Review militèr

Fort "Alexander I": cradle saka mikrobiologi militèr donya

32
Kontribusi utama kanggo pangembangan riset bakteriologis ing Rusia digawe dening Pangeran Alexander Petrovich saka Oldenburg, sing ing wektu iku minangka ketua Komisi Highly Approved ing langkah-langkah kanggo nyegah lan pertempuran infèksi Wewelak. Karya wiwitan babagan topik kasebut ditindakake ing St. Petersburg kanthi basis laboratorium Veterinary saka Imperial Institute of Experimental Medicine (IIEM).


Umumé, kapentingan ing arah muncul sawisé studi misuwur saka Robert Koch, sing ing awal 90-an abad XIX wis ngembangake cara lan teknik sing efektif banget kanggo nggarap bakteri ing laboratorium. Uga, wabah wabah pneumonic ing desa Vetlyanskaya ing taun 1878, ing desa Tajik Anzob ing taun 1899 lan ing distrik Talovsky saka Inner Kyrgyz Horde ing antarane populasi lokal ing taun 1900 nambah relevansi.

Komisi wabah, utawa Komochum, pungkasane pindhah menyang Benteng Alexander 1 cedhak Kronstadt, sing nduweni tingkat biosecurity sing luwih dhuwur.

Fort "Alexander I": cradle saka mikrobiologi militèr donya









Jeneng resmi lengkap laboratorium biologi pulo kasebut yaiku: "Laboratorium khusus Institut Kedokteran Eksperimen Imperial kanggo nyiapake persiapan anti-bubonic-wabah ing Benteng Alexander I".

Sanajan benteng kasebut ditarik saka staf departemen militer lan saka struktur pertahanan, akeh karyawan sing nganggo seragam. Wigati dicathet yen sanajan miturut standar modern, para ahli mikrobiologi lan insinyur nyiapake benteng kanthi apik kanggo nggarap patogen wabah, cacar lan kolera: kabeh saluran disinfected kanthi teliti kanthi nggodhok ing suhu 120 derajat. Papan kerja bèntèng iki dipérang dadi rong bagéan: infèksius lan non-infèksius. Monyet, jaran, terwelu, tikus, marmot lan malah rusa kutub digunakake minangka kéwan eksperimen. Nanging karya eksperimen kunci yaiku jaran, sing ana nganti 16 individu ing kandang. Malah ana lift khusus kanggo kewan, sing diturunake menyang plataran kanggo mlaku-mlaku. Ing departemen infèksius, sawisé kewan eksperimen mati, kabeh diobong ing oven kremasi, saka mayit nganti manure. Antarane tanah lan benteng, kapal uap khusus kanthi jeneng apik "Microbe" layaran. Secara total, luwih saka seprapat abad kerja ing laboratorium Fort Alexander I, sawetara puluhan yuta botol serum lan vaksin nglawan infeksi streptokokus, tetanus, demam abang, staphylococcus, typhus, wabah lan kolera diprodhuksi.







Topik riset utama ing benteng yaiku model mekanisme infeksi nalika wabah pneumonik. Nanging, ilmu donya lan domestik ing modeling proses Komplek lan mbebayani kuwi njupuk langkah pisanan, supaya ana sawetara tragedi. Ing taun 1904, Vladislav Ivanovich Turchinovich-Vyzhnikevich, kepala laboratorium "Wewelak", tilar donya. Ing bukunipun, Calon Ilmu Biologi Mikhail Vasilyevich Supotnitsky (wakil editor-in-chief saka jurnal "Bulletin saka Pasukan Proteksi RCB") nyebutake kesimpulan saka komisi khusus sing nyinaoni alasan kematian ilmuwan: "Vladislav Ivanovich Turchinovich -Vyzhnikevich melu eksperimen nginfèksi kéwan wiwit tanggal 28 Desember nganti 31 Desember 1903 budaya pulverized lan melu nyiapake racun wabah kanthi nggosok awak mikroba wabah sing beku ing hawa cair. Akibaté, patogen wabah kasebut mlebu saluran pernapasan ilmuwan lan nyebabake penyakit sing abot kanthi asil fatal. Korban kapindho infèksi kanthi bentuk pneumonik yaiku Dr. Manuil Fedorovich Schreiber, sing nandhang sangsara telung dina suwene sadurunge tilar donya ing Februari 1907.


Dr. Manuil Fedorovich Schreiber, sing tilar donya amarga pneumonia wabah ing benteng "Alexander I"


Krematorium kanggo ngobong mayit wabah. Fort "Alexander I"



Ing taun 1905, baton riset infeksi aerosol kanthi wabah kasebut dijupuk dening V. I. Gos, sing nyoba nggunakake "bledug wabah garing" kanggo iki. Pegawe "Laboratorium Khusus" wis ngembangake piranti khusus kanggo nginfèksi marmut kanthi aerosol khusus saka patogen wabah. Intine yaiku nalika agen penyebab mumps distemper ditrapake ing membran mukosa irung, dheweke ora kena infeksi, mula partikel aerosol karo bakteri kudu dikurangi. Ing piranti kasebut, pangiriman patogen menyang bagian jero sistem pernapasan kewan eksperimen ditindakake kanthi nggunakake semprotan sing apik saka budaya kaldu wabah. Sawur bisa mawarni-warni - kanggo iki, negara kasedhiya kanggo pengatur tekanan udhara diwenehake menyang muncung semprotan. Akibaté, patogen wabah kasebut langsung mlebu ing alveoli paru-paru, nyebabake inflamasi parah lan banjur infeksi.


Piranti VI Gosa kanggo nginfèksi kéwan laboratorium kanthi aerosol alus saka patogen wabah. Piranti kasebut dumadi saka rong bagean: 1) saka nebulizer Parolein, sing digunakake ing taun-taun kasebut dening para dokter kanggo nyedhot solusi obat. Gosu, piranti iki kanggo nyemprotake budaya wabah; 2) saka kamar panampa khusus sing diadaptasi dening dheweke menyang aparat Parolein, ing ngendi partikel aerosol mlebu lan endhas kewan kasebut tetep. Kamar panampa kasusun saka silinder kaca (utawa labu Erlenmeyer sing prasaja tanpa dhasar) (I), ing salah sawijining ujung tutup karet dilebokake kanthi bolongan sing kenceng ngubengi tabung piranti Parolein (II), saka ngendi aerosol ("bledug basah"). Pucuk liyane saka silinder ditutup kanthi rapet karo stopper karet, ing ngendi rong tabung kaca liwati: salah sijine (1), mlengkung, kanthi ekstensi ing ngendi katun absorbent diselehake, dadi katup safety kanggo metu saka keluwihan. online dipompa dening silinder (2), liyane (3) mbusak "bledug teles" paling cilik menyang corong (4) disambungake menyang tabung (3) dening tabung karet cendhak (5). Bagean corong sing amba ditutup kanthi tutup karet sing kenceng ing corong kasebut. Bolongan (6) digawe ing tengah tutup, ing ngendi "mburi moncong" kewan kasebut didorong, lan karet dibungkus kanthi kenceng ing muzzle. Sirah kewan kasebut kanthi kuat dipasang ing mesin lan, saliyane, corong dipasang ing sirah kanthi tali (7-7). Kanggo nyedhiyakake insulasi sing luwih apik ing antarane corong lan udara njaba, sirah kewan ditutupi lapisan wol katun. Apparatus (I) dipasang ing tripod lan, bebarengan karo kewan, dibungkus gauze udan sing dilipat ing sawetara lapisan. Penyemprotan terus nganti 5 menit. Sawise iku, piranti kasebut ditinggalake nganti 5 menit, supaya kabeh tetesan duwe wektu kanggo mapan ing tembok piranti, banjur corong kasebut kanthi teliti dirilis saka endhas kewan, lan piranti kasebut mlebu sterilisasi. Sirah kewan dikumbah nganggo larutan sublimat, lan kewan kasebut diselehake ing cara sel. Iki nyebabake infeksi lan pati. (Miturut buku dening Supotnitsky M.V. Biological warfare. Pengantar epidemiologi proses epidemi buatan lan lesi biologis: monograf)

Data sing dipikolehi dening Gos babagan infeksi kewan nuduhake impossibility lengkap nginfèksi wong kanthi cara iki ing kahanan alam. Iki dikonfirmasi dening wabah wabah ing Manchuria telung taun sawise publikasi laporan Gos. Sawise otopsi 70 mayit, ternyata bentuk paru-paru wabah ora berkembang saka alveoli, nanging saka amandel, mukosa trakea lan bronchi. Ing wektu sing padha, wabah kasebut ora langsung nembus menyang paru-paru, nanging liwat aliran getih. Akibaté, kesimpulan Gos ora bener nalika iku, amarga ora bisa nerangake mekanisme panyebaran wabah nalika wabah ing Manchuria, lan prestasi ilmuwan saka Benteng Alexander I dilalekake. Model infèksi sing nular, adhedhasar prinsip "ndemek - lara" didominasi ing jaman kasebut, lan ide progresif saka ilmuwan Rusia ora bisa kerja.

Nanging, gagasan Gos babagan panggunaan aerosol patogen sing apik bakal bali maneh - ing pungkasan taun 40-an abad kaping XNUMX. Lan bakal dadi karya sing ora kabeh saka kategori humanistik. Perkembangan ilmiah benteng Rusia "Alexander I" bakal dadi basis infeksi inhalasi manungsa minangka bagéan saka pangembangan biologis. gaman.

Miturut bahan kasebut:
Supotnitsky M.V. Perang biologi. Pambuka kanggo epidemiologi proses epidemi buatan lan lesi biologis: monograf. 2013.
Sokolov N. Perang kimia. Minsk. 1924.
Supotnitsky M.V., Supotnitskaya N.S. Karangan crita pageblug. 2006.
Nikolaev N. I. Wewelak. 1968.
supotnitskiy.ru
masterok.livejournal.com
samoupravlenie.ru
Pengarang:
Foto sing digunakake:
supotnitskiy.ru, masterok.livejournal.com, samoupravlenie.ru
32 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 3x3z simpen
    3x3z simpen 27 Februari 2019 05:56
    +6
    Materi sing apik banget! Matur nuwun, Eugene!
  2. igordok
    igordok 27 Februari 2019 07:11
    +6
    Kasengsem ing foto karo "pasuryan". Ternyata.
    Ing taun 90-an ing abad pungkasan, ing tlatah bèntèng dianakaké diskotik, ing awal abad kaping 2011 seri TV misuwur "Sea Devils" lan "Favorsky" dipun damel film ing kene. Saiki, ana proyek mbangun kompleks hiburan gedhe ing wilayah bangunan kasebut, nanging amarga biaya sing dhuwur, ora ana sing wani nguri-uri. Wiwit XNUMX, sampeyan bisa ngunjungi benteng minangka bagéan saka tur prau.

    Piye wae sembrono.
    1. igordok
      igordok 27 Februari 2019 07:41
      +1
      Lan tampilan smoky saka bèntèng ing foto papat disebabake geni digawe miturut plot saka film 1985 "Gunpowder".
    2. 3x3z simpen
      3x3z simpen 27 Februari 2019 07:47
      +4
      Bener banget! Ing pungkasan taun 90-an, wiwitan "nol" "Benteng Wewelak" minangka papan kultus kanggo "techno-parti".
    3. 210okv
      210okv 27 Februari 2019 08:57
      +8
      Sampeyan kudu nggawe museum, lan ora nglipur rasa. Miturut cara, ana sawetara bèntèng sing bisa diatur lan ngatur dolan. Iki bangunan unik - sajarah engineering militèr kita.
      1. 3x3z simpen
        3x3z simpen 27 Februari 2019 09:22
        +3
        Padha nggawa alon-alon. Kabeh gumantung ing biaya transportasi banyu lan, miturut, seasonality karya.
    4. CTABEP
      CTABEP 27 Februari 2019 19:04
      0
      Panggonan sing apik kanggo rave techno, peteng, gothic, lan karo sajarah :). Sampeyan katon, lan dhuwit kanggo pemugaran bakal katon.
  3. Olgovich
    Olgovich 27 Februari 2019 07:25
    +3
    Artikel sing apik!

    Prestasi para ilmuwan kita pancen apik tenan!

    "Bad" "mundur" Rusia minangka pimpinan donya ing studi kasebut.
  4. 3x3z simpen
    3x3z simpen 27 Februari 2019 08:04
    +2
    Lan Schreiber tenan ditahan kanggo dangu. Biasane, yen kena infeksi pneumonia, kabeh bakal rampung sajrone sedina.
  5. Albatroz
    Albatroz 27 Februari 2019 08:45
    +1
    Aku maca akeh babagan Oldenburgsky, nanging aku ora ngerti babagan benteng.
    Matur nuwun kanggo konten sing menarik
    1. Olgovich
      Olgovich 27 Februari 2019 09:54
      0
      Kutipan saka Albatroz
      Aku maca akeh babagan Oldenburgsky, nanging aku ora ngerti babagan benteng

      lan kene urip Alexander Petrovich:

      Bèntèng sing éndah ing kutha RAMON sing éndah ing alas pinus alas sing éndah cedhak Voronezh.

      bakal ana kesempatan-riko. hi

      Miturut cara. dheweke-putu buyut saka Kaisar Paul I
  6. korriphila
    korriphila 27 Februari 2019 10:48
    +3
    Pikul nduweni novel mini babagan perkara iki.
  7. Decimam
    Decimam 27 Februari 2019 11:35
    +2
    Artikel sing menarik kanthi pernyataan kontroversial ing judhul babagan "buaian mikrobiologi militer donya".
    Sawise logika Supotnitsky, kanthi alesan sing luwih gedhe, markas Khan Dzhanibek cedhak Kafa ing taun 1345 bisa dianggep minangka buaian mikrobiologi militer. Sajrone pengepungan kutha, Tatar Khan Dzhanibek mbuwang mayit wong sing tiwas amarga wabah ing tembok. Ana epidemi ana ing kutha. Sawetara warga kutha mlayu saka dheweke ing kapal menyang Venesia, lan akibate dheweke nggawa infeksi ing kana. Ora suwe, wabah kasebut nyirnakake Eropa. Sawetara negara wis ilang nganti setengah saka populasi, korban epidemi ana ing mayuta-yuta.
    Mikhail Vasilievich nyerat banget menarik, nanging kadhangkala ndudohke Serat kontrovèrsial.
    1. 3x3z simpen
      3x3z simpen 27 Februari 2019 18:38
      +2
      Babagan Janibek minangka tesis sing kontroversial. Supotnitsky sing padha nganggep kesimpulane de Mussy ora bener.
      Paling kamungkinan, cara regional nyebarake infeksi sajrone pandemi ing abad kaping 14 bakal tetep misteri, mung vektor utama sing jelas - Jalan Sutra Agung.
      1. Decimam
        Decimam 27 Februari 2019 18:59
        +5
        Pamungkas kontroversial. Maksudku iki kanggo nandheske kontroversi judhul.
        Bubar, penulis wis ngalami epidemi, supaya luwih bener, babagan quasi-patriotisme, utawa liya-liyane. Dina iki, ing bagean "Senjata", ana artikel "T-4 Sotka. Pesawat sing ora tekan mangsa ngarep." Penulis bangga nggambarake keunikan pesawat digawe, lan ing foto ing artikel fuselage ninggalake pesawat iki, rusting ing wilayah mbukak ing Monino.
        Punika artikel babagan "buaian mikrobiologi militer donya." Sampeyan luwih cedhak karo papan acara lan jelas sampeyan duwe ide babagan negara "buaian" iki.
        Akeh pathokan, akeh omong-omongan, tumindak gedhe ora katon.
        Utawa aku salah?
        1. 3x3z simpen
          3x3z simpen 27 Februari 2019 19:17
          +3
          Jujur, aku durung nate menyang Benteng Wewelak. Nanging, kutha lan sakubenge wis akeh owah-owahan sajrone 20 taun kepungkur, dadi luwih apik. Ing 2017, Peter mlebu ing limang pusat wisata paling dhuwur ing Eropa, iki kanthi sumber daya potensial sing digunakake 40 persen.
          Ing sisih liya, aku ora pengin ngowahi kuthaku dadi kaya Barcelona, ​​​​urip ora trep.
          Nanging, teka! Aku bakal seneng nampani kabeh wong ing kutha favoritku! Utamané sampeyan, Viktor Nikolaevich!
          1. Decimam
            Decimam 27 Februari 2019 19:27
            +1
            Barcelona duwe 20 turis kanggo saben lokal. Sampeyan bisa edan.
            1. 3x3z simpen
              3x3z simpen 27 Februari 2019 19:39
              +2
              Data taun pinten?
              1. Decimam
                Decimam 27 Februari 2019 19:45
                +1
                Jujur aku ora kelingan. Wong-wong saka RHI ngandhani yen salah sijine duwe wong tuwa sing manggon ing kono. Aku isih kerja, dadi ora luwih saka 2015.
                1. 3x3z simpen
                  3x3z simpen 27 Februari 2019 20:21
                  +2
                  Aku padha exaggerating.
                  1. Decimam
                    Decimam 27 Februari 2019 20:38
                    +2
                    Ya wis tak delok statistike, jebule turis 4-5 saben penduduk. Uga akeh.
                    1. 3x3z simpen
                      3x3z simpen 27 Februari 2019 20:58
                      +2
                      Padha wanted, padha nindakake. 50% saka penghasilan Catalonia yaiku pariwisata. 20% saka PDB Spanyol yaiku Catalonia. Figley ngeluh?
                      1. Decimam
                        Decimam 27 Februari 2019 21:08
                        +2
                        Aku ngerti manawa panemune beda-beda. Sing urip saka pariwisata - kanggo, sing makarya ing wilayah liyane - marang.
                      2. 3x3z simpen
                        3x3z simpen 27 Februari 2019 21:38
                        +2
                        Menang, minangka tansah, loot. Ing wayahe, Spanyol ora duwe apa-apa kanggo kurban donya kajaba pariwisata lan Catalonia pisanan ing dhaftar "for sale".
                      3. Decimam
                        Decimam 27 Februari 2019 22:30
                        +2
                        Andalusite padha duwe kanggo VGO banget lan anggur apik.
      2. Antares
        Antares 28 Februari 2019 12:32
        0
        Kutipan saka: 3x3zsave
        Paling kamungkinan, cara regional nyebarake infeksi sajrone pandemi ing abad kaping 14 bakal tetep misteri, mung vektor utama sing jelas - Jalan Sutra Agung.

        Wewelak, sing diwiwiti nalika banjir (tikus) ing China, cepet nembus rute perdagangan menyang Crimea lan Eropa. Cukup standar yen karavan dagang lan kapal minangka sumber utama panyebaran penyakit.
        Nanging fokus meh tansah China (sanajan gelombang pisanan Mesir, kaloro banget misuwur - 40 yuta korban, kalebu akeh wong misuwur, nanging pandemi Wewelak katelu katelu wiwit ing pungkasan abad kaping XNUMX ing provinsi Cina. Yun-Nan. "Port plague")
        Ing gelombang kapindho, dheweke nggawe karantina lan pamisahan sing lara lan sing sehat.
        Umumé, wabah kasebut, sawayah-wayah, mung ngrusak spesies Homo sapiens kanthi jutaan.
        Lan saiki mows (nanging luwih akeh)
  8. Andrey Nikolaevich
    Andrey Nikolaevich 27 Februari 2019 12:29
    0
    Ing Vinnitsa malah ana dalan Academician Zabolotny. Aku weruh dhewe. Dokter kondhang sing nglawan wabah wabah.
    Lan kepiye dheweke ora mikir ngganti jeneng Maidan? :-)
    1. Antares
      Antares 28 Februari 2019 12:54
      -1
      Kutipan: Andrey Nikolaevich
      Lan carane padha ora mikir kanggo ngganti jeneng Maidan

      Universitas / institusi kanggo Mechnikov, Pirogov, lan liya-liyane (ing cara, padha lair ing tlatah Ukraina modern) ...
      Zabolotny (lurung-lurung ing ngendi wae ing Ukraina) lair ing tanah Ukraina modern.
      Lair tanggal 16 Desember (28), 1866 ing desa Chebotarka (saiki desa Zabolotnoye, distrik Kryzhopolsky, wilayah Vinnitsa), provinsi Podolsk.
      Dheweke sinau ing gimnasium Richelieu (Odessa) luwih ing Universitas Novorossiysk (Odessa padha)
      kenapa "Maidan" -- wong Ukraina sing berdarah murni? ngguyu
      Miturut cara, universitas kita wis nindakake akeh babagan masalah iki. Lan umume, wabah lan masalah kasebut meksa akeh sing kudu ditindakake ing kutha plabuhan gedhe.
      Lulusan kita kerja (ing tsar) ing India lan sinau ing kana. Ya, lan ing saindhenging Republik Ingushetia.
      Umumé, kenapa wong-wong sing lair ing Ukraina (sanajan RI banjur), lan malah dadi misuwur, nolak wong-wong mau (kita ngomong bab sipil)
      1. Andrey Nikolaevich
        Andrey Nikolaevich 28 Februari 2019 20:36
        +1
        ,, ...... malah nolak ,,
        Kawruh sampeyan babagan sejarah Rusia pancen sampeyan kredit.
        Nanging wong kanthi tingkat pikiran sampeyan ing Ukraina, 15-20 persen, maksimal.
        Dadi objektif, mbayangno nasib Ukraina ing mangsa ngarep.
        1. Antares
          Antares 28 Februari 2019 23:09
          +1
          Kutipan: Andrey Nikolaevich
          Kawruh sampeyan babagan sejarah Rusia pancen sampeyan kredit.

          kok Rusia? Aku manggon ing planet Bumi lan aku seneng sajarah donya. Lokal ora tansah lokal. Kajaba iku, paling asring melu syarat saiki.
          Ing Rusia, amarga aku maca akeh (isih buku kertas) lan ing kana sampeyan bisa nggawe potongan-potongan gambar babagan akeh masalah.Amarga basa utama yaiku Rusia, mesthine, aku paling kerep maca sumber Soviet lan Rusia, Ukraina.
          Nanging mung Internet sing bisa sinau sejarah donya lan ngluwihi kasunyatan lokal.
          Kutipan: Andrey Nikolaevich
          Nanging wong kanthi tingkat pikiran sampeyan ing Ukraina, 15-20 persen, maksimal.

          nanging akeh sing luwih apik tinimbang aku ing wilayah liyane. Lan sapa sing peduli karo sejarah? Pelajaran sejarah wis suwe dadi ora nyenengake, sanajan gampang banget kanggo ngowahi dadi menarik
          Kutipan: Andrey Nikolaevich
          Dadi objektif, mbayangno nasib Ukraina ing mangsa ngarep.

          Ya, kaya biasane, pinggiran jagad global.
          Nanging luwih trep ing geoplan tinimbang liyane.
          Aku pengin nulis artikel dawa babagan wabah, nanging dilarang diterbitake ing VO.
          Sawise kabeh, perang paling gedhe sing ditindakake dening manungsa (kajaba dhewe) yaiku perang nglawan wabah.
          1. Andrey Nikolaevich
            Andrey Nikolaevich 28 Februari 2019 23:14
            0
            Seneng ngomong karo wong pinter. Matur nuwun kanggo jawaban lengkap.
            PS Sampeyan mbokmenawa lulus saka Mechnikov?
  9. AAV
    AAV 27 Februari 2019 15:21
    +3
    Kutipan saka korriphila
    Pikul nduweni novel mini babagan perkara iki.

    Ya, iki miniatur sajarah: "Letter saka mahasiswa Mamontov". A Piece apik banget, ing mratelakake panemume.
    Aku uga seneng ngucapake matur nuwun marang penulis artikel kanggo materi sing menarik lan utamane pilihan foto.