Tragedi Prokhorovskaya saka tanker Soviet

269
Tanggal penting yaiku 12 Juli 1943. 75 taun kepungkur, salah siji saka utama tank perang saka Perang Patriotik Agung: ing pasuryan kidul Kursk Bulge, cedhak Prokhorovka. Ing historiografi militer Soviet, episode iki ditampilake minangka kamenangan kanggo tanker Soviet ing perang langsung karo Jerman, ing ngendi nganti 1500 tank melu ing loro-lorone.

Tragedi Prokhorovskaya saka tanker Soviet




Pasinaon babagan dokumen arsip sing ditindakake dening para sejarawan nuduhake manawa iki ora kedadeyan. Akeh kanyatan lan blunder saka komando militèr dhuwur mung didhelikake lan ditampilake ing cahya kleru. Usaha kanggo obyektif neliti masalah iki adhedhasar arsip dokumen Soviet lan Jerman, uga memoar para peserta konfrontasi iki, digawe dening sejarawan Valery Zamulin ing bukune The Battle of Prokhorov.

Nggunakake bahan saka buku iki, aku kaya kanggo sedhela ngelingi kaca tragis ing jaman perang, nalika, amarga ambisi utawa kepemimpinan inept pasukan, ewu tanker Soviet mbayar nyawa. Panggonan perang iki uga penting kanggo aku, aku lair ing Kursk Bulge ing periode pasca perang, lan tambang lan cangkang sing diklumpukake ing pinggiran kutha minangka dolananku nalika isih cilik.

Iku wis tengah 50s, lan sakperangan alesan ora ana siji dibusak iki "dolanan", ana akeh banget ing panggonan iki. Banjur padha cepet ilang, nanging kenangan saka wong-wong mau padha mantep ing memori. Ing taun 43, Jerman mlayu menyang arah kutha, ing ngendi markas Front Voronezh dumunung. Cedhak Yakovlevo, Tentara Panzer 1 Katukov mandhegake wong Jerman, dheweke kepeksa nguripake menyang arah Prokhorovka.

Sawise nembus 30-35 km menyang pertahanan Soviet lan nembus rong garis pertahanan, Jerman nyedhaki Prokhorovka lan siap kanggo wedges tank kanggo nembus garis pertahanan katelu lan mlebu ruang operasional kanggo nutupi Kursk saka sisih wétan ..

Saka Markas, arah iki diawasi dening Kepala Staf Umum Vasilevsky. Dheweke nguripake Stalin kanthi proposal kanggo nguatake Front Voronezh karo Tentara Tank Pengawal 5 ing komando Rotmistrov lan Tentara Pengawal kaping 5 ing komando Zhadov, nransfer saka cadangan Steppe Front.

Usul iki ditampa. Tanker Rotmistrov, sing wis sukses ngrampungake Maret 230 kilometer, ing 9 Juli dikonsentrasi ing wilayah Prokhorovka. Kalih wadya, kalihan wadyabala sanès-sanèsipun, cacahipun mèh 100 wadya. Tentara tank Rotmistrov kalebu 931 tank, kalebu 581 T-34 (62,4%) lan 314 T-70 (33,7%). Ing ngarsane nomer akeh tank cahya T-70 Ngartekno nyuda kemampuan tempur tentara.

Ing sisih Jerman cedhak Prokhorovka, padha ditentang dening rong korps tank Jerman, kalebu telung divisi tank SS sing dipilih Leibstandarte, Das Reich lan Kepala Mati. Jerman duwe 294 tank, kalebu 38 Macan lan malah 8 T-34 sing ditawan. Pasukan iki tabrakan ing 12 Juli ing perang tank, rasio ing tank ana 3: 1 ing sih kita.

Sawise nganalisa kahanan kasebut, Vasilevsky lan komandan Front Voronezh, Vatutin, tanggal 9 Juli mutusake kanggo miwiti serangan balik utama cedhak Prokhorovka karo pasukan tank Rotmistrov lan loro tambahan ing sisih kiwa lan tengen. Iki direncanakake kanggo ngalahake klompok Jerman lan nyurung bali menyang posisi ing wiwitan serangan.

Panyebaran tentara tank ing formasi perang direncanakake ditindakake ing sisih kidul lan kidul-kulon Prokhorovka, ing ngendi wilayah kasebut bisa konsentrasi tank kasebut lan, ing proses serangan balik, mlebu operasional. papan ing arah Yakovlevo. Ing wektu kaputusan kanggo counterattack, kelompok Jerman ing kadohan saka Prokhorovka kira-kira 15 kilometer, lan kaputusan iki sabdho.

Ing rong dina sabanjuré sadurunge counterattack, kahanan operasional diganti dramatically ora ing sih saka plans saka printah Soviet. Terrain ing wilayah Prokhorovka ditondoi kanthi ana jurang sing jero kanthi spurs sisih, dataran banjir rawa ing Kali Psel, tanggul sepur sing curam, dalan grader menyang Prokhorovka, lan selokan anti-tank sing wis digali.

Jerman kasil njupuk kauntungan saka kabeh iki lan ing Juli 10-11 nganakake seri saka operasi serangan taktis sing Ngartekno nambah kahanan operasional lan jeopardized plans saka komando Soviet kanggo miwiti counterattack.

Pertempuran Prokhorov diwiwiti tanggal 10 Juli kanthi nyerang Divisi Panzer SS Leibshtnadart ing sektor ngarep sing penting banget ing wilayah pertanian Ivanovsky Vyselok. Iku persimpangan dalan grader kanggo Prokhorovka lan dalan kanggo Belenikhino lan Storozhevoe, ana uga bend ing railway. Penangkapan cepet saka simpul iki ndadekake iku bisa, ndhelikake konco embankment railway lan sabuk alas, kanggo ngatur serangan ing Prokhorovka.

Jerman ngatur operasi iki kanthi apik. Ing wayah wengi, para sappers nggawe dalan ing ladang ranjau, ing wayah subuh klompok sabotase nembus benteng kita, ngrusak jalur komunikasi, ngrusak bagean peralatan, nyekel komandan batalyon sing turu lan bali menyang posisine. Ing wayah esuk wiwit serangan Jerman, batalyon ora mbukak geni, weruh yen Jerman arep menyang tambang. Dheweke ora ngerti yen tambang wis ora ana maneh, tank-tank kasebut cepet-cepet mlebu ing benteng lan ngalahake kabeh.

Ngembangake sukses, Jerman langsung nyekel Ivanovsky Vyselok, bagean saka jembatan kidul Prokhorovka, saka ngendi tentara tank Rotmistrov mesthine kanggo nyebarake, persimpangan dalan grader lan ngethok railway. Iki minangka sukses taktik pisanan saka Jerman ing Pertempuran Prokhorovka, saéngga bisa maju 3-3,5 km lan rumit banget kanggo serangan balik tank kita.

Terobosan lan maju Jerman menyang Prokhorovka mandheg lan ora diidini nembus garis pertahanan katelu, nanging nyoba ing pungkasan dina kanggo mulihake kahanan sadurunge ing sektor ngarep sing penting kanthi taktik, kalebu nggunakake tank sing penting. pasukan, ora mimpin kanggo apa-apa. Duwe nandhang losses abot, pasukan Soviet tindak ing pertahanan.

Ing wengi 10 Juli, pertahanan cepet-cepet diatur ing posisi anyar. Komando Soviet gagal ngatur garis pertahanan sing padhet lan terus-terusan, sing ora bisa ditindakake dening Jerman ing dina sabanjure.

Penting banget kanggo komando Soviet kanggo nyegah panangkepan peternakan negara Oktyabrsky lan konsolidasi Jerman ing wilayah sing dhuwuré 252.2, sing minangka simpul pertahanan utama ing ngarep Prokhorovka. Jupuk dhuwur iki ngancam ambruk pertahanan ing sektor ngarep iki lan nggampangake majune Jerman ing sisih wétan. Ngerti pentinge pusat pertahanan iki, Jerman ngluncurake serangan ing kene.

Duwe entuk keuntungan taktis kanthi akses menyang sepur, Jerman njupuk langkah kapindho - padha ngatur serangan ing dhuwur iki ing esuk 11 Juli. Ndhelikake konco railway lan sabuk alas, Jerman ing sadawane dalan grader Yakovlevo - Prokhorovka, karo pasukan penting infantri lan tank, njupuk dhuwur ing noon. Ing pamindhahan, dheweke bisa ngatasi siji-sijine bagean sing bisa dilewati tank sing ambane udakara 1 km saka selokan anti-tank menyang rel lan cepet-cepet mlebu ing pertahanan kita.

Duwe penetrated 8 km, Jerman tekan pinggiran kidul Prokhorovka lan rampung dijupuk bridgehead kanggo penyebaran prajurit tank Rotmistrov. Serangan balik mung bisa nyegah ekspansi terobosan, kanggo meksa mungsuh metu saka sekitar Prokhorovka lan nyegah nyerah. Ora mungkin kanggo mulihake kahanan lan mbalekake posisi sing ilang. Ing pungkasan dina, "tenggorokan sing sempit" mlayu menyang pertahanan Soviet, sing ujunge ana ing Prokhorovka, lan Jerman wiwit nguatake kanthi intensif.

Sawetara jam sadurunge serangan balik, komando Soviet nemokake dhewe ing dilema apa sing kudu ditindakake sabanjure. Kanggo counterattack, ajiné waja kuat wis nglumpuk lan nunggu printah, nanging bridgehead saka kang serangan iki kanggo miwiti dijupuk dening mungsuh, ora ana ngarep liyane cocok ing sektor iki.

Mbebayani banget kanggo miwiti operasi ing kahanan saiki lan nyebarake korps tank ing ngarep garis ngarep mungsuh, kemungkinan ngancurake tank sing ora duwe wektu kanggo dadi formasi perang dhuwur banget.

Senadyan komplikasi saka kahanan, Vasilevsky lan Vatutin mutusaké kanggo miwiti serangan balik. Kaputusan kanggo ngiyataken klompok ngarep karo loro tentara lan miwiti counterattack marang pasukan mungsuh maju dijupuk ing saran saka Vasilevsky. Sawise gagal ngemot serangan mungsuh, dheweke, ketoke, ora wani menyang Markas kanthi proposal kanggo mbatalake operasi sing wis direncanakake.

Tentara tank kudu ngrampungake rong masalah, ngrusak pertahanan mungsuh lan ngrusak pasukan serangane. Tegese, tentara tank dibuwang ora dadi terobosan, nanging kanggo ngrusak pertahanan mungsuh. Rotmistrov mutusake kanggo ngremukake mungsuh kanthi serangan tank massive ing wilayah sing sempit, mutusake kanggo mbuwang papat brigade tank lan regimen bedhil poto-propelled ana kanthi interval sing sithik.

Preparation saka counterattack digawa metu ing wektu cendhak, ing rong dina iku mokal kanggo qualitatively nyiyapake operasi Komplek, lan ora kabeh dianggep lan digarap. Kajaba iku, mungsuh nggawe rumit tugas kasebut kanthi nyekel jembatan sing direncanakake kanggo disebarake.

Serangan balik kasebut dikirim dening pasukan telung korps tank kanthi 538 tank ing layanan. Ing eselon pisanan, 368 tank saka rong korps tank kudu pindhah, nalika ing siji ana 35,5%, lan ing liyane 38,8% tank entheng T-70. Tank iki, kanthi waja entheng lan persenjataan sing ringkih, ora bisa perang kanthi syarat sing padha karo tank Jerman. Kapal tanker kudu maju ing jalur sing sempit ing antarane Kali Psel lan sepur, lan ing tabrakan karo mungsuh, iki mesthi bakal nyebabake campuran formasi perang korps, sing kedadeyan.

Ora mungkin nggawe tinju kejut siji saka rong korps ing wilayah sing sempit. Kajaba iku, ing mburi "koridor" iki ana alangan alam - jurang jero, kang narrowed zona nyerang dening 2 km. Sanalika sawise ngliwati, kendaraan tempur teka ing geni mungsuh, sing dumunung 300-500 m saka jurang. Supaya bisa muter formasi perang utawa entuk kacepetan kanggo terobosan, ora ana papan kanggo siji brigade tank, ora kanggo sebutno kabeh korps.

Ing wayah wengi sadurunge counterattack, Jerman nyuwil liwat ing arah Korocha, wiwitan counterattack kudu dipindhah saka 3.00 kanggo 8.30 lan bagéan saka tentara tank, 161 tank lan loro resimen artileri, Rotmistrov kudu diwenehi kanggo. ngilangi terobosan.

Sadurungé tank nyerang, infanteri nyoba nyingkirake Jerman lan nggedhekake tenggorokan sing sempit ing ngarepe Hill 252.2 kanggo ngliwati tank, nanging kabeh upaya ora kasil. Jerman, sawise ngrebut bridgehead, ing wayah wengi kanthi serius nguatake senjata anti-tank lan nyiapake kanthi apik kanggo serangan tanker Soviet. Kejenuhan dhuwur saka garis pertahanan Jerman kanthi senjata geni lan organisasi trampil sistem countermeasures geni minangka salah sawijining alasan utama kanggo kekalahan korps tank Soviet.

Ing esuk tanggal 12 Juli, kapal tanker Rotmistrov mesthine pindhah menyang garis pertahanan Jerman sing kebak tank, artileri, bedhil serbu, penghancur tank lan mortir abot. Secara total, nganti 6,5 bedhil lan mortir kabeh jinis dikonsentrasi ing bagean dawane 305 km iki. Kanthi pertahanan agawe kuwi, korps tank, squeezed saka loro-lorone ing kali lan railway, tindak ing serangan, dooming piyambak kanggo kalah sing ora bisa dihindari.

Kahanan operasional sing wis dikembangake ing wayah wengi sadurunge counterattack, uga carane mungsuh wis entrenched piyambak ing garis tekan, printah Soviet ora ngerti. Pengintaian ekstensif ora ditindakake lan komando kasebut ora duwe gambaran rinci babagan kahanan mungsuh ing ngarepe tentara tank nalika serangan balik diwiwiti.

Ending dadi...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

269 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 35
    12 Juli 2018 05:56
     Memori langgeng kanggo kabeh sing tilar donya kanggo Motherland! 
    1. + 57
      12 Juli 2018 06:51
      Ing esuk tanggal 12 April, kapal tanker Rotmistrov mesthine pindhah menyang garis pertahanan Jerman sing kebak tank, artileri, bedhil serbu, penghancur tank lan mortir abot. Secara total, nganti 6,5 bedhil lan mortir kabeh jinis dikonsentrasi ing bagean dawane 305 km iki.

      Siji tong minyak saben 20 meter ing pertahanan - HORRIBLE lan TIN !!! Mung gemeter ing awak ...
      Lan saiki dheweke pengin nyolong VICTORY, sing dipikolehi kanthi rega kaya mbah kakung kita, saka mantan Uni lan Rusia?
      Dadi dina kanggo Eropa, sing nyerahake kutha sawise 1-2 dina pertahanan?!
      Kutipan saka polpot
       Memori langgeng kanggo kabeh sing tilar donya kanggo Motherland! 
      1. + 12
        12 Juli 2018 12:36
        Kutipan saka: Starover_Z
        Lan saiki dheweke pengin nyolong VICTORY, sing dipikolehi kanthi rega kaya mbah kakung kita, saka mantan Uni lan Rusia?

        Biasane para jenderal diimbangi dening kepahlawanan massa prajurit biasa - iki Hukum. Perang Patriotik Agung minangka bukti langsung saka wates mediocrity saka rezim Stalinis, sing mung kanthi ajaib ora nyebabake karusakan saka bangsa USSR. Lan kasunyatan sing 70 taun sabanjuré ora ana views kritis ing acara iki umumé mimpin kanggo jalaran sedih saka perang sakteruse karo partisipasi USSR ing paling konflik lokal.
        1. + 54
          12 Juli 2018 13:41
          Lan ora ana peta ing teks, ora ana pranala))) Punika dheweke, tenan, ibu, apa, pracaya kula tembung.
          1. MPN
            +6
            12 Juli 2018 19:54
            Dadi hi Lan ana peta lan pranala.
          2. +2
            13 Juli 2018 00:42
            Maca buku Zamulin, ing kana sampeyan bakal nemokake peta lan tautan, lan kabeh dijupuk saka macem-macem sumber.
            1. +3
              13 Juli 2018 17:42
              Lan sampeyan maca memoar Marshal saka Uni Soviet Zhukov G.K.
              1. +5
                14 Juli 2018 00:07
                Kutipan saka: evgeny68
                Lan sampeyan maca memoar Marshal saka Uni Soviet Zhukov G.K.

                Aku maca sing sakperangan alesan ora ana apa-apa bab "Rzhev gilingan daging", nanging ana kenangan marshal saka gagah Kolonel Brezhnev lan carane pracaya iki?
                1. +6
                  15 Juli 2018 07:34
                  Aku bakal mangsuli sampeyan kanthi cara iki, babagan pembantaian penduduk pribumi ing Amerika Utara, wong India, ora ana ing buku teks sejarah AS. Sanajan angka kasebut fluktuatif, miturut macem-macem prakiraan dening para ilmuwan Amerika, saka 10 nganti 100 yuta wong. Lan carane pracaya iku?
                  1. +1
                    15 Juli 2018 11:08
                    Kutipan saka: evgeny68
                    ora ana ing buku sejarah Amerika Serikat

                    Apa buku teks Amerika sing sampeyan nonton? Apa dheweke pancen sejarah?
                    Kutipan saka: evgeny68
                    tokoh iki fluctuate, miturut macem-macem prakiraan saka ilmuwan Amérika, saka 10 kanggo 100 yuta wong.

                    Apa ora milyar? Apa jenis ilmuwan, ngendi padha diterbitake? Bener ing LiveJournal Rusian?
                    Kutipan saka: evgeny68
                    Lan carane pracaya iku?

                    Lan sampeyan ora kudu. Siji kudu pracaya tsarist / Soviet "sejarawan", kang Yermak, contone, iki kadhaptar minangka "pionir", jenis Amundsen, lan ora sapisan Cortes.
                    1. 0
                      28 Agustus 2018 18:18
                      Cherry Nine (1) 15. Juli 2018 11:08
                      "Angka kasebut fluktuatif, miturut macem-macem perkiraan ilmuwan Amerika, saka 10 nganti 100. yuta wong."

                      Apa ora milyar? Apa jenis ilmuwan, ngendi padha diterbitake?
                      ====
                      ing Wikipedia Panjenengan (yen dicenthang), nomer dadi yuta
          3. + 26
            13 Juli 2018 10:03
            Aku setuju. Episode cilik, kayata panangkepan "opornik", dicampur karo transfer lan serangan kabeh korps. Yen kabeh apik banget karo Jerman, apa sing diunekake? Aku ngerti yen kabeh ana ora prasaja, nanging ing Kursk Bulge, klompok serangan Jerman pungkasan sing bisa maju dirusak. Sawise iku, dheweke mung mundur. Ora gumun yen diarani "fraktur". Lan ora ana gunane kanggo mbandhingake taktik nggunakake tank karo kita lan Jerman. Kahanan operasional lan katrampilan pribadi kru mutusake akeh. Kru Jerman menyang Kursk Bulge mesthi luwih apik ing umum. Sawise - ora. Padha ngalahake metu werna saka pasukan tank saka Wehrmacht ana.
          4. +3
            13 Juli 2018 18:13
            Jendral kita sinau saka Italia ing Renaissance lan Polandia ing jaman degenerasi, saka Swedia Charles 12 lan saka Jerman saka Frederick Agung, saka Napoleon lan saka Clausewitz - yaiku, saka pengalaman kabeh tentara sing. dikalahake dening awake dhewe. Nanging saka kita dhewe - kepiye carane sinau? Ing pangertèn militèr, ora mung ana perselisihan: tentara Rusia minangka tentara paling menang ing kabeh sajarah donya, kalebu Roma Kuna ing sajarah iki. Dadi, mbok menawa, pamikiran militer Rusia kudu dibangun adhedhasar pengalamane, lan dudu pengalaman Koleloni, Sobieskis, Karls, Friedrichs lan liya-liyane. Ora ing pengalaman saka wong-wong sing piye wae lan kadhangkala menang sawetara saka perang pisanan, nanging ing pengalaman saka tentara kita, kang kadhangkala kalah ing perang pisanan, nanging nganti saiki ora ilang siji pungkasan. I. Solonevich: Monarki Rakyat:
            1. +2
              20 Agustus 2018 20:56
              Kutipan saka: evgeny68
              Ing pangertèn militèr, ora mung ana perselisihan: tentara Rusia minangka tentara paling menang ing kabeh sajarah donya, kalebu Roma Kuna ing sajarah iki.


              Nah, karo Roma sampeyan wis rada adoh..
        2. + 43
          12 Juli 2018 13:50
          Kaputusan kanggo ngiyataken klompok ngarep karo loro tentara lan miwiti counterattack marang pasukan mungsuh maju dijupuk ing saran saka Vasilevsky. Sawise gagal ngemot serangan mungsuh, dheweke, ketoke, ora wani menyang Markas kanthi proposal kanggo mbatalake operasi sing wis direncanakake.
          Tentara tank kudu ngrampungake rong masalah, ngrusak pertahanan mungsuh lan ngrusak pasukan serangane. Tegese, tentara tank dibuwang ora dadi terobosan, nanging kanggo ngrusak pertahanan mungsuh. - saka artikel

          Ing instruksi Soviet, kabeh ana ngelawan - tank ora nglawan tank!
          Urutan No. 325 -
          "Aku mrentahake nggunakake tank lan unit mekanis lan formasi supaya bisa dipandu dening pandhuan ing ngisor iki.
          1. Resimen tank lan brigade sing kapisah ditujokake kanggo nguatake infanteri ing arah utama lan beroperasi kanthi cedhak karo dheweke minangka tank dhukungan infantri langsung.
          2. TAnks, tumindak bebarengan karo infantri, duwe tugas utama karusakan infantri mungsuh lan ora kudu nyingkirake infantri luwih saka 200–400 m.
          Ing perang, komandan tank ngatur pengamatan saka tatanan perang infantri kang. Yen infanteri mudhun lan ora maju ing mburi tank, komandan unit tank nyedhiyakake bagean saka tank kanggo numpes titik tembak sing ngalangi maju infanteri kita.
          3. Kanggo mesthekake operasi tank, infantri kudu nyuda senjata anti-tank mungsuh karo kabeh daya geni, uga geni saka bedhil ngiringan, reconnoiter lan minefields, bantuan tank kanggo ngatasi alangan anti-tank lan wetlands, perang. Penghancur tank Jerman, kanthi tegas ngetutake tank ing serangan, kanthi cepet ngamanake garis sing direbut, nutupi pasokan amunisi lan bahan bakar menyang tank, lan nggampangake evakuasi tank darurat saka medan perang.
          4. Artileri kudu ngrusak pertahanan anti-tank mungsuh sadurunge tank-tank kasebut nyerang. Sajrone serangan saka garis ngarep lan perang ing telenging pertahanan mungsuh, nyuda, ing sinyal saka komandan tank, senjata geni sing impede advance saka tank, kok komandan tentara meriem sing kapekso kanggo ngarahake tembakan artileri saka pos pengamatan mobile majeng saka tank radium. Komandan artileri lan tank bebarengan nggawe sinyal telpon lan gencatan senjata kanggo artileri.
          5. Nalika tank mungsuh katon ing paprangan, perang utama nglawan dheweke ditindakake kanthi artileri. Tank perang karo tank mungsuh mung yen ana kaunggulan sing jelas ing pasukan lan posisi sing nguntungake.
          6. Penerbangan kita, kanthi tumindak, nembak pertahanan anti-tank mungsuh, nglarang pendekatan menyang medan perang tanke, nutupi tatanan perang unit tank saka impact pesawat musuh, lan nyedhiyakake operasi tempur tank. unit karo pengintaian udara pancet lan terus-terusan.
          7. Kru tank kudu nindakake serangan kanthi kecepatan maksimal, nyuda bedhil mungsuh, mortir, kru senapan mesin lan infantri kanthi geni sing kuat saka gerakan kasebut, lan kanthi trampil maneuver ing medan perang, nggunakake lipatan terrain kanggo tekan flank lan mburi geni mungsuh. gegaman lan infantri. Aja nindakake serangan frontal dening tank. ... komentar hohol95 (Aleksey) saka artikel "Tank jaman Blitzkrieg" (bagean 2)

          Perang Patriotik Agung minangka bukti langsung saka wates mediocrity saka rezim Stalinis, sing mung ajaib ora nyebabake karusakan saka bangsa USSR. - ilmuwan

          Lan apa bab "Rezim Stalinis"? Thanks kanggo "rezim Stalin" Uni Soviet nahan serangan kabeh fasis Eropa, dipimpin Jerman, lan ngalahake dheweke, ngalahake dheweke ing Berlin!
          Jendral sing ora kompeten, utawa pengecut ing kariré, ana ing kabeh tentara ing donya, lan USSR ora ana sing istiméwa. Bukti iki mung bisa dadi conto saka perang Prokhorov. Jerman nyoba nyerang tentara tank Katukov, nanging dheweke nguripake I.V. Stalin lan ngrambah pembatalan saka serangan tank saka Jerman ing bathuk, "dikubur" tank ing lemah, ngowahi pillboxes baja menyang geni lan repulsed serangan Jerman. Dheweke lunga menyang Prokhorovka, ing ngendi tentara tank Rotmistrov, ing pimpinan Vatutin lan Vasilevsky, sing mrentahake, nglanggar perintah Markas Besar No. .
          Miturut cara, nalika Perang Kursk, Panglima Tertinggi I.V. Stalin nyiapake kejutan kanggo tank Jerman ing wangun bom HEAT cilik 2,5 kg sing efektif numpes tank saka udhara.
          Nanging jenderal kita mutusake, kaya sadurunge, tanpa pengintaian saka mungsuh lan medan, kanggo mbuwang tentara tank kanggo terobosan, sing pindhah menyang pertahanan Jerman ing sektor iki, tanpa nyegah bedhil anti-tank lan tank karo artileri lan pesawat, ngrusak tentara tank sing digawe kanthi angel.
          1. + 24
            12 Juli 2018 16:47
            ngerti, sawise kasunyatan everyone dadi pinter ing mburi, siji Rotmistrov lan Vatutin bajingan lengkap. Kene sawetara pitakonan prasaja
            1. suwene Jerman padha ing bridgehead dijupuk sadurunge nyerang saka Rotmistrov
            2. Pira jam sadurunge serangan, 2 baterei anti-tank Jerman dipasang? (Ora 300 batang sing dipasang ing kana, nanging udakara 60)
            3. Suwene suwene kanggo ngatur sukses pengintaian garis ngarep sawise mundur cepet-cepet lan nggawa informasi menyang pimpinan?
            Miturut cara, meriam Pak 40 nduweni siluet sing kurang lan sampeyan mung bisa ndeleng kanthi nyamar ing suket dhuwur kanthi jarak sing cedhak, saka 30 meter.
            lan manungsa waé kanggo pitakonan - bisa padha duwe wektu kanggo scout? Aku ora.
            Akhire, masalah ora apa padha ngatur kanggo reconnoiter utawa ora, nanging padha bodho tindakake pesenan, preduli saka owah-owahan ing kahanan. Pungkasan, ngrancang serangan luwih dhisik sawise transisi 230 km tanpa persiapan taktik kanggo pasukan kuat sing dijamin pancen nggumunake. Lan kabeh kanggo laporan sing apik. Sing ana masalah, ora bodho. Lan masalah sing padha nggawe catastrophes ing taun 1941.
            Lan sing paling penting, pengintaian aerial mesthine bisa digunakake ing wektu sing tepat ing papan sing tepat, nanging ora ana. Pancen yakin manawa komando kita bisa ngatur penerbangan sepasang pejuang utawa spotter kaya Su-2, sing bisa mbukak pasukan pertahanan lan mbantu ngganti rencana, nanging iki ora ditindakake, amarga manajemen operasi dianggep. mokal kanggo ninggalake rencana disetujoni lan, patut, ora nimbang pengintaian perlu.
            lan pungkasan, artileri kita ngalami kesulitan transportasi kanthi cepet, mulane, nganti umur 44 taun, arang banget kanggo Tentara Abang kanggo ngatur dhukungan tembakan operasional kanggo artileri, mula ora mungkin kanggo nyegah posisi cedhak Prokhorovka ing wektu sing cendhak. Lan kabeh iki ora bisa nanging ngerti Vatutin lan Vasilevsky.
            1. +7
              12 Juli 2018 18:07
              Kutipan saka yehat
              lan manungsa waé kanggo pitakonan - bisa padha duwe wektu kanggo scout? Aku ora.

              Iki sing sampeyan pikirake. Pengintaian mungsuh kudu ditindakake terus-terusan, ora preduli saka jinis operasi pertempuran. Lan iki minangka titik lemah pasukan kita, utamane tank, ing taun-taun kasebut. Nanging Rotmistrov malah ora keganggu kanggo njaluk kenalan karo preparation engineering saka wilayah operasi digawa metu dening pasukan kita! Unit tank sing maju mung tiba ing parit anti-tank, sing ora dilaporake.
            2. +5
              12 Juli 2018 20:05
              Kutipan saka yehat
              2. Pira jam sadurunge serangan, 2 baterei anti-tank Jerman dipasang? (Ora 300 batang sing dipasang ing kana, nanging udakara 60)

              305 barel - iki karo lapangan lan mortir:
              Akibaté, ing sektor pertahanan MD SS Leibstandarte, nganti 6,5 km, ana nganti 305 bedhil lan mortir kabeh jinis, utawa meh 47 barel saben kilometer ngarep. Kajaba iku, mung 26 bedhil anti-pesawat lan bedhil saka papat tank T-2 duwe kaliber 20 mm, liyane saka bedhil anti-pesawat lan tank duwe 50-105 mm, lan bedhil artileri lapangan 105-150 mm.
              © Zamulin
              Nanging Kapadhetan barel bedhil anti-tank nyata - bedhil anti-tank lan tank:
              Ing wayah sore tanggal 11 Juli, ing mall 18 lan 29, ana 191 T-34 lan 19 Mk-4, kanthi kekandelan armor frontal 60 mm utawa luwih. Amarga kondisi terrain, bagean awak dikurangi dadi udakara 5 km, mula, kapadhetan tank bisa kanthi teoritis nganti 42 unit saben kilometer, nanging mung kapadhetan bedhil anti-tank mungsuh (50-88 mm). lan nawakke sing ketemu wong ing zona Leibstandarte, diaktifake metu nganti 25 Unit saben 1 km. Lan yen kita njupuk menyang akun Vespe, Hummel lan Grizzly bedhil poto-propelled, kang uga melu ing localization saka breakthroughs saka garis Leibstandarte ing 12 Juli, angka iki bakal nambah kanggo 31 barel saben kilometer.
          2. Komentar wis dibusak.
            1. + 29
              12 Juli 2018 18:27
              Kutipan: Vladimir 5
              rampung ngilangi unit lan subunit ing serangan sing ora ana gunane.

              Lho, wah, iki diajari nang endi? Rezunovisme karo Sokolovisme..
              Kutipan: Vladimir 5
              .. Lan komandan resimen dianggep pahlawan, wis glethakaken mudhun kabeh resimen karo kamenangan suntingan, resimen luwih asring exterminated karo kinerja nul ...

              Ya? Lha, wenehi link menyang pahlawan sing kaya ngono, mung link menyang arsip. Lan ora menyang sapa wae. Nang endi wae dheweke ngomong apa-apa.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. + 17
                  12 Juli 2018 20:37
                  Kutipan: Vladimir 5
                  Miturut crita prajurit garis ngarep, utamane perwira Jerman,

                  Wong sing digebugi mesthi ngapusi, lan sampeyan kudu ora ngapusi babagan macem-macem crita.
                  Maca buku harian Halder. Wiwitane ora gampang ngapusi, gambar ing kana pancen beda.
                  Kerugian: Saka 22.6 nganti 30.6 kerugian kita yaiku 41087 wong kanthi total = 1,64% saka kekuwatan sing kasedhiya (kanggo pasukan pasukan 2,5 yuta). Tiwas: 524 perwira lan 8362 perwira lan pribadhi sing ora ditugasake. Tatu: 966 perwira lan 28528 perwira lan pribadhi sing ora ditugasake. Kerugian petugas sing ana hubungane karo total kerugian: tatu - 3,3% (kampanye ing Kulon - 3,1%), tiwas - 6,2% (kampanye ing Kulon - 4,85%), ilang - 1,5 % (kampanye ing Kulon - 2%) . http://militera.lib.ru/db/halder/1941_07.html
              2. +6
                12 Juli 2018 23:22
                Quote: Swordsman
                Kutipan: Vladimir 5
                .. Lan komandan resimen dianggep pahlawan, wis glethakaken mudhun kabeh resimen karo kamenangan suntingan, resimen luwih asring exterminated karo kinerja nul ...

                Ya? Lha, wenehi link menyang pahlawan sing kaya ngono, mung link menyang arsip. Lan ora menyang sapa wae. Nang endi wae dheweke ngomong apa-apa.

                Sawise ana film ing TV babagan carane intelijen militèr kita nyoba nyingkiri wong Jerman. Padha glethakaken metu saka PPSh ing tumpukan. Bapakne menehi komentar babagan iki kanthi tembung siji: "Dheweke ora gelut kaya ngono"
                - Carane padha perang?
                - Dheweke bakal dipencet menyang lemah kanthi geni, ngubengi sisih pinggir lan mbuwang granat.
                Banjur dheweke ngucapake ukara sing tetep ana ing salawas-lawase uripku: "Perwira Jerman ora bakal nyopir prajurit ing peluru."
                1. 0
                  22 Juli 2018 09:02
                  Quote: Kapten Pushkin
                  Quote: Swordsman
                  Kutipan: Vladimir 5
                  .. Lan komandan resimen dianggep pahlawan, wis glethakaken mudhun kabeh resimen karo kamenangan suntingan, resimen luwih asring exterminated karo kinerja nul ...

                  Ya? Lha, wenehi link menyang pahlawan sing kaya ngono, mung link menyang arsip. Lan ora menyang sapa wae. Nang endi wae dheweke ngomong apa-apa.

                  Sawise ana film ing TV babagan carane intelijen militèr kita nyoba nyingkiri wong Jerman. Padha glethakaken metu saka PPSh ing tumpukan. Bapakne menehi komentar babagan iki kanthi tembung siji: "Dheweke ora gelut kaya ngono"
                  - Carane padha perang?
                  - Dheweke bakal dipencet menyang lemah kanthi geni, ngubengi sisih pinggir lan mbuwang granat.
                  Banjur dheweke ngucapake ukara sing tetep ana ing salawas-lawase uripku: "Perwira Jerman ora bakal nyopir prajurit ing peluru."

                  A perwira Jerman ing tingkat platoon lan kadhangkala perusahaan ing 41 iku salah siji pepadhamu ing desa utawa dalan, kanca apik saka sekolah .. Grimaces kuwi saka kawicaksanan conscription Jerman .. Lan ing umum, macem-macem fomins, zamulins sing piye wae kesel.
            2. + 16
              12 Juli 2018 20:13
              Kutipan: Vladimir 5
              Sampeyan salah, rezim Stalinis dadi akeh banget lan punitive sing disambungake inisiatif kanggo perwira, lan perwira wedi tanggung jawab kanggo ora ngetutake perintah (nganti eksekusi) lan tumindak strictly lan stereotyped miturut piagam, sanajan padha. mangertos asil saka tumindak kuwi

              Apa sampeyan luwih seneng tentara sing komandan ora netepi prentah lan njupuk inisiatif? Banjur sampeyan bakal kaya tentara Jepang, kang tumindak inisiatif saka komandhan divisi mimpin kanggo Gagal saka operasi Imphal - siji saka komandan divisi mandheg nyerang sawetara kilometer saka dalan mung saka posisi Inggris kanggo mburi lan bickered. karo komandhan sawetara dina - mung kanggo nylametake nyawane para putra Yamato. Ing wektu iki, unit mekanik Inggris ninggalake cauldron sing muncul, lan wong-wong sing wis lunga iki mbantu banget kanggo ngalahake Jepang.
              Ing Tentara Abang, inisiatif para perwira mangan ing taun 1941. Nalika komandan ora bisa kanthi inisiatif nransfer korps mekanik tentara menyang ngarep, lan malah mbongkar korps mekanis liyane sing ngliwati jalur tentarane - mung kanthi jeneng bisnis. , kanggo njaga pertahanan tentarane lan nyuda kerugian. Lan minangka asil saka inisiatif iki, serangan garis ngarep ngubengi 1st Tank Group Jerman sing wis nembus wis kaganggu.
              1. 5
                +7
                12 Juli 2018 21:08
                Masalah Tentara Abang ana ing pimpinan kabeh tautan ing ndhuwur komandan batalyon. Kurang komunikasi, pengintaian, kawruh babagan terrain, mungsuh, lsp. mimpin kanggo pesenan telat lan erroneous, Aku ngandika bab wedi lan masalah liyane ndhuwur. Lan terus-terusan staf komando kita dipotong saka garis ngarep nganti puluhan kilometer, nalika komandan korps G. Gudarian tansah meh ing garis ngarep lan mimpin transfer pasukan lan sarana operasional. Ayo kula menehi conto: 1942 operasi Rzhev-Vyazemsky. ing kono loro wadyabala padha ilang. Panglima tentara kaping 33 njaluk dalan metu saka kuali sing digawe, G. Zhukov ora gelem lan mrentah supaya maju luwih maju. Ing kana, kerugian Tentara Abang nganti 33 yuta pejuang. Mung ing taun 0,8-an, ing wawancara karo Simonov, G. Zhukov ngandhakake yen dheweke ora ngerti babagan pasukan Jerman, mula dheweke ngeyel nyerang lan ora menehi ijin kanggo mundur (lan loro TENTERA DESTROYED) ... Iki yaiku para komandhan sing ora ngerti ... ... Yen komandan M. Efremov luwih proaktif, dheweke bakal mimpin tentara kaping 70 metu saka kuburan lan dheweke dhewe ora kudu nembak awake dhewe. Punika inisiatif ingkang kita rembag. Rincian sing menarik: Kanggo ngilangi komandan tentara 33, G. Zhukov ngirim PO-33, nanging komandan M.G.
                1. + 15
                  12 Juli 2018 21:57
                  Kutipan: Vladimir 5
                  Ayo kula menehi conto: 1942 operasi Rzhev-Vyazemsky. ing kono kakalih wadyabala. Panglima tentara kaping 33 njaluk dalan metu saka kuali sing digawe, G. Zhukov ora gelem lan mrentah supaya luwih maju ..

                  Tuladha kasebut dimangerteni. Panglima 33A mesthine bakal nggawa tentarane liwat celah sing dibentuk ing pertahanan Jerman, njupuk siji-sijine pusat pasokan Jerman - Vyazma - kanthi cepet, lan lungguh ing pertahanan ana.
                  1. Klompok serangan tentara tanpa wektu tundha kanggo maju menyang arah Red Hill, Sokolovo, menyang ngendi ora luwih saka 1 Februari 1942.
                  Ing mangsa, sesambungan karo grup Belov, ngrebut Vyazma, nutupi saka kidul-kulon.
                  2. cadangan ngarep - 9. Pengawal. sd, ing jejere wilayah Kukushkino, aku ngirim sampeyan.
                  3. Duwe grup kejut sing dumadi saka 113, 338, 160, 329 lan 9 pengawal. sd

                  Nanging, Efremov narik grup mogok kanggo nutupi sisih pinggir lan melu ngrampungake masalah pribadi. Akibaté, Jerman bisa nransfer cadangan - kanthi pungkasan sing bisa ditebak.
                  Kutipan: Vladimir 5
                  Masalah Tentara Abang ana ing pimpinan kabeh tautan ing ndhuwur komandan batalyon.

                  Sampeyan bisa uga mikir yen ing ngisor komandan batalyon luwih apik. Conto favoritku yaiku 1/3 saka komandan junior saka pasukan lapis baja KOVO mung nduweni 1-3 gelar pendidikan utawa ora duwe kabeh. Waca-tulis, tambah-kurang - lan padha kudu mulang rekrut carane nangani SVT (regulator gas, ya ...), "Maxim" (NSD kang saiki diwaca minangka buku pandonga saka tech-imam - mung nyetel kesenjangan iku worth soko), ora kanggo sebutno tank dhewe.
                  Kutipan: Vladimir 5
                  G. Gudarian tansah meh ing ngarep lan mimpin transfer operasional pasukan lan sarana.

                  Voroshilov uga wus. Lan apa sing menehi dheweke?
                  1. +2
                    12 Juli 2018 23:58
                    Lan malah menehi, ora kaya Pavlov, pasukan ing komando, sanajan padha mundur, ora remuk dadi bledug, kaya pasukan ing Belarus.
                    1. +3
                      13 Juli 2018 12:47
                      Kutipan: Svidetel 45
                      Lan malah menehi, ora kaya Pavlov, pasukan ing komando, sanajan padha mundur, ora remuk dadi bledug, kaya pasukan ing Belarus.

                      Uh-huh ... mung nggawe LANO wae ora cocog karo konsep "pasukan sing ora kalah." Kajaba iku, ora kaya milisi Moskow, sing divisi wiwitane ana ing cadangan lan malah bisa ngatur maneh, Tentara Milisi Rakyat Leningrad langsung perang. 1 DNO dibentuk tanggal 10 Juli 1941, lan tanggal 11 Juli wis dibongkar ing jalur Luga.
                      8 Lan SZN umume dipotong dadi separo lan dipindhah saka kuali menyang kuali - pisanan ngubengi cedhak Tallinn, banjur Oranienbaum Piglet. Wegah kanggo pirembagan bab kacilakan ing Karelian Isthmus - unit personel dipencet menyang pantai FZ lan Ladoga, lan KaUR cepet-cepet dibalèkaké karo ngisi infantri saka milisi lan prajurit NKVD kudu mungkasi Finns.
                    2. +1
                      14 Juli 2018 03:27
                      Lan sampeyan mbandhingake Grup Tentara "Pusat", sing maju ing Moskow
                      lan Grup Tentara "Utara", sing maju liwat negara-negara Baltik menyang Leningrad
                      Tengah/Utara
                      Tentara lapangan 2/2
                      Kelompok tank 2/1
                      Divisi 50/23+6
                      HP 1453 ewu/793 ewu
                      Tank 1700/646
                      Guns 3000/1200
                      Pesawat 910/830
                      "Pusat" 30 September - operasi awal Desember "Typhoon"
                      "Lor" 8 September blokade Leningrad
                      12 September, pembatalan saka serangan ing Leningrad.
                      Dadi ora kabeh mesthi ala karo Pavlov (dibandhingake karo arah Leningrad).
                  2. 5
                    0
                    13 Juli 2018 12:18
                    Iki ditulis dina iki ing pertempuran iki kanggo mbenerake Komando Tinggi lan G. Zhukov. Aku ora bakal mbongkar, (suwene) nanging apa sing didhawuhake M. Efremov ora bisa ditindakake ing kahanan kasebut. Sing liyane uga ora ana ing posisi sing paling apik. Ana wektu liyane, pengkhianat saka komando Tentara Abang nyerahke marang Jerman arah serangan utama ing taun 1942. (informasi kasebut ora digawe umum) lan Jerman wis nglumpukake pasukan kuat ing arah iki. intelijen kita kerjane ora apik, lan mulane G. Zhukov ora ngerti kekuwatane Jerman ing arah iki. Sawise perang dadi dikenal ...
                    Sadurunge komandan batalyon, kabeh peserta perang ndeleng apa sing kedadeyan ing ngarepe mata, lan bisa mbenerake kesalahan lan kahanan sing wis ana. Nanging pesenan saka ndhuwur, asring nglawan kahanan sing ana ing garis ngarep, nanging sampeyan kudu ngetutake pesenan sing mateni, yen ora, pengadilan, lan panjelasan liyane ora ditampa ...
                    Kanggo mbandhingake toady lan insignificance K. Voroshilov karo G. Gudarian, ahli strategi perang tank, sampeyan ora mbandhingake pug karo gajah .. K. Voroshilov nuduhake awake dadi insignificance lengkap minangka komandan ing (kaya M. Budyonny ing Front Kidul-Kulon) Leningrad ing taun 1941 sing Stalin cepet-cepet ngelingi dheweke lan ngirim G. Zhukov kanggo nylametake kahanan cedhak Leningrad. K. Voroshilov lan M. Budyonny minangka marshals "pengadilan", lan mung anane sing terus-terusan, kaya bogey propaganda, tetep ana ing jabatane ...
                    1. +5
                      13 Juli 2018 13:03
                      Kutipan: Vladimir 5
                      Ana wektu liyane, pengkhianat saka komando Tentara Abang nyerahke marang Jerman arah serangan utama ing taun 1942. (informasi kasebut ora digawe umum) lan Jerman wis nglumpukake pasukan kuat ing arah iki. intelijen kita kerjane ora apik, lan mulane G. Zhukov ora ngerti kekuwatane Jerman ing arah iki

                      Sampeyan mbingungake Rzhev-Vyazemskaya lan "Mars".
                      Kutipan: Vladimir 5
                      Sadurunge komandan batalyon, kabeh peserta perang ndeleng apa sing kedadeyan ing ngarepe mata, lan bisa mbenerake kesalahan lan kahanan sing wis ana.

                      Rahayu wong sing pracaya ... maca pesenan ing Lenfront - mung ngliwati komandan batalyon sing ora mirsani medan perang, ora biasane nggawe rencana perang lan ngidini kasus egregious kaya geni mortir batalyon dhewe. prajurit sing nyuwil ing parit mungsuh.
                      Kutipan: Vladimir 5
                      Nanging pesenan saka ndhuwur, asring nglawan kahanan sing ana ing garis ngarep, nanging sampeyan kudu ngetutake pesenan sing mateni, yen ora, pengadilan, lan panjelasan liyane ora ditampa ...

                      bener. Amarga nalika sawetara mati ing steppe sing ditutupi salju sing gundhul, wong liya ing mburine cepet-cepet pindhah menyang arah sing kaancam, mbongkar lan mbangun pertahanan. Lan yen sampeyan melasi marang wong-wong sing ngadeg lan menehi prentah mundur, sesuk bakal ana korban tikel satus.
                      Nalika sawetara ajeg nyerang pertahanan mungsuh, riveting manungsa waé menyang arah iki, liyane covertly musataken ing bridgehead liyane, nyiapake kanggo nyerang ngendi ora ana sing nunggu wong.
                      Iki minangka lapisan siji. Nanging ana liyane - pesenan mateni komandan paling dhuwur asring digawe dening eksekutor dhewe. Amarga padha nindakake kanthi nglanggar Piagam lan instruksi. Lan asring pesenan dhewe. Kasus buku teks cedhak Moskow, nalika Zhukov dhawuh kanggo ngliwati titik sing dikuwasani mungsuh, lan komandan divisi isih nesu banget ing bathuk, muga-muga sampeyan ngerti. Nanging sawise kabeh lan ing ngisor iki ora luwih apik. Brigade tank didhawuhi nyerang mungsuh. Komandan brigade, kanthi cara, arep nyerang bebarengan karo bawahan, yaiku, mimpin saka garis ngarep, nindakake pesenan iki - ndadékaké tank menyang serangan langsung ing pucuk sing dhuwur. tanpa interaksi karo infantri sing ana ing wilayah terobosan. Asil - ing wayah sore tbr wis digiling nganti nol.
                      Kutipan: Vladimir 5
                      K. Voroshilov lan M. Budyonny minangka marshals "pengadilan", lan mung anane sing terus-terusan, kaya bogey propaganda, tetep ana ing jabatane ...

                      Nyatane, Budyonny nyuwil Markas Besar lan ngatur mundur menyang garis Caucasus Range ing 1942 - karo infantri saka tank, tanpa boiler serius. Lan ing September 1941, dheweke bola-bali nuntut saka Markas supaya mbatalake pasukan saka garis Dnieper - kanggo kang miber saka pos.
                      1. 5
                        -2
                        13 Juli 2018 16:51
                        Ing taun 1941-42, Jerman ngluwihi intelijen, lan duwe informasi sing cukup (digunakake saka eavesdropping ing saluran telpon markas, radio, kanggo nyekel perwira lan utusan markas) ... Mulane, padha tansah duwe kauntungan lan ngerti ngendi kanggo ngenteni. Kanthi deklasifikasi "Mars", bocor ing Rzhevo saka operasi Vyazemskaya mengko diakoni. Ana akeh pengkhianatan, kelalaian lan liya-liyane ing rong taun pisanan, liyane mung ora diakoni ...
                        Kutipan: "Iku bener. Amarga nalika sawetara sing ngadeg mati ing steppe gundhul salju, liyane ing mburi wis cepet-cepet ditransfer menyang arah kaancam bakal punah, unloaded lan mbangun pertahanan." - Ya, yen mangkono, kanggo njaga pertahanan, nanging prentah kasebut adhedhasar piagam Tentara Merah kanggo Maju, lan tujuane kanggo njupuk desa, dhuwur, kutha. Rencana nyerang dikembangake dening markas: korps, divisi, resimen, supaya sampeyan ora kudu menehi omong kosong kanthi gampang. Kene padha mimpin saka ndhuwur lan wedi ing ngisor iki tartamtu, lan padha kesusu langsung menyang ... Padha nyerang karo siji asil lan kaping pirang-pirang dina, lan ana apa-apa ngiwa saka resimen kajaba markas .. Manstein wrote: kita asor tentara siji, liyane mundak akeh ngelawan, lan kita chop kaya hydra satus-tumuju, - sing ana prinsip utama strategi Zhukovsky, kanggo crush, -. preduli saka losses. Sajrone telung taun pisanan perang, Jerman lemah TIGA komposisi Tentara Abang ing 1941 .... Ana anggepan sing malah sawetara com. resimen lan nyoba kanggo cepet sijine resimen menyang "lomba", lan banjur kanggo re-form lan kanggo dangu saka garis ngarep .. Kasus nalika resimen saka resimen malah ora metu saka dugout menyang jamban, ngeculke piyambak ing ember (ana cilik sing ing helm. ing dugout ing perlu tanpa shelling), supaya apa nyana saka kuwi "pahlawan" - komandhan ... Ana akeh pahlawan ing Perang Donya II, nanging ana. ora sithik bintik ireng...
                    2. +6
                      13 Juli 2018 13:03
                      K. Voroshilov nedahaken piyambakipun minangka nonentity lengkap minangka komandan ing (kaya M. Budyonny ing Front South-West) Leningrad ing taun 1941, sing Stalin cepet-cepet ngelingi dheweke lan ngirim G. Zhukov kanggo nylametake kahanan ing cedhak Leningrad. - Vladimir 5 (Vladimir)

                      Sampeyan ora ngerti crita nyata. Kawilujengan Leningrad dening Zhukov minangka mitos perang.
                      K. Voroshilov minangka panitia pertahanan arah Lor-Kulon wiwit 10 Juli nganti 13 September 1941. Panjenenganipun ngatur kanggo nyegah asor lan ngubengi pasukan, cukup trampil ngatur mundur ing periode paling angel, nalika Front Western Pavlov rampung crumbled.
                      Ing September, sawise pamblokiran Leningrad dening Jerman, I.V. Stalin ngirim Zhukov menyang ngarep Leningrad, lan Marsekal Kulik minangka komandan Tentara 54 kanggo ngatur deblockade kutha. Zhukov teka ing Leningrad tanggal 13 September. Lan sadurunge, ing September 12, Hitler wis mutusaké ora kanggo njupuk Leningrad dening badai, nanging kanggo matesi piyambak kanggo mblokir, lan bagéan saka pasukan Jerman wiwit dibusak lan dikirim menyang Moscow ing September 15-16.
                      Zhukov ora nindakake apa-apa kanggo mblokir blokade Leningrad saka njero. Jerman wiwit ngetokake tekanan kuat marang Tentara Kulik sing kaping 54 kanggo ngalahake tentarane, kanthi akses menyang sambungan karo Finlandia kanggo ngatur blokade lengkap Leningrad, kalebu Lake Ladoga.
                      K. Voroshilov, penyelenggara pertahanan Leningrad, tatu sadurunge, lan Zhukov teka kanggo ngganti dheweke, kanthi tugas mbatalake kutha. Zhukov ora ngrampungake tugas iki.
                      1. +1
                        13 Juli 2018 14:25
                        Kutipan saka vladimirz
                        Lan sadurunge, ing September 12, Hitler wis mutusaké ora kanggo njupuk Leningrad dening badai, nanging kanggo matesi piyambak kanggo mblokir, lan bagéan saka pasukan Jerman wiwit dibusak lan dikirim menyang Moscow ing September 15-16.

                        Ora kabeh cetha banget. GKZH rampung ing Leningrad persis ing wayahe nalika komando GA "Sever" mbuwang pasukane menyang perang final lan nemtokake. Amarga getih saka irung saka Jerman kudu salah siji njupuk kutha, utawa ing paling njupuk posisi paling mupangati ing sawetara dina sing padha kiwa sadurunge wiwitan mundur total 4 TGr.
                      2. +1
                        17 Juli 2018 20:49
                        Sampeyan sofa kita! Lan Hitler ngandhani Stalin utawa Zhukov babagan keputusane tanggal 12 September supaya ora njupuk Leningrad kanthi badai. Kanthi "pencari bebener" kaya ngono, ora perlu tukang palsu pro-Kulon ...
                    3. 0
                      13 Juli 2018 13:32
                      Kutipan: Vladimir 5
                      Stalin enggal ngelingi dheweke lan dikirim G. Zhukov kanggo nylametake kahanan ing cedhak Leningrad

                      Zhukov teka ing Leningrad karo klompok jenderal, sawise Malenkov, sing tanggung jawab kanggo stabil kahanan cedhak Leningrad.
                    4. +1
                      17 Juli 2018 21:15
                      dibandhingake karo G. Gudarian, ahli strategi perang tank,

                      Wiwit kapan Gooderian dadi ahli strategi? Lan apa "perang tank"? Dheweke bakal ngrekrut anak dadi tentara ... ing pangertèn, menyang "Military Review"!
                  3. +2
                    13 Juli 2018 12:28
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Voroshilov uga ana. Lan apa sing menehi dheweke?


                    Inggih, Voroshilov adoh saka Guderian.
                    Dheweke ora bisa diidini mrentah, sing mungkasi "karir".
                2. +4
                  13 Juli 2018 12:25
                  Kutipan: Vladimir 5
                  Masalah Tentara Abang ana ing pimpinan kabeh tautan ing ndhuwur komandan batalyon. Kurang komunikasi, pengintaian, kawruh babagan terrain, mungsuh, lsp. mimpin kanggo pesenan telat lan erroneous, Aku ngandika bab wedi lan masalah liyane ndhuwur. Lan terus-terusan staf komando kita dipotong saka garis ngarep nganti puluhan kilometer, nalika komandan korps G. Gudarian tansah meh ing garis ngarep lan mimpin transfer pasukan lan sarana operasional. Ayo kula menehi conto: 1942 operasi Rzhev-Vyazemsky. ing kono loro wadyabala padha ilang. Panglima tentara kaping 33 njaluk dalan metu saka kuali sing digawe, G. Zhukov ora gelem lan mrentah supaya maju luwih maju. Ing kana, kerugian Tentara Abang nganti 33 yuta pejuang. Mung ing taun 0,8-an, ing wawancara karo Simonov, G. Zhukov ngandhakake yen dheweke ora ngerti babagan pasukan Jerman, mula dheweke ngeyel nyerang lan ora menehi ijin kanggo mundur (lan loro TENTERA DESTROYED) ... Iki yaiku para komandhan sing ora ngerti ... ... Yen komandan M. Efremov luwih proaktif, dheweke bakal mimpin tentara kaping 70 metu saka kuburan lan dheweke dhewe ora kudu nembak awake dhewe. Punika inisiatif ingkang kita rembag. Rincian sing menarik: Kanggo ngilangi komandan tentara 33, G. Zhukov ngirim PO-33, nanging komandan M.G.


                  Sampeyan bener - sajrone umur "marsekal legendaris Kemenangan" ora umum kanggo nganalisa kesalahane, sing biaya sawetara nyawa.
                  Analisa kapisah ditindakake ing sadawane garis Akademi Staf Umum, nanging umume, ing sajarah Perang Dunia II, kita duwe papan kosong sing gedhe kanggo ngevaluasi keputusan sing digawe.
                  Dadi kita percaya yen kabeh "heroik", lali yen kepahlawanan sawetara asring salah ngitung para komandan.
                  1. +7
                    13 Juli 2018 13:40
                    Kutipan: DimerVladimer
                    sak umur "marsekal legendaris saka Victory" iku ora umum kanggo njelasno miscalculations, kang biaya cukup sawetara nyawa.
                    Analisa kapisah ditindakake ing sadawane garis Akademi Staf Umum, nanging umume, ing sajarah Perang Dunia II, kita duwe papan kosong sing gedhe kanggo ngevaluasi keputusan sing digawe.
                    Dadi kita percaya yen kabeh "heroik", lali yen kepahlawanan sawetara asring salah ngitung para komandan.

                    Mbok menawa kabeh bebener babagan kabeh "marshals of Victory" ora kudu digawa menyang masyarakat umum, nanging wis wektune kanggo mbusak kabeh macem-macem sukses exaggerated lan macem-macem capping saka agitasi semi-resmi.
                    Kita duwe cukup arbiter asli saka Kamenangan lan kamenangan mulya nyata, supaya, karo kabeh iki, kita bisa sink kanggo sawetara jenis propaganda bodho.
                3. +1
                  19 Juli 2018 19:13
                  Pak Vladimir 5, jebul angèl anggonmu nampani yèn komandhan Efremov M.G. tetep ing kawah ora amarga wedi marang paukuman, nanging amarga kepinginan kanggo ora ninggalake prajurite lan nampa nasibe. Dheweke mati ing perang, minangka perwira sing jujur.
              2. +1
                12 Juli 2018 22:00
                Kutipan: Alexey R.A.
                Banjur sampeyan bakal seneng tentara Jepang,

                Bisa IDF?
              3. +2
                13 Juli 2018 13:35
                Kutipan: Alexey R.A.
                Banjur sampeyan bakal kaya tentara Jepang, kang tumindak inisiatif saka komandhan divisi mimpin kanggo Gagal saka operasi Imphal - siji saka komandan divisi mandheg nyerang sawetara kilometer saka dalan mung saka posisi Inggris kanggo mburi lan bickered. karo komandhan sawetara dina - mung kanggo nylametake nyawane para putra Yamato. Ing wektu iki, unit mekanik Inggris ninggalake cauldron sing muncul, lan wong-wong sing wis lunga iki mbantu banget kanggo ngalahake Jepang.


                Napa sampeyan mandheg? Ayo padha nliti kahanan kasebut.
                Malah nalika ngrancang operasi, logistik direncanakake kanthi jumlah 60% saka vital, lan replenishment l / s - mung 20%.
                Akibaté, dheweke ora nampa pasokan minimal sing direncanakake.
                Jumlah amunisi lan pasokan panganan 20 dina sing kasedhiya kanggo pasukan diwilang mung kanggo terobosan sing dadakan lan cepet. Yen serangan kasebut nyeret utawa mandheg, pasukan utama tentara, amarga kekurangan pasokan, bakal nemokake posisi sing angel banget ing wilayah mungsuh. Nanging, komando Tentara kaping 15 tanpa syarat percaya karo sukses lan ora nggatekake pertimbangan kasebut.


                Salajengipun, ing awal operasi, pasukan Inggris gedhe ndharat ing mburi, rampung lumpuh malah 60% saka sumber ngrancang.

                Wiwit tanggal 5 Maret, yaiku, sawetara dina sadurunge diwiwiti Operasi U, kedadeyan sing ora dikarepake kedadeyan ing Burma sisih lor. Ing alas ing wilayah Kata, ing sisih wétan kali. Irrawaddy, unit pasukan udhara mungsuh wiwit ndharat siji-sijine. Kanggo pisanan iki dilaporake menyang markas tentara saka markas divisi 15 tanggal 9 Maret. Pasukan terjun payung cepet dilengkapi lapangan udara lan miwiti operasi aktif, utamane ing dalan, sing ndadekake unit mburi Jepang ing posisi sing angel. Kaping pisanan, komando tentara ora bisa ngevaluasi pasukan mungsuh sing nyata ing wilayah iki lan salah percaya yen unit sing dipasang ing kene bakal gampang ngrusak pasukan pendaratan.

                Nanging, ora dinyana-nyana, dadi divisi India kaping 3, sing dumadi saka enem brigade saka papat batalyon. Kajaba iku, divisi kasebut nduweni unit penerbangan dhewe, yaiku: detasemen pesawat tempur-bomber, detasemen pengebom medium, detasemen transportasi lan pesawat komunikasi. Ing tanggal 11 Maret, kekuatan mungsuh tekan 9250 wong, tentara meriem lan kendaraan disebarake.

                Serangan udhara ora mung ndadekake divisi 18 ing posisi kritis, nanging dadi faktor penting kanggo nemtokake prospek pangembangan Operasi U kanggo pasukan utama kabeh Tentara 15. Unit mobil, sing, sawise wiwitan Operasi U, mesthine digunakake kanggo transportasi ing dalan Shvebo-Kaleva, diblokir ing bagean Vunto-Houmalin. Iki nggawe kesulitan kanggo nyedhiyakake pasukan sing maju ing Imphal.


                Nanging, iki diterusake kanthi ora sengaja dening kesalahan lan blunder. Kaping pisanan, amarga tumindak salah saka komandan Resimen Infanteri 214, mungsuh bisa mbalekake salah sawijining posisi kunci ing sisih lor-wétan Tounzan, minangka asil saka Divisi 17 kanthi nyata nambah posisi. Kanggo mbantu dheweke saka Korps kaping 4 dikirim Brigade 37 karo tank(!), Kang wis 18 Maret wiwit operasi nyerang. Kanggo bagean kasebut, divisi kaping 17 uga njupuk langkah kanggo metu saka kuburan (luwih saka 1000 kendaraan lan kendaraan lapis baja). Pertempuran abot dumadi ing dalan gunung.

                Lan ing kene kesalahan kapindho digawe. Komandan divisi 33 Yanagida, nampa instruksi nuntut pasukan perang nganti pungkasan, mung maca tembung pungkasan ing, interpreting minangka mburi operasi. Tanggal 24 Maret, dheweke mrentahake salah sawijining kelompok mogok mundur, mula mbukak dalan kanggo mundur saka divisi 17, sing, kanthi atusan kendaraan lapis baja, tumuju Imphal. Salajengipun, pranyata kerugian kelompok mogok kasebut ing ndhuwur mung 15%.


                Yaiku, divisi kaping 17 dhewe ngluwihi pasukan Jepang ing saubengé (!) Disedhiyakake dening udhara + brigade 37th, kanthi dhukungan tank, ngirim serangan deblocking ... Iku mung apik tenan karo apa upaya Jepang, tanpa pertahanan rudal anti-tank, nahan serangan balik saka mungsuh sing unggul - lan iki diarani kesalahan ... Inggih, uga.
                Wong Jepang ora duwe pasokan - dheweke duwe divisi saka Inggris sing lungguh ing komunikasi. Sanadyan tank utawa artileri lengkap (mung artileri gunung sing entheng lan meh ora ana cangkang ...) - "kesalahan" apik kanggo awake dhewe.

                Banjur teka salah perhitungan. Komandhan divisi Yanagida, amarga perlu kanggo ngisi wadyabala lan sarana, ora wani cepet ngoyak mungsuh mundur menyang Imphal.

                Maneh, tumindak kasebut ditaksir minangka kesalahan - kanthi cara, kanggo nguber mlaku (lan Jepang mung duwe bagal) divisi mekanis (!!) butuh panganan lan paling ora amunisi - sing nulis deskripsi kasebut tanpa ngerti kahanan kasebut. ???
                1. +3
                  13 Juli 2018 16:56
                  Kutipan: DimerVladimer
                  Iku mung apik tenan karo apa efforts Jepang, tanpa pluru anti-tank, nahan counterattacks saka mungsuh unggul - lan iki disebut kesalahane ... Inggih, uga.

                  Mundur kanthi mundhut 15% kanggo Jepang persis kesalahan. Utamane yen sampeyan nganggep manawa iki ora mung gabungan Yanagida:
                  Banjur teka salah pitungan reged. Komandhan divisi Yanagida, amarga perlu kanggo ngisi wadyabala lan sarana, ora wani cepet ngoyak mungsuh mundur menyang Imphal. Kajaba iku, ing tanggal 27 Maret, Yanagida mratelakake panemune marang Panglima Angkatan Darat Mutaguchi babagan kudu nundha Operasi U lan nerusake pertahanan. Dheweke menehi motivasi amarga ora siyap kanggo ngrusak pasukan mungsuh utama ing Imphal lan narik kawigaten yen kahanan ing Lembah Hukaun lan tumindak serangan udhara mungsuh bisa nyebabake kabeh pertahanan Burma Lor ing posisi sing mbebayani. Sauntara kuwi, pasukan utama tentara kasil nyabrang kali. Chindwin. Divisi kaping 31 lan kaping 15, kanthi cepet maju ing Kohima lan sisih lor-wétan Imphal, nyabrang tajem gunung.
                  Komandan tentara, Mutaguchi, nyatakake rasa ora puas karo Yanagida, sing divisi kasebut nduweni peran paling penting ing Operasi Y, lan nuntut supaya perintah kasebut ditindakake.
                  Dadi, sawise sepuluh dina musyawarah, Yanagida mrentahake maju menyang sisih lor kanggo miwiti maneh. Ing wektu iki, pasukan 4 mungsuh mulihake posisi pasukane. Beda karo pesenan sing ketat, tumindak divisi 33 ora dikembangake kanggo kepentingan umum, nanging kanggo nunggu serangan balik mungsuh. Gagasan terobosan cepet menyang Lembah Imphal, sing dibayangake wiwit wiwitan kanthi rencana markas tentara, bledosan kaya gelembung sabun.
                  © Hattori Takushiro
                  10 dina tundha wiwitan. Nentokake, nyerang kritis saka IJA iku mung kasempatan kanggo piye wae nguripake pasang ing ngarep. Lan kabeh iki ditindakake dening komandhan siji.
                  1. 0
                    16 Juli 2018 10:44
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    10 dina tundha wiwitan. Nentokake, nyerang kritis saka IJA iku mung kasempatan kanggo piye wae nguripake pasang ing ngarep. Lan kabeh iki ditindakake dening komandhan siji.


                    Alexey - ayo bali menyang kahanan operasional lan apa "peneliti ing sepi saka kantor mulyo" ora nulis utawa ngrumusake minangka kasalahan.

                    Divisi kasebut nyabrang kali lan pindhah ing sadawane dalan gunung, ngethok dalan lan ninggalake alangan (mlaku lan mules ing dalan gunung - ora ana transportasi! Kajaba gajah ing alas lan bagal ing gunung).
                    Apa divisi kasebut bakal njupuk akeh bagal lan dhewe liwat gunung, ing kahanan jalur gunung lan alas sing ora bisa ditembus?
                    3-4-5 amunisi lan pranata cilik banget.
                    Artileri: saben divisi infantri Jepang saka 8 nganti 12 potong. Senapan gunung 75 mm "jinis 41" (1908) utawa paling apik "jinis 94" (1934) - sing cadangan banget diwatesi amarga kekurangan pasokan - FULL! Lan apa sing dijupuk karo wong-wong mau - rampung ing minggu pisanan saka gelut abot - padha mangan mules, padha njupuk care saka cartridges dening Piece.
                    Njupuk menyang akun kasunyatan sing 4-5 mules dibutuhake kanggo ngeterake gun dhewe, lan ing siji bagal mung 6-8 cangkang kanggo gun gunung.
                    Yaiku, ing wektu sing padha, divisi Jepang mblokir dalan lan mblokir divisi Inggris (!) Ing nomer lan dhukungan, luwih unggul tinimbang pasukan sing ngubengi - lan malah nganggo kendaraan lapis baja (!)

                    Parentah Jêpan nyana yèn divisi Inggris, kang dikubengi, bakal nyerah, kaya sing kedadeyan ing wiwitan perang - nanging iki wis ora dadi bagean sing padha. Pasokan kasebut diatur kanthi udhara. Lan wong Jepang ora duwe kartrid cukup, amarga pasokane dipotong.
                    Ya - kerugian detasemen ana 15% - nanging ora ana kartrid kanggo ngusir serangan kasebut, mula dheweke kepeksa ninggalake dhuwur. Lan ora ana cangkang kanggo mungkasi terobosan Inggris.
                    Lan ora ana cara kanggo nguber - kanthi alasan sing padha. Setengah saka bagal "dipangan" amarga ora ana pasokan.
                    Iki minangka kesalahan ing perencanaan lan pasokan, dudu kegagalan perintah taktik.
                    Kajaba iku:
                    Nganti pungkasan perang, gun lawas 37 mm jinis 41 tetep ing layanan bebarengan karo gun 47 mm (jinis 1). Akèh-akèhé bedhil 47 mm ana ing divisi kapisah saka pemusnah tank. Ing tingkat divisi, tentara Jepang ora ana unit anti-tank.
                    (!)
                    Yaiku, divisi infanteri Jepang tanpa pasokan, tanpa senjata anti-tank, diundang kanggo nguber divisi mekanis Inggris?
                    Pernyataan misi kasebut dadi pegatan saka kasunyatan sing malah komandan divisi eksekutif Jepang nganggep mokal ngirim prajurit sing ora bersenjata menyang pati sing ora ana gunane nganti dheweke nampa amunisi maneh.

                    Senapan gunung 75 mm "jinis 94" - miturut tabel staf, ana siji baterei saben resimen
            3. +4
              13 Juli 2018 09:06
              iki kedaden ing tentara, nanging sampeyan kudu ngerti sing iki nglanggar langsung saka instruksi ing siasat lan kaukum patut. Aku bakal menehi conto - Katukov mundur karo tanke menyang Moskow, ngalahake garwane Guderian kanthi abot lan nahan brigade tank, nanging komisaris sing teka saka Moskow meksa dheweke nyerang dhuwur ing bathuk, ngancam bakal nembak staf komando, lan dheweke. ngerti yen wis ana 2 garis anti-tank.
              Proposal Katukov kanggo nggawe detour ing sadawane lipatan terrain ditolak.
              Banjur komisaris iki bali lan ora kaukum, nanging Stalin pribadi nglarang promosi menyang ndhuwur ing layanan personel nalika ketemu.
              1. 0
                13 Juli 2018 23:19
                Sajarah apik banget. Babagan Katukov, babagan Stalin lan babagan komisaris tanpa jeneng.
                Apa Stalin pribadi ngalang-alangi jeneng komisaris?
                1. 0
                  14 Juli 2018 13:39
                  Aku dudu sejarawan kanggo ngelingi kabeh wong
                  Aku elinga Katukov amarga salah siji saka tanker paling misuwur
                  lan kabeh komisioner aku kelingan 2-3 jeneng
        3. +8
          12 Juli 2018 14:31
          Nanging saiki kabeh Guderians karo Caesars. .... Kepiye sampeyan ora bisa maca juru tulis langsung menyang Hitler ing dina kaping 3. Apa kabar bolt
        4. 0
          12 Juli 2018 16:27
          sampeyan kene kanggo ngadeg bodho lokal
        5. 0
          13 Juli 2018 01:15
          Apa konflik lokal tartamtu?
        6. +1
          13 Juli 2018 17:40
          Quote: ilmuwan
          Biasane jenderal diimbangi dening kepahlawanan massa prajurit biasa - iki Hukum

          Buta aksara / mediocrity iki nyebabake kekalahan Jerman "Agung".
        7. +1
          14 Juli 2018 18:24
          Ing perang utawa konflik lokal apa Tentara Abang (Soviet) dikalahake? Sampeyan kudu njawab kanggo pasar, dear!
          1. 5
            +1
            15 Juli 2018 20:57
            Ing Perang Finlandia 1939-40, dheweke kalah kanthi strategis. Miturut rencana Tentara Abang, dheweke mesthine bisa ngalahake Angkatan Bersenjata Finlandia lan ngedegake kekuwatan Soviet ing Finlandia (sing kedadeyan ing Belarus kulon lan liya-liyane kanthi introduksi Tentara Merah). Pamrentahan Rakyat Finlandia wis siyap lan ngenteni ing Petrozavodsk kanggo pindhah menyang Helsinki. Finns perang bali nepsu lan nyekel Helsinki ditundha (ibukutha asring dibom), nalika dadi cetha yen pamaréntah anyar ora bakal nampa masyarakat Finlandia lan perang gerilya protracted bakal terus. Propaganda Soviet kudu nggawe versi babagan tapel wates. Senajan Finlandia nandatangani prajanjèn perdamaian karo mundhut bagéan saka wilayah, padha tetep kamardikan saka negara. Otak-otak PPR kebak kita, ora kabeh wong bisa ngerti sanajan SD ...
            1. +3
              16 Juli 2018 10:49
              Kutipan: Vladimir 5
              Miturut rencana Tentara Abang, dheweke mesthine bisa ngalahake Angkatan Bersenjata Finlandia lan ngedegake kekuwatan Soviet ing Finlandia (sing kedadeyan ing Belarus kulon, lan liya-liyane kanthi introduksi Tentara Merah).

              Rencana kanggo njupuk Finlandia ing studio! eseman
              Kutipan: Vladimir 5
              Rencana lan perang kanggo aneksasi Finlandia digagalaké amarga penolakan kuat saka Angkatan Bersenjata Finlandia. Propaganda Soviet kudu nggawe versi babagan tapel wates.

              Nalika rampung prajanjèn perdamaian, wadyabala Finlandia dikalahaké, siji-sijine garis pertahanan dirusak nganti ambane, lan dalan menyang Helsinki dibukak. Lan USSR nduweni kekuatan kanggo nerusake perang.
              Lan aja ngomong babagan tekanan saka Sekutu. Yen meksa iki wis, ora ana sing bakal nyegah USSR kanggo nyekel Finlandia ing Juni 1940. Nalika "penjamin" kamardikan Finlandia padha mikir carane kanggo urip piyambak.
            2. +2
              17 Juli 2018 20:44
              Kutipan: Vladimir 5
              Ing Perang Finlandia 1939-40, dheweke kalah kanthi strategis

              Dheweke menang kanthi strategis kanthi nyurung wates negara adoh saka Leningrad, sing pungkasane bisa njaga kutha kasebut.
              Kutipan: Vladimir 5
              Kita pancen kebak karo otak PPR sing ...

              Otak sampeyan pancen crammed, ora jelas kenapa, yen ing urusan militer sampeyan ora ngerti apa-apa, ing tingkat strategis mesthi!
        8. -1
          3 September 2018 21:41
          Ilmuwan! Lan sampeyan, mesthi, minangka pamenang Nobel, ing ngendi Stalin lan jenderal-jenderal ing ngarep sampeyan.
        9. 0
          2 Oktober 2018 18:21
          Prajurit lan rakyat, sanajan Stalin, nambah produksi apa sing dibutuhake, mindhah pasukan lan nggawe atusan eselon, sing ora dingerteni Stalin. Miturut sawetara sing ngerti, saben dina dheweke ngatur pesta karo kaviar nanas lan grouse hazel. Para komandhan mimpin wadyabala menyang sisih wetan, amarga bumi bunder ing pirang-pirang pesawat lan bisa mlebu mungsuh saka mburi. Nanging prajurit lan tank, sanajan komandan lan jenderal, maju lan mateni bayonet. Iki sedulurku nalika perang Kursk dadi komandan batalyon tank. Ora kelingan dina. Nanging dheweke kandha yen dheweke wis nampa prentah supaya ndhelikake ing alas lan ora tetep metu, ora nuduhake inisiatif, nanging ngenteni pesenan. Umumé, ana steppe sing lurus kaya meja. Nanging banjur ana slope. Lan banjur tank Jerman nyopir menyang lapangan iki. Tank gedhe ana ing ngarep, lan sing luwih cilik ing mburi, infantri ngetutake tank kasebut. Bareng tank Jerman tekan tengah lapangan ing ndhuwure, ana sing nggereng lan nabrak macan ngarep. Menara kasebut diunekake lan macan kasebut dibalik. Ora ana sing metu saka iku. Banjur sawise sawetara liyane iki mabur, minangka kenek tank, supaya crumbled menyang bêsik, kaya digawe saka karton. Ing kene tank mandheg lan wiwit mundur liwat bukit. Sanalika dheweke lunga, pesawat mabur lan miwiti ngebom ing kana, Katyusha wis kerja ing kene. Sawisé pesawat mangkat, lan para pejuang ditinggal ing udhara, ana perwira teka ing mobil lan menehi dhawuh. Nalika iku wis ana serangan dening tank. Nanging ora ana cara kanggo drive liwat wilayah ngendi Jerman padha. Ing endi-endi ana kawah lan piranti kobong. Aku kudu nyimpang. Kita nyopir 50 km tanpa ketemu wong Jerman. Kita mandheg, amarga infanteri tiba. Lan kabeh wong kesel. Dheweke takon - kepiye carane ngalahake tank Jerman? Dheweke nanggapi karo cangkang termite. Padha diobong liwat tank. A jotosan lan bolongan ing tank, banjur bledosan.
          1. 5
            -1
            7 Oktober 2018 21:17
            Inggih rampung, sampeyan gedhe (mbokmenawa amarga andhap asor saka sadulur sampeyan marang, amarga sampeyan pancene ana), Glavlit bakal print, bakal ana ragad. Mulai nulis versi lengkap, kaya korps tank kabeh Jerman ing tong sampah ... Dheweke janji bakal nambah biaya ...
  2. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  3. +4
    12 Juli 2018 06:07
    Matur suwun!
    Ana sawetara TCTerms karo aku ora setuju, nanging iki wusana kanggo dialog apik ing komentar, kang uga plus!
  4. +8
    12 Juli 2018 06:11
    kanggo break liwat pertahanan mungsuh. Rotmistrov mutusake kanggo ngremukake mungsuh kanthi serangan tank gedhe ing wilayah sing sempit, mutusake kanggo mbuwang papat brigade tank lan resimen bedhil sing bisa diluncurake ing kana kanthi interval sing sithik.

    dadi sapa sing kudu disalahake? Vasilevsky utawa Rotmistrov?
    DIPERLUKAN TANGGUNG "MITRA" SING BISA ING SITUASI KANG - KANGGO BREAKTHROUGH UTAWA ARAH SIMPLE SAKA BAGIAN LAIN KURSK DUGA. KORBAN.
    main catur dudu urip.
    nanging banjur ora ana liyane
    1. + 14
      12 Juli 2018 10:05
      Kutipan: antivirus
      dadi sapa sing kudu disalahake? Vasilevsky utawa Rotmistrov?


      Rotmistrov "ditunjuk" kanggo nyalahke. Ing kekalahan nyata saka Pengawal 5. TA diselidiki dening komisi khusus sing dipimpin dening Malenkov. Rotmistrov mbela Vasilevsky. Nanging nganti pungkasan perang Rotmistrov ana ing isin karo Stalin.
      1. +5
        12 Juli 2018 11:35
        Kutipan: VIT101
        Kutipan: antivirus
        dadi sapa sing kudu disalahake? Vasilevsky utawa Rotmistrov?


        Rotmistrov "ditunjuk" kanggo nyalahke. Ing kekalahan nyata saka Pengawal 5. TA diselidiki dening komisi khusus sing dipimpin dening Malenkov. Rotmistrov mbela Vasilevsky. Nanging nganti pungkasan perang Rotmistrov ana ing isin karo Stalin.

        Kaping pisanan, Rotmistrov arep ditembak. Vasilevsky lolos kanthi nyabut sauntara jabatan Perwakilan Markas. Senajan idea saka counterattack ing bathuk korps tank maju kagungane. Nalika ngrembug rencana, Stalin takon apa ora bakal luwih logis kanggo nyerang ing flank, Vasilevsky mekso sing bakal crushed kabeh wong karo tank. Lan spesialis iki kanggo uncalan topi (utawa luwih, mayit) karo Stalin ana ing antarane komandan paling kinasih nganti pungkasan perang.
        1. + 10
          12 Juli 2018 18:16
          Quote: Kapten Pushkin
          Lan spesialis iki kanggo uncalan topi (utawa luwih, mayit) karo Stalin ana ing antarane komandan paling kinasih nganti pungkasan perang.

          A.M. Vasilevsky nindakake operasi serangan strategis Manchurian, sing diakoni minangka meh becik. Dheweke uga pantes diajeni. Sanajan ana cukup wektu kontroversial ing tumindak Front Voronezh. "Urusan militer gampang lan gampang diakses dening pikiran sing sehat. Nanging berjuang iku angel."
      2. +3
        12 Juli 2018 12:06
        Kutipan: VIT101
        nganti pungkasan perang, Rotmistrov ana ing aib karo Stalin.

        Nanging banjur ana Khrushchev, "lan ing ngendi Nikita Sergeyevich sing dikasihi, ana kamenangan!"
        1. +4
          12 Juli 2018 12:29
          Kutipan saka iouris
          Nanging banjur ana Khrushchev, "lan ing ngendi Nikita Sergeyevich sing dikasihi, ana kamenangan!"

          Ya ... patine Vatutin padha karo kalbu jagung ... Nominal dheweke mati amarga tatu sing ditindakake ing upashnik, tiba ing penyergapan. Nanging nyatane ... Nikitka nyoba banget ..
    2. +1
      12 Juli 2018 10:33
      Ing wayah sore tanggal 10 Juli 1943, komando Front Voronezh ditampa dhawuh saka Markas Komando Tinggi kanggo nindakake serangan balik marang klompok pasukan Jerman sing maju ing arah Prokhorovka. Kanggo maksud iki, Tentara Pengawal 5 saka Letnan Jenderal A. S. Zhadov lan Tentara Tank Pengawal 5 saka Letnan Jenderal Pasukan Tank P. A. Rotmistrov ditransfer saka cadangan Steppe Front menyang Front Voronezh. Tentara Tank Pengawal kaping 5 minangka tentara tank pertama kanthi komposisi seragam. Pembentukan kasebut diwiwiti tanggal 10 Februari 1943, lan ing wiwitan Peperangan Kursk, ditugasake ing wilayah Ostrogozhsk (wilayah Voronezh). Tentara kasebut kalebu korps tank kaping 18 lan 29 lan korps mekanik pengawal kaping 5.

      Bet...
      1. 0
        12 Juli 2018 12:46
        Stalin?

        mulus ning kertas...

        Vasilevsky lan Rotmistrov bisa menehi prentah - nyerang ONLY ing tingkat pangerten prajurite.
        apa instruktur politik (ChVS, etc.) setuju karo pesenan?
        1. +7
          12 Juli 2018 15:37
          Nanging mung I.V. Stalin ing Markas?
          10 Juli 1941 - 17 Februari 1945
          Ketua Stalin
          komposisi Timoshenko, Zhukov, Budyonny, Voroshilov, Shaposhnikov, Molotov.
          Vatutin lan Khrushchev "cepet-cepet nyerang" sanajan sadurunge perang diwiwiti!
          Fitur utama Pertempuran Kursk, sing mbedakake saka operasi liyane ing Perang Donya II, yaiku ing kene, kanggo pisanan ing rong taun wiwit serangan Nazi Jerman ing USSR, komando Soviet nemtokake kanthi bener. arah saka serangan strategis utama pasukan Jerman lan ngatur kanggo nyiapake ing advance.
          Ing Course saka nganalisa kahanan ing ngarep Tengah lan Voronezh ing spring saka 1943, adhedhasar informasi ditularaké dening intelijen Inggris, uga nyekeli game strategis short-term ing Staff Umum ing April 1943, iku dianggep. sing cedhak Kursk sing komando Jerman bakal nyoba kanggo mbales kanggo "boiler" Stalingrad.
          Sajrone rembugan babagan rencana kanggo nglawan serangan Jerman, anggota Staf Umum lan anggota Markas ngusulake rong pilihan kanggo kampanye musim panas taun 1943. Salah sijine yaiku nglakokake serangan preemptive sing kuat marang pasukan Jerman sanajan sadurunge wiwitan serangan. , ngalahake wong-wong mau ing posisi penyebaran, lan banjur pindhah menyang serangan nemtokake dening pasukan saka limang ngarep supaya cepet tekan Dnieper.
          Kapindho nyedhiyakake patemon pasukan Jerman maju kanthi pertahanan sing disiapake sadurunge, dilengkapi karo meriem akeh, supaya bisa ngetokake pasukane ing perang pertahanan lan banjur nyerang kanthi pasukan anyar saka telung front.
          Panyengkuyung paling semangat ing versi pisanan kampanye yaiku komandan Front Voronezh N. Vatutin lan anggota dewan militer N. Khrushchev, sing njaluk nguatake ngarepe kanthi siji lengen lan siji tank. tentara supaya bisa nyerang ing pungkasan Mei. Rencana kasebut didhukung dening wakil Stavka A. Vasilevsky.
          Pilihan kapindho iki didhukung dening printah saka Front Tengah, sing rightly pitados bilih serangan preemptive bakal diiringi dening mundhut abot saka pasukan Soviet, lan cadangan akumulasi dening pasukan Jerman bisa digunakake kanggo nyegah pangembangan serangan kita lan ngirim. counterattacks kuat sak iku.
          Masalah iki ditanggulangi nalika panyengkuyung opsi kapindho didhukung dening G. Zhukov, sing nyebut skenario pisanan "versi anyar musim panas 1942", nalika pasukan Jerman ora mung nolak serangan Soviet sing durung wayahe, nanging bisa uga. ngubengi akèh-akèhé pasukan Sovyèt lan mlebu ruang operasional kanggo nyerang Stalingrad. I. Stalin, ketoke yakin karo argumentasi sing cetha, njupuk sisih strategi pertahanan.
          1. +8
            12 Juli 2018 17:40
            Aku ora ngomong babagan kabeh kampanye 43 g, nanging miturut taktik perang Kursk - "Sampeyan, ing titik, luwih ngerti ngendi kanggo counterattack, etc."
            nanging babagan pusat tahanan sauntara, dheweke nggawe dheweke guilty kanggo kabeh ("wong mati ora duwe isin"), lan urip sawise pati - kabungahan njupuk claims adoh saka awake.
            1. +6
              12 Juli 2018 17:47
              Tanggung jawab ing papan kasebut ana ing Vatutin lan Khrushchev! Lan sanalika sawise perang, padha nyoba kanggo nggawe Rotmistrov pungkasan! Lan dheweke kudu nulis surat sing misuwur -
              Yen penerbangan kita sajrone Perang Patriotik, miturut data taktik lan teknis, terus maju, ngasilake pesawat sing luwih maju, mula sayangé, iki ora bisa dikandhakake babagan tank kita.
              Saiki tank T-34 lan KV wis ilang Panggonan pisanan, kang padha duwe hak antarane nawakke saka negara perang ing dina pisanan perang.
              Mbalik ing Desember 1941, aku njupuk instruksi rahasia saka komando Jerman, sing ditulis kanthi basis tes lapangan sing ditindakake dening Jerman saka tank KV lan T-34 kita.
              Minangka asil saka tes kasebut, instruksi kasebut ditulis, kira-kira, kaya ing ngisor iki: tank Jerman ora bisa nindakake perang tank karo tank KV lan T-34 Rusia lan kudu nyegah pertempuran tank. Nalika ketemu karo tank Rusia, dianjurake kanggo ndhelikake ing mburi artileri lan nransfer tumindak unit tank menyang sektor liyane ing ngarep.
              Lan, pancen, yen kita ngelingi perang tank kita ing taun 1941 lan 1942, mula bisa diarani yen Jerman biasane ora melu perang karo kita tanpa bantuan saka cabang liyane saka angkatan bersenjata, lan yen padha nindakake, banjur karo a macem-macem kaunggulan ing jumlah tank, sing ora angel digayuh ing taun 1941 lan 1942.
              Ing basis saka tank T-34 kita - tank paling apik ing donya ing awal perang, Jerman ing 1943 ngatur kanggo gawé tank T-U malah luwih maju, "Panther"), kang nyatane salinan saka kita. Tank T-3, kanthi cara dhewe, kualitas luwih dhuwur tinimbang tank T-34, lan utamane babagan kualitas senjata.
              Minangka patriot semangat pasukan tank, aku njaluk sampeyan, Comrade Marshal saka Uni Soviet, kanggo break konservatisme lan arrogance saka desainer tank lan buruh produksi lan, kanthi kabeh akutness, mundhakaken pitakonan saka produksi massal ing mangsa 1943. tank anyar sing luwih unggul ing kualitas tempur lan desain desain saka jinis tank Jerman sing wis ana.
              Kajaba iku, aku njaluk sampeyan nambah peralatan unit tank kanthi cara evakuasi.
              Mungsuh, minangka aturan, ngevakuasi kabeh nawakke wrecked, lan tanker kita asring sangsoro saka kesempatan iki, minangka asil kang kita kelangan akèh ing syarat-syarat Recovery tank. Ing wektu sing padha, ing kasus nalika medan perang tank tetep karo mungsuh kanggo wektu tartamtu, repairmen kita tinimbang tank wrecked nemokake tumpukan shapeless saka logam, wiwit taun iki mungsuh, ninggalake paprangan, jotosan munggah kabeh kita. tank rusak.
              1. +4
                12 Juli 2018 18:34
                Kutipan saka hohol95
                Lan sanalika sawise perang, padha nyoba kanggo nggawe Rotmistrov pungkasan!

                Lho, kok ndadak ekstrim? Dheweke pancen mateni Pengawal 5 ing kana. Ing kana dheweke uga dibantu dening Jenderal Krasovsky, sing "ing Juli 12 ngirim serangan bom sistematis marang pasukan meh kabeh tentara sing nyerang." Umumé, 2 VA cedhak Kursk ora "nganti par". Iki uga kedadeyan karo wong Jerman, nanging "kurang kerep."
              2. + 10
                12 Juli 2018 20:24
                Kutipan saka hohol95
                Minangka patriot semangat pasukan tank, aku njaluk sampeyan, Comrade Marshal saka Uni Soviet, kanggo break konservatisme lan arrogance saka desainer tank lan buruh produksi lan, kanthi kabeh akutness, mundhakaken pitakonan saka produksi massal ing mangsa 1943. tank anyar sing luwih unggul ing kualitas tempur lan desain desain saka jinis tank Jerman sing wis ana.

                Oh ya ... terjemahan sampurna saka panah. Desainer tank, mesthi, kudu disalahake amarga komandan tentara ngluncurake serangan lintas negara nglawan pertahanan mungsuh sing durung ditelusuri tanpa pengintaian lan persiapan artileri. Rotmistrov, sanajan karo klompok artileri jarak jauh sing dipasang karo howitzer 203 mm, ora bisa nggawe kerjasama.
                Yen 18 lan 29 mk duwe T-55 utawa T-72, asil bakal padha. Batalyon-by-batalyon mlebu ing perang langsung ing bedhil anti-tank Jerman unsuppressed ... bakal ngobong kanthi cara sing padha.
                Mulane Katukov nemokake keberanian kanggo nguripake IVS kanthi panjaluk kanggo mbatalake serangan sing ora disiapake, nanging Rotmistov ora? Apa nyegah Pengawal 5. TA njaluk ing pertahanan - carane dheweke nindakake dina sabanjuré?
            2. +5
              13 Juli 2018 14:19
              Kutipan: antivirus
              Aku ora ngomong babagan kabeh kampanye 43 g, nanging miturut taktik perang Kursk - "Sampeyan, ing titik, luwih ngerti ngendi kanggo counterattack, etc."
              nanging babagan pusat tahanan sauntara, dheweke nggawe dheweke guilty kanggo kabeh ("wong mati ora duwe isin"), lan urip sawise pati - kabungahan njupuk claims adoh saka awake.

              Kaluputan utama Stalin yaiku kadhangkala dheweke nglebokake wong ing posisi penting sing ora siap lan ora bisa nindakake tugas fungsional.
              Zhukov padha dadi komandan brigade ing taun 1939, ing taun 1940 dadi komandan distrik militèr Kyiv, lan ing taun 1941 pangareping Staff Umum, senadyan kasunyatan sing Zhukov wis tau makarya ing markas lan ora predisposition kanggo iki. Kathah ingkang dipuntudhuh Stalin ing periode pra-perang lan ing periode awal perang, iku bakal luwih logis kanggo saiki Zhukov.
              1. +5
                13 Juli 2018 14:55
                Quote: Kapten Pushkin
                Kaluputan utama Stalin yaiku kadhangkala dheweke nglebokake wong ing posisi penting sing ora siap lan ora bisa nindakake tugas fungsional.

                Nanging kekurangan staf ...
                Sampeyan nuntut supaya kita ngganti Kozlov karo wong kaya Hindenburg. Nanging sampeyan kudu ngerti yen kita ora duwe Hindenburgs ing cadangan.

                Ing wutah sadurunge perang Tentara Abang, bab paling ala ora wutah ing jumlah personel. Sing paling awon yaiku wutah ing jumlah sambungan:
                Wiwit tanggal 01 Januari 1937, Tentara Abang duwé 44 personel, 4 campuran, 35 teritorial, 3 peternakan kolektif lan 11 SD SD. Total - 97 divisi.
                Wiwit Desember 1940, Tentara Abang duwe 97 divisi personel, 9 divisi personel, 10 divisi personel, lan 72 divisi personel. total - 188 bagean.
                Lan proses wutah ora mandheg ana - ing ngarep ana pembentukan rong puluh siji MK ing musim semi taun 1941.
                Ing paralel, jumlah korps lan tentara saya tambah akeh. Lan kabeh negara anyar iki kudu diisi. Lan cadangan personel Tentara Abang tetep saka wektu-wektu nalika ana 20 divisi personel lan luwih saka 60 divisi teritorial (kualitas staf komando sing paling apik).
                Lan kabeh iki superimposed dening wektu suwene complacency, carelessness, eyewash lan ngaso ing laurels saka Civil, pungkasan karo debriefing angel bebarengan Soviet-Finnish lan rawuh saka Tymoshenko. Tentara Abang wiwit ditarik metu saka rawa - nanging proses iki rumit lan alon. Ing kene, contone, asil latihan tempur ZAPOVO kanggo mangsa mangsa 40/41, dikirim menyang Tymoshenko:
                "Sajrone 4 sasi kepungkur, Okrug wis nindakake kegiatan ing ngisor iki kanggo nglatih perwira lan staf senior:" (bla-bla-bla dhaptar acara rong kaca) lan ukara ing ngisor iki nguwasani kabeh iki:
                "Akibat saka kabeh kegiatan kasebut, latihan operasional para perwira senior saya tambah akeh lan dianggep biasa-biasa wae."
                Sawise iku, kabeh ora kalah ayu.
                "Infantry.
                ...
                Kesimpulan: unit lan formasi distrik, ngrampungake syarat sampeyan kanggo koordinasi perusahaan lan batalyon, cukup siap kanggo ngrampungake misi tempur sing gampang "

                "Persiapan unit lan subunit mortir biasa-biasa wae, kajaba 24 omb, sing persiapane kurang. Persiapan artileri resimen 45 lan 76 biasa-biasa wae.
                ...
                Latihan tembakan lan inspeksi artileri sing ditindakake nuduhake yen artileri divisi saka Distrik kasebut biasa-biasa wae kanggo nindakake misi tempur ing jinis pertempuran utama.
                ...
                Latihan resimen ARGC biasa-biasa wae, kajaba 311 paus lan 318 kesenjangan RGK, sing latihane kurang.
                © Ulanov
                1. +1
                  16 Juli 2018 12:21
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Kaluputan utama Stalin yaiku kadhangkala dheweke nglebokake wong ing posisi penting sing ora siap lan ora bisa nindakake tugas fungsional.
                  Nanging kekurangan staf ...


                  Penasaran saka ngendi kekurangan personel - pira komandan, komandan divisi ditindhes 1935-1945:
                  Marshals - 4 wong
                  Panglima pangkat 1 - 5 wong
                  Panglima pangkat 2 - 10 wong
                  Comcors - 59 wong (!!!)
                  Panglima divisi - 158 wong (!!!)
                  Kombrigs - 337 wong (!!!)
                  Akèh-akèhé ditembak, akèh-akèhé - kanthi ilegal lan tanpa dosa - mung sawetara wong sing slamet lan bali menyang tentara nalika perang.

                  Paranoid - dheweke rampung mati personel militèr, Empu personel keluwen saka komisaris paling dhuwur, gagal (sing anyar ora ngerti carane perang lan sinau ing dalan), wedi njupuk inisiatif.
                  1. +2
                    16 Juli 2018 13:09
                    Kutipan: DimerVladimer
                    Umume ditembak, mayoritas - kanthi ilegal lan tanpa salah

                    Pengulangan delusional diwenehake marang mitos liberal sing dikalahake.
                    Kutipan: DimerVladimer
                    Paranoid - dheweke rampung mati personel militèr, Empu personel keluwen saka komisaris paling dhuwur, gagal (sing anyar ora ngerti carane perang lan sinau ing dalan), wedi njupuk inisiatif.

                    Liyane exhaust kawulo liberal.
                    Marang kula, dear, carane, nalika deploying Tentara saka 500000 kanggo 3,5 yuta, kanggo njaga paling ora tingkat awal saka latihan pertempuran?
                    Kapindho, ing ngendi sampeyan entuk informasi sing "bener" babagan para komandan sing ora duwe wulu putih lan tanpa pangecualian?
                    Mungkin iku ora worth lying, saiki iku ora wiwitan 90. nalika kabeh linden iki isih ana sawetara makna.
                    Saiki ayo pindhah menyang sumber asli. 19.09.1938/6/1937, kepala departemen 1938 UKNS (Kantor Komando lan Staf Komando) Tentara Merah, Kolonel Shiryaev, diwenehi Wakil Komisaris Pertahanan Rakyat E.A. taun. Dokumen kasebut disimpen ing RGVA, dana 37 837, inventaris 10, file 142, lembar 93. Dokumen iki diterbitake ing Jurnal Sejarah Militer kanggo taun 1993. No. 1. kaca 56. Nyatakake: ing taun 1937, 20 wong dipecat, ing taun 643, 1938 wong dipecat. Jumlah angka kasebut yaiku 16. Iki asale saka legenda babagan 118 ewu sing dieksekusi.
                    http://ruspolitica.ru/post/mif-o-repressiyah-v-kr
                    asnoy-armii/
                    1. +1
                      17 Juli 2018 10:24
                      Quote: Swordsman

                      Pengulangan delusional diwenehake marang mitos liberal sing dikalahake.


                      Iki dudu mitos - iki bebener sing sedhih babagan purges ing tentara lan dhaptar jeneng sapa, ing ngendi lan kapan ditembak utawa dilayani utawa direhabilitasi.
                      wacanen dhewe yen ana sing kudu dibantah, Pak Denier:
                      Pay manungsa waé menyang jeneng 114 ing dhaftar - sing tau repressed lan bali menyang tentara

                      Panglima sing ditindhes (1937-1938)
                      1 Alafuso, Mikhail Ivanovich
                      2 Appoga, Ernest Fritsevich
                      3 Bazilevich, Georgy Dmitrievich
                      4 Batorsky, Mikhail Alexandrovich
                      5 Bogomyagkov, Stepan Nikolaevich
                      6 Bondar, Georgy Iosifovich
                      7 Bryanskikh, Pyotr Alekseevich
                      8 Weiner, Leonid Yakovlevich
                      9 Vasilenko, Matvey Ivanovich
                      10 Voskanov, Gaspar Karapetovich
                      11 Gailit, Jan Petrovich
                      12 Garkavy, Ilya Ivanovich
                      13 Gekker, Anatoly Ilyich
                      14 Germanovich, Markian Yakovlevich
                      15 Gittis, Vladimir Mikhailovich
                      16 Gorbachev, Boris Sergeevich
                      17 Gribov, Sergey Efimovich
                      18 Gryaznov, Ivan Kensorinovich
                      19 Efimov, Nikolai Alekseevich
                      20 Sonberg, Jean Fritsevich
                      21 Ingaunis, Felix Antonovich
                      22 Kalmykov, Mikhail Vasilievich
                      23 Kovtyukh, Epifan Iovich
                      24 Kosogov, Ivan Dmitrievich
                      25 Krivoruchko, Nikolai Nikolaevich
                      26 Kuibyshev, Nikolai Vladimirovich
                      27 Kutyakov, Ivan Semenovich
                      28 Lavrov, Vasily Konstantinovich
                      29 Lapin, Albert Yanovich
                      30 Levichev, Vasily Nikolaevich
                      31 Lepin, Eduard Davydovich
                      32 Lisovsky, Nikolai Vasilievich
                      33 Longva, Roman Voitsekhovich
                      34 Mager, Maxim Petrovich
                      35 Mezheninov, Sergey Alexandrovich
                      36 Mulin, Valentin Mikhailovich
                      37 Neiman, Konstantin Avgustovich
                      38 Petin, Nikolai Nikolaevich
                      39 Primakov, Vitaly Markovich
                      40 Pugachev, Semyon Andreevich
                      41 Putna, Vitovt Kazimirovich
                      42 Sazontov, Andrey Yakovlevich
                      43 Sangursky, Mikhail Vladimirovich
                      44 Smolin, Ivan Ivanovich
                      45 Sokolov, Vladimir Nikolaevich
                      46 Stepanov, Maxim Osipovich
                      47 Storozhenko, Alexey Alekseevich
                      48 Stutska, Kirill Andreevich
                      49 Tkachev, Ivan Fedorovich
                      50 Todorsky, Alexander Ivanovich
                      51 Turovsky, Semyon Abramovich
                      52 Ugryumov, Leonty Yakovlevich
                      53 Uritsky, Semyon Petrovich
                      54 Feldman, Boris Mironovich
                      55 Fesenko, Dmitry Semenovich
                      56 Khakhanyan, Grigory Davidovich
                      57 Khripin, Vasily Vladimirovich
                      58 Tchaikovsky, Kasyan Alexandrovich
                      59 Eideman, Robert Petrovich

                      komandan (paling akeh ditindhes 1937-1940)
                      1 Alksnis, Jan Janovich
                      2 Anders, Alexander Pavlovich
                      3 Andriyashev, Leonid Prokofievich
                      4 Aplok, Yuri Yurievich
                      5 Artemenko, Nikolai Filippovich
                      6 Artemyev, Konstantin Petrovich
                      7 Atoyan, Hakob Tatevosovich
                      8 Bazhanov, Nikolai Nikolaevich
                      9 Bazenkov, Boris Ilyich
                      10 Bakshi, Mikhail Markovich
                      11 Balakirev, Alexey Fedorovich
                      12 Bakhrushin, Alexander Mikhailovich
                      13 Belitsky, Semyon Markovich
                      14 Bely, Semyon Osipovich
                      15 Bergoltz, August Ivanovich
                      16 Bergstrom, Walter Karlovich
                      17 Blazhevich, Joseph Frantsevich
                      18 Bloomberg, Jean Karlovich
                      19 Bobrov, Boris Iosifovich
                      20 Bobrov, Nikolai Mikhailovich
                      21 Bokis, Gustav Gustavovich
                      22 Borisenko, Anton Nikolaevich
                      23 Buachidze, Fedor Moiseevich
                      24 Bukshtynovich, Mikhail Fomich
                      25 Butyrsky, Vasily Petrovich
                      26 Vakulich, Pavel Ivanovich
                      27 Vasentsovich, Vladislav Konstantinovich
                      28 Vasilevich, Ivan Ivanovich
                      29 Vasiliev, Fedor Vasilievich
                      30 Vasilchenko, Nikolai Nikolaevich
                      31 Vezirov, Gambay Mamed oglu
                      32 Ventsov-Krants, Semyon Ivanovich
                      33 Volpe, Abram Mironovich
                      34 Vorozheikin, Grigory Alekseevich
                      35 Garf, Wilhelm Evgenievich
                      36 Georgadze, Valerian Pavlovich
                      37 Germonius, Vadim Eduardovich
                      38 Glukhov, Mikhail Ivanovich
                      39 Golovkin, Vasily Grigorievich
                      40 Gonin, Vasily Matveevich
                      41 Gorbunov, Mikhail Alekseevich
                      42 Grigoriev, Pyotr Petrovich
                      43 Grushetsky, Vladislav Florianovich
                      44 Davidovsky, Yakov Lvovich
                      45 Danenberg, Evgeniy Evgenievich
                      46 Demichev, Mikhail Afanasyevich
                      47 Derevtsov, Sergey Ivanovich
                      48 Dikalov, Evgeniy Petrovich
                      49 Dobrovolsky, Viktor Petrovich
                      50 Eliseev, Alexey Borisovich
                      51 Zamilatsky, Grigory Savvich
                      52 Zinoviev, Ivan Zinovievich
                      53 Zyuz-Yakovenko, Yakov Ivanovich
                      54 Inno, Alexander Alexandrovich
                      55 Kazansky, Evgeniy Sergeevich
                      56 Kalnin, Karl Ivanovich
                      57 Kapulovsky, Ivan Dmitrievich
                      58 Karklin, Ivan Ivanovich
                      59 Karpov, Mikhail Petrovich
                      60 Kassin, Grigory Iustinovich
                      61 Kaufeldt, Fedor Petrovich
                      62 Kwiatek, Kazimir Frantsevich
                      63 Kilvein, Georgy Yakovlevich
                      64 Klimovich, Anthony Karpovich
                      65 Klysheiko, Franz Antonovich
                      66 Knyagnitsky, Pavel Efimovich
                      67 Kozhevnikov, Alexander Trofimovich
                      68 Kozitsky, Alexander Dmitrievich
                      69 Korolev, Dmitry Karpovich
                      70 Kotov, Nikolai Yakovlevich
                      71 Kokhansky, Vladislav Stanislavovich
                      72 Kraft, Eduard Eduardovich
                      73 Kruchinkin, Nikolai Kuzmich
                      74 Kuleshov, Alexander Demyanovich
                      75 Kutateladze, Georgy Nikolaevich
                      76 Kuchinsky, Dmitry Alexandrovich
                      77 Lazarevich, Vladimir Salamanovich
                      78 Lapin, Vasily Konstantinovich
                      79 Laur, Zhan Ivanovich
                      80 Lepin, Andrey Genrikhovich
                      81 Litvinov, Nikolai Nikolaevich
                      82 Lopatin, Vsevolod Nikolaevich
                      83 Lukirsky, Sergei Georgievich
                      84 Magon, Erman Yakovlevich
                      85 Maksimov, Ivan Fedorovich
                      86 Malofeev, Vasily Ivanovich
                      87 Malyshev, Alexander Kuzmich
                      88 Maslov, Konstantin Vasilievich
                      89 Mednikov, Mikhail Lazarevich
                      90 Melik-Shakhnazarov, Andrey Pavlovich
                      91 Melkumov, Yakov Arkadevich
                      92 Murzin, Dmitry Konstantinovich
                      93 Nikitin, Semyon Vasilievich
                      94 Nikiforov, Leonid Ivanovich
                      95 Nikonov, Alexander Matveevich
                      96 Ovchinnikov, Georgy Ivanovich
                      97 Olshansky, Mikhail Mikhailovich
                      98 Olshevsky, Thaddey Ivanovich
                      99 Onufriev, Ivan Andreevich
                      100 Orlov, Alexander Grigorievich
                      101 Pavlov, Alexander Vasilievich
                      102 Panin, Ivan Vasilievich
                      103 Pashkovsky, Konstantin Kazimirovich
                      104 Peremytov, Alexey Makarovich
                      105 Poga, Jean Janovich
                      106 Pogrebnoy, Vasily Semenovich
                      107 Podlas, Kuzma Petrovich
                      108 Pokus, Yakov Zakharovich
                      109 Rakitin, Nikolai Vasilievich
                      110 Raudmets, Ivan Ivanovich
                      111 Rink, Ivan Alexandrovich
                      112 Rogalev, Fedor Fedorovich
                      113 Rogovsky, Nikolai Mikhailovich
                      114 Rokossovsky, Konstantin Konstantinovich
                      115 Rokhi, William Yurievich
                      116 Rubinov, Yakov Grigorievich
                      117 Sablin, Yuri Vladimirovich
                      118 Savitsky, Sergey Mikhailovich
                      119 Svechin, Alexander Andreevich
                      120 Semenov, Nikolai Grigorievich
                      121 Sergeev, Evgeniy Nikolaevich
                      122 Sergeev, Ivan Pavlovich
                      123 Serdich, Daniel Fedorovich
                      124 Sidorenko, Vladimir Semenovich
                      125 Sokolov-Sokolovsky, Pyotr Lukich
                      126 Sokolov, Fedor Georgievich
                      127 Spilnichenko, Semyon Avvakumovich
                      128 Stepnoy-Spizharny, Konstantin Ivanovich
                      129 Stigga, Oscar Ansovich
                      130 Suprun, Kuzma Kharitonovich
                      131 Talkovsky, Alexander Alexandrovich
                      132 Tarasenko, Vladimir Vasilievich
                      133 Tarasov, Anatoly Ivanovich
                      134 Testov, Semyon Vasilievich
                      135 Tkalun, Pyotr Pakhomovich
                      136 Tochenov, Nikolai Ivanovich
                      137 Trizna, Dmitry Dmitrievich
                      138 Turzhansky, Alexander Alexandrovich
                      139 Tukhareli, Georgy Alexandrovich
                      140 Uvarov, Nikolai Mikhailovich
                      141 Ushakov, Konstantin Petrovich
                      142 Fedotov, Anatoly Vasilievich
                      143 Firsov, Dmitry Sergeevich
                      144 Florovsky, Ivan Danilovich
                      145 Khoroshilov, Ivan Yakovlevich
                      146 Tsvetaev, Vyacheslav Dmitrievich
                      147 Chanyshev, Yakub Dzhangirovich
                      148 Chernobrovkin, Sergey Alekseevich
                      149 Chernyshev, Viktor Nikolaevich
                      150 Shalimo, Mikhail Nikolaevich
                      151 Sharskov, Ivan Fedorovich
                      152 Sheko, Yakov Vasilievich
                      153 Shiroky, Ivan Fedorovich
                      154 Schmidt, Dmitry Arkadevich
                      155 Shcheglov, Nikolai Vladimirovich
                      156 Elfert, Jan Janovich
                      157 Yushkevich, Vasily Alexandrovich
                      158 Yakubov, Rose Abdullaevich

                      Lan aku uga bisa menehi 337 jeneng komandan brigade sing ditindhes wiwit taun 1937 nganti 1945.

                      Sampeyan bisa mbantah sing jelas. Nanging kanggo saben wong sing ditindhes, sawijining komisi kerja, kalebu Wilayah Moskow lan 99% sing direhabilitasi.
                      Sampeyan ora bisa mbusak paranoid lusuh saka sajarah.
                      1. +1
                        18 Juli 2018 14:18
                        Kutipan: DimerVladimer
                        Sampeyan bisa mbantah sing jelas.

                        Temenan apa? Temenan penindasan saka konspirasi ing tentara? Undug werna ing Juni 1941 nyerahke ngarep ing wektu. Dadi padha ora rampung ing NKVD ..
                        Sinau kenapa com. VVS PribVO, Ionov dipasang ing tembok.
                        Temenan, sekelompok, umpamane, rekrutmen Trotskyist kuasi-militer wis diresiki? Dadi apa? Dheweke pancen bener.
                        Kanthi ati-ati marang tokoh-tokoh sing dituduhake ing tabel saka arsip Direktorat Utama Personil Tentara Merah tanggal 1 Januari 1941, meh ora ana sing bisa ngindhari rasa gumun banget. Angka kasebut terus terang nuduhake yen 94% saka komandan batalyon 8425 duwe pendidikan menengah lan luwih dhuwur?! Ya, kanthi resmi, 2% kanthi pendhidhikan akademis kayane ora cukup, nanging kabeh sing penting ing kene dudu nomer sing penting, nanging kasunyatan - pendidikan akademik wis wiwit tembus nganti tingkat komandan batalyon! Sadurunge "kalahne personil militer" ora ana sing kaya ngono! Kepiye carane ora kaget yen saka 1833 komandan resimen, nyatane, rong pertiga duwe akademi lan sekolah ing mburine (14% - akademi lan 60% - sekolah) lan mung 26% - kursus sing dipercepat?! Kepiye carane ora kaget amarga 52% komandan korps duwe pendidikan akademik, lan 48% duwe pendidikan menengah, utawa, contone, kanthi kasunyatan manawa 100% komandan divisi lan brigade duwe gelar sing luwih dhuwur (akademik). lan pendidikan menengah?! Carane ora godhok karo nesu ing goroh sing, minangka asil saka repressions ing Tentara Abang, ora ana komandhan karo pengalaman kiwa, yen, miturut dawa layanan militer, 91% saka komandan batalyon, 100% saka resimen, brigade, divisi lan korps komandan wis pengalaman ing sawetara saka 15 kanggo 20 utawa luwih taun?! Pay manungsa waé khusus kanggo kasunyatan sing 21% saka komandan korps, 96% saka divisi lan komandan brigade, lan 82% saka komandan resimen wis pengalaman 50 taun utawa luwih. Nanging saka 1937 nganti 22 Juni 1941, jumlah Tentara Abang tambah 3,75 kaping - saka 1,433 yuta wong. nganti 5,373 yuta wong.
                        Dadi cukup kanggo sampeyan ngatasi mitos bosok maneh.

                        Sajrone wektu kasebut minangka periode "penindasan kejam" marang staf komando Tentara Merah, mung 36 wong sing dipecat. Tokoh sing padha ana ing buku "Personil Militer Uni Soviet ing Perang Patriotik Agung" (M., 898). Elinga yen ing Stalin, ora ana sing ndhelikake tokoh iki. Peneliti sing teliti bakal nemokake tokoh sing padha ing arsip -
                        RGVA, f.3783, op. 19, d. 87, l. 4 2–5 2; RGVA, f.37837, op. 18, d.890, l.4–7.
                        Pay manungsa waé kanggo kasunyatan sing tokoh iki nyakup nomer sing dipecat, lan ora sing padha repressed, lan malah liyane sing ora dijupuk.
                        Nanging, angka iki ana 36 wong. - nyakup periode ora 898-1937, nanging wiwit 1938 Januari 1 nganti 1937 Mei 1, yaiku meh telung setengah taun! Saka jumlah kasebut, pemecatan 1940 wong. akun kanggo sing disebut mundhut alam. Dheweke dipecat amarga:
                        a) pati - sayangé, durung ana sing bisa mbatalake;
                        b) penyakit sing ora cocog karo layanan militer, uga cacat - sayangé, lan iki ora umum, amarga iki
                        durung ana sing bisa njamin;
                        c) tekan wates umur - sayangé, nanging ora ana sing bisa mbatalake angger-anggering urip;
                        d) bosok moral - kanggo getun paling jero, ing tentara kita, minangka, tenan, ing Rusia minangka kabèh, padha mabuk, hooligans, kalebu karo jalaran serius, lan uga nyolong ing sembarang rezim lan wangun pamaréntahan. Ora ketompo "seni" liyane sing bisa dihukum pidana. Kaya sing kasebut ing paragraf. Alasan "a", "b" lan "c" kanggo periode sing ditemtokake, 4165 wong dipecat, kanthi alasan sing dituduhake ing paragraf "d" - 4048 wong. (Waca konfirmasi arsip ndhuwur). Ing wektu sing padha, pemecatan 6692 saka 8213 wong. kedadeyan ing periode 1937–1938 https://profilib.net/chtenie/42124/arsen-marti
                        rosyan-stalin-i-repressii-1920-kh-1930-kh-gg-83.p
                        hp
                        "Aku kanthi lengkap ngonfirmasi kesaksianku sing diwenehake sajrone investigasi awal babagan partisipasi utama ing konspirasi militer-Trotskyist, babagan hubunganku karo Jerman, babagan partisipasiku ing jaman kepungkur ing macem-macem kelompok anti-Soviet. Aku ngakoni yen aku salah ngandhani informasi rahasia intelijen Jerman babagan pertahanan USSR. Aku uga ngonfirmasi hubunganku karo Trotsky lan Dombal. Tugas konspirasi militer yaiku kanggo nindakake instruksi saka Trotskyists lan rightists, ngarahke kanggo nggulingaké kekuwatan Soviet. Aku uga guilty kanggo nyiapake kekalahan Tentara Abang lan USSR ing perang, yaiku "nggawe pengkhianatan. Aku ngembangake rencana kanggo ngatur kekalahan ing perang ... Aku ngakoni yen aku bener-bener agen saka Intelijen Jerman sawise 1932. Aku uga guilty saka hubungan kontra-revolusioner karo Yenukidze minangka bagéan saka konspirasi militèr-Trotskyist. Kajaba iku, aku Yakir, Uborevich, Eideman, Feldman, S. S. Kamenev lan Gamarnik. Primakov uga cedhak karo dheweke. Aku ora duwe pengaruh. Tukhachevsky".[54]"
                        Apa penemuan ing kene?
              2. +1
                14 Juli 2018 02:11
                Iku kabeh tengen karo karir Zhukov. Dheweke mlaku kanthi berturut-turut munggah kabeh undhak-undhakan tangga iki. Lan dheweke mrentahake brigade ora ing 1939, nanging ing 1930, lan dheweke diangkat dadi komandan pasukan distrik ora saka komandan brigade, nanging saka jabatan wakil komandan pasukan distrik, uga sawise kamenangan ing Khalkhin Gol.
                wiwit 1923 - komandan resimen.
                1924-1925 latihan ing Kursus ing Higher Cavalry School.
                wiwit 1926 dheweke wis mulang latihan militèr ing Belarusian State University.
                ing 1929 piyambakipun lulus saking kursus saka Staff komandan paling dhuwur saka Tentara Abang.
                ing taun 1930 piyambakipun mrentah brigade kavaleri.
                wiwit 1931 - asisten inspektur kavaleri Tentara Merah.
                wiwit 1933 komandan divisi kavaleri ing OVO Kulon
                wiwit 1937 komandhan pasukan kavaleri.
                wiwit 1938, Wakil Panglima OVO Kulon.
                Ing taun 1939 dheweke dikirim kanthi inspeksi menyang Khalkhin Gol. Lan ing kana, miturut asil inspeksi, dheweke diangkat dadi komando Korps Tentara Khusus 57 Tentara Merah.
                Sawisé Khalkhin Gol ing taun 1940 dhèwèké diangkat ing taun 1940 dhèwèké diangkat dadi komandan pasukan Distrik Militer Khusus Kyiv. Kene dheweke mrentah Kampanye Pembebasan Tentara Merah - pembebasan Bessarabia lan Bukovina.
                Januari 1941 diangkat dadi Kepala Staf Umum Tentara Merah.
                Mangkono, Zhukov wis pendidikan lan pengalaman ing panglima tatanan pasukan ora mung ing kahanan tentrem, nanging uga sak memungsuhan aktif.
                Lan luwih. Sampeyan mbaleni ide sing nandur ing sampeyan yen Zhukov mesthine ora diangkat dadi Kepala Staf Umum. Ayo padha nganggep kaya ngono. Nanging saiki, sawise pirang-pirang taun, sampeyan ngerti banget sapa sing kudu ditunjuk ing posisi iki. Lan apa sing ngalangi sampeyan mbukak rahasia iki. Jeneng mburi ing studio !!! Jeneng asli Kepala Staf Umum kanggo 1940.
                1. +3
                  14 Juli 2018 19:29
                  Kutipan: Mikhail28
                  Mangkono, Zhukov wis pendidikan lan pengalaman ing panglima tatanan pasukan ora mung ing kahanan tentrem, nanging uga sak memungsuhan aktif.

                  Masalahe yaiku GKZH duwe pengalaman kerja tim. Ora markas, nanging komando. Lan iki rong perkara sing beda.
                  GKZH apik nalika perlu ing sembarang biaya kanggo entuk saka pemain implementasine pas rencana wis dikembangaké. Nanging babagan kertas kerja sing angel lan lengkap kanggo ngembangake rencana sing padha ...
                  Dheweke ora bisa diangkat dadi staf lan ngajar - dheweke ora seneng banget.
                  © Rokossovsky - saka sertifikasi kanggo Zhukov
                  Kesalahan sing padha yaiku janjian teknisi khas lan buruh produksi Kulik menyang posisi komando - dheweke bakal entuk manfaat luwih akeh ing mburi, nindakake tugas favorit kanggo nyegah penampilan senjata ing Tentara Merah sing beda karo TK utawa durung dites. Kulik ora ngidini ZIS-3 sing padha dilebokake ing produksi langsung, ora amarga kabodhoan alam, nanging amarga sampel pisanan sing diwenehi UVN cilik banget (diwarisake saka bedhil anti-tank) lan ora lulus tes militer. Lan tanpa wong-wong mau, bedhil ora bisa dilebokake ing produksi - bacchanalia saka 30s banget paweling, nalika tentara nampa apa iku mokal kanggo perang.
                  Kutipan: Mikhail28
                  Nanging saiki, sawise pirang-pirang taun, sampeyan ngerti banget sapa sing kudu ditunjuk ing posisi iki. Lan apa sing ngalangi sampeyan mbukak rahasia iki. Jeneng mburi ing studio !!! Jeneng asli Kepala Staf Umum kanggo 1940.

                  Sampeyan bisa ninggalake Shaposhnikov. Utawa milih mantan Kepala Staf Distrik Militer Moskow lan Profesor Madya Akademi Frunze Antonov. Ana kepala Direktorat Operasional Staf Umum Vatutin. Wakil kepala pisanan saka Direktorat Operasional Staff Umum Vasilevsky. Ing cendhak, pilihan padha ...
                2. 0
                  16 Juli 2018 12:56
                  Kutipan: Mikhail28
                  Januari 1941 diangkat dadi Kepala Staf Umum Tentara Merah.
                  Mangkono, Zhukov wis pendidikan lan pengalaman ing panglima tatanan pasukan ora mung ing kahanan tentrem, nanging uga sak memungsuhan aktif.


                  Mung AWAL STAFF UMUM minangka posisi kanggo wong sing duwe pagawean - warna militer dipilih kanggo posisi kasebut - analis lan jenius sing paling bakat kanthi pendidikan militèr sing luwih dhuwur, sing Zhukov ora lan pungkasane ngilangi karyane. Staf Umum sadurunge perang.
                  Contone, wawancara karo Staf Umum M. Khodarenok
                  Apa bisa nglatih komandan, umpamane, ing tembok Akademi Militer Staf Umum?

                  http://radiovesti.ru/brand/61009/episode/1373712/
                  lan uga wis: General Staff Officer - barang Piece
                  ana ing news fm
                3. +1
                  16 Juli 2018 13:07
                  Kutipan: Mikhail28
                  Iku kabeh tengen karo karir Zhukov. Dheweke mlaku kanthi berturut-turut munggah kabeh undhak-undhakan tangga iki. Lan dheweke mrentahake brigade ora ing 1939, nanging ing 1930, lan dheweke diangkat dadi komandan pasukan distrik ora saka komandan brigade, nanging saka jabatan wakil komandan pasukan distrik, uga sawise kamenangan ing Khalkhin Gol.


                  Mikhail Khodarenok - Shield lan Pedhang saka Motherland kita
                  Maca amarga penasaran: ing memoar Zhukov, dheweke kejiret ing embellishments, fictions lan falsifications langsung.
                  https://profilib.net/chtenie/56217/mikhail-khodar
                  enok-schit-i-mech-our-rodiny-43.php
                4. +1
                  17 Juli 2018 10:35
                  No. Kategori staf komando senior Tentara Merah Dilayani ing Tentara Abang ing taun 1936.

                  Sapa maneh kanthi aktif numpes personel militer paling dhuwur? Ing negara endi?
                  1. +1
                    18 Juli 2018 14:22
                    Kutipan: DimerVladimer
                    dirusak

                    Omong kosong sing diulang sewu ora dadi bener, lan sampeyan kudu maca liyane saka obrolan Rezun-Solzhenitsyns.
                    "Namung ing
                    otak inflamed, wuta dening gething, anti-Sovietists bisa duwe "statement" sing dinuga ing Ordo iki No. Nyatane, ing mburi saben tokoh sing dituduhake ing dokumen iki ana data babagan perkembangan operasional badan hak asasi manungsa. Kanggo bukti, ayo bali menyang angka:
                    Wilayah Voronezh ing kategori pisanan - 1000, ing kaloro - 3500; Ivanovskaya - 750 lan 2000 wong, mungguh. Ayo baleni… "Kabeh kulaks sing ditindhes, penjahat lan unsur anti-Soviet liyane dipérang dadi rong kategori: a) kategori pisanan kalebu kabeh unsur sing paling musuhan ing ndhuwur. Padha tundhuk penahanan langsung lan, sawise nimbang kasus ing troikas, kanggo SHOOTING. b) kategori kapindho kalebu kabeh unsur liyane kurang aktif, nanging isih musuhan. Padha tundhuk penahanan lan dipenjara ing kemah kanggo istilah saka 8 kanggo 10 taun, lan paling angkoro lan sosial mbebayani saka wong-wong mau, pakunjaran kanggo istilah padha ing pakunjaran sing ditemtokake dening troika. Coba pikirake dhewe saiki ... apa pancene bisa yen kanthi total populasi kira-kira yuta wong sing manggon ing saben wilayah, ora ana 1000 mungsuh jahat saka kekuwatan Soviet?! Lan yen ora, banjur ing ngendi puluhan ewu polisi, burgmaster lan abdi sukarela saka Gestapo katon ing wilayah Voronezh sing padha sawise sing disebut "Repressions Stalinist" nalika pendudukan Nazi? "https://egor-23.livejournal.com/318312.html
                    Apa sampeyan bisa mangsuli apa wae sing bisa dingerteni, kajaba tembung-tembung sing mambu mothballs lan gething sing ditujokake marang I. Stalin lan USSR sakabèhé? Utawa apa kabeh polisi, pinituwa, pengkhianat saka kabeh jinis cedhak moral lan spiritual kanggo sampeyan?
              3. -1
                3 September 2018 21:48
                Saka abad 21 iku gampang kanggo ngalahake Jerman.
      2. +8
        12 Juli 2018 20:17
        Kutipan saka hohol95
        Bet...

        Ing wektu pesenan Stavka, kahanan kasebut beda banget tinimbang tanggal 12 Juli. Wilayah penyebaran sing direncanakake saka Pengawal kaping 5. TA isih ana ing mburi kita - lan ora ana serangan ing terrain sing dikompres dening balok lan jurang kanthi batalyon mlebu korps menyang perang.
        Kanggo sawetara alasan, Katukov bisa mbela sudut pandang ing kahanan sing padha.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. +3
            13 Juli 2018 15:13
            Kutipan saka hohol95
            Rotmistrov utawa Katukov - siji diwenehi pesenan lan banjur dibatalake, sing liyane ORDER ora dibatalake ...

            pesenan Katukov dibatalake kanthi alesan - nanging sawise obrolan telpon antarane Katukov lan Stalin, kang komandan 1 TA mangu-mangu ing expediency saka counterattack lan disaranake tumindak ing pertahanan. Lan ing wiwitan, Katukov arep rembugan karo Vatutin.
            1. 0
              13 Juli 2018 15:24
              "anggur" IVS utawa GKZH, utawa "marshals of Victory" liyane -
              -Sapa sing bakal ngomong dhewe "Aku nindakake kabeh kanthi bener ing dalan akhir minggu iki"????????????

              Saiki--- Jum, 15-22, maju kanggo ngaso!
              lan introspeksi ing kene, ing situs kasebut, ing PND babagan selaras karo aturan lalu lintas lan sopan santun, sampeyan uga bisa nambah 100 gr (utawa kabeh bakal moderat?)
  5. + 17
    12 Juli 2018 07:02
    ... nalika, amarga ambisi utawa kepemimpinan sing ora kompeten saka pasukan, ewonan tanker Soviet mbayar nyawane ...

    Wacana liyane ing gaya "carane ubermenshes ngalahaké bajingan kabeh wektu, nanging sakperangan alesan outright ilang Peperangan Kursk lan perang minangka kabèh?"
    Kahanan operasional sing wis dikembangake ing wayah wengi sadurunge counterattack, uga carane mungsuh wis entrenched piyambak ing garis tekan, printah Soviet ora ngerti. Pengintaian ekstensif ora ditindakake

    Apa bakal ana link kanggo pertempuran dokumen?
    1. Komentar wis dibusak.
    2. + 19
      12 Juli 2018 08:42
      Kutipan: Moore
      Wacana liyane ing gaya "carane ubermenshes ngalahaké bajingan kabeh wektu, nanging sakperangan alesan outright ilang Peperangan Kursk lan perang minangka kabèh?"

      Oh, aja nyeret patriotisme kokosh lan politik liyane menyang topik iki.
      Simbah, peserta langsung, ujar manawa nganti pungkasan perang, tingkat "komando" Nazi luwih dhuwur tinimbang kita. Paling ora nganti tingkat resimen kalebu. Lan kita "ngiwa" amarga kuwalitas moral lan volitional tradisional dhuwur, siyap kanggo luh mungsuh karo untu. Inggih, lan ora, nanging pengalaman pertempuran sing wis katon ing wektu iki (Ing kene ora kudu bingung tingkat latihan komandan lan pengalaman pertempuran. Padha bisa nglengkapi saben liyane sampurna, nanging ora bisa ngganti)

      ====
      Umumé, masalah tingkat latihan komandan jelas ana
      Sawetara Svanidze nyalahke kabeh ing "rezim Stalinis getih, kang numpes komandan sarwa malah sadurunge perang." Nanging Khasan lan Khalkhin-Gol ora nuduhake "jenius" khusus.
      Ing urip nyata, iki minangka akibat saka kerugian gedhe ing periode pisanan perang. Ana sawetara komandan sing dilatih kanthi bencana, lan umume padha mati utawa ilang ing panangkaran. Lan akibat saka iki dowo nganti pungkasan perang.
      Sawise kabeh, ora muspra yen USSR prihatin banget babagan nggawe cadangan mob komandan - "gawe kesalahan" murni.
      1. + 10
        12 Juli 2018 10:43
        Kutipan: Lopatov
        Oh, aja nyeret patriotisme kokosh lan politik liyane menyang topik iki.

        Endi patriotisme kokosh ing kene, uga populer, ditulis lan bajingan?
        Tingkat personel komando Tentara Merah lan Wehrmacht fluktuasi ing skala saka 2 nganti 5. Ing perang sing diterangake, keputusan ing tingkat operasional ora digawe dening komandan resimen - dening komandan lan komandan tentara. Para senapati resimen padha paring dhawuh kanggo nyerang (pertahanan) kanthi dhasar atasane.
        Mulane, saben wong diwenehi kesempatan kanggo main peran Vasilevsky, contone, lan adhedhasar informasi sing diduweni babagan mungsuh, kasedhiyan pasukan nyata lan sarana kanggo Juli 1943, kanggo ngatasi tugas strategis sing prasaja iki: mung kanggo ngalahake pasukan Jerman ing wilayah sing dipasrahake.
      2. + 21
        12 Juli 2018 11:06
        Kutipan: Lopatov
        Ing urip nyata, iki minangka akibat saka kerugian gedhe ing periode pisanan perang

        Ora mung. Ing taun 1941, meh kabeh komandan tentara lan kelompok tentara ing antarane Jerman minangka prajurit militer turun temurun sing ngliwati Perang Dunia I minangka kepala staf divisi, tentara, sawetara sing mrentah resimen utawa divisi. Banjur uga mrentah tentara lan kelompok tentara ing Polandia, Prancis, Eropa Lor lan Balkan. Kanthi pengalaman raksasa iki kanggo mrentahake pasukan sing akeh banget, dheweke teka ing 22 Juni. Ayo uga nambah pendidikan umum sing apik lan wawasan sing paling jembar ing pirang-pirang bidang urip sing "latar mburi" iki wiwit Kaiser's Jerman.
        Ing wektu sing padha, kita duwe wong ing posisi sing padha (kanggo umume, ana pangecualian kaya Sobennikov utawa Shaposhnikov) sing perang minangka ensigns utawa pribadi ing Perang Donya I, utawa tanpa pengalaman pertempuran ing WWI. Kabeh mau umure luwih enom 10 taun, ora duwe pengalaman ing komando lan kontrol pasukan ing skala lan jumlah sing dibutuhake ing Perang Dunia II. Pendidikan umum, minangka aturan, banget primitif - buruh-tani. Kajaba iku, akeh komandan sing wiwitan diangkat dadi komandan distrik utawa tentara saka sawetara posisi memulang (contone, Kuznetsov F.I.) Sampeyan bisa ngetung perwira tsarist lawas kanthi driji, lan masalah ing kene ora mung dheweke. mowed mudhun dening perang sipil (kang ora ana ing Jerman), lan ora mung ing repressions (kang uga akeh suda nomer kawruh, komandhan experienced latihan kraton), nanging uga mung ing umur. Akeh perwira kerajaan sing wis tuwa banget kanggo mimpin pasukan. Lan mesthi, tradhisi kita yaiku milih para penyembah lan dudu sing paling apik, umpamane, ing kelas, iki uga kedadeyan.
        Kabeh iki ing kompleks sing nggawa kita menyang posisi sing kita temokake. Sajrone periode interwar, ora ketompo carane hard padha nyoba, padha ora bakal bisa kanggo ngajari korps perwira kualitas dhuwur ing USSR kaya ing Jerman. Ora ana asale saka ngendi wae. Lan wong-wong sing padha perang. Padha ora bisa dianggep buta huruf utawa scoundrels. Dheweke duwe bagean kasebut, dheweke sinau kanggo mrentah ing perjalanan. Sapa sing slamet - entuk pengalaman lan ing 44-45s dheweke wis menehi panas marang Jerman.
        1. + 10
          12 Juli 2018 12:44
          Kutipan: Alex_59
          Ora mung. Ing taun 1941, meh kabeh komandan tentara lan kelompok tentara ing antarane Jerman minangka prajurit militer turun temurun sing ngliwati Perang Dunia I ing posisi.

          Bisa debat. Inggris lan Prancis uga duwe akeh "turunan", nanging piye wae dheweke ora nuduhake awake dhewe.
          1. +3
            12 Juli 2018 12:59
            Kutipan: Lopatov
            Bisa debat. Inggris lan Prancis uga duwe akeh "turunan", nanging piye wae dheweke ora nuduhake awake dhewe.

            Aku melu, pengalaman saka Perang Donya pisanan ana trench, lan Perang Donya II iku perang motor. Miturut cara, Goering, ing sirah saka Luftwaffe, sijine komandan enom sing wis musna liwat sekolah perang ing Spanyol - Galland lan Melders, tinimbang comrades lawas, aces veteran saka Perang Donya I, nerangake karo views outdated. ing perang ing udhara
            1. +4
              12 Juli 2018 15:43
              Kutipan: Stirbjorn
              Aku melu, pengalaman saka Perang Donya pisanan ana trench, lan Perang Donya II iku perang motor.

              Ing kene pitakonane beda. Yen Jerman njabat ing saindhenging WWI minangka pangareping Staff tentara, iku pengalaman invaluable kanggo ngatur lan planning operasi militèr lan support. Apa lan carane kanggo foresee, iku cilik (setan ndhelikake ing bab cilik). Banjur, nalika Jerman iki, kanthi pengalaman iki, dadi komandhan kelompok tentara, wis pengalaman markas kepungkur, kemampuan kanggo mikir strategis, rencana, ndeleng peta, ngerti rencana mungsuh saka iku, mikir kanggo mungsuh, ngitung. gerakane - iki mung emas. Ayo saiki dheweke duwe tank, lan dudu tim jaran, supaya kabeh kedadeyan luwih cepet lan luwih cepet. Nanging prinsip padha. Kabeh padha, sampeyan kudu mikir babagan carane lan apa sing kudu dilakoni, carane nyedhiyakake wong, ngendi kanggo ndhukung, ngendi apa sing kudu diatur, carane ngatur karya bawahan, apa tugas kanggo ngatasi dhewe, lan apa sing kudu dipercaya. liyane, apa sing kudu ditindakake kanthi cepet, lan apa sing sekunder. Iki kabeh profesionalisme komandan. Lan komandan kunci Jerman duwe.
              Lan pengalaman apa kita duwe yen dheweke njabat minangka ensign ing WWI kanggo taun? Kepiye pengalaman iki bakal migunani kanggo dheweke minangka komandan ngarep? Mesthi, iku bakal migunani, nanging ora ing ombone padha. Apa mbok menawa pangerten saka kabutuhan prajurit biasa, kawruh apa kangelan lan deprivation, apa psikologi. Nanging kanggo com. ngarep kabeh secondary. Lan kawruh sing perlu ing Panggonan pisanan mung ing teori. Sinau ing akademi. Dhawuh ing wektu tentrem. Iku loro beda gedhe.
              1. +5
                12 Juli 2018 19:56
                Banjur, nalika Jerman iki, kanthi pengalaman iki, dadi komandhan kelompok tentara, wis pengalaman markas kepungkur, kemampuan kanggo mikir strategis, rencana, ndeleng peta, ngerti rencana mungsuh saka iku, mikir kanggo mungsuh, ngitung. gerakane - iki mung emas.

                Iki minangka Fritz sing dikalahake. Ngitung gerakane, mikir, formal kanggo watesan. Jerman duwe pola siji: serangan ing sambungan antarane bagean, bypass, banjur jangkoan lan encirclement. Lan saka platoon menyang tentara. Elingi memori saka prajurit garis ngarep: "Esuk, Jerman wis sarapan, saiki dheweke bakal miwiti perang. Lan persis ing 9.00 dijupuk pisanan." Nalika iki dimangerteni, banjur Fritz lan skiff teka.
                Lan ing negara kita, saka luwih saka 20 operasi strategis, ora ana sing diulang. ora ana! Ana tansah surprises kanggo mungsuh.
                Ing tataran taktik, Jerman unggul kanthi stereotipe sing padha, diasah kanthi rinci, platoon kasebut diwenehake nalika tabrakan karo mungsuh: 1 regu njupuk pertahanan ing papan, 2 regu ngubengi sisih tengen, 3 regu nutupi sisih kiwa. Kabèh wis sampurna lan dilatih puluhan kali. Iku angel kanggo nolak wong-wong mau, nanging padha sinau lan wiwit ngalahake.
                Miturut umur. Ing tangan siji, jenderal Jerman wis pengalaman, umure 60-65 taun. Lan kita ing pungkasan perang mung 40-45. Nanging nom-noman menang, Jerman ora bisa nahan stres fisik saka perang mesin.
          2. +2
            12 Juli 2018 14:12
            Kutipan: Lopatov
            Bisa debat.

            Aku ora weruh apa-apa sing kontroversial. Aku mung nerangake salah sawijining faktor. Ora mung siji.
            Saliyane macem-macem tingkat latihan komandan, akeh perkara liyane sing penting. Apa Prancis ora pindhah ana topik kanggo sinau kapisah, Aku sing sanajan ana komandan karo akèh pengalaman, iki piyambak uga ora cukup. Lan ing kasus tartamtu ing Perang Donya II, tingkat komando sing kurang dadi salah sawijining faktor tambahan sing nambah dalan angel perang, utamane ing wiwitan. Tembung kunci - ONE OF.
            Yen kita wis kerep banget sawetara "turunan", nanging ing wektu sing padha ora bakal ana kabeh liyane (contone, industri, piye wae wungu liwat taun industrialisasi), banjur kita bakal wis dipangan kaya Prancis ing siji lungguh. .
            Aja njupuk tembungku babagan macem-macem level personel komando minangka upaya kanggo nerangake kabeh kekalahan lan kesulitan kita. Iki salah siji saka akeh faktor.
            1. +2
              12 Juli 2018 17:32
              Ayo, Perang Donya I minangka perang tukang daging. "Sukses" serangan tambahan cedhak Arras, "Lair Bangsa". 14 ewu Kanada, luwih saka 3.5 ewu tiwas, luwih saka 7 ewu tatu, udan penghargaan lan bintang ing tali bahu. Inti saka "pengalaman Perang Dunia I"
              1. +1
                12 Juli 2018 17:46
                iki "overstrained" ing WWI - alesan kanggo nyerah ing 40 g iku demografi, padha ambruk ing Jerman kanggo ngreksa nomer bangsa (ing 1920 iki mutusaké "kita ora pengin mati maneh ing count kaya" )
        2. -1
          3 September 2018 21:53
          Tembung apik! Dheweke duwe Nasib Agung! Lan kabeh wong padha perang sabisane. Sing utama yaiku kita menang! Lan kita kudu katon ing awake dhewe - apa kita wis ora ngrusak Uni Agung, lan saiki kita butting antarane awake dhewe, kucing luwih pantes pensiun - wong militèr utawa jaket. Mekaten kados pundi.
      3. + 12
        12 Juli 2018 11:08
        Aku ora ngerti ing tingkat apa mbah kakungmu dibandhingake tingkat komando Tentara Abang lan Wehrmacht, nanging yen iku cara sampeyan ngomong, ora bakal padhang kanggo kita kabeh! Kita ora bakal duwe cadangan manungsa, amarga Jerman disedhiyakake kanthi wajib dening kabeh Eropa, lan uga kekuwatan militer Jerman, amarga padha nyumbang ... Kalebu sekutu, kanthi cara! Peran utama ing kekalahan, utamane ing taun pisanan perang lan kerugian agro, dimainake kanthi salah kalkulasi politik pimpinan USSR, sing mesthi dikompensasi dening kepahlawanan para prajurit biasa, lan saiki, mung dening tumindak wewenang saka komandhan, loro nganti resimen lan kanggo motto ... Iki taun pisanan backfired ing kita kanggo dangu nempatno ing posisi rampung disadvantageous rampung inconsistent karo doktrin militèr Soviet mung amarga iku luwih politik saka militèr!
        Miscalculations iki didandani dening komandhan Tentara Abang, lan iki dudu kesalahane! Simbahku, tanker Siberia, perang wiwit dina pisanan perang minangka wong enom banget! Sawise tanke ditabuh, dheweke perang ing infanteri. Tatu. Lan ing kene dheweke mung nyritakake carane para pejuang, kalebu komandan junior, ngurus. Tansah ngandika, Panglima iku urip kanggo prajurit!
        1. + 10
          12 Juli 2018 11:25
          Kutipan: Oper
          Peran utama ing kekalahan, utamane ing taun pisanan perang lan kerugian agro, dimainake kanthi salah kalkulasi politik pimpinan USSR.

          "Miscalculations politik" ora narik peran utama. Padha miscalculations. Nanging aku yakin 100% yen politisi liyane wis mimpin negara ing periode interwar, banjur saka kahanan sing njupuk alih negara ing awal 20s, ora ana sing bisa ditindakake luwih apik tinimbang apa sing wis ditindakake - ora bakal kerja. Kabeh bakal persis padha utawa luwih elek. Ora ana wong sing duwe pengalaman lan kawruh sing padha karo wong Jerman! Lan kanggo nglatih wong sing duwe pengalaman lan kawruh kaya ngono, dudu masalah dhuwit utawa pengeboran. Butuh taun, lan taun latihan. Yen sampeyan mung duwe mantan petani lan buruh, mula butuh wektu suwe kanggo ngunggahake spesialis lan profesional saka dheweke. Ora kelakon sing "wow" - lan sampeyan komandan ngarep banget. Iki kudu diwènèhaké marang wong-wong supaya bisa ngliwati kabeh langkah, supaya bisa sinau ngatur perusahaan, resimen, lan divisi. Lan luwih apik ing kasunyatan (kaya karo Jerman karo Polandia utawa Prancis). Ing kene, ora ana wong Finlandia utawa Hasan sing bisa mbandhingake. Perlu pirang-pirang taun kawruh kanggo nglumpukake, nggiling, mulang, praktek.
          Sapunika, mesthi, sampeyan bisa miwiti nguwuh-uwuh yen padha ngrusak negara, lan perang sipil iku fault saka politisi padha (sing, ing cara, bisa debatable). Ya sampeyan bisa, ya. Nanging mbayangno yen sampeyan diwenehi sing wis siap - model USSR saka 1922. Coba mbangun kekuwatan sing padha karo Jerman sajrone 20 taun babagan teknologi, industri, kawruh, profesionalisme wong. Saka awu. Ya, schuzzz .... Apa sing bisa ditindakake - dheweke nindakake, kanthi kesalahan, keluwihan, jambs (lan sapa sing ngerti sadurunge nindakake? Apa kita nindakake kabeh saiki uga?).
        2. +3
          12 Juli 2018 12:54
          Kutipan: Oper
          Nanging, yen mangkono, kaya sing sampeyan ucapake, ora ana sing bakal sumunar kanggo kita! Kita ora bakal duwe tenaga kerja sing cukup

          Kuwi cukup...
          Oh, aku bakal nyoba luwih cepet.
          Ana tukang kayu sing rampung, contone, putyagu. Biasane rampung. Dheweke duwe latar mburi teori sing kuwat, sawetara katrampilan lan kabisan. Praktek nol.
          Ana tukang kayu sing ditarik metu saka dalan, diwenehi planer, pahat lan mallet, lan nyetel tugas. Dheweke entuk pengalaman, nanging teori. dhasar lemah.
          Ana tukang kayu sing lulus saka gubuk lan kerja N taun ing spesialisasine.
          Jerman minangka tukang kayu saka jinis katelu. Kita kalebu nomer loro, amarga jinis kita sing pertama, sing bisa dadi jinis katelu, dibuwang nalika wiwitan perang.
          1. +6
            12 Juli 2018 13:24
            Inggih, mugi kula nyoba iku prasaja, gentlemen Lopatov lan Alex, Aku ora mbantah karo sampeyan ing asas.) Aku ngomong bab kasunyatan sing doktrin militèr dhewe wis politisasi kanggo watesan - kita bakal perang ing wilayah manca! Kabeh! Lan nyoba ngomong yen ora bakal dadi ... Salajengipun, iki ngasilake latihan tempur lan liya-liyane. Malah gaman. Apa negara siap tanggal 22 Juni 1941 lan tentara? Ora. Lan pangapunten politik iki nyebabake akibat sing ala! Lumrahe, wong-wong mung ngadeg nganti mati lan mati nalika nundha mungsuh paling ora sedina, paling ora sawetara jam. Lan mesthi, akeh personel militer sing kalah ing taun 1 perang. Nanging iki miscalculation politik saka Kepemimpinan, thanks kanggo kang Staff komando Tentara Abang wis diselehake ing rampung unfavorable lan, liyane, kahanan ora menowo! Kepemimpinan USSR ora mikir perang kanthi cara iki!
            1. +1
              12 Juli 2018 13:52
              Kutipan: Oper
              Aku ngomong babagan kasunyatan yen doktrin militer dhewe wis dipolitisasi nganti wates
              Iki misale jek dadi alesan utama kenapa kedadeyan ing wulan Juni 1941. Sampeyan bisa kanthi sewenang-wenang melas babagan "ora siap", nanging alesan utama dudu "kelemahan" tentara kita, lan dudu represi sing nyebabake ilang komandan berpengalaman, nanging ikatan inisiatif apa wae, imposisi saka motif politik liwat militer, pimpinan buta huruf umum gelut saka Kremlin. Iosif Vissarionovich ora langsung narik kesimpulan sing perlu, lan sanalika dheweke mbatesi intervensi amatir, dipasrahake marang militèr, lan ora marang politisi, tentara kita wiwit menang. Ing kene, yen wiwitan perang ora ana ing taun 1941, nanging ing taun 1942, nalika Jerman bakal entuk pengalaman luwih akeh, mesthine bakal nguwasani luwih akeh materi lan sumber daya manungsa, malah luwih elek, nganti, maneh. iku Stalin sing entuk pengalaman sing dibutuhake. Bisa uga, yen perang wis diwiwiti kanggo kita kaya ing taun 1939, nalika Jerman durung ngremukake kabeh Eropah, kerugian bakal luwih sithik, amarga kelas master Joseph Vissarionovich wis diwiwiti sadurunge. Minangka kanggo "lack of experience" dhewe, piye wae kita langsung lali bab kabeh sajarah tentara Rusia, kang wiwit akeh sadurungé saka munculé Tentara Abang. Kajaba iku, saka 22.06.1941/09.05.1945/450. kanggo 2014 ing pangkat Tentara Merah, RKKF, NKVD, NKGB ing wektu sing beda-beda, ing posisi sing beda (pertempuran lan non-pertempuran), ing komposisi sing beda (komando, politik, lan liya-liyane), ing pangkat saka letnan nganti Marsekal Uni Soviet. (lan sing padha: "insinyur militèr", pengacara militèr, lsp.) ngladèni 04 komandhan sing njabat ing tentara lawas lan angkatan laut kanthi pangkat saka lètnan jenderal (lan angkatan laut sing padha). Liyane, "Perwira Gentlemen - jenderal kanca" Igor Semennikov (http://www.proza.ru/12/1805/XNUMX/XNUMX)
              1. +3
                12 Juli 2018 14:11
                Sejarah ora duwe swasana subjunctive. Maca komentar sampeyan, sampeyan bisa nyimpulake manawa matine pirang-pirang personel militer kita lan panangkepan Jerman saka wilayah sing didunungi kanthi populasi sing dipoyoki dening Nazi minangka proses alami?! Menapa malih, miturut tembung sampeyan, pranyata yen perang wis diwiwiti malah mengko, bakal luwih parah?!?! Aku ora ngomong yen kita duwe tentara sing ala, sebaliknya, tentara Rusia ora bisa dadi ala kanthi definisi! Nanging pimpinan tentara biasa-biasa wae adhedhasar sindiran politik ya ... Iku kedadeyan! Buruh Jerman ora mbrontak ing Jerman! Prajurit Rusia ketemu buruh iki ing jajaran Wehrmacht, ndeleng wong liwat orane katrangan saka bedhil Mosin! Lan iki minangka salah sawijining komponen salah kalkulasi politik kepemimpinan USSR! Ing endi ing mangsa ngarep lan peran apa sing ditindakake kanthi cepet, tank Soviet kanthi waja kanthi gaman sing lemah, sing mesthine bisa mlumpat liwat parit mungsuh?! Carane akeh sing dirilis? Nanging iki doktrin, ta?! Kamenangan ing perang iki, wong-wong kita wis ngrambah ngluwihi kekuwatan lan ngwutahake getih! Kita duwe tentara sing apik. Ora ana klaim marang Tentara Abang!
                1. +1
                  12 Juli 2018 14:30
                  Kutipan: Oper
                  Maca komentar sampeyan, sampeyan bisa nyimpulake manawa matine pirang-pirang personel militer kita lan panangkepan Jerman saka wilayah sing didunungi kanthi populasi sing dipoyoki dening Nazi minangka proses alami?!
                  Ora, ora logis, sampeyan mbantah dhewe ing kene, mlumpat saka logika lan akal sehat menyang patriotisme histeris. Kita duwe kaunggulan tinimbang Jerman, ing taun 1939 lan 1941, ing babagan pesawat lan tank, lan, sing paling penting, babagan sumber daya mobilisasi. Gagal 1941 utamane kesalahan politik, campur tangan politisi ing tumindak militer. Jerman ing taun 1939 umume duwe tank entheng lan ora siap perang karo USSR, iki mbutuhake kekuwatan kabeh Eropa, lan ing taun 1941, wektu sing paling optimal kanggo serangan. Sampeyan dhewe nolak swasana ati subjunctive ing sajarah, nanging sajarah ora pungkasan ing dhewe, nanging lemah kanggo analisis, lan kanggo analisis iku mokal kanggo tarik Serat tengen tanpa considering sembarang opsi bisa. Bisa uga, kaya sing sampeyan ngerteni, yen politisasi doktrin militer lan umume manajemen permusuhan, campur tangan ing komando, lan ing wiwitan perang mengko, contone, ing 1942, yen Jerman entuk manfaat saka iki, amarga contone, janji Jepang mlebu perang utawa Turki, bakal nyebabake akibat sing padha karo serangan pencegahan dening Jerman lan sekutune. Ing kasus apa wae, ing taun 1939 Jerman meh ora tekan Moskow.
                2. +4
                  12 Juli 2018 16:28
                  sampeyan lan mungsuh nggawe siji kesalahan gedhe. sampeyan nggoleki sebab apa kedaden, lan iki ora siji alesan, nanging kabèh Komplek. sampeyan ngomong babagan politisasi, nanging Jerman uga duwe tentara sing banget politisi.
                  ing mratelakake panemume, luwih penting diputer, cukup aneh, dening ukuran USSR. senadyan kasunyatan sing ukuran tentara Soviet lan gabungan pasukan Eropah padha iso dibandhingke, pasukan Soviet padha "smeared" ora mung ing sadawane kabeh garis wates nanging uga ing dharatan. iki ngidini Nazi kanggo entuk 3-7 kaping kaunggulan ing operasi nyerang. uga dicethakaké ana masalah serius karo logistik lan manajemen massa kuwi pasukan. nanging kudu dieling-eling yen perang gedhe-gedhe kuwi durung nate ditindakake! banjur carane Jerman ora siyap kanggo perang kuwi, wis dadi cetha ing mburi 41. Minangka kanggo pimpinan pasukan, iku worth kang lagi nyimak sing yen printah Soviet cepet narik kesimpulan, banjur Jerman ketoke nglirwakake apa iku. kedadeyan. Apa kegagalan cedhak Moskow mulang wong-wong mau? ora. lan Stalingrad? ora. lan Kursk? Ya, sawise Kursk, wis poznyak kanggo cepet-cepet ...
                  salah sawijining conto sing paling jelas babagan kaku pamikiran Jerman yaiku Rommel. dheweke wis sinau taktik Inggris lan nindakake kanthi apik. jendral Inggris minangka tradhisi konsentrasi. padha nindakake apa sing dikarepake Rommel. kabeh iku nggoleki nganti Inggris dipimpin dening Monty, dening standar markas Inggris - psycho lengkap. lan apa? Rommel bisa nentang soko kanggo Inggris nalika padha mandheg tumindak miturut rencana?
                  Aku setuju karo sampeyan sing bodho kanggo nyalahke kabeh ing tentara, nanging ora kurang bodho kanggo nyalahke kabeh ing markas.
                  1. +1
                    12 Juli 2018 17:25
                    Kutipan saka SanichSan
                    kabeh iku nggoleki nganti Inggris dipimpin dening Monty, dening standar markas Inggris - psycho lengkap. lan apa? Rommel bisa nentang soko kanggo Inggris nalika padha mandheg tumindak miturut rencana?

                    Kanthi Monty mimpin Inggris ing Afrika, Inggris nglumpukake pasukan kaping pindho luwih kuat tinimbang Rommel. Mungkin sing uga main sawetara peran?
                    1. 0
                      13 Juli 2018 17:57
                      kaya sing daktulis ing ndhuwur, asil kasebut minangka asil saka pirang-pirang acara. mesthi main peran. nanging Inggris asring entuk kaunggulan angka, nanging ora banget kamenangan ...
                  2. +2
                    12 Juli 2018 17:26
                    Kutipan saka SanichSan
                    ing mratelakake panemume, luwih penting diputer, cukup aneh, dening ukuran USSR. senadyan kasunyatan sing ukuran tentara Soviet lan gabungan pasukan Eropah padha iso dibandhingke, pasukan Soviet padha "smeared" ora mung ing sadawane kabeh garis wates nanging uga ing dharatan. iki ngidini Nazi kanggo entuk 3-7 kaping kaunggulan ing operasi nyerang
                    Jerman uga kudu njupuk menyang akun ukuran USSR, utamané amarga padha kudu pindhah liwat wilayah manca, asring tanpa peta akurat wilayah, ngendi tinimbang dalan padha nampa "pituduh" ing kasunyatan. Ing Belarus sing padha, akeh panggonan sing ora bisa dilewati, lan arah invasi bisa uga bisa diitung lan mandheg sadurunge. Maju, saliyane kabeh, uga butuh kreta, pasokan panganan, bahan bakar, lan amunisi. Kajaba iku, ing pertahanan, pasukan bisa luwih efektif nggunakake sifat protèktif saka terrain lan nindakake benteng wilayah, posisi, lan garis sing dikuwasani dening pasukan luwih efektif tinimbang ing serangan. Dikenal manawa struktur teknik sing paling gampang nyuda kerugian personel lan peralatan militer saka tembakan artileri mungsuh saka posisi sing ditutup kanthi kaping 5-7. Kajaba iku, kabeh senjata api sing ana ing benteng sing cocog digunakake 2-3 kaping luwih efisien tinimbang senjata sing padha karo penyerang, sing asring nyebar lan obah ing lemah. Kita kudu ora lali manawa kita duwe macem-macem kaunggulan ing tank lan pesawat, lan sumber daya manungsa bisa nggawe kerugian sing ora bisa ditampa kanggo Jerman utawa tentara liyane ing saindenging jagad, ing ngendi kita ngomong babagan mayuta-yuta sing mentas direncanakake. prajurit. Iki minangka expanses Rusia sing nylametake negara kasebut, yen Rusia ukurane Prancis utawa Spanyol digabungake, perang kanggo kita bakal rampung mung ing wilayah kasebut ing musim gugur taun 1941. Pungkasan, ngomong babagan kerumitan, mesthi ana alesan utama, lan ana sing sekunder, ing kene, alasan utama yaiku kesalahan politik, campur tangan amatir ing urusan militer, sadurunge perang lan ing periode wiwitan. Kasunyatan bilih Jerman dipolitiki uga mundur marang Hitler, wis ana ing Stalingrad, nanging wong Jerman, sayangé, isih kurang wong bodho, lan luwih akeh ngurus prajurite, ora ngandelake yen "wanita isih nglairake" .
                    1. +3
                      12 Juli 2018 20:15
                      Kita kudu ora lali manawa kita duwe macem-macem kaunggulan ing tank lan pesawat, lan sumber daya manungsa bisa nggawe kerugian sing ora bisa ditampa kanggo Jerman utawa tentara liyane ing saindenging jagad, ing ngendi kita ngomong babagan mayuta-yuta sing mentas direncanakake. prajurit.

                      Comrade Stalin lan sawetara sejarawan ora setuju karo sampeyan ing kene. Dheweke ngaku (wicara Stalin ing wulan Agustus 1941) yen Uni Soviet Ukraina lan Belarus wis dicekel, kira-kira 70 yuta wong sing dijajah, lan kabeh Eropa kerja kanggo Jerman lan ora ana kaunggulan maneh ing manungsa, sumber daya lan teknologi.
                      Iki minangka expanses Rusia sing nylametake negara kasebut, yen Rusia ukurane Prancis utawa Spanyol digabungake, perang kanggo kita bakal rampung mung ing wilayah ing musim gugur taun 1941.

                      Yen ora ana papan sing mbukak, banjur bakal mbangun Garis Maginot, kaya wong Prancis, lan bakal ngadeg ing kono nganti mati. Lan ora kaya kodhok, sing sawise ngubengi, nyerah.
                      Umumé, ing seni militèr ana konsep pertahanan seluler, nalika wilayah kasebut diijolke kanggo sumber daya sing dibutuhake, kajaba, mesthi, kondisi ngidini. Yen kahanan ora ngidini, banjur ana konsep pertahanan statis.
                      Dadi, ing komentar sampeyan, sampeyan nyalahake pimpinan militer amarga wis milih strategi pertahanan kanthi bener. Upaya kasebut digunakake marang Kutuzov, sing uga mundur menyang Moskow, nglawan perang rearguard karo mungsuh sing unggul.
                      nanging wong Jerman, sayangé, isih kurang wong bodho,

                      Begjanipun kanggo kita, ana adoh luwih bodho ing ngisor saka ing antarane kita. Kanggo wektu iki, padha disimpen dening Jerman "Ordnung" - supaya. Nalika kabeh wong jelas ngerti apa sing kudu ditindakake. Nanging nalika kabeh ora mlaku miturut rencana, instruksi kasebut rampung, lan voila - kita ana ing Berlin. Miturut cara, wong Jerman sing cerdas nyoba nglawan panglima Hitler 44 kaping, nyoba rembugan ing mburi layar - kaping pirang-pirang. Lan kita, minangka sampeyan ngomong, "wong gemblung", kabeh 4 taun minangka siji ing siji arah ditarik cart.
                      1. +1
                        13 Juli 2018 06:06
                        Kutipan: kamulyan1974
                        lan kabeh Eropah digunakake kanggo Jerman lan ora ana maneh kaunggulan ing manungsa, sumber daya lan teknologi.
                        Nuwun sewu, Slava, kenapa iki kedadeyan, kepiye carane kita ilang kabeh kanthi cepet, lan dudu Joseph Vissarionovich dhewe ngomong babagan persahabatan karo Jerman, "disegel getih" sawise Polandia? Iki minangka salah perhitungan politik, kanggo nyoba ndeleng ing Partai Sosialis Nasional buruh Jerman sing luwih cedhak tinimbang kekuwatan borjuis Prancis lan Inggris. Kajaba iku, bullying personel komando, campur tangan ing printah lan kontrol, lan menehi kita seri saka asor anduwèni dhampak gedhé ing periode awal perang. Pro"banjur padha mbangun baris Maginot, kaya Prancis", supaya kita duwe apa sing disebut "Stalin Line", adhedhasar analisis pertahanan ing First World Benteng Osovets, kang njupuk menyang akun prasasti wewenang saka pertahanan ing geografi wilayah lan tumpang tindih paling. sektor mbebayani. "Stalin Line" wis numpes sawise tapel wates dipindhah, lan saiki akeh mbukak ngapusi, maneh, mbenerake sawijining "uselessness".kita, ing expression Panjenengan "wong gemblung", kabeh 4 taun minangka siji ing arah ditarik cart", ora perlu terus terang distorsi ing kene, dudu wong bodho sing narik kabeh beban perang, nanging mung nalisir wong-wong mau, wong Soviet sing prasaja lan prajurit Rusia. Lan pungkasane, Stalin minangka wong sing luar biasa sing mbangun. superpower a, nanging iku wong, lan wong kathah nggawe kesalahane Apa mbenerake kesalahane utawa ora iku prakara liyane.
                    2. 0
                      13 Juli 2018 00:24
                      Ruang terbuka ora mesthi positif kanggo sisih pertahanan, utamane yen mungsuh duwe kontrol penuh inisiatif, nanging yen kabeh operasi militer ditindakake ing wilayah ukuran Prancis, mula, sapa ngerti, konsentrasi pasukan ing sisih pertahanan. bakal luwih dhuwur, iki ing sisih siji, lan ing sisih liyane, sisih maju bakal duwe kesempatan kurang kanggo maneuver sudhut, detours, lan encirclement pasukan mungsuh.
                    3. +3
                      13 Juli 2018 18:03
                      ing umum, aku setuju ... nanging sampeyan uga kudu ora lali sing serangan dumadakan. iku uga main peran wigati.

                      Kutipan saka Perse.
                      Kasunyatan bilih Jerman dipolitiki uga mundur marang Hitler, wis ana ing Stalingrad, nanging wong Jerman, sayangé, isih kurang wong bodho, lan luwih akeh ngurus prajurite, ora ngandelake yen "wanita isih nglairake" .

                      iki nalika padha njupuk care saka dhewe, lan malah luwih prajurit Romania utawa Italia? saka 1941 kanggo 1945 luwih saka 21 yuta padha mobilized ing Jerman. ora kaya irit....
              2. +2
                12 Juli 2018 20:00
                Iosif Vissarionovich ora langsung narik kesimpulan sing perlu, lan sanalika dheweke mbatesi intervensi amatir, dipasrahake marang militèr, lan ora marang politisi, tentara kita wiwit menang.

                Stalin ora ngupaya mrentah awake dhewe. Iki minangka tingkat Komando Tinggi. Lan markas kalebu luwih saka wong 250. Kabeh keputusan digawe bebarengan. Tugas Stalin yaiku kanggo meksa keputusan sing wis digawe supaya bisa ditindakake apa wae.
            2. +5
              12 Juli 2018 14:17
              Kutipan: Oper
              doktrin militer dhewe dipolitisasi nganti wates - kita bakal perang ing wilayah manca!

              Iku misale jek kula sing njupuk agitasi politik ing Nilai pasuryan lan mbingungake karo tumindak nyata Applied kanggo nyiapake perang.
              Saiki kita padha persis. Saka layar siji laporan positif lan menang. Lan ing laku, tumindak ora cocog karo bravado iki. Sing gawe nentremake ati supaya ora mendem lan ora ngganggu, liyane kerja nyata.
              Mekaten.
              1. +1
                12 Juli 2018 14:58
                Apa aku bingung?!) Dadi kenapa kita mundur menyang Moskow, banjur Leningrad diblokir?!) Babagan agitasi kabeh, sampeyan duwe conto cilik nanging banget getih saka operasi Kerch, kang Comrade Mekhlis deigned kanggo kemudi ... Yen kita delve menyang kabeh acara iki bab Gagal politik saka permusuhan 1941, kang kita urusan karo nganti 1943, banjur njupuk menyang akun organisasi kayata The Comintern lan kabeh kawicaksanan dibangun watara idea iki, kalebu dana kolosal dipompa menyang gerakan buruh internasional, lan sapiturute kabeh tiba ing panggonan! ora ngerti! Patriotisme iku lumrah. biasa wae.
                1. +1
                  12 Juli 2018 15:05
                  Kutipan: Oper
                  Iki conto getih saka operasi Kerch, kang Comrade Mekhlis deigned kanggo kemudi.

                  Fullness kanggo ngapusi Sapa sing dhawuh ing kono - Kozlov Inggih, panjaluk saka Kozlov carane dheweke dhawuh.
                  Kutipan: Oper
                  Yen kita nyelidiki kabeh acara kegagalan politik saka permusuhan taun 1941, sing ditangani nganti 1943, banjur njupuk organisasi kayata Comintern lan kabeh politik sing dibangun ing babagan ide iki, kalebu dana kolosal sing dipompa menyang gerakan buruh internasional, etc. .d.kabeh tumiba ing panggonan!

                  Omong kosong omong kosong.
                  Ngendi sampeyan njupuk kawruh mangu saka leaflet Bandera lan buku "sejarah" Ueraina?
                  Kutipan: Oper
                  Patriotisme iku lumrah. biasa wae.

                  Sampeyan duwe langsung anti-Rusia lan pancen anti-negara, sing diarani "patriotisme." Poklonskaya wis diterangake lan diterangake. Apa trik karo Romanov, sampeyan ora ngerti kabeh ...
                  1. +1
                    12 Juli 2018 15:35
                    Dhuh juru pedhang, sampeyan wis ora nglipur aku. Nuwun sewu, nanging wis ilang.
                    1. 0
                      12 Juli 2018 15:58
                      Aku seneng karo obrolan sampeyan ing tingkat propaganda zombie sing ana ing Ruin. Sampeyan ndeleng, 25 taun ing njaba Rusia, ing sangisore tingkat anti-Sovietisme lan Russophobia sing banget, wis nggawe gambar sing apik banget ing jaman kepungkur. sing umume tiba metu saka kasunyatan, ora mung saiki, nanging uga ing alesan bab acara saka 70-100 taun kepungkur.
                2. +3
                  12 Juli 2018 15:29
                  Kutipan: Oper
                  Apa aku bingung?!) Dadi kenapa kita mundur menyang Moskow, banjur Leningrad diblokir?!)

                  Pitakonan lucu. Kenapa Prancis lan Polandia gabung? Apa uga doktrin sing mung "disusuh" kudu disalahake? Lan ing pungkasan, wong Jerman diudani nganti wuda - apa sing salah karo piwulange? Amerika dibuwang metu saka Vietnam - Mehlis sing kudu disalahake?
                  1. +2
                    12 Juli 2018 15:40
                    Pitakonan kasebut retorika. Wong Prancis lan Polandia duwe nasib kaya ngono. Comparison saka Polandia karo hyena Eropah lali siji wong misuwur? A comparison banget akurat dening cara. Aku umume nimbang perbandingan Tentara Abang karo Amerika ing Vietnam nyerang. Aku njaluk sampeyan mikir liyane wektu! Aku nyebutake Mehlis minangka conto pengaruh tokoh kasebut ing siji operasi tartamtu. Apa sampeyan ora maca kanthi ati-ati?
                    1. 0
                      12 Juli 2018 16:05
                      Kutipan: Oper
                      Aku nyebutake Mehlis minangka conto pengaruh tokoh kasebut ing siji operasi tartamtu. Apa sampeyan ora maca kanthi ati-ati?

                      Saka kasunyatan sing kita maca karya sampeyan kanthi ati-ati. Saka iku sampeyan entuk jawaban, sampeyan bakal dijaluk ora ana sing mbantah.
                      Kekalahan ing Crimea iku tanggung lan tanggung jawab saka komandan ngarep lan NS kang, sing nyoba kanggo ndhelikake konco mburi Mehlis tinimbang nepaki tugas langsung.
                      Mekhlis ngirim telegram menyang Stalin kanthi isi ing ngisor iki: "Dheweke mabur menyang Kerch tanggal 20.01.42 Januari 1. Kita nemokake gambar sing paling ora nyenengake babagan organisasi komando lan kontrol ... Kozlov ora ngerti posisi unit ing ngarep, kahanan, utawa klompok mungsuh. Ora ana divisi siji sing duwe data babagan jumlah wong, anané artileri lan mortir. Kozlov ninggalake kesan komandan sing bingung lan ora yakin karo tumindake. Ora ana buruh utama ing ngarep sing dadi tentara wiwit pendhudhukan Semenanjung Kerch ... "XNUMX
                      1 CA MO f. 32, pwt. 11309, d. 139, l. 17.
                      Sinau, iku arang banget prasaja kanggo mangerteni.
                      https://topwar.ru/20077-mif-o-vernom-pse-stalina-
                      lve-zaharoviche-mehlise.html
                      Yagene wong-wong sing nulis memoar ora seneng karo dheweke?
                      “Mbok menawa ing perang mau ora ana wong liya sing wani nembak jendral ing ngarep formasi tanpa diadili. Lan kepala Direktorat Politik Utama ora ragu-ragu nindakake. Punika teks pesenan kanggo pasukan ngarep No. 057 tanggal 12 September 1941, digawe pribadi dening Mekhlis: bantuan kanggo unit maju saka kulon, kanggo ora njupuk langkah kanggo nyimpen bagean materi saka artileri, kanggo mundhut penampilan militèr lan rong dina mabuk nalika pertempuran tentara, Mayor Jenderal Artileri Goncharov, kanthi basis perintah Komando Tertinggi No. ".
                      1. 0
                        12 Juli 2018 17:48
                        Aku pancen adoh saka mbantah karo para pengagum kesucian buruh politik Soviet), nanging aku kudu ngomong sawetara tembung babagan Mekhlis. Ora kanggo Swordsman, mesthi. Dadi, non-komisaris kraton sing munggah pangkat komisaris politik! Dheweke nganggep tentara dadi bisnise, nanging dheweke ora ngerti apa-apa ing militer! Comrade banget raged ing tentara kavaleri 1, kang padha karo kanca-kanca kayata Budyonny, Timoshenko, Kulik. Miturut akeh sejarawan, kanca-kanca iki pancen bodho ing urusan militer lan marang Stalin saran ala. Miturut akeh kontemporer, Mekhlis dhewe minangka kanca sing jujur, nanging ing urusan militer dheweke pancen bodho lan fanatik nganti stupor! Miturut dheweke, dheweke nempelake potret Lenin menyang kereta dorong anak, sing, miturut pendapate, nyumbang kanggo nggedhekake wong Soviet anyar - "bocah katon ing dheweke kabeh wektu!" Sawise janjian Mehlis ing taun 1930 minangka editor koran Pravda, pembersihan massal kanthi alami langsung diwiwiti ing kana ... Nanging, jam Mehlis mesthi teka nalika taun 1937 dheweke diangkat dadi komisaris politik ing pangkat jenderal tentara! Kene sampeyan bisa maca biografi Stalin Simon Montefiore lan bahan liyane, lan ana akeh bahan liyane ing sumber Soviet ing macem-macem tingkat rinci! Telegram sing menarik saka Mehlisada sing diwenehake saka Vladivostok - "Aku mecat 215 buruh politik, sing umume dicekel ... Nanging, aku durung rampung ngresiki. Iku tetep mung kanggo kaget carane akeh mediocrity, wong kesed, saboteurs lan mung pengkhianat padha antarane buruh politik Soviet ing tentara?! Pungkasane, 3 saka 5 marshal, 13 saka 15 komandan tentara, 57 saka 85 komandan corus lan 110 saka 195 komandan divisi diilangi ing negara kasebut ... Ing cendhak, sethitik liyane semangat kuwi lan mung Mehlis bakal tetep! Elinga tembung pahlawan misuwur saka komandan divisi film Soviet Serpilin? “Aku ora wedi mati! Aku ora duwe hak ilang!" Apa padha ngomong bab? Iki diomongake lan ditampilake ing jaman Soviet! Krungu pendekar? Hey?! Kabeh iki nerangake kerugian agro Tentara Abang ing 1941-1942. Inggih, saiki bener babagan acara Crimean - Kozlov, komandan, ketoke, ora kawentar bakat, nanging nyoba kanggo nolak introduksi saka taktik anyar dening Mehlis! Apa taktik? Lan Mekhlis mung nglarang ngeduk parit supaya ora ngrusak semangat nyerang tentara! Kozlov ora bisa nolak dheweke! Inggih, saiki, utamané kanggo admirers saka sekte saksi kanggo kasucian buruh politik, aku bakal Quote tembung saka pujangga lan perang koresponden Konstantin Simonov, sing nyekseni acara iki. "Mekhlis martakake taktik kasebut - sapa sing seneng posisi tempur sing nyaman 100 meter saka mungsuh menyang sing ora nyaman 30 meter bakal dianggep alarmist!" Alami, kanthi kabeh akibat sing bakal ditindakake ... Iki carane para pejuang kita kudu perang ing kepemimpinan politik kaya ngono! Ayo kula ngelingake sampeyan yen iki kedadeyan ing steppe sing gundhul ... Nalika Jerman nyerang ing Mei, 250 yoits kita ana ing ambang bilai! Sajrone 12 dina sabanjure, kerugian saka klompok Soviet pancen nggegirisi! Drive kanggo Kerch lan ngunjungi museum lokal! Ora mungkin nonton materi sing disajikake ing kono kanthi tenang! Komandan lan pejuang Tentara Abang cepet-cepet menyang tank ing lapangan mbukak kanthi buntelan granat lan ditembak ing mungsuh kanthi dhuwur, nyoba menehi urip luwih larang! Sing ana ing Red Square kudu ngadegake tugu sing ora ana analog lan mesthi ora biasa-biasa wae, Mekhlis sing populis lan fanatik! Kang, karo remnants saka klompok ing prau, nyabrang Selat Kerch lan tindak menyang Kuban! Kapitunan 170 prajurit, atusan tank lan pesawat! Sawise Comrade Mekhlis alamiah nyoba kanggo mindhah kabeh nyalahke ing Kozlov, Stalin ngirim telegram sarcastic kuwi menyang komisaris politik revered minangka swordsman - "sampeyan wis njupuk posisi aneh saka pengamat njaba sing ora tanggung jawab kanggo natoni Front Crimean! ... sampeyan wakil saka Markas sing tanggung jawab!" Sawise iku, Mehlis diturunake dadi jenderal korps! Iki dibayangke ing liyane saka commissars! Ing Oktober 1942, pasukan kasebut ditransfer kanthi lengkap menyang subordinasi militer profesional! Ing taun 1943, 122 buruh politik dikirim menyang sektor paling mbebayani ing ngarep.
                      2. +1
                        12 Juli 2018 18:04
                        Quote: Swordsman
                        jenderal utama artileri Goncharov, kanthi basis pesenan Markas Besar Komando Tertinggi No.

                        Topik sing ora nyenengake. Sawetara komandan militer kita, yen gagal, ngasuransiake awake dhewe kanthi ngirim panah menyang bawahane. Lan ora ana sing disimpen, gelar utawa jabatan, utawa profesionalisme, utawa inisiatif. Nanging, ing nalisir, jenderal enterprising lan wewenang (kolonel, komandan brigade, komandan, komandan) pisanan ditembak.
                        Contone, Panglima Angkatan Udara North-Western A.P. Ionov ditahan tanggal 1 Juli 1941. Tanggal 13 Februari 1942, kanthi rapat khusus ing NKVD saka USSR, dheweke dihukum pati. Ukum kasebut ditindakake tanggal 23 Februari 1942. Dheweke mung siji-sijine sing menehi prentah ngunggahake pesawat bomber nalika subuh tanggal 22 Juni 1941 kanggo ngebom lapangan udara lan stasiun sepur Jerman. Mungkin wong-wong mau ditembak, amarga padha tumindak nalisir arahan saka Staf Umum "ora succumb kanggo provokasi"?
                        Miturut cara, nalika 86 tukang ngebom tindak ing Course pertempuran, padha nyoba kanggo mbatalake pesenan ing radio. Siji utawa loro kelompok nutup teluk bom lan mulih, liyane dibom.
                      3. 0
                        12 Juli 2018 18:15
                        Kutipan: Oper
                        Miturut akeh sejarawan, kanca-kanca iki pancen bodho ing urusan militer lan marang Stalin saran ala.

                        Apa jeneng "akeh" sing bisa sampeyan sebutake. Lan referensi kanggo karya-karya akeh iki.
                        Quote: Swordsman
                        Pungkasane, 3 saka 5 marshal, 13 saka 15 komandan tentara, 57 saka 85 komandan corus lan 110 saka 195 komandan divisi diilangi ing negara.

                        Liyane bla bla bla.
                        Dokumen arsip menehi kesaksian - RGVA.F. 37464. Op.1. D. 12. L. 92, njlèntrèhaké negara Tentara Abang ing taun 1936: "... Latihan tempur sing kurang apik saka pasukan ing jaman Uborevich lan Yakir ora mung amarga kualifikasi rendah para komandan Red. Tentara, nanging uga kanggo pendidikan militèr miskin.

                        Tingkat sing terakhir bisa diadili, contone, kanthi potret kolektif para komandan Resimen Infanteri 110 BVO, digawe dening komandan divisi K.P. Podlas ing Oktober 1936: "Wong enom tumindak karo wong tuwa sing akrab, longgar ... lungguh, njupuk pesenan, padu ... Akeh seragam robek, reged, ora dicukur, ing boots robek."
                        Artikel Trotsky, diterbitake ing No. 56–57 (pp. 3–5) saka Bulletin of the Opposition, diarani “The Decapitation of the Red Army”. Wiwit kuwi, "fashion" iki wis ana.

                        Nalika Khrushchev Trotskyist sing durung rampung ngrusak Stalin saka mimbar Kongres kaping 40, dheweke nggunakake formulasi Trotsky kanthi persis. Dheweke lan kanca-kancane ing ambruk Kakuwatan Agung ora bisa luwih. Bagean "digital" saka fitnah iki, yaiku, kira-kira 69100 ewu komandan Tentara Merah sing dirusak, muncul sajrone laporan ala Khrushchev menyang Kongres XX CPSU.https://ss3875241.livejournal.com/XNUMX.html
                        Sinau, mbantu nyingkirake pepeteng obscurantisme saka sirahmu.
                        Kutipan: Oper
                        Kabeh iki nerangake kerugian agro Tentara Abang ing taun 1941-1942. H

                        Inggih, sampeyan bisa nerangake dhewe apa nggegirisi lan carane nggegirisi, iku ora ana hubungane karo kasunyatan.
                        Kanggo Sersan Angkatan Bersenjata, tingkat pangerten masalah OShS, saka 1937 nganti 22 Juni 1941, nomer Tentara Abang tambah 3,75 kaping - saka 1,433 yuta wong. nganti 5,373 yuta wong. .ngluwihi pangerten, nanging kanggo kantor polisi Kementrian Dalam Negeri, bab sing padha ora bisa dimangerteni. Nyritakake resep carane nggawe TIGA metu saka divisi. staf kabeh telung formasi kanthi personel sing padha. ngadili apa ora ana pangerten.
                        Kutipan: Oper
                        Komandan lan pejuang Tentara Abang cepet-cepet menyang tank ing lapangan mbukak kanthi buntelan granat lan kanthi wutah lengkap.

                        Aja meksa luh. Takon Kozlov saka Komfront kenapa dheweke nyebarake pasukan kaya ngono lan kenapa dheweke mlebu ing lapangan terbuka. Tanpa peralatan teknik, kenapa ing sisih tengen.
                        Kutipan: Oper
                        "Sampeyan wis njupuk posisi aneh saka pengamat njaba sing ora tanggung jawab kanggo ngrusak Front Krimea! ... sampeyan minangka wakil sing tanggung jawab saka Markas!"

                        Sampeyan ora wagu. Aku wis ngomong babagan iki. Nanging, Stalin menehi penilaian marang Kozlov, lan banjur rampung. Apa sing diprentahake?
                        Kutipan: Oper
                        Ing Oktober 1942, pasukan kasebut ditransfer kanthi lengkap menyang subordinasi militer profesional! Ing taun 1943, 122 buruh politik dikirim menyang sektor paling mbebayani ing ngarep.

                        Ora .. sumber bodho sing nggumunake ... foto sing misuwur -in ATTACK - salah percaya yen digambarake komandan batalyon - nyatane POLITRUK = IMPUTED dheweke sing pertama nyerang. Maca pers sing salah maca sing serius. .
                        Departemen-departemen pulitik lan punggawa komisaris pulitik tansah ana ing militèr, lan sawisé ngowahi lan ngenalake kesatuan komando, kanthi mangkono Stalin mratelakake-KAnggo kabeh, KOMANDER mangsuli, supaya kahanan karo wedhus ora bola-bali.
                        .
                      4. 0
                        13 Juli 2018 09:46
                        Quote: Kapten Pushkin
                        Contone, Panglima Angkatan Udara North-Western A.P. Ionov ditahan tanggal 1 Juli 1941. Tanggal 13 Februari 1942, kanthi rapat khusus ing NKVD saka USSR, dheweke dihukum pati. Ukum kasebut ditindakake tanggal 23 Februari 1942. Dheweke mung siji-sijine sing menehi prentah ngunggahake pesawat bomber nalika subuh tanggal 22 Juni 1941 kanggo ngebom lapangan udara lan stasiun sepur Jerman.

                        Sadurunge sampeyan nulis asumsi, kenapa lan kanggo apa jenderal iki diukum. Sampeyan mesthi bakal narik minat lan nemokake, contone, iki - "
                        Ditangkep tanggal 1 Juli 1941. Tanggal 13 Februari 1942, kanthi rapat khusus NKVD saka USSR, dheweke dihukum mati dening regu tembak. Ukum kasebut ditindakake tanggal 23 Februari 1942.
                        SEBENAN
                        Miturut memorandum No. 03 tanggal 28 Juni saka kepala departemen 3rd Front North-Western, komisaris divisi Babich (kepala counterintelligence distrik ngarep) ing PribOVO:
                        "Komandan Divisi Udara 7, Kolonel Petrov, wiwit awal permusuhan, ngatur kabeh sorti miturut kawicaksanane dhewe, ora langsung ngarahake operasi tempur wiwit wiwitan.
                        Ing 19 Juni, Petrov dielingake dening wakil komandan Angkatan Udara kanggo karya politik babagan kemungkinan operasi militer; diwènèhi wektu tuntas jam 3 tanggal 22 Juni taun iki. G…”.
                        Nanging, komandan penerbangan saka distrik Ionov isih teka kanggo nyoba.
                        Lan kok.
                        "Petrov nanggapi kanthi ora sopan babagan instruksi kasebut. Aku ora nuntut komandan resimen tundhuk karo instruksi kasebut, lan resimen kasebut bener-bener kaget dening mungsuh, minangka akibat saka kerugian pesawat ing lapangan udara ... ".
                        Lan ing ngisor iki minangka dokumen "LAPORAN TAHUNAN ING KEGIATAN TEmpur ANGKATAN UDARA UTARA-KULON FRONT UNTUK PERIODE 22.6.41 nganti 1.7.42":
                        "Miturut awal perang, angkatan udara Distrik Militer Khusus Baltik kalebu: Pejuang 529; Bom 288; Stormtroopers 60. Total 877. ...
                        Dianggep, ing periode wiwitan perang, kira-kira 600 pesawat penerbangan darat lan 50-70 pesawat angkatan laut beroperasi ing ngarepe Front North-Western. <…>
                        Preduli saka kasunyatan sing ing Juni 19.6.41, XNUMX, amarga kahanan unfavorable, unit didhawuhi kanggo pindhah ing kesiapan pertempuran lan mbubarake materiel saka lapangan airfields kanggo operasional.
                        Ora ana instruksi khusus sing diwenehake marang unit komando lan penerbangan babagan metu saka markas Distrik Militer Khusus Baltik menyang pos komando ing wilayah Panevezys.
                        Kosok baline, ing wayah wengi 20/21 lan saka 21/22.6.41/XNUMX/XNUMX, unit penerbangan diprentahake kanggo nindakake penerbangan latihan wengi.
                        Akibaté, akèh-akèhé resimen ngebom dibom déning mungsuh nalika inspeksi pasca-pesawat saka materiel lan ngisi bahan bakar. Awak pesawat nembe dipecat kanggo istirahat sawise kerja sewengi. ... "
                        F. 221, p. 142687ss, d. 1, l. 3-17. SBD No. 34, 1958
                        Akibaté, Front Northwestern
                        "Ing tanggal 22.6.41 Juni 100, ngarep ilang nganti 22 pesawat" - "LAPORAN KOMANDER UTARA-KULON ngarep wiwit tanggal 1941 Juni 22 menyang KOMISARIS PERTAHANAN RAKYAT USSR ING SITUASI 22 JAM 1941 JUNI. XNUMX.”
                        Nanging mung komandan Angkatan Udhara distrik, Jenderal Ionov, mantan ensign lan pilot Perang Donya I, ngatur penerbangan wengi bodho ing unite, nggawa menyang negara non-operasional tanggal 22 Juni.
                        Nalika serangan Jerman, Ionov durung mbatalake PBG, kaya ing distrik liyane.
                        Dheweke mung ora ngirimake marang komandan divisi udhara supaya Moscow kudu waspada tanggal 19 Juni
                        Dheweke ngatur latihan sing ora dijadwal kanggo dina iki, lan sawise dheweke, para pilot mulih ing wayah wengi tanggal 22 Juni ...
                        SIAP SING RAHAYU.
                        Lan pungkasane.
                        "No. 382 Laporan Wakil Kepala Direktorat 3rd NPO USSR F.Ya. Tutushkina I.V. Stalin babagan kerugian Angkatan Udhara Front Lor-Kulon1 ing dina pisanan perang
                        8 July 1941
                        Komite Pertahanan Negara Kamerad Stalin
                        Amarga unpreparedness unit Angkatan Udara PRIBOVO kanggo operasi militèr, indiscretion lan inaction saka sawetara komandan divisi lan resimen udhara wewatesan karo tumindak pidana, bab 50% saka pesawat dirusak dening mungsuh nalika serangan ing lapangan udara.
                        Penarikan unit saka jeblugan pesawat mungsuh ora diatur. Ora ana pertahanan anti-pesawat kanggo lapangan udara, lan ora ana peluru artileri ing lapangan udara sing ana dana.
                        Kepemimpinan operasi tempur unit udara ing bagean komandan divisi udara 57, 7 lan 8, uga markas Angkatan Udhara Front lan Distrik, dikirim banget, komunikasi karo unit udara. wiwit awal memungsuhan meh ora ana.
                        Kerugian pesawat ing lemah ing divisi udara kaping 7 lan kaping 8 mung ana 303 pesawat.
                        Kahanan sing padha kanggo divisi udara 6 lan 57.
                        Kerugian pesawat kita kasebut diterangake kanthi kasunyatan manawa ing sawetara jam sawise serangan pesawat mungsuh, komando distrik kasebut nglarang mabur lan ngrusak mungsuh.
                        Unit Angkatan Udhara Distrik mlebu perang pungkasan, nalika bagean penting saka pesawat wis dirusak dening mungsuh ing lemah.
                        Pindhah menyang lapangan udara liyane ditindakake kanthi cara sing ora teratur, saben komandan divisi tumindak kanthi mandiri, tanpa instruksi saka Angkatan Udara Distrik, padha ndharat ing ngendi wae sing dikarepake, akibate 150 kendaraan nglumpukake ing sawetara lapangan udara.
                        Dadi, ing lapangan udara Pilzino, mungsuh, nemokake klompok pesawat kasebut, diserang dening siji pengebom tanggal 25 Juni taun iki. numpes 30 pesawat.
                        Kamuflase lapangan udara durung entuk perhatian. Urutan NPO babagan masalah iki ora ditindakake (utamane babagan Divisi Udara 57 - komandan divisi Kolonel Katichev1 lan Divisi Udara 7 - komandan divisi Kolonel Petrov2), markas Angkatan Udara Front lan kabupaten ora njupuk langkah apa wae.
                        Ing wektu iki, unit udhara saka Angkatan Udhara Front Lor-Kulon ora bisa operasi pertempuran aktif, amarga padha duwe unit kendaraan tempur ing komposisi: divisi udhara 7 - 21 pesawat, divisi udhara 8 - 20, divisi udara 57 - 12.
                        Para punggawa, sing ditinggal tanpa materi, padha nganggur lan saiki lagi mangkat menyang materiel, sing teka banget alon-alon.
                        Ana kekurangan suku cadang kanggo pesawat lan mesin pesawat ing gudang Okrug (pesawat MiG, baling-baling VISH-22E lan VISH-2, 3 busi MGA, kartrid BS, lan bagean liyane).
                        Wakil Kepala Direktorat 3rd NPO saka USSR Tutushkin"
                        Kaya sing sampeyan ngerteni, PribOVO, uga ing ZapOVO, ana larangan penerbangan para pejuang menyang mungsuh nganti esuk tanggal 22 Juni.
                        Lan larangan iki teka saka komandan angkatan udara kabupaten ....
                        Saiki, muga-muga sampeyan ngerti yen kabeh wong tanggung jawab kanggo kejahatane, sing ing kasus iki nyebabake bilai, kaya Pavlov?
                        Angkatan Udhara Jenderal Ionov ora ngirim pesenan kanggo nambah kesiapan tempur kanggo personel lan, supaya bisa ngganggu, ngatur latihan sing ora dijadwal.
                        Dheweke nglarang mbukak geni kanggo mateni lan nyabrang tapel wates karo Jerman, ora menehi kesempatan kanggo nanggapi agresi.
                        Banjur diijini pamboman ing wilayah Jerman, nanging sangsoro pangebom saka tutup fighter, kang mimpin kanggo losses abot.
                        Ionov nyiyapake rute "khusus" kanggo kelompok pengeboman, sing dumunung ing Suwalki, ing ngendi kelompok gedhe Angkatan Udara Jerman sing tanggung jawab.
                        Jendral Ionov sengaja ngirim kru kanggo mati.
                        Cetha apa jenderal iki ngadeg ing tembok? prajurit
                      5. 5
                        -1
                        14 Juli 2018 16:29
                        Sampeyan salah, Z. Mekhlis, nalika rawuh ing Crimea, njupuk komando lan inisiatif. Komandhan mung bisa manthuk-manthuk, amarga Mekhlis dikirim dening Stalin lan meh saben dina ngobrol ing telpon. Mekhlis dijupuk akeh prajurit Tentara Abang, nanging, tembung saka I. Stalin sawise dijupuk saka Crimea (Sevastopol isih ing pertahanan, nanging tanpa Mekhlis, iki mbokmenawa kok dianakaké ing): "Yen sampeyan perlu. kanggo gagal kasus kasebut, kirim Mehlis."
                3. 0
                  12 Juli 2018 17:54
                  Apa Komintern lan Mekhlis kudu disalahake kanggo kabeh? lan ora ana alesan liyane?
                  Aku dudu wong militèr - perlu kanggo nganalisis ANALISIS perang ing Irak ing Amerika Serikat lan Inggris - kesimpulane - bisa uga ana kritik lan rekomendasi kanggo owah-owahan ing statuta.
          2. +2
            12 Juli 2018 17:14
            Pak Lopatov, aku ngajeni banget karo pendapat sampeyan.
            Nalika aku sinau babagan janjian Serdyukov, aku kaget banget nalika maca presentasi V. Putin nalika janjian. Sampeyan bisa nemokake acara iki ing internet.
            Nalika aku krungu babagan janjian Rogozin minangka kepala industri pertahanan, aku rada kaget. Nanging dheweke ora kaget maneh nalika ngerti yen dheweke dadi dokter ilmu teknik.
            Nalika Shoigu diangkat, aku ora kaget babar pisan, luwih becik ana sing bisa dibandhingake. Aku ora kaget sanajan inisiatif holly wong diumumake kanggo menehi dheweke pangkat marshal kanggo kampanye Siria sawetara wulan sawise diwiwiti.
            Iki ngendi kontrovèrsi sajarah wiwit. Ayo kadang katon ing ngarep. Sejarah mung bisa dingerteni yen kita sinau paling ora sawetara pelajaran saka iku. Kader mutusake akeh, nanging ora kabeh, mesthi. Nanging akeh.
        3. +1
          12 Juli 2018 14:47
          Sampeyan uga kudu dicathet yen akeh wong enom sing diarani pesawat ruang angkasa saka wilayah sing mentas dituku ing sisih kulon Belarus lan Ukraina. Meh kabeh iki nyerah sak minggu pisanan perang, lan akeh mengko rampung ing Abwehrkommandos.
          1. +1
            12 Juli 2018 15:41
            Ana uga conto kaya ngono.
          2. 0
            12 Juli 2018 18:20
            Kutipan: Vlad.by
            Sampeyan uga kudu dicathet yen akeh wong enom sing diarani pesawat ruang angkasa saka wilayah sing mentas dituku ing sisih kulon Belarus lan Ukraina. Meh kabeh iki nyerah sak minggu pisanan perang, lan akeh mengko rampung ing Abwehrkommandos.

            Sampeyan kudu ngakoni manawa ing distrik tapel wates, mayoritas wong sing tanggung jawab kanggo layanan militer, disusun menyang kantor registrasi lan pendaftaran militer, ora duwe wektu kanggo mlebu tentara lan dicekel ing titik perakitan, banjur diitung ing gunggunge tawanan perang.
      4. +3
        12 Juli 2018 18:44
        Kutipan: Lopatov
        Simbah, peserta langsung, ujar manawa nganti pungkasan perang, tingkat "komando" Nazi luwih dhuwur tinimbang kita.

        Aku ora arep nglarani mbahmu. Mine uga "ing bagean kasebut" nanging ing sisih lor cedhak Rokossovsky. Nanging kualitas keputusan sing digawe bisa luwih utawa kurang objektif ditaksir dening analis militer, spesialis tingkat sing cocog. Ing titik, prajurit ndeleng ora luwih saka pleton, komandan batalyon - ora luwih saka resimen. Sapa sing dadi mbahmu, aku ora ngerti, nanging kenangan kasebut kudu dianggep kanthi ati-ati lan logis. Malah marshals, sing ndeleng gelut ing kabeh ukuran, dosa karo subyektifitas.
    3. 0
      12 Juli 2018 11:37
      Kutipan: Moore
      Kahanan operasional sing wis dikembangake ing wayah wengi sadurunge counterattack, uga carane mungsuh wis entrenched piyambak ing garis tekan, printah Soviet ora ngerti. Pengintaian ekstensif ora ditindakake

      Apa bakal ana link kanggo pertempuran dokumen?

      Wacan:
      https://www.litmir.me/br/?b=147751&p=1
    4. 0
      12 Juli 2018 12:28
      Lan kenapa penulis mbutuhake pranala apa wae, sing utama yaiku nuduhake yen para komandhan Soviet ora ngerti carane nindakake apa-apa lan mung guncang amarga wedi marang Sang Maha Agung.
      1. 0
        12 Juli 2018 12:33
        Kutipan saka larand
        Napa penulis mbutuhake pranala apa wae

        Parsing.
        http://militera.lib.ru/research/isaev_av_zhukov/1
        5.html
    5. +1
      12 Juli 2018 20:37
      Kutipan: Moore
      Apa bakal ana link kanggo pertempuran dokumen?

      - pasukan lan markas, kalebu sing dumunung ing telenging pertahanan, ora usaha kanggo entuk informasi bab mungsuh, padha ora sinau bab pertahanan, utamané anti-tank. Akibaté, unit tank lan formasi tumindak kanthi wuta nalika mlebu pertempuran lan nandhang kerugian sing ora perlu;
      - komandan lan kepala staf ora milih lan njaga kader komandan intelijen, ora nggawe kahanan sing dibutuhake kanggo departemen intelijen lan unit intelijen kanggo ngrampungake tugas sing paling penting kanggo entuk informasi babagan mungsuh, komposisi, kemampuan tempur lan niat;
      - Panglima Pramuka asring digunakake kanggo tujuan liyane ing wektu sing paling penting saka permusuhan.
      © memorandum saka kepala departemen intelijen markas BT lan MB Front Voronezh, Letnan Kolonel P.I. Shulgin kanthi jeneng komandan BT lan MB Tentara Merah tanggal 14 Juli 1943,
      Inggih, sampeyan bisa ngelingi pesenan kanggo nyerang mangsa ngarep.
      18 tk:
      Baris penyebaran - Mikhailovka, svh. "Oktober".

      29 tk:
      Baris wiwitan kanggo serangan: svh. "Oktober", vys. 258.8, Pengawal kanggo njupuk dening 23.00 11.07.43. d) Njamin konsentrasi formasi lan bagéan saka korps ing wilayah asli.

      Kabeh mesthi apik, nanging peternakan negara Oktyabrsky dikuwasani dening Jerman ing 14:00 tanggal 11 Juli. Lan pesenan kanggo 18 mall ditandatangani jam 7:00 tanggal 12 Juli.
      Utawa crita sing apik banget karo selokan anti-tank ing zona serangan ing mall 29th, sing ora ana sing keganggu kanggo ngelingake tanker. Nanging selokan iki rampung ngalangi akses brigade tank 31 lan 32 saka pusat blanja kaping 29 menyang tujuan utama serangan - peternakan negara Komsomolets.
  6. +5
    12 Juli 2018 08:05
    Apik, ing mratelakake panemume cukup materi obyektif.
  7. +2
    12 Juli 2018 08:06
    Ora dimangerteni. Yagene ana ing persenjataan, lan ora ana ing sejarah?
  8. + 19
    12 Juli 2018 08:18
    Tentara tank Rotmistrov kalebu 931 tank, kalebu 581 T-34 (62,4%) lan 314 T-70 (33,7%). Ing ngarsane nomer akeh tank cahya T-70 Ngartekno nyuda kemampuan tempur tentara.

    Jerman duwe 294 tank, kalebu 38 Macan lan malah 8 T-34 sing ditawan.

    Serangan balik kasebut dikirim dening pasukan telung korps tank kanthi 538 tank ing layanan. Ing eselon pisanan, 368 tank saka rong korps tank kudu diluncurake, nalika siji ana 35,5%, lan ing 38,8% tank ringan T-70.Tank iki, kanthi waja entheng lan persenjataan sing ringkih, ora bisa perang kanthi syarat sing padha karo tank Jerman.

    Pasukan iki tabrakan ing 12 Juli ing pertempuran tank, rasio ing tank ana 3: 1 ing sih kita.

    Matematika sing menarik. Carane akeh tank melu ing perang saka sisih Tentara Abang? 931 apa 538? Coba kepiye kekuatan tempur T-70 (rata-rata 37% ing rong korps, utawa 200 potongan "titik tembak sing bisa dipindhah" sing ora bisa dianggep anti-tank)? Apa dhasare? 338 tank medium lan abot nglawan 294 tank Jerman. 3:1 ing sih kita ora bisa. ngalah? Utawa ijol-ijolan kanggo wektu lan wilayah menang?
    Lan yen kita ngetung imbangan pasukan dening total kaliber bedhil utawa bobot saka salvo liya? dibagi dening total kekandelan saka waja frontal mungsuh? 3:1 karya? Utawa bakal imbangan pasukan bakal ditulis dening rasio liyane?
    1. +3
      12 Juli 2018 08:32
      Thanks kanggo bantahan ... Aku setuju karo sampeyan ... Ing perang, kaya ing perang ... Carane iku ... sing utama iku kanggo ngalahake tank ... Lan goal iki wis ngrambah .. . Sing pungkasane nyebabake kasunyatan yen perang iki dimenangake dening pasukan kita ...
      1. + 15
        12 Juli 2018 08:41
        Mulane, "Prokhorovskaya TRAGEDI tankmen Soviet" perang ora bisa disebut. Iku kudu disebut "Prokhorovsky FEAT tanker Soviet ". Lengen lan sikil saka Wewelak coklat tugel mati.
        1. 0
          12 Juli 2018 18:28
          Kutipan saka Dooplet11
          Mulane, "Prokhorovskaya TRAGEDI tankmen Soviet" perang ora bisa disebut. Iku kudu disebut "Prokhorovsky FEAT tanker Soviet ". Lengen lan sikil saka Wewelak coklat tugel mati.

          Ing tentara, meh kabeh gumantung ing komandan. Siji ngirim bawahan kanggo nindakake misi pertempuran, lan liyane nempatno bawahan ing kahanan kang, amarga bungling kang, padha dipeksa kanggo nindakake feats tinimbang nindakake misi pertempuran.
          1. 0
            13 Juli 2018 07:52
            Aku setuju karo sampeyan. Nanging.
            Mungsuh uga nyetel tugas kanggo para pejuang. Lan pambeban tugas kadhangkala nglairake prestasi. Lan saka loro-lorone nglawan.
            A feat punika gagah, tumindak penting kanggo akeh wong; tumindak heroik ing kahanan angel.
    2. +1
      12 Juli 2018 20:45
      Kutipan saka Dooplet11
      Matematika sing menarik. Carane akeh tank melu ing perang saka sisih Tentara Abang? 931 utawa 538?

      Wiwit jam 17.00 tanggal 11 Juli P.A. Rotmistrov ditransfer menyang TC 2 lan Pengawal 2. Ttk. Akibaté, jumlah tank Corps tentara kang tambah kanggo papat, lan nomer kendaraan wojo tambah luwih saka 200 Unit lan gunggungipun total 931 tank, 42 ​​SU-76 lan SU-122, uga 12. SU-152, kalebu 581 T- 34 (62,4%) lan 314 T-70 (33,7%). Saka jumlah iki, 797 tank lan 43 bedhil self-propelled ana ing wilayah konsentrasi pasukan utama (wétan Prokhorovka), liyane ana ing ndandani lan ing dalan. Esuk-esuk ana mobil maneh, sadurunge serangan ing Pengawal 5. TA ing pamindhahan ana 808 tank lan 32 SU-76 lan SU-122.
      Telung korps tank - 18, 29 lan 2 Pengawal. TTK, sing dadi eselon pisanan saka grup mogok tentara, wis ing esuk 12 Juli ing rangking 538 tank lan 20 bedhil self-propelled. pukulan utama ingkang kapisan nindakakên tatanan jendral B.S. Bakharova lan I.F. Kirichenko.
      Ing esuk sadurunge serangan, loro korps padha ing layanan 368 tank lan 20 bedhil self-propelled, Mulane, Kapadhetan saka kendaraan wojo saben 1 km ngarep Originally mestine kanggo tekan meh 56 Unit. Ing kasunyatan, padha bisa kanggo entuk malah luwih - 60 tank saben 1 km, ora ngetung bedhil poto-propelled. Mulane, pangarep-arep saka komando Soviet kanggo pamisah 2 SS TC ketoke cukup cukup. Lan yen sampeyan nganggep manawa luwih saka rong atus tank eselon kapindho (5th Guards Zmk - 158 tank lan 2nd Tank Corps - 59 tank) kudu mlebu perang bebarengan karo infantri saka 5th Guards. Banjur terobosan 30 km katon minangka tugas sing angel, nanging bisa ditindakake.
      © Zamulin
      1. 0
        13 Juli 2018 08:19
        Banjur bakal perlu kanggo njlentrehake imbangan pasukan ing skala wektu perang lan imbangan pasukan minangka kabèh sak Juli 12 kanggo kajelasan saka gambar. Miturut kita, adhedhasar kutipan sing dikutip:
        1. Ing eselon kapisan 538+20 (telu korps, - 18,29,2 (c))
        2. Sadurunge serangan 368+20.(Ujug-ujug wis kalorone lambung kapal (c) Ing ngendi 200 lunga lan lambung liyane? Kanggo tingkat kapindho?
        3. Ing eselon kapindho (kapan lan ing komposisi apa dheweke digawa menyang perang?) 158 + 59 = 217
        Yen, Nanging, kita nambah 568 lan 217, kita njaluk 785. ora converge karo iki:
        sadurunge serangan ing Pengawal 5. TA ing pamindhahan ana 808 tank lan 32 SU-76 lan SU-122.
        Dadi pira tank sing melu perang?
        Sawetara kebingungan karo nomer ing kutipan sampeyan. Ing kasus apa wae, apa wae nomer sing dijupuk, yen sampeyan ora nyuda tank cahya, imbangan daya 3: 1, sing diumumake dening penulis artikel kasebut, ora metu. maksimum (840/294) 2,85: 1. Nanging, yen penulis njupuk menyang akun nawakke cahya ing imbangan, kok ora njupuk menyang akun wojo operator personel lan wojo mobil? Utawa bedhil anti-tank? Kepiye unit lengkap ing pitungan? Utawa, uga, pitungan imbangan daya lan kabeh konstruksi logis saka bukti "kalah lan tragedi"?
        1. +1
          13 Juli 2018 16:20
          Kutipan saka Dooplet11
          1. Ing eselon pisanan 538 + 20 (telung korps, - 18,29,2 (s))
          2. Sadurunge serangan 368 + 20. (Dumadakan loro korps wis (s) ) 200 lan siji liyane korps menyang ngendi? Kanggo tingkat kapindho?

          Kabeh bener. Iku mung sing perang cedhak Prokhorovka mbukak ing ngarep cukup sudhut.
          Ing arah serangan utama, nglawan divisi Leibstandarte, mung 2 korps tank saka eselon 1 sing dioperasikake - 18 lan 29 TC. Korps katelu saka eselon pisanan - Pengawal 2. Pusat blanja Tatsinsky - dikenalake ing perang ing arah sing beda, nglawan divisi Das Reich. Biasane, ing peta perang cedhak Prokhorovka, ora katon - ana ing sangisore mall blanja kaping 2 (ora penjaga), ing ngisor pinggir ngisor peta.
          Kutipan saka Dooplet11
          3. Ing eselon kapindho (kapan lan ing komposisi apa dheweke digawa menyang perang?) 158 + 59 = 217

          2 tk:
          Tugase tetep padha, yaiku, ngliwati formasi perang TC kaping 18 lan 29, supaya siyap mbangun sukses utawa nyerang, ngamanake sisih tengen tentara ing Sukh. Solotino. Ndhukung serangan saka TC kaping 18 lan 29 kanthi kabeh daya tembak

          Ing gesang nyata, TC 2 ndhukung infantri karo bagéan saka pasukan sawijining, perang cara metu saka encirclement karo bagéan saka pasukan, lan mbalekake bagéan saka pasukan sawise perang:
          Brigade kaping 169, bebarengan karo bagean saka pasukan joint venture kaping 285 saka divisi senapan kaping 183, mbela x. Sentry, ngubur tank ing lemah. Ing tanggal 11 Juli esuk, kanggo nguatake pertahanan I.Ya. Stepanov A.F. Popov dipasrahake menyang Brigade Senapan Bermotor 2/58. Rong batalion liyane saka Brigade Rifle Motorized 58, Letnan Kolonel Boldyrev, njupuk posisi pertahanan ing x. Pits lan ing pinggiran kidul Prokhorovka. Brigade 99 Letnan Kolonel L.I. Malova, gadhah mung 19 kendaraan, kalebu 9 cahya, diubengi ing wilayah Vasilievka lan Andreevka. Panglima brigade nampa pesenan: ing esuke 12 Juli, mbatalake menyang wilayah karo. Tangan tengen. Sisan brigade 26 Kolonel P.V. Piskareva ana ing x. Grushka, ing ngendi sawise patang dina gelut dheweke sijine dhéwé ing urutan.
          Brigade 169 lan brigade 58 duwe sektor pertahanan dhewe, lan brigade 26 lan 99 minangka cadangan operasional seluler komandan pengawal 5. TA.
          © Zamulin
          Tanggal 12 Juli, Korps 2 utamane nggarap pertahanan, nahan serangan musuh ing sektor kasebut.
          Dene Pengawal kaping 5. Zmk, banjur dipérang dadi setengah saka pesenan Vatutin:
          Kanggo mblokir terobosan ing band saka 69th A N.F. Vatutin dhawuh marang komandhan supaya nggawe detasemen gabungan sing dumadi saka: detasemen maju tentara, Pengawal kaping 11. lan Pengawal kaping 12. Pengawal MBR 5th. Zmk lan Pengawal kaping 26. brigade saka pengawal 2. TTK lan ngirim menyang wilayah desa Shakhovo, Rzhavets lan Avdeevka.

          Lan sisa 2 brigade korps (10 Pengawal MBR lan 24 Pengawal Tank Brigade) Rotmistrov disimpen ing cadangan. Kaping pisanan, dheweke pengin nggawa dheweke menyang perang ing 10:45, nanging amarga kahanan sing angel, brigade tetep ana ing mburi kanggo nglawan serangan Jerman.
          Kutipan saka Dooplet11
          Yen, Nanging, kita nambah 568 lan 217, kita njaluk 785. ora converge karo iki:

          PMSM, iki amarga ing jumlah iki ora ana bedhil self-propelled 2 tk, 5 pengawal. Zmk lan subordinasi tentara.
  9. BVS
    +2
    12 Juli 2018 09:00
    Kutipan - "T-70. Tank iki kanthi waja entheng lan senjata sing ringkih ora bisa perang kanthi syarat sing padha karo tank Jerman."
    Nanging apa tank ana ing Jerman, kajaba "38 Tigers lan malah 8 dijupuk T-34s"?
    1. +4
      12 Juli 2018 10:30
      Kutipan: BVS
      Nanging apa tank ana ing Jerman, kajaba "38 Tigers lan malah 8 dijupuk T-34s"?

      Ferdinants, Panthers, T-3, T-4, Stug 3 bedhil serbu. Nanging rasio Tiger lan T-70
      1. BVS
        +2
        12 Juli 2018 10:53
        Apa ana gambar karo rasio Soviet KV-2 (KV-1) lan Jerman T-3 dening sembarang kasempatan? Iku bakal menarik.
        1. 0
          12 Juli 2018 11:31
          Kutipan: BVS
          Apa ana gambar karo rasio Soviet KV-2 (KV-1) lan Jerman T-3 dening sembarang kasempatan? Iku bakal menarik.

          Lan apa T-3 perang nglawan KV ing Kursk Bulge?
          1. +4
            12 Juli 2018 15:43
            Lan iki T-34 nglawan "Panther"
          2. 0
            12 Juli 2018 18:31
            Quote: figwam
            Kutipan: BVS
            Apa ana gambar karo rasio Soviet KV-2 (KV-1) lan Jerman T-3 dening sembarang kasempatan? Iku bakal menarik.

            Lan apa T-3 perang nglawan KV ing Kursk Bulge?

            Ana loro T-3 lan KV. Nanging KV-1 ing taun 1943 katon luwih ringkih tinimbang T-34-76
        2. +1
          12 Juli 2018 15:42

          Punika KV-1 lan "Macan"
      2. +1
        12 Juli 2018 16:37
        "Gajah" lan tank serbu "Brumbar" ana ing sisih lor nglawan pasukan Rokossovsky! Ana 200 "Panthers" ing ngarep kidul (mung ing sisih kidul)! Modernisasi Pz. III - IV. Stugs sing ditingkatake, macem-macem modifikasi "Marder", lan bedhil self-propelled "Vespe" lan kerajinan waja Jerman liyane !!!

        Senapan infanteri serbu Jerman StuG33B ngliwati "Katyusha" sing rusak.
        Wong Jerman "Katyusha" dijuluki "Organ Stalin". Kursk Bulge, Juli 1943
        1. +4
          12 Juli 2018 21:09
          Kutipan saka hohol95
          Ana 200 "Panthers" ing ngarep kidul (mung ing sisih kidul)!

          Oh ya ... perang pisanan Panthers sing ora iso dilalekake. eseman
          Kabeh "Panthers" ing awal operasi minangka bagéan saka Panzer-Abteilung 51 lan 52, digabungake ing Panther-Regiment 39. Resimen iki diwènèhaké marang Panzer-Grenadier-Division "Grossdeutschland", lan banjur teater Jerman saka absurd wiwit:
          ... supaya ora "kakehan" Strachwitz (komandan resimen tank saka divisi Grossdeutschland) karo pimpinan tambahan rong atus tank Newest, loro resimen padha digabungake menyang 10 tank brigade, nunjuk Kolonel liyane Dekker minangka komandan. .
          Petugas sing ditugasake ing markas Brigade Tank 10 ora duwe wektu kanggo teka ing ngarep sadurunge serangan diwiwiti, lan peralatan sing dibutuhake, sing penting kanggo fungsi normal markas, uga ilang. Saperangan kendaraan padha "dipinjam" saka batalyon "panther" lan siji mittlerer Kommandopanzerwagen (posting printah mobile adhedhasar Sd. Kfz.251 armored personel operator) dituduhake dening kamera saka "Grossdeutschland".
          © Tomzov/Ulanov
          Pungkasane rada bisa ditebak - sistem sing dibangun kanthi cepet, ing ngendi siji-sijine saluran komunikasi antarane "panthers" lan GD minangka markas brigade kaping 10 (tanpa peralatan standar, komunikasi lan l / s), ambruk sanalika sawise wiwitan. saka gelut.
          Ing buku rembugan markas pusat perbelanjaan kaping 48, sawise nyebutake yen kira-kira jam 05:00 Panthers ana ing cedhak peternakan Yarki, mung keluhan babagan kekurangan komunikasi. Aku ora bisa nggawe kontak karo "markas" Dekker lan von Strachwitz, resmi bawahan kanggo wong. Nyatane, komunikasi karo Resimen Tank 39 ilang lan ora dibalekake nganti separo kapindho dina - kabeh wektu iki Panthers, ing tradhisi paling apik saka kucing Kipling, "mlaku dhewe."

          Akibaté, ing Juli 6, loro batalyon tank, tumindak tanpa pengintaian, tanpa komunikasi lan tanpa support infantri, miber menyang minefield - ngendi padha macet ing geni artileri abot 6 A lan 27 Iptabrs ngengingi saka flanks saka PTP. Panglima Panzer-Abteilung 52 keweden (saka memoar Oberleutnant Erdmann Gabriel), lan tank Gabriel, sing njupuk komando, cepet banget.
          Ngilangi Dekker saka pos komandan 10 brigade lan reassignment saka "Panthers" kanggo Strachwitz ora ngatasi apa-apa:
          jumlah tank siap tempur ing tanggal 39 terus mudhun, ing wayah sore tanggal 6 Juli, kira-kira 40 tetep ing layanan, lan ing wayah sore 7 Juli - mung 10.
    2. +3
      12 Juli 2018 10:42
      Kutipan: BVS
      T-70. Tank iki kanthi waja entheng lan gaman sing ringkih ora bisa perang kanthi syarat sing padha karo tank Jerman.
      Nah, iki carane katon. Kene, kanggo ilustrasi.
      Ing tanggal 26 Maret 1944, tank T-70 saka letnan junior Grigory Ivanovich Pegov tindak reconnoiter wilayah ing ngarepe posisi dikuwasani dening bagean - Brigade tank 31 saka korps tank 29 saka tentara tank 5 saka Baltik 1. Ngarep.

      Around noon Pegov ngeweruhi ing ngarep tank tank Jerman, kang, sawise regrouped, nyiapake kanggo miwiti counterattack ing posisi pasukan Soviet maju. Pegov nyamar tank ing grumbulan cedhak dalan, lan nalika loro tank Jerman PzKpfw V Panther nyedhaki 150-200 meter lan mbukak ing sisih pinggir, T-70 dumadakan mbukak geni saka ambush lan numpes luwih cepet tinimbang sing bisa dideteksi. iku. Tank timbal mungsuh kena tembakan pisanan ing sisih, sawise iku geni. Awake ora bisa metu saka tank. Tank Jerman nomer loro ing kolom kasebut ditabrak sloth lan kru cepet-cepet ninggalake. Liyane saka nawakke mungsuh, pracaya sing padha mbukak menyang pertahanan anti-tank kuwat saka mungsuh, bali. Mangkono, tumindak wani lan skillful saka lètnan junior Pegov thwarted nyoba mungsuh kanggo nindakake counterattack ing Unit maju saka Tentara Abang.
      Apa jenis tank Jerman ing perang, ana gambar sing ora bisa dibantah.
      1. +1
        12 Juli 2018 14:08
        Kutipan saka Perse.
        Apa jenis tank Jerman ing perang, ana gambar indisputable

        StuG IV ing gambar punika superfluous, kang diprodhuksi saka Desember 1943.
      2. +1
        12 Juli 2018 15:51
        Contone, ing awal serangan Jerman ing Kursk Bulge, minangka bagéan saka Brigade Tank 201 (Tentara Pengawal 7 saka Front Voronezh) duwe 18 tank Matilda, 31 tank Valentine lan telung T-34. Bebarengan karo infantri saka Divisi Rifle Pengawal kaping 73 lan Resimen Anti-Tank 1669, brigade iki nguwasani pertahanan ing wilayah peternakan Gremuchy lan Krutoy Log.

        Tanggal 17 Juli 1943, resimen tank kapisah kaping 8 teka ing Tentara Pengawal kaping 224, kalebu 33 tank MK.II "Matilda" lan pitu MK.III "Valentine". Esuke, resimen nyerang posisi mungsuh cedhak desa Bogorodichnoye. Nanging, amarga pasif infanteri kita, serangan kasebut ora kasil: ing perang, tanker numpes 16 bedhil anti-tank, nanging dheweke dhewe ilang limang MK II sing diobong, limang MKII lan limang MKIII kalah. . Kajaba iku, wolung MK.II rusak amarga alasan teknis.

        melu Churchill lan ing Peperangan Kursk. Contone, Tentara Tank Pengawal 5 ing pertempuran cedhak Pro-Khorovka kalebu resimen terobosan Pengawal 15 (10 MK.IV) lan 36 (21 MK.IV). Salajengipun, resimen kaping 15 nampa tank KB-1C, lan 36th maneh diisi karo Churchills lan ditransfer menyang Leningrad Front. Ing pertengahan Juli, Resimen Tank Terobosan Pengawal Terpisah kaping 1 teka ing Tentara Tank Pengawal 10, lan tanggal 21 Juli, kanthi kerjasama Brigade Tank 39, Divisi Rifle 174 lan 57, nyerang posisi mungsuh ing arah Andreevka - Petropolye. - Kopanki . Sajrone perang, tank padha Cut mati saka infantri lan meh kabeh padha kenek - 16 Churchills diobong ing dina pisanan. Sawisé iku, resimen ditarik menyang mburi lan dilengkapi maneh karo materi liyane. Tanggal 13 Juli 1943, Resimen Tank Terobosan Pengawal Terpisah kaping 34 teka ing Front Bryansk. Ing tanggal 5 Agustus 1943, Churchills dheweke dadi sing pertama mlebu ing Oryol.

        Ing Kawa saka Peperangan Kursk 1 Juli 1943, ing Tentara 48 saka Front Tengah, contone, ana. 85 tank MZs: ing resimen tank kapisah kaping 45 - wolung MZl, 30 MZs lan wolung bedhil self-propelled SU-76, ing resimen tank kapisah kaping 193 - 55 MZ lan telung SU-76s. Resimen tank kapisah kaping 245 saka Tentara Pengawal 6 saka Front Voronezh duwe 12 tank MZl lan 26 MZ, lan resimen tank kapisah kaping 230 duwe 32 MZl lan 6 MZ.

        Ana macem-macem tank beda ing loro-lorone!
        1. 0
          12 Juli 2018 20:25
          Ana macem-macem tank beda ing loro-lorone!

          Aku ana ing Prokhorovka ing museum desa. Aku maca laporan pertempuran unit sadurunge wiwitan perang. Aku kaget yen miturut data babagan pertempuran lan kekuatan nganti 70% saka tank sing ana ing Lend-Lease.
  10. + 11
    12 Juli 2018 09:26
    Ora ana sing bisa kedadeyan karo Jerman ing Kursk Bulge. Pancen, kita liwati rong baris ing Voronezh (ing tengah mung lane pisanan.), Lan wis ana sangang baris sing (disiapake). (kita banget perebdili).

    Nanging ora malah sing. Ing wektu iki Jerman ora duwe cadangan. Kenging punapa?
    Nanging amarga, senadyan preparation kanggo nyerang strategis ing siji arah (iki carane akeh pasukan padha ditarik bebarengan). Kasunyatan yen dheweke ora bisa nerusake serangan, oke.
    TAPI.
    1. Dheweke ora tetep ing apa sing wis digayuh (uga, iki bisa dingerteni, kanggo tetep karo sisih kasebut)
    2. Padha ora tetep ing asli.
    3. Padha wiwit pindhah adoh.
    4. Dheweke ora duwe wates alam super kuat kaya Dnieper.
    5. Dheweke bali menyang Zhytomyr (kami kepeksa ninggalake dheweke mengko)

    Ing patang sasi, kita nutupi 500 km.
    Sapa sing maju? Lan ing ngendi wong Jerman lunga, peralatan, formasi?
    Lan banjur patang puluh papat teka lan ana sing rusak banget (lan iki sanajan industri kasebut paling efisien ing taun 1944).
  11. 0
    12 Juli 2018 09:27
    Kutipan saka chenia
    Ora ana sing bisa kedadeyan karo Jerman ing Kursk Bulge. Pancen, kita liwati rong baris ing Voronezh (ing tengah mung lane pisanan.), Lan wis ana sangang baris sing (disiapake). (kita banget perebdili).

    Nanging ora malah sing. Ing wektu iki Jerman ora duwe cadangan. Kenging punapa?
    Nanging amarga, senadyan preparation kanggo nyerang strategis ing siji arah (iki carane akeh pasukan padha ditarik bebarengan). Kasunyatan yen dheweke ora bisa nerusake serangan, oke.
    TAPI.
    1. Dheweke ora tetep ing apa sing wis digayuh (uga, iki bisa dingerteni, sampeyan ora bisa tetep nganggo sisih kasebut)
    2. Padha ora tetep ing asli.
    3. Padha wiwit pindhah adoh.
    4. Dheweke ora duwe wates alam super kuat kaya Dnieper.
    5. Dheweke bali menyang Zhytomyr (kami kepeksa ninggalake dheweke mengko)

    Ing patang sasi, kita nutupi 500 km.
    Sapa sing maju? Lan ing ngendi wong Jerman lunga, peralatan, formasi?
    Lan banjur patang puluh papat teka lan ana sing rusak banget (lan iki sanajan industri kasebut paling efisien ing taun 1944).
  12. +4
    12 Juli 2018 09:35
    Mbokmenawa, Penulis, minangka nerusake topik kasebut, bakal ngomong babagan karya komisi negara babagan kerugian kita ing cedhak Prokhorovka.
    1. 0
      12 Juli 2018 18:37
      Kutipan saka andrewkor
      Mbokmenawa, Penulis, minangka nerusake topik kasebut, bakal ngomong babagan karya komisi negara babagan kerugian kita ing cedhak Prokhorovka.

      Ora mung T-70 iki mandhap, nanging uga 45mm bedhil anti-tank, T-34-85 iki sijine menyang produksi, stasiun radio dipasang ing kabeh tank lan pejuang.
      1. +2
        12 Juli 2018 22:20
        Quote: Kapten Pushkin
        Ora mung T-70 iki mandhap, nanging uga 45mm bedhil anti-tank, T-34-85 iki sijine menyang produksi, stasiun radio dipasang ing kabeh tank lan pejuang.

        Inggih, kanthi biaya stasiun radio, misale jek, padha wis guessed sadurunge.

        Nanging, analisis asil Peperangan Kursk dening komando Tentara Abang pancen topik menarik banget. Lan mung ing bagean iki, minangka adoh aku ing materi, padha nindakake banget pantes, malah ngluwihi pangarepan.
  13. +1
    12 Juli 2018 09:39
    Ya, 1500 tank ora langsung melu perang sing bakal teka. Iki minangka angka kanggo kabeh zona perang.
  14. +5
    12 Juli 2018 09:46
    Ing semangat Shirokarad lan Rezun
  15. +2
    12 Juli 2018 10:08
    -Endi penerbangan militer sing ora ana gunane ..? - Ing endi wae dheweke nulis manawa ing taun 1943 kita duwe keunggulan udara lengkap ...
    -Cuaca "cerah, adil" ... -ora mega ing langit ... -Yagene ora nggawa, ora ngumpulake kabeh bom abot, lan umume kabeh pengebom sing duwe lan ora mbuwang bom, ora numpes, ora diobong menyang tong sampah ... - ditemokake, ora dilindhungi lan katon jelas klompok tank Jerman ...? -Kabeh secara harfiah ... minangka "ing telapak tangan" ...
    - Sampeyan uga bisa ndeleng iki ... - dheweke uga "tidur" ...
    1. +1
      12 Juli 2018 10:48
      Aviation nglawan tank abot ora cocok banget, amarga ora ana amunisi kanthi tliti dhuwur, lan pecahan saka bom ora dadi alangan gedhe kanggo "Tiger" sing padha. Pengebom abot ing USSR, ing wektu kasebut, ora ana
      1. +2
        12 Juli 2018 11:44
        -Ya, ing paling padha bakal nggawe bolongan karo bom lan "macan" bakal ilang maneuverability ... -Lan ngendi padha kita vaunted "IL-2" ..?
        -Wong Amerika lan Inggris mung ngenteni cuaca sing mabur nalika mbukak "ngarep kapindho" ... -padha mabur lan secara harfiah ora ninggalake watu (tanpa mundhut akeh) ... -lan saka "macan" mung balung sing rusak diobong dipikolehi ... - Jerman mung ndedonga kanggo "cuaca ora mabur sing ala" ...
        -Nanging kita wis ngelawan .. -Nalika iku bakal bisa kanggo nyimpen wong ...
        1. Komentar wis dibusak.
      2. +1
        12 Juli 2018 18:40
        Kutipan: Stirbjorn
        Aviation nglawan tank abot ora cocok banget, amarga ora ana amunisi kanthi tliti dhuwur, lan pecahan saka bom ora dadi alangan gedhe kanggo "Tiger" sing padha. Pengebom abot ing USSR, ing wektu kasebut, ora ana

        Mung ing wektu kanggo Pertempuran Kursk, klompok penerbangan bom kumulatif diadopsi.
        Siji nutupi 300m. Sadurunge wiwitan Peperangan Kursk, panggunaane dilarang.
    2. +3
      12 Juli 2018 11:47
      Kutipan saka gorenina91
      -Lan ing endi penerbangan militer sing ora ana gunane ..? - Nang endi wae dheweke nulis yen ing taun 1943 kita duwe keunggulan udara lengkap ...

      Ing taun 1943, ing Kursk, Jerman pisanan gagal entuk keunggulan udara lan ngalami kerugian gedhe ing penerbangan. Penerbangan kita melu luwih saka 2800 pesawat, sing luwih saka 500 pengebom. Jerman bisa masang pesawat kira-kira 1800, loro-lorone nandhang kapitunan gedhe, kanggo kita padha bisa mbalekake, nanging ora kanggo Jerman.
      1. 0
        12 Juli 2018 12:13
        -Hmm .., kita nggawe ... lan Jerman ... - ora ...
        -Mung nganti pungkasan perang, Jerman terus perang banget efektif ing udhara ... -Lan carane akeh tank kita diobong pesawat Jerman nalika nyekel Berlin ...- wis ing dina pungkasan saka perang...
        1. +6
          12 Juli 2018 12:27
          Kutipan saka gorenina91
          Lan pirang-pirang tank pesawat Jerman sing diobong nalika nyekel Berlin ... - wis cukup ing dina-dina pungkasan perang ...

          Lha, pira? Karo bensin penerbangan kurang.
          "Apa sing bisa dikandhakake babagan cara sing bisa ngalahake tank Soviet ing lurung-lurung ing Berlin lan ing Seelow Heights? Tank sing kalah dipriksa kanthi selektif. Pengumpulan statistik minangka prosedur wajib: laporan babagan karusakan pertempuran dikirim menyang Utama. Direktorat Armored Tentara Abang Salajengipun, statistik jenis iki digunakake ing Kanggo 75 tank irretrievably ilang lan bedhil self-propelled saka 1st Guards Tank Army, karusakan iki mbagekke minangka nderek: Saka 65 dititi priksa T-34 tank, 58 kendharaan rusak banget amarga tembakan artileri, 2 kendaraan saka serangan udara, lan total 5 tank ditabrak "faustpatrons"{221}. Kabeh 7 tank berat IS-2 sing dipriksa kena artileri. Saka telu sing dipriksa [443] ISU -122s, loro bedhil self-propelled dibuwang dening tentara meriem, lan siji dening faustpatron. Total 75 tank sing dipriksa wis 113 hit, karo 60 (53%) tiba ing sisih awak, 16 (14,6%) ing bathuk lambung, 6 (5,3%) ing buritan, 27 (23,9%) ing menara lan 4 (3,54%) ing sasis."http://militera.lib.ru/research/isaev_av_
          zhukov/15.html
          Dadi, kepiye "eksekusi" total tank Soviet, Luftwaffe Jerman?
          1. 0
            12 Juli 2018 14:05
            -Ing April 1945, Luftwaffe nggunakake rudal Panzerblitz nglawan tank kita kanthi kekuatan lan utama ...
            -Temokake topik "Luftwaffe ing 45th. Penerbangan lan proyek anyar "lan waca kabeh dhewe ...
            1. 0
              12 Juli 2018 14:27
              Kutipan saka gorenina91
              kanthi kekuwatan lan rudal utama "Panzerblitz" ...

              Lan apa? Wunderwaffe liyane. Ing bayangan sampeyan, ngrusak "ewonan" tank?
              Bom udara Soviet kanthi IL 2, PTAB 2,5-1,5 luwih efektif, banjur mung kena proyeksi ndhuwur tank.
              Kanggo nglawan tank ing taun 1944, roket pesawat Panzerblitz 1 ora diarahake. Rudal iki digawe adhedhasar rudal 8 cm WK tentara, sing dadi rudal 82 mm M-8 Soviet sing diowahi. Kaliber roket WK 8 cm yaiku 78 mm, dawane 705 mm, bobot total roket yaiku 6,6 kg. Bagian fragmentasi roket 8 cm WK diganti karo roket kumulatif. Roket kasebut nduweni kecepatan maksimal 374 m / s lan biasanipun ngebor waja 90 mm.

              Roket Panzerblitz 1 diluncurake saka pandhuan jinis rel utawa saka peluncur wolung tembakan sing diluncurake sawise rudal diluncurake.

              Ing pungkasan taun 1944, batch cilik rudal Panzerblitz modern kanthi hulu ledak kumulatif over-kaliber kanthi diameter 130 mm dipecat. Bagian reaktif dijupuk saka roket 55 cm R4/M. Roket ngembangake kacepetan nganti 370 m / s.

              Rudal kasebut digunakake ing pungkasan taun 1944 ing Front Wétan saka pesawat FW-190F-9.


              Dijupuk saka buku referensi elektronik "Weapons of the Second World War"
              Efisiensi cedhak karo nol, kajaba sampeyan mlebu kolom marching ing parkir utawa ing SPAM.
              1. 0
                12 Juli 2018 15:04
                -Apa kowe..? - Lan babagan apa ..?
                - Aku ngandhani sampeyan kanthi jelas ... - apa sing kudu diwaca lan apa sing kudu diwaca ... - Lan ora kanggo ngrembug babagan efektifitas "ptur awal" ...
                - Ing topik VO iki, aku menehi saran ... - tanggal 17 April 2018, kerugian kita (yaiku tank) saka penerbangan Jerman diwenehake lan ana ing April 1945 ... jumlah tank ... - wis dijadwal ing dina ... -apa April, carane akeh tank kita dirusak dening Luftwaffe ... -Iku ...-maca ... lan sampeyan bakal nemokake ... -thanks mengko sampeyan bakal ngomong ... wis kesel...
                1. +2
                  12 Juli 2018 15:09
                  Kutipan saka gorenina91
                  Lan ora kanggo ngrembug babagan efektifitas "ptur awal" ...

                  Apa "ATGMs awal" ??? Apa hard kanggo sampeyan maca ing Russian, kabeh iki Panzerblitz-NAR adhedhasar RS 82 mm.
                  Bu, luwih becik sampeyan maringi pitutur marang kancamu carane, contone, nggawe goreng lan pira sing kudu dilebokake ing kana, lan jumlah tank sing ditabrak kanthi cara karusakan sing dituduhake dening aku lan nomer tank iki sing ana hubungane karo operasi Berlin. perjuangan kanggo dhuwur ZEELOV, dituduhake ing kene - "" Apa bisa ngandika bab tegese kalah metu tank Soviet ing lurung-lurung ing Berlin lan ing Seelow Heights? Tank sing rusak dipriksa kanthi acak. Koleksi statistik minangka prosedur wajib: laporan babagan karusakan pertempuran dikirim menyang Direktorat Armored Utama Tentara Merah. Salajengipun, statistik jenis iki digunakake kanggo pangembangan syarat technical kanggo peralatan anyar. Kanggo 75 tank irretrievably ilang lan bedhil self-propelled, 1st Pengawal. karusakan tentara tank iki mbagekke minangka nderek. Saka 65 tank T-34 sing dipriksa, 58 kendaraan ngalami karusakan fatal saka tembakan artileri, 2 kendaraan saka serangan udara, lan mung 5 tank sing ditabrak Faustpatrons {221}. Kabeh 7 tank abot IS-2 sing wis dipriksa kena artileri. Saka telu sing diteliti [443] ISU-122, loro bedhil self-propelled kena dening meriem, lan siji dening Faustpatron. Secara total, 75 tank sing dipriksa duwe 113 hit, kanthi 60 (53%) tiba ing sisih awak, 16 (14,6%) ing bathuk awak, 6 (5,3%) ing buritan, 27 (23,9%). ing menara lan 4 (3,54%) ing sasis."http://militera.lib.ru/research/isaev_av_
                  zhukov/15.html
                  Dituduhake - persentase serangan udara - saka serangan udara - 2 mobil lan mung 5 tank sing ditabrak "faustpatrons"Apa sampeyan bisa maca lan ngerti apa sing ditulis?
                  1. 0
                    12 Juli 2018 15:51
                    - Ya .., sial ... - wis entuk ...

                    /// "Ing April 14, 1945, 42 pesawat lan pejuang serangan Jerman nyerang tank Rusia sing maju ing sadawane Reichsautobahn ing wilayah antarane Breslau (Breslau) lan Linitz (Lienit), nalika entuk target sing diserang. 15 April skuadron 9 / SG 4, sing dumadi saka pitung pesawat FW-190 F-8, sajrone serangan pisanan, telung puluh enem rudal Panzerblitz ditembak ing tank T-34, minangka asil saka papat tank diobong ...
                    Sajrone serangan kaping pindho, telung tank liyane T-34 dirusak. Sajrone serangan sakteruse sing ditindakake ing dina sing padha, trio FW-190 F-8 nembakake 16 rudal Panzerblitz liyane, ngenani tank T-34 lan bedhil self-propelled. Ing telung serangan sakteruse, 32 rudal anti-tank liyane ditembakake, numpes papat tank T-34.
                    Salah sawijining acara sing paling sukses nggunakake rudal Panzerblitz yaiku operasi nglawan pasukan Soviet ing cedhak Koberwitz tanggal 16 April 1945, nalika 12 tank Soviet abot dirusak, tank liyane rusak ...
                    Tanggal 17 April, 8 pesawat FW-190 F-8 nyerang ing area terobosan pasukan Soviet ing ngarep antarane Brünn lan Troppau. Sajrone serangan iki, siji tank abot mungsuh diduga rusak lan siji bedhil self-propelled rusak.
                    Pilot saka klompok udara 2 / SG 2 sajrone serangan kasebut sukses nutupi papan akumulasi tank lan kendaraan musuh ing cedhak Weißwasser. Bom lan pluru "Panzerblitz" nyerang akeh kendaraan mungsuh. Kanggo wektu sing cendhak, serangan kasebut nyebabake mandhek gerakan unit Soviet ing bagean Reichsautobahn sing diserang.
                    Tanggal 18 April, 59 pesawat Jerman sing bisa nggawa rudal lan bom Panzerblitz ngluncurake serangan rudal lan bom, nyerang 27 tank lan 6 bedhil self-propelled saka mungsuh, lan Oberfelwebel Fedler (Fedler) saka skuadron anti-tank 10 (Pz) / SG 2 berturut-turut nyerang patang tank lan loro mungsuh bedhil self-propelled...
                    Sing paling indikatif yaiku kasus sing kedadeyan ing dina pisanan Mei. Banjur tanker Soviet ndhukung unit infantri, considering perang wis rampung, sijine tank ing ngarepe Gerbang Brandenburg ing rong larik, kaya ing parade. Sawetara pilot saka skuadron anti-tank 10. (Pz) / SG 9, kalebu Letnan J. Reitinger (Josef Raitinger), ngirim salah siji saka jotosan pungkasan kanggo mungsuh. Roket "Panzerblitz", kaya ing latihan, dipecat saka jarak 900 meter, banjur nalika mabur liwat target, bom tambahan ditibakake. Kanthi tetesan bahan bakar pungkasan, FW-190 F-9 bali menyang lapangan udara ing Rechlin Müritz. "...
                    1. +3
                      12 Juli 2018 17:13
                      Kutipan saka gorenina91
                      Ayo...

                      Lan saiki pranala menyang pidato sampeyan iki. Kenangan Jerman sing diantemi?
                      Kasunyatane mung laporan GABTU babagan kerugian tank lan persentase kekalahane dening macem-macem jinis bedhil anti-tank. Sing paling indikatif yaiku kasus sing kedadeyan ing dina pisanan Mei. Banjur tanker Soviet ndhukung unit infantri, considering perang wis rampung, sijine tank ing ngarepe Gerbang Brandenburg ing rong larik, kaya ing parade. Sawetara pilot saka skuadron anti-tank 10. (Pz) / SG 9, kalebu Letnan J. Reitinger (Josef Raitinger), ngirim salah siji saka jotosan pungkasan kanggo mungsuh. Roket "Panzerblitz", kaya ing latihan, dipecat saka jarak 900 meter, banjur nalika mabur liwat target, bom tambahan ditibakake. Kanthi tetesan bahan bakar pungkasan, FW-190 F-9 bali menyang lapangan udara ing Rechlin Müritz. Urutan pungkasan uga kalebu urutan pesawat saka skuadron serbu SG / 3 sing isih ana, adhedhasar ing lapangan terbang Flensbeerg-Weiche ing Courland. "http://rufor.org/showthread.php?t=49450
                      Ora ana referensi apa wae sing serius, mula kabeh tulisan sampeyan minangka layang filkin.
                    2. +4
                      12 Juli 2018 21:27
                      Kutipan saka gorenina91
                      - Ya .., sial ... - wis entuk ...

                      Mbuktekaken kerugian kita adhedhasar klaim backlash kuat. eseman
                      Aja kaget yen dheweke bakal mbuktekake efektifitas IL-2 kanggo nanggepi sampeyan, kanthi nyebutake aplikasi sing padha minangka bukti. pilot kita dening mundhut Jerman kendaraan lapis baja cedhak Kursk.
                      1. 0
                        12 Juli 2018 23:53
                        Kutipan: Alexey R.A.
                        Kutipan saka gorenina91
                        - Ya .., sial ... - wis entuk ...

                        Mbuktekaken kerugian kita adhedhasar klaim backlash kuat. eseman
                        Aja kaget yen dheweke bakal mbuktekake efektifitas IL-2 kanggo nanggepi sampeyan, kanthi nyebutake aplikasi sing padha minangka bukti. pilot kita dening mundhut Jerman kendaraan lapis baja cedhak Kursk.

                        Dikawruhi manawa nalika Perang Korea, sawetara pilot tempur F-86 nglaporake ing memoar yen ing siji penerbangan dheweke nembakake pirang-pirang rolas tank T-12,7 saka bedhil mesin 34mm.
                        Iku apik sing ora saka pistol layanan.
                        Lan kenapa pilot Jerman luwih elek? Lan kita ora adoh saka wong-wong mau.
            2. 0
              12 Juli 2018 17:56
              Aja sinau sejarah saka game.
            3. +3
              12 Juli 2018 21:23
              Kutipan saka gorenina91
              -Ing April 1945, Luftwaffe nggunakake rudal Panzerblitz nglawan tank kita kanthi kekuatan lan utama ...
              -Temokake topik "Luftwaffe ing 45th. Penerbangan lan proyek anyar "lan waca kabeh dhewe ...

              Ora perlu, please, kanggo narik ing globe telung ngarep lan papat tentara tank saka tumindak siji Gefechtsverband Rudel.
              Siji-sijine arah ing ngendi tank kita ngalami kerugian sing signifikan saka serangan balik yaiku Bautzenskoe.
              Saka serangan udara Jerman saka 12.00 nganti 15.00 tanggal 22 April, unit Pengawal kaping 7. Korps mekanik ing Weisenberg ilang 6 T-34, 3 SU-85 lan 110 personel.
              © Isaev
              Total, 7 pengawal. Saka 117 tank ilang lan bedhil self-propelled, aviation akun kanggo 24 saka MKs.
              Kabeh tank liyane lan tatanan mechanized nandhang losses sepele saka tumindak backlash - contone, ing 2 Pengawal. Saka 576 tank lan bedhil self-propelled dipatèni sak operasi Berlin, aviation akun mung 29 kendaraan. Ing 3 Pengawal. TA backlash rusak 1 tank ing umum.
        2. +6
          12 Juli 2018 12:32
          Kutipan saka gorenina91
          - Mung nganti pungkasan perang, Jerman terus perang kanthi efektif ing udara ...

          Ora Jerman, nanging kabeh Eropah, kajaba Inggris. Padha perang supaya èfèktif sing terus-terusan mundur sawise Kursk, lan banjur capitulated.
          1. 0
            12 Juli 2018 14:12
            - Hur... hur... hur...
            1. +7
              12 Juli 2018 15:12
              Ya jujur, bengok-bengok, ben jelas lan bisa dimangerteni.
            2. +3
              12 Juli 2018 15:29
              Kutipan saka gorenina91
              - Hur... hur... hur...

              Apa sampeyan bisa masak kanthi podo karo situs sup kubis?
          2. +2
            13 Juli 2018 00:00
            Quote: figwam
            Kutipan saka gorenina91
            - Mung nganti pungkasan perang, Jerman terus perang kanthi efektif ing udara ...

            Ora Jerman, nanging kabeh Eropah, kajaba Inggris. Padha perang supaya èfèktif sing terus-terusan mundur sawise Kursk, lan banjur capitulated.

            Bapakku lunga menyang Jerman liwat Belarus-Prusia Wétan-Polandia. Miturut dheweke, dheweke meh ora weruh pesawat Jerman wiwit taun 1943.
            Dheweke perang wiwit Juli 1941, ana sing bisa dibandhingake.
      2. +2
        12 Juli 2018 18:52
        Quote: figwam
        Kutipan saka gorenina91
        -Lan ing endi penerbangan militer sing ora ana gunane ..? - Nang endi wae dheweke nulis yen ing taun 1943 kita duwe keunggulan udara lengkap ...

        Ing taun 1943, ing Kursk, Jerman pisanan gagal entuk keunggulan udara lan ngalami kerugian gedhe ing penerbangan. Penerbangan kita melu luwih saka 2800 pesawat, sing luwih saka 500 pengebom. Jerman bisa masang pesawat kira-kira 1800, loro-lorone nandhang kapitunan gedhe, kanggo kita padha bisa mbalekake, nanging ora kanggo Jerman.

        Pernyataan sing kontroversial banget. Sadurunge miwiti serangan, Jerman ngluncurake serangan massal babagan 350 pengebom ing persimpangan sepur Kursk. Kita ngunggahake luwih saka 500 pejuang kanggo mundur, nanging ora bisa nutupi simpul kasebut. Derajat karusakan kasebut dadi luwih gampang lan luwih cepet kanggo nyelehake cabang ing saindenging kutha.
        Kajaba iku, ing memoar infantri, tentara meriem lan tanker ana akeh babagan pamboman sing ora dihukum dening pesawat Jerman lan Italia lan meh ora ana babagan pesawat gagah kita, babagan carane nutupi saka serangan lan ngebom Jerman. Inggih, kajaba sing pesawat serangan miber lan tinimbang Jerman salah bombed dhewe.
    3. +2
      12 Juli 2018 15:40

      Waca lan sampeyan bisa nemokake jawaban kanggo pitakonan sampeyan!
    4. 0
      12 Juli 2018 21:58
      Kutipan saka gorenina91
      -Endi penerbangan militer sing ora ana gunane ..? - Ing endi wae dheweke nulis manawa ing taun 1943 kita duwe keunggulan udara lengkap ...
      -Cuaca "cerah, adil" ... -ora mega ing langit ... -Yagene ora nggawa, ora ngumpulake kabeh bom abot, lan umume kabeh pengebom sing duwe lan ora mbuwang bom, ora numpes, ora diobong menyang tong sampah ... - ditemokake, ora dilindhungi lan katon jelas klompok tank Jerman ...? -

      Ya, bener, mung Jerman uga duwe sawetara pasukan ing udhara, lan ing langit liwat Orlovo-Kursk Bulge pogrom penerbangan Soviet diatur kanthi serius - sawise kabeh, musim panas 43, uga, ora musim panas 44 ing kabeh, lan malah luwih ora spring 45.
    5. 0
      13 Juli 2018 11:28
      Nang endi wae dheweke nulis yen ing Kuban lan Kursk Bulge ana titik balik ing perang udara. Dheweke wiwit ngomong babagan kaunggulan mung ing separo kapindho 44.
      Aja nggawe bayangan ing pager wattle! Ing Kursk Bulge, aviation Jerman, uga kita, nandhang losses VERY abot. Nanging yen pabrik lan sekolah aviation bisa kanggo ngrampungake karo iki, Jerman ora bisa. Isih ana pesawat sing cukup, nanging para pilot saya suwe saya suwe saya suwe.
  16. +1
    12 Juli 2018 10:26
    Penulis sing dihormati, kok ora ana informasi babagan rencana serangan balik tanggal 5 Juli 1943, sing mesthine ditindakake dening bagean saka tentara Katukov!
    Pesenan kasebut, ditandatangani dening komandan Front Voronezh, Jenderal N.F. Vatutin, utamane, ujar:
    "1. Kanggo komandan 1 TA, Letnan Jenderal Comrade Katukov, ing 22.00 ing 5.7.1943/6/6, push loro korps menyang baris pertahanan kapindho saka Pengawal 3. Lan kuwat njupuk munggah nimbali: 31 Pengawal. shopping mall (dadi ing urutan - Approx. Aut.) ing giliran Melovoe, Rakovo, Shepelevka; 3 MK - ing giliran Alekseevka, Syrtsev, Yakovlevo. Selehake XNUMX pusat perbelanjaan ing pertahanan ing wilayah microdistrict XNUMX ing garis Studenok, gudang sementara. Stalinsky, Vladimirovka, Orlovka. Markas tentara ana ing wilayah Zorinsky yard.
    Tugas: ing kahanan apa wae ora nyegah mungsuh supaya ora mlebu ing arah Oboyan.
    Siap ing wayah subuh tanggal 6.7.1943/XNUMX/XNUMX kanggo miwiti serangan balik ing arah umum Tomarovka.
    2. Tanks ing pertahanan kanggo dig lan kasebut kanthi teliti, nyamarake.
    3. Nuntut gaweyan maksimal saka pasukan kanggo ngrampungake misi tempur sing ditugasake.

    Upaya serangan balik iki minangka cikal bakal acara cedhak Prokhorovka...
    - Saka Markas ... Comrade Stalin.
    Tanpa emosi aku ngangkat telpon.
    Hello, Katukov! – breathed uga menowo swara. - Lapor kahanan!
    Aku ngomong karo Panglima apa sing dakdeleng ing paprangan kanthi mripatku dhewe.
    "Aku mikir," ujarku, "kita kesusu banget karo serangan balik. Mungsuh duwe cadangan gedhe sing ora digunakake, kalebu tank.
    - Apa sampeyan menehi saran?
    - Kanggo wektu iki, disaranake nggunakake tank kanggo nembak saka sawijining panggonan, ngubur ing lemah utawa nyetel ing ambushes. Banjur kita bisa nglilani kendaraan mungsuh nganti telung atus - patang atus meter lan numpes karo geni ngarahake.
    Stalin meneng sawetara wektu.
    "Apik," ujare pungkasane. - Sampeyan ora bakal counterattack. Vatutin bakal nelpon sampeyan babagan iki.
  17. +1
    12 Juli 2018 10:56
    Sawise maca bagean pisanan saka materi, ana koyo sawetara jenis siksa. Sampeyan ngerti, kaya ing acara TV, nalika episode sabanjure rampung kanthi cathetan sing cetha lan pathetic. Banget gangguan lan peteng banget. Apa ana swasana kaya ing antarane pasukan ing 43 Juli? Aku ora. Mungkin pecahan saka pikirane pembalap cedhak Prokhorovka ora beda-beda akeh saka pikirane pembalap "Cherry Nine" (aku apologize kanggo sing saiki), ngadeg konco "Helik" sing boorishly Cut wong:: "Aku bakal nggawe sampeyan ing lampu lalu lintas." Lan padha nindakake.
  18. +2
    12 Juli 2018 10:57
    Salah sawijining masalah sing paling serius ing wektu kasebut yaiku tank T-34 dilengkapi bedhil 76 mm, bedhil iki ora kuwat nglawan tank Jerman anyar. Unit tank nandhang losses abot ing kontak karo nawakke Jerman, lan iku sawise Peperangan Kursk sing padha mutusaké kanggo ngganti bedhil karo T-34 dening 85 mm, lan ing taun 1944 T-34-85 mlebu pasukan. .
    Intelligence ngerti babagan pangembangan tank anyar dening Jerman, dheweke uga ngerti kaliber bedhil, nanging pimpinan ora njupuk langkah pas wektune. Ing sawetara sumber, aku nemokake informasi sing tanker kita banjur serius clashed karo printah bebarengan Kursk, mbuktekaken perlu kanggo nambah kaliber bedhil tank.
    Sajrone taun perang, Jerman mung ngasilake 8 ewu tank, industri kita ngasilake 40 ewu tank mung saka model T-34. Rega saka Victory ageng ing perang elek!
    1. +6
      12 Juli 2018 12:01
      Kutipan saka Qwertyarion
      Sajrone taun perang, Jerman mung ngasilake 8 ewu tank, industri kita ngasilake 40 ewu tank mung saka model T-34.

      Produksi kendaraan lapis baja ing Jerman 1941-45: tank lan bedhil self-propelled - 46857; Pengangkut personel lapis baja lan BA - 26651.
      Plus ewu dijupuk Ceko, Prancis, Soviet.
      Deleng statistik produksi tank, ana risak kanggo saben jinis:
      https://historical-fact.livejournal.com/72615.htm
      l
    2. +2
      12 Juli 2018 21:36
      Kutipan saka Qwertyarion
      Intelligence ngerti babagan pangembangan tank anyar dening Jerman, dheweke uga ngerti kaliber bedhil, nanging pimpinan ora njupuk langkah pas wektune. Ing sawetara sumber, aku nemokake informasi sing tanker kita banjur serius clashed karo printah bebarengan Kursk, mbuktekaken perlu kanggo nambah kaliber bedhil tank.

      Iku mung sing tanker padha kelangan tank ing tingkat kuwi sing industri ora duwe wektu kanggo model anyar - iku perlu kanggo njaga output reged saka T-34.
      Kajaba iku, alasan kerugian kasebut ora teknis - ing cedhak Stalingrad, umpamane, tanker kita, kanthi ketekunan sing luwih becik digunakake, nglanggar kabeh syarat statutori, bola-bali nyerang ing pucuk gunung, ngganti tank ing ngisor Kendaraan anti-tank Jerman dumunung ing lereng mbalikke. Nglewati dhuwur, utawa paling ora nggawe interaksi karo infanteri dhewe lungguh ing trenches, kang bisa mencet bedhil anti-tank Jerman karo mortir - ora, tau.
      Ing kono, ing mburi pucuking jurang, ana mungsuh sing cidra. Mung maju. Mung maju. Levers ing dhewe lan - maju. Ing mungsuh.
  19. +6
    12 Juli 2018 11:20
    Kejenuhan dhuwur saka garis pertahanan Jerman kanthi senjata geni lan organisasi trampil sistem countermeasures geni minangka salah sawijining alasan utama kanggo kekalahan korps tank Soviet.

    Iki ngelingake aku babagan laporan Wehrmacht. Dheweke lunga saka kamenangan menyang kamenangan ing Timur, nganti nyerah tanpa syarat. Lan Wehrmacht capitulated saka siji humanisme - padha ora pengin exterminate kabeh mungsuh.
    1. 0
      12 Juli 2018 11:40
      Persis! Utamane ing nyatakake "kasunyatan" kekalahan saka korps tank Soviet. Dadi rusak, dadi rusak! Rega sing sithik!
    2. 0
      13 Juli 2018 11:42
      Inggih, ing keadilan, kita kudu nyadari yen ing cedhak Prokhorovka, tank kita pindhah menyang garis anti-tank sing disiapake, ing ngendi bedhil anti-tank lan tong tank ana ing sangisore 200-300 saben 1 km.
      Aku pancene gumun carane bisa urip ing kono!
  20. +8
    12 Juli 2018 11:27
    Kutipan saka Qwertyarion
    Sajrone taun perang, Jerman mung ngasilake 8 ewu tank, industri kita ngasilake 40 ewu tank mung saka model T-34. Rega saka Victory ageng ing perang elek!

    1. Mungkin Jerman ngasilake 48 ewu tank lan penghancur tank sawise kabeh. Atas jenenge Jerman, Ceko, Austria, Hungaria, Italia, Prancis ... lan sapanunggalane buruh lan insinyur, aku protes marang penilaian sing ngremehake babagan upaya lan tenaga kerja.
    2. Soviet ora ngerti carane perang. Ing kene padha bisa njupuk conto carane perang sukses lan karo sethitik getih saka Jerman - Cekoslowakia, Polandia, Prancis, Belgia, Holland, Denmark, Norwegia lan ing - nuwun sewu yen ana sing ngetung. Utawa paling ora sukses tentara tsarist nglawan Jerman sing padha ing Perang Donya I.
  21. +1
    12 Juli 2018 11:52
    Luwih becik diagram lan peta.
  22. 0
    12 Juli 2018 12:31
    Peperangan Kursk uga diungkapake ing memoar K. Rokossovsky. Sayange dheweke ora ngawasi kabeh perang.
  23. +5
    12 Juli 2018 12:54
    Umumé, dhasar salah kanggo ngevaluasi asil perang Prokhorov lan nggawe kesimpulan babagan "kalah" mung kanthi jumlah lan kerugian tank, sanajan tanpa menehi perhatian manawa penulis nggunakake data sing bener utawa salah kanggo penilaian kasebut. Artileri, aviation lan infantri melu perang iki, kang dhewe inflicted karusakan ing mungsuh, lan nandhang losses (loro saka tank lan saben liyane). Maneh, T-70s, "ora ono gunane" ing karusakan saka tank, temtu nyumbang kanggo karusakan saka infanteri lan tentara meriem, mbayar rega kanggo losses saka tank / artileri / aviation.
    Aku iku salah ing asas kanggo pirembagan bab "kalah" saka Soviet tank Corps near Prokhorovka. Kerugian gedhe ing korps tank? ya wis. Nanging ayo mbandhingake ALL kerugian saka pihak ing wilayah iki ing wektu iki. Tenaga kerja lan teknologi. Ayo mbandhingake asil sing diraih.
  24. +2
    12 Juli 2018 13:44


    Ing kene sampeyan bisa ndeleng jumlah tank Jerman nalika sadurunge Pertempuran Kursk. Sampeyan bisa ndeleng manawa Jerman duwe akeh tank T-3 sing bersenjata meriam 50 mm ...
    1. 0
      12 Juli 2018 15:04
      Menapa malih, tank T-III iki minangka modifikasi sing bobote luwih saka 20 ton kanthi bedhil 50mm L60, mungguh, nusuk 44mm saka kilometer. Lan ana 135, yen ora salah.
  25. +2
    12 Juli 2018 14:49
    Apa jenis tangisan Yaroslavich. Supaya sampeyan bisa mbantah, kenapa Eloizych ora dicekik ing Quiche. Cekakipun. Ora ana tragedi. Ana karya tempur BAPAK KITA. Luwih tepate, feat. - "Prusia, Borussians. , lsp." ; takon carane ing mangsa Stalingrad Paulus dikirim kathok cendhak lan topi panama, lan Rommel - jas wulu lan mittens /. Lan tanker ing Duga, kanthi kapisah saka cabang militer + sipil liyane, sing ndhudhuk selokan atusan kilometer, ora kudu "disedot". Ing IMHO sandi.
  26. +3
    12 Juli 2018 14:49
    Serangan balik sing ora bisa ditindakake. Pitungan ana ing massa lan, nalika nentang ora dening macan, lan panther, nanging T3, wis apik kasempatan sukses. Maju luwih maju saka klompok serangan iki menyang depot pasokan kabeh klompok pasukan (cartridges, cangkang, godhok, bahan bakar .......). Mulane padha ora ditembak. Stalin ora sabar karo wong bodho. Kerugian sing nggegirisi ing teknologi disebabake mung amarga ora bisa evakuasi lan ngrusak mungsuh. Pertahanan tahan, serangan balik diwiwiti lan peralatan sing dievakuasi Jerman wis dicekel ing rembazas. Lan tanpa prokhorovka, wong wadon lawas kanggo loro ngandika apa bakal kelakon. Sejarah ora ngerti yen ya yen mung. Experts ngandika iku perlu kanggo retarget jotosan (ndeleng ing peta Jerman))))) ok dina liyane (utawa malah loro). Lan apa sing bakal ditindakake Jerman sajrone sedina????? pakare meneng....
  27. +6
    12 Juli 2018 15:01
    Aku maca komentar lan aku pengin takon - apa sing bakal kelakon yen tsarist Rusia piyambak nampa jotosan ngamuk kuwi? Ora ana negara Eropa sing ngalami pukulan kaya ngono. Ing Afrika, korps Rommel, tanpa kaget, ngubengi wong Inggris ing tanah Afrika kaya bocah-bocah snotty. Menapa malih, Inggris gadhah pasukan, pasukan lan sarana luwih akeh tinimbang Jerman. Ing taun 1943, pasukan Jerman kudu dilawan kanthi tenanan. Lan iku dudu komandhan bajingan, kita uga ngerti carane perang. Tank Rotmistrov sing padha mlebu perang sawise mlaku dawa karo kru kesel. Ya, jenderal kita ing kahanan kasebut ora lancar. Katukov sing padha dadi luwih pinter lan luwih adoh tinimbang Rotmistrov lan bisa nyingkirake dhawuhe Vatutin kanggo mbuwang tanke menyang tabrakan. Nanging Rotmistrov dadi luwih manut. Napa dheweke ora bisa nggunakake aviation karo bom kumulatif cilik, kang udan mudhun ing nawakke kaya es lan diobong banget sukses, aku ora ngerti. Yagene dheweke ora nutupi akumulasi tank Jerman nganggo cangkang kumelun, sing ora ngidini dheweke nembak tank sing bakal teka. Kenging punapa? Aku bakal takon marang jenderal-jenderal kasebut, nanging sayangé, padha mati. Paling kamungkinan ora ana kesempatan kuwi, padha ora foresee ing advance, lan banjur wis kasep. Tank kita kalah luwih akeh, nanging Jerman uga angel. Guderian ngeluh yen sawise Kursk ora bisa mulihake pasukan tank. Sampeyan maca review lan kepingin weruh carane jenderal bodho bisa mungkasi perang ing Berlin. Ketoke padha mbuwang wong Jerman nganggo sepatu bast.
  28. +1
    12 Juli 2018 16:30
    Wong lanang sing kasengsem, luwih becik nonton iki, "Kursk Bulge: Blow for Blow", Prokhorovka sing ora bisa dilalekake minangka bagean cilik saka kabeh operasi.
    Memori langgeng kanggo kabeh sing tilar donya kanggo Motherland!
  29. 0
    12 Juli 2018 16:50
    Pay manungsa waé kanggo nomer T-70s ing 5 TA. Iki tank entheng padha karo BT-5 utawa BT-7. Lan iki nglawan Tigers lan Ferdinand.
    1. 0
      12 Juli 2018 17:14
      Ora ana analog - siji menara!
  30. +2
    12 Juli 2018 17:07
    Aku maca artikel, maca komentar.
    Sawetara, terus terang, bingung ing pikiran. akeh. Iki kanggo sijine iku mildly.
    Jerman, turun temurun, sialan, jenderal. Kabeh uripku, panimash, padha sinau kanggo nyopir akeh prajurit lan ngatur lingkungan super-duper. Duwe wawasan akademik, sawetara Akademi ing mburine, pengalaman pertempuran Perang Dunia Pertama ... etc. lan liya-liyane.
    Lan kasunyatan sing padha "umum" dirancang operasi "Mercury" - ngendi kita kudu njupuk? Lan kasunyatan manawa "jenderal" sing padha, dadi letnan, kanthi gagah nyebul Perang Dunia I - pengalaman apa sing bakal ditindakake.
    Lan banjur, wis kaping papat jenderal, wis liwat kabeh perang, Perang Donya II - lan wani ndamu ... wis diunekake pengalaman dhewe - .....
    Lha, kok kita terus-terusan nganggep jenderal-jenderal iki minangka keajaiban-yuda-iwak-paus?
    Iki jenderal-jenderal sing digebugi, B_I_T_Y_E! Panji-panji kita, buruh-tani lan perwira non-komisi Perang Dunia I. Kang lagi wae bentenaken HAY saka kang dipercoyo, lan malah wiped piyambak karo footcloths ing esuk, splashing banyu ing cangkir sing. Padha ora bisa nyambung rong tembung, padha ngombe vodka tinimbang banyu. Lan tugas utama yaiku kanggo nyelehake luwih akeh wong. Ing lapangan. Amarga, Tanah Air mbutuhake pahlawan, lan dikenal sing nglairake wong bodho.
    Dadi apa, kanca-kanca?
    Kenapa maca memoar? Wong-wong sing diantemi kudu mbukak awake kanthi luwih apik. Kanggo pemenang, kita, i.e. - kanggo nuduhake yen segara sedheng kanggo kita, lan kita bakal ngalahake kabeh wong kanthi semangat.
    Lan luwih-luwih yen memoar Zhukov, umpamane, diterbitake sacara anumerta kaping telu kanthi proofreading. Iku soko, ora iku?
    Apa gunane nyiramake awu ing sirahmu saiki lan nangis yen, jarene, para komandan kita iku tukang nyedhot?
    Apa akibate perang?
    Iki ngendi sampeyan kudu miwiti!
    ...
    Lan, contone, apa karo perusahaan marching, sing mesthine teka ing panggonan sing dituju, nanging ing sadawane dalan teka ing bombardment. Lan setengah ilang?
    Sapa sing bakal disalahake ing kene?
    Perang dudu catur. Lan ora masalah rekonstruksi.
    ...
    Ana uga jenderal, kita, sing pisanan nggunakake "serangan artileri", sing perang kanthi apik ing taun 1941. Banjur aku mlebu ing alas ... lan kene aku panggang.
    Ing kategori apa jenderal kasebut kudu dicathet?
    ....
    wong Jerman. kajaba dening kasempatan, perang iki ilang.
    Kita, gumantung ing kasempatan lan ora kalebu kacilakan, menang perang.
    Lan kabeh jadwal.
    1. +6
      12 Juli 2018 17:34
      Iku banget, banget hard kanggo pejuang kita! Jerman wis nganyari lan modernisasi tank lan armada artileri mandhiri! Malah Pz.III lan Pz. IV nampa "kulit ngarep" saka 50 nganti 80 mm! Iku angel kanggo menehi hasil karo wong-wong mau! Ora kanggo sebutno "Macan" lan "Panthers"! Nanging padha nindakake iku, karo GETIH... Nanging padha nindakake iku! LAN MENANG!
      [kutipan] Owah-owahan sing signifikan wis digawe kanggo tank Jerman paling gedhe - Pz.III lan Pz.IV. Lan iki kedaden ora ing 1943, nanging ing spring saka 1942. Mung ing musim semi lan musim panas taun 1943, tanker Soviet kudu ngatasi tank modern saka rong jinis kasebut kanthi jumlah gedhe.
      tank medium Pz.III modifikasi L, M lan N kasengsem spesialis Soviet saka Commissariat Rakyat Amunisi, utamané ing desain waja frontal awak lan menara. Padha cukup akal disaranake sing bakal dadi alangan serius kanggo cangkang waja-tindik domestik, wiwit "... lembaran ngarep waja kekerasan dhuwur kanthi kekandelan kira-kira 20 mm dipasang kanthi longkangan sing signifikan karo waja utama kanthi kekandelan 52 mm ... Mangkono, lembaran ngarep bakal dadi peran" waja cocking ”, ing impact sing sirah projectile waja-tindik sebagian bakal ambruk lan sekring ngisor bakal cocked supaya mbledhos bisa diaktifake malah sadurunge waja utama kothak turret wis pierced ... Mangkono, karo total kekandelan saka waja frontal kothak turret saka tank T-3 70-75 mm, alangi loro-lapisan iki bisa impenetrable kanggo paling amunisi kamar waja-tindik dilengkapi MD sekring -2 ".
      Asumsi iki dikonfirmasi sajrone tes ing lapangan latihan Sverdlovsk, nalika ora ana siji-sijine cangkang sing ditembakake saka bedhil anti-pesawat 85-mm 52K lan loro saka bedhil 122-mm A-19 sing nembus waja frontal saka Pz Jerman. III tank. Ing kasus iki, salah siji daya iki detonated malah sadurunge waja saka kothak turret iki pierced, utawa nalika kenek waja utama sawise liwat layar, projectile numpes. Elinga yen kita ngomong babagan cangkang 85- lan 122-mm. Apa sing diomongake babagan 76-mm! [
      / kutipan]

      Desain waja tambahan saka Ausf.L.
    2. +1
      12 Juli 2018 22:06
      Kutipan: Bashibazouk
      Lan kasunyatan manawa "jenderal" sing padha, dadi letnan, kanthi gagah nyebul Perang Dunia I - pengalaman apa sing bakal ditindakake.

      Bener, dheweke ora mrentah ing ngarep Kaiser Reich. Lan pitakonan babagan carane dheweke nyebul - elinga, ora kaya Perang Donya II, mula ora ana tentara mungsuh ing tlatah Jerman dhewe - lan iki sing menehi Hitler lan Co alesan kanggo nuduh politisi kanthi sengaja ilang perang!

      Kutipan: Bashibazouk
      Iki jenderal-jenderal sing digebugi, B_I_T_Y_E! Panji-panji kita, buruh-tani lan perwira non-komisi Perang Dunia I.
      Nanging contone, Generalissimo Suvorov ora setuju karo sampeyan - "kanggo siji diantemi padha menehi loro unbeaten!"

      Kutipan: Bashibazouk
      Lan, contone, apa karo perusahaan marching, sing mesthine teka ing panggonan sing dituju, nanging ing sadawane dalan teka ing bombardment. Lan setengah ilang?
      Sapa sing bakal disalahake ing kene?
      Lan sing tanggung jawab kanggo tutup udara ing wilayah tartamtu kudu disalahake ing kene. Paling ora wong Jerman kaya ngono, lan sistem pertahanan udara ing Luftwaffe dianggep minangka salah sawijining sing paling apik. Lan ing Tentara Abang - ya, setengah saka resimen lay mudhun, apa sing kudu dilakoni, ora ana sing disalahake ...
  31. 0
    12 Juli 2018 17:23
    Kanggo sing tiba - kamulyan langgeng lan memori langgeng! Preduli saka sapa lan apa jenis bebener sing dibutuhake saiki. Lan Vladimir Beshanov nulis babagan tragedi cedhak Prokhorovka 10 taun kepungkur (yen ora sadurunge).
  32. +4
    12 Juli 2018 17:43
    Quote: ilmuwan
    Kutipan saka: Starover_Z
    Lan saiki dheweke pengin nyolong VICTORY, sing dipikolehi kanthi rega kaya mbah kakung kita, saka mantan Uni lan Rusia?

    Biasane para jenderal diimbangi dening kepahlawanan massa prajurit biasa - iki Hukum. Perang Patriotik Agung minangka bukti langsung saka wates mediocrity saka rezim Stalinis, sing mung kanthi ajaib ora nyebabake karusakan saka bangsa USSR. Lan kasunyatan sing 70 taun sabanjuré ora ana views kritis ing acara iki umumé mimpin kanggo jalaran sedih saka perang sakteruse karo partisipasi USSR ing paling konflik lokal.

    Halo, matur nuwun karo rezim sing biasa-biasa wae sing nggawe negara industri saka negara agraris. Ngilangi buta huruf. Ngomong babagan keajaiban perang donya kaya-kaya bodho. Jujur, miturut pendapat sampeyan, mung Jerman sing ngerti perang. , amarga kabeh negara ing Eropah nyerah, lan UK disimpen mung dening kasunyatan sing padha ing pulo. Bodho lan suicidal pancasan padha digawe dening kabeh pihak. Ukuran banget pasukan di buwang ing USSR ora padha dibandhingake karo Kulon lan Amerika Serikat ing Samudra Pasifik "Operation Cottage". Maca lan mbandhingake pasukan. Babagan mediocrity saka komando sampeyan muspra. Aja narik metu. Akhire, sampeyan ora kudu pracaya ing recollections saka jenderal Jerman, kabeh padha diantemi. dening jenderal Soviet.
  33. +1
    12 Juli 2018 17:50
    Kutipan: Bashibazouk
    Aku maca artikel, maca komentar.
    Sawetara, terus terang, bingung ing pikiran. akeh. Iki kanggo sijine iku mildly.
    Jerman, turun temurun, sialan, jenderal. Kabeh uripku, panimash, padha sinau kanggo nyopir akeh prajurit lan ngatur lingkungan super-duper. Duwe wawasan akademik, sawetara Akademi ing mburine, pengalaman pertempuran Perang Dunia Pertama ... etc. lan liya-liyane.
    Lan kasunyatan sing padha "umum" dirancang operasi "Mercury" - ngendi kita kudu njupuk? Lan kasunyatan manawa "jenderal" sing padha, dadi letnan, kanthi gagah nyebul Perang Dunia I - pengalaman apa sing bakal ditindakake.
    Lan banjur, wis kaping papat jenderal, wis liwat kabeh perang, Perang Donya II - lan wani ndamu ... wis diunekake pengalaman dhewe - .....
    Lha, kok kita terus-terusan nganggep jenderal-jenderal iki minangka keajaiban-yuda-iwak-paus?
    Iki jenderal-jenderal sing digebugi, B_I_T_Y_E! Panji-panji kita, buruh-tani lan perwira non-komisi Perang Dunia I. Kang lagi wae bentenaken HAY saka kang dipercoyo, lan malah wiped piyambak karo footcloths ing esuk, splashing banyu ing cangkir sing. Padha ora bisa nyambung rong tembung, padha ngombe vodka tinimbang banyu. Lan tugas utama yaiku kanggo nyelehake luwih akeh wong. Ing lapangan. Amarga, Tanah Air mbutuhake pahlawan, lan dikenal sing nglairake wong bodho.
    Dadi apa, kanca-kanca?
    Kenapa maca memoar? Wong-wong sing diantemi kudu mbukak awake kanthi luwih apik. Kanggo pemenang, kita, i.e. - kanggo nuduhake yen segara sedheng kanggo kita, lan kita bakal ngalahake kabeh wong kanthi semangat.
    Lan luwih-luwih yen memoar Zhukov, umpamane, diterbitake sacara anumerta kaping telu kanthi proofreading. Iku soko, ora iku?
    Apa gunane nyiramake awu ing sirahmu saiki lan nangis yen, jarene, para komandan kita iku tukang nyedhot?
    Apa akibate perang?
    Iki ngendi sampeyan kudu miwiti!
    ...
    Lan, contone, apa karo perusahaan marching, sing mesthine teka ing panggonan sing dituju, nanging ing sadawane dalan teka ing bombardment. Lan setengah ilang?
    Sapa sing bakal disalahake ing kene?
    Perang dudu catur. Lan ora masalah rekonstruksi.
    ...
    Ana uga jenderal, kita, sing pisanan nggunakake "serangan artileri", sing perang kanthi apik ing taun 1941. Banjur aku mlebu ing alas ... lan kene aku panggang.
    Ing kategori apa jenderal kasebut kudu dicathet?
    ....
    wong Jerman. kajaba dening kasempatan, perang iki ilang.
    Kita, gumantung ing kasempatan lan ora kalebu kacilakan, menang perang.
    Lan kabeh jadwal.

    Halo, matur nuwun kanggo kecukupan.
  34. Komentar wis dibusak.
  35. 0
    12 Juli 2018 17:58
    Kekalahan ing Crimea iku sakabehe lan kabeh manfaat saka komandan ngarep lan NS, sing nyoba ndhelikake mburi Mehlis tinimbang nindakake tugas langsung.
    .
    Kozlov lan Mehlis - mediocrity mutlak, diturunake! Bisa uga Mekhlis bisa ditembak yen ora kenal karo Stalin, langkah-langkah sing kaya ngono ora umum ing wektu kasebut!
    1. +3
      12 Juli 2018 21:43
      Kutipan saka Goldmitro
      Kozlov lan Mehlis - mediocrity mutlak, diturunake! Bisa uga Mekhlis bisa ditembak yen ora kenal karo Stalin, langkah-langkah sing kaya ngono ora umum ing wektu kasebut!

      Ingkang paling menarik yaiku, miturut dokumen kasebut, Mehlis sing narik kawigaten yen tatanan ngarep Kozlov ora ngetutake pesenan kanggo ngatur pertahanan.
      Kajaba iku, Mekhlis sing, kanthi pancing utawa crook, ngalahake tank-tank sing penting banget nalika iku kanggo Front Crimean. Kang printah ngarep bener ping pingan nol ing loro serangan spring ing 1942.
  36. +1
    12 Juli 2018 18:00
    Artikel Russophobic Nanging.
    Jerman mung sampurna, nanging kita duwe kabeh ing sak panggonan.
    Iku mung ora bisa dimangerteni yen sawise setahun (ing 44g) kabeh dadi sampurna kanggo kita (Operasi Bagration lan sakteruse), lan kanggo Jerman kabeh dumadakan tiba ing sak panggonan - kaya wong nguripake papan catur liwat)). Dumadakan - metamorphoses dadakan iki - rampung inexplicable kanggo Russophobes, padha rampung nggabung ing aksen iki.
    Penulis minangka manipulator sing trampil - ora ana wektu kanggo golek kesalahan.
    1. +1
      12 Juli 2018 22:10
      Kutipan saka lucul
      Iku mung ora bisa dimangerteni yen sawise setahun (ing 44g) kabeh dadi sampurna kanggo kita (Operasi Bagration lan sakteruse), lan kanggo Jerman kabeh dumadakan tiba ing sak panggonan - kaya wong nguripake papan catur liwat)).

      Bagration lan sakteruse - sampurna? hmm, carane ngomong, ing umum, ana cukup sawetara masalah (padha mung ora kaya kanggo nulis bab mau). Contone - mbandhingake kerugian Wehrmacht ing 41 ing sangisore perwalian Belarus - lan kerugian Tentara Abang ing 44 nalika direbut maneh ing "Bagration" ...

      Lan koreksi cilik - nalika Sekutu rampung Afrika Lor, mbukak ngarep ing Italia, banjur ing Prancis + serangan udara raksasa ing Eropa, apa ora kaya apa-apa?
      1. +1
        12 Juli 2018 22:43
        Kutipan: Warrior2015
        Lan koreksi cilik - nalika Sekutu rampung Afrika Lor, mbukak ngarep ing Italia, banjur ing Prancis + serangan udara raksasa ing Eropa, apa ora kaya apa-apa?

        Mesthi.
        Aku ngelingake sampeyan yen 200 divisi Jerman lengkap perang ing Front Wétan. Ing wilayah saka Murmansk kanggo Kaukasus. Iki minangka 1.500 km ing garis lurus - kira-kira kapadhetan pasukan Jerman (rata-rata saben 1 km ing ngarep).
        Lan ayo njupuk Front Kulon - 65 divisi Jerman perang ing Front Kulon. Kabeh cara - saka Jerman lan ing sadawane pesisir Eropah nganti Turki. Lan yen sampeyan uga nganggep Afrika Lor, banjur total wilayah kanggo 65 divisi kasebut yaiku 5-6 ewu km. Ya, kanthi kapadhetan pasukan Jerman ing Eropa, bisa uga ndharat ing endi wae. Bakal ana kepinginan - nanging, kaya sing sampeyan ngerti, dudu))
      2. +3
        12 Juli 2018 23:16
        Kutipan: Warrior2015
        Contone - mbandhingake kerugian Wehrmacht ing 41 ing sangisore perwalian Belarus - lan kerugian Tentara Merah ing 44 nalika direbut maneh ing "Bagration" ...


        Lan karo apa kita bisa mbandhingaké? Tarif advance sing luwih dhuwur, ya. Rugi kurang, aku uga setuju.
        TAPI!
        Ing taun 1941, Jerman ngrusak tentara tanpa BP normal (banget kurang) (lan iki tentara biasa) lan mung mobilisasi, tanpa koordinasi pertempuran. Lan sanalika ana sambungan karo latihan patang sasi (divisi Siberia), uga final saka perang Moscow. Ya, banjur kita gagal, nanging akeh cara iki minangka akibat saka bencana patang puluh siji.

        Kutipan: Warrior2015
        sekutu ing wektu iku rampung Afrika Lor,


        Iku bener. Iki padha bisa.
        Kanggo rong taun, Sekutu perang karo PAPAT Jerman divisi, lan liyane setengah taun lan limang (GG-dikirim nalika ora mung Amerika, nanging uga Prancis menek menyang Maroko). Ing wektu sing padha, mung Inggris duwe papat pasukan luwih saka Romel Group (kang tiba ing wektu).
        Bantuan perang Moskow - Telung klompok tank, telu utawa papat korps (MK, AK) ing saben, lan telung divisi ing korps. Inggih, tentara lapangan. Punika perang. Lan wektu sanadyan.
        1. 0
          13 Juli 2018 01:39
          Kutipan saka chenia
          Kanggo rong taun, allies perang karo PAPAT divisi Jerman, lan nem sasi liyane karo limang (GG-dikirim nalika ora mung Amerika, nanging uga Prancis munggah menyang Maroko). Ing wektu sing padha, mung Inggris duwe papat pasukan luwih saka Romel Group (kang tiba ing wektu).

          Langkung-langkung ing nagari-nagari wau ing kala wau angèl anggènipun ngramut + botên kesupen dhatêng wadya Itali. Lan supaya "Desert Fox" nitih ana cukup.
          1. 0
            13 Juli 2018 06:54
            Kutipan saka chenia
            Iku bener. Iki padha bisa.

            Aku seneng ngalembana Sekutu lan nyenyamah pamrentah Soviet, nanging ing kene aku kudu setuju. Sekutu saka 40s ing lemah katon banget andhap asor ing hubungan karo potensial sing. Sing, padha ora bocor, ora. Nanging padha ora padhang. Gambar sing diwenehake dening Angkatan Laut AS ing taun 44th - nalika Amerika luwih kuwat tinimbang gabungan liyane, lan luwih kuwat ora sacara kuantitatif, nanging saben generasi - ora cedhak ing bumi.
            1. +2
              13 Juli 2018 19:41
              Kutipan: Cherry Nine
              Sekutu saka 40s ing lemah katon banget andhap asor ing hubungan karo potensial sing. Sing, padha ora bocor, ora. Nanging padha ora padhang. Gambar sing diwenehake dening Angkatan Laut AS ing taun 44th - nalika Amerika luwih kuwat tinimbang gabungan liyane, lan luwih kuwat ora sacara kuantitatif, nanging saben generasi - ora cedhak ing bumi.

              Hehehehe ... Dadi Amerika ing taun 1944 kira-kira padha karo Tentara Merah-42 kita ing babagan keunggulan operasional. Gilingan daging ing alas Hurtgen, nalika perusahaan ilang 150% personel (panggantos diobong meh langsung), minangka conto. Nanging, iku ora luwih apik malah luwih murah - nalika maca Belton Cooper, kadhangkala ora bisa njaluk nyisihaken saka pikirane. sing wong cosplaying RKKA-41. Kru saka alas pinus karo pembalap mekanik sing duwe sawetara jam nyopir, serangan liwat lapangan ranjau kanthi ulat tank ngresiki ranjau ...
              Sekutu ditulungi kanthi supremasi udara mutlak ing wilayahe lan liwat wilayah garis ngarep mungsuh. Uga komunikasi lan mekanisasi kabeh lan kabeh. Nanging, sing terakhir iku mokal tanpa supremasi udhara - minangka 1940 lan 1941 nuduhake, pesawat mungsuh cepet Multiply dening nul transportasi lan komunikasi khusus kendaraan.
              1. 0
                14 Juli 2018 05:18
                Kutipan: Alexey R.A.
                Dadi Amerika ing taun 1944 kira-kira padha karo katrampilan operasional karo Tentara Merah-42 kita.

                Ngendi carane. Nang endi wae iku diaktifake metu kanggo nggawe roller uap, lan nitih (ing kene Monty dadi luwih misuwur saka Amerika). Ing sawetara panggonan, perang maneuver metu, sing ditindakake dening Patton, pisanan. Nanging sakabèhé, iku cukup sedih.
                Kutipan: Alexey R.A.
                Sekutu ditulungi kanthi supremasi udara mutlak ing wilayahe lan liwat wilayah garis ngarep mungsuh. Uga komunikasi lan mekanisasi kabeh lan kabeh. Nanging, sing terakhir iku mokal tanpa supremasi udhara - minangka 1940 lan 1941 nuduhake, pesawat mungsuh cepet Multiply dening nul transportasi lan komunikasi khusus kendaraan.

                Sekutu mbantu akeh. Kualitas rancangan kontingen, kekuwatan industri, logistik, daya tarik politik (sanajan Roosevelt akeh banget ing kene).
                Lan alangan ana, cukup aneh, persis padha karo Tentara Abang: kekurangan personel ing kondisi wutah mbledhos tentara (malah luwih mbledhos saka ing USSR) plus wretchedness saka Staff panginten, ora kanggo sebutno strategi. . Kanggo sekutu, masalah jenderal, misale jek kula, ora ana hubungane karo pambentukan komandan ing wangun sekolah pusat lan fakultas buruh, nanging kanthi sifat sekunder sing jero saka pasukan darat, minangka asil saka perwira warrant, kayata Kulik utawa McNair, utawa sycophants profesional ambruk menyang jenderal, ayo kang nelpon iku kaya Voroshilov utawa MacArthur. Nanging ora mung pribadine. Punika J. Marshall agung, pangareping Staf Umum, piyambakipun ugi penasehat militèr présidhèn. Kita maca, contone, sajarah tank Pershing, apa kita ndeleng? Kekacoan sing luar biasa lan kurang kesatuan komando. Organisasi sing paling luar biasa duwe hak kanggo nggawe keputusan ing kasus kasebut. Nanging Staff Umum ora menehi hasil karo wong-wong mau, ora pitakonan kang.
                Oh ya, bencana liyane. Intelligence strategis. Lan ing pangertèn njupuk informasi, lan utamané ing pangertèn analytics. Nanging iki ora babagan keunggulan operasional.
                Kutipan: Alexey R.A.
                kadhang ora bisa ngilangi pikiran. sing wong cosplaying RKKA-41

                Nanging, sanajan ing wangun iki, Sekutu bisa maju kanthi kerugian para pejuang sing ora bisa dipulihake kira-kira 1: 1. Sing beda banget karo Tentara Merah ing taun 41, kalebu babagan akumulasi pengalaman pertempuran l / s.
                1. +2
                  14 Juli 2018 19:48
                  Kutipan: Cherry Nine
                  Lan alangan ana, cukup aneh, persis padha karo Tentara Abang: kekurangan personel ing kondisi wutah mbledhos tentara (malah luwih mbledhos saka ing USSR) plus wretchedness saka Staff panginten, ora kanggo sebutno strategi. .

                  Oh ya ... yen ana wutah mbledhos ing ngendi wae, ora karo kita, nanging karo Angkatan Darat AS. Kanggo pangkalan penyebaran tentara perang ana telu utawa papat divisi sing diwilang (gumantung saka cara pitungan - kanggo katelu saka l / s ing formasi jaban rangkah saka lokal). Setengahe ana ing njaba Amerika Serikat lan ora menehi pitulung akeh babagan penyebaran (kajaba divisi Hawaii, kaya amoeba, dipérang dadi setengah). Setengah saka personel pasukan darat sadurunge wiwitan reformasi tentara Roosevelt (tentara yuta, lancar rubah dadi tentara rong yuta) - Iki gunners pertahanan pesisir. Ukuran cadangan tentara cocok - yaiku, ora ana. Lan ing basis iki, ing pungkasan taun 1941, 51 divisi dibentuk.
                  Sing paling gampang ing AS yaiku armada - kanthi kekuwatan wektu tentrem, cadangan angkatan laut l / s kapal kasebut oh. Kajaba iku, Undhang-undhang Merchant Marine mbantu - mung perusahaan sing ngrampungake kapal kanthi kru khusus saka warga AS sing nampa subsidi lan kapal anyar sing disewakake saka negara. Lan saka pelaut iki, cadangan armada liyane dibentuk.
                  Nanging wis Marinir wiwit duwe kekacoan - ora mung loro brigade bebarengan wiwit mbentuk divisi, padha uga kudu golek personel ing podo karo kanggo mbentuk bab rolas Batalyon Pertahanan Marinir - mobile gisik batalyon artileri pertahanan sing duplikat BO tentara lan dirancang kanggo mbela pangkalan maju saka segara lan udhara sadurunge tekane tentara.
                  Kutipan: Cherry Nine
                  Nanging, sanajan ing wangun iki, Sekutu bisa maju kanthi kerugian para pejuang sing ora bisa dipulihake kira-kira 1: 1.

                  Duc...mungsuh dudu jajan. Lan yen Tentara Abang duwe keunggulan udara sing padha - sapa ngerti apa rasio kerugian.
                  1. 0
                    14 Juli 2018 21:36
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Nanging wis Marines miwiti kekacoan

                    Ya, ILC duwe masalah dhewe. Nanging isih, karo pasukan lemah, padha ora pindhah menyang comparison sembarang.
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Duc...mungsuh dudu jajan. Lan yen Tentara Abang duwe keunggulan udara sing padha - sapa ngerti apa rasio kerugian

                    Dadi ing kene, kaya ngono, siji bisa ngomong tanpa swasana subjunctive. Ayo njupuk, ngomong, Ardennes lan, ayo ngomong, Balaton, katon. Ing babagan nyadari kesempatan, Tolbukhin nindakake, mbok menawa, luwih apik tinimbang Aiki, ora jelas. Patton kapisah saka Monty, Mungkin. Salah siji saka akeh episode sing nutup dalan kanggo allies kanggo Berlin.
                    Nanging sampeyan ora bisa ngomong padha bab rasio losses.
  37. +3
    12 Juli 2018 18:04
    Aku ora mikir yen Vasilevsky lan Vatutin ngrancang nyerang Jerman kanthi langsung. Zamulin duwe jadwal acara sing apik lan peta sing apik. Yen katon luwih akeh ing perang iki, sampeyan bisa ndeleng manawa arah saka serangan Jerman liwati dening Prokhorovka. Vatutin kanthi bener nemtokake arah serangan Jerman - saka tikungan Kali Psel, ing ngendi wong Jerman wis nyekel jembatan lan nggawe persimpangan, menyang arah Oboyan. Iki kabeh kidul-kulon, kulon Prokhorovka, mula Vatutin lan Vasilevsky ngrancang nyerang ing sisih tengen grup sing maju. Nanging kedadeyan kasebut kedadeyan. Mainstein ngganti arah serangan ing arah Prokhorovka. Apa sing nyebabake keputusan iki ora dingerteni. Mbok menawa pambukaan pengintaian udara Jerman saka pawai tentara tank, sing nggawe pawai ing wayah awan tanpa nyamar. Asil dikenal.
  38. 0
    12 Juli 2018 18:58
    Aku kepengin weruh ing ngendi pengintaian udara, penerbangan ngarep lan artileri? Panguwasa, kaya biasane, ngombe vodka lan ngganggu kekacoan. Lan sapa sing nyelehake tambang supaya bisa dicopot?
  39. +3
    12 Juli 2018 19:27
    Gampang kanggo mbantah ing mburi, sampeyan kudu ngerti yen Jerman minangka mungsuh sing kuwat, kanthi pengalaman militer sing akeh, potensial ekonomi sing kuat, lan tentara sing dilatih kanthi ideologis.
  40. 0
    12 Juli 2018 20:23
    nggih. Lan Maret punika 230 km., Lan lack of Intelligence, lan T70 marang Tigers. Nanging, ana pesenan kanggo counterattack, tentara tank ditarik metu saka Steppe Front (cathetan cadangan). apa Rotmistrov lan Vasilevsky bisa ngganti soko. Perlu kanggo nindakake ORDER babagan counterstrike, periode. Kahanan kaya ngono ... Kahanan operasional saya ganti kanthi cepet, lan tentara tank dudu perusahaan BT 7. Nanging, disepakati karo Stalin kanggo nindakake. Koyo kui.
    R.S. Penerbangan kita, uga jinis pasukan liyane ing Kursk Bulge, mbuktekaken apik banget.
  41. +1
    12 Juli 2018 21:03
    Iku tetep mung kanggo sungkem sirah liwat wani lan kepahlawanan saka mbah kakung lan simbah, sing tindak kanggo nindakake tugas mokal ing advance lan menehi urip kanggo iki. We menang perang Kursk ing pungkasan, nanging gagal Prokhorovka, lan karo bang. Sampeyan kudu maca ora mung sumber jingoistic, ngendi siji saka La-5s shoots mudhun 10 Jerman Messers lan Fokkers ing siji sortie, nanging rummage liwat arsip, maca laporan, losses, wiwit kabeh iki saiki ing domain umum. Banjur bakal dadi cetha carane panas iku panas 43.. Lan sampeyan kudu nindakake iki supaya ngerti apa biaya lan apa jenis mungsuh kita asor. Supaya ngerti yen tanggal 9 Mei ora mung dina liyane, nanging dina Liburan Agung.
  42. 0
    12 Juli 2018 21:16
    Aku maca, nanging babagan penerbangan ing loro-lorone - kasepen. Apa cuaca elek?
    1. 0
      12 Juli 2018 22:12
      Kutipan saka Evgenius
      Aku maca, nanging babagan penerbangan ing loro-lorone - kasepen. Apa cuaca elek?

      Iki ya, penulis durung ngumumake topik kasebut. Lan ing loro-lorone padha aktif banget ing langit. Jerman ora ana wong sing mabur ing kana, utamane ing misi serangan: Hs-123 lan Bf110, lan liya-liyane (deleng, aku wis ngirim sawetara artikel babagan topik iki).
      1. 0
        12 Juli 2018 22:32
        Matur nuwun, aku mesthi bakal maca. Yen ora angel, menehi link, amarga wektu nggoleki larang.
        Sugeng rawuh, Eugene
        1. 0
          13 Juli 2018 01:40
          Gampang banget - bukak profil lan deleng publikasi penulis! ngguyu
      2. 0
        13 Juli 2018 23:26
        Inggih, ora nggumunake yen wong Jerman mabur kabeh sing mabur ana ing kana. Padha narik kabeh pasukane ana saka meh kabeh ngendi. Saka iki, lan nyatane perang udhara imbang dadi kekalahan kanggo dheweke. Kita duwe cadangan, nanging ora ana maneh. Utamane babagan kru penerbangan.
        Dadi, ya, penulis artikel kasebut duwe kesimpulan sing salah amarga dheweke mung mikir ing siji pesawat. Ing wektu perang Prokhorov, asil saka perang udhara wis kesimpulan foregone. Mulane, ing lemah, Jerman wis ora duwe pilihan maneh, nanging pindhah menyang ijol-ijolan, nganti pesawat wiwit muter wong liwat log.
  43. Hog
    +1
    12 Juli 2018 21:32
    Aja meri marang wong sing ana ing kono.
  44. +3
    12 Juli 2018 23:18
    Bisa uga luwih akurat kanggo nyebut "tragedi Prokhorov saka tanker Jerman."
    Pitakonan:
    1. Ing wiwitan Perang Donya II ing Jerman, ana 25 yuta prajurit umur 19-39 taun. Wiwit Mei 1945, mung 6 yuta prajurit Jerman sing ditawan. Hitler wiwit nelpon ing 1945 wis anak lan wong tuwa. Ing ngendi 25-6=19 yuta wong umur militer? Miturut pendapatku, kabeh padha dikubur ing lemah dening prajurit Soviet. Dadi kesimpulan yen statistik Jerman babagan kerugian lan komposisi pasukan ora bisa dipercaya kanthi kategoris. Akibate, kerugian ing Kursk Bulge saka Jerman kemungkinan luwih gedhe tinimbang sing dicathet dening Jerman.
    2. Jerman lan sekutu (Lan iki meh kabeh Eropah) smelted baja 3-4 kaping luwih saka USSR. Taman mesin umume ora bisa dibandhingake. Kesimpulan: paling kamungkinan, Jerman mbangun tank 3-4 kaping luwih saka USSR. Wiwit sampah baja kira-kira proporsional ing macem-macem negara. Yaiku, ing Kursk Bulge, Jerman duwe tank luwih akeh tinimbang USSR. Kajaba iku, dheweke narik tank saka kabeh ngarep ing Kursk Bulge.
    1. 0
      13 Juli 2018 01:43
      Kutipan: Dmitry Dmitriev_2
      Jerman lan sekutu (lan iki meh kabeh Eropah) smelted baja 3-4 kaping luwih saka USSR. Taman mesin umume ora bisa dibandhingake. Kesimpulan: paling kamungkinan, Jerman mbangun tank 3-4 kaping luwih saka USSR. Wiwit sampah baja kira-kira proporsional ing macem-macem negara. Yaiku, ing Kursk Bulge, Jerman duwe tank luwih akeh tinimbang USSR. Kajaba iku, dheweke narik tank saka kabeh ngarep ing Kursk Bulge.

      Teknik pitungan sing menarik, kayata Jerman sing paling akeh lan kalah luwih akeh tinimbang kita. Seneng. Aku ora mbandhingake indikator produksi baja. Nanging, langsung wae, saiki kita mung ngelingi pira kapal selam ing wiwitan, uga kapal penjelajah lan kapal perang lan kapal liyane, nganti feri lan kapal perusak cilik, apa Jerman dibangun ing Perang Donya II? lan katon ing USSR ... Mangkene jawaban - ing ngendi baja kasebut lunga.
  45. +1
    12 Juli 2018 23:30
    Napa ora ana kertu perang?
  46. +1
    13 Juli 2018 02:29
    Para jenderal asring nindakake lan isih nggawe kesalahan gedhe, lan wedi nglaporake iki nyebabake prajurit biasa mati. pembantaian Prokhorov!
  47. +1
    13 Juli 2018 04:05
    Sampeyan kudu nggarap sumber utama, lan ora ngutip prasangka wong liya.
    1. 0
      13 Juli 2018 08:40
      Bener! ditambahi.
  48. 0
    13 Juli 2018 10:42
    Memori langgeng kanggo pahlawan sing tiba! Padha ora nyisakke urip, supaya prestasi sawise 75 taun disebut "Battle of Prokhorov".

    Apa gampang kanggo ngadili tumindak komandhan sawise kasunyatan? Lan dheweke kudu njupuk ing kahanan operasional! Inggih, paling ora tetep sirah kelangan, amarga padha uga wong lan uga ngerti apa siksa wong.
  49. +1
    13 Juli 2018 17:07
    Alexey R.A.,
    Ora kabeh cetha banget. GKZH rampung ing Leningrad persis nalika ...

    Zhukova I.V. Stalin dikirim menyang Leningrad kanggo ngatur deblockade saka Front Leningrad, Marshal Kulik saka Tentara 54th saka Front Volkhov.
    Kanggo Zhukov, iki tugas utama. Dheweke ora netepi. Asil - Leningrad ana ing blokade jangka panjang.
    Tugas utama ngemot serangan Jerman ing Leningrad rampung sadurunge Zhukov. Mulane, sadurunge Zhukov rawuh ing Leningrad, Hitler mutusaké, kanggo nyegah kapitunan pasukane, kanggo mungkasi serangan ing kutha lan tundhuk ing blokade dangu, njupuk bagéyan saka pasukan kanggo nyerang Moscow.
    Iki minangka kasunyatan.
    Ora ana manfaat saka Zhukov, kaya adat ing sajarah resmi, ing buku lan film fitur, kanggo nylametake Leningrad saka panangkepan langsung.
    1. 0
      13 Juli 2018 19:55
      Kutipan saka vladimirz
      Tugas utama ngemot serangan Jerman ing Leningrad rampung sadurunge Zhukov. Mulane, sadurunge Zhukov rawuh ing Leningrad, Hitler mutusaké, kanggo nyegah kapitunan pasukane, kanggo mungkasi serangan ing kutha lan tundhuk ing blokade dangu, njupuk bagéyan saka pasukan kanggo nyerang Moscow.

      Ahem ... bener, keputusane Hitler beda banget:
      3. Ing ngarep lor-wétan, bebarengan karo korps Finlandia maju ing Karelian Isthmus, ngubengi pasukan mungsuh sing operasi ing wilayah Leningrad (nyekel uga Shlisselburg) supaya ora luwih saka 15.9 bagean pinunjul saka pasukan mobile lan tatanan saka 1st. armada udhara, utamane korps penerbangan kaping 8, ngeculake kanggo "Pusat" Grup Angkatan Darat. Nanging, pisanan kabeh, perlu kanggo ngubengi lengkap Leningrad, paling sethithik saka sisih wétan, lan, yen kahanan cuaca ngidini, kanggo nindakake serangan udara utama ing. Utamane penting kanggo ngrusak stasiun pasokan banyu.
      © OKW Directive No.. 35 saka 06.09.1941/XNUMX/XNUMX
      Yaiku, GA "Sever" duwe dhawuh kanggo ngubengi Leningrad saka sisih wétan, lan nindakake kanthi cara sing 15.09.1941/XNUMX/XNUMX bakal bisa ngeculake pasukan kanggo "Pusat" GA.
      Lan banjur von Leeb uga kreatif mbenakake rencana iki, musataken pasukan utama ora break liwat lan nyambungake karo Finns, nanging kanggo crush pertahanan saka Krasnogvardeisky UR lan ngubengi pasukan manggoni. Ing kasunyatan, von Leeb nyoba nyiyapake kawah Halb, ngethok pertahanan kutha saka kutha kasebut. Sawisé iku, kutha sing ditinggal tanpa perlindungan tentara ora bakal tahan suwe - pengalaman Berlin minangka conto iki. ICHH, kanggo nyekel kutha Leningrad dhewe (diubengi ing kabeh pinggiran), von Leeb ora mbutuhake unit tank - infantri isih bakal cukup.
      Lan karo rawuh saka Zhukov, nyerang GA "Sever" ora mandheg. Kosok baline, von Leeb nyoba nggunakake sawetara dina nalika GA "Sever" isih duwe pasukan seluler lan formasi Armada Udara 1. Tanggal 12 September, Krasnoye Selo dikuwasani. Tanggal 16 September, bagean 8 A dipotong - Piglet Oranienbaum dibentuk. Tanggal 17 September, Pushkin dikuwasani (von Leeb nglanggar perintah Hitler lan ditahan 4 TGr suwene 2 dina).
      1. 0
        14 Juli 2018 05:32
        Tegese, GA "Sever" duwe dhawuh kanggo ngubengi Leningrad saka sisih wétan, lan nindakake kanthi cara sing 15.09.1941/XNUMX/XNUMX bakal bisa ngeculake pasukan kanggo "Pusat" GA. - Alexey RA (Alexey)

        Aku nulis babagan iki, "Jerman wiwit ngetokake tekanan kuat marang Tentara 54th Kulik supaya bisa ngalahake tentarane, kanthi akses menyang sambungan karo Finns kanggo ngatur blokade lengkap Leningrad, kalebu Lake Ladoga."
        Babagan tumindak von Leeb, sing
        "Aku nyoba nggunakake sawetara dina sing Sever GA isih duwe pasukan seluler lan formasi Armada Udara 1."
        sawise pesenan Hitler kanggo mungkasi serangan militèr saka Leningrad - iki ora ngganti apa-apa ing inti saka strategi Hitler - pembatalan saka serangan marang Leningrad, diadopsi sadurunge Zhukov diangkat menyang Front Leningrad.
        Rebutan kutha gedhe kaya Leningrad mesthi ana hubungane karo pasukan Jerman sing ilang banget. Iku luwih duwe bathi kanggo wong-wong mau kanggo njaga ring blockade, lan pangarep-arep saka lengkap nyerah kutha saka keluwen.
        1. +1
          14 Juli 2018 19:58
          Kutipan saka vladimirz
          Aku nulis babagan iki, "Jerman wiwit ngetokake tekanan kuat marang Tentara 54th Kulik supaya bisa ngalahake tentarane, kanthi akses menyang sambungan karo Finns kanggo ngatur blokade lengkap Leningrad, kalebu Lake Ladoga."

          Apa sampeyan wis maca Direktif kasebut kanthi teliti?
          Ing ngarep lor-wétan bebarengan karo korps Finlandia maju ing Karelian Isthmus ngubengi pasukan mungsuh sing operasi ing wilayah Leningrad (juga nyekel Shlisselburg)

          54 Lan ing kene ora ana bisnis - kanggo nyambungake karo Finns sing maju ing Karelian Isthmus iku ora perlu kanggo Smash iku, iku cukup mung kanggo nyetel alangi ing flank. Pengepungan saka Timur - iki jotosan kanggo Karelian Isthmus, antarane kutha lan Ladoga.
          Kutipan saka vladimirz
          Rebutan kutha gedhe kaya Leningrad mesthi ana hubungane karo pasukan Jerman sing ilang banget. Iku luwih duwe bathi kanggo wong-wong mau kanggo njaga ring blockade, lan pangarep-arep saka lengkap nyerah kutha saka keluwen.

          Lan iki perlu kanggo njupuk posisi mupangati lan compress ring blockade sabisa. Apa von Leeb dilakoni nganti 17 September - dheweke nyerang karo kabeh pasukan ing pembuangan, nalika pasukan iki isih ana.
          Lan, PMSM, kita begja banget von Leeb kreatif nyedhaki eksekusi Directive - tinimbang nyerang Neva menyang Finlandia, dheweke mutusake ngubengi pasukan utama sing mbela kutha kasebut. Amarga meh ora ana pertahanan ing Neva, lan Jerman duwe akeh pengalaman kanggo meksa alangan. Nanging GA "Lor" kenek Krasnogvardeisky UR, lan ora ing sisih wétan. Kayane aku von Leeb, kanthi resmi netepi Directive, pancen pengin ora ngubengi lan mblokir, nanging kanggo ngrebut kutha kasebut - lan kesombongan iki mateni dheweke.
  50. 0
    14 Juli 2018 01:18
    Eh, Medinsky ora ana ing sampeyan. Dheweke bakal nuduhake sampeyan carane "mbusak mitos babagan perang"!
  51. +2
    14 Juli 2018 18:12
    Статья вражеская. Автор, как видно, ни разу в жизни не принимал решений в условиях неопределённости, противодействия противника и ограниченного времени. Результат Прохоровского сражения - отступление врага, захват нами оперативной инициативы с перерастанием в стратегическую... Результат - 9 Мая Красная Армия в Берлине..., а не немецко-фашистский сброд в Москве. Не надо устраивать пляски на костях Героев, с.у.к.а!
    1. +1
      14 Juli 2018 20:41
      Kutipan saka Strategi
      Статья вражеская.

      Kowe karo sapa, para ahli budaya? © eseman
      Kutipan saka Strategi
      Результат Прохоровского сражения - отступление врага, захват нами оперативной инициативы с перерастанием в стратегическую...

      Вы путаете Прохоровку с общим итогом сражения на Курской дуге.
      Результат Прохоровского сражения - 5 гв. ТА понесла настолько тяжёлые потери, что её дальнейшее использование кроме как для обороны оказалось невозможным. Фактически, по итогам боя 12 июля в армии из пяти корпусов осталось два - 2-й гв. Ттк и 5-й гв. Змк, в которых полностью боеспособными были всего 3 бригады - 11-я гв. мбр, 12-я гв. мбр, 26-я гв. тбр.
      Потери противника, к сожалению, оказались не столь высоки - и он продолжил наносить удары. В частности, 13-15 июля тот самый 2 ТК СС во взаимодействии с 3 ТК провёл операцию на окружение 48 ск 69 А. Операция завершилась частичным успехом - котла не получилось, но советские дивизии были вынуждены оставить свои позиции (крайне выгодные в плане будущего наступления) и понесли большие потери в людях, вооружении и транспорте (из имевшихся на 10.07.43 г. в 48 ск 38152 чел. было потеряно 15639 чел, в том числе 10377 чел. безвозвратно).
      Парировать немецкий удар было нечем - два оставшихся более-менее боеспособными корпуса 5 гв. ТА (2-й гв. Ттк и 5-й гв. Змк) не смогли даже удержать оборону в горловине намечающегося котла, из-за чего 48 ск и пришлось спешно отвести.
      Kutipan saka Strategi
      Не надо устраивать пляски на костях Героев

      Лучше самим разбирать свои победы и поражения - по своим документам. Чем ждать, пока это сделает дядя с запада по документам немецким - в лучшем случае Гланц, в худшем - Бивор.
      Потому как замораживание истории и забронзовение её участников заканчивается очень плохо - Резуном, Соколовым или Солониным.
  52. 0
    16 Juli 2018 20:56
    Статья не вызывает доверия!Минус!
  53. 0
    17 Juli 2018 20:15
    Quote: ilmuwan

    Бездарность генералов компенсируется массовым героизмом простых солдат - это Закон. Великая отечественная прямое доказательство предела бездарности сталинского режима, который только чудом не привело к уничтожению народов СССР.

    Вы думаете сейчас генералы сильно умнее? Отнюдь.. Да и режим нынешний не настолько даровитый как некоторым кажется. Те кто уничтожал СССР в начале 90-х, по прежнему у власти и прекрасно себя чувствуют.
  54. 0
    17 Juli 2018 21:17
    Perse.,
    а почему это случилось, как мы всё так быстро потеряли, да и не сам ли Иосиф Виссарионович говорил про дружбу с немцами,

    Потому и случилось, что на нас навалилась объединенная Европа. А насчет дружбы, так нам до сих пор про нее рассказывают. Сейчас в тренде тема про дружбу с болельщиками всего мира. Они приедут домой и расскажут своим правителям, какая Россия хорошая.
    была у нас так называемая "линия Сталина"

    Здесь соглашусь с вами. Жаль, что ее не стало.
    всю тяжесть войны у нас тянули не дураки, а как раз вопреки им простой советский народ и русский солдат.

    Вопреки кому тянули ? Медведев утверждал, что вопреки Сталину. После этого Медведева высмеяли, сказав, что россияне живут вопреки ему. А вы кого разделяете, солдат и народ с генералами и руководителями?
  55. 0
    18 Juli 2018 08:27
    Разбор полётов просто блистательный. Тем не менее, словно забыт известный принцип - атакующий несёт потери в соотношении 3 к 1 к обороняющемуся. С учётом отчётливого преимущества "Тигра" в защите и огневой мощи над "Тридцать четвёркой" базовой и второй модификации с 76-мм пушками, надо признать, что Ротмистров совсем не за так дал фашистам шансы сжечь почти всю 5-ю гвардейскую танковую. Прохоровка - классический пример Пирровой победы немцев. Да и победы-то ведь не было... Была почти полная ликвидация танкового кулака на южном фасе. Чуть взбрыкнули под Харьковом, когда танки от Роммеля подтянулись, и усё... Спасибо за статью, тем более что самого Замулина читать, если ты не фанатик, практически невозможно. жвачка, в которой просто тонешь...
  56. 0
    19 Juli 2018 16:53
    Таким образом, при суммарной толщине лобовой брони подбашенной коробки танка Т-3 в 70– 75 мм эта двухслойная преграда может быть непроницаема для большинства бронебойных каморных боеприпасов, снабжённых взрывателем МД-2».

    Ето проблема взривателя, очень маленкая задержка, а не бронепробиваемость снарядов. Надо ставить других взривателей. 76 мм сплошной снаряд легче пройдет через такое разнесеное бронирование(50+20 мм) чем через 70 мм однослойной брони.
  57. 0
    19 Juli 2018 22:18
    Врете вы все! Почитайте Википедию (явно не симпатизирующую РФ) - численность частей и соединений 2-го танкового корпуса СС 4 ТА и 3-го танкового корпуса АГ «Кемпф» на 11 июля 1943 года - 413 танков и самоходок, а не 294шт - это только 2-й танковый корпус СС. У СССР не 931танк, а 826 (вместе с САУ и 301шт Т-70, у которого была 45мм пушка и противо-пульная броня). "Тигр" (Pz.VI с 88мм пушкой) мог расстрелива Т-34 с 1500м, а Т-34 (с 76мм пушкой) - с500м. А Т-70 - это слабый и неудобный танк - вообще не конкурент даже легкому (18-25тн) немецкому Pz. IV с 75мм пушкой. Так что соотношение - несколько иное!
  58. 0
    21 Juli 2018 08:46
    Quote: ilmuwan
    Kutipan saka: Starover_Z
    Lan saiki dheweke pengin nyolong VICTORY, sing dipikolehi kanthi rega kaya mbah kakung kita, saka mantan Uni lan Rusia?

    Biasane para jenderal diimbangi dening kepahlawanan massa prajurit biasa - iki Hukum. Perang Patriotik Agung minangka bukti langsung saka wates mediocrity saka rezim Stalinis, sing mung kanthi ajaib ora nyebabake karusakan saka bangsa USSR. Lan kasunyatan sing 70 taun sabanjuré ora ana views kritis ing acara iki umumé mimpin kanggo jalaran sedih saka perang sakteruse karo partisipasi USSR ing paling konflik lokal.


    Сказал бы я тебе о "бездарности" в "личной" беседе.. Именно из за подобных тебе "солгисвинциных" эта страна ныне вновь "по грани ходит"..
  59. 0
    21 Juli 2018 09:07
    Kutipan: Vladimir 5
    Вы не правы , сталинский режим на столько подавляющий и карательный, что связывал инициативу офицерам, и офицеры боялись ответственности за не выполнения приказа (вплоть до расстрелов) и действовали неукоснительно и шаблонно по уставу, хотя и понимали результат таких действий , но своя жизнь дороже.(что немцы примечали и удивлялись) и полностью истребляли свои части и подразделения в бессмысленных атаках.. А приказы издавались в отдалённых штабах, при скудных разведданных и неведения характера местностей, по сему зачастую изначально ущербные... И командир полка считался героем, уложив весь полк при незначительных победах, чаще истреблялись полки при нулевой результативности...

    дядя, вы ..? такого "хероя", минимум лишили бы командования, о "максимуме" говорить не стану, враги и либерасты сами о "кровавых мальчиках" взвоют.. войну "мясом" не выиграть, это стало ясно еще в первой империалистичекой; для "альтернативно одаренных" особое внимание на бодание гансов с лягушками. И да, хоть захлебнись желчью, но Великую Отечественную Войну выиграли Настоящие Люди, с Красным Знаменем; загнав мерзость настолько глубоко, насколько получилось. Жаль, не навсегда.. Ничего, мы помним, чьи мы потомки...
  60. 0
    27 Juli 2018 12:47
    Kutipan saka: evgeny68
    Aku bakal mangsuli sampeyan kanthi cara iki, babagan pembantaian penduduk pribumi ing Amerika Utara, wong India, ora ana ing buku teks sejarah AS. Sanajan angka kasebut fluktuatif, miturut macem-macem prakiraan dening para ilmuwan Amerika, saka 10 nganti 100 yuta wong. Lan carane pracaya iku?

    Да что нам до их геноцидов. Снимут в голливуде несколько агиток как испаские просветители боролись в америке с "кровавыми" инками- и все довольны.
    А вот про Ротмистрова я у Барятинского читал.
    Что тот бросал в атаку с марша танкистов волнами на убой.
    Все таки не 41 год. Правда и в 41 в успешные контатаки ходили и города освобождали.
  61. Komentar wis dibusak.
  62. 0
    29 Agustus 2018 20:44
    Kutipan: Alexey R.A.
    Потому как замораживание истории и забронзовение её участников заканчивается очень плохо - Резуном, Соколовым или Солониным.

    А также Вами
  63. 0
    3 September 2018 21:26
    Вечная память и безмерная благодарность всем воинам Великой Отечественной. И погибшим, и воевшим до Победы! Грустно читать такие статьи, но воевали, как могли. Да и немец воевал с нашими не как на Западе, со своими. Не будем копаться в деталях - главное Победа была, кровавая, тяжелая, но Победа, какой ни один народ не сможет похвалиться перед потомками. И были эти Победители СОВЕТСКИМ НАРОДОМ.! И очень жаль, что все это уже в невозвратном прошлом.
  64. 0
    5 Oktober 2018 12:26
    Kahanan operasional sing wis dikembangake ing wayah wengi sadurunge counterattack, uga carane mungsuh wis entrenched piyambak ing garis tekan, printah Soviet ora ngerti. Pengintaian ekstensif ora ditindakake lan komando kasebut ora duwe gambaran rinci babagan kahanan mungsuh ing ngarepe tentara tank nalika serangan balik diwiwiti.
    А какие источники использовал автор при написании статьи, или это его собственные фантазии? sad

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"