Review militèr

Pira detik mabur "Petrel" lan "Zircon"

200



Prolog

3 Januari 2018, badai mangsa.

Ing perairan Selat Inggris, kargo terkenal saka kapal Nikifor Begichev dadi udan. Kumpulan rudal anti-pesawat 40N6, dimaksudaké kanggo sistem S-400, sing ana ing layanan karo RRC.

Setaun sabanjure, ing Februari 2019, rincian kedadeyan apes kasebut dingerteni saka tembung kepala Rostec, Sergei Chemezov, sajrone pidato ing pameran IDEX-2019. Sakumpulan rudal sing rusak kudu dirusak kabeh. Rudal kasebut bakal diprodhuksi maneh, sing ana gandhengane karo implementasi kontrak "Cina" ditundha telung taun lan saiki kudu rampung sadurunge pungkasan taun 2020.

bisnis ala, wong teledor sabanjuré ... Nanging sejarah karo roket udan njupuk warna sing ora dikarepke, yen sampeyan ndeleng kahanan kanthi logis:

1. Kepiye rudal ing transportasi sing disegel lan diluncurake bisa dadi teles?

2. Kanggo kahanan iklim apa sistem pertahanan udara S-400 dimaksudake? Carane tahan Komplek anti-pesawat kanggo udan ing wangun udan lan es? Apa bisa digunakake kanthi efektif ing kahanan sing beda karo kahanan Gurun Atacama - papan sing paling garing ing planet iki, ing ngendi udan ora ngluwihi 50 mm saben taun.

3. Sepira dhuwure risiko nalika ngangkut barang liwat segara? Yen ana badai mangsa kanthi gampang ngrusak peralatan militer sing dilindhungi super, mula kepiye pengiriman massal ing segara kargo liyane sing relatif rapuh. Otomotif, peralatan rumah tangga lan komputer, peralatan produksi?

4. Apa sebabe kudu ngeterake rudal saka Rusia menyang China ngliwati Atlantik?

* * *

Rudal ing wadah transportasi lan peluncuran sing disegel (TLC) ora bisa udan ing kahanan domestik. Iki tujuane TPK. Dilindhungi kanthi standar sing paling dhuwur, rudal sing didhukung, disegel pabrik, lan siap diluncurake sing ora mbutuhake pangopènan nganti pirang-pirang dekade. Relatif, TPK kanthi roket bisa dicelupake menyang rawa, banjur dicopot lan digunakake kanggo tujuan sing dikarepake.

TPK nyedhiyakake tingkat perlindungan maksimal marang kabeh jinis guncangan, geter, udan lan kahanan njaba sing ala liyane, ora bisa dihindari nalika ngangkut roket multi-ton ing kahanan pertempuran. Kalebu liwat medan kasar. Konstruksi kasebut angel banget kanggo diremehake kanthi bantuan incompetence, kelalaian lan sarana improvisasi. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nyambungake TPK karo crane lan "masang" kanthi bener saka dhuwur ing peluncur. Rendhem wadhah kanthi mung disiram banyu segara iku ora biasa. Ing wektu sing padha, ora ana roket ing wadhah sing rusak sing teles, nanging kabeh partai.

Rudal anti-pesawat jarak jauh 40N6 minangka komponen utama sistem S-400. Dheweke kudu nyedhiyakake kompleks kasebut kanthi jarak intersepsi sing diumumake 400 km kanthi kamungkinan nyedhiyakake pertahanan rudal ing papan sing cedhak. Miturut data sing ditampilake, rudal rong tahap bisa tekan kecepatan maksimal nganti 3 kilometer per detik ing penerbangan, wis nggabungake pandhuan target, kalebu. nggunakake sirah homing aktif dhewe.

Pangembangan lan adopsi sistem pertahanan rudal 40N6 rada telat nganti 10 taun. pungkasan wektu kabar iku tes rudal iki nyuworo ing Maret 2017, nalika Menteri Pertahanan Sergei Shoigu ngumumake ing konferensi yen asil tes negara "rudal jarak jauh sing janjeni" dianggep. Sadurungé, ing 2012, Mayor Jenderal Andrei Demin, Panglima Angkatan Udara, nglaporake babagan tes sukses "rudal jarak jauh kanggo S-400".

Amarga kabeh paradoks lan kerumitan ing pangembangan 40N6, kedadeyan aneh ing Selat Inggris, pilihan rute pasokan sing aneh lan akibat aneh saka kacilakan kasebut, ing ngendi kabeh wong sing melu pretends ora ana sing kedadeyan khusus, siji kesimpulan bisa ditindakake. digambar. Ora ana rudal ing kapal.

Bisa uga wektu bakal teka, lan favoritku uga bakal "udan" - "Zircon" karo "Petrel".

* * *

Wis pirang-pirang sasi saiki, karep wis ngubengi "rudal anti-kapal hypersonic" lan "rudal jelajah bertenaga nuklir". Sensasi iku media resmi ing tingkat paling dhuwur wiwit ngomong babagan kesiapan kanggo nggunakake teknologi sing mung sawetara taun kepungkur mung muncul ing karya fiksi ilmiah.

Maca komentar babagan topik paling anyar gaman lan sampeyan rumangsa akeh sing ora ngerti paradoks lan pentinge wektu iki. Kanggo akeh, Zircon lan Burevestnik mung roket paling anyar sing mabur luwih cepet lan luwih adoh tinimbang sing sadurunge.

Nanging, iki ora mung misil. Kita wis tekan tonggak revolusioner anyar ing pangembangan ilmu pengetahuan lan kemajuan. Iki minangka pisanan ing sejarah kedadeyan kasebut. loro negara maju, sing wingi ing tingkat teknis sing padha, Esuke dipisahake dening jurang teknologi sing ora bisa ditembus. Dadi wingi loro-lorone nganggo busur lan panah, lan saiki ana sing terus mlaku-mlaku nganggo busur, dene liyane duwe bedhil mesin.

Nuwun sewu, ana sing nggawe roket LRASM subsonik, lan kita duwe Zirkon 9-mesin hipersonik.

Munculé supertech dumadakan nggawe pitakonan. Cukup, ora ana sing bisa mbayangake kepiye kedadeyan kasebut.

Munculé teknologi apa wae tansah didhisiki diskusi ing komunitas ilmiah, uga asil penengah. Jerman "V-2" ora katon saka awal. Prototipe pisanan saka mesin roket propelan cair dibangun dening R. Goddard Amerika ing taun 1926, GIRE legendaris ngurusi topik iki ing negara kita, lan kabeh adhedhasar rumus propulsi jet sing diduweni dening N. Zhukovsky lan K. Tsiolkovsky.

Penerbangan Komplek Kinzhal adhedhasar panggunaan amunisi saka Iskander OTRK sing wis kabukten, lan rudal balistik sing diluncurake kanthi udara dhewe wis dikenal paling ora setengah abad (contone, Soviet Kh-15).

Glider hipersonik Avangard minangka upaya sukses liyane kanggo maneuver ing kecepatan ruang ing atmosfer ndhuwur. Sadurunge, ana "Spiral", "BOR", "Buran". Akselerasi menyang kacepetan Mach 27 kanthi bantuan ICBM uga ora nggawe pitakonan. Kacepetan biasa saka warheads ing bagean penerbangan exoatmospheric.

Torpedo Shkval asring kasebut minangka conto, sing, miturut ahli manca, miturut omongane uwong nglanggar hukum fisik lan, minangka asil, mbuktekaken sing mokal bisa. Iku mung legenda ayu. Fenomena superkavitasi wis diteliti ing loro-lorone segara. Ing Amerika Serikat, wewenang paling gedhe babagan topik iki ing taun 1960-an. digunakake karya Marshall Thulin (iki jeneng, dudu judhul); amunisi jero banyu kacepetan dhuwur (RAMICS) padha dites. Nanging, militer ora kasengsem ing gaman ing jero banyu unguided - ora alon utawa dhuwur-kacepetan.

Lan saiki kita teka ing nggawe 9-mesin "Zircon". Cathetan mutlak. Ora ana rudal anti-kapal sing ana sadurunge bisa ngembangake malah 1/3 saka kacepetan sing dituduhake.

Ing kasus Burevestnik, kita ngomong babagan nggawe instalasi nuklir, sing nduweni daya termal kaping 25 luwih gedhe tinimbang kabeh reaktor nuklir ukuran cilik sing dikenal. Kita ngomong babagan reaktor kanggo pesawat ruang angkasa ("Topaz" lan BES-5 "Buk"), "analog" paling cedhak saka pembangkit listrik Burevestnik saka segi massa lan dimensi.

Roket subsonik sing nahan dimensi "Kaliber" lan mabur kanthi kacepetan 270 m / s, miturut hukum alam, butuh mesin kanthi kapasitas paling sethithik 4 MW. Ing cadangan, perancang duwe mung setengah ton kanggo instalasi saka engine nuklir (tinimbang engine turbojet biasanipun lan cadangan bahan bakar).

Paling kuat lan sampurna saka reaktor ukuran cilik sing digawe ing laku (Topaz), kanthi bobot mati 320 kg, nduweni daya termal 150 kW. Iki kabeh sing bisa digayuh kanthi tingkat pangembangan teknis saiki.

Pira detik mabur "Petrel" lan "Zircon"


Bentenipun 25-fold ing daya nerjemahake obrolan luwih menyang bidang sembrono. Iku kaya nyoba kanggo mbangun truk karo ora luwih kuat saka mesin pemotong rumput.

Akeh momen lucu liyane. Contone, cara transfer panas ing mesin jet nuklir. Ora ana gunane supaya aliran udara liwat zona abang-panas reaktor. Ing kacepetan penerbangan 270 m / s, udhara bakal nindakake sepersewu detik ing kamar kerja, sajrone ora ana wektu kanggo panas. Wis kurang konduktivitas termal. Kanggo nggawe percoyo saka apa wis ngandika, iku cukup kanggo liyane kanggo nyekeli tangan liwat kompor klebu.

Ing mesin turbojet konvensional, partikel bahan bakar dicampur karo cairan kerja - udara. Nalika campuran diobong, gas buang panas dibentuk, sing nggawe jet thrust. Ing kasus YARD turbojet, bakal perlu kanggo nglampahi bagean pinunjul saka massa saka engine ing evaporating lapisan ablative wilayah kerja. Partikel panas ing wangun suspensi (utawa uap) kudu nyampur karo aliran udara lan panas nganti suhu sewu derajat, mbentuk jet thrust. Amarga ana partikel radioaktif, knalpot bakal mateni. Wong-wong sing ngluncurake rudal kasebut resiko mati sadurunge tekan mungsuh.

Apa bisa ditindakake tanpa penguapan kanthi nyedhiyakake transfer panas langsung - nalika tembok inti kena kontak karo hawa? Saget. Nanging, iki mbutuhake kahanan sing beda banget.

proyek Amérika saka awal 60s. ditanggulangi masalah amarga kacepetan 3M, sing bisa kanthi harfiah "push liwat" udhara antarane rakitan bahan bakar ramjet nuklir, digawe panas nganti 1600 ° C. Ing kacepetan sing luwih murah, cairan kerja (udhara) ora bisa ngatasi resistensi sing diasilake kanthi desain mesin kasebut.

Amarga prinsip operasi sing beda lan biaya energi kolosal, roket SLAM (Proyek Pluto, Tori-IIC) dadi monster nyata kanthi bobot peluncuran 27 ton. iku lapangan technical liyane, sing ora ana sing umum karo tembakan sing dituduhake dening Burevestnik, sing nuduhake misil subsonik kanthi ukuran Kaliber konvensional.



Nganti saiki, ora ana panjelasan resmi babagan carane masalah tes penerbangan saka reaktor nuklir "siji-wektu" ditanggulangi nalika roket tiba.

Rudal subsonik nyebabake ancaman amarga panggunaan gedhe. Ing kahanan liyane, siji peluncur rudal super larang kanthi mesin nuklir, ngubengi udhara nganti pirang-pirang jam, bakal dadi mangsa gampang kanggo mungsuh. Gagasan rudal nuklir subsonik ora ana makna praktis lan militer. Saka keuntungan sing digayuh, mung kacepetan bekicot lan tambah kerentanan dibandhingake karo ICBM sing ana.

Iki kabeh trifles, masalah utama kanggo nggawe instalasi nuklir kompak karo daya 25 luwih saka Topaz, lan cadangan cekap saka lapisan inti evaporative kanggo jam penerbangan dawa.

* * *

Panyengkuyung Burevestnik mréntahaké kanggo prestasi kemajuan teknologi, pracaya sing teknologi modern puluhan kaping luwih saka asil saka pembangunan abad pungkasan. Lan iki, sayangé, ora dadi.

Ing novel fiksi ilmiah ing jaman kasebut, para astronot nimbali Bumi saka Mars kanthi muter dial telpon. Kaya Belyaev: "Erg Noor lungguh ing tuas mesin kalkulasi." Sayange, ora ana panulis fiksi ilmiah sing ngira arah kemajuan, sing dadi dalan kanggo ningkatake mikroelektronik. Kanthi gati kanggo energi nuklir, aviation lan teknologi angkasa, kita bener ing tingkat teknologi padha. Nambah efisiensi lan safety marginal, nalika ing wektu sing padha ngupaya nyuda biaya struktur.



Ndhuwur - generator termoelektrik radioisotop saka misi Apollo 14, ing ilustrasi ngisor - probe RTG of the New Horizons (diluncurake ing 2006), salah sawijining RTG paling kuat lan maju sing wis digawe ing praktik. NASA karo stasiun lan rovers ing babagan iki minangka penghibur gedhe. Ing negara kita, ing nalisir, arah karo RTGs ora prioritas, kanggo satelit pengintaian karo radar, kapasitas temen beda dibutuhake, supaya saham ana ing reaktor. Mula asile, kayata Topaz.

Apa gunane ilustrasi kasebut?

RTG pisanan duwe daya listrik 63 W, sing modern ngasilake nganti 240 W. Ora amarga kaping papat luwih sampurna, nanging mung luwih gedhe lan ngemot 11 kg plutonium, nglawan 3,7 kg plutonium ing SNAP-27 portabel saka 60s sing adoh.

A panjelasan sethitik dibutuhake kene. Daya termal - jumlah panas sing diasilake dening reaktor kasebut. Daya listrik - pinten panas sing diowahi dadi listrik minangka asil. tenogo. Kanggo RTG, nilai loro kasebut cukup cilik.

RITEG, sanajan kompak, ora cocog kanggo peran mesin jet nuklir. Ora kaya reaksi berantai sing dikontrol, "baterei nuklir" nggunakake energi saka bosok alami isotop. Mula, daya termal sing pancen sithik: RTG "New Horizons" mung udakara 4 kW, 35 kaping kurang saka reaktor ruang "Topaz".

Titik kapindho yaiku suhu lumahing relatif kurang saka unsur aktif RTG digawe panas mung sawetara atus °C. Kanggo mbandhingake, sampel mesin jet bertenaga nuklir Tori-IIC saiki duwe suhu inti 1600°C. Bab liyane yaiku "Tori" meh ora pas ing platform sepur.

Amarga kesederhanaan, RTG wis nyebar. Dadi bisa nggawe "baterei nuklir" mikroskopis. Ing diskusi kepungkur, aku kasebut minangka conto RTG "Angel" minangka prestasi kemajuan sing jelas. RTG nduweni wangun silinder kanthi diameter 40 mm lan dhuwure 60 mm; lan mung ngandhut 17 gram plutonium dioksida kanthi daya listrik watara 0,15 watt. Liyane bab - kepiye conto iki dibandhingake karo mesin nuklir 4-megawatt saka rudal jelajah?

Energi sing ringkih saka RTG ditebus kanthi unpretentiousness, linuwih lan ora ana bagean obah. Untunge, pesawat ruang angkasa sing ana ora mbutuhake energi akeh. Daya pemancar Voyager yaiku 18 watt (kaya lampu bohlam ing kulkas), nanging iki cukup kanggo sesi komunikasi saka jarak 18 milyar km.

Ilmuwan domestik lan manca kerja kanggo nambah output listrik saka "baterei", ngenalake mesin Stirling sing luwih efisien tinimbang termokopel kanthi efisiensi 3% (Kilopower, 2017). Nanging, durung ana sing bisa nambah daya termal tanpa nambah dimensi. Ilmu modern durung sinau carane ngganti setengah umur plutonium.

Kanggo reaktor ukuran cilik sing nyata, Topaz nuduhake kemampuan sistem kasebut ing tingkat saiki. Paling apik, siji lan setengah nganti rong atus kilowatt - kanthi massa instalasi watara 300 kg.

* * *

Iku wektu kanggo mbayar manungsa waé kanggo pahlawan kapindho review dina. RCC "Zirkon".

Proyèk rudal jelajah hipersonik minangka kapentingan nyata ing wiwitan, nganti kacepetan cepet diwiwiti. Saka wiwitan 5-6 Machs nganti Mach 8, saiki Mach 9! Proyek kasebut wis dadi pameran absurditas liyane.

Sing nggawe pratelan kasebut paling ora ngerti apa bedane bencana ing antarane nilai kasebut nalika mabur ing atmosfer? Pesawat hipersonik kanthi kacepetan 9M kudu beda banget ing desain lan energi saka roket Mach 5 asli, lan katergantungan ora ana linear.

Kepiye desain pesawat beda-beda kanthi nambah kacepetan - sanajan ing nilai sing luwih andhap (saka siji Mach - nganti 2,6M), katon kanthi jelas ing conto rudal jelajah ZM14 Kaliber lan 3M55 Onyx.

Dhiameter subsonik "Kaliber" yaiku 0,514 m, bobot wiwitan yaiku ≈2300 kg, bobote warhead yaiku ≈500 kg. "Garing" bobot saka engine 82 kg, max. nyopir 0,45 ton.

Dhiameter supersonik Onyx yaiku 0,67 meter, bobot peluncuran yaiku 3000 kg, bobot hulu ledak 300 kg (-40% dibandhingake karo Kaliber). Bobot garing saka mesin 200 kg (2,4 kaping luwih). Maks. nyurung 4 ton (8,8 kaping luwih dhuwur), kanthi konsumsi bahan bakar sing cocog.

Jangkoan rudal kasebut ing dataran rendah beda karo faktor 15.

Ora ana solusi teknis sing dikenal sing ngidini sampeyan nyedhaki karakteristik Zircon sing diumumake. Kacepetan - nganti 9M, jarak penerbangan, miturut macem-macem sumber, saka 500 nganti 1000 km. Kanthi dimensi winates sing ngidini panggonan seko "Zircon" ing poros vertikal saka kapal kang diperlokaké Komplek 3S14, dimaksudaké kanggo "Onyx" lan "Kaliber".



Iki kanthi nerangake keengganan kanggo nuduhake rincian babagan "Zircon", ora ana informasi sing kira-kira babagan penampilane (senadyan kasunyatane "Dagger" lan "Peresvet" "sumorot" ing kabeh rincian). Publikasi spesifik apa wae bakal langsung nuwuhake pitakonan saka spesialis, sing ora bisa menehi jawaban sing jelas. Ora mungkin kanggo nerangake kabeh iki kanthi teknologi sing ana.

Iku kudu UFO ing sawetara prinsip fisik rampung anyar.

Riset hipersonik ing praktik, asil sing kasedhiya kanggo umum, nuduhake ing ngisor iki. X-51 Waverider kanthi ramjet hipersonik nyepetake nganti Mach 5,1 lan nutupi 400 km kanthi kacepetan iki. Wigati dicathet yen Amerika nyebarake "kosong" 1,8 ton, sing paling akeh digunakake kanggo perlindungan termal. Tanpa tandha warhead, konsol lipat utawa sirah homing, sing duwe misil militer. Peluncuran kasebut ditindakake saka B-52 kanthi kacepetan 900 km / jam ing lapisan atmosfer sing langka, sing nyuda syarat massa lan ukuran akselerator peluncuran. Adhedhasar analisis macem-macem jinis senjata rudal, paling ora siji ton disimpen mung ing booster.



Kabar paling anyar teka saka China - tes glider hipersonik Starry Sky-2. Dadi metu, ora Waverider ing kabeh. Iki minangka pesawat gelombang glider hipersonik, kanthi kacepetan 5,5 M kanthi bantuan rudal balistik lan, luwih, ngleyang kanthi inersia, mboko sithik mudhun ing lapisan atmosfer sing padhet. "Adik" domestik "Vanguard". Tanggane wetan bisa nyedhiyakake proteksi termal lan operasi hipersonik unsur kontrol sing dibutuhake, nanging ora ana pitakonan babagan nggawe scramjet. Glider ora duwe mesin.

* * *

Panjelasan kanggo paradoks? Aku malah ora bisa mbayangno carane crita karo superrockets bakal mungkasi. Ing asas, bakal mungkasi kanthi cara sing paling jelas, kaya misil anti-pesawat "udan" saka kontrak China. Liyane bab carane bakal diterangake kanggo masyarakat, sing tenan pracaya ing anané senjata kuwi. Kabeh bakal luwih gampang karo pakar NI manca, padha isih ora bisa mbedakake glider saka pesawat karo scramjet a, kanggo wong-wong mau kabeh iku "ancaman", ana prakara apa sing nuduhake.

"Zircon" karo "Petrel" ngatasi kabeh alangan cukup lan terus kanggo surfing spasi intersonic. Paling kamungkinan, dheweke bakal mbaleni dalan legenda awal taun 90-an - "generator siluman" plasma lan roket X-90 Koala - pahlawan publikasi taun kasebut. Nanging, saka "Koala", pindhah menyang target ing elevasi XNUMX km, paling ora ana sawetara petungan lan malah tata letak.
Pengarang:
200 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. BerBer
    BerBer 6. mars 2019 15:18
    +7
    Pidato Putin mirip banget karo pidato Ronald Reagan nalika ngumumake program SDI.
    Aku kira-kira 50% bener. Kabeh dituju supaya AS mbuwang dhuwit luwih akeh kanggo pertahanan.
    1. merkava-2bet
      merkava-2bet 6. mars 2019 17:00
      +1
      Paling kamungkinan, kanggo nenangake pemilih, utamane Rusia.
    2. dgonni
      dgonni 6. mars 2019 19:23
      -2
      Ya, mesthi ana alesan kanggo iki. Nuduhake kartun kanggo medeni kasur, dheweke bakal wedi (sanajan wis wedi, miturut anggaran militer), lan supaya bisa ngisi ekonomi! Mung pitakonan sing padha bakal cepet nggawe alternatif, plus kabeh liya, lan ing syarat-syarat nimbali rudal, padha bakal ngalih menyang laser. Kanggo pangembangan sing ditinggalake, yaiku babagan pendanaan. Lan nalika, ing taun 2023, ternyata ing Rusia ora ana sing diiklanake kanggo dilebokake ing layanan, nanging ing negara-negara kasebut padha wuta lan dikirim? Gerakan sing wicaksana saka juru mudi sing apik banget!
      1. Santa Fe
        6. mars 2019 19:39
        +6
        Kacepetan Zirkon cocog langsung karo umur pensiun ngguyu

        Kepiye carane bakal metu ing 100 taun - zirkon bakal tekan superluminal
        1. Strannik777
          Strannik777 6. mars 2019 22:19
          +6
          ing AS, umur pensiun diunggahake dadi 67, lan ing umur 65 dheweke metu 100 taun kepungkur ... dadi kenapa prestasi Amerika iki ora menehi inspirasi kanggo nulis akeh komentar? Yagene umur pensiun kita, 65, sing mung bakal tekan 28 taun, nyebabake akeh groan saka masyarakat sing prihatin, sing paling akeh ora ana hubungane karo Rusia, nanging dadi 65 utawa 67 ing Eropa lan Amerika?
          1. Santa Fe
            6. mars 2019 23:57
            + 19
            A) Amarga pangarep-arep urip ing Eropah lan Amerika seprapat luwih dhuwur tinimbang ing Rusia. Dheweke bakal cepet metu ing 80, lan urip rata-rata nganti 100

            B) Apa nyalin aspek paling negatif saka kapitalisme, nanging yen sampeyan wis mutusaké - Mungkin sampeyan kudu miwiti karo standar urip, utawa taxation progresif. utawa revisi sistem kredit miturut tingkat bunga sing ditampa ing Kulon. Nanging kita mutusaké kanggo miwiti dening mundhakaken liyane
            1. Strannik777
              Strannik777 7. mars 2019 00:07
              -7
              Pangarep-arep urip ing Rusia saiki wis tekan 72, ing Eropa lan Amerika babagan 78-80 ... ora ana waktu. Sapa sing bakal urip "enggal" suwene - kita bakal weruh. Aku wong Arab karo ireng bakal nemen spoil statistik ing Eropah ngguyu Miturut cara, apa pangarep-arep urip ing AS IN 1926? Lan dheweke wis pensiun ing umur 65.
              B. Tataran urip saya mundhak, saya weruh dhewe. Yen ana sing duwe pendapat sing beda, aku bakal menehi saran supaya sampeyan mikir luwih akeh karo sirah lan dadi kurang kesed - lan urip bakal langsung dadi luwih apik .. Pajak progresif - padha mutusake ora ngenalake, amarga bakal ana akibat sing luwih negatif. Saiki kita kudu nggawa omah elit kita, lan ora push wong metu karo pajak dhuwur. Ora kabeh iku minangka prasaja minangka misale jek ing kawitan marketing kanggo wong awam. Juru masak bisa mrentah negara, mesthi, nanging ora suwe - amarga ilang sawise pimpinane.
              1. sabotase
                sabotase 7. mars 2019 07:26
                +1
                Kutipan saka Strannik777
                Miturut cara, apa pangarep-arep urip ing AS IN 1926? Lan dheweke wis pensiun ing umur 65.

                Lan ing Rusia ing wektu iku ora ana pensiun.
                1. spravochnik
                  spravochnik 7. mars 2019 18:46
                  +8
                  Sing paling menarik yaiku Ilyich ora tau ujar manawa "saben juru masak kudu mrentah negara", ujare "dheweke kudu sinau mrentah ...
                  1. NG inform
                    NG inform 12. mars 2019 01:03
                    0
                    Dheweke ujar manawa, ing prinsip, yen dheweke duwe bakat, dheweke bisa. Beda karo wong kulit putih, sing ujar manawa bocah-bocah tukang masak (90% saka populasi) dudu wong saka lair lan, ing asas, ora bisa dilebokake ing masyarakat dhuwur.
                    1. 3danimal
                      3danimal 12. mars 2019 16:02
                      0
                      Kutipan saka NG inform
                      Beda karo wong kulit putih, sing ujar manawa bocah-bocah tukang masak (90% saka populasi) dudu wong saka lair lan, ing asas, ora bisa dilebokake ing masyarakat dhuwur.

                      Elinga, sapa wong kulit putih (sing perang karo Bolshevik) sing ngomong iki?
                      Utawa mungkin kepala Pemerintahan Sementara sing digulingake, Kerensky Sosialis-Revolusioner ??
              2. Utama
                Utama 7. mars 2019 08:43
                + 15
                Kutipan saka Strannik777
                Saiki kita kudu nggawa omah elit kita,

                Ing wektu sing padha, gunakake pengalaman China. Nyolong - mlayu - bali - ditembak ...
              3. Anders
                Anders 7. mars 2019 11:38
                +4
                Taraf urip saya mundhak, aku pribadi bisa ndeleng. Yen ana sing duwe pendapat sing beda, aku bakal menehi saran supaya sampeyan mikir luwih akeh karo sirah lan dadi kurang kesed - lan urip bakal langsung dadi luwih apik .. Pajak progresif - padha mutusake ora ngenalake, amarga bakal ana akibat sing luwih negatif.
                Carane sampeyan ndeleng iku? Nyedhiyakake pikirane kanthi luwih jelas - apa standar urip sampeyan mundhak? Yen mangkono, sampeyan bisa ngomong ing wilayah apa sampeyan kerja, yen sampeyan kerja. Lan kanggo dadi kurang kesed, sampeyan bisa ngomong apa jenis karya kejut kabeh jinis Vekselbergs lan Abramovichs entuk bathi windfall? Yen kita mbandhingake income karo mine, banjur ketoke padha bisa watara jam tanpa nutup mripate ing kabeh, lan ing jumlah sawetara puluhan ewu salinan ing wektu sing padha ... Apa sampeyan bisa ngomong carane klone dhewe, nderek contone, paling kaping lima, supaya standar urip paling sethithik nyedhaki karakter ndhuwur? Singkate, aja ngomong apa sing kudu dilakoni lan aku ora bakal ngandhani sampeyan menyang ngendi ...
                1. penggemar-penggemar
                  penggemar-penggemar 7. mars 2019 11:56
                  +7
                  Ya ora ana apa-apa dheweke, balabol iki ora bakal mangsuli. Sing krungu saka wong-wong kuwi mung: sampeyan kudu kerja, sampeyan kudu kerja. Dheweke ora bisa ndeleng manawa akeh kita nyambut gawe loro utawa telu kanthi dhuwit, kaya budak sejati.
              4. Panjenengan
                Panjenengan 7. mars 2019 14:38
                +2
                Nalika antrian kanggo subsidi mundhak. Lan kaya sing dikandhakake Golikova ing kongres EP ing Rusia, 20.3 yuta wong urip ing sangisore garis kemiskinan. Semono uga standar urip sing saya mundhak.
              5. antik
                antik 8. mars 2019 10:25
                -1
                Kutipan saka Strannik777
                Pangarep-arep urip ing Rusia saiki wis tekan 72, ing Eropa lan Amerika babagan 78-80 ... ora ana waktu.

                Lagu wis ana sadurunge. "Sapa sing ngandhani sampeyan, wah, sing ngandhani sampeyan ..." Kremlin tukang crito kentut? Dadi ekonomi kita cepet-cepet munggah kanthi kecepatan sing durung ana sadurunge. Nanging kasunyatane rada beda. Rata-rata pangarep-arep urip kanggo wong lanang ing wilayah kasebut yaiku 54,5 taun. Iki saiki. Lan ramalan kanggo sing lair ing 2008 padha. Sawetara wektu kepungkur aku wis nulis babagan iki. Menehi referensi kanggo karya ilmiah. Aja maca laporan Kremlin. Sampeyan bakal luwih sehat. Kuwasa kebak goroh.
                1. NG inform
                  NG inform 12. mars 2019 01:05
                  -1
                  Kasunyatan iku prasaja - sing nyalahake kabeh panguwasa mung ora cukup. Masalah utama ing negara kasebut amarga kedadeyan kasebut.
          2. Utama
            Utama 7. mars 2019 08:41
            +5
            Kutipan saka Strannik777
            ing AS, umur pensiun diunggahake dadi 67, lan ing umur 65 dheweke metu 100 taun kepungkur ... dadi kenapa prestasi Amerika iki ora menehi inspirasi kanggo nulis akeh komentar? Napa umur pensiun kita, 65, sing mung bakal tekan 28 taun, nyebabake akeh groan saka masarakat sing prihatin,

            Iku prasaja ... Aku pancene mangu-mangu yen ing negara-negara sing dikutuk kudu antri ing rumah sakit ing dina Senin sadurunge jam 7 esuk kanggo njaluk kupon kanggo janjian karo dhokter kanggo kabeh minggu, lan kanggo sempit. specialists ana antrian kanggo sasi. Ora ana ujian gratis sajrone sepuluh taun ... Kanggo ultrasonik sing prasaja, antrian sawetara wulan! Obat sing apik banget !! Sampeyan bisa kerja nganti 100 taun!
            1. Leon68
              Leon68 7. mars 2019 11:09
              +3
              Lan ora perlu banget yen sampeyan takon babagan kahanan ing negara kasebut. Lan pinten biaya kesenengan iki sadurunge nyoba mbuwang ing penggemar.
              1. Anders
                Anders 7. mars 2019 11:44
                +2
                Lan ora perlu banget yen sampeyan takon babagan kahanan ing negara kasebut. Lan pinten biaya kesenengan iki sadurunge nyoba mbuwang ing penggemar.
                Kanggo informasi sampeyan, kanggo sing kerja ing negara, ana asuransi kesehatan sing nyakup kabeh layanan medis kasebut. Dadi kanggo wong sing kerja, perawatan ing negara kasebut gratis (ing watesan asuransi). Lan ing Federasi Rusia, apa sampeyan kerja utawa ora, siji neraka sampeyan bakal ngadeg ing baris ing basis umum. Yen sampeyan ora pengin antrian utawa ora duwe kesempatan kanggo ngadeg ing, menyang Clinic mbayar lan mbayar perawatan metu saka kanthong dhewe. Dadi sampeyan sing "mbuwang" ing kene.
                1. Leon68
                  Leon68 7. mars 2019 11:52
                  +6
                  Aku njaluk sampeyan nyelidiki luwih jero babagan asuransi kesehatan ing negara-negara, biaya lan dhaptar layanan sing diwenehake. Lan uga nalika sampeyan bisa ngunjungi dokter. Temokake luwih lengkap babagan jumlah asuransi sampeyan lan apa persis. Nemtokake kenapa Trump-Obama ana ing sangisore program asuransi kesehatan lan kanggo sapa sing kasedhiya. Obat-obatan ing negara-negara kasebut nduweni kualitas dhuwur, nanging larang banget.
                  1. Santa Fe
                    7. mars 2019 19:24
                    0
                    Kedokteran ing negara:
                    - gratis lan wajib dening hukum pranata pitulungan ing ambulans;

                    - gratis kanggo bocah-bocah;

                    - gratis, kanggo pegawai militer lan sipil, anggota serikat pekerja. Iki ditrapake kanggo kabeh anggota kulawarga. Asuransi departemen

                    - free, ing antrian lan Kupon, kanggo tamba addicts, wong sing ora duwe omah lan macem-macem ilegal Mexicans ing beyo saka program support saka negara / amal; dheweke ora bakal nglilani sampeyan mati kaya ing negara donya pisanan)))

                    - free, kanggo wong miskin lan ireng sing bisa pindhah menyang negara. asuransi;

                    - obat kelas dhuwur kanggo wong putih sugih, kabeh kalebu saka terapi kanggo sesi akupunktur - 300 ... 500 saben sasi saka moncong. akeh? Dadi aja kuwatir karo wong-wong iki.

                    - masalah karo pembayaran ditanggulangi ing 2 cara.
                    a) Asuransi
                    B) ora bisa. Jumlah raksasa - kanggo departemen finansial rumah sakit lan asuransi, padha anget saben liyane sing paling apik. Ora ana sing ngarep-arep yen pasien bakal mbayar 50k kanggo apendisitis. Dheweke bakal ngirim dokter telu. Jumlah kasebut ora ditrapake kanggo manungsa, iki minangka masalah sistemik

                    Tagihan medis sing ora dibayar umume ora kalebu ing riwayat kredit.
                    1. loki565
                      loki565 12. mars 2019 01:09
                      0
                      [Kutipan tagihan medis sing ora dibayar, minangka aturan, aja mlebu riwayat kredit.] [/ kutipan] uga, iki dongeng, aku ngerti salah sawijining pekerja keras Amerika sing dadi wong sing ora duwe omah kanggo operasi usus buntu, paling bener. raos tembung))) Omah ana kredit (kredit) dheweke mung teka lan mbuwang dheweke menyang dalan))) Ya, dheweke ora duwe asuransi, dheweke mandheg kerja siji, nanging durung nglamar liyane. nanging, cendhak, dheweke ora beruntung)))
            2. spravochnik
              spravochnik 7. mars 2019 18:51
              +4
              Ing Latvia Eropa, obat padha persis.
            3. Saksi 45
              Saksi 45 8. mars 2019 15:21
              +1
              Inggih, aja ngapusi kanthi terang-terangan, ing "7 esuk ...", wis suwe dheweke nggawe janjian karo dokter sing lungguh ing omah liwat Internet, lan ana antrian kanggo scan ultrasonik kanggo loro utawa telung minggu. Ibu ora ngajari apa sing kudu ngapusi nalika isih cilik, lan malah dadi brazenly, apa ora buzzing? Nanging, yen penganut cara Dr. Goebbels, banjur kabeh iku bener - bolder goroh, sing liyane kamungkinan kanggo pracaya.
              1. NG inform
                NG inform 12. mars 2019 01:08
                0
                Svidomo nulis. Kaya biasane, dheweke katon ing pangilon lan nyatakake apa sing dideleng marang mungsuhe.
            4. NG inform
              NG inform 12. mars 2019 01:06
              0
              Ing kana, yen sampeyan ora duwe asuransi, mula sampeyan ora duwe obat apa wae :) Lan asuransi biaya dhuwit sing ora kasedhiya kanggo kira-kira katelu utawa setengah saka populasi.
          3. Sasha_helmsman
            Sasha_helmsman 8. mars 2019 20:21
            -1
            Kutipan saka Strannik777
            AS nambah umur pensiun dadi 67.


            Iki mung ditrapake kanggo pensiun negara. Sampeyan bisa pensiun sadurunge 67 - sampeyan bakal nampa pensiun negara suda. Yen sampeyan lunga mengko, sampeyan bakal entuk sing luwih gedhe. Nanging sing utama yaiku pensiun negara (kaya sing diarani "sosial") mung bagean cilik saka penghasilan pensiun, $ 1000 saben wulan, sampeyan isih ora bisa urip. 3/4 saka penghasilan yaiku dana pensiun majikan lan dana pensiun pribadi. Nalika nglamar proyek, wong Amerika mlebu kontrak, sing nemtokake kontribusi wajib lan sukarela kanggo dana kasebut, lan perusahaan tikel kaping pindho kontribusi kasebut. Biasane kira-kira 5% dibayar dening Amerika dhewe + 5% dening perusahaan. Kanggo 40 taun kerja, njupuk persentasi taunan kumulatif, wong Amerika nglumpukake udakara 10 gaji taunan. Kanthi persentase taunan 6%, dheweke duwe 60% saka gaji rata-rata + pensiun sosial 1000 saben wulan, rata-rata iki kira-kira 3-5 ewu saben wulan. Nanging yen, umpamane, dheweke percaya yen 30% saka gaji taunan biasa cukup kanggo dheweke, mangga, dheweke bisa pensiun paling ora ing 40, kebebasan lengkap tumindak. Uga, kang bisa nyimpen ora 5%, nanging liyane, ngandika standar 5 + 5 saka juragan plus 10% ing dana kapisah ing bank. Banjur dheweke uga bisa pensiun ing umur 50 lan nindakake tanpa sosial. Sawise universitas, Amerika wis ngrancang carane lan pinten sing bakal disimpen kanggo penghasilan pensiun. Bebasan lengkap milih. Sampeyan bisa menyang segara saben mangsa panas, sampeyan bisa pensiun 10 taun sadurungé.
          4. Ehanatone
            Ehanatone 10. mars 2019 02:57
            -1
            "Ing Amerika Serikat, umur pensiun diunggahake dadi 67, lan ing 65 dheweke metu 100 taun kepungkur ... dadi kenapa prestasi Amerika iki ora menehi inspirasi kanggo nulis akeh komentar? Napa umur pensiun kita, 65, sing bakal tekan mung ing 28 taun, nimbulaké supaya akeh groans saka masyarakat banget mrihatinake, paling kang ora ana hubungane karo Rusia, nanging metu ing 65 utawa 67 ing Eropah lan Amerika?
            Amarga Strange 777:
            yen ana wong kerja ing FSA, mula kabeh oke karo dheweke, ...
            Lan yen dheweke kerja kanggo kita, mula dheweke mung nyoba ora mati kanthi gaji! ...
            Cepet-cepet Kanggo cookie menyang Nulland, utawa menyang kremyll adoh saka aneh 777, yen ora, bisa uga ora ana istirahat kanggo sampeyan kabeh ...
        2. mbayar
          mbayar 6. mars 2019 22:48
          + 25
          Penulis temenan krungu lan malah nyebutake X-90 "Koala", nanging uga ketok sing ora delve menyang topik lan malah ora keganggu kanggo njaluk kenalan karo murni technical (mbukak) bagean saka program "Dingin". . Nanging mung ing iki ideologi X-90 dibangun, sing terus-terusan minangka imajinasi sing nggumunake saka penulis "Zircon". Gagasan sing diwujudake ing "Koala" yaiku reaksi termokimia ing katalis kanthi panyerepan panas sing dhuwur. Banyu ing campuran banyu-kerosene dipérang dadi oksigen lan hidrogen gratis, nyerep panas sing berlebihan saka pemanasan aerodinamis, lan ing wektu sing padha nambah nilai kalori bahan bakar. Ora ana contradictions kanggo hukum fisika lan kimia, ing nalisir - solusi banget elegan - nggunakake energi termal saka panas aerodinamis kanggo nambah mesin tikaman lan isi kalori bahan bakar.
          Iki sing ana ing sumber terbuka babagan program Kholod. Amerika ngerti iki, amarga padha nampa bahan ing 90s lan malah nyoba kanggo ngleksanakake ing X-51s. Iku ora bisa metu. Inggih, bebek, lan kita malah ora njaluk kanggo nutup program, kanggo tes praktis lan koreksi kasalahan - Humpback nyoba.
          Dadi ora fantasi.
          Nanging, ora bakal natoni penulis kanggo ndeleng tabel ringkesan efisiensi bahan bakar ramjet gumantung saka kacepetan - efisiensi bahan bakar mundhak kanthi proporsi langsung kanggo nambah kacepetan. Yaiku, sing luwih dhuwur kacepetan, luwih irit mode ramjet, konsumsi kanggo ngatasi siji kilometer konvensional suda. Adhedhasar iki, sawetara Zircon, dibandhingake karo Onyx padha, katon cukup alam - luwih. Lan luwih tepat nganti nilai-nilai sing diumumake kanggo kita - "liwat sewu kilometer." Aku umume kaget karo bantahan babagan 400 km. macem-macem "ahli".
          Masalah nggawe kendaraan hipersonik ing THERMAL BARRIER !!! MASALAH iki sing penulis program Zircon ditanggulangi kanthi elegan.

          Lan jawaban kanggo rudal "udan" utawa "klelep" kudu digoleki ora minangka wadhah, lan ora ing "ora ana ing alam" rudal kasebut, nanging ing spesifik hubungan Rusia-Cina. Iki murni pendapat pribadi. Sawise kabeh, apa sing kedadeyan? Kita nyedhiyakake senjata paling anyar kanggo China - Su-35, S-400, lan China melu perang sanksi marang Rusia kanthi semangat lan malah semangat! Miturut keputusan panguwasa China, perusahaan Rusia lan cabang bank ing China ditutup! Malah sing dadi warga China wis kadhaptar ing wilayahe! Sampeyan ora mung bisa nindakake transaksi, nanging uga mung ngganti rubel utawa dolar kanggo yuan utawa mbatalake dhuwit saka kertu! Mung wujud kekancan lan kerjasama JEsuit. Mulane, badai minangka force majeure sing apik - unsur, apa sing kudu ditindakake? Bakal njupuk paling sethithik setaun kanggo nggawe kumpulan anyar - wektu sing apik kanggo nyiapake kabeh "kasar" ing perdagangan, kerjasama, pemukiman bebarengan, kebebasan perusahaan, gerakan ibukutha ... Unsur kasebut, iku bisa mbaleni dhewe ing setahun ... Yen ora, sampeyan ora bisa nindakake - kargo mbledhos - ora ana apa-apa kanggo mbebayani Trans-Sib.

          Lan karo "Petrel" padha - ora ana nglanggar hukum fisika. Sampeyan, penulis, aja bingung industri tenaga listrik karo TVEL banal - kajaba kanggo panas udhara ing kacepetan, ora kuwatir liyane sing diwènèhaké. Lan prinsip mesin kasebut isih diterangake dening Kazantsev ing The Burning Island.

          Dadi "mitra" fussing cukup sabdho - kabeh nyatakake ora nggetak. Lan kasunyatan manawa dheweke ngaktifake agen kanggo ngumpulake / nyebabake bocor informasi iku alami lan bisa dingerteni. "Aku ora ngerti, aku ora ngerti", "Putinfsevret", "iku bluffmysgolymzadom" ... Apa worth pour banyu ing gilingan mungsuh? Apa sampeyan mikir, penulis?
          1. Strannik777
            Strannik777 7. mars 2019 00:11
            -1
            Aku wonder carane padha ditanggulangi masalah karo panuntun dhumateng ing méga plasma?
            1. mbayar
              mbayar 7. mars 2019 00:32
              +4
              Yen sampeyan ngomong babagan "Zircon", mula kabeh gumantung saka ketinggian penerbangan, ing 50 - 80 km bisa uga ora ana plasma, utawa sampeyan bisa nggawe "geser" kanggo metu saka lapisan sing padhet. Lan kabeh wis digarap ing kana - kanggo Amerika ing Pershing-2, kanggo kita dhewe.
              Yen sampeyan ngomong babagan "Vanguard", banjur nalika ngleyang, ora mesthi ana awan plasma ... Nanging aku iki, aku mbantah dhewe. Lan kepiye carane dheweke mutusake - iki rahasia gedhe - Negara.
              1. Balai Kota
                Balai Kota 7. mars 2019 00:41
                +6
                Kutipan saka bayard
                Yen sampeyan ngomong babagan "Zircon", mula kabeh gumantung saka ketinggian penerbangan, ing 50 - 80 km ora ana plasma.



                Dhuwur maksimum kanggo PRWD ing kang bisa ing paling teori bisa 45 km
                1. g1 wisuhntwn
                  g1 wisuhntwn 7. mars 2019 08:18
                  -2
                  Scramjet - ya, kanggo scramjet, dhuwur saka stratosfer optimal, yaiku, nganti papan ing cara Amerika. Paling ora ing petungan lan teori.
                2. g1 wisuhntwn
                  g1 wisuhntwn 8. mars 2019 19:45
                  0
                  Kanggo sing ora ngerti bedane antarane ramjet lan scramjet - sadurunge nyopot minus, google bedane, karakteristik kinerja, lsp. Yen ora, minus sampeyan katon paling ora pinter.
              2. Sasha_helmsman
                Sasha_helmsman 7. mars 2019 19:23
                +1
                Kutipan saka bayard
                Lan kabeh wis digarap ing kana - karo Amerika ing Pershing-2


                Nyatane, wong Amerika ora digarap kanthi apik. "Pershing-2" pancene ketoke bisa mbedakake rincian gedhe saka relief karo radar, nanging banjur, mudhun, amarga panas saka tutup tahan panas, operasi radar diselani. Lan maneh diuripake ing dhuwur 8 km, ing endi kacepetan kira-kira Mach 5-6, lan ora 9 (mesthi kabeh panuntun dhumateng digawa metu mung ing rincian gedhe saka relief, ora ana sing gagap babagan nargetake kapal. ). Kajaba iku, Amerika ora malah nemu kemungkinan ndhuwur. Dheweke nggawe Pershing 2 diluncurake kanthi maksimal saka Cape Canaveral lan ngarahake banyu. Ora ana relief ing segara, tegese dheweke mung mriksa akurasi ANN. Lan sakperangan alesan, padha murub ing sawetara tanah karo mung siji tahap, i.e. setengah kadohan. Iki tegese dhuwure pesawat kurang, kacepetan uga kurang, lan dadi panas uga kurang. Lan yen dheweke mencet target kanthi akurasi sing diwenehake kanthi pemanasan paling gedhe - ora ana sing ngerti, roket kasebut dipotong luwih cepet tinimbang sing bisa dipriksa. Bisa uga panuntun radar pungkasane bisa digunakake ing kahanan nyata mung kanthi jarak tembak sing suda.
                1. mbayar
                  mbayar 7. mars 2019 20:07
                  +1
                  Quote: Sasha_helmsman
                  Bisa uga panuntun radar pungkasane bisa digunakake ing kahanan nyata mung kanthi jarak tembak sing suda.

                  Ora kasunyatan, rodo, panuntun dhumateng radar bakal wis mung ing wilayah exoatmospheric lan ing awal anget-up, banjur - dening inersia, ing uncontrollable. Akurasi bakal luwih elek, nanging jangkauan ora bakal kena pengaruh. KVO 20 m. - bar sing dhuwur banget kanggo wektu kasebut, nyatane bisa dadi luwih akeh. Nanging wektu Big Bluff - Star Wars, rudal ing Eropah, provokasi ing Timur Jauh, aktivasi kolom 5th, Grenada ... Kepemimpinan politik USSR wedi lan diwanti-wanti nyerah.
            2. penembake gunung
              penembake gunung 7. mars 2019 06:02
              0
              Ing maya plasma, cukup kanggo ngetrapake medan magnet saka konfigurasi sing dikarepake, lan entuk "jendhela" transparan menyang gelombang mikro. kisaran sing dikarepake. Karya sing kaya ngono wis suwe saya suwe. Efek sing padha (MHD) digunakake kanggo ngontrol aparat ing awan plasma.
              Aku ngrungokake laporan babagan topik kasebut 10 taun kepungkur ing konferensi serius. Lan - carane dipotong ... Ya, aku mikir ...
              1. apples
                apples 7. mars 2019 22:54
                +3
                Eugene, aja ngobong kantor
              2. antik
                antik 8. mars 2019 10:43
                0
                Quote: penembak gunung
                Ing maya plasma, cukup kanggo ngetrapake medan magnet saka konfigurasi sing dikarepake, lan entuk "jendhela" transparan menyang gelombang mikro.

                Ide sing menarik. Nanging katergantungan nyuda medan magnet ing jarak kasebut \ yen aku ngelingi kanthi bener \ kubik ing alam. Lan nggawe medan magnet kanthi intensitas sing lumayan ing jarak puluhan sentimeter, iku tugas liyane. Utamane yen unit Tesla dibutuhake.
          2. mirag2
            mirag2 8. mars 2019 05:19
            0
            mbayar
            apik Komentar sing apik lan apik! Setuju banget karo dheweke.+++ ps lan perselisihan babagan umur pensiun ora nyuda wektu mabur Zircon.
          3. Saksi 45
            Saksi 45 8. mars 2019 15:27
            0
            Kabeh bener, kanthi sikap kaya China marang Rusia, ing tembung sekutu, nanging ing kasunyatan iku ing sisih Amerika Serikat, ora mung rudal, nanging uga kabeh hubungan antar negara bakal udan. Mupangat strategis digawa kanggo nyenengake taktik, nanging iki bisa uga ngganggu dheweke, yen Amerika Serikat minangka "mitra" luwih larang kanggo awake dhewe.
          4. astepanov
            astepanov 9. mars 2019 11:40
            0
            Bener. The heavy "Diamond" saliyane kanggo reaktor nindakake sistem coolant lan mung ora bisa bantuan nanging uga duwe radiator ageng - sawise kabeh, sistem spasi sing ora bisa nambah cooling karo banyu outboard. Lan bener ana mung 11 kg uranium, i.e. kira-kira setengah liter ing volume fisik. Semono uga karo masalah transfer panas sing adoh banget: bohlam pijar 60 W biasa kasil menehi daya termal megawatt ing syarat-syarat filamen pijar meter persegi - lan iki tanpa purge paksa. Mesthi, ana akeh masalah, mbokmenawa sing utama yaiku erosi rod bahan bakar ing aliran supersonik, nanging padha ora katon teknis unsolvable. Nanging kanthi ablasi, penulis ngarang omong kosong kelas siji.
            Miturut cara, kutipan kang atribut kanggo Belyaev belongs kanggo Ivan Efremov. Lan iki ngomong bab teledor, wewatesan karo muntahake. Ing maca.
          5. Ora perduli
            Ora perduli 10. mars 2019 13:44
            +2
            Matur nuwun! Paling ora siji komentar literate, ing tumpukan saka rereget marang kita Desainer lan pamaréntah ing wektu sing padha. Aku yakin manawa ora ana sing bakal ngelingi roket bertenaga nuklir yen ora ana ing proyek kasebut. Dadi ana kanggo Poseidon lan kanggo rudal jelajah. Bener, aku krungu liyane babagan Zircon. Iki padha "Dagger" nanging dibukak saka kapal. Wis engine "padhet". Iku njupuk lan pindhah menyang dhuwur luwih saka 40 km. Ngendi dadi invulnerable saka sistem pertahanan udara. Saka ing kono plans kanggo target lan wis ing target nguripake "afterburner" lan nyilem ing target ing 9M. Ora perlu "garis lurus". Sanadyan amers utawa kita sukses karo ramjet. Nanging iki gosip, aku ora ngerti sing bener.
            1. Shahno
              Shahno 10. mars 2019 13:49
              0
              Nah, aku ngomong babagan sing padha. Exaggerations iki mung katon ridiculous. Kajaba iku, paling teknisi ngerti saben liyane (lan ngombe vodka ing Santa Monica sawise konferensi). Lan manajer proyek tansah kontak.
        3. Astronot
          Astronot 7. mars 2019 11:13
          +4
          Kacepetan Zirkon cocog langsung karo umur pensiun

          Napa nulis artikel lan mratelakake panemume babagan apa sing sampeyan ora ngerti lan ora ngerti?
        4. neri73-r
          neri73-r 7. mars 2019 13:45
          +1
          Penulis, apa Amerika mabur menyang rembulan?
      2. Tilkus75
        Tilkus75 11. mars 2019 09:12
        +1
        Sak ngertiku, tatanan pertahanan AS minangka tulang punggung ekonomi! Sing luwih gedhe iku luwih apik! Pernyataan Putin nyebabake Senat, Kongres lan masarakat dadi histeris, mula njaga utawa malah nambah alokasi dana kanggo industri pertahanan, sing umume nambani ekonomi AS!) wassat Р РњРҐРћ
      3. kutuz
        kutuz 14 Mei 2019 20:50
        -1
        "kasur wedi" - ya! Amerika kaget, Eropa gumeter, Inggris wedi. Bodho nganggep awake dhewe pinter, lan kabeh wong sing ana ing sekitar sampeyan bodho. Kabeh kartun lan crita iki murni kanggo panggunaan internal, supaya "Patriot Hurrah" bakal bangga lan tuwuh ndhuwur piyambak. Lan padha bisa mbayar anggaran militer, iki negara sugih! F35 piyambak (generasi 5) 3323 pcs. lan 188 F22 marang loro prototipe Su57 lan Su35 - 70 pcs. Iku tetep mung kanggo medeni kartun.
    3. 3danimal
      3danimal 12. mars 2019 14:34
      0
      Kutipan saka Berber
      Kabeh dituju supaya Amerika Serikat mbuwang dhuwit luwih akeh kanggo pertahanan.

      Paling kamungkinan. Nanging, AS duwe dhuwit kanggo iki. Temenan, kanthi nambah mbuwang R&D, bakal entuk asil tartamtu. Lan ing ngendi bakal petualangan karo Zircon lan liya-liyane? Akibaté, sampeyan bisa melu lomba senjata nyata, dana sing Federasi Rusia ora duwe (anggaran taunan beda-beda 20 kaping). Lan warga duwe kesempatan kanggo nemokake awake dhewe ing kahanan pungkasan taun 80-an ...
  2. Nick
    Nick 6. mars 2019 15:19
    + 24
    Kanggo penulis, Sinau bagean matematika, lan aja melu verbiage
    1. viskonzas
      viskonzas 6. mars 2019 15:46
      0
      Ekspresi "materiel" digunakake dening sawetara operator, perancang lan manufaktur kanggo dangu wis duwe konsep "tugas teknis" lan "karakteristik" saka "produk". Wiwit 30s, dening cara. Miturut cara, malah ing manual kanggo operasi Tentara Abang kanggo senapan saka model 1891/1930, expression iki uga ora katon.
      1. Nick
        Nick 6. mars 2019 22:13
        -1
        Kutipan saka viskonzas

        Ekspresi "materiel" digunakake dening sawetara operator, perancang lan manufaktur kanggo dangu wis duwe konsep "tugas teknis" lan "karakteristik" saka "produk".

        Mat. sinau bagean liyane rajin lan kabeh bakal bisa metu, lan ora nulis bab apa-apa.
      2. mvg
        mvg 7. mars 2019 00:09
        +5
        Ilmuwan domestik lan manca digunakake kanggo nambah output listrik saka "baterei", ngenalake mesin Stirling sing luwih efisien tinimbang termokopel kanthi efisiensi 3% (Kilopower, 2017). Nanging, durung ana sing bisa nambah daya termal tanpa nambah dimensi. Ilmu modern durung sinau carane ngganti setengah umur plutonium

        Pancen ora nomer kasebut. Efisiensi termokopel nganti 12-18%, efisiensi Stirling nganti 33%. Lan daya reaktor nuklir ukuran cilik kanggo satelit rada beda saka 4 kW. Oleg, kok ngapusi kaya ngono? Paling ora ana 4 pilihan kanggo ngowahi energi termal dadi energi listrik .. Stirling mung siji ... Sabanjure google lan 3-5 menit ...
        PS: topik iki diangkat minggu kepungkur ing VO, ing komentar. Artikel babagan Petrel.
    2. 210okv
      210okv 6. mars 2019 15:47
      +5
      Kanggo penulis. Apa sampeyan penembak mesin utawa penembak mesin? Contone, aku spesialis ing bidang otomatisasi. Yen sampeyan ana ing wilayah liya, coba tantangan ing pribadi.
    3. dvina71
      dvina71 6. mars 2019 15:48
      +2
      Kutipan saka Nick
      Pengarang, Sinau Matematika

      Aku setuju ... Aku maca nganti perlu (miturut penulis) daya kanggo kr .. 4 MW .. ?! Banjur pira daya reaktor pemecah es?
      Produk R95-300 ngembangake daya dorong 400 kgf 1 hp (0.9 W) = 75 kgf.m / s, yaiku ing kacepetan 1 m.s digayuh kanthi gaya 75 kgf
      1. Santa Fe
        6. mars 2019 19:41
        +6
        Iki 4 megawatt
        Daya = dorong * kacepetan

        Ps/daya sistem kontrol icebreaker diukur ing puluhan megawatt
        1. dvina71
          dvina71 6. mars 2019 19:44
          +1
          Kutipan saka Santa Fe
          4 MW

          Lha nek megawatt.. trus ya.. aku pasrah...., mbok menawa aku salah...
          Dadi offhand... podo wae, pesawat monoplane piston mabur akhir tahun patangpuluhan nyepetake nganti 800 km.. duwe 1500 mesin kuat... wani takon.. 1500 hp iki 4 megawatt?
          1. Santa Fe
            6. mars 2019 20:14
            +8
            monoplane piston akhir patangpuluhan nyepetake 800 km.. nduwe mesin 1500 kuat... wani takon.. 1500 hp iki 4 megawatt?

            1500 hp = 1,1 MW
            Kanggo ngowahi nilai, mung multiply hp. ing 736

            Monaplan kanthi mesin 1500 hp. ora berkembang 800 km / h

            4 MW - iki minangka dorongan mesin Kaliber, kanthi dorongan 0,45 lan kacepetan 270 m / s
            1. mvg
              mvg 7. mars 2019 00:26
              -3
              1500 hp = 1,1 MW
              Kanggo ngowahi nilai, mung multiply hp. ing 736

              Saka ngendi iki? Lan apa daya kuda? Metrik, elektrik, hidrolik, mekanik? Stop ngapusi wong.
              Contone, pembangkit listrik tenaga nuklir kapal selam nuklir Kursk OK-650V duweni 2 reaktor masing-masing 190 MW lan daya poros 2x50000 hp.
              Kira-kira cocog karo Amérika Chester Nimitz
          2. Strannik777
            Strannik777 6. mars 2019 22:23
            0
            saka 1500 liter saka monoplanes ing taun-taun kasebut nyepetake udakara 650 (banyu adhem), lan kanggo nggayuh 800 sampeyan butuh daya kanggo tingkat avionik saka urutan 3200
            1. Santa Fe
              6. mars 2019 23:59
              +8
              1500 (1,1 MW) - daya net

              Efisiensi ICE bensin = 25%

              Daya termal mesin = dipikolehi ing wilayah 4 MW, supaya kita bali menyang nilai kasebut
        2. dvina71
          dvina71 6. mars 2019 19:55
          0
          Kutipan saka Santa Fe
          Ps/daya sistem kontrol icebreaker diukur ing puluhan megawatt

          Ya .. mung padha duwe luwih saka siji reaktor .. Umumé, Aku Upaminipun .. sampeyan setuju ing cr ngebotake babagan ton saka loro .. cram reaktor 4 MW?
          1. Santa Fe
            7. mars 2019 00:00
            +7
            Kutipan saka: dvina71
            sampeyan setuju ing kr bobot babagan ton saka loro .. cram reaktor 4mgw?

            Banget ora setuju, lan siap kanggo mbuktekaken ing sembarang conto kondhang
    4. Rusia
      Rusia 6. mars 2019 15:52
      -1
      Kasunyatane manawa sumber daya iki ana ing pengawasan kabeh wong lan kabeh. Jendral Amerika, ing kuping lan ing kuping, ngetokake luh baya lan ngacungake ajiné, ngirim ancaman, mbantah kabeh lan kabeh. Dadi, kaya Sivkov, artikel iki minangka counterbalance kanggo "mitra" kita. Ngomong-ngomong, mantan warga kita wis meneng lan malah kepriye pengin nggawe skandal, dheweke mikir kabeh omong kosong babagan kita. ngguyu
    5. sevtrash
      sevtrash 6. mars 2019 19:39
      +7
      Kutipan saka Nick
      Sinau bagean matematika, lan aja melu verbiage

      Lan apa bantahan sampeyan nglawan apa sing diduweni Kaptsov? Saliyane tembung iki "sinau materi", mesthi.
      1. penggemar-penggemar
        penggemar-penggemar 7. mars 2019 12:03
        +4
        Patriot apes duwe siji bantahan - wiwit Vova ngandika karo mesin nuklir, banjur dadi. Lan Vova ngandika akeh iku, ngandika master, nanging apa?
    6. Panjenengan
      Panjenengan 7. mars 2019 14:40
      -2
      Apa sampeyan ngerti materi?
  3. Mayor_Whirlwind
    Mayor_Whirlwind 6. mars 2019 15:22
    0
    Rusia duwe wates darat karo China. Ora luwih larang kanggo ngeterake rudal liwat darat tinimbang segara, ngliwati Dharatan. Perlu dipikirake cara transportasi barang kasebut liwat darat.
    1. Oden280
      Oden280 6. mars 2019 16:17
      0
      Iku kabeh babagan dimensi. Utawa siji pesawat saka kapal utawa sawetara eselon.
      1. Panjenengan
        Panjenengan 7. mars 2019 14:48
        +3
        Kabeh bisa diterangake. Sampeyan ngerti sing saka wektu kanggo wektu bagean ZRV menyang kisaran tembak kanggo njupuk karo peralatan. Lan boten ngrampungake w / d. Lan kita uga duwe bagean transportasi sepur minangka bagean saka pasukan sepur. Loading, unloading, keamanan ing dalan. Lan isih wektu. Ing sawijining wektu, eselon lunga saka Timur Jauh menyang papan latihan ing SaryShagan suwene 10 dina, kanthi mandheg ing kabeh stasiun. Miturut steamboat sasi ora kurang. Kajaba iku, pindhah liwat Teluk Aden lan Samudra Hindia liyane sing ana armada bajak laut lan wong-wong sing mow ing ngisor. Dadi sampeyan kudu ngiringan. Biaya transportasi mundhak kanthi eksponensial
        1. Normal ok
          Normal ok 7. mars 2019 16:02
          +1
          Quote: Panjenengan
          Miturut steamboat sasi ora kurang. Kajaba iku, pindhah liwat Teluk Aden lan Samudra Hindia liyane sing ana armada bajak laut lan wong-wong sing mow ing ngisor. Dadi sampeyan kudu ngiringan. Biaya transportasi mundhak kanthi eksponensial

          Kasunyatane yaiku alesan "dheweke dijupuk dening segara - dadi teles" ora tahan kanggo kritik. Cetha ana sing ora resik.
          1. Panjenengan
            Panjenengan 8. mars 2019 02:07
            -1
            Miturut portal Wind Alert, sing nyedhiyakake laporan cuaca kanggo para pelaut, ahli meteorologi nyathet kerusakan parah ing cuaca ing selat kasebut ing tanggal 27 Desember. Badai kasebut dumadi sawetara dina, dhuwure gelombang saka 2 nganti 4 m.
            Akibaté, kargo wis cacat, lan kapten mutusaké kanggo bali.
            Ing asas, badai ora dadi gedhe. Lan padha weruh luwih abruptly. Paling kamungkinan, kargo iki ora bener aman, iku wiwit chatter, ngalahake marang saben liyane, Utawa soko voluminous lan abot nyuwek mati, nalika padha temen maujud lelungan watara ditahan, kalah ing kabeh iku tekan.
            Dene ora resik.
            Sampeyan ora kudu mikir. Dhuwit.
            Iku worth looking ing apa jenis perusahaan iki melu transportasi, agensi maritim "Baltik Transport-port", kang ora duwe transportasi dhewe, nanging charter wong liya. Nanging transportasi lungguh banget kelangan lan segara lan railway lan online lan mobil. Ing mesin telusur, sampeyan kudu ngetik "agensi laut "Baltic Transport"" lan maca informasi kasebut. Bab sing menarik katon.
  4. A1845
    A1845 6. mars 2019 15:24
    + 27
    Kaya Belyaev: "Erg Noor lungguh ing tuas mesin kalkulasi."

    Erg Noor - iki karo Ivan Efremov
    1. Sergey-8848
      Sergey-8848 6. mars 2019 16:00
      +8
      Ora maca uv. Oleg ora siji utawa penulis liyane.
      Nanging nang endi wae lan tau krungu. Kanggo blogger (lan jeneng sinonim liyane) - iki luwih saka cukup kanggo miwiti siaran kanthi hawa sing ora bisa dibantah.
  5. Prahlad
    Prahlad 6. mars 2019 15:28
    -7
    Kabeh iku prasaja! Kita wis sepuluh taun ing ngarep.
    1. Komentar wis dibusak.
  6. gridasov
    gridasov 6. mars 2019 15:32
    -3
    Wis apik yen ana wong sing nyukupi sing mbedakake goroh sing jelas saka sawetara lan ora ngerti apa-apa babagan fisika proses gerakan awak ing media elastis wong liya. Lan aku mbaleni maneh yen proses sing dinamis banget ing transformasi kudu dianalisis nganggo teknologi matematika anyar adhedhasar fungsi nilai konstan saka nomer.
    1. Tur
      Tur 6. mars 2019 16:31
      + 12
      Ngapunten, sampeyan lagi ngomong karo sapa? hi
      Lan babagan manfaat saka masalah sing diucapake lan pitakonan sing diajukake, apa ana sing kudu dikandhakake?
      Lan banjur kaya ing muda tuwane - kita ora maca Pasternak, nanging kita ngukum!
      1. wuh wuh
        wuh wuh 6. mars 2019 17:25
        + 22
        Iku bot. Piranti lunak sing ngasilake teks logis babagan topik diskusi. Ukara-ukara kasebut pancen bener ing babagan tata basa, logika lan istilah, nanging ora ana maknane. Ana sing polishing piranti lunak.
        1. Dym71
          Dym71 6. mars 2019 20:18
          +2
          Kutipan saka: voyaka uh
          Iku bot.

          Kepiye carane bisa, Alex? ora
        2. Avior
          Avior 6. mars 2019 22:36
          +5
          fungsi nilai konstan saka nomer.

          katon kaya gagal program - kanthi istilah ana masalah sing jelas.
          Bener, kiriman iki saka 2012.
          lan menehi kritik saka jumlah plus sing diwulangake, tes Turing lulus kanthi apik. Hadiah Loebner dijamin.
          Utawa wong-wong sing menehi dheweke plus ora lulus test iki. opo
        3. Avior
          Avior 6. mars 2019 22:47
          -1
          https://vk.com/1nice_guy
          https://vk.com/bot_catalog
          saka kene? opo
    2. Strannik777
      Strannik777 6. mars 2019 22:28
      +1
      Lan teknologi matematika anyar adhedhasar variabel ngambang bakal cocok kanggo analisis proses sing dinamis banget ing transformasi? aran
  7. mark1
    mark1 6. mars 2019 15:35
    0
    "... Ana akeh prekara ing jagad iki, kanca Horatio, sing ora nate diimpi dening wong wicaksana .."
    Referensi kanggo falsifikasi piye wae ora ngyakinake.
    1. mark1
      mark1 6. mars 2019 16:13
      +7
      Lan Kaptsov minangka mata-mata Amerika! Dheweke takon kabeh lan sniffs metu, provokes rahasia kanggo menehi metu.
      1. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 6. mars 2019 17:32
        -1
        Kutipan saka tandha 1
        Lan Kaptsov minangka mata-mata Amerika! Dheweke takon kabeh lan sniffs metu, provokes rahasia kanggo menehi metu.

        Ora, dheweke iku Detektif Cemerlang!
        Punika "pasuryan sejati"! (dibalik topeng...)
        Bayangake ... FBI, intelijen militer Amerika ... umume, sharashkas karo staf ewu karyawan lan anggaran (ratusan? Welasan?) Jutaan dolar ora bisa ngerteni penipuan Rusia! Ora ... mesthi padha nyoba! Nanging, piye wae, ora banget ngyakinake ... (kaya: "ya, ora bisa!" ... "Rusia kaya ngimpi!" ... yen kita ora bisa, banjur sapa sing bisa? ) Banjur lan umume ngomong! pasrah! Lan malah mlebu KTP! Lan padha wiwit nyetak laporan, ing ngendi "akurat kanggo milimeter" padha dituduhake: pirang-pirang tes sing sukses lan ora bisa ditindakake! Banjur Kaptsov katon! Kaya Mephistopheles (karo ngguyu serem..!.)
        ... Lan ngalahake ember tar menyang tong minyak koktail saka vodka Rusia lan bourbon Amerika! Tanpa tangi saka kursi, dheweke mung siji-sijine ngilangi buzz "kuwe lan sampeyan"! Kanthi bantuan "clave" dheweke mbabarake crita FSB / GRU lan ketidakmampuan FBI! wong lanang! Aku wedi marang dheweke! Nah, oke, agen FSB kita ... nah, dheweke bakal njaluk utangan nganti gajian kanggo sawetara "lemon" ... lan dheweke bakal mundur nganti sabanjure ... Lan ewu wong FBI wedi. kelangan kerja lan gaji jutaan dolar? Dheweke bakal ngobong tambang berlian Yakut! Kabeh dumps kanggo 200 taun tambang emas ing Kolyma bakal digali munggah! Dheweke bakal nemokake Atlantis ing Arktik ... lan kabeh iki kanggo njaluk Kaptsov!
        PS Ora... wonge pancen wani! Dheweke ora wedi (ora ragu-ragu?) kanggo nyatakake keraguan lan argumentasi babagan "kekerasan rudal S-400 TPK ..."! Apa dheweke ora ngerti apa sing bakal ditindakake? Ing paling sandi "ilustratif" conto ... Aku ditulis padha bantahan (mangu) bab padha ... Carane aku iki banjur mutilated karo minuses "hadiah sethitik ndhuwur dhengkul"! Apa Oleg ora maca komentar kasebut? Lan yen dheweke maca ... ora, mesthine wong sing wani! hi
        1. mbayar
          mbayar 6. mars 2019 23:23
          +2
          Bravo Vladimir!
          Sampeyan bisa uga ora bisa menehi ciri opus iki luwih apik tinimbang sampeyan!
          Nanging misale jek kanggo kula sing Oleg ora supaya prasaja. Katon kaya penulis nggawe provokasi pengunjung situs sing ngerti supaya bocor informasi rahasia ... Wong lanang lagi dolanan geni ...
          1. penggemar-penggemar
            penggemar-penggemar 7. mars 2019 12:09
            +1
            Intelligence militèr Amérika

            Nanging mung intelijen sing bisa digunakake kanthi sampurna, spesialis wis suwe ngguyu kartun Vova. Lan kanthi cara kasebut, dheweke entuk manfaat kanthi medeni wong awam lan nuntut dhuwit luwih akeh kanggo perang, yaiku. ing Motong, ora lali dhewe.
            1. mbayar
              mbayar 7. mars 2019 16:43
              0
              Dheweke mung kerja, lan wis suwe ora ngguyu - dheweke pancen ora kejawab. Kakehan macem-macem senjata anyar, sing ora ana countermeasures, utawa respon pangilon ing wangun analog. Kabeh conto iki isih duwe werna Soviet, backlog Soviet saka sekolah ngelmu lan desain banget ... Lan kanggo paling 20 taun, karya wis digawa metu ing kondisi Rusia modern - saiki kita ndeleng asil, kanggo Bunch saka posisi bebarengan. Wis ditampa ing layanan utawa ngrampungake tes (wis kasil ngrampungake kabeh siklus utama).
              Dadi ora kejawab
              Kutipan saka Fan-Fan
              mung kecerdasane

              , ngerti soko, nanging ora masang wigati utawa ora pracaya sing kabeh ora bakal diwatesi kanggo prototipe.
              Ratingku telung lintang. Malah karo minus ing sawetara posisi.
              А
              Kutipan saka Fan-Fan
              wis suwe ngguyu karo kartune Vovin.

              blogger liberal kita, pengawal patriotik lan spesialis profil resmi AS sing ora kejawab KAYA (nyoba kanggo mbenerake awake dhewe, sing wis suwe wis rampung ana). Aktif, nanging ora efektif, "mantan" kita saka Pakta Warsawa lan Uni Soviet uga grunting.

              Sampeyan maca analytics serius, Internet ngidini sampeyan nggawe terjemahan. Saben uwong ing kono serius banget lan diklumpukake.

              Lan mesthi bakal dipotong (dheweke), nanging yen kanthi semangat sing padha nganti saiki, mula ora ana sing kudu diwedeni.
    2. Tukang Kayu 2329
      Tukang Kayu 2329 6. mars 2019 17:24
      -1
      Pancen, "wong wicaksana kita ora ngimpi ..."
      Manungsa, kanthi kabeh kawruh, isih ora ngerti carane Baalbek dibangun, utawa Tiwanaku lan Machu Picchu.
      Lan yen wong wis sinau luwih akeh babagan fisika tinimbang wong liya nganti saiki, iki ora ateges sing anyar bakal langsung dadi kawruh umum.
      Dadi, kaya biasane, kita mung bisa spekulasi lan mbantah.
      "Kabeh kawruh manungsa mung remah-remah ..."
      Ana ing pikiran.
  8. Nick
    Nick 6. mars 2019 15:37
    +3
    Napa sampeyan ngirim artikel ing VO? Sampeyan duwe akeh pitakonan. Hubungi pangembang. IMHO padha ora duwe wektu kanggo maca artikel saka eccentrics saka VO. Ya, lan wangsulane uga kepengin weruh.
  9. Loess
    Loess 6. mars 2019 15:41
    +9
    Kepiye rudal ing transportasi sing disegel lan wadah peluncuran bisa teles?
    Aku krungu bab karusakan, Aku krungu bab kasunyatan sing kabeh karusakan dumadi ing "udan" kanggo pisanan.
    1. Komentar wis dibusak.
  10. Svetlan
    Svetlan 6. mars 2019 15:53
    -3
    >> klelep ing rawa kanggo ngumbah lan fse <

    Lan ora ana tekanan tambah ing rawa? Iku salah siji bab nalika udan mili mudhun lumahing dimaksudaké kanggo iki, iku liyane bab nalika banyu lan rereget menyang kabeh retak lan kapiler ora dirancang kanggo iki.

    Uga ing segara ing badai. Yen roket kasebut dipasang ing dek, banjur ing badai sing apik, ombak banyu asin kenek karo upaya atusan lan ewu kilogram. Apa sampeyan mikir yen desainer ngetung opsi kasebut kanggo misil adhedhasar tanah?
    1. Santa Fe
      8. mars 2019 00:35
      +3
      Dheweke mbuwang roket ing dek, ing busur,

      Blockbuster "The Carrier"
      1. Paranoid50
        Paranoid50 10. mars 2019 20:10
        0
        Kutipan saka Santa Fe
        Blockbuster "The Carrier"

        Minangka sumber materi kanggo artikel. ya
  11. Simferopol
    Simferopol 6. mars 2019 16:00
    -4
    Liyane kusam kabeh-lemah

    Lan saiki kita teka ing nggawe 9-mesin "Zircon". Cathetan mutlak. Ora ana rudal anti-kapal sing ana sadurunge bisa ngembangake malah 1/3 saka kacepetan sing dituduhake

    Akeh banget. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing teka ing atine padha X-32. Sawise ngapusi iki, aku malah ora maca maneh
    1. Avior
      Avior 6. mars 2019 22:49
      +2
      Kh-32 dudu rudal anti-kapal.
      1. Simferopol
        Simferopol 7. mars 2019 10:52
        -2
        Kutipan saka Avior
        Kh-32 dudu rudal anti-kapal.

        Yen sampeyan serius babagan omong kosong iki, sampeyan bakal edan.
  12. Fevralsk.Morev
    Fevralsk.Morev 6. mars 2019 16:02
    +6
    Babagan rudal sing rusak. Informasi diterbitake yen indikator ing tetanèn saya mundhak banget. Miturut skema muddy kanggo ngirim rudal ing segara (T-34s digawa saka Laos kanthi rel), aku arep takon: ana bocah lanang? Maksudku, mungkin ora ana rudal ing wadhah ing kapal? Lan iki minangka skema Rusia sing biasa, penarikan dhuwit sing jujur.
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 6. mars 2019 17:05
      +8
      Kanthi biaya rudal ing Saluran Inggris, penulis bener, iki omong kosong lengkap saka Shoigu. Yagene dheweke ora njupuk jalur sepur, amarga kita duwe wates umum karo China, sing Shoigu ora ngerti iki? Dheweke ngapusi kaya biasane, lan aku wis mulai percaya apa sing diomongake ing Kulon, ujare Putin lan tim dheweke ngapusi. Lan kenapa Putin nuduhake kartun kasebut babagan roket super-duper? Biasane kabeh gaman paling anyar dirahasiakake, nanging ing kene sampeyan duwe keajaiban ing saindenging jagad. Ana sing ora resik ing kene. Utawa iku nggetak gigantic utawa poto-promosi ing ngarepe pamilih kita, kang pracaya kabeh limo sampah anti-ilmiah, kayata Khibiny, kang mateni kabeh karusakan.
      1. Strannik777
        Strannik777 6. mars 2019 22:40
        0
        Kelalen nulis babagan umur pensiun lol
      2. mbayar
        mbayar 6. mars 2019 23:50
        +1
        Sampeyan ora galau anget karo alus ing beyo roket. Force majeure dibutuhake - padha dijupuk dening segara ing badai. "Misil kasebut rusak lan wis dibuwang." Dadi kudu. Amarga ora ana sing kudu ditumpuk ing Rusia kanthi sanksi, sing luwih canggih tinimbang sing Barat. Tegese kanggo wong-wong mau senjata paling anyar - Su-35, S-400, lan padha ngandhani penutupan perusahaan Rusia ing China, larangan transaksi, kredit kanggo operasi perdagangan, ijol-ijolan mata uang banal (rubel utawa dolar ing yuan saka turis. lan lelungan bisnis) lan mbatalake dhuwit saka kertu.
        Segara minangka unsur, utamane ing badai. Iki minangka force majeure. Lan paling sethithik setahun kanggo nggawe kumpulan anyar - ana wektu kanggo mikir babagan kekancan lan kerjasama, etika bisnis, politik internasional, apa sing apik lan apa sing ala, lan ngapa sing nomer loro luwih elek tinimbang sing pertama, sanksi ing pungkasan . .. Yen ora, sawise setahun maneh badai bisa teka ...

        Ana wektu kanggo mikir. Kanggo mikir, Duwe shitted pepadhamu ing sup lan lungguh ing gisik, nunggu mayit ngambang saka mungsuh, "Apa aku lungguh aman?" ... nalika roket klelep? Lan "kaping pira bakal padha klelep nalika aku telek ing sup pepadhamu?".
        1. penggemar-penggemar
          penggemar-penggemar 7. mars 2019 12:16
          0
          Panjelasan sampeyan ora cocog. Senadyan kontrak iki ora katon, nanging aku wani nganggep yen ora netepi kontrak ing wektu sing kudu mbayar denda. Apa kita duwe dhuwit akeh supaya ora ngirim barang menyang wong-wong mau?
          1. mbayar
            mbayar 7. mars 2019 17:02
            +1
            Aku mbaleni - unsur segara ing wangun badai punika force majeure. China wis ditawakake rudal jarak cendhak saka saham, utawa ngenteni produksi batch anyar. Force majeure ora menehi ganti rugi, nyedhiyakake kanggo netepi kewajiban sawise ngilangi kahanan force majeure. Total - ana taun kanggo refleksi.
            Kutipan saka Fan-Fan
            Apa kita duwe dhuwit akeh supaya ora ngirim barang menyang wong-wong mau?

            Kok endless? Akeh sing bisa kedadeyan sajrone setahun ...
  13. beta
    beta 6. mars 2019 16:06
    -2
    Sawise aku nonton video ing ngendi para ahli fisika lagi ngrembug urusane, ing sawetara titik, penutur nyetop wicarane kanthi tembung yen iki ora ana ing kamera. Lan ing kana, dheweke mung nggunakake rumus sing salah sing umume kasedhiya, ana interpretasi hukum sing beda-beda, lan asile beda. Sayange, aku ora bisa nerangake luwih rinci, aku nonton 2 taun kepungkur. Adhedhasar iki, aku bisa nganggep akeh.
  14. greshnik80
    greshnik80 6. mars 2019 16:09
    +3
    Ya, mbandhingake RITEG lan mesin nuklir kuwat.
    Blogger Ukrainia, misale jek.
    Kita uga ora duwe jembatan menyang Crimea.
    1. Avior
      Avior 6. mars 2019 22:50
      +2
      dheweke ora mbandhingaké, nanging analisa loro saka sudut pandang saka kamungkinan saka aplikasi ing roket diwenehi.
  15. Nestorych
    Nestorych 6. mars 2019 16:24
    +2
    Liyane bab carane bakal diterangake kanggo masyarakat, sing tenan pracaya ing anané senjata kuwi.

    Yen rezim kasebut bisa urip, dheweke bakal nggawe dongeng anyar kanggo wong akeh, amarga duwe RAM sing cendhak.)))
  16. Pushkowed
    Pushkowed 6. mars 2019 16:51
    +7
    Kanggo Zirkon:
    1. Sing luwih dhuwur, sing luwih murah kacepetan swara. Sing. 5M lan 9M ing jumlah absolut luwih murah tinimbang sing cedhak karo lemah. Lan resistance udhara uga luwih murah. Kanggo hypersound - mung sih-rahmat.
    2. Keris uga diarani "hipersonik". Secara resmi, iki bener (ing ndhuwur lintasan, mabur luwih cepet tinimbang 5M kanggo dhuwur iki). Nanging Dagger minangka rudal balistik, yaiku. teknologi dawa-mantep lan menowo. Ora ana hubungane karo kapal ombak karo scramjet. Ora "break" liwat lapisan kandhel saka atmosfer, kaya Onyx utawa Waverider, nanging bodho mabur ing sadawane lintasan balistik.
    3. Vanguard nindakake iki ing umum 27M. Tanpa mesin. Nanging ana ing lapisan ndhuwur. ICBM nggawa dheweke ana, banjur dheweke mung ngrancang minangka Spiral utawa BOR.
    Kesimpulan: Zirkon minangka rudal balistik. Mungkin dheweke duwe hulu ledak perencanaan sing bisa dicopot. Bisa uga diarani Zircon "hipersonik" de jure, nanging sacara teknis iki ora sakabehe bener (sanajan kanggo tujuan propaganda bakal ditindakake).
    1. Komentar wis dibusak.
      1. merkava-2bet
        merkava-2bet 6. mars 2019 17:37
        +3
        Utawa, supaya bakal luwih akurat.
    2. Cottondraton
      Cottondraton 6. mars 2019 18:12
      0
      Iku tansah ketoke sing kacepetan diukur saka sawetara jinis paramèter kaku, lan prabédan ing syarat-syarat
      1. Pushkowed
        Pushkowed 6. mars 2019 18:35
        +2
        Lan ana. Kacepetan m / sec. Utawa km / jam, yen sampeyan seneng.
        Nanging istilah "supersonik" lan "hipersonik" nemtokake kacepetan relatif kanggo kacepetan swara, lan mung owah-owahan ing dhuwur.
        Miturut tabel sing disedhiyakake iki, supaya bisa dadi hipersonik cedhak lemah, sampeyan kudu menehi paling sethithik 1702 m / s. Nanging ing dhuwur 20 km, 1476 m / s bakal cukup kanggo iki.
        1. Santa Fe
          6. mars 2019 19:49
          +5
          A prabédan 15% ora bakal nerangake siji lan setengah kanggo nambah kacepetan pindho.
          1. Pushkowed
            Pushkowed 7. mars 2019 07:29
            +2
            Dawane Onyx yaiku 8-9 meter, diametere 0,67 meter, bobot peluncuran 3000 kg, kacepetan maksimal ing elevasi 14 km kira-kira 750 m / s, sing cocog karo M2,5 ... 2,6 kanggo dhuwur iki.
            Saiki ayo mbandhingake karo roket SS-520 Jepang. Dawane 9-10 meter, diameteripun 0,52 meter, bobot wiwitan 2600 kg. Sing, bobot lan ukuran paramèter padha.
            Lan apa bab SS-520? Iki minangka kendaraan peluncuran ultra-ringan, lan dudu rudal anti-kapal.
            Lan iki bab. Konstitusi Jepang nglarang pangembangan IRBM, nanging sampeyan isih pengin duwe. Dadi wong Jepang njupuk kauntungan saka pengalaman maju saka Korea Utara: kanggo nyamar IRBM minangka kendaraan peluncuran. Ing tes, SS-520 mbuwang muatan menyang orbit Bumi sing kurang (dhuwur luwih saka 180 km), lan iki perlu kanggo akselerasi menyang papan 1st, yaiku, nganti 7910 m / s. Iki 10,5 kaping luwih cepet tinimbang Onyx. Lan luwih saka 5 kaping luwih cepet tinimbang hypersound (ing dhuwur pesawat Onyx). Kanthi diluncurake vertikal, SS-520 munggah ing ndhuwur 1000 km. Sepira adoh bisa mabur ing lintasan balistik? Sawise kabeh, kendaraan peluncuran bisa uga dadi rudal balistik (sajarah kraton "pitu" minangka bukti).
            Kesimpulan saka iki jelas: iku cukup bisa kanggo nggawe IRBM ing dimensi Onyx lan UKKS. Lan Zircon sabenere MRBM.
  17. Pushkowed
    Pushkowed 6. mars 2019 16:51
    +1
    Miturut Burevestnik:
    1. Pancen, ramjet nuklir mbutuhake kacepetan sing luar biasa, inti sing nguap, mbebayani, ngrusak atmosfer lan liya-liyane. Lan Petrel jelas subsonik. Dadi duwe jinis mesin sing beda.
    2. Contone, mesin jet listrik. Listrik diasilake dening reaktor ukuran cilik (jinis Topaz) lan nyopir turbin. Cairan kerja sing nggawe jet thrust yaiku hawa atmosfer biasa. Mbok, iku isih dicokot "seasoned" karo bahan bakar consumable, kang ndadekake sawetara fisik winates, nanging isih pesenan gedhene luwih saka CR conventional, i.e. praktis tanpa wates.
    3. Kepiye cara nguji tanpa polusi radiasi? Ya Gampang. Sawise ngrampungake tugas penerbangan, roket kasebut mudhun ing parasut (iku tinimbang hulu ledak). Wiwit nalika perang diluncurake, warhead mung bisa dadi nuklir, akurasi tes "parasut" kasebut cukup.
    4. Kerentanan? Bener, KR karo hulu ledak nuklir teka sawise ICBM lan SLBM, i.e. menyang pertahanan udara sing wis ditindhes. Ing wektu sing padha, radar angel amarga ionisasi atmosfer. Lan umume, bisa uga Petrel minangka senjata nuklir taktis (yaiku, perlu kanggo nggayuh target ing medan perang, lan ora ing jero wilayah mungsuh)?
    1. mark1
      mark1 6. mars 2019 18:17
      0
      Kutipan saka Pushkowed
      Lan umume, bisa uga Petrel minangka senjata nuklir taktis (yaiku, perlu kanggo nggayuh target ing medan perang, lan ora ing jero wilayah mungsuh)?

      Nah, babagan senjata nuklir taktis, iki akeh banget wong bodho
    2. Santa Fe
      6. mars 2019 19:53
      +3
      Listrik diasilake dening reaktor ukuran cilik (tipe Topaz)

      Kabeh isih ana ing masalah nggawe YaSU kanthi kekuwatan 25 kaping luwih gedhe tinimbang Topaz. 4 W kanggo penerbangan roket kanthi kecepatan 000 m/s

      Sampeyan bisa, mesthi, ngedhunake syarat daya kanthi ngurangi kacepetan menyang tingkat biplan jagung, nanging banjur apa raos praktis
      1. merkava-2bet
        merkava-2bet 7. mars 2019 16:07
        +3
        Jujur, aku ora ngerti apa sing ana ing kene, iki data babagan mesin.
        Data teknis TRDD-50AT:
        Dorong maksimal - 450 kgf.
        Konsumsi bahan bakar spesifik ing mode maksimum - 0,71 kg / kgf * h.
        Dhiameter - 330 mm.
        Dawane - 850 mm.
        bobot garing - 82 kg.
        Minyak sing digunakake yaiku BT-301.
        Bahan bakar sing digunakake yaiku T-1 (minyak aviation), T-6, T-10 (decillin), TS-1, RT.

        Adhedhasar wong-wong mau, aku bisa nganggep yen nomer sing ditrapake ing kene dhuwur banget, contone, dorongan 450 kgf kira-kira 1000 hp, lan roket kasebut mabur kanthi kacepetan jelajah 200 m / s, nanging ing kene dheweke nulis. 4 MW / 5840l / s daya sing dibutuhake, aku ora ngerti.
        1. Santa Fe
          8. mars 2019 00:27
          +4
          , lan ing kene padha nulis 4MW / 5840l / s saka daya sing dibutuhake, aku ora ngerti.


          Efisiensi, sayang, lali?
          Saka iki, reaktor 4 MW dipikolehi.
          1. asv363
            asv363 8. mars 2019 02:50
            0
            Kutipan saka Santa Fe
            Efisiensi, sayang, lali?
            Saka iki, reaktor 4 MW dipikolehi.

            Dear Oleg!

            Kanggo roket, daya termal inti reaktor penting. Efisiensi muncul nalika ngowahi N (therm.) dadi N (el.). Lan luwih. Apa sampeyan jurusan fisika nuklir?
            1. Santa Fe
              8. mars 2019 07:27
              +1
              Kutipan saka asv363
              Efisiensi muncul nalika ngowahi N (therm.) dadi N (el.).

              В sembarang daya migunani
              Efisiensi - rasio karya migunani (energi) kanggo energi sing dibuwang

              Reaktor kanthi daya termal 4 MW minangka mesin jet. Apa daya migunani?

              Efisiensi pembangkit listrik tenaga nuklir - 32...34%

              Efisiensi mesin turbojet paling apik kira-kira 30%

              Uga, elinga yen ukuran reaktor suda, rasio area lumahing karo volume mundhak, mula, mundhut panas reaktor kompak saben volume unit bakal luwih dhuwur.
              1. asv363
                asv363 8. mars 2019 17:30
                0
                Kutipan saka Santa Fe
                Efisiensi pembangkit listrik tenaga nuklir - 32...34%

                Loro unit saiki operasi ing Beloyarsk NPP: BN-600 (No. 3) lan BN-800 (No. 4). Dheweke duwe efisiensi 40%.

                Ana liyane sing penting. Yen kita pass online liwat inti pembangkit listrik tenaga nuklir kanggo mbusak panas saka rod bahan bakar ing cara angel, i.e. ora langsung, efek njaga gerakan roket bisa digayuh. Kesulitan utama bakal dadi prestasi paramèter kanggo coolant (ing kasus kita, udhara), sing bakal nyedhiyakake transfer panas sing cukup kanggo integritas cladding bahan bakar.

                Mangkono, Oleg, kanggo mbantah model karo pembangkit listrik tenaga nuklir sing beroperasi ing udara, sing mlebu liwat intake udara, sampeyan kudu ngetung volume udara, tingkat aliran sing perlu kanggo njaga sawetara kacepetan subsonik abstrak, ayo ngomong 800 km / h ing eselon beda.
  18. Sergio
    Sergio 6. mars 2019 16:57
    +1
    CNBC sprinkles awu ing sirahe: Kaptsov lan Navalny kapapar Putin
    https://www.cnbc.com/2018/12/20/russia-tests-hypersonic-missile-that-could-be-ready-for-war-by-2022.html
    1. mbayar
      mbayar 7. mars 2019 00:17
      0
      Link apik - mung kanggo penulis.
  19. Anton Sokolov
    Anton Sokolov 6. mars 2019 17:24
    +6
    Ya jelas yen misil kasebut mung minangka senjata informasi. Iki cetha. Ora karo tingkat teknologi kita ngomong babagan iki kanthi serius. Tugase yaiku narik Barat, utamane Amerika Serikat, menyang balapan senjata, nyetel ing trek sing salah lan ngganggu dheweke saka perkembangan khusus liyane. Sing, mesthi, misteri ... Kaya crita karo Reagan lan SDI. We pecked, asil wis dikenal ...
    1. Sergio
      Sergio 6. mars 2019 17:28
      0
      Banjur apa biaya Kulon kanggo mbabarake Putin, sing ujar ing Alamat 2018 yen dheweke ora bluffing? Kanthi akeh biaya eksplorasi? Lan kenapa Hayten gugup babagan kasunyatan manawa dermaga kasebut ora ana?
      1. Sasha_helmsman
        Sasha_helmsman 8. mars 2019 19:46
        +1
        Kutipan saka Sergio
        Banjur apa biaya West kanggo mbukak Putin,


        Padha ngandika mangkono.

        AS nyebutake pernyataan Putin babagan rudal nuklir "propaganda"

        Departemen Luar Negeri nandheske yen Presiden Federasi Rusia nyoba ngalihake perhatian saka nglanggar Prajanjian INF
        Amerika Serikat nalika Rebo ngomentari pernyataan Presiden Rusia Vladimir Putin yen Moskow bakal nanggapi penyebaran rudal nuklir AS ing cedhak tapel wates Rusia, nyebat propaganda kasebut kanthi tujuan ngalihake perhatian saka pelanggaran Traktat Angkatan Nuklir Jarak Menengah, sing dituduh Washington. .
        "Komentar Presiden Putin minangka kelanjutan saka upaya propaganda Rusia kanggo ngindhari tanggung jawab kanggo tumindak sing nglanggar Perjanjian INF," ujare juru bicara Departemen Luar Negeri.


        "Voice of America"
    2. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 7. mars 2019 22:39
      +1
      Kutipan: Anton Sokolov
      Tugase yaiku narik Barat, utamane Amerika Serikat, menyang balapan senjata, supaya bisa dilebokake ing dalan sing salah


      Meh mesthi. Nanging mbok menawa ora. Bingung, "waverider" X-51 muncul sadurunge gosip babagan "Zircon". Amerika menehi jeneng sing ora nyenengake, kaya "serangan kanthi tliti kanthi cepet global." Umume jenderal Rusia nganggep iki minangka ngrusak, ujare, kabeh kanthi cepet lan langsung. Ing kene dheweke bakal ngunggahake atusan iklan, loro B-52 sekaligus, kepiye telung ewu "waveriders" bakal isin lan kita bakal numpes kabeh negara kanthi cepet, tanpa senjata nuklir. Kasunyatane luwih andhap asor. Mbok menawa ide iki lair sawise serangan sing ora kasil dening pasukan khusus ing Mogadishu ing taun 1993. Sawijining mata-mata marang wong Amerika bab panggonane Jendral Aidid, sing arep nganakake rapat ing omah pribadi ing kutha. Ora ketompo apa pasukan khusus mlayu menyang helikopter, ora preduli manawa helikopter mabur, dheweke isih telat, Aidid ngomong karo wong lan lunga, lan bajingan uga ngira bakal ninggalake penyergapan. Banjur, sawise asil operasi, pikirane bisa uga teka ing sirah jenderal sing cerah, nanging yen kita duwe roket sing mabur menyang target sajrone rong utawa telung menit, nanging tekan plus utawa minus meter, ora perlu. fuss, sampeyan menet tombol - sampeyan wis rampung. Ide iki katon apik banget, nanging ing praktik - ora bisa ditindakake. Kanggo entuk percepatan awal rudal hipersonik, kudu diluncurake saka bom strategis. Mbayangno: spy nglaporake lokasi Jenderal Aidid utawa Saddam Hussein utawa Bin Laden, lan kita kudu nyiapake bom nang endi wae ing Guam mung kanggo lepas landas. Nganti dheweke taksi menyang landasan pacu, nganti dheweke mabur, nganti dheweke mabur menyang jalur peluncuran, nganti dheweke nyepetake lan entuk ketinggian. Wektu reaksi wis jam, kaping pirang-pirang luwih suwe tinimbang mung nembak Tomahawk saka penghancur paling cedhak. Kauntungan saka X-51 yaiku luwih rentan marang pertahanan udara tinimbang Tomahawk, nanging kanggo negara-negara Donya Katelu lan Tomahawk minangka target sing angel kanggo pertahanan udara, lan yen ana perang nuklir karo China utawa Rusia. , ICBM bakal luwih migunani - uga invulnerable, nanging ing wektu sing padha duwe wektu reaksi luwih cendhek. Dadi, ora perlu rudal hipersonik. Malah luwih elek yen ana tuntunan. Amarga dadi panas sewu derajat, panggunaan radar sampeyan dhewe, kamera video ora bisa dingerteni. Penerimaan sinyal ZHPS uga ora mungkin utawa angel, amarga panas lan gangguan termal saka antena lan amarga lapisan plasma. Malah panuntun dhumateng INS nemokake masalah karo g-pasukan dhuwur nalika nyoba kanggo maneuver, amarga sawetara rudal ambruk sak testing, mung nyoba kanggo mbenerake dalan. Sing. akurasi bisa uga bisa ngrambah ora luwih saka satus utawa rong meter, nargetake target obah metu saka pitakonan. Mangkono, "waverider" luwih cendhek ing kabeh babagan "Tomahawk" utawa JASSM anyar, sing bisa dipandu kanthi akurasi nganti meter, amarga dhuwure penerbangan sing kurang, dheweke uga ora bisa nyerang pertahanan udara, lan ing JASSM uga teknologi siluman. Amerika kanthi cepet nyadari, dheweke main dolanan iki kanggo wektu sing cendhak, ditinggalake, lan nganti saiki dheweke durung bali menyang omong kosong iki.

      Mbok menawa, yen dheweke pancen fiksi, "Zircon" minangka nggetak kanggo nguripake maneh minat Amerika sing ilang ing senjata hipersonik, kanggo meksa wong-wong mau kanggo mbayar biaya sing ora dikarepake. Nanging bisa uga kosok baline, bisa uga wong Amerika sing ngapusi kabeh wong, ngiklanake, nggawe keributan, elinga, meh ora ndhelikake rahasia apa wae, akibate meksa Rusia lan Cina mbuwang dhuwit.
  20. Win12
    Win12 6. mars 2019 17:38
    +1
    Kutipan saka Fan-Fan
    Kanthi biaya rudal ing Saluran Inggris, penulis bener, iki omong kosong lengkap saka Shoigu. Yagene dheweke ora njupuk jalur sepur, amarga kita duwe wates umum karo China, sing Shoigu ora ngerti iki?
    Nanging aku krungu manawa Shoigu utawa Menteri Pertahanan sing dipimpin dening dheweke ora ana hubungane karo pasokan senjata menyang China. Lan aku ora ngandel yen sampeyan ora ngerti. Mulane, pitakonan muncul. Napa sampeyan nyeret Shoigu menyang crita iki?
    1. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 6. mars 2019 18:40
      +2
      Utawa bisa uga pluru tiba-tiba dibutuhake banget ing papan liya, lan China bakal ngidak-idak, kepenak karo njaluk ngapura lan penundaan?

      ngguyu
      1. Strannik777
        Strannik777 6. mars 2019 22:48
        0
        ing Venezuela contone ... aran kudu mlebu ing peluncur S-300 biasa
  21. Chichikov
    Chichikov 6. mars 2019 17:40
    0
    Carane akeh mbabarake b.u.k.o.o.k ... Lan sauntara iku, ing Kulon, telung taun padha wis rembugan apa Rusia nggunakake, teknologi asing! Sapa sing kudu dipercaya?
    1. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 6. mars 2019 22:28
      +1
      Dadi Putin wis nemokke teknologi superluminal. Ora ana alien ing tata surya. Lintang sing paling cedhak adohé 5 taun cahya. Kanggo 20 taun - iki rong pesen, mung bisa duwe wektu kanggo ngucapake salam. Lan kita isih kudu setuju ing alfabet.
      1. Jaran, wong lan nyawa
        Jaran, wong lan nyawa 6. mars 2019 23:34
        +2
        Dheweke langsung nyerahake Ensiklopedia Agung Alpha Centauri lan Pandhuan Hitchhiker menyang Galaxy.
  22. 17085
    17085 6. mars 2019 17:57
    +5
    Lan carane sijine minus kanggo artikel?
    1. Kanggo subuh
      Kanggo subuh 6. mars 2019 20:54
      0
      Ora, ora masalah, Kaptsov mung jeneng samaran ing ngendi artikel digawe khusus sing ora ana gunane diterbitake kanthi emosi tinimbang fakta. Iki sing sadurunge: https://topwar.ru/150713-fantasticheskij-polet-cirkona-i-burevestnika.html
    2. Strannik777
      Strannik777 6. mars 2019 22:51
      0
      Ing monitor kanthi marker, lan luwih lemu lol minus ing kabeh sumber daya wis dibusak - penulis duwe psyche banget ngrugekke, iki nyuda kemampuan nulis, lan iki ora es kanggo sumber.
  23. cemlorot
    cemlorot 6. mars 2019 18:02
    0
    "(c.) Panjelasan babagan paradoks? Aku ora bisa mbayangake kepiye crita kanthi rudal super bakal rampung. Ing asas, bakal rampung kanthi cara sing paling jelas, kaya misil anti-pesawat "udan" saka Cina. kontrak. Liyane bab carane bakal diterangake kanggo masyarakat, sing tenan pracaya ana senjata kuwi." - Aku ora ngerti arti artikel, maneh lagu ing topik kabeh polimer ilang?
    1. mark1
      mark1 6. mars 2019 18:20
      +1
      Quote: Cahya
      kaya misil anti-pesawat "basah".

      Apa sampeyan yakin yen wong Cina tuku babi ing poke?
  24. Cottondraton
    Cottondraton 6. mars 2019 18:08
    +2
    Saben uwong saiki penasaran. Marang kabeh wong, nuduhake lan menehi gambar ...
    Minangka salah sawijining wong Amerika ujar - "Putin jumeneng nglawan" jagad beradab "amarga dheweke sesambungan karo alien! .. Carane).
    Dadi, tuan-tuan, wong sing golek bebener lan kaadilan, nimbang manawa teknologi kasebut dibuwang dening wong asing sing banget))) ... Iki sing dakkarepake, guess apa lan kepiye!
  25. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 6. mars 2019 18:33
    +3
    Padha grunted sing kreteg Crimean punika MostTfilm.

    Padha grunt sing "Vanguard", "Poseidon", "Petrel", etc. - Soyuzmultfilm ...

    Lan ayo!

    Bakal ana surprise kanggo wong-wong mau ... nalika lagi nunggu ing baris ing Kedutaan Besar AS kanggo dana.

    ngguyu
  26. tlahuicol
    tlahuicol 6. mars 2019 19:06
    +3
    Oleg, kadhangkala misale jek sampeyan ora bakal mati kanthi alami. Pah-pah!
    Artikel iku mung sampah! bom apik
  27. sevtrash
    sevtrash 6. mars 2019 19:59
    +3
    Mamang minangka kritéria bebener. Saka sudut pandang iki, artikel kasebut apik dhewe. Nanging aku ora percaya yen Zircon lan Petrel minangka swindle. Yen mung amarga Amerika lan liya-liyane padha ora ngomong babagan iki. Urut saka. Mungkin sawetara karakteristik mung cocog karo sawetara mode operasi sing winates.
    Kanthi rudal S400, pancen ora jelas kenapa kudu dikirim ing Selat Inggris. Nanging, minangka pilihan, dheweke dikirim dening wong-wong sing nampa suap kanggo iki, kanthi tujuan kanggo nyekel sawetara mungsuh. Asil tenan ora cetha, apa padha dicekel, utawa padha ngatur kanggo spoil wong. Utawa Mungkin padha ora dikirim ing kabeh ing kasunyatan, nanging ana sawetara jenis operasi khusus.
    1. Sergio
      Sergio 6. mars 2019 20:34
      0
      Ya, padha ora ngomong
      https://www.cnbc.com/2018/12/20/russia-tests-hypersonic-missile-that-could-be-ready-for-war-by-2022.html
      https://twitter.com/nktpnd/status/1064991343624237059
      https://thediplomat.com/2019/02/russia-conducts-test-of-nuclear-powered-cruise-missile/
      1. sevtrash
        sevtrash 6. mars 2019 22:03
        0
        Ora jelas apa sing sampeyan buktiake. Aku ngandika yen Amerika ora nulis sing senjata anyar untenable utawa fraudulent, mulane, iki bisa konfirmasi panguripan sing, senjata anyar iki. Ing pranala sampeyan, uga ora ana tembung babagan iki (aku ora maca ing Twitter, sampeyan ora ngerti apa sing bakal ditulis ing jaringan sosial). Dadi apa sing sampeyan buktiake?
        1. Sergio
          Sergio 6. mars 2019 22:05
          +1
          Aku mbuktekake manawa penulis artikel sing dibahas ing kene melu fabrikasi. "Ora bisa, amarga ora bakal bisa!"
  28. Oleg.m
    Oleg.m 6. mars 2019 20:34
    +2
    Apa sampeyan mikir ana meteorit liwat Chelyabinsk ing 2013, utawa avant-garde, utawa zirkon? Kabeh padha lali. Senajan ana gangguan kanggo setengah taun lan everyone ngerti sing kita wis ngalami soko, padha ora marang kita, iku sooo curious. Ana luwih saka cukup informasi ora langsung ing jaringan, saiki ora ana apa-apa, menyang ngendi? (ngomong opo?). Ing musim gugur 2017 - skandal karo rutenium ing saindhenging Eropah, maneh cedhak Chelyabinsk, ana sing ngelingi? Lindhu pancet ing Trekhgorny (maneh Urals) ing dina Senin, sing krungu? Aku mung njupuk wilayah iki, amarga kabeh ana ing ngarepe mripatku, aku uga ana kedadeyan ing papan liya, sing mung sawetara wong sing ngerti, utawa ora nganggep penting. Kabeh senjata modern iku nyata lan digawe saka wesi kita, yen wis ora katon, banjur isih ana. Sampeyan kudu sok dong mirsani apa mengkono watara, pangerten teka mengko. Lan iku tengen sing padha nindakake ing kasepen, senjata, kaya dhuwit, katresnan kasepen.
  29. Operator
    Operator 6. mars 2019 20:42
    +1
    4 MW punika 5480 hp:
    - banjur ing tingkat aliran 0,2 kg / hp "Kaliber" saben jam bakal mangan 1100 kg bahan bakar (kanthi sumber onboard 500 kg);
    - utawa sawetara maksimum "Kaliber" bakal 400 km (ing sumber bahan bakar onboard).
    Penulis Amerika kita, apa sampeyan paramedic kanthi diploma? ngguyu

    Saiki babagan pembangkit listrik tenaga nuklir Burevestnik: sial, apa pancen angel banget kanggo google tembung "atomolet" lan kenal karo AN-22PLO Soviet utawa NB-36 Amerika? YaSU kanthi penukar panas sing kosong (panggantos kanggo ruang pembakaran ing mesin teater / turbojet) kerjane kaya jam tanpa RITEG - lan ora ana sing nggumunake babagan ora mungkin ngatur ijol-ijolan panas sing dibutuhake ing antarane coolant reaktor nuklir lan hawa. dipompa liwat mesin.
    Bab liyane yaiku bobot proteksi biologi ing pesawat sing bisa digunakake maneh (karo reaktor sing dilayani pasca penerbangan ing lemah) lan bobot pipa utama kanggo ngompa coolant saka reaktor tengah menyang mesin underwing ilang ukuran - ana hubungane karo iki, ing atoplanes ora manggon nganti pangarepan.
    Burevestnik minangka kendaraan aerial sing ora bisa digunakake tanpa reaktor sawise penerbangan lan tata letak linier reaktor, penukar panas lan mesin turbojet (tanpa pipa pompa coolant utama), sing nyuda bobot sistem kontrol nuklir kaping pirang-pirang. Mulane, Burevestnik tindak menyang bisnis, nanging pesawat atom ora.

    Kanggo rudal jelajah hipersonik Zircon, mung masalah pesawat kasebut yaiku ketidakstabilan pembakaran bahan bakar ing ruang pembakaran supersonik mesin ramjet (rudal jelajah supersonik jinis onyx nggunakake ramjet kanthi ruang pembakaran subsonik). Mulane, kabeh rudal jelajah hipersonik sadurunge (Soviet, Rusia lan Amerika) bisa njamin operabilitas scramjet mung sajrone 1 menit.
    Ketoke, insinyur Rusia ing scramjet Zircon wis ngrampungake masalah iki: nanging sampeyan bakal ngerti carane ing wektu sing tepat (supaya insinyur Amerika sampeyan ora santai ing upaya kanggo nggayuh kita).
    1. Santa Fe
      6. mars 2019 21:04
      +6
      4 MW punika 5480 hp:

      Nanging apa babagan telung huruf ajaib efisiensi?

      Daya termal mesin roket nuklir ora padha karo daya migunani
      ----------

      NB-36 dudu montor mabur.
      Dheweke mung nggawa reaktor nuklir ing kapal, kanthi bobot take-off 160 ton. Iki mimpin dening piston conventional lan mesin jet.
      1. Operator
        Operator 6. mars 2019 21:21
        -3
        Banjur kenapa ing artikel kasebut kudu nyebutake daya termal reaktor Burevestnik: kaya - lan saiki kita kabeh nggoleki daya termal mesin turbojet Kaliber nganti kita biru ing pasuryan?

        Lan maneh - ora generator termoelektrik radioisotop mati (RITEG) digunakake minangka pembangkit listrik Burevestnik, nanging reaktor nuklir paling, jinis sing padha karo sistem kontrol nuklir Poseidon (minangka Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. nyatakake sadurunge lan bola-bali dikonfirmasi dening Kementerian Pertahanan RF).
        Dadi, ora perlu nyoba salah informasi CIA karo ritus kita - dheweke wis duwe parka ngguyu

        Liyane bab iku nomer sirkuit termal ing reaktor nganggo paling kamungkinan witjaksono siji (kontaminasi radiasi saka exchanger panas ora keganggu sapa), kang luwih nyuda bobot saka sistem kontrol nuklir, lan coolant, bisa uga. iku logam Cairan (kanggo nyilikake dimensi saka reaktor lan exchanger panas), nanging apa iku bener utawa ora, kita kabeh bakal mangerteni ing wektu kira-kira. keprungu
    2. korvin1976
      korvin1976 7. mars 2019 12:56
      +1
      Apa sampeyan mikir yen penulis bakal bisa ngerti bedane antarane pembangkit listrik?
      Sawise mbandhingake karakteristik kinerja "Kaliber" lan "Onyx"? Penulis piye wae aneh banget mbandhingake, ketoke, "Kaliber" ing eksekusi (laut-darat) lan "Onyx" karo (segara-segara). Pisanan nduweni jarak kira-kira 2500 km, sing kapindho kira-kira 600. Lan banjur kudu mbandhingake anti-kapal "Kaliber" sing padha karo jarak sekitar 300 km, kenapa ........ wong bakal nguntal wae.
      Iku padha karo liyane kabeh. Kaya ing salah sawijining paparan "menarik" saka oval, kabeh diwiwiti kanthi sepatu olahraga, lan ing kene nganggo roket "udan". Lan nyatane China kasil nembak maneh C400 lan marem ....... lah, kok diomongke ........
  30. Operator
    Operator 6. mars 2019 21:40
    -4
    Kutipan saka Santa Fe
    NB-36 dudu atom, nanging mung nggawa reaktor nuklir ing kapal

    Ora mung reaktor, nanging uga exchanger panas rembugan; ing kasus, neraka karo NB36 - ngrokok AN-22PLO kita.
    1. Avior
      Avior 6. mars 2019 23:05
      +3
      AN-22PLO uga ora tau mabur nganggo reaktor.
      Reaktor kasebut ana kanggo tujuan sing padha karo Amerika, utawa ing Tu-95 - mung kanggo mriksa kemungkinan reaktor ing penerbangan.
      prakara ora ngluwihi iki.
      Ana proyek liyane, nanging kabeh mati ing tahapan sing beda.
      https://topwar.ru/22458-sovetskie-proekty-atomoletov.html
  31. bmv04636
    bmv04636 6. mars 2019 21:43
    -5
    Oh Oleg minangka tansah bravo

    Milyuner mati nalika operasi pembesaran penis
    RAMBLER + 6 MORE 2 jam ago

    Foto: youtube.com
    Milyuner Israel Ehud Arye Laniado tilar donya ing Paris nalika operasi pembesaran penis, Moskovsky Komsomolets nyerat.
    Laniado, 65 taun, nandhang serangan jantung nalika operasi sing ditindakake ing klinik elit ing Champs Elysées. Pati pengusaha kasebut dikonfirmasi dening Laniado Omega Diamonds, sing dipimpin.
    Tabloid Mirror, nyebutake kanca-kanca pengusaha, nulis yen dheweke kepengin banget karo penampilane lan duwe kompleks amarga ukurane cilik. Miturut kanca-kanca, pengusaha lali babagan ukuran cilik mung nalika akuntan maca laporan bank. Iki kedadeyan kaping pirang-pirang dina.
    1. Strannik777
      Strannik777 6. mars 2019 22:58
      -4
      Apa wis tambah akeh? aran
  32. bmv04636
    bmv04636 6. mars 2019 21:53
    -5
    Miturut pengarang, ora ana keris uga. Yen wong-wong Yahudi ora bisa nemokake apa-apa, iki ora ateges wong liya bisa ngatasi masalah kasebut. Aku ngerti, nalika penulis lagi furrowing, dheweke bakal mangan topi.
    1. Avior
      Avior 6. mars 2019 22:53
      +3
      Sampeyan ora maca artikel kasebut kanthi teliti.
      Panjenenganipun nyerat ngelawan.
      Dagger - rudal aerobalistik. Dheweke nulis yen dheweke wis dikenal suwe.
      Komplek penerbangan Kinzhal adhedhasar panggunaan amunisi saka Iskander OTRK sing wis kabukten, lan rudal balistik sing diluncurake kanthi udara dhewe wis dikenal paling ora setengah abad (contone, Soviet X-15).
  33. Pambuka52
    Pambuka52 6. mars 2019 22:33
    0
    Ya, akeh perkara sing aneh ing senjata anyar. Nanging kompleks industri militer minangka mesin kemajuan, mbandhingake kita karo wong Tionghoa pancen ora masuk akal. Dheweke isih ora bisa mbaleni AL 41F. Sanajan teknologi kasebut didol maneh ing 90. Lan padha ora bisa ngluwihi produk 30th kabeh. Senajan awake dhewe durung rampung. Wis 3 kaping kit karo owah-owahan teka. kanggo pracaya iku urusan saben wong. Nanging ing saben guyon ana bagean guyonan.
  34. Operator
    Operator 6. mars 2019 23:13
    -1
    Kutipan saka Avior
    AN-22PLO uga ora tau mabur nganggo reaktor

    "Reaktor diluncurake ing lemah lan ing udhara", - https://testpilot.ru/russia/antonov/22/plo/
    1. tlahuicol
      tlahuicol 7. mars 2019 04:53
      +3
      Quote: Operator
      Kutipan saka Avior
      AN-22PLO uga ora tau mabur nganggo reaktor

      "Reaktor diluncurake ing lemah lan ing udhara", - https://testpilot.ru/russia/antonov/22/plo/

      Reaktor uga bisa diluncurake ing sepur. Ing mobil kaping lima. Lan lokomotif uap begja
      1. Operator
        Operator 7. mars 2019 18:09
        -2
        Kutipan: tlauicol
        Reaktor bisa mlaku ing sepur

        "Railway" YSU HTRE-3 - sirkuit tunggal, jinis tertutup, kanthi coolant logam cair (natrium), pipa utama lan penukar panas sing ana ing mesin turbojet

  35. Sasha_helmsman
    Sasha_helmsman 6. mars 2019 23:28
    +6
    Aku setuju karo artikel ing kabeh titik.

    Aku bakal nambah babagan kelayakan sistem panuntun dhumateng.

    Tangga-tangga wetan kita bisa menehi perlindungan termal sing dibutuhake


    Lan "Zircon" malah luwih sarwa. Ora ana proteksi termal. Putin ujar manawa roket kaya es krim: mabur lan leleh, leleh lan mabur. Roket sing lebur nalika mabur pancen apik tenan. Nanging sing utama yaiku ora mung nyawiji - uga anti-kapal. Sing. ing, radar uga dianggo nang logam molten - iku kudu katon phantasmagorically.

    Inggih, aja dadi babagan "Zircon" sing ora ana, supaya ana "Dagger" lan roket ora leleh, lan ora mabur kanthi kacepetan 9M. Apa banjur bisa nabrak kapal sewu kilometer? Kepiye dheweke bakal nemokake kapal iki? Kamera TV utawa IR ora ana gunane. Radar tetep. Kisaran milimeter lan centimeter ora bakal ngliwati jarak kasebut. Tetep ing kisaran decimeter paling apik. Dhiameter "Dagger" yaiku 970 mm. Dhiameter antena kasebut yaiku 0.8 m, supaya antena dadi parabola. Directivity kanggo parabola kira-kira = 70. Dawane gelombang = 0.1 m, ambane sinar = 70 x 0.1 / 0.8 = 8,8 derajat. Kita nemokake resolusi ing lemah:
    1000 x 6.28 x 8,8 / 360 = 153 km. Yen kapal liyane, Piece saka pesisir, mercusuar ngambang ana ing satus kilometer saka operator pesawat, kanggo roket bakal nggabung dadi siji target, lan iku bakal ngarahake ing tembelan banyu ing tengah-tengah.

    Aku foresee kabotan: rudal nguripake ing radar mung cedhak target dhewe, lan nganti wektu iku nampa koreksi mesthi saka pesawat AWACS. Ing kasus iki, kita kudu nganggep manawa mungsuh ngidini pesawat AWACS kita tetep 400 km saka kapale nganti suwe. Sing. utawa kita duwe supremasi udara, utawa mungsuh bodho lan ora peduli. Yen mangkono, mula kita bisa kanthi gampang narik bom strategis kanthi jarak sing padha. Luwih gampang tinimbang nggawe rudal kanthi jarak 1000 km kanthi saluran kontrol radio, kanggo nggawe rudal penerbangan supersonik kanthi jarak 400 km, tanpa saluran radio tambahan. Minangka conto: Brahmos India, sing bisa diluncurake saka Su-30.

    Bab liyane yaiku "Dagger" dirancang minangka "udara-ke-lemah", ora ana "anti-kapal" sing disedhiyakake ing kono. Ing lapangan udara mungsuh kanthi koordinat sing wis dingerteni luwih dhisik, bisa ditembak nganggo hulu ledak kluster kanthi panuntun dhumateng inersia utawa satelit tanpa bantuan saka pesawat AWACS. Inggih, babagan "Zircon" karo radar ing logam molten - Aku umume meneng.
  36. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 7. mars 2019 00:04
    -5
    Nalika "Petrel" nggawa bingkisan ing samodra, ora ana sing bakal peduli manawa dheweke nginfeksi hawa sajrone penerbangan utawa ora.

    Dheweke bakal diluncurake mung yen Rusia wis diserang lan dheweke, nyatane, minangka senjata pembalasan kanggo ngirim mungsuh menyang neraka.
  37. Komentar wis dibusak.
  38. Balai Kota
    Balai Kota 7. mars 2019 00:18
    +6
    Kang malah ora perlu kanggo mbuktekaken kanggo sembarang wong cukup sing nguwasani fisika saka kelas 8 ... kanggo pitakonan cukup ketok lan prasaja / kesimpulan saka penulis, kabeh patriotik Beau monde saka situs, kang wis mbuwang turbo-hypersonic. pluru ing kabeh arah kanggo taun, wis ora ketemu apa kanggo njawab ing pet ... ngelingaken pemandangan saka cah lanang bengok-bengok ... Lan raja wuda ..) ... kabeh pangarep-arep ing Nexus ...
    1. kleon
      kleon 7. mars 2019 03:29
      -1
      Artikel saka jinis iki diprentahake ora dening CIA kanggo mbukak rahasia, nanging dening psikiater kanggo mbukak. Iku kabeh wis kacathet ing kene. Katon kaya Kaptsov bakal njupuk sumber daya liyane.
    2. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 7. mars 2019 12:38
      0
      Kabeh pangarep-arep ana ing Nexus.

      Nanging dheweke ora ana lan ora ana sing bisa ngadeg kanggo prodigy liyane.
  39. asu rubah
    asu rubah 7. mars 2019 05:28
    0
    "Iku kudu UFO ing sawetara prinsip fisik rampung anyar." - Dadi PDB ngandhani yen senjata adhedhasar prinsip fisik anyar bakal katon. Nah, dadi iki!
    1. penggemar-penggemar
      penggemar-penggemar 7. mars 2019 12:39
      0
      Carane gampang ngapusi sampeyan.
  40. AVM
    AVM 7. mars 2019 11:03
    -3
    Carane tahan Komplek anti-pesawat kanggo udan ing wangun udan lan es? Apa bisa digunakake kanthi efektif ing kahanan sing beda karo kahanan Gurun Atacama - papan sing paling garing ing planet iki, ing ngendi udan ora ngluwihi 50 mm saben taun.


    Paling kamungkinan, padha tahan kanggo udan lan salju. Nanging banyu segara lan kabut uyah minangka kinerja sing beda. Kompleks "Omoryachivanie" mung tegese resistance kanggo faktor kasebut. Lan nglanggar kondisi transportasi ora dadi masalah kompleks, nanging masalah logistik.
    1. alstr
      alstr 7. mars 2019 15:20
      -1
      Iku bisa dadi luwih gampang ana.
      Wadhah kasebut disegel, nanging nganggo apa? Praktis kertas (yen ora ana masalah ing metu).
      Sabanjure: Roket ing wadhah praktis ora ana apa-apa (maneh - yen ora, bakal ana masalah nalika diluncurake).
      Titik liyane: Nalika ngangkut TPK ngapusi horisontal.

      Saka iki, kita bisa nganggep yen nalika muter, misil kasebut bisa nyuwek segel. Banjur banyu asin lan kelembapan nindakake tugase.
  41. Kostadinov
    Kostadinov 7. mars 2019 11:23
    +1
    Roket subsonik sing nahan dimensi "Kaliber" lan mabur kanthi kacepetan 270 m / s, miturut hukum alam, butuh mesin kanthi kapasitas paling sethithik 4 MW. Ing cadangan, perancang duwe mung setengah ton kanggo instalasi saka engine nuklir (tinimbang engine turbojet biasanipun lan cadangan bahan bakar).

    Saka ngendi asale tenaga mesin 4 MW? 150 kilowatt luwih saka 200 hp lan kabeh 320 kg, kang kalebu bahan bakar meh Unlimited. Kanthi mesin kasebut, saben siswa bakal nggawe sampeyan pesawat sing bisa mabur nganti pirang-pirang taun tanpa kebangkrutan. Peluncuran bakal nganggo akselerator lan nalika nyerang target, sampeyan bisa nyelehake bagean sayap.
    1. rayuav
      rayuav 7. mars 2019 18:25
      -1
      wong lanang 320 kg mung hulu ledak
  42. Kostadinov
    Kostadinov 7. mars 2019 11:25
    +1
    Napa Zirkon kudu mabur kanthi 9 M ing cedhak lemah lan ora ing stratosfer?
  43. Livonetc
    Livonetc 7. mars 2019 14:09
    -2
    Kutipan saka Strannik777
    Aku wonder carane padha ditanggulangi masalah karo panuntun dhumateng ing méga plasma?

    Kanggo tujuan apa sampeyan kasengsem Dear?
    Sampeyan saka KB saingan?
  44. lawas26
    lawas26 7. mars 2019 17:07
    +2
    Quote: Sasha_helmsman
    Lan "Zircon" malah luwih sarwa. Ora ana proteksi termal. Putin ujar manawa roket kaya es krim: mabur lan leleh, leleh lan mabur. Roket sing nyawiji nalika mabur pancen apik tenan. Nanging sing utama yaiku ora mung nyawiji - uga anti-kapal. Sing. ing, radar uga bisa digunakake ing logam molten - kudu katon phantasmagorically ..

    Inggih, Vladimir Vladimirovich ngandika kathah. Paling asring apa sing ditulis kanggo dheweke. Lan kanggo nyimpulake saka perbandingan roket karo es krim sing roket ora duwe pangayoman termal mung sarwa. Apa sampeyan krungu istilah sing dihormati - ABLATION HEAT PROTECTION? Iki minangka perbandingan karo es krim - uga, jarak adoh bisa dijupuk kanggo proteksi termal ablatif. Dadi ora ana sing nggumunake ing kene ...

    Quote: Sasha_helmsman
    Aku foresee kabotan: rudal nguripake ing radar mung cedhak target dhewe, lan nganti wektu iku nampa koreksi mesthi saka pesawat AWACS. Ing kasus iki, kita kudu nganggep manawa mungsuh ngidini pesawat AWACS kita tetep 400 km saka kapale nganti suwe. Sing. utawa kita duwe supremasi udara, utawa mungsuh bodho lan ora peduli. Yen mangkono, mula kita bisa kanthi gampang narik bom strategis kanthi jarak sing padha. Luwih gampang tinimbang nggawe rudal kanthi jarak 1000 km kanthi saluran kontrol radio, kanggo nggawe rudal penerbangan supersonik kanthi jarak 400 km, tanpa saluran radio tambahan. Contone: Brahmos India, sing bisa diluncurake saka Su-30 ..

    Rudal kasebut ora nampa koreksi saka pesawat AWACS. Koreksi ing tingkat kanthi teoritis mung bisa ditampa dening operator. Lan panuntun dhumateng ing bagean pungkasan - mung karo bantuan saka sistem ngarep sawijining. Nanging bakal bisa digunakake mung sawise kacepetan "Dagger" mudhun menyang kacepetan luwih murah tinimbang tatanan plasma, yaiku, kanggo supersonik ing lapisan kandhel ....
    Jangkoan pesawat AWACS nganti 650 km, gumantung saka sifat target

    Quote: Sasha_helmsman
    Bab liyane yaiku "Dagger" dirancang minangka "udara-ke-lemah", ora ana "anti-kapal" sing disedhiyakake ing kono. Ing lapangan udara mungsuh kanthi koordinat sing wis dingerteni luwih dhisik, bisa ditembak nganggo hulu ledak kluster kanthi panuntun dhumateng inersia utawa satelit tanpa bantuan saka pesawat AWACS. Inggih, babagan "Zircon" karo radar ing logam molten - Aku umume meneng.

    Lan ora ana sing ujar manawa "Dagger" duwe orientasi "anti-kapal" khusus. Bisa dikandhakake babagan asil tes kondhang sing ditembakake ing jarak 800 km. Apa dheweke "diajar" tumindak ing target angkatan laut ora dingerteni
    1. Komentar wis dibusak.
    2. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 7. mars 2019 22:57
      +1
      Quote: lawas26
      Apa sampeyan krungu istilah sing dihormati - ABLATION HEAT PROTECTION?


      Asumsi menarik, nanging aku isih mikir Putin temenan secara harfiah roket leleh kaya es krim, amarga. iki kira-kira kaya sing dikarepake ing 9 Mach. Dheweke malah nambahake yen suhu kulit kaya srengenge. Yen kaya Srengenge, mbok menawa dheweke bener - ora ana proteksi termal sing bakal mbantu.

      Quote: lawas26
      Rudal kasebut ora nampa koreksi saka pesawat AWACS


      Aku setuju.

      Quote: lawas26
      Jangkoan pesawat AWACS nganti 650 km, gumantung saka sifat target


      Inggih, yen kita ngomong bab kapal, pesawat iki kudu munggah 26 km ing dhuwur.

      Quote: lawas26
      Apa dheweke "diajar" tumindak ing target angkatan laut ora dingerteni


      Ya, ora ana pesen resmi sing tepat. Nanging ing kene, sakperangan alesan, kabeh wong fantasize.
  45. rayuav
    rayuav 7. mars 2019 18:22
    0
    Napa wong sing pinter nulis sithik, yen aku ragu karo petrel, mula aku terus terang percaya karo zirkon lan bungah, nanging saiki aku ora ngerti.
  46. lawas26
    lawas26 8. mars 2019 14:07
    +1
    Quote: Sasha_helmsman
    Quote: lawas26
    Apa sampeyan krungu istilah sing dihormati - ABLATION HEAT PROTECTION?

    Asumsi menarik, nanging aku isih mikir Putin temenan secara harfiah roket leleh kaya es krim, amarga. iki kira-kira kaya sing dikarepake ing 9 Mach. Dheweke malah nambahake yen suhu kulit kaya srengenge. Yen kaya Srengenge, mbok menawa dheweke bener - ora ana proteksi termal sing bakal mbantu.

    Nm sapisan Putin ora sebutno suhu cedhak suhu Srengéngé. Maksimum sing ngandika ana sing suhu lumahing bakal ing sawetara 1500-2000 derajat. Lan iki 4000 derajat kurang saka suhu Srengéngé. Ya, lan ora ana obrolan yen roket bakal "lebur kaya es krim." Iki wis "rehashes" ing topik. Lan kacepetan 9M (lan iki 2,25 km / s utawa 8100 km / h) ing dhuwur 40 km - durung ana plasma. Lan "mudhun" "Zircon" bakal kalem nganti kacepetan supersonik, kanggo sawetara wektu, mesthi, mlaku ing kepompong plasma ...

    Quote: Sasha_helmsman
    Quote: lawas26
    Jangkoan pesawat AWACS nganti 650 km, gumantung saka sifat target


    Nah, yen kita ngomong babagan kapal, mula pesawat iki kudu munggah 26 km ing dhuwur.

    Yagene kedadeyan kasebut?

    Quote: Sasha_helmsman
    Quote: lawas26
    Apa dheweke "diajar" tumindak ing target angkatan laut ora dingerteni

    Ya, ora ana pesen resmi sing tepat. Nanging ing kene, sakperangan alesan, kabeh wong fantasize.

    Lan kita seneng fantasize. Ora suwe Putin ngumumake kacepetan 9M ing elevasi 40 km, amarga spesialis langsung ditemokake, nambahake kacepetan swara ing dhuwur segara kanthi 9 lan wiwit ngaku yen kacepetan Zircon nganti 11000 km. Ing wektu sing padha, dheweke nggawe kesalahan kanthi 3000 km / jam, nanging analis kasebut ora ana apa-apa.
  47. Saksi 45
    Saksi 45 8. mars 2019 15:35
    -1
    Ya, kabeh wis jelas karo penulis artikel kasebut, saka klompok wong-wong sing wis njerit sajrone 25 taun - ora ana apa-apa, kabeh wis ilang, Rusia minangka colossus ing pilar lempung lan wektune pasrah marang sih-rahmat. "mitra". Iku mung akal sehat sing wis suwe jelas yen yen mangkono, nyatane, "mitra" mesthi wis diurutake karo kita biyen nggunakake metode Serbia utawa Irak, nanging sawetara wong pancen pengin "ngurutake. metu" lan mungkasi "pitakonan Rusian".
  48. Aku Soviet
    Aku Soviet 8. mars 2019 19:30
    0
    Quote: sing paling penting

    Iku prasaja ... Aku pancene mangu-mangu yen ing negara-negara sing dikutuk kudu antri ing rumah sakit ing dina Senin sadurunge jam 7 esuk kanggo njaluk kupon kanggo janjian karo dhokter kanggo kabeh minggu, lan kanggo sempit. specialists ana antrian kanggo sasi. Ora ana ujian gratis sajrone sepuluh taun ... Kanggo ultrasonik sing prasaja, antrian sawetara wulan! Banget

    Nah, ing negara-negara kaya ngono ..... sampeyan nulis babagan negara bagian ??
  49. Shahno
    Shahno 8. mars 2019 20:08
    -1
    Artikel sing apik. Kabeh bener. Sakbenere ora ana jambs teknis.
    Lan ilmu populer.
    P.S. Aku bakal nambah saka aku. Ngatasi masalah karo zirkon lan yard kanggo iku mbutuhake paling 5-10 Bebungah Nobel ing topik iki. Nah, saka pengalaman pangembangan ilmu ...
  50. VLADIMIR VLADIVOSTOK
    VLADIMIR VLADIVOSTOK 9. mars 2019 14:28
    0
    Ayo FSB nulis komentar babagan artikel kasebut! Ora ana tembung.