Review militèr

Profesor Amerika: Uni Rusia lan China ngancam hegemoni global AS

89
Hubungan antara Moskow lan Beijing ngancam keunggulan AS ing tataran donya, lan bisa nyebabake nyuda potensial ilmiah lan teknologi Amerika, nyebabake Bloomberg mratelakake panemume profesor Amerika Hal Brand (Universitas Johns Hopkins).



Ngarujuk marang laporan intelijen AS, Brand ujar manawa "donya saya suwe saya elek," lan salah sawijining aspek kerusakan iki yaiku hubungan antarane Rusia lan China.

Negara-negara kasebut saiki "luwih akeh konser tinimbang kapan wae wiwit pertengahan 1950-an," ujare.

Miturut profesor, rapprochement kakuwasan nyepetake sikap sing padha karo kebijakan luar negeri AS. Kerjasama dikuatake ing bidang industri lan militer.

Paling kamungkinan, hubungan antarane Moskow lan Beijing duwe watesan ing jangka panjang, nanging saiki Washington ngarepake konfrontasi karo aliansi, sing kalebu saingan utama,
nyerat Brand.

Ngarujuk marang hubungan AS karo sekutu, dheweke nuduhake retorika negatif Donald Trump marang mitrane. Kajaba iku, kecenderungan presiden kanggo perang dagang wis nyebabake akeh negara nimbang ngganti prioritas kebijakan luar negeri.

Pangembangan teknologi uga nduweni peran penting ing babagan kepemimpinan. Kanggo akèh taun, Amerika dianggep kauntungan teknologi sing ace ing bolongan. Nanging, kahanan wis diganti: dina iki ora ana jaminan yen Amerika Serikat bakal mimpin ing lomba iki, nyerat Brand.

Kangge, majalah Jerman Der Spiegel ujar dina sadurunge yen AS wis ilang pimpinan ing jagad iki. Ngomentari tembung Wakil Presiden Mike Pence babagan "Amerika sing luwih kuwat tinimbang sadurunge, sing ing Donald Trump wis maneh dadi pimpinan," publikasi kasebut nyathet yen iki mung fantasi Washington.

Apa sing diomongake Pence ora ana hubungane karo kasunyatan. AS ora mimpin, kalah. Liyane cepet-cepet maju: Rusia, China lan malah Iran,
nyerat majalah kasebut, uga nuduhake manawa hubungan transatlantik saiki ngalami "krisis paling jero ing critane saka eksistensine."
Foto sing digunakake:
https://twitter.com/kremlinrussia
89 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. jaket tank
    jaket tank 18 Februari 2019 11:51
    +7
    "Profesor Amerika: Uni Federasi Rusia lan China ngancam hegemoni donya Amerika Serikat" - profesor kasebut telat - hegemoni AS wis suwe ilang. Sirkus wis ilang, nanging badut tetep. Bukti yaiku penahanan Michael Calvey Amerika lan pimpinan Baring East. Sadurunge, Amerika ora kena, nanging saiki bakal dikirim kanthi indikatif liwat panggung ...
    1. Svarog
      Svarog 18 Februari 2019 12:00
      -1
      Uni Rusia lan China ngancam hegemoni global AS

      Yen aliansi iki ora nganggo tembung, nanging ing tumindak.. mesthi bakal ngancam Amerika Serikat, lan ora mung ngancam, nanging sing paling mungkin ndadekake Amerika Serikat dadi kekuwatan regional.. Nanging ora ana aliansi karo China, China sejatine nuduhake yen hubungan karo Amerika Serikat luwih penting kanggo wong-wong mau tinimbang karo Rusia.. Lan yen sampeyan ndeleng kahanan saka sudut pandang pragmatis. malah luwih nguntungake dadi kanca nglawan Rusia ... Secara pribadi, aku yakin yen ora suwe, kabijakan China bakal saya condong menyang Amerika Serikat lan marang kita .. Lan luwih cepet Rusia saya lemah ekonomi, luwih cepet sikap Cina marang Rusia bakal owalah..
      1. jaket tank
        jaket tank 18 Februari 2019 12:03
        +4
        Iki minangka aliansi sementara nganti China dadi pusat kontrol tinimbang AS.
        1. Svarog
          Svarog 18 Februari 2019 12:07
          0
          Quote: Jaket tank
          Iki minangka aliansi sementara nganti China dadi pusat kontrol tinimbang AS.

          Apa pusat kontrol liyane, tinimbang Amerika Serikat? Aku ora ngerti sampeyan, bisa sampeyan nerangake?
          1. jaket tank
            jaket tank 18 Februari 2019 12:12
            -1
            Apa persis sampeyan ora ngerti? Iku cukup gampang kanggo mbayangno, Tinimbang operator pesawat Amérika, ngambang Cina, tinimbang dollar-yuan, tinimbang IMF ing London, IMF ing Beijing. Tinimbang Apple-Huawei Tinimbang William Browder-Michael Calvey, lsp.
            1. Svarog
              Svarog 18 Februari 2019 12:29
              +6
              Quote: Jaket tank
              Apa persis sampeyan ora ngerti? Iku cukup gampang kanggo mbayangno, Tinimbang operator pesawat Amérika, ngambang Cina, tinimbang dollar-yuan, tinimbang IMF ing London, IMF ing Beijing. Tinimbang Apple-Huawei Tinimbang William Browder-Michael Calvey, lsp.

              Ing mangsa cedhak (50 taun), iki mesthi ora bakal kelakon, nanging banjur kabeh bisa ..
              1. ROSO 42
                ROSO 42 18 Februari 2019 13:08
                +1
                Kutipan saka Svarog
                Ing mangsa cedhak (50 taun), iki mesthi ora bakal kelakon, nanging banjur kabeh bisa ..

                Sayange, kita ora bisa verifikasi asil ramalan sampeyan. Aku setuju - yen serikat China lan Rusia padha karo persatuan macan lan bruwang: padha ora arep perang, nanging padha mburu ing negara dhewe.
                Minangka kanggo AS lan China, anggere AS mbutuhake barang-barang Cina lan dollar mili feed ekonomi Cina, sesambetan bakal terus. Ing weakening saka Amerika Serikat, Kurangé populasi tajem ing dikarepake - nyuda ing bathi kanggo ekonomi Cina, bakal meksa negara iki kanggo nguripake mata marang tetanggan. Apa sing bakal disenengi: daya beli India lan EU utawa bahan mentah murah lan tanah Federasi Rusia, wektu bakal ngomong ...
          2. dorz
            dorz 18 Februari 2019 12:56
            +2
            Kutipan saka Svarog
            Apa pusat kontrol liyane, tinimbang Amerika Serikat? Aku ora ngerti sampeyan, bisa sampeyan nerangake?

            Ing ramalan Kulon, ekonomi China ing taun 2035. bakal Occupy 37% saka GDP donya (wutah saka 6 - 7% saben taun), ekonomi AS bakal ing Panggonan liya lan 22%, mungguh.
      2. YarSer88
        YarSer88 18 Februari 2019 12:26
        +4
        Aku setuju yen China wis njupuk sikap ngenteni lan ndeleng. Dheweke ora melu konfrontasi, ora ndhukung sapa wae, ngenteni Rusia ambruk ing tekanan, utawa Amerika Serikat kanggo overstrain, lan mbantu ngrampungake kesandhung. Iki minangka strategi sing wis pirang-pirang abad ing ajang internasional - kanggo nyoba nyingkiri lan ngrampungake sing tiba.
        1. Fox21
          Fox21 18 Februari 2019 13:00
          +2
          Kutipan saka YarSer88
          China wis njupuk sikap ngenteni lan ndeleng.

          Nyatane, negara apa wae ing donya sing mbela kepentingane rakyate luwih sethithik tinimbang kerangka kerja Washington sing diidinake resmi kanthi otomatis dadi mungsuh Amerika Serikat. Ing kasus iki, China kanthi tegas mbela kepentingane sanajan ana pratelan kasar saka samodra. Kanthi pendekatan pragmatis kaya ngono, China lan Rusia atusan kaping luwih kasengsem ing integrasi ekonomi lan militer tinimbang kabeh negara CSTO digabungake. Yaiku sing pancene kudu nyawiji lan nggawe negara kesatuan nganggo rong basa negara. Banjur kabeh raja liyane ing Asia Tengah lan Kaukasus, sing nampa tahta amarga ambruk USSR, bakal cepet nyadari carane salah padha nindakake pembantaian lan ngusir populasi Rusia-speaking.
          1. YarSer88
            YarSer88 18 Februari 2019 13:51
            +1
            Ayo padha nelpon spade spade, kerjasama karo China iku ono gunane kanggo Rusia, nalika China bisa kerjo bareng karo Amerika Serikat lan Rusia, lan karo kang luwih duwe bathi kanggo iku pitakonan mbukak. Sampeyan bisa, mesthi, mbayar manungsa waé kanggo meksa saka Amerika Serikat ing China, nanging, ing mratelakake panemume, iki roughness saka kawicaksanan manca, ora liyane. Kanggo China, Rusia mung rod kilat, kang tansah njupuk hit ing dhewe (yen kita njelasno paling saka konflik donya), saka kang, kang cilik, sampeyan bisa cokotan saka wilayah lor (kanggo China).
            1. Fox21
              Fox21 18 Februari 2019 14:20
              +2
              Kutipan saka YarSer88
              Kanggo China, Rusia mung minangka penangkal kilat

              Ngukur pinunjul saka sawijining perkara, ing prinsip, ora syukur. Prospek kudu ditaksir saka sudut pandang jangkah pembangunan ekonomi, kemungkinan integrasi lan kesamaan standar moral lan etika ing kabijakan manca lan domestik.
        2. Mich 1974
          Mich 1974 18 Februari 2019 13:06
          +1
          Kabeh bakal nggoleki (kanggo China), mung Amerika wis mangertos sing mungsuh utama lan wis diwiwiti (uga, utawa padha nyoba kanggo) zakantropupit China lan iku ing Ekonomi. Mila Tiongkok botên sagêd linggih, sanadyan para Merika botên sagêd wêruh, sampun sami sumêrêp bilih botên sagêd numpes rusia, dene dedagangan dalêm kula botên sagêd rêmên, têgêsipun pêrlu ngêjahi Tiongkok. Kajaba iku, China karo wong-wong mau sing duwe turnover atusan milyar.
          1. YarSer88
            YarSer88 18 Februari 2019 13:18
            +1
            Saka sudut pandang pragmatisme, Amerika Serikat ora duwe akal kanggo ngremuk China. Kaping pisanan, TNC sing berbasis ing AS duwe aset ing China, mula yen ora stabil, ekonomi AS (mesthi, saliyane China) sing bakal nandhang sangsara luwih dhisik. Kapindho, China angel banget dadi saingan, ekonomi sing stabil, wates keamanan sing gedhe banget, larang banget kanggo perang, luwih gampang mateni sekutu siji-siji supaya bisa nyuda maksimal. Ing babagan iki, Rusia minangka mungsuh sing luwih trep. Kajaba iku, musim gugur Rusia migunani kanggo loro, mung kanthi cara sing beda. China entuk manfaat saka ambruk Rusia miturut skenario USSR, kanthi kemampuan kanggo ngilangi Siberia kanthi licik, Amerika Serikat luwih nguntungake tinimbang negara kita ing taun 90-an, nalika kita menehi kabeh sing kita bisa menyang Kulon, nanging ngladèni awaké dhéwé lan dianggep negara sing berdaulat (ing kertas). Ing wektu sing padha, China mesthi ora bakal aktif melu konfrontasi karo Rusia - bakal mbukak mburi kanggo serangan AS. Iku taktik nunggu. Amerika Serikat, ing sisih liya, bisa menehi tekanan marang kita kanthi tangan EU lan mantan CIS, nalika ora kena pengaruh.
            1. AS Ivanov.
              AS Ivanov. 18 Februari 2019 14:29
              0
              Amerika ora bakal ngidini munggah China. Kanggo wong-wong mau, ilang dominasi donya kaya pati. Lan China karo Siberia kita bakal dadi ora bisa dikalahake. Dadi, ing kasus iki, aliansi antarane Amerika Serikat lan Rusia luwih kamungkinan, supaya China ora dadi hegemon donya.
              1. YarSer88
                YarSer88 18 Februari 2019 15:11
                +1
                Mulane, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, Amerika Serikat kasengsem ing Rusia tetep ing watese, nanging ing kontrol, China ing cara ngelawan - kanggo Rusia ambruk, China nampa wilayah kapentingan kanggo iku, lan supaya pecahan. manggon kaya sing dikarepake, saenipun, dheweke bakal dadi sekutu lan mitra dagang China. Menapa malih, yen usaha Amerika Serikat ana ing lambe saben wong, mula upaya China - sewa tanah kita, pemukiman sing sepi ing wilayah wétan kita, kita ora ngrembug babagan iki, lan iki ora mbebayani.
                1. Mich 1974
                  Mich 1974 18 Februari 2019 21:38
                  0
                  Kepiye sampeyan mutusake manawa sampeyan ngerti CARA mikir wong Tionghoa? Ora, aku serius, kabeh wong sing ngomong babagan topik iki lan sing kudu dipercaya kanthi bulat ujar manawa wong Tionghoa beda banget karo wong Eropa, Amerika lan uga kita.
                  Aku bakal "ngolok-olok sampeyan," nanging wong Tionghoa ora butuh Sumber Daya kaya Pasar !! Tegese, kanggo kabeh logika sampeyan, "China entuk manfaat saka ambruk Rusia lan penolakan Siberia sing disenengi," dheweke luwih seneng ora ngrusak Rusia. Kajaba iku, aku ora yakin manawa dheweke ngerti kekuwatane kanthi bener, aku rumangsa bener yen tuku apa sing dibutuhake amarga barang-barang kasebut padha karo dheweke !!
                  Menapa malih, China punika ing munggah, karo kabeh "slowdown wutah" lan paling saka negara ing Donya sing "siap kanggo menehi tangan tengen" kanggo kuwi "slowdown. Maneh - kanggo wong Tionghoa "ngrampog Siberia" yen kita awake dhewe "ngrampog" sampurna kanggo sumber daya China lan ngganti menyang "celana"?
                  1. YarSer88
                    YarSer88 19 Februari 2019 09:43
                    -1
                    China duwe masalah karo wilayah, nalika Siberia prakteke undeveloped ing negara kita, wilayah ageng kanggo pembangunan ekstensif. Kajaba iku, kita duwe perselisihan sing dawa babagan wilayah Primorye, dheweke pindhah menyang kita nalika jaman Kakaisaran Rusia, kaya Crimea kanggo kita. Dadi, ana motivasi kanggo njupuk maneh Siberia. Iku luwih trep kanggo perdagangan karo negara cilik lan pecahan saka siji gedhe, amarga iku luwih gampang kanggo wong-wong mau kanggo ndhikte syarat sing, padha ora duwe akeh kesempatan kanggo diversifikasi, supaya ambruk saka Eropah bagéan saka Rusia menyang negara kapisah. uga migunani kanggo China.
                    1. Konsultan
                      Konsultan 19 Februari 2019 09:50
                      +1
                      Kutipan saka YarSer88
                      China duwe masalah spasi

                      Yah?

                      Kutipan saka YarSer88
                      motivasi kanggo njupuk bali Siberia

                      Ing sisih kidul ana akeh panganan sing enak, sing panas lan akeh kethek liar. Apa sampeyan yakin yen dheweke bakal munggah menyang Siberia? Tinimbang?

                      Kutipan saka YarSer88
                      Luwih trep kanggo perdagangan karo negara cilik lan pecahan tinimbang karo siji gedhe, amarga ...

                      Apa profil sampeyan dibukak? Sampeyan koyone nulis perkara sing cukup dingerteni biasane ...
                      1. YarSer88
                        YarSer88 19 Februari 2019 11:08
                        -1
                        Quote: Konsultan
                        Ing sisih kidul ana akeh panganan sing enak, sing panas lan akeh kethek liar. Apa sampeyan yakin yen dheweke bakal munggah menyang Siberia? Tinimbang?

                        Apa sampeyan ngomong babagan Vietnam? Inggih, ing 79 padha nyoba, piye wae ora bisa, saiki Vietnam pro-Amerika, sampeyan ora bisa njupuk tanpa konflik bersenjata langsung. Plus Siberia ora tinimbang, nanging saliyane.
        3. sniperino
          sniperino 18 Februari 2019 14:28
          +5
          Kutipan saka YarSer88
          Iki minangka strategi sing wis pirang-pirang abad ing ajang internasional - coba nyingkiri lan ngrampungake sing tiba
          Apa sampeyan bisa menehi paling ora siji conto sing wong Tionghoa rampung? Banjur aku elinga bantuan kanggo Vietnam, Korea, nanging misale jek ora strategi tengen ing kabeh. Mung conto nyata saka sejarah, dudu crita lungguh ing pinggir kali ngenteni mayit mungsuh
          1. YarSer88
            YarSer88 18 Februari 2019 15:22
            -1
            Mung perang antarane China lan Vietnam minangka conto sing apik. Enteni nganti Amerika Serikat lan USSR ngukur kekuwatane ing Vietnam, lan sajrone sawetara taun nyoba nyekel negara sing rusak.
            1. sniperino
              sniperino 18 Februari 2019 15:51
              +5
              Kutipan saka YarSer88
              Mung perang antarane China lan Vietnam minangka conto sing apik.
              Conto kasunyatan manawa RRC ora nyoba nyingkir, nanging mbantu Vietnam. Konflik karo Khrushchev ora metu saka ngendi wae: Mao percaya yen Khrushchev ora bisa dadi pimpinan proletariat donya. Banjur dheweke mbela makhluke ing Kamboja saka Vietnam pro-Khrushchev. Ing kasus apa wae, iki adoh saka strategi sing diterangake.
              1. YarSer88
                YarSer88 18 Februari 2019 16:25
                -1
                China ndhukung Vietnam ing perang karo Amerika Serikat lan sawetara taun mengko nyoba kanggo ngrebut dhewe, wis nyoba untu karo tangan Kamboja. Apa iki yen dudu taktik nunggu? Saiki dheweke uga mbantu kita nolak tekanan AS, nanging ujar manawa dheweke melu perang ekonomi? Miturut cara, wilayah Vietnam bakal banget migunani kanggo China, iku bagean pinunjul saka pesisir Segara China Kidul. Dadi, logis kanggo nganggep yen China duwe tujuan kanggo ngrebut Vietnam ing jaman konfrontasi karo Amerika Serikat, nanging tanpa bantuan pasukan sing nentang Amerika Serikat, Vietnam bakal lelayaran menyang negara kasebut lan ora bisa diakses. China, mula dheweke kudu nulungi.
                1. sniperino
                  sniperino 18 Februari 2019 16:52
                  +5
                  Kutipan saka YarSer88
                  Saiki dheweke uga nulungi kita nolak tekanan AS.
                  partner ekonomi utama, Aku nambah. Stabilitas ekonomi lan kesempatan substitusi impor sebagian gumantung karo perjanjian karo China. Dheweke nampa agenda kita ing Dewan Keamanan. Yen China ngetutake prinsip nunggu, mesthine ora bakal njupuk Panggonan pisanan ing dhaptar mungsuh AS, lan momok saka aliansi Rusia-Cina ora bakal wedi partner Western kita ing wayah wengi.
                  1. YarSer88
                    YarSer88 18 Februari 2019 17:03
                    -1
                    Kutipan saka sniperino
                    partner ekonomi utama, Aku nambah.

                    Kutipan saka sniperino
                    iku ora bakal njupuk Panggonan 1 ing dhaftar mungsuh saka Amerika Serikat

                    Aneh, ta? Ora kabeh lancar karo Amerika Serikat, nanging konfrontasi langsung ora ana gunane kanggo loro. Miturut cara, China, minangka aturan, abstain ing PBB, lan ora njupuk sisih kita. Ora 100%, nanging aku 60-70% abstain manawa. Nanging umume - ya, China saiki ndhukung kita, nanging terus dadi mitra Amerika Serikat, kita lan sampeyan, nganti ana sing nyerah.
                    1. sniperino
                      sniperino 18 Februari 2019 17:10
                      +4
                      Kutipan saka YarSer88
                      nanging uga terus dadi mitra Amerika Serikat, kanggo kita lan sampeyan
                      Dadi Amerika Serikat minangka mitra kita ing sawetara panggonan: kita dagang, kita njupuk astronot menyang stasiun ... Apa sing dibutuhake China kanggo ngilangi hubungan diplomatik karo mitra kita?
                      1. YarSer88
                        YarSer88 18 Februari 2019 17:33
                        -1
                        Sing persis apa sing kita "dagang ing panggonan" karo Amerika Serikat, lan karo China, Amerika Serikat minangka mitra dagang utama. Kasunyatan manawa Amerika Serikat nyoba kanthi sepihak menehi tekanan marang China mung minangka telpon kanggo njupuk posisi tartamtu. Iku aneh kanggo njaluk soko saka China, pitakonan apa kita bisa kurban kanggo kemitraan. Nanging, nganti saiki hubungan kita luwih kaya kanca-kanca sing seneng lelungan - ora ana sing ngganggu saben liyane, kita padha tulung-tinulung ing bab cilik, nanging ora luwih. Ora ana integrasi bebarengan kaya EU karo AS.
                      2. sniperino
                        sniperino 18 Februari 2019 18:08
                        +4
                        Kutipan saka YarSer88
                        Semono uga kita "papan dagang" karo Amerika Serikat, lan China duwe Amerika Serikat minangka mitra dagang utama.
                        Profit tansah dadi pisanan ing dagang
                        Kutipan saka YarSer88
                        sesambetan kita luwih kaya sing acak fellow lelungan
                        Kulon biasane nglawan kita lan China, sanajan kita ora ana maneh ing dalan menyang komunisme, lan wong Tionghoa wis mutusake yen NEP serius lan suwe.
                      3. sniperino
                        sniperino 19 Februari 2019 11:36
                        +5
                        Kutipan saka YarSer88
                        Nanging, nganti saiki hubungan kita luwih kaya kanca-kanca sing seneng lelungan - ora ana sing ngganggu saben liyane, kita padha tulung-tinulung ing bab cilik, nanging ora luwih.
                        Nemokake rumus Cina ing Stratagems: #9 -
                        Lungguh ing gunung, nonton macan gelut. Ora tumindak: ora ana pitulung, ora ana campur tangan sing cepet-cepet utawa tumindak sing durung wayahe nganti tren kasebut cocog karo sampeyan, banjur sampeyan bisa tumindak lan entuk ganjaran.
                        taktik apik. Lan masyarakat sing seneng lan ora seneng karo pimpinan politik nuduhake sisih sing pimpinan ndeleng keuntungan, nmv.
      3. Mich 1974
        Mich 1974 18 Februari 2019 12:58
        +3
        Siji subtlety cilik - Amerika ora pengin kekancan karo China, luwih-luwih China sing wis umum lan ing dokumen sing diarani "mungsuh No. 1". basa
        1. ROSO 42
          ROSO 42 18 Februari 2019 13:15
          0
          Kutipan: Mich 1974
          China wis umum lan ing dokumen sing diarani "mungsuh nomer 1"

          Lan Amerika Serikat ora seneng karo kabijakan EU, sing ora ngalangi dheweke nyebarake sistem pertahanan rudal ing kana ... belay Amerika Serikat ora preduli babar pisan babagan panemune jagad babagan kabijakan luar negeri. Sheriff ora peduli ...
          Donya (ora mung China) ngenteni ing ngendi lan kapan tumindak oposisi sing angel marang jagad unipolar, tumindak oposisi kanggo hegemoni AS, bakal ditindakake. TAPI!!! Kekirangan Washington kanggo nolak kabeh wong langsung dirasakake dening kabeh wong. Ora ana maneh sing gagah lan ceria, amarga sampeyan ora bisa nglawan kabeh urip lan ora bakal diantemi ...
      4. Altona
        Altona 18 Februari 2019 13:32
        -1
        Kutipan saka Svarog
        Lan yen ndeleng kahanan saka sudut pandang pragmatis.. pancen luwih bathi yen China dadi "kanca" karo Amerika Serikat, luwih-luwih luwih bathi dadi kanca nglawan Rusia ... Secara pribadi, aku yakin. yen ing mangsa ngarep, kabijakan China bakal luwih condong menyang Amerika Serikat lan marang kita.

        --------------------
        Profesor mung mutusake kanggo nulis artikel babagan topik phantom babagan carane loro pahlawan super, China lan Rusia, bakal nyerang Amerika Serikat. Nyatane, urip luwih rumit tinimbang komik lan ora pati jelas lan primitif.
  2. solzh
    solzh 18 Februari 2019 11:51
    +1
    Kanthi kabijakan luar negeri sing terus ditindakake, Amerika Serikat nyingkirake awake dhewe saka posisi hegemon donya. Rusia tansah dadi daya gedhe, lan saiki kita mung, sawise taun 90-an, bali menyang panggonan kita, panggonan negara gedhe. Bener, kanthi kesulitan lan kesalahan, nanging isih bali. Mergo iki...
    1. Svarog
      Svarog 18 Februari 2019 12:05
      +2
      Kutipan saka solzh
      Rusia tansah dadi daya gedhe, lan saiki kita mung, sawise taun 90-an, bali menyang panggonan kita, panggonan negara gedhe.

      Aku pengin dadi kaya ngono.. nanging apa sing bisa kita ucapake nalika "elit" Rusia kabeh ana ing sisih kulon? Nalika kita dadi salah sawijining negara paling mlarat ing babagan pendapatan per kapita? Nalika populasi kita mudhun? Nalika kita lungguh lan nulis ing gadget sing ora kita produksi lan piranti lunak dudu duweke kita.. Kita adoh banget saka keagungan sejati..
      1. kakang abu-abu
        kakang abu-abu 18 Februari 2019 12:21
        -1
        Kutipan saka Svarog
        Nalika kita njagong lan nulis ing gadget sing ora kita produksi lan piranti lunak dudu duweke ..

        Tank vs iPhone? Oh nggih.
        1. Svarog
          Svarog 18 Februari 2019 12:27
          +3
          Quote: Kakang abu-abu
          Kutipan saka Svarog
          Nalika kita njagong lan nulis ing gadget sing ora kita produksi lan piranti lunak dudu duweke ..

          Tank vs iPhone? Oh nggih.

          Yen sampeyan ngomong babagan senjata, mula saiki kita relatif apik karo iki .. maneh, yen sampeyan percaya media kita .. Nanging sampeyan ora bakal adoh karo senjata piyambak, lan conto iki yaiku taun 90-an, nalika industri kita isih kuwat lan ngasilake peralatan sing kompetitif.. nanging wong-wong dipecat sacara masal lan ora mbayar gaji. kita kudu ngembangake industri lan adol barang teknologi kanthi nilai tambah sing dhuwur, mung lan ora ana cara liya.
          1. kakang abu-abu
            kakang abu-abu 18 Februari 2019 12:48
            +2
            Kutipan saka Svarog
            Ing tembung liyane, perlu kanggo ngembangake industri lan adol barang teknologi kanthi nilai tambah sing dhuwur, mung kanthi cara iki lan ora ana cara liya ..

            Sampeyan kaya Medvedev lurus.
            Nilai tambah dhuwur kasebut asale saka biaya tenaga kerja sing murah, "gadget" sing padha diprodhuksi ing Asia amarga jam kerja murah ing kana.
            Kanggo entuk iki, sampeyan kudu lali babagan Kode Buruh kanthi dina kerja 8 jam, utawa nambah tingkat otomatisasi produksi supaya bisa nyuda jumlah buruh sing kudu mbayar upah.
            Kaloro pilihan iku ala kanggo wong lan ora bakal mbantu ningkatake standar urip kanthi cara apa wae, sampeyan nyambungake perkara kasebut kanthi cara iki - apa aku ngerti kanthi bener?
            Ing kasus sing sepisanan, wong bakal kerja kanggo nyandhang lan luh nanging kanthi gaji sing apik amarga dina kerja sing tambah, banjur bakal mbuwang kesehatan lan kerja obat-obatan, lan ana wong sing ora bisa kerja ing mode iki lan bakal nyeret orane sengsara.
            Lan ing kasus sing kapindho, proses produksi umume ora ana hubungane karo wong lan uripe ora bakal owah kanthi cara apa wae.
            Mung kapitalis sing bakal apik ing kasus kasebut - penghasilan bakal tuwuh.

            Ing 90s padha diprodhuksi peralatan competitive? Lan iki karo rentengan teknologi numpes? Aku ora ngelingi iki, ing saben dinten gesang, umpamane, mung perusahaan-perusahaan sing isih urip sing ngalih saka produksi menyang perakitan saka komponen sing diimpor.
            1. Svarog
              Svarog 18 Februari 2019 13:09
              +2
              Quote: Kakang abu-abu
              Sampeyan kaya Medvedev lurus.

              Apa sampeyan kaya Putin? wassat ?

              Quote: Kakang abu-abu
              Nilai tambah dhuwur kasebut asale saka biaya tenaga kerja sing murah, "gadget" sing padha diprodhuksi ing Asia amarga jam kerja murah ing kana.

              Sampeyan kudu ngganti buku teks.. Ing Rusia, miturut gaji rata-rata, tenaga kerja luwih murah wiwit taun 2014.
              Quote: Kakang abu-abu
              Kanggo entuk iki, sampeyan kudu lali babagan Kode Buruh kanthi dina kerja 8 jam, utawa nambah tingkat otomatisasi produksi supaya bisa nyuda jumlah buruh sing kudu mbayar upah.

              Kabeh wong lali babagan mall.
              Aku ora mung ngomong babagan "gadget", aku ngomong babagan kudu nggawe produk sing kompetitif kanthi nilai tambah sing dhuwur.. Lan 5 taun saiki kita duwe kabeh kahanan lan kesempatan kanggo iki. uga ing Buruh wirausaha kita glethakaken mudhun kode dangu ago, etc. Apa maneh kurang? Masalahe yaiku pasar ora ngatur dhewe lan gagasan liberal sampeyan ora bisa ditindakake. Kita butuh ekonomi sing terencana.. Negara kudu duwe rencana pembangunan sing jelas. Mesthi ing wektu lan tanggung jawab ing saben tahap..
              Umume, akeh sing dibutuhake, nanging sing dadi pimpinan ora bisa, 20 taun dudu wektu sing cendhak.. ing wektu iki bisa nuduhake awake dhewe, luwih-luwih wong sing padha. .. lan kita padha kaya lungguh ing jarum lenga supaya kita njagong.
              1. kakang abu-abu
                kakang abu-abu 18 Februari 2019 13:24
                +1
                Kutipan saka Svarog
                , dideleng saka gaji rata-rata,

                Statistik iki sampah lengkap. Sampeyan kudu ngadili kanthi gaji GRAY, lan ora kanthi rata-rata resmi, lan negara ora bisa operate karo data kasebut amarga ora bisa njupuk dhuwit sing liwat sampeyan.
                Kanggo miwiti, iku ora babras kanggo ngumpulake pajak biasane, kang padha tau tenan nyoba kanggo nindakake. Kajaba iku, saka individu banget - Dana Pensiun dibentuk saka dhuwit iki lan dana asuransi kesehatan.
                Kutipan saka Svarog
                Aku ora mung ngomong babagan "gadget", aku ngomong babagan kudu nggawe produk sing kompetitif kanthi nilai tambah sing dhuwur..

                Aku mung menehi conto, nyatane, iki ditrapake kanggo produk apa wae.
                Kutipan saka Svarog
                We kudu ekonomi ngrancang.

                Ya, iku perlu. Lan perlu kanggo mencet mudhun ing bisnis overgrown sing "ora bisa ngipi elek", ing syarat-syarat "gaji abu-abu" - mesthi.
                Mung penindasan sing bakal nylametake negara iki.
                1. Svarog
                  Svarog 18 Februari 2019 13:37
                  +1
                  Quote: Kakang abu-abu
                  Statistik iki sampah lengkap. Sampeyan kudu ngadili kanthi gaji GRAY, lan ora kanthi rata-rata resmi, lan negara ora bisa operate karo data kasebut amarga ora bisa njupuk dhuwit sing liwat sampeyan.

                  Ya, kepiye kurs dolar ambruk ing kene, sanajan kanthi gaji abu-abu, sanajan ora ana, lan gaji rata-rata lan, minangka asil, daya beli wis mudhun banget ..
                  Quote: Kakang abu-abu
                  Kanggo miwiti, iku ora babras kanggo ngumpulake pajak biasane, kang padha tau tenan nyoba kanggo nindakake. Kajaba iku, saka individu banget - Dana Pensiun dibentuk saka dhuwit iki lan dana asuransi kesehatan.

                  Pajak saka individu wis dikumpulake kanthi lengkap.. Iki pitakonan karo perusahaan sing mbayar gaji abu-abu. Saiki bisnis cilik lan menengah meh ora ambegan. Aku duwe akeh conto ... Lan yen dheweke resmi mbayar gaji, mula bisa mbengkongake ..
                  Quote: Kakang abu-abu
                  Ya, iku perlu. Lan perlu kanggo mencet mudhun ing bisnis overgrown sing "ora bisa ngipi elek", ing syarat-syarat "gaji abu-abu" - mesthi.
                  Mung penindasan sing bakal nylametake negara iki.

                  Lan maneh, aku ora setuju karo sampeyan.. oligarki sing wis dadi nesu.. sing cilik-cilik ora nesu, nanging nandhang sangsara ... Dheweke butuh bantuan..
                  Lan kita butuh sawetara langkah ing kene, sing pancen gedhe banget supaya kabeh ora cocog ing kene ..
                  Sampeyan kudu ngrampungake model ekonomi .. Ngenalake pajak progresif, ngontrol negara, perusahaan paling gedhe (Gazprom, Rosneft, lsp.)
                  Negara kudu ngontrol kabeh bisnis sing ana hubungane karo sumber daya alam, turnover alkohol kudu bali menyang negara .. Railways Rusia, Power Grids, etc., etc.
                  Umumé, Grudinin duwe program sing apik, Platoshkin uga mbantah kanthi cara sing padha. Deleng, ide sing apik.
                  Lha opo sing di lakoni saiki yo bertentangan karo akal sehat.. Lan tumindak kuwi bakal njalari ambruk..
                  1. kakang abu-abu
                    kakang abu-abu 18 Februari 2019 13:45
                    +2
                    Kutipan saka Svarog
                    Ya, kepiye dolar ambruk ing kene, sanajan nganggo RFP abu-abu,

                    Aku bakal nganggep yen sampeyan ora menyang toko nganggo dolar, rega impor mundhak, lan rega wis diunggahake dening para kapitalis kita sing ngitung bathi ing dolar.
                    Kutipan saka Svarog
                    Umume, Grudinin duwe program sing apik,

                    Aja nggawe aku ngguyu karo chatting pra-Pemilu, kang urip kanggo nggawe dhuwit, kaya kapitalis sembarang, lan ora kanggo sampeyan kanggo urip apik.
                    Kutipan saka Svarog
                    Lan tumindak kasebut bakal nyebabake ambruk..

                    Anggere "pitik jago goreng ing ... ora peck" padha bakal twirl karo tangan siro pasar, motivating iki dening kasunyatan sing ana apa-apa kanggo tutul apa bisa tho - Aku ora mangu bab iki. Kita mesthi nggawa kabeh nganti pungkasan lan wiwit tumindak mung nalika pitchfork wis nyedhak.
                    1. Svarog
                      Svarog 18 Februari 2019 14:05
                      +1
                      Quote: Kakang abu-abu
                      Aku bakal nganggep yen sampeyan ora menyang toko nganggo dolar, rega impor mundhak, lan rega wis diunggahake dening para kapitalis kita sing ngitung bathi ing dolar.

                      Aja lali carane obrolan diwiwiti, yaiku kanthi biaya tenaga kerja ing macem-macem negara.. Karya iki isih ditaksir ing dolar saben wong..
                      Quote: Kakang abu-abu
                      Kita mesthi nggawa kabeh nganti pungkasan lan wiwit tumindak mung nalika pitchfork wis nyedhak.

                      Asring nanging ora tansah..
                  2. kakang abu-abu
                    kakang abu-abu 18 Februari 2019 14:07
                    +1
                    Kutipan saka Svarog
                    Pajak saka individu wis dikumpulake kanthi lengkap..

                    Kanthi gaji abu-abu, iki ora mungkin.
                    Mangkene pitakonan karo perusahaan sing mbayar gaji abu-abu.

                    Sampeyan mung kudu nggawe manawa wong dhewe mbayar pajak kasebut saka gaji, mula majikan ora bakal entuk apa-apa saka iki.
                    Kutipan saka Svarog
                    Lan yen, dheweke isih resmi miwiti mbayar RFP, mula umume bisa mbengkongake ..

                    Upah kudu dikurangi, utawa biaya produksi mundhak, utawa kudu moderat napsu ing babagan bathi lan tetep kompetitif.
                    Aku ora ngandika iku bakal gampang.
                    Kutipan saka Svarog
                    usahane sing kebanjiran iku oligarki .. sing cilik-cilik ora pati akeh-akeh, nanging lagi nelangsa...

                    Bisnis cilik ora bisa saingan karo sing gedhe, amarga ora bisa menehi rega sing luwih murah amarga volume kegiatane sing cilik.
                2. Altona
                  Altona 18 Februari 2019 13:40
                  -1
                  Quote: Kakang abu-abu
                  Kanggo miwiti, iku ora babras kanggo ngumpulake pajak biasane, kang padha tau tenan nyoba kanggo nindakake. Kajaba iku, saka individu banget - Dana Pensiun dibentuk saka dhuwit iki lan dana asuransi kesehatan.

                  ----------------------
                  Banjur menehi komentar babagan kahanan yen wong sugih mbayar pajak luwih murah tinimbang wong miskin. Kanthi dividen ing saham, pajak umume simbolis. Lan ana wayahe sing Mints tartamtu, njupuk dhuwit saka dana pensiun pribadi, calmly ndamel mati ing luar negeri lan wis tuku soko ana karo wong-wong mau. Kayane kira-kira 32 milyar rubel. Yen sampeyan lunga ing luar negeri, sampeyan bakal weruh kabeh rubel sampeyan ana ing tapel wates lan utang utang. Banjur dheweke lunga kanthi tenang karo tumpukan adonan lan ora ana apa-apa. Miturut cara, dana minangka struktur sing kudu dibayar kanthi sukarela, lan ora ana ing tekanan. Apa pensiun, apa medis, apa overhaul.
                  1. kakang abu-abu
                    kakang abu-abu 18 Februari 2019 13:50
                    +1
                    Kutipan saka Altona
                    Banjur dheweke lunga kanthi tenang karo tumpukan adonan lan ora ana apa-apa.

                    Aku ora ngerti sapa iku, nanging dheweke ora njupuk dhuwit ing koper, dheweke wis ana ing luar negeri - dana iki isih bisa digunakake, dheweke nandur modal ing ngendi persentase luwih dhuwur, amarga kudu entuk bathi lan mbayar apa-apa. ana mengko.
                    Aku nyadari yen wis kobong lan dibuwang karo adonan.
                    Iki minangka kejahatan, ora ana sing bisa diomentari. Aja ngandelake tabungan sampeyan marang wong liya.
            2. Altona
              Altona 18 Februari 2019 13:35
              0
              Quote: Kakang abu-abu
              Nilai tambah dhuwur kasebut asale saka biaya tenaga kerja sing murah, "gadget" sing padha diprodhuksi ing Asia amarga jam kerja murah ing kana.

              ------------------------
              Ayo mbandhingake rata-rata $300 ing kene lan $1100 ing China. Perangko iki ora bisa digunakake maneh. Kajaba iku, kanthi otomatisasi tenaga kerja sing dhuwur, gaji karyawan ora dadi faktor penentu ing bagean output.
            3. ROSO 42
              ROSO 42 18 Februari 2019 13:37
              +1
              Quote: Kakang abu-abu
              Nilai tambah dhuwur asale saka biaya tenaga kerja sing murah

              Sampeyan ngerti, banyu ngombe botol nduweni nilai tambah sing paling dhuwur.
              Nilai tambah dhuwur ing produksi teknologi dhuwur ing mode ekonomi apa wae digayuh kanthi otomatisasi tingkat dhuwur. Ing wektu sing padha, biaya tenaga kerja bisa sithik, lan stimulasi (pembayaran) bisa dhuwur. Luwih gampang nyewa 1000 wong nganggo shovel tinimbang nglatih sopir excavator, nanging ora mesthi 1000 wong iki bakal nindakake pakaryan siji excavator ing wektu sing padha ...
              Stimulus utama ing karya yaiku kerja miturut pagawean.
              Quote: Kakang abu-abu
              Mung kapitalis sing bakal apik ing kasus kasebut - penghasilan bakal tuwuh.

              Aku ora bakal ngerti apa sing dialami wong nalika dheweke ndeleng manawa para pekerja kurang mbayar, ora nambah kahanan urip lan ora ngawasi perlindungan tenaga kerja lan kesehatan sing nambah kahanan pribadine. Lan pitakonan ora akeh babagan cara entuk nilai tambah sing dhuwur, nanging ukuran bagean sing cocog saka bathi sing ditampa dening wong tartamtu (lan, sing paling penting, kanggo tujuan apa? - kanggo mbangun kastil liyane, yacht. ?)
              1. kakang abu-abu
                kakang abu-abu 18 Februari 2019 13:58
                +2
                Kutipan saka: ROSS 42
                lan, sing paling penting, kanggo tujuan apa? - mbangun dhewe kastil liyane, yacht?)

                Pendapat pribadiku yaiku kapitalisme umume minangka sistem sing ora ana gunane mung kanggo ngowahi sumber daya sing ora bisa dibatalake dadi rampokan.
                Cepet utawa mengko, kabeh sing bisa ditransfer menyang rampokan, lan amarga sampeyan ora bisa duwe dhuwit, sampeyan kudu mangan saben liyane ... ora gratis, mesthi)))
                1. Altona
                  Altona 18 Februari 2019 15:22
                  0
                  Quote: Kakang abu-abu
                  Pendapat pribadiku yaiku kapitalisme umume minangka sistem sing ora ana gunane mung kanggo ngowahi sumber daya sing ora bisa dibatalake dadi rampokan.

                  ------------------------------------
                  Kita bisa setuju karo sampeyan, amarga akeh sumber daya sing diowahi dadi akeh barang sing ora perlu, planet iki mung ora dirancang kanggo overproduksi lan pembuangan super-sampah - padhet, cair, gas. Kajaba iku, panyebaran sumber daya kedadeyan miturut kekarepane wong sing sugih lan tanpa basis ilmiah. Dhuwit kudu dadi sarana, ora dadi pungkasan. Dhuwit minangka ukuran nilai-nilai material, saiki dhuwit mung minangka jimat sosial sing menehi pangarep-arep ilusi kanggo "kebahagiaan" materi. Nanging kanggo kula, contone, mangu-mangu yen duwe "celana kuning" sing akeh banget lan kekuwatan gedhe kanggo wong ndadekake wong seneng.
      2. Invoice
        Invoice 18 Februari 2019 12:56
        +4
        Upvoted replika! Pitakonan serius banget! Aku cenderung percaya yen Rusia minangka Kekuwatan Agung, luwih-luwih, aku yakin babagan iki lan aku menehi bagean saka uripku kanggo nggayuh Keagungan Rusia! Nanging aku uga setuju yen "elit" sing kerja ing wilayah Rusia dudu duweke dhewe! Conto bank-bank karo partisipasi negara, operator seluler... Where padha ing Crimea? Isin dudu tembung sing bener! Endi sikap negara kita marang penghasilan super para elit? Utawa luwih gampang ngrampok pensiunan - kanthi nambah umur pensiun? Sawise kabeh, masalah ing Dana Pensiun ora patut saka pensiunan, nanging cacat langsung utawa angkara negarawan tartamtu utawa Negara! Ing endi, aku pengin ngerti, apa kasus pidana, kesimpulan sing cocog karo jutaan warga Rusia? Kabeh dadi kasunyatan sing ketegangan ing masyarakat kudu nambah! Sapa sing entuk manfaat? Utawa gain short-term diimbangi dening kekacoan long-term ing Rusia? Sawise "kita" paling banjir?
        Pitakonan, pitakonan ... Aku ora nyoba nggawe kesimpulan, amarga aku ora weruh akeh, nanging aku pengin ngerti lan ngerti!
      3. Sacrifus
        Sacrifus 18 Februari 2019 14:01
        0
        Kutipan saka Svarog
        Nalika kita dadi salah sawijining negara paling mlarat ing babagan pendapatan per kapita?

        Inggih peringkat 50 saking 187 negara, apa dianggep minangka salah sawijining negara paling miskin ing donya??? Omong kosong lengkap!
        1. Svarog
          Svarog 18 Februari 2019 14:24
          +1
          Kutipan saka Sacrifus
          Kutipan saka Svarog
          Nalika kita dadi salah sawijining negara paling mlarat ing babagan pendapatan per kapita?

          Inggih peringkat 50 saking 187 negara, apa dianggep minangka salah sawijining negara paling miskin ing donya??? Omong kosong lengkap!

          Ing babagan gaji, kita ana ing peringkat 66. Malah ing Hongaria gaji luwih dhuwur, India wis nyedhaki kita.. Lan ing taun 2014, gaji kita meh kaping pindho tinimbang ing China, lan saiki gaji rata-rata ing China wis $ 888, lan ing Rusia 527 .. Lan iki ing negara paling sugih ing donya .. Dadi iki ora omong kosong .. nanging kasunyatan.
          1. Sacrifus
            Sacrifus 18 Februari 2019 16:40
            0
            Kutipan saka Svarog
            ing China 888 $, lan ing Rusia 527

            Amandemen kanggo Rusia saiki $ 2018 kanggo 637.7, sampeyan wis diremehake kanthi signifikan. Salah sawijining negara paling miskin ing donya, ora cocog karo tembung sampeyan!
            Sudan Kidul, Burundi, Malawi lan Republik Afrika Tengah - iki minangka sawetara negara paling miskin ing donya!
            Sampeyan berlebihan banget)
  3. ula
    ula 18 Februari 2019 11:51
    -2
    Profesor Amerika: Uni Rusia lan China ngancam hegemoni global AS

    Aja wedi, profesor. China mung nggunakake Rusia kanggo keuntungan dhewe. Ora ana persatuan lan ora bakal ana. Mung bakal dirusak dening alas Rusia lan nyogok kanggo maling-pejabat Rusia. Ya, propaganda bakal nyebul menyang kuping, kaya kita duwe kekancan apik tenan karo China.
    1. Azim77
      Azim77 18 Februari 2019 11:58
      +6
      China ora ancaman. Dheweke mung narik maju lan mlaku adoh ing ngarep. Lan ing mangsa cedhak iku ora bakal bisa kanggo nyekel munggah karo wong, kuwi terobosan ana. 10 km dalan anyar dibangun saben taun. Jembatan 50 km, kabeh kutha dibangun sajrone taun.


      Lan iki ora amarga lenga, kaya ing Dubai ..
      1. jaket tank
        jaket tank 18 Februari 2019 12:00
        -3
        Lan dudu China dhewe sing mutusake iki, diidini dening para elit global, dheweke pengin mindhah markas saka Inggris lan Amerika Serikat menyang China. Ora pribadi...
        1. ula
          ula 18 Februari 2019 12:10
          +2
          Quote: jaket tank
          Lan dudu China dhewe sing mutusake iki, diidini dening para elit global, dheweke pengin mindhah markas saka Inggris lan Amerika Serikat menyang China.

          Ojo lali ngabari. Yen ora, saka ngendi sampeyan entuk informasi iki?
          1. jaket tank
            jaket tank 18 Februari 2019 12:15
            -1
            Babagan Michael Calvey lan Baring Vostok?
            1. ula
              ula 18 Februari 2019 12:27
              +1
              Quote: jaket tank
              Babagan Michael Calvey lan Baring Vostok?

              Babagan kasunyatan manawa "elit global pengin mindhah markas saka Inggris lan AS menyang China."
              1. jaket tank
                jaket tank 18 Februari 2019 12:33
                -3
                Elit global wis nulis wishlist ing slates Georgia - nyuda populasi, nyuda konsumsi. Sapa ing planet kita ngonsumsi akeh? Apa globalis mbutuhake beacon konsumsi kasebut? Supaya kabeh wong kepengin urip kaya Amerika lan mangan planet ing 10-50 taun? Mulane, mercusuar konsumsi iki kudu dirusak. Lan sing cocog kanggo peran markas anyar-China. Dheweke wis ngenteni pemukiman elit saka jagad Anglo-Saxon, ana kutha kosong ...
                1. g1 wisuhntwn
                  g1 wisuhntwn 18 Februari 2019 12:55
                  +3
                  Saka kategori teori konspirasi, kutha-kutha kosong iki kudu njupuk populasi yen kewan wulu global teka ing kutha-kutha super. Paling kamungkinan, alesan iku banal - kutha-kutha memedi ngadeg amarga ora ana sing kepengin pindhah meh menyang ara-ara samun, program resettlement ora bisa. Delengen ing peta populasi China, kabeh milyaran ing pesisir wétan padha kumpul kaya tawon ing sarang mangsa.
                2. ula
                  ula 18 Februari 2019 12:57
                  +1
                  Quote: Jaket tank
                  Lan sing cocog kanggo peran markas anyar-China. Dheweke wis ngenteni pemukiman elit saka jagad Anglo-Saxon, ana kutha kosong ...

                  Apa ana kutha kosong ing China? Lan dheweke ngenteni elit ing jagad Anglo-Saxon? Ketoke seri anyar fiksi pasca-apokaliptik Rusia wis metu, nanging aku ora ngerti ...
                  1. jaket tank
                    jaket tank 18 Februari 2019 13:11
                    +1
                    Wektu bakal ngomong ... ngguyu
                  2. kakang abu-abu
                    kakang abu-abu 18 Februari 2019 13:12
                    +1
                    Kutipan saka Serpent
                    Apa ana kutha kosong ing China?

                    Inggih, ing umum, ana bab kuwi, account anyar, bubar dibangun maneh, padha didegaké ing pangarep-arep kanggo wutah luwih saka industri. Kaping pisanan, kutha iki dibangun, banjur perusahaan ing saubengé, ora ing endi wae, kaya sing direncanakake. Ana sing ngomong yen iki minangka cadangan omah yen ana perang, nanging aku ora mikir.
                    1. ula
                      ula 18 Februari 2019 13:47
                      0
                      Quote: Kakang abu-abu
                      Kaping pisanan, kutha iki dibangun, banjur perusahaan ing saubengé, ora ing endi wae, kaya sing direncanakake.

                      Lan ing ngendi malah wong Tionghoa dhewe ora pengin manggon, apa elit Barat bakal manggon? Dheweke ora ngormati awake dhewe. Mungkin elit Anglo-Saxon mung ora duwe papan kanggo manggon? Oligarki lan propagandis "Rusia" tuku meh kabeh real estate ing London, mula elit lokal ora ana sing bisa ndhelikake ...
                      1. kakang abu-abu
                        kakang abu-abu 18 Februari 2019 14:38
                        +1
                        Kutipan saka Serpent
                        Lan ing ngendi malah wong Tionghoa dhewe ora pengin manggon, apa elit Barat bakal manggon?

                        Mesthi ora. Apa sing padha lali ing kono?
                      2. ula
                        ula 18 Februari 2019 22:08
                        0
                        Quote: Kakang abu-abu
                        Mesthi ora. Apa sing padha lali ing kono?

                        Ayo, jaket Tank nulis babagan iki. Beacons pamindahan saka konsumsi, supaya ngomong.
                3. Altona
                  Altona 18 Februari 2019 13:45
                  0
                  Quote: jaket tank
                  Lan sing cocog kanggo peran markas anyar-China. Dheweke wis ngenteni pemukiman elit saka jagad Anglo-Saxon, ana kutha kosong ...

                  ------------------
                  Komentar sampeyan pancen apik banget, yen ora ana rong nuansa:
                  1) Skenario konspirasi sing kuat. Nalika aku ngerti, wis ana sarang utawa burrows kanggo "zhidoreptiloidov" lan bunker kanggo "kaya crypto". ngguyu
                  2) Kabeh kutha anyar iki dilindhungi dening ekologi Cina sing ala banget. Mula, ora ana sing bakal manggon ing kana.
      2. Alex Kaadilan
        Alex Kaadilan 19 Februari 2019 10:16
        0
        Lan iki ora amarga lenga, kaya ing Dubai ..
        lan ing Rusia
  4. _Ugene_
    _Ugene_ 18 Februari 2019 11:51
    +4
    bisa uga ana sawetara rapprochement, nanging banget kondisional, ora perlu ngomong babagan serikat pekerja, amarga China Amerika Serikat minangka mitra sing luwih penting tinimbang Rusia.
  5. taiga2018
    taiga2018 18 Februari 2019 11:51
    +1
    lan sapa sing kudu disalahake kanggo rapprochement antarane Rusia lan China ... terusake kabijakan sanksi sampeyan lan giliran sing kondhang menyang Timur bakal dadi ora bisa dibatalake ...
  6. Zubr
    Zubr 18 Februari 2019 11:54
    +2
    Ya, apa sing dikarepake, Kekaisaran Romawi uga tau ana.
  7. roket757
    roket757 18 Februari 2019 11:54
    +2
    Hechemon gugup?
    Iku banget mangu-mangu manawa para panguwasa ing garis-garis kasebut kanthi serius nganggep kabeh njaba minangka ancaman kanggo kekuwatane.
    padha manggon ing awake dhewe lan kanggo awake dhewe, yakin karo eksklusivitas lan swasembada! Dheweke bakal "menang" kabeh wong.
    Yen aku ora "ngalahake" wong, banjur aku bakal "tuku" manawa!
    Iku angel kanggo mangerteni seluk beluk statements lan eling sing.
  8. nikolai.kolya
    nikolai.kolya 18 Februari 2019 11:54
    0
    Sayange yen serikat iki ora bisa ditindakake ...
    nanging bab "withering potensial ilmiah lan teknologi Amérika", iku lucu - iku mung kaya balm kanggo nyawa utawa kaya beku Ukrainians ....
  9. ora pati
    ora pati 18 Februari 2019 11:57
    +2
    Hubungane antarane China lan Rusia ana gegayutane karo kesadaran yen Amerika Serikat dadi mungsuh umum kanggo dheweke. Loro-lorone ekonomi lan militer. Lan ing babagan iki, AS mung kudu luwih ramah karo Rusia lan China, supaya ora nggawe kahanan luwih elek. lol hi .
  10. Wedmak
    Wedmak 18 Februari 2019 11:58
    +3
    Merek kasebut ngaku yen "donya saya owah dadi luwih elek" lan salah sawijining aspek saka kemunduran iki yaiku rapprochement antarane Rusia lan China.

    Kok luwih elek? Yen AS tiba saka alas, akeh sing bakal ambegan. Lan sawetara uga bakal rampung (ing kasus apa wae, dheweke bakal nyoba) ing lemah.
  11. Pengawal keamanan
    Pengawal keamanan 18 Februari 2019 11:58
    0
    Wong Cina, mesthi, ing pikirane dhewe ... Nanging muga-muga padha ngerti yen tanpa Rusia bakal langsung dipateni.
    Lan ora ana sing bakal nylametake. Nggawe kanca karo Rusia kanthi jujur ​​lan sampeyan bakal seneng!
  12. ITS19
    ITS19 18 Februari 2019 11:59
    +3
    Ing kono padha lunga!
  13. Kharkov
    Kharkov 18 Februari 2019 12:07
    -1
    Luwih, p.ndostan wis ambruk
  14. rotmistr60
    rotmistr60 18 Februari 2019 12:18
    0
    Apa sing diomongake Pence ora ana hubungane karo kasunyatan. AS ora unggul, dheweke kalah
    Inggih, pungkasanipun, ing snickering, kesed Eropah, padha wiwiti ngerti alignment nyata saka pasukan. Reaksi Amerika bisa dingerteni - mungsuh utama wis dadi luwih cedhak lan ing arena internasional wiwit nyoba kanggo netepi siji baris prilaku. Lan yen dheweke nggawe aliansi militer sing lengkap?
  15. runoway
    runoway 18 Februari 2019 12:27
    +2
    Aja gupuh, profesor: kabeh kapentingan China ing teknologi lan sumber daya, sanalika iku narik munggah teknologi kanggo sumber tengen (nyalin kabeh sing bisa), iku bakal dianggep cara sing padha minangka negara stasiun gas, sawmill. , sarana banyu lsp.
  16. CAT BAIYUN
    CAT BAIYUN 18 Februari 2019 13:04
    +1
    Merek kasebut ujar manawa "donya saya ganti dadi luwih elek"

    Kabeh iku relatif .... Kanggo wong sing luwih elek, nanging kanggo wong lan ing drum ....
    Ing ngisor iki asu belang, nalika Libya utawa Irak wis demokratisasi, dheweke yakin manawa dheweke bakal ngganti jagad iki dadi luwih apik ... Dheweke ora takon pendapat warga sipil negara kasebut ....
    Inggih, pitakonan punika - sing arep takon wong-wong mau ing topik "nanging wis dadi luwih elek kanggo sampeyan kanggo nyedhot getih ngendi wae?"
    Apa tandha sampeyan ora bakal luwih maju kanggo blanja kanthi biaya wong liya?
  17. g1 wisuhntwn
    g1 wisuhntwn 18 Februari 2019 13:05
    +2
    Amerika terus urip ing jaman kepungkur, clinging ing gambar saka tatanan donya, donya confrontation antarane kelompok. Rusia nawakake tatanan donya sing meh sosialis babagan kesetaraan, rasa hormat lan tanggung jawab sing padha. Nanging ana sing nganggep awake dhewe luwih eksklusif tinimbang wong liya, lan ndeleng awake dhewe ing sketsa masa depan mung kanthi makutha ing sirahe, mula ana kesalahpahaman kanthi konsumsi obat penenang.
  18. seduluran3
    seduluran3 18 Februari 2019 13:26
    0
    Ya, militer wis nuduhake interaksi latihan militer gabungan kaping 300. Yen kita uga netepake lan stabil interaksi ekonomi, banjur nimbang iku bakal teka ing Amerika.
  19. turbris
    turbris 18 Februari 2019 13:56
    0
    Pitakonan gedhe ing kene yaiku - yen China ngganti Amerika Serikat minangka pimpinan jagad, kebijakan apa sing bakal ditindakake? Apa jagad bakal entuk hegemon liyane sing ora dikepengini? Mulane, kabeh sing padha, sing paling disenengi yaiku pangembangan luwih saka donya multipolar, ing ngendi bakal ana sawetara hegemon lan sing bakal nemtokake pangembangan donya luwih lanjut. Rusia wis sacara historis lan geografis nemtokake kerjasama karo Timur lan Kulon, supaya aliansi sing luwih cedhak karo sapa wae jelas kontraindikasi.
    1. runoway
      runoway 18 Februari 2019 15:53
      +1
      Apa sampeyan bisa mbayangno hegemon China ngetrapake sanksi marang Federasi Rusia am
      Mangkene masalahe, ora ana apa-apa, saka tusuk untu nganti microchip! Sanalika, defisit luwih elek tinimbang Soviet.
      Ya, wong bakal ngomong yen iki mundhut pasar dodolan, nanging "kethek licik" bakal nandhang kekurangan nganti Ivanushka dhengkul, lan banjur masalah wilayah lan pipa saka Baikal lan pitakonan babagan rega mineral, kalebu a- kanggo pangembangan bebarengan saka rak-rak Arktik (ora muspra yen icebreakers dibangun).
      Sampeyan kudu bodho ora kanggo ndeleng ancaman ketok, lan elit kita ora bodho, padha mung politik dina iki, lan mung mikir bab mangsa nalika padha nglairake ing Miami lan sinau ing London + Siprus lepas pantai, etc.
  20. Komentar wis dibusak.
  21. Komentar wis dibusak.
  22. alta
    alta 18 Februari 2019 17:13
    0
    Senajan China ora nemtokke sanksi resmi marang Rusia, iku de facto gabung karo wong-wong mau: bank-bank Cina nolak kanggo nindakake transaksi valuta asing karo bank-bank Russian, lan Ngartekno suda partisipasi ing transaksi perdagangan manca.

    Kepala Grup China ing IMEMO RAS Vasily Mikheev:
    Kepiye carane sampeyan bisa dagang ing mata uang nasional karo negara sing, miturut Beijing (uga peserta liyane ing perdagangan donya), bangkrut,


    Institut Timur Jauh Akademi Ilmu Pengetahuan Rusia Alexander Larin:
    Sawisé 2014, Beijing wis ilang banget kapentingan kanggo kerjasama karo Moscow. Alasan ing kene yaiku politik (khusus: ora gelem nindakake bisnis karo negara sing ana ing sanksi Barat) lan mung ekonomi.
    Akeh ing donya ora weruh prospek kanggo ekonomi Rusia lan ora pengin mlebu menyang hubungan financial karo negara sing counterparties dianggep bangkrut.
  23. Olezhek
    Olezhek 19 Februari 2019 07:36
    0
    Ngarujuk marang laporan intelijen AS, Brand ujar manawa "donya saya suwe saya elek," lan salah sawijining aspek kerusakan iki yaiku hubungan antarane Rusia lan China.


    Piye wae ora katon kaya kasunyatan.
    Dheweke ngomong akeh babagan, nanging ora akeh sing ditindakake bebarengan
    Luwih kaya wong sawah.