Review militèr

Jet tempur Tejas India diadopsi dening Angkatan Udara negara kasebut

30
Pejuang supersonik sing dikembangake dhewe ing India, Tejas, pungkasane entuk persetujuan pungkasan saka regulator penerbangan India kanggo digunakake minangka bagean saka Angkatan Udara negara kasebut. Iki dilaporake dening saluran TV NDTV.


Jet tempur Tejas India diadopsi dening Angkatan Udara negara kasebut


Miturut saluran kasebut, upacara solemn nyerahake dokumen operasional sing relevan ditindakake minangka bagean saka pameran aeroangkasa Aero India-2019 sing ditindakake ing Bangalore, India. Upacara kasebut dirawuhi dening perwakilan Kementerian Pertahanan negara lan perusahaan pangembang Hindustan Aeronautics Ltd. Panglima Angkatan Udara India Marshal Birendra Singh Dhanoa nyebutake persetujuan pesawat tempur Tejas kanggo digunakake ing Angkatan Udara negara kasebut minangka "tonggak penting" ora mung ing crita perang penerbangan India, nanging uga industri ing umum.

Sajrone tes, pejuang Tejas nggawe macem-macem sorties lan nuduhake akurasi nalika nggunakake gaman
ujar Dhanoa.

Pangembangan tempur supersonik mesin tunggal multiguna Tejas diwiwiti ing taun 1983 lan wis luwih saka 30 taun. Pesawat kasebut 60% pangembangan dhewe saka Hindustan Aeronautics Limited (HAL) lan Kementerian Pertahanan India. Dianggep manawa pejuang Tejas bakal ngganti MiG-21 Rusia ing Angkatan Udara India.

Angkatan Udara India sadurunge wis menehi pesenan kanggo luwih saka 120 pejuang Tejas. Miturut rencana Angkatan Udara, para pejuang bakal mlebu layanan sadurunge 2025.
Foto sing digunakake:
https://twitter.com/DRDO_India
30 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. IL-18
    IL-18 21 Februari 2019 11:18
    +3
    Inggih, paling ora wong India ora bakal duwe sambat babagan nalika miwiti nglanggar pesawat.
    Nanging! Inggih rampung.
    1. Aron Zaavi
      Aron Zaavi 21 Februari 2019 12:30
      +2
      Kabar apik banget kanggo kita. Ana 2/3 saka avionik kita.
      1. tchoni
        tchoni 21 Februari 2019 13:47
        0
        Lan bisa kanggo LREO luwih rinci? Radar karo AFAR? EW?
        1. Aron Zaavi
          Aron Zaavi 21 Februari 2019 14:18
          0
          Saka memori, iki minangka radar el / m 2052, perang elektronik, wadhah gantung lan gaman.
    2. Pereira
      Pereira 21 Februari 2019 23:17
      0
      Inggih, ayo mabur.
  2. rotmistr60
    rotmistr60 21 Februari 2019 11:22
    0
    Pejuang, sanajan dheweke dhewe, ora bisa nindakake tanpa bantuan saka njaba. Iku ora kanggo apa-apa sing transfer teknologi terus-terusan dibutuhake sajrone pengadaan.
    upacara panggih
    Apa ana tarian lan lagu?
    1. Mauritius
      Mauritius 21 Februari 2019 11:45
      -1
      rotmistr60 (Gennady)
      sabar. Versi teater lagi disiapake.
    2. Renat
      Renat 21 Februari 2019 12:24
      0
      Katon kaya remake saka Mirage 3
  3. asu ajag88
    asu ajag88 21 Februari 2019 11:43
    +2
    dibangun ing sangsara mobil wingi ... siji kurang konstruksi jangka panjang ...
    1. abrakadabre
      abrakadabre 21 Februari 2019 12:22
      +2
      dibangun ing sangsara mobil wingi ... siji kurang konstruksi jangka panjang ...
      Sanadyan mangkono. Ing jagad iki, ora kabeh negara bisa ngasilake mobil paling ora wingi. Ing kene kita mung bisa ngucapake salam marang industri penerbangan India. Kanggo awake dhewe, dheweke bakal keling.
      1. asu ajag88
        asu ajag88 21 Februari 2019 12:53
        0
        nggih, kecuali...
    2. RUS
      RUS 21 Februari 2019 12:39
      +1
      Kutipan saka silberwolf88
      dibangun ing sangsara mobil wingi ... siji kurang konstruksi jangka panjang ...

      Antarane kekurangan utama pesawat iki, para ahli nunjukake kemampuan maneuver sing kurang, paparan sing luwih gedhe kanggo perang elektronik, resistensi sing kurang kanggo kakehan, lan liya-liyane. lan prospek proyek iki ilang.
      1. Pecheneg
        Pecheneg 21 Februari 2019 12:48
        +1
        Nanging mbokmenawa luwih apik tinimbang MiG-21 lawas, maksudku taun pabrik, dudu ciri teknis. Marang Pakistan, pesawat iki uga bakal mudhun, lan nglawan China ana Su-30MKI.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. Dormidont2
    Dormidont2 21 Februari 2019 11:50
    0
    mesin Amérika
  6. Vasyan1971
    Vasyan1971 21 Februari 2019 12:19
    +1
    Pangembangan tempur supersonik mesin tunggal multiguna Tejas diwiwiti ing taun 1983 lan wis luwih saka 30 taun.

    Dianggep manawa pejuang Tejas bakal ngganti MiG-21 Rusia ing Angkatan Udara India.

    We dibangun, dibangun lan pungkasanipun dibangun! ©
    Down lan Out masalah diwiwiti.
    1. Shuttle
      Shuttle 21 Februari 2019 14:12
      0
      Kutipan: Vasyan1971
      Pangembangan tempur supersonik mesin tunggal multiguna Tejas diwiwiti ing taun 1983 lan wis luwih saka 30 taun.

      Dianggep manawa pejuang Tejas bakal ngganti MiG-21 Rusia ing Angkatan Udara India.

      We dibangun, dibangun lan pungkasanipun dibangun! ©
      Down lan Out masalah diwiwiti.

      Sing penting, dheweke nggawe pesawat sing PISAN. Malah 70 taun kepungkur padha duwe pendhudhukan 200 taun. Rong atus taun pendhudhukan, Karl!
      1. Vasyan1971
        Vasyan1971 21 Februari 2019 14:40
        +1
        Kutipan saka Shuttle
        Sing penting, dheweke nggawe pesawat sing PISAN.

        Kutipan: Vasyan1971
        Down lan Out masalah diwiwiti.

        Nah, dadi aku ngomong babagan sing padha. pratelan apa?
      2. pytar
        pytar 21 Februari 2019 14:53
        +4
        Sing penting, dheweke nggawe pesawat sing PISAN.

        Iki dudu pesawat sing sepisanan! Tanggal 17.06.1961/XNUMX/XNUMX, pesawat jet India mabur HF-24 Marut (Storm Spirit)! Perancang utama ing Hindustan Aeronautics yaiku Kurt Tank. Pesawat kasebut ditampa ing layanan lan dheweke melu perang India-Pakistan. Dibangun - 147 salinan.


        Pesawat latihan tempur jet India pisanan miber ing 04.09.1964/XNUMX/XNUMX. Iki HAL Kiran. Versi latihan Mk.1 ditanggepi - 190 salinan, lan versi latihan tempur Mk.2 - 61 salinan.

  7. Renat
    Renat 21 Februari 2019 12:22
    0
    Kayane aku Tejas iki ora liya minangka reworking saka French Mirage 3.
    1. Roma-1977
      Roma-1977 21 Februari 2019 12:43
      0
      Penampilan kudu ora ngapusi. Malah MiG-29 saka 80s lan MiG-35 minangka rong sistem sing beda. Sanajan katon meh padha.
      1. Renat
        Renat 21 Februari 2019 12:59
        0
        Mirage-3 lan Mirage-2000 dileksanakake kanthi apik ing konflik Timur Tengah antarane Israel lan Arab, banjur akeh negara sing nyalin mobil iki ing variasi. Sawise Mirage-3 lan Mirage-2000 ana ing layanan karo India. India uga weruh saka mesin iki, sawetara bagean lan spare parts kanggo wong-wong mau padha diprodhuksi ing India. dadi paling kamungkinan versi iki bener.
    2. Pukulan bolongan
      Pukulan bolongan 21 Februari 2019 12:47
      0
      Kutipan: Renat
      Kayane aku Tejas iki ora liya minangka reworking saka French Mirage 3.

      Sampeyan ora adoh saka bebener
      1. Renat
        Renat 21 Februari 2019 13:05
        +1
        Ana campuran Mirage-2000 lan Mirage-3
  8. Pukulan bolongan
    Pukulan bolongan 21 Februari 2019 12:47
    -1
    30 taun! Iki rekor sial .... Duwe mesin siap-siap lan avionik, butuh wektu suwe kanggo nglairake mobil, sampeyan kudu dadi jenius ... Aku kira ing 30 taun dheweke bakal bisa nglengkapi Angkatan Udara karo geek iki ...
    1. Shuttle
      Shuttle 21 Februari 2019 13:48
      0
      Quote: Punch Lubang
      30 taun! Iki rekor sial .... Duwe mesin siap-siap lan avionik, butuh wektu suwe kanggo nglairake mobil, sampeyan kudu dadi jenius ... Aku kira ing 30 taun dheweke bakal bisa nglengkapi Angkatan Udara karo geek iki ...

      Wong-wong iki, tanpa ditembak, nundhung Inggris nganggo rags pissing, bebarengan karo tentarane, ora mung nganggo pistol lan bedhil mesin.
  9. wuh wuh
    wuh wuh 21 Februari 2019 13:34
    +3
    Kaputusan iki nglawan rencana Amerika kanggo mindhah produksi F-16 menyang India. Loro-lorone pesawat iku siji-mesin.
    Ora mungkin dheweke butuh rong jinis pejuang siji-mesin ing Angkatan Udara.
  10. Shuttle
    Shuttle 21 Februari 2019 13:46
    0
    Gun Gsh-23 (Rusia)
    General Electric Engine (USA)
    Roket R-77 lan R-73 (Rusia)
    Avionik luwih saka setengah Rusia.

    Nanging, pesawat wis India.
    Ora suwe dheweke bakal bisa nindakake kabeh dhewe. Ana luwih saka milyar. Dheweke butuh dhewe. Kanggo wong-wong mau, kanthi 140 yuta wong, kita mung minangka wilayah sing adhem lan arang banget. Kabeh Eropah ora beda banget kanggo wong-wong mau.
    Kita minangka mleccha lan yavana kanggo wong-wong mau. Mekaten.
  11. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 21 Februari 2019 14:29
    0
    Nah ... awu-tunggul, apa ekspresi jurnalistik khas sing digunakake ing kene! Umumé, nyatane, tegese "tanpa buntut karo PGO" ... Ora worth ngomong babagan "bebek"; kanthi mirip skema, dheweke ("bebek" lan "tanpa buntut karo PGO" ...) beda ... ("swiwi bebek nglirik "ukuran luwih gedhe tinimbang PGO ing skema tanpa buntut") hi
  12. irazum
    irazum 21 Februari 2019 21:00
    0
    Akhire lahir...
  13. pafegosoff
    pafegosoff 22 Februari 2019 14:45
    0
    Ora dewa ngobong pot.
    Kaya-kaya negara liya ora ngetutake dalan sing padha.