Review militèr

Jeblugan obyek sing ora dingerteni tatu 10 prajurit Kazakh

23
Darurat ana ing angkatan bersenjata ing negara tetanggan Kazakhstan. Miturut layanan pers departemen militer Kazakh, ing lapangan latihan "Kazakhstan" ing wilayah Almaty, minangka akibat saka detonasi obyek sing ora dingerteni, sepuluh prajurit tentara Kazakh padha tatu.


Jeblugan obyek sing ora dingerteni tatu 10 prajurit Kazakh


Miturut informasi sing disebarake dening layanan pers Kementerian Pertahanan Kazakhstan, ana darurat ing dina Selasa kepungkur ing lapangan latihan "Kazakhstan" sajrone nyiapake lapangan target. Nalika nyelehake target, minangka akibat saka detonasi obyek sing ora dingerteni, sepuluh prajurit langsung tatu. Salah sawijining sersan, sanajan tatu, bisa nutupi watara telung kilometer kanthi mobil lan laporan menyang komando sing luwih dhuwur babagan apa sing kedadeyan. Kru ambulans lan dokter militer dikirim menyang papan kasebut. Miturut departemen pertahanan Kazakhstan, para dokter ing lapangan kasebut kanthi cepet nyedhiyakake pitulungan medis marang para korban.

Saiki, ora ana sing ngancam kesehatan para prajurit, kahanane stabil, para dokter terus menehi perawatan medis sing berkualitas. Ing kasunyatan detonasi obyek sing ora dingerteni ing papan latihan "Kazakhstan", layanan sing relevan wiwit mriksa.
Foto sing digunakake:
https://tengrinews.kz/
23 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vard
    vard 15 Agustus 2018 11:28
    0
    Aku sympathize ... Nanging padha ora duwe sambungan? Malah ponsel?
    1. aszz888
      aszz888 15 Agustus 2018 11:32
      +2
      Vard Dina iki, 11:28 AM NEW
      Aku sympathize ... Nanging padha ora duwe sambungan? Malah ponsel?

      ... mbok menawa padha dilarang dening ponsel, nanging banjur, sanajan stasiun radio kudu digawa karo sampeyan ...
      1. Nikolai Nikolaevich
        Nikolai Nikolaevich 15 Agustus 2018 11:47
        +4
        Kutipan saka aszzz888
        ... Mungkin padha dilarang saka ponsel

        Lha kudune wis senior.... Kahanan sing gawe stres, senajan kedaden... Aku simpati.
        1. Aristarkh Ludwigovich
          Aristarkh Ludwigovich 15 Agustus 2018 12:12
          -2
          Maneh, detonasi obyek sing ora dingerteni. Pamulihan kanthi cepet kanggo sing tatu. Ing ngisor iki ana video saka latihan pasukan khusus Kazakh kanggo mbebasake para sandera saka bis.
          1. rawa-rawa
            rawa-rawa 15 Agustus 2018 14:29
            +1
            Kutipan: Aristarkh Ludwigovich
            Ing ngisor iki ana video saka latihan pasukan khusus Kazakh kanggo mbebasake para sandera saka bis.

            Aku ngira yen tinimbang plastid, syntex Ceko sing luwih kuat dipasang ing pigura, mung nalika iku kita tuku.
      2. ora pati
        ora pati 15 Agustus 2018 11:50
        0
        Pranyata saben wong nyetel target bebarengan, amarga kabeh nandhang sangsara. Ora ana pengamatan eksternal. Sawetara jinis cacat. Alhamdulilah sersan sing tekan kono bisa teka lan nglaporake kahanan darurat.
        1. neobranet
          neobranet 15 Agustus 2018 12:02
          0
          Target artileri cukup abot, mulane wong lanang padha kumpul. Apa sing bisa njeblug ana? Latihan tembak ditindakake utamane kanthi kothong, ora ana sing njeblug ing kana. Karya biasanipun saka tim polygon, tumindake, amarga ora ana sing keganggu babagan stasiun radio, lan komunikasi seluler ing panggonan sing, mbok menawa, ora njupuk gunung, sampeyan ngerti. Ing papan sing rame ing ngendi ponsel digunakake, TPA biasane ora ditindakake. Untunge ora ana korban jiwa. Puput, puput, puput. Cepet sembuh ya guys.
        2. Steen
          Steen 15 Agustus 2018 20:11
          +2
          TPA "Kazakhstan" minangka situs uji udara. Instalasi tameng reflektor sudhut, amarga ukurane, minangka tugas sing angel. Dadi jumlah prajurit sing tatu ing radius bledosan akeh. Mobile nyekel jaringan ing panggonan. Panggonan apik kanggo mburu lan fishing.
          1. rawa-rawa
            rawa-rawa 16 Agustus 2018 13:04
            0
            Kutipan saka Stein
            TPA "Kazakhstan" minangka situs uji udara.

            Iki dudu siji, miturut pers, iki engineering DShB Kapchegay, jeneng lawas saka Bereg, ngendi wong-wong awal dilatih kanggo ngatasi alangan banyu.
            Saiki lagi ngebom ing Sary-Shagan utawa ing Matybulak, alias Guards, Otar.
            Luwih saka 82 mm ing Iliysky utawa Shore-Kazakhstan, padha ora nggunakake. Ndhuwur Otar, Spasskoye.
      3. Kasym
        Kasym 15 Agustus 2018 12:52
        +3
        Wiwit jaman Uni Soviet (kita dikandhani yen ing papan latihan iki nalika jaman Soviet, akeh wong sing nandhang pecah. AB banget nandhang sangsara) iki dudu kasus pertama ing papan latihan iki. Ing kasus kaya mengkono, stasiun radio ora digawa, amarga. karya rutin ing target - preparation kanggo njupuk - weeding lan sprinkling watara perimeter (jeruk) ing mangsa panas. Ponsel mbokmenawa ora bisa digunakake. TPA iki adoh saka pendhudhuke. titik lan dalan dumunung. Ngrusak ordnance sing ora njeblug - bisa uga penerbangan. Sersan sing tatu ing Kamaz tekan pos komando - paling ora ana sing krungu, biasane ana juru masak lan operator diesel wiwit wiwitan. sambungan tetep. hi
        Kadhangkala malah demining ora nylametake saka akibat kasebut.
        1. 1974
          1974 15 Agustus 2018 13:40
          +1
          Ya, ora ana jangkoan seluler, aku elinga munggah gunung sing dhuwur kanggo ngobrol karo sedulur, ana jaringan kasebut ...
          Lan dudu sing sepisanan! akeh unsur sing ora njeblug, sanajan padha ngresiki kabeh ...
        2. rawa-rawa
          rawa-rawa 15 Agustus 2018 14:01
          +2
          TPA Kazakhstan minangka TPA Kapchegay DSHB, sing ana ing Ili cedhak desa Kazakhstan.

          Komunikasi seluler, anjir mung Beeline karo Aktif bisa digunakake ing wayah sore. Lan stasiun radio, sawise kabeh, padha bisa menehi. Ya, paling SPS bakal ditanggepi.

          Ing wektu sing padha, dheweké njamin safety saka njupuk ing PUTs, padha menehi metu loro walkie-talkie lan pistol sinyal, lan 10 amunisi, supaya bedhil mesin ora bakal dijupuk. ngguyu
          1. S-Kerrigan
            S-Kerrigan 16 Agustus 2018 07:19
            +1
            Ya, bledosan bisa mung mateni walkie-talkie, aku mikir iki bisa kedadeyan. Dadi pranyata aku kudu nyopir "utusan".
  2. aszz888
    aszz888 15 Agustus 2018 11:30
    +1
    ... sayangé laku biasa ... cangkang sing ora njeblug, tambang, lan liya-liyane tetep saka tembak sadurunge ....
  3. Wadim851
    Wadim851 15 Agustus 2018 11:43
    +3
    Ing kasus kaya mengkono, pitakonan saka ngarsane telpon seluler ing tentara dadi akut. Telpon kanggo telpon bisa lan kudu diprodhuksi lan disertifikasi ing omah. Sersan kanggo Penghargaan Keberanian.
    1. siberalt
      siberalt 15 Agustus 2018 12:00
      0
      Apa organisasi, kuwi lan jalaran. nglirik
      1. Kasym
        Kasym 15 Agustus 2018 12:54
        +4
        Organisasi kasebut padha karo Uni. Sakbenere ora ana bedane.
        1. 1974
          1974 15 Agustus 2018 13:42
          +4
          Ya, organisasi normal, mung ana jutaan wesi sing ora njeblug ing negara kasebut .....
    2. VitaVKO
      VitaVKO 15 Agustus 2018 12:12
      +1
      Kutipan saka Vadim851
      Telpon kanggo telpon bisa lan kudu diprodhuksi lan disertifikasi ing omah.

      ana kesempatan kuwi, nanging telpon kuwi ditanggepi mung kanggo panguwasa.
      1. Wadim851
        Wadim851 15 Agustus 2018 12:25
        +1
        Sing masalah. Seri gedhe bakal nyuda biaya produksi. Ing tingkat platun, paling ora siji utawa loro kudu.
        1. rawa-rawa
          rawa-rawa 15 Agustus 2018 14:04
          +1
          Kutipan saka Vadim851
          Sing masalah. Seri gedhe bakal nyuda biaya produksi. Ing tingkat platun, paling ora siji utawa loro kudu.

          Komunikasi seluler ora bisa digunakake ing endi wae, ing Kazakhstan dudu Belarus, kita butuh stasiun radio, mung dijepit lan telpon satelit.
  4. Roso 56
    Roso 56 15 Agustus 2018 13:52
    +1
    Ajaib ora kedadeyan, mula ana wong sing duwe apa-apa. Ayo para prajurit ngomong.
  5. Dormidont
    Dormidont 15 Agustus 2018 14:20
    -6
    Iki minangka tandha saka ndhuwur