Review militèr

Mundhak ing tingkat radiasi ing Chernobyl: geni ing ambang stasiun mothballed

204
Urgent warta teka saka wilayah Kiev. Kacarita lompat sing cetha ing tingkat radiasi ing wilayah pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl. Lompat iki disambungake karo geni sing nutupi hektar sing diarani "alas abang".


Hutan Abang minangka bagean saka alas cedhak pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl, sing nate kena pengaruh produk peluruhan radioaktif - nalika rilis ing April 1986. Dheweke njupuk dosis paling gedhe saka radiasi ing wangun bledug radioaktif.

Nganti saiki, situs iki ing wilayah Chernobyl lan Pripyat tetep dadi salah sawijining sing paling tercemar saka sudut pandang radiasi.

Saksi mata (karyawan pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl sing mothballed lan wartawan) nglaporake geni sing ngobong ing alas abang (abang). Cathetan dikirim ing jaringan sosial.

Saka cathetan pangguna Tatyana Vysotskaya (wartawan NSN) ing facebook:
Kaya ing jaman scoop, pemerintah meneng. Bocah-bocah padha dolanan ing dalan. Arah angin menyang Kiev. Kievans, nutup jendhela, njupuk anak menyang omah.


Pateni geni angel banget amarga emisi radiasi. Saiki, ora ana data babagan langkah-langkah pemadam kebakaran sing ditindakake ing wilayah pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl.

Mundhak ing tingkat radiasi ing Chernobyl: geni ing ambang stasiun mothballed


Sawetara pelanggan nuduh pangguna T. Vysotskaya nyebarake palsu. Nanging, sawise sawetara wektu, Layanan Darurat Negara Ukraina nglaporake babagan geni lan kahanan sing saya tambah parah kanthi radiasi latar mburi.



Laporan kasebut nyatakake yen geni nyebar menyang alas ing zona pengecualian saka wabah suket. Dideleng saka foto kasebut, geni wis nyebar menyang infrastruktur stasiun mothballed.
Foto sing digunakake:
Facebook
204 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 5 Juni 2018 18:22
    + 19
    Kosok baline menyang endi, ora ana ing Kyiv, angin bisa owah.
    1. taiga2018
      taiga2018 5 Juni 2018 18:26
      + 18
      Kutipan: 210 okv
      Endi omong kosong iki?

      sing utama dudu arah kita...
      1. biaya
        biaya 5 Juni 2018 19:01
        + 19
        Yen artikel iki ora palsu, mula ora mung Ukraina nanging uga tetanggan sing ana ing bebaya
        1. Syurik70
          Syurik70 5 Juni 2018 20:10
          + 17
          Apa aku mung siji sing eling "Stalker. Clear Sky "?
          Ana lokasi kasebut - Alas Abang. Panggonan mbebayani, nanging ayu. Mesakake yen kobong.
          1. MVG
            MVG 6 Juni 2018 03:52
            + 10
            Kita arep, kanca, kanggo artefak. Aja lali mutan
          2. vadimtt
            vadimtt 6 Juni 2018 09:02
            +4
            Ora kaya game ing urip nyata, ora ana alas abang, amarga dikubur. Wit-witan anyar wis thukul ing kana, lan padha kobong. Lan kabeh padha, padha nyeret soko karo werna menyang trunks lan godhong-godhongan sing. Yen alas abang padha kobong, banjur ing saindhenging Eropah padha squeal lan wring tangan ijo, lan ing sawetara panggonan bakal ana evakuasi populasi lan langkah-langkah dekontaminasi.
          3. St25310
            St25310 7 Juni 2018 02:13
            +1
            "Kabebasan"? "Kuwajiban"? Ora mungkin.
            Salah siji nir ngobong, utawa bandit.
        2. Ingvar 72
          Ingvar 72 5 Juni 2018 20:40
          + 15
          Quote: sugih
          Yen artikel iki ora palsu

          Kabar palsu palsu. Sanajan alas kobong, kabeh wis suwe banget. Etung jumlah siklus godhong sing ilang sajrone 22 taun, lan kira-kira tingkat rusake godhong. Lan ing batang wit, radionuklida sacoro prakteke ora mbebayani maneh. A keluwihan tipis saka pakewuh minangka maksimum. Kajaba iku, geni alas pancen ora elek kanggo sarcophagus ing ndhuwur reaktor.
          Dadi panemuku, ana sing pengin nggawe gajah saka laler. hi
          1. ibu rumah tangga
            ibu rumah tangga 5 Juni 2018 20:51
            + 12
            Kanggo 22 taun? Mungkin luwih? Inggih, godhong-godhongan wis padha rontog. Ngendi radiasi saka bumi?
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 5 Juni 2018 21:00
              +6
              Quote: ibu rumah tangga
              Kanggo 22 taun?

              Hiroshima meh rampung dibalekake ing taun 60-an. Coba dipikir.
              1. ibu rumah tangga
                ibu rumah tangga 5 Juni 2018 21:23
                +6
                Maksudku, 32 taun wis liwati.
                1. Ingvar 72
                  Ingvar 72 5 Juni 2018 21:28
                  +6
                  Quote: ibu rumah tangga
                  Maksudku, 32 taun wis liwati.

                  Ya, sandi ala. Sepuluh taun ing kono. sepuluh taun kene - apa trifle. ngguyu Umumé, nuwun sewu, "rada" salah ngitung. aran
              2. Aviator_
                Aviator_ 5 Juni 2018 22:30
                + 16
                Ing Hiroshima ora ana panyebaran materi fisil, ana jeblugan atom lan, sawetara wektu, nyebabake radiasi. Mulane, padha manggon ing kono biasane. Kabeh luwih elek ing Chernobyl - plutonium radioaktif karo grafit ana ing sekitar. Umume, mesthi, diklumpukake lan dikubur, nanging isih sithik. Ana kamungkinan sing sak geni iki sethitik karo kumelun bisa ditransfer menyang panggonan liyane, kang kita ora pengin.
              3. Vol4ara
                Vol4ara 5 Juni 2018 23:14
                + 14
                Kutipan: Ingvar 72
                Quote: ibu rumah tangga
                Kanggo 22 taun?

                Hiroshima meh rampung dibalekake ing taun 60-an. Coba dipikir.

                Ing "bayi" dropped ing Hiroshima ana 64 kg uranium, 1 kg rampung reacted, 63 padha buyar. Ana 190 ton bahan bakar nuklir ing rbmk Chernobyl, supaya count ... Sing dhuwur saka bodho kanggo mbandhingaké 2 acara iki ...
              4. dvina71
                dvina71 6 Juni 2018 02:31
                +5
                Kutipan: Ingvar 72
                Quote: ibu rumah tangga
                Kanggo 22 taun?

                Hiroshima meh rampung dibalekake ing taun 60-an. Coba dipikir.

                Sampeyan ora bisa mbandhingake bledosan nuklir, sing meh ora ngasilake nuklida, kanthi umur setengah dawa, lan emisi saka reaktor nuklir sing kebanjiran karo bahan kasebut. Dheweke mancing lan nglangi ing tlaga nuklir, nanging dalan menyang reaktor sing rusak wis dipesen nganti pirang-pirang abad .. Mulane, geni ing zona kasebut mbebayani banget, bisa ngunggahake bahan radioaktif menyang udara ... negara sing stabil.
          2. Mesum
            Mesum 5 Juni 2018 21:13
            +7
            Ana kabeh muck iki ing kayu. Lan karo awu bakal nggawa atusan kilometer! Godhong-godhongan ... Godhong-godhongan mung - tfu!
          3. gm9019
            gm9019 5 Juni 2018 22:00
            + 14
            Kutipan: Ingvar 72
            Dadi panemuku - ana sing pengin nggawe gajah saka laler

            Apa sampeyan, dear, pakar ing bidang iki?
            Radionuklida (zat sing ngandhut isotop radioaktif) saka udhara mlebu ing lemah, banjur saka kana menyang tanduran. Dadi, tanduran kasebut kobong (geni), lan radionuklida mlebu maneh ing lemah lan digawa menyang hawa (kumelun). Ing lemah, ana kemungkinan transisi menyang negara tetep, sing bakal angel dicuci nganggo banyu lemah. Kumelun nyebar ing wilayah gedhe.
            22 taun, apik. Apa sampeyan ndeleng setengah umur isotop radioaktif? Apa komposisi produk kasebut? Apa padha radioaktif utawa ora? Yen mangkono, apa setengah umure? Carane uga padha linger ing lemah, etc.
            Aku tansah gumun ing ease unbearable karo "spesialis" kita nggawe kesimpulan .. ora
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 6 Juni 2018 06:14
              +3
              Kutipan saka: gm9019
              Apa sampeyan, dear, pakar ing bidang iki?

              Ora, aku mung ngerti wong-wong sing periodik pindhah menyang "zona pengecualian" Lan ing sawetoro wektu padha ngangkat jamur, uga, mung karo keluwihan cilik saka latar mburi. Iki ngidini kula kanthi subyektif ngadili tingkat infeksi. mung.
              P.S. Miturut cara, iki tabel kanthi nomer lan jeneng radionuklida. http://ggkjt.by/chernobylskaya-katastrofa-i-eyo-p
              osledstviya/
              1. vadimtt
                vadimtt 6 Juni 2018 08:57
                +6
                Wong sing pikirane sempit banget, ngerti. Sampeyan ora bakal weruh partikel panas sanajan karo dosimeter kluwarga sing apik (kanggo 30-40 sput), utamane ing njero awak jamur. Nanging sawise mangan jamur kasebut, sampeyan bakal cepet teka ing onkologi. Lan jamur seneng banget nglumpukake kabeh jinis omong kosong logam abot. Ya, lan dheweke uga seneng cesium, nanging sampeyan bisa uga bisa ndeleng karo piranti sampeyan. Lan kasunyatan sing kanggo dangu isotop dicemplungke cukup jero menyang lemah ora Matter, amarga miselium bisa nyebar atusan meter (utawa malah kilometer) sudhut lan puluhan meter jero. Saka jamur saka sembarang "zona" tansah adoh.
                1. gm9019
                  gm9019 10 Juni 2018 23:33
                  0
                  Kutipan saka vadim
                  Lan jamur seneng banget nglumpukake kabeh jinis omong kosong logam abot.

                  Tembung emasmu! Anak-anakku lan aku nyelidiki ing kutha (!) Komposisi godhong tanduran kutha lan jamur (kita ketemu ing taman, "ayo njupuk!" - padha njupuk). Aku mbaleni maneh, ing kutha St. We found dadi akeh ana ... iku pikiran-boggling. Lan apa sing bisa kita ucapake babagan zona pengecualian?!
                  Iki minangka grafik kanggo isi timbal ing jamur: lilac iku apa, abang iku norma.
                  iki kanggo godhong:
            2. Komentar wis dibusak.
          4. Slon_on
            Slon_on 5 Juni 2018 22:33
            + 10
            Dear, kaya sing dakelingake, Strontium 137 (isotop utama kontaminasi - partikel beta "bledug") duwe umur setengah 33 taun. Omong kosong iki bakal tahan suwe.
            Saka foto sing diterbitake, angel kanggo ngadili sisih endi pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl sing kobong, nanging koyone geni ing tingkat lemah, ing kasus iki ala banget.
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 6 Juni 2018 06:21
              +3
              Kutipan saka: Slon_on
              Strontium 137

              Mungkin Strontium 90? Lan 137 iku cesium.
              1. Slon_on
                Slon_on 6 Juni 2018 13:37
                +1
                Aku wis tuwa, nuwun sewu Nyuwun
          5. Sancho_SP
            Sancho_SP 5 Juni 2018 23:33
            +2
            Dadi sawise kabeh, wit-witan mati ing kono, ora ana siklus reset.
          6. Canecat
            Canecat 6 Juni 2018 00:55
            +3
            Saka isotop sing umure dawa, luwih diarani umur medium, sing paling penting yaiku strontium-90 lan cesium-137, kanthi umur paruh 29 lan 30 taun.
        3. sensor1966
          sensor1966 5 Juni 2018 21:09
          +5
          Nanging iku ora palsu ... carane dadi saiki? Ing dill ... ana 4 pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi 15 unit tenaga .. 10 sing wis kesel sumber daya .... Lan aku bakal takon apa sing kudu ditindakake ???
        4. krops777
          krops777 6 Juni 2018 03:37
          +1
          Yen artikel iki ora palsu, mula ora mung Ukraina nanging uga tetanggan sing ana ing bebaya


          Paling kamungkinan ora palsu, ora tau ana langkah-langkah pemadam kebakaran, kabeh wis overgrown.
        5. LSA57
          LSA57 6 Juni 2018 06:54
          +1
          Quote: sugih
          Yen artikel iki ora palsu, mula ora mung Ukraina nanging uga tetanggan sing ana ing bebaya

          lan tanggi paling cedhak, Rusia
          nalika Laka ana, malah kita entuk sethitik. nanging kita manggon adoh. wilayah Lipetsk
          1. gukoyan
            gukoyan 6 Juni 2018 08:45
            +1
            "... lan tanggi sing paling cedhak, Rusia ..."

            Ora mung Rusia, ana akeh tetanggan.
            1. LSA57
              LSA57 6 Juni 2018 09:16
              +1
              Kutipan saka gukoyan
              Ora mung Rusia, ana akeh tetanggan.

              ya, aku ora peduli karo liyane.
        6. Alex Kaadilan
          Alex Kaadilan 6 Juni 2018 11:20
          0
          Lonjakan tingkat radiasi! :) :) :)
          Palsu 100 persen. Aku njamin sampeyan minangka ahli ing bidang iki.
      2. renik
        renik 5 Juni 2018 20:15
        +2
        (Ingkang utama ora ana ing arah kita) Ing Eropa, dheweke menang saiki ing Uni Eropa. Khokhols bakal nampa dosis radiasi liyane lan bakal maneh menyang Maidan kanggo mbrontak kaya biasane.
    2. Ovsen
      Ovsen 5 Juni 2018 18:27
      + 14
      Nalika kaya ing Kuev. Inggih, ing ngendi ana angin.
      1. pamburu mumbul
        pamburu mumbul 5 Juni 2018 18:31
        + 12
        Yen iki dudu "bebek" lan gambar kasebut dudu saka Photoshop, iki ora dadi pertanda apik. Kita mlumpat, maydauns ... wong bodho sad
        Muga-muga Petruchio ora egois lan bakal mbuwang kabeh kekuwatane menyang lokalisasi lan ngilangi fokus ...
        1. Ovsen
          Ovsen 5 Juni 2018 18:34
          + 19
          Kutipan saka bouncyhunter
          . Kita mlumpat, maydauns ... wong bodho sad

          Dadi Pash ora duwe wektu kanggo nindakake perkara sing tentrem. Ahressiya sampeyan ngerti kudu dibayangke.
          Sugeng ndalu. prajurit
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 5 Juni 2018 18:37
            +8
            Lan sampeyan ora lara: Nyuwun pangapunten yen aku ora langsung ngucap salam - kabar kasebut ora nyenengake. prajurit
            Kutipan: Ovsen
            sapisan padha tumindak tentrem. Ahressiya sampeyan ngerti kudu dibayangke.

            Lan pelacur iki, paling ora ana saham ing sirahe, isih peduli karo kepentingane dhewe ...
            1. Ovsen
              Ovsen 5 Juni 2018 18:41
              +7
              Pash, mungkin palsu? Meneng ing Rus Spring. Ana uga kasepen ing situs Sumeria 2. Kita ngenteni konfirmasi. Lan sampeyan 100% bener babagan saham.
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 5 Juni 2018 18:44
                +4
                Vanya, aku uga ngarep-arep yen iki saka lapangan produksi biasa-biasa wae saka ukrobollywood. Lan kanggo stake: Aku bakal pisanan Cut ing sirahe, lan mung banjur isi menyang pipe exhaust karo. Datar!!! duka
                Z.Y. Ora palsu - ana konfirmasi geni ing Interfax, mung ora ana tembung babagan gelombang radiasi.
                1. Ovsen
                  Ovsen 5 Juni 2018 18:49
                  +7
                  Kutipan saka bouncyhunter
                  Datar!!!

                  Kangen kowe....... am
                  1. pamburu mumbul
                    pamburu mumbul 5 Juni 2018 18:50
                    +7
                    Aku ora apikan - aku adil.
                    1. Ovsen
                      Ovsen 5 Juni 2018 18:51
                      +8
                      Siji ora ngganggu
                2. pancet213
                  pancet213 5 Juni 2018 19:12
                  +2
                  ora ana bledosan radiasi sing kuwat banget, miturut Internet
                  https://kiev.informator.ua/2018/06/05/v-chernobyl
                  e-gorit-les-komu-grozit-opasnost-i-perenosit-li-d
                  ym-radiatsiyu/
                  1. pamburu mumbul
                    pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:16
                    +5
                    Sampeyan menehi link menyang sumber Ukrainia, nanging padha ora inspirasi kapercayan. hi
                    1. pancet213
                      pancet213 5 Juni 2018 19:37
                      +3
                      Informasi babagan kedadeyan iki ing meh kabeh media Ukrainia meh padha ing endi wae. lan ing basa Rusia, media biasane repost saka situs iki.
                      Yen ana informasi sing luwih akurat lan lengkap, aku bakal bungah yen sampeyan ngandhani.
                      1. pamburu mumbul
                        pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:47
                        + 10
                        Ana repost, mulane ora kabeh jelas lan aku ora kesusu percaya kabeh. Aja mikir yen komentar pungkasan saya musuhan utawa sarkastik: mung topik Chernobyl isih resonates karo rasa sakit ing Belarus, lan ing Rusia, lan ing / ing Ukraina ...
              2. Syurik
                Syurik 5 Juni 2018 19:57
                +4
                Ora palsu, crita ing warta.
            2. 210okv
              210okv 5 Juni 2018 18:47
              +4
              Ya Pash, ora nyenengake.. Utamane nalika Gomel lan wilayah kidul cedhak
              Kutipan saka bouncyhunter
              Lan sampeyan ora lara: Nyuwun pangapunten yen aku ora langsung ngucap salam - kabar kasebut ora nyenengake. prajurit
              Kutipan: Ovsen
              sapisan padha tumindak tentrem. Ahressiya sampeyan ngerti kudu dibayangke.

              Lan pelacur iki, paling ora ana saham ing sirahe, isih peduli karo kepentingane dhewe ...
          2. Komentar wis dibusak.
        2. 79807420129
          79807420129 5 Juni 2018 18:35
          +6
          Kutipan saka bouncyhunter
          Yen iki dudu "bebek" lan gambar kasebut dudu saka Photoshop, iki ora dadi pertanda apik. Kita mlumpat, maydauns ... wong bodho sad
          Muga-muga Petruchio ora egois lan bakal mbuwang kabeh kekuwatane menyang lokalisasi lan ngilangi fokus ...

          Ya, dadi kethek-kethek njeblug granat, sial, amarga kabeh wong bakal entuk. belay
          1. sabakina
            sabakina 5 Juni 2018 18:43
            + 10
            Inggih, apa, wong? Sapa sing nulis babagan bom kotor Ukraina ing kana? Nalika padha ngomong, nampa lan mlebu. sugeng sonten sedaya.
          2. Krasnoyarsk
            Krasnoyarsk 5 Juni 2018 19:02
            +4
            Kutipan: 79807420129
            Ya, dadi kethek njeblug granat. Sial, amarga kabeh wong bakal entuk

            Apa kebakaran alas ora kedadeyan ing Rusia?
            1. sabakina
              sabakina 5 Juni 2018 20:20
              +6
              Kutipan: Krasnoyarsk
              Apa kebakaran alas ora kedadeyan ing Rusia?
              Ya, saben musim panas padha diobong. Nanging kita ora duwe alas radiasi.
              1. Krasnoyarsk
                Krasnoyarsk 5 Juni 2018 21:45
                +3
                Kutipan saka: sabakina
                Kutipan: Krasnoyarsk
                Apa kebakaran alas ora kedadeyan ing Rusia?
                Ya, saben musim panas padha diobong. Nanging kita ora duwe alas radiasi.

                Vyacheslav, aku ora ngomong babagan iki. Maksudku geni bisa kedadeyan kanthi spontan. Ora kudu dadi pembakaran. Ya, kaya sing wis dakcritakake, mbebayani banget. Aku ngerti langsung.
                Nanging isih ana kasepen ing ukroSMI.
            2. tlSver4-KL(tat)
              tlSver4-KL(tat) 6 Juni 2018 11:42
              0
              Pitakonan dhewe: "Apa ora ana kobongan alas ing Rusia?" - langsung nerangake: para pembela "Bandera arrogant" wis muncul, utawa sing kapindho bener: amarga salah paham ...
              Sing banjur ngalami IT ing taun 1986-1990 ngerti lan ngelingi kabeh.
              Lan sing enom? Gusti Allah ngerti apa sing ana ing sirahe kajaba ujian.
              1. Krasnoyarsk
                Krasnoyarsk 6 Juni 2018 12:13
                0
                Kutipan saka: tlSver4-KL(tat)
                Pitakonan dhewe: "Apa ora ana kobongan alas ing Rusia?" - langsung nerangake: para pembela "Bandera arrogant" wis muncul, utawa sing kapindho bener: amarga salah paham ...
                Sing banjur ngalami IT ing taun 1986-1990 ngerti lan ngelingi kabeh.
                Lan sing enom? Gusti Allah ngerti apa sing ana ing sirahe kajaba ujian.

                Ora, Tatyana, aku ora dadi pembela, lan uga kosok balene. Nanging sampeyan ora kudu tumindak kaya ing guyon kasebut - Sapa sing tanggung jawab? - Nevistka (putri-in-hukum ing Russian) - Dadi dheweke ing ngarep nem - Dadi vyshyt dheweke sugih.
        3. Alex2048
          Alex2048 5 Juni 2018 18:51
          +3
          Apa sampeyan malah ngerti apa sing sampeyan tulis? Apa hubungane geni karo Maidan? Ing Rusia, apa sing kedadeyan saben taun Maidan? Sawise kabeh, alas ing Rusia diobong saben taun! Ketoke ngetutake logika sampeyan ing USSR ing taun 1986, uga Maidan?
          1. Bad_Santa
            Bad_Santa 5 Juni 2018 19:34
            +4
            Sampeyan mung perlu kanggo mbanyoni Alas Abang iki nganggo pestisida saka helikopter supaya bisa mecah alas iki dadi bagean. Kanthi bantuan racun, bisa nyegah geni sing kuwat. Kita wis ngracun alas ing sadawane saluran listrik supaya ora tuwuh ing larangan kasebut
          2. Piramidon
            Piramidon 5 Juni 2018 20:37
            +6
            Kutipan: Alex2048
            alas ing Rusia diobong saben taun

            Nanging ora radioaktif.
            Apa hubungane geni karo Maidan?

            Ing pengaruh radiasi, wong Sumeria mutasi, mula dadi Maidan.
            1. bip
              bip 5 Juni 2018 21:14
              +3
              hi Aja ngremehake kekurangan yodium, kanca Piramidon! Iku luwih elek tinimbang atom, ing syarat-syarat konsekwensi kanggo pangembangan mental, ora ketompo apa radiophobes saben dinten ngandika!
          3. tlSver4-KL(tat)
            tlSver4-KL(tat) 6 Juni 2018 11:49
            0
            Ora ana Maidan ing USSR ing taun 1986 ....
            Nanging banjur ana sabotase ing pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl ...
            Minangka kanggo alas, Kode Hutan diganti kanthi muspra ing Federasi Rusia. We wanted, minangka tansah, kanggo nyimpen dhuwit, kita disenengi kanggo ngoptimalake, nanging tansah sawise Optimization, iku bilai.
        4. bk316
          bk316 5 Juni 2018 18:56
          + 10
          Kita mlumpat, maydauns ...

          Sugeng siang Pavel
          Ora bebek, nanging ora masalah gedhe uga.
          Ora sepisanan kobong lan ora kaping pindho.
          Swara taun, turfing alam wis kedaden lan mulane emisi saka geni kurang lan kurang. Nah, bakal ana keluwihan kaping 50, omong kosong. Sing utama yaiku ati-ati karo blueberries Belarusia ....
          Sing nalika salah siji saka pamblokiran operasional wis ngaco munggah, sing bakal bilai.
          Yen dadi kekarepanku, aku bakal mandhegake kabeh stasiun ing puncak.
          Aku duwe kanca kelas sing kerja ing FSETAN, kabeh padha ngenteni masalah, lan luwih akeh ...
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:07
            +3
            Volodya, hello! hi
            Kutipan saka: bk316
            Yen dadi kekarepanku, aku bakal mandhegake kabeh stasiun ing puncak

            Aku kanthi setuju, nanging banget ono gunane kanggo wong kanggo nyimpen bom kuwi ing siap.
            1. bk316
              bk316 5 Juni 2018 19:23
              +5
              nanging migunani banget kanggo wong sing nyimpen bom kaya ngono.

              Ya, kok "wong", Federasi Rusia, Eropa lan Turki nganggep bom reged sing nafig ora dibutuhake ing pekarangan. Lan p lan ndosnikam mung tengen. Nalika Westinghouse wiwit eksprimen karo majelis sawijining, Prancis (lan padha banget versed ing safety saka pembangkit listrik tenaga nuklir - padha dianggep paling keren) kuwatir: iku teknis masalah lan banget curiga pas karo woro-woro bangkrut.
              Nah, ayo aja nganti kesusu....
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:38
                +3
                Iki aku salah frase. Kabeh wong ngerti sapa "wong" iki. Saben uwong ngarep-arep yen dheweke bakal lungguh ing mburi genangan.
            2. mordvin 3
              mordvin 3 5 Juni 2018 19:58
              +3
              Kutipan saka bouncyhunter
              nanging migunani banget kanggo wong sing nyimpen bom kaya ngono.

              Nanging aku duwe dokumen yen aku dadi anggota kontaminasi radioaktif. wassat Inggih, aku ora mikir sampeyan duwe. ngguyu
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 5 Juni 2018 20:01
                +3
                Volodya, Aku bakal sijine OZK, lan sampeyan menehi kula document, huh? nglirik
                1. mordvin 3
                  mordvin 3 5 Juni 2018 20:09
                  +2
                  Kutipan saka bouncyhunter
                  Volodya, Aku bakal sijine OZK, lan sampeyan menehi kula document, huh? nglirik

                  Sha, entuk karo spesialis.
                  "Kanggo wong sing manggon, kaya mangkono, kerja ing zona pemukiman, ing zona panggonan, kanthi status sosial lan ekonomi sing luwih disenengi, dievakuasi saka zona pengecualian, lan liya-liyane, omong kosong. ngguyu
                  1. sabakina
                    sabakina 5 Juni 2018 20:27
                    +4
                    Ya, kita ora kaya wong? BOV ora beracun, peluru ora nembak, radiasi ora mateni ... Mungkin kita apik banget?
                    1. mordvin 3
                      mordvin 3 5 Juni 2018 20:31
                      +4
                      Kutipan saka: sabakina
                      Ya, kita ora kaya wong? BOV ora beracun, peluru ora nembak, radiasi ora mateni.

                      mateni. Aku wis kelangan bocah wadon telu. Kanker.
                2. Piramidon
                  Piramidon 5 Juni 2018 23:02
                  +3
                  Kutipan saka bouncyhunter
                  Aku bakal sijine OZK lan sampeyan menehi kula dokumen, huh? nglirik

                  Minangka likuidator ing pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl ngandika - "Yen sampeyan pengin dadi bapak, bungkus penis ing timbal"
            3. renik
              renik 5 Juni 2018 20:31
              +3
              Kanggo sapa, yen ora setan ing jaban rangkah.
          2. alexjk
            alexjk 6 Juni 2018 05:27
            +1
            "Ora sepisanan diobong lan ora kaping pindho." ahhh ... wah, saiki wis jelas apa crests ana ... kedaden ing otak wong-wong mau))))))))))))))
        5. Krasnoyarsk
          Krasnoyarsk 5 Juni 2018 19:00
          +4
          Kutipan saka bouncyhunter
          Yen iki dudu "bebek" lan gambar kasebut dudu saka Photoshop - iki ora dadi pertanda apik

          Ya, kahanan luwih serius. Malah nalika aku ana, ing 86, pitakonan apa apa karo "alas abang"? Lan sampeyan ora bisa ngobong lan ngubur, amarga padha ngubur seragam kita, boots, malah piye wae aluminium tableware lan siji - iku mokal ing kuburan, volume gedhe banget. Lan yen pancene kobong lan kabeh iki menyang atmosfer ...
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:09
            +2
            Kutipan: Krasnoyarsk
            Lan yen pancene kobong lan kabeh iki menyang atmosfer ...

            Iki sing nyebabake keprihatinan ing wiwitan. ya
            1. Asterisk
              Asterisk 5 Juni 2018 19:47
              +1
              Ing dina Jumuah, angin kudu ganti menyang Moskow.
          2. vadimtt
            vadimtt 6 Juni 2018 09:07
            +1
            Padha dikubur minangka asil, ninggalake iku luwih mbebayani, sabenere amarga saka bebaya geni.
        6. helmi8
          helmi8 5 Juni 2018 19:05
          +4
          Sugeng sonten, Pavel!
          Kutipan saka bouncyhunter
          Muga-muga Petruchio ora egois lan bakal mbuwang kabeh kekuwatane menyang lokalisasi lan ngilangi fokus ...

          Aku seneng banget. Nanging ana sing ngandhani yen groan bakal diwiwiti amarga kekurangan dhuwit lan njaluk bantuan kanggo kanca-kanca Barat.
          1. pamburu mumbul
            pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:10
            +3
            Sergey, hello! hi
            Kutipan saka helmi8
            Nanging ana sing ngandhani yen groan bakal diwiwiti amarga kekurangan dhuwit lan njaluk bantuan kanggo kanca-kanca Barat.

            Dadi aku wedi iki: ana sing nandhang masalah, lan ana sing dadi alesan tambahan kanggo njaluk dhuwit. sad
            1. helmi8
              helmi8 5 Juni 2018 19:17
              +2
              Kutipan saka bouncyhunter
              lan wong - alesan ekstra kanggo njaluk dhuwit

              Nanging alesan kasebut sah, ora diciptakake, yen angin bakal ngancam bali menyang Eropa ...
              1. pamburu mumbul
                pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:26
                +2
                Ngancem master dill. Wektune ora ngenteni ancamane, nanging kudu netralake sumber ancaman kasebut.
                1. helmi8
                  helmi8 5 Juni 2018 19:34
                  +4
                  Kutipan saka bouncyhunter
                  Ngancem master dill

                  Iki ora bisa diilangi ... Nanging ing kene kabodhoane lan kasunyatan manawa dheweke nyoba nyurung bahan bakar Amer menyang tanduran tenaga nuklir liyane uga medeni. Gusti pareng mbaleni Chernobyl ...
                  1. pamburu mumbul
                    pamburu mumbul 5 Juni 2018 19:52
                    +3
                    Aku wis ngandika luwih saka sapisan sing ana individu kang kabeh naluri lan refleks saka wedi lan poto-pengawetan rampung dipateni saka brilliance saka dhuwit recehan. sad
                2. alexjk
                  alexjk 6 Juni 2018 05:29
                  +1
                  ngresiki pinggiran?
        7. NEXUS
          NEXUS 5 Juni 2018 19:16
          +8
          Kutipan saka bouncyhunter
          Kita mlumpat, maydauns ...

          Pasha, dheweke banjur mlumpat ... nanging kita ngenteni, ora nindakake telek lan tumindak kaya sabar ing ngarepe Kulon. Ing 14, padha bakal ngresiki Ukraina saka nistha iki, iki ora bakal kelakon ing kabeh, kaya getih ing Donbass.
          1. Krasnoyarsk
            Krasnoyarsk 6 Juni 2018 09:18
            +1
            Kutipan: NEXUS
            Kutipan saka bouncyhunter
            Kita mlumpat, maydauns ...

            Pasha, dheweke banjur mlumpat ... nanging kita ngenteni, ora nindakake telek lan tumindak kaya sabar ing ngarepe Kulon. Ing 14, padha bakal ngresiki Ukraina saka nistha iki, iki ora bakal kelakon ing kabeh, kaya getih ing Donbass.

            Ya, aku setuju, wayahe ilang. Alah.
        8. avt
          avt 5 Juni 2018 19:25
          +2
          Kutipan saka bouncyhunter
          Yen iki dudu "bebek" lan gambar kasebut dudu saka Photoshop, iki ora dadi pertanda apik.

          Ya-ah-ah-ah .... Piye wae aku ngelingi humor ireng ing USSR nalika iku - kanggo menehi ganjaran marang karyawan pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl kanggo mbebasake Kyiv lan nyekel Odessa .... Nyuwun
          Kutipan saka bouncyhunter
          Muga-muga Petruchio ora egois lan bakal mbuwang kabeh kekuwatane menyang lokalisasi lan ngilangi fokus ...

          wassat wassat Inggih, ing kene malah Az dosa ora bisa nemokake apa-apa kanggo ngomong keprungu
        9. bazzbazz
          bazzbazz 5 Juni 2018 19:56
          +6
          Ana bedane, karo USSR sing ora ditresnani. Ing dina iku, wong-wong padha munggah menyang neraka kanggo mungkasi ancaman. Lan ing kene geni ora dipateni, radiasi !!! Punika modern bosok Ukraina.
          1. Mikhalych 70
            Mikhalych 70 6 Juni 2018 09:44
            +2
            Yen mung saiki, saka kebecikan atine, utawa kanggo alasan liyane, wong lanang saka Kamentrian Situasi Darurat ora dikirim "kanggo nepaki tugas internasional persaudaraan." Ayo "Cool Walkers" dibuwang saka mburi genangan.
      2. Avis-bis
        Avis-bis 5 Juni 2018 18:51
        +2
        Kutipan: Ovsen
        endi angin.

        Ing lapisan permukaan (10m) - menyang SSE.
        1. Avis-bis
          Avis-bis 5 Juni 2018 18:52
          +1
          Ing njaba zona pengaruh bumi (750m) - uga.
        2. Ovsen
          Ovsen 5 Juni 2018 18:55
          +5
          Artikel kayane ditulis ing duet Kuev, lan iki sisih kidul-kulon.
          1. Avis-bis
            Avis-bis 5 Juni 2018 19:02
            +1
            Kutipan: Ovsen
            Artikel kayane ditulis ing duet Kuev, lan iki sisih kidul-kulon.

            Aku luwih dipercaya situs cuaca khusus "Ventuskay".
            1. Ovsen
              Ovsen 5 Juni 2018 19:07
              +7
              Vidos. Nggawe kesimpulan dhewe
              1. Avis-bis
                Avis-bis 5 Juni 2018 19:11
                +2
                Kutipan: Ovsen
                Vidos. Nggawe kesimpulan dhewe

                Apa babagan arah angin? Aku mung nulis babagan dheweke.
                1. Ovsen
                  Ovsen 5 Juni 2018 19:16
                  +5
                  Nonton video ing kana lan babagan angin. mangan. Lan misale jek konfirmasi informasi sampeyan ..
                  1. asv363
                    asv363 5 Juni 2018 20:17
                    +1
                    Ing video sing sampeyan kirim, ana ukara: "... bakal udan ing kaping pindho Mei." Sampeyan ngirim video taun pinten?
                    1. PalBor
                      PalBor 5 Juni 2018 21:22
                      +2
                      Kutipan saka asv363
                      Ing video sing sampeyan kirim, ana ukara: "... bakal udan ing kaping pindho Mei." Sampeyan ngirim video taun pinten?

                      ya wis. Iki taun kaping 15. Yatsenyuk minangka perdana menteri ing kana.
                  2. Avis-bis
                    Avis-bis 5 Juni 2018 20:20
                    0
                    Kutipan: Ovsen
                    Nonton video ing kana lan babagan angin. mangan. Lan misale jek konfirmasi informasi sampeyan ..

                    Iku ora mine, iku info saka situs biso dipercoyo. Inggih, banjur, apa bab kasunyatan sing "iku ngunekke ing Kyiv, mungguh, ora ing SSE"? Aku ora guyon, mung bingung, takon tanpa guyon.
              2. pancet213
                pancet213 5 Juni 2018 19:48
                +2
                video 2015
              3. Waltasar
                Waltasar 5 Juni 2018 19:48
                +3
                Kutipan: Ovsen
                Saka video: Yen sampeyan ora duwe pusing lan aran nyaman, banjur kabeh iku apik karo tingkat radiation.

                Omong kosong opo iki? Apa padha duwe otak rampung liquefied utawa apa?
                1. bazzbazz
                  bazzbazz 5 Juni 2018 20:05
                  +1
                  Kayane ya. Yen ana pusing lan krasa ora sehat, tegese dheweke wis njupuk dosis sing prayoga, banjur 2 dina muntah lan gagal organ. Ora ana otak!
              4. Syurik
                Syurik 5 Juni 2018 20:42
                +1
                Kok ngapusi????? Kutipan - "2 Mei bakal udan deres, ramalan cuaca prédhiksi". am
          2. NEXUS
            NEXUS 5 Juni 2018 19:14
            +2
            Kutipan: Ovsen
            Artikel kayane ditulis ing duet Kuev, lan iki sisih kidul-kulon.

            Lan sajrone jam bisa nyebul ing Moskow ... apa bakal luwih apik?
            1. Ovsen
              Ovsen 5 Juni 2018 19:19
              +8
              Mbok.
              Ora dadi luwih apik.
              1. NEXUS
                NEXUS 5 Juni 2018 19:23
                +6
                Kutipan: Ovsen
                Mbok.
                Ora dadi luwih apik.

                Ing kene aku babagan iki ... lan saiki ndeleng peta Ukraina lan nemokake 6 pembangkit listrik tenaga nuklir liyane ing kana, sing saben duwe 4 unit daya ... bakal langsung dadi luwih gampang.
                Lan nalika, mikir babagan iki 2 taun kepungkur, aku kandha, MUNGKIN MUNGKIN MASALAH ING UKRAINE DENGAN METODE FORCE, dheweke mbuktekake manawa ora mungkin! Barat ora bakal ngidini! Kutukan internasional! Sanksi!Lan kasur ora kecut apa sing ditindakake ing kene: apa pembangkit listrik tenaga nuklir bakal njeblug utawa alas radioaktif bakal kobong?
                1. Ovsen
                  Ovsen 5 Juni 2018 19:30
                  +7
                  Kutipan: NEXUS
                  PERLU NANGGO MASALAH MASALAH DENGAN UKRAINE DENGAN METODE FORCE

                  Lan ora kudu kanthi paksa. Yen 3-4 taun kepungkur dheweke mandheg kabeh hubungan dagang karo Sumerians, oh, aku ora yakin yen dheweke isih bakal lemu. Banjur. We are axressor, lan kita nyopir bensin, kita nyopir solar, kita nyopir batu bara (coke). LAN...??????? Kapitalisme ..... (Semalat sabanjure)
                  1. NEXUS
                    NEXUS 5 Juni 2018 19:37
                    +5
                    Kutipan: Ovsen
                    Lan ora kudu kanthi paksa. Yen 3-4 taun kepungkur dheweke mandheg kabeh hubungan dagang karo Sumerians, oh, aku ora yakin yen dheweke isih bakal lemu.

                    Lan pembangkit listrik tenaga nuklir bakal lunga ing endi wae saka mandap iki?
                    Kutipan: Ovsen
                    We are aggressor

                    Wiwit aggressor, banjur apa pangkat kudu ilang? Diresiki lan dilalekake.
                    1. Ovsen
                      Ovsen 5 Juni 2018 19:46
                      +6
                      Kutipan: NEXUS
                      Lan pembangkit listrik tenaga nuklir bakal lunga ing endi wae saka mandap iki?

                      Ya iku masalah
                      .
                      Kutipan: NEXUS
                      Diresiki lan dilalekake.

                      Aku panginten sing kita mung duwe Pasha (bouncyhunter) jenis lol . Lan sampeyan luwih apik tinimbang dheweke .... ngguyu apik
                2. Antares
                  Antares 5 Juni 2018 19:43
                  +2
                  Kutipan: NEXUS
                  MUNGKIN MUNGKIN MASALAH ING UKRAINE DENGAN METODE FORCE, dheweke mbuktekake marang aku.

                  menarik banget yen dheweke mutusake kanthi "metode daya". Mung kanthi cara sampeyan dhewe (minangka mitra)
                  1. NEXUS
                    NEXUS 5 Juni 2018 19:45
                    +3
                    Quote: Antares
                    menarik banget yen dheweke mutusake kanthi "metode daya". Mung kanthi cara sampeyan dhewe (minangka mitra)

                    Ing kene ... lan aku ndeleng keputusan kaya ngono ing peti mati ... ING SELIP PUTIH!
                3. Krasnoyarsk
                  Krasnoyarsk 6 Juni 2018 09:44
                  +1
                  Kutipan: NEXUS

                  Lan nalika mikir babagan iki 2 taun kepungkur, aku kandha, MUNGKIN MUNGKIN MASALAH ING UKRAINE DENGAN METODE FORCE, dheweke mbuktekake manawa ora mungkin! Barat ora bakal ngidini! Kutukan internasional! Sanksi!Lan kasur ora kecut apa sing ana

                  Ora, dear "nexus", sampeyan salah. Bisa uga, nanging ing 14 Februari. Lan mung kanggo administrasi presiden, ngendi Janek iki mestine kanggo mlebu ing tank Russian. Lan iku, tank kudu bali, lan ing kasus layanan khusus Ukrainia, ing aliansi karo Rusian, lan konstitusi Ukraina. Lan kabeh "Kebebasan", "Sektor Tengen", lan liya-liyane, Yatsenyuk, pandhita, lan liya-liyane, mesthine menyang papan sing ora adoh banget, miturut ukum, Janek bakal nyerahake urusane kanggo kesenengan kabeh wong. saperangan sasi. Nanging saiki (!) cara daya (!?). Ora ana kasus! Sepur lunga.
      3. renik
        renik 5 Juni 2018 20:29
        +1
        Bisa dilacak nganti 14 Juni, peta angin global interaktif online. https://allatra-science.org/monitoring/wind Nuduhake Kazan lan Kirov saka Kyiv menyang Voronezh.
    3. siberalt
      siberalt 5 Juni 2018 18:30
      +3
      Ing sisih kidul-kulon, kaya biasane, bakal digawa. Bakal ana medeni saka shrug iki, setengah saka Eropah wis howled long ago!nglirik
      1. 210okv
        210okv 5 Juni 2018 18:33
        +2
        Banjur padha ayem.. Kepala Kanselera Kaswargan... nglirik
        Quote: siberalt
        Ing sisih kidul-kulon, kaya biasane, bakal digawa. Bakal ana medeni saka shrug iki, setengah saka Eropah wis howled long ago!nglirik
        1. siberalt
          siberalt 5 Juni 2018 18:35
          +3
          Yandex duwe arah angin ing Pripyat saiki. Sampeyan bisa takon dhewe. nglirik
          1. renik
            renik 5 Juni 2018 20:44
            +1
            Dadi penasaran, peta angin global interaktif online https://allatra-science.org/monitoring/wind show saka Kyiv menyang Voronezh, Kazan lan Kirov.
    4. asv363
      asv363 5 Juni 2018 18:45
      +1
      Acara sing padha kedadeyan sawise kunjungan Poroshenko menyang pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl ing 2015-2016. Ing pungkasan, kabeh wis metu, nanging, mesthi, njupuk sawetara wektu. Alasane jelas - luwih saka siji iring-iringan motor sing nyopir ing kana, kemungkinan rokok sing ora mati saka jendela mobil menyang suket garing. Banjur angin nindakake tugase. Ing wilayah tetanggan, saka memori, ora ana keluwihan beban dosis ing populasi sing kacathet.
    5. Berkut24
      Berkut24 5 Juni 2018 18:51
      +4
      Kosok baline menyang endi, ora ana ing Kyiv, angin bisa owah.

      Ing taun-taun pungkasan, kabeh perkara sing ora becik saka Kyiv tansah mabur mung ing arah kita.
    6. Komentar wis dibusak.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. NEXUS
          NEXUS 5 Juni 2018 19:51
          +3
          Quote: Antares
          Miturut cara, iki "monyet" nampa pendidikan apik ing universities specialized USSR lan Ukraina ing institusi padha. Politeknik ngebor dheweke kanthi apik.
          Lan saben "monyet" ing pembangkit listrik tenaga nuklir iki regane luwih akeh tinimbang sing nulis kaya ngono!

          Sampeyan, sayang, sinau maca kanthi teliti, sadurunge nulis omong kosong rambut abu-abu. Ngomong babagan "monyet", aku ora ngomong babagan buruh pembangkit listrik tenaga nuklir, nanging babagan pimpinan negara sampeyan. Apa aku saiki wis ngandhani ideku kanthi jelas, utawa luwih gampang nindakake iki?
          Lan ya, sampeyan bener ...
          Ukraina nduweni 4 pembangkit listrik tenaga nuklir kanthi 15 unit daya, salah sijine, NPP Zaporozhye kanthi 6 unit daya VVER kanthi total kapasitas terpasang 6000 MW, minangka sing paling gedhe ing Eropa. Miturut jumlah reaktor daya (kabeh jinis VVER)

          Pembangkit listrik tenaga nuklir pancen 4, sing ora ngganti inti ing konteks, Gusti Allah ngalang-alangi, Chernobyl No.
        2. Normal ok
          Normal ok 5 Juni 2018 21:59
          +1
          Quote: Antares
          Kutipan: NEXUS
          Saliyane Chernobyl, kethek iki wis 6 liyane pembangkit listrik tenaga nuklir! Lan DBs iki kabeh muter rod, meksa nindakake perkara liyane saka apa iku dirancang kanggo.
          Lan kanggo kula iki telpon pisanan.

          Ing 5 Juli
          Jadwal pengiriman kanggo generasi yaiku: kanggo ZNPP - 3 MW, RNPP - 880 MW, YuU NPP - 1 MW, KhNPP - 800 MW.

          10 saka 15 blok lagi ditindakake..\
          Sebutna 2 pembangkit listrik tenaga nuklir liyane.
          Miturut cara, iki "monyet" nampa pendidikan apik ing universities specialized USSR lan Ukraina ing institusi padha. Politeknik ngebor dheweke kanthi apik.
          Lan saben "monyet" ing pembangkit listrik tenaga nuklir iki regane luwih akeh tinimbang sing nulis kaya ngono!

          Swara siji nangis ing VO wassat
        3. Dauria
          Dauria 6 Juni 2018 00:23
          +1
          Miturut cara, iki "monyet" nampa pendidikan apik ing universities specialized USSR lan Ukraina ing institusi padha. Politeknik ngebor dheweke kanthi apik.


          Aku setuju karo iki. Lulusan saka Universitas Politeknik Kyiv, malah anyar (sawetara taun lulusan) - tingkat latihan dhuwur banget. Lan ora siji, nanging umum. Kanthi apa sing disambungake, FIG ngerti. Tansah merek lawas. "Provinsi" kita bakal luwih tipis, meh ora tekan sekolah teknis USSR.
    7. V. Salama
      V. Salama 5 Juni 2018 19:25
      +2
      Where iku bakal njupuk? Radially saka pusat kontak lan ora adoh banget (aerosol nggoleki bakal menehi Kapadhetan polusi kurang ing jarak dawa, suhu geni alas relatif kurang, lan proses sublimasi termal saka RadB ora pati penting), amarga arah angin ing lapisan lumahing sak wektu kobong bakal duwe wektu kanggo ngganti kaping pirang-pirang (angin wungu beda nang endi wae ). Konfigurasi zona kontaminasi 30 km sajrone kacilakan Chernobyl bisa dijupuk minangka basis, nanging tingkat polusi bakal puluhan ewu kaping kurang, diwenehi bagean saka kegiatan ing alas saka release awal - ing allowable. fluktuasi latar mburi alam. Nanging, awan aerosol gas (kumelun) dhewe bakal nyebabake bebaya ing dalan gerakane, sing bisa ditemtokake kanthi lompat ing tingkat radiasi, nanging bebaya ora bakal dadi radiasi kaya kimia, lan cara kasebut. mlebu ing awak yaiku inhalasi. Ing cendhak, ngawasi arah angin, yen ana ancaman saka mega nyedhaki, kita lungguh ing jero ruangan, ing kasus nemen, respirator karo pangayoman aerosol kurang saka 1 micron, ngendi sampeyan bisa nemokake siji, Nanging. Spesialis. impregnation saka R-2, kang tindak menyang pasukan, dijamin kanggo bisa kanggo 4 taun saka tanggal produksi. Ing 5 taun, bisa uga ana paningkatan onkologi, penyakit kulit, pembuluh getih, sendi, alergi, uga, kaya biasane, mung ing skala sing luwih cilik.
      1. Praktek2012
        Praktek2012 5 Juni 2018 21:45
        +4
        Ana kabar ing situs web resmi SSE ChNPP
        https://chnpp.gov.ua/ru/gsp-chernobylskaya-aes/29
        -warta/misi/4919-pozhar-v-10-km-zona-chaes
        Nanging, bebaya dhuwur lan omong kosong liyane ing VO saya mundhak nganti tekan bilai. Nanging siji kudu ngerti yen ing wayahe Cs137 lan Sr90 (sing nggawe kontribusi utama kanggo kegiatan) wis liwati setengah urip lan kegiatan ing zona pangecualian wis melorot dening pesenan saka gedhene. Kajaba iku, isotop beta-aktif sing kasebut ing ndhuwur bisa nyebar menyang lemah nganti ambane nganti setengah meter sajrone wektu sawise kacilakan kasebut, mula ora ana aerosol sing aktif beta. Kontribusi utama kanggo aktivitas ing lemah cedhak stasiun digawe dening unsur transuranium gamma-aktif, kalebu plutonium, karo setengah umur ewu taun. Padha kasebar ing lemah bebarengan karo bahan bakar. Nanging sampeyan kudu ngerti yen sajrone likuidasi akibat saka kacilakan Chernobyl, lemah sing kontaminasi nganti jero 2 meter digawa metu menyang kuburan ing sekitar stasiun, sing nyuda latar mburi. Lan geni ana ing cedhak switchgear-330 ruangan (switchgear-transformers), saka ngendi lemah uga dijupuk metu. "alas abang" kasebut ing jejere switchgear ruangan, sing dipotong lan dikubur nganggo lapisan lemah lan lempung 2 meter. Ing 2013, aku ana ing pinggir alas iki (cedhak dalan gedhe) lan latar mburi gamma 330 μR / h, sing mung sepuluh kaping luwih dhuwur tinimbang norma, alpha lan beta normal.
        1. Alex Kaadilan
          Alex Kaadilan 6 Juni 2018 11:43
          0
          Nanging, bebaya dhuwur lan omong kosong liyane ing VO mundhak nganti tekan bilai. Nanging siji kudu ngerti yen ing wayahe Cs137 lan Sr90 (sing nggawe kontribusi utama kanggo kegiatan) wis liwati setengah urip lan kegiatan ing zona pangecualian wis melorot dening pesenan saka gedhene.

          Setuju. Mung ana lokasi titik kanthi tingkat radiasi sing dhuwur, kayata sandhangan lan sepatu bot petugas pemadam kebakaran lan prajurit sing ditinggal.
          Miturut cara, petugas pemadam kebakaran lan prajurit dibuwang nganti mati lan ora ana sing mangsuli nyawa sing rusak.
        2. V. Salama
          V. Salama 6 Juni 2018 20:43
          0
          Kutipan saka: Practik2012
          ...
          Nanging, bebaya dhuwur lan omong kosong liyane ing VO mundhak nganti tekan bilai. Nanging siji kudu ngerti yen ing wayahe Cs137 lan Sr90 (sing nggawe kontribusi utama kanggo kegiatan) wis liwati setengah urip lan kegiatan ing zona pangecualian wis melorot dening pesenan saka gedhene. ... Kontribusi utama kanggo aktivitas ing lemah cedhak stasiun digawe dening unsur transuranium gamma-aktif, kalebu plutonium, karo setengah umur ewu taun. Padha kasebar ing lemah bebarengan karo bahan bakar. ...

          Kita asring wedi ing ngendi ora ana bebaya lan ora nggatekake ing ngendi sejatine. Sapa ing antarane kita sing eling yen saka luwih saka 500 karsinogen sing dikenal, asbes minangka nomer enem sing paling mbebayani? Nalika batu bara diobong, V2O5 (Vanadium loro O lima) dibebasake menyang atmosfer, lan iki minangka karsinogen, alergen lan mutagen sing paling kuat. Efek karsinogen sing wis mlebu ing awak katon ing interval wektu saka 1 nganti 10 taun. Banjur, nggawe sambungan logis antarane acara. Plutonium, pinten jumlahipun plutonium punika? Iku bakal gumantung carane deciphered singkatan saka reaktor darurat RBMK - "dhuwur-daya saluran" iku siji bab, utawa "breeder multi-saluran" liyane. Radiasi gamma intensitas rendah sing ngiringi bosok plutonium nduweni energi 100 keV, yaiku, ora ana bebaya radiasi. Nanging, bebaya kimia dhuwur banget, amarga dosis plutonium sing mateni yaiku 0,1 miligram saben wong. Cesium-137 uga minangka racun kimia, strontium-90 umume ditemokake dening awak minangka analog kimia kalsium lan digunakake kanggo mbangun aparat balung lan ora bisa dikerok maneh. Bayangake awak bocah sing tuwuh, kanthi rakus nyerep unsur-unsur sing dibutuhake - sanajan ing jumlah cilik, strontium beta-aktif sing isih urip bisa nyepetake urip iki utawa nyuda kualitase. Sampeyan kudu ora wedi banget, nanging uga ora nglirwakake bebaya.
  2. seregatara1969
    seregatara1969 5 Juni 2018 18:23
    +3
    Aku pengin nulis perkara sing ora becik, mula kabeh wis jelas
    1. 210okv
      210okv 5 Juni 2018 18:26
      +5
      Muck iki umum kanggo kita.
      Kutipan saka seregatara1969
      Aku pengin nulis perkara sing ora becik, mula kabeh wis jelas
      1. ibu rumah tangga
        ibu rumah tangga 5 Juni 2018 21:04
        +3
        Lan apa kabeh babagan Kiev? Apa kutha lan kutha liyane ora dianggep? Wong sing padha manggon ing kono.
  3. skylare
    skylare 5 Juni 2018 18:25
    +8
    Penguntit ing desa pemula lali mateni geni. Nanging kanthi serius: yen ora nanggepi wektu, kabeh wong bakal entuk lan ora kuwat.
    1. DEZINTO
      DEZINTO 5 Juni 2018 18:32
      + 14
      "Sing ora lucu" ©

      1. Kosta153
        Kosta153 5 Juni 2018 19:45
        +1
        Ora ketompo carane mbah Lesnik nandhang lara ngguyu
    2. Chertt
      Chertt 5 Juni 2018 18:33
      +6
      Kutipan saka skylar
      Stalker ing desa pemula

      Hutan abang, Amber, Chernobyl blok - kaya musik saka muda nglirik
      1. DEZINTO
        DEZINTO 5 Juni 2018 18:46
        +7
        kaya musik saka muda


        Plant Jupiter ana strёm paling. !



        1. pamburu mumbul
          pamburu mumbul 5 Juni 2018 18:55
          +3
          Kutipan saka DEZINTO
          Plant Jupiter ana strёm paling.

          Yen ana hubungane karo "Telpon Pripyat" - aku setuju. Lan "Lost Alpha - Cut Developer" ora kelakon kanggo pass? nglirik
          1. DEZINTO
            DEZINTO 5 Juni 2018 18:56
            +2
            Lan "Lost Alpha - Cut Developer" ora kelakon kanggo pass?


            Aku ora weruh ... banjur karyaku wiwit ora sadurunge ...
            Apa sing keren? Dadi peteng? Aku mung pengin dolanan .... mmmm
            1. pamburu mumbul
              pamburu mumbul 5 Juni 2018 18:58
              +1
              Kabeh pitakonan babagan topik iki - ing pribadi, yen ora, kita bakal entuk ata-ta. apik nglirik
        2. SmokeR 47RU
          SmokeR 47RU 5 Juni 2018 20:17
          +2
          Ing kutha kita, siji ing siji pabrik mesin (disebut populer) lan katon persis padha ing 90s.
          Saiki ana sih-rahmat kanggo bisnis cilik lan menengah (kabeh didol lan dibagi).
    3. net0103net
      net0103net 5 Juni 2018 18:34
      0
      Ukraina ora bakal bisa kanggo ngrampungake karo jalaran serius. Yen ana kedadeyan sing ala, mula mung meneng nganti pungkasan, nalika ora ana sing bisa ditindakake. Kita kudu campur tangan, lan kabeh bebarengan.
      1. DEZINTO
        DEZINTO 5 Juni 2018 18:38
        +5
        Ukraina ora bakal bisa kanggo ngrampungake karo jalaran serius.

        Nanggulangi? Nanggulangi? Apa Ukraina wis ngrampungake apa wae akhir-akhir iki? Yen sawetara uhtyzhemayo sing ora dingerteni diwiwiti ing kana, mula ora bakal ana prentah "munggah kabeh!" Lan Poroshenko bakal pindhah menyang villa ing Spanyol. ))) kaya iki.
        1. net0103net
          net0103net 5 Juni 2018 18:52
          +2
          Aku mikir babagan wong, babagan wong kaya aku. Ora kabeh wong korupsi ing kono ... Lan yen aku ndeleng Poroshenko, aku bakal nyuwek lan nyebarake ing distrik kasebut.
        2. Ovsen
          Ovsen 5 Juni 2018 19:23
          +8
          Kutipan saka DEZINTO
          Apa Ukraina wis ngrampungake apa wae akhir-akhir iki?

          Nanging carane. Mesthi wae dheweke nindakake. Pedro bubar nglaporake manawa monumen pungkasan kanggo Ilyich dibongkar. Nanging karo liyane, ya..... Tegang.
      2. 210okv
        210okv 5 Juni 2018 18:50
        +1
        Apa sampeyan ngusulake nggunakake Kamentrian Situasi Darurat Rusia lan Belarus?
        Kutipan saka: net0103net
        Ukraina ora bakal bisa kanggo ngrampungake karo jalaran serius. Yen ana kedadeyan sing ala, mula mung meneng nganti pungkasan, nalika ora ana sing bisa ditindakake. Kita kudu campur tangan, lan kabeh bebarengan.
        1. net0103net
          net0103net 5 Juni 2018 19:34
          0
          Setuju. Saiki kabeh gumantung marang wong-wong ing kana (sing bisa nggawe keputusan sing cukup).
      3. Normal ok
        Normal ok 5 Juni 2018 21:57
        0
        Kutipan saka: net0103net
        Yen ana kahanan sing ora apik, mula mung meneng nganti pungkasan, nalika ora ana sing bisa ditindakake

        Apa sampeyan duwe gagasan apa sing sampeyan tulis? Kepiye carane bisa ndhelikake darurat skala gedhe kanthi ngeculake radiasi? BBC ing taun 1986, sadurunge perwira Soviet. individu nyatakake apa sing kedadeyan. Lan saiki, 30 taun sabanjure, alat ngawasi minangka urutan gedhene sing luwih apik.
        1. net0103net
          net0103net 5 Juni 2018 22:40
          +1
          Ora mung babagan pelepasan radiasi. Masalahe gampang disamarake karo input sing kepungkur: alas iki radioaktif, saiki kobong, radiasi dipancarake, ora ana sing bisa ditindakake, mula iki alami, sanajan ala ... Aku kuwatir babagan geni ing stasiun, apa kedados ing saiki bisa katon saka kadohan, nalika iku kasep. Stasiun kudu dipateni, preduli saka carane "alami" kabeh katon saiki saka satelit, yen Red Forest bisa dadi mung prelude. … Inggih, yen aku salah.
  4. Alf
    Alf 5 Juni 2018 18:31
    +4
    Kaya ing jaman scoop, pemerintah meneng.

    wah! Lan banjur Rusia ditendhang. Sampeyan bisa uga mikir yen nalika kacilakan ing pembangkit listrik tenaga nuklir ing "donya bebas" padha bengok-bengok ing saben pojok.
    1. asv363
      asv363 5 Juni 2018 19:25
      +1
      Ana "manual" khusus saka IAEA, kanthi instruksi babagan carane menehi informasi marang populasi ing macem-macem tingkat ancaman. Taun kepungkur, contone, wong Prancis tumindak salah marang Rusia. Ora ana ancaman, nanging nerbitake petungan adhedhasar data sing ora akurat.
  5. Alex-a832
    Alex-a832 5 Juni 2018 18:32
    +1
    Alas iki kudu dipotong sepuluh taun kepungkur lan dikubur saka dosa. Panguwasa Ukrainia "ngurus" kesehatan warga. Luwih becik yen wong miskin ora mbuwang dhuwit kanggo perang sipil..
    1. net0103net
      net0103net 5 Juni 2018 18:39
      +5
      Dalan menyang alas iki minangka dalan siji, sampeyan ora bisa ngilangi. Apa stasiun bakal slamet saka geni? Fasilitas kasebut gedhe banget, suhu ing njero uga. Nalika tanduran KamAZ diobong ing kono, logam kasebut kobong kaya kayu, lan suhu luwih saka 2000 derajat Celsius. Bisa uga ana masalah, stasiun kasebut ora dirancang kanggo diobong dening spesialis ing negara mati. Aku pengin ngerti apa sing ana ing njaba saiki ...
      1. asv363
        asv363 5 Juni 2018 19:40
        +1
        Ora ana bahan bakar ing RU.
        1. net0103net
          net0103net 5 Juni 2018 22:45
          +1
          Lan adhem saka inti reaktor uga pompa metu? ... utawa ngiwa? Kepiye babagan cairan liyane sing ora dikarepake? Apa maneh sing isih ana ing sangisore kaos timbal? Apa sampeyan ngerti persis kabeh sifat fisik lan kimia saka bahan sing saiki ana radioaktif, nanging isih aman? Mesthi, aku dudu pakar ing wilayah iki, nanging aku pengin krungu versi resmi, Rusia, apa sing kedadeyan ing kana.
    2. Normal ok
      Normal ok 5 Juni 2018 21:53
      0
      [quote=Alex-a832] Sepuluh taun kepungkur alas iki kudu ditebang lan dikubur saka dosa. [kutipan]
      Dadi 2 taun kepungkur proses iki wis rampung. Google topik.
      1. net0103net
        net0103net 5 Juni 2018 22:54
        0
        Mung lemah ora bisa dijupuk metu, ta? Lan alas thukul maneh ... apa gangguan.
  6. dolfi1
    dolfi1 5 Juni 2018 18:33
    +1
    , apa ngimpi elek, nanging iki ora gatel ana? am
    1. KUNO
      KUNO 5 Juni 2018 18:45
      +3
      gatel, wassat Lan carane wassat Padha ngeruk tangan lima wassat utawa sirah telu, utawa sikil pitu wassat !!!!
    2. peternak asu
      peternak asu 5 Juni 2018 18:46
      +2
      Gatal. Ing kabeh panggonan sing ora sopan.(c) Ing kene, ora ana gunane ...
      1. Komentar wis dibusak.
  7. Keong N9
    Keong N9 5 Juni 2018 18:34
    +2
    Oh, iki "radiasi" .... Njupuk dosimeter lan mlaku-mlaku ing sadawane tanggul granit Neva ing St. "Panemuan apik" nunggu sampeyan ana, utamané yen sampeyan sijine piranti ing parapet granit. nglirik
    1. KUNO
      KUNO 5 Juni 2018 18:44
      +2
      Aku bakal mbukak rahasia wassat iki "rasa seneng" saindhenging Rusia ing turah mbrawah! !! negatif
    2. VALERIK_097
      VALERIK_097 5 Juni 2018 18:58
      +6
      Nganti 80 μR, lan apa sebabe panik?
      Banjur sampeyan ora kudu jemur ing srengenge, aja mabur ing pesawat, lan langsung nyuwek untu (njupuk gambar, ora)
      1. Keong N9
        Keong N9 5 Juni 2018 19:10
        +2
        Ing-in ... Lan uga ing sacedhake St. Petersburg ana papan latihan kanthi balung-balung pemusnah lawas, ing ngendi eksperimen ditindakake kanthi radiasi ing kana, dadi padhang ing sawetara panggonan sing "ibu ora nangis" . .. Lan ora mung iku. Waca, menarik banget: http://bellona.ru/2006/12/27/gryaznaya-bomba-leni
        ngrada/
        1. VALERIK_097
          VALERIK_097 5 Juni 2018 19:28
          +4
          ))) Oalah, sampeyan ora bakal medeni wong sing 3 months ago ditarik metu 2 reaktor saka a / l "Siberia".
      2. Wadim851
        Wadim851 5 Juni 2018 19:21
        +1
        Ing srengenge, 80 mesthi ora, lan spektrum beda. Cagak tahan maksimal sawetara jam, lan prosedur - menit. Lan iki minangka radionuklida sing bakal mlebu. Cesium lan strontium cenderung nglumpukake ing awak, ngganti kalium lan kalsium
        1. KUNO
          KUNO 5 Juni 2018 19:53
          +1
          Vadim, sayangé, unsur radioaktif sing luwih abot ora ngganti, nanging wisuh metu kalium lan kalsium saka balung ing Panggonan pisanan, nggawe wong banget pecah, minangka asil, fraktur ora bisa waras rampung, amarga balung mung ora bakal tuwuh bebarengan.
          1. Vadim237
            Vadim237 5 Juni 2018 21:41
            0
            Iki sing ditindakake Strontium 90, ing 32 taun wiwit kacilakan kasebut, wis setengah bosok.
            1. vadimtt
              vadimtt 6 Juni 2018 09:15
              +1
              Apa sampeyan ngerti yen kemurnian relatif (nalika kegiatan mudhun paling sethithik 1000 kali) mung bisa dirembug sawise 10 setengah umur?
  8. Heterocapsa
    Heterocapsa 5 Juni 2018 18:35
    +1
    Apa sing bakal dikandhakake Belarus?
  9. Tukang gun
    Tukang gun 5 Juni 2018 18:36
    +4
    Aku manggon cedhak ... Mungkin angin bakal liwat? Kudus... Kudus... Kudus...
  10. siberian 9444
    siberian 9444 5 Juni 2018 18:37
    +2
    Ayo para pahlawan diklumpukake lan dibuwang, kabeh wong bisa nulis saka idiva lan nguwuh Kamulyan kanggo bangsa. hi
  11. Masya Masya
    Masya Masya 5 Juni 2018 18:39
    +6
    sing Eropa bakal bingung, lan dudu "ancaman Rusia" khayalan ... sawise kabeh, uga bakal entuk akeh ...
    1. Vadim237
      Vadim237 5 Juni 2018 21:42
      0
      Eropa bakal bingung karo pembongkaran pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina.
  12. KUNO
    KUNO 5 Juni 2018 18:42
    +3
    Menehi dheweke "scoop" karo shovel ing panggonan kang wong normal duwe pasuryan! !!! Sampeyan manggon ing negara manca, krakhobors, lan tansah marem! Miwiti kerja, yen ora, Zaman Batu ana ing ambang! !!
  13. CAT BAIYUN
    CAT BAIYUN 5 Juni 2018 18:44
    +4
    .... nyawamu ..... Iki mung ora cukup! Lan ora ana cara kanggo ngetokake dhuwit?! Dheweke ngarep-arep, aku ngira yen kabeh "apik" radioaktif iki bakal digawa menyang Rusia ...
  14. 3 werna190
    3 werna190 5 Juni 2018 18:45
    0
    ing kene ana kesempatan kanggo Pedro njaluk dhuwit saka sedulur Eropa!
  15. AVIA
    AVIA 5 Juni 2018 18:46
    +4
    Ya, mesthi ... kekuwatan Soviet ala ... Mesthine kudu diganti! Inggih, padha diganti. Dadi opo????
    1. Vadim237
      Vadim237 5 Juni 2018 21:44
      0
      Apa sing padha dadi sugih - sing saiki padha seneng.
  16. KUNO
    KUNO 5 Juni 2018 18:47
    +7
    Apa awaké dhéwé durung didakwa ngobong? ??
  17. Albert Mineev
    Albert Mineev 5 Juni 2018 18:49
    +1
    Mugi Eropah dadi kanggo radiation, Aku ora melas kanggo wong-wong mau
  18. Arsip Vasya
    Arsip Vasya 5 Juni 2018 18:59
    +5
    Stalkers, manungsa waé, blowout bakal teka! Golek panggonan sing aman kanggo ndhelik wassat
    1. staviator
      staviator 5 Juni 2018 19:24
      +1
      Kutipan: Arsip Vasya
      Stalkers, manungsa waé, blowout bakal teka! Golek panggonan sing aman kanggo ndhelik

      lan Petya bakal cepet pindhah menyang lokasi "Spanyol" eseman
  19. Wadim851
    Wadim851 5 Juni 2018 19:18
    +2
    Pira Chernobyl ala sing digawa menyang negara kita ... ora cukup kanggo nambah. Sawise kedadeyan ing 2014, umume nguwatirake.
  20. Gnefredov
    Gnefredov 5 Juni 2018 19:18
    0
    Kutipan: Ovsen
    Nalika kaya ing Kuev. Inggih, ing ngendi ana angin.

    Miturut Ventusky.com, liwat Kyiv, menyang Odessa lan Zaporozhye. Nalika stream metu saka pesisir Segara Ireng, angin gedhe saka Turki mblokir dalan saka stream menyang Crimea lan mbungkus maneh, kanggo Zaporozhye, Dnepropetrovsk lan liwat menyang Belgorod lan luwih kanggo Continental Rusia.
    PS "Kuev" sampeyan ngomong? Oalah,..
  21. Saka Jerman
    Saka Jerman 5 Juni 2018 19:21
    +8
    Wis sawise kudeta, nyedhaki mangsa panas 2014, informasi slipped sing castors (CAs for STORage lan transportasi materi radioaktif - jeneng wagon khusus kanggo ngangkut sampah radioaktif) karo sampah Eropah lagi mimpin kanggo tapel wates Ukraina saka Polandia. Inggih, apa, Eropah njaluk nyisihaken saka sampah radioaktif sawijining, apik lan bener Ukrainia birokrat njaluk sajujure entuk. Lha, sakjane kabeh podo wae, tapi penduduk lokal yo ngono... wong wedok isih nglairake. Aku marang kanca-kanca 4 taun kepungkur sing padha mbokmenawa bakal mbongkar ing wilayah Chernobyl, lan yen ana, sampeyan bisa tansah nyalahke ing bilai sak jaman Soviet. Miturut pendapatku, iki "apa yen" wis teka.
    1. asv363
      asv363 6 Juni 2018 00:02
      0
      CASTOR sejatine minangka analog saka TUK, lan dudu gerbong khusus kanggo transportasi.
  22. SmokeR 47RU
    SmokeR 47RU 5 Juni 2018 20:07
    +1
    Decommunization kanggo Ukraina tegese mung siji feodalisasi lan perbudakan!
    Kanggo apa padha mlumpat, kanggo sing bakal nampa.
    Wis wektune kanggo nutup kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir ing Ukraina lan umume kabeh sing dibangun ing "scoop" ...
    Lan sampeyan lunga gratis menyang Eropa, yen ora, wong Arab ora gelem nyambut gawe golek pangan.
  23. Perbandingan
    Perbandingan 5 Juni 2018 20:23
    +4
    Kutipan: Ovsen
    Vidos. Nggawe kesimpulan dhewe

    Iki ajur saka 2015, paling katon ing tanggal materi nalika nerbitaké!
  24. Syurik
    Syurik 5 Juni 2018 20:44
    +1
    Kutipan: Ovsen
    Nonton video ing kana lan babagan angin. mangan. Lan misale jek konfirmasi informasi sampeyan ..

    Vidio taun piro???
    1. ibu rumah tangga
      ibu rumah tangga 5 Juni 2018 21:09
      +1
      Kanggo tanggal 15. Dheweke uga ujar langsung - taun 30th bencana bakal teka.
      1. Syurik
        Syurik 5 Juni 2018 21:12
        0
        Dadi aku ngomong babagan sing padha.
  25. bip
    bip 5 Juni 2018 21:45
    +3
    Nang endi wae ing taun 1998 (mung ing mangsa panas garing alas lan rawa cedhak Chernobyl diobong, lan Gar digawa menyang Belarus) Aku duwe dosimeter kluwarga Bella ing tangan (sing rada underestimated wacan - Aku mriksa iki ing obyek sing aku duwe. sadurunge diukur militèr DP-5V) lan aku ing desa, ing zona Chernobyl, mriksa latar mburi radiasi ing tingkat lemah lan setengah meter jero ing ngisor talang saka atap omah desa. Mung sawise udan.
    Sawise udan, sing nancepake cinder Chernobyl ing lemah, radiasi latar mburi tambah kaping setengah!
    Polusi Chernobyl ora dingerteni kanggo warga lokal - akeh sing mati amarga kanker, malah ora tekan umur 50 taun, medeni bocah-bocah Chernobyl!
    1. Gnefredov
      Gnefredov 5 Juni 2018 21:59
      0
      "Setengah meter jerone selokan" piye iki? Apa sampeyan dig karo shovel kanggo loro bayonet?
      P.XNUMX. Penasaran.
      1. bip
        bip 5 Juni 2018 22:31
        +2
        Kutipan: Gnefredov
        "Setengah meter jerone selokan" piye iki? Apa sampeyan dig karo shovel kanggo loro bayonet?
        P.XNUMX. Penasaran.

        Bener, kaya ngono dheweke ngajari aku (cocog, isih Soviet, "kerak" dumunung ing endi wae ing dokumen lawas), Comrade Gnefredov, kanggo shovel ing got. nglirik ! Yen sampeyan ngerti, lemah ing zona Chernobyl, ing sisih lor, biasane berpasir lan gampang digali, lan wedhi udan ora crumble menyang bolongan.
  26. Normal ok
    Normal ok 5 Juni 2018 21:50
    +4
    Ora artikel, nanging stardom murni.
    Kacarita lompat sing cetha ing tingkat radiasi ing wilayah pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl

    Sapa sing nglaporake? Kacarita ing ngendi? Link please. Supaya adoh, ing Eropah (kang v. kesehatan-sadar lan ngawasi Chernobyl)) kacarita ora ana Tambah ing tingkat radiation.
    Lompat iki disambungake karo geni sing nutupi hektar sing diarani "alas abang".

    Sisa "Hutan Merah" dirusak dening buldoser 2 taun kepungkur. Lan padha ditutupi karo bumi.
    Saiki, ora ana data babagan langkah-langkah pemadam kebakaran sing ditindakake ing wilayah pembangkit listrik tenaga nuklir Chernobyl.

    Foto pesawat geni lan helikopter mbuwang banyu ing wilayah Chernobyl malah diterbitake ing BBC. Banjur "padha ora ana"
    Nanging, sawise sawetara wektu, Layanan Darurat Negara Ukraina nglaporake babagan geni lan kahanan sing saya tambah parah kanthi radiasi latar mburi.

    Mangga deleng situs web Layanan Darurat Negara. Nyatane, padha laporan sing latar mburi telu luwih murah tinimbang ditrima.
    Kepiye carane ngapusi penulis VO anonim.
  27. Sloboda0
    Sloboda0 5 Juni 2018 22:33
    +1
    Lan sing dimaksudaké kanggo sapa?
    Saliyane Checherov, sing menek menyang inti banget leleh kaping pirang-pirang, akeh wong wis ana.
    Umumé, malah reaktor dhewe wis cukup dibukak karo sawetara kondisi.
    Ora ana manungsa ing cedhak banyu lan alas duweni pengaruh sing positif marang alam. Makhluk urip mung amok lan tingkat kontaminasi radiasi ing wilayah kasebut cukup ditrima. Amarga wis pirang-pirang taun, kabeh ana udan ing kana, ditiup angin, lsp. lsp. lan kabeh partikel sing bisa wis suwe buyar.

    Apa sing ana lan saka ngendi bisa munggah ... mung sawetara misteri.
  28. yowis
    yowis 5 Juni 2018 23:24
    0
    Das iku "bom Bandera nuklir reged". Kita mlumpat. Kita mlumpat.
  29. Larisa Byvsheva
    Larisa Byvsheva 5 Juni 2018 23:43
    0
    Wong bodho malah ora mbajak pembangkit listrik tenaga nuklir sak pinggire! Iki dudu "scoop", iki luwih elek-Eropa-pak.
    1. Normal ok
      Normal ok 6 Juni 2018 01:13
      +1
      Kutipan: Larisa Byvsheva
      Wong bodho malah ora mbajak pembangkit listrik tenaga nuklir sak pinggire! Iki dudu "scoop", iki luwih elek-Eropa-pak.

      "Debiles", dheweke nulis komentar kasebut ing VO.
  30. Sancho_SP
    Sancho_SP 5 Juni 2018 23:52
    +2
    Ora ana lonjakan, kabeh sensor online nuduhake nomer ing rata-rata taunan. Ayo budal.
  31. lele
    lele 5 Juni 2018 23:55
    +2
    Kutipan: NEXUS
    Kutipan: Ovsen
    Mbok.
    Ora dadi luwih apik.

    Ing kene aku babagan iki ... lan saiki ndeleng peta Ukraina lan nemokake 6 pembangkit listrik tenaga nuklir liyane ing kana, sing saben duwe 4 unit daya ... bakal langsung dadi luwih gampang.
    Lan nalika, mikir babagan iki 2 taun kepungkur, aku kandha, MUNGKIN MUNGKIN MASALAH ING UKRAINE DENGAN METODE FORCE, dheweke mbuktekake manawa ora mungkin! Barat ora bakal ngidini! Kutukan internasional! Sanksi!Lan kasur ora kecut apa sing ditindakake ing kene: apa pembangkit listrik tenaga nuklir bakal njeblug utawa alas radioaktif bakal kobong?


    METODE POWER, carane iku, aku bisa takon? Sapa sing bakal nggawa sampeyan mrana? Negara ngirim pasukan? Iki perang! Lan ora ana sing bakal ngupayakake, lan dheweke wis menek ing papan liya akeh banget.
    Lan kabeh dadi gampang kanggo sampeyan: sampeyan njupuk, lan mutusake kabeh kanthi paksa! Apa sampeyan ngatasi akeh karo metode kasebut? Lan sing bakal mutusaké, iku pancene sampeyan, dear, karo bedhil mesin ing tangan? Biasane, kabeh sing, sing paling banter babagan cara kasebut, njagong ing omah lan "perang" ing situs kasebut. Lan kepala ing sangisore peluru diganti dening wong liya. Miturut cara, dheweke ora lungguh ing babak Kremlin, bakal bisa ngatasi masalah kasebut kanthi paksa - mesthine wis suwe diputusake. Mung bodho bisa lan ... break tank. prajurit
    1. C0ba1tum
      C0ba1tum 6 Juni 2018 15:34
      0
      Aku curiga manawa ana uga kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir sing ditambang kanggo ngrusak yen pasukan kita nyedhaki ...
  32. 7 gor
    7 gor 6 Juni 2018 00:53
    0
    Puncak Krajina siyap kanggo apa wae, mung kanggo ngrusak (mungsuh, ngrusak kita)! Pembakaran satus persen, direncanakake miturut ramalan Ukrgidromed))) pusat
  33. gromoboy
    gromoboy 6 Juni 2018 01:10
    0
    Dyakula, kaya biasane, bakal nyalahke Rusia, amarga Union of Rodyans lan bla bla bla
  34. Selulit
    Selulit 6 Juni 2018 03:53
    0
    Iki minangka pangeling saka EU yen wektune kanggo menehi dhuwit kanggo kakloin.... Lan saiki iki !!! Dhuwit sing dialokasikan kanggo ndandani sarcophagus wis entek .... Lan babi tansah luwe!
  35. barbus
    barbus 6 Juni 2018 09:04
    0
    Kutipan saka: Slon_on
    Dear, kaya sing dakelingake, Strontium 137 (isotop kontaminasi utama yaiku "bledug" partikel beta)

    Lan apa "bledug" partikel beta? Apa partikel beta duwe bledug?
  36. tank64rus
    tank64rus 6 Juni 2018 15:15
    0
    Dheweke isih durung main cukup karo atom "tentrem".
  37. Uma Palata
    Uma Palata 9 Juni 2018 16:44
    0
    Yen wiwit diobong ing wilayah sing luwih cedhak karo "coffin" atom, mula ora ketompo carane wong Eropa anyar bakal ngelingi babagan "sedulur". Lan ala banget yen dhuwit saka anggaran kita ana ing sangisore merek iki. Nylametake "wong sedulur sing salah arah". Ayo Frau nyimpen wong. Lan macarons uga.