Review militèr

Tank-drone minangka tujuan ing mangsa ngarep kanggo biro desain militer Rusia

105
Wiwit pungkasan abad kaping XNUMX, perusahaan militer industri pertahanan lan biro desain Rusia ora mandheg nggarap nggawe robot tanpa awak. tank mangsa.


Tank-drone minangka tujuan ing mangsa ngarep kanggo biro desain militer Rusia


Saiki intelijen buatan wis dadi kasunyatan, ide tank drone wis dadi saka fantasi masa depan sing adoh dadi tugas teknis nyata saiki, kaya drone sing padha utawa kendharaan ing jero banyu tanpa awak.

Nggawe tank tanpa awak diumumake dening Andrey Terlikov, pangareping desainer Biro Desain Ural Teknik Transportasi, yaiku bagean saka Uralvagonzavod. "Thanks kanggo pangembangan robotisasi lan intelijen buatan, kendharaan tanpa awak ora ana masalah ing masa depan, nanging bisa uga saiki", - ngandika.

Kendaraan tanpa awak saka pasukan lapis baja minangka arah sing padha janji kanggo nggawe gaman masa depan, uga pangembangan kendaraan aerial tanpa awak utawa prau ing jero banyu lan permukaan tanpa awak. Ing arah iki, sawetara proyek saingan wis suwe diluncurake kanggo nggawe konsep tank anyar nggunakake backlog teknis kabeh pembangunan ing bidang bangunan tank modern., ditambahake pangareping desainer.

Kajaba iku, miturut Terlikov, pamikiran teknik lan desain Rusia lan basis industri kompleks industri militer Federasi Rusia luwih siap kanggo pangembangan teknologi robot paling anyar tinimbang lawan manca. Mbalik ing pungkasan abad pungkasan, nalika basis saka kendaraan T-64 lan T-72 wis digunakake kanggo ngembangaken tank drone, Rusia wis ahead saka negara liyane ing wilayah iki.


Tembung Andrey Terlikov nyuarakke informasi sing muncul ing musim panas pungkasan. Banjur dilapurake yen tank tanpa awak Rusia sing diarani "Tachanka" digawe ing basis saka tank domestik generasi paling anyar T-14 "Armata". Ing wektu sing padha, direncanakake yen platform unmanned anyar saka kelas abot bakal dadi konsep teknologi dhuwur multifungsi saka kendaraan lapis baja ing mangsa ngarep. Salajengipun, kanthi basis, tukang tank Rusia bakal bisa ngrancang ora mung tank tanpa awak, nanging uga operator personel lapis baja lan kendaraan tempur infanteri, sistem rekayasa roda, uga sistem otonom kanggo dhukungan tank, pengintaian, koordinasi geni lan perang.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
http://aviators.news/article/v-ssha-obespokoeni-bistrim-razvitiem-robototekhniki-v-rossii/
105 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SS-18 Setan
    SS-18 Setan 19 Februari 2019 20:22
    +4
    kabeh nuduhake yen ing 10-15 taun sabanjuré kabeh jinis senjata .. bakal unmanned. Angkatan Laut, Angkatan Udara, Unit lapis baja.
    1. Egorovich
      Egorovich 19 Februari 2019 20:25
      +7
      Teguh Skynet saka "Terminator" - punika mangsa, liyane lan liyane cetha!
      1. SS-18 Setan
        SS-18 Setan 19 Februari 2019 20:29
        +4
        Aku nulis komentar iki lan mikir babagan film iki)
        1. Aristarkh Ludwigovich
          Aristarkh Ludwigovich 19 Februari 2019 20:35
          +4
          Jaringan kasebut duwe foto tank tanpa awak Cina sing digawe ing platform tank Type 59 (versi tank Soviet T-54 sing luwih entheng).
          1. Anatol Klim Kab
            Anatol Klim Kab 19 Februari 2019 20:40
            + 12
            Apa bisa ing sawetara dekade, para penyayang game komputer modern bakal dadi tanker, pilot lan pelaut sing paling apik, mung njagong lan klik mouse. Aku malah ora percaya piye wae.
            1. cniza
              cniza 19 Februari 2019 20:43
              +5
              Kanggo sawetara ya ...
              1. Leopold
                Leopold 19 Februari 2019 21:46
                +7
                Victor, durung bab iku. Kontrol remot kanggo tank dudu tank AI. Ayo padha eksperimen, nanging aja nggawe robot. Aku ora ngandel. Cockroaches ing sirah lan wong duwe. Apa ngomong bab mobil. belay
                1. cniza
                  cniza 19 Februari 2019 22:03
                  +3
                  Kasunyatan kecoak bakal cepet bubar ... lol
                  1. Leopold
                    Leopold 19 Februari 2019 22:06
                    +5
                    Lan sawise boom ala gedhe, apa kita bakal bali menyang teknik klasik? Yen mung ora menyang klub lan watu. nglirik
                2. ula
                  ula 20 Februari 2019 00:16
                  +3
                  Kutipan: Leopold
                  Ayo padha eksperimen, nanging aja nggawe robot. Aku ora ngandel. Cockroaches ing sirah lan wong duwe. Apa ngomong bab mobil.

                  Kepiye carane sampeyan ora percaya robot yen sampeyan mung ndeleng ing film?
                  Rungokake, John Conor, kabeh wis jelas karo wong: sanalika entuk kekuwatan, dheweke langsung rusak. Nanging ing robot, kita durung ngobong awake dhewe. Sapa ngerti, mungkin robot bakal luwih apik.
                  1. Leopold
                    Leopold 20 Februari 2019 08:51
                    +4
                    Nanging ing robot, kita durung ngobong awake dhewe.

                    Apa sampeyan kudu nyoba? Dadi kabeh pikiran sing paling apik kanggo manungsa ngupayakake cara anyar kanggo mateni jinise dhewe. Lan sistem robot tambah akeh, kemajuan ora bisa mandheg. Wis tekan kesimpulan manawa senjata termonuklir bisa ngrusak kabeh urip ing planet iki. Saiki kita kerja ing arah sing beda. Ya, aku ora pengin kobong ing geni saka bledosan nuklir. Ya, lan saka peluru Terminator - uga ora pengin mati.
                    P.S. Aku ora pengin dadi John Connor, aku luwih seneng tetep jeneng sampeyan.
                    1. ula
                      ula 20 Februari 2019 11:25
                      +1
                      Kutipan: Leopold
                      Apa sampeyan kudu nyoba?

                      Delengen pamrentahan kita, aku rumangsa ora bakal luwih elek. Inggih, ayo ngomong robot mateni kita. Nanging dheweke bakal nindakake kanthi cepet lan efisien. Lan ora kaya pamrentah kita - alon-alon lan ngremehake, kanthi netepake undang-undang anti-rakyat lan standar urip sing rusak.
                      Kutipan: Leopold
                      Ya, lan saka peluru Terminator - uga ora pengin mati.

                      Nah, yen sampeyan dheweke? Saka nanoblaster sistem Chub-Ice-MkII.
                      Kutipan: Leopold
                      P.S. Aku ora pengin dadi John Connor, aku luwih seneng tetep jeneng sampeyan.

                      Aku nelpon sampeyan John ing pangertèn allegorical. Minangka mungsuh AI.
                      1. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 11:36
                        +3
                        Nah, politik dudu urusanku. Aku ora kudu campur tangan ing urusane pamarentah, yen ora, aku bakal menehi pitutur marang wong-wong mau kanthi istilah idiomatik sing bakal ditembak tanpa diadili utawa diselidiki. lol
                        Sistem Nanoblaster Chub-Ice-MkII ? Iku nggodho, nanging aku luwih apik cara lawas, watu abot saka nang endi wae ndhuwur.
                        Babagan John - Aku ngerti, aku ora duwe kesalahan. Umumé, aku ora banget nglawan AI, nanging aku ora ngandel. Sapa sing ngerti apa sing bakal kelakon yen kilat nyamber. Iki Johnny 5 (film "Short Circuit") begja, kaya wong lanang. Lan ngelawan uga bisa kelakon. ya
                      2. ula
                        ula 20 Februari 2019 13:53
                        0
                        Kutipan: Leopold
                        Sapa sing ngerti apa sing bakal kelakon yen kilat nyamber.

                        Kayane aku bakal ana sing "ala" lan "apik." Kabeh kaya biasane lan ing endi wae. Apa ora kilat nyamber wong? Sampeyan manggon rong puluh taun karo pepadhamu - wong kulawarga, wong grapyak, sociable. Banjur maneh! Lan dadi metu iku maniac serial. Kita, wong, uga asring "firmware" mabur. Asu uga bisa, tanpa alesan sing jelas, "njembatani" lan miwiti nyuwek pemilik. Dadi, bisa uga nyoba urip bebarengan karo robot. Ing pungkasan, sampeyan bisa nemokake meneng ing bokong paling licik. Malah yen bokong iku logam.
                      3. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 14:17
                        +5
                        Ing kene, Sergey, kita teka menyang masalah sing paling penting. Robot, apa wae jenis AI sing dianugerahi, ora bisa dadi "apik" utawa "ala" dhewe. Iku bakal mung mesin karo Intelligence. Nanging wong kasebut beda karo dheweke amarga dheweke duwe emosi lan, yen sampeyan seneng, jiwa. Mung ing film Terminator sinau guyon, eseman lan ngerti sebabe wong kadang nangis. Sawijining wesi bisa dadi "apik" lan "ala" gumantung saka jinis wong sing ngontrol. Iku senjata liyane.
                        Sampeyan ora bisa nyekel saben bokong logam kanggo meneng bolt menyang lan ndandani otak edan. nglirik Sampeyan bener ngeweruhi babagan wong lan asu. "Asu bisa cokotan ..", lan yen iku robot oncat? nglirik Aku mbayangno tandha ing kantor "Tower Robot Capture Service" apik
                      4. ula
                        ula 20 Februari 2019 14:41
                        -3
                        Kutipan: Leopold
                        Robot, apa wae jenis AI sing dianugerahi, ora bisa dadi "apik" utawa "ala" dhewe.

                        Kaya wong. "Elek" kanggo siji bisa uga "apik" kanggo liyane.
                        Kutipan: Leopold
                        Nanging wong kasebut beda karo dheweke amarga dheweke duwe emosi lan, yen sampeyan seneng, jiwa.

                        Emosi ora luwih saka respon sistem saraf marang rangsangan njaba. Manungsa iku robot padha karo mung tugas - kanggo Multiply. Kabeh liya mung ngladeni tugas iki utawa ngalangi.
                        Kutipan: Leopold
                        Sampeyan ora bisa nyekel saben bokong logam kanggo meneng bolt menyang lan ndandani otak edan.

                        Iku padha karo wong. Ora saben wong kejiret. Nanging mung nalika padha ngapusi "ing ngisor". Yen robot edan terus-terusan "ngganggu" banjur bakal dibuwang.
                        Kutipan: Leopold
                        Aku mbayangno tandha ing kantor "Tower Robot Capture Service"

                      5. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 14:48
                        +4
                        Ya, dibuwang yen kejiret. Lan malah yen padha sinau kanggo breeding piyambak? Elingi film "Screamers"? Ayo nggawe robot - masalah ora bakal suda, nanging uga bakal entuk sing anyar. Apa worth gaweyan kanggo iki?
                      6. ula
                        ula 20 Februari 2019 15:52
                        0
                        Apa yen robot minangka kunci kanggo keabadian lan evolusi luwih lanjut? Ora perlu nglawan wong - robot. Dumadakan bakal bisa mbongkar eling menyang "logam"? Carane akeh kesempatan bakal menehi? Contone, papan ora bakal dadi musuhan maneh. Kene karo asu padha. Ing esuke manungsa, kita padha confrontation karo wong-wong mau (karo asu ajag), lan saiki kita manggon bebarengan.
                      7. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 15:55
                        +4
                        Eksperimen kanthi akibat sing ora dingerteni? Kita bisa njaluk ing tetanggan "planet Shelezyak. Ora ana fosil, ora ana pedunung, didunungi dening robot."
                      8. ula
                        ula 20 Februari 2019 16:13
                        0
                        Napa sampeyan ora ngidini kemungkinan robot-robot bakal dadi "baik" kanggo kita? Lan aku bakal ngandhani apa sebabe. Sampeyan ngomong saka sudut pandang manungsa. Lan ing sajarah manungsa, ngiyanati lan scam kedaden banget asring. Lan kabeh iki amarga perjuangan sing misuwur kanggo reproduksi kaslametan - program maksimal karo sampeyan. Nanging program target liyane ora mesthi bakal nyebabake pengkhianatan lan agresi. Apa sampeyan wis maca "Kota" Simak? Buku sing nyenengake banget. Ing kono, asu dadi sadar, lan marisi bumi sawise manungsa.
                      9. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 18:55
                        +4
                        Lan luwih becik sampeyan nyoba kanggo nyegah wong saka tumindak rash. Robot bakal ngenteni. Ya, ana akeh karya sing apik banget, utamane akhir-akhir iki. Mung ing urip nyata iku mung ora dadi apik. Yen sampeyan pengin robot utawa asu ngontrol Bumi ing mangsa ngarep, mula aku dudu penasehat sampeyan. Aku pengin wong urip. Lan padha urip tentrem. Ya. ya
                      10. ula
                        ula 20 Februari 2019 22:13
                        0
                        Kutipan: Leopold
                        Yen sampeyan pengin robot utawa asu ngontrol Bumi ing mangsa ngarep, mula aku dudu penasehat sampeyan.

                        Kowe babar pisan ora ngerti aku. Antroposentrisme sampeyan nyegah sampeyan ndeleng samubarang kanthi luwih akeh.
                      11. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 22:16
                        +5
                        Dheweke mbantu aku urip. Aku ora pengin kena infeksi robot-sentrisme.
                      12. ula
                        ula 20 Februari 2019 22:23
                        -4
                        Kutipan: Leopold
                        Dheweke mbantu aku urip. Aku ora pengin kena infeksi robot-sentrisme.

                        Mungkin sampeyan bakal nolak nggunakake komputer, Internet, peralatan listrik rumah tangga? Iku awal saka robotocentrism. Sawetara wong ora bisa urip tanpa gadget maneh.
                      13. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 22:32
                        +5
                        Namesake, sampeyan ora kudu troll kula. Aku lulus saka universitas kanthi gelar ACS. Iki minangka robot sing padha, mung industri. Ayo nindakake iki, yen sampeyan pengin nindakake eksperimen - nggawe robot, ngomong, tukang kebon. Yen ana kepinginan, kabisan lan kesempatan. Nalika dheweke wiwit mbanyoni sampeyan tinimbang wortel, aku bisa menehi saran ndhelikake ing ngisor payung. Nanging nalika dheweke wiwit nyekek sampeyan nganggo selang kebon - banjur aku dudu asisten sampeyan, iki menyang Polisi. Banjur padha ora pracaya.
                      14. ula
                        ula 20 Februari 2019 22:48
                        -1
                        Kutipan: Leopold
                        Namesake, sampeyan ora kudu troll kula.

                        Iki dudu trolling, jenenge. Iki diarani tembung lan tumindak. Sampeyan, aku lan wong liya wis duwe sikil siji ing cyberpunk, dadi ngomong, lan isih gumunggung babagan asal-usul organik kita. Otak lan awak manungsa wis meh tekan potensial. Tanpa komputer lan robot industri sing padha, kemajuan bakal mandheg.
                        Lan utamané aneh kanggo krungu pikirane neo-Luddite saka sampeyan - wong sing wis menowo robot, sanajan industri.
                      15. Leopold
                        Leopold 20 Februari 2019 22:58
                        +5
                        Kok aneh? Mung ing tampilan kesadaran ing prakara iki, Aku ngetokake kuwi
                        pikirane neo-luddite
                        . Yen aku ora ngerti topik, Aku malah ora poke sirah menyang kontrovèrsi. Aku mung welcome automation, rampung kontrol dening wong. Lan iku seng di pengeni ora kanggo nggunakake kanggo detriment saka wong. Lan karo robot sing dianugerahi AI, kabeh luwih rumit. Padha bisa metu saka kontrol. Apa sampeyan pribadi siap tanggung jawab babagan iki? Utawa mung kanggo gawe uwong yakin aku kudu nggawe robot karo AI?
                      16. ula
                        ula 20 Februari 2019 23:31
                        -3
                        Kutipan: Leopold
                        Utawa mung kanggo gawe uwong yakin aku kudu nggawe robot karo AI?

                        Ora kabutuhan. Ora bisa dihindari.
                        Kutipan: Leopold
                        Aku mung welcome automation, rampung kontrol dening wong.

                        Wong ora rampung ngontrol awake dhewe, lan sampeyan - otomatis. Utawa sampeyan tetep ambegan, deg-degan, kakebalan, subconsciousness ing kontrol lengkap? Wong saiki mung nyetel algoritma, nanging ora bisa ngontrol proses kasebut. Otak analog organik ora tetep karo sing elektronik.
                        Kutipan: Leopold
                        Padha bisa metu saka kontrol. Apa sampeyan pribadi siap tanggung jawab babagan iki?

                        Tanpa mecah endhog, sampeyan ora bisa masak endhog orak-arik. Ing kemajuan ilmiah lan teknologi, mesthi ana risiko. Ora ana cara liya. Apa wae sing anyar medeni. Rega keamanan stagnasi.
                      17. Leopold
                        Leopold 21 Februari 2019 07:36
                        +2
                        Sergey, prasetya sampeyan kanggo ngganti manungsa karo robot curiga. Napa jenengmu Megatron? Apa sampeyan arep ngrebut tanah? guyon.
                      18. ula
                        ula 21 Februari 2019 09:13
                        -2
                        Kutipan: Leopold
                        Sergey, prasetya sampeyan kanggo ngganti manungsa karo robot curiga. Napa jenengmu Megatron?

                        Ora, dudu Megatron. Optimus Prime Kab. Nanging kanthi serius, aku pengin menehi ide manawa robotisasi ora bisa ditindakake, apa aku pengin utawa ora. Nanging sampeyan, Sergey, lan antroposentris liyane ora kudu kuwatir. Given prestasi Rusia ing robotika, kayata robot Igorka utawa robot animator Boris, kita ora bakal duwe Terminator kanggo dangu. Aku ora ngomong babagan UAV - sing beda.
                      19. Leopold
                        Leopold 21 Februari 2019 09:26
                        +2
                        Aku ora kuwatir. AI full-fledged adoh saka busur menyang roket. Kabeh sistem modern, ora ketompo carane padha diiklanake lan dipanggonke, malah ora nindakake dhasar saka Intelligence. Antroposentrisme saya mung diancam dening Hollywood, kanthi fantasi. Ya, lan ora ngancam, nanging nyenengake - luwih becik ngomong.
                        P.S. Aku luwih seneng elektronik tinimbang Terminator.
                      20. ula
                        ula 21 Februari 2019 10:03
                        0
                        Kutipan: Leopold
                        P.S. Aku luwih seneng elektronik tinimbang Terminator.

                        Ya ... Dadi tegese iki ing kene - "robot kerja keras, dudu manungsa" ora suwe? Mesakaké...
                      21. Leopold
                        Leopold 21 Februari 2019 10:06
                        +2
                        Lan apa iku tega? Apa sampeyan durung pensiun?
                      22. ula
                        ula 21 Februari 2019 10:26
                        0
                        Durung, lan mbokmenawa ora bakal. Nganti (yen) Aku manggon kanggo 65, ana, sampeyan katon maneh, reformasi pensiun, utawa malah dibatalake kabeh.
                      23. Leopold
                        Leopold 21 Februari 2019 10:34
                        +2
                        Nah, banjur kepinginan sampeyan kanggo robot bisa dingerteni. Iku luwih gampang kanggo kula ing babagan iki. Aku wis pensiun suwe. Miturut cara, misale jek ing China utawa Jepang digawe hotel karo layanan kamar saka robot. Saiki padha nandhang kapitunan, wong-wong padha nyewa. Kanggo apa?
                      24. ula
                        ula 21 Februari 2019 10:42
                        0
                        Kutipan: Leopold
                        Miturut cara, misale jek ing China utawa Jepang digawe hotel karo layanan kamar saka robot. Saiki padha nandhang kapitunan, wong-wong padha nyewa. Kanggo apa?

                        Kanggo kasunyatan, misale jek, AI ana. Bokong logam dadi weruh dhewe minangka individu lan wiwit nganggur. Serangkaian pembunuhan misterius bakal diwiwiti ing hotel iki ...
                      25. Leopold
                        Leopold 21 Februari 2019 10:49
                        +2
                        Ora, padha dikirim menyang kethokan amarga bodho. Inggih, padha ora ngerti tembung: "Aku kesusu kaya fly lan nggawa kula banyu mineral!"
                      26. ula
                        ula 21 Februari 2019 11:07
                        0
                        Kutipan: Leopold
                        Inggih, padha ora ngerti tembung: "Aku kesusu kaya fly lan nggawa kula banyu mineral!"

                        Sampeyan ora bisa nindakake karo robot Jepang. Ing kono kudu sopan: "Robot-san, apa sampeyan bisa nggawa aku banyu seger nalika aku ngujo lereng Fujiyama? Arigato gozaimasu."
                        Lan saka tembung sampeyan, dheweke bakal nggawe awake dhewe hara-kiri.
                        Apa sampeyan mikir babagan kabar yen kabeh kutha kanthi robot bakal dibangun ing Arab Saudi? Ora ing Jepang, ora ing Amerika Serikat, nanging ing SA, ngendi wanita isih meh beda-beda ing hak saka bagéyan Furnitur.
                      27. Leopold
                        Leopold 21 Februari 2019 11:33
                        +2
                        Aku iki dudu Jepang, malah bisa nggebug utek wesi nganggo sepatu felt. Ayo padha nindakake paling seppuku, paling hara-kiri.
                        Saudis edan babagan lemak. Dheweke ora ngerti apa maneh kanggo mbuwang dhuwit. Ayo robot-robot nyedeki kabel saka ngisi daya.
            2. KaPToC
              KaPToC 19 Februari 2019 21:06
              +2
              Quote: Anatole Klim
              Apa bisa ing sawetara dekade, para penyayang game komputer modern bakal dadi tanker, pilot lan pelaut sing paling apik, mung njagong lan klik mouse. Aku malah ora percaya piye wae.

              Dheweke ora bakal. Saluran komunikasi bisa dadi bisu, diblokir, dicegat, lan liya-liyane. Kendaraan tanpa awak mung bisa dingerteni yen dikontrol dening komputer.
            3. Alexander Petrov1
              Alexander Petrov1 19 Februari 2019 21:56
              +3
              Ana balapan kaya ing seri donya WTCR (sadurunge diarani WTCC nganti 2018) lan ana Hungaria Norbert Michelisz lan dheweke teka ing kana sawise menang juara ing balap komputer lan ing taun 2018 menang posisi kaping 4 ing klasemen umum lan kadhangkala menang balapan nganti pirang-pirang taun. .
            4. SASHA LAWAS
              SASHA LAWAS 20 Februari 2019 19:40
              +2
              Quote: Anatole Klim
              Apa bisa ing sawetara dekade, para penyayang game komputer modern bakal dadi tanker, pilot lan pelaut sing paling apik, mung njagong lan klik mouse. Aku malah ora percaya piye wae.

              Aku 35, aku mabur apik ing VarTander lan IL-2 ing pesawat beda, ora banget apik ing tank ...)))
          2. DimanC
            DimanC 20 Februari 2019 04:20
            0
            Sampeyan uga bisa nemokake gambar sampel BT sing dikontrol remot, contone, 1937 ...
      2. KOCMOC
        KOCMOC 19 Februari 2019 20:35
        +3
        Kutipan saka Egorovich
        Teguh Skynet saka "Terminator" - punika mangsa, liyane lan liyane cetha!

        Ora, aturan World of tank. Aku ngerti kita lagi disiapake ngguyu
        Iku Skynet bodho sing, lan kita duwe Perimeter.
        1. Aristarkh Ludwigovich
          Aristarkh Ludwigovich 19 Februari 2019 20:40
          +3
          Kutipan saka KOCMOC
          Aturan World of Tank. Aku ngerti kita lagi disiapake

          Dadi dheweke bakal weruh carane T-90 nawakke kecapi
          1. cniza
            cniza 19 Februari 2019 20:44
            +3
            Luwih becik ora maca ing wayah wengi. lol
        2. irokez
          irokez 19 Februari 2019 21:26
          0
          Kutipan saka KOCMOC
          Aturan World of Tank.

          Iki ora relevan maneh. "Armata" mimpin.
        3. PROXOR
          PROXOR 20 Februari 2019 10:56
          0
          Kentang karo HP mesthi ora dadi pilihan. Tundra sing luar biasa kanthi kahanan pertempuran nyata utawa mode simulasi.
      3. kinolog2322
        kinolog2322 19 Februari 2019 21:44
        0
        Skynet ana, panyedhiya Internet ing St.
    2. griffin ireng
      griffin ireng 19 Februari 2019 20:35
      +1
      Nanging sistem tanpa awak ora mesthi luwih apik. Ing penerbangan, dheweke ora ngganti pesawat serangan lan pesawat serangan: pesawat kanthi pilot urip bisa ngirim luwih akeh serangan kanthi biaya sing luwih murah (biaya saben jam). Drone apik ing lemah, nanging ngganti karo kendharaan lapis baja sing ulet lan larang - tank lan kendaraan tempur infanteri - saka kategori palu kuku nganggo mikroskop.
      1. cniza
        cniza 19 Februari 2019 20:45
        +4
        Kabeh ganti luwih cepet tinimbang sing bisa kita bayangake.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 19 Februari 2019 21:50
          0
          Mungkin, nanging nganti saiki statistik kaya ing ngisor iki:
          https://afirsov.livejournal.com/253619.html
          https://bmpd.livejournal.com/3171676.html
      2. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
        +4
        Sampeyan salah, pesawat generasi ke-6 mbokmenawa ora ana awak. UAV modern wis nindakake tugas tartamtu sing ora ana gunane kanggo ngasilake kanthi partisipasi wong. Ing taun-taun sing bakal teka, taksi tanpa awak bakal mulai nyopir kanthi massal ... banjur bakal ana tank ... Ing 20 taun, ora ana pembalap ing dalan.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 19 Februari 2019 21:57
          +1
          Kutipan: Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
          Sampeyan salah, pesawat generasi ke-6 mbokmenawa ora ana awak

          Ora kabeh: transportasi lan tentara (helikopter tempur lan transportasi-tempur, pesawat serang) penerbangan, uga pejuang serangan garis ngarep mesthi bakal njaga pilot "urip". Interceptor lan pengebom kemungkinan bakal dadi tanpa awak.
          Kasunyatane yaiku UAV modern utamane pengintaian lan serangan pinpoint. Lan iki persis apa sing diasah: radius gedhe, amunisi cilik.
          Taksi dudu tank utawa kendaraan tempur infanteri, lan kahanan perang ngganti urutan gedhene luwih asring tinimbang ing dalan. Iki ora ngetung gangguan, lsp. "bungah".
          1. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
            +4
            Manungsa dadi link paling lemah ing peralatan militer: dheweke kudu digedhekake, dilatih, dilindhungi lan ditresnani. Wong rawan kanggo gagal kesehatan, swasana ati, rawan lemes. Wong manggoni akeh ruang internal peralatan militer lan mbutuhake oksigen, banyu, pangan lan istirahat.
            Kompleks pengintaian lan serangan kanggo tujuan darat, udara, ruang angkasa, laut bakal cepet utawa mengko ngrampungake pertempuran lan tugas liyane kanthi nyuda jumlah wong lan nambah sistem cerdas. Prakara wektu.
            1. lucul
              lucul 21 Februari 2019 12:38
              0
              Manungsa dadi link paling lemah ing peralatan militer: dheweke kudu digedhekake, dilatih, dilindhungi lan ditresnani. Wong rawan kanggo gagal kesehatan, swasana ati, rawan lemes. Wong manggoni akeh ruang internal peralatan militer lan mbutuhake oksigen, banyu, pangan lan istirahat.
              Kompleks pengintaian lan serangan kanggo tujuan darat, udara, ruang angkasa, laut bakal cepet utawa mengko ngrampungake pertempuran lan tugas liyane kanthi nyuda jumlah wong lan nambah sistem cerdas. Prakara wektu.

              Aku ora bakal dadi manawa. Sumber daya manungsa adoh saka kesel. Sapa sing ngerti panemuan apa sing bakal ditindakake ing mangsa ngarep? Sawise kabeh, panulis fiksi ilmiah ora mung nulis babagan robot, nanging uga babagan kemampuan psi wong.
              1. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
                0
                Yen dideleng saka kasunyatan manawa catur lan go bisa dimenangake dening komputer, tugas sing luwih rumit ing pertempuran modern lan mbesuk mbutuhake panrimo lan pangolahan informasi sing luwih gedhe saka kabeh sensor, pengukur, instrumen lan piranti, lsp. tinimbang sing bisa dideleng dening mripat, kuping lan awak sakabèhé, lan luwih-luwih, intelijen buatan bisa luwih sukses diproses kanthi linuwih, kacepetan lan, adhedhasar iki, ngurutake atusan keputusan sing beda-beda. , mung siji-sijine sing bakal bener tinimbang wong. Wong minangka kendala utama ing kacepetan pesawat lan kakehan , kanggo nyuda ukuran peralatan lan (utawa) nggunakake dimensi sing luwih rasional. , emosi, lan keputusane kesel sing salah. Iku dawa lan larang kanggo ngajari dheweke, njaga wujude, dheweke kudu terus-terusan dipangan, dilatih, diwenehake wektu istirahat, kemampuane ganti terus sedina muput.
        2. cniza
          cniza 19 Februari 2019 22:05
          +3
          Aku ora pakar, nanging misale jek kula sing iki bakal dadi pilihan gabungan.
    3. oke077
      oke077 19 Februari 2019 21:31
      +2
      Aku kasengsem banget karo pendekatan negarawan kita ... Sistem jaringan-sentris (mungsuh) ora efektif, amarga padha keselak peralatan perang elektronik sing gedhe .., lan drone kita, lan kabeh mau, sing ora bisa digunakake. ing kabeh tanpa sistem jaringan-sentris, kang kita duwe ing umum ora, padha bisa mung kaya sing, tanpa kontrol, preduli saka peralatan perang elektronik lan uga karo AI, kang kita ora duwe idea bab lan basis elektronik ... Lan kita bakal nggawe dheweke ... Mung parade ..... bodho, sawetara ....
      1. Leopold
        Leopold 19 Februari 2019 22:03
        +5
        "Sampeyan ora bisa ngerti Rusia karo pikirane"? ora
        1. Huumi
          Huumi 19 Februari 2019 22:41
          +1
          Aku ora ngerti, contone, wong-wong sing pracaya ing bid'ah iki lan njupuk iku akeh
          1. Leopold
            Leopold 19 Februari 2019 23:02
            +5
            Ya! Humor ora dibatalake ing Tentara? Kepiye carane sampeyan bisa urip ing masalah kasebut tanpa kelangan awake dhewe?
          2. oke077
            oke077 19 Februari 2019 23:09
            -2
            Sampeyan ngerti yen ora ana UAV siji ing negara kita ngetokake sebutan target kanggo sistem karusakan langsung, langsung, tanpa partisipasi wong, nalika ora ana sing nolak saluran pengambilan keputusan ... Sampeyan ngerti informasi kasebut sanajan ing konsol operator ing wektu nyata. ora luwih saka 100 km teka ... Lan ora luwih saka panel kontrol operator UAV .... Umume UAV lan malah pesawat pengintaian, umpamane TU-214R, ngrekam informasi ing medium sing dicekel. sawise kebangkrutan lan mung sawise informasi dibusak, lan nalika diproses lan ditransfer lan digunakake, malah hard kanggo mbayangno .... Lan iki kudu rampung ing wektu nyata, langsung .... Lan ora ana apa-apa. mokal ing kene .... Napa kabeh iki durung rampung, sanajan tugas kasebut diwenehake ing taun 2000, kanthi kinerja tenggat ing taun 2020? ... Kanthi intelijen kasebut lan kanthi cepet entuk informasi, dheweke bakal dadi luwih elek tinimbang ing taun 41 ... Makane serius.... Cetha?
    4. Huumi
      Huumi 19 Februari 2019 22:40
      -2
      Dheweke ora bisa modernisasi tank kanthi lengkap. Dheweke ngethok. Armata wis ilang. Dheweke bakal nggawe skuter tanpa awak yen mung
  2. mark1
    mark1 19 Februari 2019 20:23
    +7
    Sing paling penting ing tank drone yaiku kudu dadi lengen manipulator, luwih dawa lan luwih fleksibel (nang endi wae ing ceruk ing mburi menara). Ana - ing pom bensin, lebokake selang menyang tank, muat BC, uncalan log ing trek, nyekel "ilat" nalika lelungan ...
    uga, lan akeh liyane ...
    1. SS-18 Setan
      SS-18 Setan 19 Februari 2019 20:27
      +6


      kuwi? Aku bisa menehi akses menyang. mung wis kadaluwarsa. 1982-1984)
      1. mark1
        mark1 19 Februari 2019 20:31
        +3
        Inggih, iku mung kanggo doyo bolongan ing reruntuhan (mesin blocking, tengen? Mungkin aku salah) Iku mbokmenawa apik ing farm (gedhe). Lan ing tank, tangan kudu fleksibel, kanthi telung driji, kaya ing kartun, lan dawa.
        1. SS-18 Setan
          SS-18 Setan 19 Februari 2019 20:38
          +4
          ngeduk trenches, caponiers kanggo kendaraan wojo lan mobil. RFQ, etc.
          1. SS-18 Setan
            SS-18 Setan 19 Februari 2019 20:38
            +4
            unit sing kuat.)
  3. Fedorov
    Fedorov 19 Februari 2019 20:27
    -1
    Wong kerja, kabeh katon bener, setengah abad ngarep. TAPI ! sing "bakal nggawa Armata lan platform kanggo pikiran, Su-57," Vanguards - "Relights" lan "Petrels? Bisa ngelingi masa lalu
    (Aku ora bisa ngundhuh telek, shift fase ing situs web "VO" ......
  4. Lopatov
    Lopatov 19 Februari 2019 20:29
    +2
    Sabanjure, kanthi basis, tukang tank Rusia bakal bisa ngrancang ora mung tank tanpa awak, nanging uga padha. pengangkut personel waja lan kendaraan tempur infanteri

    Nyuwun pangapunten, nanging aku ngerti kanthi bener, kendaraan tempur infanteri tanpa awak lan operator personel lapis baja?
    1. mark1
      mark1 19 Februari 2019 20:37
      +7
      Kutipan: Lopatov
      Aku ngerti kanthi bener, kendaraan tempur infanteri tanpa awak lan operator personel lapis baja?

      Ya, bakal ana pasukan pendaratan saka amunisi tanpa awak - "Warrior 1001".
    2. papa smurf
      papa smurf 19 Februari 2019 23:46
      -1
      Logika. Saiki, saliyane pendaratan, operator personel lapis baja iki kudu nggawa siji (ing kasus operator personel lapis baja) utawa loro utawa telu (kendaraan tempur infanteri) anggota kru. Pejuang iki minangka bagéan saka senapan bermotor / regu infantri bermotor, nanging, minangka aturan, ora perang kanthi mlaku.
      Dadi - operator personel lapis baja robot ndharat kabeh sing ana ing kapal minangka pasukan pendaratan, lan mundur menyang mburi. BMP, kanthi mangkono, ndharat kabeh skuad lan terus ngancani lan ndhukung ing mode otomatis. Tinimbang pembalap mekanik lan penembak ing regu, kita duwe penembak lengkap / penembak mesin / peluncur granat utawa pejuang liyane sing dibutuhake.
  5. Adimius38
    Adimius38 19 Februari 2019 20:40
    +1
    kita wis krungu crita babagan tank drone iki wiwit taun 90-an
    1. Lopatov
      Lopatov 19 Februari 2019 20:48
      +1
      Kutipan saka Adimius38
      kita wis krungu crita babagan tank drone iki wiwit taun 90-an

      Iki dudu "dongeng", tank nyata.
      Google, contone, "Kompleks Robotik Alice"
      1. Adimius38
        Adimius38 19 Februari 2019 20:53
        +4
        Aku weruh tank nyata iki ing program militèr saka 90s. kabeh iki omong kosong
        1. Lopatov
          Lopatov 19 Februari 2019 20:56
          +1
          Kutipan saka Adimius38
          Aku weruh tank nyata iki ing program militèr saka 90s

          Mboten saged. "Alice" teka mengko
          1. Adimius38
            Adimius38 19 Februari 2019 23:24
            +1
            apa Alice kudu apa karo, pembangunan drone wis arep sadurunge ing basis saka padha t-72, saiki lagi arep ing basis saka tachanka-b armata, nanging kabeh iki ora serius lan mesthi ora bakal ngganti tank karo kru ing 20-30 taun sabanjuré
  6. Cowbra
    Cowbra 19 Februari 2019 20:41
    +2
    Ana kartun kuwi, "Polygon". Ing-ing. Kajaba iku, tank kita isih setengah masalah. ing kasus nemen, bakal ngadeg mati, slipping ing kulit ngguyu Lan ing kene aku bakal mbayangno tank ing ngisor kain kasur, nanging ing Windows ngguyu Malah virus AIDS bakal nyusup adoh saka dheweke - adoh saka dosa, ora kaya prajurit panutup
  7. Kharkov
    Kharkov 19 Februari 2019 20:56
    -1
    Iki apik, yen ora, kita duwe demografi sing ketat. Ya, lan Buryats ora telas
  8. akudr48
    akudr48 19 Februari 2019 21:25
    +3
    Iku apik kanggo ndeleng prospek mencorong kita, apa sing bakal katon ing lapangan ing 10-15-20 taun.

    Kajaba iku, maca babagan prospek, swasana ati langsung mundhak, lan sampeyan dhewe menyang papan virtual, ing ngendi dongeng dadi bener. Ing endi kita wis ana ing rembulan, paling ora katelu, sawise Amerika lan Cina.

    Iki apik, mung situs upsets, kadhangkala nerbitaké materi saka bal nyata, upsetting impen. Contone, babagan Superjet-100, babagan MS-21, babagan Su-57, babagan Armata, babagan PD-14, babagan mesin tahap 2 kanggo Su-57, babagan mesin diesel laut, babagan roket Angara, babagan penerbangan menyang rembulan .. .

    Yen kekurangan iki diilangi (sing gampang ditindakake), mula bakal luwih gampang nampa sesi psikoterapi.
    1. RASA 12
      RASA 12 19 Februari 2019 23:51
      0
      diwiwiti kanggo kesehatan, apa yen? apa kita bakal nindakake kabeh?
  9. balung 1
    balung 1 19 Februari 2019 21:34
    +2
    Saka ngendi asale omong kosong kasebut - tank tanpa awak belay - tank, nyatane, minangka bagean saka unit tank, ing ngendi ana akeh wong, mobil lan peralatan liyane - utawa bakal layanan tank tanpa awak iki lan ndandani dhewe? - nanging saka ngendi iku bakal dikontrol? - saka markas - utawa langsung saka Kremlin?
    1. lucul
      lucul 21 Februari 2019 12:47
      -1
      Saka ngendi asale omong kosong kasebut - tank belay tanpa awak - tank, nyatane, mlebu ing unit tank, ing ngendi ana akeh wong, mobil lan peralatan liyane - utawa bakal layanan tank tanpa awak iki lan ndandani dhewe? - Nanging ing endi bakal bisa dikontrol saka? - Saka markas? Utawa langsung saka Kremlin?

      Pira menit perang minangka tank nyata sing dirancang kanggo? A pabrik robot bakal rivet mau kanggo pertempuran, lan ora kanggo panyimpenan ing warehouses, lan pangopènan. Deleng masalah sing luwih jembar.
      Padha uga ngandika akeh negatif bab mobil pisanan, nanging apa kedaden ing pungkasan.
  10. Warrior StillTot
    Warrior StillTot 19 Februari 2019 21:50
    +1
    Kutipan saka KOCMOC
    Kutipan saka Egorovich
    Teguh Skynet saka "Terminator" - punika mangsa, liyane lan liyane cetha!

    Ora, aturan World of tank. Aku ngerti kita lagi disiapake ngguyu
    Iku Skynet bodho sing, lan kita duwe Perimeter.

    Aku bakal nambah - game Armata ora ketinggalan nggoleki karyawan potensial)))
    Pengembangan WOT Belarusia sing ramah)
    Bener, nanging apa sing bisa macet, bakal, lsp, ana counterforce kanggo saben pasukan. Komunikasi ruang, enkripsi, lan titik liyane ora mandheg.
    25 taun kepungkur, sing ngira yen panganan bisa dipesen liwat telpon, mbayar, njupuk gambar, lan ing 1 menit saka Kaliningrad, contone, ngirim menyang kanca ing Vladivostok.
    BMP2, T 72, Msta, Solntseki - ana langsung soko bisa ing, kabeh liyane supaya iki ora maneh mitos, Uranus9 padha, sanajan lembab, nanging ana basis saka kang kanggo mbangun ing.
  11. Radikal
    Radikal 19 Februari 2019 21:52
    +1
    Tank-drone minangka tujuan ing mangsa ngarep kanggo biro desain militer Rusia

    Kita nyekseni masa depan "paling cedhak": "Armata" - tank parade, disetel T-72B3 - menyang pasukan! sad
  12. M.Mikhelson
    M.Mikhelson 19 Februari 2019 22:27
    -1
    Ing babagan iki, IMHO, pitakonan muncul saka kebangkitan SD lan garis pertahanan ing versi robot.
  13. Sasha_helmsman
    Sasha_helmsman 19 Februari 2019 22:45
    0
    "Coba pikirake tank tanpa awak hipotetis. Persenjataan tank iki babagan kemampuan geni kudu cocog karo tank kru, nanging proses loading kudu kanthi otomatis, lan tembak uga kudu dipesthekake dening printah radio sing teka saka njaba ...
    Perlindhungan waja saka tank tanpa awak kudu padha karo tank kru, lan sasis kudu cocog karo tank serial ing kabeh indikator maneuverability lan patensi, yen kabeh indikator kasebut diwenehake karo kontrol lalu lintas eksternal dening radio. Pengalaman nuduhake yen kanggo nggawe pawai ing tank tanpa awak, papan kerja sopir kudu dilestarekake, amarga nalika obah ing konvoi kanggo ndhelikake obahe pasukan, komunikasi radio ora diidini, yaiku, mobil kudu disetir dening sopir sing. ana ing mobil dhewe.
    Mangkono, sasis tank tanpa awak kudu meh rampung nahan desain tank kru lan uga dilengkapi unsur anyar ing ngisor iki:
    sistem kontrol lalu lintas otomatis; sistem televisi panrima-transmisi kanggo ngirim gambar terrain menyang pos komando menyang operator kanthi remot kontrol gerakan tank (kanthi karakteristik gambar optik ora luwih elek tinimbang sing diwenehake menyang driver ing tank kru);
    sensor otomatis kanggo njupuk paramèter saka tanduran daya lan sistem karo transmisi data dening radio menyang pos printah.
    Instalasi mekanisme lan sistem iki bisa uga mbutuhake Tambah ing volume internal awak lan bakal mimpin kanggo komplikasi cetha saka kondisi kanggo pangopènan lan ndandani sasis.
    Ngurangi volume ing kompartemen kru tank tanpa awak meh ora bisa ditindakake. Dikawruhi manawa ing tank serial crewed kanthi loader bedhil otomatis ing kompartemen pertempuran ing sisih kiwa lan tengen, ana volume sing winates, sing mung siji wong (komandan lan penembak) bisa nampung ing seragam musim dingin kanthi angel banget. . Volume kasebut ora bisa dikuwasani kanggo penempatan peralatan, amarga perlu kanggo alasan teknologi lan operasional."[13] (Yaiku, kudu ana papan kanggo tukang lan pangopènan).
    "Wektu sing ditindakake kanggo njaga siji tank sawise perang bakal paling sethithik sangang nganti sepuluh jam kerja fisik sing kuat.
    Mangkono, kanggo njaga kesiapan tempur, saben tank robot kudu ditugasake kru tartamtu paling ora telung wong sing duwe kawruh teoritis lan katrampilan praktis sing dibutuhake kanggo nindakake pangopènan lan ndandani tank lan sistem otomatis. Wong telu iki kudu karo tank meh terus-terusan, kajaba nalika lagi perang utawa digunakake ing latihan. Kanggo nindakake iki, saben tank robot kudu diwenehi kendaraan khusus sing dilacak kanthi paling ora proteksi peluru lan senjata anti-personil. Ing wektu sing padha, kru ndandani kudu komunikasi radio otomatis kanthi otomatis karo tank robot supaya bisa nampa informasi babagan koordinat posisi tank saiki lan kondisi teknis.
    Masalah liyane sing luwih rumit yaiku kontrol tank ing perang. Rong masalah sing saling gegandhengan ing kene: siji yaiku teknis (otomatis kontrol tank), liyane yaiku ergonomis (interaksi sistem man-tank), sing saben duwe ciri dhewe. Dadi, contone, otomatisasi kontrol bisa ditindakake kanthi rong cara:
    1. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 19 Februari 2019 22:48
      0
      1. Sistem kontrol tank robot otonom, kanthi otomatis, kanthi intelijen buatan. Iki kanthi mandiri nglumpukake informasi babagan kahanan medan perang (babagan terrain kanggo ngembangake rute, babagan sifat lan lokasi senjata api mungsuh kanggo ngalahake dheweke utawa papan perlindungan saka efek kasebut), nemtokake target sing paling mbebayani lan setuju babagan distribusi. lan supaya bisa ngalahake target kasebut ing antarane tank, paling ora ing skala platoon. Sing terakhir diterangake kanthi kasunyatan manawa platoon tank, minangka aturan, ditugasake misi tempur siji, lan yen kabeh tank robot duwe sistem kontrol otomatis sing padha karo intelijen buatan sing padha, mula saben tank saka platoon saka rolas. target beda ing paprangan bakal milih siji padha kanggo target karusakan prioritas tinimbang njupuk metu telung target beda ing wektu sing padha karo platoon.
      Ing conto iki, kita weruh yen wiwit saka platoon, saben subunit kudu duwe tank robot, sing, saliyane intelijen buatan kru tank linier, uga duwe intelijen buatan ing tingkat komandan platoon utawa, masing-masing. , kompi utawa batalyon.”[14]
      Saiki, "ora mungkin nggawe intelijen buatan sing padha karo intelijen kru tank kanggo ngontrol tank siji ing perang.
      2. Sistem kontrol remot kanggo tank robot, liwat saluran radio lan TV dening operator sing ana ing pos komando (CP). Ing wektu sing padha, karakteristik stasiun radio lan televisi VHF yaiku komunikasi sing bisa dipercaya mung kasedhiya ing garis pandang, yaiku, CP bisa ditemokake saka tank sing dikontrol, gumantung saka terrain, ing jarak loro. nganti limang kilometer. Akibate, syarat ing ngisor iki bisa dileksanakake ing pos komando: pos komando kudu digerakake dhewe (SKP) (operasi tempur tank kanthi jero, minangka aturan, sacara signifikan ngluwihi 5 km); UPC kudu duwe waja lan proteksi tambang, uga pangayoman marang senjata pemusnah massal sing ora luwih murah tinimbang tank. Sajrone perang nyerang, SKP, tank sing ngiringi, kudu ngatasi titik pertahanan mungsuh sing sebagian ditindhes kanthi kanthong resistensi aktif sing kapisah, saéngga SKP kudu duwe, paling ora, sistem senjata anti-personil. Amarga kasunyatan manawa struktur unit UPC kudu cocog karo struktur unit tank, sajrone operasi lan panggunaan pertempuran, kudu ana siji UPC kanggo saben tank sing dikontrol jarak jauh.
      Adhedhasar kasebut ing ndhuwur, bisa ditemtokake gunggunge kru UPC. Langsung ing, minangka ditampilake ing analisis sadurunge, ora bisa kurang saka telung wong (sopir, gunner lan komandan kendaraan). Nomer sing padha kudu operator kontrol tank. Mangkono, jumlah proyek ing UPC kudu paling sethithik enem: telung kru kanggo ngatur UPC lan telu kanggo ngatur tank tanpa awak ...
      Mangkono, konsep "tank tanpa awak" dileksanakake kanthi wujud rong kendaraan kanthi awak 6 wong. Kajaba iku, saben kendaraan kasebut luwih rumit lan luwih larang tinimbang tank kru konvensional. Tenaga teknis kanggo pangopènan mesin kasebut dibutuhake, masing-masing, 2 kaping luwih, konsumsi bahan bakar lan kabutuhan suku cadang uga mundhak kaping 2, nanging ing wektu sing padha, efektifitas pertempuran kompleks kasebut bakal luwih murah tinimbang efisiensi. tank conventional karo kru saka telung, awit iku puas kanggo ngatasi masalah ergonomic ing VKP cara lagi ditanggulangi ing tank kru conventional mokal. Menapa malih (miturut data manca), persepsi donya njaba liwat sistem televisi nyebabake disorientasi spasial, utamane ing kahanan pertempuran sing nyata, lan masalah iki isih ora bisa diatasi.
      Sampeyan kudu nyatet sing karo liya kasedhiya kanggo mencet limang kanggo wolung kilometer saka majeng aktif emitting sinyal radio UPC (karo kru saka 6 wong) ora angel, lan iku bakal luwih gampang kanggo nindakake iki tinimbang kanggo mencet conventional luwih cilik. tank kru ing paprangan.
      Ayo menehi perhatian marang masalah teknis ing ngisor iki ing versi tank "tanpa awak". Ing tank T-64B, ing papan kerja kru, ana 267 kontrol lan sarana kanggo nampilake informasi, lan udakara 50 piranti liyane kanggo perlindungan otomatis sirkuit listrik. Kabeh iki nguripake, mati lan fungsi ing pangaribawa saka operator. Ing tank "tanpa kru", impact manungsa kudu diganti karo piranti otomatis sing ngoperasikake perintah radio saka njaba kanthi linuwih sing cocog karo kemampuan manungsa. Nganggep spesifik produksi, operasi lan panggunaan tank tempur, ora bakal bisa ngetrapake solusi teknis kasebut ing mangsa ngarep. Selaras karo sing kasebut ing ndhuwur, pertimbangan luwih lanjut kudu diwenehake kanggo nggunakake mesin robot sing winates kanggo tugas khusus.


      Kostenko Yu.P. Tanks (kenangan lan bayangan), bagean II, M., 1997. S. 102-103.
  14. da vinci
    da vinci 19 Februari 2019 23:50
    0
    Nalika maca babagan drone ing medan perang (tank, operator personel lapis baja, lan liya-liyane), aku tansah ngelingi Goliat Jerman, salah sawijining cara perjuangan yaiku ngethok kabel kontrol. Ing jaman saiki, ana perang elektronik sing apik, amunisi sing nyebabake EMP, laser blinding optik, lan barang-barang liyane sing relatif murah, kendaraan otonom kasebut bisa mandheg ing 20-30 detik. Lan padha larang banget.
    Kajaba iku. Operator drone (sing mabur ing dhuwur sing relatif aman lan mung digunakake minangka pesawat pengintaian ing teater operasi kanthi intensitas rendah lan ora dadi pesawat lapangan) nganggep kahanan ing sekitar minangka sopir bis lan ora bakal bisa cepet. nanggapi kahanan pertempuran sing kuat, utamane nglawan sawetara target udara. Kanggo kendaraan darat ing medan perang, jumlah ancaman sing bisa ditindakake lan pilihan sing dibutuhake kanggo tumindak mundhak kaping pirang-pirang (malah puluhan kali - contone, 10 pejuang + 2-3 tank + tambang + jurang / semak / corong + pesawat + lsp.) . Total = robot ing medan perang kanggo nyopir barmaley - kaya Zumvolt ing perjalanan mancing, ing medan perang kanggo mungsuh teknologi - aku wis nulis ing ndhuwur. Kanggo nggawe robot tempur otonom sing bakal bebas saka operator - dheweke bakal nemokake cara hacking remot, lan ing ngendi senjata kasebut ora dingerteni. Ing kasus apa wae, iki minangka potongan dhuwit sing gedhe kanggo ambisi para ilmuwan / militer / politikus, nanging dudu negara.
  15. Alexey Sommer
    Alexey Sommer 20 Februari 2019 00:13
    0
    Nyengsemaken kanggo ngomong paling.
  16. Narak-zempo
    Narak-zempo 20 Februari 2019 00:34
    +1
    IMHO, pitakonan nggawe Duma tanpa awak lan Dewan Federasi wis mateng. Tangki robot pancen keren, nanging luwih efisien wakil robot lan senator robot, sing mung mbutuhake biaya energi lan pangopènan. Lan ing kana, sampeyan bakal weruh, bakal tekan presiden-robot.
    1. Alexey Sommer
      Alexey Sommer 20 Februari 2019 01:30
      0
      Kutipan saka Narak-zempo
      IMHO, Lan ing kana, sampeyan ndeleng, bakal tekan presiden-robot.

      Apa yen padha hack?)
      1. Narak-zempo
        Narak-zempo 20 Februari 2019 08:55
        0
        Kutipan: Alexey Sommer
        Apa yen padha hack?)

        Ora ana antarmuka jaringan. Kabeh data mung ana ing wangun kertas, diketik maneh dening juru ketik sing dipercaya keprungu
    2. panangkal racun wisa
      panangkal racun wisa 20 Februari 2019 06:14
      +2
      Sampeyan saiki bisa ngganti 3/4 iki nganggo skrip, nanging sampeyan ora pengin ngusir sejuta pejabat menyang kadhemen, ta? (Srkzm)
      1. Narak-zempo
        Narak-zempo 20 Februari 2019 08:59
        0
        Kutipan saka: Antidote
        Sampeyan saiki bisa ngganti 3/4 iki nganggo skrip, nanging sampeyan ora pengin ngusir sejuta pejabat menyang kadhemen, ta? (Srkzm)

        Kenapa ing kadhemen? Sing, mesthi, yen ing pangertèn harfiah, banjur ing kadhemen banget. Padha bakal ngganti Tajiks minangka janitors, lan paling maju minangka tukang.
    3. balung 1
      balung 1 20 Februari 2019 22:58
      0
      Yen senator lan deputi wis nyolong akeh, pira robot sing pinter bakal nyolong?
  17. tolmachiev51
    tolmachiev51 20 Februari 2019 04:35
    -1
    -, "uga sistem otonom saka support tank, pengintaian, koordinasi geni lan pertempuran" - Aku setuju karo iki, iku hard kanggo pracaya liyane ..
  18. panangkal racun wisa
    panangkal racun wisa 20 Februari 2019 06:15
    0
    AI lan teletank kaya langit lan bumi, aja nyampur. AI isih adoh banget, lan praktis ora bakal dadi kasunyatan.
    1. bk316
      bk316 21 Februari 2019 16:02
      0
      Amarga iki dudu masalah hardware, nanging masalah piranti lunak, sampeyan bisa uga kaget banget ... sepira cepet iki ora bakal teka.
  19. Tashkent
    Tashkent 20 Februari 2019 06:21
    -2
    Kutipan saka Huumi
    Aku ora ngerti, contone, wong-wong sing pracaya ing bid'ah iki lan njupuk iku akeh

    Bener
    Ora ana dhuwit kanggo tank biasa (kita ora ngomong babagan Armata), nanging ing kene sampeyan duwe kendaraan tanpa awak, lan malah kanthi intelijen!
    Ostap Bender uga ngomong babagan turnamen catur antarplanet ing Novye Vasyuki!
  20. Kapkan
    Kapkan 20 Februari 2019 06:40
    0
    Miturut cara, sing diarani SKYNET, modernitas karo kita, ing Chelyabinsk)
  21. Alexey 2016
    Alexey 2016 20 Februari 2019 07:20
    -2
    Ya, aku percaya ... lan robot-robot iki bakal adhedhasar T-72, minangka basis sing nduweni potensi modernisasi sing gedhe lan umume ora ana analog lan bla, bla, bla. Paling ora nggawa tank nyata anyar menyang seri kasebut. Miwiti nggawe mesin diesel kanggo kapal. Siapke personel kanggo produksi. Lan umume, ora bakal ana dhuwit kanggo produksi, alasane bakal diterangake piye wae. Tenggat wektu bakal selawase dipindhah menyang tengen, lan yen iya, banjur ing jumlah sing ora bisa diganggu.(Alasan kayata kerja, rampung, sinau ora saluran). Conto yaiku Su-57, Boomerang, T-14 (ora bakal dadi seri gedhe (kaya peralatan liyane), amarga tank tanpa awak, sing, ora bakal dadi seri amarga .. . nitahaken sawetara sawetara sabanjuré "unparalleled" tutup gravitasi). Lan carane akeh operator pesawat, pangrusak, lan frigates Pusat Riset Negara Krylovsky dicap! Lan ing ngendi dheweke kabeh ing urip nyata?
  22. Saboteur
    Saboteur 20 Februari 2019 20:41
    +2
    Sing nggumunake, saiki para ahli sofa ngerti kenapa Armat ora bakal cukup lan kenapa ora didol ing luar negeri?
  23. bk316
    bk316 21 Februari 2019 16:04
    0
    Nanging apa karo sing rambute ireng? Utawa dheweke dudu pilot ....