Peserta ing perang mangsa. Pandhuan slamet. Bagean 1

56
Artikel kasebut ditulis adhedhasar asil apa sing dideleng lan dimangerteni dening penulis ing macem-macem titik panas. Iku accumulates pengalaman pejuang sing perang ing Afghanistan, Georgia, Dagestan, Chechnya lan melu ing konflik lokal liyane (kajaba Suriah). Muga-muga ing perang sing bakal teka, pandhuan artikel iki bakal mbantu para pejuang ora mung nindakake misi tempur, nanging uga bisa urip ing kahanan sing paling ekstrim.

Peserta ing perang mangsa. Pandhuan slamet. Bagean 1




Sinau seni nyamarake lan basa mungsuhmu

Ing Afghanistan lan Chechnya, ing serangan ing mburi, prajurit pasukan khusus kadhangkala dumadakan teka ngadhepi karo mungsuh. Ing kasus kaya mengkono, iku ora cetha banget carane nindakake. Mbukak geni ing jarak sing cedhak lan ngalahake - sampeyan bakal mati dhewe (mungsuh ora bakal ngenteni sampeyan njupuk dheweke, kaya ing jarak tembak). Lan apa gunane sampeyan, wong mati, sanajan sampeyan ngisi sawetara "roh" sing duwe wewenang? Mung nyebar kanthi tentrem - bebendune para panguwasa sing bener bakal tiba ing sirahmu: sampeyan wedi, scoundrel, ora mateni mungsuh, tali bahu sing ora sopan! Sawise kabeh, panguwasa ing kantor sing mulyo tansah ngerti carane nindakake ing kahanan kaya mengkono. Kanggo sawetara spesialis sing cerdas lan janjeni, sawise "biaya tentrem", kariré ambruk nganti tingkat curb. Pitakonan: apa sing kudu ditindakake?

Pisanan, sampeyan kudu nyiapake iki. Apa yen sampeyan isih weruh mungsuh setengah detik sadurungé? Banjur sampeyan langsung duwe kesempatan gaib. Kapindho. Play kanggo dhewe. Ayo mungsuh ngerti yen sampeyan padha karo dheweke, sampeyan salah sijine. kepriye? Kabeh sing mburu ing alas, sawah lan ara-ara samun kanggo jinis dhewe, sawise seminggu lelungan pancen padha karo siji liyane: reged, compang-camping, karo wolung minggu ing pasuryan. Asring mung siji perkara sing bisa mbukak sampeyan - ilat sampeyan. Dadi sinau basa mungsuh! Kanggo sawetara wektu ing kahanan kritis, sampeyan bisa pass kanggo dhewe. Iki cukup kanggo sampeyan nylametake urip lan nguap utawa njupuk nyawane mungsuh. Paling ora, sinau frasa kunci sing cukup kanggo wayahe (sing - informasi non-publik). Iku gampang kanggo sinau mau. Secara harfiah ana lima utawa enem frasa nyimpen kasebut. Nanging, pas wektune lan bener ngandika (aksen, pronunciation uga muter peran tombol kene), padha bakal menehi urip. Mungsuh bakal mangu kanggo sawetara detik lan loosen meksa driji ing pemicu. Iki bakal cukup kanggo sampeyan.

Conto urip saka perang Chechen. Sadurunge serangan ing Budyonnovsk, kolom Basayev liwati tanpa alangan liwat sawetara rolas pos polisi. Kaya piso liwat butter. Rencana Iblis (minangka Basayev dijuluki pers Rusia) apik banget. Kolom kasebut nggambarake prajurit kontrak Rusia sing bali menyang unit lan nggawa mayat kanca-kancane sing wis mati ing "peti mati" (nyatane, ana gaman lan amunisi). Sopir salah sawijining mobil yaiku wong Rusia sing ditawan. Sétan milih Chechen sing padha karo Rusia (wong kaya ngono ditemokake ing antarane wong-wong sing manggon ing dataran tinggi, lan asring banget). Dheweke mung bisa dibedakake kanthi logat, postur, lan prilaku. Kabeh kiriman tuku menyang legenda lempitan lan katon saka teroris.

Nanging polisi saka Budyonnovsk "nyuwil liwat" teroris. Kabeh dijlentrehake kanthi prasaja. Ing tengah distrik ana pasar paling gedhé ing distrik, ngendi Chechens padha kerep tamu. Milisi Budyonnovsk nyinaoni kebiasaan lan fitur antropologis kanthi apik lan kanthi sampurna ngenali tamu saka gunung kanthi visual. Salah siji polisi malah ngerti Chechen sethitik.

"Wae opo?" dheweke takon titik-blank ing salah sawijining "kontraktor" sing curiga. Dheweke ragu-ragu mung sedhela. "Aku ora ngerti apa sing sampeyan omongake!" dheweke nyentak. Nanging sersan wis ngetung. Lan aku nyadari yen ana sing salah ing kene, lan banget. Dheweke njlentrehake rasa curiga marang atasane kanthi radio. Tragedi kahanan kasebut yaiku pimpinan Dinas Dalam Negeri Kabupaten ora nggatekake sinyal saka dalan gedhe. Lan dhawuh mung nguripake kolom menyang departemen - kanggo njlentrehake kahanan. Lan mbayar rega elek kanggo iku. Sersan kasebut tiwas - ing perang cedhak departemen polisi, wong Chechen mateni dheweke dhisik. Nanging kanthi biaya urip, dheweke nglanggar rencana para bandit - tujuane sing sejatine yaiku bandara ing Minvody. Iku medeni malah mbayangno apa padha bisa rampung ana! Lan yen kepala departemen polisi wis reacted cekap lan kacarita kolom curiga menyang FSB lokal, lan padha, ing siji, uga bakal kabiji bebaya saka kahanan, gambar bakal beda. Miturut cara, kanthi resmi kepala milisi uga kudu nglakoni. Apa sing ditindakake, kita ora bakal ngerti.

resume sedih. Yen kabeh wong wis nanggepi sinyal saka sersan sing ngerti basa Chechnya, Iblis karo kabeh wong lanang bisa "dikurung" ing lapangan mbukak, diubengi dening pasukan lan kendaraan lapis baja. Ninggalake ing kono. История, sayangé, ora ngerti swasana ati subjunctive. Nanging bisa mulang sampeyan soko.

Petugas Vympel minangka sing pisanan ngurmati keuntungan saka ngerti basa. Lan dheweke kalebu kunci, miturut pendapate, basa ing kurikulum. Ing Chechnya, pasukan khusus GRU cepet teka karo gagasan sing padha. Padha nggawe kesalahan tragis ing basis iki. Salah sawijining perwira, mantan "Afghan", ngerti banget saka Afghan Dari lan Farsi. Ningali ètnis Afghan ing Chechnya ing antarane militan, dheweke mutusake ora keganggu sinau tembung kunci ing Chechen lan sajrone serangan sabanjure dheweke dadi legenda minangka tentara bayaran saka Afghanistan. Dhèwèké ndelok ing banyu: nalika salah siji serangan ing mburi, rombongané ketemu ing cedhak Argun karo militan Khattab. Petugas kasebut langsung ngontak, nganggo basa Afghan. Nanging basa utawa penampilane (dheweke nganggo jubah Afghan) ora nyasarake para bandit. Ora rampung apik. Mayor ora nganggep manawa tentara bayaran Afghan mesthi lunga karo juru lokal lan ora nate ngontak dhisik. Nanging, iku perlu kanggo sinau basa mungsuh saiki, lan ora gumantung ing kawruh saka mungsuh wingi.

Sithik saka. Malah ing Afghanistan, sampeyan kudu ngerti basane wong-wong ing tanah sing sampeyan perang. Yen sampeyan nganggo basa Uzbek karo wong liyo sing dadi wong Tajik, Hazara utawa Pashtun, kelanjutan logis saka obrolan kasebut bisa dadi peluru sing dikirim menyang sirah sampeyan.



"Sochi Inggris"

Sayange, praktik lan pengalaman pribadi wis nuduhake yen sinau basa manca kanggo pejabat intelijen profesional lan saboteurs minangka kesenengan ing tingkat "arit ing papan sing lembut, lan ing skala gedhe lan kanthi narik." "Aku ora duwe karep kanggo sinau basa Chechen," saben pejuang sing ngerti carane "menembak kaya koboi lan mlayu kaya jarane" grimly murmured kanggo penulis garis iki. Iku luwih gampang kanggo wong-wong mau kanggo mbukak Maret 10 kilometer saka sinau sepuluh tembung kunci ing Chechen. Aku banjur nyerah babagan perkara iki. Lan muspra.

15 taun sabanjure, sadurunge Olimpiade ing Sochi, aku ngerti yen aku salah. Ing salah sawijining rapat ing departemen kepolisian lokal, wakil kepala manajemen personel nuduhake kelas master ing mbujuk bawahan (banjur kita nyoba ngajari tembung kunci "wisata" saka basa Inggris). "Aku ora duwe karep kanggo sinau Inggris," gloomily murmured kanggo kita, kaya prajurit pasukan khusus, karyawan saka Sochi PPS, akeh kang, dening cara, liwat Chechnya ing siji wektu. "Apa sampeyan duwe kecenderungan nampa gaji? Kolonel takon kanthi ati-ati lan ingratiatingly. - Lan kanggo nampa penghargaan? Saiki, aku bisa ngilangi kecenderungan kasebut saka sampeyan ... Apa sampeyan ngerti aku?"

Langsung dadi cetha yen personel sing dipasrahake marang dheweke duwe "pangerten" sing lengkap. Kabeh minangka siji wiwit cram Inggris. Sawetara karo bantuan saka bojo lan anak. Liyane wiwit nyewa tutor. Sawise sawetara minggu, saben siswa njupuk tes basa. Mudhun meh kabeh. Lan sawise Olimpiade, padha unanimously ngaku carane Inggris mbantu wong-wong mau. Salah siji saka wong-wong mau tenan menyang Interpol sawise iku.

Yen sampeyan ndeleng mungsuh, aja wedi

Sawise perang cedhak desa Ulus-Kert, pasukan terjun payung nemokake memo ing basa Inggris ing awak militan Arab sing tiwas. Penerjemah staf kanthi cepet nerjemahake menyang basa Rusia. Ana garis kaya iki:

"Yen sampeyan ndeleng mungsuh, aja wedi marang dheweke.
Amarga dudu kasunyatan yen dheweke ndeleng sampeyan.
Yen dheweke ndeleng sampeyan, iku ora kasunyatan sing dheweke bersenjata.
Yen bersenjata, iku ora kasunyatan sing bedhil mesin dimuat.
Yen dimuat, iku ora kasunyatan sing bakal duwe wektu kanggo njupuk.
Yen dheweke nembak, dudu kasunyatan yen dheweke bakal nabrak sampeyan.
Yen kena, iku ora kasunyatan sing bakal natoni sampeyan.
Yen lara, iku ora kasunyatan sing bakal matèni. Ciloko bisa uga cilik.
Dadi majua lan aja wedi."

Secara pribadi, aku kepincut karo memo iki. Aku menehi saran marang petugas supaya teks iki dadi "memo payudara" kanggo kabeh personel sing berjuang ing Chechnya. Petugas multi-bintang ora krungu aku. Langgeng sibuk, sakperangan alesan padha mikir bab negara moral lan psikologis pejuang ing panggonan pungkasan. Mung pejabat politik brigade laut sing krungu aku. Aku biyen seneng pait karo para pelaut ing Chechnya. Padha kanthi mbenerake judhul bangga "pati ireng". Perwira politik Marinir dhewe nerangake babagan spesifik perang kanthi "berets ireng": "Sampeyan nyerang mungsuh saka kapal. Ing ngisor sikilmu lan ing mburimu ana segara (utawa segara). Ombak iku kuburanmu. Sampeyan bisa mlaku, nglangi, mlayu mung maju. Sing luwih cepet, luwih akeh kemungkinan kanggo lolos saka jurang banyu. Yen wis nasibe mati, luwih becik saka peluru mungsuh tinimbang dadi panganan iwak. Ing gisik nunggu sampeyan segara liyane - segara geni. Yen sampeyan pengin urip lan menang, hack pertahanan mungsuh ing perjalanan. Tekad lan serangan sampeyan kudu wedi. Ngoyak mungsuh tanpa mandheg." Instalasi internal sing apik banget - Aku nyaranake kanggo njupuk menyang layanan, marinir ora bakal gelo.



Lan padha menang. Utawa tiwas. Wong Chechen diarani "polundra". Sajrone rong kampanye Chechen, ora ana pejuang "polundri" sing nyerah marang militan (sanajan militan kasebut dikunci ing bangunan lan ditawani nyerah marang dheweke kanthi asring). Piala paling apik ing antarane para bandit dianggep minangka bedhil mesin kanthi hiu cilik sing ditempelake ing bokong.

Ing wayah wengi, bebarengan karo pejabat politik, ing cahya surem saka lampu ing tugas, padha nulis sawetara atus cathetan kuwi dening tangan kanggo personel. Lan ing wayah esuk padha masrahake marang para pelaut. Pejabat politik nggawe saben prajurit maca kaping pirang-pirang. Kanggo sawetara pejuang (sing duwe memori ala), Aku dhewe njupuk kredit kanggo ngerti memo iki.

Aku isih cukup tulus nganggep memo iki minangka salah sawijining conto kreatifitas ideologis paling apik ing perang.

...Yen sampeyan nemokake dhewe ing perang, nggawe dhewe padha. Tulis nganggo tangan lan nganggo ing dhadha. Lan maca maneh kanthi periodik. Utamane sadurunge serangan utawa sadurunge perang. Utawa mung ngelingi - kaya pandonga.

Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

56 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 44
    Juli 3 2018
    Kanthi umur, sampeyan wiwit ngerti yen sing paling penting ing urip yaiku pati lan sing utama yaiku ora mati pengkhianat.
    1. + 18
      Juli 3 2018
      Kanggo ngiyanati wong ... Sanak keluarga lan kanca-kanca ... Utawa negara ... Budenovsk ora bakal ana ... Yen polisi duwe hak kanggo mbukak geni dhewe ... Kaya ing kabeh negara beradab.. .. Nalika bebaya dideteksi ...
      1. + 41
        Juli 3 2018
        Kutipan saka Vard
        Kaya ing kabeh negara peradaban ....

        Mungkin cukup babagan "peradaban" lan "pencerahan"? Napa sawetara wong pengin nuduhake Rusia minangka cacat, liar lan barbar?
        Apa iki self-flagellation kanggo?
        1. + 37
          Juli 3 2018
          Aku paling nesu karo "moralists sofa" sing ngomong babagan sawetara "moralitas" ing perang, padha ngomong prajurit Rusia, kaya khusus, padha perang "moral", nanging "manca" .... Ora ana " moralitas" ing perang, pas aku mikir babagan "moralitas" ing kono, sampeyan kabeh dadi mayit ...
        2. + 12
          Juli 3 2018
          Kanggo dangu tembung civilized wis dadi kasar ... lan aku nerusake saka iki ... Nanging ing kene ing pangertèn sing ing Amerika padha polisi bakal langsung mbukak geni ... lan ing negara kita padha wiwit nelpon ndhuwur . .. asile dikenal ...
          1. +9
            Juli 3 2018
            Iki Rusia apik Padha diijini kanggo mbela diri apik Lan kita milih apik kahanan stabil apik
          2. + 17
            Juli 3 2018
            "Sampeyan" duwe negara warga sing ora bersenjata, ora duwe institusi "kepemilikan senjata api" kaya ing Kulon! Saka iki lan norma-norma tumindak ing Kamentrian Dalam Negeri - SESUAI!
            Aja ngapusi awak dhewe! Wong-wong bersenjata saka Federasi Rusia minangka ngipi elek Putin!
            1. +8
              Juli 3 2018
              Kutipan: Pyotr Ivanov
              "Sampeyan" duwe negara warga sing ora bersenjata, ora duwe institusi "kepemilikan senjata api" kaya ing Kulon! Saka iki lan norma-norma tumindak ing Kamentrian Dalam Negeri - SESUAI!
              Aja ngapusi awak dhewe! Wong-wong bersenjata saka Federasi Rusia minangka ngipi elek Putin!

              Inggih, gumantung ing sisih endi sing sampeyan deleng, lan PDB ora ana hubungane! Contone, aku duwe 7 trunks, telu mau rifled! hi Lan yen sampeyan sarkastik babagan laras cendhak (pistol) (wong bersenjata), mula, pisanan, aja nyasarake wong kanthi kasunyatan manawa kita ora duwe gegaman, lan kaping pindho, senjata laras cendhak beda karo senjata laras dawa. mung ing kamungkinan ndhelikake nggawa !!!! Dadi nerangake kenapa (lan kemungkinan nyandhang sing didhelikake) dibutuhake lan kepiye carane bisa mbantu masyarakat kita?! mandheg
              1. + 13
                Juli 3 2018
                Aku ora pengin, nanging aku bakal mangsuli!
                Iku angel kanggo sampeyan ngerti, ketoke, yen ing Federasi Rusia, uga ing Uni, wangun "wong ora bersenjata" wis diadopsi = iki nalika, ing ngendi wae ing negara, sampeyan meh ora tau ketemu bersenjata lan siap. kanggo mbukak warga geni, wong manca utawa wong tanpa kewarganegaraan, lan FOR LEGAL BASIS! Nanging ing negara bagian Texas, AS, wong-wong wis entuk kamardikan kanggo mlaku kanthi pistol utawa revolver ngubengi kutha, uga nganggo bedhil semi-otomatis! Lan miturut iki, polisi ing negara iki, kanthi lancar kaya ing Jerman utawa Prancis, nyedhaki sampeyan kanthi tangan ing gagang tong !!! Lan shoots ing ancaman slightest, bener utawa khayalan!! Sampeyan ora tau ngimpi bab kuwi, amarga ing dhewe iku medeni! Nanging sing duwe gaman mung ing omah utawa ing / ing mburu ora nyoba kanggo nerangake rincian iki kanggo panguwasa! Lan bungah-bungah yen ing negara trunks ana ing kontrol paling abot! Aku ora bakal lali "TRILLS" iki ing AWAL 90-an ing MOSCOW! LAN AKU ORA NGAPURA!!!
                Aku wis urip karo tong minyak ... lan aku ngerti regane urip!
                1. +5
                  Juli 3 2018
                  Kutipan: Pyotr Ivanov
                  wong wis menang kamardikan kanggo lumaku ngubengi kutha karo pistol utawa revolver, uga karo bedhil semi-otomatis! Lan miturut iki, polisi ing negara iki, kanthi lancar kaya ing Jerman utawa Prancis, nyedhaki sampeyan kanthi tangan ing gagang tong !!! Lan shoots ing ancaman slightest, bener utawa khayalan!! Sampeyan ora tau ngimpi bab kuwi, amarga ing dhewe iku medeni!

                  Muga-muga ing negara kita iki mung kedadeyan ing ngimpi elek lan ora bakal kedadeyan ing kasunyatan !!!
                  Kutipan: Pyotr Ivanov
                  Lan bungah-bungah yen ing negara trunks ana ing kontrol paling abot!

                  Aku bungah banget! Tanpa guyonan! Kanggo aku weruh lan nyeret, iki dijupuk, Cut lan dismembered, akeh kang duwe tong minyak cendhak karo wong-wong mau, luwih saka rolas! hi

                  Iku angel kanggo sampeyan mangertos, ketoke, sing ing Federasi Rusia, kaya ing Uni, wangun "wong ora bersenjata" wis diadopsi.
                  Aku ora luwih angel tinimbang sampeyan lan aku setuju banget karo "formulir" iki! ya
        3. +2
          Juli 3 2018
          Ya pungkasane sedulur Iku kabeh goroh apik Kita ora apa-apa apik Stably sepi lan Gamelan Mesir apik Wong wareg karo hukum Kabeh iku kanggo wong apik
      2. +5
        Juli 3 2018
        Hmm.. ing jaman saiki, istilah "negara beradab" wis owah dadi "beradab". Utamane ing mentalitas Rusia modern., Utamane gegayutan karo negara-negara sing sengaja bulge karo "peradaban". Peradaban keturunan inquisitors, tentara salib, bajak laut, tentara bayaran ora soko kanggo njupuk conto. Nalika padha rame "sirkus lelungan" lan tetep. Troubadours lan pickpockets - inti saka acara "beradab" iki ora diganti ing 1000 taun.
      3. 0
        Juli 3 2018
        wow, artikel pisanan sing dakwaca lan sampeyan ora duwe wektu dadi sing pertama ninggalake komentar sampeyan.. ngguyu
      4. +1
        Juli 6 2018
        Ngkhianati negara, ngkhianati keluarga. Saben bangsa duwe panguwasa sing pantes. Urip karo.
      5. 0
        Juli 8 2018
        Ing nggatekke, sampeyan kudu ora nyoba kanggo enlightening wong.
        Sinonim kanggo istilah "peradaban" ing basa Rusia yaiku pager, yaiku, proses ngowahi populasi militan bersenjata sing bisa ngadeg dhewe dadi tentrem lan ora duwe daya, sing kudu dilindhungi dening tentara profesional.
        Dadi skenario nalika "aku nembak nalika aku katon pas" mesthi ora bisa diarani beradab.
    2. +8
      Juli 3 2018
      Kutipan saka sedan
      Kanthi umur, sampeyan wiwit ngerti yen sing paling penting ing urip yaiku pati lan sing utama yaiku ora mati pengkhianat.

      apik ombenan hi
      Sing paling penting ing urip yaiku kulawarga, umur tuwa sing pantes. Ngajeni lan ngurmati kabeh wong sing karyane ora dingerteni lan ora katon dening warga biasa. ombenan Good luck kanggo kabeh, kesehatan lan sabar. ombenan
      1. +2
        Juli 3 2018
        Bener apik Lan pensiun cepet apik Banjur mung ora marem karo mundhake umur pensiun apik
      2. +2
        Juli 3 2018
        Miturut cara, aku nyaranake sampeyan nonton. Buku putri Profesor Kurganov dianggep.
        Babagan kulawarga, sing paling penting ing urip yaiku awake dhewe, yaiku kulawarga.
        Sampeyan bisa nonton conto saka 6 menit, video dawa.
        Nanging babagan "paling penting" dicritakake kanthi sampurna.
        1. +8
          Juli 3 2018
          Egor (penulis program pertunjukan Tubus) wis ditandatangani kanggo wektu sing suwe. Dheweke nggawe video sing akeh banget, kanthi analisis lan debriefing. Sayange, tampilan video dheweke akeh sing dikarepake. Dina iki blogger telek dianggep dhuwur kanggo mayuta-yuta views.
    3. + 10
      Juli 3 2018
      Ana tembang kaya mangkene - kadhangkala ora ana jeneng pahlawan ing jaman biyen ... Ing perang, sampeyan kudu mikir, lan ora nyamar dadi "pahlawan", amarga jeneng sampeyan ora bakal tetep. Ana, mesthi, pangecualian, nanging langka. Elinga istilah "kepahlawanan massa"? "Kapahlawanan" ing perang biasane asil saka kesalahan printah utawa dhewe. Biasane tumuju kuburan. Paling apik, pribadi, paling awon, sedulur. Pati iku pungkasaning urip, dudu tujuane. Sampeyan kudu urip kanthi kamulyan, lan pati ora bakal liwati sapa-sapa, sanadyan wong mursid utawa scum. Sampeyan kudu bangga apa sing wis rampung ing urip, lan ora carane uga glued sirip bebarengan. Kuwi panemuku.
  2. + 11
    Juli 3 2018
    Sayange, praktik lan pengalaman pribadi wis nuduhake yen sinau basa manca kanggo pejabat intelijen profesional lan saboteurs minangka kesenengan ing tingkat "arit ing papan sing lembut, lan ing skala gedhe lan kanthi narik."

    Kabeh iku prasaja, meh kabeh wong, wiwit saka kelas loro sekolah (sajrone periode Soviet), sinau Ukrainia ...
    Ora saben wong, mesthi, ngajari dheweke kanthi tekun, nanging ora bakal ana basa "chasm", yen perlu ...
    1. +7
      Juli 3 2018
      Ukrainia isih cedhak karo Rusia. Luwih angel sinau basa gunung. Nalika aku njabat ing darurat, pisanan krungu salah siji saka basa Dagestan lan nggegirisi, iku "aneh" lan angel kanggo ngasilaken, nanging Ukrainia ora nimbulaké masalah tartamtu.
      1. +5
        Juli 3 2018
        Sampeyan ora kudu sinau kabeh basa. Sampeyan kudu sinau tembung kunci.
  3. +7
    Juli 3 2018
    Pangeling sing apik kanggo saben pejuang
  4. + 10
    Juli 3 2018
    Aku duwe poster ing kamar darurat, ing lemah parade ing ndhuwur podium - Tugas apa wae, ing endi wae, kapan wae, kanthi cara apa wae ... kaya kanggo aku, pompa saben dina psikologis sing apik kanggo para prajurit, kuartal liwati, nanging Aku ngelingi minangka "Bapak Kita" ....
    1. +5
      Juli 3 2018
      Kutipan saka Shiva83483
      Pakaryan apa wae, ing ngendi wae, kapan wae, kanthi cara apa wae

      Aneh, nanging ing urip sipil, sanajan slogan sing wicaksana iki, ana sawetara kabisat, yaiku, sampeyan nyuwek urat supaya kualitas lan tepat wektu - lan wis kaping satus - ora ana sing butuh asil iki. . Chesslovo. kaping atus! Mungkin mung bisa digunakake ing layanan?!?!?!?
      Sawetara jenis sihir ...
      1. +4
        Juli 3 2018
        Warga urip miturut hukum liyane.
  5. + 11
    Juli 3 2018
    Topik sing apik. Matur nuwun. Kita ngarepake nerusake.
    1. +3
      Juli 3 2018
      Bakal. Sing paling menarik ana ing ngarep.
  6. 0
    Juli 3 2018
    Hmm, perang lan moralitas
  7. +8
    Juli 3 2018
    Andrey Zagortsev "Kutha": - Sayange, lampu madhangi dalan kanggo kita lan sawetara jenis truk muncul. Ing sawetara detik, dheweke bakal weruh kita. Kabeh berlayar. Pikiran saya njedhul lan metu, aku ora duwe wektu kanggo ngerteni, amarga aku ngempet swara lirih, nguwuh-uwuh, nyuwil-nyuwil.

    - Kuli ing pinggir dalan, ayo menyang pinggir omah.

    Kuli nggeguyu edan, miring nengen lan mlayu menyang tembok beton kosong omah. Aku sengaja milih papan kaya ngono kanggo mlaku supaya tembok kosong, lan kita ora katon saka jendhela. Aku mlayu menyang Kotelsky, nguripake Hedgehog, sing lagi puffing konco kula.

    - Jongkok mudhun, ngrokok luwih cepet lan meneng.

    Sawise sawetara detik, kita kenek lampu saka ZIL celaka lan reged. Ing dalan, lawang mbukak lan kita bengok-bengok soko.

    "Vaazz," aku bengok kanthi acak lan ngacungake tangan menyang arah jembatan.

    - Allah Akbaaaaar, - padha nguwuh-uwuh marang kita saka mburi, jantung pindhah menyang tumit, saiki kita bakal kredit ing telung detik. Banjur para pejuangku, kanthi firasat saka ndhuwur, utawa saka ora sopan, bengok-bengok:

    - Allaaaa Akbar, - lan mbuwang tangane kanthi gerakan fasis.

    Wong-wong mau rada nyengir ing mburi lan ZIL ilang saka ngarsane. Atiku deg-degan. Lulus.” (kutipan saka buku)
    Karakter utama manggon ing Grozny kanggo wektu tartamtu, lan iki disimpen DRG.
  8. +1
    Juli 3 2018
    Konsumsi sing tentrem ora bakal bisa, ana sing bakal miwiti njupuk. Miturut pendapatku, supaya ora entuk kejutan, ana kecerdasan.
  9. +7
    Juli 3 2018
    Yen ana sing minat tenan, monggo disimak..

    Ana sawetara video karo instruktur sing wicaksana iki.
    1. +2
      Juli 3 2018
      Video kasebut masuk akal. Lan banget misuwur ing bunderan sempit. Nanging artikel kasebut ora babagan.
    2. +1
      Juli 4 2018
      Kutipan saka: Razvedka_Boem
      Ana sawetara video karo instruktur sing wicaksana iki

      Respect, kanca! Instruksi sing apik banget, kanggo pisanan aku ketemu kecukupan kasebut!
  10. +8
    Juli 3 2018
    Artikel kasebut mbokmenawa duwe panggonan, nanging:
    1. Kita diwulang yen ana kontak visual bebarengan karo "mungsuh", banjur kudu ninggalake garis geni lan langsung mbukak geni, ing kasus apa wae. Lan mung banjur ngerti mungsuh iki utawa klompok liyane dhewe.
    2. GPZ diprentahake kanggo miwiti perang yen ana serangan utawa kontak dadakan lan terus nganti pungkasan, lan gumantung saka kahanan kasebut, komandan grup nggawe keputusan kanggo ndhukung GPZ utawa mundur. Mulane, GPZ tansah lunga tanpa kargo, nanging karo SM maksimum.
    3. Aku ora bakal ngandika for everyone, nanging kabeh pejuang ngerti saperangan saka phrases ing dialek lokal tengen nganti pungkasan "scumbag langgeng" sing ora metu saka rasukan tiyang istri ing PPD. Aku samar-samar mbayangno carane sampeyan bisa ngucapake salam marang mungsuh ing rapat dadakan ing alas lan apa sing bakal ditindakake. Sawise kabeh, mungsuh tumindak padha karo tumindak kita ing paragraf 1.
    Nanging, aku setuju yen kawruh prentah tartamtu kaya: "Wigati!", "Stop!", "Up", "Mudhun", "Kiwa", "Tengen", etc. temtunipun mbiyantu.
    4. Motivasi ... Aku ora bakal ngomong apa-apa ing kene, ing unit kita sing mlaku adoh saka pasukan utama ora ana masalah kaya ngono, dheweke luwih menehi perhatian marang stabilitas psikologis lan kesiapan kanggo nanggapi ancaman sing tiba-tiba, lan mung latihan pancet bisa bantuan karo iki, kalebu kalebu shelling karo amunisi urip lan undermining granat urip cedhak (mesthi, ana apa-apa kaya :), lan ora pangeling.
    1. 0
      Juli 3 2018
      supaya sampeyan bisa mati geni ramah ...
      1. +7
        Juli 3 2018
        Pikiran, mbok menawa ora ana masalah. Masalah liyane akeh banget. Cacahé tawanan perang ana atusan. Novosibirsk OMON cedhak Pervomaika nyerah kanthi kekuwatan. Sawise kontak geni sing angel ing Zhani-Vedeno, 16 pejuang Perm OMON nyerah. Lan ora Marine siji.
        1. +4
          Juli 3 2018
          Minangka kanggo rapat lan keuntungan saka "zdorovka" sampeyan mbayangno samar-samar. Liyane - luwih jelas. Mung ora perlu "halo", nanging ngucapake frasa sing bener. Waca artikel kasebut kanthi teliti. Iku ngandika ana.
      2. +1
        Juli 3 2018
        Waca komentarku, tembung "mungsuh" ditulis nganggo tanda petik, yaiku, kanthi syarat. Lumrahe, ora ana sing bakal nembak wong sing tiba-tiba muncul, tanpa kancing ing weteng, kanthi seneng nyeret kaleng banyu kanthi sumpah, ngenali dheweke karo mungsuh.
        Kajaba iku, klompok apa wae sing kerja adoh saka pasukan utama diwenehi pitunjuk babagan anane klompok lan pasukan liyane, lan komandan lan operator radio duwe gagasan sing luwih akurat babagan area operasi, tandha telpon lan frekuensi. , iki aksarane.
        Minangka adoh saka geni loropaken, ana akeh sing kudu dilakoni ing perang.
        1. +1
          Juli 3 2018
          Ing Chechnya, aksara iki limping ing sikil loro kabeh wektu.
          1. +1
            Juli 3 2018
            lan ing Georgia (lan asring ing Chechnya) akeh klompok kudu bisa ing kasepen radio.
            1. +1
              Juli 3 2018
              Sampeyan katon. pedoman ideologi. Mulane sing ideologis kerep kalah karo teroris sing mikir kreatif.
    2. 0
      Juli 4 2018
      Kutipan saka Blue Fox
      1. Kita diwulang yen ana kontak visual bebarengan karo "mungsuh", banjur kudu ninggalake garis geni lan langsung mbukak geni, ing kasus apa wae. Lan mung banjur ngerti mungsuh iki utawa klompok liyane dhewe.
      2. GPZ diprentahake kanggo miwiti perang yen ana serangan utawa kontak dadakan lan terus nganti pungkasan, lan gumantung saka kahanan kasebut, komandan grup nggawe keputusan kanggo ndhukung GPZ utawa mundur. Mulane, GPZ tansah lunga tanpa kargo, nanging karo SM maksimum.

      Nah, yen paragraf 1 isih kontroversial, sanajan ana akal ing sawetara cara - nanging ketoke amarga kerugian saka geni ramah dadi gedhe, mula paragraf 2 pancen bener - patroli kepala tansah nganggo amunisi sing dikuatake lan tanpa kargo, mulane. temenan.
  11. +7
    Juli 3 2018
    Kutipan: Keong N9
    Aku paling nesu karo "moralists sofa" sing ngomong babagan sawetara "moralitas" ing perang, padha ngomong prajurit Rusia, kaya khusus, padha perang "moral", nanging "manca" .... Ora ana " moralitas" ing perang, pas aku mikir babagan "moralitas" ing kono, sampeyan kabeh dadi mayit ...

    -------------------------------
    Ora ana wektu kanggo mikir babagan iki. Iku "aktivis hak asasi manungsa" sing banjur ngeculaké nangis bab "luh saka anak", nanging sakperangan alesan matine Tanya Savicheva ing Leningrad dikepung ora ndemek wong-wong mau ing kabeh, kaya anak mati Donetsk lan Luhansk.
  12. 0
    Juli 3 2018
    Kutipan saka: Moisey19631
    Pikiran, mbok menawa ora ana masalah. Masalah liyane akeh banget. Cacahé tawanan perang ana atusan. Novosibirsk OMON cedhak Pervomaika nyerah kanthi kekuwatan. Sawise kontak geni sing angel ing Zhani-Vedeno, 16 pejuang Perm OMON nyerah. Lan ora Marine siji.

    Aku kepengin weruh kepiye memo iki bisa mbantu para pejuang? Keprihatinan negara kanggo para prajurit, dhukungan saka masyarakat, informasi normal lan panentu bakal luwih akeh.
    1. +5
      Juli 3 2018
      Aja kakehan. Artikel kasebut mung babagan perang. Lan bab prilaku ing perang ing kahanan tartamtu. Ana konsep ing tentara - politmorsos (yen sampeyan ngawula, decipher iku)). Mangkene apa sing diomongake. Memo - lan seri padha, supaya nyawa wis undermined kanggo perang. Lan ora babagan pensiun, lsp. Iki saka opera liyane.
  13. 0
    Juli 3 2018
    Kutipan saka: Moisey19631
    Minangka kanggo rapat lan keuntungan saka "zdorovka" sampeyan mbayangno samar-samar. Liyane - luwih jelas. Mung ora perlu "halo", nanging ngucapake frasa sing bener. Waca artikel kasebut kanthi teliti. Iku ngandika ana.

    Mekaten, frasa ingkang leres ingkang taksih kedah dipunmangertosi. Secara historis, dheweke diarani "sandi" lan "nyabut". Utawa mung tembung konvensional, swara, utawa malah patrap. Kabeh iki digunakake dening kita lan dheweke.
    1. 0
      Juli 3 2018
      Kontak dadakan bisa uga ora diwatesi ing konsep kasebut.
  14. +5
    Juli 3 2018
    Aneh yen ana sawetara diskusi kontra babagan artikel kasebut. Basane mungsuh lan pedunung lokal kudu dingerteni saben wektu. Sing luwih gedhe, luwih apik. Apa alternatif?
  15. +3
    Juli 3 2018
    Almarhum Hobotoff ngomong kanthi bener: "Gusti! Apa fantasi?" Ya, lan ing mburi garis mungsuh, polisi-man-X-ray utamane nyogok ... sayang banget yen dheweke mung siji-sijine ing Federasi Rusia!
    Aku ora bakal nulis yen aku ora drive protein dhewe!
  16. 0
    Juli 3 2018
    Ana sing ngomong "Ngerti basa mungsuh potensial wis dadi prasyarat kanggo kamenangan, lan ngerti basa l / s paling sethithik minangka terobosan" negatif hi
  17. +6
    Juli 3 2018
    Kutipan: Keong N9
    Aku paling nesu karo "moralists sofa" sing ngomong babagan sawetara "moralitas" ing perang, padha ngomong prajurit Rusia, kaya khusus, padha perang "moral", nanging "manca" .... Ora ana " moralitas" ing perang, pas aku mikir babagan "moralitas" ing kono, sampeyan kabeh dadi mayit ...

    Oh, apa wong jaranan Amérika kategoris! Sing paling penting, pangguna Internet nesu ... para moralis sing paling mbebayani!
    Sampeyan kenek panggonan salah karo hoof.
    Kelalen paus pembunuh, pira petugas sing ana ing pakunjaran amarga para moralis kanthi bintang gedhe? Lungguh ing kantor lan asring menehi pesenan pidana, moralists star-bodho iki ngerti persis apa moral kanggo prajurit sadurunge pati, lan apa sing kudu kaukum. Yen, ora malah jam, bakal urip.
    Ora pangguna Internet sing kudu disalahake, nanging pancen ala, kothong Pasha-Mercedes lan sampah kaya dheweke.
  18. +2
    Juli 4 2018
    Materi sing menarik, nanging ing aplikasi kanggo dina iki - dijupuk ing susu.
    Wong lanang apik sing aku komunikasi saben dina, nganti kapten, utama, klebu, arang - lètnan kolonel, sing ngerti kabeh ing perang lan rampung ora ngerti komandhane, utamané saka distrik, duka lan siap kanggo apa-apa.
    Oke, Rokhlin dipateni, wong liya bakal dipateni, nanging pangerten bakal teka yen Tentara Rusia iku tentara Rusia lan apa sing ditindakake, contone, ing Suriah, sing wis ana papat tentara sing ditugasake kanggo anggaran SRA?
  19. Komentar wis dibusak.
  20. +2
    Juli 5 2018
    . "Yen sampeyan ndeleng mungsuh, aja wedi marang dheweke.
    Amarga dudu kasunyatan yen dheweke ndeleng sampeyan.
    Yen dheweke ndeleng sampeyan, iku ora kasunyatan sing dheweke bersenjata.
    Yen bersenjata, iku ora kasunyatan sing bedhil mesin dimuat.
    Yen dimuat, iku ora kasunyatan sing bakal duwe wektu kanggo njupuk.
    Yen dheweke nembak, dudu kasunyatan yen dheweke bakal nabrak sampeyan.
    Yen kena, iku ora kasunyatan sing bakal natoni sampeyan.
    Yen lara, iku ora kasunyatan sing bakal matèni. Ciloko bisa uga cilik.
    Dadi majua lan aja wedi."

    Kita diarani luwih gampang: aja "pisu ing celonone" luwih dhisik. (Aku ora yakin manawa censorship bakal ngidini ekspresi kolokial sing tegese fungsi alami awak) mula, dheweke nggawa analog bocah-bocah saka paribasan sing kondhang. ngguyu
    1. +1
      Juli 8 2018
      Iku uga pilihan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"