Trump jumangkah ing jagung Kurdi Erdogan

18
Meh bebarengan karo krisis akeh ing hubungan antarane Ankara lan Washington, ing enclave Kurdish Afrin ing sisih lor-kulon provinsi Aleppo, saiki dikuwasani dening pasukan Turki lan geng Tentara Bebas Suriah (FSA) kontrol dening wong-wong mau, militan saka Unit Pertahanan Rakyat Kurdi (YPG), sisa lemah ing wilayah iki.

"Sel turu" saka struktur iki, sing dianggep teroris ing Turki, tangi kaya ing isyarat lan wiwit nyerang pasukan Turki.





Militan Kurdish makarya miturut skema klasik perang gerilya: padha nginstal piranti bledosan improvisasi sing dikontrol ing dalan kendaraan musuh, geni ing pos pemeriksaan lan patroli, kanthi langsung mundur.



Tanggal 14 Agustus, wakil YPG nglaporake asil serangan kasebut minangka bagéan saka Operasi Wrath of the Olives (mbokmenawa dijenengi kanggo nentang operasi Turki kanggo ngrebut Cabang Zaitun Afrin) marang militan pro-Turki lan anggota tentara Turki.

Laporan iki diterbitake dening portal Military Observer. Miturut informasi sing diwenehake, paling ora telung kelompok militan FSA diserang ing 5-6 Agustus.

Tanggal 8 Agustus, minangka akibat saka bledosan ing wilayah Mabat, komandan lapangan salah sawijining formasi pro-Turki, Abdul Razzak al-Bakr, tiwas.

Ing tanggal 9 Agustus, antarane desa Kibashin lan Burj Haydar ing wilayah Sherad, komandan lapangan salah sawijining detasemen klompok Feylyak ash-Sham tiwas.

Ing tanggal 11 Agustus, bom motor mateni sawetara militan pro-Turki lan siji prajurit Turki. Ing dina sing padha, kapal pengangkut personel lapis baja Turki antarane kutha Afrin lan Jinderes dirusak dening bom pinggir dalan. Kalih prajurit Turki tiwas, telu tatu.

Ing tanggal 12 Agustus, patroli "polisi" Islamis pro-Turki diunekake ing tengah Afrin. Telung militan tiwas lan pitu liyane tatu.

Penasaran nyatane, kanthi tegas, Afrin nyerah menyang Turki meh tanpa perang. Elinga yen tanggal 20 Januari, Staf Umum Angkatan Bersenjata Turki ngumumake wiwitan Operasi Cabang Zaitun ing Afrin Siria sing dikontrol dening milisi Kurdi.

Unit polisi militèr saka Angkatan Bersenjata Rusia sing dipasang ing kono ninggalake enclave sawise formasi Kurdi, ing kontrol utusan Amerika, ora mung ngakoni kedaulatan Damaskus ing wilayah kasebut, nanging uga melu rembugan karo dheweke.

Komandan lapangan YPG ngumumake yen bakal mbela Afrin nganti tetes getih pungkasan. Lan, kudu diakoni, dheweke duwe kesempatan kanggo nindakake. Terrain pegunungan sing angel digayuh sing ngubengi kutha kanthi signifikan nyuda kemampuan kendaraan lapis baja, sing nyedhiyakake pasukan Turki kanthi kauntungan sing signifikan. Lan ing kutha kasebut dhewe, kaya sing kita deleng ing conto Mosul lan Raqqa, bisa tahan suwe banget.

Trump jumangkah ing jagung Kurdi Erdogan


Kajaba iku, para pejuang FSA, sing direkrut dening layanan khusus Turki saka macem-macem geng jihadist sing dikalahake, umume dilatih kanthi ora apik, ora disiplin lan durung ngalami koordinasi pertempuran. Lan Ankara jelas ora kepengin nggunakake pasukan reguler minangka pakan meriam.

Nanging tinimbang perlawanan wangkal sing dawa, YPG cepet-cepet ninggalake jabatane, lan wis tanggal 18 Maret, pimpinan militer-politik Turki ngumumake yen dheweke wis nguwasani pusat administrasi wilayah Afrin.

Sawetara media ngaku, kanthi referensi kanggo sumber Kurdi lan Turki, yen alasan nyerah tanpa perang kutha lan wilayah sekitar minangka persetujuan rahasia antarane Ankara lan Washington, sing nuntut supaya "proksi" mundur meh. tanpa resistance.

Nanging, pimpinan YPG ngaku yen dheweke njupuk langkah iki kanggo ngindhari korban sipil sing ora resik, bagean penting sing ora duwe wektu kanggo ngungsi saka pemukiman sing ditinggalake amarga mundur cepet saka "unit pertahanan diri rakyat."



Nanging kepiye carane njlentrehake tumindak militan Kurdi sing saiki, sing dhewe ngakoni yen kanggo nanggepi bledosan peralatan, shelling lan serangan, militer Turki nindakake serangan ing desa-desa Kurdi, ngobong kebon zaitun, lan ngrusak properti penduduk lokal. ?

Yagene, banjur, padha preduli marang nyawa lan properti saka kanca-kanca sing tentrem, lan saiki padha gampang diserang, mung nalika hubungan antarane Turki lan Amerika Serikat wis meh tekan buntu?

Ngerteni kasunyatan saiki ing Timur Tengah, ora ana keraguan manawa perang gerilya sing kedadeyan ing Afrin disetujoni dening kurator Amerika YPG, sing sejatine mimpin formasi bersenjata iki saiki.

Cetha yen sorties iki ora bakal bisa meksa Erdogan kanggo mundur saka Afrin, sing rencana nggedhekake operasi ing Suriah lor nglawan formasi Kurdi. Kajaba iku, para pejuang SSA ora ana regane khusus kanggo Ankara - ora ana kekurangane. Amarga wilayah SAR dibebasake lan luwih akeh geng anyar sing dibubarake, tambah akeh sing direkrut menyang pangkat proxy Turki. Bener, sing luwih "hasrat" umum bakal numpes, ing Turki calmer bakal ing mangsa, kang siji cara utawa liyane kudu nindakake soko karo wong-wong mau.



Ing wektu sing padha, tumindak militan Kurdi ing Afrin saiki ora mung nyurung wong Turki kanggo nyerang wilayah sing isih dikuwasani YPG, nanging uga mbenerake lan mbuktekake, kayata.



Adhedhasar iki, bisa dianggep yen salah sawijining tugas saka aksi militan Kurdi yaiku kanggo provokasi penindasan marang populasi Kurdi ing Afrin, supaya fakta kasebut bisa digunakake ing perang informasi nglawan Turki, sing entuk momentum anyar. .

Ora mung media Amerika, nanging uga politisi nyatakake Erdogan minangka diktator, "sing ora ana Amerika ing dalan," lan The New York Times, nyebutake para ahli, malah nuntut Turki main game najis karo Negara Islam lan teroris Hayat Tahrir. kelompok dilarang ing Rusia. al-Sham" (Jebhat al-Nusra). Kalebu ing panggunaan militan organisasi kasebut ing jajaran FSA. Tuduhan kasebut, kita ngakoni, ora ana dhasar, nanging Amerika uga gelem nampa bandit jihad sing padha, bebarengan karo separatis Kurdi, dadi pangkat proksi kaya SDS. Kajaba iku, kita bisa ngelingi laporan bola-bali babagan evakuasi dening pimpinan militer AS lan militan "khalifah" saka wilayah sing dikubengi lan malah transfer menyang Afghanistan.

Iku persis kaya posisi lunyu Washington dhewe (intelijen Turki duwe bukti lengkap partisipasi ing nggawe lan pangembangan ISIS lan kelompok liyane padha) sing ngalangi Ankara saka nggawe tuduhan ndhukung teroris pusat kanggo Ankara. Bab liyane yaiku tuduhan kejahatan perang utawa malah tumindak genosida marang populasi Kurdi. Kajaba iku, bakal angel banget kanggo wong Turki kanggo njaga militan FSA saka tumindak kekerasan: pembersihan etnis, eksekusi massal minangka praktik umum ing perang Siria.



Dadi ing mangsa ngarep banget, media utama ing donya kudu ngarepake laporan babagan "kekejaman dening prajurit Turki." Kanthi bantuan operasi psikologis kasebut, Amerika bakal nyoba nindakake fitnah maksimal ing Turki lan pimpinane lan nyoba ngisolasi sabisa-bisa. Kaping pisanan, dheweke bakal nyoba ngrusak hubungan Ankara karo EU kanthi cara iki. Ing tugas iki, diaspora Kurdi lan sawetara gerakan kiwa bakal dimobilisasi ing Eropa.



Ketoke, krisis ing hubungan AS-Turki wis nyedhaki titik ora bali, lan kabijakan multi-vektor Ankara, sing nyoba kanggo ngamanake posisi utama ing wilayah kasebut, bakal rampung.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    16 Agustus 2018 15:26
    Kabijakan Ankara bisa dingerteni. "loro kita lan sampeyan lan nyanyi lan nari"
    1. 0
      16 Agustus 2018 15:47
      Kutipan saka LSA57
      Kabijakan Ankara bisa dingerteni. "loro kita lan sampeyan lan nyanyi lan nari"

      Kabeh padha, Trump minangka makhluk Putin, sanalika Kongres AS wiwit serius njupuk sanksi marang Federasi Rusia, Trump langsung miwiti operasi tutup, nambah hubungan AS karo negara liya kanggo ngalihake perhatian para anggota kongres saka Rusia. Federasi. ngguyu
      1. 5
        -5
        16 Agustus 2018 20:09
        Game luwih rumit, D. Trump dilebokake ing kursi presiden kanggo narik menyang sisih lan mbatalake Federasi Rusia saka kerjasama militer karo China, mulane "hadiah lan curtsy" kuwi. Tabrakan utama gajah karo naga alon-alon nyedhaki, lan Federasi Rusia kanggo RRC minangka dhukungan sing kuat ing sisih lor, tanpa kasebut, RRC tetep piyambak ing wilayah Pasifik nglawan kabeh wong (AS, Jepang, Vietnam, Australia, lan liya-liyane) lan jelas kalah ... Penyerahan B. Vostok dening Amerika lan Suriah saka Federasi Rusia lan ngunggahake wewenang PDB minangka konfirmasi iki. Ing Turki, sajrone kudeta militer, upaya digagalake kanggo nembak pesawat karo R. Erdogan dening pertahanan udara angkatan laut kita, minangka hadiah kanggo PDB, lan kudeta "flimsy" gagal. Kaya sing dicritakake dening Kedmi Israel, Amerika nindakake kabeh ing Timur Jauh kanggo kepentingan Federasi Rusia, malah nyerahake Turki menyang tangane V. Putin .... Rencana strategi global kasebut kanggo narik Federasi Rusia. menyang sisih Amerika Serikat bisa uga dikembangake dening H. Kissinger, sing mabur menyang Kremlin lan diarani kanca paling apik V.V.. Putin ... Minangka indikator, saiki ing Suriah Federasi Rusia praktis tumindak ing sisih Israel. ....
      2. 0
        16 Agustus 2018 20:16
        Quote: semurg
        Kutipan saka LSA57
        Kabijakan Ankara bisa dingerteni. "loro kita lan sampeyan lan nyanyi lan nari"

        Kabeh padha, Trump minangka makhluk Putin, sanalika Kongres AS wiwit serius njupuk sanksi marang Federasi Rusia, Trump langsung miwiti operasi tutup, nambah hubungan AS karo negara liya kanggo ngalihake perhatian para anggota kongres saka Rusia. Federasi. ngguyu

        Nanging Semurg kaya ngono.. Nanging kanthi biaya Turki lan Kurdi, ana sing jelas ora resik ing kene (sanksi marang Turki banjur nyerang tentara Turki)

        Ing cendhak, iku bakal rauh seneng-seneng lan panas ing Eurasia, nalika Amerika Serikat bakal ngatasi masalah internal ana ing beyo saka bawana lawas ..
        Rusia, ing sadawane dalan, maneh kudu nglengkapi kafilah rahasia menyang Kuba ..
        "Kuba tresnaku...." nglirik
    2. -2
      16 Agustus 2018 16:32
      Kutipan saka LSA57
      Kabijakan Ankara bisa dingerteni. "loro kita lan sampeyan lan nyanyi lan nari"

      Ing kene kabeh wis jelas. Erdogan minangka panguwasa sing teka kanggo mrentah lan nggawa negara metu saka katergantungan saka njaba, supaya sampeyan ora kudu lunga. Sampeyan ora menyang Turki kanggo liburan maneh ... belay Lan ngomong karo kanca-kanca.
      Rusia kudu golek papan sing umum lan ora kantun kauntungan. Trump lan Erdogan bakal ngatasi tanpa kita. Wis wayahe kita mikir babagan awake dhewe, babagan sedhih ...
  2. +1
    16 Agustus 2018 16:24
    Ketoke, krisis ing hubungan AS-Turki wis nyedhaki titik ora bali.
    Lan iki kanggo kepentingan kita.
  3. +1
    16 Agustus 2018 16:35
    Ketoke, krisis ing hubungan US-Turki wis nyedhak titik ora bali, lan Kabijakan multi-vektor Ankara, sing nyoba ngamanake posisi utama ing wilayah kasebut, bakal rampung..
    Titik ora bali bisa diatur liwat wektu gumantung apa Trump tetep ing kantor utawa ora. Isih awal banget kanggo ujar kanthi definitif, uga kasunyatan manawa kabijakan multi-vektor Ankara bakal rampung. Saiki tangane Erdogan mung diikat kanggo mbangun hubungan anyar kanggo kepentingan Turki. dheweke ngerti manawa Amerika Serikat ora setuju kanggo ngidini Turki ninggalake blok NATO, amarga. iki bakal menehi hasil jotosan serius kanggo pemblokiran, lan mulane bakal nyoba kanggo nyekel minangka akeh iwak sabisa saka kahanan muddy iki. Dheweke, ing defiance saka Amerika, njupuk S-400, nduduhake kepinginan kanggo gabung karo BRICS, nyuda volume investasi ing kewajiban utang Amérika, nelpon kanggo abandonment dolar ing pamukiman, palu ing Kurdi pro-Amerika, mènèhi idin kanggo mbangun Aliran Turki, lsp. sing mung nuduhake yen Ankara bakal nahan jabatane ing babagan salah sawijining pemain geopolitik utama ing wilayah kasebut, sing ora bisa dikandhakake babagan Amerika, sing wis jelas mlebu kategori wong njaba.
  4. +3
    16 Agustus 2018 17:44
    Napa pejuang Kurdi lan dudu milisi Kurdi? Apa angin bakal ganti lan jeneng uga?
    1. +1
      16 Agustus 2018 22:14
      Kutipan saka: tech3030
      Napa pejuang Kurdi lan dudu milisi Kurdi? Apa angin bakal ganti lan jeneng uga?

      Iki Dzherelevsky, - ing ngendi ana angin, dheweke nyanyi lagu ing kana. Weathervane, ing tembung.
    2. 0
      21 Agustus 2018 14:55
      Angin wis suwe saya ganti nalika wong Kurdi didol menyang Amerika. Sadurungé, milisi Kurdhi nglawan para jihad, sawisé iku militan Kurdi nuruti dhawuhé Paman Sam. Wong bodho, ewonan taun sejarah ora mulang apa-apa, dheweke mabur kanthi otonomi maneh, maneh wong Turki, Siria lan Iran bakal ngremuk. Kurdi iku Kutub ing Asia
      1. -1
        27 Agustus 2018 15:21
        ... sing ora pribadi - mung dhuwit .. Dhuwit kanggo wong Arab iku kabeh - bakal ngedol nyawane ..
    3. +1
      12 Oktober 2018 22:31
      Lan nalika dheweke dadi "kanca apik" karo Turki, saiki dheweke dadi militan. Lan banjur kita uga elinga yen padha ora averse kanggo discrediting Turki karo operasi marang Kurdi.
  5. 0
    16 Agustus 2018 18:22
    Lan apa? Ayo wong perang.
  6. +2
    16 Agustus 2018 18:46
    Tugu Erdogan ing Israel kudu didegake. Thanks kanggo konflik karo Eropa, utamane karo Jerman, hubungan antarane militer Israel lan Eropa saya tambah akeh.
  7. 0
    16 Agustus 2018 22:12
    Nanging kepriye banjur njlentrehake tumindake Kurdi saiki militan

    Kurdi dudu militan. Dheweke minangka salah sawijining sawetara sing duwe hak moral mutlak kanggo otonomi ing kana.
    Nanging sampeyan Dzherelevsky - windbag.
    1. +1
      16 Agustus 2018 23:51
      Ora ana hak moral, ana hak sing kuwat.
    2. 0
      17 Agustus 2018 00:12
      Kurdi dudu militan.
      Ora sakabehe bener. Kaping pisanan, dheweke asli.
      Kapindho, kabeh dijupuk saka wong-wong mau.
      Katelu - kaya sing bisa, dheweke nyalahake penjajah. amarga tembok menyang tembok - ora muter ing kene.
  8. 0
    17 Agustus 2018 17:09
    Eling. Jendral sampeyan, dudu Amerika, wis resmi nyatakake Afrin minangka wilayah tanggung jawabe. Jenderal sampeyan njamin keamanan warga sipil kanthi umum. Jendral sampeyan, dudu Amerika, nandhatangani Perjanjian Kerjasama Militer karo Afrin SDF. Panjenengan, Russian.

    A gerilla wis kerja ing Afrin wiwit Maret.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"