Review militèr

An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Ngrekam karya. Bagean 3

12
Ing taun 1958, J. M. Thompson Amerika ing Douglas C-133 ngangkat superload bobote 53,5 ton menyang udhara, munggah 2 km karo iku. An-22 ngluwihi angka iki kanthi 34,6 ton ing taun 1966, lan dhuwur angkat yaiku 6000 meter. Ivan Yegorovich Davydov, pilot test saka Biro Desain Antonov, karo kru digawe pesawat angel iki, kang meh rampung ing bilai. Kasunyatane yaiku pasokan bahan bakar diwilang mung kanggo lepas landas, mendaki lan landing.


An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Ngrekam karya. Bagean 3

Test pilot Ivan Efremovich Davydov

Nanging petungan babagan ngangkat 88 kg saka rekaman kargo temenan gagal, lan sak pendekatan landing, telung mesin langsung mandheg amarga keluwen bahan bakar. Lan ing bagean pungkasan saka path ngleyang landing, motor papat uga mandheg. Ing asas, pesawat Antonov bisa kanggo ndharat ing rampung mati mesin sadurunge, nanging nalika ana kakehan gigantic ing ditahan ... Nanging, profesionalisme dhuwur saka kru digawe iku bisa kanggo ngrampungake kabeh aman.

Insinyur lan pilot test ora mandheg ing kono, lan ing Oktober 1967 Ivan Davydov wis ngangkat 7848 ton nganti dhuwuré 100,4446 meter. Wektu iki, An-22, nomer 01-03, ora nguciwani, lan rekor kasebut digawe tanpa kedadeyan.


Tes pilot Institut Riset Angkatan Udara, saka kiwa menyang tengen: A. Timofeev, M. Popovich lan Yu. Romanov

Februari 19, 1972, ing tataran testing negara kru Maria Lavrentievna Popovich, kang kalebu co-pilot A.S. Timofeev, navigator A. N. Yadryshnikov, operator radio penerbangan R. D. Pashkov, insinyur penerbangan V. I. Slepenkov, insinyur penerbangan N. A. Maksimov, mekanik penerbangan V. I. Martynyuk, insinyur utama N. G. Zhukovsky lan komisioner olahraga V. A Abramychev, mutusake kanggo prestasi donya anyar. Ing dhuwure 6000 meter, An-22 mecah limang rekor donya bebarengan, mabur 2000 km ing rute tertutup Chkalovsky - Syktyvkar - Chkalovsky. Cathetan kasebut diitung kanggo kelas pesawat turboprop lan kalebu transportasi kargo ing 20, 35, 40, 45 lan 50 ton. Kacepetan rata-rata rekor An-22 ing penerbangan iki yaiku 593,318 km/jam. Kanthi beban sing padha, mung rong dina sabanjure, kru Popovich mabur 1000 km ing sadawane "bunder" Chkalovsky - Vologda - Chkalovsky kanthi kacepetan rata-rata 608,449 km / jam.


Test pilot Sergei Grigorievich Dedukh

Tanggal 21 Oktober 1974, kru Pilot Uji Terhormat saka USSR Sergei Grigorievich Dedukh (co-pilot Yu. A. Romanov, navigator V. K. Muravyov, operator radio penerbangan V. A. Popov, insinyur penerbangan I. V. Shorokhov, insinyur penerbangan A. F. Smirnov, penerbangan. mekanik A. A. Yudichev, insinyur terkemuka V. I. Yasinavichyus, komisioner olahraga V. A. Abramychev) nutupi 22 km ing An-09945 (USSR - 5000) kanthi 30 ton ing kapal. Rute liwati saka Chkalovsky kanggo Yamal lan bali ing kacepetan rata-rata 597,283 km / h. Kaskade rekaman An-22 diterusake telung dina sabanjure dening pilot uji Institut Riset Angkatan Udara Yuri Romanov karo co-pilot A. A. Levushkin, navigator V. K. Muravyov, operator radio penerbangan V. A. Popov, insinyur penerbangan I. V. Shorokhov, insinyur penerbangan A. F. Smirnov, penerbangan. mekanik A. A. Yudichev, insinyur utama V.I. Yasinavichyus lan komisaris olahraga V. A. Abramychev. Padha ngetutake dalan sing padha karo 35 ton kargo kanthi kacepetan rata-rata 589,639 km / jam.


Serial An-22 UR-64460 (0103) ing museum Speyer (Jerman, foto dening I. Goseling)

Prestasi pungkasan "Antey" yaiku pangiriman ing taun 1975 saka 40 ton muatan menyang Yamal lan bali menyang Chkalovsky. Kacepetan rata-rata ing penerbangan iki katahan ing 584,042 km / h, lan kru dipimpin dening komandan BTA Georgy Nikolaevich Pakilev. Saliyane komandan-in-chief saka VTA, kru kalebu loro pasuryan anyar lan wis ngalami juara: co-pilot N. P. Shibaev, navigator A. E. Zamota, operator radio penerbangan A. A. Yablonsky, pesawat engineer I. V. Shorokhov, pesawat engineer A. F. Smirnov, mekanik pesawat A. A. Yudichev, insinyur terkemuka V. I. Yasinavichyus lan komisaris olahraga V. A. Abramychev.










"Antey" ing werna Afghan ing pameran udara "MAKS-2009"

Pengujian pabrik, kaya sing asring kedadeyan, ora lancar. Salah sawijining prastawa mbebayani kedadeyan ing tanggal 12 April 1967. Ing dhuwur 1800 meter, salinan kaping papat saka An-22 No. 01-04 mandheg ngrungokake lift. Bebarengan karo iki, transisi otomatis saka kontrol nyurung kanggo servo setir ora njupuk Panggonan, lan mobil wiwit menek. Nyoba kanggo mindhah setir menyang posisi adoh saka dhewe ora mimpin kanggo apa-apa, lan karo Tambah ing amba saka serangan, An-22 ilang kacepetan. Panglima pesawat, Vladimir Ivanovich Tersky, ngatur kanggo mbusak flaps, sijine engine menyang mode lepas landas lan, ing kacepetan minimal 180 km / h, sijine mobil menyang nyilem. Sanalika Antey ngangkat kacepetan, kru ditransfer kontrol kanggo servos lan ndharat kasil. Alesan ditemokake ing lemah: sensor ora kasil disambungake kanggo ngukur gerakan spool booster.

An-22, sing durung rampung tes pabrik, aktif melu macem-macem karya, amarga kompartemen transportasi ngidini akeh. Dadi, ing wulan Juni 1967, "Antey" No. 01-05 dikirim menyang Prancis Le Bourget meh kabeh komposisi delegasi Soviet, bebarengan karo model pesawat ruang angkasa Vostok. Lan sasi mengko, papat Anteys bebarengan nggawe roso kesengsem indelible ing compatriots lan attaches militèr Western sak festival aviation ing Domodedovo.


Pesawat USSR-09334 ing Museum Angkatan Udara ing Monin (foto dening D. Kushnarev, 18.06.2005/XNUMX/XNUMX)




Sistem rudal anti-pesawat Krug nduduhake kemungkinan dimuat ing pesawat An-22 Antey. Domodedovo, 1967

Ing mangsa ngarep, nganti perestroika banget, amarga alasan rahasia, peralatan militer ora ditampilake ing massa.


Atase Prancis ngawasi penerbangan kasebut. Domodedovo, 1967


Delegasi negara sing ramah karo latar mburi pesawat angkut An-22 "Antey". Domodedovo, 1967

Pilot uji Vladimir Ivanovich Tersky, sing dadi pilot salah sawijining pesawat kasebut, banjur ujar:
"Ing Juni 1967, tes kasebut digantung, lan kita mabur menyang Sescha kanggo nyiapake parade penerbangan kanggo ngurmati ulang tahun kaping 50 Oktober. Loro pesawat kita wis ana lan latihan: "siji" lan "troika". Kita "papat" iki mestine kanggo fly katelu ing tatanan tangi. Lan kita nggawa telung sistem rudal ulat kanthi bobot total 60 ton. Tugas kita yaiku kanthi akurat (ngetung ing sawetara detik) ngirim menyang Domodedovo, tanpa mateni mesin, mbongkar ing ngarep stand lan ninggalake lapangan udara kaya persis ing wektu sing ditemtokake ... Ing parade ing mburi pimpinan klompok, I.E. Davydov miber Yu.N. Ketov lan nutup grup ing "papat" V.I. Tersky. Kanggo nduwe pengaruh sing nggumunake ing pesaing Kulon, kita nambahake angka nol ing sisih pinggir pesawat kita, mula, klompok kita muncul ing ngarep penonton minangka bagean saka tentara udara: sawise kabeh, 10, 30 lan 40 mobil melu. ing parade. Kanthi cara iki, dheweke nyoba nggawe ilusi manawa paling ora ana 40 pesawat An-22 ing unit Angkatan Udara.


Nikolai Yakubovich, ing buku "Busa transportasi militer An-22 Antey", mbenerake Tersky, nuduhake yen pesawat kanthi nomer 03, 10 lan 40 melu festival udara. An-22 kaping papat (USSR-76591), sing teka bubar. saka Le Bourget, lan "troika" ing langit melu transfer sistem pertahanan udara Krug lan misil operasional-taktis.

Mesin An-22 wiwit langsung kanggo tes negara ing Oktober 1967, lan padha njupuk Panggonan ing cabang saka Air Force Research Institute. Umume karya rampung ing lapangan udara Chkalovsky cedhak Moskow, ing ngendi landasan pacu malah kudu direkonstruksi kanggo nampa transporter abot kasebut.

[tengah]

Test pilot Anatoly Sergeevich Timofeev

Minangka bagéan saka program, kru test pilot Anatoly Timofeev lan test navigator Mikhail Kotlyuba ing Oktober 24, 1967, ing 12 jam lan 9 menit, tanpa landings penengah, ngliwati kabeh Uni Soviet saka Chkalovsky kanggo Far Eastern Vozdvizhenka. Siklus tes negara kalebu pendaratan parasut wajib prajurit, peralatan militer lan kargo khusus. Ing taun 1968, padha miwiti karya eksperimen ing mbuwang platform kargo bobot saka 5 kanggo 20 ton. Kabeh program landing angel banget kanggo peralatan lan personel penerbangan. Iku pisanan sing An-22 wis melu ing bab kaya iki, lan iku ora dingerteni nganti pungkasan carane pesawat bakal nindakake nalika centering diganti sak pesawat.


Test pilot Vladimir Ivanovich Tersky

Pilot uji Vladimir Tersky nulis babagan iki:
"Narik banget kanggo ngunjungi pusat gravitasi 43% MAR (chord aerodinamis rata-rata). Iki cedhak banget karo pusat netral, lan pesawat kasebut aktif nanggepi penyimpangan setir sing sithik (secara harfiah ing fraksi milimeter). Piloting sing tepat ing kahanan kaya ngono, mesthi ora mungkin.


Pengalaman ing pendaratan paratroopers digabungake sawetara sasi mengko ing latihan Angkatan Udara ing republik Baltik, nalika Antey makarya bebarengan karo An-12.

Terus ...

Adhedhasar publikasi:
Yakubovich N.V. Raksasa transportasi militer An-22 "Antey". 2013.
OK. Antonov: versatility saka bakat. 2006.
resiko penerbangan. 2009.
Zayarin V., Krasnoshchekov A. Pahlawan antik abad rong puloh // Penerbangan lan wektu. Nomer 5. 1997.
Polovnikov I. Cathetan saka desainer pesawat. 2010.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
testpilot.ru, russianarms.ru, speyer.technik-museum.de, bastion-karpenko.ru, business.dme.ru
Artikel saka seri iki:
An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 2
An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 1
12 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. andrewkor
    andrewkor 19 Januari 2019 07:05
    +1
    Pengalaman Afghanistan nuduhake kabutuhan Antey. Ana gagasan kanggo nerusake produksi ing Tashkent, nanging, sayangé, kabeh peralatan wis dibuwang!
    1. figwam
      figwam 19 Januari 2019 11:02
      +4
      Ana sawetara potongan, loro mabur mesthi.

      1. Antares
        Antares 19 Januari 2019 14:47
        +2
        Quote: figwam
        Ana sawetara potongan, loro mabur mesthi.

        Papan Antonov Airlines uga dianggo.

        13 Januari 2018, Kutha Leipzig. Jerman.
    2. lyusya
      lyusya 20 Januari 2019 18:03
      0
      Apa, apa?
  2. Tukang Pasang65
    Tukang Pasang65 19 Januari 2019 11:19
    +4
    "Antey" ing werna Afghan ing pameran udara "MAKS-2009"

    Salah sawijining perusahaan digawe sing, kanthi jumlah tartamtu, janji bakal dicet nganggo kamuflase, lan ora nganggo cat sing prasaja, nanging kanthi nyerep radar, yaiku, sawise aplikasi kamuflase, An-22 meh ora katon ing layar radar . .. Bener, soko karo siluman radio ora bisa metu ana, nanging dhuwit wis mbayar, perusahaan piye wae langsung ilang, nanging dhuwit MO ora bali. Ana crita menarik ...
  3. rayuav
    rayuav 19 Januari 2019 16:04
    +2
    mobil gedhe mung dening standar modern kacepetan banget cilik
    1. lyusya
      lyusya 20 Januari 2019 18:05
      +1
      Nanging konsumsi paling murah saben kg kargo.
  4. yowis
    yowis 20 Januari 2019 14:12
    +2
    USSR wis suwe. Tanpa USSR, pesawat kuwi kadhangkala perlu mung "mitra" lan murah. Ora suwe ora ana Biro Desain Antonov, sing ditransfer saka Novosibirsk menyang Kyiv kanthi keputusan Khrushchev. Nanging, iki minangka tren.
    1. alexzeit
      alexzeit 28 Januari 2019 13:37
      0
      mratelakake panemume salah, iku bakal sepuluh, iku isih ora cukup
  5. dmyak40
    dmyak40 20 Januari 2019 22:06
    0
    Bebarengan karo iki, transisi otomatis saka kontrol nyurung kanggo servo setir ora njupuk Panggonan, lan mobil wiwit menek. Nyoba kanggo mindhah setir menyang posisi adoh saka dhewe ora mimpin kanggo apa-apa, lan karo Tambah ing amba saka serangan, An-22 ilang kacepetan. Panglima pesawat, Vladimir Ivanovich Tersky, ngatur kanggo mbusak flaps, sijine engine menyang mode lepas landas lan, ing kacepetan minimal 180 km / h, sijine mobil menyang nyilem.
    Apike, apa mesin turboprop nanggepi kenaikan mode mesin kanthi ngganti pitch menyang nyilem, utawa penulis artikel nyampurake? Aku mbaleni maneh, ora ana pengalaman karo turboprops, nanging malah karo mode lepas landas ing piston An-2, iku wiwit pindhah menyang Jarak-munggah. Mulane, nalika centering ngluwihi wates mburi, salah siji cara kanggo metu saka pitching kanggo ngurangi gas kanggo minimal.
    1. Rzzz
      Rzzz 24 Januari 2019 01:08
      0
      Mungkin iku gumantung ing lokasi motor? Ing kene dheweke cukup dhuwur, lan ing rezim dhuwur bisa uga "mbengkongake" pesawat kasebut.
    2. alexzeit
      alexzeit 28 Januari 2019 13:42
      0
      sabab pati 43 cedhak Tula