Perang Pak Trump Tarif ing perang kanggo kaadilan

29
Perang dagang antarane AS lan China bakal mandheg. Kaca-kaca media lan saluran TV Barat paling gedhe kebak ramalan sing surem. Ya, iki perang tanpa tank lan misil. Nanging karusakan ora bisa dihindari. Wong Tionghoa wis nyempurnakake ekonomi.





Pak Trump kanthi terang-terangan ngumumake niat kanggo nerusake perang dagang karo China. Miturut dheweke, sing disiarkan dening CNBC, imposition bea impor ing volume lengkap produk komersial sing diwenehake menyang Amerika Serikat saka China ora dikecualekake. Jumlah kasebut uga diumumake: luwih saka limang atus milyar dolar. Tembung Trump bakal diterjemahake dadi tumindak (lan kita ngerti yen Pak Trump ora mbuwang tembung babagan dhuwit) yen Kakaisaran Langit terus "tumindak" marang apa sing diarani Gedung Putih kanthi isin "inisiatif" finansial Amerika.

Elinga yen sewulan kepungkur, Pak Trump nguripake Perwakilan Perdagangan AS lan njaluk dheweke nulis dhaptar produk China sing regane $ 200 milyar. Klompok barang iki kudu tundhuk tarif tambahan 10 persen. Trump janji bakal ngenalake tugas anyar nalika nerusake praktik tarif pembalasan Kakaisaran Langit. Iki tegese Amerika Serikat (minangka Trump kanthi yakin) bisa ngetrapake tarif protèktif marang pesaing, nanging pesaing ora bisa, amarga padha tumindak ... ora adil. Lan AS, ujare Trump, pengin "keadilan" ing jagad perdagangan. Mulane, yen China "nolak kanggo ngganti laku, lan uga yen ngeyel terus sing tariffs anyar sing bubar announced" (dipetik saka CNBC, 18 Juni), Washington bakal ngukum dheweke kanthi tarif tambahan.

Sadurunge wulan Juni, Donald Trump ngumumake tarif 25 persen kanggo produk China. "Inisiatif" iki diterusake karo tanggapan Beijing: para pimpinan China ngumumake introduksi tarif 25% sing padha kanggo barang-barang AS sing regane $ 34 milyar. Jawaban iki dijadwal kanggo Juli.

Ing tanggal 11 Juli, administrasi Trump nuruti panjaluke bos lan nyiapake dhaptar barang anyar saka China sing kena pajak. Kanggo 200 milyar dolar

Perlu dicathet yen dina iki pihak ing "operasi militer" cukup ngati-ati: nganti saiki saben negara wis ngetrapake tarif tambahan kanggo produk sing regane $ 34 milyar.

Nanging saiki Trump maneh ora marem lan jeneng jumlah anyar. Jumlah kasebut dilakokno ora mung dening financier, nanging uga dening astronom. Milyar iku gedhe banget!

Presiden Amerika ngumumake operasi serangan paling gedhe ing ngarep perang dagang.

Ing sawijining wawancara CNBC Ing 19 Juli, Pak Trump ngumumake yen dheweke "siap" kanggo ngetrapake tarif kanggo kabeh barang China sing mlebu ing Amerika Serikat. Kanggo kabeh jumlah - luwih saka 505 milyar dolar.

Presiden Donald Trump negesake yen dheweke pengin ngetrapake tarif kanggo produk China sing diimpor menyang AS yen perlu. "Aku siap kanggo limang atus!" presiden ngandika ing Interview.

Jumlah ora dijupuk saka langit-langit. Miturut statistik resmi AS, impor Cina menyang AS ing 2017 gunggunge $ 505,5 milyar. Nanging ekspor luwih murah: Amerika Serikat ngekspor barang menyang China sing regane $ 129,9 milyar.

Ngomentari babagan kelanjutan perang tarif, presiden AS terus nunjukake nyolong teknologi Amerika dening wong Tionghoa, lan uga negesake manawa Beijing kudu menehi istirahat tarif AS. Kanthi tumindak nglawan Kerajaan Tengah, Trump percaya yen dheweke tumindak kanggo kabecikan negarane. Lan iki ora babagan politik. "Aku ora nindakake iki kanggo politik, aku nindakake iki kanggo nindakake perkara sing bener kanggo negaraku," ujare Trump, nuduhake celah ing imbangan perdagangan antarane negara kasebut lan nuduhake manawa dheweke ora ngupayakake tujuan jahat menyang China. . Dheweke nambahake: "Aku ora pengin dheweke wedi, aku pengin sukses ... Aku seneng banget karo Presiden Xi, nanging iki [apa sing ditindakake] ora adil."

China langsung mbukak "langkah-langkah anyar kanggo ningkatake wutah ing tengah-tengah ketidakpastian perdagangan," tulis "Bloomberg".

Perang Pak Trump Tarif ing perang kanggo kaadilan
Pigura: Bloomberg


Domestik, langkah-langkah kasebut diarani "paket kebijakan sing ditargetake kanggo nambah permintaan domestik." Wujude “paket” kasebut digandhengake karo pamarentah kanthi tuwuhe ketegangan dagang, sing ngancam bakal ngrusak kahanan ekonomi ing negara kasebut.

Ing rapat Dewan Negara ing Beijing, diputusake kanggo mbentuk respon sing luwih fleksibel kanggo "ketidakpastian eksternal" tinimbang sing dikira sadurunge kanthi ngencengi anggaran taun iki.

Wiwit saiki, kabijakan fiskal bakal "luwih proaktif" lan luwih koordinasi karo kabijakan fiskal. Kanthi implikasi ekonomi saka perang tarif karo AS isih ora jelas lan ora ana pungkasane perselisihan perdagangan, para politisi China narik sawetara pengaruh kanthi pangarep-arep bisa nyetabilake ekonomi sing goyah.

Nganti saiki, Beijing durung nggunakake stimulus skala gedhe utawa pelonggaran moneter sing amba. Lan para ahli ora ngandel yen pambalikan kebijakan bakal teka. Nanging, "tuning sing luwih apik" ora bisa dihindari, ujare Larry Hu (Macquarie Securities, Hong Kong).

Ora ana owah-owahan resmi ing kabijakan "prudent lan netral" saka bank sentral China sing diumumake. Nanging langkah-langkah sing diumumake dening panguwasa ing jaman saiki nuduhake manawa pejabat prihatin babagan kahanan kanthi tuwuhing ketegangan tarif. Lan ing latar mburi konflik perdagangan karo Amerika Serikat, injeksi rekaman dana menyang bank-bank wis ditindakake. Publikasi pedoman anyar kanggo manajemen aset uga ora sengaja.

"Bloomberg" uga ngelingake sawetara "subsidence" saka jangkah ekonomi China. Ing kuartal kaping pindho 2018, ekonomi China mundhak 6,7 persen, tingkat pertumbuhan paling alon wiwit 2016. Wutah samesthine bakal alon nganti 6,5 persen ing taun iki.

Dewan Negara uga njaluk wutah investasi sing luwih cepet lan pendanaan sustainable proyek investasi lokal.

Lu Ting, pangareping ekonom ing Nomura Holdings Inc sing berbasis ing Hong Kong, ngandhani publikasi manawa Beijing katon "mbalikake sikap kebijakan saka deleveraging awal menyang stimulus fiskal sing bakal didhukung dening pelonggaran moneter lan kredit." .

Ing kahanan iki, Kakaisaran Celestial nganggep minangka salah sawijining prioritas kanggo nyedhiyakake insentif pajak tambahan (kanthi jumlah 65 milyar yuan, utawa 9,6 milyar dolar) kanggo perusahaan sing mbuwang R&D. Kajaba iku, diusulake kanggo nyuda watesan babagan penerbitan obligasi bank dening perusahaan cilik. Investasi swasta kudu ditambah ing negara liwat implementasine proyek ing bidang transportasi, pasokan gas lan telekomunikasi. Dene panguwasa, panguwasa dhaerah didhawuhi ngupayakake mbuwang dana anggaran sing ora digunakake kanthi luwih efisien.

Bebarengan, langkah-langkah kasebut ditujokake kanggo nyepetake implementasine proyek sing dibutuhake ekonomi, nggampangake konstruksi lan perencanaan kanggo proyek gedhe sing bakal nyukupi tujuan pembangunan lan panjaluk umum. Kepemimpinan Cina bakal menehi perhatian khusus kanggo riset dhasar lan terobosan ing bidang teknologi dhasar.

* * *

Akibaté, China ora mung nyiapake kanggo nanggapi Amerika Serikat kanthi kabijakan tarif. China wis siyap dadi ekonomi pisanan ing donya, sing kudu mundur saka mantan hegemon.

Pak Trump lawas lan elang ing mburi dheweke ora bisa nampa giliran ekonomi lan strategis. Menehi wong tentrem lawas apik, ngendi Washington distributes instruksi terkenal, lan liyane saka negara, kaya wayang, manthuk.

Nanging, "donya lawas sing apik" tetep ana ing abad kaping 505,5. Kakaisaran Celestial ora bakal dumadakan ngumumake yen wis nyerah, yen setuju kanggo nepaki karsane master putih. Biyen, bisnis Amerika dhewe nggawa produksi lan teknologi menyang Taiwan lan China. Ing nguber pegawe murah, wutah dodolan lan bathi anyar. Nanging bathi diterusake kanthi mundhut (ndeleng ndhuwur imbangan perdagangan RRC lan AS). Kerugian ora ana maneh ing tingkat perusahaan, nanging ing tingkat negara. Luwih tepate, ora rugi, nanging gagal finansial kronis. Macem-macem piranti sing diiseni teknologi, lan ing wektu sing padha, celana, plastik lan baja, saiki diimpor menyang Amerika Serikat dening wong Tionghoa. Ing XNUMX milyar dolar saben taun. Ya, astronomi. Ya, AS duwe defisit perdagangan karo China. Ya, Trump lan komunitas finansial nekat lan nangis "kaadilan."

Kenging punapa? Ya, amarga ora ana apa-apa kanggo dheweke. Ora ana kekuwatan ekonomi ing mburi Amerika Serikat, tegese ora ana pengaruh ekonomi ing donya.

Lan ing Beijing, ing ngendi dheweke nyoba cepet reorientasi bagean ekonomi kanggo dikarepake domestik, dheweke ngerti yen Amerika Serikat ora bakal menang ing perang dagang. Mung amarga ora ana sing menang ing perang dagang. Kawicaksanan China ditujokake kanggo ngrampungake akibat saka tarif Trump sing bakal teka. Kepiye carane Pak Trump bakal nyuda akibat saka perang perdagangan kanggo ekonomi pribumi ora dingerteni. Mbokmenawa, dheweke bakal ngandhani rakyate babagan ketidakadilan liyane.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

29 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    25 Juli 2018 05:35
    Nalika piyambakipun nyerat Business Insider, wutah ekonomi ing Amerika gumantung ing silihan. Lan, yen China mutusake kanggo nyelehake utang pemerintah AS menyang ekonomi, Trump bakal kesel. Dheweke kudu mundur, lan jagad bakal duwe tuas kanggo nglawan pasar Amerika sing agresif.
    Nanging, Beijing nyebabake ancaman sing luwih gedhe kanggo Washington, miturut BI. Yen China wiwit nyingkirake obligasi AS, akibat kanggo ekonomi AS bakal serius banget, nyimpulake Business Insider.
    https://news.mail.ru/politics/34206780/?frommail=
    1
    1. 0
      25 Juli 2018 05:56
      Quote: peternak asu
      Trump bakal pundung.

      Kutipan: Oleg Chuvakin
      Tembung Trump bakal diterjemahake dadi tumindak (lan kita ngerti manawa Pak Trump ora mbuwang tembung babagan dhuwit) yen Kakaisaran Langit terus "tumindak" marang ...

      warta saka CNBC sing D. Trump siap kanggo nemtokke bea dagang ing barang saka China worth $ 500 milyar. Ing ngisor iki ana kutipan: "Yen China nolak, aku bakal ngrusak ekonomine".
      Wiwit 1 September, Amerika siyap ngetrapake bea 10% kanggo barang-barang China sing regane $ 75 milyar

      Trump ngetung budget militèr paling gedhé ing donya Amerika Serikat.
      1. +2
        25 Juli 2018 07:04
        dsk (Sergey)
        Trump ngetung anggaran militer AS paling gedhe ing donya.

        Apa sing bakal diwilang dening operator pesawat?
        1. 0
          25 Juli 2018 07:23
          Putri pandhita ora cocok kanggo peran "Hitler", lan Jerman bakal mrentah patang taun sabanjure, Poroshenko "dibaptis" uga ora "isi", sing diwulangake ibune. Dadi Trump kudu "ngobahake klub" dhewe.
        2. 0
          25 Juli 2018 15:57
          Quote: peternak asu
          dsk (Sergey)
          Trump ngetung anggaran militer AS paling gedhe ing donya.

          Apa sing bakal diwilang dening operator pesawat?


          Amerika Serikat wis suwe nguwasani "ekspor" demokrasi sing disesuaikan miturut polae. Lan operator pesawat bakal terus nulungi proses kasebut ing ngendi Amerika Serikat mbutuhake.
          1. 0
            25 Juli 2018 21:45
            Lan operator pesawat bakal terus nulungi proses kasebut ing ngendi Amerika Serikat mbutuhake.


            Pembagian pasar dodolan lan sumber bahan mentah kaping pindho nyebabake perang donya. China impudently climbs menyang Afrika, Eropah, Amerika Latin. Kepinginan Trump kanggo nggawa manufaktur bali menyang AS bisa dingerteni. Nanging apa babagan bom atom ing Beijing lan California kanggo adol celana pendek lan smartphone ing Nigeria utawa Argentina? Kayane jagad iki wis owah lan wong Amerika mung kudu kerja kaya wong liya ing planet iki.
            1. Komentar wis dibusak.
            2. 0
              27 Juli 2018 10:02
              mung wektu nalika USSR lan AS manunggal TENANAN - iki nalika padha bengkong kuping lan ngalahake cheerleaders Inggris belay lan Jerman amarga sing perang dagang (sing diarani "herring") karo Islandia
    2. +1
      25 Juli 2018 11:26
      RRC nduweni cadangan emas sing akeh sanajan ora didol treasuries. Kanggo nandur modal ing ekonomi, dheweke ora perlu ngedol apa-apa.
      1. 0
        25 Juli 2018 11:41
        g1v2 (Vitaly)
        RRC nduweni cadangan emas sing akeh banget sanajan ora didol treasuries. Kanggo nandur modal ing ekonomi, dheweke ora perlu ngedol apa-apa

        Ya, sampeyan bener, China duwe investasi ing ekonomi dhewe. Penjualan utang pemerintah AS, yen kedadeyan, mesthi bakal dadi unsur sanksi ekonomi, lan ora liya.
        1. +1
          25 Juli 2018 12:06
          Nggolek apa sale. Yen RRC mung bakal nyuda investasi ing treasuries, adol kanthi bertahap, ora ana sing bakal ditindakake. Nanging release cetha kanggo pasar paling saka treasuries kasedhiya kanggo China. bisa micu ambruk lan krisis paling gedhe ing sajarah. Nanging China dhewe uga bakal nandhang sangsara saka iki. Dheweke duwe hubungan ekonomi banget karo negara. Tch minangka senjata pungkasan.
          1. MPN
            0
            25 Juli 2018 13:24
            .
            Kutipan saka: g1v2
            Dheweke duwe hubungan ekonomi banget karo negara.
            Lan isih ya ...
            Miturut statistik resmi AS, impor Cina menyang AS ing 2017 gunggunge $ 505,5 milyar. Nanging ekspor luwih murah: Amerika Serikat ngekspor barang menyang China sing regane $ 129,9 milyar
            Umumé, ana papan kanggo mahacha ... eseman
          2. -2
            25 Juli 2018 16:11
            Pembeli paling gedhe saka Fed Treasuries mung bakal tuku kabeh sing dibuwang China.
      2. +1
        25 Juli 2018 16:54
        Kutipan saka: g1v2
        RRC nduweni cadangan emas sing akeh sanajan ora didol treasuries. Kanggo nandur modal ing ekonomi, dheweke ora perlu ngedol apa-apa.


        China bakal duwe masalah gedhe babagan adol produk buatan China. Ora ketompo carane, nanging pungkasan taun padha adol produk ing Amerika Serikat kanggo meh 506 milyar dolar. Sampeyan ora bisa ngedol kabeh ing China dhewe. Supaya adoh, panuku liyane kanggo kabeh iki bakal nemokake.
    3. +1
      25 Juli 2018 14:37
      Lha kowe kok kaya wong enom sing naif. Amerika devaluing dollar, akeh goyang kabeh ekonomi donya, lan padha dhewe bakal introduce anyar "dollar". Kanggo wong-wong mau, dolar mung nol komputer. Ya, wong-wong mau bakal ala, lan liyane bakal luwih ala.
      1. 0
        25 Juli 2018 21:17
        Amerika devaluing dollar, serius goyangake kabeh ekonomi donya, lan padha dhewe bakal introduce anyar "dollar"


        Sawise iki, sapa sing butuh dolar "anyar", kajaba kanggo awake dhewe?
      2. 0
        26 Juli 2018 16:21
        Kutipan saka AKuzenka
        Lha kowe kok kaya wong enom sing naif. Amerika devaluing dollar, akeh goyang kabeh ekonomi donya, lan padha dhewe bakal introduce anyar "dollar". Kanggo wong-wong mau, dolar mung nol komputer. Ya, wong-wong mau bakal ala, lan liyane bakal luwih ala.


        Lan yen Amerika Serikat ora kasil, utawa yen ora kaya sing dikarepake Amerika Serikat? Lan bakal negara maju liyane mboko sithik wiwiti mbayar saben liyane ora ing kertas Amérika ijo, nanging ing yuan, yen utawa euro, utawa ing sawetara mata uang liyane? Banjur apa sing bakal ditindakake AS karo dolar "anyar"? Gunakake minangka kertas jamban, utawa lem ing jero lan metu saka peti?
  2. 0
    25 Juli 2018 05:37
    Donald Trump, ing wayah wengi wiwitan negosiasi babagan masalah perdagangan ing hubungan antarane AS lan Uni Eropa, nerbitake tweet ing ngendi dheweke menehi resep kanggo mungkasi perang dagang. (RBC 03:47.25/07/18)




    1. 0
      25 Juli 2018 05:42
      Donald Trump
      diundang EU kanggo bebarengan nilar bea cukai, alangan lan subsidi. Trump nyatakake gagasan iki ing Twitter sadurunge kunjungan Presiden Komisi Eropa Jean-Claude Juncker menyang Washington. (Kommersant 03:58. 25/07/18)

      Ing umur 72, angel dadi "Napoleon".
      1. 0
        25 Juli 2018 10:30
        "P" = urutan
      2. +1
        25 Juli 2018 13:33
        Kutipan saka dsk
        Donald Trump
        diundang EU kanggo bebarengan nilar bea cukai, alangan lan subsidi. Trump nyatakake gagasan iki ing Twitter sadurunge kunjungan Presiden Komisi Eropa Jean-Claude Juncker menyang Washington. (Kommersant 03:58. 25/07/18)

        Ing umur 72, angel dadi "Napoleon".

        Paling kamungkinan, iku ora masalah umur, nanging saka pagawean, i.e. kemampuan kanggo nggawe dhuwit. Kaping pisanan, dheweke wedi marang kabeh wong lan ing endi wae kanthi tumindak sing ora dipikirake lan ora nyukupi, banjur wiwit tawar-menawar saka posisi sing kuwat. A pamindhahan banget wicaksana, sanajan primitif ing kawitan marketing. Kanthi DPRK, dheweke tumindak kanthi cara sing padha lan, kanthi sakabehe, entuk asil sing apik.
  3. +2
    25 Juli 2018 07:00
    Yen China nolak, aku bakal ngrusak ekonomine.
    Perekonomian Rusia ora bisa "rusak", lan luwih lemah tinimbang China, nanging wis ngarahake menyang RRC. Oh inggih.
    Dheweke ngerti yen Amerika Serikat ora bakal menang perang dagang.
    Paling kamungkinan iku, nanging ketoke wong Tionghoa isih siyap kanggo kompromi karo Amerika Serikat lan ora pengin njupuk iku kanggo nemen.
  4. Komentar wis dibusak.
    1. 0
      25 Juli 2018 10:32
      Iki minangka gerakan spekulatif, padha mbalekake kanthi cepet, mung tumindak, dudu tembung, duwe pengaruh nyata ing dalan kasebut. Tembung mung bisa gonjang-ganjing. Aja nggedhekake kekuwatan Trump. Ing sisih liya, Amerika Serikat duwe sawetara "crowbars" sing ora ana resepsi, nanging ora bisa digunakake.
  5. 0
    25 Juli 2018 08:22
    Aku seneng banget karo Presiden Xi, nanging iki [apa sing ditindakake] ora adil.
    .... Dheweke nyinggung Donald .. Dheweke kanthi gumolonging ati, banjur ...
  6. +1
    25 Juli 2018 10:47
    Ayo ngomong China miwiti nggabungake treasuries. Lan menyang ngendi dhuwit kasebut? Konversi Yuan menyang Yuan. Treasuries sterilize banget massa, 500 lard, sing teka menyang China. Ora kabeh mesthi, nanging surplus, kang wis akumulasi luwih saka siji triliun. Iki dudu Rusia kanthi 100 yard. Iku mung kanggo nggawa mudhun kabeh sistem donya financial. Lan China sing padha bakal ditinggal tanpa cadangan. Lan dheweke butuh. Yen Trump nutup pasar menyang China, pasar domestik ora bakal menehi ganti rugi. Wong Eropa uga bakal miwiti nutup pasare, dheweke duwe kapasitas sing akeh banget. Ing kedok perang dagang karo Trump, dheweke bakal ngetrapake tugas ing China.
    Ing perang mesthi ana sing menang. Pitakonan, sawise kabeh, apa biaya lan apa gol sing diwiwiti wis entuk.
    Trump wis meksa China, yen ora, dheweke ora bakal setuju karo konsesi ing negosiasi pungkasan wulan kepungkur.
    1. -2
      25 Juli 2018 16:12
      Dadi tujuane Trump yaiku ngimbangi perdagangan, kaya ing China lan saka China
  7. 0
    25 Juli 2018 20:25
    Inggih Trump! Wong Tionghoa bakal mbayar tambahan 10% iki, lan liwat Amerika dhewe. Importir mbayar. Nanging ing wektu sing padha, kemerosotan ekonomi ing negara Xi bakal disalahake marang Trump. Isih sarujuk! Wong wedok... ngguyu
    1. 0
      27 Juli 2018 10:05
      Kutipan saka rruvim
      Importir mbayar.
      - dodolan barang ing pasar .... sawise iku otomatis tambah 10% produk bakal nimbulaké kabungahan alam bébas belang ing tembung "Trump" - lan Pemilu ing irung
      1. 0
        29 Juli 2018 21:03
        Sampeyan ora ngerti. Yen bea impor wis tambah, importir nduweni hak kanggo nolak kontrak kasebut, nuduhake kenaikan rega produk "final". Eksportir Cina mlebu "posisi ngono", sing, mesthi, bakal nyuda rega pangiriman kanthi 10% sing padha, supaya ora ilang importir Amerika. Lan pangurangan 10 iki bakal dadi 10%, sing bakal dadi anggaran AS ing bentuk tugas. Importir Amerika bakal dhewe. Utawa perang dagang ...
        1. 0
          30 Juli 2018 09:28
          Kutipan saka rruvim
          Sampeyan ora ngerti. Yen bea impor wis tambah, importir nduweni hak kanggo nolak kontrak kasebut, nuduhake kenaikan rega produk "final".
          -bisa ... mung njupuk LAIN MURAH ora ana supplier .. Lan iku ora kabeh kasunyatan sing Cina bakal murah rega barang
          Saiki apa sing padha duwe?donya dagang apa?

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"