Review militèr

Libanon nampa kumpulan kapindho American Super Tucano UBS

29
Ana 4 EMB-314 (A-29В) pesawat latihan tempur turboprop Super Tucano (pesawat serangan ringan) ing pangkalan udara Hamat cedhak Beirut, laporan. bmpd.

Papat pesawat latihan tempur (pesawat serangan ringan) Embraer EMB-314 (A-29В) Super Tucano ditampa dening Libanon saka Amerika Serikat. Mesin kasebut nahan nomer buntut Angkatan Udara AS lan bakal diganti karo Libanon.

Loro UBS pisanan teka ing pangkalan ing Oktober taun kepungkur. Mangkono, Angkatan Udara Libanon nampa kabeh enem pesawat sing dipesen saka Amerika Serikat.

Pesawat kasebut nggawe penerbangan mandiri saka benua Amerika kanthi pendaratan perantara ing Islandia, Inggris, Prancis lan Siprus.

Ditampa Super Tucano dadi bagéan saka skuadron 7, mbentuk basis saka potensial pertempuran saka Angkatan Udara Libanon.

Sumber kasebut ngelingake yen kontrak kanggo nyedhiyakake enem EMB-314 (A-29) Super Tucano lan rong ewu rudal (70 mm) kanthi sistem panuntun laser semi-aktif rampung ing 2015. Gunggung biaya kesepakatan kasebut kira-kira $ 462 yuta. Amerika Serikat njupuk alih pendanaan minangka bagean saka bantuan militer.

Pesawat kanggo Libanon dirakit saka kit mobil ing negara bagian Florida kanthi usaha patungan sing dibentuk dening perusahaan Amerika Sierra Nevada lan Embraer Brasil.

Ing skema sing padha karo perakitan ing Florida, Amerika Serikat nyedhiyakake pesawat Super Tucano menyang Afghanistan. Gunggunge 26 kendaraan bakal dikirim menyang Angkatan Udara Afghan.

Kajaba iku, direncanakake ngirim 12 pesawat menyang Nigeria.
Foto sing digunakake:
Angkatan Udara Libanon
29 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Safevi
    Safevi 31 Mei 2018 17:47
    +4
    Ing taun-taun pungkasan, pesawat jinis iki dadi populer banget. Saliyane ing Amerika Serikat, sawetara negara liyane wiwit ngrancang lan ngasilake, kalebu Turki. Miturut pendapatku, dheweke bakal bisa ngganti helikopter serangan nganti sawetara, amarga padha bersenjata kanthi cara sing padha, luwih cepet, lan udakara 2.5 kaping luwih murah.
    1. ButchCassidy
      ButchCassidy 31 Mei 2018 18:02
      +1
      Mesthi, ana prospek, nanging misale jek kula, sawise kabeh, pesawat serangan cahya lan helikopter padha isih duwe kabisan beda. Kaping pisanan, kita ngomong babagan kemampuan kanggo ndharat lan njupuk ing situs sing ora disiapake, lan kanggo pesawat, sawetara landasan pacu dibutuhake.

      Embraer, ing mratelakake panemume, wis umume dikuwasani niche menarik saka sawetara pesawat serangan counterinsurgency cahya inexpensive, kang akeh dikarepake ing Amérika Kidul lan Afrika, ngendi ora ana cara kanggo njaga angkatan udara lengkap. Lan Embraer, nyatane, ora duwe saingan.
      1. Avis-bis
        Avis-bis 31 Mei 2018 18:17
        +2
        Kutipan saka ButchCassidy
        kebangkrutan lan njupuk mati ing situs unprepared, lan kanggo pesawat, sawetara jinis landasan pacu dibutuhake.

        Helikopter modern mbutuhake infrastruktur sing kuat, lan sampeyan ora bisa ngempet menyang saben situs sing ora disiapake. Dadi, ora ana bedane. Kemampuan kanggo ndharat ing tanah sing subur, umume, mung dibutuhake dening helikopter transportasi, lan iki minangka ceruk liyane, dudu serangan. Lan helikopter ing kakehan utawa ing suhu udhara dhuwur uga mbutuhake roto.
      2. Henry
        Henry 31 Mei 2018 18:31
        +1
        Kutipan saka ButchCassidy
        Iku misale jek kula sing sawise kabeh, pesawat serangan entheng lan helikopter padha isih duwe kabisan beda. Kaping pisanan, kita ngomong babagan kemampuan kanggo ndharat lan njupuk ing situs sing ora disiapake

        Ing Libanon, saka bandara ing Beirut, jarak maksimal menyang tapel wates yaiku udakara 100-110 km. Pesawat iki pas banget ing papan kasebut. Gunung lan segara sejati mbutuhake rong mesin kanggo safety. Pilot uga bisa parasut mudhun, nanging pesawat ora perlu ndandani maneh.
        Kutipan saka ButchCassidy
        Embraer, nyatane, ora duwe saingan.

        Yen Super-Tukano wiwitane dikembangake minangka pesawat latihan, banjur AHRLAC, pesawat pengintaian cahya Afrika Selatan lan pesawat tempur serangan, langsung dikembangake kanggo panggunaan pertempuran. Ora ana sekrup ing ngarep lan sampeyan bisa kanthi gampang nginstal radar lan gaman.
        1. ButchCassidy
          ButchCassidy 1 Juni 2018 09:46
          0
          Kutipan saka Genry.
          AHRLAC - pesawat pengintaian cahya Afrika Kidul lan pesawat tempur serangan, langsung dikembangake kanggo panggunaan pertempuran.

          Ya, bisa uga luwih fungsional, nanging katon apik banget ... belay
          1. Avis-bis
            Avis-bis 1 Juni 2018 19:01
            +1
            Kutipan saka ButchCassidy
            dheweke katon goblok ... belay

            Kompak maksimal, nyuda biaya maksimal. Pendekatan iki meh tansah ngasilake eksterior aneh. Deleng ing BV.141 contone.
      3. edeligor
        edeligor 1 Juni 2018 06:55
        +1
        Kutipan saka ButchCassidy
        Lan Embraer, nyatane, ora duwe saingan.

        Saiki, kancaku, pancen kaya ngono lan ora liya. Amarga ora ana sing bakal mateni laurel saka IL-2 sing langgeng. Apa ora kita kudu njupuk ayunan ing ceruk iki ...?
        1. ButchCassidy
          ButchCassidy 1 Juni 2018 09:47
          0
          Kutipan saka edeligor
          Apa ora kita kudu njupuk ayunan ing ceruk iki ...?

          Jujur, aku ora ngerti sebabe, nanging kita ora nggatekake niche iki (ing bagean marketing), sanajan pasar, kaya sing dakkarepake, njanjeni. Yak-130 luwih larang, mesthi, nanging kanthi jelas nduweni fitur liyane.

          Senajan, mbokmenawa, masalah sing hak sawise pembangunan bebarengan karo pasta kanggo dodolan ing saindhenging donya (kajaba CIS) tetep karo Aermacchi M-346.
          1. Avis-bis
            Avis-bis 1 Juni 2018 19:02
            +1
            Kutipan saka ButchCassidy
            Yak-130 luwih larang, mesthi, nanging kanthi jelas nduweni fitur liyane.

            Yak-130 minangka mesin rong kelas sing luwih dhuwur.
    2. APASUS
      APASUS 31 Mei 2018 19:00
      +1
      Kutipan saka Sefevi
      Ing taun-taun pungkasan, pesawat jinis iki dadi populer banget. Saliyane ing Amerika Serikat, sawetara negara liyane wiwit ngrancang lan ngasilake, kalebu Turki. Miturut pendapatku, dheweke bakal bisa ngganti helikopter serangan nganti sawetara, amarga padha bersenjata kanthi cara sing padha, luwih cepet, lan udakara 2.5 kaping luwih murah.

      Iki minangka pesawat serangan kanggo wong miskin, iku kabeh rahasia popularitas.
      Nanging MANPADS durung dibatalake, dheweke ora bisa urip ing perang nyata, mung nyopir detasemen barmaley cilik lan ngrusak pangkalan ing mburi.
    3. anatomi83
      anatomi83 31 Mei 2018 20:35
      0
      Kutipan saka Sefevi
      Ing taun-taun pungkasan, pesawat jinis iki dadi populer banget. Saliyane ing Amerika Serikat, sawetara negara liyane wiwit ngrancang lan ngasilake, kalebu Turki. Miturut pendapatku, dheweke bakal bisa ngganti helikopter serangan nganti sawetara, amarga padha bersenjata kanthi cara sing padha, luwih cepet, lan udakara 2.5 kaping luwih murah.

      iku mobil brazil
    4. mbuh8
      mbuh8 31 Mei 2018 21:40
      +1
      Senjata sing apik banget nglawan wong India lan Papua.
    5. poquello
      poquello 1 Juni 2018 01:05
      0
      Kutipan saka Sefevi
      Ing taun-taun pungkasan, pesawat jinis iki dadi populer banget.

      wow, armada jagung Angkatan Udara, tugas grandious utamané ing Libanon
    6. Bar1
      Bar1 1 Juni 2018 06:43
      +1
      nda Yahudi -f35, lan toucans kanggo Arab? Punika kawicaksanan kolonial ing tumindak.
  2. Yak28
    Yak28 31 Mei 2018 17:54
    +1
    Kita kudu ngasilake Mig15, Mig19 sing dianyari kanthi ngisi elektronik paling anyar, sampeyan bisa ngumpulake dhuwit luwih akeh tinimbang ing pesawat anyar. Lan aku biasane meneng babagan 21mig. nglirik
    1. donavi49
      donavi49 31 Mei 2018 18:56
      +2
      Kacepetan minangka mungsuh. Siji wong dadi mungsuh sing luwih gedhe.

      Iki minangka platform senjata kanthi optik stabil multi-mode sing apik banget. Iki bener UAV serangan abot kanggo wong-wong sing ora bakal didol.

      Taktik aplikasi:
      - pengintaian saka dhuwur 3 + km. Amarga operator lan stasiun optik multi-mode banget, iku uga dianggo.
      - nyerang target sing diidentifikasi kanthi gaman kanthi tliti dhuwur.
      - ngirim serangan serangan marang target sing ora mbebayani kanggo pesawat.
      - koordinasi unit serangan lan Angkatan Udara ing wilayah perang.

      Sanadyan IL-2 utawa MiG-15-19-21 ora bisa nindakake iki.
      1. poquello
        poquello 1 Juni 2018 01:11
        0
        Kutipan saka donavi49
        - nyerang target sing diidentifikasi kanthi gaman kanthi tliti dhuwur.

        tt ing Libanon? Yen ana presisi dhuwur apa kanggo jagung, yen ora ana presisi dhuwur apa kanggo jagung?
  3. rambut abu-abu misuwur
    rambut abu-abu misuwur 31 Mei 2018 18:35
    +1
    Apa gunane Libanon ing pesawat serangan ringan yen Angkatan Udara Israel dadi tuan rumah ing langit kaya ing omah? Apa ora luwih apik kanggo nyedhiyakake pertahanan udara dhisik? Utawa apa sebabe Amerika Serikat mbayar pesawat sing ora ana gunane kanggo Libanon, nanging ing kahanan apa wae, dheweke ora bakal nyelehake sistem pertahanan udara jarak menengah ing kana, sing bakal cukup ing tlatah negara iki?
    1. donavi49
      donavi49 31 Mei 2018 18:53
      +5
      Padha duwe broads dhewe ana cukup kanggo piyambak babahs. Ing 14-15 - malah Khilafah ngrebut maneh babagan 5% saka wilayah. Nanging padha remuk, kalebu Khezami.

      Amerika Serikat-ngumpulake tentara Libanon minangka imbangan kanggo Hezam lan Islamis liyane. Mulane, macem-macem senjata aktif diwenehake, malah Bradley.
      1. poquello
        poquello 1 Juni 2018 01:14
        0
        Kutipan saka donavi49
        Amerika Serikat - mundhakaken tentara Libanon

        ya, minangka lawan Libanon
      2. brigadir
        brigadir 1 Juni 2018 07:24
        +2
        Kutipan saka donavi49
        Padha duwe broads dhewe ana cukup kanggo piyambak babahs. Ing 14-15 - malah Khilafah ngrebut maneh babagan 5% saka wilayah. Nanging padha remuk, kalebu Khezami.

        Amerika Serikat-ngumpulake tentara Libanon minangka imbangan kanggo Hezam lan Islamis liyane. Mulane, macem-macem senjata aktif diwenehake, malah Bradley.

        Hezbollah menang mayoritas ing parlemen Libanon wulan kepungkur. Dheweke saiki dadi partai sing ngatur. Dadi Angkatan Bersenjata Libanon lan Hizbullah minangka salah sawijining tanduran oyod. Ora ana counterweight.
  4. mbah
    mbah 31 Mei 2018 19:39
    +2
    Aku wonder carane akeh electronics nelusuri kita wis ngaco munggah ing wong? :)
    1. sabakina
      sabakina 31 Mei 2018 21:38
      +3
      Quote: mbah
      Aku wonder carane akeh electronics nelusuri kita wis ngaco munggah ing wong? :)

      Dear, kinasih, sampeyan kanca-kanca Yahudi! Kepiye carane entuk karo elektronik super duper sing ora ana tandhingane!....
    2. XXXIII
      XXXIII 31 Mei 2018 22:19
      +1
      Quote: mbah
      Aku wonder carane akeh electronics nelusuri kita wis ngaco munggah ing wong? :)

      Sapa kita? Lan kenapa dheweke nglacak jagung kasebut? Sampeyan ngomong omong kosong lan dudu duweke sampeyan, nanging Amerika Serikat didegake minangka bagean saka bantuan militer, Israel ditutup minangka pengawal? ....... ngguyu
  5. XXXIII
    XXXIII 31 Mei 2018 22:12
    +3
    Sumber kasebut ngelingake yen kontrak kanggo nyedhiyakake enem EMB-314 (A-29) Super Tucano lan rong ewu rudal (70 mm) kanthi sistem panuntun laser semi-aktif rampung ing 2015. Nilai total transaksi kasebut kira-kira $ 462 yuta. Pendanaan kasebut diwenehake dening Amerika Serikat minangka bagean saka bantuan militer.
    Lan ana wong ing Federasi Rusia ngritik apa sing disebarake kanggo kabeh wong kanthi gratis, nanging ternyata negara bisa nindakake iki ...
    Yak-130 luwih apik .... prajurit
  6. Umum saka Sandpits
    Umum saka Sandpits 31 Mei 2018 22:36
    +4
    Sugeng rawuh ing 40s
    Kanggo setengah milyar
  7. Strashila
    Strashila 1 Juni 2018 06:54
    0
    "Biaya total kesepakatan kasebut kira-kira $ 462 yuta. Amerika Serikat njupuk alih pendanaan minangka bagean saka bantuan militer. "... skema sing apik banget kanggo nglereni anggaran ... "Amerika Serikat ngetutake skema sing padha karo perakitan ing Florida nyedhiyakake pesawat Super Tucano menyang Afghanistan."
  8. Strashila
    Strashila 1 Juni 2018 07:03
    0
    Ing jaman Soviet, ana guyon ... yen sampeyan pengin ngganggu pepadhamu, menehi anak kamera Smena. Iki minangka skema sing padha ... kabeh ana ing rega kanggo operasi luwih lanjut ... jinis utangan.
  9. gippernano
    gippernano 1 Juni 2018 16:29
    0
    Kumandhang Perang Donya II.