Kendaraan tempur infanteri abot BMT-72 (Ukraina)

39
Sawetara negara bersenjata karo kendaraan tempur infanteri abot sing dibangun kanthi basis serial tank macem-macem model. Biasane, proyek kasebut kalebu restrukturisasi utama mesin dhasar kanthi owah-owahan lengkap fungsi. Pendekatan sing beda diusulake ing proyek Ukrainia BMT-72. Kendaraan lapis baja iki nduweni kemampuan tank basa, nanging ing wektu sing padha bisa nggawa paratroopers.

Proyek BMT-72 dikembangake dening Biro Desain Kharkov kanggo Teknik Mesin. A.A. Morozov ing awal XNUMXs. Proyèk asli ngusulake restrukturisasi tank sing ana nggunakake komponen sing kasedhiya, minangka asil bisa nambah dawa awak lan ngatur kompartemen tambahan kanggo nampung paratroopers. Ing wektu sing padha, kabeh komponen utama tank, kalebu kompartemen gelut karo senjata, tetep ing panggonan. Akibaté, kendaraan lapis baja rampung nggabungake kuwalitas utama tank lan kendaraan tempur infanteri.




Tampilan umum BMT-72: fitur karakteristik tank T-72 lan T-80UD katon


Minangka basis kanggo BMT-72, minangka jeneng gawe katut, tank perang utama serial T-72 digunakake. Mangkono, produksi masa depan kendaraan tempur infanteri abot bisa ditindakake kanthi nggunakake peralatan sing kasedhiya. Penyatuan maksimal karo model sing ana bisa nyederhanakake lan nyuda biaya produksi lan operasi kanthi maksimal.

Sesuai karo proyek desainer Kharkov, korps T-72 sing dibangun maneh dadi basis saka BMT-72. Dheweke kudu nyimpen waja frontal gabungan, uga sisih, gendheng lan ngisor, digawe saka piring waja. Ing mburi kompartemen gelut, langsung ing ngarep kompartemen mesin, awak dibagi dadi rong bagean. A sisipan kothak-shaped diselehake ing antarane wong-wong mau, nambah dawa sakabèhé awak nalika ngramut bagean salib ana.

Penampilan sisipan kasebut kena pengaruh tata letak mesin. Bagean ngarep awak, kaya ing tank dasar, ditampung ing kompartemen kontrol lan sawetara unit. Ing mburine ana kompartemen tempur kanthi menara. Sisipan anyar yaiku awak kompartemen pasukan. Ing kompartemen mburi, kaya sadurunge, perlu kanggo nginstal engine lan transmisi.

Waja sing ana wis ditambah karo pesawat lampiran tambahan lan layar. Mangkono, ing sisih ngarep ndhuwur glethakaken piring waja tambahan. Ing sisih saiki ana layar karet-logam kanthi dawa tambah. Proyeksi frontal menara nggawa layar karet gantung, nanging piranti kasebut dilebokake ing proyek kasebut bebarengan karo kompartemen pertempuran anyar.

Ing materi promosi kanggo proyek kasebut, nyathet yen katon kompartemen pasukan uga difasilitasi dening reworking radikal pembangkit listrik. Tinimbang mesin biasa saka T-72 ing buritan BMT-72, diusulake kanggo nginstal produk 6TD-2 pabrik Kharkov sing dijenengi sawise. V.A. Malyshev. Mesin enem silinder kanthi 12 piston, 1200 hp. beda-beda ing ukuran cilik, sing bisa mbebasake bagean saka volume ing njero kasus kasebut. Transmisi otomatis planet disambungake menyang mesin. Torsi diwènèhaké menyang gembong drive mburi.


Tampilan sisih, tambah dawa awak katon


Undercarriage saka kendaraan tempur infanteri abot adhedhasar unit tank T-72, nanging diowahi kanggo ngimbangi tambah dawa awak. Ing saben sisih awak diselehake pitung gedhe-diameteripun rodha dalan karo suspension bar torsi individu. Roda pandhuan kanthi mekanisme tension, kaya sadurunge, ana ing ngarep awak, anjog - ing buritan. Trek digunakake trek sing ana, nanging jumlahe tambah ing baris karo dawa mesin.

Boten kados model liyane saka sawijining kelas, dibangun maneh saka nawakke, BMT-72 nahan kompartemen gelut lengkap karo persenjataan lan peralatan asli. Ing wektu sing padha, tinimbang menara standar saka T-72, sakperangan alesan, padha mutusaké kanggo nggunakake unit saka serial T-80UD. Mbokmenawa, panggantos saka kompartemen gelut iki digandhengake karo masalah produksi utawa faktor liyane saka jinis iki.

Menara sing diterapake nduweni kubah kanthi proteksi gabungan, dilengkapi karo bedhil. Arsitèktur kompartemen pertempuran saka T-80UD ing proyek Ukrainia ora owah, gaman tetep padha. Ing wektu sing padha, ing panjalukan saka pelanggan, bisa ngganti piranti tartamtu karo analoge.

Senjata utama tank sing dibangun maneh yaiku 125-mm Gamelan-bore gun-launcher 2A46M. Mekanisme loading kanggo nyimpen lan dipakani dijupuk loading kapisah ditahan. Miturut pangembang, BMT-72 isih nduweni kemampuan kanggo nggunakake cangkang fragmentasi bledosan waja lan dhuwur-mbledhos, uga misil sing dipandu. Ing instalasi padha karo bedhil iki ngrancang kanggo nginstal PKT utawa KT-7,62 machine gun. Ing atap menara, instalasi kanggo senapan mesin anti-pesawat NSV utawa salinan sing digawe ing Ukraina disimpen.


mesin feed


Ing sisih pinggir menara, kanthi owah-owahan menyang buritan, ana rong blok peluncur granat asap, saben piranti papat. Ing panyimpenan sing kapisah, mesthine ana bedhil mesin kanthi amunisi, granat lan pistol suar kanggo pertahanan diri lan menehi tandha.

Restrukturisasi volume internal awak nyebabake nyuda beban amunisi. Autoloader isih nyekel 22 babak, nanging tumpukan liyane saiki mung 8 babak. Kanggo senapan mesin coaxial bisa nggawa 2000 amunisi, kanggo bedhil anti-pesawat - 450.

Awak dhewe saka BMT-72 cocog karo model dhasar. Sopir mestine kerja ing ngarep awak, komandan lan penembak ing menara. Kabeh mau duwe hatch dhewe, piranti pengamatan, lsp.

Lambung tank dasar dipanjangake supaya bisa ngatur kompartemen anyar sing dirancang kanggo nampung paratroopers. Nang insert waja kothak-shaped, uga nggunakake bagean saka volume dirilis saka kamar engine, iku bisa kanggo nyeleh sawetara kursi anyar. Akses menyang kompartemen pasukan diwenehake dening telung lawang ing atap, sing ana ing mburi menara. Loro palka dumunung ing sisih pinggir lambung lan mbukak ing sisih pinggir. Tutup tengah munggah maju menyang arah lelungan, menyang menara. Loro piranti ndeleng dipasang ing tutup manhole. Periskop saka hatches sisih ngidini pasukan katon miring, maju lan mundur, lan piranti tengah, amarga alasan sing ora dingerteni, diarahake menyang menara.

Kompartemen pasukan nampung limang pejuang kanthi gaman. Langsung ing tembok mburi kompartemen gelut, cedhak sumbu longitudinal kendaraan dipasang sepasang kursi sing relatif prasaja. Telung kursi liyane diselehake ing tembok ngelawan, ngelawan loro liyane. Kompartemen pasukan ora kepenak banget, nanging disambungake menyang ventilasi umum lan sistem proteksi marang senjata pemusnah massal.


Iki diusulake kanggo mlebu ing kompartemen pasukan ing atap kompartemen mesin


Iki diusulake kanggo mlebu ing kompartemen pasukan liwat atap. Kanggo luwih gampang kebangkrutan lan mudhun, footboards lipat diwenehake ing swiwi mburi uler. Kanthi bantuan, sampeyan bisa munggah menyang atap kompartemen mesin lan saka ing kono njaluk menyang kompartemen pasukan.

Amarga nggunakake sisipan awak tambahan, kendaraan tempur infanteri abot sing wis rampung BMT-72 dadi cukup gedhe. Total dawa sampel karo gun maju tekan 10,76 m - luwih saka meter luwih saka tank T-72. Jembar ing sadawane layar sisih 3,8 m, dhuwur ing atap kurang saka 2,3 m, bobot tempur tambah nganti 50 ton.

Mesin sing luwih kuat bisa ngimbangi kenaikan bobot. Kendaraan lapis baja sing luwih abot nduweni kapadhetan daya 24 hp. saben ton, thanks kanggo kang nahan mobilitas tank. Kacepetan maksimal ing dalan gedhe disetel ing 60 km / h, jarak jelajah yaiku 750 km.

Proyèk BMT-72 dikembangaké ing awal dasawarsa pungkasan, lan rauh spesialis Kharkiv diprodhuksi prototipe pisanan saka kendaraan tempur anyar. Ing basis kanggo prototipe iki tank serial T-72, kang ora mung dibangun maneh, nanging uga didandani. Tampilan resmi pisanan saka kendaraan tempur infanteri abot sing dijanjikake ditindakake ing September 2002. Mobil iki, pisanan kabeh, ana kanggo angkatan bersenjata Ukraina.

Mobil curious narik kawigaten manungsa waé saka customer potensial, nanging kapentingan iki ora mimpin kanggo asil nyata. Ing wektu iku, tentara Ukrainia ora duwe pendanaan sing dikarepake lan ora bisa tuku kendaraan lapis baja sing perlu utawa dikarepake. Temenan, proyek anyar kasebut ora duwe prospek ing pasar domestik lan kudu dipromosikan ing pameran internasional. Ora suwe, siji-sijine BMT-72 sing dibangun dadi pameran pameran militer-teknis Pakistan IDEAS-2002. Nanging, wektu iki demonstrasi sampel sing ora biasa ora menehi asil.


Hatches udhara


Minangka dikenal, sabanjure Biro Desain Kharkov kanggo Teknik Mesin dijenengi sawise. Morozova bola-bali nyoba nawakake kendaraan tempur infanteri abot kanggo macem-macem pelanggan. Macem-macem negara berkembang padha kasengsem ing peralatan kuwi, nanging ora ana sing nandatangani kontrak tenan. Saben taun, prospek nyata proyek penasaran nyebabake keraguan liyane.

BMT-72 isih ana ing katalog produk biro desain kanggo teknik mesin, nanging saiki cukup jelas yen proyek iki ora bakal ninggalake kategori proposal sing menarik tanpa masa depan. Pelanggan manca nuduhake kekurangan minat nyata ing mesin iki, lan tentara dhewe, kaya pirang-pirang taun kepungkur, ora duwe kepinginan lan kesempatan kanggo entuk peralatan kasebut.

Iku curious sing meh bebarengan karo biro desain BMT-72. Morozov dikembangaké mesin padha adhedhasar tank T-84 - BTMP-84. Proyek iki nggunakake gagasan lan solusi sing padha. Asil pranyata padha. Salah sawijining mesin kasebut dibangun kanggo nguji lan demonstrasi kanggo para panuku potensial, lan sawise iku ora ana conto anyar sing digawe. Ora ana tentara siji-sijine sing pengin tuku peralatan kasebut, lan proyek kasebut ditinggal tanpa masa depan.

Ing awal April taun iki, Biro Desain Kharkov kanggo Teknik Mesin ngumumake wiwitan produksi massal kendaraan perbaikan lan pemulihan BREM-84 Atlet. Pesen kasebut diiringi video sing nuduhake kemampuan sampel iki. Sajrone "pertunjukan demonstrasi" BREM ditarik metu lan narik kendaraan tempur lapis baja sing menarik.

Dadi metu, sing terakhir iki dibangun ing basis saka mung ana sampel BMT-72. Minangka eksperimen, sasis iki dilengkapi menara saka tank eksperimen T-72-120. Proyek kanthi huruf "120" nyedhiyakake restrukturisasi utama kompartemen pertempuran tank T-72 kanthi panggantos senjata lan instalasi peralatan anyar. Tinimbang bedhil 2A46 biasa, diusulake kanggo nginstal meriam KBM120 2 mm saka desain Ukrainia ing menara kasebut. Ing ceruk mburi anyar menara, stowage loader otomatis kanggo 22 nembak kesatuan diselehake. 20 cangkang liyane diselehake ing tumpukan.


BMT-72 kanthi menara saka tank T-72-120


Kaya sawetara conto liyane pembangunan Ukrainia, tank T-72-120 ditawakake kanggo pelanggan manca, nanging ora nemokake panuku. Salajengipun, mesin eksperimen ora aktif nganti pirang-pirang taun. Data paling anyar nuduhake yen ing sawetara titik engineers Kharkov mutusaké kanggo gabungke chassis tank lengkap karo menara redesigned. Nanging, rincian proyek kasebut tetep ora dingerteni.

***

Nalika proyek BMT-72 katon, ide kanggo mbangun maneh tank dadi kendaraan tempur infanteri abot ora anyar. Nanging, wektu iki, solusi sing menarik wis dileksanakake sing ndadekake bisa nggedhekake akeh tugas sing kudu ditanggulangi lan nambah karakteristik utama. Ora kaya kendaraan tempur infanteri abot manca ing sasis tank, kendaraan Ukrainia tetep persenjataan kuat asline.

Ing teori, BMT-72 lan BTMP-84 bisa nindakake rong fungsi bebarengan. Gumantung ing kahanan saiki, dheweke bisa kerja bareng karo tank lan ngrampungake misi tempur, utawa ngeterake pasukan terjun payung lan ndhukung kanthi geni. Ing kasus terakhir, tingkat pangayoman pinunjul kanggo kendaraan tempur infanteri bisa kasedhiya karo firepower padha apik banget. Nyatane, sampeyan bisa ngomong babagan nggawe mesin unik tanpa analog langsung saka negara manca.

Nanging, potensial mesin universal anyar diwatesi dening cacat desain tartamtu lan masalah produksi. Kaping pisanan, kompartemen pasukan anyar, digawe ing wangun sisipan tambahan, mesthine nyebabake masalah. Anane kompartemen anyar nyebabake paningkatan dimensi lan bobot lan ora bisa mengaruhi karakteristik patensi lan kemampuan maneuver. Ing kahanan tartamtu, BMT-72 bisa kalah ing basis T-72 ing babagan mobilitas.


Kendaraan tempur infanteri abot kanthi menara anyar ing BREM-84


Sanajan ukurane, sisipan lambung anyar ora ngidini ngatur kompartemen pasukan gedhe. Ing volume iki, mung bisa nampung limang kursi. Mangkono, ing syarat-syarat kapasitas, BMT-72 iki akeh rodok olo kanggo sembarang kendaraan tempur infanteri saka jinis lawas lan anyar, kalebu ing layanan karo Ukraina.

Nggabungake fungsi tank lan kendaraan tempur infanteri ing siji kendaraan bisa dadi backfire ing babagan kaslametan. Waja gabungan lan layar tank tambahan ora dijamin pangayoman marang ancaman sembarang. Akibaté, siji utawa liyane senjata anti-tank bisa nabrak kendaraan lapis baja. Ing kasus iki, pasukan kelangan tank lan kendaraan infantri bebarengan. Kepiye carane bisa mengaruhi kemampuan tempur unit kasebut lan cara operasi gumantung saka sawetara faktor. Nanging, kerugian kasebut mesthi duwe akibat sing serius.

Salah sawijining masalah paling gedhe karo BMT-72 ana gandhengane karo watesan produksi. Iki diusulake kanggo mbangun maneh kendaraan lapis baja saka tank serial T-72, sing durung tau diprodhuksi ing Ukraina. Negara iki nduweni jumlah peralatan sing cukup akeh ing panyimpenan, nanging ndandani, modernisasi lan bali menyang operasi bisa digandhengake karo masalah produksi sing serius, uga biaya sing ora perlu. Pungkasan, negara berkembang mung ora duwe dhuwit kanggo ngasilake kendaraan lapis baja anyar kanggo kabutuhan dhewe.

Ing proyek kendaraan tempur infanteri abot BMT-72, solusi menarik ditindakake ing bidang transportasi lan dhukungan geni saka pasukan pendaratan. Mobil bisa nemokake panggonan ing tentara, nanging pelanggan utama ora duwe kesempatan kanggo tuku. Negara liya uga ora nate nandhatangani kontrak, lan proyek kasebut, sing sadurunge katon janjeni, ora ana masa depan. Nanging, nglawan latar mburi kegagalan liyane saka bangunan tank Ukrainia, iki ora katon ora biasa utawa nggumunake.

Miturut situs web:
http://morozov.com.ua/
http://ukroboronprom.com.ua/
http://military-today.com/
http://otvaga2004.ru/
https://vpk.name/
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

39 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +8
    7 Juni 2018 05:35
    campuran bulldog lan badhak. apa "menarik" sing penulis weruh? karo sistem anti-tank modern, + limang mayit liyane?
    1. +6
      7 Juni 2018 06:07
      Manggonke pasukan meh ing rak amunisi anyar kanggo 22 unitars PPC, pemisahan ana secara harfiah saperangan mm ing foto. Aja kobong, supaya flattened.
      1. + 10
        7 Juni 2018 06:39
        Kutipan saka g1washntwn
        Manggonke pasukan meh ing rak amunisi anyar kanggo 22 unitars PPC, pemisahan ana secara harfiah saperangan mm ing foto. Aja kobong, supaya flattened.

        Lan ana sing kepingin weruh, CARA paratroopers bakal teka ing kono lan kepiye carane ninggalake kompartemen pasukan, ing ngarsane kothak MZ menara? Dheweke nutup kabeh. Iki minangka desain STILLBORN. Nanging bisa ditindakake kanthi nginstal sing padha karo modul tempur "Terminator" BMPT tinimbang menara standar.
        Ing materi promosi kanggo proyek kasebut, nyathet yen katon kompartemen pasukan uga difasilitasi dening reworking radikal saka pembangkit listrik. Tinimbang mesin biasa saka T-72 ing buritan BMT-72, diusulake kanggo nginstal produk 6TD-2 tanduran Kharkov sing dijenengi sawise. V.A. Malyshev.
        Ya, lan rampung menara saka T-80U. Iki bener BMT-72/80 lan passion kanggo reworking T-72 mung bisa diterangake dening siji bab, tank iki ora tega, amarga padha ora diprodhuksi ing Ukraina lan padha luwih dikenal saka T- 64 lan T-80. Ukraina nampa kabeh hasil saka dodolan tank liwat Advertisement saka T-72. Lan sing paling nesu banget yaiku, yen wis nginstal kompartemen tambahan kanggo paratroopers, desainer ora keganggu kanggo nutupi karo sisih logam jarak, mbatesi instalasi ing sisih pinggir kompartemen kontrol lan pertempuran.
        1. +6
          7 Juni 2018 07:09
          Kutipan saka: svp67
          Lan ana sing kepingin weruh, CARA paratroopers bakal teka ing kono lan carane bakal ninggalake kompartemen pasukan, ing ngarsane kothak menara MZ? Dheweke nutup kabeh. Iki minangka desain STILLBORN.

          Aku langsung panginten sing bakal ana tata Merkava-jinis, lan iki carane konstruktor Lego diaktifake metu.
          1. +6
            7 Juni 2018 07:25
            Nah, saka ngendi tangane para nakal? Ngerti saka ngendi. Supaya padha njaluk kabeh limo freaks, kang mokal kanggo katon ing tanpa ngguyu. Padha kudu graze babi, lan nari nganggo kaos bordir, lan ora ngrancang barang diwasa.
            1. +1
              9 Juni 2018 11:45
              Quote: Cat_Kuzya
              Nah, saka ngendi tangane para nakal?

              Sampeyan isih kudu tuwuh lan tuwuh.
              1. 0
                9 Juni 2018 13:31
                Inggih, mesthi, ing ngendi kita, bocah-bocah yatim piatu lan cilaka, sadurunge sampeyan, sing mabur menyang Mars, lan padha ndhudhuk Segara Ireng nganggo excavator sanajan kita mlaku liwat alas nganggo kulit. wassat
    2. 0
      8 Juni 2018 20:00
      Quote: Dedkastary
      campuran bulldog lan badhak. apa "menarik" sing penulis weruh? karo sistem anti-tank modern, + limang mayit liyane?

      ===========
      "Fenomena" sing apik banget sing ditampilake ing abad kaping XNUMX (Nyuwun pangapunten, wis tanggal XNUMX !!!) ..... ora
  2. +4
    7 Juni 2018 06:09
    Lan ing MIGar, sampeyan bisa nyelehake paratroopers ing teluk bom lan ing sangisore swiwi kanggo suspensi, lan yen sasis ora dicopot, banjur dasi sepasang ing kana. nglirik
  3. +2
    7 Juni 2018 06:18
    Liyane mbuwang warga Kharkiv saka ora duwe pangarep-arep, nuwun kanggo para pekerja keras! Malah 20 taun kepungkur ing "Parade Militer" ana artikel kanthi pariwara "piranti" iki.
  4. +3
    7 Juni 2018 06:55
    Rave. Tank kudu dadi tank, lan kendaraan tempur infanteri kudu dadi kendaraan tempur infanteri, minangka perbandingan, Merkava bobote 70 ton, lan T-72 bobote 46 ton kanthi proteksi waja lan senjata sing padha. Aku ora ngomong bab T-14, kang abot 50 ton lan sirah lan pundak ndhuwur Merkava. Ora ana gunane tank kasebut kanthi kompartemen pasukan. Kabeh padha, ing perang, prajurit mudhun lan nutupi tank saka peluncur granat, lan ora bodho njagong ing waja tank, ngenteni nganti diobong. Lan ing Maret, iku luwih cukup kanggo nindakake infanteri motorized ing operator personel wojo lan infantri kendaraan tempur tinimbang ing tank, iku luwih murah lan luwih gampang.
    1. +1
      7 Juni 2018 17:34
      Quote: Cat_Kuzya
      Rave. Tank kudu dadi tank, lan kendaraan tempur infanteri kudu dadi kendaraan tempur infanteri, minangka perbandingan, Merkava bobote 70 ton, lan T-72 bobote 46 ton kanthi proteksi waja lan senjata sing padha. Aku ora ngomong bab T-14, kang abot 50 ton lan sirah lan pundak ndhuwur Merkava. Ora ana gunane tank kasebut kanthi kompartemen pasukan. Kabeh padha, ing perang, prajurit mudhun lan nutupi tank saka peluncur granat, lan ora bodho njagong ing waja tank, ngenteni nganti diobong. Lan ing Maret, iku luwih cukup kanggo nindakake infanteri motorized ing operator personel wojo lan infantri kendaraan tempur tinimbang ing tank, iku luwih murah lan luwih gampang.

      Kanggo sawetara alesan, tansah ketoke T-72 bobot 41 ton. nglirik nanging iku supaya, omong kosong ombenan
    2. +4
      7 Juni 2018 18:20
      Aku ora ngomong babagan T-14, bobote 50 ton lan ngluwihi Merkava kanthi sirah.

      Apa mbah putri bisik-bisik ing kuping, utawa saluran TV Zvezda dadi liar?
      1. 0
        8 Juni 2018 00:33
        Lan kasunyatan manawa Merkava mesthine luwih apik tinimbang Almaty, apa mbah putri bisik-bisik ing kuping sampeyan, utawa Channel 9 dadi liar kaya ngono?
        1. +4
          8 Juni 2018 00:42
          Aku ora duwe TV, aku manggon ing deso. Nanging "kreta" iku paling ora luwih elek, paling kabeh perang sing melu, menang. Lan Armata malah ora bisa ngliwati Red Square tanpa masalah.
          A werni soko anyar, kang isih kudu disambungake menyang prayoga setengah-cara. Lan iki taun.
          1. +5
            8 Juni 2018 00:53
            Lan ngendi ora desa lan "ora nonton TV"? Sampeyan duwe Internet, kaya sing dakdeleng. Lan umume, bodho kanggo ngadili tank, utamane wong Israel:
            Nanging "kreta" iku paling ora luwih elek, paling kabeh perang sing melu, menang
            Ing perang Libanon, Merkava ditentang dening tank T-55 lan T-62, sing umume minangka tank saka generasi sadurunge. Menapa malih, ing ngriku punggawanipun inggih punika tiyang Arab, dene tiyang Arab, kados ingkang sampun dipunmangertosi, punika botên sagêd kalatih. Ya, ngomong babagan panggunaan Merkava marang wong Palestina sing bersenjata watu lan botol mung ora masuk akal. Kanthi sukses sing padha, sampeyan bisa miwiti T-34 nglawan Palestina, lan adhedhasar perang karo Palestina, argue yen ing perang modern T-34 isih kaya wow!
            1. +4
              8 Juni 2018 16:37
              Omong kosong maneh. T-55 lan T-62 nglawan Merkava-1/2/3, Centurions, Pattons, SuperShermans, ing Libanon, 2006, ana Mk4.
              Wong Arab iku murid Uni Soviet, lan padha perang wiwit cilik. Apa, ISIS perang banget? Dheweke nggawa tentara Irak lan tentara Siria menyang gerbang sing padha.
              PS: Tegese tiradeku yaiku ora ana sing bisa diulang liwat TV, apa sing dadi alat sing keren, yaiku, platform Armata, amarga T-14 utawa T-15 ora ana, lan pancen ora ana apa-apa. baris ditampa ing persenjataan. Ana operasi uji coba, sing bakal nuduhake satus "penyakit bocah", lan ora dingerteni manawa bakal ditampa dening pasukan.
          2. 0
            13 Juni 2018 11:16
            Apa perang dheweke melu? Ora ana apa-apa sing Merkava minangka perusak tank bodho (cabang mati saka Macan Jerman lan CT) sing dirancang mung minangka PT, nanging tank kudu perang karo infantri, ing kutha, lan ing steppe / ara-ara samun, loro-lorone. ing pertahanan lan ing serangan, lan ndhukung tank liyane lan infantri. Sepisan maneh, ing ngendi dheweke sukses nduduhake kabeh iki? Maksudku mungsuh witjaksono, lan ana ora perlu kanggo la bab apa jenis perang wong Arab, lan ora perlu kanggo mbandhingaké pejuang khalifah sing mung wingi pasrah mati karo conscript saka Libanon. Israel mbengkongaken kabeh BV, saka tanpa Merkav, padha wong Arab waspada.
            1. +1
              13 Juni 2018 21:10
              1982 Libanon, 1997 Libanon, 2006 Libanon.
              [Kutipan Ora ana sing Merkava minangka perusak tank bodho (cabang mati saka Tigers lan CT Jerman) sing dirancang mung minangka PT] [/ kutipan]
              Ora, ora ana apa-apa, amarga Merkava 4 bisa nindakake akeh sing ora bisa ditindakake dening wong liya. Mung serial karo KAZ, lan fungsi BMP. Lan siji, saka sawetara, kanthi MTO sing dipasang ing ngarep.
              Ya, lan diadaptasi kanggo gelut ing kutha. Waja tambang sing dikuatake, KAZ nglawan ATGM, perlindungan modular.
              Lan para pejuang Khilafah minangka tentara bayaran, ora saben wong setuju mati kanggo iman, tinimbang dhuwit. Wong mati ora butuh dhuwit.
              Maksudku mungsuh padha, lan aja la la bab perang apa wong Arab, lan ora.

              Lan kenapa tentara negara Arab ora padha mungsuh? Apa padha "digawe driji"?
  5. +5
    7 Juni 2018 07:32
    Dheweke pengin mbaleni Merkava, nanging mung ing Ukrainia: ora ana metu saka buritan, metu saka kompartemen liwat atap ana ing geni, bobot wis tambah, kinerja wis mudhun. Sampeyan kudu eling yen tank minangka sing pertama dikalahake ing perang, lan ing kene ditambahake 5 infantri, mula kendaraan kasebut minangka jarahan sing terkenal.
    1. +2
      7 Juni 2018 08:25
      Kutipan saka kordon332
      Dheweke pengin mbaleni Merkava
      nanging ternyata salokava (lemak babi + kava (kopi ing basa Ukrainia).
  6. 0
    7 Juni 2018 08:00
    Umumé, aku mikir, yen sampeyan nggawe kendaraan tempur infanteri abot, mula saka awal. Tata letak tradisional: transmisi mesin ing ngarep, pertempuran ing tengah lan landing ing buritan. Persenjataane padha karo BMP-3, nanging menara kasebut ora bisa dienggoni. Reservasi kudu digawe 30-40 mm nglukis kanggo ngreksa marang projectiles 30-mm, uga kanggo bisa nyumerepi waja dinamis. Kendaraan tempur infanteri kuwi bobote kira-kira 30 ton, sing cukup ditrima. Mesthine, dheweke ora bakal bisa nglangi maneh, nanging kaya sing wis ditampilake, nglangi ora perlu saka BMP.
  7. +2
    7 Juni 2018 09:01
    Ide kasebut menarik, sayang banget yen ora ditindakake kanthi lengkap. Bisa dadi sesuatu sing menarik ing mangsa ngarep. Aku langsung eling carane infantri digunakake kanggo mindhah waja ing kampanye, lan saiki iku bisa kanggo ndhelikake konco waja kanggo sawetara wektu lan ora wedi sistem aktif nglindhungi peralatan.
    1. +4
      7 Juni 2018 15:03
      Iku ing reruntuhan ora temen maujud.
      1. +2
        7 Juni 2018 15:16
        Ing asas, ing mratelakake panemume, amatir, iku luwih gampang kanggo nggawe kompartemen pasukan normal obah amarga mesin tank menyang hitches kaya iki.

        Lan perlindungan, lan patensi, lan ndharat puluhan wong ...
        1. +2
          13 Juni 2018 11:30
          Aku uga, minangka amatir, wis nguatake komentar sampeyan, setuju banget karo sampeyan, luwih murah, tank ora perlu dibaleni maneh, yen ana sing bisa dicopot saka kompartemen lan bledosan menyang neraka. Ing cendhak, menarik banget, sampeyan +
      2. 0
        8 Juni 2018 07:16
        Inggih, sing udur sing ora dileksanakake ing Ukraina lan ing basis saka T-72 infanteri bisa teka ing Handy ing macem-macem kahanan pertempuran lan ora tansah bisa nggunakake peralatan korek. Mesthi, iki minangka kahanan tartamtu, nanging iki ora ngalangi proyek kasebut dadi menarik.
  8. +1
    7 Juni 2018 09:08
    Mbokmenawa, panggantos saka kompartemen gelut iki digandhengake karo masalah produksi utawa faktor liyane saka jinis iki.

    "Mungkin" iku kabeh. padha ndamel dhuwit liwat piyambak, digunakake padha wis buyar biro desain.
    Wis ing awal 90s, Kohlys padha "musuh-saingan" lan HTZ lan DR nampa SCANIA lengkap saka RF - padha ora nggawe kemajuan. apa penulis ora ngerti babagan iki?
  9. +5
    7 Juni 2018 10:58
    "Ing kasus terakhir, tingkat perlindungan sing luar biasa kanggo kendaraan tempur infanteri bisa diwenehake kanthi daya tembak sing padha banget. Nyatane, siji bisa ngomong babagan nggawe kendaraan unik tanpa analog langsung ing negara manca."
    Kanggo informasi Kirill Ryabov, iki "produk", ing kasunyatan, temen padha karo "Merkava". Mung kurang sukses ngguyu
    1. +1
      8 Juni 2018 07:18
      Sing sampeyan kabeh clung ing Merkava iki, sing digawe ing basis saka T-72. Iki minangka gagasan kanggo nggunakake armada gedhe saka peralatan iki.
  10. +1
    7 Juni 2018 11:55
    Kabèh plus saka charaban iki dumunung ing profil frontal dipun warisaken saka T 72. Iku ends ana. Minangka laku saka perang anyar nuduhake, losses paling gedhe ing kru lan l / s ngendi iku mokal kanggo pasukan landing BM cepet ninggalake peralatan sawise asor.
    Ora jelas apa sing dipikirake Kharkov, nanging ora jelas babagan panggunaan BM iki ing kahanan pertempuran sing nyata.
  11. +1
    7 Juni 2018 17:56
    Sadurunge ngomong babagan menarik proyek kasebut, kita kudu ngelingi fungsi utama BMPT. Iki minangka perang nglawan drone lan helikopter sing nyerang, peluncur granat sing mlaku ngubengi gunung sing cedhak lan ing lantai ndhuwur bangunan, nutupi infanteri lan tank saka kemungkinan ambushes, ngevakuasi wong urip lan sing tatu. Lan karo iki "Ajaib senjata panginten", tong minyak mung ora bakal "tekan" kanggo jubin ndhuwur ndhuwur. Lan kompartemen kebangkrutan dumunung ing cara sing cangkang-kejut, utawa tatu, ora bakal munggah menyang tanpa bantuan.
    Para pengarang sing ditresnani! Paling ora, analisa materi sethithik sadurunge dikirim. Banjur bakal luwih menarik kanggo maca. Wartawan, sapa sing bakal mikir sampeyan? lol hi
    1. +3
      7 Juni 2018 18:27
      Analisis ora kanggo Ryabov. Aja guyon kaya ngono maneh.
      1. +3
        8 Juni 2018 00:04
        Lan aku bakal nganggep yen perkara kasebut ana ing "Military Review" dhewe. Editors mung ora bisa nyewa wong sing bisa nulis topikal, pikirane lan adoh-sightedly. Bahan apik ing VO, tikus nangis. News diterbitake salah siji saka pungkasan, analytics sing frail. Umume bahan sing dicithak ing kene dicopot saka wong liya ing topik sing padha. Aku teka kene liyane lan liyane kanggo ngobrol karo pangguna sumber pinter saka macem-macem negara. Nanging akhir-akhir iki aku ngerti yen wong-wong sing kaya ngono kuwi wis suda. Dadi aku dhewe wis mikir banget babagan "emigrasi" saka sumber iki. Lan aku wis nggoleki sing cocog.
        1. +2
          8 Juni 2018 00:38
          Lan komentar ing kene sing paling menarik. Ana 3-4 penulis sing isih ana. Sergey Linnik (Bongo), Andrey saka Chelyabinsk, kadhangkala Kaptsov, ana bahan-bahan berkualitas kanggo kendaraan lapis baja.
          Lan maca kanca-kanca saka Israel (profesor, Alexander, Aaron), opus (Anton), donavi63, old26, sith lord, lsp. tansah seneng.
          1. Komentar wis dibusak.
  12. +2
    8 Juni 2018 04:41
    sawetara jinis peti mati persaudaraan ing trek, kabodhoan liyane saka ukrwaffe ...
  13. 0
    14 Juni 2018 14:34
    1. "Dadi, piring waja tambahan dilebokake ing sisih ngarep ndhuwur." ... ing umum, iki minangka modul VDZ.
    2 "Transmisi otomatis planet disambungake menyang mesin." planet, ya.. nanging ora otomatis ... otomatis dikembangaké mung ing 2009 ing Oplot ... sing bisa diinstal ing kono.
    3. Ing foto https://topwar.ru/uploads/posts/2018-06/152787150
    9_brem-84-1.jpg
    mung beban ditampilake ing wangun sasis BMPT-72 lan menara T-72-120 kanggo demonstrasi visual babagan kemampuan ARV, kanthi bobot kira-kira 48 ton, yaiku bobot Oplot sing dimodelake. nalika narik. Pay manungsa waé menyang menara lawang komandan ora malah ...
  14. 0
    5 Desember 2020 18:43
    Aku ora ngerti siji-sijine ..., wiwit jaman Afghanistan nganti saiki, ora ana ing BMP utawa ing operator personel lapis baja ora mlebu, kajaba ing iklan Kementerian Pertahanan, ing ngendi paratroopers biru. berets mlumpat metu saka hatches lan tumble geni. Ing database nyata ing kompartemen pasukan, kabeh jinis omong kosong diangkut, saka amunisi menyang barang-barang pribadi. Siji pangecualian yaiku sing tatu. Nanging dheweke uga nyoba ngikat saka ndhuwur. Nanging kanggo iki, cukup "behi" utawa luwih apik! Dadi, aku ora weruh gunane nggawe ribut kaya ngono.
  15. 0
    30. mars 2023 22:50
    Miturut pendapatku, tata letak BMT-72 ora sukses.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"