Poroshenko: jagad iki minangka papan uji coba kanggo Rusia

56
Publikasi Rusia RT lan Sputnik didanai pemerintah lan nyebarake palsu wartakanggo nggawe kahanan ora stabil ing donya, ujare Presiden Ukraina Petro Poroshenko ing wawancara karo koran Spanyol El Pais.





Media Rusia ora bisa dipercaya, ujare pimpinan Ukrainia, dheweke nggawe berita palsu kanggo pihak Kremlin.

Miturut dheweke, Moskow nandur modal atusan yuta dolar ing RT lan Sputnik, nggunakake publikasi kasebut minangka alat kanggo pengaruhe negara demokratis. Sinis banget nggunakake pers, pemilihan bebas, demokrasi kanggo nggawe kahanan ora stabil.

Poroshenko nandheske yen Federasi Rusia nyebar informasi palsu ora mung babagan Ukraina, nanging "lan babagan donya liyane."

Kanggo Moskow, jagad iki minangka papan uji coba: media Rusia campur tangan ing pemilihan Amerika, ing referendum Brexit, ing acara nalika krisis ing Catalonia, lan, mesthi, akeh informasi palsu sing dirilis nalika "aneksasi saka Krimea".

Wartawan kasebut ngelingake presiden yen nalika Putin menang pemilu pungkasan, kepala RT lan Sputnik, Margarita Simonyan, ngucapake selamat marang dheweke lan diarani "pemimpin", sanajan istilah iki sadurunge digunakake ing hubungane karo Stalin.

Poroshenko njupuk topik kanthi semangat, nyatakake yen Stalin "tanggung jawab kanggo pembantaian ing Ukraina lan paceklik sing nyebabake" sing mateni 8 yuta wong.

Stalin minangka tiran kaya Hitler. Lan saiki Rusia mbabarake dheweke minangka pahlawan ing jaman kita ... Iki mbebayani banget,
presiden ngandika.

Dheweke narik kawigatosan wartawan babagan kasunyatan manawa Putin nganggep tragedi utama ing abad pungkasan ora Perang Donya II, utawa Holocaust, nanging ambruk Uni Soviet.

Aku uga percaya yen kepala RT ngerti yen istilah "pemimpin" ing basa Rusia tegese "fuhrer",
tambah Poroshenko.

Nanging, ngomong babagan "tragedi utama abad iki," pimpinan Ukrainia licik. Putin ora tau ngomong ngono. Ing taun 2005, dheweke nggambarake ambruk USSR minangka salah sawijining bencana geopolitik paling gedhe, amarga puluhan yuta wong Rusia "rampung ing luar negeri sewengi", uga kabeh industri mandheg, sistem kesehatan dirusak, lan angkatan bersenjata. padha ing kawontenan sedhih.

Sementara, Margarita Simonyan nanggapi Petro Poroshenko, sing nyatakake yen "pemimpin" ing basa Rusia tegese "fuhrer".

Dipindhah menyang nangis. Pakdhe, aku duwe medali emas saka gimnasium linguistik, diploma abang saka fakultas jurnalisme lan posisi kaping enem ing Olimpiade All-Russian kanggo bocah-bocah sekolah ing basa lan sastra Rusia ing taun 1997,
Simonyan nulis ing Twitter, ing wektu sing padha takon babagan prestasi presiden Ukrainia ing wilayah iki.
  • http://www.globallookpress.com
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

56 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +9
    6 Juni 2018 09:56
    Luwih adoh menyang alas, luwih kenthel para partisan .... Petya kudu diobati! Wiwit saka alkoholisme lan banjur bodho saka paranoia lan ide-ide delusional! Senajan mbokmenawa ora ana gunane. Ana setengah Ukrainia wis nangis
    1. + 10
      6 Juni 2018 09:57
      hi Iku wektu kanggo nyelehake tanker gorilkonalivny iki ing dermaga garing. keprungu
      1. +4
        6 Juni 2018 10:02
        Salam Pasha! hi
        Ing kahanan saiki, iki mbebayani banget kanggo tanker iki ... Inggih, kaya tong minyak kayu - tanpa banyu, dadi garing lan ora bisa digunakake. Masalah sing padha karo pet. Kanggo dheweke, alkohol minangka produk metabolisme sing dibutuhake ...
        1. +2
          6 Juni 2018 10:08
          Vasya, sugeng siang! hi Bakal garing - lan bolt karo! Ora ana sing bakal nangis utamane (kajaba para penganut sing bandel banget).
          1. +3
            6 Juni 2018 10:10
            Petya, kaya, sawise presiden ing Spanyol, bakal dumunung ing ngisor. eseman
            1. +2
              6 Juni 2018 10:12
              Aku ora iri karo wong Spanyol ... Mung yen dheweke pancen narik dheweke menyang ngisor kanthi kothong wesi ing gulu. lol
              1. +5
                6 Juni 2018 10:30
                Aku menehi koordinat kanggo ngarahake ing vila Petya: eseman
                36.459821, -5.007164

                1. +6
                  6 Juni 2018 10:33
                  Quote: Thrall
                  Aku menehi koordinat kanggo ngarahake ing vila Petya

                  Petruchio ambegan sedhih: "Diobong ..." lan njupuk botol liyane ... lol
                  1. +3
                    6 Juni 2018 10:58
                    Kutipan saka Magic Archer
                    Pétrus kudu diobati!

                    Tanpa guna sampeyan ngremehake "kauntungan" Poroshenko sing mesthine nglarani!
                    Mung kuburan sing bakal ndandani bongkok!

                    Poroshenko minangka penjahat perang! Lan pesawat sipil Malaysia sing ditembak mudhun dening Angkatan Bersenjata Ukraina uga ana!

                    1. +2
                      6 Juni 2018 11:03
                      Tatiana tresna Ya, ora ana sing ngremehake "kauntungane".
                      Kutipan: Tatyana
                      Mung kuburan sing bakal ndandani bongkok!

                      Dadi aku wis bola-bali ngusulake Petruchio kanggo nyilem 2 meter ing lemah, sadurunge nampa "merit" kanthi lengkap lan kanthi tingkat kaping pindho.
                      1. +3
                        6 Juni 2018 11:30
                        Kutipan saka bouncyhunter
                        sadurunge ditampa miturut "kauntungan" ing lengkap lan ing tingkat pindho

                        Ya ... Petya wis ngomong dhewe sawetara ukara urip karo eksekusi saben dina. Lan saben dina - nganti mati!
          2. +2
            6 Juni 2018 14:55
            Kutipan saka bouncyhunter
            Ora ana sing bakal nangis utamane (kajaba para penganut sing bandel banget).

            ======
            Lan pira akehe?? Miturut data paling anyar, "rating" "Petit-pa" wis mudhun ing ngisor 4 (!!!) persen !!!!
      2. +3
        6 Juni 2018 10:02
        Kutipan saka bouncyhunter
        ...hi Iku wektu kanggo nyelehake tanker gorilkonalivny iki ing dermaga garing. keprungu...

        Sehat terus ya Mbak Pas hi
        Dok, kok kotor!!!
        Bakal pindhah menyang ngisor dhewe, sing utama yaiku adoh saka pesisir kita.
        1. +2
          6 Juni 2018 10:06
          Andrew, halo! hi
          Kutipan: Andrey K
          Bakal pindhah menyang ngisor dhewe, sing utama yaiku adoh saka pesisir kita.

          Dadi ora klelep. Isih bakal dikumbah menyang pesisir lan ing kana bakal diwiwiti kanthi anyar ...
          1. +1
            6 Juni 2018 10:19
            Poroshenko: jagad iki minangka papan uji coba kanggo Rusia

            Ya, dheweke pancen bener babagan ... "Mangan nanas, ngunyah grouse, dina pungkasan sampeyan teka borjuis!"
            Utawa kene liyane "Kita bakal numpes kabeh donya panganiaya menyang lemah, lan banjur ... Kita duwe kita, kita bakal mbangun donya anyar, kang ora ana apa-apa bakal dadi EVERYTHING!"
            Banjur babagan kita Rusia, iki perang pungkasan lan nemtokake ... Iki carane kita manggon ing Rusia!
          2. +3
            6 Juni 2018 10:24
            Kutipan saka bouncyhunter
            ... Dadi sawise kabeh, IT ora sink. Iku bakal tetep mancep menyang pesisir lan ing kana bakal diwiwiti maneh ...

            Pash, iku sing daktuju - supaya dheweke wisuh ing pesisir Inggris utawa Amerika. ngguyu
            1. +2
              6 Juni 2018 10:26
              Apa sampeyan mikir Saxon sing ora sopan butuh kotoran kaya ngono? lol
      3. +3
        6 Juni 2018 10:43
        Ya, Petrushka terus nguwuh-uwuh, nanging katon sengsara banget.
    2. +6
      6 Juni 2018 10:00
      Poroshenko:
      ...Stalin iku tiran kaya Hitler...

      Apa dheweke ora ngerti sapa sing ngalahake "tirani".
      Malah Hitler ora mikir arep miwiti perang ing wilayah negara dhewe lan mateni wargane dhewe.
    3. +5
      6 Juni 2018 10:01
      Kutipan saka Magic Archer
      Luwih adoh menyang alas, luwih kenthel para partisan .... Petya kudu diobati! Wiwit saka alkoholisme lan banjur bodho saka paranoia lan ide-ide delusional! Senajan mbokmenawa ora ana gunane. Ana setengah Ukrainia wis nangis

      Pralna, kasus iki ora duwe pengarep-arep, minangka tukang pos Pechkin ngandika: - ... kudu digawa menyang rumah sakit kanggo eksperimen! wong bodho
    4. 0
      6 Juni 2018 10:03
      Petruha, kaya biasane, ing repertoire, wicara saka mabuk.
      1. +4
        6 Juni 2018 10:08
        Maneh tukang gula blunt
        Dheweke diarani pimpinan Fuhrer
        Luwih becik yen Petya ngombe luwih akeh
        Than El Pais menehi wawancara ...
        nglirik ombenan
        1. +2
          6 Juni 2018 10:11
          Kabeh ing gambar ngguyu
        2. +1
          6 Juni 2018 10:32
          Kutipan saka: major071
          Maneh tukang gula blunt
          Dheweke diarani pimpinan Fuhrer
          Luwih becik yen Petya ngombe luwih akeh
          Than El Pais menehi wawancara ...
          nglirik ombenan

          Inggih Mayor! !!
          Inggih, aku uga bakal nyoba clumsily))
          "Nanging Poroshenko banjur ngerti carane nesu Rusia lan ngunggahake adonan!
          Nanging dheweke salah, kaya biasane! Lan IMF ora bakal menehi adonan ..
          Lan saiki Rusia bakal tansah, kabeh iki bakal ngelingi ing salawas-lawase!
          Iki minangka perkara sing ditindakake Petya ing pasukan khusus milisi Novorossia lan Rusia! ombenan prajurit
          1. +3
            6 Juni 2018 10:45
            Kanggo nangis, dheweke ndemek Simonyan
            Nanging pandelengan bab-bab isih rada sempit
            Dheweke nyoba ngajari wong Armenia Rusia!
            Senadyan kasunyatan sing dhewe ora Russian!
            ngguyu ombenan
            1. 0
              6 Juni 2018 10:48
              Kutipan saka: major071
              Senadyan kasunyatan sing dhewe ora Russian!

              Sing paling licik saka wong Armenia yaiku Mishka Simonyan. ngguyu
          2. -1
            6 Juni 2018 10:55
            Kutipan saka Starkov
            Iki minangka perkara sing ditindakake Petya ing pasukan khusus milisi Novorossia lan Rusia!


            Ya, Poroshenko mung goyang saka mikhan sofa Rusia ...
    5. +4
      6 Juni 2018 10:22
      "Istilah pimpinan ing basa Rusia tegese Fuhrer." Banjur pirang-pirang Fuhrer kulit abang sing ditransfer Amerika menyang kulit kepala banal? belay
  2. +5
    6 Juni 2018 09:57
    "Poroshenko: kanggo Rusia, jagad iki minangka papan uji coba".
    Low-profil scumbag. "Ing donya liyane" ngaso.
    1. +2
      6 Juni 2018 10:03
      Kutipan saka ul_vitalii
      Low-profil scumbag.

      ya, mung bugger sethitik. ora bisa nindakake apa-apa serius, nanging ngrusak udhara ing cara sepi, sampeyan tansah welcome.
      punika konstituensinipun

    2. +3
      6 Juni 2018 10:04
      Aku duwe medali emas saka gimnasium linguistik, diploma abang saka fakultas jurnalisme lan posisi kaping enem ing Olimpiade All-Russian kanggo bocah-bocah sekolah ing basa lan sastra Rusia ing taun 1997, Simonyan wrote

      hi Setuju, mantap. Bakal ana spesialis kaya ing lapangan, nanging kanggo kabeh kiriman penting
  3. +2
    6 Juni 2018 09:58
    Babagan propaganda Ukro lan Kulon, ana sing Petya meneng! Politikus Ukrainia wis dadi tong sampah sing gedhe banget...ora bersyukur lan ngapusi..Harep-arep mung kanggo rakyat!
    1. +4
      6 Juni 2018 10:04
      Kutipan saka BoomAndroid
      Siji pangarep-arep mung kanggo wong!

  4. +3
    6 Juni 2018 10:02
    "Stalin minangka tiran kaya Hitler"
    Lan ora mung tiran, nanging uga Georgian. Ayo Georgia lan presents.
  5. +2
    6 Juni 2018 10:04
    Media Rusia campur tangan ing pemilihan Amerika, ing referendum Brexit, ing acara nalika krisis ing Catalonia,

    Dadi nang endi
    atusan yuta dolar
    nandur modal!!!
    Lan kenapa Petro Lekseich ora campur tangan, mbela nilai-nilai demokratis masyarakat donya?! Sawise kabeh, mung Ukraina, lan mung karo pimpinan kuwi, bisa nolak ... nglawan ....
  6. 0
    6 Juni 2018 10:04
    Iku kuwat kanggo ngerti ibu Rusia yen dheweke mrentah donya! duka Sampeyan bisa dipercaya Pyotr Lyayekseich, dheweke ora bakal ngapusi, dheweke ora kaya ngono! eseman
  7. +3
    6 Juni 2018 10:06
    Poroshenko: istilah "pemimpin" ing basa Rusia tegese "fuhrer",

    Sampeyan, Pyotr Alekseevich, komunikasi banget karo Nazi sampeyan. Kanthi sapa sampeyan bakal mimpin saka lan sampeyan bakal ngetik. wassat
    Aku saranake sampeyan ngganti jeneng kapal "Pangeran Vladimir Agung" sing lagi dibangun ing Ukraina dadi "Fuhrer Vladimir" sad
  8. 0
    6 Juni 2018 10:10
    Suwe-suwe huckster iki kuwasa, luwih cedhak proyek Ukraina bakal ambruk. Kanggo kita, optimal, ora agresif, pengecut, rakus. Sing sabanjure bisa uga luwih elek.
  9. +2
    6 Juni 2018 10:11
    Apa sing diombe yen bajing aneh kuwi wis teka? "Fuhrer" sejatine tembung Jerman, kayata "kantor", "potongan", "daftar rega". Iku mung sawetara "das ist Fantastic", Petro menehi metu mutiara kuwi. ngguyu

    Wesi pungkasan ing gubug mabuk, alkohol! Ing endi Marina nggoleki? ngguyu
  10. +1
    6 Juni 2018 10:13
    Lan sawise pemilihan, nalika dheweke bakal dadi pribadi ing endi wae ing Spanyol, apa dheweke bakal digayuh babagan tuntutan pidana? Kanggo incitement ana, kanggo inciteting panganiaya ... Nah, kabeh iku, apa sing kita maca lan nonton kanca kita saiki?
  11. 0
    6 Juni 2018 10:17
    nalika Kulon mbutuhake wong sing bakal ngonfirmasi kabeh konjekture, dheweke bali menyang Poroshenko ... sing wartawan Austrian kudu diajak ngobrol, mula dheweke ora kudu ngganggu interlocutor, nanging mung ngrungokake lan nikmati ...
  12. +1
    6 Juni 2018 10:28
    Présidhèn palsu saka negara palsu ing ngendi bangsa palsu urip prihatin babagan ancaman Rusia palsu ... Iku dosa ora ngombe iki, Pyotr Alekseevich ... lol
  13. 0
    6 Juni 2018 10:43
    Atusan yuta dolar - carane cilik wis tiba! Mung ana siji kreteg Crimean, - supaya padha: "Sputnik" lan "RT".
    Umumé, yen Merikos ora ndhukung petunia kanthi milyaran dolar, dheweke bakal ngubur dheweke saiki ing sangisore jembatan sing durung rampung ing Dnieper.
    Umumé, Petya cemburu banget marang Putin, amarga ngerti babagan politik sing ora ditindakake, mula dheweke siap mbukak kamar mandi anyar, malah numpak babi nganggo celana pendek, nyilem menyang kolam renang scuba, numpak mower lawn, mung dadi paling sethithik kaya Putin. Ya, aku malah siap mandheg ngombe!
    1. 0
      6 Juni 2018 15:17
      Lan kenapa dheweke kudu iri, apa sing dadi under-under? Dheweke dadi mitra: Wiwit 2014: "Presiden Petro Poroshenko minangka kesempatan paling apik kanggo Ukraina saiki," ujare Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Lavrov ing wawancara karo saluran TV France 24.
      Lan uga wiwit 2014: Presiden Rusia Vladimir Putin, sawise ketemu karo pimpinan Kulon ing Paris ing dina ulang tahun 70th saka pendaratan Sekutu ing Normandia lan ngobrol kanthi sedhela karo pimpinan Ukraina sing mentas kapilih, Petro Poroshenko, nyetujoni pilihan saka Ukraina. wong lan kanthi mangkono reassured West, kang persistently takon ngenali dheweke minangka pimpinan anyar Ukraina lan miwiti kerjo bareng karo wong.
      Wiwit 2014, Minsk (uga, nganti saiki): Presiden Rusia Vladimir Putin ujar manawa patemon karo pimpinan Ukraina Petro Poroshenko jujur.
      - Patemon iki apik banget, ketoke kanggo kula, cukup jujur, Pyotr Alekseevich, ing mratelakake panemume, iku partner karo kang siji bisa nindakake dialog, - Putin ngandika.
      Umumé, dheweke dadi partner, uga Lenya Golubkov, ngomong kanthi apik babagan mitra (uga, dheweke pancen duwe mitra liyane, nanging ing pungkasan, sing kasengsem ing dheweke).
      Dadi ora perlu nyinggung Pyotr Alekseevich, yen ora, sampeyan nggawe bayangan ing GDP kita, dheweke ora bakal partner karo sapa wae. Lan sing ora pracaya sing partner cedhak lan dear, kanggo kang kabeh bisa, lan (salah siji saka wong-wong mau, supaya, ing bab-bab cilik): Kepala Rossotrudnichestvo Konstantin Vorobyov, sing 9 Mei ing Kiev disiram. karo ijo sarwa lan feces dening nasionalis, iki kaancam bakal punah, masalah gedhe. Dheweke ngandhani agensi RIA Novosti babagan iki.
  14. 0
    6 Juni 2018 10:48
    Tembung-tembungé bakal ya kanggo Gusti Allah ing kuping. Mung dadi sebaliknya, ora ana wong ing donya sing krungu bantahan Rusia, kabeh wong ngrungokake apa sing bakal diomongake dening Departemen Luar Negeri AS maneh.
  15. 0
    6 Juni 2018 10:51
    Petya bingung. Iki kanggo AS ...
  16. +1
    6 Juni 2018 11:09
    Dipindhah menyang nangis. Pakdhe, aku duwe medali emas saka gimnasium linguistik, diploma abang saka fakultas jurnalisme lan posisi kaping enem ing Olimpiade All-Russian kanggo bocah-bocah sekolah ing basa lan sastra Rusia ing taun 1997, Simonyan nulis ing Twitter, ing wektu sing padha takon babagan prestasi presiden Ukrainia ing wilayah iki.
    Lha, kok bangga banget karo kabisan lan prestasine? Dheweke njupuk lan karo siji tweet trampled menyang rereget speaker sarwa, a millionaire, presiden, lan pungkasanipun mung wong nggantheng - alkohol menyang rereget ... Ya, sampeyan ora bisa nindakake sing, Margarita ... Elinga sampeyan bisa mateni jiwa sing rawan kanthi tembung-tembung kosong, utawa malah nggawa dheweke menyang pesta ... nglirik
  17. +3
    6 Juni 2018 11:14
    Erich Honecker sing padha diarani Ernst Thalmann minangka Grossführer saka Komunis Jerman. Lan ora ing pawon, nanging ing rapat-rapat resmi saka pimpinan Partai Komunis. Lan kanca sing dikasihi Leonid Ilyich Brezhnev ora duwe apa-apa.

    Umumé, atap Khokhl "Fuhrer" wis rampung lan rampung!
  18. +1
    6 Juni 2018 12:17
    Yen I.V. Stalin minangka tiran nyata lan mangan atine mungsuh-mungsuhe kanggo sarapan, kayata diktator Charles Taylor saka Liberia (nglakoni hukuman seumur hidup ing Inggris), mula akeh sing ora bakal lair ing Ukraina. Nanging dina iki kita ndeleng keanekaragaman hayati sing akeh banget sing nganggep jumlah wong sing tiwas ing "pemurnian Stalinis." Liyane bab iku sing paling mati ing wong. Ala, iki pancen bener.
  19. 0
    6 Juni 2018 12:24
    Nalika dheweke bakal mandheg thum. Nggawa sembarang omong kosong, lara ing sirah.
    1. 0
      6 Juni 2018 19:39
      Kutipan saka: sgr291158
      Nalika dheweke bakal mandheg thum. Nggawa sembarang omong kosong, lara ing sirah.

      Ora kaya alkohol maneh. Soko luwih agawe.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. +2
    6 Juni 2018 13:42
    Ing tembung "pimpinan Ukraina" iku ora babras kanggo ngganti huruf "l" karo "p". Kanggo subyek iki, iku.
  22. +1
    6 Juni 2018 13:43
    Kanggo piglet lan pemilike, wilayah bekas Ukraina minangka papan uji coba.
  23. 0
    6 Juni 2018 15:20
    Iki Petro karo hangover blurted metu.
  24. 0
    6 Juni 2018 19:35
    muspra dheweke grunts.
  25. 0
    6 Juni 2018 19:39
    Media Rusia ora bisa dipercaya, ujare pimpinan Ukrainia, dheweke nggawe berita palsu kanggo pihak Kremlin.

    ya wis. Lan ing Ukraina, "SBU" lan presiden kanthi pribadi nindakake perkara sing padha.
    Media Rusia campur tangan ing pemilihan Amerika, ing referendum Brexit, ing acara nalika krisis ing Catalonia

    "Apa aku uga ngrusak kapel?" Sing nggumunake, apa Rusia uga ngirim angin topan Katrina menyang New Orleans?
  26. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"