Kendaraan waja abot. Kasunyatan lan pangarep-arep. Bagean 1

42
Kendaraan waja abot. Kasunyatan lan pangarep-arep. Bagean 1

Kendaraan lapis baja teka ing pirang-pirang wujud lan ukuran lan nindakake macem-macem tugas. Ing seri artikel, rong kategori bakal dianggep: kendaraan tempur lapis baja sing mung murub langsung, lan kendaraan sing uga bisa ngirim infantri menyang medan perang.

Istilah "kendaraan lapis baja" cukup jembar. Bisa saka kendaraan sing mung duwe waja kanggo nglindhungi wong-wong sing ana ing njero, nganti sistem tempur sing kompleks sing bisa rumit kaya pesawat tempur utawa kapal perang. Saiki, ana luwih akeh paralel antarane sistem pertempuran sing digunakake ing darat, ing banyu lan ing udhara.



Macem-macem kendharaan "waja" iki nggawe diskusi angel. Usaha banget kanggo nggolongake dheweke pancen rumit. Panganggone istilah "ringan", "sedheng", lan "abot" biyen logis. Iki nuduhake massa saka sistem, kang ing siji ana hubungane rapet karo tingkat pangayoman, minangka pangayoman utamané jalaran langsung saka jumlah lan kekandelan saka waja. Luwih akeh waja, luwih apik proteksi lan luwih gedhe massa kendaraan.

Korelasi sing padha uga ana antarane massa lan persenjataan, amarga massa kendaraan sing luwih abot, minangka aturan, nemtokake instalasi bedhil kaliber sing luwih gedhe. Mangkono, kendaraan sing luwih ènthèng asring nganggo meriam kaliber sing luwih cilik, dene kendaraan abot digandhengake karo meriam jarak jauh sing luwih gedhe. Nanging, kemajuan ing teknologi wis kabur prabédan iki lan nggawe kategori "ringan", "sedheng" lan "abot" umume ora ana artine.

Malah terminologi sing digunakake kanggo njlèntrèhaké kuwalitas saka kendaraan wojo kudu diganti, amarga iku kudu nggambarake karakteristik tartamtu lan carane dijupuk. Contone, "proteksi" bakal luwih bener kanggo nimbang ing konsep "survivability". Menehi gambaran luwih saka pesawat saka faktor sing bebarengan kontribusi kanggo safety saka kru lan ngidini terus misi. Kajaba iku, pemahaman kita babagan "mobilitas" wis owah. Undercarriage sing dilacak biyen dianggep minangka prasyarat kanggo masang gaman abot lan nyedhiyakake kemampuan paling dhuwur ing dalan, nanging kanthi wates kacepetan. Nanging, dina iki perang utama tank (MBT) bobote 70 ton bisa kanthi gampang akselerasi nganti 70 km/jam, dene sawetara sistem tempur roda duwe gaman sing padha karo tank tempur utama.


Divisi kendaraan lapis baja miturut tugas sing ditindakake luwih penting lan luwih penting. Nanging ing kene, diferensiasi bisa dadi rumit, sebagian minangka akibat saka owah-owahan teknologi. Senjata kaliber sing luwih gedhe saiki bisa dipasang ing kendaraan cilik, contone. Ing sawetara kasus, senjata anyar iki malah bisa diinstal ing kendaraan ana minangka bagéan saka program modernisasi. Kajaba iku, kemajuan ing sistem propulsi, kalebu paket daya sing luwih entheng, luwih kompak lan suspensi hidro-pneumatik sing efisien banget, ngidini nambah kapasitas muatan tanpa ngrusak mobilitas. Akibaté, iki nyumbang kanggo nambah tingkat perlindungan lan kekuwatan senjata. Kemajuan sing signifikan ing teknologi sensor, pangolahan data, komunikasi (kalebu transmisi data) lan otomatisasi (kalebu operasi remot) uga mbukak kesempatan anyar kanggo pangembang kendaraan tempur.

Program dandan lan modernisasi ndadekake bisa nambah kemampuan kendaraan sing wis ana kanthi biaya sing relatif andhap asor, asring nambah keluwesan panggunaan pertempuran. Tren iki ditujokake kanggo nyuda beda antarane mesin sing bisa nindakake tugas sing beda. Ana pangerten sing tuwuh manawa panyebaran platform universal (yen cocog) menehi keuntungan babagan pangopènan, logistik lan biaya siklus urip. Solusi anyar, pendekatan desain, metode produksi, lan teknologi logistik digabungake kanggo entuk "kemampuan multi-tasking saka siji platform."

Artikel kasebut ngrembug babagan kendaraan lapis baja sing langsung digunakake ing permusuhan. Iki minangka kendaraan garis ngarep sing Schwerpunkt (aksen utama Jerman, inti, pusat gravitasi) saka perang tank. Efektivitas tempur sistem kasebut isih adhedhasar triad karakteristik utama kendaraan tempur lapis baja tradisional (AFV) - daya tembak, mobilitas lan perlindungan. Kemajuan kesadaran situasional lan kontrol operasional tambah akeh nglengkapi komponen AFV tradisional iki lan nyumbang kanggo ekspansi lan pangembangan akeh program kanggo nambah kemampuan kendaraan lapis baja.


Ing artikel iki, kendaraan tempur dipérang dadi rong kategori miturut tujuan utama. Kategori pisanan kalebu kendaraan tempur lapis baja, tugas utama yaiku tembak; mangkono, padha bisa dianggep minangka sistem geni langsung. Kategori iki kalebu tank perang utama, bedhil anti-tank self-propelled, tank ringan. instalasi artileri self-propelled lan sistem liyane. Kabeh platform seluler iki dioptimalake kanggo geni langsung kanthi tliti dhuwur, duwe kru sing dilatih, lan tingkat perlindungan kasebut cocog karo ancaman tartamtu.

Kategori kapindho kalebu platform tempur, sing dirancang kanggo ngirim infantri menyang medan perang, banjur mudhun lan perang (asring ing tutup kendaraan). Asring, kendaraan kasebut bisa uga duwe fitur umum karo platform saka klompok pisanan, nanging ing wektu sing padha, regu infanteri bisa ditampung ing njero.

Panggabungan saben komponen saka triad saka ciri tombol bisa beda-beda, sawetara kendaraan duwe sistem kontrol geni majeng padha MBT, nanging bedhil kaliber cilik, nalika platform liyane duwe waja ora pati roso.

Gawan sistem geni lan kendaraan transportasi infantri ing siji artikel ndadekake pangertèn. Loro-lorone kategori kendaraan asring digunakake ing formasi perang sing padha. Padha bisa ndhukung lan nglengkapi saben liyane, kontribusi kanggo sukses ing paprangan.


M1A2 Abrams
Pangembang: General Dynamics Land Systems
Negara Asal: Amerika Serikat
Persenjataan: 120 mm M256 smoothbore gun

Tank M1 asli kanthi bedhil 105 mm M68 kanthi dawa laras 52 kaliber dilebokake ing taun 1980. Varian miturut sebutan M1A2 dirilis ing taun 1990. Kaya versi sadurungé saka M1A1, bersenjata karo 120-mm M256 bedhil smoothbore, dikembangaké dening perusahaan Jerman Rheinmetall AG kanggo tank Leopard 2; Kajaba iku, sistem kontrol geni apik (FCS) Integrasi lan dandan liyane dileksanakake. Pilihan A2 wis ngalami sawetara dandan, ditetepake SEP (System Enhancement Package - kits kanggo nambah sistem). Kit Abrams SEP paling anyar yaiku M1A2 SEPV3, kendaraan produksi pisanan ing varian V3 dikirim ing Oktober 2017. Masalah pendanaan wis mbatesi panyebaran varian tank anyar ing angkatan bersenjata AS, minangka asil, akeh kendaraan ing varian M1A2 tetep ing tentara. Iki tegese sanajan ana varian saka Abrams bisa kanggo ketemu ancaman potensial paling majeng, mesin iki bisa uga ora ing Unit sing duwe kasempatan kanggo ngadhepi ancaman iki. Ing tampilan pisanan saka varian anyar, Manajer Program Kendaraan Tempur Ground ujar manawa "Abrams M1A2 SEPV3 minangka langkah gedhe ing babagan keandalan, stabilitas tempur, proteksi lan sumber daya on-board, sing ndadekake Abrams lan brigade lapis baja kita relevan kanggo taun teka. Sanajan ana alangan finansial sing nyegah nggawe mesin sing anyar, Abrams M1A2 SEPV3 nuduhake manawa kita isih bisa nggawe perbaikan sing signifikan lan operasional. Angkatan Darat AS wis miwiti pangembangan konfigurasi V4.



Leopard 2
Pangembang: Kraus-Maffei-Wegmann (KMW) Rheinmetall
Negara asal: Jerman
Persenjataan: 120 mm Rheinmetall L/55 smoothbore

Leopard 2 minangka salah sawijining MBT sing paling akeh digunakake ing donya. Diadopsi ing taun 80-an, wis terus dianyari lan ditingkatake kanggo nanggepi tantangan ing medan perang liwat introduksi teknologi anyar lan solusi inovatif. Pangenalan amba saka tank ing donya wis difasilitasi ora mung iki dandan tombol, nanging uga promosi aktif saka modifikasi lan upgrade, kang ndadekake iku bisa kanggo "tune" kemampuan kanggo operator beda lan wilayah geografis. Ing taun-taun pungkasan, sawetara pelanggan ora kejawab kesempatan sing duwe bathi kanggo tuku tank Leopard saka ngarsane tentara negara NATO. Akeh opsi kanggo nganyarke tank Leopard 2 dikembangake lan diusulake, kalebu ora mung Rheinmetall, nanging uga industri negara pelanggan mesin kasebut. Bundeswehr Jerman dilengkapi tank Leopard 2A7V. Dheweke uga bubar mutusake kanggo miwiti program Peningkatan Kapabilitas Tempur IV (Kampfwertsleigerung IV, KWS IV). Iki bakal ngidini tentara Jerman nganyarke bagean saka armada MBT menyang standar Leopard 2A8 anyar minangka solusi interim sadurunge rampung pembangunan tank anyar (Main Ground Combat System utawa Leopard 3). Varian Leopard 2 ana ing layanan karo 18 negara, lan kira-kira enem negara liyane wis nuduhake minat kanggo tuku tank anyar utawa surplus saka macem-macem sumber.


Leclerc
Pangembang: Nexter (biyen GIAT)
Negara asal: Prancis
Persenjataan: 120 mm CN 120-26 smoothbore

Ditemokake ing taun 1991, tank Leclerc nggawa akeh unsur inovatif, kayata informasi on-board lan sistem kontrol, sing saiki ditemokake ing meh kabeh kendaraan tempur. Senapan utama 52-kaliber (ing wektu iku laras kaliber 44 dianggep standar) nyedhiyakake kecepatan moncong sing luwih dhuwur lan lintasan sing luwih rata. Uga nduweni loader otomatis lan sistem kontrol geni terpadu sing bisa melu enem target ing 60 detik kanthi akurasi 95%. Senapan mesin coaxial nduweni kaliber 12,7 mm. Tank iki minangka sing pertama ing antarane MBT sing dilengkapi suspensi hidrodinamik. Leclerc saiki ngalami modernisasi, sing kalebu instalasi modul senjata sing dikontrol kanthi jarak jauh, waja tambahan kanggo awak lan menara, stasiun radio anyar lan SCORPION IMS. Gun saka tank iki ngijini sampeyan kanggo murub amunisi airburst programmable. Leclerc uga ana ing layanan karo tentara UAE, sing wis nyebarake ing operasi tempur ing konflik Yaman.


Tantangan 2
Pangembang: Vickers Defense Systems (saiki BAE Systems)
Negara Asal: UK
Persenjataan: 120 mm rifled L30A1

FV Inggris 4034 Challenger 2 MBT minangka penerus Challenger 1 lan mlebu layanan ing taun 1994. Tank kasebut ana ing layanan karo Inggris Raya lan Oman. Saliyane senapan bedhil utama 120-mm, senapan mesin coaxial 7,62-mm kanthi chain drive L94A1 (EX-34) dipasang; loro sistem iki unik kanggo negara MBT NATO. Panggunaan laras rifled kanggo bedhil utama unparalleled antarane MBTs modern. Iki dipilih amarga tentara Inggris fokus ing nggunakake cangkang bledosan dhuwur sing bisa ditindik nganggo waja HESH (Kepala Squash High-Explosive) bebarengan karo cangkang sabot berbulu sing bisa ditindik. Fitur unik liyane yaiku bedhil utama ngobong proyektil lan biaya propelan, sing dilebokake ing kamar kanthi kapisah. Proteksi diwenehake dening waja Chobham generasi kapindho (dikenal minangka Dorchester) kanthi pangayoman dinamis lan layar kisi, diinstal nalika perlu. Ing ngisor baja wis dikiataken karo waja minangka bagéan saka project modernisasi Streetfighter.

Kamentrian Pertahanan Inggris saiki ngleksanakake Proyek Ekstensi Urip. Ing pungkasan 2016, menehi kontrak kanggo grup sing dipimpin Rheinmetall Landsystems lan grup sing dipimpin BAE Systems kanggo menehi solusi kanggo tahap evaluasi. Sawise keputusan positif digawe, pemenang bisa ditanggepi kontrak kanggo produksi massal. Nawakake kalebu pencitraan termal anyar lan pemandangan printah, sistem kontrol geni nganyari, tampilan anyar, sistem arsitektur mbukak, bebaya ancaman lan sistem kesadaran situasional. Departemen Pertahanan wis ngontrak QinetiQ kanggo ngevaluasi sistem perlindungan aktif kanggo tank Challenger minangka bagean saka proyek MEDUSA.


T-90S
Pangembang: Uralvagonzavod
Negara asal: Rusia
Persenjataan: 125 mm smoothbore 2A46M

Tank T-90 ana ing layanan karo tentara Rusia; modifikasi ekspor T-90S uga akeh ana ing tentara negara liya, kalebu Suriah lan India. Contone, tank India T-90 "Bhishma" diprodhuksi ing lisensi ing pabrik ing Tamil Nadu. T-90 (asli sebutan T-72BU) minangka pangembangan luwih saka model T-72B lan T-80U, sing nampa upgrade lan dandan sing signifikan. Meriam 125 mm, stabil ing rong sumbu, ngobong proyektil konvensional lan misil sing dipandu. Tembakan dipecat saka loader otomatis jinis carousel. Rudal kanthi jarak 4000-5000 meter nduweni sistem panuntun sinar laser lan hulu ledak HEAT. Sistem kontrol geni lan pemandangan awan / wengi ngidini sampeyan bisa nangkep target kanthi efektif lan ngenali kanthi jarak nganti 1500 meter, sanajan ing kahanan visibilitas winates. Perlindhungan diwenehake kanthi kombinasi waja tradisional lan unit proteksi dinamis, uga sistem penindasan optik-elektronik Shtora-1 / 1M. Komplek kasebut kalebu peredam inframerah, sensor peringatan laser lan peluncur granat layar kumelun.


T-14 Armata
Pangembang: Uralvagonzavod
Negara asal: Rusia
Persenjataan: 125 mm smoothbore 2A82-1M

Tank T-14 saka proyek Armata, sawise tampilan pisanan ing 2015, nyebabake kerusuhan ing Kulon. Iki kalebu sawetara unsur inovatif, kalebu platform sing dilacak universal, turret sing ora dienggoni, kapsul kru lapis baja, bedhil utama sing luwih apik lan subsistem protèktif tambahan. Gun bisa murub amunisi lan rudal dipandu mentas dikembangaké. Contone, waja-piercing sub-kaliber projectile "Vacuum-1" duwe inti uranium kurang 900 mm dawa, kang bisa nembus 2000 mm saka seragam mbalek waja saka kadohan saka 1000 meter. Senapan utama 2A82-1M uga bisa ngobong proyektil fragmentasi shrapnel kanthi detonasi jarak jauh ing lintasan Telnik, saliyane, kompatibel karo rudal dipandu 9M119M1 Invar-M saka kompleks Reflex-M, sing jarake 5000 meter. Perlindhungan awak ditingkatake kanthi nyelehake ing tengah lambung, uga kompleks perlindungan aktif Afganit (KAZ), salah sawijining komponen yaiku radar gelombang milimeter kanggo ndeteksi lan nglacak target. Tank T-14 kalebu radar kanthi susunan antena fase aktif, pemandangan multispektral kanggo komandan lan penembak, sensor jaringan, lan sistem deteksi target otomatis. Desainer tank kasebut nyatakake yen pemandangan termal bisa ndeteksi target ing jarak 5000 meter, sanajan kudu dicathet yen pemandangan termal sadurunge asale saka Prancis.

Nasib luwih saka tank T-14, miturut laporan saka pejabat lan sumber liyane, rada ora mesthi lan kemungkinan jumlah kendaraan produksi bakal suda. Nanging, proyek iki nggunakake sawetara konsep sing dileksanakake ing kendaraan tempur waja liyane.


T-84 Oplot
Pangembang: Biro Desain Kharkov Teknik Mesin. A.A. Morozova
Negara asal: Ukraina
Persenjataan: 125 mm smoothbore KBA-3

Tank "Oplot" - woh saka karya ageng dening spesialis saka perusahaan Kharkov kanggo nambah MBT T-80. Sing pisanan katon yaiku varian T-84U, sing ditambahake layar sisih, proteksi dinamis "Kontakt-S" ing menara, unit daya tambahan, pemandangan pencitraan termal, rangefinder laser komandan, sistem kanggo nyelarasake sumbu bedhil karo sumbu optik saka ngarsane, uga sistem navigasi. T-84 "Oplot" nyusul mengko, lan luwih anyar T-84M utawa BM. Varian iki dilengkapi menara las sing anyar (sing nahan meriam 125 mm) kanthi loader otomatis ing recess mburi menara (tinimbang jinis carousel), rak amunisi terisolasi lan sistem kontrol geni sing dianyari, kalebu a mode telusuran lan kejut. Waja pasif lan aktif lan subsistem countermeasures elektronik uga diinstal. Fokus utama yaiku kesimpulan kontrak ekspor, sing digawe sawetara presentasi, sing ora sukses banget. Minangka bagéan saka kontrak rampung karo Thailand, ana wektu tundha pancet ing sumber tank, senajan bubar iku wis rampung.



Merkava
Pangembang: MANTAK
Negara asal: Israel
Persenjataan: 120-mm smoothbore MS253 (M68)

Tank Merkava (Ibrani, kreta), dirancang kanggo nyukupi kabutuhan angkatan bersenjata Israel, diadopsi ing taun 1978. Mesin sing dipasang ing ngarep ngidini panggunaan kompartemen mburi kanggo ngangkut amunisi, pasukan utawa sing tatu. Versi paling anyar saka Merkava IV kalebu akeh teknologi anyar, kalebu sistem kontrol geni optoelektronik Knight Mark 4 kanthi pelacakan target otomatis lan kapabilitas pencitraan termal sing luwih apik, uga kapabilitas anti-helikopter sing ditingkatake. Sawetara langkah ditindakake ing tank kanggo nyuda tandha termal. Tank Merkava IV uga dilengkapi waja komposit sing dikembangake sacara lokal kanthi proteksi modular tambahan. Saliyane senapan mesin 7,62-mm coaxial lan dipasang ing gendheng, tank uga bersenjata karo bedhil mesin 12,7-mm sing dipasang ing topeng bedhil utama, uga sistem senjata tank kalebu mortir 60-mm sing entheng. kanggo nyetel layar kumelun. Merkava Mk4M dilengkapi KAZ Trophy sing dirancang dening Israel kanthi sistem peringatan laser lan radar sing bisa nyegat proyektil / rudal sing mlebu lan nuduhake posisi sing diduga ditembak. CICS Tzayad bisa ngirim informasi iki kanggo kendaraan liyane kanggo nindakake maneuver evasive utawa geni ing target.


K-2 Black Panther
Pangembang: Hyundai Rotem
Negara asal: Republik Korea
Persenjataan: 120 mm Rheinmetall L/55 smoothbore

Tank K-2 Black Panther dikembangake ing Korea Selatan, lan desaine dioptimalake kanggo operasi ing wilayah pegunungan negara iki. Tank kasebut mlebu layanan ing batch winates ing 2014, lan tank kasebut dilengkapi mesin sing diprodhuksi sacara lokal. Resmi, K2 mlebu layanan ing 2016, mung saiki unit daya wis diinstal ing tank, dumadi saka dilisensi MTU 883 engine lan transmisi RENK. Ana rencana kanggo ngasilake batch kapindho tank K-2 kanthi unit daya 1500 hp. Doosan lan transmisi otomatis saka perusahaan lokal S&T Dynamics, nanging ternyata transmisi kasebut ora cocog karo standar linuwih sing dibutuhake, sing tundha produksi nganti 2019. Tank saka kumpulan kapindho bakal duwe unit daya "hibrida", sing kalebu mesin lokal lan transmisi RENK Jerman. Tank K-2 uga kalebu sawetara fitur unik, kalebu amunisi overhead KSTAM jarak sing ditembakake saka meriam utama (meriam 120-mm kaliber 55 adhedhasar meriam Rheinmetall L55), suspensi hidropneumatik sing ngidini tank bisa mbukak. "squat" nalika diperlokaké, radar millimetric disambungake menyang sistem kontrol geni, lan khusus multi-lapisan komposit lan waja reaktif. Perusahaan lokal sing ora bisa berkembang digawe kanthi lisensi utawa dipikolehi kanthi reverse engineering. Korea kepengin banget ngekspor sistem pertahanan lan, minangka asil, nandatangani perjanjian kerjasama karo Otokar kanggo nggunakake teknologi tank K-2 ing pangembangan Turki Altay MBT.

Diterusake...
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

42 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    27 Agustus 2018 06:42
    Panganggone istilah "ringan", "sedheng", lan "abot" biyen logis. Iki nuduhake massa saka sistem, kang ing siji ana hubungane rapet karo tingkat pangayoman, minangka pangayoman utamané jalaran langsung saka jumlah lan kekandelan saka waja.

    Ora tansah lan nang endi wae. Contone, ing Wehrmacht, kualifikasi tank diputer ing kaliber bedhil. Ing Britain, kanggo dangu padha nyekel konsep "cruising" lan "infantry" tank. Ana cara eksotis liyane kanggo menehi grading kendaraan lapis baja. Kayata "TDD" - tank jarak jauh utawa tank terobosan.
    Dadi, kanthi kerusuhan modern eksternal lan hodgepodge MBT, dheweke dadi MBT ing Afrika. Liyane: tank roda, tank entheng, lan liya-liyane - iki minangka punggawane raja ing medan perang! Senajan Gusti Allah maringi aku memori, ahli teori Soviet menehi 15 menit urip kanggo tank ing medan perang sadurunge karusakan.
    Tulus, Kitty!
    1. -2
      27 Agustus 2018 07:45
      Kutipan: Cat
      Ahli teori Soviet menehi tank ing medan perang 15 menit urip sadurunge karusakan.

      Aku tansah disabetake dening "karakteristik" iki. Pitakonan utama: Kenapa perlu kabeh? Inggih, lan sawise dheweke: Ing medan perang, perang apa, unit sing dipimpin, tugas sing ditugasake marang komandan? Lan sateruse. Mulane, iki ... Ora ana apa-apa.
      1. +3
        27 Agustus 2018 12:05
        Nalika padha nulis ing situs kasebut ing sawijining wektu - kanggo nggampangake perwira staf ngetung rasukan pasukan kanggo nindakake operasi tartamtu
    2. +1
      27 Agustus 2018 17:52
      Kutipan: Cat
      Contone, ing Wehrmacht, kualifikasi tank diputer ing kaliber bedhil.

      Ya, kaya ngono ... Miturut pendapatku, T-4 "matur nuwun" kanggo bedhil 75 mm "mlaku" ing tank abot ... opo
    3. +4
      27 Agustus 2018 19:47
      Kutipan: Cat
      Panganggone istilah "ringan", "sedheng", lan "abot" biyen logis. Iki nuduhake massa saka sistem, kang ing siji ana hubungane rapet karo tingkat pangayoman, minangka pangayoman utamané jalaran langsung saka jumlah lan kekandelan saka waja.

      Ora tansah lan nang endi wae. Contone, ing Wehrmacht, kualifikasi tank diputer ing kaliber bedhil. Ing Britain, kanggo dangu padha nyekel konsep "cruising" lan "infantry" tank. Ana cara eksotis liyane kanggo menehi grading kendaraan lapis baja. Kayata "TDD" - tank jarak jauh utawa tank terobosan.
      Dadi, kanthi kerusuhan modern eksternal lan hodgepodge MBT, dheweke dadi MBT ing Afrika. Liyane: tank roda, tank entheng, lan liya-liyane - iki minangka punggawane raja ing medan perang! Senajan Gusti Allah maringi aku memori, ahli teori Soviet menehi 15 menit urip kanggo tank ing medan perang sadurunge karusakan.
      Tulus, Kitty!

      Yen tank ora kaancam ing wilayah konsentrasi, ing Maret utawa sak penyebaran, iku bakal urip luwih saka 15 menit. Pinten - gumantung ing karya intelijen, penerbangan, artileri, infanteri lan kru sampeyan. "Iku prasaja, Watson" (c), iki perang senjata gabungan ombenan
      1. 0
        17 Oktober 2018 15:39
        Kutipan saka Doliva63
        Yen tank ora kaancam ing wilayah konsentrasi, ing Maret utawa sak penyebaran, iku bakal urip luwih saka 15 menit.
        Yen mung takon "sikil" saka ngendi.
        Adhedhasar wektu urip rata-rata ing perang, rasukan pasukan lan kemungkinan nindakake operasi diitung.
        Lan unit tempur bisa ngliwati kabeh perusahaan tanpa goresan. Utawa mati saka dijupuk pisanan.
        Nanging rata-rata ...
  2. +4
    27 Agustus 2018 07:36
    Auto RU. Tentara Jerman ora duwe armada A7 sing lengkap. Saka kabeh kendaraan 286 ing layanan ing 2017, mung ana 20. Kajaba iku, ing mriksa pungkasan saka kesiapan tempur, ora luwih saka 100 unit diakoni minangka siap tempur. Kira-kira 90 sebagian, liyane sampeyan ngerti. Aku ora ngelingi nomer pas, nanging iki banget cedhak. T-90 (jeneng asli T-72BU) minangka pangembangan luwih saka model T-72B lan T-80U, sing wis nampa upgrade lan dandan sing signifikan - lan iki luwih diterjemahake)))
  3. -2
    27 Agustus 2018 07:54
    Artikel kasebut sepisan maneh menehi kesaksian babagan proses kepunahan "mammoth" sing diarani "tank". Ora ana pitakonan babagan produksi massal, lan enggal-enggal tank bakal dadi langka sing mung bisa dideleng ing museum.
    1. +5
      27 Agustus 2018 08:43
      Quote: profesor
      Artikel kasebut sepisan maneh menehi kesaksian babagan proses kepunahan "mammoth" sing diarani "tank". Ora ana pitakonan babagan produksi massal, lan enggal-enggal tank bakal dadi langka sing mung bisa dideleng ing museum.

      Oleg, kenapa sampeyan ora seneng tank lan sistem pertahanan udara?
      1. -1
        27 Agustus 2018 10:25
        Kutipan saka: zyablik.olga
        Quote: profesor
        Artikel kasebut sepisan maneh menehi kesaksian babagan proses kepunahan "mammoth" sing diarani "tank". Ora ana pitakonan babagan produksi massal, lan enggal-enggal tank bakal dadi langka sing mung bisa dideleng ing museum.

        Oleg, kenapa sampeyan ora seneng tank lan sistem pertahanan udara?

        1. Ayo pindhah menyang "sampeyan"? tresna
        2. Aku tresna tank banget. Aku ora ngliwati museum ing ngendi wae. Nanging, tank minangka atavisme. lagi larang, ngrugekke lan ora supaya agawe.
        3. Aku ora kaya pertahanan udara. iku senjatane wong kang ringkih. Serangan sing kuwat, ora defend. Aku wis nulis lan bakal mbaleni: XBab sing paling ala sing kedadeyan ing Tsakhal sajrone 10 taun kepungkur yaiku adopsi LCD. Yen ora ana JK, mula ora ana Hamas lan, kanthi mangkono, serangan roket.

        Kutipan saka: Saben
        Ya piye carane aku bisa ngomong. Ing wektu sing beda-beda, macem-macem jinis senjata dianggep kaancam punah, nanging ing tembe mburi mesthi bakal bali.

        Kapal perang contone? nglirik Ya, kepiye tank bakal bali nalika regane udakara $ 10 lan dirusak dening peluncur granat? Apa jenis ekonomi sing bakal narik? Bener. ora ana.

        Kutipan saka: Saben
        Kendaraan lapis baja sing abot ora bakal menyang endi wae, "mung" kudu dicocogake karo kahanan perang anyar

        Bakal dadi entheng, murah lan tanpa awak. Mung operator personel lapis baja bakal tetep abot kanggo ngirim pejuang menyang medan perang.

        Kutipan saka: raw174
        Aku ora setuju

        Artikelku tanggal 22 Desember 2011. "Tank wis mati, urip tank".
        https://topwar.ru/9529-tank-umer-da-zdravstvuet-tank.html

        Meh 7 taun kepungkur lan apa sing ditulis ing artikel kasebut dadi luwih relevan. Mula, aku kaget banget nalika para urapatriot ngolesi ing pipi babagan produksi tank parade Armat. Sawise kabeh, pancen jelas apa nasib sing nunggu dheweke lan kenapa.
        1. +6
          27 Agustus 2018 10:37
          Quote: profesor
          Apa kita ngalih menyang "sampeyan"?

          Kanthi seneng eseman
          Quote: profesor
          Aku pancene tresna tank. Aku ora ngliwati museum ing ngendi wae. Nanging, tank minangka atavisme. lagi larang, ngrugekke lan ora supaya agawe.

          Nanging dhawuhe Pasukan Pertahanan Israel ora mikir. ora Kanggo negara cilik kaya sampeyan, ana armada kendaraan lapis baja sing padhet, sing, sawayah-wayah aku ngerti, nduweni peran penting banget ing kabeh konflik sing melu Israel.
          Quote: profesor
          Aku ora seneng pertahanan udara. iku senjatane wong kang ringkih.

          Apa Israel uga ringkih? opo Seryozha (Bongo) tau nempatake peta posisi stasioner sistem pertahanan udara ing Israel. Kapadhetan dhuwur saka posisi mung ing wilayah Moscow.
          1. +2
            27 Agustus 2018 11:34
            Kutipan saka: zyablik.olga
            Apa Israel uga ringkih?

            Kayane sampeyan kudu spesifik ing kene.
            Ing Israel, ana aktif, lan luwih saka, kategori turbopatriots sing ngupaya kanggo ngatasi kabeh masalah bom atom minangka brutal sabisa, lan antarane wong Russian-speaking ana luwih saka ing rata-rata. Sawetara wektu kepungkur, kanthi kaget banget, aku maca artikel dening penulis Israel (ing basa Rusia) manawa tanduran desalinasi ala banget lan salah (kayane dheweke ora seneng karo mineralisasi banyu desalinasi sing kurang, lan mulane pamrentah Israel. dipuntudhuh saka pembantaian wong Yahudi), nanging tengen kanggo remet sawetara kali cedhak sawetara pepadhamu (Aku Jordan, lan Mungkin Suriah).
            Semono uga, SW.Profesor ngandika saka posisi sing JK ala, lan nyuwek Gaza iku apik, kaya-kaya ana sethitik kasusahan kanggo Israel lan Gaza sadurunge 2011.
          2. 0
            27 Agustus 2018 12:30
            Kutipan saka: zyablik.olga
            Nanging komando Pasukan Pertahanan Israel ora mikir kaya ngono. Kanggo negara cilik kaya sampeyan, ana armada kendaraan lapis baja sing padhet, sing, miturut aku ngerti, nduwe peran penting ing kabeh konflik ing Israel. melu.

            1. Piye wae, ing regejegan karo Lopatov, aku glethakaken metu nomer lan jeneng brigade waja 30 taun kepungkur lan saiki. Coba tebak ping pira dheweke wis nyusut? Ya, dheweke terus mudhun. tank isih ana amarga jenderal terus mikir kanthi inersia. Nanging owah-owahan enom jenderal ing dalan. Ya, ora bakal ana Merkava 5.

            Kutipan saka: zyablik.olga
            Apa Israel uga ringkih? Seryozha (Bongo) tau nempatake peta posisi stasioner sistem pertahanan udara ing Israel. Kapadhetan dhuwur saka posisi mung ing wilayah Moscow.

            Aku nulis babagan iki. Lemah Israel. Defensif, ora nyerang. Iki ora bisa dibayangake ing taun 1970-an. Kita ditembak, nanging kita lungguh ing omah, lan ora diarani miturut Tsav 8.

            Kutipan: Cherry Nine
            Sawetara wektu kepungkur, kanthi kaget banget, aku maca artikel dening penulis Israel (ing basa Rusia) manawa tanduran desalinasi ala banget lan salah (kayane dheweke ora seneng karo mineralisasi banyu desalinasi sing kurang, lan mulane pamrentah Israel. dipuntudhuh saka pembantaian wong Yahudi), nanging tengen kanggo remet sawetara kali cedhak sawetara pepadhamu (Aku Jordan, lan Mungkin Suriah).

            Boten njupuk saka wong-wong mau. Kita nyedhiyakake banyu kanggo Yordania dhewe.

            Kutipan: Cherry Nine
            Semono uga, SW.Profesor ngandika saka posisi sing JK ala, lan nyuwek Gaza iku apik, kaya-kaya ana sethitik kasusahan kanggo Israel lan Gaza sadurunge 2011.
            1. +3
              27 Agustus 2018 13:21
              Quote: profesor
              Iki ora bisa dibayangake ing taun 1970-an. Kita ditembak, nanging kita lungguh ing omah, lan ora diarani miturut Tsav 8.

              Aku ora ngelingi sapa, misale jek, Moshe Dayan, bilih Israel ngirim ora tumindak ing gaya saka "dialog mbangun", nanging kaya asu mad, supaya padha wedi menek ing. Prilaku iki nduweni pro lan kontra.
              Nalika sampeyan bisa ndeleng, ing 60s lan 70s sampeyan disebut munggah luwih saka sapisan. Nanging, sampeyan isih dipecat.

              Mesthi wae, pratelan babagan konflik Arab-Israel katon bodho. Ing BV, 3 pendekatan menyang Palestina diuji:

              1. Menehi hak politik. Libanon, 1975.
              2. Aja menehi hak politik. Yordania, 1970.
              3. Pager mati Piece kanggo wong-wong mau, supaya padha nindakake apa padha arep ana. Israel/PA, dina iki.

              Apa sing sampeyan usulake? Yordania 1970, ora?
        2. +2
          27 Agustus 2018 12:23
          Quote: profesor
          rauh tank bakal dadi arang banget sing mung bisa katon ing museum.

          Katon yen ing 2011 sampeyan ana ing kahanan sing luwih seimbang.
          Tank kasebut ora bakal ilang kanthi cepet, nanging ora bakal dadi senjata utama kanggo perang darat.

          Aku ngerti sampeyan, wiwit taun 2011 akeh masalah sing kedadeyan. Nanging.
          1. Angkatan darat Amerika saiki - 32, EMNIP, brigade, kira-kira 160 ewu wong. Kanthi sepur gerbong lan grosir - 450 ewu wong. Tank - 10 ABCT, 900 kendaraan saben bunder. Yaiku 1 mobil kanggo 500 wong. Ing mangsa panas 41, wong tuwa Addy duwe setengah tank. Tentara Abang duwe luwih akeh, nanging, kaya sing dingerteni, ana nuansa.
          Ing ABCT, ana siji mobil kanggo saben 50 wong. Ing korps mekanik Soviet ing taun 41, dikenal amarga OShS sing ora nyukupi, 1 mobil nyathet 35 wong, sanajan kasunyatane setengah saka mobil ing taun 41 iku saben bab cilik.
          2. Ing operasi kurang intensitas modern (ing pembangunan), tank nindakake 2 fungsi a) ngirim senjata b) tumindak minangka boss gropyokan, njupuk paling saka pejuang kamardikan. Lan yen ing peran pisanan iku rame dening dana NLOS (sanajan padha biaya ...), banjur ing peran kapindho, panggantos durung samesthine, kaya sing wis ngandika.
          Quote: profesor
          Sawise kabeh, pancen jelas apa nasib sing nunggu dheweke lan kenapa.

          Pancen jelas, nanging iki ora ana gandhengane karo masalah tank minangka spesies.
        3. +1
          27 Agustus 2018 20:20
          Yaiku yen sampeyan lungguh ing parit lan ing cedhak ana tank mungsuh, ayo ndeleng sapa sing bakal lemes. Lan sanajan sampeyan duwe RPG, iku ora kasunyatan sing bakal duwe wektu kanggo nggunakake lan kenek, nanging yen sampeyan mencet, banjur mateni. Dadi mammoth sampeyan sing bakal mati bakal katon dening putu lan putu.
          1. -1
            27 Agustus 2018 22:03
            Kutipan saka usher
            Yaiku yen sampeyan lungguh ing parit lan ing cedhak ana tank mungsuh, ayo ndeleng sapa sing bakal lemes. Lan sanajan sampeyan duwe RPG, iku ora kasunyatan sing bakal duwe wektu kanggo nggunakake lan kenek, nanging yen sampeyan mencet, banjur mateni. Dadi mammoth sampeyan sing bakal mati bakal katon dening putu lan putu.

            1. +2
              28 Agustus 2018 00:03
              Lan kenapa sampeyan ngirim? Kanggo kasunyatan manawa senjata anti-tank ora diarani kanthi sengaja?
              Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener manawa Cast Lead lan Indestructible Rock kudu ditindakake mung dening penerbangan, utawa apa?
              1. 0
                28 Agustus 2018 12:11
                Apa aku ngerti sampeyan kanthi bener manawa Cast Lead lan Indestructible Rock kudu ditindakake mung dening penerbangan, utawa apa?
                Isih mbokmenawa karo bantuan saka MLRS, abundantly pollinating Sisa karo napalm lan BOV. Iku bakal dadi saka wong-wong mau.
        4. 0
          28 Agustus 2018 22:39
          Nanging, tank minangka atavisme. lagi larang, ngrugekke lan ora supaya agawe.
          Ya... nganti tekan pekaranganmu utawa desamu. Dadi rawan lan lucu .... Ya, lan luwih nyenengake kanggo infanteri kanggo menyamar .....
          Kréta perang mesthi maju, nanging ora ana sing gelem. Yen mung menyang TERMINATOR BMPT ...
        5. 0
          17 Oktober 2018 15:43
          Quote: profesor
          Mula, aku kaget banget nalika para urapatriot ngolesi ing pipi babagan produksi tank parade Armat.
          Armata dudu tank. Kanggo T-15, sampeyan nyimpen niche basa
          Inggih, platform kanggo 152 mm ora bisa cilik.
    2. +5
      27 Agustus 2018 08:46
      Quote: profesor
      Artikel kasebut sepisan maneh menehi kesaksian babagan proses kepunahan "mammoth" sing diarani "tank". Ora ana pitakonan babagan produksi massal, lan enggal-enggal tank bakal dadi langka sing mung bisa dideleng ing museum.

      Ya piye carane aku bisa ngomong. Ing wektu sing beda-beda, macem-macem jinis senjata dianggep kaancam punah, nanging ing tembe mburi mesthi bakal bali.
      Khrushchev, ing sawijining wektu, gumantung ing rudal lan wiwit ngurangi jinis senjata liyane. Ternyata, iku salah.
      Ing pejuang jet pisanan, senjata meriam dicopot, percaya yen saiki kabeh wis diputusake dening rudal, lan meriam wis kepungkur. Perang Korea mbuktekaken liya.
      Kendaraan lapis baja sing abot ora bakal pindhah menyang endi wae, "mung" kudu dicocogake karo kahanan perang anyar.
      1. +2
        27 Agustus 2018 09:43
        pancen bener. Saiki angel mbayangno benturan massa tank sing akeh minangka pertempuran langsung ing antarane rong divisi tank. Ing kasus apa wae, ing Eropa, nganti 3 MB. Sing luwih relevan yaiku tugas kontraterorisme lan nyedhiyakake operasi "polisi" liyane. Lan kanggo iki, daya tank keluwih. Luwih migunani yaiku kaya kendaraan tempur infanteri, bisa uga nganggo bedhil laras cendhak kaliber 75-120 mm kanggo ranjau darat, lan regu infanteri kanggo stripping.
        1. +2
          27 Agustus 2018 10:53
          Kutipan: Zvonarev
          Sing luwih relevan yaiku tugas kontraterorisme lan nyedhiyakake operasi "polisi" liyane

          Kanggo sapa sing relevan? Kanggo pasukan darat?
          Kanggo operasi kontra-terorisme nyata lan misi polisi, ana struktur lan unit liyane, lan saka ganti jeneng perang sipil, ing ngendi ana tumindak aktif saka pihak sing nentang, kanthi gaman abot, inti saka pertempuran senjata gabungan ora owah. KTO (ATO).
          1. -1
            27 Agustus 2018 11:04
            Quote: Bad
            Kanggo misi kontra-terorisme lan polisi nyata, ana struktur lan unit liyane

            Ya, operasi kontra-teroris beda-beda, umpamane ing Suriah. Iki mung luwih cedhak karo pertempuran senjata gabungan, nanging mungsuh ora duwe peralatan abot utawa ora ana.
            1. +2
              27 Agustus 2018 11:10
              Apa sampeyan ngusulake supaya awale dikunjara tentara ing mungsuh sing sengaja lemah?
              Kutipan: Zvonarev
              nanging mungsuh ora duwe utawa peralatan abot sethitik

              Lan matur nuwun kanggo apa lan kanggo sapa sing dadi sithik?
        2. +6
          27 Agustus 2018 10:53
          "Saiki angel mbayangno tabrakan tank gedhe" ////
          ----
          Apa wae bisa kedadeyan. Mulane, tank nyoba kanggo nggunakake universal. Lan nalika dheweke mung ndhukung peleton infantri. Lan nalika dheweke, minangka bagean saka resimen, melu perang sing bakal teka karo tank mungsuh. Lan nalika sampeyan kudu mlebu kutha - siji infantri tanpa dhukungan ora bakal munggah ing kana. Tank klasik bakal mati mung nalika robot tanket dilebokake ing tentara. Kanthi kabeh logistik angel manajemen, pasokan, ndandani.
          1. +1
            27 Agustus 2018 12:50
            Kutipan saka: voyaka uh
            Tank klasik bakal mati mung nalika robot tanket dilebokake ing tentara.

            Ing ngendi wedges, ana tank - waja sing luwih kandel, bedhil sing luwih kuat.
          2. 0
            17 Oktober 2018 15:56
            Kutipan saka: voyaka uh
            Tank klasik bakal mati mung nalika robot tanket dilebokake ing tentara.
            Tank klasik bakal mati mung nalika wong urip mandheg tabrakan karo wong urip ing medan perang. Ora suwe.
        3. +2
          27 Agustus 2018 11:17
          Kutipan: Zvonarev
          Saiki angel mbayangno bentrokan tank gedhe, kaya perang langsung saka rong divisi tank.

          Republik Islam Mesir, 1000 Abrams ing Sinai.
          Kutipan: Zvonarev
          Kaya kendaraan tempur infanteri luwih migunani, bisa uga nganggo meriam laras cendhak 75-120 mm kanggo ranjau darat.

          A bedhil short-barreled ing gaya KV-2 ora nggawe pangertèn. Ana pilihan karo tank gun 105 mm (M1128 Mobile Gun System), 120 mm (B1 Centauro II) lan Patria AMV karo turret AMOS (dobel breech-loading 120 mm mortir). Mung pilihan pungkasan sing paling meh padha karo bledosan dhuwur sampeyan. Nanging dheweke duwe kabisan serius banget kanggo njupuk dipasang, mortir otomatis, sawise kabeh.
          Kajaba iku, ana opsi ing kaliber 30-40 mm kanthi detonasi remot, sing uga cukup serius, lan ana akeh pilihan.
          Pabrikan domestik nawakake modul Bakhcha-U (100 mm) lan AU220M (57 mm) kanggo operator personel lapis baja, nanging MO ora entuk NYAZ.
        4. 0
          17 Oktober 2018 15:53
          Kutipan: Zvonarev
          Kaya kendaraan tempur infanteri luwih migunani, bisa uga nganggo meriam laras cendhak 75-120 mm kanggo ranjau darat.
          Nyatane, kabeh wis dipikirake: BMP-3 diarani.
          Versi sampeyan ana ing BMP-1. Aku ora seneng - ana ora cukup murni "fugaski".
      2. 0
        28 Agustus 2018 07:52
        Kutipan saka: Saben
        pracaya sing saiki kabeh wis mutusaké dening roket, lan bedhil sing kepungkur. Perang Korea mbuktekaken liya.
        Ana sing salah karo kronologis, durung ana UR "B-B" ing Korea. Nanging modifikasi pisanan saka "Phantoms" lan MiG-21 rampung ing Vietnam tanpa senjata meriam.
    3. +2
      27 Agustus 2018 09:36
      Quote: profesor
      Artikel kasebut sepisan maneh menehi kesaksian babagan proses kepunahan "mammoth" sing diarani "tank". Ora ana pitakonan babagan produksi massal, lan enggal-enggal tank bakal dadi langka sing mung bisa dideleng ing museum.

      Aku ora setuju. Peran tank wis ganti, ya, tank mandheg dadi argumen sing paling abot saka tentara, formasi tank gedhe ilang maknane, saiki angel banget kanggo nyerang mungsuh teknologi sing kaya "ajiné". Tank minangka ukuran dhukungan kanggo infantri sing maju, sawise digali, bakal ndhukung pertahanan, aku mikir iki bakal dadi peran ing perang sabanjure. Mulane, dheweke bakal ana ing amia, nanging cara aplikasi ganti, peran ganti, lan armada ewu kendaraan ora dibutuhake maneh.
      1. 0
        27 Agustus 2018 11:17
        Tank wis pindhah saka kategori pamburu menyang peran mangsa, padha ora manggon dawa ing njaba papan ndhelik pembangunan kutha, lan ora ana apa-apa liyane kanggo nindakake ing kutha.
        Teknologi kanggo nyuda visibilitas ing jangkoan inframerah lan radar mung bakal nundha wektu sing ora bisa dihindari.
        Kepiye lan ing ngendi infanteri bisa nyerang kanthi senjata anti-personil modern sing akeh banget?
    4. 0
      27 Agustus 2018 11:07
      Kanthi mripat kita dhewe, kita nyekseni babak sejarah liyane.
      Kanthi tekane sistem anti-tank modern, kendaraan lapis baja abot ilang relevansi, kaya nalika pasukan kavaleri "ksatria" abot mandheg mainake peran utama kanthi tekane senjata api.
    5. 0
      28 Agustus 2018 05:24
      Kepiye sampeyan ndeleng proses kepunahan monster kasebut? Kasunyatan yen tank anyar ora katon, nanging model lawas aktif diowahi? Nanging iki mung cara sing paling efisien kanggo nganyarke yen ora ana perang kabeh. Lambung baja lapis baja bakal tetep dadi waja baja, iki dudu mobil ing kene, ora cocog kanggo pesaing nganyari desain saben taun. Nanging ngisi kasus iki ganti kanthi radikal. Saben MBT modern wis paling 3-5 modifikasi
  4. +1
    27 Agustus 2018 09:45
    "Diterapake ing taun 1991, tank Leclerc nggawa akeh unsur inovatif"
    Apa ora dibungkus saka bungkus?!
  5. +3
    27 Agustus 2018 12:04
    Sing aneh - nulis bedhil self-propelled menyang hitters geni langsung. Pungkasan wektu SU-serangan lan bedhil anti-tank ing jaman WWII lan konflik jejer (ing wektu) perang kaya iki. Saiki, ing perang "normal", bedhil self-propelled, ing nalisir, didhelikake saka kontak langsung karo mungsuh. Mungkin nambah sawetara departemen liyane kanggo klasifikasi?
  6. +2
    27 Agustus 2018 18:06
    Mung mikir ... Abrams ... Leclerc .... Sing bakal sijine monster kuwi ing VTV ... kabeh leclercs-wesi kaput!
  7. 0
    30 Agustus 2018 16:11
    ora saka wrapper Candy, nanging sijine ing pasukan. everyone mangerténi, nanging siji kudu njaluk menyang ngisor. artikel normal
  8. 0
    31 Agustus 2018 16:56
    "Bundeswehr Jerman dilengkapi tank standar Leopard 2A7V"
    Apa?
  9. 0
    2 Oktober 2018 16:04
    Bundeswehr Jerman dilengkapi tank Leopard 2A7V.



    Modernisasi Leopard sing wis dibangun sadurunge dadi varian Leopard 2A7V direncanakake MULAI ONLY ing 2019. Ing wektu sing padha, 2019 tank bakal dimodernisasi ing 104, lan modernisasi 320 tank bakal rampung ing 2030.


    Ab 2019 werden der Bundeswehr 104 Kampfpanzer (KPz) Leopard 2 in der neuen Versi A7V zulaufen.

    Mit Abschluss des Projektes 2023 stehen dem Heer dann 320 KPz Leopard 2 zur Verfügung. Der Vertrag mit einem Finanzvolumen von ca. 760 Millionen Euro wurde am 5. May 2017 unterzeichnet.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev Lev; Ponomarev Ilya; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; Mikhail Kasyanov; "Owl"; "Aliansi saka Doctors"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"