Review militèr

Mesin AL-30F-41S dipasang ing Su-1SM

35
Asosiasi Produksi Bangunan Motor Ufa (PJSC "UEC-UMPO") ing karyane "Implementasi Perintah Pertahanan Negara ing 2017", ngarahake kompetisi "Pembangun Pesawat Taun", kacarita ing partisipasi perusahaan ing modernisasi pejuang Su-30SM.



Kompetisi iki dianakake dening Uni Produsen Pesawat Rusia.

Ing katrangan babagan karya kompetisi, dilaporake yen ing 2017 UEC-UMPO, sing melu minangka kontraktor utama lan co-executor, nyedhiyakake mesin AL-41F-1S, AL-31F lan nyedhiyakake layanan kanggo ndandani mesin helikopter ing ngisor iki. 33 kontrak lan perjanjian. Kabeh kewajiban wis rampung ing wektu lan 100 persen.

Mesin AL-41F-1S diwenehake menyang perusahaan Sukhoi kanggo "fasilitas nglengkapi" ing program Su-35S.

Kajaba iku, minangka bagéan saka eksekusi pesenan Presiden Federasi Rusia, uga kanggo nyawiji mesin karo pesawat Su-35S sing diwenehake menyang pasukan militer Angkatan Udara, perusahaan kasebut melu ing karya pembangunan ing modernisasi saka pesawat tempur Su-30SM karo instalasi saka mesin AL-41F-1S, ngandika ing dokumen.

Ngomentari informasi iki, blog bmpd nyathet manawa kerjane uga ditindakake minangka bagean saka proyek modernisasi pesawat tempur Su-30MKI ing sangisore program Super-30 kanggo Angkatan Udara India (sanajan syarat resmi India ora kalebu panggantos mesin. ).
Foto sing digunakake:
https://bmpd.livejournal.com
35 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Stas157
    Stas157 3 September 2018 13:07
    -1
    Mesin AL-30F-41S dipasang ing Su-1SM

    Nalika aku ngerti, saiki Su-30SM bakal njelajah supersonik, amarga tambah dorongan?
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Henderson
      Henderson 3 September 2018 13:33
      -1
      temtunipun ora karo suspensions external.
      1. KCA
        KCA 3 September 2018 13:45
        -6
        Saliyane pamer-pameran sing jelas, apa sing dibutuhake kanggo pejuang supersonik non-afterburning? Supermaneuverability menehi kesempatan kanggo mbuwang roket saka buntut, lan kenapa supersonik unik? Kacepetan rudal ora MAX + sethithik, nanging 4-5-7 MAX, dheweke bakal nyekel lan nyusul, bakal ketemu ing bathuk karo pecahan tungsten.
        1. Deadushka
          Deadushka 3 September 2018 14:00
          + 12
          Kutipan saka KCA
          apa perlu kanggo fighter non-afterburning supersonik

          fly luwih cepet lan nggunakake bahan bakar kurang.
          1. KCA
            KCA 3 September 2018 14:40
            -9
            mabur ngendi? Apa ana gunane kanggo mabur pejuang utawa pejuang / pengebom ing endi wae sing luwih cepet? Apa sing kudu ditindakake ing kana? B-1B, B-52H lan E, TU-160, TU-95MS, ing kene padha mabur lan jotosan, nanging apa gunane SU-35 kanggo ngebom posisi tank utawa infantri? Bodho kanggo level clearing sing dipateni dening SU-25, utawa nyoba misil sabanjure utawa bom sing dipandu, ora ana titik liya.
            1. Nikolai Nikolaevich
              Nikolai Nikolaevich 3 September 2018 17:34
              + 16
              Cruising supersonik mung perlu (nanging iku penting ing syarat-syarat database) kanggo buildup pas wektune pasukan lan aset ing titik tartamtu ing database ... request Yen aku nambah parameter iki ing proses pas wektune, lan mungsuh wis telat. , aku menang!
              PS: Aku ora ngerti apa kekurangane nglebokake kepuasan internal iki, kayata rumangsa unggul? Mung kanggo mbantah ide sampeyan lan mbantu wong sing salah paham kanthi cara apa wae?
              1. NIKNN
                NIKNN 3 September 2018 18:19
                +4
                Kutipan: Nikolai Nikolaevich
                Aku ora ngerti apa cacat kanggo sijine kepuasan internal iki, kayata kanggo aran kaunggulan? Mung kanggo mbantah ide sampeyan lan mbantu wong sing salah paham kanthi cara apa wae?

                Lan wong sing bener lan dheweke uga minus, situs sing apik tenan lan pangguna sing pantes aran
            2. Deadushka
              Deadushka 3 September 2018 19:14
              +4
              Kutipan saka KCA
              mabur ngendi?

              Kutipan saka KCA
              nyusul lan nyusul, ketemu ing bathuk

              sinau materi, lan banjur takon pitakonan, lan malah liyane supaya wara-wara.
              apa kapal kudu 30 nyekel?!... lan 20 cukup, nanging roket PC isih bakal nyekel munggah lan nyusul lan muter watara sepuluh kaping lan klelep maneh.
            3. Henderson
              Henderson 4 September 2018 12:14
              -1
              Kutipan saka KCA
              Apa ana gunane kanggo mabur pejuang utawa pejuang / pengebom nang endi wae luwih cepet?

              titik iku kanggo nyegat target supersonik liyane, utawa kosok balene, kanggo cepet break liwat zona ngendi ora interceptors saged njelajah supersonik.
            4. skyfotaur
              skyfotaur 4 September 2018 22:03
              +1
              Kutipan saka KCA
              mabur ngendi? Apa ana gunane kanggo mabur pejuang utawa pejuang / pengebom ing endi wae sing luwih cepet? Apa sing kudu ditindakake ing kana?

              Komentar paling kuat! Pakar ing kubus! ayu! Mogyosh! apik
        2. _Ugene_
          _Ugene_ 3 September 2018 14:03
          +4
          Kacepetan rudal ora MAX + sethithik, nanging 4-5-7 MAX, dheweke bakal nyekel lan nyusul, bakal ketemu ing bathuk karo pecahan tungsten.
          iku, dadi banget ora kamungkinan sing
          Super-maneuverability menehi kasempatan kanggo uncalan rudal saka buntut

          rudal modern duwe kemampuan maneuver sing luwih apik tinimbang pejuang
          1. Acak
            Acak 3 September 2018 14:27
            +8
            Kutipan saka _Ugene_
            rudal modern duwe kemampuan maneuver sing luwih apik tinimbang pejuang

            Aku setuju meh kabeh .. nanging kene roket ... "bisu" wassat dorong pancet lan sawise 5-7 detik penerbangan wis murni amarga ...."inersia".
            Mbantu banget kanggo nindakake PfP kanthi turunan sing energik, amarga sawise roket wis tekan "inersia", dadi "sluggish" banget ing bidang vertikal (utamane mudhun) prajurit , uga, ing "pesenan" ing dhuwur sing kurang, sawetara karusakan sudo. prajurit
            1. JD1979
              JD1979 3 September 2018 14:38
              -1
              Quote: Random
              Aku setuju meh rampung .. nanging ing kene roket ... "ora duwe" tikaman pancet lan sawise 5-7 detik pesawat wis murni amarga .... "inersia".

              Ya, mung tren sing wis ganti lan tandha pisanan - "Meteor" wis bisa ngguyu "ora ana traksi".
              1. Acak
                Acak 3 September 2018 18:10
                0
                Kutipan: JD1979
                mung tren sing wis ganti lan tandha pisanan - "Meteor" wis bisa ngguyu "ora ana dorongan"

                Aku setuju, nanging ngulu pisanan lan sawetara karusakan banjur tetep padha nglirik
                1. JD1979
                  JD1979 4 September 2018 00:18
                  -1
                  Quote: Random
                  Aku setuju, nanging ngulu pisanan lan sawetara karusakan banjur tetep padha

                  Kaya biasane, sampeyan mbingungake alus karo anget ... Apa hubungane karo jarak kasebut nalika njaga kacepetan sajrone penerbangan sajrone sawetara karusakan lan kemungkinan maneuver energik amarga ramjet ...
          2. KCA
            KCA 3 September 2018 14:34
            -1
            Maneuverability ya, lan overloads ing 20g bisa, nanging, asu, padha mabur maju lan mung nyepetake, padha ora ngerti carane alon mudhun.
        3. Acak
          Acak 3 September 2018 14:19
          +4
          Kutipan saka KCA
          Supermaneuverability menehi kesempatan kanggo mbuwang roket saka buntut, lan kenapa supersonik unik?

          Ora ana "nari" karo rebana "(metu kanthi kacepetan kurang evolusi, yaiku, super-maneuverability) ora menehi kemungkinan ... amarga sampeyan" nyumerepi dhewe kaya ing jarak tembak " nglirik
          Ing supersonik, sampeyan bisa tritely "mlayu adoh", yen sampeyan uga duwe rasio thrust-kanggo-bobot apik, banjur kemungkinan mundhak Ngartekno apik
          Sing. juara iku sing "luwih cetha" (nduwe nilai luwih saka ny) lan bisa ngganti koordinat ing papan (lan vektor kecepatan) dening jumlah maksimum ing wektu minimal. prajurit
          1. KCA
            KCA 3 September 2018 14:31
            -1
            ora perlu mlayu, sampeyan bisa "bangun" kanker, roket ora duwe pesawat aerodinamis, mung bisa nyepetake, nanging ora alon, lan pesawat bisa nggawe "Pugachev cobra", pejuang duwe pesenan magnitudo liyane bahan bakar kanggo maneuver saka roket, rudal panuntun dhumateng ora 100%, maneuver, perang elektronik, traps tembak, malah sistem stasioner paling modern asor ora luwih saka .8, lan malah V-V, ana umume sampah.
            1. JD1979
              JD1979 3 September 2018 15:04
              +2
              Kutipan saka KCA
              ora perlu mlayu, sampeyan bisa "bangun" kanker, roket ora duwe pesawat aerodinamis, mung bisa nyepetake, nanging ora alon, lan pesawat bisa nggawe "Pugachev cobra", pejuang duwe pesenan magnitudo liyane bahan bakar kanggo maneuver saka roket, rudal panuntun dhumateng ora 100%, maneuver, perang elektronik, traps tembak, malah sistem stasioner paling modern asor ora luwih saka .8, lan malah V-V, ana umume sampah.

              Sampeyan bisa tangi karo kanker kaya sing dikarepake, mung iki bakal mbantu sethithik, lan kenapa sampeyan entuk ide yen roket ora duwe pesawat aerodinamis? Ana rudders saka macem-macem designs lan stabilizers lan rudders gas-dinamis lan sabuk mesin kontrol melintang gas-dinamis.
              1. KCA
                KCA 3 September 2018 15:16
                -1
                Rudders pesawat utawa rudders gas rudal V-V duwe aktivitas kurang
                , sing mung konyol, SU-35 bisa ngadeg vertikal lan horisontal ing wektu sing padha kanthi kacepetan sing cedhak karo 0 nalika obah ing pesawat kasebut, ya, bisa uga GOS saka misil super AS ora bisa diapusi 100% , nanging kasempatan dhuwur banget
                1. Deadushka
                  Deadushka 3 September 2018 19:18
                  0
                  Kutipan saka KCA
                  Rudders pesawat utawa rudders gas rudal V-V duwe aktivitas kurang
                  iku mung lucu

                  eva carane..
                  "Nanging wong lanang ora ngerti!"
                  Aku uga isih kaget - kepiye carane mabur ... utamane pesawat ...
                  padha digawe saka wesi! apik ngguyu
                2. JD1979
                  JD1979 4 September 2018 00:09
                  0
                  Rudders pesawat utawa rudders gas rudal V-V duwe aktivitas sing kurang banget sing mung konyol.

                  Ya, lucu, desainer ganda, lan roh suci nolak roket.
                  SU-35 bisa ngadeg bebarengan vertikal lan horisontal ing kacepetan cedhak 0 ing gerakan ing pesawat iki.

                  .... Lan dadi target stasioner .... efek Doppler wis ora kritis kanggo dangu, lan GOS ngemot matriks IR, antarane liyane, umume podo karo.
          2. KCA
            KCA 3 September 2018 15:09
            -2
            Ayo RVV kacepetan 7 MAX, kakehan 20g, nanging yen SU-30/33/35/57 irungnya kanggo kacepetan horisontal nganti 0 km / h, apa superrocket apa karo kacepetan 7MAX? Mbukak wings Raven lan shits kabeh kang weruh
            lan ambegan?
            1. JD1979
              JD1979 3 September 2018 15:17
              +4
              Hmm....ora ana tembung. Rudal mung bakal tekan target luwih cepet.
              1. KCA
                KCA 3 September 2018 15:37
                -2
                Lha piye carane roket bisa tekan target sing luwih cepet yen target duwe kecepatan 1,8 (obahku sing ora duwe omah, lintasan ora lurus,) apa ana maneuver, sanajan minimal? Roket apa sing bakal mabur? Aku maca USA, E, bener
                1. Komentar wis dibusak.
                2. Varaga
                  Varaga 3 September 2018 16:28
                  +1
                  1 MAX (ing lumahing bumi) = 1224 km / jam. Ing dhuwur 10 - 11 km, amarga suhu mudhun, angka iki bakal dadi 1062 km / jam.
                3. Acak
                  Acak 3 September 2018 18:18
                  +1
                  Kutipan saka KCA
                  Lha piye carane roket bisa tekan target luwih cepet yen target duwe kecepatan 1,8 (obahku sing ora duwe omah, lintasan ora lurus,) apa ana maneuver, sanajan minimal? Roket apa sing bakal mabur?

                  Dadi sampeyan dhewe, tanpa curiga, nyimpulake yen "tari karo rebana" ora kanggo PfP prajurit
                  Nanging mung "ninggalake" kanthi maneuver sing kuat, yaiku, sing luwih penting lan luwih cepet pejuang bisa ngganti vektor kecepatan dhewe lan, kanthi mangkono, posisi ing papan, luwih cenderung supaya ora "mlebu ...." " hadiah" mundhak sacara signifikan.
                  Mulane, kamulyan saka kakehan nganggo lan rasio tikaman-kanggo-bobot sedulur
        4. Varaga
          Varaga 3 September 2018 16:12
          +3
          Kanggo pesawat tempur, "cruising" supersonik utamané dibutuhake minangka kauntungan ing kacepetan liwat pesawat mungsuh. Kanthi kabeh akibat, supaya bisa ngomong.
          1. Nikolai Nikolaevich
            Nikolai Nikolaevich 3 September 2018 17:34
            +4
            Quote: Varaga
            Kanggo pesawat tempur, "cruising" supersonik utamané dibutuhake minangka kauntungan ing kacepetan liwat pesawat mungsuh. Kanthi kabeh akibat, supaya bisa ngomong.

            Gusti mugi kula mbeneraken. Pelayaran supersonik mung dibutuhake (nanging iki penting babagan basis data) kanggo pangumpulan pasukan lan sarana sing tepat ing titik tartamtu ing basis data ... Nyuwun Yen aku nambah parameter iki pas wektune, lan mungsuh wis telat, aku menang!
            1. Varaga
              Varaga 7 September 2018 16:55
              +1
              Kang dibutuhake kanggo mbuktekake marang kanca ing dialog ndhuwur. Kauntungan kacepetan tinimbang pesawat mungsuh.
          2. wuh wuh
            wuh wuh 3 September 2018 23:36
            0
            Sampeyan bisa ngomong babagan panggunaan supersonik jelajah ing pertempuran mung kanggo pesawat generasi kaping 5 - ing ngendi senjata didhelikake ing kompartemen internal. Lan ora ngganggu aerodinamika.
            Su-35 bisa mabur ing jelajah supersonik - nanging tanpa senjata ing suspensi.
            1. fighter
              fighter 4 September 2018 06:53
              0
              Aku wonder apa jenis cruise supersonik iku wis? AL-41 ora ngidini tekan kacepetan supersonik ing mode non-afterburning (tanpa pylons ing GP akselerasi mung nganti 1.05, lan mode iki ora bisa disebut njelajah ing sembarang cara). Ngganti mesin karo Su-30 bakal nambah rasio thrust-to-bobot lan umur layanan PRS, ora luwih.
  2. Zaurbek
    Zaurbek 3 September 2018 15:26
    0
    Apa sing kita tulis luwih saka sepisan .... Mung, yen ora salah, pesawat udara Su35S didesain ulang amarga diameter kipas AL-41F-1S sing luwih gedhe.
    1. Komentar wis dibusak.
  3. K-36
    K-36 3 September 2018 19:18
    +6
    Nanging mung "ninggalake" kanthi maneuver sing kuat, yaiku, sing luwih penting lan luwih cepet pejuang bisa ngganti vektor kecepatan dhewe lan, kanthi mangkono, posisi ing papan, luwih cenderung supaya ora "mlebu ...." " hadiah" mundhak sacara signifikan.
    Mulane, kamulyan saka kakehan nganggo lan rasio tikaman-kanggo-bobot sedulur[/ Quote]
    Aku bakal seneng ndhukung kesimpulan iki.
    Ing pungkasan taun 80-an, Jenderal / Pak Oskanov (bebarengan karo wingmane) ninggalake rudal pertahanan udara. Iki ana ing salah sawijining papan latihan kidul USSR. Miturut aturan sing ditetepake, petungan pertahanan udara bisa digunakake ing target. Nanging yen gagal (ya, ora bisa ...), banjur, supaya peluncuran target ora dadi "kosong", target iki, sawise pertahanan udara "ora bisa" dipasrahake. marang para pejuang kanggo ngrampungake. Iki minangka "rampung" sing sepasang Oskanov lan wingman mabur. Nanging, ana kebingungan (interspesies) kaya Khazanov ... " Salah siji Karavaychuk dicampur, utawa dimensi dijupuk saka asli sing salah. , mung esuk Hercules ngadeg maneh..cedhak”. Singkaté, salah sawijining divisi pertahanan udara saka S-75 nembakake rudal ing pasangan MiG-29 iki. ical eseman Mung karo nggunakake PRM karo Tambah ing kacepetan + "gunting" karo loro-lorone apik.
    Salam hi
  4. skyfotaur
    skyfotaur 4 September 2018 21:53
    0
    Kabar apik - wis suwe. Lan iku uga apik kanggo miwiti nginstal mesin iki ing Su-34. Dheweke bisa uga ora ngembangake pesawat jelajah supersonik karo dheweke, amarga dheweke duwe intake udara sing ora diatur (dioptimalake kanggo penerbangan ing dhuwur) lan massa sing luwih akeh amarga ana waja, tangki bahan bakar sing tambah lan muatan sing luwih gedhe, nanging kacepetan lan jarak isih bakal nambah. , uga nambah rasio tikaman-kanggo-bobot lan nyuda lari lepas landas, sing penting banget karo fitur-fitur kasebut.