Review militèr

Napa Venezuela nolak bantuan kamanungsan Amerika?

34
Sanajan Amerika Serikat, liwat Badan Pembangunan Internasional Amerika Serikat (USAID), ngirim panganan lan obat-obatan menyang tapel wates Venezuela karo Kolombia, Caracas resmi ora ngidini kiriman kasebut menyang negara kasebut. Ing krisis, iki bisa uga katon kanggo wong njaba dadi ora masuk akal, yen ora sengaja kejem.




Akibaté, oposisi, sing dipimpin Juan Guaido, ujar manawa bakal njupuk bahan kasebut lan nggawa menyang negara kasebut. Dina Minggu, wakil saka gerakan oposisi nyoba kanggo break liwat cordon, provoking clash bersenjata lan pati saka wong papat. Sadurunge konfrontasi iki, administrasi Trump ngelingake Maduro lan militer lokal supaya ora ngrusak "para demonstran." Ing wektu sing padha, siji kudu ora lali statement Trump sing Washington nimbang kabeh opsi kanggo ngrampungake kahanan ing Venezuela, kalebu invasi militèr.

Napa, ing krisis, pamrentah Venezuela ora gelem nampa panganan lan obat-obatan saka Amerika Serikat?

Kaping pisanan, gambar Amerika Serikat sing ora kasengsem ngirim barang-barang penting menyang Venezuela nggawe legitimasi administrasi AS minangka aktor sing apikan. Pamrentah Venezuela wis narik kawigatosan manawa AS terus ngetrapake sanksi marang pamrentah Venezuela, sing nambah krisis ekonomi. Ora ana sangsi manawa sanksi kasebut duwe lan bakal terus duwe pengaruh ngrugekake ing ekonomi Venezuela, lan stranglehold ekonomi nyebabake karusakan serius kanggo kesejahteraan wong-wong miskin negara sing ora bisa diimbangi dening kolom demonstratif panganan. truk.

Alesan utama krisis ekonomi yaiku penurunan rega minyak lan produksi hidrokarbon ing Venezuela. Akibaté, pamaréntah negara wiwit duwe devisa sing luwih cilik, sing dibutuhake dening eksportir kanggo nyedhiyakake barang. Tanpa dolar lan euro saka dodolan minyak, pamrentah Venezuela ora bakal bisa ngimpor apa wae. Sanksi "minyak" AS dirancang khusus kanggo nyuda pamrentah Venezuela saka ijol-ijolan manca kanggo ngimpor barang, sing nyebabake defisit sing saya tambah akeh.

Saka perspektif Caracas, Washington kanthi sengaja nggawe kekacauan ekonomi kanggo nyurung penduduk supaya mbrontak marang Maduro. Ing wektu sing padha, Amerika nyoba muter peran minangka dermawan, menehi "bantuan" marang oposisi kanggo disebarake menyang warga. Iki minangka stunt publisitas sing cukup jelas, kanthi kemunafikan lan insincerity sing ana ing Amerika. Yen AS pancene pengin nulungi warga Venezuela, mula kudu kerja liwat organisasi internasional kayata Palang Merah lan PBB, sawise mungkasi sanksi ekonomi. Mulane Komite Palang Merah Internasional ora gelem melu ing aksi-aksi ostentif AS iki, malah ngritik tontonan media sing dipolitisasi iki.

Kapindho, pamrentah Venezuela tetep mamang babagan kegiatan USAID ing negara kasebut. Wis pirang-pirang dekade, organisasi iki nyedhiyakake dhukungan kanggo oposisi, sing kalebu pendanaan lan latihan siswa oposisi, ngirim wakil LSM sing ngritik pamrentah Venezuela ing luar negeri kanggo nambah penolakan internasional marang pamrentah sing sah.

Amarga kahanan kasebut, penolakan Maduro kanggo ngidini USAID mlebu ing negara kasebut katon luwih rasional tinimbang sing katon sepisanan.

Mungkin sawetara anggota pamrentah AS pancen pengin Venezuela duwe akses menyang panganan lan obat-obatan lan setya promosi demokrasi lan hak asasi manungsa. Nanging sing jelas, akeh panyiapan politik AS nyoba nggambarake Presiden Maduro minangka diktator brutal sing pengin ngelak rakyate dhewe. Kaping pisanan, AS saiki nglarani ekonomi Venezuela liwat sanksi, lan kiriman tapel wates bakal mung sethithik kanggo ngrampungake krisis kasebut. Yen sanksi ora mengaruhi pamrentah ing Iran utawa Suriah, mesthine ora bakal nuduhake "efektivitas" ing kasus pamrentah Maduro. Iku mung bakal nambah kasangsaran wong biasa.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
twitter.com/jguaido
34 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. parusnik
    parusnik 25 Februari 2019 05:14
    + 10
    Napa, ing krisis, pamrentah Venezuela ora gelem nampa panganan lan obat-obatan saka Amerika Serikat?
    .. Keju gratis, mung ing perangkap tikus..
    1. Tatiana
      Tatiana 25 Februari 2019 05:35
      +9
      Tanpa dolar lan euro saka dodolan minyak, pamrentah Venezuela ora bakal bisa ngimpor apa wae. Sanksi "minyak" AS dirancang khusus kanggo nyuda pamrentah Venezuela saka ijol-ijolan manca kanggo ngimpor barang, sing nyebabake defisit sing saya tambah akeh.

      Umumé, kabeh sanksi AS lan satelit kasebut minangka perang finansial sing diatur dening Washington kanggo perusahaan multinasional Amerika nglawan jagad iki, kalebu Venezuela. Lan manual wis suwe dikenal ing Amerika, lan ora diganti nganti pirang-pirang dekade.
      1. Alexander21
        Alexander21 25 Februari 2019 08:42
        0
        Kutipan: Tatyana

        Umumé, kabeh sanksi AS lan satelit kasebut minangka perang finansial sing diatur dening Washington kanggo perusahaan multinasional Amerika nglawan jagad iki, kalebu Venezuela. Lan manual wis suwe dikenal ing Amerika, lan ora diganti nganti pirang-pirang dekade.


        AS nindakake amarga bisa. Yen China utawa Rusia duwe kesempatan finansial lan ekonomi kaya ngono, apa sampeyan mikir bakal beda? Saben negara mbela kapentingan ing kabeh cara sing kasedhiya .... njupuk China padha, ora duwe jarum mata uang sing bakal nandur donya (saiki), nanging iki ora nyegah saka tuku perusahaan ing saindhenging donya, lan teknologi .... banjur perusahaan-perusahaan iki dadi agen pengaruh ing negara liya lan pengaruhe kebijakan negara liya. Utawa njupuk kahanan karo Venezuela, Amerika Serikat ndhukung anak protege amarga iku ono gunane kanggo wong-wong mau, nalika kita ndhukung Maduro (kita nglindhungi investasi lan zona pengaruh), lan ora ana confrontation antarane apik lan ala, sejatine sifate bisnis.
        1. Azim77
          Azim77 25 Februari 2019 13:17
          +3
          Kutipan: Aleksandr21
          ora ana confrontation antarane apik lan ala, murni bisnis

          Bedane yaiku AS asring, meh tansah, mbela kepentingane kaya kriminal. Ora netepi hukum internasional utawa universal. Nazi, fasis ing sawijining wektu mbela kepentingane kanthi cara sing padha. Empu nesu, kutuk muni ing saindhenging donya marang Amerika Serikat. Amarga rampog iki kuwat lan angel nglawan dheweke kanthi individu.
          1. Tatiana
            Tatiana 25 Februari 2019 13:28
            0
            Kutipan: Aleksandr21
            ora ana confrontation antarane apik lan ala, murni bisnis.

            Bisnis kanggo bisnis beda. Bisnis duwe strategi sing beda. Sawetara pengusaha mbatesi norma-norma moralitas sosial apa sing diidini manungsa. Lan liyane dadi edan karo srakah, parasitic devouring kabeh watara lan numpes everyone lan kabeh karo Alignment kanggo dominasi mung awake dhewe lan kanggo awake dhewe. Iki minangka kelas pemodal-kapitalis modern.

            Kajaba iku. Sawetara pengusaha dipandu dening kapentingan masyarakat sehat biologis, dene wong liya wis degenerates biologis, lan srakah patologis.
            Keserakahan patologis uga minangka unsur degenerasi biologis ing tingkat psyche.
            Lan degenerasi biologis iki, sing wis ana ing tingkat biologis, ngupaya nyetel lan mbangun maneh donya khusus kanggo wong sing dikasihi, lan kanthi kategorine ora mbutuhake bagean "ekstra" manungsa. Padha seneng nyirnakake lan ngrusak. Iki minangka inti saka fasisme apa wae, nanging fasisme mesthi diwiwiti kanthi fasisme finansial. Sampeyan bisa yakin babagan iki.
            Saiki kita duwe fasisme finansial Amerika, lan luwih becik ngomong fasisme Federal Reserve AS.

            Tembung "bisnis" nyakup lan ngganggu konsep "degenerasi biologis setan" manungsa lan kabeh masyarakat manungsa.
        2. Komentar wis dibusak.
        3. Nikolai Fedorov
          Nikolai Fedorov 1. mars 2019 11:28
          0
          Kutipan: Aleksandr21
          AS nindakake amarga bisa. Yen China utawa Rusia duwe kesempatan finansial lan ekonomi kaya ngono, apa sampeyan mikir bakal beda? ... Utawa njupuk kahanan karo Venezuela, Amerika Serikat ndhukung anak protege amarga iku ono gunane kanggo wong-wong mau, nanging kita ndhukung Maduro (kita nglindhungi investasi kita lan zona pengaruh), lan ora ana confrontation antarane apik lan ala, murni bisnis. .

          Nalika gopnik nyerang sampeyan lan wong sing dikasihi ing endi wae ing gerbang, sampeyan bakal terus mbantah kanthi gaya sing padha: "Para gopnik nyerang aku lan sedulurku amarga bisa nindakake. Yen aku bisa nindakake kanthi cara sing padha, aku bakal nglakoni cara sing padha.
          Amerika Serikat tumindak ing jagad kaya gopnik sing paling alami.
    2. Siberia 75
      Siberia 75 25 Februari 2019 07:15
      +4
      Napa Venezuela nolak bantuan kamanungsan Amerika?

      Salah sawijining slogan Maduro yaiku "Kita ora butuh bantuan, angkat blokade"
      Aneh sawise iku, iku bakal nampa handout Amérika
      1. BlackMokona
        BlackMokona 25 Februari 2019 09:43
        -1
        Dadi ora ana blokade, bisa terus adol minyak menyang China
        1. naidas
          naidas 26 Februari 2019 19:38
          0
          Sanksi kasebut ngunci aset $ 7 milyar lan nyuda pendapatan minyak negara $ 11 milyar kanggo taun kasebut. AS, miturut Sekretaris Keuangan Steven Mnuchin, bakal ngetokake lisensi sementara kanggo sawetara transaksi karo PDVSA. Kajaba iku, anak perusahaan panyulingan minyak saka perusahaan minyak Citgo Petroleum bakal bisa nerusake pakaryan kasebut, yen dhuwit kasebut ora dikirim menyang Maduro, "ujare saluran Fun & Profit.
        2. Kosov
          Kosov 17. mars 2019 09:51
          0
          Dilarang! Minyak banget abot, mung AS sing bisa ngolah! Iku kabeh kuping!
    3. svp67
      svp67 25 Februari 2019 09:26
      +1
      Kutipan saka parusnik
      .. Keju gratis, mung ing perangkap tikus..

      Nanging dheweke duwe akeh pisang, kaya sing dakelingake, mula warga GDR "tuku" ...
    4. Vladimir 5
      Vladimir 5 25 Februari 2019 13:54
      +1
      Pamrentah Venezuela kudu nampa kargo kamanungsan lan ngisi maneh ing truk dhewe (paling ora militer) ing tapel wates lan menehi menyang administrasi wilayah sing mlarat ... Lan kabeh bakal bener ... ora ana sing diobong. ing tapel wates, luwih cerdas kanggo nyedhaki masalah, lan kabeh ...
    5. Normal ok
      Normal ok 26 Februari 2019 15:51
      0
      Kutipan saka parusnik
      Napa, ing krisis, pamrentah Venezuela ora gelem nampa panganan lan obat-obatan saka Amerika Serikat?
      .. Keju gratis, mung ing perangkap tikus..

      Ora kabeh Venezuela nolak, nanging pamrentah Maduro. Wong biasa karo tangan loro "Kanggo". Lan ora mung bantuan Amerika ing kana. Kanggo Maduro, setuju kanggo mbantu tegese nglukis manawa dheweke wis nggawa negara kasebut "to the point".
  2. Destiny
    Destiny 25 Februari 2019 05:15
    +7
    Wedi wong Denmark sing nggawa hadiah ...
  3. mordvin 3
    mordvin 3 25 Februari 2019 05:40
    +8
    Aku kelingan carane sikil Bush mabur menyang kita, bebarengan karo jatah saka Bundeswehr.
  4. Tank Hard
    Tank Hard 25 Februari 2019 07:56
    -3
    Lan kenapa kita butuh Maduro iki kang Venezuela? Iku bakal luwih apik yen padha nandur modhal dhuwit ing Rusia, yen kabeh iku mudhun maneh ...
    Aku nemokake iki menarik:

    [media=https://news.mail.ru/politics/36419057/?frommail=1]
  5. 3vs
    3vs 25 Februari 2019 08:40
    0
    Comrade Maduro kudu ndeleng "Ivan Vasilievich ganti profesi"!
    Ing kana, raja menehi saran sing penting: - "Nyekel? Carane bakal nyekel, sijine Yakin ing saham - iki pisanan, lan mung sawise iku! .."
    Banjur cockerel enom Guaido mlumpat ing endi wae, nyala, bajingan, perang sipil ing negara kasebut lan tetep.
    unpunished, iku mbebayani!
  6. K-50
    K-50 25 Februari 2019 08:42
    +5
    Venezuela nolak bantuan kamanungsan AS

    Amarga "bantuan" ora ateges kamanungsan. Sawise kabeh, carane cunningly pin dos julukan tumindak, pisanan padha penggemar "geni", lan banjur kaya kita "pemadam kebakaran" teka. Kabeh mung kanggo njarah-rayah negara liya kanthi kedok "mateni geni" lan dikunjara "pengawas". negatif
    1. cniza
      cniza 25 Februari 2019 08:59
      +5
      Ana akeh pitakonan ing kana, nanging Amerika Serikat ora ana apa-apa.
    2. Tank Hard
      Tank Hard 25 Februari 2019 12:01
      +1
      Kutipan: K-50
      Kabeh mung kanggo njarah-rayah negara liya kanthi kedok "mateni geni" lan dikunjara "pengawas".

      Mesthi wae, amarga kabeh organisasi kasebut, kayata: USAID, USIS, Peace Corps lan liya-liyane, nyatane, organisasi intelijen lan agen pengaruh ing atap misi diplomatik lan, miturut omongane uwong, nindakake tumindak sing apik, nindakake kesepakatan sing spesifik lan "mambu". Nah, kabeh wong wis ngerti babagan iki. ya
  7. Komentar wis dibusak.
  8. Stirbjorn
    Stirbjorn 25 Februari 2019 09:00
    +1
    Alesan utama krisis ekonomi yaiku penurunan rega minyak lan produksi hidrokarbon ing Venezuela. Akibaté, pamaréntah negara wiwit duwe devisa sing luwih cilik, sing dibutuhake dening eksportir kanggo nyedhiyakake barang.
    AS ambruk rega minyak?! Inggih, ing asas, ya, amarga padha nggawe "revolusi shale" lan tinimbang ngimpor lenga, padha ora mung nyedhiyani piyambak karo, nanging uga wiwit drive kanggo ekspor. Apa bisa ngajukake pratelan marang wong-wong mau ing babagan iki? Sapa sing nyegah Maduro ngembangake tetanèn kanthi nelayan lan nyuda masalah keluwen ing negarane? Iklim ing kono cukup apik, ana akses menyang segara - dudu ara-ara samun, gunung, utawa ing sisih lor. Nyuwun
    1. michael3
      michael3 25 Februari 2019 09:52
      0
      Dheweke ora duwe masalah keluwen. Ora ana wong sing nggunakake teknologi modern lan ora manggon ing watu gundhul (kaya wong Korea Utara) duwe masalah kaya ngono. Ana masalah ekonomi sing ora proporsional lan ala banget. Aneh, ta?
      Ana "ekonomi". Yen sampeyan nindakake kabeh kaya sing dibutuhake ilmu teknik listrik, mula sampeyan duwe listrik, bolam lampu, kerja ditindakake. Yen sampeyan nindakake kabeh miturut aturan ilmu kimia, sampeyan bakal terus-terusan njaluk pesawat saka kimia, lan persis sing wanted kanggo njaluk. Nanging ora ketompo carane hard sampeyan nyoba, nanging tumindak miturut "hukum ekonomi", kabeh bisa metu kanggo Amerika Serikat, sebagéyan kanggo China, lan wong liya nganti kuping ing macem-macem masalah! Sawetara mung mati!
      Apa urusane, ta?)
      1. Alexander21
        Alexander21 25 Februari 2019 10:22
        +4
        Kutipan: michael3
        Nanging ora ketompo carane hard sampeyan nyoba, nanging tumindak miturut "hukum ekonomi", kabeh bisa metu kanggo Amerika Serikat, sebagéyan kanggo China, lan wong liya nganti kuping ing macem-macem masalah! Sawetara mung mati!
        Apa urusane, ta?)


        Jepang, Korea Selatan, Singapura - kepiye negara sing duwe ekonomi sukses ora cocog? Mung wae, ana negara sing pancen melu ekonomi, pangembangan teknologi, lsp. lan ana sing urip saka dodolan sumber daya alam lan ora pengin ngganti apa-apa. Venezuela mung belongs kanggo kategori iki, sadurungé, nalika rega lenga dhuwur - negara wis cukup dana kanggo urip lan kewajiban sosial, minangka prices lenga ambruk - sosialisme dadi unviable, i.e. ora duwe basis industri / ekonomi sing kuat sing bisa diandelake negara.
        1. michael3
          michael3 25 Februari 2019 11:54
          0
          Sampeyan ora ngerti. Ora ana sing ngerti sebabe. Lha, sapa sing ngerti... Apa sampeyan mikir yen paling ora ana panguwasa sing pengin ngatur supaya rakyate ora ngerti babagan ekonomi? Apa sampeyan mikir yen ana wong kanthi sadar pengin mlarat lan ora duwe pangarep-arep kanggo nesu ing negarane?
          Mantra sing sampeyan ucapake wis akrab. Nanging iki mung mantra, dudu pikiran sing urip. Sing dadi keanehan tambahan. Sawise kabeh, kabeh katon ngerti. Lan ing wektu sing padha, terus-terusan dadi pamrentah sabanjure "nggawe kesalahan lan distorsi ing ekonomi." Elinga yen iki ora bakal kedadeyan nganti krisis sabanjure lan ambruk. Tansah sawise.
          Lan babagan sosialisme ... ing USSR, basis produksi / ekonomi gedhe banget. Ya, barang sing diprodhuksi ora paling modern. Nanging padha kebak! Lan durung ... Maneh, "distorsi". Miturut kula, ekonomi dudu ilmu.
          1. Alexander21
            Alexander21 25 Februari 2019 12:30
            0
            Ing donya iki, sampeyan kudu mbayar kabeh. Venezuela minangka negara sosialisme, lan kanggo ndhukung sosialisme iki, sumber daya, ekonomi ora bisa diapusi, sosialisme didhukung amarga rega minyak sing dhuwur, nanging nalika rega minyak ambruk, pemerintah mangan dhuwit. cadangan lan apa sing kita deleng saiki wis dadi akibat saka kabijakan ekonomi kasebut, mesthi, lan sanksi AS wis dadi peran, nanging jotosan iki wis ngupayakake ekonomi Venezuela sing wis rapuh. Mudhun ing rega minyak wiwit ing 2014, ing 2016 Venezuela wiwit duwe masalah (yaiku, cadangan cukup kanggo 2 taun), complaint utama marang Maduro (paling ora kanggo kula) iku ora bisa mbangun maneh ekonomi lan adaptasi kanggo kahanan anyar, nanging Nanging banget tightly nyekel setir negara lan saiki gumantung ing angkatan bersenjata + propaganda patriotisme, lan nerangake masalah ing ekonomi dening kasunyatan sing iki melu-melu manca .... nanging modestly tetep bisu bab kasil ing ekonomi. Mbokmenawa dheweke pengin ndandani saiki, nanging wis kasep, wong-wong wis ana ing brink lan pengin owah-owahan, lan ana sing kudu mangsuli kesalahane ing kebijakan ekonomi. Bali maneh menyang ekonomi Venezuela, sing nyegah Chavez lan Maduro ngembangake produksi? Kanthi dhuwit saka adol lenga, sampeyan bisa tuku teknologi saka China, Rusia, lsp. lan nyedhiyakake populasi paling sethithik sing paling perlu, ora kanggo sebutno mlebu pasar internasional ana kompetisi sing kuwat banget, nanging ing njero negara bisa nggawe produksi dhewe kanthi bahan mentah dhewe .... ing kasus apa wae, Venezuela duwe dhuwit, ing taun 2008 cadangan emas lan devisa $ 42,299 milyar saiki $ 10,4 milyar, lan iku mung emas, ora kanggo sebutno aset financial / investasi ing mata uang liyane / etc. nanging kabijakan ekonomi sing salah wis nyebabake asil kasebut.
            1. Alexander21
              Alexander21 25 Februari 2019 13:01
              0
              Aku uga bakal nambah sing langkah Venezuela ing rake padha luwih saka sapisan, Aku bakal Quote saka artikel AIF ing 2016.

              "ing tengah abad pungkasan, Venezuela dianggep minangka ekonomi berkembang paling njanjeni, lan ing syarat-syarat PDB per kapita ana ing daftar pemimpin donya lan mesthi sing paling apik ing Amerika Latin. Kamakmuran dijamin dening lenga: simpenan paling gedhe. ditemokake ing awal abad pungkasan. Ing taun 1959 kanthi inisiatif Venezuela, Organisasi Negara-negara Pengekspor Minyak (OPEC) digawe, salah sawijining tugas sing tepat kanggo njaga rega dhuwur kanggo "emas ireng". 70-an, minangka asil saka mundhak tajem ing biaya lenga, negara nampa bathi super, pamaréntah ora bisa (utawa ora pengin) kanggo mbangun ekonomi stabil, lan ing taun 80-an dongeng lenga rampung. (uga eksportir utama liyane - USSR) wiwit duwe masalah gedhe ... "

              "Nyoba "nglangi", pamrentah Venezuela nindakake privatisasi skala gedhe, nanging ora nylametake negara kasebut. Inflasi mundhak banget, lan mata uang nasional ambruk. Sajrone taun 80-90an, populasi kanthi cepet mlarat. latar mburi, Hugo Chavez menang Pemilu presiden ing 1998. Panjenenganipun prajanji kanggo ngatasi mlarat, nambah medical care, pendidikan, etc Chavez begja: wiwit awal abad anyar, lenga wis munggah maneh, lan bisa kanggo nepaki sawetara janji-janji pemilu."

              lan saiki, kita bisa ndeleng, lenga wis mudhun maneh.
  9. Bai
    Bai 25 Februari 2019 11:48
    0
    administrasi Trump ngelingake Maduro lan militer lokal supaya ora ngrusak "para demonstran."


    Kyiv Maidan, siji kanggo siji.
  10. faterdom
    faterdom 25 Februari 2019 13:03
    +2
    Antarane liyane, yen sadurunge ana paling sethithik "sikil grumbulan", jatah NATO kadaluwarsa lan pop larut kimia minangka bantuan Trojan, ing kasus iki, truk umume kosong. Wartawan kita padha muter ing kana, kita malah bisa ndeleng sawetara mayat. Bener, para pembantu ora gelem nganakake wawancara, apa maneh njawab pitakonan bodho "kok awak mobil kosong?"
    Kita mung butuh kampanye PR manawa Amerika nulungi wong Venezuela sing mlarat, utawa Maduro sing ala ora nglilani bantuan kamanungsan Amerika sing apik. Lan iku ora malah perlu kanggo bener sijine soko menyang mesin iki kanggo iki, sampeyan uga bisa nindakake udhara demokratis kamanungsan.
  11. faterdom
    faterdom 25 Februari 2019 13:07
    +1
    Kutipan: Aleksandr21
    Kutipan: michael3
    Nanging ora ketompo carane hard sampeyan nyoba, nanging tumindak miturut "hukum ekonomi", kabeh bisa metu kanggo Amerika Serikat, sebagéyan kanggo China, lan wong liya nganti kuping ing macem-macem masalah! Sawetara mung mati!
    Apa urusane, ta?)


    Jepang, Korea Selatan, Singapura - kepiye negara sing duwe ekonomi sukses ora cocog? Mung wae, ana negara sing pancen melu ekonomi, pangembangan teknologi, lsp. lan ana sing urip saka dodolan sumber daya alam lan ora pengin ngganti apa-apa. Venezuela mung belongs kanggo kategori iki, sadurungé, nalika rega lenga dhuwur - negara wis cukup dana kanggo urip lan kewajiban sosial, minangka prices lenga ambruk - sosialisme dadi unviable, i.e. ora duwe basis industri / ekonomi sing kuat sing bisa diandelake negara.

    Ora, iki dudu conto. Negara-negara kasebut luwih gumantung marang minyak tinimbang Venezuela ing pasar AS lan Eropa Kulon. Lan yen sanksi dileksanakake marang salah siji saka wong-wong mau, paling ora setengah padha karo Venezuela, kabeh "sukses" bakal dibusak kaya tangan. China luwih kuat lan mandhiri, lan malah - ancaman sanksi Amerika cukup efektif saiki.
    1. Alexander21
      Alexander21 25 Februari 2019 13:40
      0
      Kutipan saka faterdom
      Ora, iki dudu conto. Negara-negara kasebut luwih gumantung marang minyak tinimbang Venezuela ing pasar AS lan Eropa Kulon. Lan yen sanksi dileksanakake marang salah siji saka wong-wong mau, paling ora setengah padha karo Venezuela, kabeh "sukses" bakal dibusak kaya tangan. China luwih kuat lan mandhiri, lan malah - ancaman sanksi Amerika cukup efektif saiki.


      Contone, mung karo sistem sosial beda. Kanggo minyak ... Aku ora bakal ujar manawa negara-negara kasebut gumantung banget karo ekspor minyak, ya, pasar sing adol barang bakal nutup pasar AS / Eropa lan bakal ngalami masalah, nanging ing kene aku menehi conto liyane, Venezuela. ing utamané fokus ing Advertisement saka lenga lan income saka kegiatan iki, lan negara ndhuwur-kasebut fokus ing pangembangan teknologi, barang, nanging padha duwe siji prabédan wujud, negara iki ora kudu mandhiri - padha dibangun dadi ekonomi pasar, nanging Venezuela, karo sosialisme lan posisi politik - iku perlu kanggo berkembang produksi karo ekonomi. Nanging pemerintah ora nindakake ...
      1. faterdom
        faterdom 25 Februari 2019 21:07
        +1
        Waca kanthi teliti, luwih apik kaping pindho. Aku nulis manawa negara-negara kasebut luwih gumantung ing pasar Kulon tinimbang Venezuela ing dodolan minyak. Lan tanpa pasar kasebut, dheweke ora bakal dadi sapa-sapa sajrone rong minggu, lan ora ana cara kanggo nelpon. Bangkrut rampung lan ora duwe pengarep-arep. Lan uga banget kamungkinan - luwe.
  12. Campanella
    Campanella 25 Februari 2019 13:58
    0
    Kanggo sapa lan kapan AS nulungi gratis? Bantuan kamanungsan kasebut larang banget, mula ekonomi negara sing nampa bantuan kasebut mung dibentuk lan dadi tambahan bahan mentah saka Amerika Serikat.
    Aku mbaleni maneh, usa kudu mati!
    Negara fasis, chauvinis, teroris ora kudu urip!
  13. Nestorych
    Nestorych 25 Februari 2019 14:26
    +1
    Ekonomi ambruk amarga upaya Chavez lan Madura, sampeyan kudu memikat m ... mi, kanggo nandur negara sing duwe cadangan minyak paling gedhe kanthi cara kaya ngono, Amerika Serikat mung nggunakake kesempatan sing diwenehake kanthi apik. ))

    Perjuangan kanggo distribusi panganan bisa dingerteni, sing mbayar bocah wadon kasebut nari. Ngelingi yen dhasar rezim kasebut yaiku warga sing ora kerja sing manggon ing handout, rezim ora bisa kelangan instrumen pengaruhe.
  14. korochyn
    korochyn 26 Februari 2019 13:01
    0
    Venezuela nolak bantuan? Maduro iki nolak - dheweke keluwen.