Senjata laser: teknologi, sejarah, negara, prospek. Bagean 1

66
laser gaman tansah nyebabake akeh kontroversi. Sawetara nganggep minangka gegaman ing mangsa ngarep, dene wong liya mbantah kemungkinan munculé model senjata sing efektif ing mangsa ngarep. Wong mikir babagan senjata laser sanajan sadurunge katon nyata, ayo padha ngelingi karya klasik "The Hyperboloid Engineer Garin" dening Alexei Tolstoy (mesthi, karya kasebut ora nuduhake laser, nanging gegaman sing cedhak karo tumindak lan akibat saka. nganggo gaman).

Nggawe laser nyata ing 50s - 60s abad XX maneh wungu topik senjata laser. Wis pirang-pirang dekade, film fiksi ilmiah wis dadi atribut sing penting. Sukses nyata luwih andhap asor. Ya, laser wis dikuwasani niche penting ing pengintaian lan sistem sebutan target lan digunakake digunakake ing industri, nanging daya isih ora cukup kanggo nggunakake minangka liya saka karusakan, lan bobot lan ukuran karakteristik padha ora ditrima. Kepiye teknologi laser berkembang, sepira kesiapan kanggo panggunaan militer ing wektu saiki?



Laser operasi pisanan digawe ing taun 1960. Iki minangka laser solid-state pulsed adhedhasar ruby ​​buatan. Ing wektu nitahaken iku teknologi paling dhuwur. Saiki, laser kasebut bisa dipasang ing omah, dene energi pulsa bisa tekan 100 J.


Skema laser pisanan ing ruby ​​buatan



Laser krasan ing ruby ​​buatan kanthi energi pulsa 5 J lan koin ditembak nganggo pitung pulsa laser iki, laser kasebut dibangun dening @Laserbuilder, dheweke ngrancang nggawe laser sing padha karo energi pulsa nganti 100 J


Malah luwih gampang dileksanakake yaiku laser nitrogen, implementasine ora mbutuhake produk sing dituku sing rumit, malah bisa nggarap nitrogen sing ana ing atmosfer. Kanthi tangan lurus, bisa gampang dipasang ing omah.

Senjata laser: teknologi, sejarah, negara, prospek. Bagean 1

Laser nitrogen krasan digawe dening Jarrod Kinsey



Proses Mandhiri lan Demonstrasi Operasi Laser Nitrogen

Wiwit nggawe laser pisanan, akeh cara kanggo entuk radiasi laser wis ditemokake. Ana laser solid state, laser gas, laser pewarna, laser elektron bebas, laser serat, semikonduktor lan laser liyane. Laser uga beda-beda ing cara padha bungah. Contone, ing laser gas saka macem-macem desain, eksitasi medium aktif bisa ditindakake kanthi radiasi optik, pelepasan arus listrik, reaksi kimia, pompa nuklir, pompa termal (laser dinamis gas, GDL). Tekane laser semikonduktor nyebabake laser DPSS (Diode-pumped solid-state laser).

Macem-macem desain laser ndadekake bisa entuk radiasi kanthi dawa gelombang sing beda-beda ing output, saka radiasi sinar-X sing alus nganti radiasi infra merah. Laser sing ngetokake sinar x keras lan laser gamma lagi dikembangake. Iki ngidini sampeyan milih laser adhedhasar masalah sing ditanggulangi. Kanthi gati kanggo aplikasi militèr, iki tegese, contone, kamungkinan kanggo milih laser karo radiation saka dawa gelombang sing minimally digunakke dening atmosfer planet.

Wiwit pangembangan prototipe pisanan, daya terus saya tambah, bobot lan ukuran karakteristik lan efisiensi laser wis apik. Iki cetha banget katon ing conto dioda laser. Ing taun 90-an ing abad pungkasan, penunjuk laser kanthi daya 2-5 mW muncul kanthi adol, ing taun 2005-2010 wis bisa tuku penunjuk laser kanthi daya optik 200-300 mW, saiki, ing 2019 , ana penunjuk laser karo daya optik 7 Tue Ing Rusia, ana modul dioda laser inframerah kanthi output serat optik, daya optik 350 W nalika didol.


Penunjuk laser kanthi daya optik 7 W, dawane gelombang 445 nm


Tingkat wutah ing daya dioda laser iso dibandhingke karo tingkat wutah ing daya komputerisasi prosesor, sesuai karo hukum Moore. Mesthi, dioda laser ora cocok kanggo nggawe laser pertempuran, nanging padha, ing siji, digunakake kanggo pump efisien ngalangi-negara lan laser serat. Kanggo dioda laser, efisiensi ngonversi energi listrik dadi energi optik bisa luwih saka 50%, kanthi teoritis, efisiensi luwih saka 80%. Efisiensi dhuwur ora mung nyuda syarat sumber daya, nanging uga nyederhanakake pendinginan peralatan laser.
Unsur penting laser yaiku sistem fokus sinar - sing luwih cilik area titik ing target, luwih dhuwur daya spesifik sing ngidini karusakan. Kemajuan ing nggawe sistem optik Komplek lan munculé bahan optik suhu dhuwur anyar ndadekake iku bisa kanggo nggawe sistem fokus Highly efisien. Sistem fokus lan ngarahake HEL laser tempur eksperimental Amerika kalebu 127 pangilon, lensa lan saringan cahya.

Komponen penting liyane sing bisa nggawe senjata laser yaiku pangembangan sistem kanggo ngarahake lan njaga sinar ing target. Kanggo mencet Doel karo "instan" dijupuk, ing bagian sekedhik saka daya gigawatt perlu, nanging nitahaken saka laser kuwi lan sumber daya kanggo wong-wong mau ing sasis mobile iku prakara saka mangsa adoh. Patut, kanggo numpes target karo laser daya saka atusan kilowatt - puluhan megawatts, iku perlu kanggo njaga titik radiation laser ing target kanggo sawetara wektu (saka sawetara detik kanggo sawetara puluhan detik). Iki mbutuhake drive kanthi tliti lan kacepetan dhuwur sing bisa nglacak target kanthi sinar laser, miturut sistem panuntun.

Nalika diperlokaké ing jarak dawa, sistem panuntun dhumateng kudu ijol kanggo distorsi ngenalaken dening atmosfer, kang sawetara laser kanggo macem-macem tujuan bisa digunakake ing sistem panuntun dhumateng, kang njamin panuntun dhumateng akurat saka laser "pertempuran" utama ing target.

Apa laser wis nampa pembangunan prioritas ing lapangan senjata? Amarga lack sumber kuat saka pumping optik, pisanan kabeh laser gas-dinamis lan kimia.

Ing pungkasan abad kaping 20, pendapat umum diaduk dening program Amerika saka Strategic Defense Initiative (SDI). Minangka bagéan saka program iki, iku mestine kanggo masang senjata laser ing bumi lan ing papan kanggo numpes rudal balistik antarbenua Soviet (ICBM). Kanggo penempatan ing orbit, mesthine nggunakake laser pompa nuklir sing dipancarake ing kisaran sinar-X utawa laser kimia kanthi daya nganti XNUMX megawatt.

Program SDI ngalami akeh kesulitan teknis lan ditutup. Ing wektu sing padha, sawetara riset sing ditindakake ing kerangka program kasebut ngidini entuk laser sing cukup kuat. Ing taun 1985, laser deuterium fluoride kanthi daya output 2,2 megawatt numpes rudal balistik propelan cair sing tetep 1 kilometer saka laser. Minangka asil iradiasi 12 detik, tembok awak roket ilang kekuatan lan dirusak dening tekanan internal.

Ing USSR, laser pertempuran uga dikembangake. Ing taun wolung puluhan abad kaping 100, karya wis ditindakake kanggo nggawe platform orbit Skif kanthi laser dinamis gas kanthi daya 1987 kW. Mock-up ukuran massal "Skif-DM" (Spacecraft "Pole") diluncurake ing orbit bumi ing taun XNUMX, nanging amarga sawetara kesalahan ora mlebu ing orbit sing diwilang lan banjir ing Samudra Pasifik ing sadawane a lintasan balistik. Ambruk USSR mungkasi proyek iki lan padha.


Spacecraft "Pole" ("Skif-DM") ing kendaraan peluncuran super-heavy "Energia"


Pasinaon skala gedhe babagan senjata laser ditindakake ing USSR minangka bagean saka program Terra. Program sistem pertahanan anti-rudal lan anti-ruang zona kanthi unsur striking balok adhedhasar senjata laser daya dhuwur Terra dileksanakake wiwit taun 1965 nganti 1992. Miturut data terbuka, laser dinamis gas, laser solid-state, fotodisosiasi yodium mbledhos lan jinis laser liyane.


Laser AZH-4T lan AZH-5T saka kompleks "Terra-3"


Uga ing USSR, wiwit pertengahan 70-an abad XX, kompleks laser berbasis udara A-60 adhedhasar pesawat Il-76MD wis dikembangake. Kaping pisanan, kompleks iki dimaksudake kanggo nglawan balon drifting otomatis. Minangka gaman, gas-dinamis CO-laser terus-terusan saka kelas megawatt dikembangaké dening Biro Desain Khimavtomatika (KBKhA) kudu diinstal.

Minangka bagéan saka tes, kulawarga sampel bangku GDT kanthi daya radiasi saka 10 nganti 600 kW digawe. Bisa dianggep yen nalika nguji kompleks A-60 dipasang laser 100 kW.

Sawetara puluhan penerbangan ditindakake kanthi nguji instalasi laser ing balon stratosfer sing ana ing ketinggian 30-40 km lan ing target La-17. Sawetara sumber nuduhake yen kompleks karo pesawat A-60 digawe minangka komponen pertahanan rudal laser penerbangan ing program Terra-3.


Kompleks laser udhara A-60


Ing Februari 2010, media nglapurake babagan kerja maneh ing senjata laser udhara ing platform Il-76MD-90A kanthi mesin PS-90A-76. Prihatin VKO "Almaz-Antey", TANTK dijenengi sawise G.M. Beriev lan perusahaan Khimpromavtomatika ing Voronezh diwenehi tugas nggawe kompleks penerbangan kanthi "laser sing bisa ngobong awak pesawat, satelit lan misil balistik." Pesawat Il-76MD-90A, diowahi kanggo tujuan iki, nggawe penerbangan pisanan ing Oktober 2014 lan teka ing Taganrog tanggal 24 November 2014 kanggo nginstal kompleks laser. Finalisasi mesin lan uji coba lemah terus rong taun, lan tanggal 4 Oktober 2016, media nglaporake babagan wiwitan tes penerbangan penerus A-60. Kaya ing ngisor iki saka tembung Wakil Menteri Pertahanan Federasi Rusia Yuri Borisov, "eksperimen penerbangan terus, asil sing konfirmasi bener saka keputusan sing digawe."

Apa jinis laser sing paling njanjeni kanggo panggunaan militer ing wektu saiki? Kanthi kabeh kaluwihan laser gas-dinamis lan kimia, padha duwe drawbacks sing signifikan: perlu kanggo komponen consumable, inersia wiwitan (miturut sawetara sumber, nganti siji menit), release panas sing signifikan, dimensi gedhe, lan output saka komponen digunakake saka medium aktif. Laser kuwi mung bisa diselehake ing operator gedhe.

Saiki, laser solid-state lan serat duwe prospek paling gedhe, kanggo operasi sing mung perlu kanggo nyedhiyakake listrik kanthi daya sing cukup. Angkatan Laut AS aktif ngembangake teknologi laser elektron gratis. Kauntungan penting saka laser serat yaiku skalabilitas; kemampuan kanggo gabungke sawetara modul kanggo njupuk daya liyane. Skalabilitas mundur uga penting, yen laser solid-state kanthi daya 300 kW digawe, mula, mesthi, laser sing luwih cilik kanthi daya, contone, 30 kW bisa digawe kanthi basis.

Apa kahanan karo serat lan laser solid-state ing Rusia? Ilmu saka USSR babagan pangembangan lan nggawe laser paling maju ing donya. Sayange, ambruk USSR diganti kabeh. Salah sawijining perusahaan paling gedhe ing donya ing pangembangan lan produksi laser serat, IPG Photonics, didegake dening asli Rusia, V.P. Gapontsev, kanthi basis perusahaan Rusia NTO IRE-Polyus. Perusahaan induk IPG Photonics saiki kadhaptar ing AS. Senadyan kasunyatan manawa salah sawijining situs produksi IPG Photonics paling gedhe ana ing Rusia (Fryazino, wilayah Moskow), perusahaan kasebut beroperasi ing kerangka hukum AS lan laser kasebut ora bisa digunakake ing angkatan bersenjata Federasi Rusia, kalebu perusahaan kudu tundhuk karo sanksi dileksanakake ing Rusia.

Nanging, kemampuan laser serat sing diprodhuksi dening IPG Photonics dhuwur banget. Laser serat gelombang kontinu-daya dhuwur IPG nduweni daya kisaran saka 1 kW nganti 500 kW, uga sawetara dawane gelombang, efisiensi ngowahi energi listrik dadi energi optik tekan 50%. Parameter divergensi laser serat IPG luwih unggul tinimbang laser daya dhuwur liyane.


Laser serat YLS 100 kW diprodhuksi dening IPG Photonics, tingkat daya nganti 500 kW kasedhiya yen dikarepake


Apa ana pangembang lan produsen serat modern lan laser solid-state liyane ing Rusia? Miturut conto komersial, ora.

Produsen domestik ing bagean industri nawakake laser gas kanthi daya maksimal puluhan kW. Contone, ing taun 2001, perusahaan Laser Systems ngenalake laser oksigen-yodium 10 kW kanthi efisiensi kimia ngluwihi 32%, yaiku sumber otonom kompak sing paling njanjeni saka radiasi laser daya dhuwur saka jinis iki. Secara teoritis, laser oksigen-yodium bisa tekan daya nganti siji megawatt.

Ing wektu sing padha, ora bisa dikalahake manawa para ilmuwan Rusia wis bisa nggawe terobosan ing sawetara arah liyane ing nggawe laser daya dhuwur, adhedhasar pemahaman sing jero babagan fisika proses laser.

Ing 2018, Presiden Rusia Vladimir Putin ngumumake kompleks laser Peresvet, sing dirancang kanggo ngatasi tugas pertahanan rudal lan ngrusak kendaraan orbit musuh. Data ing Komplek Peresvet diklasifikasikaké, kalebu jinis laser (s) digunakake lan daya optik.

Bisa dianggep sing paling kamungkinan kanggo instalasi ing Komplek punika laser gas-dinamis, turunan saka laser dikembangaké kanggo program A-60. Ing kasus iki, daya optik saka Komplek laser "Peresvet" bisa 200-400 kilowatt, ing skenario optimistis nganti 1 megawatt. Laser oksigen-yodium sing kasebut sadurunge bisa dianggep minangka calon liyane.

Adhedhasar iki, banjur saka sisih kabin mesin utama Komplek Peresvet, mesthine ana urutan - generator arus listrik diesel utawa bensin, kompresor, kompartemen panyimpenan kanggo komponen kimia, laser karo sistem cooling. , lan sistem panuntun sinar laser. Ora ana radar deteksi target utawa OLS ing ngendi wae, sing nuduhake sebutan target eksternal.


Kompleks laser "Peresvet"


Ing kasus apa wae, asumsi kasebut bisa uga salah, amarga kemungkinan nggawe laser dhasar anyar dening pangembang domestik, lan amarga ora ana informasi sing bisa dipercaya babagan kekuwatan optik kompleks Peresvet. Utamane, informasi katon ing pers babagan anané reaktor nuklir ukuran cilik minangka bagéan saka kompleks Peresvet minangka sumber energi. Yen iki bener, konfigurasi kompleks lan karakteristik sing bisa uga beda-beda.

Daya apa sing dibutuhake supaya laser bisa digunakake kanthi efektif kanggo tujuan militer minangka sarana karusakan? Iki umume gumantung saka macem-macem panggunaan sing dikarepake lan sifat target sing ditabuh, uga cara kanggo mencet.

Minangka bagéan saka komplek pertahanan diri onboard "Vitebsk" ana stasiun jamming aktif L-370-3S. Iku counteracts pluru mungsuh mlebu karo sirah homing termal dening blinding karo radiation laser infrared. Njupuk menyang akun dimensi saka stasiun gangguan aktif L-370-3S, daya emitor laser maksimum sawetara puluhan watt. Iki meh ora cukup kanggo numpes sirah homing termal rudal, nanging cukup kanggo wuta sauntara.


stasiun jamming aktif L-370-3S


Sajrone tes kompleks A-60 kanthi laser 100 kW, target L-17 ditabuh, minangka analog saka pesawat jet. Jangkoan karusakan ora dingerteni, bisa dianggep kira-kira 5-10 km.

Conto tes sistem laser asing:

Rudal target balistik dirusak nalika tes kompleks laser udara Boeing YAL-1 Amerika. Siji rudal target kanthi mesin roket propelan cair, propelan padhet kaloro, jarak tembak ing tes kira-kira 100 km.

Ing situs uji coba ing Schrobenhausen, Rheinmetall nguji sistem laser 20 kW sing ngrusak kendaraan udara tanpa awak (UAV) kanthi jarak 500 meter sajrone 3,39 detik.

Kendaraan tempur lapis baja US Army Stryker, dilengkapi laser energi dhuwur seluler (Mobile High-Energy Laser, MEHEL) kanthi daya 5 kW, nabrak UAV cilik ing papan latihan Grafenwehr ing Jerman (Bavaria)

Sajrone luwih saka 100 tes, sistem laser pertahanan rudal Keren Barzel Israel ing April 2014, sistem kasebut kena 90% target (tambang, cangkang, UAV) nuduhake operabilitas (Bukti Konsep), luwih saka 100 tes ditindakake. . Daya laser sing digunakake sawetara puluhan kilowatt.

Perusahaan Boeing, bebarengan karo Angkatan Darat AS, nguji laser tempur canggih HEL MD. Senadyan cuaca ala - angin kenceng, udan lan pedhut - instalasi 10-kilowatt kasil nggayuh sawetara target udara ing Pangkalan Angkatan Udara Eglin ing Florida.

Tes sadurunge kompleks kasebut ditindakake ing 2013 ing situs uji White Sands, New Mexico. Banjur laser nyerang luwih saka 90 cangkang mortir, lan sawetara UAV. Secara total, liwat rong tes, HEL MD tekan 150 target aerial, kalebu cangkang mortir 60mm lan UAV. Perusahaan plans kanggo nambah daya saka Komplek kanggo 50-60 kW lan nambah sistem sumber daya saka instalasi laser.



Laser tempur HEL MD


[

Tes Laser Pertempuran HEL MD


Adhedhasar ing ndhuwur, kita bisa nganggep:

- kanggo numpes UAV cilik ing jarak 1-5 kilometer, laser kanthi daya 2-5 kW dibutuhake;

- kanggo ngrusak tambang, proyektil, lan amunisi sing dipandu presisi kanthi jarak 5-10 kilometer, laser kanthi daya 20-100 kW dibutuhake;

- kanggo nggayuh target kayata pesawat utawa roket ing jarak 100-500 km, laser kanthi daya 1-10 MW dibutuhake.

Laser saka kapasitas dituduhake salah siji wis ana utawa bakal digawe ing mangsa foreseeable. Apa jinis senjata laser ing mangsa cedhak bisa digunakake dening angkatan udara, pasukan lemah lan armada, kita bakal nimbang ing tutugan artikel iki.
  • Andrey Mitrofanov
  • habr.com, buran.ru, airwar.ru, MilitaryRussia.Ru, ipgphotonics.com, bastion-karpenko.ru, russianarms.ru, arms-expo.ru
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

66 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +6
    Maret 13 2019
    Senjata sing janjeni banget!
    Aku tansah maca wacana saka Hyperboloid ngendi laser ing tumindak, karo gumeter internal.
    Lan Resident Evil-1 (Resident IVL), ing ngendi laser mateni pasukan khusus, uga medeni.
    Ana sing misterius, bedah-kosmik ing senjata iki.
    artikel menarik
  2. +3
    Maret 13 2019
    Kita bisa ngomong sing iki gegaman relatif lingkungan?
    Nanging mesthi kualitas dhuwur ...
  3. +3
    Maret 13 2019
    nalika dheweke njabat, ing unit kita, amarga nggunakake senjata laser ing latihan, akeh wong sing nandhang sangsara

    rangefinder seni mencorong ing pasuryan saka personel
    1. +1
      Maret 13 2019
      Lan nalika aku ngawula, tank laser rangefinder wis sawetara aman minimal kanggo mripat tanpa optik 2000 meter, padha wedi kita, lan nalika aku dadi prajurit kontrak, aku weruh ing dokumen sing ana Filter ana lan iku. aman kanggo mripat, lan padha wedi kita.
      1. 0
        Maret 13 2019
        ora, iki diukur karo artileri, ana karo saringan xs apa ana utawa ora, lensa tambahan ana ing emitor, sanajan xs bisa lan saringan padha
      2. +2
        Maret 15 2019
        Padha ora wedi sampeyan kanggo apa-apa. 1,06 µm rangefinder ing neodymium Banget, mbebayani banget kanggo mripat. Sampeyan ora bisa mbusak radiasi iki nganggo saringan apa wae, amarga iku monokrom, yaiku, dawane gelombang tetep. Rangefinder modern beroperasi ing 1.5 mikron, yaiku
        Flax diserap dening awak vitreous mripat, lan mulane dianggep aman kanggo mata. Nanging yen sampeyan ndeleng pemandangan tank modern ing jarak sing cedhak utawa luwih cedhak saka 100 m saka tank, lan kanca gunner sampeyan mutusake kanggo ngukur jarak kanggo sampeyan, banjur minus siji mripat dijamin. Utawa loro yen sampeyan ora begja
    2. +1
      Maret 13 2019
      Inggih, carane tanpa raspildyaystva- banjur ing tentara?
      Utawa, kaya wong Jerman guyon: karo kita, wong Jerman, kabeh kemajuan teka saka pikiran. Lan Rusia - metu saka penasaran.
      Apa, ujare, bakal kelakon yen rangefinder "sumorot"?
  4. +2
    Maret 13 2019
    Matur nuwun namesake, menarik banget, muga-muga sampeyan uga bisa nyentuh ilmu laser Soviet, contone, generator radiasi laser sing mbledhos. Matur nuwun kanggo topik sing menarik.
    1. AVM
      +6
      Maret 13 2019
      Kutipan saka merkava-2bet
      Matur nuwun namesake, menarik banget, muga-muga sampeyan uga bisa nyentuh ilmu laser Soviet, contone, generator radiasi laser sing mbledhos. Matur nuwun kanggo topik sing menarik.


      Iki minangka laser fotodisosiasi, sing umume kimia. Kanggo wektune, topik kasebut menarik, nanging ing mangsa ngarep, aku percaya yen kabeh arah iki ora ana pengarep-arep. Perlu laser "saka stopkontak" nglirik
      1. Komentar wis dibusak.
  5. +4
    Maret 13 2019
    Penulis ing artikel kasebut ora nyebutake kabeh - sing SDI nyoba nggunakake laser sinar-X kanthi pompa nuklir ing orbit. Ya, prasaja banget - ora bisa nggambarake sinar x-ray utawa nyebarake. Nanging, Amerika Serikat ora bisa nggawe laser sinar-X sing dipompa nuklir, kanthi teori utawa teknis!
    1. AVM
      +6
      Maret 13 2019
      Quote: Lan Vasya.
      Penulis ing artikel kasebut ora nyebutake kabeh - sing SDI nyoba nggunakake laser sinar-X kanthi pompa nuklir ing orbit. Ya, prasaja banget - ora bisa nggambarake sinar x-ray utawa nyebarake. Nanging, Amerika Serikat ora bisa nggawe laser sinar-X sing dipompa nuklir, kanthi teori utawa teknis!


      Aku nyebutake anane jinis laser iki - kanthi pompa nuklir, nanging amarga ora ana asil praktis, lan aku ora nulis babagan iki. Laser sinar-X duwe masalah karo optik lan resonator. Aku rencana bali menyang topik laser sinar-X (nanging ora karo pumping nuklir).
      1. +4
        Maret 13 2019
        AVM! Matur nuwun!
  6. 0
    Maret 13 2019
    Malah luwih gampang dileksanakake yaiku laser nitrogen, implementasine ora mbutuhake produk sing dituku sing rumit, malah bisa nggarap nitrogen sing ana ing atmosfer. Kanthi tangan lurus, bisa gampang dipasang ing omah. wah! Dadi wong-wong sing ngaku Archimedes ngobong armada Romawi ora bener kanthi bantuan tembaga sing dipoles (HA-HA!); nanging nganggo Laser! Lan saiki kita malah ngerti carane! sedulur
  7. 0
    Maret 13 2019
    Apa padha ora sebutno "laser millionaire", kang, kaya, Gorbachev gumunggung kanggo Reagan? Lan kekuwatan "setengah" sing nyebabake diare ing astronot Amerika? opo
    1. AVM
      +4
      Maret 13 2019
      Iki saka project Terra-3, ketoke. Aku pancene nyoba nyedhaki lemah, utawa apa wae.
      1. +2
        Maret 13 2019
        AVM (Andrey Mitrofanov)! Isih ana kesempatan kanggo ngindhari roket kanthi sinar laser - iki kanggo menehi gerakan rotasi roket lan, mesthi, nggunakake lintasan sing rata ing lapisan atmosfer sing kurang kanggo nyebar lan nyuda radiasi laser. Maneuvering kanthi kacepetan dhuwur ing sadawane lintasan sing ora bisa ditebak! Akeh opsi bisa ditemokake.
        1. AVM
          +2
          Maret 13 2019
          Quote: Lan Vasya.
          AVM (Andrey Mitrofanov)! Isih ana kesempatan kanggo ngindhari roket kanthi sinar laser - iki kanggo menehi gerakan rotasi roket lan, mesthi, nggunakake lintasan sing rata ing lapisan atmosfer sing kurang kanggo nyebar lan nyuda radiasi laser. Maneuvering kanthi kacepetan dhuwur ing sadawane lintasan sing ora bisa ditebak! Akeh opsi bisa ditemokake.


          muter roket
          - iki mung bakal nyuda panas awak, utamane yen irung roket kena pengaruh + algoritma ekstra kanggo kepala panuntun, operasi ekstra rudder, yen duwe mesin aliran langsung, mula ora dingerteni manawa bisa terus diputer.

          aplikasi lintasan warata ing lapisan ngisor atmosfer
          - roket ora bakal duwe energi, sebaliknya, dibuwang luwih dhuwur kanggo nambah jarak. Yen ora, yen pesawat ditabrak, umpamane, ing dhuwur 10 km, kudu mudhun, mabur ing atmosfer sing paling padhet, banjur nyerang saka posisi sing paling ora nguntungake kanthi energi + sirah panangkepan nduweni sudut pandang sing winates. , bisa uga mung ilang target.

          Maneuvering kanthi kacepetan dhuwur ing sadawane lintasan sing ora bisa ditebak
          - energi akeh banget ilang, jarak tekan target mudhun. Lan sinar laser isih bakal nyekel)
          1. +1
            Maret 13 2019
            AVM (Andrey Mitrofanov)! Mesthi, bakal nyekel, nanging kanthi maneuver cepet bisa ilang target! Supaya ora bisa ngobong lan duwe wektu kanggo ninggalake wilayah sing kena pengaruh ...
          2. +1
            Maret 14 2019
            Aku bakal nambahake yen kabeh rudal iku makhluk sing lembut banget. Ana akeh cara kanggo nyuda efek laser, nanging ora ana sing bakal menehi 100%, sanajan ujar ing endi wae, sampeyan kudu nggunakake ablasi, nanging nemokake efek liyane, aku maca. Ora let suwe, yen ora salah, bahan sing nguap ablasi eksplosif. Ana uga cara liya, nggunakake sinar laser, lan iki yaiku plasma, kanggo ngirim impuls listrik sing kuat menyang obyek, kanthi urutan 10000 ampere, yaiku punika, short circuit mbledhos, minangka adoh aku ngerti saka karya ilmiah.
            1. AVM
              +1
              Maret 14 2019
              Kutipan saka merkava-2bet
              Aku bakal nambahake yen kabeh rudal iku makhluk sing lembut banget. Ana akeh cara kanggo nyuda efek laser, nanging ora ana sing bakal menehi 100%, sanajan ujar ing endi wae, sampeyan kudu nggunakake ablasi, nanging nemokake efek liyane, aku maca. Ora let suwe, yen ora salah, bahan sing nguap ablasi eksplosif. Ana uga cara liya, nggunakake sinar laser, lan iki yaiku plasma, kanggo ngirim impuls listrik sing kuat menyang obyek, kanthi urutan 10000 ampere, yaiku punika, short circuit mbledhos, minangka adoh aku ngerti saka karya ilmiah.


              Topik transmisi listrik (kanggo tujuan tentrem) liwat saluran ionized kawangun dening radiation laser kuat, Aku ketemu ing mratelakake panemume bali ing awal 90s, salah siji ing Technique Young, utawa ing Technique of Youth, lan banjur aku. kasengsem banget. Mesthi, saka sudut pandang militer nglirik Arah sing menarik yaiku sistem resonansi kanggo ngirim energi listrik.
              Sayange, aku ngerti, iki isih ing tahap riset:
              ... nalika nggunakake laser CO2 kanthi daya radiasi rata-rata 100 kW lan tingkat pengulangan pulsa 10 - 50 kHz, bertepatan karo frekuensi sirkuit resonansi, sing, miturut perkiraan kita, bakal nambah dawa reproduksi. saluran laser-plasma nganti sawetara kilometer ...
              1. 0
                Maret 14 2019
                Aku duwe pitakonan kanggo sampeyan, laser gamma lan neutron utawa maser, Aku ora ateges sing nganggo kaya USA karo laser X-ray saka nggetak Star Wars, nanging saka stopkontak, minangka sampeyan ngomong, iku kasunyatan ing umum lan ana riset, utawa Fantasi liyane.
                1. AVM
                  +1
                  Maret 14 2019
                  Kutipan saka merkava-2bet
                  Aku duwe pitakonan kanggo sampeyan, laser gamma lan neutron utawa maser, Aku ora ateges sing nganggo kaya USA karo laser X-ray saka nggetak Star Wars, nanging saka stopkontak, minangka sampeyan ngomong, iku kasunyatan ing umum lan ana riset, utawa Fantasi liyane.


                  Maser makaryakke ing sawetara gelombang gelombang mikro, iki luwih kamungkinan kanggo aplikasi kanggo radar.
                  Laser gamma durung ana, ora ana lensa lan reflektor sing bisa fokus lan nggedhekake radiasi gamma. Yen ana sing ditindakake, mula ana ing tahap laboratorium utawa diklasifikasikake banget.
                  Aku ora krungu apa-apa babagan neutron, neutron minangka partikel, dudu gelombang, sawayah-wayah aku ngerti, sinar neutron dijupuk nggunakake laser energi dhuwur.
                  1. 0
                    Maret 14 2019
                    Wiwit sampeyan nyebutake majalah favoritku "Teknologi-Pemuda", yaiku, artikel taun utawa 1992 utawa 1993, iki nggambarake kode eksperimen Rusia-Amerika kanthi jeneng "Trust", senjata plasma diuji ing sawijining pulo ing Pasifik. Samudra, mesthine sukses banget lan Amerika duwe mata bunder, padha digunakake nglawan target udara, lan padha secara harfiah kasebar ing udhara, apa sampeyan mikir babagan iki, uga ing generator plasma pesawat aerospace AJAX sensasional, dening cara, uga ing majalah iki taun, salah siji pungkasan 90s utawa awal 2000s, crita utawa duwe asil nyata.
                    1. 0
                      Maret 14 2019
                      Kutipan saka merkava-2bet
                      Riset AS babagan akselerator proton kompak ...
                      Aja ngandel! keprungu
                      Hakim dhewe - njupuk luwih saka 1960 taun kanggo laser kanggo pindhah saka laser laboratorium pisanan ing 50 kanggo conto sing luwih utawa kurang bisa ngalahake soko mudhun.
                      Senjata Beam saiki ana ing tataran conto siji ing lembaga riset paling gedhe, dene apa lan kepiye carane durung jelas, lan ora bakal metu saka laboratorium nganti tes lapangan pisanan paling sethithik 15 taun.

                      testing senjata plasma

                      Senjata plasma umume Alles kaput:
                      Ilmu terestrial babagan mbatesi plasma suhu dhuwur kanthi medan magnet nganti saiki wis maju ing tingkat sawetara milidetik, digawe dening elektromagnet gedhe ing reaktor fusi prototipe. Nah, Danila Sang Guru ora duwe kembang watu, saiki ora bisa.

                      Minangka kanggo plasmoids alam - werni kilat, iku malah luwih kusam: ana ora mung model matématika, malah ora ana pangerten kira-kira apa ana lan carane. Nanging, contone, Mat. Model emisi stimulasi, basis fisik kanggo operasi laser apa wae, muncul maneh ing taun 30-an.
                      Ing kene aku lungguh lan mikir, bisa uga mesin WARP uga bisa disambungake

                      Pungkasan - Alcubierre ngembangake model matematika saka drive warp ing taun 1994 ... hi
                  2. 0
                    Maret 14 2019
                    Sewulan kepungkur aku maca babagan riset ing AS babagan akselerator proton ukuran kompak, tujuan utama eksperimen yaiku nggawe laser proton, kaluwihan saka elektron amarga massa proton kira-kira ~ 2000 kaping luwih abot. saka elektron, padha arep kanggo entuk energi kinetik dhuwur nalika irradiating obyek (target) Kene aku njagong lan aku uga bisa nyambungake engine WARP.
                    1. +2
                      Maret 14 2019
                      Ana paten kanggo generator neutron cepet - ing AS padha arep sijine kuwi ing satelit lan digunakake minangka unsur pertahanan rudal - nalika warheads dipisahake, satelit iki bakal murub balok neutron cepet ing warheads, mangkono weeding metu palsu. target saka sing nyata, amarga sing terakhir, ing pangaruh radiasi, bakal mulai "cemlorot"
                      1. +1
                        Maret 15 2019
                        Vadim237 (Vadim)! Kanggo netralake balok neutron, baja karo Boron digunakake ... Mulane, balok neutron uga dinetralake! Lan iki minangka salah sawijining alasan kanggo nolak senjata neutron saka USSR!
                2. 0
                  Maret 14 2019
                  Kutipan saka merkava-2bet
                  laser neutron

                  iku bakal wis dadi senjata balok. Laser njupuk foton, sinar laser njupuk partikel sing disebar.
        2. +2
          Maret 14 2019
          Quote: Lan Vasya.
          Akeh opsi bisa ditemokake.

          Antarane opsi uga ana usulan: 1. lapisan tahan panas ... 2. lapisan sublimasi ("kontrol", penguapan, lapisan ...); 3. "lukisan" karo komposisi khusus sing ngganti werna (contone, putih ...) utawa:Iki babagan nglindhungi rudal kita saka tumindak bedhil laser angkasa. Ngerti paramèter radiasi laser, wong-wong iki njupuk bahan sing, nalika kena sinar laser, nguap, mbentuk aerosol kanthi ukuran partikel sing diganggu gelombang elektromagnetik, lan sinar kasebut kasebar. Iki cukup kanggo intensitas tartamtu saka impact ing logam dadi ora cukup kanggo nembus awak roket. Kita nggawe cat saka bahan iki lan conto tes sing dicet tangan. Ngolah roket bakal biaya $50. Ndeleng kabeh iki, Jerman dadi pundung ...
          1. AVM
            +1
            Maret 14 2019
            Kutipan: Nikolaevich I
            Quote: Lan Vasya.
            Akeh opsi bisa ditemokake.

            Antarane opsi uga ana usulan: 1. lapisan tahan panas ... 2. lapisan sublimasi ("kontrol", penguapan, lapisan ...); 3. "lukisan" karo komposisi khusus sing ngganti werna (contone, putih ...) utawa:Iki babagan nglindhungi rudal kita saka tumindak bedhil laser angkasa. Ngerti paramèter radiasi laser, wong-wong iki njupuk bahan sing, nalika kena sinar laser, nguap, mbentuk aerosol kanthi ukuran partikel sing diganggu gelombang elektromagnetik, lan sinar kasebut kasebar. Iki cukup kanggo intensitas tartamtu saka impact ing logam dadi ora cukup kanggo nembus awak roket. Kita nggawe cat saka bahan iki lan conto tes sing dicet tangan. Ngolah roket bakal biaya $50. Ndeleng kabeh iki, Jerman dadi pundung ...


            Muga-muga bisa nggawe artikel kapisah babagan perlindungan marang LI.
            1. +1
              Maret 14 2019
              Penulis, nanging tokoh iki, padha ora dhuwur banget?
              Adhedhasar ing ndhuwur, kita bisa nganggep:

              - kanggo numpes UAV cilik ing jarak 1-5 kilometer, laser kanthi daya 2-5 kW dibutuhake;

              - kanggo ngrusak tambang, proyektil, lan amunisi sing dipandu presisi kanthi jarak 5-10 kilometer, laser kanthi daya 20-100 kW dibutuhake;
              Shooting ing 5-10 km isih bisa mung ing kahanan becik nang endi wae ing Antartika, lan banjur ing dhuwur luwih saka kilometer.
              Asil tes normal (normal - iki nalika kabel fickford ora didorong menyang drone target, lan ora njeblug meh sadurunge sinar laser), Laporan saka komisi Jerman lan Amerika nuduhake yen ambang minimal kanggo mencet target ndhuwur iku 100 kW (ing wektu sing padha langsung nuduhake yen iku seng di pengeni kanggo pindho daya), nalika jarak maksimum kanggo asor manteb ing ati ana 3 km ing kondisi cuaca becik. Ing kerusuhan slightest, owah-owahan ing Kelembapan, bledug, cuaca ala - kabeh iki bisa nyuda sawetara kanthi harfiah urutan gedhene.
              kanggo nggayuh target kayata montor mabur utawa misil ing jarak 100-500 km, laser kanthi daya 1-10 MW dibutuhake.
              Apa kapasitas kasebut umume bisa ditindakake? Maksudku nganggo pesawat? Amarga njupuk ing kisaran kasebut mung bisa ditindakake ing lapisan atmosfer sing arang banget ...
              Lan luwih saka 100 km - umume mung ing njaba angkasa. Banjur, optik durung ngidini fokus normal ing jarak kasebut, bakal ana titik cahya kanthi diameter setengah meter.
              1. +1
                Maret 14 2019
                Umumé, ing mratelakake panemume, Penulis kebacut gumantung ing video propaganda - contone, sukses asil laser-Boeing padha umume nimbulaké mamang gedhe, malah antarane Amerika sing nutup project karo tembung "Departemen Pertahanan AS dikenali. pembangunan minangka ora ditrapake ing laku".
                Penulis, dadi skeptis hi
                1. AVM
                  0
                  Maret 14 2019
                  Kutipan saka: psycho117
                  Umumé, ing mratelakake panemume, Penulis kebacut gumantung ing video propaganda - contone, sukses asil laser-Boeing padha umume nimbulaké mamang gedhe, malah antarane Amerika sing nutup project karo tembung "Departemen Pertahanan AS dikenali. pembangunan minangka ora ditrapake ing laku".
                  Penulis, dadi skeptis hi


                  aku arep nyoba hi

                  Luwih saka siji artikel samesthine ing topik, ing laser kanggo Angkatan Udhara, SV / Air Defense, Navy, bisa ing papan lan pangayoman marang wong-wong mau.

                  Lan babagan alasan kanggo nutup program kasebut ing artikel sabanjure.
              2. AVM
                0
                Maret 14 2019
                Kutipan saka: psycho117
                Penulis, nanging tokoh iki, padha ora dhuwur banget?
                Adhedhasar ing ndhuwur, kita bisa nganggep:
                - kanggo numpes UAV cilik ing jarak 1-5 kilometer, laser kanthi daya 2-5 kW dibutuhake;
                - kanggo ngrusak tambang, proyektil, lan amunisi sing dipandu presisi kanthi jarak 5-10 kilometer, laser kanthi daya 20-100 kW dibutuhake;
                Shooting ing 5-10 km isih bisa mung ing kahanan becik nang endi wae ing Antartika, lan banjur ing dhuwur luwih saka kilometer.
                Asil tes normal (normal - iki nalika kabel fickford ora didorong menyang drone target, lan ora njeblug meh sadurunge sinar laser), Laporan saka komisi Jerman lan Amerika nuduhake yen ambang minimal kanggo mencet target ndhuwur iku 100 kW (ing wektu sing padha langsung nuduhake yen iku seng di pengeni kanggo pindho daya), nalika jarak maksimum kanggo asor manteb ing ati ana 3 km ing kondisi cuaca becik. Ing kerusuhan slightest, owah-owahan ing Kelembapan, bledug, cuaca ala - kabeh iki bisa nyuda sawetara kanthi harfiah urutan gedhene.


                Angka kasebut rata-rata. Saliyane daya, ana akeh faktor - dawane gelombang, efisiensi sistem fokus, responsif saka sistem pointing lan nyekeli, distorsi nelusuri dening atmosfer, etc.

                Kanggo 100 kW, aku setuju babagan tambang, cangkang, misil MLRS, lsp. Lan UAV cilik digawe saka polimer cukup nyata kanggo mencet 2-5 kW laser. Padha uga tenan mateni optik.

                kanggo nggayuh target kayata montor mabur utawa misil ing jarak 100-500 km, laser kanthi daya 1-10 MW dibutuhake.

                Apa kapasitas kasebut umume bisa ditindakake? Maksudku nganggo pesawat? Amarga njupuk ing kisaran kasebut mung bisa ditindakake ing lapisan atmosfer sing arang banget ...
                Lan luwih saka 100 km - umume mung ing njaba angkasa. Banjur, optik durung ngidini fokus normal ing jarak kasebut, bakal ana titik cahya kanthi diameter setengah meter.


                Paling kamungkinan bisa digayuh. Ing abad kaping 60, laser kira-kira ing tingkat biplanes Perang Dunia I, ing kahanan kasebut A-XNUMX kaya Ilya Muromets.
                Saiki kita wis tekan tingkat Perang Donya II, kanthi syarat.

                Lan apa sing bakal kelakon sabanjure ...

                Lan aja nganggep atmosfer minangka medium sing ora bisa ditembus, adoh saka iku. Kabeh distorsi sing diterangake atmosfer diteliti kanthi apik lan bisa dikompensasi.
                1. 0
                  Maret 14 2019
                  Kabeh distorsi sing diterangake ing atmosfer diteliti kanthi apik lan bisa dikompensasi.
                  Mesthi wae bisa - laser Boeing nduduhake iki kanggo kita: kanggo nembak ing atmosfer sing arang banget, butuh TIGA manholes sing beda. sistem - siji kanggo ngarahake, siji kanggo netepke distorsi atmosfer, lan siji kanggo dijupuk dhewe. Inggih, pangilon kanthi diameter 2 meter. Lan 3 milyar dolar. wassat
                  Umumé, skeptisisme saya adhedhasar kasunyatan manawa (laser) kudu larang banget (kanggo nggatekake pengaruh atmosfer), utawa bakal ana apa-apa. arang banget gumantung ing kahanan cuaca - dina iki aku njupuk, sesuk aku ora njupuk. Ing urusan militer, pendekatan kasebut ora bisa ditampa!
                  Wong-wong Yahudi, sawise tes, ngandika yen ing taun padha bakal ing tugas pertempuran ... 5 taun wis liwati, lan ora ana siji wis pleased kita karo laser pertempuran anyar.
                  1. +1
                    Maret 14 2019
                    Wong-wong Yahudi, sawise tes, ngandika yen ing taun padha bakal ing tugas pertempuran ... 5 taun wis liwati, lan ora ana siji wis pleased kita karo laser pertempuran anyar.
                    Ya, pancen dites lan ditingkatake, mesthi ana pitfalls, nanging program kasebut terus lan entuk asil sing apik banget.
              3. -1
                Maret 14 2019
                "Optik durung ngidini fokus normal" - Pungkasan taun ana publikasi babagan nggawe laser tanpa lensa.
                1. +1
                  Maret 14 2019
                  Kutipan: Vadim237
                  Taun kepungkur ana publikasi babagan nggawe laser tanpa lensa.

                  Apa sampeyan yakin? dudu lensa tanpa lensa? dudu optik tanpa lensa? Apa babagan laser tanpa lensa?
                  Aku ora percoyo. Mangga bukti.
  8. 0
    Maret 13 2019
    Laser pertempuran adhedhasar lemah, mesthi, iku apik (utamane ing perang karo modern "Papuans"), nanging paling kamungkinan mung kanggo blinding nganti burnout saka golek optik. .iku prakara prasaja.
    1. +1
      Maret 14 2019
      Senjata kasebut bakal dadi alat sing apik banget nglawan UAV lan drone kamikaze - nanging kanggo iki kudu nggawe radar sing bisa ndeleng obyek kanthi RCS 0,0015 meter persegi, kanthi jarak 100 kilometer.
      1. 0
        Maret 15 2019
        Bakal ora. Sawise kabeh, sanajan stasiun radar iki digawe, banjur ... pisanan ngrusak radar iki, banjur laser saka warhead cluster projectile MLRS, lan mung banjur bakal pindhah menyang bisnis UAV-kamikaze bebarengan radar. kru lan superLaser Peresvet kanthi ajaib slamet ing kvdriks lan motor ...
  9. +3
    Maret 13 2019
    Artikel sing menarik, nanging sawetara komentar. Kabeh mbokmenawa amarga soko pinter ngomong tingkat kawruh lan kesadaran ora ngidini. Nanging aku ngarep-arep terus.
    1. +1
      Maret 14 2019
      Dadi apa sing kudu dikomentari. Slogan sing solid. Ing laser, laser apa wae, kajaba daya, paramèter sing paling penting yaiku mode operasi: pulsed, terus-terusan, generasi gratis, uga dawa gelombang radiasi. Ora ana tembung babagan paramèter kasebut ing artikel kasebut. Ora Petunjuk slightest saka prinsip dhasar saka divergence sinar laser lan watesan dhasar dileksanakake dening difraksi. Kaya kita duwe daya MW ing balok lan kita bakal ngobong kabeh wong. ya wis. Ora ana tembung babagan jarak visibilitas meteorologi, divergensi sinar, jendela transparansi atmosfer. Reliabilitas sistem babagan jumlah pulsa sadurunge ndandani - ora tembung. Pitakonan kanggo AUTHOR: apa bedane antarane laser lan amplifier optik
      1. 0
        Maret 15 2019
        Nah, wong-wong padha nyabrang. Artikel iku artikel, ora ketompo carane apik iku, nanging komentar kanggo iku tansah (meh) luwih menarik. Kita nemokake bebener ing perang.
      2. AVM
        +1
        Maret 15 2019
        Kutipan saka sviazist
        Dadi apa sing kudu dikomentari. Slogan sing solid. Ing laser, laser apa wae, kajaba daya, paramèter sing paling penting yaiku mode operasi: pulsed, terus-terusan, generasi gratis, uga dawa gelombang radiasi. Ora ana tembung babagan paramèter kasebut ing artikel kasebut. Ora Petunjuk slightest saka prinsip dhasar saka divergence sinar laser lan watesan dhasar dileksanakake dening difraksi.


        Kabeh iki bisa dikandhakake, nanging butuh wektu luwih akeh, lan bakal dadi menarik kanggo maca sawetara. Lan sapa sing peduli, jaringan kasebut duwe riset dhasar.

        Kutipan saka sviazist
        Kaya kita duwe daya MW ing balok lan kita bakal ngobong kabeh wong. ya wis. Ora ana tembung babagan jarak visibilitas meteorologi, divergensi sinar, jendela transparansi atmosfer.


        Aku sinau data iki, ing asas padha ora mbantah nggawe senjata laser. Sampeyan kudu ngerti yen aku dudu pencipta sistem laser, aku nganalisa apa sing wis digawe lan apa sing digawe saiki, lan adhedhasar iki, aku nyoba prédhiksi apa sing bakal kedadeyan ing mangsa ngarep. perusahaan manufaktur sak pembangunan nglumpukake jumlah ageng data, akeh kang rahasia. Nanging volume karya sing ditindakake ngidini kita nggawe ramalan positif.

        Yen ora ana kapentingan ing Jeksa Agung bisa ngetokake, banjur seri saka artikel wis ngrancang ing laser kanggo Angkatan Udhara, SV, Navy, pembangunan, prospek lan impact ing Course saka serangan udhara, mbok menawa uga ing laser ing papan lan pangayoman saka laser. .

        Kutipan saka sviazist
        Reliabilitas sistem babagan jumlah pulsa sadurunge ndandani - ora tembung.


        Sing nggumunake, apa sampeyan duwe data babagan senjata liyane, utamane sing paling anyar? MTBF, linuwih? Iki wis quibble aneh.

        Kutipan saka sviazist
        Pitakonan kanggo AUTHOR: apa bedane antarane laser lan amplifier optik


        Amplifikasi optik minangka proses sing padha karo proses sing kedadeyan ing laser, nanging ing laser, kaya sing dakngerteni kanthi bener, iku macem-macem (resonator), lan ing amplifier optik iku siji, digunakake kanggo nggedhekake sinyal ing FOCL. Nanging umume, aku ora duwe rencana kanggo mbela disertasi hi
        1. +1
          Maret 15 2019
          Iki minangka pitakonan kanggo mangerteni inti saka subyek. Ing istilah umum, sampeyan ngerti ing tingkat kluwarga. Bentenane yaiku yen laser duwe umpan balik positif sing diwenehake dening resonator. Laser minangka generator, dudu amplifier. Iki prabédan penting. Wektu bisa gagal bisa dikira kanthi nganalisa fluks energi saka aperture laser kanthi kombinasi karo resistensi optik sing dikenal saka lapisan pangilon. Lan stamina iki ora panas banget. Inhomogeneity slightest saka unsur aktif utawa path optis bisa nimbulaké poto-fokus balok ing volume lan risak saka unsur optik. Akibate wis jelas. A gandum saka bledug ing aperture saka laser kuwi meh mesthi bakal ngobong metu pangilon output. Laser, kaya 30 taun kepungkur, ora gegaman, nanging scarecrow kanggo mompa anggaran saka mungsuh. Miturut pendapatku, siji-sijine arah sing njanjeni yaiku laser gelombang mikro, sing, nalika digunakake ing pertempuran nglawan target udara, bisa nyebabake arus ing awak sing bakal ngobong elektronik ing papan. Artikel babagan laser gelombang mikro kasedhiya online. Arah janji kapindho yaiku ngobong mata prajurit mungsuh nganggo laser. PBB mikir yen iki ora manungsa, nanging China ngidoni pendapat kasebut lan duwe sistem sing cocog kanggo layanan.
          1. AVM
            +1
            Maret 15 2019
            Kutipan saka sviazist
            Wektu bisa gagal bisa dikira kanthi nganalisa fluks energi saka aperture laser kanthi kombinasi karo resistensi optik sing dikenal saka lapisan pangilon. Lan stamina iki ora panas banget. Inhomogeneity slightest saka unsur aktif utawa path optis bisa nimbulaké poto-fokus balok ing volume lan risak saka unsur optik. Akibate wis jelas. A gandum saka bledug ing aperture saka laser kuwi meh mesthi bakal ngobong metu pangilon output.


            Teknologi lan bahan saya ganti banget.

            Kutipan saka sviazist
            Laser, kaya 30 taun kepungkur, ora gegaman, nanging scarecrow kanggo mompa anggaran saka mungsuh.


            Mungkin artikel sabanjure bakal ngganti sudut pandang sampeyan. Kakehan karya sing ditindakake kanggo intimidasi sing gampang, lan bakal dilayani ing mangsa ngarep - 2020-2025.
            Ya, lan ing industri, laser disuntikake mung ing dalan, deleng laser IPG, nganti 500 VKt ...
            1. +1
              Maret 17 2019
              Laser pertempuran lan laser industri minangka rong perkara sing beda banget. Ing kasus apa wae, laser kontinyu sing kuat banget larang, lan sing paling penting, banget alus kanggo operate lan nyimpen, akeh watesan babagan panggunaan atmosfer lan ora bisa bersaing kanthi rapet karo sistem senjata rudal klasik. Lan, ing mratelakake panemume, iku bodho kanggo gumantung ing ilmuwan sing rumiyin mangertos pangolahan ing laser, amarga wis ana ilmuwan kuwi 60 taun kepungkur, lan ora ana siji isih duwe laser pertempuran ing layanan. Laser pertempuran minangka nggetak, amarga hukum fisika nglawan efektifitase ing tentara. Kabeh liyane mung propaganda.
              1. AVM
                +1
                Maret 17 2019
                Kutipan saka sviazist
                Laser pertempuran lan laser industri minangka rong perkara sing beda banget. Ing kasus apa wae, laser kontinyu sing kuat banget larang, lan sing paling penting, banget alus kanggo operate lan nyimpen, akeh watesan babagan panggunaan atmosfer lan ora bisa bersaing kanthi rapet karo sistem senjata rudal klasik. Lan, ing mratelakake panemume, iku bodho kanggo gumantung ing ilmuwan sing rumiyin mangertos pangolahan ing laser, amarga wis ana ilmuwan kuwi 60 taun kepungkur, lan ora ana siji isih duwe laser pertempuran ing layanan. Laser pertempuran minangka nggetak, amarga hukum fisika nglawan efektifitase ing tentara. Kabeh liyane mung propaganda.


                Ayo ndeleng ing 5-10 taun sabanjure.
                1. 0
                  Maret 17 2019
                  ya wis. Kita wis katon ing railguns. nglirik
                  1. AVM
                    +1
                    Maret 17 2019
                    Kutipan saka sviazist
                    ya wis. Kita wis katon ing railguns. nglirik


                    Lan aku ora mikir iku kabeh wis rampung karo railguns. Mung yen abad kaping XNUMX wis ngrusak wong, kabeh wong pengin kabeh bebarengan, lan yen ana sing ora bisa ditindakake, mula sampeyan kudu langsung nolak.

                    Lan wong asring ora biasa karo keterbukaan sing dadi karakteristik perusahaan Barat, kanggo wong-wong mau, yen proyek eksperimen ora dadi seri, banjur gagal - iki minangka potongan, ngapusi. Iki carane nambani railguns, program ABL. Banjur, nalika padha kasil, padha bakal miwiti looking for bukti sing kita padha pisanan, padha bakal ngelingi Terra-3, lan banjur klasik - "Sapa sing kudu nyalahke, lan apa apa?".
                    1. +1
                      Maret 17 2019
                      Sampeyan wis slipping menyang pitakonan saka iman. Aku nyoba nalar saka sudut pandang ilmu sing aku ngerti. Kabeh kawruh iki marang kula banjur, bab railguns, sing uga, kita ora duwe teknologi kuwi kanggo accumulating energi listrik, bahan kanggo windings kanggo nggawe massive (prototipe ora count) railgun pertempuran. About laser padha song. Kabeh sing wis dakwulangake ngandhani yen laser pertempuran minangka utopia. Ya, sampeyan bisa nggawe prototipe sing bisa digunakake. Nanging ora ana model pertempuran serial. Laser minangka bab sing tepat lan alus babagan pangaturan. Akurasi pangaturan individu kudu ing urutan setengah dawa gelombang operasi. Kabeh iki kudu lelungan, goyangake, ora dadi panas kanthi merata, kanthi nggawe lensa termal, sing duwe efek sing ala banget ing operasi laser, nganti rusak kabeh unsur dalan, lan njaga kebersihan sing sampurna ing njero, yaiku. , aja gas, aja turu (Aku ngomong babagan lapisan pangilon ) kanggo njaga segel sing nyenyet. Banjur, nalika radiasi saka piranti iki menyang angkasa, iku ketemu Atmosfer. Lan saka salah siji saka balok paling kuat lan saenipun kawangun, sawise sawetara atus meter, dheweke bisa nindakake apa neraka. Dadi laser pertempuran kanggo nembak tambang, cangkang, rudal, pesawat minangka utopia. A laser sing dianggo kanggo nyuda optik lan mata mungsuh, mbok menawa, nanging PBB nglawan mata scorched, nanging ora marang matriks CCD scorched.
                      Inggih, ora iman. Marang kula carane sampeyan arep kanggo ngubengi watesan difraksi divergensi sinar laser. Apa sing bakal sampeyan lakoni kanthi efek non-linear sanajan ing atmosfer sing padha (pandangan sing ora bisa dilalekake saka sinar fokus ing atmosfer kanthi pembentukan saluran plasma lan mundhut daya BEAM). Apa sing bakal sampeyan lakoni ing udan, kabut, bledug, salju. Sanajan tanpa atmosfer, siji tetes banyu sing tiba ing aperture sajrone operasi laser pertempuran sing kuat bakal ngrusak kabeh permukaan optik kanthi kemungkinan kaping 100. Laser ora gegaman hi
                      1. AVM
                        +1
                        Maret 18 2019
                        Kutipan saka sviazist
                        Sampeyan wis slipping menyang pitakonan saka iman.


                        Luwih dipercaya sumber. Yen ora, iku mung sawetara jenis konspirasi, internasional.
                        Saben uwong wis njupuk munggah laser pertempuran sing mokal kanggo nggawe lan nggunakake.
                        Akibaté, bakal katon kaya SpaceX



                        Kutipan saka sviazist
                        Aku nyoba nalar saka sudut pandang ilmu sing aku ngerti. Kabeh kawruh iki marang kula banjur, bab railguns, sing uga, kita ora duwe teknologi kuwi kanggo accumulating energi listrik, bahan kanggo windings kanggo nggawe massive (prototipe ora count) railgun pertempuran. About laser padha song. Kabeh sing wis dakwulangake ngandhani yen laser pertempuran minangka utopia. Ya, sampeyan bisa nggawe prototipe sing bisa digunakake. Nanging ora ana model pertempuran serial. Laser minangka bab sing tepat lan alus babagan pangaturan. Akurasi pangaturan individu kudu ing urutan setengah dawa gelombang operasi. Kabeh iki kudu lelungan, goyangake, ora dadi panas kanthi merata, kanthi nggawe lensa termal, sing duwe efek sing ala banget ing operasi laser, nganti rusak kabeh unsur dalan, lan njaga kebersihan sing sampurna ing njero, yaiku. , aja gas, aja turu (Aku ngomong babagan lapisan pangilon ) kanggo njaga segel sing nyenyet.


                        Apa sampeyan mikir sampeyan ngerti kabeh? Ing sawijining wektu, tank pisanan uga diarani "scarecrow kanggo kucing", latihan sijine kabeh ing panggonane.

                        Kutipan saka sviazist
                        Banjur, nalika radiasi saka piranti iki menyang angkasa, iku ketemu Atmosfer. [Lan saka balok sing paling kuat lan paling apik, sawise sawetara atus meter, dheweke bisa nindakake apa wae. Dadi laser pertempuran kanggo nembak tambang, cangkang, rudal, pesawat minangka utopia. A laser sing dianggo kanggo nyuda optik lan mata mungsuh, mbok menawa, nanging PBB nglawan mata scorched, nanging ora marang matriks CCD scorched.
                        Inggih, ora iman. Marang kula carane sampeyan arep kanggo ngubengi watesan difraksi divergensi sinar laser. Apa sing bakal sampeyan lakoni kanthi efek non-linear sanajan ing atmosfer sing padha (pandangan sing ora bisa dilalekake saka sinar fokus ing atmosfer kanthi pembentukan saluran plasma lan mundhut daya BEAM). Apa sing bakal sampeyan lakoni ing udan, kabut, bledug, salju. Sanajan tanpa atmosfer, siji tetes banyu sing tiba ing aperture sajrone operasi laser pertempuran sing kuat bakal ngrusak kabeh permukaan optik kanthi kemungkinan kaping 100. Laser ora gegaman hi


                        Aku ora bakal nindakake apa-apa, pangembang bakal nindakake.
                        Sampeyan bisa maca babagan atmosfer sing rada murah, nanging iki meh ora data paling anyar sing ditampa dening perusahaan Barat sajrone akeh eksperimen:


                      2. 0
                        Maret 18 2019
                        Dear penulis! Kapercayan sing tulus ing senjata laser ora bisa menehi inspirasi. Nanging, ing bagean 2 saka review sampeyan, wong pinter wis menehi prakiraan adhedhasar hukum dhasar konstruksi laser. Aku ora dadi panyengkuyung akeh nomer ing forum, nanging pitungan sing diwenehake ing diskusi dening Saburov pancen bener. Atas jenenge dhewe, aku bisa nambah yen aku duwe hubungan tartamtu kanggo pangembangan laser kanggo rangefinders lan makarya ing laboratorium ngendi laser ngalangi kuat digunakake kanggo njupuk lan sinau plasma.
                        Dadi, ing kabeh murzilkas sing kasebut ing ndhuwur, informasi kunci terus ilang: apa MDF sajrone tes, apa jarak saka target lan kepiye fokus sinar diganti, apa dawane gelombang laser (uga, kajaba gambar pungkasan), apa mode operasi, apa radiasi daya / energi. Kabeh paramèter iki penting banget kanggo mangerteni apa bener digambar ing Murzilka.
                        Ora ana sing ngomong sampeyan ora bisa nggawe prototipe. Bisa, nanging kenapa? Mbuwang 3 milyar dolar kanggo mangerteni yen iku produk laboratorium, lan dudu senjata, larang banget.
                        Banjur, frasa umum babagan kemampuan optik adaptif sing berkembang ngguyu Apa sampeyan ngerti apa optik adaptif laser? Pira regane lan kepiye cara kerjane? Ing megawatt utawa kilojoule laser. Ya, prototipe duwe probe laser lan pangilon adaptif. Nanging iki minangka prototipe. Lan ngadeg kaya kreteg wesi anyar.
                        Banjur, ing forum, sampeyan kanthi jelas ngandhani apa energi sing digawa dening pulsa laser (beam) lan dibandhingake karo energi proyektil saka meriam. Ya, urutan nomer bener, lan ya, kanggo numpes soko karo laser, ana ora cukup energi kasedhiya. Dheweke ora bisa dadi luwih gedhe tanpa nambah proporsional ing kulkas, amarga ana watesan dhasar babagan efisiensi laser, sing, kaya fenomena difraksi, ora bisa dilewati. Kajaba iku, iku uga ora bisa kanggo endlessly ngompa energi menyang unsur aktif, amarga mung bakal ambruk.
                      3. AVM
                        +1
                        Maret 18 2019
                        Kutipan saka sviazist
                        Dear penulis! Kapercayan sing tulus ing senjata laser ora bisa menehi inspirasi. Nanging, ing bagean 2 saka review sampeyan, wong pinter wis menehi prakiraan adhedhasar hukum dhasar konstruksi laser. Aku ora dadi panyengkuyung akeh nomer ing forum, nanging pitungan sing diwenehake ing diskusi dening Saburov pancen bener.


                        Aku ora operate karo konsep kayata iman. Masalahe asring valuasi dhasar bisa dievaluasi kanthi cara sing beda-beda, nalika wong kerja ing sawetara arah, nandur modal dhuwit, ternyata ana solusi. Lan salinan-tempel sing digawa dening Saburov ora bakal ngyakinake aku, aku wis weruh sawetara taun kepungkur. Kepiye carane bisa mbandhingake babagan energi radiasi sing diarahake menyang wilayah tartamtu lan bledosan sing diarahake ing kabeh arah, beda karo jinis dampak.

                        Ing taun 2004, nalika kamera digital 4 megapiksel pisanan muncul, aku uga yakin manawa film iku langgeng, digital ora bakal ngganti. Dheweke menehi pitungan kanthi ukuran gandum ing film kasebut lan ora bakal ana akeh piksel kanggo ngganti "hukum dhasar". Lan ing ngendi dheweke, film? Banjur padha yakin yen kamera smartphone ora bakal menehi foto normal, yen lensa cilik, ora bakal cukup cahya, lan saiki ana modul kanthi sensitivitas sing luwih dhuwur tinimbang mripat manungsa.
                        Umume teknologi anyar katon, apa sampeyan wis krungu babagan metamaterial?

                        Kutipan saka sviazist
                        Atas jenenge dhewe, aku bisa nambah yen aku duwe hubungan tartamtu kanggo pangembangan laser kanggo rangefinders lan makarya ing laboratorium ngendi laser ngalangi kuat digunakake kanggo njupuk lan sinau plasma.
                        Dadi, ing kabeh murzilkas sing kasebut ing ndhuwur, informasi kunci terus ilang: apa MDF sajrone tes, apa jarak saka target lan kepiye fokus sinar diganti, apa dawane gelombang laser (uga, kajaba gambar pungkasan), apa mode operasi, apa radiasi daya / energi. Kabeh paramèter iki penting banget kanggo mangerteni apa bener digambar ing Murzilka.
                        Ora ana sing ngomong sampeyan ora bisa nggawe prototipe. Bisa, nanging kenapa? Mbuwang 3 milyar dolar kanggo mangerteni yen iku produk laboratorium, lan dudu senjata, larang banget.


                        Akeh informasi sing diwenehake ing forum kurang rincian, bisa dingerteni, sapa sing bakal mbukak data rahasia lan rahasia dagang? Iki ora ngalangi kita pracaya ing Poseidons, Petrels, Peresvets, Zircons lan liya-liyane.

                        Kutipan saka sviazist
                        Banjur, frasa umum babagan kemampuan optik adaptif sing berkembang ngguyu Apa sampeyan ngerti apa optik adaptif laser? Pira regane lan kepiye cara kerjane? Ing megawatt utawa kilojoule laser. Ya, prototipe duwe probe laser lan pangilon adaptif. Nanging iki minangka prototipe. Lan ngadeg kaya kreteg wesi anyar.


                        Apa sampeyan makili? Inggih, banjur, menehi taksiran saka Komplek laser kanggo 100 kW?

                        Kutipan saka sviazist
                        Banjur, ing forum, sampeyan kanthi jelas ngandhani apa energi sing digawa dening pulsa laser (beam) lan dibandhingake karo energi proyektil saka meriam. Ya, urutan nomer bener, lan ya, kanggo numpes soko karo laser, ana ora cukup energi kasedhiya. Dheweke ora bisa dadi luwih gedhe tanpa nambah proporsional ing kulkas, amarga ana watesan dhasar babagan efisiensi laser, sing, kaya fenomena difraksi, ora bisa dilewati. Kajaba iku, iku uga ora bisa kanggo endlessly ngompa energi menyang unsur aktif, amarga mung bakal ambruk.


                        Efisiensi saya mundhak alon-alon, utamane kanggo laser serat. Sampeyan diwenehi pranala langsung menyang situs web pabrikan, sampeyan bisa nyalahake dheweke ngapusi.

                        Dibandhingake karo meriam ora masuk akal, aku wis nulis ing ndhuwur.

                        Lan sampeyan ora kudu ngompa energi tanpa wates. Padha nggawe rakitan saka modul, sinar digawa bebarengan dening gratings difraksi. Aku ora bakal kaget yen teknologi muncul nalika sawetara laser nggawe lensa plasma kanggo katelu, uga, iki penemuanku ...
                      4. 0
                        Maret 18 2019
                        Lan tulung nerangake carane sinar laser digabungake dening gratings difresh, apa karakteristik balok sawise iku, apa gratings digunakake kanggo iki. Pancen menarik banget. Kita ngomong babagan laser 100 kW, ta?
                      5. 0
                        Maret 18 2019
                        Saran sing apik kanggo sampeyan yaiku njupuk buku Soviet apa wae sing diarani Quantum Electrodynamics, maca, ngerti isine, banjur maca buku sing diarani Nonlinear Optik, ngerti isine. Banjur miwiti nulis artikel ilmiah populer babagan senjata laser. hi
                      6. AVM
                        +1
                        Maret 18 2019
                        Kutipan saka sviazist
                        Saran sing apik kanggo sampeyan yaiku njupuk buku Soviet apa wae sing diarani Quantum Electrodynamics, maca, ngerti isine, banjur maca buku sing diarani Nonlinear Optik, ngerti isine. Banjur miwiti nulis artikel ilmiah populer babagan senjata laser. hi


                        Ora ketompo carane 10-15 taun mengko buku-buku Amerika lan Jerman babagan topik iki ora kudu digoleki, amarga ora ana pengarep-arep saka Soviet.
                      7. 0
                        Maret 18 2019
                        ora. Dheweke ora bakal tuwa. Ing alam semesta iki karo hukum fisika. Dadi apa karo laser difreshetami lan serat. Lan ya, iku uga menarik banget babagan optik adaptif ngguyu
                      8. AVM
                        +1
                        Maret 18 2019
                        Iki saka Terra 3.

                        Fenomena anyar ing bidang optik laser nonlinear diselidiki ing Institut Fisik Lebedev-
                        mbalikke saka wavefront radiation. Penemuan utama iki bisa ditindakake
                        pendekatan rampung anyar lan sukses banget kanggo ngrampungake sawetara masalah ing fisika lan
                        teknologi laser-daya dhuwur, utamané masalah mbentuk balok banget panah lan
                        nargetake ultra-precision sawijining.


                        Lan iki saka situs, informasi saka Lockheed Martin

                        Raksasa pertahanan AS Lockheed Martin nindakake iku. Adhedhasar teknologi anyar kanggo produksi semikonduktor, sel surya lan welding otomotif, perusahaan wis ngembangake mesin laser sing dirancang kanggo tujuan militer, sing atusan kaping luwih kuat tinimbang sing sadurunge komersial.

                        Robert Afzal, peneliti senior ing perusahaan iki, kandha: "Saiki ana revolusi nyata ing wilayah iki, sing disiapake dening riset raksasa pirang-pirang taun. Lan kita percaya manawa teknologi laser pungkasane siap amarga saiki bisa nggawe laser sing cukup kuat lan cukup cilik kanggo dipasang ing kendaraan taktis.

                        "Laser sadurunge mung gedhe banget - kabeh stasiun. Nanging karo tekane saka-kinerja dhuwur teknologi serat laser karo balok kualitas dhuwur, kita pungkasanipun duwe Piece pungkasan saka teka-teki kanggo nginstal ing mesin kuwi.

                        Industri sipil nggunakake laser kanthi urutan sawetara kilowatt, nanging Afzal nyathet yen laser militer kudu 10-100 kW.

                        "Kita wis ngembangake teknologi sing ngidini kita ngukur kekuwatan laser serat kanthi ora mung mbangun laser serat sing luwih gedhe, nanging kanthi nggabungake sawetara modul kelas kilowatt kanggo entuk kekuwatan sing dibutuhake militer."

                        Ngandika laser adhedhasar tumpukan balok, proses sing nggabungake macem-macem modul laser kanggo mbentuk siji-daya dhuwur, balok kualitas dhuwur sing ngirim efficiency lan lethality luwih saka sawetara laser 10kW individu.


                        Beam collimated putih

                        Njlèntrèhaké proses ngliwati sinar cahya liwat prisma, refracting menyang akeh aliran werna, dheweke nerangake: "Yen sampeyan duwe sawetara sinar laser, saben warna sing rada beda, mlebu prisma iki kanthi sudut sing tepat, kabeh bakal teka. metu saka prisma iki kanthi tumpang tindih lan mbentuk balok collimated putih sing disebut.

                        "Intine iki sing ditindakake, nanging tinimbang prisma, kita nggunakake unsur optik liyane sing diarani kisi difraksi, sing nindakake fungsi sing padha. Sing, kita mbangun modul saka laser daya dhuwur, saben ing dawa gelombang rada beda, banjur gabungke wong-wong mau, nggambarake saka grating difraksi, lan ing output kita njaluk siji sinar laser daya dhuwur.

                        Afzal ujar manawa solusi kasebut minangka teknologi WDM saka industri telekomunikasi, digabungake karo laser serat optik kanthi daya dhuwur saka produksi industri.

                        "Laser serat minangka laser paling efisien lan kuat sing wis dikembangake," ujare. - Yaiku, kita ngomong babagan efisiensi listrik total ngluwihi 30%, sing ora ngimpi 10-15 taun kepungkur, nalika kita duwe efisiensi 15-18%. Iki nduwe pengaruh gedhe ing daya lan pendinginan, mula sistem kasebut saiki bisa saya cilik. Laser saiki bisa diukur ora kanthi mbangun laser sing luwih gedhe, nanging kanthi nambah modul anyar.


                        Jujur aku wis kesel. Luwih becik ngenteni lan ndeleng apa sing kedadeyan. Aku cukup jinis wangkal, lan ing kasus aku bakal tetep topik ing kontrol.
                      9. 0
                        Maret 18 2019
                        Amarga sampeyan pancen wangkal, gunakake wektu kanggo sinau dhewe. Buku-buku Soviet apik kanggo pendekatan dhasar, tanpa simplifikasi sing ana ing sastra modern. Wavefront mbalikke minangka optik non-linear. Lan iki ora Gusti Allah pirsa kabar apa.
                        Ayo borjuis ora ngapusi babagan efisiensi 30%, sing aku ragu banget (iki dudu efisiensi cahya kanggo cahya, nanging efisiensi saka stopkontak. opo ora), nanging ngendi bakal sijine luwih saka 200 kW saka panas, kang kudu ora mung dissipated, nanging dibusak saka laser pump lan kabeh laser minangka kabèh? Lan sawise ngandika sing laser ora katon kaya hangar cilik ing gembong. ora
                        Dadi babagan difraksi, apa sing bakal ditindakake ngguyu laser ing sawetara IR karo dawa gelombang 1-2 microns nglirik
                      10. 0
                        Maret 18 2019
                        Lan ya, plus kanggo ketekunan ombenan
  10. 0
    Maret 19 2019
    Akeh karya sing wis rampung lan jelas kudu disetujoni. Komentar Signalman uga sawetara kapentingan, nanging tata krama ninggalake akeh sing dikarepake. Sampeyan bisa dianjurake kanggo ngirim pratelan kanggo padha "laser" kaya piyambak karo raos exaggerated saka poto-penting.
    1. 0
      Maret 19 2019
      Babagan tata krama, ya kaya apa, tanpa njupuk pribadi lan ngina, aku ora pengin ngganti lan ora bakal. ya Sadurunge nulis laser ing tandha petik, iku bakal apik kanggo nuduhake mati kawruh saka subyek dhewe, digunakake iku pitakonan saka krama. Ana rasa ajining dhiri, nanging ora diluwih-luwihake, yen ora ana sing ngandhani aku nglirik Lan babagan manfaat saka masalah kasebut, kanthi kabeh aspek positif saka penulis, semangat kanggo subyek, ketekunan lan optimisme sing ora bisa ditemtokake, iki aku tanpa sarkasme, dheweke ora duwe kemampuan kanggo nganalisis informasi kanthi kritis babagan topik iki amarga kurang kawruh dhasar ing bidang elektrodinamika kuantum lan optik. Komentar babagan prabédan antarane laser lan amplifier, referensi kanggo sawetara jinis rahasia saka sawetara paramèter saka prilaku Beam ing atmosfer, miturut omongane uwong mung kasedhiya kanggo perusahaan Western, reviews derogatory bab sastra Soviet ing laser menehi adoh. Yen dheweke dadi profesional ing perkara iki, dheweke bakal ngerti yen pengaruh atmosfer ing sinar laser wis ditliti kanthi teliti kanggo wektu sing suwe, data kasebut diwenehi ing artikel lan monograf babagan laser kiro-kiro. Malah ing basa Rusia. Sawise kabeh, maca artikel ing kene, sampeyan ora sengaja nyana yen ditulis dening spesialis ing babagan iki. Ing kasus iki, ora. hi
      1. 0
        Maret 19 2019
        Tulis luwih apik, kita bakal seneng takon. Artikel ringkesan, nanging nyatane cukup rinci kanggo topik sing ora umum. Njaluk liyane saka penulis lan dadi pangembang .....? Apa babagan kualifikasi nyata ... Miturut standar negara, sastra luwih saka 5 taun dibusak saka materi pendidikan. Aku ngerti carane cepet ilang skills. Wektu mlaku luwih cepet lan luwih cepet.
        1. 0
          Maret 19 2019
          Ayo. Lair lan Volf ing optik ora ana maneh relevan, Shen ing optik nonlinear wis outdated? Apa jurnal Quantum Electronics ditutup? Fisika dhasar bisa uga ora owah nganti pirang-pirang abad. Literatur terapan, ya, dadi cepet ketinggalan jaman. Kanggo mangerteni apa perusahaan bener tarik ing murzilki, dhasar, luwih kawruh universitas dibutuhake. Dadi iki review poster iklan. Star Wars wis ana ing sajarah Amerika Serikat, saiki bagean 2 lagi ditindakake. hi

"Sektor Kanan" (dilarang ing Rusia), "Tentara Pemberontak Ukraina" (UPA) (dilarang ing Rusia), ISIS (dilarang ing Rusia), "Jabhat Fatah al-Sham" biyen "Jabhat al-Nusra" (dilarang ing Rusia) , Taliban (dicekal ing Rusia), Al-Qaeda (dicekal ing Rusia), Yayasan Anti-Korupsi (dicekal ing Rusia), Markas Navalny (dicekal ing Rusia), Facebook (dicekal ing Rusia), Instagram (dicekal ing Rusia), Meta (dilarang ing Rusia), Divisi Misanthropic (dilarang ing Rusia), Azov (dilarang ing Rusia), Persaudaraan Muslim (dilarang ing Rusia), Aum Shinrikyo (dilarang ing Rusia), AUE (dilarang ing Rusia), UNA-UNSO (dilarang ing Rusia). Rusia), Mejlis Wong Tatar Krimea (dilarang ing Rusia), Legiun "Merdika Rusia" (formasi bersenjata, diakoni minangka teroris ing Federasi Rusia lan dilarang)

"Organisasi nirlaba, asosiasi umum sing ora kadhaptar utawa individu sing nindakake fungsi agen asing," uga media sing nindakake fungsi agen asing: "Medusa"; "Swara Amerika"; "Kasunyatan"; "Wektu saiki"; "Radio Merdika"; Ponomarev; Savitskaya; Markelov; Kamalyagin; Apahonchich; Makarevich; Dud; Gordon; Zhdanov; Medvedev; Fedorov; "Owl"; "Aliansi Dokter"; "RKK" "Levada Center"; "Memorial"; "Swara"; "Wong lan hukum"; "Udan"; "Mediazone"; "Deutsche Welle"; QMS "Cucasian Knot"; "Wong njero"; "Koran Anyar"