Kyiv ora nglirwakake upaya kanggo mlebu kapal tanker Rusia kanthi ilegal

57
История karo tanker Russian ilegal ditahan ing Kherson terus. Awak kapal tanker "Mekhanik Pogodin", saiki ing pelabuhan Kherson, nyegah rong upaya mlebu ilegal ing kapal, miturut perusahaan "VF Tanker" - operator kapal.

Kyiv ora nglirwakake upaya kanggo mlebu kapal tanker Rusia kanthi ilegal




Minangka dikenal, pemilik kargo, lan iku sawijining perusahaan Austria, ora gelem mbongkar barang lan nyatakake pangarep-arep sing kapal bakal bisa kanggo ing paling mung ninggalake wilayah pelabuhan, nanging administrasi pelabuhan Ukrainia ora ngidini. iki. Ing wektu sing padha, ora ana alangan teknis kanggo kapal kasebut mangkat - kru wis kebak staf, iuran pelabuhan wis dibayar, tanker ing kondisi apik.

Sauntara kuwi, upaya kanggo nyusup kapal "wong sing ora dingerteni". Dadi, tanggal 16 Agustus jam 13.30, rombongan enem wong nyoba munggah ing kapal kanggo "nindakake pemeriksaan", sing nyebut awake dhewe minangka petugas SBU, nanging ora bisa menehi dokumen. Sawetara wektu sawise "petugas SBU" ngunjungi tanker kasebut, sewelas "ekologi" nyoba mlebu ing kapal kasebut, sing uga nyoba nindakake pemeriksaan sing diduga "ing telpon anonim." Klompok loro kasebut ora diidini ing kapal.

Perusahaan operator kapal kasebut nyathet yen nyoba mlebu kapal dening wong sing ora sah nuduhake yen Ukraina ora duwe alasan legal kanggo nahan kapal kasebut. Sadurungé dilapurake manawa kru kapal kasebut wedi karo penyitaan kapal sing kuat, lan pilihan iki ora bisa dikalahake ing Ukraina modern.

Kapal tanker Rusia "Mikhail Pogodin" ditahan ing pelabuhan Kherson ing dina Jumuah kepungkur, diduga amarga pemilik kapal kasebut ana ing daftar sanksi Ukraina. Ing kapal ana 12 anggota kru - warga Rusia.
  • LLC "V.F. Tanker"
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

57 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. + 10
    17 Agustus 2018 07:51
    Awak kapal tanker "Mechanik Pogodin", saiki ana ing pelabuhan Kherson, nyegah rong upaya mlebu ilegal ing kapal.

    Aku ora pengin vang, nanging ana sing ngandhani yen upaya penetrasi adoh saka pungkasan ...
    1. +6
      17 Agustus 2018 07:57
      Kanggo wong-wong mau, luwih menarik ora kanggo nembus, nanging piye wae entuk. Mbok kargo, lan bisa uga kapal sing duwe kargo. Sampeyan kudu piye wae kaca kapal Ukrainia ing Segara Azov. duka
      1. +9
        17 Agustus 2018 08:07
        Dheweke uga bisa nandur obat-obatan - bakal dadi ...
        1. +6
          17 Agustus 2018 08:12
          Kutipan saka: bessmertniy
          Kanggo wong-wong mau, luwih menarik ora kanggo nembus, nanging piye wae entuk. Mbok kargo, lan bisa uga kapal sing duwe kargo.

          Cukup, utamane, dheweke nyoba ngrampok pemilik kargo, perusahaan Austria, lan ngrusak kapercayan ing Rusia minangka negara kanggo transportasi barang liwat segara.

          Ing tembung liyane, panguwasa Khuntyashny ing Kyiv nindakake privatisasi gangster saka Segara Ireng ing tingkat internasional. Bakal adoh yen ora mandheg.
          1. +4
            17 Agustus 2018 09:33
            Aku yen "ijo" 11 wong. lan "SBU" 6 wong bakal nyawiji, banjur bisa nembus, mung ana 12 wong ... sad
            1. +2
              17 Agustus 2018 09:48
              Iku ora bisa dingerteni!
              Kapal dibongkar opo ora??? Beda sumber ngomong beda!
              Dadi kanggo ngevaluasi kepiye, mesthine, para pemilik kapal dadi ekstrem, saiki sing paling dhuwur ngerti sebabe lan kepiye tumindak. Awake akhire melu srakah/bodho.
              Iki game utawa mung kabodhoan manungsa, sing bakal ngomong bebener?
              1. 0
                17 Agustus 2018 11:23
                Kutipan saka roket757
                Iku ora bisa dingerteni!
                Kapal dibongkar opo ora??? Beda sumber ngomong beda!
                Dadi kanggo ngevaluasi kepiye, mesthine, para pemilik kapal dadi ekstrem, saiki sing paling dhuwur ngerti sebabe lan kepiye tumindak. Awake akhire melu srakah/bodho.
                Iki game utawa mung kabodhoan manungsa, sing bakal ngomong bebener?

                Kapal kasebut duwe ijin mlebu ing pelabuhan, nanging ora diidini lunga.
                1. +1
                  17 Agustus 2018 11:35
                  Sing. mungsuh nggodho lan saiki villainy.
                  Iku kaya tiket bola-bali, apa ora nututi siji liyane? Dadi diwenehake ing negara normal. dilindhungi sah! Apa negara kita ngomong / nulis babagan?
          2. -2
            17 Agustus 2018 18:20
            Kutipan: Tatyana
            Cukup, utamane, dheweke nyoba ngrampok pemilik kargo, perusahaan Austria, lan ngrusak kapercayan ing Rusia minangka negara kanggo transportasi barang liwat segara. Ing tembung liyane, panguwasa Khuntyashny ing Kyiv nindakake privatisasi gangster saka Segara Ireng ing tingkat internasional. Bakal adoh yen ora mandheg.

            Tatyana, sampeyan ngerti apa wae babagan topik kasebut, kajaba agitasi VO-shnyh? Ing pungkasan, bakal. sing padha ora mbayar bodho kanggo bunkering.
            1. +2
              17 Agustus 2018 22:23
              Quote: Biasa wae
              Tatyana, sampeyan ngerti apa wae babagan topik kasebut, kajaba agitasi VO-shnyh? Ing pungkasan, bakal. sing padha ora mbayar bodho kanggo bunkering.

              Aku weruh bubar Rusia asring wiwit ora mbayar kanggo bunkering ing Ukraina, lan padha bisa menehi sawetara kapten 10 taun kanggo iki?
      2. Komentar wis dibusak.
    2. +3
      17 Agustus 2018 10:00
      Kutipan saka bouncyhunter
      Awak kapal tanker "Mechanik Pogodin", saiki ana ing pelabuhan Kherson, nyegah rong upaya mlebu ilegal ing kapal.

      Aku ora pengin vang, nanging ana sing ngandhani yen upaya penetrasi adoh saka pungkasan ...

      Apa sing digawa mrana? ngguyu
      1. +3
        17 Agustus 2018 10:32
        Maneh, miturut sumber - solarium kanggo produk lenga kuwi utawa prasaja!
    3. 0
      17 Agustus 2018 11:43
      Kaya penahanan kapal
  2. + 11
    17 Agustus 2018 08:06
    Sawise kedadeyan NORD, manajemen perusahaan kudu menehi "Penghargaan Darwin". Senajan kahanan ing mratelakake panemume iku provokasi klasik lan ora liya. Tanpa guna, wong Ukrainia munggah ing botol, amarga bakal nutupi gabus, sanajan "lapangan liar" dudu "lapangan keajaiban", lan bubuk mesiu dudu Yakubovich ... Kita ngenteni balapan rake.
    1. +3
      17 Agustus 2018 09:32
      Kutipan saka Fotoceva62
      Kita ngenteni balapan rake.

      luwih apik ing kuwi
  3. 0
    17 Agustus 2018 08:08
    Kutipan saka Fotoceva62
    Sawise kedadeyan NORD, manajemen perusahaan kudu menehi "Penghargaan Darwin". Senajan kahanan ing mratelakake panemume iku provokasi klasik lan ora liya. Tanpa guna, wong Ukrainia munggah ing botol, amarga bakal nutupi gabus, sanajan "lapangan liar" dudu "lapangan keajaiban", lan bubuk mesiu dudu Yakubovich ... Kita ngenteni balapan rake.
  4. 0
    17 Agustus 2018 08:18
    Apa ora wektu kanggo "Admiral Makarov" kanggo miwiti bisnis? Miturut cara, nalika bakal teka ing Segara Ireng?
  5. +4
    17 Agustus 2018 08:24
    pemilik kargo, lan iku perusahaan Austria,

    ... supaya wong Austria iki ngalahake Ukronazis ing kabeh pengadilan Eropah !!! .. nuwun kanggo wong kita, sanajan padha ora bisa nganggep kaya mengkono ...
  6. + 11
    17 Agustus 2018 08:25
    Revelry saka Makhnovshchina ing guise saka struktur resmi mung bakal aggravate kahanan kapal Ukrainia ing Segara Azov. Nanging panguwasa Ukrainia ora manca kanggo ngeduk bolongan kanggo wong liya tiba ing dhewe. Lan wong lanang ing kapal sing gedhe, watch iku babak jam lan padha mungkasi nyoba kanggo nembus.
    1. +1
      17 Agustus 2018 08:56
      rotmistr60 (Gennady) Dina iki, 08:25
      Makhnovshchina rampant ing kedok struktur resmi mung bakal nambah kahanan kapal Ukrainia ing Segara Azov.

      ... ing prau Ukrokaklovsky, karo kru, mesthi, malah saiki ora begja ... uga, luwih menyang alas - sing angrier partisans ... nglirik... hukum garu durung dibatalake ...
    2. 0
      18 Agustus 2018 01:46
      Lan wong lanang ing kapal sing gedhe, watch iku babak jam lan padha mungkasi nyoba kanggo nembus.
      Nanging aku pancen kasengsem kanthi teknis - kepiye carane mungkasi upaya kasebut? Kicks, gaffs, pissing rags utawa mung basa saru? Utawa mung langsung ngisi SBU menyang turnip?
  7. 0
    17 Agustus 2018 08:29
    Mung solusi sing kuat kanggo masalah kasebut bakal mbantu kita mbatalake kapal kasebut saka kutha pelabuhan Rusia Kherson, sing dikuwasani Ukraina!
  8. 0
    17 Agustus 2018 08:53
    SBU temenan pengin nandur apa-apa, supaya ana alesan kanggo tuntutan pidana.
    1. -1
      17 Agustus 2018 18:15
      Kutipan: Sergey Medvedev
      SBU temenan pengin nandur apa-apa, supaya ana alesan kanggo tuntutan pidana.

      Ya, kertu bisnis Yarosh ngguyu
  9. Bai
    +1
    17 Agustus 2018 08:56
    dinuga amarga anané perusahaan pemilik kapal ing daftar sanksi Ukraina

    Kenapa "konon"? Yagene dheweke malah tindak mrana? Sawise kabeh, dikenal yen Ukraina bakal tundha dhasar. "Eurovision" ora mulang apa-apa?
    1. +2
      17 Agustus 2018 09:54
      amarga Ukraina nganggep pemilik Vnesheconombank
  10. +2
    17 Agustus 2018 09:00
    Paling kamungkinan, Ukraina bisa aman jeneng anyar Somalia, ing Soiali pembajakan wis dadi income utama. lan iki bisa samesthine saka mantan Ukraina. sedulur
    1. +2
      17 Agustus 2018 09:35
      Kutipan saka: vlad.svargin
      ing Soiali, pembajakan wis dadi sumber utama income.

      Ana pedagang swasta sing melu pembajakan. ing Ukraina iku ing tingkat negara.
      iki wis luwih elek tinimbang Somalia
    2. +1
      17 Agustus 2018 15:14
      Swara asli. NewSomalia. Muga-muga wong Somalia ora gelo
  11. -3
    17 Agustus 2018 09:04
    Yen dadi SBU, dheweke bakal nembus kanthi tenang. Lan supaya padha inflate.
    Kapal dhewe lan punggawane mung dicekel, durung ana pengadilan sing bakal dirampas utawa dibebasake. Pemilik sanksi. Ora ana keluhan babagan kru lan ora bakal. Nanging ana wektu tundha.
    Yen padha arep uncalan munggah, padha wis rampung dangu ago. Sistem birokrasi kita alon banget. Pengadilan gosip lan liya-liyane.
    1. -1
      17 Agustus 2018 11:09
      Banjur sapa iku? Yagene dheweke nyoba mlebu? Iku mesthi ora SBU
  12. -1
    17 Agustus 2018 09:11
    wong Sumeria wis ambruk ing ngisor, hello 90s))
  13. +1
    17 Agustus 2018 09:20
    Sauntara kuwi, upaya kanggo nyusup kapal "wong sing ora dingerteni". Dadi, tanggal 16 Agustus jam 13.30, rombongan enem wong nyoba munggah ing kapal kanggo "nindakake pemeriksaan", sing nyebut awake dhewe minangka petugas SBU, nanging ora bisa menehi dokumen. Sawetara wektu sawise "petugas SBU" ngunjungi tanker kasebut, sewelas "ekologi" nyoba mlebu ing kapal kasebut, sing uga nyoba nindakake pemeriksaan sing diduga "ing telpon anonim." Klompok loro kasebut ora diidini ing kapal.


    Sampeyan kudu nyelehake selang ing ngarep gangway, sambungake kabeh selang lan nyiapake darurat. Sanalika sabanjure "karyawan saka SBU (Putra Bandera Ukraina)" nyoba kanggo break ing Papan, banjur wisuh wong overboard!
  14. +6
    17 Agustus 2018 09:27
    Crita tanker Rusia sing ditahan sacara ilegal ing Kherson terus.

    ... Ayo padha lelayaran adoh, sepi ing wayah wengi recourse
    1. +1
      18 Agustus 2018 01:52
      menehi kritik dening peta, lagi ana ing sworo cangkem serius. Ora bakal bisa mlaku kanthi tenang ing wayah wengi. Bakal butuh wektu suwe kanggo metu saka sempit menyang segara. Saiki, yen kita ngadeg ing dermaga ing segara, iku bakal luwih gampang lan sampeyan bisa njupuk kasempatan, ngidoni kabeh.
      1. +2
        18 Agustus 2018 09:03
        Quote: Grits
        ... Ora bakal bisa mlaku kanthi tenang ing wayah wengi.

        ... Inggih, carane katon ... Kira-kira 15 taun kepungkur, saka kahanan sing padha (saka kali menyang metu) ing Nigeria, padha uga sakabeheng adoh. Dheweke ditahan amarga penyelundupan minyak, dheweke ngadeg ing tembok sajrone seminggu ... Dermaga ing kali, kira-kira sejam menyang teluk ... Banjur, misale jek, dheweke menehi $$ sethithik (kanggo wong ing dermaga. ) amrih ora rame ... Tanpa lampu, ing wayah bengi padha budhal ... Para panguwasa malah ora nyusup. hi
  15. +1
    17 Agustus 2018 09:47
    Hmm, nylametake wong sing tenggelam iku urusane wong sing tenggelam
  16. +4
    17 Agustus 2018 09:59
    maca lan gumun.
    Dheweke pengin nyolong kargo, ya. Njupuk metu ing kanthong.
    Ah, iki tanker, kanggo sing kusam.
    Dheweke nggawa bahan bakar kanggo ngisi tangki Ukrainia ing zona ATO utawa apa wae saiki - iki sing ditulis ing Runet.
    Zero claims kru, claims kanggo pemilik, Vnesheconombank Rusian.
    Iku lucu kanggo maca babagan kasunyatan sing sawetara serangan repulsed ana, padha arep dijupuk soko.
    Birokrasi iku lumrah.
    1. -1
      17 Agustus 2018 18:13
      Kutipan saka Avior
      Iku lucu kanggo maca babagan kasunyatan sing sawetara serangan repulsed ana, padha arep dijupuk soko.

      Aku mbayangno gambar iki, Alpha SBU, karo bantuan saka peralatan khusus, njupuk trough iki dening badai. Lan saka ing kono: "Rusia ora nyerah" lan feces, feces saka jamban. Kamenangan, nanging.
  17. +2
    17 Agustus 2018 10:10
    Non-sedulur mlaku munggah. Aku pancene kudu alesan liyane kanggo whim.
  18. +3
    17 Agustus 2018 10:33
    Para pelaut saka Nord ora dibela. Ing kene kita "sedulur" lan entuk rasa. Aku kerep maca sing nanggepi kuat kanggo ditahan Nord ora bisa, amarga padha ngandika iku bakal unleash perang, lan, Gusti Allah ngalang-alangi, bakal ana korban manungsa. Slyness dumunung ing kasunyatan sing langkah nemen ditawakake minangka jawaban. Saliyane rilis kuat, ana akeh langkah sensitif, utamane ing hubungane karo Ukraina, sing bakal meksa dheweke lali babagan carane nahan kapal. Saben layanan intelijen sing kuwat duwe akeh langkah kanggo nglawan mungsuh, sing layanan iki "tetep ing cadangan", iki minangka kasunyatan sing kondhang, lan Putin ngerti babagan iki, lan wis ngomong babagan iki luwih saka sepisan. Masyarakat ora ngerti babagan kemungkinan kasebut. Nanging cukup, contone, kanggo menehi pitunjuk marang sapa wae sing mbutuhake, yen, contone, mung minangka kasus sing bisa ditindakake, kita ngerti babagan hubungan Poroshenko karo para bendarane, yen ora dibeberke dening kita, nanging liwat sumber daya sing dihormati ing Kulon. , bakal nurunake rezim ing Ukraina sapisan lan kanggo kabeh. Contone, kedadeyan sing padha sadurunge pemilu ing Amerika Serikat, nalika komplotan jahat kasebut dicethakake ing markas Partai Demokrat, dheweke diungkapake, lan saiki isih ora bisa tenang. . Lan intrik jahat antarane panguwasa Amerika lan rezim Poroshenko wis kedaden ora kaetung. Dadi iku worth pointing metu ...
    1. +3
      17 Agustus 2018 10:45
      Pelaut saka Nord uga warga Ukraina, kaya 99 persen saka Crimean sing nyimpen passports Ukrainia, iku pilihan, nanging sakperangan alesan padha ora nulis bab iki ing Runet.
      1. 0
        17 Agustus 2018 11:38
        Lan ing ngendi sampeyan ndeleng manawa dheweke bakal nulis bebener ing TV?
      2. 0
        18 Agustus 2018 13:23
        Kutipan saka Avior
        Pelaut saka Nord uga warga Ukraina, kaya 99 persen saka Crimean sing nyimpen passports Ukrainia, iku pilihan, nanging sakperangan alesan padha ora nulis bab iki ing Runet.
        Apa dual kewarganegaraan diijini ing Ukraina?
    2. 0
      17 Agustus 2018 11:15
      . kita ngerti bab hubungan Poroshenko karo bendarane kuwi

      Bebek, sanajan dheweke dadi gay pasif utawa hermaphrodite, dheweke bakal dibayar ekstra
      1. +2
        17 Agustus 2018 15:03
        Orientasi seksual Poroshenko ora temenan, aku mikir yen dheweke dadi homo utawa hermaphrodites, iki mung bakal ngunggahake dheweke ing mata masyarakat Barat. Liyane bab penipuan reged karo dhuwit - padha ora kaya iki - iku ngendi kanggo katon
        1. 0
          17 Agustus 2018 15:18
          Aku wedi yen informasi babagan urusan finansial sing reged bakal nambah dheweke ing antarane kanca-kancane.
  19. +2
    17 Agustus 2018 11:02
    Sampeyan mung perlu kanggo ngatur "inspeksi" kapal ing Segara Ireng kanggo sawetara dina, nahan sing arep Kherson. Lan nindakake nganti ngeculake tanker kita lan terus boikot kabeh kargo menyang pelabuhan "republik gedhang" anyar.
    Ana akeh alasan kanggo screening, saka perdagangan senjata ilegal nganti obat-obatan lan organ kanggo transplantasi. Bea cukai duwe imajinasi sing apik, mbok menawa bakal teka karo liyane.
    1. +3
      17 Agustus 2018 11:32
      Apa sampeyan arep mriksa ing perairan internasional?
      Utawa mung ora weruh peta?
      1. +2
        17 Agustus 2018 15:08
        Ing ngendi kita nggambar peta dhewe, kita bakal mriksa ing kono. Lan panemu masyarakat donya ora peduli. Kanggo masyarakat donya minangka kekaisaran goroh.
  20. 0
    17 Agustus 2018 11:36
    Aku nulis menyang Ukraina, kaya apa sing salah karo tanker iki, iki jawabane, verbatim ...
    "Tanker (luwih tepate, perusahaan pemilik) wis sawetara taun ing daftar sanksi RNBO. Iki minangka alasan resmi.
    nyata - payon dagang ana ing perang."

    "wong-wong padha ngapusi kita, oh padha ngapusi" ..... (c)
    1. 0
      17 Agustus 2018 13:33
      Pemilik yaiku Vnesheconombank Rusia.
  21. +6
    17 Agustus 2018 11:58
    Kanca kula matur. Dheweke kerja ing kapal penggedhe. Padha ngadeg ing unloading ing Poti, Georgia nalika Revolusi Rose, ana 5 Rusia ing kapal. Ana pengunjung tetep. Kontrol port teka karo canister lan squealed lenga, mesthine kanggo mobil, nanging menehi kritik saka jumlah dijupuk metu, kang cetha nyang-nyangan. Stasiun epidemi sanitasi, loro wanita teka menyang juru masak lan njupuk kabeh sing kru durung rampung mangan. Lan ing sawijining wengi, ana klompok wong teka ing kapten kanthi kamuflase lan pangareping nuntut supaya kapten ngunggahake wong Rusia lan mbangun ing koridor. Kapten - Kutub ora gelem nindakake iki lan nuntut supaya ninggalake papan kasebut. Dadi kabeh bisa diarepake saka sedulur akeh ....
  22. +3
    17 Agustus 2018 12:22
    Wonten ing cariyos menika, tindak tandukipun para punggawa ngurmati. Ditinggal ing lingkungan sing musuhan, dheweke ora kelangan pakurmatan lan mbelani kehormatan gendera.
  23. -2
    17 Agustus 2018 18:09
    Awak kapal tanker "Mechanik Pogodin", saiki ana ing pelabuhan Kherson, nyegah rong upaya mlebu ilegal ing kapal,

    Ora, piye carane sampeyan kudu kayu nganti bangkekan kanggo percaya omong kosong kuwi?!!!!!!!
  24. +1
    18 Agustus 2018 02:04
    Apa asil saka panangkepan prau nelayan iku madhangi sapa? Utawa medeni, nanging pancene pengin? Wah...
  25. +1
    18 Agustus 2018 06:00
    Lan apa - sampeyan ora bisa miwiti mesin lan mung ninggalake gropyokan?
    Lan yen padha nyoba kanggo mungkasi karo bantuan saka prau inflatable - nganggep minangka pembajakan karo kabeh jalaran.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"