Review militèr

An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Triumph lan tragedi. Bagean 5

16
Desainer lan buruh produksi kadhangkala wong sing mbela kapentingan sing beda. Kahanan sing padha kedadeyan karo An-22, nalika ing Tashkent direktur pabrik K. Pospelov lan kepala insinyur V. Sivets ora bisa njamin produksi lan perakitan sayap integral saka pesawat kasebut. Padha teka munggah karo proposal kanggo dibagi struktur swiwi dadi sawetara unsur cilik, kang nambah massa Antey dening meh ton bebarengan. Spesialis biro desain Kyiv ora bisa entuk invariance desain dhewe lan swiwi 64 meter dipérang dadi pitung bagéan. Wigati dicathet yen iki kerep banget kedadeyan ing industri domestik. Ide desain ing biro desain industri, ing ngarepe tren donya, mesthi ngadhepi kasunyatan manawa kontraktor, subkontraktor lan buruh produksi ora bisa utawa terus terang ora pengin nepaki pesenan kanthi kualitas lan pas wektune. Dadi kita kudu nyederhanakake, nggawe luwih abot, nyuda biaya ...




Logika produksi An-22 terus-terusan ditingkatake lan dimodernisasi - Antey sing pisanan lan sing terakhir dirakit kanthi nggunakake cara sing beda-beda. Dadi, ing taun 1971, kamar welding titanium Atmosphere-4T dikenalake, sing dienggoni lan diisi argon inert. Akibaté, intensitas tenaga kerja produksi An-22 wis suda kaping pitu ing kabeh wektu!

Malah ing seri relatif cilik, Antey ngatur kanggo ndarbeni sawetara modifikasi, akeh kang tetep ing kertas. Kaping pisanan, Kupol-22 ndeleng lan sistem navigasi, dilengkapi komputer digital, diinstal ing peralatan serial. Tanggung jawabe kalebu pandhu arah, review saka lumahing ndasari, deteksi ngarep badai, diangkah nempel kargo lan pasukan, uga nyopir pesawat transportasi ing tatanan pertempuran. "Kupol-22" ngganti sing padha, nanging ora sampurna ing wektu iku, sistem "Flight" karo locator "Initiative-4-100". Jumlah total dandan ing pandhu arah lan ndeleng sistem ana Ngartekno konco syarat customer ing wektu, lan iki mutusaké kanggo gawé telung seri pisanan kendaraan tanpa modifikasi. Nikolai Yakubovich ing buku "raksasa transportasi militer. An-22 nyerat manawa alasan kanggo kahanan iki yaiku syarat ketat kanggo elektronik dening militer - tes iklim ditindakake miturut normal Moroz-2 ing kisaran saka -60 nganti +60 derajat. Asil marem ing tes kuwi wis ngrambah dening perancang kanggo luwih saka rong taun, lan ing lengkap pandhu arah anyar lan peralatan sighting ing indeks "Kupol-22" banjur menyang produksi mung ing "Antey" saka seri papat.










Wektu kerja tempur resimen transportasi militer 81st Angkatan Udara USSR

18 Juli 1970 An-22 kanthi nomer buntut CCSR-09303 (00340207) saka vtap kaping 81 mbukak akun sedih babagan bencana Antey. Situs web Resimen Penerbangan Angkutan Militer kaping 81 (vta81vtap.narod.ru) nyedhiyakake komentar ing ngisor iki babagan tragedi iki:

“18 Juli jam 17. Wektu Moskow, kanthi kargo panganan lan obat-obatan, dheweke ilang ing Samudra Atlantik 30 menit sawise lepas landas saka Bandara Keflavik (Islandia). Pesawat kasebut tumuju menyang Lima (Peru) kanggo ngirim bantuan marang para korban lindhu. Ora ana pesen radio saka kru sing nuduhake kegagalan.
Panyebab ilange montor mabur mau durung bisa ditemtokaké. Miturut kabeh dokumen, komandan kapal kasebut Mayor Boyarintsev A.Ya., nanging nyatane komandan kapal kasebut dadi komandan detasemen penerbangan, Mayor Ageev E.A. Mayor Boyarintsev A.Ya. ing kru minangka instruktur lan menehi ijin marang komandan kapal kanggo penerbangan ing jalur udara internasional. Navigator, insinyur onboard, teknisi onboard senior kanggo AO uga menehi ijin marang trainee. Ing kapal ana insinyurpenerbangan layanan resimen lan penumpang.


An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Triumph lan tragedi. Bagean 5






Wektu kerja tempur resimen transportasi militer 81st Angkatan Udara USSR

Gunggunge 23 wong sing tiwas. Penyebab resmi pati ora tau diumumake - ora ana cara kanggo ngontrol obyektif, uga sisa-sisa Antey dhewe.


Laporan resmi babagan kematian An-22 kanthi nomer buntut CCCP-09303




Mbukak tugu kanggo wong-wong sing tilar donya ing kacilakan pesawat USSR-09303 ing Kuburan Novodevichy

Mung nem wulan sabanjure, tanggal 19 Desember 1970, An-22 CCCP-09305 (9340205), uga saka Resimen Penerbangan Angkutan kaping 81, tabrakan ing India. 40 menit sawise lepas landas, kabeh mesin 4 dipateni, salah sijine diuripake, nanging pendaratan darurat ing Panagarh rampung kanthi tragis. Awak pilot militer kelas 1, Letnan Kolonel Skok Nikolai Stepanovich, kudu ngrancang saka dhuwur 6000 meter tanpa kamungkinan ngurangi kacepetan landing. Ora ana apa-apa kanggo mateni - flaps lan landing gear dibusak, lan amarga akeh upaya kanggo miwiti mesin, baterei dibuwang. Ing kacepetan prohibitive kanggo kebangkrutan, Antey miber ing dhuwur meter meh kabeh runway Panagarh lan, nalika nyoba kanggo tingkat metu, kenek lemah karo console swiwi. Konsol ambruk, bensin metu lan langsung murub. Rolas kru tiwas. Analisis sumber kontrol obyektif sawise bilai nuduhake yen ora ana gupuh ing pesawat nganti pati banget ... Panyebab resmi tragedi kasebut yaiku pemisahan salah sawijining bilah baling-baling mburi pembangkit listrik kapindho, kang numpes wiring kontrol engine. Pelakune yaiku pabrikan.


Laporan resmi babagan pati An-22 CCCP-09305

Rong kacilakan pisanan meksa An-22 nindakake modifikasi skala gedhe kanggo desaine. Utamane, kita nindakake pakaryan ing ngisor iki:
- nambah kapasitas sistem bahan bakar lan ngganti tata letak bagean individu;
- kabel kontrol diduplikasi ing loro-lorone fuselage (sadurunge ana siji sisih, sing nyebabake bilai ing Panagarh);
- ditransfer sebagian besar peralatan listrik menyang arus bolak-balik telung fase;
- wiwitan mesin ditransfer saka listrik menyang udhara, sing uga minangka respon kanggo bencana ing India.

Pilot tes timbal sing kasebut sadurunge saka proyek An-22 V. Terskoy ngandika babagan titik pungkasan modernisasi:
"Nalika miwiti mesin NK-12MA kanthi starter udara, aku pengin nyathet siji titik sing ora diwenehake dening program tes, nanging sawise implementasine nambah linuwih pesawat. Miwiti mesin utama saka siji unit wiwitan dadi mokal. Ing asas, padha ora Count ing iki. Apa sing kudu ditindakake ing kahanan kritis, amarga mobil kasebut minangka kendaraan tempur? Cara metu ditemokake: sawise siklus wiwitan pisanan, kita nguripake maneh tanpa ngaso, lan rotor muter munggah, nyediakake wiwitan normal karo cadangan suhu apik ing ngarepe turbin. Kita disebut metode iki "mbukak sawise".












Wektu kerja tempur resimen transportasi militer 81st Angkatan Udara USSR

Konsekuensi sing paling katon saka modernisasi skala gedhe pisanan yaiku transfer lokasi navigasi lan sistem penampakan saka fairing sasis tengen (amarga distorsi) ing kokpit navigator menyang busur. Iki minangka karakteristik "dagu kapindho" saka An-22. Ing taun 1973, 7 pesawat pisanan kanthi indeks An-22A anyar muncul ing TAPOiCh ing Tashkent. Total, 28 salinan saka seri nganyari diprodhuksi. Bebarengan karo versi sadurungé saka An-22, seri A wis dadi modifikasi paling gedhe saka pahlawan Rusia.

Terus ...

Adhedhasar publikasi:
Yakubovich N.V. Raksasa transportasi militer An-22 "Antey". 2013.
OK. Antonov: versatility saka bakat. 2006.
resiko penerbangan. 2009.
Zayarin V., Krasnoshchekov A. Pahlawan antik abad rong puloh // Penerbangan lan wektu. Nomer 5. 1997.
Polovnikov I. Cathetan saka desainer pesawat. 2010.
vta81vtap.narod.ru
Pengarang:
Foto sing digunakake:
wikipedia.ru vta81vtap.narod.ru
Artikel saka seri iki:
An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 1
An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 2
An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Ngrekam karya. Bagean 3
An-22: "Flying Cathedral" saka Tanah Soviet. Bagean 4
16 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Tashkent
    Tashkent 7 Februari 2019 07:20
    +8
    Ing asas, aku seneng seri artikel ing An-22 nganti paragraf iki:
    Kahanan sing padha kedadeyan karo An-22, nalika ing Tashkent direktur pabrik K. Pospelov lan kepala insinyur V. Sivets ora bisa njamin produksi lan perakitan sayap integral saka pesawat kasebut. Padha teka munggah karo proposal kanggo dibagi struktur wing menyang sawetara unsur cilik, kang nambah massa Antey dening meh ton bebarengan. Spesialis biro desain Kyiv ora bisa entuk invariance saka desain dhewe lan swiwi 64 meter dipérang dadi pitung bagéan. Wigati dicathet yen iki kerep banget kedadeyan ing industri domestik.

    Miturut apa sing ditulis, penulis ketoke ora menowo karo Konstantin Sergeevich Pospelov utawa Viktor Nikolaevich Sivts. Dadi, penulis sing dikasihi, direktur tingkat, lan utamane V.N. Sivets, aku durung nate ketemu ing uripku. Ora ono lan ora tau. Sampeyan luwih ngati-ati karo pernyataan kasebut. Ana akeh wong ing forum sing ngerti VN Sivets pribadi.
    Ditemokake ing jaring:
    VN Sivets menarik amarga dheweke dadi pimpinan paling dawa ing pabrik No. kabeh tanduran, kang banjur dadi salah siji saka limang pabrik pesawat paling gedhe ing donya, karo munggah 84 karyawan. Luwih saka 1943 pesawat diprodhuksi. Dheweke tresna tanduran kaya anake dhewe. Masalah sing muncul saka tanduran kasebut, mesthi, mesthi ana ing dheweke.

    Ing 70s lan awal 80s malah ana sing ngomong: "Kekuwatan ing tanduran ora Soviet, nanging SIvet!"
    Lan yen K.S. Pospelov, lan mengko V.N. Sivets, ora bisa njamin produksi lan perakitan swiwi integral saka pesawat, pracaya kula, ana luwih saka alesan obyektif.
    Pemikiran desain ing biro desain industri, ngetutake tren global, kudu ngerti kapasitas produksi pabrik ing endi produksi massal. Banjur iki ora bakal kelakon:
    Gagasan desain ing biro desain industri, sing ana ing ngarep tren donya, mesthi ngadhepi kasunyatan manawa kontraktor, subkontraktor lan buruh produksi ora bisa utawa terus terang ora pengin nepaki pesenan kanthi kualitas lan pas wektune. Dadi kita kudu nyederhanakake, nggawe luwih abot, nyuda biaya ...

    Penulis, ndeleng produksi swiwi anyar ing IL-76 ing Ulyanovsk, sampeyan bakal ngerti akeh.
    1. Glebovich
      Glebovich 7 Februari 2019 11:19
      +3
      Ing museum kutha Speyer ing Jerman ana An-22, lawang mlebu gratis, kokpit ditutup nganggo plexiglass. Ing museum sing padha ana Buran kita, sing diwulang mabur lan lungguh ing landasan pacu. Mesakaké.
    2. ccsr
      ccsr 7 Februari 2019 12:24
      +5
      Kutipan: Tashkent
      Pemikiran desain ing biro desain industri, ngetutake tren global, kudu ngerti kapasitas produksi pabrik ing endi produksi massal.

      Ana prakteke ora teknolog kelas ndhuwur antarane perancang, kang padha tansah nggawe sawetara kesalahane nalika ngrancang jinis Komplek saka peralatan, utamané yen banjur dadi menyang seri cukup gedhe, lan malah ing NPO liyane. Ing conto sing kurang kompleks, nalika desainer rivet prototipe "ing dhengkul", dheweke pancene entuk mahakarya, nanging angel diprodhuksi ing produksi massal. Luwih tepat, bisa uga, nanging biaya produk bakal mundhak kaping pirang-pirang. Aku kenal karo masalah iki langsung - ana sing bisa dibandhingake. Mulane aku ora kaget yen ana masalah ing pabrik serial - sayangé, mesthi, lan ora mung ing industri penerbangan.
      PS Mungkin aku salah, nanging ing foto karo loading saka pasukan khusus, lan ora paratroopers, kaloro Kapten Gryaznov, perwira kondhang ing bunderan tartamtu.
    3. Komentar wis dibusak.
  2. ngece
    ngece 7 Februari 2019 11:40
    +3
    "Lan dadi modifikasi paling gedhe saka pahlawan Rusia." Lan kenapa persis Rusia, mungkin kabeh Soviet padha ??? sawise kabeh, ora mung Rusia, nanging kabeh USSR njupuk bagéyan ing produksi sawijining.
    1. Saboteur
      Saboteur 11 Februari 2019 16:29
      0
      Patamushta kita kabeh wong RUSIA!
      1. ngece
        ngece 12 Februari 2019 09:59
        0
        kepeksa ora setuju. miturut statement Panjenengan, sampeyan equalize everyone karo rerumput padha, nanging iki ora bener, amarga saliyane Rusia, isih ana akeh bangsa liyane, padha Kazakhs, Armenians, Belarusians, Ukrainians, Estonians, kang aku nulis sing bakal luwih bener kanggo nelpon wong pahlawan Soviet, amarga. akeh negara USSR gedhe, lan ora mung Rusia, njupuk bagéyan ing construction sawijining ...
        1. Saboteur
          Saboteur 14 Februari 2019 13:39
          0
          Aku nerangake: Rusia, suburbanites, Belarusians, Tartars, Meadows, Drevlyans kabeh wong RUSIA. Mulane, pesawat kasebut RUSIA! Ing babagan Estonia, yen ora kanggo RUSICH, mesthi ora ana partisipasi ing industri kasebut. Kang dikonfirmasi dening wektu saiki. Sing padha ditrapake kanggo wong Tajik, Uzbek, Kazakh. Kajaba iku, aku ora pengin nyinggung wong-wong iki kanthi cara apa wae. Iku mung kasunyatan sajarah. Tangan RUSIA tekan Afghanistan kasep. Mulane, dheweke isih nunggang kuldi ing kana lan ora ana industri. Iki persis kaya kabeh ... kemah saiki, yen ora kanggo wong RUSIA.
          1. ngece
            ngece 14 Februari 2019 15:45
            -1
            ora setuju maneh. wong Georgia ora bakal nyebut awake dhewe Rusia, kaya wong Belarusia, Ukrainia, Kazakh, Tajik.
            nalika Rusia tak tangan ing Afghanistan, coffins mili menyang Uni lan ora ana owah-owahan wiwit banjur ing Afghanistan, sing climbs ana nampa coffin nanggepi.
            Quote: Saboteur
            Kajaba iku, aku ora pengin nyinggung wong-wong iki kanthi cara apa wae. Iku mung kasunyatan sajarah.

            nanging sampeyan nindakaken. miturut pesen sampeyan, pranyata mung thanks kanggo Rusia sing negara iki duwe apa, lan yen ora, padha bakal numpak kuldi.
            ora perlu mangsuli, amarga Aku ngerti yen isih ana gunane ora ngyakinake komentator kaya ngono. saben sim hi
            1. svp67
              svp67 15 Februari 2019 17:53
              +1
              Quote: goblok
              Wong Georgia ora bakal ngarani awake dhewe Rusia,

              Sampeyan yakin? Sampeyan ora bener ...
            2. Saboteur
              Saboteur 17 Februari 2019 13:15
              0
              Aku malah ora arep rembugan karo wong sing ora ngerti sejarah negarane.
  3. boris
    boris 7 Februari 2019 18:52
    +1
    Aku konfirmasi tembung saka countryman bab V. N. Sivets. Pribadi komunikasi karo
    dheweke mung sapisan lan aku ora bakal nyritakake maneh kahanan kasebut (mesthine
    akeh papan), nanging sanajan ing kahanan iki katon jelas - nyata
    Kepala nganggo huruf kapital.
  4. Saboteur
    Saboteur 11 Februari 2019 16:28
    0
    22 - ganteng!!!!
  5. wkwk
    wkwk 4. mars 2019 16:54
    0
    P / p-kanggo Volkov V.A., yen aku ora salah.


    https://topwar.ru/uploads/posts/2019-02/1549294796_10.jpg
  6. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    0
    Quote: Saboteur
    Patamushta kita kabeh wong RUSIA!


    Kang menehi kritik dening mangling saka basa Rusia, sampeyan ora Russian. Distorsi saka basa Rusia modern Rusia ora nguripake menyang Slavic kuna.
  7. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    0
    Quote: Saboteur
    Aku nerangake: Rusia, suburbanites, Belarusians, Tartars, Meadows, Drevlyans kabeh wong RUSIA. Mulane, pesawat kasebut RUSIA! Ing babagan Estonia, yen ora kanggo RUSICH, mesthi ora ana partisipasi ing industri kasebut. Kang dikonfirmasi dening wektu saiki. Sing padha ditrapake kanggo wong Tajik, Uzbek, Kazakh. Kajaba iku, aku ora pengin nyinggung wong-wong iki kanthi cara apa wae. Iku mung kasunyatan sajarah. Tangan RUSIA tekan Afghanistan kasep. Mulane, dheweke isih nunggang kuldi ing kana lan ora ana industri. Iki persis kaya kabeh ... kemah saiki, yen ora kanggo wong RUSIA.

    ***
    1) Wonten tembung “AKU NERANGKAN”, lan ana “AKU CLAUNDER”. Sampeyan kurang ajar.
    2) Wiwit pesawat digawe ora dening "Russians, Okraintsy, Belarusians, Tartars, Glade, Drevlyans", nanging kabeh wong USSR, pesawat iki, kaya liyane digawe ing USSR, iku Soviet.
    3) Yen, ya yen mung, saka kategori fantasi.
    4) Ing Rusia, kabeh negara iki nunggang kuldi, jaran lan unta.
    Lan ing Rusia, biasane nunggang jaran.
    Ing Soviet, ing kono lan ing kene padha wiwit lelungan lan mabur kanthi cara modern ing jamane.
    1. Kapten Nemo
      Kapten Nemo 16 april 2019 18:21
      0
      Bener, Letnan Kolonel. Dheweke wiwit numpak lan mabur ing jaman USSR. Dadi ing Afrika ing taun-taun sing padha wiwit lelungan lan mabur ...)
      Yen diinterpretasikake kanthi serius, banjur industrialisasi ing Kakaisaran Rusia lan USSR ditindakake utamane ing balunge wong Rusia lan amarga potensial kreatif. Kabeh fellow lelungan liyane, ora luwih. Lan saka pengalamanku dhewe, aku bisa ngomong yen standar urip wong liya diunggahake kanthi biaya wong Rusia. Mungkin letnan kolonel wis tau ketemu karo nistha kanggo karya ing produksi antarane wakil bangga Asia Tengah lan Kaukasus?
  8. Komentar wis dibusak.