Ing alasan kanggo kekalahan ing Perang Rusia-Jepang

132
Luwih saka abad kepungkur, perang Perang Rusia-Jepang mati, nanging perselisihan babagan iki durung suda. Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge? Ora, mesthi, ing crita Rusia wis nandhang kekalahan sadurunge, nanging aku ora bakal wedi karo tembung iki, durung ana pogrom sing durung nate kedadeyan. Malah nalika, sak kampanye Crimean, kang ana apes kanggo kita, kita gaman ditentang dening tentara kelas siji lan angkatan laut saka rong kekuwatan gedhe lan sekutune, para leluhur kita bisa nglawan dheweke kanthi cukup, lan ing sawetara kasus nyebabake pukulan sensitif marang pasukan lan bangga. Prastawa Perang Rusia-Jepang minangka rentetan kekalahan sing terus-terusan, kabeh luwih nyerang amarga pihak sing nentang kanggo kita yaiku negara semi-feodal sing bubar miwiti reformasi.





Artikel iki, ora pura-pura dadi analisis lengkap babagan acara sing adoh, minangka upaya kanggo ngerteni: apa sing kedadeyan sawise kabeh? Apa sing nyebabake kekalahan kita?

Kaping pisanan, ayo ngelingi kedadeyan sing sadurunge perang apes kasebut supaya bisa luwih ngerti kahanan sing dialami para leluhur. Kanggo pirang-pirang taun, yen ora nganti pirang-pirang abad, vektor utama kabijakan Kakaisaran Rusia yaiku vektor Eropa. Ing kono ana mungsuh lan kanca-kanca, utawa, kaya sing dikandhakake saiki, ana mitra strategis. Kita nyedhiyakake barang-barang ing kana, apa roti, rami utawa wulu. Saka ing kono, kita entuk barang-barang manufaktur sing dibutuhake, teknologi anyar, lan ide politik (nanging, kabutuhan kanggo sing terakhir bisa dibantah). Nanging ing separo kapindho abad kaping 1857, dadi ketok sing wewatesan wetan Motherland kita ora kurang manungsa waé. Mesthine, upaya ngembangake Siberia lan Timur Jauh wis ditindakake sadurunge, nanging iki ditindakake kanthi cara sing winates banget, ora konsisten lan, aku bakal ngomong, ora konsisten. Perang Krimea, sing rampung ing taun XNUMX, kanthi jelas nuduhake yen kahanan kasebut ora bisa ditoleransi, lan mesin birokrasi Kakaisaran Rusia ditindakake. Mung ing wektu kasebut, hubungan karo Qing China wis rampung, lan Wilayah Primorsky saiki wiwit berkembang kanthi cepet. Pusat utama yaiku Khabarovsk, Nikolaevsk lan, sing dadi pangkalan utama Siberia armada Vladivostok. Kahanan kasebut rumit amarga ana masalah kanggo nyedhaki papan-papan sing adoh saka darat, lan kita, bisa uga ujar, ora duwe armada pedagang sing kuat. Ora bisa diarani manawa pamrentah ora ngerti kahanan saiki lan ora nindakake apa-apa. Wiwitane digawe "Armada Sukarelawan", sing tugase ngirim wong lan barang menyang papan sing adoh. Kajaba iku, yen ana perang, kapal Dobroflot kudu diowahi dadi kapal penjelajah tambahan lan transportasi militèr lan kanthi mangkono nglayani tanah air kanthi kapasitas iki.

Wong sing ngerti sejarah bisa mbantah: kepiye, sawise kabeh, Armada Sukarela digawe kanthi sumbangan sukarela saka warga Rusia (sing dibayangke ing jenenge), apa sing kudu ditindakake pemerintah? Nanging, minangka pribumi Crimean wanita lan putri saka perwira ngomong, ora kabeh iku supaya prasaja. Ya, kapal kanggo perusahaan iki dituku kanthi sumbangan pribadi, nanging pamrentah nyedhiyakake pesenan, kru lan disubsidi kanthi murah, umume, transportasi sing ora nguntungake.

Ing alasan kanggo kekalahan ing Perang Rusia-Jepang

Steamboat saka armada sukarela "Petersburg"

Ukuran liya sing dirancang kanggo ngrampungake masalah ngubungake Timur Jauh menyang wilayah kekaisaran liyane yaiku pambangunan sepur sing nyambungake tanah negara dadi siji. Proyèk pisanan saka dalan gedhe wiwit katon meh bebarengan karo wiwitan pambangunan railways ing Rusia, nanging kanggo sawetara alasan iku mokal kanggo nindakake construction gedhe-gedhe ing wektu sing. Lan titik kene ora mung inersia saka pamaréntahan tsarist, kang temtu kedaden, nanging kanggo ombone akeh rodok olo saka "klasik" wrote babagan. Keterbelakangan industri, kekurangan sumber daya finansial sing cukup lan akeh masalah ing negara meksa pamrentah kanthi ati-ati prioritas. Pancen, ing kahanan kasebut, luwih penting kanggo ngembangake jaringan sepur ing bagean Eropa Rusia, kanthi bebarengan ngembangake industri, ekonomi lan entuk pengalaman sing dibutuhake. Nanging, ing wiwitan taun 1890-an, tugas-tugas kasebut umume ditanggulangi, lan pamrentah wiwit mbangun Railway Trans-Siberia sing misuwur. Tanggal 17 Maret 1891, otokrat pungkasan kita, banjur Tsarevich Nikolai Alexandrovich, njupuk gerobak bumi simbolis pisanan ing kanvas dalan mangsa ngarep, lan konstruksi kasebut langsung diawasi dening Menteri Keuangan Sergei Yulievich Witte, dheweke minangka mantan buruh sepur. .


Sergei Yulievich Witte

Sing terakhir pantes disebutake khusus. Ing pungkasan abad kaping XNUMX lan awal abad kaping XNUMX, ora ana tokoh sing luwih mencolok ing antarane birokrasi Rusia tinimbang Sergei Witte. Ing sawijining wektu, pejabat sing kondhang wani nuntut sing ora bisa dipikirake: nyuda kacepetan sepur kekaisaran! Kayane ana kacilakan! Mesthine, ora ana sing ngrungokake, nanging nalika ana kecelakaan kraton sing misuwur ing Borki, ing ngendi kulawarga kekaisaran urip mung kanthi mukjijat, dheweke ngelingi dheweke. Lan wiwit karir meteoric kang.

Sergei Yulievich minangka tokoh kontroversial ing historiografi modern. Ing tangan siji, dheweke dipuji minangka financier bakat sing njamin wutah anteng saka ekonomi Kakaisaran Rusia, lan ing tangan liyane, kang scolded kanggo sawetara reformasi digawa metu ing pimpinan. Utamane, kanggo introduksi ruble emas. Nanging, diskusi babagan reformasi babakan dhuwit, uga monopoli negara ing vodka lan tumindak liyane saka Count Polusakhalinsky ing mangsa ngarep ora ana ing ruang lingkup artikel kasebut, nanging sing bisa dikandhakake manawa dheweke pancen duwe ide mimpin bagean pungkasan saka Trans-Siberia liwat wilayah Manchuria. Akeh sing isih percaya yen keputusan iki sing ngluncurake rantai acara sing pungkasane nyebabake konflik militer karo Jepang.


Ignatiev Alexey Pavlovich

Sampeyan kudu ngomong yen ing antarane negarawan Rusia ana cukup mungsuh rute iki. Utamane, salah sijine yaiku gubernur Wilayah Amur, Count Alexei Pavlovich Ignatiev, bapak saka penulis mangsa Sèket Taun ing Garis. Ing panemune wong sing pantes iki, perlu kanggo ngembangake tanah kita dhewe kanthi mbangun rel sepur, lan mesthine ora tetanggan. Looking ahead, kita bisa ngomong sing Alexei Pavlovich bener ing akeh babagan. Railway Wétan Cina, sing dibangun dening kita, wis suwe dadi milik China, lan Railway Amur, sing ngliwati wilayah kita, isih nglayani Tanah Air.


Peta CER

Nanging, para panyengkuyung CER ora duwe bantahan sing luwih abot. Kaping pisanan, rute liwat Manchuria luwih cendhek, sing nylametake dhuwit sing cukup, sanajan biaya Trans-Siberian kasebut, kanthi entheng, nyengsemaken. Kapindho, ril sepur liwat wilayah Cina wis bisa kanggo nindakake expansion ekonomi ing wilayah iki ing mangsa. Katelu (lan, kaya sing dakkarepake, argumentasi iki minangka sing utama kanggo Witte), rute iki bisa nggawa sepur menyang swasembada sanalika bisa, banjur entuk bathi. Kasunyatane yaiku Timur Jauh Rusia umume lan Primorye khususe minangka wilayah sing rada jarang lan wilayah sing durung berkembang, mula ora ana sing bisa diekspor. Manchuria, utamané ing sisih kidul Manchuria, ing nalisir, iki cukup padhet pedunungé (mesthi, ora ing cara sing padha, nanging isih), lan kasugihan cukup uga nelik. Ing ngarep, kita bisa ujar manawa Witte pancen bener. Sanajan langsung sawise komisi CER, perang diwiwiti, lan kabeh lalu lintas dikuwasani dening kargo militer, nanging sawise pungkasane lan bali pasukan kita saka Timur Jauh (lan iki minangka proses sing rada dawa), sepur kasebut diowahi. kanggo ngangkut barang lokal lan ing taun 1909 nuduhake bathi. Lan iki senadyan kasunyatan sing paling setengah saka lalu lintas liwati liwat South Manchurian Railway dipun warisaken dening Jepang. Miturut cara kasebut, saliyane transportasi barang sepur uga ditindakake kanthi transportasi kali liwat sistem banyu Amur-Sungari.

Lan sawetara nomer.

Sadurunge pambangunan Railway Trans-Siberia, biaya ngirim kargo saka Moskow menyang Vladivostok yaiku 10 rubel liwat Siberia lan 2 rubel 27 kopecks liwat segara saka Odessa menyang Vladivostok. Sayange, aku ora ngerti biaya pangiriman kargo kanthi sepur. Nanging, miturut sawetara laporan, sanajan sawise komisioning Railway Trans-Siberia, iku kaping telu luwih dhuwur tinimbang segara.

Kapasitas CER lan Transsib ora ngluwihi 10 pasang sepur saben dina (malah kurang ing pirang-pirang bagean), nalika ing railway Jerman lan Amerika Serikat angka iki nyedhaki 20-25 pasangan sepur kanggo dalan siji trek lan munggah. kanggo 40 pasangan kanggo pindho trek.

Ing taun pisanan operasi, 19896 ewu kilogram kargo pribadi diangkut.

Biaya tiket ing gerbong kelas siji saka sepur cepet Moscow - Port Arthur ana 272 rubel. Biaya tiket ing kelas penumpang katelu yaiku 64 rubel.

Nanging aku pengin ndemek pitakonan liyane sing menarik banget. Kepiye kedadeyan yen wilayah Rusia iki dadi arang banget? Sedhih kaya sing katon, nanging kanggo mangsuli, kudu diakoni manawa sebab utama iki yaiku pesenan ing Rusia, sing ilang. Kaya sing wis dakcritakake (lan ora mung aku), Jepang feodal miwiti reformasi borjuis mung ing taun 1867, yaiku, sawise kedadeyan sing ana ing sejarah minangka revolusi Meiji. Nanging, sawetara wong mbayar manungsa waé kanggo kasunyatan sing Kakaisaran Rusia ing pangertèn iki ora pindhah adoh banget, amarga ing negara kita reformasi wiwit mung sethitik sadurungé, yaiku ing 1861. Nalika iku peninggalan feodalisme kaya perbudakan dibuwang ing negara kita. Aku adoh saka mikir yen amarga pungkasane penghapusan perbudakan, kita, kaya sing diklaim sawetara wong sing ora pinter banget, wis ketinggalan ing Eropa nganti setengah abad. Menapa malih, Eropah punika gedhe, lan ing bagean pinunjul saka serfdom iki ical mung ing 1848, sing mung 13 taun sadurungé saka Rusia. Nanging, aku ora bisa ngakoni yen reformasi iki ing pirang-pirang cara formal lan setengah-ati, lan kelemahane utamane yaiku para petani tetep terikat karo tanah. Tegese, kanthi sah, dheweke dadi bebas, nanging nyatane dheweke dadi sing diarani "tanggung jawab sementara." Tegese, nganti wayahe mbayar biaya tanah (rada larang), dheweke kudu manggon lan ngatur omah ing panggonane. Paling ala, para petani, sanajan ing teori, ora bisa ninggalake kabeh lan pindhah menyang panggonan anyar, amarga ana cukup tanah ing kekaisaran. Ing "90s suci", kali luh baya diwutahake liwat petani kolektif sangsoro paspor ing USSR Stalinis, nanging ing wektu sing padha, wong nangis lali (utawa luwih, ora ngerti) sing kahanan ing Tsarist Rusia wis padha. kanggo dangu. Sampeyan bisa lelungan ing saindhenging negara mung nganggo paspor, lan polisi ngetokake mung yen ora ana tunggakan, yaiku tunggakan pajak lan pembayaran tebusan. Mulane kahanan paradoks wis dikembangake ing Kakaisaran Rusia. Ing wilayah tengah, wong tani padha suffocating amarga lack saka tanah, lan pinggiran arang banget pedunungé, senadyan turah mbrawah saka tanah free. Pembayaran penebusan pungkasane mung dibuwang ing taun 1906. Ing wektu sing padha, petani nampa hak kanggo milih panggonan kanggo manggon.


Pemukim nunggu dikirim

Nanging, ora bisa dikandhakake yen pemerintah pancen ora ngerti babagan keruwetan kebijakan kasebut. Ana program pemukiman maneh, nalika petani Rusia bisa pindhah menyang papan liya. Bener, papan iki ditemtokake dening pejabat, jumlah imigran ora cukup, utamane supaya ora "nyinggung" panampa pembayaran, yaiku, sing duwe tanah. Perang Rusia-Jepang sing ilang lan kedadean getih ing revolusi Rusia pisanan ing taun 1905-1907 meksa pamaréntahan kanggo ngatasi masalah kanggo ngrampungake Siberia lan Timur Jauh, nanging wis kasep.

Dadi, aku mikir kita bisa nyimpulake asil pisanan. Antarane alasan kekalahan kita yaiku:
- pembangunan sing ora nyenengake ing Timur Jauh Rusia, kalebu kapadhetan populasi sing kurang ing wilayah kasebut;
- dawa komunikasi sing akeh lan kapasitas Trans-Siberia sing ora cukup.

Terus ...

Bahan sing digunakake saka situs:
http://rzd.company
http://www.modelzd.ru
https://www.fundamental-research.ru
http://rly.su/ru/content
http://wiki.nashtransport.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

132 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 14
    27 Juli 2018 04:53
    Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?

    Delengen oyod :-) Ora Jepang sing ngalahake Rusia, nanging Anglo-Saxon sing ngalahake kita nganggo tangan Jepang.
    1. + 11
      27 Juli 2018 09:37
      Kanca
      Delengen oyod :-) Ora Jepang sing ngalahake Rusia, nanging Anglo-Saxon sing ngalahake kita nganggo tangan Jepang.

      Iki dudu Jepang karo Saxon sing ora sopan ngalahake Rusia. Kepemimpinan Rusia iki (Niki2 lan liya-liyane) wis nuduhake kegagalan lengkap.
      Salah siji penulis ora ngerti topik ing kabeh, utawa wis miwiti fictions rampung untenable. Populasi cilik lan adoh saka teater ora mengaruhi dalan saka musuhan ing sembarang cara. Alesan kanggo asor catastrophic ing REV ing miscalculations strategis saka raja / printah, uga ing negara paling awon saka tentara lan armada Republik Ingushetia.
      1. +3
        27 Juli 2018 09:45
        Gusti...
        Aku maca iki lan ngelingi masa kanak-kanak: esuk pionir, sekolah, kanca sekelas ...
        Malah kesandhung rada
      2. +5
        27 Juli 2018 12:09
        Logistik? ora, durung krungu!
      3. +8
        27 Juli 2018 16:26
        Quote: populis
        Populasi cilik lan adoh saka teater ora mengaruhi dalan saka musuhan ing sembarang cara.

        Yaiku, mokal kanggo mbangun pasukan kanthi cepet kanthi biaya sumber daya seluler lokal lan kabutuhan kanggo nindakake kabeh sing dibutuhake kanggo perang ing saindenging negara ing sadawane jalur sepur sing durung rampung ora mengaruhi perang kanthi cara apa wae? belay
        Nindakake eksperimen pamikiran: ngganti Sevastopol kanggo Port Arthur. Utawa Sveaborg. Ora ana sing bakal owah? nglirik
        1. +3
          27 Juli 2018 23:38
          Kutipan: Alexey R.A.
          Yaiku, mokal kanggo mbangun pasukan kanthi cepet kanthi biaya sumber daya seluler lokal lan kabutuhan kanggo nindakake kabeh sing dibutuhake kanggo perang ing saindenging negara ing sadawane jalur sepur sing durung rampung ora mengaruhi perang kanthi cara apa wae?
          Mesthi ora. Pesawat bisa nransfer kabeh ing sawetara jam." Kasunyatan. Konflik Rusia-Cina taun 1900-1901. Alasan konflik kasebut yaiku pambangunan CER. karo Jepang lan angkatan bersenjata sawetara negara Eropah, dikirim sawijining pasukan menyang provinsi mbrontak Zhili.Pamrentah Qing nganggep tumindak Rusia minangka pendhudhukan lan nimbulake konflik bersenjata: ing tanggal 1900 Juni 12, wong Tionghoa nyerang Railway Cina Wétan, tanggal 1900 Juli padha nglarang navigasi Rusia ing Amur, ing Juli 22 padha murub Kanggo nanggepi, pasukan Rusia njupuk kutha-kutha Cina Aigun lan Qiqihar ing Juli-Agustus 1900, sawisé ancaman kanggo pambangunan Railway Wétan Cina ilang. kang Rusia angsal meh boten, nanging bab ketemu mungsuh mangsa ing pasuryan saka Jepang, kang mimpin ing 1-2 kanggo perang Rusia-Jepang. Sawise pambrontakan Boxer lan likuidasi "wedge Manchurian" mung butuh limang taun kanggo nutup bagean 1900 kilometer saka tapel wates karo Cossacks - pemukim saka Don, Kuban, Orenburg. http://geoamur.rf/sources/d_1901_5/district1902-x=26
          $05.php
        2. +3
          27 Juli 2018 23:40
          Sevastopol 18543-1855 yaiku Port Arthur 1904! Mokal lengkap kanggo ngirim pasukan, amunisi lan panganan kanggo mbantu kutha sing dikepung saka wilayah pedalaman negara!
          1. +2
            30 Juli 2018 14:16
            Kutipan saka hohol95
            Sevastopol 18543-1855 yaiku Port Arthur 1904!

            masalah logistik padha. Ing Sevastopol, malah luwih nyerang.
            Ora ana sepur, dalan liwat Perekop elek. Bubuk mesiu saka Shostka ora dikirim kanthi tepat, bala bantuan dhewe mlaku ...
            A gulung cepet adil ing irung. Ora kaya nyerang PA, amarga Koalisi luwih kuwat tinimbang Jepang lan para leluhur kita nuduhake kepahlawanan sing cukup ing medan perang lan diplomatik. Lan karo Jepang..isin..ya, nanging pelajaran uga migunani.Eropah kanggo Nikolaev RI, Jerman guru kanggo Prancis, Jepang kanggo RI.
        3. 0
          28 Juli 2018 17:33
          Alexey RA (Alexey)
          Yaiku, mokal kanggo mbangun pasukan kanthi cepet kanthi biaya sumber daya seluler lokal lan kabutuhan kanggo nindakake kabeh sing dibutuhake kanggo perang ing saindenging negara ing sadawane jalur sepur sing durung rampung ora mengaruhi perang kanthi cara apa wae?

          Kanggo 8 taun (saka wayahe agresi telung taun 1895) cukup bisa nyiyapake. Bener, dheweke lagi nyiapake ... aku wis menehi jeneng alasan kanggo kekalahan kasebut.
      4. +3
        28 Juli 2018 01:13
        Quote: populis
        Kepemimpinan Rusia iki (Niki2 lan liya-liyane) wis nuduhake kegagalan lengkap.

        Kanthi sukses sing padha, kita bisa nyalahake "gagal lengkap" administrasi Presiden AS L. Johnson lan R. Nixon, sing gagal entuk kamenangan ing perang karo Vietnam. Aku ora mikir aku bakal mbukak Amerika kanggo sampeyan yen aku ngomong yen tanpa bantuan saka USSR, Vietnam ora bakal tahan kanggo dangu.
        Ayo Jepang dadi satus maju lan Rusia kaping satus mundur, tanpa dhukungan moral, organisasi, informasi, finansial lan teknis saka Anglo-Amerika, ora mung ora menang perang karo Rusia, nanging ora bakal duwe risiko. miwiti.
        1. +2
          28 Juli 2018 01:29
          Quote: Kanca
          Ayo Jepang dadi satus luwih maju, tanpa dhukungan organisasi, informasi, finansial lan teknis saka Anglo-Amerika, ora mung ora menang perang karo Rusia, nanging ora bakal duwe resiko kanggo miwiti.

          Ing kene sampeyan bisa uga pindhah saka sisih liya - nanging kepiye Jepang bakal maju lan kuwat tanpa dhukungan serius sing diwenehake sawetara negara, utamane Inggris Raya? Ora, yen Jepang dadi pemain sing kuwat, kaya ing urip nyata, kanthi mandiri, bisa uga Jepang bakal njupuk risiko tanpa dhukungan saka manca, nanging kabeh guyonan yaiku yen tanpa dhukungan asing iki, Jepang bakal dadi katon luwih ringkih, lan Jepang kaya ngono ora bakal njupuk risiko kasebut, duwe kekuwatan lan sarana sing luwih sithik. Nyuwun Sanajan, sawayah-wayah aku ngerti, ing babagan iki, rekan sing dikasihi, kita isih duwe logat sing rada beda.
    2. +2
      27 Juli 2018 09:38
      Ayo dadi njaluk menyang.
  2. +5
    27 Juli 2018 05:55
    Kepiye carane bisa dadi negara pulo cilik kalah babar blas kekaisaran ageng lan kuwat sadurunge? Ora, mesthi, ing sajarah Rusia ana kekalahan sadurunge, nanging aku ora wedi karo tembung iki, pogrom sing ora ana tandhingane Iku ora tau.


    Bisa debat. Ana panemu yen "Jepang wis kesel banget nalika Juni 1905, mung kesimpulan perdamaian sing nylametake dheweke saka ambruk utawa kekalahan lengkap ing perang nglawan Rusia."
    1. + 12
      27 Juli 2018 06:48
      Ana panemu sing ing Mukden, kita kudu terus metu kanggo jam lan kita bakal menang. Ana panemu yen ora kanggo hit ing Tsesarevich ing separo pisanan perang, banjur Togo bakal ninggalake perang. Ana akeh panemu, nanging Rusia sing nandhang kekalahan gedhe lan ilang armada, lan bagean penting saka wilayahe.
      1. +5
        27 Juli 2018 06:57
        Rusia nandhang kekalahan politik sing nggegirisi kanthi ndhukung petualangan "klik bezobrazovskaya". Posisi ing Portsmouth jelas - "ora ana sing menang, ora ana sing kalah" ... Ing pangertèn militèr ...
        1. +2
          30 Juli 2018 14:18
          Quote: tasha
          Posisi ing Portsmouth jelas - "ora ana sing menang, ora ana sing kalah"

          nyathet ya, nanging indemnity teritorial lan disguised kanggo pangopènan tawanan (pembayaran tho) - losses. Nanging paling awon kabeh negara umum saka kekaisaran .. kang ora bisa nindakake apa-apa ing wates kanggo kaping pindho, piye wae iku ngganggu.
          1. 0
            30 Juli 2018 16:19
            Aku setuju. Aku ora setuju karo penilaian kategoris saka penulis. Iku luwih saka werna abu-abu ...
      2. +4
        27 Juli 2018 07:19
        Ya, yen sampeyan sinau sajarah REV, banjur misale jek sing sawetara jenis nasib ala Hung liwat Republik Ingushetia, nalika ing Jepang ing wektu sing padha tansah begja. Nanging nyatane, ya, kekalahan sing nggegirisi, sanajan Jepang wis ana ing ambang, yen revolusi 1905 ora kedadeyan - paling kamungkinan, sanajan kabeh, asil perang bakal dadi jagad kanthi status. quo, lan cilik, konsesi tanpa arti.
        1. +7
          27 Juli 2018 08:56
          Nanging nyatane, ya, kalah banget,

          ngendi? Sapa sing persis "remuk" (kajaba Tsushima, mesthi)?
          ewadene, ing umum, Jepang wis ing brink, yen revolusi 1905 durung kelakon, paling kamungkinan, ing éwadéné kabeh, kasil saka perang bakal wis donya karo status quo, lan cilik, konsesi tanpa arti.

          "Revolusi" (sing bener - "kerusuhan lan teror sing merajalela") ora bisa kedadeyan --- amarga Jepang kudu disimpen
          1. +6
            27 Juli 2018 09:46
            ngendi? Sapa sing persis "remuk" (kajaba Tsushima, mesthi)?

            Port Arthur, Mukden... Nanging perang kalah ing Port Arthur. Anggere dheweke terus, ana pangarep-arep.
            1. 0
              28 Juli 2018 09:31
              Port Arthur, Mukden... Nanging perang kalah ing Port Arthur. Anggere dheweke terus, ana pangarep-arep.


              Mangkono, pasrah saka PA catastrophically worsened posisi strategis Rusia ing téater operasi.
              Nanging pitakonan ana bab terminologi: apa nyerah saka PA minangka "kalah crusher"? Nyerah PA iku piye wae angel disebut "kalah ngremekake" (lan malah "kalah" ing umum --- Mukden "kalah", nanging maneh ora "ngremekake")
          2. +6
            27 Juli 2018 16:28
            Kutipan: AK64
            "Revolusi" (sing bener - "kerusuhan lan teror sing merajalela") ora bisa kedadeyan --- amarga Jepang kudu disimpen

            Nyuwun pangapunten, nanging ing negara sing sehat, ora gampang ngatur pemberontakan ing kapal lan pangkalan, uga protes bersenjata massa rong taun saka populasi sipil, kanggo nyegah tim punitive tentara sing kudu melu.
            1. +6
              27 Juli 2018 16:47
              Nyuwun pangapunten, nanging ing negara sing sehat, ora gampang ngatur pemberontakan ing kapal lan pangkalan, uga protes bersenjata massa rong taun saka populasi sipil, kanggo nyegah tim punitive tentara sing kudu melu.

              (1) ora ana "protes bersenjata rong taun saka wong kerja" - ana geng teroris. Kajaba iku, kegiatan massa paling gedhe ing negara Baltik (ing ngendi para teroris ngukir perkebunan). Banjur Kaukasus, Finlandia, Polandia. Populasi pribumi Rusia kaya ora dicathet (meh)
              (2) Sampeyan dadi saksi kanggo kira-kira rolas setengah revolusi sing wis kedadeyan ing ngarepmu sajrone 25 taun kepungkur. Sanadyan ing siji tanpa "cookies" ngatur? Dadi ing ngendi sampeyan entuk gagasan yen banjur (utawa 200 taun kepungkur, utawa 500 taun kepungkur) iku beda?
              1. + 12
                27 Juli 2018 16:56
                Kutipan: AK64
                Sampeyan dadi saksi babagan setengah rolas revolusi sing wis kedadeyan ing ngarepmu sajrone 25 taun kepungkur. Sanadyan ing siji tanpa "cookies" ngatur? Dadi ing ngendi sampeyan entuk gagasan yen banjur (utawa 200 taun kepungkur, utawa 500 taun kepungkur) iku beda?

                1) Nransfer praktik saiki 100 taun kepungkur minangka tugas sing ora ana gunane. Saiki kita mabur menyang antariksa, mula kenapa 200, utawa 500 taun kepungkur mesthine beda? Saiki kita duwe hubungan kapitalis-borjuis, mula kenapa 200 utawa 500 taun kepungkur, utawa 1000 kudu beda?
                2) Saka awal, cookie ora bakal menehi apa-apa, biasane digawa menyang papan sing wis ana ketegangan. Ing negara sing pancen sehat, ora ana cookie lan provokator asing sing bisa ngatur revolusi - maksimal grater cilik lan konflik.
                1. +2
                  27 Juli 2018 17:33
                  Kutipan saka arturpraetor
                  Nransfer praktik saiki 100 taun kepungkur minangka tugas sing ora ana gunane.

                  Lan apa yen wong saka spesies biologi beda?
                  Kutipan saka arturpraetor
                  Ing negara sing sehat, ora ana cookie lan provokator asing sing bisa nggawe revolusi

                  Apa banjur USSR ambruk?
                  1. +8
                    27 Juli 2018 17:40
                    Kutipan saka Dart2027
                    Lan apa yen wong saka spesies biologi beda?

                    Wong banjur urip miturut aturan liyane, lan hukum liyane kuwat. Ingkang sapunika dados pakewuhipun kala wau biadab, lan kosok wangsulipun. Dhek biyene, hak wengi kapisan dipetik ing ngendi saiki kanggo miring wong lanang ing wanita ayu bisa dikunjara.
                    Kutipan saka Dart2027
                    Apa banjur USSR ambruk?

                    Apa USSR negara pancen sehat?
                    1. +1
                      27 Juli 2018 17:42
                      Kutipan saka arturpraetor
                      Wong banjur urip miturut aturan liyane, lan pola liyane kuwat.

                      Iku mung biologi lan psikologi wis ora diganti kanggo ewu taun. Ya, metode manipulasi wong akeh wis digunakake ing kabeh wektu.
                      Kutipan saka arturpraetor
                      Apa USSR negara pancen sehat?

                      Ora ana negara sing sehat ing prinsip.
                    2. +3
                      27 Juli 2018 18:18
                      Wong-wong banjur urip kanthi aturan sing beda-beda,

                      Kadhangkala, nalika ana wektu, deleng Revolusi Prancis Agung, lan sampeyan bakal weruh salinan 1917 sing paling akurat: wong sing padha, nganti kapribaden tartamtu, pidato sing padha ....
                      Nanging Napoleon ora ditemokake (lan kanthi cara, Napoleon uga ditemokake - mung .... abu-abu lan mustachioed)

                      Apa USSR negara pancen sehat?

                      Nanging ora ana negara sing bener-bener sehat, ora ana warga sing sehat: kasunyatan manawa sampeyan isih mlaku-mlaku dudu prestasi sampeyan, nanging mung cacat ing Kementerian Kesehatan.
                2. +2
                  27 Juli 2018 18:15
                  1) Nransfer praktik saiki 100 taun kepungkur minangka tugas sing ora ana gunane.

                  Kenapa 100? kok kaya ngono? Njupuk Prancis Agung, utawa Amerika (kabeh mau - ana akeh): padha "cookies" nang endi wae.
                  Utawa digali luwih jero lan njupuk kabijakan Italia (padha trep kanggo sinau kaya mabur woh): lan isih ana "cookies" padha.

                  Saiki kita mabur menyang antariksa, mula kenapa 200, utawa 500 taun kepungkur mesthine beda?

                  Kita isih mangan wong kanthi cara sing padha kaya 1000 taun kepungkur. Nanging, ora, ora kaya ngono: saiki, matur nuwun marang Gusti Allah, budaya, lan padha mangan kanthi eksklusif karo garpu lan piso.

                  2) Saka awal, cookie ora bakal menehi apa-apa, biasane digawa menyang papan sing wis ana ketegangan. Ing negara sing pancen sehat, ora ana cookie lan provokator asing sing bisa ngatur revolusi - maksimal grater cilik lan konflik.

                  Apa sampeyan ngomong babagan acara 2014? Utawa babagan apa?
                  1. + 10
                    27 Juli 2018 18:22
                    Kutipan: AK64
                    Apa sampeyan ngomong babagan acara 2014? Utawa babagan apa?

                    Aku babagan kabeh. Ora ana revolusi siji sing digawe EKSKLUSIF amarga pengaruh asing, biasane pengaruh asing mung ndhukung proses sing wis ana ing negara kasebut. Ora ana aktivis korup sing mbebayani nyawane kanggo cookie bakal cukup kanggo revolusi skala penuh kaya WFR utawa 1905-1907. Maksimal kanggo ngatur kudeta cilik ing republik gedhang.

                    Nanging sayangé, iki wis dadi pitakonan saka iman buta ing "tangan Kulon", mula aku luwih seneng mandheg ngrembug babagan iki - ora ana wektu kaya sing dakkarepake kanggo ngrembug babagan iki. Sampeyan bisa, bebarengan karo kolega Dart2027, kredit kula karo bocor teknis ing thread iki.
                    1. 0
                      28 Juli 2018 09:38
                      Ora ana revolusi siji sing digawe EKSKLUSIF amarga pengaruh asing,

                      Nanging aku ora bisa ngelingi revolusi siji sing ora bakal kedadeyan EKSKLUSIF amarga "mitra" asing iki.
                      biasane pengaruh asing mung ndhukung proses sing wis ana ing negara kasebut.

                      Uh-huh, uh-huh... Ing saben kita, ana proses sing terus-terusan kanggo mati. Lan yen sampeyan, ngomong, racun --- banjur ora luwih saka "dukungan kanggo proses alam", bener?

                      Nanging aku kesed kanggo ngrembug masalah iki luwih. Aku ngandika: ora revolusi siji ing abad 21, apa ing abad kaping 17, utawa SM, ora nindakake tanpa cookie. Kanggo kula, iki minangka kasunyatan sing jelas --- Sampeyan bisa netepi pendapat liyane.
                    2. 0
                      31 Juli 2018 08:53
                      Kutipan saka arturpraetor
                      Ora ana revolusi siji sing digawe EKSKLUSIF amarga pengaruh asing, biasane pengaruh asing mung ndhukung proses sing wis ana ing negara kasebut. Ora ana aktivis korup sing mbebayani nyawane kanggo cookie bakal cukup kanggo revolusi skala penuh kaya WFR utawa 1905-1907. Maksimal kanggo ngatur kudeta cilik ing republik gedhang.

                      Sampeyan pancen bener miturut pendapatku.
                3. +4
                  28 Juli 2018 01:30
                  Kutipan saka arturpraetor
                  Ing negara sing sehat, ora ana cookie lan provokator asing sing bisa ngatur revolusi - maksimal grater cilik lan konflik

                  Bener, rekan kerja. Mulane agen manca pisanan nginfèksi organisme sosial karo macem-macem virus, lan sawise provokator katon karo kranjang cookie.
                  1. +1
                    28 Juli 2018 01:41
                    Aku bakal ngrembug topik iki karo sampeyan, kolega sing dikasihi, nanging kanthi teknis saya gabung rada luwih dhuwur hi Sampeyan bisa ngomong akeh babagan topik iki lan karo wong sing beda-beda, nanging saiki aku wis ngombe sawise krisis kreatif cilik, mula, kanthi ijin sampeyan, aku ora bakal mangsuli inti saka komentar kasebut. ombenan Sanajan wisuh karo ngombe, lan iku ora supaya gampang kanggo njaluk mati komentar))
                  2. +2
                    28 Juli 2018 09:41
                    Bener, rekan kerja. Mulane agen manca pisanan nginfèksi organisme sosial karo macem-macem virus, lan sawise provokator katon karo kranjang cookie.


                    Kaping pisanan, The Beatles (sing ditanggepi wong sing nyedhot karo larangan - amarga ora ngerti carane nentang apa-apa). Banjur ngomong babagan sosis. Banjur cookie langsung.
                    kuldi isi emas mbukak gapura kutha.
                4. 0
                  31 Juli 2018 08:51
                  Kutipan saka arturpraetor
                  1) Nransfer praktik saiki 100 taun kepungkur minangka tugas sing ora ana gunane. Saiki kita mabur menyang antariksa, mula kenapa 200, utawa 500 taun kepungkur mesthine beda? Saiki kita duwe hubungan kapitalis-borjuis, mula kenapa 200 utawa 500 taun kepungkur, utawa 1000 kudu beda?
                  2) Saka awal, cookie ora bakal menehi apa-apa, biasane digawa menyang papan sing wis ana ketegangan. Ing negara sing pancen sehat, ora ana cookie lan provokator asing sing bisa ngatur revolusi - maksimal grater cilik lan konflik.

                  Perkembangan teknis lan moral masyarakat minangka rong perkara sing beda.
                  Ing negara apa wae ana wong sing ora marem karo panguwasa. Iku prakara liyane kanggo ndhukung wong-wong iki, nyawiji dadi kelompok lan, mesthi, kemampuan negara kanggo nuduhake "kekebalan sehat" loro ing wangun lembaga penegak hukum lan ing wangun akeh wong sing bisa uga ora ndhukung. kelompok iki.
              2. 0
                31 Juli 2018 08:46
                Kutipan: AK64
                Sampeyan dadi saksi babagan setengah rolas revolusi sing wis kedadeyan ing ngarepmu sajrone 25 taun kepungkur. Sanadyan ing siji tanpa "cookies" ngatur? Dadi ing ngendi sampeyan entuk gagasan yen banjur (utawa 200 taun kepungkur, utawa 500 taun kepungkur) iku beda?

                Aku setuju lan ndhukung!
          3. +3
            27 Juli 2018 22:09
            Kutipan: AK64
            ngendi? Sapa sing persis "remuk" (kajaba Tsushima, mesthi)?

            Liaoyang, Wafangou, Tyuretchen lan liya-liyane...
            1. +2
              28 Juli 2018 09:43
              Liaoyang, Wafangou, Tyuretchen lan liya-liyane...

              Ora ana sing kadhaptar "kalah ngremekake" ora.
              Ing kene kita ngomong babagan terminologi: Ing pangertèn sing ora ana perang iki tentara wis ulig.
      3. +1
        27 Juli 2018 17:32
        Kutipan saka kvs207
        Ana panemu

        Aku wis bola-bali ngutip sawijine sejarawan Jêpan, kang banjur nyumurupi pawartosipun para jendral ingkang damêl wadyabala Jêpan, bilih sadaya daya sampun entek. Kasunyatane, nalika masarakat Jepang sinau babagan asil rembugan perdamaian, tangisan lan kerusuhan ing dalan wiwit ana ing negara kasebut.
    2. +3
      27 Juli 2018 09:40
      Ana kuwi. Lan ora bisa dikandhakake manawa ora ana dhasare, nanging ... kabeh duwe wektune :)
    3. 0
      27 Juli 2018 23:50
      Ya, Jepang dhewe nindakake rembugan rahasia karo Amerika, Prancis babagan kesimpulan perdamaian sing terhormat kanggo dheweke! Rusia uga pengin tentrem, lan bisa uga ngalahake politisi Jepang ing babagan iki! Lan dheweke nggawe perdamaian karo Jepang ... Dadi, ayo ora ngira babagan ragi sing kandel ... Apa sing bakal kelakon yen perang ing darat terus ...
  3. +5
    27 Juli 2018 07:00
    Kaping pisanan, ayo ngelingi kedadeyan sing sadurunge perang apes kasebut supaya bisa luwih ngerti kahanan sing dialami para leluhur.
    Penulis, supaya luwih ngerti kahanan kasebut, kudu diwiwiti kanthi kampanye Vasily Poyarkov, Yerofey Khabarov, pertahanan Albazino, yaiku, wiwit pertengahan abad kaping 17. Albazin pisanan kasebut ing taun 1650, nalika detasemen pelopor Rusia Yerofey Pavlovich Khabarov manggoni kutha pangeran Daurian Albaza ing sisih ndhuwur Amur, sing banjur menehi jeneng pakunjaran. Ninggalake kutha ing wulan Juni taun sabanjuré, Khabarov ngobong. Mengko, kanthi tumindak kejem ing Amur, dheweke nglawan awake dhewe ora mung wong pribumi ing wilayah kasebut, nanging uga para peserta kampanye, lan banjur dieling-eling saka Dauria.
    Tahap kreatif ing sajarah Albazin Rusia diwiwiti mung ing taun 1665-1666, nalika klompok 84 Cossacks sing dipimpin dening N.R. Chernigov. Cossacks nyiyapake pakunjaran ing situs pemukiman Albazinsky lan njupuk alih fungsi ngumpulake yasak saka populasi lokal. Padha ajeg ngeterake kabeh yasak sing diklumpukake liwat Nerchinsk menyang Moskow. https://aftershock.news/?q=node/409263&
    ;
    ;full Sampeyan bisa nemokake akeh perkara sing menarik ing tautan iki, nanging kesimpulan sing paling penting yaiku: miturut Perjanjian Nerchinsk, Rusia ilang wilayah Amur watara 200 taun. "Ing Agustus 29, 1689, perjanjian Rusia-Cina ditandatangani ing Nerchinsk, miturut tapel wates antarane negara loro kasebut digambar ing sadawane Kali Gorbitsa, sing mili menyang Shilka saka sisih lor. Pakunjaran Albazinsky ana ing njaba wilayah Rusia lan tundhuk karusakan, lan pedunungé kudu dipindhah maneh. Pamrentahan putri Sophia mutusake kanggo nyerahake Albazin lan wilayah Amur supaya bisa nggawe prajanjèn perdamaian karo pamaréntahan Manchu saka Kakaisaran Qing.
    Tanggal 31 Agustus, kepala kedutaan Rusia ing China, F.A. Golovin ngutus Beyton dekrit babagan nilar lan ngrusak Albazin, lan tanggal 5 September, kedutaan Manchu teka ing beteng. Para abdi, ing ngarepe para duta lan gubernur, ngobong bangunan kayu ing pakunjaran lan ndhudhuk beteng. Sawisé iku, padha menyang Nerchinsk ing prau sing disedhiyakake dening Manchus. "Miturut Perjanjian Nerchinsk tanggal 31 Agustus 1689, tapel wates ngliwati Range Stanovoy. Lan mung karo janjian N.N. Muravyov minangka Gubernur Jenderal Siberia lan Nevelsky. ekspedisi kanggo nggoleki cangkeme Amur, arung jeram Kamchatka Pisanan, Pangembangan wilayah Amur diwiwiti kanthi kesimpulan saka Prajanjian Aigun taun 1856.
    1. +3
      27 Juli 2018 07:06
      Quote: Amur
      Kaping pisanan, ayo ngelingi kedadeyan sing sadurunge perang apes kasebut supaya bisa luwih ngerti kahanan sing dialami para leluhur.
      Penulis, supaya luwih ngerti kahanan kasebut, kudu diwiwiti kanthi kampanye Vasily Poyarkov, Yerofey Khabarov, pertahanan Albazino, yaiku, wiwit pertengahan abad kaping 17. Albazin pisanan kasebut ing taun 1650, nalika detasemen pelopor Rusia Yerofey Pavlovich Khabarov manggoni kutha pangeran Daurian Albaza ing sisih ndhuwur Amur, sing banjur menehi jeneng pakunjaran. Ninggalake kutha ing wulan Juni taun sabanjuré, Khabarov ngobong. Mengko, kanthi tumindak kejem ing Amur, dheweke nglawan awake dhewe ora mung wong pribumi ing wilayah kasebut, nanging uga para peserta kampanye, lan banjur dieling-eling saka Dauria.
      Tahap kreatif ing sajarah Albazin Rusia diwiwiti mung ing taun 1665-1666, nalika klompok 84 Cossacks sing dipimpin dening N.R. Chernigov. Cossacks nyiyapake pakunjaran ing situs pemukiman Albazinsky lan njupuk alih fungsi ngumpulake yasak saka populasi lokal. Padha ajeg ngeterake kabeh yasak sing diklumpukake liwat Nerchinsk menyang Moskow. https://aftershock.news/?q=node/409263&
      amp
      ;full Sampeyan bisa nemokake akeh perkara sing menarik ing tautan iki, nanging kesimpulan sing paling penting yaiku: miturut Perjanjian Nerchinsk, Rusia ilang wilayah Amur watara 200 taun. "Ing Agustus 29, 1689, perjanjian Rusia-Cina ditandatangani ing Nerchinsk, miturut tapel wates antarane negara loro kasebut digambar ing sadawane Kali Gorbitsa, sing mili menyang Shilka saka sisih lor. Pakunjaran Albazinsky ana ing njaba wilayah Rusia lan tundhuk karusakan, lan pedunungé kudu dipindhah maneh. Pamrentahan putri Sophia mutusake kanggo nyerahake Albazin lan wilayah Amur supaya bisa nggawe prajanjèn perdamaian karo pamaréntahan Manchu saka Kakaisaran Qing.
      Tanggal 31 Agustus, kepala kedutaan Rusia ing China, F.A. Golovin ngutus Beyton dekrit babagan nilar lan ngrusak Albazin, lan tanggal 5 September, kedutaan Manchu teka ing beteng. Para abdi, ing ngarepe para duta lan gubernur, ngobong bangunan kayu ing pakunjaran lan ndhudhuk beteng. Sawisé iku, padha menyang Nerchinsk ing prau sing disedhiyakake dening Manchus. "Miturut Perjanjian Nerchinsk tanggal 31 Agustus 1689, tapel wates ngliwati Range Stanovoy. Lan mung kanthi janjian N.N. Muraveev minangka Gubernur Jenderal Siberia lan ekspedisi Nevelsky kanggo nggoleki cangkeme Amur, campuran Kamchatka pisanan, kesimpulan saka Prajanjian Aigun Ing taun 1856, pangembangan wilayah Amur diwiwiti.

      Penulis ora reproach kanggo sampeyan, iki bab, nanging kasunyatan sing wis dijupuk ing topik banget ekstensif lan Komplek. Kahanan karo pemukiman wilayah Amur dipengaruhi dening Perang Candu lan akeh alasan liyane.
      1. +2
        27 Juli 2018 09:44
        Minangka Kuzma Prutkov ngandika: "Sampeyan ora bisa ngisin immensity."
    2. +3
      27 Juli 2018 09:41
      Malah bisa saka tumitah donya.
      1. +4
        27 Juli 2018 10:19
        Quote: pelaut senior
        Malah bisa saka tumitah donya.

        Ora perlu ironi. Prajanjian Nerchink meksa Rusia ninggalake wilayah Amur lan Amur. Kabeh kontak lan perdagangan ditindakake mung liwat Kyakhta. Nyatane, kabeh wilayah Amur dudu wilayah sing pedunung. Petersburg pitados bilih tutuk saka Amur ilang ing wedhi. Mung ekspedisi sing nemokake cangkeme Amur lan mbuktekake manawa Pulo Sakhalin ngrusak mitos iki. "Sawise nglaporake panemuan kasebut menyang St. riset luwih saka kali lan cekungan sawijining. Aktivitas Nevelskoy ketemu ing St. pantes paukuman abot kanggo wani, departure ora sah saka Petropavlovsk Nanging, Kaisar Nicholas I, ngerti motif Nevelsky, ora mung ngapura wong, nanging uga dianugerahi pangkat kapten pangkat 2, lan perwira transportasi lan kru karo. pangkat lan penghargaan.Ing awal taun 1850, Nevelskoy dhewe teka ing St. Petersburg, menehi materi babagan perjalanan menyang A. lan rauh maneh dikirim menyang Timur , ing pembuangan saka Gubernur Jenderal Siberia Wétan N. N. Muravyov, kanggo luwih aktivitas ing Kali Amur. angsal dening A., Komite Khusus, wedi clash karo China lan Inggris, ora nemokake iku bisa kanggo njupuk langkah nemtokake arah iki lan winates dhewe kanggo ngidini kanggo didegaké ing sisih wétan. pesisir "Mungwan utama tumindak sing nemtokake yaiku Kanselir Nesselrode. Perang candu pungkasane mbantu ngrampungake perselisihan tapel wates karo China. Amarga sawise Perang Candu Pisanan ing China, dheweke prihatin babagan masa depan wilayah kasebut, amarga padha wedi yen Inggris bisa ngrebut Manchuria.
    3. +4
      27 Juli 2018 15:25
      [kutipan] [kepala kedutaan Rusia ing China F.A. Golovin / kutipan]
      Mungkin ana wong sing kasengsem. Kira-kira 15 taun kepungkur, kita bali saka mancing lan ing "dalan gedhe" Aktyubinsk-Orsk, kita njupuk setengah mati saka panas / nanging ora mambu / pejalan kaki. omahé ing apartemen Orsk. One-room-Khrushchev. , kang presented minangka tandha saka acara sing. Katon kaya ngono, kaya bangku sing dhuwuré meter, dipotong saka oyod arborvitae sing umur sewu taun lan lelucon kabeh, saka sisih endi sing katon, minangka hieroglif kanthi kepinginan kanggo rasa seneng. ora gelem melu bisnis kaya ngono ...
      Lan dheweke dhewe / Golovin pungkasan /, nalika njupuk dheweke, bali saka mancing - dheweke diklumpukake ing sawah / aku wis precipitated / opal , kang ditempelake menyang sawetara jewelers. Carane menarik dinasti pungkasan.
      Saiki bab perang. Mundhut kita, miturut pendapatku, ora bisa dianggep ora bisa dipisahake saka kasunyatan manawa tim karo kapten Yasha Schiff wis main nglawan Kolya 2.0, sing uga duwe Saxon sing ora sopan "ing papan" / ing istilah Pushkin /.
  4. +4
    27 Juli 2018 08:40
    "Kepiye bisa kedadeyan yen negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?"
    Yen kita mbuwang akeh faktor subyektif, mula alasane yaiku kekurangan infrastruktur militer sing dibutuhake - sistem fasilitas stasioner lan non-stasioner ing negara, wilayah utawa teater operasi militer kanggo nyedhiyakake, nyebarake, latihan, nyebarake pasukan lan nindakake operasi, operasi militèr.
    Kanthi gati kanggo Timur Jauh, ora ana struktur kasebut sing ngidini mujudake kauntungan saka "kekaisaran sing kuwat" tinimbang "negara pulo cilik".
    Ora ana apa-apa lan ora ana sing bisa menehi ganti rugi amarga ora ana faktor kasebut.
    1. +5
      27 Juli 2018 12:39
      Umumé - ya. Apa gunane dadi kuwat ing umum, sampeyan kudu kuwat ing panggonan tartamtu.
      1. +1
        27 Juli 2018 12:55
        Setuju yen luwih sampeyan mung bisa ngembangake opsi hipotetis alternatif, sing bisa uga akeh. Nanging, sejarah ora ngerti swasana subjunctive.
        Punika kanggo sinau pawulangan tengen, supaya dadi ora kanggo mbaleni kesalahane - iku bakal dadi terkenal. Nanging sejarah nuduhake yen iki mung masalah gedhe.
    2. +2
      27 Juli 2018 13:54
      Kanthi gati kanggo Timur Jauh, ora ana struktur kasebut sing ngidini mujudake kauntungan saka "kekaisaran sing kuwat" tinimbang "negara pulo cilik".
      Ora ana apa-apa lan ora ana sing bisa menehi ganti rugi amarga ora ana faktor kasebut.

      Wiwitane ora.
      Ing pungkasan, masalah wis ditanggulangi sebagian
  5. +2
    27 Juli 2018 08:52
    Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?


    Sampeyan ora bisa maca luwih
    1. +3
      27 Juli 2018 09:42
      Aku ora wani ngeyel.
      1. +2
        27 Juli 2018 09:47
        Kreativitas sampeyan?
        Kaget. Lan malah kuciwa piye wae
        1. +2
          27 Juli 2018 12:38
          Aku wedi yen aku ora ngerti sampeyan. Apa sing kreatif?
          1. +1
            27 Juli 2018 13:54
            Apa sing kreatif?

            ing "artikel"
  6. +4
    27 Juli 2018 09:39
    Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?

    Penulis uga pengin ngerti yen populasi negara "cilik" iki ngluwihi populasi Kekaisaran Jerman sing jembar. lan malah banjur wis industri kuat sing dikembangaké ing jangkah gedhe tenan.
    Sampeyan uga bakal ngelingi yen wong Rusia pisanan muncul ing situs Vladivostok mung 40 taun sadurunge perang lan dipisahake saka Rusia kanthi 7 ewu km taiga, rawa lan gunung, lan kanggo "negara cilik iku minangka omah asli. lan ing tangan.
    Rusia, sawijining rakyat wis rampung feat sakbenere unthinkable, Duwe ngatur kanggo mbangun kutha bèntèng kuat, nggantheng Vladivostok, Khabarovsk ing wektu paling cendhak bisa, populating wilayah, mbangun Trans-Siberia Railway.

    Yen prestasi iki ora kelakon, Timur Jauh lan Siberia Wétan, ing ngendi Jepang, China, lan Inggris bakal ilang.
    Lan REV mung minangka episode sing ora kasil saka penguatan strategis Rusia sing umum banget SUKSES ing Timur Jauh. Lan kegagalan kasebut mung disebabake dening wilayah sing adoh lan wektu sing sithik ing Rusia. Lan apa kedaden dadi catastrophically argue sing iku Samsaya Awon saka ing kampanye Crimean, ngendi padha tetep kanggo puluh tanpa armada lan bèntèng? Ya, praktis ora ana!
    Ya, bisa uga ana Zheltorossia, nanging iki wis dadi tugas ngluwihi pasukan sing kasedhiya. Wangsulan: Bab ingkang utama wis rampung: balung mburi baja Rusia dibangun lan negara iki disambungake menyang kabèh siji, Wétan Tebih iki wadi, lan populasi Primorye ing sangisoré Kaisar tansaya LIMA kaping!
    Ing ngarep, kita bisa ujar manawa dheweke bener ing pirang-pirang aspek. Railway Wétan Cina, sing dibangun dening kita, wis suwe dadi milik China, lan Railway Amur, sing ngliwati wilayah kita, isih nglayani Tanah Air.

    Nggoleki maneh, kita bisa ngomong yen Alexei Pavlovich Ignatiev pancen SALAH: wis ngliwati wilayah sing saiki dadi Rusia, Trans-Siberia Railway ora bakal rampung sanajan ing wiwitan RYAV (ndeleng wektu pambangunan bagean iki mengko). Banjur iku bakal dadi bilai, fraught karo mundhut kabeh Timur Jauh. banjur padha bisa lan perang kanthi kamulyan
    Sadurunge pambangunan Railway Trans-Siberia, biaya ngirim kargo saka Moskow menyang Vladivostok yaiku 10 rubel liwat Siberia lan 2 rubel 27 kopecks liwat segara saka Odessa menyang Vladivostok. Sayange, aku ora ngerti biaya pangiriman kargo kanthi sepur. Nanging, miturut sawetara laporan, sanajan sawise komisioning Railway Trans-Siberia, iku kaping telu luwih dhuwur tinimbang segara.

    Pangiriman kanthi segara wis mesthi lan luwih murah tinimbang darat, iki minangka aksioma.
    Nanging Trans-Siberia Railway dibangun ora mung lan ora dadi luwih kanggo ngurangi biaya ngirim barang kanggo Vladivostok, dibangun kanggo pembangunan lan pemukiman Siberia, ngamanake kanggo Rusia.
    1. +3
      27 Juli 2018 12:15
      ndeleng wektu pambangunan bagean iki mengko

      Tembung kunci salajengipun. Iki dibangun sawise Railway Wétan Cina, pangiriman sing banget ditundha dening pemberontakan Boxer. Maneh, ora ana CER - ora ana Port Arthur lan liya-liyane.
      Dadi dudu kasunyatan. Dene liyane ... sampeyan wis maca artikel?
      1. +1
        27 Juli 2018 12:49
        Quote: pelaut senior
        Tembung kunci salajengipun. Iki dibangun sawise Railway Wétan Cina, pangiriman sing banget ditundha dening pemberontakan Boxer. Maneh, ora ana CER - ora ana Port Arthur lan liya-liyane. Dadi dudu kasunyatan.

        Apa "ora kasunyatan"? Apa sing sampeyan mbantah / buktiake? Nyuwun
        Quote: pelaut senior
        Dene liyane ... sampeyan wis maca artikel?

        lagi maca. LAN?
      2. +3
        27 Juli 2018 14:51
        Aku ora ngerti sing dibangun sawise CER? Pambangunan Sepur Trans-Siberia diwiwiti taun 1891 saka sisih wétan (sepur Ussuri) lan saka sisih kulon ing taun 1892 (Sepur Siberia Kulon). Rampung konstruksi, miturut jurnal Komite Railway Siberia. tanggal 10 lan 16 Maret 1893, direncanakake kanggo taun 1904
        Kasunyatan bilih konstruksi kasebut pungkasane nyeret nganti 1916 amarga kasunyatane saka sepur Amur. nilar ing sih saka construction saka CER lan bali menyang mung sawise REV.
        1. +4
          27 Juli 2018 15:24
          Mekaten. yen padha ora mbangun CER, padha bakal mbangun Amurskaya, lan akeh sadurungé saka ing gesang nyata. Kajaba iku, ora bakal ana gangguan lan ora perlu mbangun maneh apa sing dirusak nalika Pemberontakan Boxer.
          1. +2
            27 Juli 2018 19:38
            Bener, ora ana pendapat sing jelas babagan CER: apa Rusia butuh dalan iki utawa ora
            1. 0
              28 Juli 2018 09:50
              Bener, ora ana pendapat sing jelas babagan CER: apa Rusia butuh dalan iki utawa ora

              Ya, ana sing ana --- wis jelas yen ora perlu. Laku minangka kritéria bebener

              Lan ing umum: kabeh "dibutuhake" ing umum, lan liyane, lan bisa tanpa roti. Nanging ora ana dana. Banjur sampeyan kudu milih antarane "sing dikarepake", "perlu" lan "perlu". Dadi CER ora "perlu".

              Bisa dikandhakake kanthi cara liya: yen sampeyan nggoleki siji alesan kanggo perang lan asor --- banjur ana alesan iki, lan jenenge: SEV. Kabeh tumindak kasebut, kalebu CER, minangka kegiatane. Supaya...

              Yen sampeyan munggah menyang China lan ngjajah Manchuria (Zheltorossia), miturut program lengkap, mula CER dibutuhake. Nanging ... nanging laku kaya ngono, amarga ora ana jalur sepur sing terus-terusan, pancen ngumbara. Yaiku, sanajan sampeyan ngupayakake tujuan kasebut (kenapa ora?), mula sampeyan kudu menehi apa-apa. Sawetara pratandha nuduhake yen SEV sengaja nyeret menyang perang lan kalah.
    2. +6
      27 Juli 2018 14:37
      Kutipan: Olgovich
      Penulis uga pengin ngerti yen populasi negara "cilik" iki ngluwihi populasi Kekaisaran Jerman sing wiyar.

      ??? Iki carane populasi Jepang, sing ing wektu REV ing tingkat 46 yuta wong, adoh ngluwihi populasi Kakaisaran Jerman karo 52 yuta ing 1900?
      Kutipan: Olgovich
      lan kanggo "negara cilik, meh dadi omah asli lan ing tangan.

      Wilayah sing cedhak karo Vladivostok umume ora dienggoni. Aku isih wani ngelingi yen Jepang ora bisa ngrebut Sakhalin saka Rusia tanpa REV, lan bakal, kaya-kaya, luwih cedhak karo kapentingan tradisional ing cedhak wates lor.
      1. +2
        27 Juli 2018 15:00
        Aku isih wani ngelingi yen Jepang ora bisa ngrebut Sakhalin saka Rusia tanpa REV, lan bakal, kaya-kaya, luwih cedhak karo kapentingan tradisional ing cedhak wates lor.

        Jepang isih ora bisa manggoni Hokkaido: 3 yuta kanggo kabeh Hokkaido, dene ing Jepang liyane 130
        1. +4
          27 Juli 2018 15:11
          Wis 5,5 ngguyu Kang isih 4 kaping kurang kandhel saka ing Kyushu. Ing kasus apa wae, anane Jepang ing Primorye ing awal abad kaping XNUMX iku arang banget (lan ora resmi - bajak laut, pengungsi, ing cendhak - wong bebas), lan Jepang wis sawetara kapentingan ngelingke ing wilayah iki .... Sawise Rusia wiwit ngembangake. Kanggo sadurunge, iku bener Wild Field lokal. Satemene, wong Tionghoa masrahake marang kita, antara liya, amarga wilayah iki, sanajan wis pirang-pirang abad de jure, meh ora nate dienggoni lan ora maju, lan wong Tionghoa mundhut sethithik amarga mundhut.
          1. +2
            27 Juli 2018 16:43
            Lan wilayah iki bisa diarani China lan ora dadi kagungane. China nalika iku dikuwasani dening penjajah Manchu lan padha nglarang wong Cina manggon ing tanah makuthane. Wong-wong sing kaluputan dibuwang menyang Manchuria, utawa wong-wong sing nekat mlayu ing kono, nyimpang menyang geng hunghuzi. Larangan resmi dicabut mung ing pungkasan taun 70-an. Abad kaping 19, nalika Dinasti Qing wedi marang masa depan barang darbeke, ing ngendi Rusia wiwit nembus.
            1. +2
              27 Juli 2018 16:52
              Matur nuwun, cap, tanpa sampeyan, mesthi, aku ora ngerti iki. Biasane, nalika ngomong "China" babagan periode sing ditemtokake, tegese Kakaisaran Qing minangka China sing dikuwasani Dinasti Manchu Aisin Gioro. Ya, ing wektu iku padha nyoba kanggo ora ngidini wong Han ing sisih lor VKS kanggo manggon, nanging Manchus dhewe duwe tanah ngluwihi Amur lan Ussuri banget kondisi - de jure, minangka wilayah, nanging de facto. ora ana negara. ora ana ngarsane tartamtu.
              1. 0
                28 Juli 2018 14:09
                Maksudku Manchuria, lan pancen ora ana administrasi Cina ing Timur Jauh Rusia, kajaba mung siji wilayah sing diarani. Zazeya Manchus, sing nahan otonomi internal sanajan sawise ditandatangani Prajanjian Aigun.
          2. 0
            27 Juli 2018 16:52
            Wis 5,5

            Coba pikirake apa sing ditindakake ... Ing kasus apa wae, kosong
      2. 0
        28 Juli 2018 05:30
        Kutipan saka arturpraetor
        ??? Iki carane populasi Jepang, sing ing wektu REV ing tingkat 46 yuta wong, adoh ngluwihi populasi Kakaisaran Jerman karo 52 yuta ing 1900?

        Populasi Jepang kira-kira 50 yuta, Jerman, kira-kira padha 50 yuta (ora kalebu French Alsace lan Lorraine).
        Aku pengin nulis "Ora," nandheske yen Jepang minangka mungsuh serius, bisa dibandhingake karo Jerman
        Kutipan saka arturpraetor
        Wilayah sing cedhak karo Vladivostok umume ora dienggoni. Aku isih wani ngelingake yen Jepang ora bisa ngrebut Sakhalin saka Rusia tanpa REV, lan dheweke bakal luwih cedhak karo wong-wong mau. area kapentingan tradisional ing wates lor.

        Wilayah kapentingan Jepang yaiku Korea, lan saka Korea menyang Vladivostok ora adoh
  7. Bai
    +3
    27 Juli 2018 10:43
    Yen padha ngrungokake pendapat Admiral Makarov:
    Ing cathetan kanggo pelayanan maritim ing 1897 Pak Stepan Osipovich nyatakake yen kanthi bantuan pemecah es bisa ora mung kanggo navigasi kapal dagang ing Arktik, nanging uga. yen perlu, pindhah armada menyang Samudra Pasifik kanthi rute paling cendhak lan paling aman militèr. Iku karo partisipasi langsung saka S.O. Makarov ing 1898 sing pisanan ing donya icebreaker "Ermak" dibangun.

    Lan ora bakal ana pembangunan sing luwih intensif saka Rute Laut Lor Tsushima, lan asil perang bisa uga beda.
    1. +7
      27 Juli 2018 12:21
      Ing wektu iki, Rute Laut Lor minangka fiksi sing ora ilmiah. Ora ana penerbangan kanggo pengintaian es, ora ana jaringan stasiun pengamatan hidrometeorologi, ora ana depot batubara, ora ... uga, ora ana. Malah sadurunge pungkasan ekspedisi Toll, isih ana limang taun, lan iki mung wiwitan riset lengkap ing Arktik.
      1. +3
        27 Juli 2018 13:56
        Amarga ora ana pamanasan iklim, sing dadi alasan sukses saiki.
        Luwih elek banjur ana kahanan es.
        1. +2
          27 Juli 2018 15:27
          Lan iki uga. Sanajan ing taun 1897, ora ana sing ngerti apa sing kudu diadhepi. COM, kene terus terang fantasized.
    2. +2
      27 Juli 2018 15:01
      Yen padha ngrungokake pendapat Admiral Makarov:
      Kutipan saka B.A.I.
      Yen padha ngrungokake pendapat Admiral Makarov:

      Iki minangka fantasi murni: Nyatane, Ermak ... ora bisa nindakake akeh ing kana.
  8. +2
    27 Juli 2018 11:22
    Alasane kompleks
    Lan militer-politik, lan liya-liyane.
    Timur Jauh tansah dadi wilayah sing beboyo kanggo Rusia, lan ing wektu sing padha, bisa uga paling njanjeni
    1. +1
      27 Juli 2018 19:32
      Legiun, sampeyan pancen bener: ana akeh alasan, politik lan ekonomi lan pribadi (pikiran, kekarepan)
  9. +2
    27 Juli 2018 12:00
    Alesan utama yaiku revolusi. Yen ora ana, Rusia mesthi menang.
    1. +3
      27 Juli 2018 12:18
      A penari ala tansah ora ngidini revolusi kanggo nguripake watara.
  10. +3
    27 Juli 2018 12:16
    Sampeyan ora perlu kanggo njaga kabeh armada ing PA. Yen dheweke ana ing Vladivostok, banjur alignment bisa beda.
    1. +3
      27 Juli 2018 12:37
      1) Kabèh lan ora terus.
      2) Lan apa sing bisa ditindakake (armada), nalika ana ing Vladik?
      1. 0
        27 Juli 2018 13:58
        2) Lan apa sing bisa ditindakake (armada), nalika ana ing Vladik?

        Jepang ora bakal nyerang (kemungkinan)
        1. +1
          27 Juli 2018 15:28
          Apa isih purkua?
          1. +2
            27 Juli 2018 16:57
            Nglawan armada ing Vladik IMHO luwih angel. Ora ana papan kanggo nggawe pangkalan blokade sing bisa dimanake ing sacedhake. Malah serangan para perusak ora diatur banget.

            PA luwih apik kanggo taktik agresif inisiatif - nanging armada Rusia kaya ora katon ing REV. Nanging kanggo taktik pertahanan utawa reaktif, nalika njaga ancaman lan tekanan, Vladik luwih IMHO.

            Ing sisih liya, yen armada ana ing Vladik, mula Jepang bakal kurang kuwatir babagan kehadiran Rusia ing Manchuria.
      2. 0
        29 Juli 2018 13:09
        Armada kasebut banjur ora bakal diancam kanthi blokade lengkap. Aku mesthi duwe kabeh persediaan sing dibutuhake. Mesthi bisa ngenteni skuadron kapindho. Inggih, lsp.
    2. 0
      27 Juli 2018 13:58
      Nuduhake maneh? Utawa "kabeh ing Vladik"?
    3. +3
      27 Juli 2018 14:16
      Kutipan: Denimaks
      Sampeyan ora perlu kanggo njaga kabeh armada ing PA. Yen dheweke ana ing Vladivostok, banjur alignment bisa beda.

      Anane armada ing PA nggawe ancaman nyata kanggo komunikasi maritim Jepang lan Korea. Iku mung ora nyata kanggo mblokir pangiriman kargo menyang bawana saka Vladik.
      1. +2
        27 Juli 2018 15:04
        Anane armada ing PA nggawe ancaman nyata kanggo komunikasi maritim Jepang lan Korea. Iku mung ora nyata kanggo mblokir pangiriman kargo menyang bawana saka Vladik.

        Kegiatan WOC wis nuduhake yen iki ora kedadeyan.
        Kajaba iku, ana uga taktik tumindak ora langsung (serangan massive saka Hokkaido, contone, minangka respon kanggo serangan saka Korea).
        1. +2
          27 Juli 2018 15:31
          Kegiatan WOC wis nuduhake yen iki ora kaya ngono.

          tenan? Lan apa sing padha nutupi? Lan kepiye carane kabeh skuadron dilayani kanthi fasilitas pelabuhan sing kasedhiya?
          serangan Hokkaido massive

          Iki kaya apa?
          1. +1
            27 Juli 2018 17:01
            tenan? Lan apa sing padha nutupi?

            Dadi skuadron ing PA, dibandhingake, ora nindakake apa-apa! Malah kebangkrutan lan panggunaan Bijiao ora ngganggu apa wae.
            Lan kepiye carane kabeh skuadron dilayani kanthi fasilitas pelabuhan sing kasedhiya?

            Dadi ora luwih apik ing Arthur: masalah beda, nanging ora kurang rumit.
            Lan ora worth dhuwit kanggo ngembangake rong basis.
            Iki kaya apa?

            Raids ing bandar, landings. Perlu kanggo njaga skuadron ing endi wae ing Otaru, sing uga ora trep kanggo Jepang - amarga adoh saka pipa diameter gedhe.
            1. +1
              31 Juli 2018 08:39
              Kutipan: AK64
              Dadi skuadron ing PA, dibandhingake, ora nindakake apa-apa! Malah kebangkrutan lan panggunaan Bijiao ora ngganggu apa wae.

              Sanadyan mangkono, Jepang ora ndharat wadyabala nganti skuadron PA nuduhake pratandha-pratandha kagiyatan - nganti seda S.O. Makarov. Lan mung sawise "blokade diri" pungkasan saka armada ing Vitgeft, Jepang nampa kamardikan lengkap tumindak lan maneuver.
    4. +4
      27 Juli 2018 17:03
      Kutipan: Denimaks
      Sampeyan ora perlu kanggo njaga kabeh armada ing PA. Yen dheweke ana ing Vladivostok, banjur alignment bisa beda.

      Masalahe yaiku Kekaisaran mung bisa duwe siji pangkalan sing dilengkapi ing Timur Jauh. Mulane, bagean utama armada, kalebu kabeh EDB, bisa didhasarake ing P-A utawa ing Vladivostok. Ora bisa dipérang dadi setengah - basis kapindho meh ora nyedhiyakake basis sanajan kanggo detasemen cruisers. Elinga - pinten Bogatyr didandani ing urip nyata. Utawa apa sing dijawab dening Chukhnin marang panjalukan saka GuKIS babagan ukuran lan jumlah omah kapal kanggo perakitan papat pemusnah sing dawane 190 kaki, piranti kanggo braket boring, ukuran lan jumlah gudang sing bisa dikunci:
      Tanggal 30 Januari, singkat, nanging kebak nesu sing didhelikake, respon saka Vladivostok, ditandatangani dening Wakil Laksamana G.P.
  11. +8
    27 Juli 2018 15:02
    Inggih, sampeyan, rekan ingkang kula tresnani, sketsa ngguyu Alasan kanggo kekalahan Rusia ing Perang Rusia-Jepang, sayangé, sacara tradisional dadi masalah ora ana analisis komprehensif sing jero, nanging iman. Kanggo sawetara, teori Bolsheviks nyedhiyakake panjelasan kanggo masalah iki, kanggo sawetara - panemuan Westernist, kanggo wong liya - panemuan dhewe, kurang disambungake karo fakta ... Akibaté, mung nalika aku weruh judhul artikel, lan durung ngakoni penulise, aku nyadari yen komentar bisa dadi holivar saka macem-macem ukuran, kanthi admixture wajib saka teori konspirasi lan preferensi ideologi wong tartamtu. wassat Senajan kabeh padha, siklus kudu menarik, sampeyan ora tau weruh keluwihan ing analytics. Lan, yen bisa, sawetara komentar lan klarifikasi.
    Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?

    Ya, carane ngomong kanthi bener ... Armada Rusia kalah banget, amarga alasan sing kita kenal. Tentara, sanajan ana masalah gedhe karo komando lan logistik, bisa nerusake perang lan nyuda asile dadi luwih nguntungake kanggo kita, nanging kelumpuhan Trans-Siberia Railway amarga revolusi mateni malah logistik sing kasedhiya. Ora kita bisa langsung menang REV karo tentara piyambak (kanggo iki perlu kanggo serangan ing wilayah Jepang sing tepat, lan iki ora bisa rampung tanpa armada), nanging kita padha cukup saged ngurangi menyang babak lengkap.
    Aku adoh saka mikir yen amarga pungkasane penghapusan perbudakan, kita, kaya sing diklaim sawetara wong sing ora pinter banget, wis ketinggalan ing Eropa nganti setengah abad. Menapa malih, Eropah punika gedhe, lan ing bagean pinunjul saka serfdom iki ical mung ing 1848, sing mung 13 taun sadurungé saka Rusia.

    Nanging kepiye aku bisa ngomong .... Ing negara-negara sing pungkasane perbudakan dibuwang ing taun 1848, wiwit pertengahan abad kaping 13, perbudakan iki diwatesi sacara signifikan, nalika kita wiwit njupuk langkah-langkah isin babagan subyek iki ing Alexander I , nemen exacerbating ing Catherine II (nalika iku wis wiwit nolak ing negara liyane). Dadi isih ana backlog ing kene, nyatane luwih saka 150 taun - luwih-luwih yen sampeyan ngelingi setengah ati saka reformasi, sing uga sampeyan nuduhake. Nanging, mesthi, backlog ing bab mardika saka petani ora XNUMX taun. Kajaba iku, adoh saka endi wae, pembebasan budak minangka acara sing positif banget kanggo negara - kanggo kahanan kapitalisme, mesthine minangka berkah, nanging ana uga periode transisi sing angel, sing nyebabake penurunan sing cetha. tingkat lair (Prancis) utawa emigrasi massal saka populasi jaban rangkah (Jerman, Austria-Hongaria, Italia), lan sing terakhir tetep kanggo dangu. Lan ing Rusia populasi saya saya tambah, lan sawise reformasi wis utamané amarga Tambah alam.
    Dadi, aku mikir kita bisa nyimpulake asil pisanan. Antarane alasan kanggo kekalahan kita yaiku

    Menapa malih, loro alasan, siji cara utawa liyane, asale saka kasunyatan sing pembangunan aktif saka Timur Jauh wiwit ora dadi dawa ago ing hubungan kanggo REV. Mesthi, miturut teori bisa nyepetake proses mbangun potongan wesi lan pemukiman maneh, nanging kurang saka 50 taun wis liwati wiwit nampa wilayah Amur lan Wilayah Ussuri, lan wilayah kasebut adoh saka wilayah kasebut. metropolis. Ora, mesthi, njupuk kapentingan permanen saka "kanca-kanca sumpah" ing wilayah, iku perlu kanggo ora tundha pembangunan, nanging iku angel kanggo nindakake karo cara tradisional, nanging cara non-tradisional piye wae ora bisa. metu, lan proses pembangunan uga tindak separo. Iku larang lan wektu-akeh kanggo mbangun Piece saka wesi, tanpa Piece saka wesi menyang Timur Jauh bisa kanggo nransfer pemukim mung dening segara - lan kita isih durung cukup kapal lan program kanggo iki kanggo ngatur ing 50 taun. . Kasus nalika pakulinan nggunakake alon lan nyopir cepet metu miring.
    1. +4
      27 Juli 2018 15:34
      Inggih, sampeyan, rekan ingkang kula tresnani, sketsa

      ya Aku wis nglakoni sing paling apik :)))
      1. +2
        27 Juli 2018 19:13
        Quote: pelaut senior
        Aku wis nglakoni sing paling apik :)))

        Upaya kasebut dihargai. Artikel, minangka upaya kanggo menehi wawasan babagan sejarah, aku sarujuk, Pak hi eseman
        Topik saka REV ing VO ora sangsoro saka manungsa waé, mulane kita bakal katon luwih ya Bahan plus, nanging ombenan
        Miturut cara, ing desa tetanggan (8 km saka kutha) disarèkaké penduduk lokal, sing melu ing Tsushima minangka gunnery ing cruiser "Svetlana"
        1. 0
          30 Juli 2018 20:43
          Kutipan: Rurikovich
          Miturut cara, ing desa tetanggan (8 km saka kutha) disarèkaké penduduk lokal, sing melu ing Tsushima minangka gunnery ing cruiser "Svetlana"

          Ing Nagasaki, Jepang isih njaga kuburan para pelaut lan prajurit Rusia sing tiwas ing panangkaran amarga tatu. Lan kita wis mbangun maneh meh kabeh ing tanah kita ...
  12. +3
    27 Juli 2018 16:02
    Simbah kakungku melu perang iki. Markas Kapten Burunov Mikhail. Dheweke tatu lan bali cedhak Minsk menyang estate. Anglo-Saxon ngalahake Rusia ing perang kasebut.
  13. +2
    27 Juli 2018 19:25
    Kutipan: AK64
    Gusti...
    Aku maca iki lan ngelingi masa kanak-kanak: esuk pionir, sekolah, kanca sekelas ...
    Malah kesandhung rada

    Aku isih ngelingi jeneng skuad pionir kita: "dijenengi Leni Golikov", link kapindho lan divisi: "Kita lair kanggo nggawe dongeng kayektenan" (sanajan ing baris pimpinan tansah bisik-bisik marang kita apa ngomong) . Saiki aku nelpon maneh karo kanca-kanca kelas, kelingan jaman cilik.
    Seneng wektu ing taun sekolah, banjur kita wanted kanggo tuwuh langsung
  14. +2
    27 Juli 2018 19:44
    Salah sijine kekurangan sing fatal yaiku ngremehake mungsuh lan ngira-ngira pasukane dhewe.
    Sanajan sacara resmi kita nyiapake perang kasebut kanthi sengaja (armada sing padha kudu rampung ing taun 1905 - limang "Borodino", "Pearl A" dibangun kanthi tepat kanggo transfer menyang Timur Jauh), nanging kasunyatane dadi mungsuh, ora kaya Eurasia colossus, mutusaké piyambak, nalika iku luwih duwe bathi kanggo miwiti perang, padha ngremehake kepinginan Jepang lan overestimated kabisan.
    Lan yen kita nimbang yen kita padha smashed dening kapal Inggris lan mortir Jerman (bisnis, boten pribadi) mung ping pingan dening karsane Jepang kanggo menang sabenere ing perang cepet, iku dadi cetha yen akeh "kanca" Russian duwe stigma ing. mriem. Perang sing terus-terusan bakal nyebabake kekalahan Jepang utawa mlebu sekutu bayangane. Lan iki global. Mulane kabeh wong lunga menyang perdamaian Portsmouth sing ambigu banget, sing luwih akeh dibutuhake Jepang tinimbang Rusia.
    1. +3
      27 Juli 2018 19:52
      Kutipan: Rurikovich
      Perang sing terus-terusan bakal nyebabake kekalahan Jepang utawa mlebu sekutu bayangane.

      Pernyataan sing kontroversial banget. Yen Jepang gabung, kabeh wong bakal nyamar yen ora ana hubungane. Perang karo Rusia ora bisa dadi "menang cilik", mulane, siji kudu pas, lan mbuwang dhuwit kanggo perang uga. Ing wektu iku, mung Inggris Raya sing bisa nindakake iki (Jerman ora butuh iki, Prancis minangka sekutu kita, Amerika ora bakal langsung konflik karo Eropa, sapa maneh sing isih ana - Italia karo Turki?), nanging Jerman, kang ing perang gedhe, erotically breathed menyang gulu, kang Inggris nglampahi, lan Jerman, minangka netral, terus kanggo entuk dhuwit ing perdagangan senjata ing loro arah, iku kaya mencet jackpot ing lotre .... Kajaba iku, kemungkinan kerugian Inggris, sing bisa nyuda tingkat pamisahan ing balapan senjata ing segara. Akibaté, amarga kontradiksi lan kahanan politik ing donya, kanthi kemungkinan sing dhuwur, ora ana sing bakal cocog karo militer kanggo Jepang, sanajan ancaman intervensi Inggris pancen ana - nanging luwih minangka ancaman, dudu jaminan. .
      1. 0
        27 Juli 2018 20:25
        Artem, aja lali babagan partisipasi ora langsung. Kekaisaran cilik-Inggris bisa uga wiwit nulungi sumber daya. Lan siji bab kanggo perang layaran ing komunikasi karo armada, liyane tanpa iku. Sawise kabeh, Jepang duwe segara. Lan amarga kapentingan Saxon ora bisa didhelikake maneh ing apa wae, mula sajrone perang sing dawa, nalika anak didik sampeyan, sing tangane sampeyan gelut, ngalami kesulitan materi, kali sumber daya sing ora dikarepke dikirim liwat segara bisa uga ditarik. koyo kui. Maksudku wong Inggris. Kabeh padha, sayang banget kanggo ninggalake proyek sing diinvestasikan ... Nanging kabeh argumen kasebut hipotetis.
        Mulane, ing wektu iku prajanjèn perdamaian pranyata migunani kanggo pihak sing menang, lan Yapps ketoke wis menang ing poin, lan ora perlu padhang. Dadi Jepang salah siji langkah adoh saka draining, utawa Rusia bakal. kudu ora sakbenere bokong kepala karo sekutu bayangan Jepang, nanging bener nolak tekanan Inggris.
        Nanging dumadakan ana revolusi ing '05. A priori, negara kudu, sebaliknya, nyawiji lan menang perang, utamane amarga akeh wong sing wis tiwas. Lan ing kene iku kosok baline. Iki tegese ana wong sing pengin Rusia ora nerusake perang. Ing mangsa perang, revolusi ana kudu padha karo khianat. Ora ana perang - rapat umum sing dikarepake.
        Amarga kuping Inggris cetha nempel ing kabeh acara REV. Mulane Jêpan ora digabung, nanging mèlu gawe prajangjian tentrem. Supaya ora glowing... nglirik
        Artem, iku ora kanggo kula kanggo pitutur marang kowe bab sajarah alternatif hi
  15. +1
    27 Juli 2018 22:43
    Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?

    Entri pambuka! Aku ndhukung! :)

    Kayane kalah ing perang iki arang banget kanggo RI. Sauntara kuwi, wiwit taun 1812, Republik Ingushetia, umume, ora menang perang siji, nganti mati ing taun 1917. Malah ing ngendi militer katon menang, puncak isih bocor perjanjian pasca perang.

    Iku malah menarik apa jenis alesan mirunggan kanggo asor ing perang tartamtu sampeyan bakal bisa kanggo kurban. :)
    1. 0
      30 Juli 2018 20:44
      Kutipan saka: Saxahorse
      Sauntara kuwi, wiwit taun 1812, Republik Ingushetia, umume, ora menang perang siji, nganti mati ing taun 1917.

      Lha, kuwi mung omong kosong, nuwun sewu. Yen sampeyan miwiti saka abad kaping 20 - banjur perang Rusia-Cina 1900, penaklukan Turkestan - padha ketoke ora pitutur marang kowe apa-apa, lan mulane - "ayo, pamit."
      1. 0
        30 Juli 2018 22:20
        Sampeyan isih ngelingi kampanye Khiva lan perang gedhe liyane kanthi partisipasi sawetara ewu prajurit lan siji meriam. ngguyu
        1. +2
          31 Juli 2018 02:02
          Apa, Pak Yulim? Kaping pisanan, kita ngomong babagan kekurangan kamenangan senjata Rusia, saiki - kaya kamenangan cilik lan kaya ora dianggep? Inggih, inggih ... apa maneh sing bisa kita pikirake?

          Kanggo referensi - maca, contone, babagan perang Rusia-Turki taun 1877-78, babagan perang Kaukasia, babagan perang karo Turki ing Danube lan ing Transcaucasia ing 1853-56. Aku wis meneng babagan Rusia-Turki sadurunge, babagan Rusia-Iran lan babagan penindasan rong pambrontakan Polandia (sing dadi perang lengkap).

          Umumé - pindhah, sinau sajarah tentara Rusia lan dalan saka kamenangan, nanging saiki - "pamit."
          1. 0
            31 Juli 2018 23:10
            Apa kita ngomong babagan perang utawa ngrembug gelut tavern? Yen saperangan batalyon uga cukup kanggo ngalahake Jepang, artikel kasebut ora kudu ditulis. Lan kabeh perang karo Turki ing 1828 lan 1853 lan 1878 kasil digabung karo Republik Ingushetia.
            Apa sampeyan duwe gagasan liyane?
            1. +1
              1 Agustus 2018 08:40
              kabeh perang karo Turki lan 1828 lan 1878, Republik Ingushetia kasil gabung.

              Apa bisa luwih rinci babagan apa saluran kasebut?
              Mung ing kasunyatan sing aku manggon, minangka akibat saka perang 1828-29, miturut tentrem Adrianople, pesisir wétan Segara Ireng karo kutha kaya Anapa liwati kanggo kita. Kok aku fokus iki...aku nang kono sewulan. Aku pitutur marang kowe persis - Rusia.
              Kita pancene kalah ing Perang Krimea, nanging mesthi ora kanggo wong Turki.
              Kanggo perang 1877-78, sampeyan mesthi njupuk manifesto Abdul-Hamid kanthi harfiah :)))
              Iku nyenengake kanggo ayang-ayangane Gusti Allah kanggo menehi tentrem kanggo Rusia. Wong-wong sing setya ngerti manawa para penyembah ikon sing dikutuk iku mbalela, ora gelem mbayar upeti, ngangkat senjata lan nglawan panguwasa wong sing setya, bersenjata karo trik jahat ing jaman saiki. Puji syukur konjuk dhumateng Gusti. Bebener wis menang. Panguwasa kita sing welas asih lan menang wektu iki, mung siji, metu saka perjuangan minangka pemenang asu sing ora setya. Kanthi kabecikan lan welas asih sing luar biasa, dheweke sarujuk menehi katentreman marang asu sing najis, sing dijaluk kanthi andhap asor. Saiki, wong-wong sing percaya, jagad iki bakal dikuasai maneh saka Istanbul. Kakang panguwasa Rusia kudu enggal-enggal katon karo rombongan gedhe ing Istanbul lan ing bledug lan awu, ing ngarepe jagad kabeh, kanggo njaluk pangapura lan nggawa tobat. Ing wektu sing padha, upeti sing biasa kanggo dheweke kudu dibayar, sawise iku panguwasa wong sing setya, kanthi welas asih lan kasabaran sing ora bisa ditemtokake, bakal maneh ngonfirmasi panguwasa Rusia ing jabatane minangka gubernur vassal negarane. . Nanging kanggo nyingkiri kamungkinan kraman lan perlawanan anyar, sultan, ing kapasitas minangka panguwasa paling dhuwur ing tanah, dhawuh supaya 50 wong Rusia ditinggal dadi sandera ing provinsi Bulgaria. Liyane saka asu ora setya bisa bali menyang tanah air, nanging mung sawise padha liwat ing reverence paling jero liwat Istanbul utawa cedhak.
              1. 0
                1 Agustus 2018 21:57
                Quote: pelaut senior
                Mung ing kasunyatan sing aku manggon, minangka akibat saka perang 1828-29, miturut tentrem Adrianople, pesisir wétan Segara Ireng karo kutha kaya Anapa liwati kanggo kita.

                Anapa dijupuk lan Varna diwenehi bali. Moldova, Romania, Kars - padha ora gelem, padha bali menyang Turki. Zashib kamenangan .. Apa, ing kasus kaya mengkono, bisa dianggep saluran?
                1. +1
                  2 Agustus 2018 09:50
                  Ngapunten, nanging sadurunge perang kita wis Varna, Moldova lan Kars?
                  Sing, carane sampeyan bisa ilang soko sing ora ana?
                  Lan apa sing bakal dadi kamenangan kanggo sampeyan? Njupuk Selat? Pendhudhukan London?
                  Kanggo Romania, negara kanthi jeneng iki muncul ing taun 1859 ...
                  ing materi singkat.
                  1. 0
                    2 Agustus 2018 22:04
                    Quote: pelaut senior
                    Ngapunten, nanging sadurunge perang kita duwe Varna, Moldova lan Kars?

                    Yagene banjur padha lay mudhun prajurit, dijupuk dening badai, nelukake wong? Lan Varna lan Kars lan Moldova lan Wallachia (ya, iki mung setengah saka Romania). Kanggo langsung bali Turki bali, ing janji murky.

                    Iki aku nulis babagan. Bener menang perang, kaya ing Peter utawa Catherine, karo squeezing saka Polandia, Finlandia, Crimea padha, ora bisa ditemokaké maneh ing Republik Ingushetia ing abad ka-19. Kekaisaran bosok rusak.
                    1. 0
                      3 Agustus 2018 09:45
                      Lan kenapa sampeyan ora wareg karo squeezing pesisir kulon Segara Ireng lan Kaukasus? Wilayah sing gedhe banget, kanthi ukuran lan sumber daya. Ya, lan Polandia, nyatane, dicaplok luwih saka 1812, miturut Nikolai Pavlovich. Sadurungé ana kawicaksanan ngambung priyayi ing ... ya ing ngendi-endi ngambung, dubur ana ing endi-endi.
                      1. 0
                        3 Agustus 2018 22:28
                        Aku ngelingake sampeyan manawa sebagian besar Kaukasus dicelupake sadurunge taun 1812. Contone, gubernur Kaukasia diadegake ing taun 1785, lan Georgia dicaplok ing taun 1800. Luwih, utamane "perang India" lan operasi kontra-gerilya.
                    2. +1
                      3 Agustus 2018 19:55
                      Kutipan saka: Saxahorse
                      Bener menang perang, kaya ing Peter utawa Catherine, karo squeezing saka Polandia, Finlandia, Crimea padha, ora bisa ditemokaké maneh ing Republik Ingushetia ing abad ka-19. Kekaisaran bosok rusak.

                      Miturut pendapatku, paling ora TELU sukses geopolitik raksasa - akuisisi Kaukasus, Turkestan lan Timur Jauh - wis cukup. Utawa sampeyan perlu kanggo Kaukasus - pendhudhukan Asia Minor lan Irak, kanggo Turkestan - nyekel Afghanistan lan Iran, lan ing Timur Jauh - kabeh China karo Jepang ing wangun protektorat Rusia?
                      1. 0
                        3 Agustus 2018 22:37
                        Akuisisi Kaukasus kedadeyan ing abad kaping 18, rampung kanthi aneksasi Georgia ing taun 1800. Banjur sawetara "perang India", suku-suku sing mbrontak dipateni. Aku ngandika bab Turkestan, mungsuh iku ridiculously unequal, conquered dening pasukan saka batalyon kapisah. Lan ing Timur Jauh, umume, siji wong nindakake kabeh .. yen ora kanggo shish Muravyov-Amur, kekaisaran bakal entuk apa-apa ing kana ..

                        Lan ing tangan liyane, kita bisa ngelingi bola-bali ditaklukaké lan saben wektu bali wilayah Moldova, Romania, Bulgaria .. Mung nyumbang kanggo Amerika dening wilayah buta ing Alaska lan Amerika Kulon .. Tsar kita nguripake perang dadi hiburan olahraga. Manawi lêrêsakên prajurit satêngah yuta, lajêng badhe ngêdalakên tanahipun, manawi kalêbêtakên malih, lajêng kapasrahakên malih. Malah ing RYAV ana akeh kesempatan kanggo nggambar, ninggalake Manchuria lan Liaodong. Ora .. biasane bocor. Tsars-nihilis, kaya-kaya ora mrentah negarane, dheweke main.
  16. +1
    27 Juli 2018 23:37
    Kutipan: Rurikovich
    Nanging dumadakan ana revolusi ing '05. A priori, negara kudu, sebaliknya, nyawiji lan menang perang, utamane amarga akeh wong sing wis tiwas. Lan ing kene iku kosok baline. Iki tegese ana wong sing pengin Rusia ora nerusake perang. Ing mangsa perang, revolusi ana kudu padha karo khianat. Ora ana perang - rapat umum sing dikarepake. hi

    Aku kepingin weruh - uga, wong ora bakal mbrontak, padha "rally" ngubengi dhampar, lan apa. Perang bakal nyeret sawetara sasi maneh. Jepang bakal matèni sawetara liyane pasukan Ortodoks .. Banjur apa? Apa bathi sing bakal ditampa dening wong-wong sing padha rally? Ora perusahaan bezobrazovskaya, ora maling-kontraktor, nanging mayoritas absolut saka populasi: petani lan buruh?
    Ing panemuku, perang kasebut kalah amarga ora ana sing weruh keuntungan saka kamenangan. Dheweke ora menarik. Kosok baline, yen ana kedadeyan sakteruse, mesthi ana akibat sing tragis. Kaping pisanan, dheweke ora bakal melu pangembangan Timur Jauh Rusia, digawa lunga kanthi ngompa sumber daya saka Manchuria. Lan Kereta Api Trans-Siberia ora rampung, amarga ora perlu.. Kapindho, kekalahan sing ngisin-isini sing nyebabake pimpinan puncak akeh owah-owahan ing pembangunan militer. Lan sampeyan ndeleng tentara Rusia kanggo WWI Kuropatkin lan Alekseev mesthi wis disiapake ..
    1. +2
      29 Juli 2018 10:22
      Jepang bakal matèni sawetara liyane pasukan Ortodoks .. Banjur apa? Apa bathi sing bakal ditampa dening wong-wong sing padha rally? Ora perusahaan bezobrazovskaya, ora maling-kontraktor, nanging mayoritas absolut saka populasi: petani lan buruh?

      Sampeyan uga percaya solidaritas internasional buruh, ta?

      Kekalahan Jepang ing perang bakal tegese ora ana ancaman kanggo Rusia lan banjur USSR (uga China) ing Timur Jauh: agresor bakal tenang sapisan lan kanggo kabeh.
    2. +1
      30 Juli 2018 20:46
      Quote: Sultanbek
      Perang bakal nyeret sawetara sasi maneh. Jepang bakal matèni sawetara liyane pasukan Ortodoks .. Banjur apa?

      Banjur - jagad sing menang (amarga ora ana cara kanggo nyabrang selat amarga Tsushima). Wong Jepang pancen ana ing sikil sing pungkasan, mula, nanging kita mung nglumpukake kekuwatan ...
      1. 0
        31 Juli 2018 18:09
        [/ kutipan] Mikhail Matyugin (Mikhail) Wingi, 20:46 ↑
        Banjur - jagad sing menang (amarga ora ana cara kanggo nyabrang selat amarga Tsushima). Wong Jepang umume ana ing sikil pungkasan, mula, nanging kita mung nglumpukake kekuwatan ... [kutipan]

        Lan apa sing diwenehake donya "menang" iki marang populasi Kekaisaran? Mangga rincian.
        "Kekuwatan akumulasi", sampeyan ngomong? Lan titik kasebut, yen dheweke ora bisa nindakake apa-apa sing migunani kanggo iki. Kabeh kamenangan sing ana ing pikirane: mundhut armada, ambruk Port Arthur, pelabuhan Dalniy sing nembe rampung minangka hadiah kanggo mikado Jepang.
        1. 0
          31 Juli 2018 19:28
          Quote: Sultanbek
          Lan apa sing diwenehake donya "menang" iki marang populasi Kekaisaran? Mangga rincian

          Ek, sampeyan nolak ... Banjur sampeyan kudu miwiti kanthi umum kanthi topik sing umume kabeh perang diwenehake marang wong-wong biasa ing Kekaisaran Rusia lan malah ing karajan Moskow, uga ing USSR lan Rusia modern .. ..



          Quote: Sultanbek
          Lan titik kasebut, yen dheweke ora bisa nindakake apa-apa sing migunani kanggo iki. Kabeh kamenangan sing ana ing pikiran: mundhut armada, ambruk Port Arthur, pelabuhan Dalniy sing nembe rampung minangka hadiah kanggo mikado Jepang.

          Njupuk Port Arthur, Jepang wisuh karo getih, ora kaya kita + tenan ing lemah kita wis ngluwihi perang cukup ing pungkasan. Kene, kanggo kamenangan, mundhut saka Tsushima iku fatal, nanging kanggo kesimpulan saka tentrem pantes - ora.
  17. +1
    28 Juli 2018 17:46
    Kutipan saka: Saxahorse
    Kepiye carane negara pulo cilik bisa ngalahake kekaisaran sing gedhe lan kuat sadurunge?

    Entri pambuka! Aku ndhukung! :)

    Kayane kalah ing perang iki arang banget kanggo RI. Sauntara kuwi, wiwit taun 1812, Republik Ingushetia, umume, ora menang perang siji, nganti mati ing taun 1917. Malah ing ngendi militer katon menang, puncak isih bocor perjanjian pasca perang.

    Iku malah menarik apa jenis alesan mirunggan kanggo asor ing perang tartamtu sampeyan bakal bisa kanggo kurban. :)

    Aku kudu sekolah..
    Lan pedhot..
    Dadi .. lan entuk isin ..
  18. 0
    29 Juli 2018 20:16
    Kutipan: AK64
    Jepang bakal matèni sawetara liyane pasukan Ortodoks .. Banjur apa? Apa bathi sing bakal ditampa dening wong-wong sing padha rally? Ora perusahaan bezobrazovskaya, ora maling-kontraktor, nanging mayoritas absolut saka populasi: petani lan buruh?

    Sampeyan uga percaya solidaritas internasional buruh, ta?

    Kekalahan Jepang ing perang bakal tegese ora ana ancaman kanggo Rusia lan banjur USSR (uga China) ing Timur Jauh: agresor bakal tenang sapisan lan kanggo kabeh.

    "Paling kamungkinan" lan "bakal" ora count. Nyatane, kekalahan militer Rusia mimpin dheweke kanggo rekonsiliasi karo Jepang. Ing Perang Dunia I, dheweke dadi sekutu. Iku. ancaman wis diangkat. Kanggo China, asil perang ora mutusake apa-apa. Apa prabédan kanggo wong-wong mau sing pepadhamu bakal ngrampok - lor utawa wétan?
    Nanging kirimanku babagan liya: kamenangan ing perang ora menehi apa-apa marang akeh populasi Republik Ingushetia. A bunder sempit courtiers lan sing cedhak karo pengadilan ora count. Mulane, ora ana semangat militer tartamtu ing negara kasebut.
    1. 0
      29 Juli 2018 21:12
      "Paling kamungkinan" lan "bakal" ora count.

      Oh ya - wong kaya sampeyan ora diitung

      Nyatane, kekalahan militer Rusia mimpin dheweke kanggo rekonsiliasi karo Jepang. Ing Perang Dunia I, dheweke dadi sekutu.

      Ora bener: ing Perang Dunia I, loro negara kasebut minangka sekutu Inggris, lan ora liya. (Apamaneh, Inggris kasil mbuwang Rusia --- mateni loro manuk nganggo watu siji)

      Iku. ancaman wis diangkat.

      Bebener? Ing Hassan lan ing Khalkin Gol padha perang karo Etni, ketoke?

      Umumé, aku ora kasengsem ngomong karo sampeyan
    2. 0
      31 Juli 2018 11:47
      Quote: Sultanbek
      Nanging kirimanku babagan liya: kamenangan ing perang ora menehi apa-apa marang akeh populasi Republik Ingushetia. A bunder sempit courtiers lan sing cedhak karo pengadilan ora count. Mulane, ora ana semangat militer tartamtu ing negara kasebut.

      Panemu sampeyan mesthi duwe hak. Mung saiki kita ora kudu lali yen Jepang sing nyerang Rusia lan ngupayakake tujuan khusus sing padha kanggo nyedhiyakake wilayah sing dadi kagungane Rusia. Yen perang dadi luwih sukses kanggo wong-wong mau, isih ora dingerteni wilayah apa sing bakal diwenehake marang dheweke miturut perjanjian perdamaian.
  19. 0
    29 Juli 2018 21:56
    Kutipan: AK64
    ] Bener? Ing Hassan lan ing Khalkin Gol padha perang karo Etni, ketoke?

    Umumé, aku ora kasengsem ngomong karo sampeyan


    Ing Khasan lan Khalkhin Gol, USSR nglawan Jepang, dudu Republik Ingushetia, nanging iki minangka lagu liyane. Sawisé taun 1905, Républik Ingushetia ora ana tawuran karo Jepang, nanging perjanjian rahasia dirampungaké babagan divisi China. Lan ing Perang Donya I, Jepang mbela dudu kepentingan Inggris, nanging duweke dhewe, mula kanthi nyekel Qingdao, perang rampung kanggo dheweke. Kaisar Rusia sing mimpin pasukane kanggo nyembelih kanggo silihan manca.

    Aku ora njaluk interlocutors, temenan aku ora bakal enrich dhewe karo kawruh saka komunikasi kuwi - sampeyan dhewe ora cukup, nanging ana luwih saka cukup ambisi lan narcissism.
    1. 0
      31 Juli 2018 11:50
      Quote: Sultanbek
      Kaisar Rusia sing mimpin pasukane kanggo nyembelih kanggo silihan manca.

      Rusia mbantu Sekutu nglakokaké perang pertahanan nglawan agresi Blok Tengah. Ngirim korps menyang Front Kulon dibenerake, amarga nalika ana ing kana, Jerman ora bisa ngarahake kabeh kekuwatan militer marang Rusia. Dadi cukup wajar.
  20. 0
    4 Agustus 2018 11:45
    Kuda Saksa,
    Ing cendhak - omong kosong.
    Kasunyatane yaiku yen Circassians ora ngerti yen Kaukasus dicaplok ing Rusia. Malah, papan sing dakdunungi saiki didegake ing taun 1855 minangka benteng kanggo nglawan wong-wong ing dataran tinggi.
    Pertempuran keras kepala sing ditindakake dening 200 ewu tentara Kaukasia meh ora bisa diarani "tumindak kontra-partisan."
    Lan nalika kita nandhang setengah yuta kerugian ing perang karo Turki? Malah ing perang banget getih 1877-78, miturut prakiraan sing paling wani, kerugian kita ing tiwas, mati saka tatu lan tatu meh ora ngluwihi 80 wong, sing mesthi akeh, nanging mesthi ora setengah yuta.
    Kajaba iku, miturut logika sampeyan, kudu dingerteni manawa koalisi Anglo-Prancis-Sardinia bocor ing Perang Wétan :)))
    amarga rencana kanggo misahake Crimea, Kaukasus, Finlandia lan negara Baltik saka Rusia, nanging rampung ... ing zilch. Ing kasunyatan, padha ora manggoni kabeh Crimea.
  21. 0
    9 September 2018 15:57
    Perang iki diaktifake liwat tsar, utamane babagan masalah konsesi alas ing wilayah kasebut dening oligarki Kakaisaran Rusia, sing, nalisir saka akal sehat lan patriotisme, pengin entuk "jarahan", mesthine, tanpa njupuk menyang akun. Staf Umum Rusia, sing dikenal ing Inggris Raya, sing menehi subsidi perang iki menyang Jepang liwat sistem perbankan AS. Lan tsar, sing ing wektu iku nembak manuk gagak, intensely whispered babagan "macaques, kang ing sasi, prajurit Rusia wani liyane dadi sungu wedhus gembel!" (Dheweke elinga Grachev, sing janji kanggo ngalahake Chechnya karo siji udhara. resimen)
    1. 0
      9 September 2018 19:37
      Iku menarik kanggo ngerti, ing basis saka kang ditanggepi kuwi enchanting ... mratelakake panemume.
  22. -1
    23 September 2018 11:46
    sing negara pulo cilik babar blas ngalahake kekaisaran ageng lan kuat sadurunge?

    Kita dikalahake ing Timur Jauh. YaI ora ngalahaké Républik Ingushetia, nanging ndadèkaké rerangkening kekalahan, meksa katentreman kang ora becik bisa rampung. Republik Ingushetia ora dikalahake, teater operasi adoh saka Republik Ingushetia Eropa, lan akeh sing maca babagan iki mung ing koran.
    Perang Krimea / Timur minangka perang ing macem-macem bioskop operasi, saka Baltik lan Segara Putih nganti Timur Jauh. Segara Azov (perdagangan) lan, uga, nyerahake Anapa sing ngisin-isini , nyekel Kinburn nganggo baterei lapis baja, nanging kanthi kamenangan ing Kaukasus (Kars) .. Kemunduran ing logistik lan persenjataan / sistem ayo aku ngerti.
    Ing REV, masalah padha, logistik, topi, sistem, senjata, sikap dhewe.
    Perusahaan sing padha, nanging ora ana kekaisaran sing kalah. mundhut perusahaan. Akibat serius.
    Kalah kaya ngono malah dibutuhake (sayang yen sumber daya lan urip dilebokake) Guru Anglo-Perancis ngajari apa sing kedadeyan yen sampeyan nglawan koalisi. Guru Jepang -- yen sampeyan duwe masalah serius ing pirang-pirang aspek.
    1. 0
      23 September 2018 21:09
      Ing tangan siji, ya. Jepang wis nggunakake sumber daya, lan Rusia durung ngumumake mobilisasi sing tepat. Nanging iki mung ing kawitan marketing. Nyatane, cadangan militèr Kakaisaran Rusia uga wis entek. Armada wis dirusak. EMNIP Rediger nulis yen sawise kekalahan ing REV, tentara kasebut sejatine ora siap tempur lan ora bisa mbela negarane yen ana ancaman militer, mula mung ngebotake rakyat kanthi sia-sia. Kajaba iku, ing pungkasan perang, kerusuhan wiwit ing Rusia tengah ... Terusan saka permusuhan mung bakal mimpin kanggo worsening saka kahanan.
      Perusahaan Crimean luwih elek. Ékonomi Inggris lan Prancis mung tuwuh nalika perang, nanging ekonomi Rusia wis ana ing jurang jurang. Apa sing ditindakake sekutu ing Kinburn, bisa ditindakake kanthi gampang ing ngendi wae, sanajan ing St. Lan ora ana sing bisa nglawan.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"