logika (ing prakara pesenan), banjur 50 ton T-35, kang Jerman pungkasan nyoba kanggo nggunakake ing pungkasan perang, ora tank abot.
        Ing akun kasunyatan sing sethitik kurang saka papat panthers diprodhuksi, iki amarga kasunyatan sing ing pungkasan perang, industri wiwit saya reoriented dhewe menyang ril militèr. Ya, Jerman nyoba nglengkapi maneh unit linear karo panther, nanging iki mung amarga dheweke nggawe bias sing kuat kanggo produksi panther. Yen USSR wis digawe emphasis ing produksi ing Isa kanggo ngrugekake 34, Aku ora bakal mandek dadi ala saka iki. Kajaba iku, ora ana siji njupuk menyang akun mobilitas strategis, nelpon rata-rata panther.
        Kmk, kabeh leapfrog iki karo panther "rata-rata" akeh amarga kasunyatan sing padha nyoba kanggo klasifikasi tank kanggo tujuan dimaksudaké, ngganggu klasifikasi bobot.
        Iki rong klasifikasi beda sing ora intersect siji liyane. Kajaba iku, ksassification kanggo tujuan dimaksudaké ora banget akurat, amarga ing, kendaraan bisa pindhah saka kategori kanggo aateshory gumantung ing modifikasi, OShS, katon saka cangkang anyar kanggo bedhil, utawa obsolescence moral.

        P.S. Apa panther dijupuk ing Papan saka bedhil Fri? Ing panggonan sing padha, 40mm mung ngisor sisih, ing panggonan kang digali munggah dening rollers?
        1. +2
          30 Mei 2018 17:39
          Kutipan saka maximghost
          T-50 35 ton, sing pungkasan nyoba digunakake dening Jerman ing pungkasan perang, dudu tank abot.

          Ing wektu tumitah - ana. Nanging amarga kejenuhan infanteri karo bedhil anti-tank 37-45 mm, iku bener mandhek dadi TT wis sak acara Spanyol.
          Kutipan saka maximghost
          Ing akun kasunyatan sing sethitik kurang saka papat panthers diprodhuksi, iki amarga kasunyatan sing ing pungkasan perang, industri wiwit saya reoriented dhewe menyang ril militèr. Ya, Jerman nyoba nglengkapi maneh unit linear karo panther, nanging iki mung amarga dheweke nggawe bias sing kuat kanggo produksi panther.

          Sawise maneh: "panther" dikembangake wiwit wiwitan minangka ST, ngrancang ngganti "telu" lan "papat". Nanging ora tuwuh bebarengan: kondisi utama panggantos iki kamenangan cepet liwat USSR - iki ngrancang kanggo rearm sawise iku, ing lingkungan kalem, nalika ngarep ora mbutuhake tank liyane lan liyane. Ing urip nyata, Jerman kudu njaga produksi paralel saka loro ST - "papat" lan "panther" (sing pungkasan diganti mung "telu" minangka asil).
          Tank abot dikembangake miturut program sing beda. Lan ing metu, Jerman entuk "macan".
          Kutipan saka maximghost
          Apa panther dijupuk ing Papan saka bedhil Fri?

          Sisih menara + sisih vertikal. PMSM, iki bisa uga amarga rusak ing kualitas pangayoman waja - specialists kita, sinau "panthers" dijupuk ing 1944, padha kaget kanggo nemokake sisih lan mburi bagean wojo digawe saka baja struktural.
          1. +7
            30 Mei 2018 21:32
            Ing wektu tumitah - ana. Nanging amarga kejenuhan infanteri karo bedhil anti-tank 37-45 mm, iku bener mandhek dadi TT wis sak acara Spanyol.

            Ora. Wis ora mandheg dadi tank abot. Iku mung dadi tank abot lungse.
            Sawise maneh: "panther" dikembangake wiwit wiwitan minangka ST, ngrancang ngganti "telu" lan "papat". Nanging ora bisa ditindakake:

            Sing persis apa ora tuwuh bebarengan - padha ngembangaken tengah - padha entuk hard, iku kelakon. Dheweke digunakake abot minangka medium - dheweke dhewe minangka Pinokio sing ala. Kaya sing dakcritakake - kabeh perselisihan iki amarga nyampur dadi pirang-pirang klasifikasi sing beda - kanthi massa lan kanthi tujuan (utawa kanthi peran ing medan perang sing digunakake). Telpon panther lan 34 ora rata-rata, nanging linear utama (kanggo negara sampeyan) - ora ana sing bakal nemokake kesalahan karo perbandingan kasebut, nanging banjur bakal nulis kanthi bener yen 34 luwih entheng, luwih cocog karo produksi massal (luwih prasaja, luwih murah lan luwih bisa dijaga), lan bedhil, sanajan luwih murah tinimbang penetrasi waja, luwih serbaguna, nalika panther ...
            Sing. sampeyan bakal entuk perbandingan substantif lan loro-lorone bakal nimbang kabeh karakteristik tank. Lan saiki ana perbandingan anget karo alus, nalika siji sisih regejegan nempatno sawetara ciri ing ngarep, njupuk liyane metu saka pigura, lan sisih ngelawan - ing nalisir.
            1. +3
              31 Mei 2018 14:05
              Kutipan saka maximghost
              Sing persis apa ora tuwuh bebarengan - padha ngembangaken tengah - padha entuk hard, iku kelakon.

              Ya, dheweke ora entuk tank sing abot. Dheweke nampa mukjizat sing apik banget, nggumunake - tank medium kanthi massa sing abot. Tank abot yaiku waja lan daya tembak. Lan "panther" kabeh waja mung duwe VLD kepekso. Lan mriem 75 mm karo OFS mati.
              Kanggo nggawe "panther" tank abot, iku perlu kanggo nambah waja lan gun kaliber. Lan output bakal ... tengen - "kote". eseman
              1. +2
                31 Mei 2018 15:00
                mung macan sing luwih elek ya ing kabeh kajaba ngrusak pinggiran ngarep ing dataran lan ing lemah sing padhet, sing ora digunakake maneh kajaba Kursk lan Hongaria (Royal).
              2. +4
                31 Mei 2018 22:24
                Inggih maneh. Sampeyan nyoba mbandhingake mobil kanthi tujuan, menehi klasifikasi mobil kanthi bobot. Yen sampeyan nerjemahake kabeh menyang kasunyatan ing negara sing padha, banjur nyoba kanggo padha (luwih tepat mbandhingaké minangka mesin padha) Su-122 (adhedhasar T-34) kanggo Su-122 (adhedhasar Isa), Motivasi iki kanthi kasunyatan manawa Su-122 (sing adhedhasar Isa) ranjau darat luwih lemah tinimbang ISU-152.
          2. 0
            13 Juli 2018 23:18
            Kutipan: Alexey R.A.
            Sawise maneh: "panther" dikembangake wiwit wiwitan minangka ST, ngrancang ngganti "telu" lan "papat". Nanging ora tuwuh bebarengan: kondisi utama panggantos iki kamenangan cepet liwat USSR - iki ngrancang kanggo rearm sawise iku, ing lingkungan kalem, nalika ngarep ora mbutuhake tank liyane lan liyane. Ing urip nyata, Jerman kudu njaga produksi paralel saka loro ST - "papat" lan "panther" (sing pungkasan diganti mung "telu" minangka asil).

            Persis! Lan iki salah siji saka miscalculations strategis saka Jerman, thanks kanggo kang corny nyuwek industri sing!
      2. 0
        30 Mei 2018 12:47
        Kutipan: Alexey R.A.
        Mbandhingake tank abot karo medium? asline

        Aku pisanan ketemu iki comparison karo Rezun. Mung referensi kanggo bobot saka mesin. Jujur, aku ora ngerti apa dheweke dhewe teka, utawa sawise Glavpur.
    3. Komentar wis dibusak.
    4. 0
      25 april 2019 01:40
      Kot_Kuzya, ya, ana sing mbandhingake badut!
  5. +4
    30 Mei 2018 07:19
    Lan kok padha ora nulis apa-apa bab losses non-pertempuran? Diwiwiti kanthi nggunakake Macan pisanan ing Mga ...
    Lan ditulis kanthi bener babagan umur layanan sing dawa saka Is-2.
  6. +2
    30 Mei 2018 08:12
    Ing sisih liya, proyektil mbledhos dhuwur IS-122 2-mm nyerang bunker, artileri lan tenaga kerja luwih efektif. Sing dadi tugas utama tank terobosan abot. Ing tangan liyane, pilihan saka D-25T amarga sabenere kanggo menehi hasil karo tank abot mungsuh.
    "Macan" uga dimaksudaké kanggo nembus pertahanan, sanajan kudu digunakake kanggo plug terobosan mungsuh. Jerman, ketoke, padha banget kesengsem karo efektifitas saka 88-mm bedhil anti-pesawat ing break liwat baris Maginot.
    1. +4
      30 Mei 2018 08:53
      Macan ing tahap 2 perang, nalika Jerman mundur,
      dikurangi dadi sawetara "batalyon abot".
      Dheweke duwe 1/4 Macan - 3/4 T3. T3 nganakake pengintaian lan ditutupi
      Macan mburi. Batalyon terus-terusan dipindhah saka papan menyang papan
      dening ril minangka "gags" ing panggonan terobosan Tentara Abang.
      Akèh kru Macan slamet perang, sanajan padha diganti dening
      sawetara tank. Mulane, "survivability" saka Macan kanggo kru ana
      temenan apik.
      1. +3
        30 Mei 2018 09:16
        Nyatane, pisanan nggunakake Tigers ing Agustus 1942, nalika Jerman ngadeg cedhak Stalingrad lan padha ngrancang kanggo tekan India. Ora ana omongan babagan mundur. Lan batalyon Tiger digawe ing spring saka 1943 kanggo strategis nyerang ing Kursk Bulge. Dadi Tiger minangka tank terobosan pertahanan khas.
      2. Bai
        +5
        30 Mei 2018 10:40
        Dheweke duwe 1/4 Macan - 3/4 T3. T3 nganakake pengintaian lan ditutupi

        Ana sing ora bener.
        1. T-III ana ing tahap wiwitan. Pungkasane, dheweke uga dicopot saka produksi ing taun 1943.
        Batalyon tank abot pisanan padha kawangun minangka bagéan saka telung perusahaan - markas lan loro linear. Perusahaan markas kalebu peleton komunikasi (loro tank Pz. Kpfw VI lan siji Pz. Kpfw III) lan peleton cahya (lima Pz. Kpfw III). Ana papat platoon ing perusahaan baris: loro Macan lan loro Pz. Kpfw III ing saben. Liyane "Macan" lan loro Pz. Kpfw III kadhaptar ing manajemen perusahaan. Mangkono, perusahaan baris duwe 19 tank (9 Pz. Kpfw VI lan 10 Pz. Kpfw III), lan batalyon - 46 (20 Pz. Kpfw VI lan 26 Pz. Kpfw III). Reorganisasi saka telung batalyon pisanan miturut negara anyar rampung ing Oktober 1942.

        2. Ing tengahing pungkasan perang (dadi ngomong).
        ing Maret 1943, Staff anyar saka batalyon tank abot iki ngenalaken. Saiki kalebu telung perusahaan tank saka 14 tank Tiger. Telu liyane saka tank padha kadhaptar ing perusahaan markas. Dadi, batalyon kasebut duwe 45 tank abot - ora ana sing tengah ing komposisi.

        3. Pungkasane perang.
        Ing taun 1944-1945, sawetara owah-owahan dumadi ing organisasi lan persenjataan batalyon tank abot. Ing tartamtu, Flakpanzer self-propelled bedhil anti-pesawat adhedhasar Pz. Kpfw IV (miturut negara - wolung unit). Perusahaan ndandani nampa limang BREM "Bergepanther" (adhedhasar tank "Panther"). ARV iki bisa narik Macan piyambak (telung traktor 18 ton dibutuhake kanggo prosedur iki). Ing wektu sing padha, jumlah personel dikurangi dadi kira-kira 900 wong, lan kendaraan - nganti 278. Pungkasan, ing pungkasan perang, amarga kekurangan "Macan", ing sawetara batalyon tank abot mung rong perusahaan tank. kudu ditinggalake (31 tank - njupuk telung "Macan" ing perusahaan markas).

        Survivability saka kru pancen apik.
    2. +1
      31 Mei 2018 18:13
      Nanging misale jek kanggo kula sing pilihan saka D-25 amarga kasunyatan sing satus gagasan artileri Soviet ora bisa nggawe bedhil tank prayoga lan aku kudu milih saka apa.
  7. +1
    30 Mei 2018 09:54
    Kutipan saka YELLOWSTONE
    babagan tanker Jerman sing diantemi, saka pecah cangkang kasebut, sanajan mung ing waja, banjur, paling apik, dheweke ora bisa ngelingi apa-apa, nanging mung mesem lan ngresiki awake dhewe.

    Sing mesthi wae: yen sampeyan mencet kothak wesi nganggo sledgehammer, kothak kasebut ora kepenak banget.
    1. +2
      30 Mei 2018 10:20
      malah mekanisme sawijining ya
      1. +5
        30 Mei 2018 11:34
        Inget, uv. M. Svirin wrote sing malah ing "macan" lan "kote" transmisi iki arang banget disenengi nalika 122-mm OFS miber ing bathuk. eseman Ora ana penetrasi - lan ora bisa dipindhah.
        1. +4
          30 Mei 2018 12:00
          pandelengan luwih, ngowahi menara, nanging ing umum kabeh
        2. +2
          1 Juni 2018 20:44
          Nalika ditabrak OFS 122-mm, "kucing" malah ana turret sing diunekake.
          1. +1
            2 Juni 2018 06:04
            Mungkin t-34 luwih apik ing syarat-syarat bedhil, banget, lan nimbang meh kaya IS-2?
            1. +2
              2 Juni 2018 09:31
              Apa sampeyan ngelingi nomer rollers ngguyu
              T-34 lan IS-2 tank saka kelas beda, dirancang kanggo tugas beda.
              Lan kasunyatan manawa T-34 minangka tank paling apik ing Perang Donya II diakoni dening para ahli ing saindenging jagad. Ing babagan karakteristik individu, bisa uga kalah karo pesaing, nanging babagan totalitas kabeh karakteristik, mesthine sing paling apik.
              1. -1
                2 Juni 2018 14:14
                Kutipan saka Cannonball.
                T-34 - tank paling apik ing Perang Donya II, dikenali dening ahli ing saindhenging donya.

                Serius?
                1. +1
                  2 Juni 2018 17:40
                  Kutipan: Cherry Nine
                  Kutipan saka Cannonball.
                  T-34 - tank paling apik ing Perang Donya II, dikenali dening ahli ing saindhenging donya.

                  Serius?

                  10 tank paling apik ing kabeh wektu miturut Discovery


                  Lan iki pendapat para ahli:

                  Mayor Jenderal Friedrich von Mellenthin
                  "Kita ora duwe apa-apa sing sebanding"

                  Field Marshal von Kleist
                  "Tank paling apik ing donya"

                  John Milsome
                  "Efek sing diasilake tank iki duwe pengaruh sing kuat kanggo pangembangan bangunan tank ing saindenging jagad"

                  Norman Davies, profesor ing Universitas Oxford lan penulis Eropah ing Perang. 1939–1945 Tanpa menang gampang"
                  "Sapa ing taun 1939 sing bakal ngira yen tank paling apik ing Perang Donya II bakal diprodhuksi ing USSR? T-34 minangka tank paling apik ora amarga iku sing paling kuat utawa paling abot, tank Jerman ana ing ngarep. Nanging banget efektif kanggo perang lan diijini kanggo ngatasi masalah taktik. Maneuverable Soviet T-34s "diburu ing ngemas" kaya asu ajag, kang ora menehi kasempatan kanggo Jerman kikuk "Macan". tank Amerika lan Inggris padha ora. dadi sukses kanggo ngadhepi teknologi Jerman."

                  Werner Haupt, sejarawan Jerman, mantan perwira Wehrmacht
                  "Ing antarane tank mungsuh uga ora dingerteni dening Jerman, apik banget ing maneuverability lan daya tempur, tank T-34, sing nalika iku kabeh senjata anti-tank ora duwe daya."

                  B. Müller-Hillebrand, sejarawan militer Jerman, jenderal utama
                  "Ing wiwitan kampanye, Tentara Abang nampa tank T-34 anyar, sing pasukan darat Jerman ora bisa nglawan tank sing padha utawa senjata pertahanan sing cocok. Penampilan tank T-34 minangka kejutan sing ora nyenengake, amarga amarga kacepetan, maneuverability dhuwur, pangayoman waja dikiataken, persenjataan, lan utamané ing ngarsane meriam 76-mm elongated, kang wis tambah akurasi lan seng nembus projectiles ing gedhe, kadohan nganti saiki unattainable, ana jinis tank anyar. senjata.Penampilan tank T-34 kanthi radikal ngganti taktik operasi tank Yen nganti saiki syarat tartamtu dileksanakake ing desain tank lan persenjataane, utamane, kanggo nyegah infanteri lan sarana pendukung infantri, saiki tugas utama yaiku kanggo numpes tank mungsuh kanthi jarak maksimal supaya bisa nggawe prasyarat kanggo sukses ing perang.wektu, desain tank anyar muncul, ing basis kang tank saka jinis V ("Panther") lan VI ("Tiger") padha mengko ngenalaken.

                  Otto Carius, ace tank Jerman
                  "T-34 kanthi waja sing apik, wangun becik lan bedhil laras dawa 76,2 mm sing apik banget, nggawe kabeh wong kaget, lan kabeh tank Jerman wedi nganti pungkasan perang ... Ing wektu iku, 37- senjata mm isih dadi senjata anti-tank sing paling kuat. Yen kita beruntung, kita bisa nggebug tali pundhak menara T-34 lan macet. . Mesthi, dudu kahanan sing nyemangati banget!"

                  Miturut rating "Top Ten Tanks" sing disusun dening Military Channel ing taun 2007 adhedhasar asil survey personel lan ahli militer Inggris lan Amerika, T-34 Soviet dadi tank paling apik ing abad kaping 34. Iki nampa rating cedhak-marginal kanggo daya tembak, keamanan, mobilitas, lan rating paling dhuwur kanggo industrialisasi. Skor paling dhuwur ing kritéria pungkasan nyedhiyakake tank T-1 kanthi reputasi tank "nomer XNUMX".
                  1. -2
                    2 Juni 2018 22:46
                    Matur nuwun, seneng-seneng.
                    Jerman, sing njlèntrèhaké kangelan luar biasa padha ngadhepi ing 41, tindak utamané tulus. ing dalan saka Brest kanggo Khimki (kabeh kuotasi sampeyan deleng musim panas-musim gugur 41). Dadi metu, iku ora gampang kanggo wong-wong mau!
                    Nanging Inggris "ahli", kang tank "mburu" (!) Ing "kawan-kawan" (!) - uga counts.

                    Apa sampeyan mung ngerti babagan tank saka TV? Surnames Svirin utawa, ana, Kolomiets ora ngomong apa-apa?
                    1. +3
                      3 Juni 2018 13:55
                      Aku disebut minangka komandan tank, yen ana.
                      Lan aku duwe buku dening Svirin lan Kolomiets, uga Baryatinsky lan malah rong volume pisanan "Domestik Armored Vehicles" dening Solyankin lan Pavlov.
                      Iki, pisanan, lan kapindho, panemu "Jerman lan ahli" iki minangka rong urutan gedhene sing luwih aji lan bobot tinimbang "omniscience" sampeyan.
                      Lan yen sampeyan ora seneng karo pendapate, aja ragu-ragu, sampeyan bakal nemokake sing luwih kuoso kanggo sampeyan.
                      1. -2
                        3 Juni 2018 17:53
                        Kutipan saka Cannonball.
                        Aku duwe buku dening Svirin lan Kolomiets, uga Baryatinsky lan malah loro volume pisanan "Domestik Armored Vehicles" dening Solyankin lan Pavlov.

                        Hm. Seneng kanggo sampeyan.
                        Yaiku, sampeyan ngerti apa T-34 taun 41. Nanging, sampeyan nganggep kudu ngirim pendapat Karius lan Discovery Channel (utawa, nyalin-tempel pilihan saka AiF utawa sing padha), lan dudu spesialis.
                        Apa alasan sampeyan nindakake?
                        Kutipan saka Cannonball.
                        sareh, panemu saka "Jerman lan ahli" iki rong urutan gedhene luwih terkenal lan bobot saka "omniscience" Panjenengan.

                        Iki? Ora.
                        Kutipan saka Cannonball.
                        golek sing luwih biso dipercoyo kanggo sampeyan.

                        Wis ketemu. Sampeyan wis kadhaptar wong. Pameran Wong serius nelpon wong musik pop lan ngirim menyang utami, uga, ya, kanggo wiwitan iku bakal nindakake.
              2. -2
                3 Juni 2018 08:17
                ing syarat-syarat pesawat sakabèhé saka ciri, tank saiki luwih kaya panther a
                1. +3
                  3 Juni 2018 13:56
                  Sing padha karo T-34. Lingkaran ditutup.
                  1. -1
                    3 Juni 2018 22:31
                    slope bagean frontal ndhuwur kang ora duwe lawang ngisor driver? ns bedhil utawa Mungkin massa? ngarepke ngiringake nyoto digunakake ing operator personel wojo Jerman, padha ngerti apa iku
                    1. +2
                      3 Juni 2018 23:07
                      Hatch pembalap ing waja frontal mesthi minus, nanging masalah iki ditanggulangi ing T-44. Bener, dheweke ora melu perang.
                      Armor miring ing Rusia digunakake ing Perang Donya I. Elinga rencana pesenan saka Staff Kapten Mgebrov. Utawa tank "penyu", alias BT-SV-2, dibangun ing taun 37.

                      Massa MBT modern:
                      Leopard Jerman 2 - 62-67 ton,
                      Penantang Inggris 2 - 62,5 ton,
                      Ariete Italia - 55 ton,
                      Cina ZTZ-99 - 54 ton,
                      Korea K2 - 54 ton,
                      Arjun India - 58,5 ton,
                      Merkava Israel - 70 ton,
                      Leclerc Prancis - 54-57 t,
                      Amerika M1 Abrams - 54-63 ton,

                      Ana liyane kamungkinan akeh Pz.Kpfw. VI Tiger (57 t) saka Pz.Kpfw. V Panther (44,8 t)
                      1. 0
                        3 Juni 2018 23:08
                        nanging contone, massa Soviet lan modern Western?
                2. 0
                  17 Desember 2018 17:13
                  Utamane Armata. Enak tumpah...
  8. Bai
    +2
    30 Mei 2018 10:27
    Kapal tanker Jerman yen tabrakan karo IS-2 kudu ngandelake mobilitas sing luwih apik lan tingkat geni sing luwih dhuwur.

    Aku babar blas setuju karo kacepetan. Nanging ngomong babagan mobilitas, penulis ora ngomong apa-apa babagan kemampuan lintas negara, sing luwih apik IS. Ora kabeh gelut dumadi ing lapangan lumahing hard.
    Tank abot Pz.Kpfw. VI Ausf. H Tiger lan IS-2 ora kerep ketemu ing perang

    Otto Carius ngaku yen karo sawetara Macan, dheweke ngalahake kabeh brigade IS-2 (aku mikir 28 tank).
    Nanging ing sisih liya, kita ngerti yen T-34-85 nggawe "wajah wedhus" saka King Tigers ing perang pisanan.
    1. +3
      30 Mei 2018 11:37
      Kutipan saka B.A.I.
      Otto Carius ngaku yen karo sawetara Macan, dheweke ngalahake kabeh brigade IS-2 (aku mikir 28 tank).

      Simbah nyampurake nomer kasebut - ing wilayah Malinovo, miturut dokumen kita, ora 17 IS-2 lan 5 T-34 sing ilang, nanging 5 IS-2 lan 15-18 T-34.
      1. +2
        30 Mei 2018 12:58
        Kutipan: Alexey R.A.
        Simbah nyampurake nomer kasebut - ing wilayah Malinovo, miturut dokumen kita, ora 17 IS-2 lan 5 T-34 sing ilang, nanging 5 IS-2 lan 15-18 T-34.

        Kajaba iku, dheweke nulis kanthi biaya dhewe tank-tank sing dikalahake dening penembake dhewe.
    2. -1
      31 Mei 2018 18:19
      Darling, pertempuran lan ambush minangka rong bedane sing gedhe banget. Oskin nemu kahanan sing becik.
    3. 0
      17 Desember 2018 17:16
      Lan apa sing isih ana kanggo dheweke? Lha, sapa sing arep maca memoar wong sing kalah? Mukhin nganalisa Carius iki kanthi rinci, nyekel goroh. Nanging Karius ngeculake: "Siji Rusia luwih mbebayani tinimbang enem wong Amerika." Kita ora narik dheweke kanthi ilat. Inget, fasis...
  9. +7
    30 Mei 2018 10:39

    Papan kerja saka driver Pz.Kpfw.VI "Macan".
    Roda setir, karo tank kontrol, luwes ing dhuwur, iku perlu kanggo unscrew tutup, nyetel amba dikarepake lan ngencengi tutup. Gearbox Maybach OLVAR OG (B) 40 12 16A diprodhuksi dening Zahnradfabrik Gearbox dilengkapi drive servo hidrolik otomatis. Kanggo ngalih pindah, iku cukup kanggo mindhah tuas tanpa depressing pedal kopling utama. Drive servo kanthi otomatis, tanpa partisipasi pembalap, mateni kopling utama lan pindah sadurunge, nyelarasake kecepatan sudut kopling gear melu, melu pindah anyar, lan banjur lancar melu kopling utama.
    Thanks kanggo iki, manajemen mesin multi-ton gampang lan trep.
    1. +5
      30 Mei 2018 10:48

      Papan kerja saka mekanik - driver saka IS-2.
      Kabeh drive kontrol transmisi mechanical.
      Sing duwe pengalaman nyopir, contone, kendaraan tempur infanteri lan, ngomong, T-54, ora kanggo sebutno tank sadurungé, bakal appreciate prabédan.
      1. +2
        30 Mei 2018 15:44
        Matur nuwun kanthi jelas lan informatif! eseman
      2. +2
        30 Mei 2018 23:46
        Gpp ya. Kanthi setir kaping pirang-pirang luwih trep))) BMP luwih nyaman dibandhingake karo T-55
    2. +1
      4 Juni 2018 21:24
      Mung saiki linuwih mekanisme trep luwih murah, utamané yen miber uga menyang lobeshnik malah tanpa break liwat.
    3. 0
      17 Desember 2018 17:18
      Mulane regane kaya limang Isov ...
  10. +4
    30 Mei 2018 11:12
    Quote: Cat_Kuzya
    Kepiye sampeyan bisa mbandhingake Tiger lan IS? Macan luwih abot 10 ton. IP kudu dibandhingake karo Panther, sing bobote meh padha. Ana uga badut sing mbandhingake T-34 lan Macan, lan seneng-seneng squeak babagan "kauntungan saka genius Teutonik!"

    Napa ora mbandhingake BT5 lan "mouse" Jerman?
  11. +3
    30 Mei 2018 11:14
    Kutipan saka B.A.I.
    Otto Carius ngaku yen karo sawetara Macan, dheweke ngalahake kabeh brigade IS-2 (aku mikir 28 tank).

    Iku ing perang kanggo Klaipeda. Dheweke ana ing parkiran. Panjenenganipun sneaked munggah unnoticed lan dijupuk kabeh point-blank. Apa iki bisa diarani perang tank? Aku ora yakin.
  12. +6
    30 Mei 2018 11:19
    Artikel kasebut ora ngandhani apa-apa babagan pangopènan komparatif tank kasebut ing lapangan. Tanpa nerangake rincian, aku bakal ngomong yen persentasi gedhe banget saka kerugian Jerman teka saka perlu kanggo ndandani ing lokakarya nalika evakuasi pas wektune ora mungkin. IS iki prasaja lan luwih cocok kanggo ndandani ing lapangan lan, plus, iki dirancang kanggo massa superficially dilatih driver mechanical lan kru minangka kabèh. Setuju, ing kondisi perang total gedhe, kauntungan ageng sing ora bisa leveled malah karo bantuan saka Ordnung Jerman. Dadi, ing technical "lonceng lan whistles" Tiger ana downside, minangka ing kabeh apik banget, nyatane, sekolah engineering Jerman.
  13. +3
    30 Mei 2018 11:47
    Aku maca ing endi wae manawa Macan duwe kaluwihan tinimbang tank kita amarga pemandangan TZF "Lengen dawa Heinz * kaya sing diarani wong Jerman pemandangan iki.
    Yen sampeyan ndeleng kacepetan Macan ing medan kasar 20-25 km lan bedhil sing luwih cepet lan pasokan cangkang sing luwih gedhe, iki penting. nanging padha duwe cangkang tungsten-tipped ing short supply + Jumlah Macan rodok olo kanggo ISs. Iki minangka rasa seneng kita. Iki kira-kira inti saka memoar tanker sing diklumpukake dening Drabkin, lan aku percaya dheweke
    1. +3
      30 Mei 2018 12:22
      Monarchist - cangkang ora duwe tip tungsten, ana inti tungsten !!!
      Apa sampeyan ora bisa mbayangno piranti proyektil sing bisa ditindik waja?
    2. Bai
      +3
      30 Mei 2018 12:52
      Ing kene, review saka tank tegese akeh.

      Ndeleng saka tank Jerman Pz.Kpfw. VI "Macan" nalika perang. T-34 sing kobong katon ing ngarep. USSR, 1944.
      Aku mung ora ngerti - fotografer metu saka tank utawa iki tampilan saka cupola komandan. Yen sampeyan ora menek metu, review apik banget. Nanging ing kasus apa wae, kanggo telung puluh papat iki, patemon karo Macan dadi fatal.
      1. +6
        30 Mei 2018 13:08
        Sampeyan ora bisa njupuk foto kaya iki nganggo piranti ndeleng apa wae. Sapa wae sing nyekel kamera ing wektu kasebut ngerti sebabe.
        1. Bai
          0
          30 Mei 2018 15:24
          Ayo kula ora setuju. Kamera padha beda.
          Saka model kuwi

          Jurnalis foto sadurunge Konferensi Potsdam.
          Liyane

          Klompok koresponden perang Soviet ing cedhak dugout ing desa Kapkany (saiki dadi distrik kutha Kerch). (2 saka kiwa).
          Ing kene sampeyan bisa ndeleng kanthi apik. Iku kabeh wektu perang.

          Jurnalis foto koran Tentara Pengawal 7 "Kanggo Tanah Air" Mandor Pengawal Nikolai Petrovich Shestakov (1905-1956).
          Aku ora mikir yen Jerman kalah karo kita ing kualitas peralatan fotografi.
          1. +2
            30 Mei 2018 16:57
            Ya, apa kamera, aku ngerti. Diwiwiti karo "Photocor -1". Kepiye sampeyan mbayangake njupuk kamera nganggo jendela bidik teleskopik (ora ana sawetara DSLR kaya Kine Exakta wektu iku) liwat piranti ndeleng? Apa sampeyan mikir yen "Tiger" duwe piranti ndeleng 9x12 cm?
            1. Bai
              0
              30 Mei 2018 17:36
              Ing mratelakake panemume, iku cukup sing diameteripun saka lensa kurang saka celah ndeleng. Pasang ing kaca - banjur kepiye carane. Mungkin bakal dadi apik. Sing utama yaiku ora ana sing nutupi lensa.
              1. +4
                30 Mei 2018 18:11
                Ora ana peephole. Ana periskop.

                Iki cungkup senapati Macan.
                1. +3
                  30 Mei 2018 18:15

                  Lan iki minangka salah sawijining piranti ndeleng. Menembak liwat optik tanpa piranti khusus ing optik iki praktis ora duwe pengarep-arep.
                  1. Bai
                    0
                    30 Mei 2018 20:29
                    Aku setuju banget karo sampeyan, lan foto pisanan artikel kasebut negesake tembung sampeyan. Nanging deleng foto katelu - Macan ing alas. Ora ana piranti kasebut, nanging ana slot ndeleng. Lan luwih. Gambar kasebut dijupuk saka cupola komandan - bedhil ing sisih tengen fotografer. Nanging kok ngganggu komandhan ing perang, njupuk Panggonan nalika ana free hatch ing sisih tengen? Iku misale jek kanggo kula mung panjelasan, supaya ora kanggo resiko nyawa photojournalist, komandan tank supaya wong menyang panggonan supaya bisa njupuk gambar ing kahanan aman tanpa protruding saka tank. Yen gambar dipentasake (sing ora mungkin - sawise kabeh, 1944), banjur maneh, lawang ngisor ing sisih tengen gratis, lan sampeyan bisa nyedhaki T-34 - close-up tansah luwih mupangati.
                    1. +1
                      30 Mei 2018 20:50

                      Cupola komandan jinis awal, sing dikritik wiwit wiwitan.
                      Miwiti menara nomer 392, yaiku, kira-kira wiwit pertengahan taun 1943, menara komandan cast anyar wiwit dipasang ing Tigers.
                      Nanging iki ora liwat bolongan. Padha uga dilengkapi piranti ndeleng. Yen ora, komandan tank bakal langsung ditinggal tanpa mata.
      2. +5
        30 Mei 2018 13:12
        Macan mlebu ing sisih pinggir T-34. Ing panggonane bisa dadi tank apa wae, nyatane, kaya ing papan T-34. tank ora perang karo sisih.
        Foto kasebut jelas saka lawang sing mbukak. T-34 wis suwe kobong. Bisa uga saka perang cedhak Warsawa, perang 2 TA karo divisi tank Jerman.
        1. Bai
          +3
          30 Mei 2018 15:33
          Ing "Album Militer" (ing ngendi foto dijupuk saka) padha sarujuk yen tank saka 7 microns kenek sak operasi Oppeln - ora paling sukses kanggo Tentara Abang. (ing 1944 wis sawetara T34-76s kiwa, kang ndadekake iku bisa kanggo localize panggonan acara).
          1. bip
            +3
            2 Juni 2018 09:27
            hi Aku pancene ora pengin melu kontroversi, nanging ing pandang sepisanan aku weruh T-34-85 ing foto, apa ora menara karakteristike, dawa elongated, diuripake ing sisih kiwa ing sisih karo tunggul protruding. saka bagasi?!
            Ora ana gambar sing jelas, ketajaman sing kurang apik ing gambar sing dijupuk kanthi cepet! Aku mikir, kaya biasane, komandan tetep metu ing lawang (apa liyane "wartawan ing panggonan komandan"? eseman , mesthine bakal njupuk gambar sing apik - iki rotine !, nanging ing Wehrmacht, ora kaya Tentara Abang, ora dilarang duwe kamera karo sampeyan lan prajurit lan perwira biasa, mula kita duwe akeh foto militer. saka sisih Jerman ing kabeh aspèk, lan gambar Soviet mung sing, biasane dipentasake, sing dijupuk dening photojournalists garis ngarep!) ​​Panjenenganipun foto tank Nazi ing Go, tanpa malah tenan fokus ing ketajaman, utawa Mungkin kabut ing mripat (iki kedadeyan ing panggonan-panggonan matine wong akeh, nalika ana akeh mayat sing gelisah, sawetara jenis kabut transparan cahya oscillates, nggawe angel kanggo ndeleng kanthi jelas) "kalah ing tip" ?!
      3. +4
        30 Mei 2018 14:44
        Nanging ing kasus apa wae, kanggo telung puluh papat iki, patemon karo Macan dadi fatal.
        dudu kasunyatan yen macan iki ngalahake 34ku ..
    3. 0
      17 Desember 2018 17:20
      Pemandangan kita duwe lapangan sing luwih jembar. Iki minangka kauntungan utama.
  14. +4
    30 Mei 2018 12:11
    Kanggo kabeh penggemar genius desain Teutonik, pitakonan kanggo ngisi:
    Napa, meh sanalika sawise perang, kabeh kendharaan sing apik iki: Tigers biasa lan B, Panthers lan bedhil self-propelled turunan menyang open-hearths ing kolom loropaken?

    Jawaban bab lack of spare parts ora ditampa, grooves papat tanpa spare parts perang cukup sukses bali ing 60s. ISs katon nembak karo kepala suku. Aja ngelingake babagan mobilitas, panther kasebut kanthi mobilitas ing tingkat T-34-85 (sanajan ora suwe lan ora mesthi). Miturut cara, Centurion saka seri pisanan uga adoh saka trotter a.
    1. +1
      30 Mei 2018 12:16
      Satemene aku ngerti dheweke dadi tentara Israel. Lan negara-negara CMEA enom wiwitane diwenehake.
    2. +5
      30 Mei 2018 12:24
      Macan lan Panther larang regane lan angel dijaga. Yen sampeyan arep mbukak taksi dhewe, mobil sing bakal sampeyan pilih KIA / Hyundai / Lada utawa Porsche / BMW / Jaguar? Suwene suwene perusahaan sampeyan bangkrut yen sampeyan milih sing terakhir?
      1. +4
        30 Mei 2018 13:30
        Apa aku bisa duwe bukti layanan ing Israel?
        Ngomong-ngomong, yen ana sing duwe, aku bisa nyebutake layanan kucing sawise perang?

        Bandhingake karo taksi iku salah. Yen aku duwe taksi kanggo VIP, aku kudu tuku jaguar lan Mercedes. Aku duwe taksi ing kuthaku.
        Macan lan panther ora dadi bahan kanggo perang. Efisiensi sing dhuwur ora mbenerake linuwih lan biaya pangopènan sing dhuwur. Statistik Carius sing nyenengake kanggo mripat, nanging asil saka perang tabet sing efficiency dhuwur saka unit siji ora njamin kamenangan minangka kabèh. USSR bisa ngluncurake T-44 lan IS-44 ing perang ing taun 3, nanging ora nglilani, ora pengin nglebokake rake, sing dheweke dhewe mlaku nganggo T-34 lan wong Jerman mlumpat nganggo a panther.
        Jerman ambruk ing katresnan karo wayahe ngembangaken tank anyar nang endi wae ing 39-40, mutusaké kanggo njaluk dening modernisasi apa padha duwe.
        1. +2
          30 Mei 2018 13:59
          panthers njabat ing tentara Hongaria lan Prancis, lan ing basa Prancis suwene suwe, mung ana ing Wikipedia.
          operator personel lapis baja roda digawe nganti taun 90-an lan digunakake nganti pungkasan taun 90-an ing Cekoslowakia, kabeh ana ing papan sing padha.
          1. +3
            30 Mei 2018 14:46
            Suwene suwene padha ngladeni loro, telung taun? Miturut 48-49, ora ana sing disebutake. Ora ana sing bakal tetep tank ing layanan ing pikiran sober lan memori apik yen tanduran repair dibutuhake kanggo operasi biasa. Tank kudu perang. ora kena didandani.

            Nanging peralatan cahya saka Jerman apik banget. Sampeyan isih bisa ngelingi hatzer. Utawa kasunyatan manawa kuping operator personel lapis baja kita tuwuh saka akar Jerman.

            Ing kasunyatan, Jerman kalah ing tank malah sadurunge perang, mutusaké kanggo mungkasi blitzkrieg ing grooves. Nalika padha temen maujud, iku wis kasep, sampeyan ora bisa berkembang tank ing taun. Lan USSR, gritting untu, nggawa menyang atine mesin luwih maju, T-34.
            1. -1
              30 Mei 2018 15:08
              nganti taun 1970-an. dheweke ora kabotan amarga macan iku apik karo dheweke,
              iku dheweke sing tank paling sampurna lan mbebayani ing perang
          2. Alf
            +1
            30 Mei 2018 21:03
            Kutipan saka YELLOWSTONE
            operator personel waja rodha digawe nganti 90s

            Ganomags diprodhuksi ing Republik Ceko nganti 1962, lan ing 92 padha dibusak saka layanan.
            1. +1
              31 Mei 2018 01:44
              Aku ora bakal nemtokake babagan rilis OT-810, ing taun 1997 dheweke mesthi melu latihan.
            2. +1
              31 Mei 2018 13:09
              padha diprodhuksi ing kelompok cilik nganti paling 1985
              1. Alf
                +1
                31 Mei 2018 17:46
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                padha diprodhuksi ing kelompok cilik nganti paling 1985

                Operator personel lapis baja OT-810 diprodhuksi dening pabrik mesin Skoda ing Pilsen lan Bohemia ing Ceska Lipa wiwit taun 1945 nganti 1962 lan nganti taun 1980-an ing layanan karo Tentara Rakyat Cekoslowakia.

                "Diprodhuksi" lan "dumadi" minangka rong bedane gedhe.
                1. +1
                  31 Mei 2018 20:23
                  lan ditanggepi lan dumadi
                  katon luwih apik babagan bedhil panther n / c, sub-kaliber sing dirancang kanggo diwiwiti saka 1130
                  1. Alf
                    +3
                    31 Mei 2018 21:21
                    Kutipan saka YELLOWSTONE
                    katon luwih apik babagan bedhil panther n / c, sub-kaliber sing dirancang kanggo diwiwiti saka 1130

                    Senapan BOPS saka tank T-72 nduweni kecepatan awal 1745 m / s. Ora tau katon.
                    Marang kula, carane akeh meriam sub-kaliber ditembakake kanggo bedhil KWK42?
                    Sub-kaliber kanggo 8,8 KWK43 diprodhuksi ing 7700 potongan.
                    Kanggo KWK40-48000 bêsik.
                    Aku ora nemu data kanggo KWK42, nanging, njupuk release saka PKS kanggo PAK40 minangka basis, kita bakal ngetung carane akeh meriam sub-kaliber saben gun Panther. Dibagi 48000 dening 6000 Panthers lan entuk 8 cangkang saben bedhil. Lan iki tanpa njupuk menyang akun IV / L70 bedhil poto-propelled karo bedhil padha.
                    Saka iki kita bisa nganakke sing ana prakteke ora sub-kaliber ing Panther BC.
                2. 0
                  1 Juni 2018 07:52
                  diwiwiti watara 1130 lan rampung watara 1450
                  wiwitane diarani batch eksperimen, banjur dibuwang metu saka wiki, dadi luwih angel ditemokake.
                  kanggo mitra Inggris sing luwih ringkih, kacepetan maksimal sing digayuh 1200 dituduhake
                  nalika tungsten dipotong, panthers kudu diowahi dadi bergenpanthers lan jagdpanthers lan sing terakhir dadi luwih mbebayani.
                  praktis yen padha ora njupuk projectile liyane, banjur padha murub sub-kaliber lan njupuk sembarang tipe tank ing sembarang target.
                  1. Alf
                    +1
                    1 Juni 2018 19:47
                    Kutipan saka YELLOWSTONE
                    rampung watara 1450

                    Tandha proyektil ing studio.
                    1. 0
                      2 Juni 2018 06:06
                      goleki merek cangkang sing ora ana ing Wikipedia, sing sampeyan njupuk sing paling cilik
                      1. Alf
                        +1
                        2 Juni 2018 16:55
                        Kutipan saka YELLOWSTONE
                        goleki merek cangkang sing ora ana ing Wikipedia, sing sampeyan njupuk sing paling cilik

                        Apa sampeyan ora nggawa? Departemen Fantastic ditutup ing wektu sing salah?
                      2. 0
                        3 Juni 2018 08:21
                        departemen Fantastic utawa inattention aneh saka wektu kanggo wektu wong liya nguripake
                        lan ora nggatekake kahanan karo bedhil tank tekanan dhuwur saka pihak sing perang
      2. +1
        30 Mei 2018 14:00
        Prancis isih duwe paling
    3. +1
      30 Mei 2018 23:55
      Panthers sawise perang ana ing layanan karo Prancis lan Cekoslowakia
      1. Alf
        +3
        31 Mei 2018 17:58
        Kutipan saka Nehist
        Panthers sawise perang ana ing layanan karo Prancis lan Cekoslowakia

        Iku luwih gampang kanggo ngomong sing APA ora ing layanan karo Prancis sawise perang.
  15. 0
    30 Mei 2018 12:29
    IS kalah ing tingkat geni kanggo Macan, nanging Macan tiwas amarga kerumitan manufaktur lan bobote abot. nanging dheweke luwih nyaman tinimbang IS.
  16. +3
    30 Mei 2018 13:02
    Perbandingan tank liyane saka penggemar game tank ..
    lan komentar uga bakal nggawe sampeyan ngguyu - nalika mbuktekake kanthi busa manawa panther minangka tank medium ....
    banjur T-34-85 bakal dianggep abot.
    oh para ahli x.... s
    Pisanan sampeyan mutusake carane klasifikasi tank, nemtokake tujuane, banjur mbandhingake.
    lan comparison bodho saka paramèter kertas iku sejatine sifate game tank lan boten liyane
  17. +3
    30 Mei 2018 13:16
    sepisanan, aku ora setuju karo penulis sing IS-2 tank abot paling massive saka Perang Donya II, amarga aku ora nimbang KV-1 lan KV-1 karo tank beda - iki siji tank ing. modifikasi sing beda-beda lan, kanthi mangkono, KV-1 minangka tank abot sing paling gedhe ing Perang Dunia II, sing nomer loro, aku ora setuju karo kauntungan ing mobilitas macan, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur ...
  18. + 21
    30 Mei 2018 13:27
    Ngelingi sing mbokmenawa mung siji saka speaker sing njabat ing IS-2, IS-3, mugi kula sijine ing sandi "limang sen".
    IS-2 minangka tank abot sing luar biasa kanggo wektune kanthi senjata sing kuat. Inggih, IS-3 umume wong nggantheng lair taun 1945.
    D-25T minangka senjata ampuh banget. Yen TSh-17 uga didadekake siji (lan iki, aku kudu ngomong, iku proses Komplek lan laborious amarga tombol Alignment peduli karo loro joints swivel), banjur ing ngendi iku ngarahke projectile mabur ana. Ing kisaran apa wae. Kita mesthi duwe masalah karo target. Sawise dheweke nyeret aku menyang area lift T-34 (aku isih ngelingi iki kanthi isin). Ing sawetara endi wae watara 800 m. Perusahaan murub OFS kanggo tumindak dhuwur-mbledhos, lan T-34 ilang. Kabeh pamisah ing lapisan lan kasebar. Iki aku babagan kekuwatan amunisi D-25T.
    Aku sing iki seng di pengeni kanggo break liwat waja saka "macan", nanging ora kudu. Nalika kena proyektil 25 kilogram, aku yakin kru kasebut ngalami kejut cangkang sing abot.
    Lan siji cathetan kanggo penulis. Mesthi, kita ora duwe pemandangan periskop, nanging kanthi bantuan saka tingkat sisih kita dijupuk sampurna karo PDO lan geni semi-langsung.
    1. +3
      30 Mei 2018 16:08
      Matur nuwun, tansah seneng maca memoar saka saksi mata. eseman
    2. -2
      31 Mei 2018 18:35
      Lan apa hubungane T-34?. Apa sampeyan isih nulis babagan mobil minangka target. Apa sampeyan nembak Macan? Ora?. Dadi kenanganmu kanggo opo?
    3. 019
      0
      18 Januari 2019 02:27
      Kutipan: prajurit2
      IS-2 minangka tank abot sing luar biasa kanggo wektune kanthi senjata sing kuat.

      IS-2 minangka meriam turret self-propelled ndhukung BTT. Ing peran iki IS-2 wis tansah digunakake. Mung amarga ora bisa digunakake kanthi cara liya (contone, minangka tank abot).
      Kutipan: prajurit2
      D-25T minangka senjata ampuh banget.

      Beda karo liyane. Dadi, gun sampah kanggo BTT.
  19. +5
    30 Mei 2018 14:48
    Penulis mbingungake model IS-2 pisanan karo model irung lurus sing paling populer. Tank kuwi kanggo meriam Macan angel banget nalika tabrakan, amarga meriam Macan ora nembus bagian ngarep ndhuwur lambung IS kasebut sanajan ditembak ing jarak kosong, bathuk menara kasebut ora luwih saka 300 m, lan bagean ngarep ngisor awak ora luwih saka 500 m, nanging trek cadangan isih dipasang ing bagean awak iki, ya, lan terrain nutupi bagean waja iki. Bumi bunder. . Ora preduli meriam IS ing endi kanggo nabrak Macan. Malah proyektil sing mbledhos dhuwur ndadekake Macan ora bisa ditindakake. Mula, pimpinan Wehrmacht nglarang kapal tanker kasebut melu gelut karo IS-2. Apa sing kadhangkala digunakake dening kru T-34, sing nyelehake ember ing tong minyak. Saka jarak sing adoh, Jerman nganggep rem moncong lan percaya yen diserang dening IS-2, banjur mundur. Mulane wong Jerman ngilangi Macan saka produksi, ngganti karo Macan Royal.
    1. +4
      30 Mei 2018 18:24
      Quote: Bessarab
      Mulane, pimpinan Wehrmacht nglarang tanker kanggo perang karo IS-2.

      Ora ana larangan. Ana rekomendasi kuwat: aja ngandelake waja, elinga taktik lan mbayar manungsa waé kanggo latihan kru.
      Kesimpulan saka komandan perusahaan "Tigrov" babagan tabrakan karo IS-2. September 1944:
      6. Asil paling apik wis ngrambah karo shelling massive saka sisih lan buritan IS-2.
      7. Kajaba iku, sampeyan kudu melu ing tandhing tank karo unit IS-2 ing paling platoon Tigers. A kapisah "Macan" ing tandhing kuwi wis pinasthi karusakan.

      Komentar Guderian babagan kesimpulan:
      3. Babagan poin 5 lan 6: yen mungsuh duwe bedhil anti-tank 122 mm lan 57 mm ing Front Wétan lan bedhil 92 mm - ing Front Kulon lan ing Italia, Macan ora bisa nglirwakake teknik pertempuran taktik sing ditetepake kanggo jinis tank liyane. Kaya tank liyane, Macan ora duwe hak maneh kanggo maju ing papan sing dhuwur kanggo pengintaian. Ing kahanan kaya mengkono, telung "Macan" nampa hit langsung saka cangkang 122-mm lan padha numpes. Akibaté, rong anggota kru padha tiwas. Prinsip taktik tank kaya ing ngisor iki: tank mung bisa nyabrang bukit minangka bagéan saka subunit, kanthi cepet lan ing tutup saka tembakan artileri. Yen kondisi kasebut ora bisa ditemokake, bukit kasebut kudu dilewati, lan aturan iki dikenal ing batalyon tank abot saka Tigers.
      Formulasi kaya "kulit kandel", "ora kena pengaruh" lan "aman", digunakake dening kru "Macan", lan digunakake dening unit tank liyane kanthi tangan sing entheng, kudu diilangi saka panggunaan. Nanging, kru Macan kudu nggatekake aturan tempur dhasar sing ditrapake kanggo duel tank.

      4. Bab 7: Kesimpulan iki bener, nanging, nanging, telung "Macan" ora kudu mundur ing ngarepe limang IS-2 mung amarga ora bisa melu perang minangka bagean saka platun lengkap.. Ing sawetara kasus, pleton lengkap bisa uga ora ana ing kahanan iki. Ing pirang-pirang kasus, asil perang kasebut ora gumantung ing jumlah tank, nanging ing latihan taktik sing luwih dhuwur saka kru.
    2. +1
      31 Mei 2018 02:39
      Quote: Bessarab
      meriam Macan ora nembus sanajan ditembak ing jarak sing cedhak, bathuk menara ora luwih saka 300 m, lan bagian ngarep ngisor awak ora luwih saka 500 m.

      Nuwun sewu? Apa sampeyan 8,8 cm KwK 36 sing meh ora nembus 100 mm casting saka 300 meter?
    3. bip
      +2
      2 Juni 2018 23:13
      hi Komentar sing jelas babagan topik Artikel, Comrade Bessarab! apik Aku seneng carane kawruh sampeyan ...
  20. +1
    30 Mei 2018 15:18
    Nawakke bola-bali nyerang saben liyane saka kadohan saka bab 1000-1500 m, lan ing perang kaya Soviet IS-2s luwih kerep menang.


    Nanging, tank kasebut murub saka jarak sing dituduhake.
  21. +3
    30 Mei 2018 18:27
    Pratelan ing judhul artikel ora dibenerake. Yen sampeyan nuduhake rencana waja, banjur loro tank. Lan informasi babagan perang sing bakal teka sejatine nol! Apa gunane nulis artikel?
  22. +6
    30 Mei 2018 18:39
    Kutipan: Alexey R.A.
    Quote: Bessarab
    Mulane, pimpinan Wehrmacht nglarang tanker kanggo perang karo IS-2.

    Ora ana larangan. Ana rekomendasi kuwat: aja ngandelake waja, elinga taktik lan mbayar manungsa waé kanggo latihan kru.
    Kesimpulan saka komandan perusahaan "Tigrov" babagan tabrakan karo IS-2. September 1944:
    6. Asil paling apik wis ngrambah karo shelling massive saka sisih lan buritan IS-2.
    7. Kajaba iku, sampeyan kudu melu ing tandhing tank karo unit IS-2 ing paling platoon Tigers. A kapisah "Macan" ing tandhing kuwi wis pinasthi karusakan.

    Komentar Guderian babagan kesimpulan:
    3. Babagan poin 5 lan 6: yen mungsuh duwe bedhil anti-tank 122 mm lan 57 mm ing Front Wétan lan bedhil 92 mm - ing Front Kulon lan ing Italia, Macan ora bisa nglirwakake teknik pertempuran taktik sing ditetepake kanggo jinis tank liyane. Kaya tank liyane, Macan ora duwe hak maneh kanggo maju ing papan sing dhuwur kanggo pengintaian. Ing kahanan kaya mengkono, telung "Macan" nampa hit langsung saka cangkang 122-mm lan padha numpes. Akibaté, rong anggota kru padha tiwas. Prinsip taktik tank kaya ing ngisor iki: tank mung bisa nyabrang bukit minangka bagéan saka subunit, kanthi cepet lan ing tutup saka tembakan artileri. Yen kondisi kasebut ora bisa ditemokake, bukit kasebut kudu dilewati, lan aturan iki dikenal ing batalyon tank abot saka Tigers.
    Formulasi kaya "kulit kandel", "ora kena pengaruh" lan "aman", digunakake dening kru "Macan", lan digunakake dening unit tank liyane kanthi tangan sing entheng, kudu diilangi saka panggunaan. Nanging, kru Macan kudu nggatekake aturan tempur dhasar sing ditrapake kanggo duel tank.

    4. Bab 7: Kesimpulan iki bener, nanging, nanging, telung "Macan" ora kudu mundur ing ngarepe limang IS-2 mung amarga ora bisa melu perang minangka bagean saka platun lengkap.. Ing sawetara kasus, pleton lengkap bisa uga ora ana ing kahanan iki. Ing pirang-pirang kasus, asil perang kasebut ora gumantung ing jumlah tank, nanging ing latihan taktik sing luwih dhuwur saka kru.

    Diterjemahake menyang basa prajurit biasa, iki muni kaya iki = Aja melu perang langsung karo IS, ngalahake mung saka ambushes, nanging uga.
    aja lunga saka wong-wong mau. ora mbukak ngarep, cendhak. Sampeyan isih prajurit.
    1. +2
      1 Juni 2018 23:11
      Miturut cara, komando Jerman ngliwati omah liburan 2 minggu minangka IS-2 sing rusak, ditambah paket saka "Hitler" karo grubs ... mula ana akeh prajurit sing pengin ana ing Wehrmacht.
      1. Alf
        +2
        2 Juni 2018 17:00
        Kutipan: Oleg_2
        mila kathah prajurit ingkang kapengin wonten ing Wehrmacht.

        Lan perkasa?
        1. +3
          4 Juni 2018 15:56
          Aku ngerti sarkasmemu. Jujur, mesthi ana sing pengin. Sanajan, kaya sing ditulis Jerman, rapat ing lapangan karo IS-2 minangka bunuh diri kanggo prajurit.
  23. +2
    30 Mei 2018 18:50
    sayangé penulis nyuda peran tank abot mung kanggo fungsi anti-tank ... bedhil IS kaliber gedhe efektif nglawan benteng, sing ora kurang, yen ora luwih penting ....
    1. 0
      30 Mei 2018 21:13
      tank punika gerbong. Mbok menawa ana dilema ing kene: bisa nglindhungi dhewe lan ngrampungake misi tempur, utawa ngrampungake misi tempur kanthi biaya dhewe.
  24. +2
    30 Mei 2018 21:06
    Kutipan saka: ser56
    sayangé penulis nyuda peran tank abot mung kanggo fungsi anti-tank ... bedhil IS kaliber gedhe efektif nglawan benteng, sing ora kurang, yen ora luwih penting ....

    Jerman ditugasake peran iki kanggo tank sawise Peperangan Kursk. Kanggo wong-wong mau, iku penting. Kajaba iku, manawa prajurit tank Jerman utawa pilot mbutuhake wektu luwih akeh kanggo latihan tinimbang wong Rusia, lan Jerman nyoba nglindhungi ace sabisa-bisa. biaya.
    1. Alf
      +2
      30 Mei 2018 21:16
      Quote: Bessarab
      Mulane kahanan nyaman kanggo kru lan kabotan saka tank lan biaya dhuwur.

      Mangkono asil saka perang. Aces piyambak ora menang. Loro-lorone Jerman lan Jepang diobong, nanging Rusia lan Amerika menang perang, nyebar conveyor latihan personel.
    2. +1
      31 Mei 2018 02:00
      lan ing T-IV tegese iku ora aces sing perang? Utawa padha ditutupi karo layar?
      maca carane dheweke nglatih pilot ing pungkasan perang supaya pertahanan udhara nandhang kapitunan sanajan saka pengawal bomber sing ditemokake dening para pejuang
    3. +1
      31 Mei 2018 14:22
      Iku salah, amarga padha uga wis tank destroyers ing layanan.
      Kanggo latihan, ing pungkasan perang, kita entuk kesempatan iki.
      Nanging kenyamanan ing peralatan militer minangka keluwihan, fungsi sing cukup, panggunaan maksimal - tank ora urip suwe ing perang ... Nyuwun
      1. +3
        31 Mei 2018 15:36
        comfort malah karo pangayoman pegawe ora superfluous
        1. +1
          1 Juni 2018 11:00
          kang luwih - 1 "nyaman" macan utawa 3 fungsi IS-2s? nanging ing produksi ...
          1. +1
            2 Juni 2018 06:12
            kursi nyaman regane kaya rong tank?
            enem panthers luwih apik
            1. +2
              2 Juni 2018 09:52
              Enem "Panthers" regane 780 Reichsmarks, 000 RM saben (ing tingkat 130, 000 RM = 1940 rubel),
              "Macan" regane 350 RM,
              IS-2 ing 44-45 taun biaya ing sawetara 270 - 000 rubles.
              T-34 ing 41-45 taun biaya ing sawetara 275 - 000 rubles.
              Iki sing sampeyan pikir luwih apik.
              1. +1
                2 Juni 2018 13:01
                Matur nuwun kanggo cipher. Umumé, kaya mangkene - 1 Macan yaiku 3 IS-2 ... nilai tempur ora bisa dibandhingake ...
                1. 0
                  3 Juni 2018 08:22
                  biaya kursi nyaman kanggo IS ora dibeberke
                  ngarsane uga, nanging penembak jitu ing infantri padha luwih utawa kurang normal
                  1. +1
                    3 Juni 2018 13:26
                    Apa mung biaya "kursi nyaman kanggo IS"? Sampeyan uga kelalen babagan biaya "sofa nyaman kanggo IS" lan "jacuzzi nyaman kanggo IS".

                    Apa salah karo ngarahake?
                    Komandan tank duwe kabeh alat pengamatan - piranti periskop MK-4, enem slot penampakan ing menara, teleskopik PPU-8T, lan kolimator K8-T.
                    Penembake nduweni teleskopik TSh-17 kanthi perbesaran 4x lan lapangan pandang 16 °, pemandangan periskop PT4-17.
                    Loader nduweni rong slot penampakan, piranti periskop MK-4.
                    Pembalap nduweni celah penampakan lan rong periskop MK-4.
                    1. -1
                      3 Juni 2018 22:33
                      Mungkin pipi ing bokong kanggo penembak jitu iku overkill?
                      lengen prajurit nganggo slingshots, ing wektu sing padha nyimpen pangan
                      1. +2
                        3 Juni 2018 23:12
                        Apa maneh sing arep sampeyan sambat? Kanggo anané jamban anget, "blackjack" lan bocah-bocah wadon saka "tanggung jawab sosial kurang"?

                        "Macan" lan "Panthers" padha ala amarga padha prohibitively larang kanggo Reich. Produksie nyuda finansial lan sumber daya sing dudu Jerman sing paling sugih.
                    2. 0
                      3 Juni 2018 23:23
                      padha ora duwe bahan bakar cukup kanggo nomer tank kuwi
                      malah merga masalah minyak tanah, ora langka bensin, mung saben jet messer kaping lima mabur, liyane ora tau mabur.
                      utamane ing tank, iki katon ing Hongaria ing Maret 1945, ing April-Mei 1945, ing dalan menyang Praha, klompok Jerman mung dilewati.
                      ing pungkasan, padha nampa kekurangan bahan bakar sing padha, amarga wis dirusak dening tanker, meh menang ing awal perang.
                      1. +1
                        3 Juni 2018 23:44
                        Ing pungkasan perang, ana masalah karo bahan bakar ing Reich, nanging ing 41-43 kita uga duwe masalah karo bahan bakar, nanging Peperangan Moscow, Peperangan Stalingrad, Kursk Bulge ambruk mung ing taun iki.
                      2. +1
                        4 Juni 2018 12:31
                        Miwiti perang, wong Jerman kudu mikir babagan sumber daya ... Nanging, dheweke ora sengaja nyemprotake, kalebu FAA, lsp.
                        Kanggo sawetara alasan, Guderian wis cukup 4ki modern ... Nanging prabédan bisa diarahake menyang pambangunan pabrik bahan bakar sintetik ... keprungu .
                      3. +1
                        5 Juni 2018 07:35
                        miwiti perang, padha manteb ing ati ing blitzkrieg lan kamenangan ing
                        kanggo sampah sumber daya iki, banjur kabeh wong teka mlaku
  25. +4
    30 Mei 2018 21:17
    Kutipan: Cherry Nine
    Samsaya Awon, mobil dibandhingake bobot mung dening pembuangan enom (kepala) saka sekolah tank Soviet.

    Yen mangkono, kenapa tank kasebut diarani "berat"? Ora kuwat, ora kuwat, utawa malah, contone, nglukis-wja, yaiku, abot?
    Kutipan: Cherry Nine
    Kajaba iku, bobot Panther ora nggawe senjata turret serbu / kendaraan amplifikasi anti-tank, yaiku IS-2.

    Punika pitakonan prasaja: kok? Endi kriteria "menara" lan "didorong dhewe"? Panther bobote kaya Soviet abot. (HF utawa IS ora ketompo). Dheweke duwe bedhil medium-kaliber (kaya KV, contone). Lan nduweni mobilitas sing biasa-biasa wae ing medan perang (contone, luwih murah tinimbang tank IS). Pitakonan: kok Panther ora dadi-disebut. Tank destroyer?

    Kutipan: Cherry Nine
    Jerman, ngiring dening Anglo-Amerika, tindak menyang MBT, relatif ngandika, liwat KV-85, lan ora liwat T-34-85.

    Kabeh wong menyang MBT ora liwat untaian utawa tank medium, nanging diwiwiti saka syarat referensi pelanggan. Ing USSR, dheweke bisa nggawe MBT dhewe kanthi bobot nganti 40t, ing sisih kulon - bobote 50t plus. Keamanan lan daya tembak tank T-64 ora kalah karo mitra Kulon. Iku mung sing MBT pisanan digawe ing Kharkov, lan ora ing Leningrad. T-64 ora ana hubungane karo tank medium Soviet paling anyar, T-62. Lan prabédan 10 ton ing bobot saka MBT Soviet dibandhingake karo Western diterangake dening ngarsane loader otomatis lan, minangka asil, siji lan setengah kaping kurang dipesen volume.
    1. 0
      31 Mei 2018 02:57
      Kutipan saka DesToeR
      Yen mangkono, kenapa tank kasebut diarani "berat"?

      Amarga tank sing padha bisa medium, banjur abot, banjur medium maneh. Pitakonan saka swasana ati. IS-2 abot bobote luwih entheng tinimbang Centurion sing ora abot saka versi mengko. Penting apa panggonan tank manggoni ing pasukan, lan dudu apa sing diarani.
      Kutipan saka DesToeR
      Endi kriteria "menara" lan "didorong dhewe"?

      Ing awal perang - a howitzer karo loading kapisah. Nanging A-19 ora ana maneh howitzer, lan banjur loading kapisah mandhek dadi soko mboten umum.Amerika sijine bedhil anti-pesawat 120mm karo loading kapisah, kaya Jagdtiger, ing tank, lan ora ana maneh Matter ngendi tank. padha lan ngendi bedhil poto-propelled.
      Nanging, minangka nyatet ndhuwur, ing Tentara Abang ora ana turret bedhil poto-propelled, nanging ana tank artileri.
      Kutipan saka DesToeR
      duwe mobilitas sing biasa-biasa wae ing medan perang (contone, tinimbang tank IS).

      Iku misale jek sing ing Kubinka padha ora setuju karo sampeyan.
      Kutipan saka DesToeR
      Pitakonan: kok Panther ora dadi-disebut. Tank destroyer?

      Sampeyan bakal ngguyu, nanging aku ngerteni panther lan kingtigra minangka perusak tank kanthi kemampuan tank tambahan. Kajaba iku, yen meriam kerucut dipasang ing Macan, kaya sing dikarepake, pratelan kasebut minangka tank bakal ora ana dhasare.
      Kutipan saka DesToeR
      Ing USSR, dheweke bisa nggawe MBT dhewe kanthi bobot nganti 40t, ing sisih kulon - bobote 50t plus

      Omong kosong. Ing USSR, tank 30-ton minangka tank massa lan pembangunan terus saka iku, kang cukup logis. Ing Kulon, ing pungkasan perang, padha ngidoni pangembangan kendaraan ukuran medium lan langsung nggawe platform 45 ton kaya Panther, lan dikembangake. Dheweke bisa mbangun maneh produksi, layanan teknik, lsp.
      Kutipan saka DesToeR
      Keamanan lan daya tembak tank T-64 ora kalah karo mitra Kulon

      Aku malah bakal ngomong iku noticeably unggul kanggo mitra ing wangun M60.
      Kutipan saka DesToeR
      Lan prabédan 10 ton ing bobot saka MBT Soviet dibandhingake karo Western diterangake dening ngarsane loader otomatis lan, minangka asil, siji lan setengah kaping kurang dipesen volume.

      Bentenipun bobot ora diterangake dening AZ, Leclerc uga duwe, nanging kepinginan kanggo nyilikake volume dipesen. Nalika Jerman, lan luwih ing Kulon, padha siap kanggo inflate volume dipesen kanggo kabeh limo alasan beda. Iku mung lunga saka Panther, bus wojo banget uga.
      Loro-lorone pendekatan duwe pro lan kontra.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. 0
      31 Mei 2018 12:32
      aneh carane komentar nyegah mungsuh nulis bab piyambak ing profil ing paling ngisor, "Troll", kang bener amarga bobot saka tank ora gumantung ing swasana ati,
      Ora ana wong ing pikiran sing bener T-1,2 sing diarani wedges, nanging Tigra-1,2 kanthi bobot kaya abrams utawa merkava saka abot dadi MBT
      1. 0
        31 Mei 2018 13:44
        Kutipan saka YELLOWSTONE
        bobot tank ora gumantung ing swasana ati,

        Aku diterangake kahanan nyata reclassification sing kedaden karo mobil nyata. Yen sampeyan ora ngerti babagan crita iki - bisnis sampeyan.
        Kutipan saka YELLOWSTONE
        lan Tigra-1,2 karo bobot kaya abrams utawa merkava saka abot ing MBT

        Macan ora bisa dianggep "utama", amarga padha ing layanan karo batalyon individu, lan dudu divisi tank minangka kendaraan utama (ing jumlah). Babagan bobote, kaya sing wis dingerteni sadurunge, aku ora kasengsem.
        1. 0
          31 Mei 2018 15:07
          nggih kenapa? Tigers-1,2 MBT lan kabeh bagean tankette liyane lol
          ora bisa ditindakake, utamane nalika isih ora rasional lan pirang-pirang taun sawise kedadeyan sing diterangake.
          1. 0
            31 Mei 2018 15:20
            Aku ora kasengsem banget.

            lan saben wong rampung uninteresting sadurunge iku, uninteresting ya
  26. +2
    31 Mei 2018 09:47
    Yagene ora ditulis yen menara "Tiger" nguripake saka aktuator hidrolik sing digerakake dening mesin utama? Lan kacepetan rotasi menara gumantung ing nomer révolusi mesin. Lan iki penting banget, elinga sepira asring kasebut kanthi tepat, ngarahake alon saka "Macan"? Kasunyatan iku padha murub utamané saka posisi parking lan "Tiger" iki dibutuhake kanggo tansah ninggalake engine mlaku ing kacepetan kurang kanggo nguripake turret, kang suda urip engine wis kurang lan unmasked tank ing ambush lan menehi alon. giliran menara. Ana wektu ing memoar saka tanker Jerman nalika padha sambat sing padha meh tansah kenek tank Soviet karo dijupuk pisanan, nanging banjur, nalika nimble "telung puluh papat" nyedhaki kadohan nalika pamindahan sudut gedhe, "Macan" ora. wektu maneh kanggo ngowahi menara ....
    1. 0
      31 Mei 2018 11:59
      Kutipan saka Monster_Fat
      "Macan" ora duwe wektu maneh kanggo ngowahi menara ....

      Lan nambah gas nalika perang?
      1. 0
        31 Mei 2018 15:08
        mbokmenawa ora kudu ditambahake banget ing parkir
        1. +2
          31 Mei 2018 15:26
          Kutipan saka YELLOWSTONE
          mbokmenawa ora kudu ditambahake banget ing parkir

          Gasping tanpa beban ora becik kanggo mesin pembakaran internal. Nanging, proyektil mungsuh sing nyerang tank malah luwih mbebayani.
          1. +1
            31 Mei 2018 15:37
            iku luwih mbebayani kanggo drive karo macet
      2. +1
        31 Mei 2018 15:12
        Lan maca memoar saka tanker Jerman .... - padha Sejatine disusun ambushes ing ndudhuk caponiers, yen sampeyan gas, pisanan, sampeyan langsung menehi metu ambush karo exhaust, sareh, trench cepet isi munggah karo exhaust gas, lan ora ana apa-apa. kanggo ambegan, sampeyan kudu ninggalake papan ambushes lan mundur menyang jarak sing dibutuhake, nanging .... ing wektu iki, cepet "telung puluh papat" wis ana ing mburi ...
        1. 0
          31 Mei 2018 15:23
          lan katelu, sistem rotasi turret mung bakal mabur metu wassat
    2. +2
      1 Juni 2018 02:18
      Sampeyan sebagéyan bener ... Nanging sampeyan lali yen tanker sinau cepet ing perang. ya wis. menara ing "Tiger" alon diputer, lan tanker Jerman nemu dalan metu, padha nguripake kabeh tank, karo waja frontal, kanggo amba dikarepake ing titik. Dadi luwih cepet. PS Aku nonton film bab veteran SS ngendi siji tanker ngandika iki. Miturut cara, ing babad saka Perang Donya II padha asring nuduhake carane nyoba "Macan", kang nguripake ing titik ... ndudhuk munggah Bunch saka bumi.
  27. +3
    31 Mei 2018 16:17
    Hmmm, penulis kudu ngerti yen IS-2 njupuk Tiger head-on saka 1800 meter, preduli saka titik impact.
    Macan saka 1200 m bisa nyerang IS-2.
    Saiki babagan tingkat geni. Aku ora ngerti apa jenis edhan babagan tingkat dhuwur saka geni Tiger lan apa.
    amunisi iki arang banget ora nyaman.
    Yen katon ing rak amunisi, iku dumunung ing sisih tank, lan ing kasunyatan, loader bisa njaluk 3 cangkang nemen ing amunisi paling cedhak kanggo wong tanpa masalah. lan malah banjur jangkah bakal paling sethithik 15, 20 detik saben tembakan, nanging cangkang liyane entuk saka area senam daya..
    Miturut cara, ing Royal Tiger, ana akses luwih utawa kurang trep kanggo mung 8 cangkang menara. supaya kemungkinan asor padha. kajaba kanggo sawetara luwih saka geni mateni IS-2.
  28. +6
    31 Mei 2018 17:49
    Senjata para pemenang sing paling apik. Yen ora, iku gegaman saka vanquished. Apa sing arep dirembug?
    1. 0
      31 Mei 2018 20:24
      Kok durung numpak? Wiwit iku, ora ana kamenangan gedhe.
    2. 0
      1 Juni 2018 07:58
      Pendekatan entheng
  29. +3
    31 Mei 2018 18:13
    Penulis, judhul artikel lan isine ana rong bedane gedhe. Tanpa nganalisa taktik nggunakake tank abot, diskusi babagan karakteristik kinerja bakal ilang kabeh makna. Analisis tabrakan langsung - ora. Artikel banget banget.
  30. -1
    31 Mei 2018 18:47
    Mangkene sing dakkarepake para ahli - mbandhingake jumlah foto Isov lan Macan sing diobong. Nanging foto garis ngarep minangka kasunyatan perang.
    1. +4
      1 Juni 2018 11:42
      Sampeyan mung kudu nganggep jumlah kamera lan kualitas bahan fotografi ing loro-lorone. PR ing Jerman dipromosekake luwih apik tinimbang ing USSR.
    2. bip
      +3
      3 Juni 2018 01:23
      Ing Tentara Abang, padha sah duwe kamera lan mung fotografer departemen politik (foto kanggo kertu partai lan foto resmi liyane) lan foto jurnalis (biasane dipentasake foto, kayata "Instruktur politik ngunggahake pejuang kanggo nyerang" utawa "Pejuang PTR njupuk ing. tank mungsuh" ...), prajurit liyane dilarang nindakake iki (lan kamera sing dijupuk langsung disita), mulane ana sawetara foto Soviet saka garis ngarep lan mburi sing paling cedhak!
      Dadi foto garis ngarep ora mesthi persis "bebener perang" sing kadhangkala dianggep! nglirik
  31. Alf
    0
    31 Mei 2018 21:24
    BATU KUNING,
    Waca tembung sampeyan babagan perbandingan kacepetan projectile Panther.
    1. 0
      1 Juni 2018 08:15
      angka 925 diwenehi ora kanggo bolts sub-kaliber, nanging kanggo bolt waja-piercing biasa karo bledosan kanggo bedhil sadurungé dheweke uga bisa njupuk.
      1. Alf
        0
        1 Juni 2018 19:45
        Kutipan saka YELLOWSTONE
        angka 925 diwenehi ora kanggo bolts sub-kaliber, nanging kanggo bolt waja-piercing biasa karo bledosan kanggo bedhil sadurungé dheweke uga bisa njupuk.

        Kanggo apa awal? Sampeyan paling ora mbukak karakteristik kinerja Panther.
        Aku mbaleni maneh, pancen ora ana cangkang sub-kaliber ing Panther BC.
        1. 0
          2 Juni 2018 06:08
          sampeyan kudu katon menyang ciri kinerja iki
          ing memoar Soviet para tukang militèr lan tank, uga ditulis babagan 2 kaping luwih gedhe ns utawa energi kinetik senjata tekanan tinggi Jerman.
          1. Alf
            +1
            2 Juni 2018 16:58
            Kutipan saka YELLOWSTONE
            sampeyan kudu katon menyang ciri kinerja iki

            Aku nggawa khusus kanggo sampeyan.
            1. 0
              3 Juni 2018 08:26
              utamane sampeyan kudu ndeleng dhewe nalika nulis mung babagan 925 lan "ora ana sing luar biasa"
  32. 0
    1 Juni 2018 01:15
    BATU KUNING,
    Imbangan kerugian ora kanggo T-34, iki bener, nanging mung perlu kanggo mbudidaya sing ing wektu nalika "panthers" wiwit digunakake digunakake ing paprangan, Tentara Abang wiwit tumindak nyerang. operasi, lan ing nyerang, sing ngerti, sisih nyerang biasane nandhang sangsara losses abot.
    1. 0
      1 Juni 2018 07:58
      metu ing panther kanthi sub-kaliber padha karo bedhil nglawan bedhil lan luwih mobile tinimbang IS.
      Jerman piyambak asring counterattacked, kajaba Belarus, utamané ing negara Baltik lan Hongaria, nalika nandhang sangsara kurang losses, ing Hongaria nglawan Royal Tigers lan Jagdpanthers, padha umume kudu ngadeg ing pertahanan karo tentara meriem anti-tank, kaya sadurunge ing. Kursk Bulge
  33. 0
    1 Juni 2018 11:55
    BATU KUNING,
    Yen sungsang beda (ukuran kasus), banjur bedhil beda. Sawetara Flak, liyane Kwk, Pak.
    1. 0
      2 Juni 2018 06:10
      Sejatine ana siji bedhil, iku cetha sing iki reworked kanggo tank
      1. 0
        2 Juni 2018 07:21
        Banjur, bedhil 75mm padha. Remodeled, nanging siji bab. tresna 6 jinis bedhil karo unitary BP lan 6 jinis bedhil karo loading kapisah - padha reworked, nanging bab sing padha. lol ngguyu
        1. 0
          3 Juni 2018 08:28
          bedhil kasusun ora mung saka breech
          malah luwih nyebarake bedhil anti-pesawat, sing sadurunge disenengi lan digunakake minangka anti-tank.
          panther langsung duwe bedhil anti-tank
          Bedane Pak malah kurang karo Kwk
          1. 0
            3 Juni 2018 14:26
            Ukuran breech, ukuran tong minyak (kaliber lan dawa), ngarsane utawa jinis piranti recoil, ngarsane utawa jinis rem moncong - kabeh iki mengaruhi kualitas dijupuk. Ngganti paramèter apa wae nganti paramèter minimal ndadékaké senjata anyar. Secara resmi, Kwk, Pak, Flak, sanajan duwe kaliber siji lan siji jinis amunisi, ora bakal padha. Kanggo wong-wong mau, istilah kasebut digunakake - bedhil kanthi balistik sing padha.
            Kira-kira 88mm. FlaK 18/36/37 lan KwK 36, sing nduweni kaliber lan laras sing padha, minangka bedhil sing beda, paling ora ana rem moncong ing KwK lan sistem kontak sing beda. (Ngapunten ing komentar pungkasan, kula kelalen babagan KwK 36). Senjata iki nduweni balistik sing padha, nanging ora bisa diarani padha. KwK 43 lan Rak 43, sanajan padha duwe kaliber lan sumber daya padha, ora bisa disebut padha.
            Kira-kira 75 mm. Senapan PzV - Kwk 42 ora padha karo senapan anti-tank Pak 40 utawa tank KwK 40.
            1. 0
              3 Juni 2018 22:33
              Iku padha karo pak42
              1. 019
                0
                18 Januari 2019 02:21
                Kutipan saka YELLOWSTONE
                Iku padha karo pak42

                Ora ana bedhil kuwi. Paling asring, iki diarani StuK 42. Iki sing ana ing Jagdpanzer IV.
                Ora ana pilihan sing kasedhiya.
  34. +4
    1 Juni 2018 12:04
    Mbandhingake tank minangka sarana kanggo ngancurake tank liyane pancen salah arah. Transformasi tank dadi senjata anti-tank minangka kesalahan utama konsep Jerman nggunakake kendaraan lapis baja ing perang.
    1. +1
      1 Juni 2018 14:23
      ora mung Jerman, Abrams digawe ing konsep padha
  35. +3
    1 Juni 2018 14:23
    Asil punika instruksi ditanggepi dening komando Wehrmacht kanggo tanker Jerman. ngendi tandhing tank karo IS-2 dilarang lan diprentahake kanggo perang karo mesin iki saka ambushes lan papan perlindungan. Aku maca dhewe amarga penasaran. Lan IS-2 karo meriam iku invaluable kanggo ndhukung infantri sak perang kutha.
  36. kig
    +2
    1 Juni 2018 15:39
    Lan ayo ngrungokake wong-wong sing nglawan dheweke?

    Fadin A.M. Komandan tank T-34-76:
    Kita ngadeg ing caponiers sing digali ing lereng kebon anggur. A kilometer ahead saka kita ana biara. Dumadakan, "Macan" nyusup metu saka mburi tembok watu pager. Wis mandheg. Ing mburi dheweke, liyane, banjur liyane. Sepuluh mau metu. Ya, kita mikir - Khan, dheweke bakal entuk kita. Wedi tansah duwe mata gedhe. Metu saka endi wae, loro IS kita 2 teka. Aku weruh wong pisanan. Baris karo kita, ngadeg. Loro "Macan" misah lan maju rada maju, kaya tandhing. Kita preempted karo dijupuk lan kabongkar loro menara. Liyane - sapisan, sapisan lan ing mburi tembok

    Otto Carius, komandan tank Tiger:

    Nalika T 34 karo bedhil long-barrel muncul, sampeyan sok dong mirsani sing katon?
    "Kaping pisanan kita mung weruh dheweke! Nanging iki ora teka minangka surprise kanggo kita. Kita wis ngerti babagan dheweke lan ngenteni suwe kanggo penampilane. Dheweke malah luwih mbebayani tinimbang sadurunge. Nanging "Stalin" [IS 2], ing mratelakake panemume, dadi luwih utawa kurang rasah. Kanthi loading kapisah iki kang ... Lan isih abot, mbokmenawa. Aku malah ora tau ndeleng "Stalin" ing gerakan.


    Zakharov B.P., komandan perusahaan tank IS-2:


    Apa tingkat geni saka IS-2 tank gun? "Maksimum rong tembakan saben menit. Loader nduweni tugas sing angel: ing wiwitan perlu kanggo nyelehake proyektil sing bobote kira-kira 25 kilogram, push karo rammer kayu, banjur njupuk lengen klambi, sing uga bobote 25 kilogram, lan nyurung ing kono. Iki, mesthi, dawa banget, nanging yen kena, banjur target wis kena.
  37. +1
    1 Juni 2018 19:54
    Kauntungan sing ora diragukan saka tank Jerman yaiku tingkat geni sing luwih dhuwur sing digandhengake karo kaliber proyektil sing luwih cilik lan cara loading sing beda. Kapal tanker Soviet mbutuhake paling sethithik 20 detik kanggo nyiapake tembakan, nalika loader Jerman bisa nindakake ing 8-10 detik. Mangkono, "Macan" bisa kanthi cepet nyetel ngarahake lan nggawe tembakan kapindho kanthi luwih akurat.
    Kene iku worth considering parameter kayata kacepetan rotasi menara. Kanggo "Tiger" ora ngluwihi 6 derajat per detik, kanggo IS-2 - 13-16 derajat per detik. Kanthi kecepatan sudut sing dhuwur saka target, "Macan" ora duwe kesempatan kanggo nabrak.
  38. +2
    1 Juni 2018 20:17
    Kutipan: Cherry Nine
    Ngomongake, kanggo wiwitan, saka jarak apa Panther nabrak T-34-85 ing proyeksi frontal kanthi proyektil BB nalika Perang Dunia II. Lan carane iku cara liyane watara.
    Projectile waja-tindik T-34-85 nusuk waja frontal Panther ing 1000 m. Penetrasi waja cangkang Panther luwih dhuwur. Iku kasunyatan, nanging! Ing jarak sing luwih saka 1000 m, tank sing dadi target ora mung bisa nabrak, nanging sadurunge kudu dideteksi.
  39. +2
    1 Juni 2018 21:01
    Kutipan saka Cannonball.
    Proyektil tembus waja T-34-85 nyusup waja ngarep "Panther" ing 1000 m

    Aku ora pierce, waja Panther saka bathuk luwih apik tinimbang Macan, amarga. 85 ... 82mm sheet wis slope. Suda kekandelan lembaran ngarep Panther luwih dhuwur tinimbang Macan. Topeng Cannon lan, kanthi mangkono, waja ngarep menara uga luwih kenthel tinimbang Macan. T-34-85 mbebayani kanggo Panther ing proyeksi frontal ing jarak ora luwih saka 800m lan saka kadohan nganti 500m iku agawe. Pitakonan liyane yaiku kenapa tanker Jerman ing Tigers lan Panthers wedi banget karo T-34-85? Jawaban iki prasaja: jarak maksimum baris-of-sight arang ngluwihi 1800m, lan jarak paling umum ora luwih saka 500...1000m. Sing. nalika ketemu karo T-34-85, ing paling kasus, mungsuh padha ing kadohan saka geni nyata saka tank Soviet. Mesthine, kemungkinan penetrasi dening Jerman luwih dhuwur, nanging hit projectile 85mm kanggo Tiger lan Panther ora ana maneh.
    1. +1
      2 Juni 2018 09:23
      Ing modifikasi saka 1943 waja frontal Panther ana: bathuk awak (ndhuwur), mm / deg. 80/57°, ngarep awak (ngisor), mm / deg. 60/53°.

      Tabel penetrasi waja saka bedhil tank S-85 53 mm ing sudut rapat 60 °:
      Projectile UBR-365 armor-piercing blunt-headed kanthi tip balistik, tracer - 83-85 mm ing jarak 1000 m.
      Projectile UBR-365K waja-piercing tajem-headed, tracer - 75-78 mm ing kadohan saka 1000 m.
      Projectile UBR-365P waja-piercing jinis reel sub-kaliber, tracer - 80 mm ing kadohan saka 1000 m.

      Waja Luwih luwih dikiataken ing Panther muncul karo Ausf. G, kang tindak menyang seri saka Maret 1944, dheweke diantemi saka kadohan rada cendhek - 700-800 m.
      1. +1
        2 Juni 2018 14:31
        Kutipan saka Cannonball.
        Tabel penetrasi waja saka bedhil tank S-85 53 mm ing sudut rapat 60 °:

        ya wis. Mung tabel sampeyan salah maca.
        Penetrasi ing sudut 60 ora ateges projectile normal lan pierces waja mudhun, jejeg ing piring. Sampeyan kudu doyo liwat kekandelan normalized. VLD Panthers kanggo BB S-53 ora bisa ditembus.
        1. +1
          2 Juni 2018 14:47
          proyektil tumpul cukup normal ...
          1. +1
            2 Juni 2018 22:30
            Kutipan saka: ser56
            proyektil tumpul cukup normal ...

            Kanthi rasio cilik banget.

            Yen dumadakan sampeyan pengin ngerti carane iku karo VLD Panthers ing nyata 43rd, lan dudu khayalan, sampeyan bisa ngetik "Kubinka shelling Panther", contone,.
        2. 0
          3 Juni 2018 14:15
          Nanging, waja frontal menara isih digawe saka 1000 m lan ana 110 mm ing 10 derajat.
          1. 0
            3 Juni 2018 17:57
            Kutipan saka Cannonball.
            Nanging, waja frontal menara isih digawe saka 1000 m

            Apa sampeyan ngomong babagan asil shelling utawa apa?
            Nanging, asil shelling mobil 43 lan 45 taun bisa beda banget. Ing pungkasan perang, kucing padha sedhih banget.
            1. +1
              3 Juni 2018 19:15
              Lan babagan shelling uga.
              Ing tangan liyane, sak perang tank fleeting, ngendi kabeh lan kabeh flickers lan rumbles, sing bakal count saka apa kadohan saka 500 m utawa 1000 m seng nembus waja. Sing utama ing kene mung mlebu lan nyoba ora ngganti dhewe.
              Mulane, kabeh pirembagan babagan iki subyektif banget.
              Njupuk, contone, dina iki, tank biathlon, kahanan paling griya ijo, teknologi modern, optik banget, komputer balistik ... lan padha isih kantun.
              1. Komentar wis dibusak.
              2. +1
                3 Juni 2018 23:55
                Kutipan saka Cannonball.
                shooting uga.

                Ora dimangerteni.
                Apa sampeyan ngerti tes, miturut asil sing disaranake kru T-34-85 kanggo ngarahake menara? Mangga wenehi link.
                Aku ngerti 2 prasaja:
                1. Miturut asil perang ing Prancis, bedhil 76 mm Amérika dianggep ora ana guna ing pertempuran frontal karo Panthers.
                2.
                Cangkang waja piercing Amerika 76-mm nembus piring sisih tank Tiger-B saka jarak 1,5-2 kaping luwih gedhe tinimbang cangkang 85-mm domestik.

                https://mihalchuk-1974.livejournal.com/89940.html
  40. 0
    1 Juni 2018 23:53
    Aja lali babagan mesin.
    Jerman minangka karburator.
    Rusia iku diesel.
    Mesin iku jantung mobil, lan sampeyan kabeh bedhil, bedhil ... MAIN TAIL)))))!
    Tank kudu dianggep minangka sakabehe:
    1. Biaya tank lan biaya saben jam kanggo ngrakit kendaraan anyar.
    2. Rentang amunisi sing digunakake, kalebu kanggo ngrusak tenaga mungsuh.
    3. Maintainability ing lapangan.
    4. Requirements kanggo bahan bakar lan pangopènan.
    5. Bobot - tank drive liwat kreteg lan transportasi dening railway (syarat dimensi). (Koyone ing "Macan" uler liyane padha nganggo klambi sepur ???).
    6. lsp..... lsp.
    Iki bakal menehi efek teknis + persiapan lan kahanan psikologis kru. Aja lali yen panyerang kalah 1,5-2 kaping luwih saka pemain pertahanan.
  41. kig
    +2
    3 Juni 2018 02:20
    Ing kene kita diukur kanthi erudition, nanging ora bakal kita nguripake, supaya bisa ngomong, menyang sumber utama? Kene kuotasi saka buku "Aku perang ing T-34", kang, sing ngerti, diklumpukake saka memoar peserta ing perang, lan ora marshals lan jenderal.

    tanpa istiméwa, kabeh tanker diwawancarai ngujo pandelengan saka bedhil tank Jerman. Minangka conto, ayo padha nyebutake memoar V.P. Bryukhova: "Kita mesthi nyathet optik Zeiss sing berkualitas tinggi. Lan nganti pungkasan perang, iku kualitas dhuwur. Kita ora duwe optik kaya ngono. Pemandangan dhewe luwih trep tinimbang kita. We duwe tandha ngarahake ing wangun segi telu, lan ana risiko ing sisih tengen lan kiwa. Dheweke duwe divisi iki, koreksi kanggo angin, kanggo jarak, liyane "

    masalah utama peralatan komunikasi tank T-34 ing 1941-1942. iku ora dadi luwih jumlahe minangka kualitas 71-TK-3 stasiun dhewe. Kapal tanker menehi kabisan minangka moderat banget. "Ing lelungan, dheweke njupuk watara 6 kilometer" (P.I. Kirichenko). Mratelakake panemume sing padha karo tanker liyane. "Stasiun radio 71-TK-3, kaya sing dakelingake saiki, minangka stasiun radio sing kompleks lan ora stabil. Dheweke kerep banget rusak, lan angel banget kanggo ngatur dheweke, "ujare A.V. Bodnar.

    statistik, tank diesel-powered wis ora kauntungan safety geni liwat kendaraan carburetor-powered. Miturut statistik saka Oktober 1942, T-34s diesel diobong malah luwih kerep tinimbang tank T-70 ngisi bensin aviation (23% mungsuh 19%). Insinyur situs tes NIIBT ing Kubinka ing taun 1943 teka menyang kesimpulan sing langsung ngelawan karo penilaian saben dina babagan kemungkinan kontak saka macem-macem jinis bahan bakar. "Penggunaan mesin karburator Jerman tinimbang mesin diesel ing tank anyar, dirilis ing taun 1942, bisa diterangake kanthi: [...] kaluwihan saka mesin karburator ing babagan iki, utamane kanthi desain sing kompeten lan kasedhiyan pemadam kebakaran otomatis sing dipercaya "[3]. Nggawa obor menyang ember bensin, desainer Kucherenko ngobong sepasang bahan bakar molah malih. Ora ana vapors sarujuk kanggo kontak karo obor liwat lapisan bahan bakar diesel ing ember. Nanging kasunyatan iki ora ateges sing bahan bakar diesel ora bakal suar saka cara akeh liyane kuat saka kontak - projectile hit. Mulane, panggonan seko nawakke bahan bakar ing kompartemen pertempuran tank T-34 ora nambah safety geni saka "telung puluh papat" ing comparison karo ora pati cetho, kang tank dumunung ing mburi awak lan padha kenek luwih jarang. V.P. Bryukhov negesake apa sing dikandhakake: "Kapan tank kasebut murub? Nalika projectile nabrak tank bahan bakar. Lan kobong nalika ana akeh bahan bakar. Lan ing pungkasan perang, ora ana bahan bakar, lan tank meh ora kobong.
    1. 0
      3 Juni 2018 08:30
      Burns beda kabeh padha lan Jerman sijine karburator amarga diesel dibutuhake kanggo kapal selam lan ing tank padha nggunakake bensin sintetik liyane.
  42. +2
    3 Juni 2018 16:37
    Loro-lorone "Tiger" lan "IS-2" minangka kendaraan abot sing kira-kira kelas lan jinis sing padha. Loro-lorone kendaraan tempur serius ing wektu kasebut.
    Nanging aja lali manawa komando Jerman nglarang tanker macan panther kanthi pesenan langsung supaya ora melu perang frontal karo IS-2.
    Komando kita ora ngetokake pesenan kasebut marang IS. Lan ngandika akeh ...
    1. 0
      3 Juni 2018 22:39
      Jinis kasebut bisa uga ora bobot, miturut IS-2 padha karo panther. Ing wiwitan perang, Jerman uga ora nampa perang frontal, mundur lan, dadi wedge mbalikke, nunggu serangan Soviet supaya tank bakal ngganti sisih. Ing bathuk, panther nyerang tank ing jarak maksimal. Royal Tiger, umume, uga, lan ora tansah gonjang-ganjing dening projectile saka IS-2.
  43. +2
    3 Juni 2018 19:09
    Cherry Nine, kabeh ing donya iki subyektif, lan pendapat, lan mine, lan "wong serius", lan "ahli pop sandi". Iku mung obyektif sing T-34-76 / T-34-85, ing syarat-syarat total kabeh pertempuran, technical, teknologi lan karakteristik ekonomi, pancen tank paling apik ing Perang Donya II. Minangka salah siji saka bantahan ing sih saka statement iki bisa dianggep umur dawa. Iki ana ing layanan karo USSR / RF nganti 1993, lan ing pangkalan panyimpenan nganti 2005. Ing sawetara negara berkembang, T-34 isih ana ing layanan nganti saiki.
    Ing jagad iki, ora ana akeh tank sing isih ana ing jajaran pangembangan Perang Dunia II sing ana ing layanan ing abad kaping 2, lan T-21 isih bersenjata lan mbebayani banget.
    1. 0
      3 Juni 2018 22:42
      Ora, produksi panther, umpamane, langsung kasebar miturut teknologi ing antarane pabrik-pabrik cilik, iki ora tau kedadeyan karo T-34.
      apa sing ora ditindakake Jerman yaiku produksi BOPS kanthi bentuk murni nalika sampeyan bisa nggunakake kanggo tujuan sing padha tinimbang cangkang sub-kaliber saka meriam kaliber medium 120mm, sing bakal duwe OFS normal kanggo tank kasebut.
      1. 0
        4 Juni 2018 00:16
        "Telung puluh papat" dibangun ing Kharkov, Stalingrad, Gorky, Nizhny Tagil, Chelyabinsk, Sverdlovsk, Omsk. Lan iki ora ngetung akeh subkontraktor, kalebu sing cilik.

        Jerman duwe 12,8 cm Pak 44 L/55 bedhil. Iki diinstal ing Jagdtiger karo OFS bobot 28 kg (BB 3,6 kg).
        Kanggo comparison, grenade OF-471 HE kanggo gun D-122T 25-mm dipasang ing IS-2 bobote 25 kg (bledosan 3 kg).
        Miturut cara, waja-tindik saka Pak 44 L / 55 edan: ing 500 m - 166-235 mm, ing 1000 m - 143-210 mm, ing 2000 m - 117-190 mm.
        Nganti taun 1948, ora ana tank ing donya sing bisa nahan serangan proyektil 28 kg. Tank pisanan sing bisa nahan geni PaK 44 yaiku tank Soviet IS-1949 sing berpengalaman ing taun 7.
        1. 0
          5 Juni 2018 07:40
          iki kabeh pabrik gedhe, ora jaringan pabrik cilik
          bedhil iki muncul amarga masalah karo tungsten Amérika lan sadurunge 5 tank iki nahan serangan Amerika ing Italia, bedhil poto-propelled iki meh kaping pindho minangka abot minangka panther.
      2. +1
        21 Juni 2018 12:21
        1. Amunisi sub-kaliber Tungsten wis ora ana ing rak amunisi tank nyata wiwit taun 1942. Ditanggepi individu kanggo sawetara ace tank. Luwih saka 98% cangkang sing dipecat yaiku PzGr39. Kanggo bedhil anti-tank, persentase cangkang sub-kaliber malah kurang. Bener 1-2 cangkang saben tong. Mulane, karakteristik cangkang kasebut ora dibahas. USSR uga ngasilake cangkang sub-kaliber tungsten kanthi jumlah sing winates, sanajan ana cadangan tungsten sing akeh, amarga biaya produksi sing dhuwur.
        2. Tank ora perang karo tank, nanging karo benteng lapangan. Yen sampeyan maca buku Carius "Tanks in the Mud", luwih saka 90% perang yaiku bedhil anti-tank lan infantri. OFS KWK 36 ana luwih utawa kurang cukup kanggo menehi hasil karo Fri artileri. OFS KWK 42 saka Panther wis fragmentasi kurang saka 45 mm gun, lan arang banget cukup. Tumindak dhuwur-mbledhos ora cukup kanggo karusakan dipercaya saka bunker ing 3 gulungan. Panyebaran bunder ing antarane bedhil mesthi luwih apik kanggo D25T tinimbang kanggo KWK36 lan KWK42. Malah tanpa cangkang sub-kaliber. Ing jarak tembak luwih saka 1 km, IS-2, Tiger, lan Panther nduweni kaluwihan.
        3. Anti-tank artileri.
        Amarga kasunyatane yen> 70% artileri anti-tank ing WWII ana ing sisih pinggir kendaraan, Panther jelas kalah ing IS-2 lan PzKpfw VIE. Kerentanan saka ATs cahya ing umum katon aneh malah kanggo tank medium.
        4. Panther minangka tank "buta", sanajan dibandhingake karo Macan. Saliyane ing ngarsane gunner, ora ana apa-apa.
        IS-2 minangka sirah lan pundhak ing ndhuwur. Macan luwih elek tinimbang IS-2. Sing. ing asas, PzKpfwV ora bisa nemokake bedhil anti-tank ing jarak tembak nyata sadurunge dijupuk pisanan.

        Akibaté, Panther bisa èfèktif nangani benteng lapangan lan tank ing kadohan nganti 1 km, kang rodok olo kanggo tank abot ing pitakonan. Kabeh liya minangka pangecualian. Iki ora langsung dikonfirmasi dening losses gedhe saka Panthers relatif kanggo Tigers lan IS2 ing operasi nyerang.
        1. 0
          21 Juni 2018 12:27
          Sampeyan bisa ngrembug T-34-85 ing pertahanan, nalika siji menara karo 90mm waja nempel metu, utawa cangkang HEAT. Panther uga ora bakal munggah kanggo par. Bisa uga properti unik saka Panther yaiku kemampuan kanggo mencet siluet tank ing pamindhahan kanthi jarak 400-600 m kanthi kecepatan nganti 30 km / jam, lan nindakake geni sing kuat saka ambushes ing jarak medium, sing kadhangkala kena pengaruh. .
        2. 019
          -2
          18 Januari 2019 02:13
          Kutipan saka angsa
          OFS KWK 36 ana luwih utawa kurang cukup kanggo menehi hasil karo Fri artileri.

          Kanthi saham ageng. Sampeyan bisa njupuk malah tanpa utamané ngarahake. Babagan.
          Kutipan saka angsa
          OFS KWK 42 saka Panther wis fragmentasi kurang saka 45 mm gun, lan arang banget cukup.

          Area karusakan efektif Sprgr. 42 ana kira-kira 31 sq. m.
          Wilayah karusakan efektif saka pra-perang 45 mm OFS yaiku 7,0-7,5 meter persegi. m.
          Wilayah karusakan efektif saka 45 mm perang OFS kira-kira 5 meter persegi. m.
          Ana sawetara prabédan, ta?
          Kajaba iku, "suspensi catur bodho" Pz.V mbutuhake bedhil OFS kanthi efisiensi kira-kira 30 meter persegi. m Mulane, perancang KwK42 brilliantly coped karo tugas, mesthekake fragmentasi OFS ing tingkat minimal allowable, menehi kabeh liyane kanggo seng nembus waja saka BBS sawijining.
          Kanggo referensi, OS F-34 (O-350A) nyedhiyakake area karusakan efektif kanthi urutan 16-17 meter persegi. m.
          Ing wektu sing padha, penundaan jinis T-34 "fun swing" mbutuhake fragmentasi OFS saka urutan 40 meter persegi. m.
          Kutipan saka angsa
          Panyebaran bunder ing antarane bedhil mesthi luwih apik kanggo D25T tinimbang kanggo KWK36 lan KWK42.

          Adhuh ibu.
          Kutipan saka angsa
          Ing jarak tembak luwih saka 1 km, IS-2, Tiger, lan Panther nduweni kaluwihan.

          Tiwas dening omong kosong iki.
          Kutipan saka angsa
          Amarga kasunyatane yen> 70% artileri AT ing WWII ana ing sisih pinggir kendaraan

          Sampeyan ora kudu mbandhingake. Sampeyan kudu mbandhingake kerugian bedhil anti-tank kanggo siji seng nembus frontal lan siji seng nembus sisih. Sampeyan bakal kaget, nanging luwih duwe bathi kanggo ngalahake bathuk. Mung kene artileri Soviet Sejatine ora bisa nindakake iki. Amarga dheweke kurus.
          Kutipan saka angsa
          Kerentanan saka ATs cahya ing umum katon aneh malah kanggo tank medium.

          Sampeyan bakal kaget, nanging Panthers ora perang piyambak, nanging ing kelompok. Lan padha nggunakake taktik tartamtu. Mulane, waja saka sisih padha ora Matter.
          Kutipan saka angsa
          Panther minangka tank "buta", sanajan dibandhingake karo Macan.

          Ana cungkup komandan.
          Kutipan saka angsa
          Sing. ing asas, PzKpfwV ora bisa nemokake bedhil anti-tank ing jarak tembak nyata sadurunge dijupuk pisanan.

          Lan apa, komandan ing Panthers padha invalid eyeless?
          Kutipan saka angsa
          kang qualitatively rodok olo kanggo tank abot dianggep.

          Apa tank abot?
          Tiger minangka tank abot Jerman. Utawa superheavy ing tentara liyane.
          IS-2 minangka meriam turret self-propelled ndhukung BTT. Tank abot ora diprodhuksi ing USSR. Nanging, kaya rata-rata. Dheweke ora bisa, basis teknologi ora ngidini. Lan ing ndhuwur kabeh, mesthi, ora ana bedhil tank. Ora dirilis.
          1. +1
            18 Januari 2019 09:32
            Kutipan: 019
            Area karusakan efektif Sprgr. 42 ana kira-kira 31 sq. m.

            Aku wedi nguciwani sampeyan, proyektil sing ditemtokake duwe area karusakan miturut paspor mung 3 meter kanthi elips pecahan sing dipanjangake kanthi ketat, yaiku. 10 kaping kurang saka nilai kasebut. Ing laku, amarga sekring, tansah burrowed menyang lemah karo jumlah karusakan dening pecahan = 0. Yaiku. Kabeh sing perlu iku LANGSUNG hit.
            Yen dibandhingake karo projectile KWK36, projectile ana 2 kaping luwih gedhe, lan wis tumindak fragmentasi ing tingkat OFS ZIS-3, kang cukup kanggo pertempuran bedhil anti-tank karo shooting akurat.
    2. +1
      4 Juni 2018 00:41
      Kutipan saka Cannonball.
      Pendapat sampeyan, lan pendapatku, lan "wong sing serius", lan "ahli popku"

      Kayane aku salah paham. Aku ngormati pendapat Svirin, Kolomiets lan Baryatinsky luwih akeh tinimbang Discovery Channel lan buku Inggris "sethithik babagan kabeh."
      Kutipan saka Cannonball.
      Objektif, mung

      Sing T-34, saka segi kecukupan kanggo ancaman 41-42 lan kesesuaian kanggo produksi massal ing perusahaan sing dievakuasi, luwih cocok tinimbang mesin Leningrad. T-50 ora duwe mesin, lan KV luwih angel. Sayange, warga Kharkiv kerja terus terang kanggo nyingkirake, ora ngomong ora sopan. Stakhanovite ing pangertèn paling awon. Amarga iki, tank rampung nganti Perang Korea.
      Kutipan saka Cannonball.
      Iku ing layanan karo USSR / RF nganti 1993,

      Apa jenis sampah ora ana ing layanan karo USSR. Mung ing mbah Abrash ora cukup kanggo ninggalake.
      Kutipan saka Cannonball.
      ing sawetara negara berkembang, T-34 isih dilayani nganti saiki.

      Kutipan saka Cannonball.
      T-34 isih bersenjata lan mbebayani banget.

      Sapa sing mbebayani ana ing Yaman, Dhuh Gusti Allah!? Saudi M1A2 lan Leopard 2A7? AMX-56 Leclerc? Sampeyan dhewe ora isin kanggo push agitation kuwi?
      1. 0
        4 Juni 2018 00:48
        Aku wedi yen kiriman sabanjure babagan ".... sawise 70 taun, aku kanthi ati-ati mbalikke pedestal lan langsung menyang perang ..."
      2. +1
        4 Juni 2018 20:30
        Mratelakake panemume para ahli kita pancen abot, nanging pangenalan T-34 minangka mungsuh langsung lan potensial paling apik banget. Lan sampeyan ora bisa nyalahake dheweke dadi oportunistik lan bias.

        T-34 luwih murah lan luwih maju kanthi teknologi tinimbang kanca sekelas ing loro-lorone garis ngarep. Iki minangka plus gedhe - kemungkinan produksi massal.

        T-34 ora ajur, nanging cukup tank normal. Mung kutu buku klinis bisa nyelehake dheweke ing abrash, nanging kanthi khayalan lan cougars dheweke cukup siap tempur, saliyane, NATO isih duwe akeh logam kethokan kuno, sing cukup angel kanggo telung puluh papat.

        Paling ora ana T-34 ing Yaman, nanging ing ngendi ana "Macan" lan "Paeters"?
        1. 0
          4 Juni 2018 23:35
          Kutipan saka Cannonball.
          mungsuh langsung lan potensial worth kathah. Lan sampeyan ora bisa nyalahake dheweke dadi oportunistik lan bias.

          opo? Apa ora kanggo nyalahke Jerman kanggo oportunisme? Dheweke ora nulis babagan T-34, sampeyan ngerti. Dheweke nulis manawa tanke ing taun 41 (loro lan 38 (t), triple lan papat sing relatif langka kanthi bedhil cendhak) ora cukup kanggo teater operasi anyar. Lan padha bener. Ing tanggal 42, bedhil didandani lan whining menyang topik liyane. Kanggo wong Inggris, dheweke ora peduli babagan tank.
          Kutipan saka Cannonball.
          T-34 luwih murah lan luwih maju kanthi teknologi tinimbang kanca sekelas ing loro-lorone garis ngarep

          Omong kosong. Sampeyan uga ngerti sing mung T-34 karo awak tanpa tengen ngarepke, engine unik, unik lan pindah mlaku mlengkung ora mirah lan teknologi maju. Murah lan teknologi ana tank temen beda, digawe saka castings waja gedhe lan komponen komersial. Lan T-34 ora mirah lan teknologi maju, nanging mung, apa iku, mung tank, kajaba T-60, sing USSR saka 42 taun bisa gawé ing jumlah pinunjul.
          Kutipan saka Cannonball.
          nanging karo ravings lan cougars, kang cukup pertempuran-siap, liyane, NATO isih akeh kethokan kuna, kang cukup angel kanggo telung puluh papat.

          Ora, sampeyan pancene nyoba ngrembug peran T-34 ing medan perang taun 80an? Napa sampeyan sengit banget marang wong Rusia?
          Kutipan saka Cannonball.
          Ana Yaman, nanging ing ngendi ana "Macan" lan "Paeters"?

          Padha dipasrahake menyang museum utawa ing tekanan, lan ora disimpen nganti 50 taun, kayadene, ing layanan, alon-alon menehi kanggo sedulur cilik.
          1. +1
            5 Juni 2018 20:11
            Keitel, sing disebut T-34 tank paling apik, apa ora ngandika bab T-34?

            Biaya T-34 ing pungkasan perang tekan 130-150 ewu rubel, nalika T-60 sing sampeyan sebutake - "coffin kanggo loro" ing 41-42 biaya 72-75 ewu rubel. Sijine loro T-60s lan siji T-34-85 sisih dening sisih ... lan aran prabédan.

            Yen media ora ngapusi, banjur "museum" T-34 = 85, ora tanpa sukses, kacathet ing Donbass, yen ana.
            Padha ora isin adoh.
            1. -2
              6 Juni 2018 08:30
              Kutipan saka Cannonball.
              Keitel, sing disebut T-34 tank paling apik, apa ora ngandika bab T-34?

              Aku ora ngelingi Keitel ngomong babagan iki, nanging yen iya, dheweke ora ngomong babagan T-34. Lan apa sebabe dudu dheweke sing kudu disalahake kanggo iki utawa palsu, nanging Speer utawa, ana, Funk. Dadi tank KV ing syarat-syarat pesenan cocog karo Matilda sing wis suwe dikenal, T-34-76 minangka analog sing meh lengkap saka Valentin KS.
              Isaev, kanthi cara, eling ing kene. Cukup convincingly babagan wektu iki nyurung.
              Kutipan saka Cannonball.
              Biaya T-34 ing pungkasan perang tekan 130-150 ewu rubel,

              Nanging ing wiwitan perang, siji mesin biaya banget. Tank pungkasan perang dudu kendaraan sing diluncurake ing 39th.

              Kutipan saka Cannonball.
              ora tanpa sukses nyatet ing Donbass, yen ana.

              Kutipan: Balai Kota
              Aku wedi yen kiriman sabanjure babagan ".... sawise 70 taun, aku kanthi ati-ati mbalikke pedestal lan langsung menyang perang ..."

              Hmm, Balai Kota, sampeyan bener. Aku ora ngira bakal teka iki.
              1. 0
                6 Juni 2018 20:01
                Aku ora ngelingi Keitel ngomong babagan iki.
                Nyuwun pangapunten, dudu Keitel sing ngomong, nanging Field Marshal Ewald von Kleist.
              2. 0
                21 Juni 2018 12:31
                KV-1S cocog karo Matilda babagan waja, aku duwe mobilitas lan persenjataan sing luwih apik ing sirahku.
                KVs pisanan padha waja luwih saka Matilda, sing terakhir KV-85, KV-122, padha luwih apik ing kabeh, lan padha ora bisa dibandhingake karo dheweke ing sembarang cara. Ing babagan instrumentasi, KV-85 bisa uga dadi tank WWII sing paling apik.
          2. 0
            18 Januari 2019 09:45
            Kutipan: Cherry Nine
            Sampeyan uga ngerti sing mung T-34 karo awak tanpa tengen ngarepke, engine unik, unik lan pindah mlaku mlengkung ora mirah lan teknologi maju.

            Nyatane, mung mesin V-2 sing larang - meh setengah biaya tank. Kabeh liya mung inexpensive sawise Optimization saka pangolahan welding. Luwih apik yen menara kasebut dibuwang, lan kabeh awak dirakit saka produk gulung sing relatif tipis 40-45 mm, sing murah kanggo diproduksi. Yen sampeyan ngganti V-2 karo M-21, tank bakal luwih entheng, luwih murah, luwih dipercaya, luwih becik diwiwiti ing musim dingin, nanging ...
            Range operasional lan torsi ing revs kurang bakal nandhang sangsara, kang langsung kena pengaruh propulsi. Masalah kasebut ana ing gearbox-4, sing mung ora ngidini mesin sing kuat iki bisa diwujudake, gearbox-5 wis dicethakaké potensial ing taun 1940, nanging sakperangan alesan iku dadi seri mung ing 1942. Ayo kula ngelingake sampeyan sing B2 diinstal ing BT-7M, ngendi bagean saka biaya iku umume kosmik.
            Lambung lan menara M4 ora murah, kanggo referensi.
        2. 019
          0
          18 Januari 2019 01:52
          Kutipan saka Cannonball.
          Mratelakake panemume para ahli kita pancen abot, nanging pangenalan T-34 minangka mungsuh langsung lan potensial paling apik banget. Lan sampeyan ora bisa nyalahake dheweke dadi oportunistik lan bias.

          Carane sampeyan bisa nuduh. Mesthine ana sing nyegah dheweke, para jenius mutlak, supaya ora ngapusi USSR.
          Kutipan saka Cannonball.
          T-34 luwih murah lan luwih maju kanthi teknologi tinimbang kanca sekelas ing loro-lorone garis ngarep.

          Kabeh. Iki minangka tembakan fatal.
          Nanging babagan Pz.IV?
          Nanging kepiye Sherman?
          Nanging kepiye Komet?
          Kosok baline, T-34 minangka sing paling larang saka kanca kelas. Kene, secara harfiah kabeh.
          Kutipan saka Cannonball.
          Iki minangka plus gedhe - kemungkinan produksi massal.

          Ora ora. Lan teknologi iki elek.
          Sing paling maju kanthi teknologi yaiku Pz.IV. Sanajan, setan ngerti, Amerika mesthi bisa nindakake kabeh kanthi murah. Mungkin Sherman. Kanthi awak cast sawijining. Nanging bedhil M1 dheweke mesthi luwih larang tinimbang KwK40.
          Kutipan saka Cannonball.
          T-34 ora ajur, nanging cukup tank normal.

          Sampah paling larang lan teknologi rendah kanthi set minimal kualitas konsumen. Kabeh babagan dheweke elek lan cacat. Miwiti saka mesin lan awak lan dipungkasi nganggo bedhil.
          Kutipan saka Cannonball.
          Paling ora ana T-34 ing Yaman, nanging ing ngendi ana "Macan" lan "Paeters"?

          Ing museum. Ngendi T-34.
          1. 0
            18 Januari 2019 11:14
            Kutipan: 019
            Sampah paling larang lan teknologi rendah kanthi set minimal kualitas konsumen. Miwiti saka mesin lan awak lan dipungkasi nganggo bedhil.

            Sampeyan ora nyukupi, mesin T-34 nyatane minangka mesin tank WWII sing paling apik, utamane yen dilebokake ing imbangan bahan bakar USSR. Kacepetan dhuwur, entheng, kuat, injeksi langsung, multi-katup, kabeh iki muncul ing mesin diesel mobil sipil mung ing taun 80-an, 40 taun sabanjure.
            F-34 minangka bedhil modern, ing tingkat M-1 lan luwih apik tinimbang bedhil Jerman 75 mm pisanan. Ana laporan sing relevan saka Jerman lan Inggris, lan Amerika. Kene sampeyan rampung beku badai salju. Lan yen kita ngomong babagan D-5T, mula ora ana analog sing padha, kajaba Inggris 17-pounder. 80% tumindak nglawan benteng lapangan lan 20% nglawan tank dianggep. Nanging diwenehi biaya, iku uga ora analog, amarga. ora bisa ditiru kanthi jumlah sing cukup.
            Kothak gear kasebut nandhang sangsara nganti taun 1940, dudu salah desainer manawa dheweke wiwit nginstal kotak gear normal mung wiwit taun 1942.
            Optik diterangake kene https://topwar.ru/18866-pribory-upravleniya-ognem-sovetskih-i-nemeckih-tankov-vtoroy-mirovoy-voyny-mify-i-realnost.html, sampeyan bakal mbantah kesimpulan?
            Kanthi cara apa welding otomatis awak lan conveyor dumadakan dadi non-teknologi? Donya kabeh percaya yen kita duwe siklus teknologi sing paling keren. Sawetara pabrik ngasilake meh 100% bagean lokal lan banjur dipasang ing jalur perakitan. Akibaté, sawise optimasi pangolahan, rega biaya mudhun setengah. Secara resmi, ALL sejarawan nyatakake yen ora ana analog kanggo fenomena iki babagan efektifitas. Sawetara masalah bisa dadi transisi menyang T-34M ing 1941 karo bagean digawe saka baja waja ing 60 lan 75 mm, amarga. mung 1 tanduran ing negara bisa muter lan semen; logistik muncul, rumit lan nambah biaya produksi.
    3. 019
      -1
      18 Januari 2019 02:17
      Kutipan saka Cannonball.
      Objectively, mung kasunyatan sing T-34-76 / T-34-85, ing agregat kabeh pertempuran, technical, teknologi lan karakteristik ekonomi, iku pancene tank paling apik ing Perang Donya II.

      Iki omong kosong.
      Kanggo wiwitan, dheweke dudu tank. Amarga karakteristik kinerja kasebut ora ditambah karo istilah "tank".
      Iku BTT menara saka kelas liyane. Tank pungkasan ing seri iki yaiku T-34 kanthi L-11 (gun tank). Nanging tank-tank kasebut ora diterusake wiwit taun 1941. Tank Soviet sabanjure yaiku T-64.
      Kutipan saka Cannonball.
      Minangka salah siji saka bantahan ing sih saka statement iki bisa dianggep umur dawa.

      Iki mung konfirmasi saka mlarat pangguna.
      Kutipan saka Cannonball.
      lan T-34 isih bersenjata lan mbebayani banget.

      Malah nalika WW2 padha ora banget bersenjata. Lan ora mbebayani banget. Lan saiki, malah luwih.
      1. 0
        18 Januari 2019 11:18
        Kutipan: 019
        Iku BTT menara saka kelas liyane. Tank pungkasan ing seri iki yaiku T-34 kanthi L-11 (gun tank).

        Omong kosong iki saka ngendi? L-11 praktis ora dipasang ing T-34, mung ana F-34. L-11 ketemu mung ing HF saka seri pisanan.
  44. +1
    3 Juni 2018 23:37
    BATU KUNING, lan ing ngendi "Soviet lan Kulon modern" iki saiki?
    Ing babagan massa, siji mung bisa ngomong babagan Rusia, lan sawetara model "manca" sing ora ngluwihi 50 ton bobot tempur. Lan anggota NATO ora cocog maneh karo watesan kasebut, amarga tanke luwih kanggo medeni tinimbang perang.
    1. 0
      5 Juni 2018 07:42
      lagi diangkut liwat dalan luwih, kreteg luwih apik lan motor wis dadi luwih kuat
      ing umum, iklim nyumbang kanggo Israel
      1. 0
        5 Juni 2018 20:15
        Aku wis nulis babagan jembatan ing salah sawijining kiriman. Ora akeh kreteg kanthi kapasitas 50-60 ton, kaya sing katon. Luwih akeh kreteg 15-30 ton.
        Sampeyan ora bisa nggawa akeh ing dalan, utamane ing cedhak area perang - sampeyan bakal kelangan tank lan trailer.
        1. 0
          6 Juni 2018 00:05
          sepur malah kurang, banjur apa tank T-72 bobot luwih saka 30 ton?
          1. +1
            6 Juni 2018 20:09
            Batalyon tank lan brigade kabeh cepet disebarake kanthi rel.

            T-72 bisa nyabrang jembatan ponton utawa malah ing dhasar kali yen ambane nganti 5 meter.

        2. 0
          6 Juni 2018 08:08
          Kutipan saka Cannonball.
          Luwih akeh kreteg 15-30 ton.

          Iki minangka kasunyatan ing taun 30-an. Wiwit kuwi, kreteg saya tambah apik, utamane ing Jerman, sing dianggep minangka teater operasi nalika nggawe tank Perang Dingin.
          1. +1
            6 Juni 2018 20:24
            Ing Jerman, ana watesan babagan bobot kendaraan:
            Truk loro-poros - nganti 18 ton, truk telu-poros - nganti 26 ton, truk papat-poros - nganti 32 ton, traktor karo semi-trailer enem-poros - nganti 40 ton, a operator wadhah - nganti 44 ton.

            http://www.sgs-tl.com.ua/ru/articles/vesovye-i-ga
            baritnye-limiteniya.html
  45. 0
    4 Juni 2018 10:01
    Sapa sing duwe masalah ing taun kepungkur kanthi mlebu menyang VO? Utawa aku wis dilarang? Aku banjur sho?
  46. +5
    4 Juni 2018 11:49
    Vlad.dening,
    Ya, Soviet perang salah. Padha ngalahaké pinter, Aryan ayu ing mobil ayu karo miskin teknologi Soviet primitif, lan iki ora adil. Lan kekacauan iki terus nganti saiki ...
  47. +1
    5 Juni 2018 00:41
    meandr51,
    sampeyan ora ngerti apa sing sampeyan nulis babagan .. 88 macan wis seng nembus waja Samsaya Awon saka 75 panthers .. kita ora njupuk macan 2 bedhil menyang akun, iki lagu kapisah ana lan cartridge beda
  48. +3
    5 Juni 2018 14:42
    (Ing wektu sing padha, ana kasus nalika Tiger nyerang kendaraan Soviet saka kadohan luwih saka 1 km lan pierced bagean frontal ngisor, kang mimpin kanggo kontak saka tank bahan bakar.) Lan konco waja frontal iki, miturut. penulis, ana tank bahan bakar karo bahan bakar diesel. Nanging bahan bakar diesel dhewe ora diobong, mung campuran udhara sing diobong, lan banjur ing tekanan dhuwur, nanging ing kene kita ngomong babagan tangki sing diisi. Omong kosong ing tembung, artikel kasebut ora ditulis dening spesialis ing urusan militer, nanging dening amatir.
    1. 0
      6 Juni 2018 21:35
      Ora kanggo sebutno kasunyatan sing oh dadi angel kanggo macan kenek piring waja ngisor IS-2, diwenehi siluet kurang saka IS-2.
  49. 0
    6 Juni 2018 21:32
    Kutipan: Cherry Nine
    Seneng kanggo sampeyan. Isaev beda karo spesialis nalika nerangake topik sing dudu dheweke, tinimbang "Aku ora ngerti" wiwit gag. Kang nerjemahake saka sejarawan kanggo publicists, lan kadhangkala propagandists.

    Lan ngendi lelucone?
    Kutipan: Cherry Nine
    Nanging amarga dheweke wis ngerti babagan Perang Dunia II, dheweke mesthi ora duwe data sing sampeyan sebutake.

    Yaiku, ing sajarah Perang Dunia II, apa dheweke pancen spesialis?
    Inggih, babagan data sing diwenehake - katon luwih teliti, lan:
    Kutipan: Cherry Nine
    Dheweke nulis manawa paling akeh kerugian tempur Panther yaiku artileri anti-tank ing sisih awak lan menara.

    Lan kutipan sing sampeyan sebutake pisanan nuduhake momen tartamtu saka perang Kursk, nalika Tentara Abang durung duwe amunisi sing cocog sing bisa digunakake kanthi efektif karo panthers lan macan. SU / ISU-152 sing padha ora peduli karo bagean panther sing bakal dilebokake, ISU-122 uga ora beda karo "St.
    Sampeyan dhewe ngerti yen kutipan sing sampeyan kutip babagan Kursk kasebut dhisik nggunakake massive saka panthers, nalika kucing padha surprise nyata kanggo Tentara Abang, lan paling saka losses kucing dumadi ing mburi 44 - awal 45.Albert1988,
    1. 0
      13 Juni 2018 13:05
      ing 43 cedhak Kursk, panthers nandhang losses ora malah saka PT - bab 70% saka komposisi iki mung bejat malah sadurunge ngetik perang. Ora ana kejutan.
  50. +2
    13 Juni 2018 13:03
    ngendi wong njaluk omong kosong iki babagan gun panther paling apik utawa Inggris QF 17 ???
    iki khusus bedhil anti-tank. Lan bedhil kuwi meh ora diinstal ing tank Soviet - ana nyobi karo bedhil 57mm, nanging padha nilar. Iku dianggep penting sing bedhil bisa èfèktif nggunakake cangkang dhuwur-mbledhos.
    Senapan 85mm T34-85 minangka bedhil sing apik, nanging ora kaya wong Amerika, sing duwe bubuk mesiu lan cangkang waja sing luwih apik, uga kemampuan kanggo ngasilake pirang-pirang cangkang sub-kaliber, bedhil kasebut nduweni ciri sing luwih apik, nanging bedhil kasebut dhewe. padha banget cedhak ing Kapabilitas.
    Nanging, karakteristik bedhil Soviet cukup kanggo perang malah karo macan.
  51. +2
    13 Juni 2018 18:14
    "В бой со Сталиным следует вступать подразделением не менее взвода Тигров. Одиночный Тигр в такой дуэли обречен на полное уничтожение". (с) Генерал-инспектор бронетанковых войск Гейнц Гудериан.
  52. Komentar wis dibusak.
  53. 0
    21 Juni 2018 12:33
    Kutipan saka Albert1988
    Ora kanggo sebutno kasunyatan sing oh dadi angel kanggo macan kenek piring waja ngisor IS-2, diwenehi siluet kurang saka IS-2.

    В реальных условиях лобового боя в поле более 50% попаданий приходится в башню. Все-что по высоте менее 1м визуально не просматривается из-за травы и неровностей. Только в степи, на возвышенности, на дороге видно НЛД.
  54. +1
    21 Juni 2018 12:44
    Kutipan: Cherry Nine
    Omong kosong. Sampeyan uga ngerti sing mung T-34 karo awak tanpa tengen ngarepke, engine unik, unik lan pindah mlaku mlengkung ora mirah lan teknologi maju. Murah lan teknologi ana tank temen beda, digawe saka castings waja gedhe lan komponen komersial. Lan T-34 ora mirah lan teknologi maju, nanging mung, apa iku, mung tank, kajaba T-60, sing USSR saka 42 taun bisa gawé ing jumlah pinunjul.

    Давайте обсудим данный факт. Пожалуй, Т-34М образца 1940 года был намного круче и технологичнее. Имея бронирование 90/75/60 мм, новую КПП, доработанный двигатель, торсионы, легализованную Ф-34 и смотровые приборы МК-4, лучше рассматривать его. Единственной причиной его не внедрения, было то, что перевод на новые рельсы привел бы к снижению численности выпущенных Т-34 к середине 1941 года на 400-600 машин, что считалось недопустимым. Давайте его обсуждать, а на эрзац-модели вроде Т-34-40 или Т-60.
    PzKpfw IV формально был легче и проще Т-34, особенно за счет двигателя, который был на Т-34 реально золотым. Но итоговая стоимость к 1943 году у Т-34 снизилась почти на 50% за счет концентрации и оптимизации производства, и уже к этому сроку Т-34 не имел конкурентов по себестоимости. Попутно были по возможности устранены проблемы машины 1940 года: КПП, Двигатель, смотровые приборы, теснота и орудие. Единственное, что осталось из негатива - пружинная подвеска, которая впрочем для того периода войны была вполне приемлема, и радиостанция, которая имела слишком крупные габариты и плохую надежность.
    1. 019
      0
      18 Januari 2019 01:42
      Kutipan saka angsa
      Пожалуй, Т-34М образца 1940 года был намного круче и технологичнее.

      Какой еще Т-34М? Не было никакого Т-34М. Одни рисуночки на бумажках.
      Kutipan saka angsa
      легализованную Ф-34

      Это еще что за чудо в перьях?
      Kutipan saka angsa
      Единственной причиной его не внедрения, было то, что перевод на новые рельсы привел бы к снижению численности выпущенных Т-34 к середине 1941 года на 400-600 машин, что считалось недопустимым.

      Причина его невнедрения это то, что его не было. Кроме как на эскизах (даже не в чертежах).
      Kutipan saka angsa
      Но итоговая стоимость к 1943 году у Т-34 снизилась почти на 50% за счет концентрации и оптимизации производства, и уже к этому сроку Т-34 не имел конкурентов по себестоимости.

      А вот фигвам. Т-34 всю дорогу был дорог. А с 85 мм пушкой он стал безумно дорог.
      Kutipan saka angsa
      Попутно были по возможности устранены проблемы машины 1940 года: КПП, Двигатель, смотровые приборы, теснота и орудие.

      Вообще-то Л-11 была лучше Ф-34. Хотя бы просто потому, что это была танковая пушка. В отличие от Ф-34.
      Теснота осталась примерно такой же.
      Двигатель. До каких-то там 50-х годов (сейчас точно не вспомню), это просто УГ.
      Смотровые приборы. Ну, да, выпросили лицензию у британцев.
      Kutipan saka angsa
      пружинная подвеска, которая впрочем для того периода войны была вполне приемлема

      Кто вам сказал, что подвеска Т-34 была когда-нибудь приемлемой?
  55. 0
    30 Juni 2018 21:30
    Kutipan saka meandr51
    перехвалите. 75-мм пушка имела меньшую бронепробиваемость, чем 88-мм. ИС-2 держал ее снаряд до 500 м. Н

    К сожалению, вы не правы. Пушка у пантеры была более мощая чем у тигра.
  56. +2
    2 Juli 2018 01:22
    Kutipan saka YELLOWSTONE
    Akibaté, ing babagan efektifitas pertempuran lan bebaya, panther minangka tank WWII sing paling apik


    По боевой эффективности и опасности пантера и тигр были худшими танками ВМВ. Ибо не умели ездить вообще, не умели ездить по бездорожью в частности, ломались в ходовой через каждые 5 км, не чинились в полевых условиях, не умели быстро вращать башнями, имели сравнительно слабую для тяжелых танков боковую броню, стоили как 10 сопоставимых им других танков, а ЗНАЧИТ были никакими танками, а были лишь по сути ПТ-самоходками для действий из засад.

    Имея эти ХУДШИЕ танки, немцы быстро проиграли войну, так как у них не было нужных танков, начиная с танка прорыва (чем замышлялся Тигр, но не сумел стать) и среднего танка, рабочей лошади тотальной войны, чем Пантера не сумела стать, а Т-IV никак не тянул.
  57. Komentar wis dibusak.
  58. +1
    22 Juli 2018 21:51
    Kutipan saka YELLOWSTONE
    dheweke luwih mbebayani tinimbang macan biasa

    Тут дело в "особенностях" применения Т-5 (смотра в какой местности эта "кошка" находилась). Пантера Т-V, могла прицельно стрелять только с остановкой и на ТВЕРДОМ РОВНОМ основании. Дело в том, что у Т-V была абсолютно перегруженная лобовая часть башни и Т-V могла безопасно произвести выстрел ТОЛЬКО при наклоне башни +/- 5 градусов, а при большем наклоне её ЗАКЛИНИВАЛО и вернуть её в рабочее положение было НЕ возможно в полевых условиях (см. устав для экипажей Т-V).
    1. Komentar wis dibusak.
  59. 0
    25 Desember 2020 14:25
    Смотрите подробнее об ИС-2 книгу и сайт http://www.tankm.ru/ Сайт находится под попечительством Жаркого Ф.М. - замкомандира 88(51)-го отдельного тяжелого танкового полка 1942-1945 годов
  60. 0
    14 Agustus 2021 13:20
    ИС 2 вышел в серию в конце 43-го? Что за дилетантство??? Дальше даже читать не стал. Какая аналитика, если автор в элементарных вещах путается?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"