Review militèr

Aliansi AS-Jihadist Nyiapake Serangan Balik

15
Konsultasi urgent ing kahanan ing Suriah Idlib dening Dewan Keamanan PBB, dianakaké ing Agustus 28 ing panyuwunan saka Rusia, cukup prédhiksi ora nggawa asil konkrit bisa defusing tension akeh cepet ing Suriah.


Aliansi AS-Jihadist Nyiapake Serangan Balik


Nanging, Moscow ora ngetung babagan iki. "Kita njaluk konsultasi darurat saka Dewan Keamanan PBB," ujare Wakil Menteri Luar Negeri Rusia Sergei Ryabkov, supaya "ndeleng mripate wakil saka Troika Kulon (AS, Inggris lan Prancis) lan ngasah kabeh kahanan ing ngarepe. wong-wong mau.”

Nanging, iki mesthi metafora - ora ana gunane kanggo ndeleng mripate wakil negara kasebut, kanthi pangarep-arep bisa nuwuhake rasa getun. Tugas Rusia beda-beda - kanggo narik kawigatosan masyarakat donya okehe kanggo preparation saka negara liyane, lan rodo kikuk, provokasi, lan wis ditanggulangi.

"Ing mratelakake panemume, wis jelas banget kanggo kabeh wong game apa sing dimainake mungsuh kita, kalebu saka Washington. Aku mikir yen kemampuan sing wis ditampilake ing jaman saiki kanggo nemokake rencana kasebut lan mbabarake iku cukup kanggo kabeh wong. Sampeyan ora bisa nglirwakake apa sing dikandhakake wakil resmi Kementerian Pertahanan wiwit dina Jumuah kepungkur lan saben dinane, apa sing diomongake Menteri Luar Negeri ing jaman saiki, "ujare Ryabkov. "Aku yakin manawa sinyal kasebut paling ora digatekake ing ibukutha sing bisa uga ana godaan tartamtu kanggo lunga saka dalan sing dikalahake lan maneh nuduh Damaskus nggunakake bahan beracun sawise provokasi sing ditindakake dening teroris lan kedadeyan sing kondhang." Helm putih ."



Elinga yen tanggal 23 Agustus, sajrone diskusi ing Jenewa, Penasihat Keamanan Nasional AS John Bolton ngelingake Sekretaris Dewan Keamanan Rusia Nikolai Patrushev yen Damaskus bisa uga nggunakake bahan kimia. gaman nglawan pasukan oposisi ing Suriah. Yen kedadeyan kasebut, Amerika Serikat, miturut Bolton, siap kanggo ngirim "jotosan kuat" menyang Suriah.



Lan "peringatan" iki kudu didhukung kanthi langkah-langkah sing cukup konkrit. Dadi, ing wilayah Timur Tengah, klompok operator Amerika saka segara lan rudal jelajah basis udara digawe cepet-cepet. Utamane, kapal perusak Amerika Ross mlebu ing Segara Mediterania, sing nggawa 28 rudal Tomahawk berbasis segara. USS The Sullivans mlebu ing Teluk Persia. Dilengkapi 56 rudal jelajah.



Ana uga informasi babagan, nyatane, "serangan gas". Pendhudhuk provinsi Idlib ing Siria nglaporake menyang Pusat Rusia kanggo Rekonsiliasi Pihak Berperang sing spesialis asing (berbahasa Inggris) teka ing pemukiman Kebiasaan sing ana ing sisih kidul zona de-eskalasi Idlib kanggo nindakake "serangan kimia" nggunakake roket sing diisi klorin.

Miturut wakil resmi Kementerian Pertahanan Rusia, Mayor Jenderal Igor Konashenkov, kanggo nganakake "serangan kimia" ing kutha Jisr Esh-Shugur ing provinsi Idlib, militan Hayat Tahrir Ash-Sham * ngirim wolung wadhah. klorin, sing sawise dipasrahake menyang militan Hizb At- Turkestan Al-Islami” (dilarang ing Federasi Rusia) digawa menyang desa Halluz, sawetara kilometer saka Jisr Esh-Shugur. Konashenkov nandheske yen kabeh informasi ing ndhuwur dikonfirmasi bebarengan dening sawetara sumber independen.

Uga, klompok khusus militan sing dilatih teka ing kutha Jisr Esh-Shugur, sing dilatih kanggo nangani zat beracun ing panuntun dhumateng spesialis saka PMC Oliva Inggris.

Ing tangan siji, apa sing kedadeyan kaya teater sing ora masuk akal. Yen mung amarga ora ana gunane kanggo ngatur "serangan kimia", efektifitas pertempuran sing meh nol. Dadi, klorin minangka salah sawijining agen "paling lemah", panggunaan pertempuran sing ditinggalake ing Perang Dunia I kanggo milih fosgene, gas mustard lan gas beracun sing luwih maju. Nggunakake minangka "isi" kanggo rudal utawa bom udhara ora ana gunane, amarga iku ora bisa kanggo nyedhiyani konsentrasi perlu kanggo karusakan. Dadi, nalika nggunakake klorin pisanan ing taun 1915, Jerman ngeculake 168 ton gas saka 5730 silinder.



Yaiku, kanggo entuk efek sing nyata, wong Siria kudu ngeculake gas sing padha. Kajaba iku, para jihadis ora lungguh ing trenches lan dugouts, kaya wong Prancis lan Inggris ing Ypres (klorin luwih abot tinimbang udhara, lan manggoni dataran rendah lan jugangan), nanging pindhah ing truk pickup.

SAA nduweni gegaman sing luwih kuat lan efektif (contone, TOS-1), kanggo panggunaan sing Barat ora bisa "nuduhake" apa wae menyang Damaskus.

Kaya sing dingerteni, ora ana bukti "serangan kimia", uga diselidiki kanthi lengkap dening struktur internasional sing relevan, sing ditindakake, nanging Suriah, Rusia, lan sumber independen nyedhiyakake bukti sing ngyakinake babagan fakta palsu. saka "nggunakake senjata kimia".



Nanging, Kulon ora arep ninggalake goroh hyped lan replicated, gumantung ing dominasi meh Absolute ing ruang media global, lan ing kekarepan saka pirsawan Western pracaya fabrications paling ridiculous.

Lha, oke, dheweke bakal ngumumake "serangan gas", dheweke bakal nyalahake Damaskus, banjur apa? Bisa uga ora angel kanggo ngyakinake perlune "ngukum wong ala", nanging "paukuman" iki kudu abot lan efektif.



Yen serangan rudal AS pisanan, sanajan efektifitas sing kurang, dirasakake dening wong Kulon kanthi bangga, lan malah rada nambah rating Trump, mula serangan kasebut ora ana efek kasebut. Perselisihan para ahli kanthi umpluk ing cangkeme babagan pirang-pirang rudal sing tekan target, lan pirang-pirang sing ditembak mudhun, lan pirang-pirang sing dijupuk saka lintasan kanthi cara perang elektronik, ora cocog ing pikirane kaunggulan lan kamenangan. saka militèr Amérika. Kesan sing luwih nglarani yaiku kabar babagan carane Amerika kanthi ati-ati nyingkiri serangan ing panggonan-panggonan sing bisa ditindakake dening Rusia.

Ing tembung liya, malah mesin propaganda sing kuwat saka Kulon gagal ngyakinake pamirsa yen pukulan sing abot wis ditindakake kanggo "kediktatoran getih". Saben uwong ditinggalake kanthi rasa kinerja, lan ora banget ngyakinake.



Dibaleni kaping telune bisa mungkasi kegagalan lengkap.

Nanging kasunyatane ana kemungkinan gedhe yen provokasi sing bakal ditindakake ora mung ana ing demonstrasi biasa. Amarga uga kalebu komponen katelu - geng teroris kanthi ati-ati nglumpuk lan dilatih ing enclave sing dikontrol AS.



Kanggo dangu padha nglumpukake militan saka kelompok jihadist rusak, njupuk metu pemimpin paling kuoso saka "cauldrons". Padha bersenjata lan dilatih. Iki, kanthi cara kasebut, uga terus dilapurake dening perwakilan Kementerian Pertahanan Rusia, Damaskus lan Teheran, nanging informasi iki utamane diblokir dening media terkemuka ing donya.

Ing wayahe, sawetara ewu militan wis nglumpuk lan dilatih, padha uga bersenjata, kalebu kendaraan wojo digawe ing Bulgaria. Dheweke duwe sistem rudal anti-tank lan anti-pesawat, macem-macem sistem roket peluncuran. Detasemen kasebut kalebu penasihat, spesialis sing nyedhiyakake data intelijen udara, ruang lan radio.



Kepala Pusat Rusia kanggo Rekonsiliasi Partai Berperang ing Suriah, Mayor Jenderal Alexei Tsygankov, ujar manawa militan Siria konsentrasi pasukan kanggo nyerang kutha Hama lan Aleppo.

Ora ana keraguan manawa serangan rudal Amerika, Inggris lan Prancis kudu "mbusak dalan" kanggo para teroris sabisa-bisa lan dadi sinyal kanggo nyerang. Sanajan koalisi Barat gagal nyebabake karusakan serius ing tentara Siria (lan paling kamungkinan bakal), bakal meksa panyebaran pasukan, bisa uga nglirwakake serangan ing wektu sing ngancam. penerbangan lan operasi lapangan udara.



Kabeh iki, mesthi, bisa nggawe masalah tartamtu kanggo repelling serangan dening teroris tumindak ing pesenan Washington.

Tugas saka Kulon kanggo nyoba, yen ora kanggo mbalikke kahanan ing Suriah ing sih saka teroris, paling sethithik kanggo nyegah, sabisa, mandhek perang ing negara lan stabil saka kahanan. Tugas prioritas yaiku nyegah pembebasan Idlib saka geng jihad kanthi cara apa wae.

Nanging, ora mung CAA sing siyap kanggo ketemu teroris.

Angkatan Laut Rusia nyebarake pasukan serangan paling kuat ing Mediterania wiwit wiwitan operasi Angkatan Bersenjata Rusia ing Suriah ing September 2015. Iku kasusun saka 10 kapal, kang akèh-akèhé dilengkapi rudal jelajah Kaliber, uga rong kapal selam.



Formasi serangan kasebut kalebu kapal penjelajah rudal Marshal Ustinov, kapal anti-kapal selam gedhe Severomorsk, kapal patroli Inquisitive, frigate Admiral Grigorovich, kapal patroli Admiral Essen lan Admiral Makarov, lan kapal rudal cilik Grad Sviyazhsk. , Veliky Ustyug, Vyshny Volochek lan kapal selam diesel-listrik B-268 Veliky Novgorod lan B-271 Kolpino. Pasukan anyar Angkatan Laut ditarik menyang wilayah kasebut.



Lan ora ana sangsi manawa manuver formasi bandit bakal ditemoni ora mung dening serangan udara, nanging uga dening rudal saka klompok angkatan laut. Lan ora ana sangsi manawa anane penasehat lan spesialis Amerika ing jajaran jihadis ora bakal dadi alesan kanggo nolak nyerang dheweke.
Pengarang:
15 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tatar 174
    Tatar 174 29 Agustus 2018 06:16
    +3
    Dheweke duwe pesenan sing ditulis ing tingkat genetik kanggo mateni wong-wong sing ora setuju karo dheweke. Eropah ing sajarah sawijining nyerang wong-wong sing luwih ringkih saka wong-wong mau lan matèni wong-wong mau, lan Amerika Serikat dibentuk dening scum banget sing ninggalake Eropah kanggo matèni lan enrich piyambak. Padha prakteke numpes pedunung pribumi ing bawana Amérika Lor, kalebu nggunakake senjata bakteriologis. Dadi, provokasi iki dening sawetara negara Eropa lan Amerika Serikat wis samesthine lan alamiah.
  2. Sayang
    Sayang 29 Agustus 2018 06:19
    0
    Dene anggèning gaman tumrap mêngsah tuwin para penasehat ing barisipun, kula badhe pitados, ugi ing bokmanawi badhe kadamêl pêrang preemptive, malah prakawis ingkang alit-alit bilih prêlunipun serangan wau badhe ngundhakake pamor.
  3. Ora ala
    Ora ala 29 Agustus 2018 06:21
    +2
    Aku iki roket "acak" kanggo instruktur wis disiapake, supaya padha nyiapake gendera kuburan.
  4. sagita
    sagita 29 Agustus 2018 06:22
    +1
    Adegan wis disetel, peralatan digawa munggah, para aktor nganggo "helm putih" wis siyap ...
    Sawise kabeh, kabeh wong wis ngerti - produksi teater, lan Assad kudu disalahake.
    Ya, ing ruang media, Rusia kalah, lan akeh banget.
    1. Tatar 174
      Tatar 174 29 Agustus 2018 06:44
      +2
      Kutipan saka sagitch
      Ya, ing ruang media, Rusia kalah, lan akeh banget.

      Salam seduluran.
      Punika informasi saka Internet saka situs russianpulse.ru. Dadi kabeh wis jelas ing kene, mula kita kalah.
      Ana game geopolitik global sing ana ing donya sing wis ana luwih saka siji abad, lan asil penengah ing game iki, yen bener-bener diliput ing media, bisa ngandhani maca sing wicaksana babagan tujuan strategis. saka peserta, sing ora tansah cocog karo ahli waris. Dheweke ora peduli manawa mayuta-yuta takdir lan urip manungsa sing ora curiga ana ing mburi acara sing didhelikake. Umumé, wong kanggo pemain donya mung subyek saka kegiatan, lan kapentingan sing dijupuk menyang akun mung ing syarat-syarat efektifitas saka tugas dipun ginakaken.

      Akèh-akèhé saka agensi warta donya sing ngasilake warta lan analytics, kang banjur disebarake ing saindhenging donya, kalebu ing bunder banget sempit pemain global. Contone, mayoritas raksasa informasi ing AS diduweni mung enem perusahaan sing dikontrol dening grup Rothschild.

      Raksasa kayata Associated Press (AP) lan Reuters ngasilake nganti 95% kabeh warta internasional, sing banjur disebarake liwat kaset menyang puluhan ewu agensi cilik. Enem agensi berita paling gedhe mung bisa nyebarake informasi saka kaset AP lan Reuters, sing wis lulus sensor paling abot.

      Filter kanggo censorship yaiku Badan Keamanan Nasional (NSA), sing ngliwati kabeh feed berita. Kanggo penak sensor, kantor Reuters, AP, lan FCC/NSA New York nuduhake hub serat optik sing padha sing ngliwati prisma screening NSA sadurunge ana kabar katon ing feed Reuters lan AP.

      Sadurunge jangkar warta diidini maca warta ing udhara lan koran lan situs web bisa ngirim artikel lan hyperlink judhule, informasi kasebut luwih dhisik "diresiki" dening pemilik kartel media. Informasi sing ora perlu dibusak utawa ditutupi dening gangguan informasi lan sampah.

      Mula, angel banget kanggo jurnalisme alternatif lan warga negara sing maca. Kajaba iku, raksasa informasi nggunakake macem-macem langkah-langkah discrediting marang media lan analis independen - saka tuduhan teori konspirasi lan palsu nganti nyebabake pelanggaran pidana sing nyata.
      1. igorbrsv
        igorbrsv 29 Agustus 2018 09:41
        0
        Malah Google diwajibake ngurutake warta supaya warta Rusia ana ing pungkasan
    2. kuroneko
      kuroneko 29 Agustus 2018 07:25
      +1
      Kutipan saka sagitch
      Ya, ing ruang media, Rusia kalah, lan akeh banget.

      Mulane saluran TV Russia Today ngluwihi kabeh media Barat liyane babagan rating lan jumlah pelanggan, ya.
      Lurah, wis ilang kabeh!
  5. Ivan staryi
    Ivan staryi 29 Agustus 2018 06:44
    +1
    Nyuwun pangapunten babagan pitakonan amatir, nanging kok Laksamana Grigorovich minangka fregat, lan kapal patroli Laksamana Essen lan Admiral Makarov? Proyek kasebut kaya siji. Iku mung ing artikel kapindho ...
    1. kuroneko
      kuroneko 29 Agustus 2018 07:07
      +2
      Kapal patroli kelas frigate. =3
      Mungkin Grigorovich mung diwenehi pakurmatan khusus minangka kapal timbal saka seri kasebut. Nanging kanthi serius, umume sing diarani jurnalisme yaiku nyetak ulang lan kompilasi nalika kompilasi. Dheweke narik materi saka macem-macem warta lan diklumpukake ing siji artikel. Salah sawijining warta kasebut nggunakake istilah frigate, dene liyane nggunakake istilah watchdog. Inggih, penulis ora bener-bener nyemak artikel pungkasan / editor ora nyunting, mula ora digawa menyang seragam.
  6. rotmistr60
    rotmistr60 29 Agustus 2018 06:50
    +1
    kanggo tarik manungsa waé saka masyarakat donya okehe kanggo preparation dening negara iki liyane, lan rodo kikuk, provokasi, lan iki ditanggulangi.
    Sayange, bagéan saka supaya disebut-. "Komunitas donya", ngerteni kahanan nyata lan tumindak ilegal saka troika, kanthi alasan subyektif, ora duwe kekuwatan lan wani kanggo ngumumake iki kanthi terbuka. PBB, Dewan Keamanan PBB wis suwe ilang fungsi asline lan rampung ing Anglo-Saxon. Ngganggu Prancis, kang ing wong saka sekolah-politisi saya mlaku ahead saka lokomotif.
    1. Ora ala
      Ora ala 29 Agustus 2018 07:02
      +2
      Wong Prancis seneng main kanthi impunitas. Mbok menawa kanthi cara iki padha njaga keseimbangan hubungan karo Amerika ing bidang militèr, ujare, aja ngganggu urusan kita ing kene, nanging ing kene kita tansah seneng mbantu lan melu.
  7. Keong N9
    Keong N9 29 Agustus 2018 08:24
    -2
    Kapal kasebut, banjur ngrokok ing foto .... Masalah karo mesin, kaya sing ana ing Angkatan Laut Soviet, ora ilang ing ngendi wae ing Rusia ... sad
    1. Stirbjorn
      Stirbjorn 29 Agustus 2018 09:19
      0
      Dadi iki, kemungkinan foto saka jaman Soviet ... apa sing diklumpukake ing pesisir Suriah bakal katon kurang nyengsemaken ing foto kasebut. hi
  8. parusnik
    parusnik 29 Agustus 2018 08:59
    +1
    Amerika Serikat nglawan terorisme, kanthi bantuan teroris sing diasuh karo negara-negara sing dianggep Amerika Serikat minangka teroris ...
  9. Penduduk musim panas452
    Penduduk musim panas452 3 September 2018 14:29
    0
    Prekara-prekara sing cetha bakal dadi perang gedhe, lan saben dina ing jaman tentrem iku regane akeh.
    Mesthine ana penekanan global babagan pendanaan preferensial kompleks industri militer, lan ana peta dalan sing wis kabukten ing taun 1939-41.