Review militèr

Jaringan komunikasi transportasi multilayanan kanggo Kementerian Pertahanan

37
Ing mangsa ngarep, sistem komunikasi lan komando lan kontrol angkatan bersenjata Rusia bakal ngalami restrukturisasi utama. Disaranake mbangun kompleks anyar sing diarani "Jaringan Komunikasi Transportasi Multiservice" utawa MTSS, sing bakal ngrampungake kabeh tugas ngirim lan ngolah informasi ing bidang komando lan kontrol angkatan bersenjata. MTSS bakal ngganti jaringan lan sistem ukuran gedhe sing ana, lan ing wektu sing padha bakal duwe kaluwihan serius. Macem-macem solusi ditawakake kanggo njamin kinerja lan keamanan sing dhuwur.


Sampeyan kudu eling yen saiki tentara Rusia nggunakake sistem ZSPD - "Segmen Transfer Data Tertutup" kanggo ngirim informasi. Iki dibangun kanthi nggunakake unsur militer lan sipil umum. Umumé, iki nyukupi syarat wektu, nanging proyek anyar nawakake pendekatan lan konsep liyane.

data Red Star

Tanggal 1 Maret, koran Krasnaya Zvezda ngumumake wiwitan karya ing pambangunan MTSS. Artikel "Ing tingkat kapabilitas abad" muncul ing kono, ditulis dening kepala arah Direktorat Utama Komunikasi Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, Kapten 1st Rank A. Pisarenko. Subyek artikel kasebut yaiku modernisasi sistem komunikasi lan nggawe jaringan anyar sing dhasar. Alesan kanggo munculna MTSS, penulis nyebutake peran komunikasi lan kontrol sing akeh, uga syarat khusus sing ana gandhengane karo faktor sing cocog.



Teknologi modern ndadekake bisa mbangun jaringan komunikasi zona lan backbone sing bisa ngirim meh kabeh jumlah data ing saindhenging negara. Nanging, kanggo panggunaan efektif bagean materi kasebut, solusi dhasar anyar ing bidang manajemen dibutuhake. Ide-ide kasebut sing dadi dhasar proyek MTSS.

Gegayutan karo wutah ing volume data sing dikirim, diusulake kanggo mbangun MTSS terpadu anyar kanggo digunakake dening struktur tentara. Iki nyedhiyakake panyebaran fasilitas lan jalur komunikasi anyar sing dimaksudake khusus kanggo Kementerian Pertahanan. Padha kudu dibangun nggunakake teknologi modern saka macem-macem lapangan. Asil karya kudu dadi jaringan komunikasi sing aman sing nyedhiyakake transfer data lan dokumen ing saindhenging negara, uga kemampuan kanggo njaga kinerja ing kahanan sing beda-beda.

Sistem manajemen terpadu saka MTSS bakal kalebu sawetara komponen utama sing disambungake. Iki minangka subsistem manajemen organisasi, operasional-teknis lan teknologi. Uga nyedhiyakake kanggo sing diarani. sistem dhukungan lan nggawe keputusan. Salah sawijining unsur utama MTSS yaiku sistem panyimpenan data.

Kabeh komponen Jaringan Multiservice bakal beroperasi ing siji loop keamanan informasi. Identifikasi pangguna bakal diwenehake, uga logging kegiatane. Disaranake kanggo nglacak lan nyimpen kabeh tumindak pangguna nganggo dokumen. Kajaba iku, komponen keamanan kudu ndeteksi ancaman lan nanggapi kanthi pas wektune.

Subsistem kontrol teknologi bakal dadi komponen paling penting saka MTSS. Tugas kasebut kalebu ngawasi operasi kabeh elemen jaringan lan nemtokake kinerja. Yen ana kakehan, kontingensi, lan liya-liyane, uga prediksi, subsistem kontrol kudu mbangun maneh arsitektur jaringan komunikasi kanggo njaga kinerja sakabèhé. Tugas kasebut bakal ditanggulangi kanthi otomatisasi lan kanthi shift operator.

Wong sing tanggung jawab kudu kerja karo sing diarani. sistem dhukungan lan nggawe keputusan. Komponen MTSS iki bakal ngumpulake kabeh informasi sing kasedhiya lan menehi analisis kanggo tujuan nggawe keputusan sabanjure. Iki bakal nggawe kahanan sing luwih apik kanggo nggawe keputusan kanthi cepet adhedhasar analisis informasi sing komprehensif.

Krasnaya Zvezda ngumumake bagean saka informasi babagan arsitektur komunikasi mangsa ngarep lan kompleks kontrol, nanging ora ngumumake data liyane. Kaping pisanan, dheweke ora ngumumake fitur utama arsitektur "fisik", uga wektu kira-kira implementasine rencana saiki. Nanging, rincian anyar enggal muncul ing media liyane.

Data saka Izvestia

Tanggal 12 Maret, publikasi Izvestia nerbitake artikel "Military, ayu, berdaulat: tentara Rusia nggawe Internet tertutup", sing nyedhiyakake informasi anyar babagan sistem MTSS. Kanthi referensi kanggo sumber sing ora dijenengi ing Kementerian Pertahanan, sawetara data anyar sing menarik banget dikutip.

Sumber kasebut ujar manawa tahap pertama kerja ing pambangunan Jaringan Komunikasi Transportasi Multiservice bakal rampung sadurunge pungkasan taun iki. Sistem MTSS bakal rampung ing rong taun. Sajrone konstruksi, pangembangan domestik paling anyar ing bidang komunikasi bakal digunakake. Direncanakake kanggo nyebarake akeh fasilitas anyar lan sawetara jalur komunikasi.

MTSS bakal adhedhasar jaringan zonal sing dibangun kanthi basis saluran serat optik. Dheweke bakal digabung dadi struktur sing luwih gedhe sing beroperasi ing saindenging Rusia. Persiapan wis diwiwiti kanggo pambangunan garis trunk tingkat strategis ing mangsa ngarep. Jalur kabel anyar bakal dipasang ing Arktik lan Timur Jauh. Dheweke bakal nyambung kabeh jaringan saka Severomorsk menyang Vladivostok.

Kanggo panyimpenan lan pangolahan data, pusat data Kementerian Pertahanan dhewe bakal dibangun. Pakaryan wis diwiwiti babagan nggawe jaringan sing disebarake saka obyek kasebut. Dokumen lan data liyane bakal disimpen kanthi basis awan kanthi distribusi informasi ing server sing beda-beda lan nyalin bola-bali kanggo nyuda risiko.

Kanthi bantuan saka MTSS, informasi babagan kahanan pasukan lan materi bakal diklumpukake lan diproses. Pelacakan wektu nyata bakal diwenehake kanggo kabeh conto peralatan pasukan aerospace, angkatan laut armada lsp. Lokasi unit lan formasi, uga jinis peralatan tartamtu bakal ditampilake ing peta interaktif Pusat Kontrol Pertahanan Nasional. Iki bakal nyederhanakake ngawasi kahanan lan komando lan kontrol pasukan ing umum.

Dadi jenis Internet "umum", MTSS bakal nampa alat telusuran dhewe. Mesin telusur semantik bakal ngidini sampeyan njaluk informasi babagan frasa kunci utawa tembung individu.



Kanthi bantuan Jaringan Multiservice, data babagan karya kabeh struktur tentara bakal dikumpulake lan diproses. Uga, sistem iki bakal tanggung jawab kanggo transmisi pesenan ing kabeh level. Pungkasan, masalah logistik lan dhukungan bakal dirampungake. Ing wektu sing padha, kita ngomong babagan kinerja kabeh operasi sing dibutuhake lan nggarap sistem aman sing ditutup, mung bisa diakses dening angkatan bersenjata Rusia.

Jaringan masa depan

Mangkono, nganti saiki, Kementerian Pertahanan Rusia wis nggawe rencana kanggo pangembangan sistem komunikasi lan kontrol "global", lan uga wis wiwit ngleksanakake. Asil pisanan proyek MTSS samesthine ing pungkasan taun iki, lan ing sawetara taun jaringan komunikasi anyar bakal rampung ngganti struktur sing wis ana. Dikarepake yen pambangunan sistem komunikasi anyar bakal nyederhanakake solusi kabeh tugas dhasar, uga menehi kaluwihan tartamtu ing bidang efisiensi, produktivitas lan safety.

Saka pungkasan warta iku nderek penyebaran MTSS mbutuhake construction saka akeh fasilitas infrastruktur anyar. Kita ngomong babagan pusat data kanggo nyimpen lan ngolah informasi, babagan terminal pangguna saka macem-macem tingkat, uga babagan jaringan transmisi data anyar. Utamane, karya skala gedhe direncanakake kanggo nggawe garis serat optik ing Arktik lan Timur Jauh.

Nyatane, kita ngomong babagan mbangun sistem Kementerian Pertahanan dhewe, kanthi struktur kaya Internet umum. Bakal ngemot macem-macem sumber daya siji utawa liyane, panyimpenan data maya, mesin telusur, lsp. Mesthine, sumber daya lan kemampuan MTSS ora bakal mbaleni maneh sipil sing wis ana - kudu ditindakake kanthi nganggep kabutuhan angkatan bersenjata. Kaping pisanan, kita ngomong babagan kelestarian, nyegah bocor data, lsp.

Versi menarik wis nyebar ing media domestik ing konteks Jaringan Komunikasi Transportasi Multiservice ing jaman saiki. Saiki Duma Negara lan organisasi sing relevan nggarap tagihan kanggo njamin operasi stabil saka segmen Internet Rusia yen ana sambungan saka infrastruktur manca. Ing latar mburi iki, warta babagan MTSS ndadékaké munculé versi babagan kemungkinan sistem komunikasi tentara menyang "Runet sing berdaulat".

Nanging, pejabat durung menehi komentar babagan asumsi kasebut. Mbokmenawa, MTSS ora bakal digabung karo komunikasi sipil umum. Struktur iki wiwitane digawe diisolasi saka Internet umum, sing perlu kanggo keamanan. Ora mungkin ing mangsa ngarep, kanthi latar mburi acara paralel ing wilayah liyane, Kementerian Pertahanan bakal nglirwakake rencana kasebut sing ndasari proyek kasebut.

Mangkono, ing mangsa ngarep, angkatan bersenjata Rusia bakal duwe alat anyar kanggo ngatur komunikasi, ngatur lan ijol-ijolan data. Jaringan komunikasi transportasi multi-layanan digawe minangka alat khusus kanggo Kementerian Pertahanan lan khusus kanggo syarate. Dikarepake yen struktur kasebut bakal ngrampungake tugas lan nyedhiyakake tentara komunikasi lan alat komando lan kontrol sing nyukupi syarat saiki lan mbesuk.

Miturut situs web:
http://redstar.ru/
https://iz.ru/
https://function.mil.ru/
https://riafan.ru/
https://tass.ru/
Pengarang:
Foto sing digunakake:
Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia / mil.ru
37 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. astronom1973n
    astronom1973n 13. mars 2019 06:23
    0
    Kabeh iki apik kanggo aktivitas saben dina ing kahanan stasioner lan ora ana faktor eksternal.Aku percaya yen vektor utama kanggo pangembangan sarana komunikasi modern yaiku pangembangan sarana seluler (bidang). Lan ing ndhuwur kabeh sarana komunikasi TZU. Mesthi akeh senapan bermotor isih nggunakake R-148 lan R-159, nanging 10 NKP-8 (10) diwutahake karo alkali)))))
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 13. mars 2019 09:23
      0
      kabeh iki apik kanggo aktivitas saben dina ing kondisi stasioner lan ora ana faktor eksternal.

      Mulane, dheweke pengin misahake saka jaringan sipil supaya bisa nambah linuwih lan resistensi pengaruh eksternal. Lan yen perlu, saluran komunikasi sipil bakal digunakake, kaya saiki.

      vektor utama kanggo pangembangan sarana komunikasi modern yaiku pangembangan sarana seluler (bidang).

      Iki ora mbatalake anané saluran komunikasi tetep. Isih, karya stasiun radio daya dhuwur saka jinis R-165 saka Vladivostok kanggo Moscow punika abad pungkasan.
  2. litium17
    litium17 13. mars 2019 06:58
    0
    Simpen lan simpen saka perkembangan kasebut! Aku ngerti apa sing diomongake, amarga aku ngladeni sistem kasebut kanthi basis "perkembangan paling maju"! Minangka wong Jepang ngandika, kita ing salawas-lawase konco ing masalah iki. Unsur REA, pabrik, basis teknik, spesialis ..., i.e. ing kasunyatan, kita ora duwe apa-apa dhewe, kajaba kanggo pamer-pameran, amarga kang padha sijine kula ing tembok, lan supaya bisa urip, peralatan lawas lan buktiaken makarya, kang, nyatane, disimpen., senadyan kasunyatan sing sumber kudu wis dibusak!. Inggih, lan sing anyar, sing uga dadi saka saham sing ana ing saham utawa digawe dening patriot lawas dening pengrajin kanthi jumlah potongan! Sistem kontrol otomatis sing padha cramed menyang kula mung kanggo pameran dibutuhake saluran komunikasi becik lan unrealistic, unsur sumber daya umume nangis kapisah!
    1. vargo
      vargo 13. mars 2019 16:51
      +1
      Mbok menawa sampeyan duwe data sing lawas lan lokal. Apa sing bakal ditindakake duwe dhasar teknis. Mesthine, pasukan kita durung dileksanakake kanthi lengkap, nanging poin-poin penting bakal dadi milik kita. Akeh sing wis digawe, mung kabeh ditindakake tanpa publisitas. Lan saiki lagi digambar dadi proyek sing wis ana ing presentasi lan rencana.
      1. litium17
        litium17 13. mars 2019 20:51
        0
        mbok menawa. Nanging aku duwe akeh pengalaman kanggo ngoperasikake sistem kasebut, lan sing paling penting yaiku ing ngisor iki: digawe kanggo pameran lan klambi jendhela. Aja ngandel, aku kudu njelasake kanthi jelas marang direktur lan wakil militer saka Penza Radio Plant yen bio-toilet ora kalebu sarana sistem kontrol otomatis! Apa dina iki? Aku ndeleng sistem ayu lan penasaran, dirancang kanggo kasunyatan sing kita bakal duwe stabil 3 phase ing lapangan, spesialis dilatih bakal ing peralatan iki (kanggo taun layanan?), Sistem perang elektronik mungsuh bakal absen (kita mbokmenawa bakal numpes), bakal ana kamungkinan pangopènan lan ndandani qualified karo kasedhiyan basis mattech ...... Lan diwenehi sing padha nyoba kanggo nggawe printah lan sistem kontrol ing lapangan kene .... . nggunakake, kaya aku ngerti, jaringan stasioner saka Departemen Komunikasi (kita padha numpes, aku ketemu wong!). Lan babagan "Internet militer" iki minangka tingkat biotool, omong kosong kanggo wong awam. Apa tugas manajemen kanggo nggoleki jawaban kanggo pitakonan kasebut? Saiki paling ora iPhone wis dicekal, tetep nglarang para navigator supaya ora pindhah menyang papan sing ora perlu! Dadi proyek kanthi rencana katon, ing NATO, kanthi cara kasebut, dheweke wis ngrampungake tanpa gangguan kanggo wektu sing suwe, ing taun 80-an, ana sistem RITA kaya ngono, mula aku isih kaget amarga kabeh pinter lan prasaja. wis rampung! Dadi mobil sing apik ing lift hidrolik ora kanggo perang!
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Karib
    Karib 13. mars 2019 09:01
    +1
    Kelangan! Good luck pangripta! Iku bakal becik yen mengko ing Runet teknologi ambruk ing. Mungkin lembaga pemerintah bakal mbantu nyambungake liwat sistem komunikasi sing kapisah lan aman.
    ps 10 nkp-8 (10) - padha garing nutup, apa alkali ...;) Nanging kasunyatan sing loro lithium lan logam hidrida baterei dibutuhake ya kanggo kabeh stasiun radio hotspot. Lan malah luwih apik, plus, ing kit punika NC kimia, diaktifake contone dening banyu!
    1. kamulyan1974
      kamulyan1974 13. mars 2019 09:20
      0
      10 nkp-8(10) - padha hermetic garing, apa alkali ...

      Ora. Sampeyan ora bener. Baterei iki digunakake ing R-159, pancen diisi alkali. Sing luwih anyar tinimbang 10VKSM, gel wis digunakake ing kana.
      baterei lithium lan logam hidrida, ya kanggo kabeh radio hotspot.

      Wis digunakake ing stasiun radio saka jinis anyar.
      Good luck pangripta! Iku bakal becik yen mengko ing Runet teknologi ambruk ing.

      Inggih, kene, aku setuju tanpa pilihan! ombenan
    2. astronom1973n
      astronom1973n 13. mars 2019 11:08
      +1
      Quote: Karib
      ps 10 nkp-8(10) - padha hermetic garing, alkali apa ...;)

      Sinau bagean matematika! Utawa klik ing Internet.)))) Ana mesthi alkalin!
  5. KVU-NSVD
    KVU-NSVD 13. mars 2019 09:06
    0
    MTSS bakal ngganti jaringan skala gedhe sing wis ana
    Tugas, mesthi, iku gigantic. Nanging aku mikir yen kita ora ngomong babagan panggantos lengkap jaringan sing ana, nanging babagan modernisasi skala gedhe. Rampung "anyar" mbokmenawa bakal teka ing Arktik lan wilayah liyane ngendi jaringan lawas "ora cukup saka tembung ing kabeh". iku uga kamungkinan sing jaringan dual-nggunakake bakal tilar okehe. Umumé, proyèk kuwi wis ana kanggo dangu lan akeh wis rampung - iku larang, masalah, nanging digunakake "jaringan-centrism" bakal tetep mung konsep ayu.
  6. kamulyan1974
    kamulyan1974 13. mars 2019 09:31
    0
    modernisasi sistem komunikasi lan nggawe jaringan dhasar anyar.

    Masalahe wis suwe banget lan overripe, perlu kanggo ngembangake saluran komunikasi. Dalan lan komunikasi sing ndadekake negara.
    Sa adoh aku ngerti, macem-macem pelobi ora bisa setuju ing antarane pilihan sing kudu mandheg.
    Ana pilihan kanggo lay serat optik ing dalan lan railways. Ana pilihan ing sadawane kali lan ing pesisir Samudra Arktik. Ing ngendi kita mandheg, mesthine bakal ngerti.
    Miturut cara, sawetara taun kepungkur, segmen Internet Rusia disinkronake karo generator jam saka siji negara Eropah Kulon. Yen kabeh tetep padha, cukup kanggo mateni generator, Internet bakal gagal, lan sawise sawetara minggu bakal pindhah menyang lengkap mismatch karo liyane saka jaringan lan mandheg apa.
    1. bk316
      bk316 13. mars 2019 17:44
      0
      Miturut cara, sawetara taun kepungkur segmen Internet Rusia wis disinkronake karo generator jam saka negara Eropah Kulon.

      Kanthi generator jam? Disinkronake?
      Apa sampeyan ngomong babagan wektu atom?
      1. kamulyan1974
        kamulyan1974 14. mars 2019 08:26
        0
        Aku ngomong babagan sinkronisasi jaringan. Apa liwat wektu atom?
        1. bk316
          bk316 14. mars 2019 11:41
          0
          Apa level ISO OSI?
          1. kamulyan1974
            kamulyan1974 14. mars 2019 13:44
            0
            jujur, Aku ora delve menyang. Mungkin ing transportasi?
            1. bk316
              bk316 15. mars 2019 11:00
              -1
              IP utawa TCP ora disinkronake kanthi cara apa wae.
              Mula aku takon apa sing dimaksud sinkronisasi Internet.
              1. kamulyan1974
                kamulyan1974 18. mars 2019 08:16
                0
                Maksudku jaringan lan piranti sing disambungake kudu beroperasi kanthi frekuensi sing padha.
                1. bk316
                  bk316 18. mars 2019 14:57
                  +1
                  Sampeyan mbokmenawa ora ngerti carane Internet dianggo, iku dudu jaringan circuit-switched, iku jaringan packet-switched. Kajaba iku, tingkat logis ing jaringan diisolasi saka saben liyane.
                  Apa tegese iki?
                  Upamane aku ngirim pesen kanggo ndeleng situs sing dadi tuan rumah ing Moskow nalika ana ing Muhosra .... . Kaping pisanan, aku kudu ngirim panjaluk sing cocog, aku bakal ngemas ing paket IP, banjur aku bakal ngirim paket iki menyang gateway ing jaringanku. Getway bakal rampung ing jaringan Moskow (sing ora mungkin) utawa dikirim menyang dalan liyane, sing bakal setuju kanggo ngirim menyang Moskow, lan liya-liyane liwat rantai kelenjar kanggo ditahan.
                  Dadi, mung simpul tetanggan sing kudu ana ing siji jaringan lokal - iki babagan packet switching.

                  Nanging ing wektu sing padha, sanajan simpul tetanggan ora kudu ana ing jaringan fisik sing padha, saklar sing mbentuk simpul jaringan lokal bisa duwe port Ethernet twisted-pair satus megabit, port twisted-pair gigabit liyane, lan katelu. siji ing optik. Frekuensi mung kudu disinkronake ing port sing disambungake langsung. Iki babagan tingkat terisolasi.
                  Mangkono, mung ora ana generator jam siji ing Internet, lan frekuensi ora mung ora konsisten, nanging uga beda-beda miturut ORDER.
                  1. kamulyan1974
                    kamulyan1974 19. mars 2019 08:16
                    0
                    Nanging paket kasebut dikirim ing sawetara frekuensi, yen frekuensi ora cocog, piranti ora bakal nampa.
                    1. bk316
                      bk316 19. mars 2019 11:06
                      0
                      Nanging paket kasebut dikirim ing sawetara frekuensi

                      Waca kanthi teliti apa sing daktulis, paket ora dikirim ing frekuensi apa wae, amarga paket minangka konsep logis, ana ing tingkat transportasi utawa jaringan. Konsep frekuensi mung ora bisa ditrapake kanggo wong-wong mau, amarga ora bisa ditrapake, contone, kanggo forum. Cukup mikir babagan sepira kerepe kita komunikasi karo sampeyan, ing ngendi kita duwe generator jam. Kajaba iku, aku bakal ngandhani yen, ora kaya komunikasi kita, protokol TCP / IP ngidini sampeyan nglanggar ORDER paket.
                      Umumé, Internet ora muspra nemokke ing cilik saka perang nuklir, iku ora duwe panggonan kuwi, numpes sing bisa numpes kabeh.
                      1. kamulyan1974
                        kamulyan1974 19. mars 2019 20:54
                        0
                        paket minangka konsep logis, padha ana ing tingkat transportasi utawa jaringan.

                        Lan ing mratelakake panemume, paket ana cukup realistis. Iki nggawa informasi ing wangun kode biner, paket bisa dikirim liwat komunikasi radio (mobile Internet).
                      2. bk316
                        bk316 20. mars 2019 12:28
                        0
                        Lan ing mratelakake panemume, paket ana cukup realistis.

                        Matur nuwun, maca buku pelajaran.
                        Contone, iki: "Microsoft Corporation. Microsoft TCP / IP. Kursus pelatihan. Pandhuan sinau mandiri Microsoft resmi"
                      3. kamulyan1974
                        kamulyan1974 20. mars 2019 16:09
                        0
                        Aku wedi yen ora nganti tingkat kasebut. Nanging ora ana sing mbatalake teorema Kotelnikov?
                        Utawa kita ngomong bab beda?
                      4. bk316
                        bk316 20. mars 2019 19:10
                        0
                        Aku wedi yen ora nganti tingkat kasebut.

                        Ora, iku nganti tingkat iki lan dicet ana.
                        Nanging ora ana sing mbatalake teorema Kotelnikov?

                        Maksudmu teorema kapindho Shannon? Apa dheweke ngomong babagan struktur protokol?
                        Paket kasebut bisa ditularake kanthi cara apa wae (sanajan ing kode Morse, sanajan nganggo bendera sinyal, sanajan KAMAZ karo NDD), yaiku, protokol lapisan fisik dipisahake saka transportasi.
                        Oalah, yen sampeyan wis ngerti babagan teorema Kotelnikov, banjur ana pitakonan kanggo sampeyan, apa teorema Shannon kapindho lan teorema Kotelnikov iku padha? Petunjuk: apa respon frekuensi saluran ing wangun KAMAZ dimuat karo hard drive.
                      5. kamulyan1974
                        kamulyan1974 21. mars 2019 09:27
                        0
                        Teorema Kotelnikov babagan konversi sinyal analog dadi digital. Ing sisih kulon, padha karo Shannon. Dheweke ora duwe apa-apa babagan protokol.
                        Paket kasebut bisa dikirim kanthi cara apa wae (sanajan nganggo kode Morse, sanajan nganggo panji sinyal, sanajan nganggo KAMAZ kanthi NDD.

                        Aku mesthi ora setuju ing kene. Paket kasebut mung bisa dikirim ing saluran komunikasi digital.
                      6. bk316
                        bk316 21. mars 2019 10:24
                        0
                        Aku mesthi ora setuju ing kene.

                        Kabeh padha, sinau materi.
                        Kabeh telung saluran kode Morse, komunikasi gendera lan transportasi HDD apik. Lapisan fisik kudu duwe siji properti - kanggo ngirim informasi (urutan bit) sesuai karo antarmuka lapisan link. Ing wektu sing padha, nggunakake sembarang saluran analog (lan ora ana liyane ing alam), lan kanggo nindakake fungsi sawijining nggunakake cara coding tartamtu.
                        Sampeyan kabeh mikir yen paket dikirim ing lapisan fisik, nanging ora kaya ngono: ing ndhuwur lapisan fisik yaiku lapisan saluran (iku mbentuk entitas sing diarani saluran komunikasi digital). Miturut cara kasebut, ing tingkat iki, sinkronisasi ditindakake, ditindakake kanthi nambah informasi layanan sing mbentuk pigura, yaiku bagean informasi sing sinkron. Nanging ing tataran iki, informasi ditularaké bebarengan topologi titik-kanggo-titik. Mulane ora ana pusat sinkronisasi, amarga mung piranti sing disambungake langsung sing disinkronake.
                        Nanging banjur rong tingkat (jaringan lan transportasi) mbentuk paket informasi lan mesthekake transfer antarane NOT CONNECTED LANGSUNG
                        piranti. Lapisan jaringan nyedhiyakake rute sing nyata. Lan transportasi nyedhiyakake transmisi data sing bisa dipercaya.
                      7. kamulyan1974
                        kamulyan1974 21. mars 2019 13:23
                        0
                        Kode Morse bisa diarani kondisional cocok kanggo ngirim paket (titik lan garis), nanging komunikasi flag ora, sanajan iki minangka conto sing apik kanggo nggarap saluran analog kanthi paket diskrèt.
                        Yen sawetara piranti bisa digunakake bebarengan nggunakake teknologi Bluetooth, apa padha mbutuhake sinkronisasi frekuensi? Kajaba iku, nggunakake piranti lunak nyetel frekuensi nganti 2 kaping per detik?
                        Yen frekuensi beda, utawa yen frekuensi disetel beda ing piranti, komunikasi ora bakal bisa.Frekuensi synthesizer dianggo karo sawetara kesalahan, lan kesalahan iki kudu menehi ganti rugi. Carane iku rampung?
                      8. bk316
                        bk316 21. mars 2019 14:52
                        0
                        nanging ora ana link gendéra.

                        Mbenerake, mesthi, aku durung ndeleng saluran kasebut, nanging aku ora weruh alangan.
                        Yen sawetara piranti bisa digunakake bebarengan nggunakake teknologi Bluetooth, apa padha mbutuhake sinkronisasi frekuensi?

                        Yen smartphone sampeyan disambungake liwat bluetooth menyang titik akses jaringan lan I
                        smartphone disambungake menyang titik akses sandi kanggo jaringan, banjur mesthi ora perlu kanggo komunikasi ing jaringan. Aku malah ora perlu ngerti yen sampeyan disambungake liwat bluetooth. Yen sampeyan wis nggawe sawetara solusi ing telung piranti sing komunikasi liwat bluetooth, contone, smartphone, jam tangan lan headset, banjur ya, nanging ora ana hubungane karo INTERNET.
                        Carane iku rampung?

                        Iki ditindakake kanthi coding toleran kesalahan. Contone kode Hamming. Nanging sampeyan ora krungu apa sing dakkandhakake, kabeh masalah sinkronisasi dirampungake ing topologi point-to-point, mula ora ana pusat siji. Ing protokol sing dikembangaké, iku perlu kanggo nyinkronake mung awal pigura, iki rampung dening ngirim layanan urutan unik saka sinyal.
                      9. kamulyan1974
                        kamulyan1974 22. mars 2019 08:59
                        0
                        Mbenerake, mesthi, aku durung ndeleng saluran kasebut, nanging aku ora weruh alangan.

                        Saluran komunikasi digital nuduhake kemampuan kanggo ngirim informasi ing kode binar, urutan nol lan siji. Iku mung 2 karakter. Gendéra ngirimake aksara saka alfabet utawa urutan aksara sing wis ditemtokake sing nuduhake sawetara jinis sinyal. Ora ana kode biner.
                        Aku setuju ing titik kapindho. Nanging, Internet seluler minangka bagean gedhe saka jaringan, yen bluetooth bisa diabaikan, mula ora ana transfer data saka ponsel maneh. Aku ngerti babagan sinkronisasi titik-to-titik.
                        Iki ditindakake kanthi coding toleran kesalahan.

                        Coding ngindhari kesalahan ing transmisi informasi, nanging kepiye carane bisa cocog karo frekuensi rong piranti? Yen padha operate ing frekuensi beda, iku ora bisa maneh nampa kode.
                      10. bk316
                        bk316 22. mars 2019 11:31
                        0
                        Yen padha operate ing frekuensi beda, iku ora bisa maneh nampa kode.

                        Ora ana cara liya kanggo ngatasi iki, yen sampeyan wis nate nyetel titik WIFI saka generasi pisanan, mula sampeyan kudu milih saluran. Kanthi iki sampeyan milih salah siji saka frekuensi standar, banjur piranti wis sarujuk lan bisa nggunakake frekuensi liyane kanggo transmisi data. Saiki pilihan saka frekuensi layanan wis rampung kanthi otomatis dening mung brute force.
                        Saluran komunikasi digital nuduhake kemampuan kanggo ngirim informasi ing kode binar, urutan nol lan siji. Iku mung 2 karakter.

                        Ora kaya saluran komunikasi digital sing dudu diskrit biner - yaiku saluran diskrit. Contone, ing taun 80-an aku nulis piranti lunak kanggo saluran kanthi sinyal amplitudo telung tingkat. Maneh, sinau materi.
                        Umumé, ora ana nol lan siji ing alam. Tegese, konsep saluran digital iku logis. Ing ngisor iki tansah ana saluran fisik sing diskrèt. Lan ing ngisor iki meh tansah saluran fisik non-discrete.
                        Tugas prekoding saluran N-digit dadi biner ora pati penting.
                        Sinyal minangka conto saluran n-digit diskrit fisik.
                      11. kamulyan1974
                        kamulyan1974 22. mars 2019 11:55
                        0
                        o mesthi milih saluran. Kanthi iki sampeyan milih salah siji saka frekuensi standar, banjur piranti wis sarujuk lan bisa nggunakake frekuensi liyane kanggo transmisi data. Saiki pilihan saka frekuensi layanan wis rampung kanthi otomatis dening mung brute force.

                        Piranti sing sesambungan kudu duwe frekuensi sing padha. Ketidakstabilan frekuensi ditemtokake dening osilator referensi internal utawa eksternal. Yen frekuensi standar, bisa uga nyimpang saka regane. Tuladhane:
                        ketidakstabilan jangka panjang frekuensi sinyal output amarga tuwa unsur lan kanggo osilator kuarsa yaiku: kanggo minggu pisanan operasi - kira-kira 10-7, lan sawise rong sasi - kira-kira 10-6.

                        Tegese, sawise rong sasi operasi, piranti sampeyan bisa uga ora bisa ndeleng siji liyane.
                        saluran komunikasi digital ora biner diskrit - iku sembarang diskrit saluran.

                        Maksudku saluran sing digunakake ing urip nyata. Yen sampeyan nulis piranti lunak kanggo saluran kanthi modulasi 4 tingkat, iki ora ateges informasi kasebut bakal dikirim ing sistem kuarter.
                        Umumé, ora ana nol lan siji ing alam.

                        Ora ana ing alam. Nanging ing urip ana. Pigura sampeyan, sing sampeyan ijol-ijolan ing jaringan, uga nggawa informasi babagan level sinyal sing kudu dianggep minangka nol lan sing endi.Mulane, ing saluran komunikasi, kanthi langsung, pangertèn fisik, nol lan siji sing ditularaké, yaiku, pesen saiki saka tingkat tartamtu.
                        Tugas prekoding saluran N-digit dadi biner ora pati penting.
                        Sinyal minangka conto saluran n-digit diskrit fisik.

                        Iku ora pati penting kanggo recode paling siji pesen saka signalman lan ngirim ing kode binar.
                        Miturut cara, signalman, yen sampeyan tindakake terminologi, iku piranti terminal, nanging ora saluran komunikasi.
                      12. bk316
                        bk316 22. mars 2019 12:13
                        0
                        Iku ora pati penting kanggo recode paling siji pesen saka signalman lan ngirim ing kode binar.

                        Pancen ora pati penting: njupuk tabel pratandha (ora akeh), nomer, cacahe malah 0 ganjil 1. Pass tabel konversi menyang panampa (miturut pendapatku, sing nggoleki diarani). Inggih, padha bali. Kabeh.
                        Saluran kasebut minangka piranti transmisi, panrima lan media transmisi.
                        paket saiki saka tingkat tartamtu.

                        Apa neraka paket saiki ing serat optik utawa ing umum ing saluran kuantum.
                        Tegese, sawise rong sasi operasi, piranti sampeyan bisa uga ora bisa ndeleng siji liyane.

                        Inggih, priksa manawa iki ora kedadeyan, njupuk 2 telpon, pindhah menyang endi wae sing ora ana jaringan backbone (kanggo ngilangi anané sinkronisasi), sambungake liwat WIFI, sambungake menyang sumber daya. Mbalik maneh ing setahun lan priksa manawa sambungan kasebut ora tiba.
                      13. kamulyan1974
                        kamulyan1974 22. mars 2019 12:45
                        0
                        njupuk tabel pratandha (ora akeh), wilangan, cacahe genap 0 ganjil 1.

                        Aku setuju. Kasus klasik "digitalisasi" pesen.
                        Apa neraka paket saiki ing serat optik utawa ing umum ing saluran kuantum.

                        ing serat optik lan saluran kuantum, alamiah, ora ana bingkisan saiki. Ana rong kahanan materi: polarisasi foton utawa dawa gelombang, utawa frekuensi.
                        Nah, priksa manawa iki ora kedadeyan,

                        Iki ora kelakon, amarga lagi berjuang karo iku. Yen telpon wis mandegake "nyekel" jaringan, sabab saka malfunction iku ora bisa ing frekuensi tartamtu.
                      14. bk316
                        bk316 22. mars 2019 17:27
                        0
                        Iku ora kelakon amarga padha perang.

                        Mesthine padha gelut, nanging ora nggunakake generator jam siji saka korespondensi kita wiwit.
                      15. kamulyan1974
                        kamulyan1974 25. mars 2019 11:15
                        0
                        Aku ketemu informasi sing generator jam 25 MHz digunakake ing kertu jaringan kanggo stabil frekuensi. Kanthi bantuan PLL, konversi frekuensi ditindakake menyang indikator sing dibutuhake.
                        Babagan generator siji, mungkin sampeyan bener. Aku dhewe dadi kasengsem ing masalah iki, aku maca sastra ing wektu luang. Ing kasus apa wae, matur nuwun kanggo dialog sing menarik.
  7. faterdom
    faterdom 13. mars 2019 14:12
    +2
    Iku ala yen padha mandheg sinau kode Morse ing wektu sing padha. Yen ana perang serius, kabeh saluran PD sing wis disiapake stasioner iki bakal njeblug kaya angin amarga macem-macem alasan lan sampeyan kudu nindakake pesenan tempur nganggo mobil utawa pengangkut personel lapis baja, kaya sing ditindakake dening tentara Azerbaijan nalika mangsa panas. konflik karo Karabakh. Yen vole lan TA-57 ditulis mati, kita resiko tetep tanpa sambungan.
    Lan yen ora kanggo perang, ya, ing wektu tentrem iku nyengsemaken: Shoigu lan wong liya lungguh ... lan ing wektu nyata padha ndeleng gambar saka helm infantri saka Manchuria, jejere pejuang saka Suriah. Nyengsemaken. Nanging R-140 lan R-409 liyane kudu disimpen ing saham, uga kompor weteng.
    1. litium17
      litium17 13. mars 2019 20:54
      0
      Aku mriksa dhewe, yen ora kanggo R-140, R-409, lan malah R-142 saka Khan mesthi. Miturut cara, Nokhchi nawakake akeh dhuwit kanggo R-130!
  8. Karib
    Karib 14. mars 2019 07:10
    0
    Kutipan saka astronom1973n
    Quote: Karib
    ps 10 nkp-8(10) - padha hermetic garing, alkali apa ...;)

    Sinau bagean matematika! Utawa klik ing Internet.)))) Ana mesthi alkalin!

    Persis, dicampur nganti 35 taun liwati nalika pisanan 148, 159 ditampa. Mung 148 karo 10 nkgz-1D, nanging 159 karo 10 nkgz-4 (kayane) ...;)