Review militèr

Mbela Sevastopol!

46
Ing jaman saiki, nalika aliran informasi tiba ing sirahe wong kanthi cepet, wektune mandheg, katon lan ndeleng apa sing kedadeyan saka sudut pandang konservatif. Ing pungkasan abad kepungkur lan wiwitan jaman saiki, kabeh lan kabeh wong kena cacad lan dipoyoki. Kabeh prestasi saka wong Soviet diumumake kosong, lan prinsip moral eksistensi diidoni jurnalisme liberal.




Sing paling konservatif ing dhasare yaiku, anehe, institusi budaya. Linuwih saka wangun lan wates safety apik tenan. Pamrentahan apa wae ing Rusia mbutuhake Hermitage lan Museum Rusia, Galeri Tretyakov lan Konservatorium Moskow. Ya, lan ing luar negeri: festival opera ing Salzburg lan Biden wis ana luwih saka 100 taun lan ngumpulake ewu penggemar. British Museum lan Wina sejarah museum iki kebak wong saben dina.

Ing awal Agustus, karo anak sing paling enom, kita ngunjungi kutha pahlawan Sevastopol kanggo ngunjungi salah sawijining acara budaya. Kutha kamulyan militer Rusia isih pantes diagumi ing babagan warisan arsitektur. Sawise perang ngrusak Perang Patriotik Agung, mung pitung omah sing isih ana ing tengah kutha ing sangisore payon dhewe. Kerusakan materi kasebut gedhe banget lan jumlahe, miturut perkiraan paling konservatif, nganti rong setengah milyar rubel Stalinis. Sevastopol dibangun maneh, lan ing gaya klasik kanthi portico lan kolom, kanthi menara lan menara - kabeh ana ing tradhisi kekaisaran. Kabeh katon dipercaya lan megah, sanajan umume mbutuhake ndandani. Lurung-lurung, alun-alun, kreteg - kabeh iki dibangun minangka bisa ing sangisore Permaisuri Ibu Catherine Agung. Dhadha kanggo dheweke lan Grigory Potemkin, sing makarya hard kanggo nggawe dhasar saka Segara Ireng armada, ana ing kutha, lan iku becik. Panglima lan komandan angkatan laut pahlawan ing abad ka-19 diabadi ing tembaga. Dheweke ndeleng kita saka pedestals monumen gedhe, ana uga patung pahlawan cilik, digawe kanthi cara realistis klasik sing padha.

Kutha iki, utamane pusate, bisa dilebokake ing dhaptar warisan donya sanajan saiki, tetep mung ngliwati sikat cat ing kolom putih maneh lan nglebokake papan ijo. "Ekonomi ijo" kabeh kutha kita, lan ora mung Sevastopol, mbutuhake pendanaan tambahan lan pendekatan sing wicaksana, amarga godhong-godhongan enom lan kembang nggawe tampilan lan gambar sing lembut, elegan lan luhur, sing, sampeyan ndeleng, ing umur rakus, ing umur arrogant lan njerit, iku pancen ora superfluous kanggo mripat nuntut saka konservatif lan patriot.

Sevastopol lan kabeh Crimea, kanthi karsane nasib, diusir saka dominasi spanduk pariwara lan papan reklame. Moskow, oversaturated karo ing jaman biyen, kanthi tekun nyingkirake tandha kapitalisme liar lan malah wis sukses ngresiki sawetara dalan. Rentengan toko Federal, wedi sanksi, durung mlebu kutha, lan pedagang lokal ora cukup sugih kanggo ngrusak kutha kasebut kanthi tawaran ajaib.

Ing salah sawijining dina, kanggo ngerteni bocah kasebut karo masa lalu heroik Sevastopol, kita njupuk tiket kanggo lelungan sing mangkat saka tengah kutha, saka monumen menyang Admiral P.S. Nakhimov, ing Malakhov Kurgan lan Gunung Sapun. Kanggo bungahku, panuntun netepi cara klasik kanggo nindakake dolan, ora nyritakake lelucon, ora nyenengake warga karo crita vulgar saka Internet lan koran tabloid Prancis. Ing babagan bisnis lan kawruh babagan subyek, dheweke nyritakake babagan arsitektur, monumen lan acara kepungkur.

Malakhov Kurgan dilestarekake ing wangun sing prayoga. Kutha modern sing dhuwur-dhuwur iki didhelikake dening groves sing ditandur sawise perang. Iki, ing tangan siji, menehi idea salah saka pentinge dhuwur kanggo nimbali kutha, amarga ing wektu pertahanan pisanan kutha Malakhov Kurgan botak minangka dhengkul, nanging ing sisih liyane. tangan, iku ndadekake taman panggonan kanggo tutul wicaksana ing sajarah fatherland. Wewengkon area pager udakara patang setengah hektar, ana bangunan bersejarah lan tandha peringatan lokasi baterei. Fitur dominan saka kabeh Malakhov Kurgan yaiku patung sing dipasang ing situs tatu pati Admiral V.A. Kornilov. Penulis monumen: Letnan Jenderal A.A. Bilderling lan pematung Akademisi I.N. Schroeder (sing perang ing Sevastopol nalika Perang Krimea). Monumen iki diadegaké tanggal 5 Oktober 17.

I.N. Schroeder minangka penulis sawetara monumen penting ing Sevastopol: monumen Admiral P.S. Nakhimov lan patung sing makili insinyur militer sing luar biasa E.I. Totleben. Monumen-monumen kasebut rusak lan ilang nalika Perang Dunia II, nanging untunge lan kanthi prentah saka pamrentah Soviet, padha dibalekake maneh.

Monumen kanggo V.A. Kornilov dibalèkaké (sawise karusakan nalika Perang Patriotik Agung) ing 1983, kanggo ngrameke ulang 200th saka madegé Sevastopol. Penulis proyek: Profesor M. K. Vronsky lan Arsitek sing dihormati saka SSR Ukrainia V. G. Gnezdilov. Dhuwure tugu total 9,1 mèter, reca laksamana dhéwé dhuwuré 3 mèter.

Monumen kanggo E.I. Totlebenu dibalèkaké ing taun 1945.

Saliyane ing ndhuwur, aku bakal ngomong yen I.N. Schroeder nindakake rolas patung gangsa pahlawan pertahanan Krimea kanggo Museum Sejarah ing Moskow. Tanah Air kanthi ora adil nglalekake pematung sing luar biasa, nganti saiki ora ana monograf sing penting kanggo karyane, muga-muga paling ora ing ulang tahun 200 pematung (ing 2035) kahanan kasebut bakal didandani.

Panguwasa kutha lan museum nylametake wilayah Malakhov Kurgan saka gerombolan souvenir lan panganan cepet, sing, ing pengaruhe ing lingkungan kutha, bisa dibandhingake karo gerombolan Attila. Kita duwe sadurunge mripat kita conto sedih kutha kamulyan militèr Anapa, ngendi kabeh wis pengabdian kanggo MediaWiki, lan monumen lan situs sajarah ilang konco Booth Resor. Yen ing Crimea sing nduweni tanah cedhak Monumen Pertempuran kali. Alma rencana arep nandur kebon anggur, banjur ing pinggiran Anapa, kebon anggur cedhak tugu pahlawan Uni Soviet D.S. Kalinin padha uprooted, lan ing panggonan wis ana Komplek omah, nggawe roso kesengsem lengkap sing landing heroik 1 Mei 1943 ndharat langsung ing lurung-lurung.

Gunung Sapun lan museum-diorama "The Capture of Sapun Mountain on May 7, 1944" wis dilestarekake ing wangun kira-kira padha karo Sekretaris Pertama Komite Sentral CPSU Leonid Ilyich Brezhnev. Kabeh iku megah lan solemn. Gaya propaganda monumental saka USSR pungkasan bisa disinaoni ing kene tanpa buku teks. Museum kasebut cilik, eksposisi wis suwe ora owah, nanging pesen filantropi lan patriotik sing diwarisake dening generasi kepungkur tekan wong modern.

Pemandangan sing apik saka Gunung Sapun menyang Lembah Balaklava, kanthi kebon anggur, kanthi dalan lan lanskap industri anyar menehi rasa visual yen tanah iki ora mung ditresnani kanggo wong-wong kita, getih sing diwutahake ndadekake regane.

Sampun rampung cariyos kula, keparenga kula ngengetaken babagan komposisi tugu Laksamana V.A. Kornilov ing Malakhov Kurgan. Munggah munggah, admiral tatu mortally leans ing lemah karo tangan kiwa, lan nunjuk menyang kutha perang karo tengen: "Mbela Sevastopol!"
Pengarang:
Foto sing digunakake:
depositphotos.com
46 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. avia12005
    avia12005 19 Agustus 2018 05:53
    +5
    wah ora ono gambare...
  2. 30 ing
    30 ing 19 Agustus 2018 06:07
    + 18
    Matur nuwun kanggo artikel kasebut. Sevastopol minangka kutha asalku, mula aku tansah menarik kanggo maca pendapat saka warga non-Sevastopol. Kepiye Sevastopol katon saka njaba.
    1. Masya Masya
      Masya Masya 19 Agustus 2018 06:16
      +9
      tresna
      Aku tansah kasengsem maca pendapat saka warga non-Sevastopol, carane Sevastopol katon saka njaba.

      mung puisi...
      Mungkasi, wong liwat, aja kesusu:
      Ing kene Sevastopol minangka kutha benteng.
      Nyedhot hawa wesi
      Kanggo salawas-lawase tetep mantep.

      Bisa lan sampeyan, kaya dheweke, kanggo ngatasi masalah,
      Aja mudhunake sirahmu marang dheweke.
      Kaya wong, ngadeg ing bobot saka sembarang
      Malah luwih yakin lan langsung.

      Tahan kabeh lan, nggulingake pati, -
      Muga-muga sampeyan kabeh kebak getih lan tatu kabeh
      Aja bisa ndeleng dhewe - katon ing ngarep,
      Kaya dheweke, tansah siap kanggo eksploitasi.

      Carane dheweke, lagi wae nyikat cinder saka pasuryane,
      Wis ambegan bledug semen kandel,-
      Iki carane sampeyan tetep fitur saka pejuang,
      Sanadyan ora ana perang, saora-orane perang wis dadi kasunyatan.

      - Mandheg, wong liwat! meneng
      Maca kasepen ing bukit kaya epik
      Lan sampeyan bakal weruh kabeh negara
      Kabèh Tanah Air, kaya benteng, kaya beteng.

      Alexander Lesin
    2. KLV2018
      KLV2018 19 Agustus 2018 17:19
      -9
      Kutipan: 30 vis
      Matur nuwun kanggo artikel kasebut. Sevastopol minangka kutha asalku, mula aku tansah menarik kanggo maca pendapat saka warga non-Sevastopol. Kepiye Sevastopol katon saka njaba.

      Kepiye carane sampeyan seneng kutha sawise 2014?
      ambruk care kesehatan, sawetara vryagi ing daya, segara imigran ilegal lan wong saka warga Kaukasia.
      lan uga karusakan ing Victory Park, deriban Laspi, pangembangan wilayah pesisir.
      lan ing.
      Saka positif, mung ndandani dalan.
      sing carane defend Sevastopol saka kabeh medeni iki.
      1. konstantin68
        konstantin68 19 Agustus 2018 19:44
        + 12
        Kutipan saka KLV2018
        Kepiye carane sampeyan seneng kutha sawise 2014?
        ambruk care kesehatan, sawetara vryagi ing daya, segara imigran ilegal lan wong saka warga Kaukasia.
        lan uga karusakan ing Victory Park, deriban Laspi, pangembangan wilayah pesisir.
        lan ing.
        Saka positif, mung ndandani dalan.
        sing carane defend Sevastopol saka kabeh medeni iki.

        Aku njawab titik dening titik: kesehatan ora ing ambruk, nanging ing transisi menyang sistem Russian, painfully, aku ora argue \.
        Viking kuwasa apik, amarga pejabat isih duwe Ukraina ing kepala, iki kudu bejat.
        ora ana maneh "wong saka warga negara Kaukasia" tinimbang ing wilayah liyane. Apa sing ditindakake ing Kutha? Apa sampeyan ora nulis? Aku bakal mangsuli, lagi makarya, mbangun dalan, papan dolanan lan mbangun pekarangan. ora? ala?
        ing Victory Park, ayo kang ngomong, ana obyek ing Kutha sing mbutuhake reconstruction kanggo ombone luwih, nanging kene, ketoke, statements saka PDB sing Kutha iki ora bisa kanggo "master" dana diparengake diputer guyon kejem. mula padha repot.
        "deriban" (sawetara jenis tembung non-Rusia) Laspi, Aku, padha bakal tokoh metu (lan kang omahé ana? kabeh saka Majelis Legislatif, unsinkable wiwit wektu Ukraina (ndeleng paragraf bab Varangians).
        ora construction, nanging completion saka obyek. Apa sampeyan ngusulake? Jeblugan, bongkar? Dadi pisanan sampeyan kudu mbangun soko, banjur dibongkar.
        Kesimpulan: ana akeh masalah, padha nyoba kanggo ditanggulangi, ana akeh owah-owahan, kabeh dandan liyane. Prices ... uga, padha owahan malah ing Ukraina, lan saiki padha malah Samsaya Awon. Ora mangu-mangu yen Kutha wis owah dadi luwih apik.
        Saka wishes, kanggo sijine supaya "Bayonet" lan wilayah jejer, kanggo ngresiki yard lan ora mung ngatasi masalah luwih cepet. Nanging, iki minangka proses pangembangan normal.
        Panjenengan setya!
        1. ibu rumah tangga
          ibu rumah tangga 19 Agustus 2018 20:04
          +5
          Tulis babagan Kutha sampeyan nganggo huruf kapital - lan sampeyan ora perlu nerangake apa-apa! Utamané kutha kuwi! Gusti mberkahi Sevastopol!
      2. ala543
        ala543 19 Agustus 2018 22:11
        +4
        Aku bakal ngomong siji, Crimea bakal urip, wong wis teka, jembatan wis rampung, dalan wis dibangun ...
  3. 30 ing
    30 ing 19 Agustus 2018 06:27
    + 25
    Nalika Review Militer (moderator) ngakoni Sevastopol minangka Rusia - Bakal mbusak gendéra !!!!!!!! Mungkin dheweke wedi karo sanksi saka Svidomo sing metu lan kuratore!!!!!!

    1. ala543
      ala543 19 Agustus 2018 22:13
      +5
      Panyedhiya iki sepi, aku uga ana ing Koktebel, ing sangisore jaran sing ditunjuk
  4. igorlvov
    igorlvov 19 Agustus 2018 06:36
    + 15
    Hello everyone saka Balaklava)
    1. Lelek
      Lelek 19 Agustus 2018 11:25
      +6
      Kutipan saka: igorlvov
      Hello everyone saka Balaklava

      Salam kanggo Balaklava lan sampeyan, Igor, utamane, saka warga Sevastopol 1953.
      Bocah karo kanca-kanca ngunjungi Balaklava - banjur dadi desa ing teluk lan parkir "pike" kita. Saka menara Genoa, dheweke ndeleng kapal selam metu saka teluk menyang segara (ana piring putih gedhe ing sisih ngisor ing ngarep lawang mlebu teluk, mula kapal selam kasebut katon apik banget ing latar mburi iki. Iku dawa banget. jaman biyen.Balaklava saiki ora bisa ditandhingake karo jaman biyen - ayu. ya
    2. Serg65
      Serg65 20 Agustus 2018 07:07
      -1
      Balaklava minangka kutha favoritku! apik
      hi Hello!
  5. manajer senior
    manajer senior 19 Agustus 2018 06:43
    +7
    Kanggo Rusia, tradhisi minangka kekuatan lan dhukungan. Artikel sing apik. Thanks kanggo wong sing pinter ing Sevastopol kanggo njaga tradhisi kasebut.
  6. pangurang
    pangurang 19 Agustus 2018 06:45
    + 13
    Matur nuwun! Ing wulan Juli, dheweke uga ngunjungi Gunung Sapun lan Malakhov. Lan akeh liyane ing ngendi (jembatan apik ngidini). Kita nyopir mobil saka Krasnoyarsk. Total 11 ewu km. Tugas utama saiki yaiku kanggo nyegah para pendatang kita mateni apa sing ora digayuh wong Ukrainia!





    1. Serg65
      Serg65 20 Agustus 2018 07:10
      0
      Kutipan saka: reducer
      Dibukak ana ing Juli

      Kepiye jaman wis ganti !!! Kanggo foto katelu saka ndhuwur ing Uni, paling awon, sampeyan bisa njaluk cathetan telung ruble, paling apik, ilang kamera! keprungu
  7. cat cariper
    cat cariper 19 Agustus 2018 06:55
    +8
    Nalika aku pisanan teka ing kono, aku tresna karo kutha iki) Aku ora seneng mlaku-mlaku ing ngendi wae kaya ngono, kepiye keliling kutha))) Untunge ing taun 2012 aku bisa tuku apartemen ing kana kanthi rega 20000 dolar)))) paling ora entuk manfaat saka Ukraina))))))
    1. DenZ
      DenZ 19 Agustus 2018 11:46
      +3
      Aku uga tresna karo Sevastopol nalika isih bocah ana ing Uni Soviet. Iku mung sawetara jenis kejut budaya sawise kutha cilik Ural ngendi aku manggon. Aku ora pengin ninggalake nangis.
  8. rotmistr60
    rotmistr60 19 Agustus 2018 06:55
    +3
    Thanks kanggo penulis kanggo tur singkat. Sayange aku ora duwe kesempatan kanggo ngunjungi kutha iki. Kabeh ing Timur Jauh lan Siberia.
    1. cat cariper
      cat cariper 19 Agustus 2018 07:17
      +4
      Fly in September) tiket murah, ana sawetara wong) cuaca super)
      1. Lelek
        Lelek 19 Agustus 2018 11:30
        +2
        Kutipan saka: cariperpaint
        Fly in September) tiket murah, ana sawetara wong) cuaca super)

        hi
        Aku bakal nambah apa sing sampeyan ujar manawa Sevastopol ngenteni tambahan ing Belbek:
  9. urman
    urman 19 Agustus 2018 07:45
    + 10
    Kita duwe sadurunge mripat kita conto sedih kutha kamulyan militèr Anapa, ngendi kabeh wis pengabdian kanggo MediaWiki, lan monumen lan situs sajarah ilang konco Booth Resor. Yen ing Crimea sing nduweni tanah cedhak Monumen Pertempuran kali. Alma rencana arep nandur kebon anggur, banjur ing pinggiran Anapa, kebon anggur cedhak tugu pahlawan Uni Soviet D.S. Kalinin dicopot, lan komplek omah wis ngadeg ing panggonane, nggawe kesan lengkap yen kebangkrutan heroik tanggal 1 Mei 1943 ndharat langsung ing lurung-lurung.
    Pasrahna marang Gusti Allah
    supaya Sevastopol lan kabeh Crimea ora dadi siji Anapa gedhe.
    Aku manggon kene dhewe, Aku ora ana maneh kekuatan kanggo mati carane Resor mulyo cilik diuripake menyang Shanghai ngendi saben kepala sabanjuré kutha sadean tanah ing kothak centimeters.
  10. AB
    AB 19 Agustus 2018 08:48
    +6
    [/ center]
    Kutipan saka: avia12005
    wah ora ono gambare...

    Kanthi kabel bakal wis figured metu lan bakal dadi gedhe.



  11. AB
    AB 19 Agustus 2018 08:54
    +4
    Lanjutan




    1. Serg65
      Serg65 20 Agustus 2018 07:27
      0
      Kutipan saka AB
      Lanjutan

      Ing foto kaping 4, Pushkin tau ngadeg tinimbang Suvorov, ora masalah, aku tansah kasengsem karo apa sing ana ing mburi gerbang evergreen ing mburi monumen ????
      1. domnich
        domnich 20 Agustus 2018 12:44
        +1
        Lan aku ana ing babagan 2012 ... Aku mlebu ing dalan. Bolshoy Morskoy - ngleboke inconspicuous padha menyang plataran. Lan banjur metu ing Suvorov Square (mantan Pushkin), saéngga ngliwati kabeh bukit kutha ing lemah. Guo iki dibangun dening Jerman dijupuk sawise perang, minangka papan perlindungan anti-nuklir kanggo wong paling dihormati ing kutha. Dirancang kanggo luwih saka sewu tamu ... Saiki iki minangka obyek saka Kementerian Darurat, bisa uga.
        1. Serg65
          Serg65 20 Agustus 2018 12:53
          +1
          Kutipan saka domnich
          Mlebet st. Big Marine

          opo Miturut pendapatku, lawang mlebu ana ing mburi Kantor Pos Utama ing tangga Sergeev-Tsensky?
          1. domnich
            domnich 20 Agustus 2018 13:15
            +2
            Ora, luwih cedhak karo Lazarev Square - ing area omah nomer 7 (aku ora ngelingi persis). Nanging, bisa uga ana sing padha ing mburi Kantor Pos Utama - aku ora ngerti ing kene.
            1. Serg65
              Serg65 20 Agustus 2018 13:20
              +2
              Kutipan saka domnich
              cedhak Lazarev Square

              Iki bekas alun-alun. Revolusi?
              1. domnich
                domnich 20 Agustus 2018 15:28
                +1
                Persis! Nanging saiki aku dipandu saka Murmansk ing peta modern Sevastopol ...
                http://crimeamap.ru/sevastopol/#ll=33.520532,44.61094&z=18&mt=sat,skl
                1. Serg65
                  Serg65 20 Agustus 2018 15:31
                  +2
                  Kutipan saka domnich
                  Persis!

                  Yen sampeyan pindhah saka Nakhimov menyang alun-alun. R..Lazarev, sadurunge dheweke ngaso ing studio jahitan, aku njahit tunik gaun pisanan ing kana, wong Yahudi tuwa kerja minangka pemotong .... barang-barang kaya clempung !!!!
  12. laku
    laku 19 Agustus 2018 10:25
    +2
    Salam saking Pilot!!!
  13. B.T.V.
    B.T.V. 19 Agustus 2018 14:13
    +5



    Aku bali menyang kampung halaman, sawise pisah 36 taun, saiki kanggo apik.
    1. Lelek
      Lelek 19 Agustus 2018 17:24
      +3
      Kutipan: B.T.V.
      Tatiana

      hi
      Sugeng lan meri. apik
  14. pemotong bensin
    pemotong bensin 19 Agustus 2018 18:53
    +5
    Apa sing kudu dibela? Dheweke wis pensiun ...
    Aku dhewe kerja ing situs konstruksi Sevas luwih saka rong taun. Apa sampeyan ndeleng pager panitia investigasi?! Karya tanganku.
    Lan kanggo monumen, aku ora bakal ngomong. Sevas, umume, kutha ing pikirane dhewe, kanthi kekuwatane dhewe. Aku Feodosia. Kita wis mesthi luwih andhap asor. Pipi ora tau puffed metu, urip piye wae tanpa swara rasah. Mbok amarga ana cukup obyek rahasia. Lan ana persetujuan non-disclosure.
    1. igorlvov
      igorlvov 20 Agustus 2018 06:52
      0
      sevas ngendi?
      1. Serg65
        Serg65 20 Agustus 2018 08:21
        +2
        Kutipan saka: igorlvov
        ngendi sevas?

        Sampeyan kancaku Igor, aja nganti gelo banget! "Sevas" - iku jeneng kutha iki populer karo pelaut - conscripts saka KchF, lan pelaut padha saka kabeh liwat USSR, supaya jeneng iki njupuk ROOT ing jembaré saka negara sapisan gedhe !!!! Miturut cara, iku asal saka jeneng "BabaKlava" saka pelaut nglirik
        Igor, sampeyan tenang babagan jeneng "Malashka", "Wits". "Pilot", "Panah", "Frying pan"? Senajan mbokmenawa "Daddy's House" lan "Mripat Mendung" wis klelep menyang lalen?
        hi
        1. 30 ing
          30 ing 21 Agustus 2018 13:52
          +1
          Wong-wong ing Sevastopol ora nyebut kuthane "Sevas" ... Iki carane Sevastopol diarani wong-wong sing ngluncur ing permukaan. Wonge acak-acakan..
          1. pemotong bensin
            pemotong bensin 21 Agustus 2018 21:47
            +1
            "Warga Sevastopol ora nyebut kutha "Sevas" ... Sing apa wong sing geser ing lumahing nelpon Sevastopol. Wong acak .."
            mesthi! Lan liyane saka pedunung Crimea mesthi wong acak. Mesthine ora ana babar pisan. Nanging, ing kene, wong-wong bajingan wis padha mlayu menyang kene ...
            Iki kaya Moskow lan Federasi Rusia liyane! .. Aku wis nglaporake babagan iki.
          2. Serg65
            Serg65 22 Agustus 2018 07:23
            0
            Kutipan: 30 vis
            Dadi wong nelpon Sevastopol ngusapake ing lumahing. Wong acak

            Ora sombong banget?? Sevastopol mesthi minangka kutha sing apik, menarik lan heroik, TAPI, dudu pusat jagad raya!
            Kutha iki diarani "Sevas" sanajan ana penghancur ing Mink kanthi nomer proyek sing cocog karo julukan sampeyan!
            hi
    2. Serg65
      Serg65 20 Agustus 2018 08:02
      +2
      Kutipan: pemotong bensin
      Aku Feodosia. Kita wis mesthi luwih andhap asor

      ngguyu Oh nggih! Kaping pirang-pirang ing Maryan dheweke nindakake perkara kanthi "sederhana" !!!! Feodosia minangka resort lan kabeh urip Feodosians disiksa dening siji pitakonan .... mangsa apa musim panas iki??? Apa kandhang pitik kudu diputih lan dilebokake ing saperangan kasur, utawa bakal ditindakake ??? eseman Ora nglanggar Vitaly! Aku kerep ngunjungi Feodosia, ing Feodosia lawas sing ing mangsa iku dianggep apik luck kanggo ndeleng wong ing dalan, lan ing mangsa panas sampeyan ora bisa push liwat werna saka turah mbrawah saka vacationers, ing kutha karo papan paling dawa. omah ing ndonya (kelingan aku ora kelingan jenenge), bangunan-bangunan pondok pesantren iki manjang ing sadawane tanggul kilometer setengah! Zhd. stasiun ing dina iku panggonan paling populer kanggo vacationing womanizers, aku durung tau ndeleng rapat menarik saka Sepur Moscow. ngguyu Ladies anyar banget romantis tresna
      Sugeng dalu Vitaly hi
      1. pemotong bensin
        pemotong bensin 20 Agustus 2018 20:47
        +2
        Feodosia ora tau dianggep minangka resort serius. Kabeh emphasis diselehake ing industri, port lan transshipment lenga.
        Kasunyatan yen mbah-mbah ana nyewakake omah kanggo vacationers nang endi wae ... Apa ora nyewa metu yen padha takon ?!
        Secara pribadi, aku durung nate nindakake iki, amarga. sebagéyan gedhé uripé makarya ing produksi, produksi mati, dheweke lunga menyang konstruksi, produksi diuripake lan bali menyang pabrik. Akèh-akèhé kancaku padha.
        Lungguh lan ngenteni sawetara turis ... Ya, sampeyan bakal mati keluwen ... hi
      2. pemotong bensin
        pemotong bensin 21 Agustus 2018 22:52
        +1
        Sing lucu, kuthaku (utawa luwih, dudu kutha, nanging kutha Primorsky) nggawe pirang-pirang prau torpedo, PSKR nganggo hidrofoil lan tanpa, Mdk hovercraft. Saiki kita mbangun RTO. Lan apa sing digawe pahlawan. ? Ora ana apa-apa. Nanging pipi "We're puffed up with unbearable important. We are base! Sampeyan mung abdi. Aku arep ngomong kanca-kanca..." hi
        Mbangun Kerch lan Feo ing Crimea.
        1. Serg65
          Serg65 22 Agustus 2018 07:31
          +2
          Kutipan: pemotong bensin
          Feodosia ora tau dianggep minangka resort serius

          ngguyu Inggih, sampeyan muspra! Ing Uni ing mangsa panas, populasi kutha tambah 30 kaping amarga turis!
          Kutipan: pemotong bensin
          Primorsky - dibangun akeh prau torpedo, PSKR karo lan tanpa hydrofoils, Mdk hovercraft. Saiki kita mbangun RTOs. Lan apa sing digawe pahlawan?

          ngguyu Kampanye ing epidemi Crimea !!! Wong lanang, jelasna apa sebabe kowe padha padu-padha karo kateguhanmu?
  15. bukit
    bukit 19 Agustus 2018 19:35
    +3
    Sevastopol nggawe aku bangga. Wiwit cilik. Maca "crita Sevastopol" dening Tolstoy, "Crita segara" dening Stanyukovich, lelungan karo wong tuwa lan diakhiri karo kunjungan taun kepungkur. Kutha Kamulyan Rusia.
  16. Serg65
    Serg65 20 Agustus 2018 08:23
    0
    Sevastopol dibangun maneh, lan ing gaya klasik kanthi porticos lan kolom, kanthi menara lan menara - kabeh ana ing tradhisi kekaisaran.

    Penulis, nuwun sewu, nanging Sevastopol ora dibangun maneh ing gaya kekaisaran, nanging ing Mediterania lan ing pesenan langsung saka Stalin !!!
  17. Roni
    Roni 20 Agustus 2018 20:19
    +2
    Aku ngelingi kesan kanak-kanak, wong tuwaku nyoba menehi inspirasi ora mung karo penampilan Sevastopol, dheweke ngandhani apa-apa, sanajan kita ora ana ing kono nganti suwe. Banjur tembunge ora dielingi, nanging rasane tetep, rasane sing gedhe, penting, mambu segara lan kapal.

    Minangka bocah, sampeyan krungu wong tuwa kanthi beda lan ndeleng sejarah ing umum lan kutha. Nanging kabeh sing dicritakake saka ati, mlebu ing jiwa.

    Aku kepengin weruh apa kesan bocah kasebut?