Vyborg: "Finnish Nanking". Kisah pembantaian

75
Satus taun kepungkur, pembantaian, sing diatur dening nasionalis Finlandia ing kutha Vyborg Rusia, rampung. Ing tanggal 16 Juni 1918, korban pungkasan saka pembersihan etnis sing elek iki, sing diwiwiti tanggal 29 April, sawise direbut kutha kasebut kanthi formasi nasionalis Finlandia, tiwas.

Выборг: «финский Нанкин». История одной резни




Prasejarah tragedi iki kaya ing ngisor iki: ing taun 1809, Finlandia, sadurunge provinsi Swedia, dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia (ing basis saka Uni lan status Grand Kadipaten Finlandia, VKF). Pangéran nampa otonomi internal lan eksternal sing wiyar. Finlandia duwe parlemen dhewe - Diet Finlandia. Majelis legislatif iki kalebu kepala kulawarga bangsawan lan ksatria, uskup lan presbyter Lutheran, wakil kutha lan petani. Kompetensi kasebut kalebu legislasi ing babagan urusan internal. Tanpa idin saka Diet, kaisar ora bisa ngenalake utawa mbatalake hukum lan pajak.

Wong Finlandia uga dibebasake saka wajib militer. Ing pamaréntahan Swedia, status Finlandia kurang. Akèh-akèhé wong tani lan nelayan, warga peternakan. Golongan terpelajar, sudagar, warga kutha, bangsawan diwakili dening wong Swedia lan Jerman. Ing pamrentahan Kakaisaran Rusia, kahanan wiwit owah. Lan ing tengah abad kaping XNUMX, ing sawetara kutha ing pamrentahan, warga Finlandia dadi luwih saka setengah saka populasi.

Minangka patrap muhibah, Kaisar Alexander I milih wilayah Vyborg lan tanah saubengé saka Kakaisaran Rusia sing tepat lan dicaplok menyang Kadipaten Agung Finlandia.

Wiwit taun 20-an, pangembangan identitas Finlandia lan budaya nasional diwiwiti. Ora tanpa partisipasi saka lapisan Swedia, ngimpi revanchism. Sentimen nasionalis lan separatis wiwit katon.

Apogee kasebut yaiku partisipasi sukarelawan Finlandia ing permusuhan Perang Dunia I ing sisih Kaiser Jerman nglawan Rusia. Ing mangsa ngarep, para sukarelawan iki, sing dijuluki "Jaegers Finlandia", main peran sing surem ing pembersihan etnis sing nyabrang ing wilayah bekas kerajaan.

Sawisé Revolusi Februari 1917, nalika polisi dibubaraké mandhek kanggo njaga supaya, Unit pertahanan diri spontan wiwit katon meh ing saindhenging Finland, loro "putih" - borjuis-nasionalis, disebut "Security Corps of Finland" (shutskor), lan "abang" - unit Pengawal Abang Finlandia, internasional ing ideologi lan komposisi. Sanajan, amarga mono-nasionalitas negara ing formasi kasebut, mayoritas uga Finlandia.

Populasi Rusia ing Finlandia, rada cilik lan dumunung ing kutha-kutha gedhe, dadi pamisah. Menapa malih, kathah pedunung Rusia-speaking ing kerajaan kagungane Estates sugih lan educated, lan amarga iki, pisanan padha sympathized karo "kulit putih", sing shutskor. Unit militèr saka Tentara Imperial Rusia, kang ana cukup sawetara dipasang ing tlatah VKF, ing wektu iku wis decomposed lan demoralized, lan yen prajurit, ing pangaribawa saka propaganda Bolshevik, sympathized karo Reds, banjur bagean pinunjul saka perwira, dipandu dening "pendekatan kelas", sympathized karo Shutskor, pracaya sing padha lan tenan "putih", padha karo counter-revolusioner Russian.



Adhedhasar iki, dheweke mbantu Korps Keamanan Finlandia kanggo nglucuti senjata tentara Rusia lan nyekel gaman arsenal.

Nanging, Shutskorites padha dipandu ora mung lan ora dadi luwih dening pendekatan kelas minangka dening mbukak nasionalistik, pendekatan chauvinistic. Padha nyatakake pambangunan ora mung sawijining, nanging uga "etnis murni" Finlandia, wates sing dikarepake kanggo nggedhekake Ural.



Mbalik ing April 1918, Senat Finlandia mutusake kanggo ngusir kabeh warga Rusia saka negara kasebut, lan ing musim semi lan musim panas, kira-kira 20 wong Rusia lan penutur Rusia (yaiku, meh kabeh) diusir.

Ing wektu iku, siji bisa maca telpon kasebut ing media Finlandia: "Yen kita tresna marang negara kita, kita kudu sinau kanggo sengit marang mungsuh ... Mulane, ing jeneng pakurmatan lan kamardikan kita, supaya motto kita muni:" Kebencian lan tresna! Pati kanggo "Russi" [jeneng ngremehake Finlandia kanggo Rusia], apa padha abang utawa putih!" Utawa: "Rusia salawas-lawase lan bakal tetep dadi mungsuh manungsa lan pembangunan manungsa. Apa ana manfaat saka eksistensi wong Rusia kanggo manungsa? Ora!"

Sejarawan Finlandia Karemaa ujar manawa iki amarga kabutuhan panguwasa anyar saka mantan pamrentahan kanggo "mungsuh eksternal": "Sajrone Perang Sipil ing Finlandia, Russophobia sing didorong kayane wis didorong dening kepinginan wong kulit putih kanggo nggawe. Rusia dadi kambing hitam kanggo kabeh kekejeman lan kanthi mangkono mbenerake gagasan dhewe… Dheweke nyoba nyamarake bebener sing kejam babagan perang fratricidal kanthi perjuangan ideologis sing diduga kanggo mbela budaya Barat saka Rusia, sing diumumake minangka mungsuh sumpah…”

Suka utawa ora, pembersihan ètnis diwiwiti ing Finlandia, sing paling ganas ing panggonan-panggonan sing populasi Slavia padhet. Mbok menawa kanthi ngrusak, para nasionalis ngarep-arep bisa nggabungake "hak-hak" ing wilayah sing disengketakan.



Rusia dipateni tanpa preduli saka simpati politik lan afiliasi kelas. Dadi, ing Tampere, dijupuk dening Shutskorite ing April 6, 1918, bab 200 warga sipil Rusia tiwas.

Nanging tragedi paling elek kedaden ing Vyborg, ing kutha paling "Rusia" saka VKF, kang dikuwasani dening militan saka "Security Corps" lan rangers April 29, 1918.



Reprisals marang pedunungé, uga liwat Pengawal Merah dijupuk, wiwit langsung.

Akeh warga Rusia metu kanggo ketemu, amarga padha pracaya, liberators saka Reds. Nanging padha metu saka geni, nanging menyang wajan.

Mlebet ing Vyborg, anggota "Korps Keamanan" lan para pamburu nangkep kabeh wong Rusia sing ditemoni ing lurung-lurung: perwira, pejabat, siswa sekolah menengah ... Wong-wong mau dituntun menyang Gerbang Friedrichham, ing mburine pati nunggu sing ditangkap.

Miturut informasi sing dicritakake dening mantan sipir gereja, Yukho Kochetov, salah sawijining perwira Rusia sing manggon ing Vyborg ing dina penangkepan kutha kasebut "lunga nganggo buket ing tangane lan nganggo seragam kanggo menehi salam marang Pengawal Putih, nanging malah ditembak."

Saksi mata liyane nerangake apa sing kedadeyan ing Vyborg kanthi cara ing ngisor iki: "... ora adoh saka omah Pimenov, loro realis tiwas, sing mlayu nganggo seragam kanggo menehi salam marang "kulit putih"; 3 kadet tiwas ing kutha; Reds sing nyerah padha cordoned mati dening "putih" lan mimpin menyang moat; ing wektu sing padha, padha uga dijupuk bagéan saka wong akeh sing ana ing lurung-lurung, lan tanpa pandang bulu lan obrolan rampung mati ing selokan lan ing panggonan liyane ... Sadurunge dijupuk, padha nyuwek Watches, dering saka wong, njupuk adoh dompet, ditarik boots, sandhangan, lan sapiturute ... Padha utamané diburu kanggo perwira Rusia ... sederek mengko nggoleki wong-wong mau ing tumpukan awak ing selokan: malah jeroan padha dibusak saka wong-wong mau.

Sawijining saksi tragedi kasebut, Katonsky, nyritakake ing ngisor iki: "..." wong kulit putih "kesusu menyang kutha kanthi bengok-bengok" tembak wong Rusia ". Padha nyuwil menyang apartemen, nyekel lan matèni, njupuk wong menyang ramparts lan dijupuk ... Padha urusan utamané karo wong, nanging ana uga anak.



Rama Mikhail Uspensky, imam agung Katedral Vyborg, menehi kesaksian: "Bebarengan karo atusan kulawarga Rusia ing kutha Vyborg, kulawargaku ngalami kacilakan sing abot. Telu ponakanku, sing dakgedhekake minangka anak-anakku (padha yatim piatu): Grigory Aleksandrovich Mikhailov, 23 taun, Andrei Aleksandrovich Mikhailov, 20 taun, lan Pyotr Aleksandrovich Mikhailov, 18 taun, tilar donya kanthi sia-sia lan korban tanpa dosa ing tangane Pengawal Putih. Ing dina pisanan Pengawal Putih mlebu Vyborg, padha njupuk dokumen lan ndhaftar karo panguwasa Pengawal Putih. Ora ngerti kaluputan ing mburi, dheweke mlaku kanthi kendel lan percaya, yakin karo keluhuran lan rutinitas tumindak Pengawal Putih. Lan padha mbayar larang kanggo kapercayan. Tanpa kaluputan padha ditembak dening Pengawal Putih. Bojoku banjur nemokake dheweke ing mburi Gerbang Friedrichham ing tumpukan umum para martir Rusia.

Peneliti modern, Swedia Lars Westerlund, wis nerbitake studi buku khusus kanggo tragedi iki. Iki diarani "We were waiting for you as liberators, and you bring death to us ..." Ing karya iki, dheweke nglumpukake akeh kesaksian lan memoar saksi lan peserta ing tragedi kasebut.

"Sing paling enom sing tiwas yaiku Sergei Bogdanov, 12 taun lan Alexander Chubikov, 13 taun, sing ditembak ing antarane benteng. Anak lanang sing umuré 14 taun, Nikolai Gavrilov, wis ilang. Mbok menawa iki bocah sing padha karo sing diomongake Impi Lempinen: "Aku maneh mlebu grup sing ngomong Rusia kanthi bisik-bisik, akeh wong Rusia. Ana uga kancaku, bocah lanang umur 14 taun sing ngomong basa Rusia, sing lair ing Vyborg. Ana monster sing cepet-cepet nyedhaki klompok kasebut kanthi topi cemara lan mbengok: "Apa sampeyan ora ngerti, kabeh wong Rusia tiwas?" Banjur bocah enom iki mbukak dhadhane lan nguwuh: "Ana wong Rusia ing kene, tembak." Raksasa kasebut njupuk senjata lan murub, bocah sing mati iku wong Rusia sing wani."

Perlu dicathet yen buku kasebut nyedhiyakake bukti ora mung saksi mata, nanging uga peserta langsung ing kejahatan perang.



Salah siji saka wong-wong mau, prajurit Oskari Petenius, kandha, ”Sawijining tahanan nyoba uwal lan ditembak mati ing tengah dalan. Nalika kabeh tawanan liwat gapura pisanan beteng, padha didhawuhi ngadeg ing sisih kiwa parit supaya amba tengen kawangun. Bareng wong-wong tawanan wis padha nyedhak ing kono, para pengawal padha ngepung. Narator krungu wong-wong mau diwenehi prentah kanggo murub, nanging ora ngerti sapa sing menehi dhawuh." Ora ana cara kanggo para tahanan bisa oncat. Kabeh mau ditembak nganggo bedhil, bedhil utawa [dibunuh] nganggo granat. Petenius uga melu eksekusi, nembak limang tembakan saka bedhil. Komandhan pengawal Vyborg, kapten Mikko Turunen, sing weruh kabeh, ngandika: "... padha ditembak ing antarane selokan, ing ngendi wis ana sawetara sing dieksekusi, lan sawetara wong Rusia ditembak mung ing wektu iku, kira-kira. sawetara atus. Eksekusi kasebut ditindakake dening kira-kira satus prajurit Finlandia, ing antarane yaiku perwira. Miturut pengamatan narator, pranyata pisanan padha nembak karo tembak-menembak saka bedhil, banjur algojo mudhun menyang selokan lan rampung siji-siji tahanan sing isih urip.

Pengacara saka kutha Vaasa, Josta Breklund, sing melu eksekusi kasebut, nyritakake kedadeyan kasebut: "Para tawanan dilebokake ing selokan supaya dadi sudut sing tepat. Para pengawal didhawuhi baris ing ngarepe tahanan lan ditembak. Prajurit-prajurit kang ana ing wiwitaning arak-arakan iku miwiti nembak rumiyin, banjur kabeh liyane, kalebu narator (...). Meh langsung, sanalika penembakan diwiwiti, akeh tahanan tiba ing lemah. Senadyan mangkono, shooting terus kanggo bab limang menit liyane. Ing benteng ana prajurit, tukang mburu (...). Sawise sawetara wektu, wong sing nganggo seragam Jaeger Jerman dhawuh supaya bedhil diunggahake, lan geni mandheg, banjur wong-wong mau nyedhaki wong mati. Banjur, pisanan, loro, sing siji nganggo seragam Jaeger Jerman, wiwit nembak karo revolver ing sirahe wong sing tatu, nanging isih urip. Mboko sithik wong liya gabung.

“... Tontonan iku ora bisa digambarake. Mayit sing dieksekusi padha ngapusi kanthi acak, ing posisi apa. Tembok-tembok benteng ing sisih siji diwarnai karo gore. Ora mungkin obah ing antarane benteng, bumi dadi kekacoan getih. Panelusuran metu saka pitakonan. Ora ana wong sing bisa mriksa tumpukan mayat sing kaya ngono."

Jumlah korban utama ambruk ing telung dina pisanan, sanajan eksekusi terus ing Mei lan setengah Juni. Kasunyatan sing didokumentasikake pungkasan babagan pembantaian ing latar etnis ditindakake tanggal 16 Juni 1918. Jumlah korban pembantaian iki ora dingerteni, nanging, miturut peneliti, bisa uga saka 3 nganti 5 ewu wong.

Perlu dicathet yen nasionalis Finlandia ora bakal mbatesi awake dhewe menyang Vyborg. Aku ora ngerti carane akeh padha samesthine kanggo tekan ing Urals, nanging padha dimaksudaké kanggo nyekel Karelia, Semenanjung Kola, Petrograd, lan nyoba, lan kanggo sawetara wektu malah padha bisa kanggo dijupuk wilayah owahan sing wis tau dadi bagéan saka VKF.

Republik Soviet enom, sing nggambarake agresi Finlandia, nglakokake telung perang pertahanan ing taun 1919-1922.

Wigati dimangerteni manawa iki minangka salah sawijining sawetara kasus nalika posisi Reds lan Putih Rusia bertepatan.

Komando Pengawal Putih, nggunakake sambungan karo Entente, nggawe upaya sing signifikan kanggo mungkasi kemajuan Finns ing Karelia lan ing wilayah Leningrad saiki, kanthi percaya yen mungsuh iki luwih elek tinimbang Reds.

Laksamana Muda Putih Pilkin nulis ing taun 1919 yen Finlandia nguwasani Petrograd, banjur "karo gething sing kondhang marang Rusia, watake minangka tukang daging ... bakal numpes, nembak lan ngethok kabeh perwira kita, bener lan salah, cerdas, muda, siswa SMA, Cadets - everyone padha bisa, kaya nalika padha njupuk Vyborg saka Reds.

Tagantsev, salah sawijining pimpinan anti-Bolshevik Petrograd, ujar babagan sing padha: "Ora ana sing pengin kampanye Finlandia nglawan Petrograd. Kita ngelingi pembantaian perwira Rusia bebarengan karo pemberontak abang.

Aku ketemu ing salah siji saka sajarah forum mbandingaken ontran-ontran Vyborg karo tragedi Nanjing, kutha Cina sing tiba ing tangan prajurit Jepang, sing ing 1937 exterminated populasi kanggo enem minggu.

Iki loro acara sajarah elek uga gegandhengan karo kasunyatan sing padha ora nampa Assessment tepat saka masyarakat donya. Elinga yen Jepang sing kalah ora ngliwati prosedur sing cocog karo sing diarani denazifikasi ing Jerman.

Minangka kanggo Finlandia, kadhangkala malah ing historiografi Rusia modern, padha nyoba kanggo saiki minangka korban resik saka totalitarian "Kakaisaran Abang" sing encroached ing kadhaulatan lan kamardikan. Cukup kanggo kelingan nyoba kanggo nginstal ing St Petersburg plakat memorial kanggo Karl Mannerheim, sing mimpin sing matèni pedunung Vyborg lan Tampere.

Ing Finland dhewe, para algojo Vyborg dianggep pahlawan perjuangan pembebasan nasional. Nyiyapake kanggo ngrameke centenary kamardikan Finlandia taun iki, Kamentrian Keuangan negara ditanggepi duwit receh commemorative, kang nggambarake pemandangan njupuk wong, bisa Vyborzhans, karo shutskor.



Kanggo pujian saka wong Finlandia, langkah kepemimpinan negara iki nyebabake nesu ing antarane akeh warga negara lan anggota parlemen. Menteri Keuangan Petteri Orpo kudu njaluk ngapura lan janji yen koin kasebut ora bakal dilebokake ing sirkulasi.

Nanging, senadyan kamenangan akal sehat lan moralitas iki, ana akeh ing Suomi sing nyoba kanggo nemtokke Russophobia frenzied ing masyarakat, kalebu dening manipulating kasunyatan sajarah.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

75 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 18
    18 Juni 2018 05:27
    Ukara ingkang leres saking panganggit ngengingi sikep tiyang Eropa tumrap kadadosan tragis ingkang kaping 2 saged dipunlajengaken wonten ing jaman samenika Sikapipun boten ewah.
    Thanks kanggo penulis kanggo crita
    1. + 17
      18 Juni 2018 08:43
      Fakta sejarah babagan kejahatan perang etnis Finns lan Mannerheim pribadi - militer Finlandia lan negarawan asal Swedia! Lan aku ora ngerti babagan rincian sejarah babagan Finlandia lan pimpinane Mannerheim (Bupati Kerajaan Finlandia wiwit 12 Desember 1918 nganti 26 Juni 1919)!
      Mung kene pitakonan. Yagene dheweke "ora ngerti" utawa ora pengin ngerti babagan sejarah kasebut ing pamaréntahan Medvedev D.A., nalika ing 2016 ing St. padha Mannerheim diinstal plakat memorial ?! Kang warga kutha unanimously nuntut kanggo mbusak - lan dibusak.

      Thanks kanggo penulis artikel!
      Iki informasi banget migunani kanggo Rusia lan masyarakat donya!

      A plakat memorial kanggo Mannerheim dibukak ing St. Diterbitake: 16 Jun. 2016


      Nikolai Starikov babagan plakat peringatan kanggo Mannerheim lan babagan jembatan sing dijenengi Akhmat Kadyrov. Diterbitake: 22 Jun. 2016

      NGANGKA.
      Carl Gustav Emil Mannerheim (4 Juni 1867, Askainen, provinsi Abo-Björneborg, Kadipaten Agung Finlandia, Kakaisaran Rusia - 27 Januari 1951, Lausanne, Swiss) - baron, militer Finlandia lan negarawan asal Swedia, jenderal kavaleri (7 Maret 1918). , 19) Tentara Finlandia, Marsekal Lapangan (1933 Mei 4), Marsekal Finlandia (mung minangka gelar kehormatan) (1942 Juni 12), Bupati Kerajaan Finlandia wiwit 1918 Desember 26 nganti 1919 Juni 4, Presiden saka Finlandia wiwit 1944 Agustus 11 nganti 1946 Maret 25; Pimpinan militer Rusia, Letnan Jenderal Tentara Rusia (1917 April XNUMX).
      1. +8
        18 Juni 2018 10:07
        Tatyana, kaya sampeyan, aku ora ngerti babagan pembantaian Vyborg. Saiki wis jelas: toleransi lan demokrasi, lan kenapa dheweke meneng babagan iki ing Uni Soviet?! Aku elinga maca nang endi wae babagan "Pembantaian Nanjing" nalika isih sekolah, nanging ora babagan Vyborg. Apa bisa uga "toleransi" uga diamati ing Komite Pusat¿
        1. +3
          18 Juni 2018 10:22
          Kutipan: Royalist
          Saiki wis jelas: toleransi lan demokrasi, lan kenapa dheweke meneng babagan iki ing Uni Soviet?!

          Kayane amarga Rusia komunis uga minangka proyek globalis transnasional Anglo-Perancis-Amerika Barat ing versi Trotskyist kanggo nransfer Rusia Soviet menyang kontrol asing. Iki ing tangan siji.
          Lan ing sisih liya, sawise kekalahan Trotskyis dening Stalinis ing taun 1937-1938, para Stalinis ora pedal kanggo ngrusak hubungan internasional sadurunge Perang Dunia II, sing wis cetha banget.
          Lan sawise matine Stalin, Trotskyist dadi kuwasa maneh - N.S. Khrushchev - lan kabeh bali menyang normal maneh.
          1. +5
            18 Juni 2018 18:22
            Kutipan: Tatyana
            Lan sawise matine Stalin, Trotskyist dadi kuwasa maneh - N.S. Khrushchev - lan kabeh bali menyang normal maneh.

            Mratelakake panemume, pranyata "Trotskyists" kudu disalahake kanggo kabeh, lan Stalin kabeh putih, nanging padha meneng ing Stalin sawise Perang Donya II. perang nglawan wong Soviet. Kadurjanan utama, mesthi, blokade Leningrad, nanging Finns ora tanggung jawab, kayata Romania lan Hungaria, contone. Lan sampeyan ora bakal maca babagan kejahatane ing buku teks Stalinis. Iki diterangake kanthi prasaja --- negara-negara tiba ing orbit pengaruh kita utawa kaya Finlandia --- ramah lan netral. Lan ora kaya bisnis kanggo Stalin lan Khrushchev , lan malah luwih Brezhnev kanggo nyebar wiji saka discord "Warsaw Bloc" utawa pepadhamu lor "kaendahan Suomi". Genius lan inspirasi saka kamenangan gedhe, invasi getih Rusia lan Ordo Kamenangan, suci kanggo akeh prajurit garis ngarep, digantung ing dada saka Mihai Romania, amarga. pesenan padha sparkled ing seragam saka marshals Soviet kamulyane, sing mimpin wong-wong mau liwat kabeh perang sengit kanggo kamenangan perang, kang, amarga repressions saka "buwang" Staff komando, dikuwasani sawetara langkah sing luwih dhuwur tinimbang pengalaman lan SD. Umumé, akeh iki "nalisir" kanggo kalbu wektu kejem lan pemimpin.
            1. +7
              19 Juni 2018 01:26
              Kutipan: Thunderbolt
              Senadyan kabeh, prajurit Soviet tekan kutha Berlin: ing éwadéné saka daya saka mungsuh, ing éwadéné miscalculations biasa-biasa wae saka pimpinan politik ndhuwur USSR ing periode sadurunge perang, ing éwadéné incompetence saka. akeh komandan ing awal perang, sing, amarga represi staf komando "dibuwang", manggoni sawetara langkah sing luwih dhuwur tinimbang pengalaman lan kawruh dhasar. wektu kejem lan pemimpin.
              Siji wong tanpa pimpinan negara ora bisa menang perang. Perang iki dimenangake dening SISTEM negara sosialis. Lan sistem kasebut minangka spike saka wong kanthi kepemimpinan negara. Mulane, ora perlu kanggo misahake Stalin saka wong lan kaluwihan ing ngatur kamenangan ing Perang Donya II. Iku ora bener.
              Aku mbaleni manawa Partai Komunis Rusia wiwit wiwitan pancen heterogen saka njero! Ana 2 arus: Trotskyism lan Stalinisme.
              Proyek komunis dhewe minangka proyek Russophobic saka layanan khusus Anglo-Prancis-Amerika - luwih-luwih, ing versi Trotskyist - lan kanggo transfer Rusia Soviet menyang kontrol eksternal manca.
              Nganti 1937-1938, Russophobe Trotskyists mrentah negara, minangka asil kang padha dikalahaké déning Staliniss. Kenapa Stalinis?
              Ya, amarga para Stalinis nganjurake, ora kaya Trotskyists, sebaliknya, kanggo kedaulatan nasional Rusia, kaya ngono.
              Lan yen ing taun 1937-1938 Stalinis ora ngalahake Trotskyists, banjur ing taun 1941 ing rencana geopolitik Rusia, minangka negara sing berdaulat, ora bakal ana!

              Aku duwe sedulur (1899-1992 taun urip) dening bojone ing 1937-1938 njabat ing markas ing Tukhachevsky. Dheweke ngandhani sanak-sedulure yen pancen ana konspirasi asing ing antarane pasukan ing antarane komando. Dheweke uga dipriksa, nanging ora ana sing bisa dicela ing mburine. Padha dijupuk mung sing padha melu ing kongkalikong karo Intelligence manca. Sederek kasebut ngliwati 3 perang: Perang Sipil ing Rusia, Perang Soviet-Polandia lan Perang Patriotik Agung. Dheweke rampung layanan karo pangkat jenderal artileri saka Tentara Abang. Wis penghargaan:
              - Ordo Lenin (kaping pindho)
              - Urutan Banner Abang
              - Ordo Perang Patriotik, kelas XNUMX
              - Salib Panglima Ordo Rebirth Polandia (1945)
              - Ordo gelar "Cross of Grunwald" III (11 Mei 1945) - keputusan Presidium Dewan Rakyat Negara 11 Mei 1945 "kanggo upaya lan tumindak heroik sing ditampilake ing perang nglawan penjajah Jerman"
              - Salib saka Wani
              - Golden Cross of Merit (1946).
              Aku ora duwe alesan kanggo ora ngandel marang paseksi.

              Dhiskusi bab kasunyatan sing wong Rusia menang Perang Donya II ing éwadéné saka Kepemimpinan negara lan Stalin pribadi ora luwih saka propaganda liberoid saka Kulon. "pemikiran anyar" Gorbachev lan Co karo pandherekipun.
              Perang Donya II dimenangake dening sistem sosialis, sing, senadyan Trotskyisme pro-Kulon sing dibentuk ing Angkatan Bersenjata negara ing antarane bagean saka staf komando lan, ing hubungane karo iki, mundhut personel liberoid sing dipeksa sadurunge Donya II. Perang, bisa mobilize personel lan ngganti awal kalah saka Perang Donya II ing sih, nggawa menyang kamenangan liwat fascism Jerman . Yen ora, kita bakal kelangan Rusia ora ing 1991, nanging ing 1941.

              Trotskyists ora komunis ing pangertèn lengkap saka tembung, padha Western - "Rothschild", Russophobic - agen! Kepiye sampeyan ora ngerti iki?!
              1. -1
                21 Juni 2018 01:30
                Kutipan: Tatyana
                Trotskyists - iki dudu komunis ing pangertèn lengkap tembung, iki Kulon - "Rothschild", Russophobic - agen! Kepiye sampeyan ora ngerti iki?!
                Aku ngerti - Stalin, seminarian setengah-educated, dibaptis alamiah, Ortodoks (karo talents ing wektu liyane dheweke mesthi ora luwih murah tinimbang uskup) nylametake Rusia, ngresiki telung puluh taun saka Yahudi - Zionis lan "anak didik". 37, "Padha negor alas - Kripik fly, sayangé ana akèh" Kripik ".
                1. 0
                  14 September 2018 23:12
                  Kutipan saka dsk
                  Aku ngerti - Stalin, seminarian setengah-educated, dibaptis alamiah, Ortodoks (karo talents ing wektu liyane kang wis ora luwih murah tinimbang uskup) disimpen Rusia, mbusak metu wong Yahudi - Zionis lan "proteges" kanggo telung puluh taun.

                  Kutipan: Tatyana
                  Siji wong tanpa pimpinan negara ora bisa menang perang. Perang iki dimenangake dening SISTEM negara sosialis. Lan sistem kasebut minangka spike saka wong kanthi kepemimpinan negara. Mulane, ora perlu kanggo misahake Stalin saka wong lan kaluwihan ing ngatur kamenangan ing Perang Donya II.

                  Apa mung aku sing weruh yen sampeyan ora maca jawaban saka mitra tutur? sadurunge njawab kula: Aku ngandhani yen aku ora setuju karo Tatyana karo kabeh, lan iki isih sijine iku entheng, nanging ing kasus iki aku setuju banget - ALL wong Soviet menang, lan Stalin ora ana ing cedhak "proses" "...
      2. 5
        +1
        18 Juni 2018 21:42
        Quote: "Sawise sawetara wektu, wong ing seragam Jaeger Jerman dhawuh bedhil kanggo wungu, lan geni mandheg, banjur wong-wong mau nyedhaki wong mati. wong urip." Conto sing jelas, kanggo pembantaian kasebut, minangka aturan, wong manca, Jerman utawa Inggris, minangka instigator. Gething saka Finns kanggo Rusia wis diwilang ing advance, lan ing wayahe fatal padha diarahake menyang saluran getih karo tangan experienced lan wicaksana. Kita duwe bab sing padha nalika perang sipil ing Rusia - Leiba Trotsky, Bela Kuna, Sverdlov lan liya-liyane Rusia klelep getih ing confrontation karo mayoritas populasi merdika Rusia (wis teka munggah karo pretext saka daya proletar, nyatane. dheweke dhewe mung mimpin, lan proletariat minangka pemain figuran lan instrumen) ... Miturut K. Manerheim, dheweke minangka halaman pengadilan lan pengawal kavaleri ing pengadilan kekaisaran, dheweke ana hubungane karo Grand Duchess Olga lan asistene ing istana. preian. Dheweke ora duwe musuhan marang Rusia, nanging dheweke duwe akun dhewe karo Bolsheviks, sanajan kanggo mateni Putri Agung, karo dheweke kekancan ... Dheweke ora melu pembantaian Rusia, amarga dheweke ora ana ing kekuwatan lan ora duwe pengaruh marang nasionalis, utamane wiwit Swedia dhewe. Field Marshal K. Manerheim, tokoh Komplek, urip ing wektu angel. Dheweke tetep independen karo Hitler, lan ing kesempatan pisanan nyuwil karo Jerman, nyumbang kanggo expulsion saka Jerman dening pasukan militèr saka Finland (malah karo perang saka Finns karo Jerman). Ing kene, akeh sing mung diiseni propaganda primitif lan ora ngerti sejatine hakekat lan tumindake K. Manerheim ....
      3. +1
        21 Juni 2018 00:46
        http://svpressa.ru/post/article/187600/ Зимняя война: "Непарадная правда о «бедной» Финляндии"
      4. +1
        21 Juni 2018 00:49
        https://www.vpk-news.ru/articles/41664?utm_source
        =warfiles.ru "Finn sing ngapusi"
  2. + 12
    18 Juni 2018 05:30
    Aku weruh ing St. Petersburg carane ngombe ... kabeh padha, sing khas, kabeh bangsa sing duwe utang nasional kanggo Rusia sengit marang dheweke ...
    1. +3
      18 Juni 2018 08:38
      Bisa ditambah-
      Kutipan saka Vard
      kabeh negara duwe utang negara kanggo Rusia ...
      Nganti saiki, dheweke terus urip kanthi biaya Rusia.
  3. + 21
    18 Juni 2018 06:17
    Penulis dadi isin babagan shutskyur lan babagan macem-macem partai lan asosiasi. Bener matèni RUSSIAN Finns. Iku Finns sing ngatur kanggo ngumumake perang ing Uni SOVIET kaping papat. Iki minangka tambahan kanggo provokasi cilik lan gedhe.
    Miturut cara, kabeh wilayah iki teka ing Swedia sak turmoil. Sawisé keracunan BORIS GODUNOV, tanah, nganti NOVGOROD BESAR, diwènèhaké marang wong Swedia minangka ijol-ijolan tentara bayaran Swedia sing mbantu nyurung Romanov menyang tahta. Kajaba iku, wong Swedia diapura amarga tunggakan pembayaran taunan.
    Finlandia isih duwe sentimen Nazi saiki. Dheweke ora isin karo masa lalu Nazi. Aku kudu krungu saka Finlandia babagan masa depan * Finlandia gedhe * menyang URAL ing sisih wétan lan menyang VOLGA ing sisih kidul. Padha ora ndhelikake. Ketoke wiwit ilang saka memori carane padha diuripake dening RED ARMY,
    1. +4
      18 Juni 2018 06:41
      Ing antarane kabeh negara Skandinavia, Finlandia mesthi ana ing papan pungkasan ing antarane.
      Pranyata RI seneng banget karo Finns lan pitakon kenapa.
      1. +4
        18 Juni 2018 15:20
        Kutipan saka Reptilian
        Ing antarane kabeh negara Skandinavia, Finlandia mesthi ana ing papan pungkasan ing antarane.
        Pranyata RI seneng banget karo Finns lan pitakon kenapa.

        Finns dudu bangsa Skandinavia hi
      2. 5
        +2
        18 Juni 2018 22:15
        Finns kalebu klompok Finno-Ugric, nyatane luwih Western "Chukchi". Sampeyan perlu kanggo ngerti inti saka fénoména, lan kanggo ndeleng esensi - nalika bear-owner mati, saben mongrel nyoba kanggo njupuk Piece saka kulit bear. Mulane, sing utama yaiku bear sehat lan kuwat. Nanging kita asring njupuk infèksi asing asing, biyèné "komunis", "demokratis" saiki, lan mati ... Ing kene mongrels wiwit gnaw saka kabeh liwat. Mula, nyopir maling demokrat sing ditusuk nganggo sapu, gawe ide lan prioritas nasional Rusia (80% Rusia ing Federasi Rusia) lan nguatake negara kasebut ...
        1. +1
          19 Juni 2018 07:03
          Kutipan: Vladimir 5
          Finns kalebu klompok Finno-Ugric, nyatane luwih Western "Chukchi". .........Inggih punika kacukan lan wiwit nggegirisi saka kabeh ....
          Finlandia nduweni 2 basa resmi ---- Finlandia lan Swedia. Kajaba iku, wong Swedia ana ing posisi pimpinan.
          Aku ora ngerti apa sing kedadeyan ing USSR, nanging saiki ---- Finlandia urip saka hubungan perdagangan lan pariwisata karo Federasi Rusia. Kaping pisanan, mesthine karo St Petersburg, saiki, sanajan bagean transit wis suda, nanging isih ana.
          Aku Papan Mannerheim ana sawetara Urut saka pamindhahan diplomatik. ????? Utawa kepinginan kanggo nambah hubungan, amarga sawise mundhak ing dollar, pariwisata lan perdagangan melorot. Utawa kosok baline ---- kanggo nuduhake yen, jare wong-wong padha kelingan kabeh.????
  4. + 14
    18 Juni 2018 06:52
    Matur nuwun kanggo penulis. Luwih saka kasunyatan kasebut ing kurikulum.
    ps Westernism wis nggawa lan ndadekke akeh alangan lan humiliation kanggo Rusia.
  5. +5
    18 Juni 2018 08:22
    Ing Finland dhewe, para algojo Vyborg dianggep pahlawan perjuangan pembebasan nasional. Nyiyapake kanggo ngrameke centenary kamardikan Finlandia taun iki, Kamentrian Keuangan negara ditanggepi duwit receh commemorative, kang nggambarake pemandangan njupuk wong, bisa Vyborzhans, karo shutskor.
    Yahudi perang kanggo pangenalan saka korban Holocaust, Armenians - kanggo pengakuan saka pembantaian 1915, Polandia - kanggo alas Katyn, lan kita bakal tetep bisu sepisan maneh, amarga Finns "kanca", lan "sing ngelingi. jaman biyen..." sedhih banget.
  6. +7
    18 Juni 2018 08:24
    Prasejarah tragedi iki kaya ing ngisor iki: ing taun 1809, Finlandia, sing sadurunge dadi provinsi Swedia, dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia kanthi basis persatuan.
    Ora ana "uniy", amarga. ora tau ana negara Finland sing bisa mlebu (ora mlebu apa-apa!) Kanthi RI utawa Kaisar.
    Miturut Prajanjian Fririchsham, Swedia mindhah sawetara PROVINSI menyang Rusia.
    Iku aneh, nanging penulis ora ngomong A WORD babagan alesan utama kanggo ontran-ontran, sing mung sawetara sasi sadurunge iku, Bolsheviks sing ngrebut kuwasa. kamardikan diakoni Finlandia lan pamrentah sing nindakake pembantaian kasebut.
    Diakoni tanpa nemtokake ora ana wates, ora ana properti, ora ana hak-hak saka populasi Rusia, ninggalake kanggo sih-rahmat lan tanpa perlindungan, kaya bagéan saka tentara Rusia. Menapa malih, meh langsung padha njupuk bagéyan ing perang sipil ing Finlandia dening ngirim senjata, dhuwit lan pasukan kanggo salah siji saka pihak kanggo perang, nglanggar kadhaulatan mentas dikenali.
    Wong normal pisanan negosiasi wates, hak, properti, lan banjur ngakoni kamardikan.
    Boten nggatekke kandhel, inexperience, naivety, kabodhoan saka pamaréntah anyar, unrecognized, mimpin kanggo kaputusan nguripake munggah mudhun lan dadi salah siji saka alasan kanggo nilar kanggo sih-rahmat saka nasib Rusia lan tragedi lan telung perang ..
    1. +5
      18 Juni 2018 10:29
      Diakoni, tanpa nemtokake wates, utawa properti, utawa hak-hak saka populasi Rusia, ninggalake kanggo sih-rahmat lan tanpa pangayoman, kaya bagéan saka tentara Rusia.
      Ngelingake kula bab anyar banget.
      1. +7
        18 Juni 2018 11:04
        Kutipan saka: hhhhh
        Ngelingake anyar banget.

        Sarujuk banget hi
    2. +7
      18 Juni 2018 10:32
      Kutipan: Olgovich
      Prasejarah tragedi iki kaya ing ngisor iki: ing taun 1809, Finlandia, sing sadurunge dadi provinsi Swedia, dadi bagéan saka Kakaisaran Rusia kanthi basis persatuan.
      Ora ana "uniy", amarga. ora tau ana negara Finland sing bisa mlebu (ora mlebu apa-apa!) Kanthi RI utawa Kaisar.
      Miturut Prajanjian Fririchsham, Swedia mindhah sawetara PROVINSI menyang Rusia.
      Iku aneh, nanging penulis ora ngomong A WORD babagan alesan utama kanggo ontran-ontran, sing mung sawetara sasi sadurunge iku, Bolsheviks sing ngrebut kuwasa. kamardikan diakoni Finlandia lan pamrentah sing nindakake pembantaian kasebut.
      Diakoni tanpa nemtokake ora ana wates, ora ana properti, ora ana hak-hak saka populasi Rusia, ninggalake kanggo sih-rahmat lan tanpa perlindungan, kaya bagéan saka tentara Rusia. Menapa malih, meh langsung padha njupuk bagéyan ing perang sipil ing Finlandia dening ngirim senjata, dhuwit lan pasukan kanggo salah siji saka pihak kanggo perang, nglanggar kadhaulatan mentas dikenali.
      Wong normal pisanan negosiasi wates, hak, properti, lan banjur ngakoni kamardikan.
      Boten nggatekke kandhel, inexperience, naivety, kabodhoan saka pamaréntah anyar, unrecognized, mimpin kanggo kaputusan nguripake munggah mudhun lan dadi salah siji saka alasan kanggo nilar kanggo sih-rahmat saka nasib Rusia lan tragedi lan telung perang ..


      Sing. amarga padha ora stipulate kahanan, apa ghouls Finnish njaluk hak lengkap kanggo Cut kabeh Rusia? Olgovich, apa makutha remuk sirahmu?
      1. +2
        18 Juni 2018 11:02
        Kutipan: Nitochkin
        Sing. amarga padha ora stipulate kahanan, apa ghouls Finnish njaluk hak lengkap kanggo Cut kabeh Rusia?

        Hak kanggo Cut, ora, iku ora! Nanging kesempatan iku ya!
        Supaya ora ana kemungkinan lan kudu ngomong sadurunge ngenali: "Kita ngakoni! Nanging tanpa Vyborg Rusia, TANPA Karelia, kanthi jaminan kanggo populasi Rusia, properti Rusia, lan liya-liyane."
        Lan padha setuju kanggo EVERYTHING, kanggo pangenalan.
        Akibaté, padha bali menyang masalah iki kanggo alesan apa wae, nanging sawise perang lan ontran-ontran.
        Kutipan: Nitochkin
        Olgovich, apa makutha ngrusak sirahmu?

        belay fool
        Apa salah sampeyan?!
        1. +7
          18 Juni 2018 11:56
          Omong kosong apa?" Ora menehi hak, menehi kesempatan. Ya, apa hak scum mandheg yen wong ing kuwasane!? Rusia ana gegeran, banjur Finns nyerang Rusia. Yen. padha sumurup apa kang bakal padha njaluk, padha bakal alus lan alus .Utang wis kita, mbok menawa kita bakal mbalekake.
        2. +2
          20 Juni 2018 12:29
          Kutipan: Olgovich
          Supaya ora ana kemungkinan lan kudu ngomong sadurunge ngenali: "Kita ngakoni! Nanging tanpa Vyborg Rusia, TANPA Karelia, kanthi jaminan kanggo populasi Rusia, properti Rusia, lan liya-liyane."

          Lan banjur telpon kanggo Finland gedhe "sadurunge Urals" ora bakal muncul? laughing Sampeyan dhewe ora lucu saka hipotesis sing diajukake?
        3. +2
          21 Juni 2018 00:42
          Lenin lan Trotsky ngakoni Finlandia tanpa leladen amarga pamaréntahan Bolshevik Kuusinen ana ing kono. Ing kapercayan sing banjur Finland bakal gabung karo USSR.
    3. + 15
      18 Juni 2018 11:21
      Olgovich, kanthi jujur, sadurunge ngerti karya sampeyan, dheweke nganggep Bolshevik kanthi netral, minangka bagéan saka sejarah kita, yen ora dadi bagian sing paling apik, nanging kita. Saiki, matur nuwun kanggo sampeyan, aku wis meh wiwit tresna marang dheweke. Sinau defecation sabanjure marang Bolsheviks, digawe kaya biasane, mung kanggo mbucal (sampeyan temenan kepunjulen), aku maneh yakin yen sampeyan ora beban dhewe karo obyek utawa kepinginan kanggo ngerti kahanan. Ing mayoritas kasus, maca sampeyan mung mboseni, lan dina iki, sakperangan alesan, iku arang banget ora nyenengake. Miturut panemumu, pranyata wong-wong Abang kudu disalahake amarga wong-wong Putih ndhukung wong-wong sing mateni Rusia ing skala industri, lan wong-wong Putih pancen bener, amarga sanajan dheweke ndhukung wong-wong sing mateni Rusia, nanging dheweke nglawan wong-wong sing mateni Rusia. kanggo nyalahke kanggo kabeh.
      Sampeyan kudu mikir maneh strategi komunikasi ing situs kasebut. Nambah obyektivitas kanggo pesen sampeyan, kritik cilik saka Romanovs lan Denikin liyane karo Mannerheims, ngakoni paling ora bagean saka kaluwihan Bolsheviks kanggo sing lawas lan wong bakal digambar kanggo sampeyan, padha bakal miwiti pracaya sampeyan. Ing posisi sing wis sampeyan lakoni saiki, sampeyan wis ditakdirake, kajaba mung kanggo peran wong sing cilaka, sing sampeyan bisa nuding driji lan ngomong marang interlocutor sampeyan: "Sampeyan ndeleng apa iku? Nanging dheweke normal. apa pangarep-arep sing diwenehake ... "
      Mikir apa sing wis diomongake.
      salam taklim hi
      1. +2
        18 Juni 2018 13:42
        Kutipan: Master Trilobite
        Olgovich, kanthi jujur, sadurunge ngerti karya sampeyan, dheweke nganggep Bolshevik kanthi netral, minangka bagéan saka sejarah kita, yen ora dadi bagian sing paling apik, nanging kita. Saiki, matur nuwun, aku wis meh miwiti. kanggo tresna.

        Apa aku peduli babagan tresna lan ora seneng sampeyan, wong lanang? request KENAPA kowe ngomong iki? belay
        Tresna marang sapa wae sing dikarepake, Michael, paling liyane Michaels. request
        Kutipan: Master Trilobite
        Panjenengan sabanjuré defekasi kanggo Bolsheviks, rampung minangka biasanipun, mung supaya ngombé (sampeyan jelas overflows)

        Kanthi sensasi sing luar biasa kaya ngono, sampeyan katon salah ... request
        Kutipan: Master Trilobite
        Ing akèh-akèhé kasus, maca sampeyan mung mboseni, lan dina iki, sakperangan alesan, iku arang banget karu.

        Lan maneh, KENAPA sampeyan ngomong babagan perasaan sampeyan? Padha ora kapentingan kula. no
        Aku kasengsem ing mbantah mestekake, mratelakake panemume menarik, kasunyatan, sanajan saka posisi diametrically gantos, lan aku siyap kanggo nampa lan setuju karo wong-wong mau yen padha mestekake. Nanging nganti saiki ora ana.
        Kutipan: Master Trilobite
        Miturut panemumu, pranyata wong-wong Abang kudu disalahake amarga wong-wong Putih ndhukung wong-wong sing mateni Rusia ing skala industri, lan wong-wong Putih pancen bener, amarga sanajan dheweke ndhukung wong-wong sing mateni Rusia, nanging dheweke nglawan wong-wong sing mateni Rusia. kanggo nyalahke kanggo kabeh.

        Inggih, kita pungkasanipun entuk inti saka pratelan, nanging ora, iku mung abracadabra kanggo nerjemahake kula saka Rusia menyang basa surem.
        Aku nulis kanthi jelas lan dingerteni:
        Diakoni, tanpa nemtokake wates, utawa properti, utawa hak-hak saka populasi Rusia, ninggalake kanggo sih-rahmat lan tanpa pangayoman, kaya bagéan saka tentara Rusia.

        Apa sing ora bener ing kene? Utawa apa Bebener sing nduwe pengaruh negatif marang sampeyan? request
        Kutipan: Master Trilobite
        Sampeyan kudu mikir maneh strategi komunikasi ing situs kasebut. Tambah obyektif kanggo pesen sampeyan, kritik cilik saka Romanovs lan Denikin liyane karo Mannerheims, ngakoni paling ora bagean saka kaluwihan Bolsheviks kanggo lawas lan kanggo wong bakal nyedhaki sampeyan, padha bakal wiwit pracaya sampeyan.

        Kenapa? belay

        Kutipan: Master Trilobite
        Ing posisi sampeyan saiki, sampeyan wis nasibe, kajaba mbok menawa peran, sing celaka sing bisa nuding driji lan ngomong marang interlocutor: "Sampeyan ndeleng apa iku? Nanging dheweke normal, apa pangarep-arep sing diwenehake ..."
        Ana ekspresi Inggris sing apik kanggo wacana sampeyan: "Sapa kowe arep ngajari aku?"
        Ana siji tembung sing ilang, nanging sampeyan bisa nemokake kanthi gampang hi
        Kutipan: Master Trilobite
        Mikir apa sing wis diomongake.
        salam taklim

        Coba komentar kasebut kanggo menehi komentar babagan ARTIKEL, BUKAN komentator.
        Kanggo akeh, ora mung menarik lan malah ora nyenengake kanggo maca babagan kebanjiran
        Kutipan: Master Trilobite
        defekasi
        . lol
        Mikir bab iku! yes
    4. +7
      18 Juni 2018 11:53
      Kutipan: Olgovich
      Iku aneh, nanging penulis ora ngomong A WORD bab alesan utama kanggo ontran-ontran, sing mung sawetara sasi sadurunge iku, Bolsheviks sing ngrebut kuwasa ngakoni kamardikan Finlandia lan pamaréntah sing nindakake pembantaian.

      Olgovich, sampeyan ora seneng karo Bolshevik sing ora seneng lan ora ngidini sampeyan objektif. Kita kudu miwiti pisanan karo kasunyatan sing Pamrentahan Provisional ngumumake kamardikan VKF saka Kakaisaran Rusia, lan Bolsheviks mung dikonfirmasi kahanan sing ana ing wektu padha njupuk daya - kamardikan saka Finland. Iku mung mengko ing film babagan Lenin padha nuduhake carane wicaksana lan dirilis Finns saka pakunjaran Rusian bangsa.
      1. +1
        18 Juni 2018 13:46
        Kutipan: Kapten45
        sing kamardikan saka VKF saka Kakaisaran Rusia ngumumake pemerintah sementara,

        Menyang sekolah, wong lanang, menyang SEKOLAH!
        Utawa: "Menyang kebon! MENANG KEBON!!" (Saka) lol
        1. +2
          21 Juni 2018 14:12
          Iku lucu nalika wong-wong sing wis educated thanks kanggo Bolsheviks scold lan pracaya dongeng "sepira apik iku bakal tanpa Bolsheviks."
          Dear, sampeyan bakal graze geese lan ora ngerti huruf yen ora ana Bolsheviks. )))))
          Waca maneh Dostoevsky utawa Gorky "At the Bottom", urip kaya ngono wis nunggu kita kabeh. Sanajan, saiki dheweke ana lan kabeh bakal rampung karo Dostoevsky lan Gorky.
          1. -1
            22 Juni 2018 10:09
            Kutipan saka: hhhhh
            Iku lucu nalika padha entuk pendidikan thanks kanggo Bolsheviks scold wong-wong mau lan pracaya ing dongeng "apa apik iku bakal tanpa Bolsheviks"

            lucu maca iki Brad: KABEH donyaApa dheweke uga sinau maca lan nulis, utawa padha ngatur tanpa dheweke? fool
            1. +2
              22 Juni 2018 10:18
              Piye wae ora ana wektu sadurunge Bolsheviks kanggo menehi pendidikan sing luwih dhuwur universal kanggo anak cook.
              Pira biaya pendidikan sampeyan?
              Ing endi donya kabèh?
            2. +2
              23 Juni 2018 13:20
              Kabeh "scoops" yakin yen ora kanggo Bolsheviks, mesthi bakal lair ing kulawarga sugih, lan ora dadi kulawarga sing lungguh ing keuntungan utawa manggon ing kreteg Parisian, ing kothak ing pesisir California. utawa ngrebut omah kanggo dibongkar ing London.
              Aku uga kaya "scoop".)))
              Mung dina iki aku ngerti manawa mung 2% saka populasi sing duwe wong tuwa sing sugih, sisa 98% nakal, pendidikan sing luwih dhuwur ora kasedhiya, lan mung bisa ngemis apa sing diduweni.
              Bolsheviks sinau 100% saka populasi. Aku uga. Dhumateng tiyang sepuh kula ingkang tiyang sepuhipun tukang kayu ingkang prasaja lan sregep nyambut damel.
    5. 0
      14 September 2018 23:58
      miturut logika sampeyan, gopnik sing nyerang sampeyan ing gang sing peteng (umpamane, yen dianggep minangka ancaman kanggo urip lan kesehatan) uga "duwe hak", amarga sampeyan ora keganggu entuk keamanan. uga, lan sampeyan, mungguh, guilty sing kejiret - iku ora apik kanggo njelajah gang-gang tanpa keamanan ing wayah wengi ... gopnik - ayo dheweke lunga lan matur nuwun kanggo ilmu, kanthi hak kanggo mbaleni yen sampeyan ora sinau. iki "ilmu" :))
  7. +7
    18 Juni 2018 08:31
    Pikul ing novel "From the Dead End" nggambarake kanthi apik apa sing ditindakake para nasionalis Finlandia ing Karelia lan papan liya.
  8. +5
    18 Juni 2018 08:43
    Asil saka "kabijakan internasional wicaksana saka partai lan pamaréntah" - iku ora umum kanggo sebutno Kadurjanan ora ing kelas, nanging ing basis tradisional tanah nasionalis. Sing Bandera karo Polandia, sing Romania karo Finns.
    1. +8
      18 Juni 2018 09:46
      Asil saka "kabijakan internasional sing wicaksana saka partai lan pamaréntahan" - iku ora umum kanggo sebutno kejahatan ora ing kelas, nanging ing basis tradisional tanah nasionalis.
      .
      Dadi saiki pamrentah Rusia modern ngetutake jejak para leluhure ... meneng babagan tragedi wong Rusia ing taun 90-an ing CAUCASUS lan Asia Tengah ... ana uga pembantaian sing padha karo populasi Rusia .. .nanging ora biyasane diomongake kanthi resmi malah nyebataken...mangertos toleransi...paseduluran bangsa...wedi nyinggung perasaan nasional para algojo...munafik. am
  9. +3
    18 Juni 2018 08:56
    Ya, ora ana siji-sijia nasionalis sing diucapake ing sejarah kita. Aku seneng bangga karo sawetara Russofasis. Iki wong-wong sing duwe Gusti Allah, kita ngapura kabeh lan sabar kabeh. Terpils, ing tembung ...
    1. +4
      18 Juni 2018 10:30
      Eropa bakal sepi sawise Nazi Rusia.
  10. +7
    18 Juni 2018 10:31
    Kita apik banget ... Kita bakal ngetutake hukum talion ("mripat kanggo mripat") - saben wong bakal ngormati kita. Wong Jepang isih njilat toppers kasur - ing rasa syukur kanggo matesi piyambak ing Hiroshima lan Nagasaki!
    1. +7
      18 Juni 2018 10:52
      Natsik, kabeh wong wis suwe ngerti yen Jepang ora nyerah saka bom atom. Kabeh kutha gedhe sadurunge wis diobong dening bom konvensional kanthi jumlah korban sing padha. Jepang nyerah nalika Tentara Abang nyerang.
      Apa sampeyan ngimpi babagan boots slime?
      Apa sampeyan seneng dilat ing taun 90-an?
      1. 0
        18 Juni 2018 12:54
        Kutipan saka: hhhhh
        Natsik, kabeh wong wis suwe ngerti yen Jepang ora nyerah saka bom atom.

        Aku krungu saka Nazi! am Kuwi bukti, Don Reba! (c) Lan Jepang nyerah, antara liya, amarga seneng nyiksa. Sawise Hiroshima, pilot Amer sing ditangkap diinterogasi kanthi disiksa kanggo informasi babagan senjata nuklir (sing sampeyan bisa ngira, ora ana sing ngerti). Inggih, sawetara, kanggo mungkasi nyiksa, ngandika: "Ya, kita ngerti babagan senjata nuklir, kita duwe akeh, panggunaan massal direncanakake kanthi cepet!" Japs percaya... laughing
        1. +2
          18 Juni 2018 13:17
          Pilot Amerika ing Wikipedia maca babagan proyek rahasia?)))
          Kita bakal ngetutake hukum talion ("mripat kanggo mripat") - kabeh wong bakal ngormati kita
          27 yuta Jerman ing kamar gas utawa apa?
          1. +1
            18 Juni 2018 13:25
            Kutipan saka: hhhhh
            Pilot Amerika ing Wikipedia maca babagan proyek rahasia?

            Iku mung iku, sing padha mung ora ngerti lan ora bisa ngerti yen Amerika Serikat mung duwe siji bom!
            Kutipan saka: hhhhh
            27 yuta Jerman ing kamar gas utawa apa?

            Banjur 18 (amarga kalah 9). Nanging kok angel banget? Sampeyan mung ora kudu Feed! Sampeyan ngerti yen ing taun 1946-47 kita ngalami paceklik sing nggegirisi - lan sakperangan alesan dheweke menehi panganan marang wong Jerman (senadyan kasunyatan manawa para tukang ora sopan lan kasur ing zona pendhudhukane ora beda karo humanisme sing bosok!)!
            1. +3
              18 Juni 2018 13:50
              Sampeyan mung ora kudu Feed!
              Sampeyan dadi non-Rusia!!! Mungkin sampeyan ora tau dadi Rusia.
              1. 0
                18 Juni 2018 15:30
                Kutipan saka: hhhhh
                Sampeyan dadi non-Rusia

                Kozma Minin sing asli bakal nyetujoni aku. Nanging, dheweke uga minangka Mordvin, utawa malah Tatar sing dibaptis (ing kasus apa wae, jenenge Patriarch Nikon yaiku 100% Mordvin) laughing
                1. 0
                  18 Juni 2018 15:58
                  "mripat ganti mripat, untu ganti untu" (Imamat 24:19-20)
          2. 5
            -2
            20 Juni 2018 23:55
            Ing rapat-rapat Yalta, Stalin nawakake kabeh korps perwira Jerman ing sangisore piso, para sekutu mesem kecut, Stalin nanggapi, ujar manawa aku guyon ... Lelucon kasebut adhedhasar pengalaman karo perwira Polandia. Miturut kekejeman sing ditindakake dening Jerman ing wilayah USSR, kecukupan malah dadi keadilan ...
            1. +3
              21 Juni 2018 00:40
              Kutipan: Vladimir 5
              Ing rapat-rapat Yalta, Stalin nawakake kabeh korps perwira Jerman ing sangisore piso, para sekutu mesem kecut, Stalin nanggapi, ujar manawa aku guyon ... Lelucon kasebut adhedhasar pengalaman karo perwira Polandia. Miturut kekejeman sing ditindakake dening Jerman ing wilayah USSR, kecukupan malah dadi keadilan ...
              Reply Quote Complaint

              Mungkasi goroh: babagan Stalin, lan babagan perwira Polandia. Sampeyan bisa kanthi ora tanggung jawab ngucapake ilat tengen lan kiwa, Stalin ora ngidini dheweke. Lan babagan perwira Polandia, maca studi para sejarawan non-Polandia, mungkin sampeyan bakal ngerti apa-apa.
              1. 5
                -1
                21 Juni 2018 16:38
                Aku ora bakal kampanye yen sampeyan terus nerusake statement sampeyan, sampeyan bakal terus-terusan "diantemi" ing kabeh forum profesional sajarah ... langsung ketok, dibangun) .. .
                1. +3
                  21 Juni 2018 16:49
                  Kutipan: Vladimir 5
                  (Babagan kawruh lan pangerten sampeyan ora adhedhasar kasunyatan lan sumber, nanging ing propaganda,

                  Lan sampeyan dibangun ing lelucon anti-Soviet. Dadi terus ngomong. Kocak banget.
  11. +6
    18 Juni 2018 10:49
    Artikel-artikel kuwi mboko sithik digawe saka Chukhon Rusia. Iku Finns sing kudu ing tingkat paling dhuwur lan liwat RT kanggo ngilingake saka kekejeman lan dipeksa mratobat. Kita ora bakal ngethok wanita lan bocah-bocah kaya ngono?
    1. 5
      -1
      21 Juni 2018 00:01
      Nanging carane liya kanggo alesan karo bloodthirstiness saka tanggi kanggo sawetara abad - ora cara, donya punika kejem, kaya alam dhewe, lan banget mati. Yagene tembung budak ing Kulon minangka sinonim kanggo Slav, amarga Slav ditundukake lan cepet diperbudak ... Iki sing kita deleng karo eksperimen "komunis" paling anyar. lan banjur "demokratisasi" taun 90-an, kanthi terus-terusan rampokan lan kemiskinan saiki - tahan lan ora isin ....
      1. +1
        21 Juni 2018 08:18
        Impen saka Kulon babagan perbudakan ora kelakon ing sembarang cara, sanadyan Caral, utawa Napoleon, utawa Inggris, utawa Hitler. Ora wektu iki.
        "demokratisasi" model 90-an, kanthi terus ngrampok lan ngemis saiki - tahan lan ora isin ....
        - Lithuania mlarat banget, ternyata Lithuania ora bisa ndhukung Moscow utawa Brussels. Lithuania mung bisa dadi freeloader.((((
        1. 5
          0
          21 Juni 2018 14:00
          Ana sawetara alasan liyane. Kanggo wektu sing suwe, kabeh negara wis nglumpukake aliansi ing saindenging negara-negara utama. Kanthi ambruk USSR, akeh mantan republik seneng-seneng mbelot menyang "sekutu" Amerika Serikat. Mung sawise kabeh, donya dibangun ora ing wishes apik, nanging ing kontrol ketat lan subordination. Dadi padha nyuda kabeh "djoined" kanggo pengemis pengemis. Romania lan Negara Baltik, iki uga nunggu Ukraina ... - supaya padha njagong obediently minangka pengemis ing kredit lan disubsidi leash ... Nalika ing kuwasa, wong-wong sing ing kuwasa njarah-rayah subsidi yuta, lan ora ana sing takon warga biasa, padha mlayu menyang metropolises sugih, malah carane bisa-bodied populasi saka Lithuania , Romania, Bulgaria, Poland ... mayuta-yuta ...
          1. 0
            19 Mei 2022 11:18
            Ing kuwasa, sing kuwasa nyolong jutaan subsidi, lan ora ana sing takon warga biasa


            Apa sampeyan ngomong babagan Rusia? babar blas setuju
  12. +1
    18 Juni 2018 11:13
    lan gréja Ortodoks kabongkar
    Iku kasus
    Mbokmenawa kanthi cara iki dheweke mbangun sosialisme dhewe.
    Ora ana apa-apa kanggo menehi pamrentahan mandiri Finlandia, lan banjur kamardikan - ora malah dadi provinsi, nanging dadi wilayah kanthi administrasi khusus - lan dadi sungu wedhus. good
    Ya, lan ing 1944 padha ora rampung, Finns bisa metu. Lan mesthine kudu duwe - kanthi lengkap. Kaya wong Jerman, amarga dheweke ora luwih apik.
    1. RUS
      +1
      18 Juni 2018 14:51
      Kutipan saka Albatroz
      lan gréja Ortodoks kabongkar

      wong Bolshevik?
      1. +1
        18 Juni 2018 18:39
        Ora, Bolshevik - kita ngerti. Aku ora ngerti yen padha bisa ngrusak soko ing Finlandia ing wektu cendhak.
        Aku ngomong babagan nasionalis Finlandia. Kaya maca babagan preseden kasebut.
        Senajan - Aku bisa salah.
  13. +2
    18 Juni 2018 11:36
    Saka entri tanggal 2 lan 3 Mei ing buku harian Baron Paul Ernst Georg Nicolai, pemilik properti Mon Repos:
    “... Nyonya Naumova teka njaluk sertifikat kanggo bojone. Putrane, bocah lanang umur 16 taun, dicekel lan ditembak ing dina pisanan, tanpa sebab. Aku padha krungu wong ngomong Rusia! Kabeh jeneng dalan Rusia kudu dibusak ing 48 jam. Kayane bodho ing kutha kanthi populasi Rusia sing akeh banget.
    Loro-lorone eksekusi massal lan pembunuhan ing plataran ditindakake.
    Koran Petersburg Delo Naroda nulis babagan eksekusi ing Kastil Vyborg. Miturut artikel kasebut, 150 wong Rusia ndhelik ing benteng ngelawan kastil. Kabeh padha digawa menyang puri, ing ngendi wong lanang dipisahake karo wong wadon. Sawisé iku, wong-wong mau dipérang dadi kelompok 20 lan ditembak ing plataran kastil. Antarane sing dieksekusi ana kolonel sing ora dingerteni. Garwane lan ibu-ibu nyawang eksekusi saka jendhela lan, nggegirisi karo apa sing dideleng, sawetara wong dadi edan.
    Arsitek Vyborg Vietti Nyukanen nyritakake kepiye nalika tanggal 29.04.1918 April 3.30, jam 4.00 utawa XNUMX am, pasukan ranger nyerang kastil Vyborg: padha ditembak. Temenan, kita ngomong babagan wakil saka bangsawan, pejabat lan perwira Rusia sing tiwas sanajan sadurunge eksekusi massal ing separo pisanan dina.
    ... Tailor Ivan Udalov ditembak ing plataran kastil. Garwane Alexandra Kapitonovna Udalova ditangkep ing wayah sore tanggal 29.04.1918 April XNUMX, ing klub Rusia cedhak St. Anna Square. Kabeh liyane sing ana uga dicekel lan digawa menyang Vyborg Castle.
    Artikel lengkap ana ing kene: http://communitarian.ru/novosti/kino/finskiy_mul
    film_o_krovavom_pederaste_mannergeyme_20062016/ Artikel iki dikirim ing situs bali ing 2016, amarga mbukak plakat memorial kanggo Mannerheim.
  14. Bai
    +1
    18 Juni 2018 12:01
    Lan kita nggantung plakat peringatan kanggo Mannerheim.
    1. RUS
      +4
      18 Juni 2018 14:50
      Kutipan saka B.A.I.
      Lan kita nggantung plakat peringatan kanggo Mannerheim.

      Aku bakal pitutur marang kowe liyane, buku bab Mannerheim bakal diterbitake rauh, lan kowe ngerti sing nulis? Lan mentri Medinsky nulis, muga-muga sampeyan ngerti apa kunci narasi kasebut, mesthi bakal maca.
      Papan Mannerheim, kanthi cara, sing dibusak ing St. Petersburg, diselehake ing museum.
    2. 5
      -1
      22 Juni 2018 21:03
      Manerheim ShVED ora melu kejahatan Finlandia lan nasionalis liyane sing dipimpin dening agen Jerman. Sampeyan dhewe luwih ala tinimbang mungsuh - wis suwe dikenal ...
  15. +4
    18 Juni 2018 16:29
    Matur nuwun Boris kanggo bebener. Kabeh iki ana.
    Sing padha diarep-arep ing taun 1941, nalika Rusia ngungsi menyang Leningrad saka panggonan-panggonan sing kudu dilebokake dening wong Finlandia. Lan ing kene wong-wong Yahudi pengin nggantung plakat peringatan kanggo Mannerheim. Iki kudu eling dening wong Rusia lan sinau ing sekolah. Iki uga bakal kelakon ing Republik Rakyat, yen crests diijini ana.
  16. +5
    18 Juni 2018 23:31
    Sajarah iku mbebayani banget, lan yen ora dianggep saka posisi kelas, kita bisa pindhah adoh banget, contone, kita bakal miwiti kanggo ngelingi Tatar saka rakit Tatar-Mongol, lan Chechens saka perang pisanan utawa kaloro. . Kabeh mau mung nuwuhake gething antarane bangsa. Saka iki Nazisme lan fasisme lair.
    Komunis percaya yen divisi masyarakat (lan mulane saben bangsa) dadi kelas antagonis minangka divisi sing luwih jero lan luwih dhasar tinimbang divisi wong dadi negara. Komunis nandheske kesamaan kepentingan kelas buruh saka macem-macem negara lan oposisi kepentingane kanggo kepentingan borjuis nasional lan manca.
    Emansipasi pungkasan manungsa kerja saka penindasan kelas bisa digayuh mung liwat upaya bebarengan para buruh saka macem-macem negara. Mula slogan komunis: "Proletar kabeh negara, nyawiji!". iku internasionalisme proletar minangka salah sawijining fitur paling penting saka pandangan dunia komunis.
    Beda karo komunis, tinimbang perjuangan kelas, politisi borjuis luwih maju perjuangan bangsa. Ing mburi iki ana kepinginan kanggo ngilangake oposisi antarane kepentingan proletariat lan borjuis ing negara-negara, kanggo ngredam perjuangan kelas proletariat nglawan borjuasi "nasional", ngoper menyang perjuangan nglawan borjuasi "manca" bangsa-bangsa. Mulane nasionalisme borjuis, minangka salah sawijining fitur paling penting saka pandangan dunia borjuasi.
    Ing USSR, malah ing post-Stalin, kabeh wong ngerti iki banget, lan mulane padha ora nglakoake karep interethnic kanggo ngiyataken paseduluran saka wong, amarga sanalika padha wiwit ngelingi grievances kepungkur, skirmishes antarane bangsa. miwiti. Lan mesthi bakal ana wong sing bakal mbuwang pertandhingan lan nyebabake pembantaian. Iku mung muter menyang tangan borjuis kanggo padudon wong buruh, supaya padha ora nyawiji lan nggawe revolusi sosialis donya.
    1. 0
      19 Mei 2022 11:16
      Dadi nasionalisme borjuis


      ya. apa iku internasionalisme proletar, bener?
      https://warspot.ru/13645-vey-hundan-za-krasnuyu-partiyu
  17. +1
    18 Juni 2018 23:53
    Finns nanggapi biasane mengko kanggo kejahatan. Mung wong-wong sing ora ngerti sejarah hubungan Soviet-Finlandia sing melas marang wong Finlandia sing mlarat. Stalin wis melas kanggo negara iki, sanajan ing jejere Alexander II dibangun tugu Stalin.
    Nyaranake maca
    "Prajurit Ora Dikenal" dening penulis Finlandia Väine Linn. Iki babagan wektu sing luwih anyar. Nanging psikologi Finns mbantu ngerti.
  18. +2
    19 Juni 2018 15:43
    Aku uga ora ngerti babagan iki. Saking toleransi, bab-bab ingkang kados makatên punika dipun lêrêsakên. Lan sampeyan kudu ngerti, iki minangka sejarah.
  19. +2
    19 Juni 2018 16:24
    Thanks kanggo penulis kanggo artikel. Aku jujur ​​ora ngerti babagan horor iki. Kita kudu ngelingi. Dadi manawa kanggo nyakup iki lan akeh acara liyane ing buku teks sejarah Rusia. Iki maneh mbuktekake siji ekspresi: Kanggo Rusia mung ana siji sekutu - Iki Tentara lan Angkatan Laut !!!
  20. Komentar wis dibusak.
  21. +1
    3 September 2018 01:57
    Minangka patrap muji

    Bd! Aku wong Rusia ora duwe masa depan. Amarga wong sing ora sinau saka kesalahane ora mesthi bakal punah. Yen organisme sosial ora duwe otak, awak lan organ liyane ora luwih saka sosis kanggo predator cilik sing luwih licik.
  22. 0
    14 September 2018 23:49
    ora ngerti kasunyatan sejarah iki. matur nuwun sampun maringi pencerahan.
  23. -1
    19 Mei 2022 11:14
    "Kisah Pembantaian"
    Lan ora siji. Countrywoman bebarengan karo Papanin ing Crimea ora bakal diijini ngapusi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"