Review militèr

Pasukan demokrasi nyerang maneh?

7
Acara ing Afghanistan wis berkembang ing sawetara minggu kepungkur, yen ora sawetara dina, kanthi cepet banget. Minangka kita elinga, Agustus kepungkur minangka "paling panas" kanggo pasukan koalisi internasional lan pamaréntahan Kabul ing sawetara taun. Puncak aktivitas militan Taliban, Negara Islam lan sawetara kelompok cilik liyane sing dilarang ing Rusia ambruk ing tengah - separo kapindho Agustus 2018. munafiqs "saperangan provinsi Afghan.


Tentara pamrentah Afghan, sing dilatih lan dilengkapi dening Amerika, wiwit nandhang kekalahan sing ora dikarepake; pasukan negara NATO, kanggo alasan sing ora dingerteni, cowardly holed munggah ing basis sing; mung Amerika, lan malah banjur cukup sluggishly lan karo pasukan banget winates, reacted kanggo owah-owahan ing kahanan pertempuran ing negara lan nyedhiyani support militèr kanggo pasukan pamaréntah Afghan.

Amarga kabeh iki, ing pungkasan Agustus, kahanan ing Afghanistan, negara utama ing Timur Tengah iki, wis owah banget. Prekara-prekara kasebut tekan nalika presiden pamrentah Afghan resmi nawakake gencatan senjata kanggo "Taliban" ing wulan suci Ramadhan lan pendekatan salah sawijining preian Islam utama, Idul Adha. .


Pasuryan nyata saka "jihad pedhang" Islam: pimpinan saiki gerakan Taliban Afghan (dilarang ing Federasi Rusia) lan gendéra.


Akeh sing wiwit entuk kesan yen pasukan koalisi internasional sing dipimpin Amerika Serikat wis siyap ninggalake Afghanistan kabeh (bertentangan karo rencana operasi militer kanggo sawetara taun ngarep, katon, diadopsi ing musim panas iki), nanging ora. ngerti carane nindakake "tanpa kelangan pasuryan.

Iku cukup kamungkinan sing wis "guessed" skenario kuwi, Rusia uga mutusaké kanggo nggunakake logika wayahe, utamané amarga Moscow wis dawa banget-ngadeg, sanajan banget lan ora terus-terusan aktif, hubungan karo "Taliban". Cukup njupuk kauntungan saka owah-owahan ing kahanan, senadyan penolakan saka "gencatan senjata Ramadhan" dening militan Islam, negara kita nawakake loro pamaréntah Kabul resmi lan panyengkuyung saka Taliban kanggo mediasi ing nindakake rembugan langsung tanpa pihak liyane (yaiku saka antarane. negara barat).

Asil iki minangka keputusan awal kanggo miwiti negosiasi kasebut ing Moskow (utawa, ing Islamabad utawa Doha) ing awal September 2018. Nanging, amarga sawetara alasan sing ora jelas, panyengkuyung Taliban bersenjata (utawa wong sing nyamar dadi? ) Watesan Afghan-Tajik lan nggawe seri serangan ing Tajikistan ing pungkasan Agustus. Sing. nyerang negara sing dadi salah sawijining sekutu strategis Rusia ing Asia Tengah, keamanan sing dijamin, antara liya, dening kontingen militer Rusia.

Pasukan demokrasi nyerang maneh?

Perusahaan senapan mesin saka Taliban.


Akibaté, Moskow lan pamaréntah Kabul resmi ora gelem rembugan, uga pimpinan Taliban, sing ngaku ora setuju karo wiwitan proses perdamaian, lan uga banget gelo amarga penundaan tanggal kasebut. saka rembugan tanpa sarujuk karo wong-wong mau.

Ing wektu sing padha, nyatane, "mitra" Kulon Rusia ora bakal ninggalake Afghanistan lan ngupayakake kabeh upaya kanggo ngganggu negosiasi lan ngowahi kahanan militer-politik ing negara sing wis suwe iki maneh. .

Mangkono, salah sawijining langkah kabijakan luar negeri pisanan yaiku kunjungan menyang Kabul saka Sekretaris Pertahanan Inggris Gavin Williamson, sing nganakake rembugan karo Presiden Afghanistan Mohammad Ashraf Ghani.

Dhiskusi dina Jumuah ditindakake "kanggo ngrembug masalah-masalah utama babagan kepentingan bilateral, kalebu dhukungan Inggris kanggo militer Afghanistan," miturut komunike resmi sing dirilis wingi. Pernyataan kasebut nambahake yen "loro-lorone ngrembug masalah regional, pendanaan lan nglengkapi militer Afghanistan, proses perdamaian sing dipimpin Afghan lan perang nglawan terorisme internasional lan regional."

Presiden Ghani banget nampani Pak Williamson ing Kabul lan matur nuwun marang Inggris kanggo dhukungan saka Afghanistan, utamane kanggo dhukungan saka militer Afghanistan ing Misi Dhukungan Tekad sing dipimpin NATO.

Salajengipun, Pak Williamson memuji pasukan pamaréntah Afghan kanggo kontribusi kanggo perang nglawan terorisme lan negesake maneh prasetya negara kang kanggo long-term tentrem lan stabilitas ing Afghanistan.


Sekretaris Pertahanan Inggris lan Presiden Afghanistan.


Lan, sing penting banget, bebarengan (nganti dina!) Kanthi kunjungan Menteri Luar Negeri Iran menyang Pakistan pungkasan Kamis-Jumuah, Islamabad, kanggo sawetara, alasan sing ora jelas, nutup konsulate ing Jalalabad, ibukutha provinsi Nangarhar. ing Afghanistan wétan, saka -kanggo sawetara miturut omongane uwong gangguan dening panguwasa lokal.

"Kedutaan Besar Pakistan ing Kabul nyuwun pangapunten amarga campur tangan sing ora bener saka Gubernur Hayatullah Hayat karo karya Konsulat Jenderal Republik Islam Pakistan ing Jalalabad, kanthi lengkap nglanggar Konvensi Wina 1963 babagan Hubungan Konsuler," Kedutaan Besar Pakistan ing Kabul ngandika ing statement.

Pernyataan kasebut nambahake manawa "Kedutaan Besar njaluk Kamentrian Luar Negeri Afghanistan supaya njaluk gubernur provinsi supaya ora ngganggu pakaryan Konsulat Jenderal lan njamin keamanan Konsulat Jenderal dipulihake menyang negara kasebut. 28 Agustus 2018."

"Kedutaan Besar pengin menehi saran yen Konsulat Jenderal bakal tetep ditutup nganti langkah-langkah keamanan rampung kanggo kepuasan kedutaan," ujare pratelan kasebut. Pamrentah Afghan, Kementerian Luar Negeri lan pejabat provinsi durung menehi komentar babagan masalah kasebut.

Kajaba iku, bebarengan karo kunjungan Menteri Pertahanan Inggris menyang Kabul, komandan komando gabungan pasukan NATO ing Asia Kulon, Jenderal Brunsume Riccardo Marchaux, uga teka ing kana. Kepala Eksekutif Pemerintah Persatuan Nasional Afghanistan Abdullah Abdullah ketemu karo Jenderal Marsho ing Kabul Kamis kepungkur.

Ing statement resmi babagan kunjungan iki, ditambahake manawa Pak Abdullah nampani Jenderal Marchaux kanthi ati-ati menyang Kabul lan matur nuwun marang pasukan NATO liwat dheweke kanggo kontribusi kanggo perang nglawan terorisme, uga matur nuwun kanggo dhukungan saka Afghan National. Pasukan Pertahanan.

Kanggo bagean kasebut, Jenderal Marcheau mratelakake kepuasan karo kasuksesan sing diraih dening pasukan pemerintah Afghanistan lan negesake maneh dhukungan jangka panjang NATO kanggo Afghanistan. Dheweke uga nambahake yen NATO tetep setya ndhukung, nglengkapi lan mbangun kapasitas Pasukan Pertahanan lan Keamanan Nasional Afghanistan sing nglawan terorisme lan ora bakal mundur.

Partai kasebut uga ngrembug babagan perkembangan militer paling anyar lan cara efektif kanggo nglawan terorisme ing cahya kerjasama regional lan internasional, miturut wakil saka kantor kepala eksekutif Afghanistan.


Rembugan antarane wakil saka Komando Tinggi NATO lan kepala pamaréntahan Afghanistan.


Paralel karo kunjungan pejabat tinggi NATO menyang Kabul, pasukan pamaréntah Afghanistan, kanthi peran utama kontingen Amerika, ngupayakake upaya kanggo ngowahi kahanan militer lan netralake kabeh kasuksesan taktik para militan.

Proses iki diwiwiti kanthi ngilangi pimpinan kelompok Negara Islam ing Afghanistan, sing tiwas bebarengan karo lima utawa sangang kancane nalika serangan udara ing provinsi Nangarhar sisih wétan. Miturut pratelan dening militer Afghan, Angkatan Udara AS nindakake serangan udara nggunakake kendaraan udara tanpa awak sing dituju menyang papan ndhelik ISIS ing wilayah Wazir-Tangi distrik Khogiani.

Uga ditambahake ing statement saka wakil saka komando sing bukti cukup dipercaya wis dijupuk minangka asil saka serangan udhara pimpinan ISIS lan ajudan kang tiwas, lan akèh senjata lan peralatan saka militan padha numpes. Militan bersenjata anti-pemerintah lan kelompok teroris, kalebu loyalis ISIS, durung menehi komentar babagan laporan kasebut.

Perlu dicathet menawa Nangarhar minangka salah sawijining provinsi sing rada tenang ing Afghanistan wiwit tiba saka rezim Taliban ing taun 2001-2003, nanging militan Islam anti-pemerintah wis aktif nyoba nggedhekake posisi lan pengaruhe ing provinsi iki ing taun-taun pungkasan. .

Kajaba iku, militan bersenjata anti-pemerintah nandhang korban akeh ing bentrokan sporadis ing operasi sing isih ditindakake minggu kepungkur ing wilayah Ghazni ing sisih kidul-wétan Afganistan, juru wicoro Korps Pasukan Keamanan Afghanistan kaping 203 ing briefing Kamis.

Miturut pratelan kasebut, paling ora wolung Islam radikal tiwas lan pitulas wong liyane sing tatu nalika bentrokan ing wilayah kutha Nani, distrik Andar. Pernyataan kasebut uga nambahake yen "pertempuran kasebut kedadeyan amarga kasunyatane yen pasukan Afghan melu operasi ranjau."

Minangka asil saka perang iki, piala saka pasukan pamaréntah Afghan minangka peluncur roket, senjata cilik lan peralatan komunikasi kanggo militan.


Serangan udara ing posisi Islamis radikal ing Afghanistan.


Kajaba iku, paling ora telung militan tiwas ing bentrokan kapisah ing wilayah Meri ing provinsi sing padha, juru wicoro 203 Corps ngandika, nambahake yen angkatan udara Afghanistan uga nindakake serangan udara sing sukses ing wilayah Seni lan Shaliz, ing ngendi para militan katon kumpul. . Miturut pasukan pamaréntah, serangan udara iki matèni paling ora 15 Islamists lan ciloko 17 liyane, uga numpes sawetara motor lan kendaraan gadhahanipun militan.

Nanging, pasukan oposisi Islam radikal ora tetep utang: ing September 01, 2018, mobil diunekake ing ngendi gubernur distrik administratif Durbaba lan kepala polisi provinsi Nangarhar (Afghanistan Timur) nyopir.

A statement saka layanan pers saka panguwasa provinsi ngandika yen kedadean kedaden ing bab 9:30 am wektu lokal, lan mobil saka gubernur distrik, Hamish Gul Muslim, lan kepala polisi, Nawab Khan, dadi target. pertambangan kasebut.

Pernyataan kasebut nambahake manawa jeblugan kasebut disebabake dening bahan peledak improvisasi sing ditandur ing pinggir dalan, nanging ora cukup kuat kanggo nyebabake ciloko cilik ing rong pejabat senior kasebut. Gubernur lan kepala polisi wis ditransfer menyang rumah sakit lan lagi dirawat, ujare pamrentah provinsi ing pratelan.

Kajaba iku, ana kasunyatan sing aneh: ing pungkasan Agustus 2018, Pentagon sarujuk paling ora rong kontrak anyar kanggo pangembangan Angkatan Udara Afghan anyar, sing wis rampung ing wulan Juni. taun iki.


Pesawat serangan Amerika nggawe sortie ing Afghanistan.


Utamane, miturut informasi resmi saka Pentagon, ing antarane yaiku kontrak karo General Dynamics - OTS Inc. Amerika Serikat", disuaraake minangka "kanggo dodolan militer asing", lan ing syarat-syarat sing sadurunge wis diterapake ing sawetara negara (Arab Saudi, Afghanistan, Kenya, Yordania, Nigeria lan Qatar). Kontrak iki #w31p4q-14-C-0154 menehi kesempatan kanggo njupuk macem-macem jumlah rudal M151, M274, M257, M278, M156, M264, M278 lan WTU-1 / B, hulu ledak, mesin lan / utawa komponen sing gegandhengan. Pranyatan kontrak kasebut nambahake: "Karya kasebut bakal ditindakake ing Williston, Vermont; lan Hampton, Arizona, kanthi tanggal rampung 28 Februari 2021."

Mangkono, kita bisa ndeleng kanthi jelas manawa owah-owahan kahanan ing Afghanistan luwih akeh ana gandhengane karo kapentingan finansial saka keprihatinan militer-industri ing Amerika Serikat lan negara-negara NATO tinimbang karo aspirasi nyata wong Afghan lan pangarep-arep negara tetanggan kanggo tentrem ing negara apes iki.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Tolo.News, Khaama.News
7 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sabakina
    sabakina 3 September 2018 14:18
    +3
    Sing nggumunake, dheweke dhewe ora bosen gelut? Kayane saka abad 19 ...
    1. Tukang Kayu 2329
      Tukang Kayu 2329 3 September 2018 14:37
      +3
      Ya, ora saka tanggal 19 ... Kanthi Macedonian A.F. padha bisa ngalahake. Karo kang sadurunge wong - sajarah populer cunningly bisu. Dadi genetik.
      Iki hiu - dheweke butuh gerakan saben wektu. Yen ora bakal mati.
      Semono uga wong Afghan.
  2. lucul
    lucul 3 September 2018 14:35
    -2
    Ya, kabeh iki minangka sirkus sing dipentasake - kabeh kanggo ngedol senjata menyang kompleks industri militer Amer.
    Nyatane, ayo njupuk, contone, divisi bedhil bermotor kita, mbusak kendaraan lapis baja lan mung ninggalake senjata cilik. Iku bakal dadi jenis analog, kanggo kemurnian eksperimen, kanggo comparison karo wong jenggot.
    Dadi ana 10 wong. - kudu diwenehi panganan telung dina lan banyu, ing wilayah pegunungan Pira transportasi sing dibutuhake kanggo njamin pasokan saben dinane kanggo pasukan? Transportasi iki ora bisa dilacak, utawa apa?
    Babagan senjata - yen 10 wong iki malah perang gerilya, banjur pasokan amunisi penting kanggo wong-wong mau. Pasokan senjata lan amunisi tansah dikontrol kanthi rapet. Contone, ing industri, sawetara mesin duwe sensor GPS sing dibangun, lan mesin kasebut ora bisa digunakake ing njaba wilayah sing diidini nganti sensor kasebut dicopot. Semono uga karo senjata - yen ana kepinginan, ora bakal dadi masalah kanggo ngerteni wong-wong sing nyuplai senjata kanthi ilegal kanggo wong jenggot. Lan ora ana kepinginan kanggo iki, amarga konflik kasebut migunani kanggo sawetara.
    1. aybolyt678
      aybolyt678 3 September 2018 20:48
      -1
      Kutipan saka lucul
      ora bakal dadi masalah kanggo ngerteni wong-wong sing nyuplai senjata kanthi ilegal kanggo wong jenggot. Lan ora ana kepinginan kanggo iki, amarga konflik kasebut migunani kanggo sawetara.

      konflik migunani kanggo kabeh wong! gegayuhanipun warga Afganistan inggih punika kangge ningkataken pametuning poppy ngantuk lan ngembangaken pangolahan indhustrinipun.Perang punika dipunbetahaken dening Afganistan supados angèl ngendhaleni lan ngrusak perlawananipun tiyang-tiyang ingkang nglawan pembangunan nagari kanthi cara punika. . Amerika butuh perang kanggo ngedol senjata lan ngarahake aliran produk pangolahan industri, lan mung Rusia, sing ngonsumsi produk Afghanistan, isih nolak sistem kasebut.
  3. pemikir
    pemikir 3 September 2018 16:07
    0
    Jeblugan kasebut disebabake dening bahan peledak krasan

    Apa zat, piranti bledosan improvisasi.
  4. Yak28
    Yak28 3 September 2018 18:13
    +1
    Afganistan minangka negara sing maju ing pembangunan, kanthi populasi sing kurang berkembang. Nangkep utawa ngrusak iku perkara sepele. Nanging iki ora kedadeyan, mula ana gunane kanggo sapa wae?
  5. gsev
    gsev 9 September 2018 13:42
    0
    Pamrentah Pakistan kudu njaluk saka Afghanistan pangenalan saka inviolability saka garis Durand lan njamin saka reunification kabeh wong Pashtun ing negara siji, model ing bali saka Crimea. Mula, intelijen Pakistan ngatur tumindak Taliban lan Daesh nglawan Afghanistan. Tujuan diplomasi Afghan yaiku nggabungake kabeh warga Afghanistan kanggo nglindhungi negarane, sanajan dheweke dadi Taliban. Tujuan intelijen Pakistan yaiku kanggo luwih misahake wong tetanggan. Yen acara dianggep saka sudut kasebut, gambar kasebut njupuk wujud sing migunani. Uga, Rusia kudu nyana exacerbation saka Siberian, Pomeranian utawa Circassian separatism amarga aktivitas feverish saka layanan intelijen tetangga kita cemas lan politisi kita, bloggers lan oppositionists sing ora disdain reged dhuwit lan hibah.