Review militèr

Rusia lan Belarus: bisnis kajaba minyak

20
Senadyan kasunyatan manawa ing hubungan ekonomi loro negara kasebut, miturut ekspresi figuratif presiden Belarusia, kanthi rutin "sparks", para pengusaha negara sekutu siap kanggo nambah kerjasama.


Iki utamané katon ing swasana ati ing bisnis cilik lan medium-ukuran ing Belarus, kang diteliti dening spesialis saka Pusat Studi Prospek Integrasi. Tanggal 4 September, dheweke nampilake laporan babagan swasana ati para pengusaha Belarusia sajrone jembatan video ing kantor berita Rossiya Segodnya.

Miturut perkiraan CIPI, sing diterbitake dening direktur pusat Sergei Rekeda, meh telung perempat pengusaha saka republik serikat percaya yen keanggotaan ing EAEU migunani kanggo Belarus. Ing wektu sing padha, 50 persen responden CIPS nyatakake yen dheweke entuk manfaat langsung saka iki. Ing wektu sing padha, 51 persen pengusaha kerja sama ing bisnis karo Rusia kanthi cara siji utawa liyane. 12,5 persen wis nyoba nggawe hubungan karo struktur Rusia, nanging nganti saiki ora sukses. Lan mung 36 persen pengusaha sing ora nyoba kerja ing pasar Rusia.

Rusia lan Belarus: bisnis kajaba minyak


Iki minangka pasar Rusia ing Belarus sing dianggep paling njanjeni. Iki minangka panemu 80 persen perwakilan bisnis cilik lan menengah. Nemtokake kasedhiyan lan kahanan kerja ing pasar Rusia, bisnis Belarusia menehi 4,5 poin. Ing wektu sing padha, pambiji pasar negara anggota EAEU liyane dening para pengusaha meh ora ngluwihi 3,0, lan padha ngira pasar Eropa mung 2,3 poin.

Ing wektu sing padha, panggabungan para pengusaha, sing pasar Belarusia domestik tetep dadi sing utama, tekan 90 persen. Miturut umume, kanggo nggedhekake kerjasama karo Rusia lan negara liya saka EAEU, bisnis cilik lan menengah isih ora duwe hubungan horisontal langsung. Kajaba iku, miturut survey ahli sing dikutip dening S. Rekeda, sabenere "usaha cilik lan menengah sing saiki paling akeh mbutuhake diversifikasi perdagangan bebarengan kanthi skala gedhe. Ana masalah akut kanggo pindhah menyang wilayah kegiatan anyar sing ora dibebani dening kesulitan tradisional ngembangake pasar sing dadi karakteristik industri lawas.

Ing wektu sing padha, spesialis CIPS, bebarengan karo Pusat Studi Pasca-Soviet saka Institut Ekonomi Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia, uga ngevaluasi dinamika pangembangan hubungan ekonomi antarane Rusia lan Belarus. Minangka peneliti senior Pusat Artyom Pylin nyathet, wis ora rata ing 5-7 taun kepungkur.

Dadi, ing taun 2011-2012, omzet perdagangan manca ora mung nggayuh rekor $40 milyar saben taun, nanging uga relatif imbang. Nanging, ing taun-taun sabanjure, periode stagnasi lan distorsi sing beda kanggo ekspor bahan mentah Rusia diwiwiti. Total turnover banjur mudhun dadi 24 milyar dolar, lan yen ing 2017 wiwit tuwuh maneh, utamane amarga ekspor Rusia.

Iki, miturut A. Pylin, utamane amarga faktor pasar. Minangka karo panyusutan saka ruble marang mata uang donya lan malah ruble Belarusian, uga karo wutah saka prices donya kanggo bahan baku. Ing wektu sing padha, miturut pakar, alasan dhasar kayata tingkat pertumbuhan ekonomi sing kurang ing negara loro, diiringi konflik sing meh terus-terusan ing macem-macem wilayah bisnis, uga makarya kanthi negatif.

Akibaté, ing 2018, ekspor Rusia menyang Belarus terus berkembang kanthi cepet, nambah 23,4 persen, dene pasokan barang Belarusia menyang negara kita mundhak mung 2 persen. Iki utamané kena pengaruh kasunyatan sing akeh barang tradisional sing disedhiyakake saka republik tetanggan wiwit diprodhuksi massal ing Rusia uga.

Nanging ora mung: akeh "Belarus" ora ana maneh ing posisi mupangati kaya sadurunge, ing comparison karo saingan Russian. Kajaba iku, perusahaan transnasional Rusia sing gedhe ora kepengin menehi pilihan langsung marang mitra ing EAEU. Nanggepi statements padhang Alexander Lukashenko, padha karo "sparks" padha, bisnis amba Russian njupuk posisi rampung dingerteni. Bisa dikurangi dadi rumus sing prasaja: "Rusia minangka sekutu, nanging ora dadi donor!"

Ora nggumunake yen masalah bahan mentah bubar dadi salah sawijining sing paling mengaruhi kapentingan komunitas bisnis Belarusia. Negara sekutu loro kasebut bakal enggal-enggal rembugan kanggo ngrampungake pasulayan minyak liyane. Iki disambungake karo maneuver pajak sing kondhang saka panguwasa Rusia, sing rampung dijadwalake tanggal 1 Januari 2019.


Kilang ing Belarusian Mozyr mung bakal mandheg tanpa lenga Rusia

Kaya sing sampeyan ngerteni, minangka asil saka maneuver, bea ekspor minyak bakal mboko sithik ing 2024. Ing wektu sing padha, pajak ekstraksi mineral (MET) bakal terus berkembang, minangka asil lenga bakal regane padha kanggo kabeh wong, kalebu sekutu Belarusia kita. Lan yen kanggo refiners Russian, kanggo njaga prices domestik kurang kanggo bensin lan penerbangan excises negatif ngenalaken kanggo kerosene, ora ana pilihan kuwi kanggo refineries Belarusian. Nanging, mbok menawa durung.

Nanging, kompromi, ora ketompo carane apik, mesthine ora mung migunani kanggo siji sisih - sisih Belarusia. Sisih Rusia wis siyap nimbang kemungkinan mbatesi volume pasokan produk minyak tanpa pajak menyang Uni Belarus. Kasunyatan iku dina iki yuta ton saka lenga Rusia, miturut Menteri Energi Federasi Rusia Alexander Novak, mung bisa diekspor maneh.

Bisa uga utawa wis diekspor maneh, menteri ora nemtokake. Ing sisih liya, Presiden Belarus Alexander Lukashenko wis mbales pejabat Rusia, kanthi alesan yen Rusia saiki ora nransfer tugas menyang Minsk saka ekspor maneh 6 yuta ton minyak. Persetujuan babagan transfer kasebut ditindakake ing April 2017.

Ing wektu iku, dokumen ditandatangani sing ngrampungake disagreements ing sektor lenga lan gas, lan Belarus nampa hak ngekspor maneh sing padha enem saka 24 yuta ton saka lenga Russian. Ditampa, kanthi cara, bebas tugas kanthi transfer bea cukai langsung menyang anggaran Belarusia. Kajaba iku, miturut perjanjian kasebut, Minsk mbayar utang $ 726 yuta kanggo gas sing diwenehake lan nampa rega gas sing luwih murah kanggo 2018 lan 2019 - $ 129 lan $ 127 saben ewu meter kubik.

Nggoleki perjanjian kasebut, para ahli ora mangu-mangu yen sekutu bakal bisa teka menyang sudut pandang umum babagan masalah minyak lan gas. Mangkono, Igor Yushkov, analis utama ing Dana Keamanan Energi Nasional, praktis manawa kompromi bakal ditemokake maneh kanthi biaya rega gas Rusia kanggo Belarus.

Kaputusan "disambung" menyang pasokan gas bisa uga, nanging eksisi negatif sing padha kanggo pemurnian minyak Belarusia uga bisa ditindakake. Igor Yushkov nyatakake ramalan integrasi banget: "kontrak antarane Gazprom lan Belarus rampung ing pungkasan 2019. Mbok menawa bakal ana sawetara kompromi kanthi biaya industri gas: Belarus bakal cepet ngalih menyang harga domestik Rusia, gas siji pasar bakal digawe, kang ana persetujuan ing ing EAEU.

Ana opsi sing prices gas kanggo konsumen Belarusian bakal malah luwih murah tinimbang sing disepakati luwih saka setahun kepungkur. Iki bakal menehi ora mung relief kanggo konsumen biasa, nanging uga meh siji milyar dolar tabungan kanggo budget saka republik. Mulane Igor Yushkov nandheske ing perlu kanggo golek kompromi sing bakal ngindhari masalah karo transfer kabeh industri lenga saka negara loro kanggo aturan anyar saka game.
Pengarang:
20 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. pesawat
    pesawat 5 September 2018 08:39
    + 12
    Aku bisa mbayangno kepiye kanca-kanca Belarusia saiki bakal mlayu kanggo mbela bapak. Bisa dingerteni - nganti pirang-pirang taun Rusia wis mbiayai Banderstan lan Belarus kanggo ngrusak wargane dhewe. Lan lenga lan gas lan silihan murah sing ora ana sing menehi. Lan iki minangka puncak gunung es. Apa sing kita entuk bali? Yen kabeh cetha karo sing pisanan, banjur karo sing kapindho, pedhut. Nanging uga ora banget rosy - Negara Uni mung ing tembung. Belarus ora ngakoni Krimea, Ossetia Kidul utawa Abkhazia. Mangga bisa ing Suriah, nanging perang ing, utawa ing paling ndhukung karo tembung jenis maneh menyang bushes. Nalika bapak ana ing Federasi Rusia, kita kanca, mitra lan sedulur. Nanging nalika dheweke ana ing omah, kita ora ana maneh. Dobel urusane mung njijiki. Ora kanggo sebutno larangan St George pita lan ala liyane karo penahanan.
    1. Max Otto
      Max Otto 5 September 2018 10:14
      -3
      Nglindhungi bapakmu? Ora ana wong ing Belarus sing bakal mbela dheweke, amarga ora ana gunane. Sampeyan mbantah minangka pemegang saham Gazprom lan Rosneft, apa sing kudu sampeyan lakoni? Sampeyan lan aku ora kadhemen utawa panas saka iki. Kanthi sumber daya iki, sampeyan pribadi shish ya nifiga. Sialan tukang nafkah.
      Rusia ora ngakoni kanthi lengkap Crimea, Gref karo Sberbank, contone, apa sing dikarepake saka Lukash? Rusia nyathet milyaran utang kanggo kabeh wong sing ora duwe lan iki ora ngganggu sampeyan, sanajan utang bisa dicopot sanajan ing tanah sing padha, utang minangka utang. Ngerti dhewe ana ing pungkasan, sampeyan bakal duwe urutan, allies nyata bakal katon, lan nganti saiki, yen mung apa mengkono.
      1. Kent0001
        Kent0001 5 September 2018 11:45
        +8
        Belarus tanpa Rusia ora bakal tahan nganti setengah taun. Lan iki sejatine urip. Deleng ing donya tanpa kaca tingal mawar-colored, lan utang iku utang, lan mung tukang kredit mutusaké kanggo kang nulis apa, lan ing kabeh masalah bab pancasan saka pimpinan Federasi Rusia. Sampeyan wis disponsori ing saindhenging wektu pasca-Soviet, lan minangka asil, ora ana lapangan udara "mlumpat" lan basis dhukungan teknis kanggo Pasukan Aerospace ing wilayah "sekutu" ... nanging ing Suriah, ana ! Lha, lan sakteruse...maneh kabeh urusane...., lan wong tuwa duwe mantra siji: wenehi dhuwit dhisik, banjur utangmu dilunasi, yen ora kekancan.... trick reged cilik lan blackmailer.
      2. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 5 September 2018 15:28
        +6
        Kutipan: Max Otto
        Sampeyan mbantah minangka pemegang saham Gazprom lan Rosneft, apa sing kudu sampeyan lakoni? Sampeyan lan aku ora kadhemen utawa panas saka iki. Kanthi sumber daya iki, sampeyan pribadi shish ya nifiga. Sialan tukang nafkah.

        Tegese, yen ora netes ing kanthong sampeyan dhewe, banjur ora entuk manfaat? Lan kasunyatan manawa industri minyak lan industri gas minangka pembayar paling gedhe kanggo anggaran mung sepele.
        Posisi kasebut biasane diakhiri karo khatynka, taman ... lan Maidan.
        Kutipan: Max Otto
        Rusia nyathet milyaran utang kanggo kabeh wong sing ora duwe lan iki ora ngganggu sampeyan, sanajan utang bisa dicopot sanajan ing tanah sing padha, utang minangka utang.

        Dadi preman iki ora sumpah tresna sedulur (supaya mengko, ing panjaluk pisanan saka pihak kita, nyingkur lan nyatakake "kita minangka negara").
        Lan goons iki ora lay wreaths ing memorial kanggo wong-wong sing matèni peacekeepers kita ing Tskhinvali.
      3. pesawat
        pesawat 5 September 2018 17:15
        +3
        Iku mung kuwatir yen kita ngilangi utang kanggo kabeh. Lan Belarus uga. Gazprom uga duwe hubungan langsung karo aku ing pangertenku, amarga aku wong Rusia. Minangka kanggo Gref lan Sberbank. Ya, jelas ing kene - Gref dudu Federasi Rusia, lan luwih-luwih dudu Rusia (aku nuduhake iki), nanging menehi go-ahead menyang Sberbank lan dheweke bakal ngakoni Crimea ing kabeh counts sajrone jam.
      4. menang n
        menang n 6 September 2018 13:25
        0
        Gazprom lan perusahaan liyane kerja kanggo ekonomi negara, kalebu lingkungan sosial. Iki SD, ora ngerti - ora sopan.
    2. batov
      batov 5 September 2018 11:50
      +2
      Negara Uni mung ing tembung.
      "elit" ora pengin manunggal.
    3. Bar1
      Bar1 10 September 2018 08:28
      +1
      Kutipan saka seti
      Bisa dingerteni - wis pirang-pirang taun Rusia mbiayai Banderstan lan Belarus kanggo ngrusak wargane dhewe.


      bener? Lan kepiye adol minyak menyang Belarus nglanggar sampeyan kanthi pribadi? Apa dheweke njupuk minyak sampeyan lan dikirim menyang Belarus? Wong kaya sampeyan ngembangake nasionalisme lan ngrusak hubungan karo siji-sijine sekutu kita.
  2. Roso 56
    Roso 56 5 September 2018 09:25
    +6
    Mangkono, Igor Yushkov, analis utama ing Dana Keamanan Energi Nasional, praktis manawa kompromi bakal ditemokake maneh kanthi biaya rega gas Rusia kanggo Belarus.

    Evona carane, maneh ing biaya saka Rusia, para sadulur bisa gedhe.
    Ana opsi sing prices gas kanggo konsumen Belarusian bakal malah luwih murah tinimbang sing disepakati luwih saka setahun kepungkur. Iki bakal menehi ora mung relief kanggo konsumen biasa, nanging uga meh siji milyar dolar tabungan kanggo budget saka republik.

    Lan sapa sing bakal mbayar preian urip iki? Kaya wong - Russian Vanya. Pitakonan, apa dheweke butuh? Lan nanggepi, kasepen, dheweke kerja keras kanggo 10-15 ewu. Wingi aku maca analis, bubar, kekancan kuwi, ing arah siji, wis biaya Rusia meh triliun rubles. Dadi mikir babagan carane nggawe jembatan - ing sadawane kali, utawa nyabrang. hi
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 5 September 2018 15:31
      +4
      Kutipan: Ros 56
      Evona carane, maneh ing biaya saka Rusia, para sadulur bisa gedhe.

      Dadi ... prinsip dhasar saka kabijakan manca tilas republik Soviet yaiku Rusia kudu!
    2. Ingvar 72
      Ingvar 72 5 September 2018 20:44
      -2
      Kutipan: Ros 56
      Lan sapa sing bakal mbayar preian urip iki? Kaya wong - Russian Vanya.

      Nah, langsung metu saka kanthong sampeyan? belay Isih percaya. yen Gazprom minangka bandha nasional, lan yen kita ngedol gas lan lenga menyang Belarus kanthi rega donya, mula kita bakal urip luwih apik? nglirik
      Ngerti. Amarga kita adol hidrokarbon menyang Belarus luwih murah, wong biasa ing Rusia ora kadhemen utawa panas. Nanging wong Belarusia rada anget.
      1. Lara Croft
        Lara Croft 5 September 2018 21:49
        +7
        Kutipan: Ingvar 72
        Ngerti. Amarga kita adol hidrokarbon menyang Belarus luwih murah, wong biasa ing Rusia ora kadhemen utawa panas. Nanging wong Belarusia rada anget.

        Wiwit Federasi Rusia minangka pemegang saham mayoritas Gazprom, aku, minangka pembayar pajak, peduli babagan kerugian Gazprom ...
        Kajaba iku, Republik Belarus ora duwe apa-apa kanggo nutupi kerugian kasebut, ora ing ekonomi, utawa politik, utawa militer-politik ...
        Ora ana jawaban kanggo Federasi Rusia lan wong-wong saka Republik Belarus, mung pendekatan multi-vektor ....
        1. Ingvar 72
          Ingvar 72 6 September 2018 06:27
          +1
          Kutipan: Lara Croft
          mung multi-vektor....

          Pamrentah kita uga duwe luwih saka siji vektor ing hubungan karo Belarus. Padha ora nuduhake sampeyan iki, nanging sampeyan kesed golek dhewe. Lan yen sampeyan duwe akeh informasi babagan hubungan antarane negara kita, banjur trik saka Old Man dadi cetha.
          P.S.
          Kutipan: Lara Croft
          banjur aku, minangka pembayar pajak, ora peduli karo kerugian Gazprom ...
          Apa sampeyan tau mikir yen bojomu, turu karo sampeyan gratis, uga ngalami kerugian? wassat
          1. Astoria
            Astoria 6 September 2018 06:47
            +2
            Pamrentah kita uga duwe luwih saka siji vektor ing hubungan karo Belarus. Padha ora nuduhake sampeyan iki, nanging sampeyan kesed golek dhewe. Lan yen sampeyan duwe akeh informasi babagan hubungan antarane negara kita, banjur trik saka Old Man dadi cetha.
            - hurdy-gurdy lawas, dening cara, kok nalika nerangake kanyatan Sampeyan Igor tansah kandhutan ? nglirik

            Apa sampeyan tau mikir yen bojomu, turu karo sampeyan gratis, uga ngalami kerugian? wassat

            Pernyataan sing wicaksana, sampeyan njupuk iki saka pengalaman pribadi, lan sapa sampeyan lan bojomu kesed ... ngguyu Sampeyan nulis yen sampeyan duwe pendhidhikan ekonomi, conto seksual lan saben dinane bakal mbantu kabeh wong ngerti hubungan antarane Republik Belarus lan Federasi Rusia, nulis luwih akeh. hi
            1. Ingvar 72
              Ingvar 72 6 September 2018 17:57
              0
              Kutipan: Astoria
              nalika nerangake kasunyatan, sampeyan tansah kesed Igor?

              Ora, siji conto yaiku kasus Uralkali.
              Kutipan: Astoria
              Sampeyan njupuk saka pengalaman pribadi,

              Pikiran ora cukup kanggo nggambar paralel? nglirik
              Kutipan: Astoria
              Conto seksual sampeyan

              Kabeh urip kita miturut Freud. ngguyu
  3. pesawat
    pesawat 5 September 2018 17:16
    +4
    Kutipan: Kent0001
    lan Old Man duwe siji mantra: pisanan menehi kula dhuwit, banjur nyopot utang sampeyan, yen ora, aku bakal mandheg dadi kanca .... iku trick reged cilik lan blackmailer.

    Iki ing titik + 100%
  4. Lara Croft
    Lara Croft 5 September 2018 21:37
    +6
    Kejabi perusahaan transnasional Rusia gedhe ora kasengsem nyedhiyakake pilihan langsung marang mitra ing EAEU. Nanggepi statement padhang Alexander Lukashenko, padha karo "sparks" banget. bisnis Russian gedhe njupuk posisi rampung dingerteni. Bisa dikurangi dadi rumus sing prasaja: "Rusia minangka sekutu, nanging dudu donor!»

    Kurang saka 1/4 abad sawise runtuh Uni, para editor sing dikasihi ....
  5. Antares
    Antares 6 September 2018 08:57
    +4
    Sampeyan bisa madhangi slogan - "Stop feeding Republic of Belarus"
    skenario misale jek sing ekonomi sabdho, nanging dikonfirmasi ambruk lengkap ing urip.
    Sekutu pungkasan.
    Iku isih ora cukup kanggo tamparan gas paling larang lan escalate perang dagang - lan salinan lengkap bakal ing 2014. Lan iku .. cordon sanitaire siap. Lan ora "Damn West", nanging karo tangan sampeyan dhewe.
    Kanthi pendekatan kasebut, Federasi Rusia ora bakal duwe kanca-kanca sing lelungan.
    1. Astoria
      Astoria 6 September 2018 12:59
      0
      Sampeyan bisa madhangi slogan - "Stop feeding Republic of Belarus"

      Sampeyan kudu dikurangi dadi slogan "Sampeyan ora bisa nyedhot gratis"
      1. Ingvar 72
        Ingvar 72 6 September 2018 18:10
        0
        Kutipan: Astoria
        Sampeyan kudu dikurangi dadi slogan "Sampeyan ora bisa nyedhot gratis"

        Ya, ya, kaya sing diomongake, sapi sapa sing bakal moo -
        Kutipan: Astoria
        Conto seksual lan domestik sampeyan banget
        nglirik Miturut cara, conto sampeyan luwih miturut G. Klimov, lan ora miturut Z. Freud.