Serangan wengi dening para perusak ing Perang Rusia-Jepang

50
Sajrone rembugan babagan seri artikel babagan kapal penjelajah Varyag, ana diskusi babagan apa sing bisa kedadeyan yen para stasioner Rusia ora melu perang karo skuadron S. Uriu ing wayah sore tanggal 27 Januari lan diserang dening kapal perusak Jepang ing dalan Chemulpo ing wayah wengi. Mratelakake panemume padha dipérang - iku disaranake sing serangan kuwi wis efek matèni lan mesthi wis mimpin kanggo pati saka stasiun Russian, nanging sawetara saka maca dihormati mangu-mangu asil kuwi.

Kanggo nemtokake efektifitas serangan kasebut, kita bakal nganalisa asil sing dituduhake para pemusnah Jepang lan Rusia ing perang wengi, lan kita bakal miwiti, mesthi, kanthi perang laut pisanan, saka ngendi, nyatane, Rusia- Perang Jepang diwiwiti: kanthi serangan para perusak Jepang menyang skuadron Port Arthur.

Kaya sing sampeyan ngerteni, sing terakhir ngadeg ing pinggir dalan njaba kanthi jumlah 16 panji ing patang baris sing disusun kanthi pola checkerboard - jarak antarane kapal perang yaiku 2 kabel. Prau-prau prau lan prau prau padha ngadeg kanthi murub, ora ana jala anti-tambang, nanging bedhil anti-tambang wis dimuat. Jepang nindakake, kaya sing umum diyakini, telung serangan, nanging mung sing pisanan sing gedhe banget: sajrone 17 menit, saka 23.33 nganti 23.50, tanggal 26 Januari 1904, wolung kapal perusak Jepang nembakake 14 ranjau ing kapal Rusia, sing ana 12. dikirim menyang kapal telung pipa. Skuadron Port Arthur nanggapi kanthi geni ing 23.37, yaiku, 4 menit sawise tambang Jepang pisanan ditembak, nanging bedhil pesisir ora melu ngusir serangan kasebut.

Akibat serangan iki, 3 kapal Rusia diunekake: kanthi interval limang menit ing 23.40, tambang kasebut nyerang Retvizan, ing 23.45 - ing Tsesarevich lan ing 23.50 - ing Pallada. Lumrahe, skuadron mau padha sumurup, yen wis diserang dening Jepang, lan tanpa mangu-mangu, ing tembe mburine wong-wong mau numpes mungsuh. Nanging "serangan" sakteruse yaiku tumindak kapal Jepang siji - ing 00.30 tanggal 27 Januari, pangrusak "Sazanami" lan ing 00.50 perusak "Oboro" murub siji tambang, sing pisanan "ing kapal jinis Poltava", lan kaloro - ing kapal Russian papat-pipe unidentified, tanpa sukses.

Nalika mriksa tambang sing ora mbledhos (ana akeh), ditemokake yen dilengkapi piranti Aubrey kanggo tumindak sing bener ing jarak sing adoh, lan nganggo piso khusus kanggo nglereni jaring torpedo. Ing têgêsipun, kasumêrêpan, bilih para pangrusak wau badhe nêmpuh kapal-kapal skuadron saking kadohan, botên nyelaki, lan Jêpan botên mangu-mangu, bilih kapal-kapal rusia badhe kareksa dening jala tambang.

Umumé, ing ngisor iki bisa diterangake - serangan kejutan dening Jepang kurang sukses. Iku wengi tanpa rembulan (rembulan katon ing langit mung kira-kira jam 3 esuk), para pangrusak katon saka kapal Rusia sadurungé serangan kasebut, nanging sayangé, ora jelas ing jarak apa. digawe. Efektivitas serangan pisanan yaiku 21,4%, nanging "serangan" sabanjure ing skuadron snarling karo kabeh batange (siji tambang saka siji penghancur) digawe kanthi jelas kanggo formalitas - para penghancur Jepang ora bisa nyedhaki jarak. saka tambang.

Salajengipun, Jepang nindakake sawetara upaya kanggo mblokir metu saka pelabuhan utama Port Arthur, ing ngendi kapal-kapal Rusia dipeksa ninggalake, lan ing wektu sing padha (miturut "Karya". sajarah komisi"), nyoba kanggo njeblug kapal perang skuadron Retvizan, sing, minangka asil saka serangan ranjau sing sukses ing wayah wengi tanggal 27 Januari, kepeksa kandas. Nyatane, kapal kasebut diubengi dening rong "garis pertahanan" - sing pisanan yaiku boom sing digawe ing omah, digawe saka kayu sing diikat karo tali jangkar sing dijupuk saka tongkang pelabuhan. Jala tambang dipasang ing log iki saka sisih kiwa kapal perang (madhep pesisir), lan saka kapal skuadron liyane sing duwe panel cadangan. Boom iki dumunung watara 20 meter saka kapal sing rusak, tetep nganggo jangkar khusus, nanging garis pertahanan kapindho yaiku jaring tambang Retvizan. Ing wayah wengi, para abdi terus-terusan tugas ing artileri starboard, lampu sorot siap diuripake kapan wae, lan mung setengah saka kru sing turu. Kajaba iku, loro pangrusak lan sawetara prau uap bersenjata meriam 37-mm padha saya tugas ing jejere kapal diunekake, lan iki ora kanggo sebutno kasunyatan sing baterei tanah padha siap kanggo ndhukung Retvizan ing sembarang wektu geni.


"Retvizan" kandas ing Port Arthur


Serangan pisanan dumadi ing wayah wengi tanggal 10-11 Februari, nalika Jepang nyoba kanggo mblokir dalan menyang cekungan njero nganggo kapal geni. Iku menarik sing pangrusak mungsuh "Kagero" nyedhaki kapal perang ing kadohan saka telung kabel, nanging ngeweruhi mung sawise iku kena sinar sorot bèntèng - kedaden watara 02.45 ing 11 Februari lan bisa dianggep yen rembulan. durung wungu ing wektu iku. "Retvizan" langsung mbukak geni marang dheweke, "Kagero" murub tambang, nanging ora kasil - dheweke banjur ketemu unexploded ing gisik. Retvizan murub ing Kagero kurang saka siji menit, lan banjur metu saka balok, dadi ora katon maneh, nanging pangrusak Jepang kapindho, Shiranui, langsung weruh (sanajan ora dingerteni sapa persis sing nemokake iku) lan Retvizan mbukak geni ing. iku saka kadohan saka 4-5 kabel. Kang disengkuyung dening pangrusak, papat prau tambang, lan, mesthi, meriem pertahanan gisik, lan loro pangrusak liyane, Marakami lan Yugiri, mbukak konco Shiranui. Latu wau dipun lampahi, nanging lajêng kapanggih prau Jêpan, ingkang satunggal, miturut pamanggihipun para pelaut kula, lajêng tumuju dhatêng ing Retvisan, latu latu wau lajêng dipun lêbêtakên.

Umumé, bisa nyatakake yen upaya kanggo ngrusak Retvizan minangka kegagalan lengkap, lan, luwih-luwih, para pemusnah Jepang nuduhake katrampilan tempur sing kurang: kanggo kantun kapal perang skuadron saka 3 kabel, lan malah ora mlebu booming - wis. kanggo ngatur. Nanging ... apa nyoba kaya ngono wis ditindakake?

Iku ora muspra kita nuding metu sing informasi bab nyoba kanggo ngrusak Retvizan dijupuk dening kita saka domestik "Karya Komisi Sajarah", nanging kasunyatan iku Jepang titik iki tampilan ing "Deskripsi saka operasi militèr ing segara ing 37-38. Meiji (ing 1904-1905)" ora konfirmasi. Dheweke nglaporake manawa Detasemen Pejuang kaping 5 nargetake kapal perusak lan kapal patroli Rusia, sing serangan bisa mandhegake kapal api Jepang. Lan, aku kudu ngomong, presentasi Jepang acara ing kasus iki katon luwih logis lan luwih masuk akal: tujuan utamane yaiku kanggo mblokir lawang, lan kanggo iki, mesthine kudu numpes kapal-kapal Rusia cahya sing njaga lawang. menyang pelabuhan batin. Ing wektu sing padha, serangan tambang saka Retvizan, sing kandas, ora nindakake apa-apa kanggo ngatasi masalah iki - siji utawa malah sawetara torpedo ora bisa numpes artileri kapal iki. Kajaba iku, angel pracaya yen Jepang ora ngerti lan ora ngira babagan proteksi kapal perang Rusia kanthi jaring anti-torpedo lan booms - nanging kemungkinan nabrak kapal ing kondisi kasebut minimal.

Mulane, versi Jepang katon luwih bener yen komandan detasemen 5th of destroyers nemokake "sawetara kapal lan kapal perusak sing jangkar" nyerang wong-wong mau nganggo torpedo - paling kamungkinan kita ngomong babagan rong penghancur lan papat kapal tambang sing ana ing cedhak Retvizan, sing nyebabake Rusia. curiga yen kapal perang sing rusak dadi target serangan ... Ing wektu sing padha, sayangé, Meiji ora nglapurake jumlah tambang sing digunakake dening para perusak, mung dingerteni yen dheweke dipecat saka papat kapal perusak, yaiku. konsumsi ora bisa kurang saka papat. Ing kasus apa wae, wong Jepang ora nate nyerang sapa wae, nanging nyatane mung Kagero sing murub saka jarak sing kurang utawa kurang kanggo perang wengi (udakara 3 kbt), lan liyane, ketoke, dipecat saka 5 kabel. lan malah luwih, lan malah luwih - ing destroyers, lan malah mine boats, banjur asil kuwi meh ora bisa kaget.

Dina sabanjuré, cruisers Russian "Bayan", "Akold" lan "Novik" tindak menyang segara. Wong Jêpan kang pracaya yèn prau-prau mau bakal tetep sewengi ana ing pinggir dalan jawi, banjur padha ngongkon para pangrusak supaya padha nyerang, sarta para pangrusak mau katemu lan dibuwang dening geni pangrusak Rusia, batre pasisir lan Retvizan. Ing wektu sing padha, Jepang ora nemu sapa-sapa (kapal penjelajah bener-bener mangkat menyang roadstead ing wayah sore) lan mundur tanpa slurping asin, wis nggunakake paling ora papat torpedo - miturut deskripsi, ing akeh kasus (yen ora kabeh). ), Jepang murub ing kapal, sing mung diimpi-impi, mula, mesthine ora ana sing kena.

Kita ora bakal nimbang perang saka detasemen Matusevich (destroyer "Hardy", "Vlastny", "Attentive", "Fearless"), uga "Resolute" lan "Guarding" karo pangrusak Jepang, amarga, ketoke, Jepang ing episode pertempuran iki, tambang ora digunakake, winates kanggo tentara meriem. Nanging iki sing narik kawigatosan - detasemen Matusevich nyerang detasemen 1 pejuang pemusnah sawise rembulan, nanging kapal-kapal Jepang biasane diweruhi saka kapal Jepang ing jarak ora luwih saka 300 meter, yaiku, luwih saka 1,5 kabel.

Ing wayah sore tanggal 8 Maret, detasemen kaping 4 pejuang Jepang (Hayadori, Murasame, Asagiri, Harusame) nyoba nyerang kapal patroli Rusia ing pinggir dalan njaba. Nanging, kira-kira 2 m saka lawang mlebu pelabuhan (luwih saka 000 kbt), para penghancur ditemokake lan ditembaki dening baterei pesisir lan kapal tempur "Berang-berang" lan "Wani". Ing pungkasan, iku kabeh rampung karo kasunyatan sing Hayadori murub siji tambang kanthi acak, saka kadohan (iku ditemokaké ing roadstead ing wayah esuk) lan, mesthi, ora kenek ngendi wae, sawise kang destroyers ninggalake. Bener, ing wengi sing padha, detasemen kaping 10,5 nyoba maneh nembus serangan kasebut, kanthi nggunakake lampu mateni sementara (beteng sedhela mateni lampu sorot), nanging uga ditemokake lan diusir, gagal ngluncurake serangan torpedo, yaiku. pungkasan iku.

Jepang nggawe upaya kaping pindho kanggo mblokir akses menyang dalan njaba ing wayah wengi tanggal 14 Maret - miturut rencana, siji detasemen pejuang mesthine bakal teka ing wayah sore tanggal 13 Maret lan mriksa kahanan kasebut - yen kapal perang Rusia ana. roadstead njaba, padha kudu wis nyerang lan dicemplungke sawise peteng. Yen ora ana, mula pengawasan kudu ditindakake. Siji detasemen saka destroyers iki mestine kanggo ngiringi fireships nganti padha kebanjiran, sawise kang dibusak kru sing isih urip, mundur - iku uga tugas kanggo mbusak dalan kanggo transportasi ing acara saka counterattack dening destroyers Rusia. Kalih detasemen sanès-sanèsipun badhe mirsani serbuan wau, sarta ngalihaken kawigatosan kanthi mbuka latu ingkang nggegirisi nalika kapal-kapal api dipun deteksi, manawi kapal-kapal pemusnah rusia nyerang, badhe nyengkuyung detasemen pengawal langsung kapal api.

Rencana iki ora kasil. Kapal geni kepala ditemokake 20 kabel saka dalan, geni langsung dibukak saka pesisir lan kapal patroli. Banjur pangrusak Rusia "Kuwat" lan "Resolute" nyerang mungsuh kanthi cepet. Perang wengi iki dadi nduwèni rekaman kanggo kualitas geni torpedo wengi: "Kuwat" murub loro tambang, lan "Resolute" - siji, lan loro, utawa malah telu firewalls diunekake munggah. Banjur "Kuwat", temenan entuk rasa, nyerang apa sing dijupuk kanggo skuadron Jepang (nalika cepet-cepet ngunggahake tabung torpedo) - iki yaiku para pemusnah Jepang sing melu perang. Salah sawijining pangrusak mungsuh, "Tsubame", nembak tambang "Kuwat", nanging ora kejawab. Sajrone perang artileri, "Kuwat" ditabuh ing pipa uap (8 wong ngalami kobongan fatal, kalebu insinyur mekanik Zverev), lan banjur diweruhi lan dipecat dening baterei pesisir dhewe, sing meksa dheweke mundur lan mbuwang awake dhewe.


"Kuwat" sawise perang ing wengi 14 Maret


Ing tangan siji, bisa nyatakake yen para penghancur Rusia wis sukses banget - dheweke nyerang detasemen sing ana ing sangisore pangayoman mungsuh kaping pindho (papat pangrusak), nalika kapal Rusia ora nandhang kerugian, lan efektifitas tambang. serangan ana 66,7 utawa malah 100%. Nanging sampeyan kudu ngerti sing kahanan ing kang "Kuwat" lan "Teguh" dilakokno kanggo wong-wong mau cukup sarujuk - kru Jepang padha wuta dening cahya sorot sing madhangi target saka destroyers Rusia.

Panggunaan torpedo sabanjure gaman ana perang pungkasan saka destroyer Elek, kapal Russian wrecked murub tambang saka apparatus gandhewo ing Ikazuchi, nanging ora kenek - Nanging, perang iki njupuk Panggonan sawise Sunrise, lan ora bisa dianggep wengi. Nanging upaya kaping telune kanggo mblokir dalan menyang dalan njaba Arthur, mesthine. Wektu iki, para penghancur Jepang maneh ora mbuktekake awake dhewe - dheweke nyoba ngalihake perhatian marang awake dhewe kanthi murub lan mencorong lampu sorot, nanging, ketoke, dheweke ora nggunakake tambang. Kosok baline, para penambang Rusia padha sukses maneh: prau tambang saka Pobeda diunekake dening salah sawijining kapal geni Jepang (ing keadilan, kita nyatakake yen ing wektu iku wis mbledhos lan klelep). Loro firewall liyane diunekake dening prau tambang saka Peresvet lan Skory sing ngrusak. Prau saka kapal perang Retvizan uga nyoba kanggo miwiti serangan torpedo, nanging ora bisa metu - ora ditembak, torpedo, slipping metu saka apparatus, kejiret ing prau karo rudders lan Hung ing. Umumé, siji bisa ndeleng efisiensi dhuwur saka senjata tambang Rusia - 3 saka patang tambang murub tekan target, yaiku, 75%.

Nanging ing wayah wengi tanggal 25 Mei, wong Rusia ora beruntung - Jepang, wis ora ngandelake tembok api, nyoba nggawe lapangan ranjau, nanging dipecat saka bedhil kapal lan benteng. Loro pangrusak tindak ing serangan, lan Ambulans murub loro ranjau ing transportasi minelayer Jepang. Ketoke, loro tambang ora kena ing ngendi wae (salah sijine ditemokake ing dina sabanjure). Ing wengi sabanjure perang para pangrusak dumadi ing wayah wengi tanggal 10 Juni, nalika Laksamana Muda V.K. Witgeft, ndeleng tambah aktivitas pasukan mungsuh ing pertambangan saka gropyokan njaba, dikirim 7 pangrusak lan loro mine cruisers menyang segara, kang tabrakan karo kapal Jepang, nanging uga artileri. Sing penting yaiku jarak deteksi - rembulan sumunar, nanging para pemusnah Jepang ana ing sisih peteng ing cakrawala. Nanging, pelaut kita nemokake ing jarak 3-4 kabel.

Esuke, skuadron Rusia menyang segara, ketemu kapal perang Kh. Togo., V.K. Witgeft ora nampa perang, lan mundur menyang Port Arthur, iku ing wayah sore, skuadron ora bisa maneh menyang gropyokan internal, lan Japanese nyoba kanggo ngatasi masalah karo serangan destroyer massive. Nanging, asile nguciwani.

Detasemen kapal perusak kaping 14 minangka sing pisanan nyerang kapal Rusia sing mundur, lan saben papat nembak siji ranjau (Chidori minangka sing pertama nembak kapal perang kelas Poltava), nanging ora ana sing sukses. Nanging pangrusak Rusia (miturut sejarah resmi Jepang), cepet-cepet menyang serangan balik, entuk torpedo hit - limang menit sawise dijupuk, Chidori entuk tambang Whitehead sing padha. Senadyan karusakan abot sing ditampa, Chidori isih ora mati, lan bisa bali menyang pangkalan ing Kapuloan Elliot.

Serangan wengi dening para perusak ing Perang Rusia-Jepang

Chidori padha


Meh sanalika, kapal perang Rusia nyerang detasemen tempur kaping 5, dene telu kapal perusak nembak paling ora limang torpedo (ora ana sing kena), lan Shiranui kaping papat ora tekan posisi kanggo serangan kasebut, dipisahake saka detasemen kanthi kasunyatan kanggo nemokake a goal kanggo dhewe ing mangsa. Banjur detasemen 1 pemusnah nyerang skuadron saka mburi, telu saka papat pemusnah nembak paling sethithik siji tambang. Loro pangrusak banjur mundur, lan kapal penggedhe No.. 70, bebarengan karo non-shooting No. Loro pangrusak saka detasemen 69 nyerang kapal Rusia kanthi telung ranjau ("Usugomo" - 3 tambang, "Sazanami" - siji).

Ing wektu iki, skuadron Port Arthur wis mlebu ing roadstead njaba, nanging, nalika iku durung anchored, iki diserang dening detasemen 16 saka pangrusak (paling ora papat tambang, bisa luwih), nanging serangan iki, ing saindhenging ketoke, iki akeh banget dijupuk mudhun dening searchlights saka Golden Mountain lan geni artileri kuat. Pungkasan, Shiranui weruh kesempatan kasebut, nyerang tambang Sevastopol (utawa Poltava) kanthi tambang, lan banjur mundur, nyambungake karo detasemen. Sawise dheweke, kapal perusak No. 70 lan No. 69 ngetokake telung torpedo ing kapal Rusia (siji ing kapal penjelajah Diana, siji ing Peresvet utawa Pobeda, lan liyane ing kapal sing ora dingerteni).

Sawise iku, ana istirahat sedhela - nganti rembulan mudhun. Sawisé iku, detasemen tempur 1 (telung kapal), detasemen pemusnah kaping 20 (papat kapal) lan Hayabusa saka detasemen 14, sing wis melu serangan kasebut, mlayu maju, njupuk kauntungan saka pepeteng ing wayah wengi, nanging iki ora serangan terkoordinasi. Kaping pisanan, detasemen 1 pejuang lan Hayabusa ngetokake limang torpedo ing kapal Rusia sing ngadeg lan mundur.

Detasemen pangrusak kaping 20 tindak menyang Semenanjung Macan, nanging ing wektu iku skuadron mateni kabeh lampu, mung lampu sorot darat ing benteng sing kerjane, sing madhangi segara ing saubengé kapal Vitgeft, ninggalake wong-wong mau ing iyub-iyub. Detasemen kaping 20 ditemokake, ngetokake torpedo 5 lan mundur. Saka detasemen kaping 12, mung siji pangrusak sing bisa nyerang, sawise ngetokake rong ranjau, lan liyane ora bisa nyerang nganti esuke. Detasemen kaping 4 mbuktekaken luwih apik, kabeh kapal 4 murub siji tambang lan mundur. Detasemen pejuang kaping 2, detasemen pemusnah kaping 10 lan kaping 21 ora bisa nyerang.

Umumé, ing perang ing wayah wengi tanggal 11 Juni, para penghancur Jepang ngetokake 39 torpedo ing kapal Rusia, nanging mung entuk siji torpedo: ing pangrusak dhewe Chidori (amarga nyatane ora ana serangan balik Rusia dening para perusak, lan mung " sumber" tambang sing tiba ing kono mung bisa dadi penghancur Jepang).

Ing wêkdal punika, botên wontên 15 torpedo ingkang kalêbêtakên, dene skuadronipun taksih lumampah, 8 ing salêbêtipun kapal, sampun dumugi ing margi jawi, dèrèng jangkar, sarta 16 wontên ing skuadron ngadêg. Apa sebabe wong Jepang ora entuk sukses?

Muga-muga!

Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

50 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +7
    Agustus 31 2018
    Kang menehi kritik dening kualitas senjata saka kaping REV, banjur temtunipun malah asil andhap asor ing nyoba kanggo ngirim serangan torpedo banget kapuji. Lan luwih cilik kapal perang, komandan sing luwih wani lan luwih agresif, sing uga cukup alami (karo pangecualian sing langka). Supaya tim perusak Jepang kudu diajeni, mung bedane, miturut kahanan, sawetara luwih akeh kemungkinan sukses, liyane kurang.
    Artikel kanggo review punika plus pesti ombenan apik hi
    PS. Ora ana wektu kanggo nglukis pikirane kanthi luwih rinci ... sad
    1. +3
      Agustus 31 2018
      Kutipan: Rurikovich
      Ora ana wektu kanggo nglukis pikirane kanthi luwih rinci ...

      Dadi malem jumat teka :)))))))
      1. 0
        1 September 2018
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Dadi malem jumat teka :)))))))

        Ing dina Jumuah sore, aku mulih saka kantor rada telat amarga ana gangguan, amarga amarga tabrakan sing digawe manungsa (epik karo jembatan retak ngliwati Pripyat), wong pisanan ing negara kasebut terus-terusan ngunjungi kita, sing, ing giliran, nyebabake diare-kaya raos pimpinan lokal. Dina iki, Perdana Menteri teka, lan, mesthi, para pekerja keras biasa dipisahake eseman Mulane, asring ing wayah sore, aku, kesel-ora dicukur-luwe-lan-nesu, pancen ora bisa mikir miturut kanon esuk. ngguyu
        Nanging aku tetep ngetutake artikel sampeyan. hi
  2. +3
    Agustus 31 2018
    Cara tradisional, nalika njlèntrèhaké karakteristik perusak domestik lan Jepang, padha nggawe salah siji lucu, nanging banget serius, kang luwih kaya pemalsuan sengaja.
    Ora mung ngelingake yen luwih akeh bedhil dipasang ing pemusnah Jepang, nanging uga nuduhake manawa bedhil 75 mm saka penghancur domestik ora ana gunane, amarga ora duwe proyektil sing mbledhos.
    Lan, diwenehi bagean saka pangrusak Jepang, tinimbang buritan 57 mm bedhil, nampa liyane 76 mm bedhil, kauntungan mungsuh katon akeh banget.
    Nanging, padha ora seneng kanggo sebutno sing 76 mm gun Japanese uga ora projectile dhuwur-mbledhos.
    Nanging, yen gun domestik 75 mm ora ana gunane ing anané projectile dhuwur-mbledhos, iku dadi metu sing pangrusak Jepang, maneh dilengkapi karo buritan 76 mm gun, nggawa loro bedhil guna.
    Adhedhasar panemu ing wektu kasebut, ora ana proyektil mbledhos dhuwur kanggo bedhil angkatan laut telung inci ora dianggep minangka kesalahan.
    Ing nalisir, mung projectile waja-tindik kaliber iki, miturut pendapat diadegaké, bisa nimbulaké karusakan pinunjul kanggo kapal kelas destroyer, ngrusak CMU sawijining.
    1. 0
      Agustus 31 2018
      Apa karo ranjau darat, apa tanpa ranjau darat 2 × 76 mm, 4 × 57 mm lawan 1 × 75 mm, 3-4 × 47 mm meh kaping telu keuntungan
    2. +4
      Agustus 31 2018
      Bener, nanging bedhil 57mm duwe proyektil sing rada gedhe tinimbang 47mm. Lan pejuang kita duwe 75mm ing irunge. Kanggo Jepang, 76mm (utawa carane akeh pound ana miturut sistem Inggris?) Originally ing poop, banjur padha nambah tank. Mulane, nalika Jepang kejiret karo kita (lan Sejatine kaya iku), kita perang mung saka 47mm.
      Nah, rancangan para perusak jaman semana kudu dieling-eling. Kulite tipis, lambunge ringkih. Malah yen diiseni kosong, bisa uga cukup. kanthi rejeki, ya
      1. 0
        Agustus 31 2018
        Mangkono, Chidore, sawise nampa tambang ing kapal, tekan Elliot, lan kapal perang kita, kaya ing kapal, nampa tambang liyane, luwih kuat.
        1. +2
          Agustus 31 2018
          Quote: Konduktor
          Mangkono, Chidore, sawise nampa tambang ing kapal, tekan Elliot, lan kapal perang kita, kaya ing kapal, nampa tambang liyane, luwih kuat.

          Miturut cara, sampeyan kudu katon ing kene, amarga pancen tambang ing pangrusak padha kapasitas beda. Nanging ing umum - undermining punika bab. Perusak kita "Storozhevoy" diunekake dening tambang Jepang, lan bisa lolos, bisa uga diarani, kanthi "wedi cahya" - banjir kompartemen ram.
      2. +1
        Agustus 31 2018
        Apa bedhil Jepang (Inggris) duwe cangkang mbledhos dhuwur?
        Kanggo 75mm KANE WikiWiki nyerat -
        Tujuan utama bedhil Kane 75 mm utamane kanggo nglawan para perusak, kapal perang torpedo lan kapal penjelajah tambang, nglindhungi kapal gedhe saka serangan torpedo. Miturut rencana, tingkat geni bedhil kanggo mesthekake yen target kena. Ongoyak iki kudu digawa metu karo cangkang waja-tindik supaya Pierce sisih, bunker coal lan mateni mesin mlaku saka kapal torpedo nyerang.
        Nihan mbledhos dhuwur kanggo bedhil 75-mm wiwit diprodhuksi mung ing sepuluh taun abad rong puloh.

        Pranyata bunker batu bara dumunung ing sisih pinggir kanggo nambah perlindungan kapal!
        1. +1
          1 September 2018
          hohol95: Apa bedhil Jepang (Inggris) duwe cangkang dhuwur-mbledhos?

          Yen babagan 76mm, banjur padha duwe mung projectiles mbledhos. Senjata iki luwih entheng tinimbang Rusia, lan kanthi wiwitan sing sithik. kacepetan projectile (680m/s).
      3. +1
        Agustus 31 2018
        Lan ana. Kaliber yaiku massa lan penetrasi. Pengrusak yaiku boiler lan mobil 2/3 dawa. Sing luwih dhuwur massa projectile, luwih gedhe kasempatan kanggo penetrating saka ngarep utawa mburi sudhut cukup jero kanggo break garis uap penting utawa boiler / mesin piyambak. Mulane, 8 mati saka siji hit dening destroyer kita.
    3. +2
      Agustus 31 2018
      1 × 76mm/40 Armstrong -
      Jepang mung nggunakake cangkang bledosan dhuwur saka jinis HE - amarga terjemahan sing salah, aku ora ngerti bedane karo cangkang semi-armor-piercing Inggris!
    4. +1
      1 September 2018
      ignoto: Bener, padha ora kaya kanggo sebutno sing Japanese 76 mm gun uga ora duwe projectile dhuwur-mbledhos.

      Mung ngelawan! Dheweke ora duwe armor-piercing - mung dhuwur-mbledhos (5,67 kg)
  3. +3
    Agustus 31 2018
    Sugeng siang, Andrey!

    Matur nuwun kanggo artikel.
    IMHO, kesia-siaan terobosan wengi Varyag durung jelas ora
    Dadi aku ngenteni sekuel ...
    1. +6
      Agustus 31 2018
      Kutipan saka Ivanchester
      IMHO, kesia-siaan terobosan wengi Varyag durung jelas

      Tanpa mangu-mangu. Nanging ora cocog karo siji artikel - aku mung ngrampungake sing nomer loro, sing pungkasan (ora bakal ana seri :))) - ing kana kabeh analitik lan kabeneran :)
  4. +4
    Agustus 31 2018
    Ya, aku maneh mboseni babagan perang kanggo Weihaiwei (perang ing tahap pungkasan perang Sino-Jepang taun 1894-1895), ing ngendi para penghancur Jepang mbuktekake cukup pantes (ketoke, bedane ana ing mungsuh) .
    http://militera.lib.ru/h/nozikov_n/11.html Нозиков Н. Японо-китайская война 1894–1895 гг. — М.: Воениздат НКО СССР, 1939. — 104 с.
    ... kalih kapal perusak nembus kapal penggedhe Tiongkok, nanging amargi tabung torpedo es, piyambakipun saged murub namung separo torpedoipun. Salah siji saka wong-wong mau nabrak Dingyuan ing sisih cedhak buritan. Ing armadillo, dheweke bisa ngilangi partisi sing kedap banyu, nanging ana bocor sing kuat, kapal kasebut wiwit tenggelam ing banyu. Dingyuan digawa menyang gisik, ing kono, sawise sawetara jam, klelep ing ngisor.

    Sawijining pemusnah nyedhaki 300 m menyang kapal perang Ting-yuen lan ngetokake rong ranjau menyang kapal kasebut, nanging liwat. Sawise diwenehi kacepetan lengkap, pangrusak nguripake lan wiwit ninggalake, nanging mlayu menyang watu.
    Sisane para pangrusak nyoba nyerang kapal Cina, nanging ora bisa ngetokake tambang siji-sijia. Jepang nerangake kasunyatan iki dening kasunyatan sing bolongan ing kendaraan tambang maju wis beku liwat, lan tambang ora bisa metu.


    Bengi sabanjure tanggal 5 Februari, Jepang mbaleni serangan, sing saiki nglibatake 4 perusak saka detasemen 1 elit (2 perusak mundur amarga rusak). Wektu iki wong Tionghoa ngarepake serangan. Laksamana Ding pribadi njaga ing kapal penjelajah Jiyuan. Lampu sorot kelip-kelip ngliwati teluk. Senadyan kabeh langkah sing ditindakake, Jepang bisa ngubengi boom saka kidul, ngliwati patroli lan nyedhaki skuadron Cina tanpa digatekake.
    Rong kapal penghancur, kalebu Kotaka lapis baja, nyerang lan torpedo kapal penjelajah lapis baja Laiyuan. Sepuluh menit sawise bledosan torpedo, Laiyuan capsized lan ambles, ninggalake ngisor ing lumahing.
    Loro pangrusak liyane torpedo ing kapal latihan Weiyuan, kang ambles ing banyu cethek. Ing lapuran wau, Jêpan ugi nglapuraakên kasoranipun kapal Tiongkok sanès-sanèsipun, kalihan kapal pêrang tuwin kapal layaran sanèsipun.




    Tegese, tumindake para perusak cukup sukses.
    Ora ana sangsi sing 4 pangrusak wis ing gropyokan, utawa bejat menyang gropyokan marang loro kapal, bisa wis sukses.
    1. 0
      Agustus 31 2018
      Ora ana sangsi sing 4 pangrusak wis ing gropyokan, utawa bejat menyang gropyokan marang loro kapal, bisa wis sukses.


      Mesthi padha bisa, lan ora ana sing mbantah.

      Dipercaya manawa kasempatan kanggo numpes Varyag ing wayah wengi luwih dhuwur tinimbang kabeh skuadron Jepang ing dina sabanjure.
    2. +1
      Agustus 31 2018
      Aku ora setuju babagan Weihaiwei. Ing pangeling-eling, wong Jepang ing wektu iku duwe tugas kanggo nangkep kapal-kapal Cina sing isih urip, sing ngungsi ing Weihaiwei. Ing kana, skor wis minggu / dina sadurunge serangan ing pangkalan. Pitakonan, kenging menapa para pemusnah badhe nglebur kapal ingkang badhe dipun rebut? :)

      Aku ora guyon, bener ana pitakonan kaya ing deskripsi. Ana pendapat sing iki sejatine sifate virtual, kamenangan koran kanggo njaga semangat. Tiyang Cina nyerat bilih piyambake sedaya sami kleleb Laiyuan. Tipe Varangian :)

      Miturut cara, kapal perang loro-lorone nyoba nyirnakake, nanging sayangé, salah sawijining wong Jepang isih ora rusak.
  5. +1
    Agustus 31 2018
    Apa babagan cangkang segmen? Apa statistik thread aplikasi sing ana?
    1. 0
      1 September 2018
      Kepiye babagan cangkang segmen?

      Punika pitakonan menarik banget. Iki kasedhiya kanggo kaliber gedhe. Muga-muga ana sing ngerti bisa mangsuli.
  6. -2
    Agustus 31 2018
    perang Rusia-Jepang convincingly nuduhake senselessness saka kapal lumahing gedhe, para penghancur ngunci kabeh armada Rusia ing plabuhan .... ing Tsushima, iku pangrusak sing klelep kabeh skuadron, kapal Jepang gedhe mung dadi umpan lan diverted. manungsa waé saka pangrusak lan serangan ing ngisor kvl
    1. +2
      1 September 2018
      Rampung setuju karo sampeyan!
      Aku uga mikir yen mung pemusnah kudu kalebu ing skuadron kapindho. Aku pengin padha menehi mrico Jepang! lol
      1. 0
        3 September 2018
        Kutipan saka Ivanchester
        Rampung setuju karo sampeyan!
        Aku uga mikir yen mung pemusnah kudu kalebu ing skuadron kapindho. Aku pengin padha menehi mrico Jepang! lol

        Ora-ora-ora ... perlu kanggo nglengkapi 2 TOE karo kapal REV sing paling efektif - minzags. eseman
        Cukup kanggo ngelingi "Amur" sing padha - siji-sijine kapal perang kasebut, sing nyebabake rong EDB tenggelam ing siji metu.
        1. 0
          3 September 2018
          Kutipan: Alexey R.A.
          Ora-ora-ora ... perlu kanggo nglengkapi 2 TOE karo kapal RYAV sing paling efektif - minzags

          Ing kene ora ana penerbangan pikiran. Pangrusak, dheweke cilik, dadi TA ora cocog karo dheweke. Sampeyan kudu njupuk kapal RIF Amur paling efektif minangka basis, sijine 20 tabung torpedo ing, lan loro prodigies kuwi bakal nggawe Rusia Jeng segara! ngguyu
    2. 0
      1 September 2018
      Nah, sampeyan nulis omong kosong! Kapal sing siap perang kanthi artileri sing bisa dilayani meh ora bisa dirusak dening para penghancur ing taun-taun kasebut.
      Conto paling gampang saka Edmen - ing telung voli saka bedhil 105mm, Muske Prancis klelep sing nyerang dheweke.
      1. 0
        2 September 2018
        Nanging, ing Tsushima, kabeh prau perang dicemplungake dening para pangrusak
        1. 0
          2 September 2018
          Kutipan: vladimir1155
          Nanging, ing Tsushima, kabeh prau perang dicemplungake dening para pangrusak

          Apa sing kedadeyan karo "Borodino" lan "Kaisar Alexander III" ora ngerti persis, laporan para komandan pemusnah Jepang ora ana indikasi serangan torpedo marang kapal perang kasebut utawa nyebarake bundel tambang.
          Ana bukti yen buntelan tambang mesthine dibuwang ing dalan dening kita saka "Resolute" sing dicekel Jepang, nanging amarga cuaca seger, pesenan kasebut dibatalake.
          Minangka kanggo sabab saka pati Oslyabi, kabeh cetha ana - meriem.
          Nanging "Pangeran Suvorov" lan "Navarin", ya, iki dicemplungake dening para perusak.
        2. 0
          3 September 2018
          Kutipan: vladimir1155
          Nanging, ing Tsushima, kabeh prau perang dicemplungake dening para pangrusak

          Katelu saka EDB Jepang dicemplungake dening siji minzag. Apa iki tegese sampeyan kudu ninggalake kapal gedhe lan mung mbangun MZ? nglirik
  7. +1
    1 September 2018
    Gambaran sing cukup menarik babagan perang sengit kapal perang cilik. Matur nuwun! :)
    Sanajan, kaya biasane, ana sawetara komentar cilik. :)

    Umumé, ing ngisor iki bisa diterangake - serangan kejutan dening Jepang kurang sukses.

    Nanging Jepang ngakoni serangan ing Port Arthur minangka ora kasil. Lan dheweke malah pengin nggawe kesimpulan organisasi. Sawise kabeh, sampeyan maca lan ngutip Polutov. Elinga tembung apik saka Panglima Asama? "Lha, apa sing dikarepake saka bocah cilik iki?" :)

    Ing kasus apa wae, Jepang ora nate nyerang sapa wae, nanging nyatane mung Kagero sing murub saka jarak sing kurang utawa kurang kanggo perang wengi (udakara 3 kbt), lan liyane, ketoke, dipecat saka 5 kabel. lan malah luwih, lan malah luwih - ing destroyers, lan malah mine boats, banjur asil kuwi meh ora bisa kaget.

    Mesthi, miss malah saka 3 kabel ora bisa surprise sampeyan. Tambang Jepang banjur duwe stroke 800 meter, lan sanajan bisa ngedhunake kacepetan nganti 11 knot supaya bisa diluncurake luwih adoh, nanging yen ora ana giroskop, ora realistis kanggo nggayuh 300 meter.

    Prau saka kapal perang Retvizan uga nyoba kanggo miwiti serangan torpedo, nanging ora bisa metu - ora ditembak, torpedo, slipping metu saka apparatus, kejiret ing prau karo rudders lan Hung ing. Umumé, siji bisa ndeleng efisiensi dhuwur saka senjata tambang Rusia - 3 saka patang ranjau murub tekan target, yaiku, 75%

    Penulis sing dihormati kayane wis lali yen prau-prau kasebut bersenjata karo mbuwang ranjau :) Aku bakal ngomong yen miss saka 20 meter ora biasa .. Mbokmenawa mung tambang capricious iki ora njeblug.

    Nanging ing umum, cukup menarik. Kanggo sing akeh matur nuwun. :)
    1. +2
      2 September 2018
      Penulis sing kinurmatan kayane wis lali yen prau-prau kasebut bersenjata karo mbuwang ranjau :)

      Ora mung. Ing "Avos" uga ana tali
      Prau iki dilengkapi mesin bensin saka sistem Lutsky; persenjataané kapérang saka tabung gandhewo kanggo mbuwang tambang lan loro tabung torpedo seret ing sisih pinggir.
      Ya, lan ing "Retvizanchik" ana whiteheads
      Kalih jam salajengipun, tiga kapal perusak patang pipa Jepang dumadakan muncul ing ngarep kita. Padha nyabrang ing kacepetan kurang, secara harfiah substituting piyambak kanggo dijupuk torpedo. Prau kasebut bisa nyedhaki 35 meter lan ngeculake tambang Whitehead menyang sisih pelabuhan kapal perusak medium. Lan ing wayahe sabanjure, kolom banyu nembak ing mburi kamar mesin "Jepang" lan ana swara bledosan.
      Liyane bab tambang wis outdated karo jumlah cilik saka bahan peledak.
  8. +4
    1 September 2018
    Iku wengi tanpa rembulan (rembulan katon ing langit mung kira-kira jam 3 esuk), para pangrusak katon saka kapal Rusia sadurungé serangan kasebut, nanging sayangé, ora jelas ing jarak apa. digawe.

    Sajrone serangan pisanan, kapal pengrusak ngluncurake torpedo saka enem atus meter, telu liyane - saka jarak kira-kira patang atus nganti limang atus meter.
    Banjur Jepang nyerang saka jarak sing beda-beda, ana sing saka sangang atus, ana sing saka sewu limang atus meter. Sapa sing wani? :-)
    Jepang nindakake, kaya sing umum dipercaya, telung serangan, nanging mung sing pisanan sing gedhe banget: sajrone 17 menit, saka 23.33 nganti 23.50, tanggal 26 Januari 1904, wolung kapal perusak Jepang nembakake 14 ranjau ing kapal Rusia.

    Ing kabeh, padha murub sangalas torpedo wengi.
    Nalika mriksa tambang sing ora mbledhos (akeh akeh), ditemokake yen dilengkapi piranti Aubrey kanggo tumindak sing bener ing jarak sing adoh, lan piso khusus kanggo nglereni jaring torpedo.

    Ora kabeh torpedo dilengkapi piso. Dadi, saka enem torpedo sing diluncurake dening detasemen 2, mung loro sing duwe pemotong jaring.
    Umumé, ing perang ing wayah wengi tanggal 11 Juni, para penghancur Jepang ngetokake 39 torpedo ing kapal Rusia, nanging mung entuk siji torpedo: ing pangrusak dhewe Chidori (amarga nyatane ora ana serangan balik Rusia dening para perusak, lan mung " sumber" tambang sing tiba ing kono mung bisa dadi penghancur Jepang)

    Nyatane, ora ana sing kena. Pangrusak "Chidori" (千鳥) nembakake torpedo ing pungkasan belokan pertempuran, sing njeblug meh langsung. Kapal kasebut gonjang-ganjing, kecemplung banyu, lan Jepang mutusake yen dheweke ditorpedo. Nanging banjur kabeh metu, lan kapal bali menyang pangkalan aman.
    1. +2
      1 September 2018
      Quote: Kanca
      Nyatane, ora ana sing kena. Pangrusak "Chidori" (千鳥) nembakake torpedo ing pungkasan belokan pertempuran, sing njeblug meh langsung. Kapal kasebut gonjang-ganjing, kecemplung banyu, lan Jepang mutusake yen dheweke ditorpedo. Nanging banjur kabeh metu, lan kapal bali menyang pangkalan aman.

      Валентин hi , Sampeyan supplier terkenal informasi babagan REV, kadhangkala menehi klarifikasi sing informasi kita bab episode tartamtu ndarbeni tutul mitos. ya
      Ya, omong-omong, ana sing janji karo artikel babagan periode REV nglirik
      1. +2
        2 September 2018
        Hello Andrey!
        Kutipan: Rurikovich
        Miturut cara, ana sing njanjeni artikel babagan periode REV

        Ya, kita wis nandhang panas sajrone rong sasi lan kudune kabeh pikirane mung babagan siji, yaiku carane kelangan. Sampeyan bisa kanthi aman metu menyang dalan kanthi sapu birch, rasa lengkap yen sampeyan ana ing sauna :-) Nanging aku mesthi bakal netepi tembungku.
        Ya, iki foto kanggo nguber komentarku, iki katon ing bolongan torpedo Tsesarevich saka njero (kadhangkala diidentifikasi minangka bolongan Retvizan). Pasuryan para pelaut kita ing latar mburi kanthi sampurna menehi skala :-)

        53 kg shimose ora guyon, mbayangno bolongan iki ing latar mburi 45 meter-dawa ngrusak karo pamindahan 150 ton. Kanggo klelep sing padha ing wayah wengi sawise perang Tsushima, siji 10 '' cangkang mbledhos dhuwur saka kapal perang pertahanan pesisir cukup kanggo mripat, lan ana. piroksilin 6,7 kg.
    2. +2
      2 September 2018
      Salam, dear Valentine!
      Matur nuwun kanthi sanget kanggo klarifikasi, aku kudu ngakoni, aku ngetung :))))))
      Quote: Kanca
      Nyatane, ora ana sing kena. Pangrusak "Chidori" (千鳥) nembakake torpedo ing pungkasan belokan pertempuran, sing njeblug meh langsung.

      Alas, nalika njlentrehake, aku nindakake iki - ing setengah layar monitor, Meiji resmi, ing separo kapindho layar - karya kita saka komisi sajarah, lan nerusake - kanggo mbandhingaké teks. Nanging, mesthi, pejabat Jepang paling maksimal. Data Riwayat Rahasia sampeyan larang regane hi
  9. +2
    1 September 2018
    +++ Artikel sing apik banget saka Andrey maneh, ing ngendi fakta-fakta dikumpulake lan dikunyah kanggo wong-wong sing ora ngerti kaya aku))) Serius, aku mikir yen torpedo Rusia ora tau kenek ing ngendi wae sajrone perang kabeh, nanging ternyata iki mung kanggo 2ToE. ...
  10. +1
    2 September 2018
    Barang sing menarik.
    Pitakonan langsung muncul, kenapa komando Jepang ora nggawe ide sing jelas babagan massa maksimal pasukan ing serangan kejutan pisanan? 14 torpedo kanggo kabeh armada, kang (yen digunakake kanthi bener) bisa nimbulaké akèh masalah, katon unconvincing. Lan, mesthi, kekirangan teknologi lan ora sampurna taktik main peran. Yen ngrusak wis paling 4-6 tabung, lan instruksi kasedhiya kanggo salvo diperlokaké, skor wis ngancurake.
    Nanging, Jepang nggawe kesimpulan lan mung duwe pengalaman REV, nggawe senjata torpedo paling efektif ing awal Perang Dunia II. Lan ing istilah teknis, lan babagan taktik lan latihan tim.

    Miturut cara, nalika torpedo wiwit dilengkapi self-liquidator?
    1. +1
      2 September 2018
      Miturut wong Jepang dhewe, intelijensi sing wis ketinggalan jaman! Ing wengi TOE 1, padha menyang segara kanthi kekiyatan lan Jepang mung ora ngerti ing ngendi kapal, banjur dibagi pasukane.
      Pangrusak Jepang bisa nindakake serangan torpedo klasik mung sapisan nalika Perang Dunia II, efektifitas sakabèhé torpedo sanajan ing Perang Donya II saka pemusnah tetep kurang.
      1. 0
        2 September 2018
        Inggih, ana cruisers abot padha ora isin torpedo diperlokaké. Lan padha kenek.
      2. 0
        2 September 2018
        yaiku, apa sampeyan ngira yen telung torpedo sing ditembakake dening Marinesco kurang efektif tinimbang kabeh tumindak Angkatan Laut USSR nalika perang? artileri saka USSR
        1. 0
          2 September 2018
          Waca kirimanku kanthi tliti! [kutipan] [/ kutipan] efektifitas sakabèhé torpedo sanajan ing WWII saka penghancur tetep kurang
          Apa ana sing nggunakake torpedo kapal selam? Lan ya, sanajan efektifitas nggunakake torpedo ing kapal selam luwih murah tinimbang artileri sing digunakake, sing ditampilake kanthi apik dening U-boat.
        2. 0
          3 September 2018
          Mesthi, Gunther Prien, sing nembus Scapa Flow lan nglelebke Royal Ouk utawa Takakazu Kinashi, nglelebke kapal induk Wasp kanthi siji torpedo salvo lan ngrusak kapal perang South Dacota, uga William Stovall, sing torpedo kapal penjelajah nganggo rong voli saka buritan lan gandhewo tabung "Atago" lan "Takao" ing Leyte nangis nangis getih meri kanggo Marinescu.
          1. 0
            3 September 2018
            Apa sampeyan ngerti carane mbedakake efektifitas umum saka kasus episodik?
            1. 0
              3 September 2018
              Lan babagan efektifitas sakabèhé saka Angkatan Laut Soviet lan kapal selam utamané? Duwe kaunggulan gedhe banget ing kapal ing ALL bioskop, kajaba Arktik, dheweke ora bisa ngatasi masalah entuk dominasi ing segara lan ngganggu kapal Jerman. Jumlah tonase sing dicemplungake, kanthi gampang, luwih sithik dibandhingake karo "asu ajag" Jerman utawa Amerika ing Pasifik. Ora ana kapal ibukutha siji (kelas cruiser lan ndhuwur) klelep.
              Marinesco sing padha mung duwe 2 kamenangan sing dikonfirmasi - Gustloff lan Steuben - apa dheweke bakal mrentah supaya ora dianggep "kasus terpencil"?
              1. 0
                3 September 2018
                Nyuwun pangapunten awit kelampahan kula! Ing smartphone, ora ditampilake kanthi bener menyang sing dituju! Sampeyan mangsuli vladimir1155 lan aku nampa apa aku, lan malah karo sarcasm. Dadi aku setuju banget karo sampeyan. Nyuwun ngapura maneh kanggo ora ngerti! hi hi hi
      3. 0
        3 September 2018
        Mung siji? Ing endi lan kapan persis?
        1. 0
          3 September 2018
          30 Nopember 1942 Pertempuran Tassafaronga utawa sebutan Jepang perang wengi ing Cape Lunga.
          1. +1
            3 September 2018
            Mbok, ya, ora ana conto sing luwih murni saka serangan torpedo penghancur.
            Nanging yen kita njupuk karusakan total inflicted ing allies dening torpedo saka kapal lumahing Jepang, iku nyengsemaken.
            Ing pangertèn iki, ora sakabehe bener kanggo ngevaluasi efektifitas kanthi rasio torpedo sing ditembakake lan tekan target - amarga jarak sing saya tambah akeh lan kekurangan radar Jepang kanggo ngontrol geni torpedo ing wayah wengi.
            1. 0
              3 September 2018
              Hmm, miturut informasiku, ora ana sing duwe radar kaya ngono. Saben uwong ngetung kanthi tangan lan nglebokake data menyang mesin tembak torpedo, lan piye wae ora dadi masalah awan utawa wengi. Ing wayah wengi, kesalahan kanthi nemtokake jarak lan kacepetan target luwih dhuwur. Jepang kira-kira 7-11 persen hits saka kabeh kapal nalika perang. Mesthi, yen sampeyan nganggep kaliber Long Lances, ya, karusakane nyengsemaken ... Ya, sial, iku wis nyengsemaken sing padha bisa nggawe torpedo kuwi lan reloader otomatis kanggo torpedo padha.
              1. 0
                3 September 2018
                Kutipan saka Nehist
                Hmm, miturut informasiku, ora ana sing duwe radar kaya ngono

                Diucapake kanthi ora akurat. Mesthi, iki mung radar sing ngidini sampeyan nemtokake dalan lan kacepetan target ing kondisi visibilitas winates kanthi akurasi sing bisa ditampa. Amerika duwe stasiun SG-jinis ing pangrusak, Jepang ora duwe apa-apa.
                1. -4
                  5 September 2018
                  Kapal selam Soviet lan Marinesko utamane minangka pahlawan sing "manajer efektif" sampeyan saka AS lan Jepang durung tuwuh lan tuwuh. Kaping pisanan, kita kerja ing segara cethek kanthi kaunggulan mungsuh sing akeh banget, nyusup menyang segara liwat jaring lan ranjau, lan ora kaya wong Amerika sing ngoyak kapal perang sing ana ing segara dhuwur tanpa tutup, mung ngrampungake masalah alon-alon liwat zigzag. saka kapal perang, mung luwih bodho tinimbang Amerika sing bisa nglawan gantungan satelit kaya dill, ing Perang Donya II lan pengkhianat menyang tanah air, Bendera Vlasovites, lan wong Romania lan Italia karo wong Spanyol mung dirampok lan dirampok .... serangan torpedo saka Emins adhedhasar inefficiency umum saka kapal permukaan gedhe banget katon, outdated bali ing 1903
                  1. Komentar wis dibusak.

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"