Supir taksi laut Malaya Zemlya. Pahlawan tanpa tanda jasa. Bagean 5

6
Bebaya ageng, kaya sing diterangake ing bagean pisanan, yaiku setelan tambang Jerman. A nomer pinunjul saka transportasi lan kapal perang ing wilayah Novorossiysk padha dicemplungke dening pati sungu saka ngisor banyu segara. Nanging, "tanduk" minangka generalisasi umum. Jerman ngrancang lan nggunakake macem-macem tambang laut sing ora bisa dibayangake. Dheweke dianggep paling apik, utawa paling ora salah siji saka insinyur paling apik ing desain detonator canggih kanggo wektu kasebut, uga tukang tambang.

Secara total, sajrone perang ing Segara Ireng, miturut macem-macem sumber, Nazi ngisi udakara 20 ewu tambang lan pembela tambang menyang perairan sing sepisanan tentrem (bagean saka tambang kasebut. gaman, dirancang kanggo nglindhungi minelaying saka trawling). Sadurunge perang lan wis ana ing tengah-tengah permusuhan, Jerman ngrancang tambang magnetik RMA, RMD, RMB lan RMH, tambang magnetoacoustic SMA, tambang jangkar kontak (sing padha mati sungu) saka seri EM kanthi daftar modifikasi sing dawa (EMC, EMD). , EMC, EMF), torpedomine tipe TM (TMA, TMS, TMB), lsp. Sawetara mung bisa dipasang saka kapal permukaan, sawetara saka prau, dene liyane uga dirancang kanggo instalasi saka kapal selam liwat tabung torpedo.



Supir taksi laut Malaya Zemlya. Pahlawan tanpa tanda jasa. Bagean 5
Jerman penerbangan tambang angkatan laut


Nanging sing paling penting yaiku seri tambang laut penerbangan. Kayata seri tambang parasut LM (Luftmine). Seri iki kalebu modifikasi - LMA, LMB, LMC, LMD lan LMF. Sawetara wong padha ngisor, i.e. lay mudhun ing ngisor sawise nyelehake, nalika liyane padha anchored, i.e. mung jangkar tambang menyang ngisor. Padha dilengkapi sekring magnetik, akustik lan magnetik-akustik. Padha uga digunakake marang target lemah.

Wakil "pinunjul" liyane saka kulawarga "mati sungu" yaiku tambang pesawat BM 1000 (Bombenminen), uga disebut "Monika". Aku ora bakal mlebu dhaptar modifikasi dolanan iki. Aku mung bakal sebutno sing ana telung jinis sekring ing jinis iki: Magnetik, akustik lan hidrodinamika. Sampeyan bisa nyelehake ing target lemah, lan pertambangan saluran banyu bisa ditindakake kanthi bantuan parasut lan tanpa, gumantung saka dhuwure.

Mangkono, komunikasi penting saka Segara Ireng kanggo kita armada dadi agawe. Wilayah jembatan Malaya Zemlya ora kajaba. Wigati dicathet yen armada kita sacara teknis ketinggalan adoh saka Jerman ing bisnis tambang angkatan laut. Senadyan ana luwih utawa kurang basa minesweepers modern saka project 3 (53, 58) saka jinis "Fugas", sadurunge perang padha ora malah dilengkapi trawls elektromagnetik, sanajan pembangunan saka peralatan iki lagi ditindakake. Kajaba iku, sawise mundhut kapal penyapu ranjau "Gruz" amarga alasan obyektif, ora ana penyapu ranjau saka jinis "Fugas" sing digunakake ing pesisir Novorossiysk, uga ora ana trawl elektromagnetik praktis ing wilayah iki, uga ing armada kasebut. 1943.


T-492 "Beloberezye"


Kahanan nekat meksa wong-wong mau ngowahi meh kabeh sing ana ing sapu ranjau lan kapal sapu ranjau. Kabeh digerakake - saka seiners lan schooner aku wis diterangake ing bagean sadurunge kanggo prau kesenengan. peralatan minesweeping outdated "digantung" ing kapal kargo karo pamindahan nganti 2000 ton, kayata T-481 Pioneer, T-505 Sudkom, T-482 Zemlyak (melu landing near Ozereyka Kidul) lan liya-liyane.


T-504 "Pekerja"


Kapal uap pesisir 500 ton kaya Dorothea lan kapal utusan jinis Jalita (dicemplungake dening kapal selam Jerman U-18) ora uwal saka nasib kasebut. Malah scows dredger uap padha mobilized: T-495 "Konka", T-492 "Beloberezye", T-501 "Sivash", etc. Sampel sing ketemu lan pancen eksotis. Dadi, kapal penyapu ranjau kali kanthi indeks "RTShch" kalebu ing Armada Segara Ireng, sawetara sing melu nyedhiyakake "Malaya Zemlya", asring digunakake mung minangka transportasi. Liyane "eksotis" yaiku kapal tunda penyelamat (kadhangkala penyelamat es) sing dioperasikake, kayata T-515 Gelendzhik. T-515 minangka anggota saka kebangkrutan tragis ing pesisir Ozereyka Kidul, ambruk ing dina pisanan operasi tanah-miskin dening geni tentara meriem mungsuh.


Sapu ranjau kali jinis K15-M17


Nanging, armada iki, nekat ing kabeh pangertèn, ora bisa nguripake pasang, utawa ing paling nyuda tingkat undermining kapal pasokan lan kapal ngiringan cedhak bridgehead lan rute komunikasi karo. Tambang klelep kapal transportasi lan patroli, utamane Mo-4, puluhan sing ana ing sisih ngisor saka Yuzhnaya Ozereyka nganti Dzhankhot. Ing wektu sing padha, dadi jelas yen panyebur utama "pati sungu" ora akeh banget, nanging armada Jerman sing dilengkapi kanthi teknis. Penerbangan Hitler nyebar pati saka ngisor banyu.

Dolanan magnet-akustik penerbangan sing padha diwutahake kaya saka cornucopia. Sistem pertahanan udara sing kasedhiya ora ngidini nglawan pelanggaran hukum penerbangan iki. Jerman ngupaya kanggo mblokir loro rute komunikasi kasebut, kanthi koridor banyu pertambangan, lan titik pungkasan. Dadi, yen ing Myskhako pati bisa nyusul saka ngendi wae, banjur ing pendekatan kanggo Gelendzhik, nalika iku wektu kanggo exhale, lumahing ireng dhewe dadi agawe. Contone, mung saka Februari nganti Maret 1943, senadyan kabeh efforts saka pangkalan angkatan laut Novorossiysk, mungsuh ngirim bab 260 ranjau saka udhara. Ing sawetara dina, intensitas tambang saka udhara tekan 47.


Prajurit Soviet nyinaoni tambang laut penerbangan Jerman ing pesisir Myskhako


Mulane, saliyane kanggo konsentrasi alam bébas saka efforts armada minesweeper mobilized, iku mutusaké kanggo nggawe munggah kanggo kaunggulan technical mungsuh karo kapinteran lan pendekatan terpadu sing wiyar kanggo mecahaken masalah tambang. Dadi, saka Myskhako, sing paling dikuwasani dening pasukan terjun payung kita, menyang Cape Idokopas, sing 20 km lor-wétan Gelendzhik, nanging minangka bagéan saka wilayah tanggung jawab NVMB, kabeh jaringan pos pengawasan tambang pesisir lan ngambang ana. disebarake - kira-kira 50 total.

Kajaba iku, kanggo njaga koridor segara sing penting kanggo Malaya Zemlya, pesenan diwenehake marang kabeh unit pesisir, kapal lan prau sipil ing wilayah NVMB, preduli saka lokasi ing dermaga utawa ing roadstead, tanpa istiméwa, kanggo nindakake tambang. pengawasan. Kabeh data langsung dilaporake menyang printah dhasar.


Myskhako - ing adegan acara (foto dening penulis)


Perhatian sing rapet kasebut dibayar, lan kanthi nguatake pertahanan udara lan sawise perang udara sing kondhang ing Kuban, Jerman mung pindhah menyang pertambangan wengi. Mulane, lampu sorot sing kuat, khusus dialokasikan kanggo nglawan serangan wengi, madhangi ruang udara lan wilayah banyu saben menit. Kabeh tambang sing ditemokake ditetepake minangka tonggak sejarah, lan sawise iku dibuwang utawa dirusak kanthi biaya jero. Kanggo trawling, kapal torpedo berkecepatan tinggi G-5 uga melu. Prau, kanthi kacepetan edan lan ukuran cilik, kurang rentan marang tambang laut. Kadhangkala, tanpa trawl elektromagnetik, dheweke narik tongkang sing diisi karo macem-macem sampah wesi, sing ditindakake dening tambang kasebut.

Informasi babagan minelayings ditindakake luwih kerep tinimbang ramalan cuaca saiki. Saben kapten njupuk kapal metu saka Teluk Gelendzhik duwe kabeh data ing lapangan ranjau sajrone utawa rong jam pungkasan. Lan nalika kahanan diidini, kapal dipandu ing rute pesisir dening pilot militer. Dadi, kanthi ketegangan sing luar biasa, dheweke nyoba ngimbangi ketinggalan teknologi, lan kadhangkala minangka persiapan. Iki, aku wedi, isih bener saiki.

Terus ...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    14 2018 Juni
    Kanggo operator!
    ombenan ngguyu apik
  2. +3
    14 2018 Juni
    Mine bebaya iku bab elek. Carane akeh losses.
    Matur nuwun, materi sing menarik lan ora diantemi
  3. 0
    14 2018 Juni
    Langgeng ing memori kanggo buruh laut lan kru sing!
    Pakdhe sepupu ibuku mbela Sevastopol. Ngandika, miturut pesenan S. M. Budyonny, kabeh speedboat lan seiners anyar diobong ing spring 1942 supaya ora ditinggalake menyang Jerman, lan kabeh sing bisa ngambang ing banyu dikumpulake ing sadawane pesisir. Aku krungu iki nalika isih cilik, lan bubar ing TV ana dokumenter babagan pertahanan Sevastopol, lan ing kono padha uga nyebutake urutan "wicaksana" Budyonny.
    Aku mikir, yen miturut dhawuhe Budyonny, kapal-kapal kacepetan Crimea ora dirusak, nanging diungsi menyang Batumi utawa Tuapse, oh, migunani banget. Miturut cara, wong Romania sing perang ing sisih Hitler disebut Tuapse: "Tugaps" ... Eyang almarhum ngelingi: Romania periodik mandheg ing desa kita lan wong Romania marang dheweke: "Kapan Stalin bakal menehi Tugaps? Kita bakal lunga. ngarep"
    Minangka bocah, aku ora ngerti makna Tuapse lempung, lan nalika Novorossiysk dadi kutha - pahlawan, aku krungu carane wong tuwa nesu sing menehi Novorossiysk Pahlawan, nanging lali Tuapse "Aku banjur mikir:" kok ganjaran Tuapse: kutha ana ing mburi, lan cedhak Novorossiysk ana perang serius lan Brezhnev tatu ana ing kono. tatu lan mulane ngomong ora apik. Apa sing ora dicritakake bocah-bocah. Saiki aku kelingan lan mikir apa sing menehi dorongan kanggo fantasi kasebut?
    1. 0
      14 2018 Juni
      [/ kutipan] Saiki aku kelingan lan mikir apa sing nyebabake munculé fantasi kaya ngono? [Kutipan]
      Diction miskin saka almarhum Brezhnev menehi impetus kanggo fabrications kuwi
  4. 0
    14 2018 Juni
    Aku wis nglebokake kaping pirang-pirang lan ora ana liyane:

    antivirus 2 Dina iki, 23:14
    Kapal pungkasan ing wengi 4-5 Februari ngirim laporan Mayor Kunikov menyang komando


    ing 80 Juni padha ninggalake Novorossiysk kanggo Moscow (dening Sepur sore, wis ing semi-peteng) 3 minggu ngaso ing Kabardinka.
    ing kompartemen, 2 wong lungguh ing meja: wong wadon lan wong lanang. Ing budhal saka sepur, padha pamit sparingly lan wong meneng lunga.
    garwa tindak karo kita kira-kira Krasnodar utawa sethitik luwih.
    “Iki teka sedulurku, wiwit perang wis ora ketemu.
    Dheweke njabat ing kene minangka perwira penghubung ing Malaya Zemlya. berlayar kaping pirang-pirang karo laporan kebangkrutan. nate digawa saka BZ, digawa bali (menyang BZ?) lan nglangi"
    (Aku ora ngerti carane - kanthi prau, luwih cenderung aku isih duwe asosiasi sing "Aku dikirim kanthi nglangi !!!")
    "Nanging ana neraka sing ora tahan (apa dheweke kudu nglangi maneh ing kana?) Lan nguripake menyang Jerman, nyerah."
    "Saiki kita ketemu, sawise 40 (?) taun. Pemerintah kita malah ora nglilani kula menyang desa asli, mung kanggo Novorossiysk. Urip ing Kanada."
    Wong sadurunge sepur mangkat menehi lencana - lambang Kanada
    Lan wong wadon sadurunge release saka buku "Tales of Backgammon".
    jawaban
    Quote Complaint

    setengah jam kepungkur aku nemokake lencana kasebut - ngapusi, ngenteni ulang tahun kaping 100 landing ing Malaya Zemlya
  5. -1
    17 2018 Juni
    Bebaya ageng, kaya sing diterangake ing bagean pisanan, yaiku setelan tambang Jerman. Sebagéyan gedhé transportasi lan kapal perang ing wilayah Novorossiysk padha kacemplungaké déning pati sungu saka ngisor banyu segara.

    Ora kurang mbebayani kanggo kapal lan kapal dhewe yaiku alangan "pertahanan" tambang Soviet, kalebu. lan ing wilayah Novorossiysk. Laksamana Kuznetsov, Oktyabrsky lan perusahaan sing wani nggawe kontribusi sing signifikan kanggo perang nglawan armada kita, kontribusi meh ora beda karo pengkhianatan lan pengkhianatan. Welasan kapal lan kapal kita tiwas ing lapangan ranjau sing dipasang dening Armada Segara Ireng wiwit wiwitan perang ing wilayah Sevastopol, Kerch, Tuapse, kalebu Novorossiysk! Mung ing wilayah Novorossiysk sawetara kapal kita diunekake, contone, transportasi "Crimea" ing 22.09.41. nyebul munggah ing minefield kita cedhak Novorossiysk, ditarik menyang Novorossiysk. 08.01.42 pangrusak Saged diunekake ing tambang dhewe ing wilayah Myskhako, gandhewo bebarengan pigura 41 ambruk. 84 pasukan terjun payung lan 20 kru tiwas. Diposaken saka karusakan nyeret kanggo meh setengah taun, etc.
    Senadyan ladang ranjau ing cedhak Novorossiysk ngalami jero nglawan kapal lan kapal sing cukup gedhe, nanging sawise badai akeh ranjau tiba saka minrep lan nggawe bebaya, kalebu armada nyamuk sing nyedhiyakake Malaya Zemlya.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"