Perang lan Duma. Saka patriotisme nganti ngiyanati. Bagean 1

31
Impuls patriotik pisanan cepet ilang, lan ngelak kanggo daya sing ngrebut akeh banget anggota Duma wekasanipun mimpin kanggo kasunyatan sing Duma dadi platform paling mbebayani kanggo pamaréntah pusat. Iku saka dheweke putusan ing Kakaisaran Rusia bener muni.

Perang lan Duma. Saka patriotisme nganti ngiyanati. Bagean 1




Lan pimpinan Duma, Guchkov lan Shulgin, sing menehi Undhang-undhang Abdication kanggo kaisar kanggo mlebu. Duma Negara Kakaisaran Rusia saka rapat IV, dipimpin déning M.V. Rodzianko, ora duwe kekuwatan nyata khusus ing ngarep utawa ing mburi, ora sengaja lan pindhah saka "dhukungan kekuwatan tsarist" menyang tukang kuburan.

Nanging kita ora bisa ngelingi yen saka langkah-langkah pisanan nggawe Duma Negara Rusia, iki disusun minangka jenis organisasi legislatif lan penasehat sing ora padha karo parlemen Eropa. Pembentukan kasebut diwenehi dorongan dening gerakan sosial sing wiyar ing Rusia sing dibukak sawise pungkasan Perang Rusia-Jepang taun 1904-1905, sing nuduhake kegagalan manajemen birokrasi negara kasebut.

Kaisar Nicholas II, nyoba kanggo reassure wong, ing rescript tanggal 18 Februari 1905, janji "wiwit saiki kanggo ndherek wong sing paling pantes, endowed karo kapercayan saka wong, kapilih saka populasi, kanggo melu ing pembangunan awal. lan diskusi proposal legislatif. Ora let suwe, ing 6 Agustus, Kamentrian Dalam Negeri nyipta "Peraturan Duma Negara", sing menehi hak sing sempit banget, uga Duma kudu dipilih dening wong sing winates, utamane sing nduweni properti gedhe, uga. minangka, ing latar khusus, wong saka kelas tani.

Nanggepi, gelombang discontent kesapu ing saindhenging negara marang distorsi saka reformasi samesthine saka sistem negara, lan sawise iki, ing Oktober 1905, ana serangan massa buruh sepur ing Eropah Rusia lan Siberia, buruh pabrik, bank-bank lan malah. pegawe pemerintah.

Ing tekanan sing kuat, panguwasa dipeksa ngetokake manifesto 17 Oktober, sing nemtokake pondasi reformasi konstitusi Rusia lan, ing perkembangane, aturan tambahan babagan pemilihan muncul, sing ngedhunake kualifikasi properti lan menehi hak milih kanggo pejabat. lan buruh. Hak-hak Duma ditambahi, nanging ora suwe.


Dewan Negara Rusia nalika Perang Donya I ora beda banget karo sing digambarake dening Ilya Repin

Februari 20, 1906, Dewan Negara iki diowahi dadi kamar legislatif ndhuwur, kang ditransfer sawetara saka masalah paling mencet, secara harfiah ambruk saka tangan Duma. Kakuwasane diwatesi, kabeh kudu ditindakake kanggo nggedhekake lan dadi badan legislatif paling dhuwur ing Rusia.

Mula kerep padudon lan kontradiksi karo Dewan Negara, pamaréntah, malah karo kaisar dhéwé, sing didakwa diktator. Posisi kritis kasebut mesthi bisa dingerteni kanggo oposisi, sanajan moderat kaya Kadet, nanging, ing antarane liyane, nyurung penyingkiran Nicholas II saka tahta. Nanging, raja pungkasan uga di-push dening bunder paling cedhak, wiwit saka jenderal paling dhuwur lan pungkasan karo sederek cedhak.

Duma saka rapat kaping 186, "militer", nduweni karakter "flanking", ing ngendi "tengen" kanthi keras nglawan "kiwa" kanthi pusat sing moderat. Lan iki senadyan kasunyatan sing ing umum IV Duma dadi luwih reaksioner saka kabeh sadurungé: "tengen" lan nasionalis nampa 100 kursi, ing Octobrists - 107, Cadets lan Progressives - XNUMX.

Program tumindak sing digarisake dening partai sayap tengen sajrone Perang Agung bener-bener nglengkapi deklarasi resmi pemerintah. Dheweke ngupayakake tujuane "netepake impen lawas" - kanggo mbebasake Selat Segara Ireng lan Konstantinopel saka Turki, ngowahi dadi Ibukutha Katelu Kekaisaran Rusia, kanggo ngrampungake manunggal ing sangisore teken kaisar Slavia. tanah sing tau dadi bagéan saka Kievan Rus, nanging banjur "dikuwasani" dening tanggi agresif.


Parlementer urip saben dina, pisanan kabeh, rapat-rapat lan rapat-rapat tanpa wates.

Ing wektu sing padha, iku saka Duma rostrum sing umum wis luwih saka sapisan digawe kanggo ngerti sing Rusia ngadhepi tugas angel - kanggo nyegah allies saka mindhah beban utama perang menyang pundak saka prajurit Rusia, seeking partisipasi witjaksono. saka kakuwasan Entente ing operasi militèr. Kadet, sing kanthi tangan cahya saka pimpinane Pavel Miliukov njupuk peran "oposisi Yang Mulia", nalika Perang Donya nganjurake reformasi borjuis-demokratis lan pengangkatan ing konstitusi Rusia.

"Kiwa" liyane, utamane, Bolshevik sing cilik banget (mung ana pitu ing parlemen Rusia kasebut), kanthi terang-terangan njaluk nggulingake otokrasi lan perwakilan sing wiyar saka buruh lan petani ing Duma ... Nyatane, mung padha, ing dina pisanan lan Agustus 1914, ora gelem melu ing akeh demonstrasi patriotik lan ora succumb kanggo serangan saka kesatuan monarki.

Wabah Perang Donya I, sing nyebabake kebangkitan patriotik sing durung tau ana ing masyarakat Rusia, nyetujoni pihak-pihak sing nentang nganti sawetara wektu, nanging ora suwe, nganti kekalahan utama pisanan Rusia ing ngarep, lan perang sing pungkasane nyebabake perang. krisis akut ing parlemen Rusia dhewe.

Patemon "militer" pisanan Duma diselenggarakake kanthi dekrit Kaisar Nicholas II tanggal 26 Juli 1914 lan ditetepake ing pers Rusia minangka "sajarah" Bolsheviks ngumumake yen dheweke bakal nglawan petualangan berdarah sing diluncurake dening pamrentah kakuwasan Eropa lan ngusulake slogan: "Perang perang!"


Slogan-slogan Bolshevik diowahi dadi poster sing cerah

15 wakil saka Demokrat Sosial (bebarengan karo 8 Mensheviks), sing ora nemokake dhukungan ing jajaran Trudoviks, ndhukung sing "perang bakal mbukak kanggo wong Eropah sumber nyata saka panganiaya lan oppression." Kaum borjuis njaluk nyisihake perselisihan internal antarane partai politik lan pemerintah lan nyawiji ing ngadhepi bencana sing bakal teka.

Nanging euforia idyllic saka manunggalaken "kabeh wong lan kabeh" dadi, kita mbaleni, banget short-urip. Convocation IV Duma Negara, resmi kawangun ing November 15, 1912, wiwit ora duwe aturan baku karo awal perang. Ayo kita ngelingi mung sing paling penting saka rapat-rapat Duma jaman perang.

26 Juli 1914 - sesi darurat sedina darmabakti kanggo alokasi silihan perang, ing ambang banget saka wabah perang. Duma Negara wis meh lengkap kesatuan karo panguwasa. Kiwa banget ora diitung.

Sidang kaping telu yaiku tanggal 27 nganti 29 Januari 1915, tujuane kanggo ngetrapake anggaran. Paceklik cangkang bakal ana ing agenda, nanging anggaran kasebut diadopsi, lan langsung kaisar ngumumake rapat Duma ditutup.

Panyebaran parlemen menyang konfrontasi karo tsarisme durung digambarake. Sanajan ora suwe, dheweke bakal ngidini awake dhewe nganti saiki ora bisa dipikirake - saka Duma kampanye PR nyata bakal diatur nglawan owah-owahan Panglima Tertinggi.

Apa ana wonder yen sabanjure sesi kaping papat lan kaping lima saka Duma IV, sing dianakake saka 19 Juli nganti 3 September 1915 lan saka 1 nganti 16 Desember 1916, uga dibubarake sadurunge jadwal dening Nicholas II. Ing wektu sesi kaping papat, anggota Duma wis mabur menyang konfrontasi mbukak karo tsar, lan mung "perang" karo pamaréntah.

Lan pembubaran Desember 1916 mung nambah ketegangan politik umum ing Rusia sadurunge Revolusi Februari. Nanging ing 14 Februari, ing puncak acara revolusioner, kaisar ora sengaja ngumumake kelanjutan karya cabang legislatif iki lan ing 25 Februari, kaya sing ora dikarepake, nyetop ...

Sawisé iku, State Duma saka convocation IV ora ana maneh rapat-rapat resmi. Nanging, kanggo kredit saka parlemen Rusian, padha ora lungguh ing kursi kraton nyaman, lan wiwit perang padha ora disdain lelungan menyang ngarep kanggo ndeleng dhewe kahanan ing baris ngarep.

Kepala Duma M.V. ora ana sing istiméwa. Rodzianko, sing miwiti rapat Konferensi Khusus Pertahanan. Rapat khusus kasebut banjur ditambah karo komite industri militer sing kondhang, sing ora ragu-ragu kanggo narik kabeh kekuwatan lokal.


Ketua Duma Negara IV M.V. Rodzianko karo wakil (rekan ketua) lan bailiffs Duma

Kaya sing dingerteni, departemen mburi nyiapake pasokan cangkang kanggo wiwitan perang, dirancang mung nem sasi. Ide-ide blitzkrieg ora asing kanggo sapa wae ing wektu kasebut; wektu iki kayane akeh sing cukup kanggo tekan Berlin.

Nanging sawise sawetara perang gedhe, cangkang entek. Batch anyar digawe kanthi jumlah sing ora cukup. Atusan prajurit Rusia tiwas ing parit ing ngisor udan es saka cangkang Jerman sing ditembak saka meriam abot, lan mung bisa nanggapi kanthi geni langka saka artileri entheng.

Ing Rapat Khusus ing mangsa panas 1915, Departemen Artileri nyatakake yen ora mungkin kanggo nambah produksi cangkang amarga ora ana mesin kanggo nggawe pipa. Delegasi saka Duma Papat njupuk prakara ing tangan dhewe. Dheweke ngubengi negara lan nemokake ewu mesin sing cocog kanggo produksi, tekstil sing diadaptasi lan pabrik liyane kanggo pesenan militer ... Malah nemokake siji setengah yuta tabung remot gaya lawas ing arsenal Petrograd, sing gampang diadaptasi kanggo produksi proyektil. .



Tentara Rusia perang ora mung tanpa gegaman, nanging diudani lan tanpa alas kaki. Duma kudu ngatasi masalah prosaic kaya pasokan sepatu bot. M.V. Rodzianko ngajokaken nglibatno zemstvos lan organisasi umum ing karya lan convening kongres ketua dewan zemstvo provinsi. Nanging pamrentah nganggep iki minangka upaya kanggo nggabungake pasukan revolusioner. Lan padha weruh bener!

"Miturut informasi intelijen, kanthi topeng kongres kanggo kabutuhan tentara, dheweke bakal ngrembug babagan kahanan politik ing negara kasebut lan njaluk konstitusi," ujare M.V. Rodzianko, Menteri Dalam Negeri Maklakov. Reaksi saka parlemen ora jelas. "Sanajan ing prakara sing prasaja, pamrentah nggawe wicara ing roda deputi. Tumindak Kabinet Menteri kaya sabotase sing jelas lan malah ngiyanati," tulis Kadet Rech (edisi tanggal 15 Maret 1917). Dadi, misale jek Duma wis nggawe pilihan revolusioner.

Ending dadi...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    Juli 27 2018
    Matur nuwun sanget dumateng para Penulis artikelipun, kula tunggu kelanjutane!!!!!
    Aku wis suwe ngerti yen Guchkov nulis buku "The Conspiracy Against Nicholas: How We Got Rid of the Tsar... Dheweke ndhelikake dendam pribadi marang Tsar. Ketoke, aku bangga lan seneng babagan iki kabeh uripku! ....Ana uga buku dening Mikhail Rodzianko DUMA AGAINST NICHOLAY 2. Apa sing dikarepake kanggo nggantung kita. Nanging, Kerensky uga ninggalake kenangan babagan topik iki.
    1. 0
      Juli 31 2018
      Matur nuwun, Dmitry! Ana obrolan khusus babagan kapribaden. Kita kene luwih akeh babagan anggota Duma lan Duma ing umum - konseptual ... supaya bisa ngomong.
  2. + 10
    Juli 27 2018
    Luwih akeh sing dicethakaké babagan KARAJAAN RUSIA lan babagan Romanov, luwih yakin manawa ana sing ora bisa dihindari saka abdication lan owah-owahan kekuwatan.
    Lan kanggo kita kabeh babagan kekuwatan ala lan babagan BOSHEVICS sing luwih ala.
    Liberal wis nuduhake apa sing bisa ditindakake. Padha nangkep Tsar lan kurang saka wolung sasi numpes aparat negara saka EMPIRE RUSSIAN lan nyiapake RUSSIA kanggo dismemberment.
    Iku BOLSHEVIKS sing kudu mulihake negara manunggal, karo resistance nepsu saka loro sauntara lan interventionists lan nasionalis, lan banjur mulihake apa wis numpes.
    1. +5
      Juli 27 2018
      "Kabeh taun kritis iki, Romanov, sing bisa dadi dhukungan paling kuat kanggo tahta, ora pantes kanggo judhul utawa tradhisi kulawarga. Akeh banget saka kita, wong Romanov, sing terjebak ing jagad egois...."" tembung iki ditulis dening Grand Duchess Olga Alexandrovna Romanova-Kulikovskaya (adhine Tsar) ing pengasingan ing Kanada sadurunge dheweke mati.
    2. +1
      Juli 31 2018
      Sing paling nyentuh yaiku pernyataan kaya: "Bolsheviks wis ngrebut kekuwatan ing Soviet Petrograd ing wulan Maret," lan kanthi mangkono, ujare, nyiapake lemah kanggo nggulingake Tsar. Yen mung Ilyich bakal ngucapake matur nuwun kanggo pujian kasebut, nanging ing wektu sing padha dheweke bakal ngece - kenapa ora langsung njupuk Istana Musim Dingin?
  3. +1
    Juli 27 2018
    Impuls patriotik pisanan cepet ilang,

    A ngapusi - nganti pungkasan banget Duma ana ing patriotik posisi, kajaba, mesthi, kanggo timbalan pengkhianat Bolshevik.
    Lan pimpinan Duma, Guchkov lan Shulgin, sing menehi Undhang-undhang Abdication kanggo kaisar kanggo mlebu.

    Sing ditindakake после carane Pemerintah Rusia dirusak ing Petrograd dening Marxis-Sosialis, lan. Dewan ngrebut kekuwatan ing ibukutha. Lan dudu Guchkov lan Shulgin lan wakil Duma sing nindakake iki.
    Lan tumindak abdication dhewe iki ngarahke ing ngreksa monarki dhewe (abdication ing sih saka putrane) lan nyoba kanggo njaga tatanan internal ing kahanan perang.
    Posisi kritis kasebut mesthi bisa dingerteni kanggo oposisi, sanajan moderat kaya Kadet, nanging, ing antarane liyane, nyurung penyingkiran Nicholas II saka tahta. Nanging, raja pungkasan uga di-push dening bunder paling cedhak, wiwit saka jenderal paling dhuwur lan pungkasan karo sederek cedhak.

    Penulis bisa menehi conto "dorongan" Kaisar supaya mundur saka jenderal lan sanak keluarga. Nganti 28 Februari, i.e. kanggo revolusi? Ora, padha ora bisa, nanging padha nulis. Iku bakal becik kanggo ndeleng telpon langsung kanggo abdication saka deputi State Duma sadurunge Februari (kajaba Bolsheviks, mesthi).
    1. +6
      Juli 27 2018
      Kutipan: Olgovich
      Penulis bisa menehi conto "dorongan" Kaisar supaya mundur saka jenderal lan sanak keluarga. Nganti 28 Februari, i.e. kanggo revolusi? Ora, padha ora bisa, nanging padha nulis ....
      Aku malah ora mangu-mangu manawa penulis duwe macem-macem conto sing beda-beda!!!!! Lan saiki, iki minangka tembung profesor monarkis hukum Romawi Nikolsky saka buku hariane, salah sawijining pimpinan "Union of the Wong Rusia"---""-Aku mikir yen raja sacara organik ora bisa dipikirake. Dheweke luwih elek tinimbang biasa-biasa wae! Dhewe, Gusti ngapura aku, pancen ora ana apa-apa..... Prakara iki jelas kanggo aku. apes raja degenerate karo karakter sing ora pati penting, cilik lan melas, bodho lan ora ngerti apa sing ditindakake, dheweke ngrusak Rusia ... " "Aku bisa nerusake, nanging --- nganti sore. ..
      1. +3
        Juli 27 2018
        Kutipan saka Reptilian
        Aku malah ora mangu sing penulis duwe akeh conto beda!!!

        Baleni maneh: dudu obrolan sing menarik, nanging conto telpon langsung menyang Kaisar kanggo nyingkirake jenderal lan sedulur sadurunge Februari.
        1. +7
          Juli 27 2018
          Yagene sampeyan, Olgovich, yen sampeyan wis sinau topik iki nganti pirang-pirang taun lan ora ana apa-apa?
          Nanging aku bakal takon sampeyan pitakonan sing padha karo akeh pitakonan babagan kepungkur, sapa sing bakal, apa sing bakal ditindakake?
          Pitakonan yaiku ----- yen sampeyan ngluhurake Republik Ingushetia lan Romanov, banjur kepriye tumindakmu sadurunge taun 1960? Apa sampeyan wis ngirim dhuwit menyang adhine Nicholas2, sing urip mlarat utawa squalor ing Toronto?
          Jawabane wis dingerteni ---- ora ngirim!!!!!! Kaya sing ditindakake raja-raja liyane, malah sing hijrah, malah sing tangi!!!!!! Sampeyan luwih seneng, lan malah saiki ---- netesake luh baya, Sing apa!
          1. +2
            Juli 27 2018
            Saliyane verbiage, sampeyan bisa mangsuli pitakon spesifik Olgovich?
            1. +1
              Juli 27 2018
              Lan aku mangsuli Olgovich nalika dheweke takon apa sing bakal daklakoni. Lan aku takon akeh pitakonan khusus liyane sing padha. Yagene kaya ngono? Aku ora mangu-mangu manawa ora ana monarki sing nangis ing kene ngirim apa-apa. Saka opo.?? Sampeyan bisa nemokake foto paling anyar saka dheweke ing Internet kanggo mesthekake. Aku maca paseksen kontemporer, lan ora situs dubious kaya Olgovich. Lan topik iki wis karo kula kanggo ~~~ setahun. Pira regane Olgovich? Lan dheweke isih durung siyap, nanging mung takon. Aku bakal nonton liyane ing wayah sore.
              1. +1
                Juli 28 2018
                Kutipan saka Reptilian
                .Aku maca kesaksian saka kontemporer, lan ora situs dubious, kaya Olgovich.Lan topik iki wis karo kula kanggo ~~~taun. Pira regane Olgovich? Mekaten ora disiapake dheweke mung takon. Aku bakal nonton liyane ing wayah sore.

                Aku ora ngerti apa-apa: Aku ora disiapake kanggo APA? Apa sampeyan ngomong babagan, persis? belay ?
          2. +2
            Juli 27 2018
            Kutipan saka Reptilian
            sing urip mlarat utawa squalor ing Toronto?

            Olga Alexandrovna ora tau urip ing mlarat lan mlarat, kanthi andhap asor - ya, siji bisa ngomong, dheweke (bebarengan karo bojone) tuku omah, nyoba mbukak rumah tangga, nanging gagal, dheweke duwe dhuwit saka adol bagean perhiasan.
            1. 0
              Juli 27 2018
              Kutipan saka Beaver1982
              ..... ngedol sawetara perhiasan.
              Para tukang perhiasan duwe persetujuan babagan carane ngedhunake rega kanggo para imigran.
              1. +1
                Juli 28 2018
                Kutipan saka Reptilian
                Para tukang perhiasan duwe persetujuan babagan carane ngedhunake rega kanggo para imigran.

                Ya bener, wong mung dirampok, dituku kanthi ora ana apa-apa.
      2. +3
        Juli 27 2018
        Kutipan saka Reptilian
        Lan saiki iki tembung saka profesor monarkis ing hukum Romawi Nikolsky

        Pira pirang-pirang rabble sing omong-omongan ing jaman sing angel, kalebu organisasi monarki, sing kudu digatekake? Iku bakal luwih apik yen dheweke sinau sastra Latin, nanging ora - iku dadi Juruwilujeng saka Fatherland, ardent, minangka aptly nyatet.
        1. +2
          Juli 27 2018
          Kutipan saka Beaver1982
          ... Aku luwih seneng sinau sastra Latin, .....
          Banjur profesor nulis: "Mesthi, yen aku pracaya marang mukjijat..... banjur aku bakal kurban kanggo kurban siji utawa loro anggota wangsa kanggo nylametake integritas lan tanah air kita. Contone, hang Alexei lan Vladimir Alexandrovich, Lamzdorf lan Witte, nglarang dening hukum para adipati agung supaya ora nyekel jabatan sing tanggung jawab... Malah yen ana sing ngarep-arep bunuh diri ---- isih ana kesempatan. !""
          1. 0
            Juli 28 2018
            Kutipan saka Reptilian
            Hang, contone, Alexei lan Vladimir Alexandrovich, Lamzdorf lan Witte,

            Nanging, profesor sastra sing ngelak getih.
            Petrograd Cheka nembak Boris Vladimirovich kanthi tembung sing ora sopan.... kanggo spionase, Aku mbaleni - profesor kudu sinau sastra.
        2. 0
          3 Oktober 2018
          Balmont ing taun 1906:

          "Raja kita Mukden, raja kita Tsushima,
          Raja kita minangka noda getih
          Bau mesiu lan kumelun
          Ing kang atine peteng.

          Raja kita buta buta,
          Pakunjaran lan pecut, yurisdiksi, eksekusi,
          Raja iku wong sing digantung, dadi setengah kurang,
          Apa sing dijanjekake, nanging ora wani menehi.

          Wonge pengecut, rasane gagap
          Nanging bakal kelakon, jam pitungan ngenteni.
          Sing wiwit mrentah - Khodynka,
          Dheweke bakal ngadeg ing scaffold."
    2. Bai
      +7
      Juli 27 2018
      Iku goroh-nganti pungkasan, Duma ana ing posisi patriotik, kajaba, mesthi, kanggo wakil pengkhianat Bolshevik.

      Ayo dadi miwiti karo iki pisanan:
      Mitos sing "Bolsheviks nggulingaké Tsar" banget clumsily dibangun. We utang katon kanggo regression post-Soviet. Mung wong sing ora duwe budaya sing bisa nyebarake goroh sing terang-terangan. Kasunyatan bilih Bolshevik nggulingake Tsar ora kasebut ing dokumen apa wae, malah sing paling palsu.

      Sabanjure.
      Amarga perang sing ora kasil, kabijakan domestik sing ora kompeten, lan utamane amarga Rasputin, ing pungkasan taun 1916, meh kabeh pasukan politik lan sosial nentang Nicholas II.

      15 pangeran agung dinasti Romanov uga dadi oposisi, mbentuk front grand-ducal.

      Tanggal 1 November 1916, Nikolai Mikhailovich ngirim layang marang Nicholas II, sing ujar: "Ora bisa dipikirake yen terus mrentah Rusia kanthi cara iki ... Apa sampeyan pracaya Alexandra Feodorovna. Iki bisa dingerteni. Nanging apa sing metu saka cangkeme yaiku asil manipulasi sing cerdas, lan dudu bebener sing nyata ... Yen sampeyan bisa ngilangi gangguan terus-terusan iki menyang kabeh urusan pasukan peteng, kebangkitan Rusia bakal langsung diwiwiti ... "
      Nanging iki mung wiwitan - pimpinan partai Octobrist M.V. Rodzianko ngelingi Grand Duchess Maria Pavlovna ing salah sawijining bengi sawise mateni Rasputin, ngajak dheweke ngobrol kanthi cepet, ngusulake kanggo ngilangi Alexandra Fedorovna minangka panyebab utama kabeh masalah: "The Grand Duchess wiwit ngomong babagan kahanan internal saiki, babagan mediocrity saka pamrentah, babagan [Menteri Dalam Negeri] Protopopov lan babagan Permaisuri. Nalika nyebut asmane, dheweke dadi saya kuwatir, nemokake pengaruh lan campur tangane ing kabeh perkara sing mbebayani, ujar manawa dheweke ngrusak negara, amarga dheweke ana ancaman kanggo Tsar lan kabeh kulawarga kraton, sing kaya ngono. kahanan ora bisa ngejarke maneh, sing kudu diganti, diilangi, dirusak
      Mesthi, iki ora bisa kedadeyan tanpa partisipasi Duma.
      Konspirasi anggota Duma Negara dibentuk ing pungkasan taun 1916, sawisé matèni Rasputin. Iki dipimpin dening Alexander Guchkov lan Mikhail Rodzianko, sing dadi pimpinan liberal sayap tengen "Blok Progresif" lan partai Octobrist (makili kapentingan pemilik tanah gedhe lan industrialis), uga tokoh saka Zemgor lan Military-Industrial. Panitia. Pemimpin kadet, Pavel Milyukov, uga melu konspirasi. Para konspirator digabung karo kanca-kancane ing Duma (Nekrasov, Tereshchenko lan liya-liyane).
      Macem-macem rencana kanggo nggulingake Nicholas II lan nyingkirake Permaisuri dibahas lan disingkirake saka kuwasane rombongan raja.
      Miturut cara, Guchkov bisa kanggo narik kawigaten komandan Front Lor, Jenderal Ruzsky, kanggo melu ing kongkalikong. Ruzsky, ing siji, narik kawigaten sawetara komandan ngarep liyane, kalebu Jendral Brusilov. Nasib konspirasi diputusake kanthi gabung karo konspirasi dening Kepala Staf Umum, Jenderal Alekseev.
      Iki kabeh kedaden sadurunge 26 Februari, mulane, wakil saka Duma lan anggota saka jenderal paling wis nyiapake abdication Nicholas II malah sadurunge wiwitan acara revolusioner.

      Mesthi, kabeh kedadeyan kanthi kawruh "sekutu"
      Duta Besar Inggris George Buchanan lan konsul lan perwira intelijen Inggris Robert Lockhart umume komunikasi aktif banget karo pimpinan Revolusi Februari ing mangsa ngarep. Ing wulan Januari, Buchanan ngrembug babagan kudeta istana ing kedutaan ing St. Petersburg karo konspirator utama Duma: Guchkov, Rodzianko lan Miliukov. Lan Lockhart ing Moskow terus-terusan ngobrol karo anggota Duma Pangeran Lvov, M. Chelnokov, V. Maklakov, A. Manuilov lan F. Kokoshkin ing topik sing negara iki liwat telenging, lan pamaréntah saiki ora kompeten.


      Nah banjur:
      Nalika Revolusi Februari dumadi lan akeh bersenjata nyapu ing lurung-lurung, para konspirator Duma nyadari yen dheweke kudu langsung nggulingake Tsar.

      Jenderal Brusilov kelingan: "Aku ... ditelpon menyang kabel langsung dening [Jenderal] Alekseev, sing ngandhani yen Pamrentahan Provisional asil ngumumake yen Nicholas II ora gelem nyulik tahta iku ngancam bakal ngganggu panyedhiya pangan lan militèr kanggo tentara (kita ora duwe apa-apa), supaya Alekseev takon kula lan kabeh komandan-in-chief kanggo telegraph tsar karo panjalukan kanggo abdication. Aku mangsuli yen, kanggo bageanku, aku nganggep langkah iki perlu lan bakal langsung ngetrapake. Rodzianko uga ngirim aku telegram urgent karo isi sing padha ... Aku mangsuli Rodzianko sing aku nepaki tugas ing tanah air lan Tsar kanggo mburi, lan banjur aku ngirim telegram kanggo Tsar sing aku takon marang kanggo ninggalake. dhampar.”

      Wekasane kabeh wis dingerteni, runtuh Rusia wis diwiwiti. Mangkono, tsar digulingake: kulawarga + Duma + jenderal + Pemerintahan Sementara - TAPI dudu BOLSHEVIKS! Iki minangka "posisi patriotik Duma nganti pungkasan."
      Kabeh rincian ana ing kene: http://allpravda.info/kto-i-kak-sverg-gosudarya-i
      mperatora-nikolaya-ii-42458.html - Situs Ukrainia, nanging malah padha ora bisa nyerang Bolsheviks senadyan kabeh privasi decommunization.
      1. +2
        Juli 27 2018
        Kutipan saka B.A.I.
        Iku kabeh kedaden sadurunge 26 Februari, mulane, wakil saka Duma lan anggota saka jenderal paling dhuwur padha nyiapake abdication saka Nicholas II malah sadurunge wiwitan acara revolusioner.

        Apa "kabeh iki"? wong bodho
        SPECIFIC (dokumenter) solusi sing disebut. "konspirasi" lan statements saka sing disebut "konspirator" babagan nggulingake Kaisar sadurunge Februari, komposisi "konspirasi", jenenge, spesifik tumindak adhedhasar keputusan kasebut sadurunge revolusi Februari lan ora obrolan babagan "konspirasi" - ing meja!
        Kalebu statements dening Alekseev, Brusilov, Ruzsky babagan nggulingake Kaisar sadurunge acara 27 Februari - saiki!
        Ngobrol kaya "kabeh wong ngerti iki" ora menarik.
        negatif
        1. Bai
          +4
          Juli 27 2018
          SPECIFIC (dokumenter) solusi sing disebut. "konspirasi" lan statements saka sing disebut

          Nuwun sewu, nanging para konspirator piye wae ora mikir yen ing 100 taun sampeyan bakal nuntut dokumen notaris kanthi teken lan segel.
          1. +1
            Juli 27 2018
            Kutipan saka B.A.I.
            Nuwun sewu, nanging para konspirator piye wae ora mikir yen ing 100 taun sampeyan bakal nuntut dokumen notaris kanthi teken lan segel.

            Nuwun sewu, CHAT sing ora ana dhasar ing topik tartamtu ora menarik. negatif
            1. Bai
              +4
              Juli 27 2018
              Apa sampeyan pancene mikir yen konspirator kudu nggawe lan ngreksa dokumen sing ngungkapake pidana (miturut hukum wektu iku), aktivitas anti-negara? Apa sampeyan nyekel wong-wong mau kanggo i.d.i.otov utawa sampeyan ngadili dhewe?
              1. +2
                Juli 27 2018
                Kutipan saka B.A.I.
                Apa sampeyan pancene mikir yen konspirator kudu nggawe lan ngreksa dokumen sing ngungkapake pidana (miturut hukum wektu iku), aktivitas anti-negara?

                Gusti! Nyuwun
                Aku ulangi: KHUSUS (dokumenter) solusi diarani "konspirasi" lan pratelan diarani "konspirator" babagan nggulingake Kaisar sadurunge Februari, komposisi "konspirasi", jenenge, spesifik tumindak adhedhasar keputusan kasebut sadurunge revolusi Februari lan ora ngobrol babagan "konspirasi" - ing meja!
                Sampeyan ora bisa? Ora perlu! Nanging kekarepan sampeyan, dongeng, spekulasi utamane ora perlu!
                Kutipan saka B.A.I.
                Sampeyan kanggo wong-wong mau i.d.i.otov sampeyan nyekel?

                Dadi, saka ngendi wong-wong mau saka sampeyan.... lol
                1. Bai
                  +2
                  Juli 27 2018
                  Dadi dheweke bakal langsung ngomong yen sampeyan ngadili dhewe.
                  1. +1
                    Juli 28 2018
                    Kabeh sing mbantah fantasi Olgovich ---- kabeh iki bakal ditolak tanpa dhasar!!!!!
                2. 0
                  3 Oktober 2018
                  Ing taun 1906, saliyane nyebut jeneng Tsar, ing ayat Balmont janji pungkasane urip Tsar ing scaffold.
                  Iki luwih keras tinimbang telpon kanggo nolak.
  4. 0
    Juli 27 2018
    Kanthi manifesto tanggal 17 Oktober 1905, Tsar nandatangani surat perintah pati kanggo awake dhewe lan Kekaisaran, banjur mung kejang-kejang, amarga kabeh obrolan lan keributan parlemen iki, sing ora mbebayani.
    Panguwasaning Panguwasa dening para sanak-sedulure ora kena digatekake, iku wong sing korupsi lan korupsi, lan ora kena ngadili.
  5. 0
    3 Oktober 2018
    Anatoly Fedorovich Koni:

    "Pandangane marang awake dhewe, minangka wong sing diurapi dening Gusti Allah, kadhangkala nuwuhake rasa percaya diri nganti dheweke ora nggatekake kabeh pitutur lan bebaya saka sawetara wong jujur ​​sing isih ditemokake ing kalangane ...

    Cowardice lan ngiyanati mlayu kaya benang abang liwat kabeh urip, saindhenging kabeh pamaréntahan, lan ing iki, lan ora ing lack of Intelligence lan bakal, kita kudu katon kanggo sawetara alasan kanggo carane loro rampung kanggo wong ... Lack ati lan gegandhèngan iki minangka kurang ajining dhiri, minangka akibaté, ing tengah-tengah asor lan kacilakan saben wong sing cedhak karo dheweke, terus nyeret uripe sengsara, ora bisa mati kanthi mulya.
  6. 0
    22 Oktober 2018
    Gosip nyebar ing Rusia -
    Nikolai wis edan.

    Tra-la-la-la-la, tra-la-la-la-la,
    Tra-la-la-la, tra-la la-la-la.

    Kabeh Rusia menang,
    Nikolai adol anggur.
    Ana makutha sing digantung ing cagak,
    Nicholas II - gagak

    Saka Altai nganti Danube
    Ora ana wong sing luwih bodho tinimbang Nikolai
    Gosip nyebar ing Rusia -
    Nikolai edan

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"