Review militèr

An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 1

61
Debut donya "Antey" kedadeyan ing musim panas 1965 ing Le Bourget Prancis. Mobil kasebut langsung dadi sorotan nyata ing pameran kasebut. Isih, sadurunge An-22, pesawat sing paling ngangkat yaiku 3M domestik, sing ngangkat 55 ton menyang udara, lan US C-141, dirancang kanggo muatan komersial 40 ton. Munculé raksasa lan rame sing diumumake ing saubengé Le Bourget menehi alasan Prancis kanggo nyebut An-22 minangka "Katedral Terbang".


An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 1

Eksposisi Salon Le Bourget kaping 26


Brainstorming ing Biro Desain Antonov babagan prospek kanggo versi penumpang An-22

Ing Le Bourget, desainer legendaris Oleg Konstantinovich Antonov ujar manawa versi penumpang Antey bakal bisa ngangkat 720 wong ing udara sekaligus. Ingkang paling menarik yaiku desainer malah menehi pitunjuk marang biro desain dhewe kanggo nggarap konsep megaliner rong dek. Mesthi, ing dina iku, malah transportasi udhara donya ora bisa kurban rute pantes kanggo pesawat penumpang kuwi, ora kanggo sebutno Aeroflot domestik. Mulane, tujuan utama An-22 tetep padha - kinerja operasi transportasi udhara. Amerika, ing cara biasanipun, disebut "Antey" sawise demonstrasi ing salon 26th Le Bourget dudu jeneng paling bergengsi "Jago", utawa, diterjemahake saka basa Inggris, "Rooster". Temenan, Yankees nemokake podho ing kontur fuselage lan swara banter turboprops NK-12M.












Rancangan rancangan Be-16

История Pangembangan An-22 diwiwiti ing pungkasan taun 1950-an, nalika tugas kanggo mbangun pesawat sing bisa nransfer peralatan sing bobote kurang saka 50 ton nganti jarak nganti 5000 km. Pesawat paling abot nalika iku ing USSR, An-12, mung bisa ngangkat 16 ton saka lemah. Insinyur kudu nyedhiyakake paling ora kaping telu keunggulan muatan model anyar tinimbang sing sadurunge.


An-20 minangka produk pangembangan masa depan "Antey"

Sawetara biro desain wiwit nggarap tatanan negara bebarengan. O.K. Antonov karo staf desain ngusulake proyek An-20 lan An-20A, sing banjur diganti karo VT-22, dirancang kanggo turboprops NK-12M. Ing Taganrog, G.K. Beriev ngrancang Be-16 minangka bagéan saka pesenan, lan tim Tupolev nggarap Tu-115. Model paling anyar mung minangka pamikiran kreatif saka penumpang Tu-114 kanthi swiwi sing kesapu lan fuselage sing sempit. Temenan, Biro Desain Tupolev ora kasengsem nggarap pesawat transportasi raksasa, amarga proyek kasebut wiwitane ora nyukupi syarat muatan, lan uga ora ngidini kebangkrutan ing landasan pacu sing ora disiapake. Antonov lan Beriev wiwitane nggawe tata letak siji-keel klasik kanthi sayap lurus. Desainer ora duwe pilihan liyane - syarat kanggo nglengkapi pesawat kanthi eksklusif karo mesin turboprop lan beban komersial sing dhuwur (rasio kargo kanggo bobot take-off), uga kamungkinan operasi ing landasan pacu sing ora diaspal, sijine insinyur ing a kerangka sempit. Kajaba iku, ana watesan sing ketat ing takeoff run - ora luwih saka 1000 meter lan landing run - nganti 800 meter.










Rancangan rancangan IL-60

Biro Desain Ilyushin ora mandheg saka perjuangan kanggo pesenan serius saka negara - ing awal 60s padha presented project Il-60 karo bobot take-off luwih saka 124 ton. Mobil iki diitung kanggo transportasi 40 ton liwat jarak 3500 km. Nanging, kauntungan pembangunan pungkasanipun diwenehi mesin Biro Desain Antonov minangka paling wicaksana lan dhuwur-tech. Fokus asli ing mesin turboprop NK-12M tetep panggah, amarga mesin iki bisa kanggo entuk kombinasi optimal saka efficiency propeller lan kualitas aerodinamis. Kajaba iku, Uni Soviet mung ora duwe mesin turbojet kanthi rasio bypass dhuwur, sing bakal ngidini kanggo nyukupi syarat-syarat militer babagan jarak lan kapasitas angkut pesawat. Bisa diarani kanthi tanggung jawab sing gedhe banget yen lampahe pimpinan kasebut penerbangan industri saka USSR kanggo ngembangaken mesin turboprop utamané heavy-tugas iku umumé salah. Wiwit wektu iku, Uni Soviet wiwit ketinggalan ing teknologi mesin turbojet bypass, sing isih dirasakake nganti saiki.




Tata letak kayu An-22

V. I. Kataev diangkat dadi kepala desainer kapal penggedhe masa depan penerbangan transportasi militer, sing banjur diganti dening A. Ya. Belolipetsky. Wiwitan resmi pangembangan pesawat "100" (sebutan saka mangsa An-22) diwenehi ing Desember 1960 dening dekrit saka pamaréntah USSR. Ing wektu sing padha, syarat kanggo kendaraan rada diatur: saiki 40 ton kudu diangkut menyang jarak 3500 km, lan 10 ton nganti 10000 km. Pesawat sing bakal teka kudu munggah 11000 meter, akselerasi nganti 720 km / jam, lan ing mode jelajah nganti 650 km / jam. Tujuan utama An-22 yaiku pendaratan parasut saka 150 prajurit lan kargo 15 ton kanthi kacepetan kira-kira 350 km / jam utawa pangiriman landing 295 pejuang, misil saka macem-macem kelas (nganti blok UR-500 canggih (8K82). ) lan tank T-10M utawa T-54. Taktik nggunakake An-22 yaiku ngirim kargo menyang lapangan udara sing paling cedhak ing ngarep utawa malah area sing durung diaspal, banjur diunggahake menyang helikopter B-12. Sing terakhir ngirim peralatan utawa prajurit langsung menyang tujuan pungkasan. Kaya sing sampeyan ngerteni, ing kombinasi An-22-B-12 sing janjeni, rotorcraft raksasa dadi link sing ringkih, pangembangan sing pungkasane dibatasi. Nanging project saka pesawat "100" wis digawa menyang mburi logis, lan mobil dadi cukup ing dikarepake loro ing tentara lan ing aviation sipil.


O. K. Antonov cedhak model pesawat An-22


O. K. Antonov mriksa model aerodinamis An-22 sadurunge nyoba ing cerobong asep OKB

Kaping pisanan, An-22 direncanakake bakal dilengkapi karo senjata pertahanan sing cukup abot. Desain kasebut minangka papan kanggo radar Initiative-2 lan sawetara rudal udara-ke-udara. Menapa malih, engineers sadurungé panginten kanggo matesi piyambak mung sistem pasif kanggo nyetel radar jamming karo instalasi ing wilahan ngarep. Kanggo maksud iki, projectiles turbojet TRS-45 sing ora dipandu digunakake, sing stabil ing penerbangan kanthi rotasi ngubengi sumbu longitudinal lan nginstal langsir reflektor dipole langsung ing arah pesawat. A little mengko, idea teka kanggo nglengkapi An-22 karo meriam 45-mm, kang bakal murub ing target karo cangkang anti-radar.

Saiki babagan mesin. Ing Stupino, ing Biro Desain N. D. Kuznetsov, ing podo karo karo pangembangan pesawat, karya wis ditindakake ing modifikasi mesin NK-12 ing lambang "M". Ing diameteripun saka baling-baling ing engine, ing comparison karo model dhasar kanggo ngebom Tu-95, iki tambah kanggo 6,2 meter. Modifikasi anyar "M" ana sing paling cocog kanggo kacepetan kurang lan transportasi abot An-22, minangka efficiency maksimum wis ngrambah ing kacepetan saka urutan M = 0,6. Bomber strategis Tu-95 miber luwih cepet, sing nyuda efisiensi mesin kanthi kabeh akibat. Minangka asring mengkono, mesin ora siap ing wektu, lan Antonovites kudu mbusak dhasar NK-95 saka Tu-12 kanggo nindakake tes dhisikan saka pesawat. Kanggo nguwasani produksi pesawat gedhe lan Komplek, industri Uni Soviet kudu nggawe akeh teknologi meh saka ngeruk. Mangkono, aluminium V93 alloy wrought anyar, dipilih khusus kanggo An-22, iku bisa kanggo cap bagean nganti telung meter lan bobot ing enem ton. Iki nyuda jumlah titik docking bagean, lan uga nyuda bobot awak pesawat luwih saka rong ton. Umume pesawat kasebut gedhe banget - luwih saka 500 bagean duwe dimensi non-standar, lan sawetara sing dawane luwih saka 5 meter lan bobote kira-kira 1 ton.

Anyar tartamtu ing teknologi penerbangan domestik ana duplikasi sistem kontrol kanggo dhuwur lan muter nggunakake servo-rudders. An-22 dadi mesin Soviet nomer loro kanthi solusi sing padha, sing pisanan yaiku pesawat K-7 sing dirancang dening K. A. Kalinin, sing dikembangake ing pabrik pesawat ing Kharkov.

Fitur program pembangunan Antey yaiku kerjasama sing cedhak banget antarane Biro Desain Antonov lan Institut Riset Pusat-30 saka Kementerian Pertahanan USSR, dumunung ing Zhukovsky, sing ngrumusake syarat utama kanggo buruh transportasi mangsa ngarep. Uga, kabeh proses pembangunan diiringi dening spesialis saka Military Transport Aviation, kang gagasan lan pengalaman mbantu ing desain saka kokpit, rudder lan kru darurat uwal poros. Institut Riset kanggo Pangopènan lan Perbaikan Peralatan Pesawat, sing saiki diarani Institut Riset Pusat 13, uga kerja sama karo staf desain proyek An-22. Komandan Penerbangan Angkutan Militer G. N. Pakilev nulis babagan iki: "Ngomong babagan kerja bareng spesialis militer lan biro desain O. K. Antonov, aku pengin nyathet perhatian banget saka karyawan biro, aku bakal ngomong - sabar lan kepinginan kanggo wishes. Aku ora ngelingi kasus siji nalika Oleg Konstantinovich utawa asistene ora setuju karo panjaluk kita, nyoba golek solusi rasional kanggo masalah sabanjure.

Terus ...

Adhedhasar publikasi:
Yakubovich N. V. Raksasa transportasi militer An-22 "Antey", 2013.
OK. Antonov: versatility saka bakat. 2006.
resiko penerbangan. 2009.
Zayarin V., Krasnoshchekov A. Pahlawan antik abad rong puloh // Penerbangan lan wektu. Nomer 5. 1997.
Polovnikov I. Cathetan saka desainer pesawat. 2010.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
russianarms.ru, doroshenko-us.livejournal.com, ovvakul.rf, yaplakal.com, flightradar24.com, speyer.technik-museum.de, mytashkent.uz, alternathistory.com, aviadejavu.ru
61 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrewkor
    andrewkor 6 Januari 2019 08:09
    + 16
    An-22 "Antey" minangka kebanggaan produsen pesawat Tashkent! Tanduran kasebut wiwit mabur menyang tingkat donya ing abad kaping 20!
    Sing luwih nyerang tiba ora ana ing abad kaping 21!
    1. Zaurbek
      Zaurbek 6 Januari 2019 09:27
      +3
      Tashkent ngeculake An22 pisanan? banjur IL76?
      1. lor
        lor 6 Januari 2019 13:25
        + 10
        Lan ora mung wong-wong mau.
        1942 Li-2
        1954 Il-14
        1957 An-8
        1960 Ka-22
        1962 An-12
        1966 An-22
        1973 Il-76
      2. alexzeit
        alexzeit 23 Januari 2019 15:37
        0
        ya, kanggo produksi Ila, saham An 22 dirusak. Nalika dheweke ngerti kepiye sukses lan dikarepake pesawat kasebut, mula ora bisa nerusake produksi.
  2. sadurunge
    sadurunge 6 Januari 2019 09:08
    +9
    "Ya! Ana wong ing jaman kita,
    Ora kaya suku saiki...."
    "Borodino" Lermontov, dina kita ...
    1. Slinkshot
      Slinkshot 6 Januari 2019 18:20
      +4
      Nanging nalika USSR rampung ing Ana wiwit purge - salah siji sing pisanan dibuwang metu saka Civil Code Ruslan lan Mriya.
  3. irazum
    irazum 6 Januari 2019 10:40
    +2
    Matur nuwun, menarik!
  4. Antares
    Antares 6 Januari 2019 12:08
    +4
    pesawat turboprop paling gedhe ing donya
    miturut Wiki-1 ing Ukraina lan 2 ing Federasi Rusia. isih mabur, nggawa kargo
    1. Sash OK
      Sash OK 6 Januari 2019 12:37
      -1
      rollers dheweke cetha!)))
    2. Komentar wis dibusak.
    3. alexzeit
      alexzeit 23 Januari 2019 15:46
      0
      sampeyan ora bisa tansah dipercaya wiki, padha ora ngisi denda kanggo ngapusi. Miturut cara, iki mung pesawat ing Biro Desain Antonov sawise kacilakan. Angkatan Udhara didol menyang biro desain, kaya, 25 ewu rubel) Wis suwe, amarga baling-baling mung digawe ing Rusia. Saiki kita duwe 5 utawa 6 pesawat, aku ora ngelingi persis lan aku ora ngerti. ora weruh, dheweke meh ora manggon ing omah).
    4. karabas86
      karabas86 30 Januari 2019 18:52
      0
      Ganteng,,,,,,,
  5. igor67
    igor67 6 Januari 2019 12:11
    +1
    mobil sing apik banget, ing njero lan njaba, mesin ing AN 22 yaiku seri NK12 MA 2, luwih tepat, aku menyang Gastomel ndandani mesin.
  6. Dauria
    Dauria 6 Januari 2019 12:46
    +2
    Keels dipindhah maju relatif menyang pinggiran buntut horisontal uga kaputusan prasaja lan akale dening pangareping desainer piyambak. Dadi flutter sing diwujudake saka buntut horisontal diilangi. Pindhah pusat gravitasi maju ngluwihi pusat kaku.
  7. svp67
    svp67 6 Januari 2019 14:18
    + 10
    Cukup katon ing sasis saka "Antey" lan saingan kanggo ngerti sing BEST kene.
    Lan foto eksposisi ing Le Bourget yaiku !!!!!!!!!!. Ing kene, dheweke minangka kekuwatan USSR lan iki tanpa pesawat tempur. An-22, 24, 26 Il-62, Tu-154, 134, Yak-40. Kabeh "legenda"
    1. t-4
      t-4 7 Januari 2019 00:31
      +1
      An-22, 24, 26 Il-62, Tu-154, 134, Yak-40.

      Apa iki? Yaiku, kabeh iki, sing kabeh Rusia mabur 5 taun kepungkur, ana ing pameran 1965? Lan ora ana sing anyar? Lan yen ana, banjur ing salinan siji?
      Nanging.
      Kanca-kanca sakelas padha mabur saka mburi genangan ing taun 80-an. Kaya Boeing 727 iki:

      Lan wiwit iku, rong generasi anyar wis dileksanakake.
      Oh, ya, kita bangga yen titan kita ana ing Boeing. Kaya, kita uga melu nggawe pesawat ultra-modern.
      1. svp67
        svp67 7 Januari 2019 08:56
        +3
        Kutipan: t-4
        Yaiku, kabeh iki, sing kabeh Rusia mabur 5 taun kepungkur, ana ing pameran 1965?

        Ya, sawetara conto sing ditampilake ing kana wis metu saka tahap tes. Lan ora ana Yak-42, Il-76, 86,96, An-30, 32, 72,74,124 sing tepat.
  8. faiver
    faiver 6 Januari 2019 15:53
    +3
    Penulis punika plus mesthi
    Mobil iku legend....
  9. Sofievka
    Sofievka 6 Januari 2019 15:58
    +1
    Aku weruh kebangkrutan "Antey" ing Krasnovodsk, 1979, nyengsemaken
    1. urman
      urman 7 Januari 2019 05:51
      +3
      Lan aku weruh ndharat ANTEY ing Cape Kamenny, IKI ING Yamal, ing jalur pasir. ngguyu
      1. askort154
        askort154 7 Januari 2019 11:13
        0
        urman...Lan aku weruh ANTEUS ndharat ing Cape Kamenny, IKI ING Yamal, ing jalur pasir ....

        taun pinten?
        1. askort154
          askort154 7 Januari 2019 11:52
          0
          Sapa sing peduli. Ing taun 1970, ana rong kacilakan An-22 sing padha. Siji liwat Atlantik Lor, nomer loro ing India. Loro-lorone padha nggawa bantuan kamanungsan.
          (Babagan kacilakan misterius pesawat An-22 ing Atlantik)
          www.Iiveintermet.ru ya hi
        2. urman
          urman 7 Januari 2019 11:58
          +2
          ing umur pitung puluh taun, banjur nyedhaki pungkasan, aku sinau ing kelas 8 lan gnawed persamaan kuadrat ing mratelakake panemume lan banjur carane aku kesusu !!!!!!!!!!!
          1. askort154
            askort154 7 Januari 2019 12:34
            +2
            urman....ing pitung puluh taun, banjur nyedhaki pungkasan, aku sinau ing kelas 8 lan gnawed persamaan kuadrat ing mratelakake panemume lan banjur carane aku jerked !!!!!!!!!!!

            Aku mabur menyang M. Kamenny ing An-24 (1970-1973). Ana landasan pacu lan parkir "potongan wesi". Sawise tekan kono, aku ora "njaluk" parkir wesi.
            Dadi parkir reged (masa panas!). Nalika miwiti mesin, saka getaran, gembong sasis sank menyang lemah Sandy thawed saka permafrost.
            Padha ditarik metu loro S-100s (Aku ora njupuk siji), clinging kabel khusus kanggo pindah landing. Banjur padha mbangun pipa lenga ing wilayah Tyumen. An-12 lan An-22 makarya minangka shuttles, nggawa utamané pipa lan peralatan abot. An-22 bisa "tanah" ing M. Kamenny, mung ing mangsa.
            Ing taun-taun sing padha, aku "mbuwang" jam tangan pisanan ing Kharasavey.
            Iki minangka romansa nyata generasiku hi
            1. urman
              urman 7 Januari 2019 12:50
              +3
              Bumi!!!!!!!!! Antey darurat kebangkrutan ing windows sandi kaya Panjenengan Pilots ngomong, uga, ing umum, ngelawan path ngleyang utawa, minangka mengko, IL 18, uga kebangkrutan darurat, uga, umume, kabeh luwih gedhe tinimbang AN 2 lungguh ing ngarep windows sandi NEGARA HARI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            2. urman
              urman 7 Januari 2019 13:15
              0
              Ing taun-taun sing padha, aku "mbuwang" jam tangan pisanan ing Kharasavey.
              ....... НУ в семидясятые да харасавей а если ты помнишь наши мои Бати Бочку с пивом 200 л в Тбмени пронессли и как вы на Каменном садились я то был школьником ну Мама вам сказала коля витя ваня нам не жалко ну вы нас посадили.
              Wangsulane mateni aku
              1. pafegosoff
                pafegosoff 8 Januari 2019 18:58
                +1
                Ing taun pitung puluhan, saben mangsa, resimen An-22 mabur saka Kyiv saka Kyiv (ora ana potongan wesi ing sisih lor). Wong Kiev (Antonov Design Bureau) njupuk pesawat kebak Volga sawise karya rampung. Nanging ing taun 12, Il-1977 sipil pisanan (76, 75502) teka, banjur srengenge An-503 uga surup. Umumé, isih ana sawmill. Kanggo Yarkovo (22 km) aku meh entuk 105.
            3. alexzeit
              alexzeit 23 Januari 2019 15:54
              0
              Nalika kita duwe rong puluh utawa telung puluh pesawat mabur, padha ndharat ing saindhenging mangsa panas cedhak Kalinin ing lapangan udara sing ora diaspal. Dheweke katon apik ing foto, kaya gabungan nalika panen, lan para kru mlaku ing suket kaya operator gabungan))
    2. GibSoN
      GibSoN 5 april 2019 21:33
      0
      Aku weruh Antey landing ing Krasnovodsk
      ngguyu Saw? ngguyu ngguyu Ngadeg! ing lepas landas, secara harfiah 50 meter konco! AN-22, nalika miwiti njupuk mati! Sawisé iku, dheweke muter ing suket karo tumpukan wedhi ing tutuk lan watu liwat lan liwat sirah (s). Banjur luwih nyenengake nalika mobil tugas ngoyak "pahlawan" kasebut ing lapangan nglirik

      PS Saben uwong nduweni masa kanak-kanak sing beda-beda ...
      1. Sofievka
        Sofievka 6 april 2019 08:04
        0
        Ora, iku ora ana maneh kanak-kanak, resimen mabur kanggo Krasnovodsk ing tembak, lan kanak-kanak iku bab padha, mung TU-16, Pengawal njupuk mati, pelaut uga ngoyak kita, kadhangkala kejiret. ombenan
  10. Aviator_
    Aviator_ 6 Januari 2019 16:22
    +6
    Kabeh iki, mesthi, informatif, nanging iki
    kerjasama sing cedhak banget antarane Biro Desain Antonov lan Institut Riset Pusat-30 saka Kementerian Pertahanan USSR, dumunung ing Zhukovsky

    salah. 30 Central Research Institute dumunung ing Chkalovskaya, ing sadawane dalan Yaroslavl. Zhukovsky ing Ryazan.
    Nanging. Foto Antonov kanthi model An-22 ing trowongan angin - trowongan angin mbaleni T-103 TsAGI nganti detail sing paling cilik. Aku ora yakin manawa Biro Desain Antonov mbaleni perkara-perkara cilik kasebut ing Kyiv.
    Akhire. Pepatah sedih penulis babagan pangembangan teater sing kuat kanggo ngrusak mesin diesel sing kuat ora bisa dingerteni. Apa sing banjur dikembangake, tanpa NK-12, "Antey" iki isih bakal dirancang. Lan topik menarik.
    1. alexzeit
      alexzeit 23 Januari 2019 15:58
      0
      Inggih, bener, biro desain ditransfer menyang Kyiv saka Rusia, supaya ing ngendi ana pipa, padha nyebul ing kono. Iku padha karo Sukhoi, produksi ing Komsomolsk lagi dites ing Moscow
      1. Aviator_
        Aviator_ 23 Januari 2019 18:16
        0
        Aku nulis babagan lokasi Institut Riset Pusat kaping 30, sing ana ing Chkalovskaya. Gambar nuduhake cerobong asep T-103 TsAGI. Lan babagan transfer Biro Desain Antonov menyang Rusia - kanthi luwih rinci, mangga. Sampeyan sing pisanan menehi informasi kasebut.
  11. NICK111
    NICK111 6 Januari 2019 16:29
    +2
    Iki SEKOLAH!
    Apa dhasar sing dibutuhake kanggo nerjemahake kabeh iki menyang logam!
    Kepiye carane bisa numpes kabeh ing wektu sing cendhak?
    Aku kepengin weruh apa sing ditindakake Biro Desain O.K. Antonov saiki?
  12. Babalaykin
    Babalaykin 6 Januari 2019 18:15
    0
    pesawat elegan)
    1. urman
      urman 7 Januari 2019 12:01
      0
      Aku krungu kuwi ..... pemain voli kita dilatih ing dalan menyang Kuba. Opo carane!!!
      1. alexzeit
        alexzeit 23 Januari 2019 16:07
        0
        Nah, yen mung tanpa turbulensi, yen ora, sampeyan bisa mabur saka tembok menyang tembok, jupuk wae)
  13. irazum
    irazum 6 Januari 2019 19:55
    -2
    Pesawat sing apik, digawe ing wektu lan ninggalake panggung kanthi tepat. Mekaten kedahipun.
    1. Jagung
      Jagung 6 Januari 2019 22:39
      +1
      Contone, C-130 ora arep menyang ngendi wae lan ora bakal.
      Kayane An-22 uga duwe potensi modernisasi sing gedhe.
      1. irazum
        irazum 6 Januari 2019 22:47
        -1
        Lan mesin?
        1. Jagung
          Jagung 6 Januari 2019 22:55
          0
          Mesthi, wektu kanggo ngganti mesin, kanggo kaya ngono
          ing wektu sing padha kita bakal nganyari tu95, padha kudu fly kanggo dangu.
    2. faridg7
      faridg7 7 Januari 2019 09:58
      +2
      Ora budhal, isih ing barisan. Saka wektu kanggo wektu aku duwe kesempatan kanggo mirsani ing bandara kita. Loading, unloading. Nyambut gawe.
    3. alexzeit
      alexzeit 23 Januari 2019 16:00
      0
      ana perlu banget kanggo saiki, kita ora duwe apa-apa kaya iku. Ora gumun dheweke kerep kerja bareng karo Ruslan
  14. lawas26
    lawas26 6 Januari 2019 23:16
    +2
    Kutipan saka faiver
    Penulis punika plus mesthi
    Mobil iku legend....

    Ya, umure 11 taun, ana salon iki ing Le Bourget, ing ngendi Antey pisanan ditampilake. Aku ora ngerti apa sensasi sing digawe ing Prancis, nanging ing USSR kabeh koran nyithak foto lan deskripsi ing kaca pisanan. . Headline kaya "Pesawat Paling Gedhe ing Donya, Sing Bisa Ngangkut 720 Penumpang". Dibandhingake karo mobil penumpang sing ana, iki minangka terobosan. Meh 7 kaping luwih saka sing ana. Aku nyimpen koran iki suwene 10 taun, banjur ilang amarga pindhah

    Kutipan saka Sofievka
    Aku weruh kebangkrutan "Antey" ing Krasnovodsk, 1979, nyengsemaken

    Go ing 1982 ana ing trip bisnis ing pinggiran kutha. Sepur listrik ngadeg ing platform Schelkovo, utawa ing platform Voronok, nalika Antey teka ing jejeg menyang landing ing lapangan udara Chkalovsky. Udah kepleset...
    1. alexzeit
      alexzeit 23 Januari 2019 16:09
      0
      lan dheweke nggawa akeh banget)
  15. Kanca Kim
    Kanca Kim 7 Januari 2019 00:25
    +3
    Kutipan saka: svp67
    Lan foto eksposisi ing Le Bourget yaiku !!!!!!!!!!. Ing kene, dheweke minangka kekuwatan USSR lan iki tanpa pesawat tempur. An-22, 24, 26 Il-62, Tu-154, 134, Yak-40. Kabeh "legenda"

    Ana wektu.
    Saiki amarga pengkhianat kuwi
    kaya Gorbachev lan Yeltsin, 35% saka pasar penerbangan sipil donya sing tau dadi milik USSR kasil nguwasani Boeing, Airbus lan kabeh jinis Embraer.


    1. t-4
      t-4 7 Januari 2019 00:50
      +4
      An-22, 24, 26 Il-62, Tu-154, 134, Yak-40

      Minangka non-spesialis, aku mung penasaran. Kabeh pesawat ndhuwur - pangembangan 50-60s. Lan ing ngendi perkembangan 70-80s? Yeltsin banjur mlaku ing ngisor meja, lan pesawat anyar ora digawe maneh.
      Aku ngerti?
      1. AlexTss
        AlexTss 7 Januari 2019 01:50
        0
        http://www.airwar.ru/enc/aliner/tu204.html
        http://www.airwar.ru/enc/craft/il86.html
        http://www.airwar.ru/enc/craft/il114.html
        Ana sing dikembangake hi
      2. alexzeit
        alexzeit 23 Januari 2019 16:13
        0
        pesawat transportasi ora fighter lan kendaraan komersial, iku njupuk wektu dawa kanggo nggawe lan mabur kanggo puluh
    2. Cook
      Cook 9 Januari 2019 16:03
      0
      35% pasar penerbangan sipil donya, yen kita ngomong babagan pasokan kompetitif, USSR ora tau dadi milik. Kabeh sing disedhiyakake ing luar negeri diwenehake marang kanca-demokrat (CMEA), negara berkembang sing ramah lan negara-negara jahat, utamane kanthi gratis utawa saling ngimbangi. Pesawat kita ora diasah kanggo entuk bathi, ing kahanan maskapai saingan kanthi macem-macem bentuk kepemilikan. Lan padha dipenjara kanggo transportasi warga Soviet kanggo panggonan istirahat lan bali, ing kahanan nalika aviation sipil disubsidi dening negara. Karakteristik ekonomi sing ora nyenengake, sumber daya produk sing ditugasake lan mrikso ora cukup, pangopènan manufaktur sing kurang, layanan sawise-sales sing ora apik, lan tingkat dokumentasi teknis sing diterbitake - iki minangka backlog tradisional kita.
      1. Evilillion
        Evilillion 14 Januari 2019 09:13
        0
        Apa padha fokus ing? Kanggo konsumsi bahan bakar prohibitive lan 100500 wong ing kru? Pancen, apa kudu nambah ekonomi pesawat, yen negara menehi subsidi.

        Dadi Uni rampung, lan ora perlu manthuk Gorby karo EBN.
      2. alexzeit
        alexzeit 23 Januari 2019 16:14
        0
        ya, lan Aeroflot minangka maskapai paling gedhe ing donya lan paling aman
  16. 501 Legiun
    501 Legiun 7 Januari 2019 09:57
    0
    Ing wektu iku wis ana pikiran. saiki, nganti saiki, Rusia mbangun akèh iku ing warisan, padha dekade ahead saka wektu sing. lan kabeh iki tanpa komputer gedhe lan barang apik liyane sing kasedhiya saiki. Inggih leluhur kita padha.
  17. sgapich
    sgapich 7 Januari 2019 12:40
    +1
    Pitakonan kanggo penulis, yen bisa, marang kita bab V.I. Kataeva kanggo rincian liyane. Aku ora bisa nemu apa-apa bab wong ing net. Aku mung ketemu Vladimir Ivanovich Kataev - ing taun 1979 dadi wakil kepala kosmodrom Baikonur.
  18. dmyak40
    dmyak40 7 Januari 2019 21:21
    0
    Sing nggumunake, loro Yak-40 ana ing macem-macem pilihan warna.
  19. IGOR IZVEKOV
    IGOR IZVEKOV 9 Januari 2019 19:00
    0
    Mobil gedhe !! nalika aku duwe kasempatan kanggo fly ing, koyo apik tenan! crests fly siji sisih, kang rusak ing bandara Aden. Iku sadurunge ambruk supaya padha tetep sawise ndandani! Ing Tver, meh ana resimen, setengah disassembled, ing Armenia kudu narik metu Papan ing lapangan udara Nasosnaya.
    1. alexzeit
      alexzeit 23 Januari 2019 16:16
      0
      Ora ana rak semi-dismantled ing Tver, siji stands ing situs panyimpenan
  20. Eduard
    Eduard 11 Januari 2019 14:06
    0
    Urusan jaman biyen...aku kesengsem saka njaba lan batinku, wis disimpen ing memoriku wiwit taun 1962.
  21. Turis1996
    Turis1996 11 Januari 2019 22:19
    0
    A blunder ing blunder .. Aku ngomong bab penulis.
  22. Fevralsk.Morev
    Fevralsk.Morev 12 Januari 2019 04:29
    -2
    Lan saiki wis lemes. Kanggo 27 taun sawisé runtuh USSR, siji superjet garing digawe. Pira pesawat sing digawe sajrone 27 taun kakuwasan Soviet?
  23. PYCTAM
    PYCTAM 12 Februari 2019 21:11
    0
    Yen penulis wis nulis babagan penerbangan transportasi militer kanthi nyebutake klasifikasi NATO, mula kudu dingerteni manawa "Amerika, kanthi cara sing biasa, diarani" Antey "sawise demonstrasi ing 26th Le Bourget Salon ora jeneng sing paling bergengsi "Pokok", utawa, ing terjemahan saka basa Inggris, "Rooster". Temenan, Yankees nemokake podho ing kontur fuselage lan swara banter turboprops NK-12M "ora amarga katon lan fitur liyane. kasebut, nanging adhedhasar prinsip prasaja:
    1. F (fighter) - sebutan pejuang lan pesawat serangan;
    2. B (bomber) - sebutan pesawat bomber;
    3. C (kargo) - sebutan kendaraan transportasi.
    Umumé, artikel kasebut apik.
  24. exo
    exo 14 Februari 2019 14:42
    0
    Meh monograf ing pesawat. Respect!
    Wiwit wektu iku, Uni Soviet wiwit ketinggalan ing teknologi mesin turbojet bypass, sing isih dirasakake nganti saiki.

    Iku mung: sing tsarist Rusia, sing USSR wis tansah akeh ketinggalan ing pangembangan ANY mesin pesawat. Miwiti karo piston. Lan NK-12 minangka pangecualian sing sukses kanggo aturan kasebut.