Review militèr

Apa T-34 kalah karo PzKpfw III, nanging menang marang Tigers lan Panthers. Bali menyang Brigade

349
Ing artikel "Struktur pra-perang saka pasukan waja Tentara Abang" kita fokus ing tatanan saka pra-perang. tank korps, kang sadurunge wiwitan perang ana tatanan gigantic, basis kang ana 2 tank lan divisi motorized, plus bagéan saka pitulungan lan kontrol. Staff saka korps mekanik iki ana 36 wong, kalebu 080 tank saka meh kabeh jinis sing padha ing layanan karo Tentara Abang (KV-1, T-031, BT-1, T-34, flamethrower lan tank amfibi).


Sayange, akeh korps mekanis sing paling lengkap lan siap tempur, sing ana ing wiwitan Perang Donya II, ilang nalika Pertempuran Border lan perang sing sabanjure. Ana akeh alasan kanggo iki, lan kita wis nyathet kanthi rinci sadurunge:

1. Inisiatif strategis duweke mungsuh kita, nalika USSR ora duwe rencana kanggo ngusir invasi kasebut. Kasunyatane yaiku yen rencana perang USSR nyedhiyakake gangguan saka penyebaran tentara Jerman dening pasukan sing ditugasake ing distrik tapel wates, nanging intelijen "overslept" lan kita kudu ngusir invasi mungsuh sing dimobilisasi lan disebarake kanthi lengkap.

2. Kaunggulan Jerman ing gunggungipun personel, ing disposisi pasukan kita ora kasil.

3. Latihan staf lan personel Tentara Merah sing luwih elek, pengalaman pertempuran sing kurang dibandhingake karo Wehrmacht, komunikasi sing ora apik, sing ndadekake angel banget ngontrol pasukan.

4. Lan, pungkasane, alasan organisasi lan teknis - komposisi non-optimal saka korps mekanik, jumlah kendaraan lan traktor sing ora cukup, cacat desain lan "penyakit bocah" saka tank T-34 lan KV paling anyar, nyatakake, antarane liyane, ing sumber cilik saka mesin pertempuran iki.



Kabeh iki bebarengan predetermined asor Tentara Abang ing tataran awal saka perang lan asor saka awak mechanized sawijining. Apa sabanjure? Iku cukup ketok sing tatanan kuwi ora mbenerake piyambak, lan nyoba kanggo mbentuk Corps mechanized anyar ora nggawe pangertèn. Nanging apa sing bakal diganti? Tentara Abang wis pengalaman nggawe tank lan divisi mechanized saka macem-macem komposisi, nanging pilihan iki digawe ing sih saka brigade tank. Keputusan Komite Pertahanan Negara No. GKO-570ss tanggal 23 Agustus 1941 diwaca:

"Nalika mbentuk unit tank anyar, nggawe rong jinis utama organisasi pasukan tank:

a) batalyon tank kapisah sing dipasang ing divisi bedhil;

b) tank brigade.

Divisi tank lan korps mekanis ora bakal dibentuk maneh.


Ing wektu sing padha, rada sadurungé, ing 12 Agustus taun sing padha, GKO ngetokake pesenan No. minangka 0063 tatanan kuwi kudu wis kawangun. Ayo goleki kanthi luwih rinci babagan apa sing ngganti korps mekanik lan divisi tank.

Brigade tank duwe staf anyar sing sadurunge ora digunakake: nyatane, iki dibentuk kanthi basis rong resimen, tank lan senapan motor, saliyane duwe divisi anti-tank lan anti-pesawat, papat perusahaan - pengintaian, transportasi motor, manajemen lan ndandani, manajemen brigade lan peleton medis. Ing tembung liyane, miturut gagasan asli saka pencipta, tank brigade anyar minangka jenis "divisi tank ing miniatur", sing, Nanging, ora duwe artileri lapangan. Kanggo kekuatan total brigade "Model Agustus 1941", ana misteri cilik, sing penulis, sayangé, ora ngerti.

Kasunyatane, jumlah personel saka brigade tank sing kapisah mesthine 3 wong. Ing wektu sing padha, ing transkrip kekuwatan brigade dening unit sing dikenal penulis, jumlah regimen motor mung 268 wong. Iki cilik banget kanggo resimen, lan saliyane, nyimpulake kekuwatane karo unit liyane, kita entuk kekuwatan brigade sing padha karo 709 wong. Penulis ditinggalake kanggo nganggep manawa ide kanggo nglengkapi brigade kanthi resimen motor sing lengkap kanthi cepet banget ngliwati dalan kabeh tujuan sing apik mung amarga kekurangan kendaraan, mula kudu dibatasi. awake dhewe menyang batalyon bermotor.

Minangka kanggo resimen tank saka brigade, iku, sayangé, uga jenis "corps mekanik ing miniatur", amarga ing negara ana 91 tank saka telung jinis. Resimen kasebut wiwitane dumadi saka batalyon tank entheng, medium lan abot, lan rong batalyon tank entheng, lan kalebu 7 KV, 20 T-34 lan 64 T-40 utawa T-60, lan gunggunge personel nganti 548 wong. Nanging, kurang saka sasi mengko, 13 September 1941, resimen wis suda Ngartekno - saiki mung 67 tank, kalebu ing batalyon: 7 KV, 22 T-34 lan 32 T-40 utawa T-60.

Sayange, malah iki dadi kakehan kanggo industri kita, lan ing 9 Desember 1941, downsizing liyane nunggu brigade tank kapisah. Resimen tank ilang - panggonane dijupuk dening 2 batalyon, sing saben duwe 5 KV, 7 T-34 lan 10 T-60 ing komposisi, lan wiwit saiki ana mung 46 tank ing brigade (saliyane ana resimen tank. 2 tank kontrol). Staf brigade dikurangi dadi 1 wong.

Nanging iki ora dadi watesan. Brigade tank sing kapisah, miturut negara sing disetujoni tanggal 15 Februari 1942, duwe 46 tank sing padha, lan jumlah T-34 ing batalyon tambah saka 7 dadi 10, lan T-60, sebaliknya, mudhun saka 10 dadi 8, nanging ing wektu sing padha jumlah batalyon motor dikurangi saka 719 dadi 402 wong. Mangkono, staf saka brigade maneh suda, lan gunggungipun 1 wong. Jumlah iki dadi minimal kanggo pasukan tank saka Tentara Abang, lan ing mangsa, jumlah brigade tank lan tatanan luwih mung tambah. Bener, ing Tentara Abang ana brigade tank sing luwih cilik, nanging kita ngomong babagan brigade khusus sing dimaksudake kanggo operasi minangka bagéan saka korps kavaleri. Minangka aturan, padha 107 nawakke diutus kanggo wong-wong mau miturut negara, nanging KVs abot ora klebu ing komposisi, uga unit support, kalebu batalyon motorized, etc., amarga fungsi sing dileksanakake dening Corps kavaleri. .

Carane sabdho ana kaputusan kanggo nilar tank lan divisi motorized ing sih saka brigade kapisah? Argumentasi saka sudut pandang teori perang tank, iki, mesthi, minangka langkah gedhe maneh dibandhingake karo formasi pra-perang. Nanging ing laku, ketoke, iki mung kaputusan bener ing kahanan sing.

Kaya sing kasebut sadurunge, perusahaan tank kapisah, batalyon lan resimen sing dipasang ing senapan lan divisi kavaleri ora mbenerake pangarep-arep sing ditindakake nalika perang Soviet-Finlandia. Mulane, diputusake kanggo ninggalake wong-wong mau, lan kanggo nggawa peralatan lan personel menyang brigade tank kapisah, kang tugas bakal ndhukung bedhil lan kavaleri Corps. Ing wektu sing padha, korps mekanis dibentuk kanggo nindakake perang seluler.

Iki ora distribusi tugas paling awon, nanging sawise kaputusan digawe ing mangsa 1941 kanggo nambah nomer mechanized Corps kanggo 30, ana pancen ora cukup tank kanggo mbentuk mau. Brigade tank sing kapisah banget ditransfer menyang korps mekanik anyar. Nanging sawise "kanibalisasi brigade" kaya ngono, formasi senapan lan kavaleri ditinggal tanpa dhukungan tank!

Iki salah, amarga loro infanteri lan kavaleri, mesthi, perlu dhukungan saka kendaraan wojo, nanging ngendi padha bisa njaluk saka? Lan minangka asil, ing dina pisanan perang, bagean pinunjul saka pasukan korps mechanized "ambruk" kanggo ndhukung divisi bedhil lan mati karo wong-wong mau. Yaiku, pengalaman tempur ora bisa dipungkiri yen, saliyane formasi "abot" gedhe sing dimaksudake kanggo perang maneuver, mlebu terobosan, operasi ing mburi operasional tentara lan ngarep mungsuh, pasukan tank uga butuh unit / subunit sing luwih cilik kanggo ndhukung infantri. Unit.



Menapa malih, sawise matine pasukan mechanized motorized utama ing Pertempuran Border lan ngluwihi, tugas ndhukung mentas kawangun, lan cepet-cepet, divisi infantri mung teka ing ngarep - yen mung kanggo menehi stabilitas pertempuran luwih. Iki, mesthi, ora ateges yen Tentara Abang ora gelem nindakake operasi jero kanggo ngubengi mungsuh. Kasunyatane, nalika perang ing Moskow, serangan kontra Soviet meh mimpin kanggo ngubengi Pusat Grup Tentara utawa unit individu. Contone, ana wayahe nalika komunikasi pungkasan saka Panzer 4 lan Tentara 9 Jerman minangka siji-sijine sepur Smolensk - Vyazma. Tentara Abang kurang sithik ...

Nanging, apa sing ditindakake cukup kanggo nggawa Wehrmacht menyang krisis kanthi harfiah ing kabeh tingkat. Akeh pimpinan militer nuntut mundur pasukan, amarga mung iki isih bisa nylametake personel Pusat Grup Angkatan Darat. Kurt von Tippelskirch, jenderal Jerman sing memoar dianggep minangka "dana emas" sajarah sastra bab Perang Donya II, amarga padha dibedakake dening kepinginan sange kanggo impartiality, ngandika bab idea iki:

"Saka sudut pandang operasional, ide iki mesthi bener. Nanging, Hitler nglawan dheweke kanthi kabeh energi saka karakter sing ora bisa diganggu. Dheweke ora bisa nampa dheweke amarga wedi kelangan prestise; dheweke uga wedi - lan ora tanpa alesan - yen mundur gedhe kaya mengkono bakal nyebabake kemunduran moral tentara. Pungkasan, ora ana jaminan manawa bisa mungkasi pasukan sing mundur ing wektu sing tepat.".


Diterjemahake menyang Rusia, iki tegese jenderal utawa Fuhrer dhewe ora yakin karo pasukane dhewe, lan dheweke wedi banget yen "penundaan terorganisir menyang posisi sing wis disiapake" bakal dadi penerbangan gedhe lan ora bisa dikendhaleni. Kahanan iki stabil mung dening mundur saka komandan-in-chief saka pasukan darat, Field Marshal von Brauchitsch, kang panggonan dijupuk dening Hitler, lan tentara pracaya marang tanpa syarat. Lan, mesthi, "stop order" sing misuwur "Ora mundur!", Sing ditampa dening tentara Jerman kira-kira nem sasi sadurunge Tentara Merah, amarga pesenan sing padha (No. 227) ditandatangani dening I.V. Stalin mung ing Kawa saka Peperangan Stalingrad.

Nanging, senadyan tumindak operasi gedhe-gedhe kuwi, minangka asil saka Wehrmacht nandhang asor paling sensitif kanggo pisanan ing sajarah sawijining, leitmotif utama Tentara Abang isih perang defensif, kang brigade tank padha. banget dikarepake minangka sarana kanggo ndhukung divisi bedhil. Kajaba iku, minangka kita ngandika sadurungé, organisasi Brigade saka pasukan tank dikenal lan dikuwasani dening Tentara Abang. Nanging, saliyane kanggo kabeh kasebut ing ndhuwur, ana bantahan liyane kanggo brigade tank.

Kasunyatane manawa divisi tank, tanpa mangu-mangu, minangka pasukan sing nggegirisi, "puncak piramida panganan" pasukan darat. Nanging - mung yen dikelola kanthi kompeten, kanthi bener nggunakake tank, artileri motorized utawa self-propelled, senjata anti-tank lan infantri bermotor ing panggonan sing bener lan ing wektu sing tepat. Lan organisasi kontrol kuwi banget Komplek - iki kompetensi komandan divisi lan markas, lan tingkat komunikasi, lan tingkat interaksi antarane Unit individu. Ing tembung liya, divisi tank minangka alat perang sing nggegirisi, nanging uga angel banget kanggo ngatur. Dadi, ing taun 1941, kita, ketoke, isih ora duwe katrampilan nggunakake divisi tank, sanajan kita duwe - kita ora duwe latihan, tingkat komandan, komunikasi, kabeh.

Ing babagan iki, karir salah sawijining komandan tank Soviet paling apik, Mikhail Efimovich Katukov, banget indikatif.

Apa T-34 kalah karo PzKpfw III, nanging menang marang Tigers lan Panthers. Bali menyang Brigade


Perang kejiret dheweke minangka komandan Divisi Panzer kaping 20, sing melu perang Dubno-Lutsk-Brody sing misuwur. Tanpa mangu-mangu, M.E. Katukov ora nindakake apa-apa kanggo ngremehake pakurmatan sing dituduhake marang dheweke, nanging, ing tangan liyane, ora bisa dikandhakake yen divisi ing pimpinane entuk sawetara sukses sing nggumunake. Banjur, sawise Mikhail Efimovich mbatalake remnants saka tatanan saka encirclement, kang nampa ing printah Brigade tank 4, kang, sing ngerti, brilliantly nuduhake dhewe ing perang Moscow lan dadi brigade pisanan kanggo entuk gelar pengawal. .

Ing tembung liyane, ing awal perang, divisi kanggo M.E. Katukov, mbok menawa, isih amba banget, nanging tim iku mung tengen, ana sing bisa kanggo sampurna mbuktekaken piyambak lan ngasah skills. Banjur, ing taun 1942, dheweke diangkat dadi komandan korps tank lan perang kanthi gagah (sanajan ora tansah sukses). Inggih, mengko, sawise nampa pengalaman sing apik banget, dheweke banget mrentah Tentara Panzer 1st, sing mbedakake dhewe ing perang cedhak Kursk lan ing jembatan Sandomierz, lan dadi pimpinan M.E. Katukov minangka salah sawijining simbol kamenangan nglawan fasisme Nazi.

Lan pungkasane, sing pungkasan. Minangka akeh penggemar sejarah lan sejarawan profesional, pesenan kanggo mbentuk 120 brigade kapisah saka 91 tank saben mbutuhake meh 11 tank. Iki luwih saka cukup kanggo mbentuk 000 divisi tank sadurunge perang (29 tank saben divisi), lan yen iki ora rampung, banjur ana sawetara kabotan abot lan dhasar kanggo divisi kuwi.

Penulis artikel iki kanthi setuju yen ana bantahan kasebut, sawetara alasan kanggo pambentukan brigade kasebut ing ndhuwur. Nanging kita kudu ora lali bab sing paling penting - ngarsane nomer cekap saka tank kanggo mbentuk telung rolas divisi tank ora menehi kita kesempatan kanggo mbentuk. Tank mung minangka salah sawijining syarat sing dibutuhake kanggo pambentukan, nanging adoh saka siji-sijine.

Divisi tank isih butuh akeh kendaraan kanggo ngeterake infanteri lan tentara meriem lapangan lan senjata anti-tank, uga artileri iki dhewe lan akeh unit pendukung. Ing wektu sing padha, brigade tank, sanajan ana batalyon bedhil motorized resmi, isih dadi tatanan tank murni, kanthi jumlah pasukan minimal. Ing wektu sing padha, direncanakake yen brigade tank ora bisa mlaku kanthi mandiri, nanging kanthi kerjasama sing cedhak karo divisi bedhil utawa kavaleri, sing duweni infanteri lan tentara meriem, nanging ing ngendi USSR bakal njupuk artileri sing padha kanggo mbentuk 29 divisi tank anyar. ? Mung infanteri, amarga Tentara Abang, mesthi, ora duwe persediaan gratis. Mangkono, nyoba kanggo nggawe divisi tank ing 1941 mung bisa kanggo weakening divisi bedhil, lan ora ono kanggo weaken mau. Kosok baline, dheweke butuh bala, sing bisa diwenehake brigade tank, nanging divisi tank - meh ora.

Mangkono, kita ndemek aspek penting liyane - ing taun 1941, USSR, ketoke, mung ora duwe kesempatan kanggo nglengkapi divisi tank miturut negara sing dibutuhake, lan masalah ora ing tank, nanging ing mobil lan ing. .

Ing tampilan kasebut ing ndhuwur, bali menyang brigade tank, minangka unit utama pasukan tank kanggo USSR ing taun 1941, ora ana alternatif, lan akeh keuntungan. Nanging, mesthi, brigade tank ora bisa ngganti formasi tank sing luwih gedhe. Kanggo kabeh kaluwihan, bali menyang brigade sing kapisah duwe siji, nanging kelemahane dhasar. Pasukan tank sing digawe saka brigade tank ora bakal bisa nggayuh efektifitas mematikan Panzerwaffe Jerman. Kanggo alasan, minangka pasukan independen, brigade tank ora bisa saingan karo divisi tank amarga lack of meriem lapangan lan nomer cekap saka infantri motorized ing komposisi. Lan adoh saka tansah bisa kanggo nggawe interaksi efektif antarane bedhil utawa kavaleri korps lan tank brigade. Apa wae sing bisa dikandhakake, nanging kanggo komandan, korps bedhil dheweke tetep "luwih sayang" ing brigade tank sing dipasang, lan komandan "infantry" ora duwe kemampuan kanggo nggunakake kanthi bener. Nanging tansah ana godaan kanggo "nyolok bolongan" karo awak tanker - lagi "ing wesi", lan komandan kurang tanggung jawab kanggo losses saka dhewe ...

Dadi ternyata ing kasus-kasus kasebut, nalika bisa njamin interaksi normal antarane unit bedhil lan kavaleri lan brigade tank, kadhangkala asil sing luar biasa bisa ditindakake. Dadi, contone, tumindak gabungan saka 4 tank brigade M.E. Katukov, 316th Infantry Division (Panfilov's) lan Dovator Cavalry Group ing November 16-20 ing arah Volokolamsk, nundha maju saka 46th motorized lan 5th korps Jerman tentara, kang bebarengan karo 3 tank lan 2 divisi infantri.



Nanging ing paling kasus, sayangé, iku ora bisa metu cara sing. Ayo kita sebutake bagean saka pesenan NPO saka USSR No. 057 tanggal 22 Januari 1942 "Ing panggunaan unit tank lan formasi pertempuran", ngungkapake inti masalah:

"Pengalaman perang wis nuduhake manawa isih ana sawetara kekurangan utama ing panggunaan tempur pasukan tank, minangka akibat saka unit kita ngalami kerugian gedhe ing tank lan personel. Kerugian gedhe banget lan ora adil kanthi efek tempur sing kurang ing pasukan tank amarga:

1) Nganti saiki, interaksi infanteri karo formasi tank lan unit ing perang ora diatur kanthi apik, komandan infantri nyetel tugas ora sacara khusus lan cepet-cepet, infanteri lags nyerang lan ora ngamanake garis sing dicekel tank, ora nutupi tank sing ngadeg. ing ambushes ing nimbali, lan malah nalika mundur ora ngelekake komandan unit tank bab owah-owahan ing kahanan lan ninggalake tank kanggo nasibe.

2) Serangan tank ora didhukung dening tembakan artileri kita, bedhil pengawal tank ora digunakake, minangka akibat saka kendaraan tempur mati saka tembakan artileri anti-tank mungsuh.

3) Panglima gabungan senjata cepet-cepet nggunakake formasi tank - saka gerakane, dheweke mbuwang dheweke menyang perang, ing bagean-bagean, tanpa njupuk wektu kanggo pengintaian dhasar saka mungsuh lan terrain.

4) Unit tank digunakake dening unit cilik, lan kadhangkala malah dening siji tank, kang ndadékaké kanggo dispersal pasukan, mundhut saka komunikasi antarane tank diparengake lan brigade lan mokal kanggo nyedhiyani support materi ing perang, lan komandhan infantri, ngrampungake tugas sing sempit saka unit kasebut, gunakake tank kelompok cilik iki ing serangan frontal, nyuda maneuver, sing nambah kerugian kendaraan tempur lan personel.

5) Panglima gabungan-senjata ora ngurus kondisi teknis unit tank sing ana ing ngisore - dheweke kerep pindhah ing jarak sing adoh dhewe, ngilangi masalah evakuasi materiel darurat saka medan perang, nyetel misi tempur. , ora sesuai karo jumlah wektu tank tetep ing perang tanpa ndandani nyegah , kang siji mundhak losses wis gedhe ing tank.


Kita bisa ndeleng saka ndhuwur, tank brigade categorically kurang infantri lan tentara meriem dhewe, dilatih kanggo sesambungan karo tank. Ing tembung liyane, senadyan kabeh sabdhoning kanggo bali menyang brigade tank, padha ora, lan ora bisa, minangka sampurna piranti perang mobile minangka divisi tank Jerman. Alas, kita kudu ngakoni yen kanggo kasekengan sementara kanggo mbentuk formasi lengkap kanggo perang tank, Tentara Abang kudu mbayar kerugian dhuwur ing tank lan kru tank.

Ing wektu sing padha, kita ngandika sadurungé, ing 1941-42. produksi iki melu fine-tuning T-34 menyang negara technical lan teknologi normal, postponing sawetara modernisasi dhasar kanggo mengko. Kepemimpinan Tentara Abang uga ngerti kekurangan T-34, kalebu angel ngontrol tank, lan kekurangan cupola komandan, lan jumlah kru sing ora cukup. Nanging poros iku arang banget penting, amarga ana pancen ora cukup tank, lan ing cilik ora bisa kanggo ngurangi produksi "telung puluh papat" karo waja isih anti-balistik lan 76,2-mm gun serius. Saka struktur tank brigade ing ndhuwur bisa dideleng kanthi jelas apa bagean gedhe sing dikuwasani dening tank ringan kaya T-60, lan dheweke, ing kahanan kekurangan T-34, kudu ngrampungake kabeh tugas. perang tank.

Mesthi, kanggo kabeh shortcomings sing T-34 ing 1942 isih duwe kauntungan ing pangayoman lan firepower liwat akeh saka tank Wehrmacht. Lan kuwalitas T-34 iki mbantu Tentara Abang urip ing wektu sing elek kanggo kita. Nanging, mesthi, ing kondisi teknis lan ing kahanan struktur pasukan tank sing ora optimal, unit lan tatanan kita sing perang ing T-34 ora bisa dibandhingake karo efisiensi karo Panzerwaffe Jerman. Nganti saiki dheweke ora bisa.

Terus ...
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Napa T-34 kalah karo PzKpfw III, nanging menang nglawan "Macan" lan "Panthers"
Apa T-34 kalah karo PzKpfw III, nanging menang marang Tigers lan Panthers. Bagean 2
Apa T-34 kalah karo PzKpfw III, nanging menang marang Tigers lan Panthers. Bagean 3
Apa T-34 kalah karo PzKpfw III, nanging menang marang Tigers lan Panthers. Desain refinement
Struktur pra-perang saka pasukan waja Tentara Abang
349 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. polpot
    polpot 9 april 2019 05:36
    + 10
    Matur nuwun, menarik banget.
    1. Yura 27
      Yura 27 9 april 2019 08:39
      -1
      "Gangguan penyebaran tentara Jerman" - fasis wis disebarake kanggo dangu - padha perang ing ukuran lengkap wiwit Autumn 1939. Rencana kanggo perang karo Jerman (contone, "Badai Petir") nyedhiyakake serangan massive sing ora dikarepke dening korps mekanik ing tank 1031, nglawan mungsuh sing ora konsentrasi.
      1. vladimirZ
        vladimirZ 9 april 2019 08:43
        +5
        ... akeh korps mekanis sing paling lengkap lan siap tempur ... ilang nalika Pertempuran Border ... Ana akeh alasan kanggo iki, ...:
        1. Inisiatif strategis duweke mungsuh kita, nalika USSR ora duwe rencana kanggo ngusir invasi kasebut. Kasunyatane yaiku yen rencana perang USSR nyedhiyakake gangguan saka penyebaran tentara Jerman dening pasukan sing ditugasake ing distrik tapel wates, nanging intelijen "overslept" lan kita kudu ngusir invasi mungsuh sing dimobilisasi lan disebarake kanthi lengkap.
        2. ... ora kasil disposisi pasukan kita.
        3. Latihan paling awon kanggo staf lan personel Tentara Merah, pengalaman pertempuran sing kurang dibandhingake karo Wehrmacht, komunikasi sing lemah, ...
        - saka artikel

        Artikel babagan rekonstruksi brigade tank kanthi alesan lan akurat. Ora ana tembung, utamane marang 1000 sing kikuk, ora bisa dikendhaleni - tank mechanized corps .
        Nanging kanggo alasan kanggo asor saka korps mechanized, lan ing umum asor saka Tentara, iku ora tanggung akurat.
        Contone, paragraf 1 lan 2: "... rencana perang USSR nyedhiyakake gangguan saka penyebaran tentara Jerman dening pasukan sing dipasang ing distrik tapel wates, nanging Intelligence "overslept" lan kita kudu ngusir mlebu saka mobilized kebak ..." lan "Kasil disposisi pasukan kita."
        Apa iki, penulis sing dikasihi (tanpa ironi), "rencana" sing "nyedhiyakake kanggo ngganggu penyebaran tentara Jerman"? Ora ana rencana kasebut, sing sejatine tegese mogok dhisik. Yen sampeyan duwe pembangunan sing ora ditandatangani dening A. Vasilevsky tanggal 15 Mei 1941, mula durung diwujudake.
        Ana gagal lan dileksanakake "Pilihan Kidul" ing advance - reworked "Pertimbangan kanggo Penyebaran Pasukan" dening Marshal Shaposhnikov, Timoshenko-Meretskov lan Zhukov babagan serangan balik dening mungsuh sing nyerang, klompok serangan utama Tentara Merah saka pinggir Lvov, nglawan pasukan sekunder ing arah Krakow, Lublin, lan tambahan, uga serangan balik saka Belosoksky. ledge, sing nyebabake kekalahan Tentara Abang ing perang tapel wates lan ing mangsa ngarep ing kampanye 1941.
        Ing poin 3: "Latihan paling awon para staf lan personel Tentara Merah, pengalaman pertempuran kurang dibandhingake karo Wehrmacht, komunikasi banget ... ".
        Iki pancen bener, nanging sapa sing ngalangi staf lan personel sing ora dilatih supaya bisa nemoni mungsuh kanthi cara sing teratur?
        Yagene Odessa Military District, ing pimpinan saka Kepala Staff Zakharov, ngatur kanggo sijine pasukan ing tandha sadurunge wiwitan musuhan, nalika Kepemimpinan Baltik, Kyiv, lan utamané Western, ora nindakake iki.
        Apa mung ing latihan paling awon saka Staff lan kekirangan, inexperience saka printah? Apa ana unsur ngrusak sing disengaja, lan bisa uga ngiyanati, jenderal paling dhuwur ing pesawat ruang angkasa?
        Sawise kabeh, ana pasrah langsung saka 3 divisi sing dumunung ing Brest lan bukaan langsung saka arah Brest kanggo Jerman, bukaan ngarep dening unit nasional republik Baltik ing Distrik Militer Baltik - ngarep, nyerah. saka sawetara jenderal, contone, kepala Departemen Operasi, wakil kepala staf Distrik Militer Baltik, Mayor Jenderal Trukhin, kanthi kabeh dokumentasi, organizer mangsa tentara Vlasov, tumindak sing ora bisa dingerteni saka printah saka Front Western - Pavlov lan Klimovsky, sing padha "disimpen" saka artikel eksekusi cidra mung dening unwillingness saka Kepemimpinan negara kanggo inflate topik kapercayan kabeh jenderal, etc.
        1. evgic
          evgic 9 april 2019 09:40
          0
          Penulis sijine kabeh bener. Aja exaggerate ombone bisa ngiyanati. Nanging, sawetara komandhan Soviet tumindak miturut kahanan, lan sawise kekalahan pisanan padha pindhah menyang sisih kuwat. Kasunyatan bilih rencana Vasilevsky ora kawujud, ora ateges ora ana pikirane, lan konsentrasi pasukan ing pinggir cukup logis yen ana serangan Jerman ing arah konvergen saka Prusia lan ing wilayah Kiev. Ora ana sing bisa mbayangake yen Jerman bakal nyerang ing arah sing beda-beda, saliyane, kabeh 41 lan bagean 42 liwati, bisa uga ana motto "pengintaian babagan .... a", amarga konsentrasi klompok tengah ora dicethakaké. , mungguh, serangan kuat kuwi ing tengah ora samesthine. Apa gagal ing advance ora cetha, ing nalisir, iku logis lan bener, yen tumindak ing basis saka data sing wis printah lan hukum seni militèr. Minangka reaksi alon marang arahan Staf Umum kanggo nggawa pasukan kanggo pertempuran kesiapan ing distrik kulon, ora sabotase sing nduweni peran gedhe ing kene, nanging kekacoan banal lan kurang disiplin ing Tentara Merah. Ing wayah wengi perang, iki minangka masalah gedhe.
          1. vladimirZ
            vladimirZ 9 april 2019 10:07
            +5
            Ora ana sing bisa mbayangake manawa Jerman bakal nyerang ing arah sing beda-beda,
            - evgic (Eugene)

            Nanging teka Marsekal Shaposhnikov, lan kang mbatesi pikirane iki mung sing ditandatangani dening pimpinan USSR, kalebu I.V. Stalin, Rencana kanggo wiwitan perang - "Pertimbangan kanggo penyebaran prajurit." Temokake ing Internet lan waca.
            Rencana Shaposhnikov nyedhiyakake telung arah serangan Jerman: - sing utama ing Belarus, uga ing negara Baltik lan Ukraina, ing arah Kyiv.
            Rencana kasebut ora ngilangi serangan ing Ukraina - sing diarani "varian Kidul" saka "Pertimbangan" Shaposhnikov, nanging serangan utama isih ditindakake ing ndhuwur rawa Pripyat, ing arah tradisional kanggo para penjajah - liwat Belarus menyang Moskow - ing "Varian Lor".
            Sayange, sawise Shaposhnikov, Meretskov, sing ngganti dheweke bebarengan karo People's Commissar Timoshenko, lan banjur Zhukov, sing diganti Meretskov, klempakan tumindak ing secondary "varian Kidul", malih, considering tumindak paling janjeni saka pasukan pesawat ruang angkasa - serangan counter. dening mungsuh sing wis miwiti tumindak, menehi hak hit pisanan.
            Apa sing dianggep para komandan Tentara Merah sing "cemerlang" nalika nyerang mungsuh, sing wis mobilisasi lan konsentrasi pasukane lan ngluncurake serangan, angel diucapake?
            Sawise kabeh, dheweke mbokmenawa ngerti yen pasukan pesawat ruang angkasa ora dimobilisasi, serangan ora disiapake, intelijen ora mbukak arah serangan? Mungkin? Mbokmenawa.
            Nanging mung petualang sing buta huruf, ora ngerti lan tanggung jawab sing bisa tumindak kanthi cara iki, amarga ing wiwitan perang, banjur, sawise perang, nyalahake Stalin amarga kalah ing taun 1941.
            1. evgic
              evgic 9 april 2019 10:26
              +6
              Mesthi wae, sampeyan bakal ana ing papan kasebut, sampeyan wis nuduhake Kleist lan Guderian carane milih tanggal kanthi bener. Aku ora mikir Zhukov lan Timoshenko luwih dumber tinimbang sampeyan lan aku, aku malah yakin yen dheweke luwih pinter. Dheweke mung tumindak miturut kahanan, adhedhasar data sing kasedhiya, lan sampeyan dipandu dening afterthought.
              1. vladimirZ
                vladimirZ 9 april 2019 13:07
                +2
                Mesthi wae, sampeyan bakal ana ing papan kasebut, sampeyan wis nuduhake Kleist lan Guderian carane milih tanggal kanthi bener. Aku ora mikir Zhukov lan Timoshenko luwih dumber tinimbang sampeyan lan aku, aku malah yakin yen dheweke luwih pinter. Dheweke mung tumindak miturut kahanan, adhedhasar data sing kasedhiya, lan sampeyan dipandu dening afterthought.
                - evgic (Eugene)

                Aku ora perlu njupuk panggonane. Ing sinau sajarah, kalebu. militèr, akeh sejarawan profesional, wong militèr njupuk bagéyan, lan padha wis dawa sijine "tumindak" saka Zhukovs-Timoshenok ing rak-rak, akeh pasinaon sajarah wis ditulis ing topik iki. Mung duwe wektu kanggo maca lan sinau, yen kasengsem.
                Ya, lan I.V. Stalin ora dadi amatir nalika, utamane sawise perang, dheweke nggawe departemen khusus, ing pimpinan Kolonel Jenderal Pokrovsky, kanggo ngatasi alasan kekalahan taun 1941 - 5 pitakonan Jenderal Pokrovsky sing misuwur marang jenderal lan marshal sing slamet sawise perang bab alasan kanggo asor.
                Lan dheweke wis keluhan babagan Marsekal Zhukov - ing taun 1941 dheweke dibusak saka Kepemimpinan Staff Umum minangka incompetent, lan malah sawise perang, kalebu kanggo 1941, dheweke ora sambat, ngirim wong pisanan ing distrik militèr secondary ing Odessa. banjur menyang Ural VO liyane sing luwih budheg.
                Ya, Stalin nggunakake Zhukov pisanan minangka "manajer krisis", kanthi sikap sing angel kanggo eksekusi lan mbales marang bawahan ing Leningrad, cedhak Moskow, ing taun sing angel 1941 kanggo mbenerake kahanan sing digawe Zhukov, lan banjur mung minangka wakil saka Markas saka Supreme High Command, ing minangka controller pribadi Stalin - kejem lan nuntut. Ya, ing tataran pungkasan saka perang cedhak Berlin, amarga alasan politik, sijine Rusia ing sirah ngarep, supaya Berlin bakal dijupuk, lan ora Pole Rokossovsky K.K.
                Inggih, Tymoshenko, sawise gagal 1941 lan Kharkov ing 1942, ora nuduhake piyambak ing kabeh, ninggalake mung memori saka asor ing perang.
                1. evgic
                  evgic 9 april 2019 14:01
                  +2
                  Aku ngurmati sawetara Zhukov-Timoshenki isih bakal cocok kanggo sampeyan, sawise kabeh, wong nindakake kabeh sing bisa ing kahanan sing angel banget, ora ana wong liya, lan bisa ngatasi krisis kasebut. Alami, ana keluhan babagan kabeh wong, nanging sepisan maneh aku banget nyaranake supaya ora ngevaluasi wong ing babagan afterthought. Mung wong sing ora nindakake apa-apa sing ora kleru, lan mesthine kudu nindakake, sanajan ora duwe intelijen, komunikasi, cadangan, amunisi, lsp. Nalika komandhan Jerman ketemu piyambak ing kahanan sing padha, padha uga wiwit nggawe kesalahane, iku kudu ono. Lan Tymoshenko ora dibusak saka Kharkov, nanging saka Millerovo. Bencana Kharkov dumadi, utamane amarga kegagalan intelijen liyane, kaya sing wis daktulis ing postingan pisanan, kabeh 41 lan bagean 42 liwati, bisa uga ana motto "intelijen babagan .... a". Konsentrasi cadangan dening Jerman ing arah kidul ora dicethakaké, markas percaya yen bakal ana serangan ing Moskow. Tymoshenko mung ora bisa mbayangno anane pasukan kasebut ing sisihe, mula dheweke nampa keris ing iga.
                  Ya, ing tataran pungkasan saka perang cedhak Berlin, amarga alasan politik, sijine Rusia ing sirah ngarep, supaya Berlin bakal dijupuk, lan ora Pole Rokossovsky K.K.

                  Umume ora jelas sapa sing nggawe sepeda. Apa sing ditulis Stalin ing urutan utawa apa? Utawa mungkin ana sing maca pikirane sawise 80 taun. Lan Zhukov nindakake operasi Berlin kanthi apik, iku kasunyatan.
                  1. vladimirZ
                    vladimirZ 9 april 2019 14:34
                    -3
                    Aku ngurmati sawetara Zhukov-Timoshenki isih bakal cocok kanggo sampeyan, sawise kabeh, wong nindakake kabeh sing bisa ing kahanan sing angel banget, ora ana wong liya, lan bisa ngatasi krisis kasebut.
                    - evgic (Eugene)

                    Respect kanggo APA? kanggo kekalahan Tentara Abang ing Pertempuran Border, lan umume pogrom 1941, nalika Tentara reguler praktis ilang, kanggo mayuta-yuta wong sing mati lan nyerah? Kanggo kasunyatan sing setengah saka bagéan Eropah saka negara, lan karo populasi sipil, saham industri lan produksi mati?
                    Zhukovs-Timoshenkas mbenerake salah etung sing ngrugekake kanggo wong lan negara. Mokal kanggo ngurmati wong-wong mau amarga ora netepi kuwajibane. Sampeyan kudu menehi panjaluk sawise perang, supaya wong liya bakal dadi pelajaran - yen sampeyan ora duwe kawruh lan katrampilan sing cukup, aja menyang pimpinan sing paling dhuwur.
                    1. evgic
                      evgic 9 april 2019 14:47
                      0
                      Njih kula mangertos. Sampeyan komandan gedhe lan wong ing ngimpi matèni kabeh maju Jerman karo sapu, liyane mundur wedi lan gumeter medeni.
                      Apa sampeyan ngerti kepiye bedane wong pinter karo wong cerdas? Wong pinter sing maca buku nggawe kesimpulan lan ngerti inti saka apa sing ditulis, dene wong intelektual nyritakake apa sing diwaca tanpa mangerteni maknane. Muga-muga aku nerangake kanthi jelas.
                      1. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 14:53
                        +7
                        Tuduhan kerugian sing gedhe banget, umume, ora umum kanggo pimpinan militer ing tingkat apa wae. Nanging, bubar iku G.K. Zhukov ana ing bedhil kritik, ora tansah mbangun. Fenomena iki duwe rong alasan, luwih tepat, klompok alasan. Kaping pisanan, ana sawetara karakter sing ora bisa ngapura Zhukov amarga kontribusi gedhe kanggo sukses Uni Soviet ing Perang Patriotik Agung. Biasane, wong-wong iki minangka anti-komunis sing kuat, lan ing antipati iki, dheweke rada seneng. Logika pendekatan iki ngeling-eling sakramèn "aja njaluk sampeyan marang sapa waé!". Isin, mesthi, nalika wong wadon sing sampeyan tresnani menyang liyane.
                        Kapindho, klompok kritikus non-konstruktif sing katon G.K. Zhukov dumadi saka wong-wong sing dadi simbol saka boss angel lan uncompromising. Cabang kritik Zhukov iki nduweni werna ing lingkungan militer tingkat taktik. Tesis utama kritik iki ora diumumake kanthi tegas, nanging cukup jelas katon: kerugian sing dhuwur lan kegagalan ing perang tansah minangka akibat saka kesalahan dening personel komando paling dhuwur. Ing jangka panjang, kritik kasebut nduweni tujuan kanggo ngetokake indulgensi marang komandan tingkat menengah. Dheweke meh ora tau nggawe kesalahan, lan kegagalan kasebut minangka asil saka pesenan sing salah saka "panggedhe bodho". Tesis iki cukup mesthi dirumusake dening kepala intelijen Pengawal 1, sing nulis memoar sing menuduh lan ngungkapake. korps kavaleri P.A. Belova Kolonel A.K. Kononenko: "Kamulyan langgeng kanggo para pahlawan sing tiwas amarga kesalahane para pemimpin sing dhuwur." Logika sing kaya mengkono iku cacat dhewe. Kaya sing asring dicritakake, "kamenangan akeh bapak, sing kalah mesthi bocah yatim".
                      2. keju56
                        keju56 9 april 2019 16:25
                        -2
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Kaping pisanan, ana sawetara karakter sing ora bisa ngapura Zhukov amarga kontribusi gedhe kanggo sukses Uni Soviet ing Perang Patriotik Agung.

                        Apa sampeyan, kanggo apa-apa, pracaya ing dongeng? keprungu Iku GKZH sing tanggung jawab langsung kanggo kekalahan Tentara Abang ing periode awal perang minangka wiwitan. GSH! Salajengipun, dheweke tanggung jawab kanggo kegagalan serangan balik ing Ukraina Kulon - mung mbandhingake jumlah lan kualitas tank karo dheweke lan karo Jerman ... dheweke duwe keunggulan 5 kali ... asil ana asor cedhak Vyazma ... Cedhak Leningrad perang karo tank Jerman non-ana, turu liwat kesempatan kanggo ngangkat blokade ... etc. lsp.... Dheweké kuwat lan ora welas asih... nanging buta huruf... Nyuwun
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Logika sing kaya mengkono iku cacat dhewe.

                        Serius? kita nonton Operasi Mars, pasukan lan sarana sing dikonsentrasi, lan asil ... Cetha yen komandan batalyon kudu disalahake ... Nyuwun
                      3. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 17:19
                        +8
                        Kutipan saka: ser56
                        Iku GKZH sing tanggung jawab langsung kanggo kekalahan Tentara Abang ing periode awal perang minangka wiwitan. GSH!

                        Kepala Staf Umum sacara fisik ora bisa nglawan para komandan lan tentara.
                        Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing awal 18.06.1941/XNUMX/XNUMX, Staf Umum sing ngirim arahan menyang instruksi PriVO, ZapVO, KOVO lan ODVO babagan kesiapan tempur lan kamuflase tambah.
                        Sajarah kekalahan aviation ZapVO nuduhake yen instruksi kasebut ora digatekake, utawa ora digawa menyang l / s.
                        Kutipan saka: ser56
                        tanggung jawab kanggo kegagalan serangan balik ing Ukraina Kulon - mung mbandhingake jumlah lan kualitas tank karo dheweke lan karo Jerman ... dheweke duwe keunggulan 5 kali.

                        Dheweke duwe - sing duwe iki? Sapa sing mrentah pasukan ing Ukraina?
                        Kutipan saka: ser56
                        Banjur ditched cadangan cedhak Yelnya

                        Kutipan saka: ser56
                        Cedhak Leningrad, dheweke perang karo tank Jerman sing ora ana, turu liwat kesempatan kanggo ngangkat blokade.

                        Apa ora angel kanggo sampeyan, kanca sing dikasihi, kanggo ngomong babagan operasi tartamtu? Panglima tartamtu, njupuk menyang akun kahanan operasional tartamtu ing wektu?
                        Utawa apa aliran lisan sampeyan ... saiki wis nembus?
                        Kutipan saka: ser56
                        nonton operasi mars

                        Ngelingake para komandan front Western lan Kalinin, sing, kanthi cara, nyiapake lan miwiti operasi iki. Salah siji saka wong-wong mau, dening cara, ing April 45 nyoba kanggo Cut garis demarkasi 1st Ukrainia lan 1st Belarusian ngarep. lan ing memoar dheweke smack omong kosong ...
                        Kutipan saka: ser56
                        Sing jelas komandan batalyon sing disalahake ...

                        Yen komandan batalyon karo komandan resimen ora ngerti carane ngatur pertahanan, banjur Staff Umum lan kabeh pimpinan militèr-politik USSR ing taun perang mesthi nyalahke.
                        Kekalahan perang gedhe minangka akibat saka rantai kegagalan ing medan perang, akeh kesalahan dening komandan platun, resimen lan divisi. Akeh posisi "penggiling daging" saka rong perang donya diwiwiti kanthi kegagalan komandan taktik ngembangake terobosan nalika mungsuh isih ringkih.
                      4. Yeah
                        Yeah 9 april 2019 17:28
                        -3
                        sampeyan malah ora kudu miwiti babagan arahan 2-3 dina sadurunge wiwitan. padha ora bisa ngganti apa-apa
                      5. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 17:31
                        +7
                        Ayo....
                        Realistis banget kanggo nyebarake penerbangan ZapVO.
                      6. keju56
                        keju56 9 april 2019 18:34
                        -4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Realistis banget kanggo nyebarake penerbangan ZapVO.

                        lan 2 TDs cedhak tapel wates ora bisa dibusak dening arahan saka Staff Umum Tentara Abang kanggo kemah panas? aran
                      7. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 22:53
                        +6
                        Kutipan saka: ser56
                        lan 2 TDs cedhak tapel wates ora bisa dibusak dening arahan saka Staff Umum Tentara Abang kanggo kemah panas?

                        Dadi maca protokol interogasi mantan komandan ZapVO Pavlov. Kabeh jawabane ana....
                      8. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:38
                        -5
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Kabeh jawabane ana....

                        jenderal ditunjuk tanggung jawab kanggo kekalahan kasebut ... yen sampeyan ora ngerti iki, sampeyan njaluk ngapura ...
                        lan komando sing dhuwur lan sing ngangkat wong sing ora bisa nindakake jabatan iki tanggung jawab kanggo disiplin nglakokake perintah ... hi
                      9. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:26
                        +9
                        Kutipan saka: ser56
                        jendral ditugasake kanggo ngrusak

                        Ora pengin maca? Lan kenapa?
                        Luwih gampang golek wong sing kudu disalahake ...
                        Saw...
                      10. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:11
                        -9
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ora pengin maca? Lan kenapa?

                        ya, aku maca ... lan akeh liyane ... sampeyan, misale jek. nganggep saben buku minangka sumber kawicaksanan ... keprungu
                      11. Yeah
                        Yeah 10 april 2019 09:17
                        -1
                        arep konsentrasi ngendi? meh ora ana lapangan udara alternatif, akeh lapangan udara sing ana ing rekonstruksi. Lan ayo ngomong yen pesawat mabur menyang kliring - apa sing bakal ditindakake ing kana tanpa layanan? Waca carane akeh gaweyan kanggo nglengkapi lapangan udara alternatif sanajan lapangan siap kanggo penerbangan
                      12. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:39
                        -4
                        Kutipan saka yehat
                        arep konsentrasi ngendi? h

                        liwat alas-alas ing saubengé, nanging luwih becik nggali caponiers lan nyamarake ... nyiyapake lapangan terbang palsu ing cedhak ... keprungu
                      13. Yeah
                        Yeah 10 april 2019 11:50
                        -2
                        maca saksi mata - akeh lapangan udara ora bisa nyedhiyakake luwih saka 1-2 sorties saben dina, sanajan tanpa relokasi. Lan apa sing bakal kelakon kanggo nglawan kesiapan kanthi pilihan sampeyan? mung ana pesawat bakal numpes ora karo bom, nanging karo granat infanteri, amarga padha ora bakal bisa mabur ngendi wae. Aja nganggep komandhan Tentara Abang minangka morons - padha duwe alasan kanggo nglirwakake printah, risking karir lan dynamizing relokasi, amarga materi iki stupidly unprepared. Apa sing bisa dakkandhakake yen cat kamuflase ora bisa nemokake luwih saka 10% saka sing dibutuhake sajrone setengah taun? Asring ana siji ing lapangan udara - mung siji lan setengah tanker, siji flyer (utawa malah kreta karo jaran)
                        komunikasi uga kurang. Apa nafig rebasing?
                        Aku mbaleni - lapangan udara gedhe minangka ukuran sing dipeksa sacara ekonomi. Luwih becik yen prentah kasebut mikir sadurunge nggawe jaringan lapangan udara babagan nyedhiyakake lapangan udara kanthi kabeh sing dibutuhake (bahan bakar, pilot sing dilatih, bahan kanggo abdi, suku cadang, komunikasi, lan liya-liyane), tinimbang ngirim arahan sing ora mungkin.
                      14. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:14
                        -2
                        Kutipan saka yehat
                        malah tanpa rebasing.

                        sampeyan mangsuli apa? keprungu Nyamar mbutuhake cat? keprungu Kepiye babagan alat tangan?
                        Kutipan saka yehat
                        Asring ana siji ing lapangan udara - mung siji lan setengah tanker, siji flyer (utawa malah kreta karo jaran)

                        Lha, sapa sing ngrancang kuwi? Mbangun pesawat tanpa sistem basis? Wong saka Mars? keprungu
                      15. Yeah
                        Yeah 12 april 2019 09:00
                        0
                        ing tentara ana tatanan aktif saka unit. armada montor ora cukup kanggo bab 4 kaping.
                        iki salah siji saka alasan kok tatanan tank padha kiwa tanpa infantri motorized
                        mulane, padha terus-terusan lan ing endi wae kekurangan tenaga. kahanan karo mobil wis dadi relatif normal sawise ewu ngirim-lease pangiriman
                      16. keju56
                        keju56 12 april 2019 12:30
                        -2
                        Kutipan saka yehat
                        ana tatanan aktif bagean. armada montor ora cukup kanggo bab 4 kaping.

                        Muga-muga sampeyan ngerti apa sing sampeyan tulis? keprungu
                        Kutipan saka: ser56
                        Lha, sapa sing ngrancang kuwi?
                        hi
                      17. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:28
                        +7
                        Kutipan saka yehat
                        maca

                        Apa sampeyan kabeh menehi saran?
                      18. Yeah
                        Yeah 10 april 2019 14:34
                        -1
                        amarga padha entuk semangat-patriot sing ora ngerti apa-apa
                        Aku wis maca luwih saka satus sumber babagan topik militer babagan kedadeyan ing kana, ngunjungi sawetara musium lan sinau luwih akeh, nanging aku isih ora ngerti kabeh, nanging ana rusa sing bakal maca "pemecah es" Suvorov lan percaya yen iki. kabeh ana kanggo ngerti.
                        Apa sampeyan, contone, nonton film latihan Jerman kanggo penembak jitu?
                        lan aku weruh kabeh versi saka pra-perang kanggo model 44 lan bisa mbandhingaké rinci karo program latihan kanggo snipers modern kita ing SVD.
                        Lan aku ngerti akeh rincian sing padha, sing kadhangkala ngganti penilaian babagan kedadeyan kasebut. Contone, cangkang waja-tindik kanggo sampel 45-k 37 lan pungkasan 41 loro beda gedhe.
                      19. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:16
                        -4
                        Kutipan saka yehat
                        Lan aku ngerti akeh rincian sing padha, sing kadhangkala ngganti penilaian babagan kedadeyan kasebut.

                        rincian iki saka sapa? Sapa sing nggawe kahanan kaya ngono ing negara kasebut?
                      20. Yeah
                        Yeah 12 april 2019 09:02
                        +2
                        nanging verbiage kaya sampeyan.
                      21. keju56
                        keju56 12 april 2019 12:28
                        -4
                        eka kowe gagah lan rajin... keprungu
                      22. anzar
                        anzar 10 april 2019 18:51
                        +1
                        arep konsentrasi ngendi? meh ora ana lapangan terbang alternatif...

                        Iku masalah printah. Padha mbokmenawa "mikir" minangka tansah - kanggo njaluk nomer pesawat dibutuhake ing kertas. Amarga infanteri bisa uga ana ing gubug, mula pesawat bakal ilang ing endi wae))
                        Resimen rearmed bisa (kudu!) Dipindhah ing lapangan terbang lawas ing luar negeri 38g kanggo periode latihan maneh. Apa tetep ing tapel wates anyar ora kompeten resimen karo rong pesawat saka pesawat - lawas padha akumulasi ing pinggiran taun. lapangan (wis metu layanan) lan sing anyar durung diterbangake / pilot ora dilatih maneh? Lan miturut "pameran udara" iki, Luftwaffe dibom dadi misuwur! Sapa sing kudu disalahake kanggo iki? Lan ing meh kabeh.
                      23. Yeah
                        Yeah 12 april 2019 09:04
                        0
                        Lan ing kene ana masalah liyane - jarak.
                        jaringan saka airfields lawas iki adoh saka anyar, lan ana sawetara penengah lan, minangka asil, pamisahan ing ambane ora bisa metu.
                      24. Predator
                        Predator 10 april 2019 18:09
                        -2
                        Tentara wiwit nyiapake ora 3 dina sadurunge wiwitan, luwih awal. Miturut arahan Staf Umum, mesthine wis siyap. Nanging arahan kasebut beda-beda - iki kanggo alesan, kanggo nyoba, maca kanthi teliti, paling ora babagan penerbangan - tenggat wektu eksekusi yaiku 1-15 JULI 1941. Lan tembung Zhukov ing "kita ora nyana Jerman nyerang kita kanthi kabeh kekuwatane, ing klompok kompak kanthi pasukan lapis baja lan motor ing arah utama." Lan apa sing dikarepake? Polandia lan Prancis minangka conto. Sampeyan kudu nyiapake wiwit Juli 1940. Umumé, topik iki dianalisis kanthi teliti ing cabang Perang Unexpected Jerman nglawan USSR.
                      25. wong liyo1985
                        wong liyo1985 10 april 2019 18:39
                        +1
                        Maksudmu nyerang Reich?
                      26. keju56
                        keju56 9 april 2019 18:31
                        -3
                        "Staf AchGeneral sacara fisik ora bisa nglawan para komandan lan tentara."
                        Sing bener - dheweke tanggung jawab kanggo nyiapake rencana, pengintaian, lsp. GKZH nanggulangi? keprungu
                        "Ayo kula ngelingake sampeyan yen ing awal 18.06.1941/XNUMX/XNUMX, Staf Umum sing ngirim arahan menyang instruksi PriVO, ZapVO, KOVO lan ODVO babagan kesiapan tempur lan kamuflase sing tambah."
                        iku lucu sing Staff Umum Tentara Abang nuntut banal - sembarang charter mbutuhake nyamar keprungu
                        "Sajarah asor saka aviation ZapVO nuduhake yen instruksi digatèkaké, utawa ora digawa menyang l / s." nanging pimpinan Tentara Abang tanggung jawab kanggo ngawasi eksekusi pesenan! Piyé carané nglawan disiplin kuwi? Nyuwun
                        "Dheweke duwe - sing duwe iki? Sapa sing mrentah pasukan ing Ukraina?"
                        Pitakonan apik - kok banjur GKZH mandheg perang kanggo printah KOVO? keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Utawa apa aliran lisan sampeyan ... saiki wis nembus?

                        Ora, sapa wae sing ngerti sethithik babagan sejarah Perang Dunia II ngerti apa sing dakkandhakake ... hi
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ngelingake para komandan front Western lan Kalinin, sing, kanthi cara, nyiapake lan miwiti operasi iki

                        Apa aku ngomong yen dheweke luwih apik? Nanging sapa sing koordinasi? keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ing memoar dheweke ngucapake omong kosong ...

                        sampeyan ngomong babagan GKZH? Aku setuju ... maca menarik ... keprungu awal Staf Umum Tentara Merah ora ngerti kemungkinan industri militer ... Nyuwun
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Yen komandan batalyon karo komandan resimen ora ngerti carane ngatur pertahanan, banjur Staff Umum lan kabeh pimpinan militèr-politik USSR ing taun perang mesthi nyalahke.

                        Persis! Iki carane Tentara Abang dibangun ing taun-taun tentrem 21-41 ... 20 taun ... Aku nyathet yen rezim tsarist sing mundur bisa nggawe perwira lan korps perwira sing ora ditugasake sing cukup layak kanggo perang WW1. Nyuwun
                      27. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 23:02
                        +5
                        Kutipan saka: ser56
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ngelingake para komandan front Western lan Kalinin, sing, kanthi cara, nyiapake lan miwiti operasi iki

                        Apa aku ngomong yen dheweke luwih apik? Nanging sapa sing koordinasi?

                        Alexey RA wis mangsuli yen subordinasi lan rajin ing Tentara Abang ing 41st minangka fenomena opsional.
                        NGSH ora bisa perang kanggo komandhan tentara front - aku wis kasebut.
                        LAN..
                        Iku sabenere kanggo akurasi G.K. Zhukov sing padha retroactively dipuntudhuh saka harshness lan kekejeman.
                        Tuladha.
                        Kirponos 26.06.41/XNUMX/XNUMX "ing cara dhewe" netepi prentah kanggo nyalonake MK.
                        Ing November 41, Rokossovsky ninggalake posisi ing reservoir Istra tanpa pesenan.
                        Ing wulan Maret, tragedi Tentara 33rd maneh amarga Zhukov.
                        Mesthine Georgy Konstantinovich ora kudu lungguh ing pos komando ngarep utawa tentara lan terus-terusan njaluk?
                        Terus lanjut?
                        Utawa aku kudu nglukis tragedi "Mars", sing ditindakake dening Konev lan Purkaev?
                      28. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:42
                        -6
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        sing subordinasi lan rajin ing Tentara Abang ing 41 iku kedadean opsional.

                        lan sing nggawe tentara kuwi? Aku ngerti yen Tentara Abang digawe saka geng (Kotovsky, Makhno, Mishka Yaponchik, lan liya-liyane), nanging umure 20 taun ... Nyuwun
                      29. victor50
                        victor50 15 april 2019 11:29
                        +3
                        Kutipan saka: ser56
                        Aku nyathet yen rezim tsarist sing mundur bisa nggawe perwira lan korps perwira sing ora ditugasake, sing cukup pantes kanggo perang WW1.

                        Piye wae statement iki, bola-bali asring banget akhir-akhir iki, ora cocog kanggo kasunyatan sajarah. Amarga ing ngarsane korps perwira "sarwa" iki ing abad kaping 20, secara harfiah kabeh wis ilang, kalebu perang sipil. Korps perwira kabeh ora dadi sarwa, mung dilatih kanthi apik, mung yen ana sawetara wong sing duwe bakat lan bakat, sing, mesthi, ana .. kaya ing Perang Patriotik Agung ing antarane para perwira lan jenderal Soviet.
                      30. chenia
                        chenia 9 april 2019 20:06
                        +3
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Yen komandan batalyon karo komandan resimen ora ngerti carane ngatur pertahanan, banjur Staff Umum lan kabeh pimpinan militèr-politik USSR ing taun perang mesthi nyalahke.


                        Zhukov lan Meretskov guilty amarga ngganggu BP amarga reorganisasi pancet. Narik pasukan lan break struktur wis mantep, lan iku kabeh bebarengan (lan paling padha bakal mriksa struktur anyar). Lan banjur njaluk saka komandan resimen lan batalyon tingkat dhuwur saka kemampuan tempur unit lan subunit.

                        Lan ing memoar, padha petulantly mbuwang ing Stalin. disalahake kanggo bilai awal perang.

                        Aku bakal ngomong kanggo mbela Zhukov - ya, Jerman pancene durung siap perang ing taun 1941. Ya, lan serangan MK mesthine ngetutake conto Khalkhin-goal (provokasi gedhe, tes kekuatan, nganti jero cethek. Lan ora suwe).
                        Lan minangka komandan Zhukov cukup saged (minangka wong, mesthi, ora banget).
                      31. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 23:36
                        +6
                        Kutipan saka chenia
                        Zhukov lan Meretskov guilty amarga ngganggu BP amarga reorganisasi pancet.

                        Vanka-perusahaan - tanggung jawab utama kanggo b / n l / s ing unit dipasrahake marang.
                        Contone, "paradoks" saka SVT-40, supaya ora disenengi ing Tentara Abang, lan cherished lan cherished ing Wehrmacht.
                        Kutipan saka chenia
                        Lan banjur njaluk saka komandan resimen lan batalyon tingkat dhuwur saka kemampuan tempur unit lan subunit.

                        Lan iki dudu tugas kanggo NHS. Kanggo iki ana komandhan divisi, komandan.
                      32. chenia
                        chenia 10 april 2019 09:02
                        0
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Vanka-perusahaan - tanggung jawab utama kanggo b / n l / s ing unit dipasrahake marang.


                        Apa sampeyan? Lan aku ora ngerti.
                        Sampeyan ndeleng ukuran transformasi, lan Vanka komandan perusahaan bakal terus-terusan melu nelusuri taman lan narik kawat berduri-kiasan (kerja rumah tangga - ngatur taman, lapangan latihan, jarak tembak, trek tank, kelas). Lan iki karo owah-owahan pancet stasiun tugas (kanthi cara, kanthi promosi menyang komandan batalyon, utawa posisi liyane).
                        Lan ngendi panggonan BP.
                      33. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:45
                        0
                        Kutipan saka chenia
                        Komandan perusahaan Vanka bakal terus-terusan melu

                        kowe lali urusan politik... keprungu
                      34. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:16
                        +6
                        Kutipan saka chenia
                        Apa sampeyan? Lan aku ora ngerti.

                        Sinau.... Durung telat....
                      35. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:45
                        -2
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Lan iki dudu tugas kanggo NHS. Kanggo iki ana komandhan divisi, komandan.

                        yen NGSH ora bisa ngerti wektu komisioning formasi reformasi, kanggo nyedhiyakake peralatan, obat-obatan, properti, mula jelas yen komandan lan komandan kudu disalahake ... keprungu
                      36. victor50
                        victor50 15 april 2019 11:34
                        0
                        Kutipan saka: ser56
                        yen NHS ora bisa ngerti wektu komisioning unit reformasi,

                        Senadyan kasunyatan sing kita nandhang kapitunan elek ing perang iku, kalebu amarga saka kesalahane printah dhuwur, maca komentar sampeyan, aku mung bisa ngomong matur nuwun marang Gusti Allah sing banjur ora ana ing eselon ndhuwur printah, lan sing kaya sampeyan iku. ana temenan ora akeh. Kerusuhan amatir - ora ana cara liya kanggo nyebataken! lol
                      37. wuh wuh
                        wuh wuh 10 april 2019 12:44
                        +6
                        "Dheweke wong sing kuwat lan ora duwe karep ..." ////
                        ----
                        Aku setuju.
                        "Ruthlessness" - rudeness, nangis ing rapat-rapat, scuffle perwira senior, lan regu tembak, kang digawa karo wong ing ngarep - tutup kanggo buta huruf militèr (incompetence profesional).
                        Marshal Vasilevsky ora bengok-bengok, dheweke tansah sopan lan ngatur kanggo ngatur Staff Umum profesional. Kang ora ana ing Zhukov.
                      38. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:20
                        + 10
                        Kutipan saka: voyaka uh
                        "Ruthlessness" - rudeness, nangis ing rapat-rapat, scuffle perwira senior, lan regu tembak, kang digawa karo wong ing ngarep - tutup kanggo buta huruf militèr (incompetence profesional).

                        Lyosha....
                        Ayo, sebutno sumber ... Iku misale jek sing Comrades Konev lan Eremenko piyambak minangka "intelektual militer" sing ngomong karo bawahan mung ing phrases sopan ...
                        Kutipan saka: voyaka uh
                        Marshal Vasilevsky ora bengok-bengok, dheweke tansah sopan

                        Kanggo sawetara alasan, para intelijensia nggoleki refleksi saka ide-ide dhewe babagan kepribadian ideal ing antarane para pimpinan militer. Panglima kudu ahli sastra lan seni, nduweni ciri sing alus, luwih becik paningal sing lemah. Nanging, tentara iku kasta khusus masyarakat, kang pemimpin ing kuwalitas pribadi beda-beda saka luminaries ilmu, pendidikan utawa master budaya. Iki dudu pemain catur utawa fisikawan saka Nine Days of One Year. Saliyane kemampuan kanggo mangerteni kahanan operasional, pimpinan militer kudu ngandhani keputusane menyang akeh bawahan lan entuk implementasine. Iki tegese rigidity tartamtu, malah kekejeman, kemampuan kanggo psikologis sijine meksa ing interlocutor, lan malah oratory. Ing kasus iki, jenderal padha karo pengusaha gedhe, politisi utawa taipan industri.
                      39. wuh wuh
                        wuh wuh 10 april 2019 14:24
                        +3
                        Sembarang psikolog ngerti: yen bos njerit, freaks, ora sopan, iki minangka tutup kanggo ora bisa nggawe keputusan sing bener ing kahanan sing angel.
                        Iki ditrapake kanggo bisnis, lan tentara, lan politik.
                      40. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 19:09
                        +3
                        Kutipan saka: voyaka uh
                        Sembarang psikolog ngerti: yen bos njerit, freaks, ora sopan, iki minangka tutup kanggo ora bisa nggawe keputusan sing bener ing kahanan sing angel.
                        Iki ditrapake kanggo bisnis, lan tentara, lan politik.

                        Yen bawahan sing ora sopan, amarga pikirane sempit, nyopir prajurit menyang bedhil mesin tanpa persiapan artileri lan dhukungan artileri kanggo nyuda senapan mesin lan bedhil sing diuripake maneh, mula sampeyan ora mung bisa bengok-bengok, nanging uga dipasang ing tembok .. ..
                        Utawa apa sampeyan mikir yen Moshe Dayan ing Semenanjung Sinai ing taun 1967 maca Talmud menyang kapal tanker sampeyan kanthi bisik?
                        "Jenderal ora tau mlayu - ing urip sipil nyebabake ngguyu, lan ing militer - panik."
                      41. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:20
                        -7
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Iki tegese rigidity tartamtu, malah kekejeman, kemampuan kanggo psikologis sijine meksa ing interlocutor, lan malah oratory. Ing kasus iki, komandan padha karo pengusaha gedhe, politisi utawa taipan industri.

                        Apa sampeyan bisa mbayangno yen Jenderal Brusilov nggebug salah sawijining komandan divisi utawa divisi nganggo tongkat? Ya, malah dadi kolonel? Utawa ditutupi tikar? keprungu
                      42. keju56
                        keju56 9 april 2019 16:26
                        -4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        wong-wong iki yakin anti-komunis lan ing antipati iki wong-wong mau padha flirt sethitik

                        GKZH wungu ing Perang Sipil, sajrone penindasan saka pambrontakan Antonov, dheweke dhewe diterangake ing memoir ...
                      43. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 17:21
                        +5
                        Kutipan saka: ser56
                        GKZH wungu ing Perang Sipil, sajrone penindasan saka pambrontakan Antonov, dheweke dhewe diterangake ing memoir ...

                        Tembung kriya sampeyan minangka "pedagang" - mawar ... wassat
                        "Sura, weruh ..."
                        apik
                      44. keju56
                        keju56 9 april 2019 17:51
                        -6
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Tembung kriya sampeyan minangka "pedagang" - wungu.

                        sampeyan ora ngerti basa Rusia - maca sawetara makna - Aku nyaranake ndeleng kabeh makna tembung ing gramma.ru ...
                        "10. Tumindak apa-apa, tindak menyang sawetara jinis tumindak. P. kanggo mbela Tanah Air. // Pambrontakan, mbrontak. Wong gunung munggah marang tsarism. kanggo nindakake). Dadi luwih dhuwur, tekan sawetara dhuwur. Jet wis munggah loro. meter. // Tambah dhuwur; mundhak tingkat. Kabeh grumbulan wis munggah, lan wit hazel wis mati. Suhu mundhak. // Tambah volume, level, nilai, lsp. Adonan wis munggah Tingkat banyu. ing kali wis munggah 11. Dadi luwih pinunjul, entuk rating sing luwih dhuwur ing smb. panemu. P. ing umum mratelakake panemume. P. ing wong mripat. //" hi
                      45. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 17:53
                        +4
                        Kutipan saka: ser56
                        sampeyan ora ngerti basa Rusia - maca sawetara makna - Aku nyaranake ndeleng kabeh makna tembung ing gramma.ru ...

                        Gak usah ngajari aku..
                        Sanadyan basa Rusia ... utawa sajarah Perang Patriotik Agung ....
                      46. keju56
                        keju56 9 april 2019 17:59
                        -4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Gak usah ngajari aku..

                        ya aku ora nyoba keprungu sampeyan sijine skripsi babagan "trafficking" saka kriya - Aku nuduhake sampeyan tegese! dadi klaim... hi
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ora ana sejarah Perang Patriotik Agung ....

                        banjur aja nulis komentar, lan malah politisi ... Nyuwun
                      47. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 18:01
                        +3
                        Sapa sing arep nulis apa, lan kepiye carane?
                      48. keju56
                        keju56 9 april 2019 18:03
                        -4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Sapa sing arep nulis apa, lan kepiye carane?

                        fi, sampeyan ora mung ngerti makna kriya ing basa Rusia, nanging sampeyan uga digawa munggah ...
                      49. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 18:04
                        +3
                        "...Hamish, cah..."
                      50. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:52
                        -6
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        ...Hamish, bocah..."

                        Dadi Elochka, banjur ora ana pitakonan ... keprungu
                      51. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 15:35
                        +3
                        Apa sampeyan ngerti kepiye bedane wong pinter karo wong cerdas? Wong pinter sing maca buku nggawe kesimpulan lan ngerti inti saka apa sing ditulis, dene wong intelektual nyritakake apa sing diwaca tanpa mangerteni maknane. Muga-muga aku nerangake kanthi jelas.
                        - evgic (Eugene)

                        Ora, ora jelas. Aku dadi kasengsem ing teka-teki 1941 luwih saka 40 taun kepungkur, malah saka kursus "Sejarah seni militer" ing departemen militèr institut.
                        Wiwit iku, aku wis maca atusan setengah, lan bisa uga luwih akeh buku sejarah babagan periode iki, memoar, memoar, lan liya-liyane, nggoleki alasan kekalahan 1941. Ing jaman Soviet, angel, amarga ora ana sing nulis babagan iki, lan yen dheweke nulis, banjur kanthi teliti nyamarake apa sing ditulis - censorship.
                        Wiwit awal nganti tengah taun 90-an, dheweke nyuwil, diwiwiti karo Rezun, sing paling ora nyoba nerangake: "Yagene pasukan kita ana ing penyebaran kasebut lan ora siap ngusir Jerman?" Sawisé iku, karya penulis lan peneliti liyane muncul, kadhangkala mbantah, mbantah saben liyane.
                        Lan saka saben buku sing diklumpukake, akumulasi bahan logis sing nerangake kekalahan 41 taun.
                        Mangkono, bahan sejarah sing diklumpukake mboko sithik wiwit diowahi dadi pemahaman kualitatif "Nanging apa pancene kedadeyan?"
                        Mesthine, sebab-sebab kekalahan taun 1941 ora mung siji, nanging minangka sebab-sebab sing nyebabake kekalahan Tentara Abang. Akeh sing wis ditulis babagan iki, kalebu ing VO.
                        Ing komentar sing ditulis, aku ora ngandhani inti saka apa sing diwaca, aku mung nyatakake kesimpulan saka apa sing diwaca.
                        Ing artikel iki, penulis sedhela ndemek Rencana Perang pimpinan pesawat ruang angkasa, amarga dheweke ngerti, lan apa sing dakkarepake ora bener - pimpinan ora duwe Rencana "kanggo ngganggu penyebaran pasukan Jerman" lan bisa uga. ora, ing kasunyatan, wis tugasaken pasukan Jerman ing awal perang.
                        Dadi, apa sing kudu dianalisis lan nggawe kesimpulan sajrone pirang-pirang taun, aku, ora kaya sampeyan, amarga sampeyan nglarani aku, aku ngerti kepiye.
                    2. mordvin 3
                      mordvin 3 9 april 2019 14:51
                      -3
                      Kutipan saka vladimirz
                      Respect kanggo APA? kanggo kekalahan Tentara Abang ing Pertempuran Border, lan umume pogrom 1941, nalika Tentara reguler praktis ilang, kanggo mayuta-yuta wong sing mati lan nyerah?

                      Dadi. Aku ora penggemar Zhukov, nanging garis iki ngomong soko.
                      Pangrungon diwiwiti. Sing pisanan nglaporake yaiku wakil laksamana, komandan Armada Baltik. Panjenenganipun briskly maca usulan-usulan kang, kang Sejatine nggodhok mudhun kanggo organisasi dening pasukan armada kebangkrutan korps bedhil ing salah siji pulo ing Segara Baltik, kang ana ing "game" ing tangan saka "mungsuh". ". Zhukov, sing ketoke absen-mindedly ngrungokake laporan saka komandan angkatan laut, dumadakan munggah.

                      - Laksamana! dheweke nguwuh. - Apa sampeyan ngerti apa sing sampeyan ucapake? Apa sampeyan duwe ide babagan korps bedhil modern?! Ya, sampeyan ora bisa nyelehake personel ing kabeh kapal armada! Lan apa babagan puluhan ewu ton peralatan militer - tank, artileri, peralatan teknik, amunisi? Apa sampeyan bakal mbukak wong-wong mau ing penghancur? Ngendi sampeyan bakal njupuk wong-wong mau?

                      Bingung, kaya bocah sekolah ing ngarepe guru sing kenceng, Laksamana meneng, mudhun lan bali menyang panggonane.

                      Bungah karo wiwitan sing ora sukses, pamicara sabanjure, letnan jenderal, kepala Akademi Angkatan Udara, maca sertifikat kanthi cepet. Miturut misi kasebut, "mungsuh" nduweni kaunggulan sing signifikan ing penerbangan, sing komandan tentara udara "kita" dimaksudake kanggo ngilangi kanthi serangan bom sing kuat ing lapangan udara, ngrusak pesawat ing lemah. Miturut petungan, ternyata serangan kasebut kudu numpes nganti 400-450 pesawat saka "mungsuh" lan entuk supremasi udara "kita". Mentri ora ngganggu komandhan penerbangan, lan saka njaba, katon malah nyetujoni rencanane. Nanging nalika jendral wis rampung laporane, lan kanthi napas lega, arep lenggah, marshal ndhawuhi pitakon:

                      - Lan apa kerugian sing bakal dialami penerbangan kita ing kasus iki?

                      Sawise ngaso dawa, jenderal ngandika ora mesthi:

                      - Nganti 25 pesawat.

                      Jawaban iki nggawe Zhukov nesu.

                      - Kepiye carane bisa ngajari perwira kanggo ngalahake mungsuh nalika sampeyan dhewe ora ngerti babagan serangan udara modern lan ukurane?! Ya, ing kahanan sing tentrem, kanthi ngunggahake tentara menyang udara kanggo latihan penerbangan, sampeyan bakal mateni luwih akeh pesawat ing lapangan terbang sampeyan!

                      Nampa komentar, sanajan kanthi nada sing luwih tenang, lan ahli liyane.

                      Mung kepala intelijen ngarep - kepala departemen salah sawijining akademi, Kolonel A.G. Sinitsky ora nampa komentar. Zhukov pelit kanthi pujian lan dorongan, banjur ana wiwitan. Lan Sinitsky, perwira Highly educated sing sumurup ing téater operasi lan "mungsuh" ing, nggawe laporan ing tembung dhewe, tanpa nggunakake maca saka bêsik kertas.

                      Pungkasane, komandan ngarep, Jenderal Tentara, munggah ing podium, alon-alon mbukak folder abang kanthi keputusan sing wis dicithak kanggo nindakake operasi nyerang, lan wiwit laporan. Ing peta operasional, sawetara jenderal utama ngadeg kanthi pointer kanggo nuduhake titik geografis sing dijenengi dening penutur.

                      Zhukov tangi lan ngomong kanthi jengkel:

                      - Apa sing umum karo pointer? Apa sampeyan ora duwe apa-apa? Menehi marang wartawan. Lan sampeyan, Comrade Jenderal Angkatan Darat, mrentah ing ngarep nyata nalika perang lan ora bisa mikir miturut lembar ngapusi.
                      1. keju56
                        keju56 9 april 2019 16:30
                        +1
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Lan sampeyan, Comrade Jenderal Angkatan Darat, mrentah ing ngarep nyata nalika perang lan ora bisa mikir miturut sheet cheat.

                        1) biyasane ora sopan lan tirani ... sing penting APA sing ditulis
                        2) Aku lali carane aku dhewe maca laporan sing ditulis Bagramyan ... keprungu
                      2. mordvin 3
                        mordvin 3 9 april 2019 16:36
                        0
                        Kutipan saka: ser56
                        sing biyasane ora sopan lan tirani ... sing penting APA sing ditulis

                        Apa ora penting yen jenderal ngadeg kanthi pointer? Ya, aku sekolah kanthi cara sing padha. Kanggo apa?
                      3. keju56
                        keju56 9 april 2019 18:36
                        -2
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Apa ora penting yen jenderal ngadeg kanthi pointer?

                        sing. sampeyan arep kanggo jenderal tentara - carane laporan? ngguyu Ana akeh alasan - sing paling gampang - tingkat rahasia rapat kasebut ... hi
                      4. mordvin 3
                        mordvin 3 10 april 2019 00:21
                        -2
                        Kutipan saka: ser56
                        sing. sampeyan arep kanggo jenderal tentara - carane laporan?

                        Lan ing kene aku setuju banget karo Marsekal Zhukov. nglirik
                    3. Den717
                      Den717 9 april 2019 16:28
                      0
                      Kutipan saka vladimirz
                      Respect kanggo APA?

                      Nyuwun pangapunten, apa regane sampeyan? Apa perang sing sampeyan menang? Lan padha pantes ngormati kasunyatan sing bisa urip dina iki lan ngidoni sepatu. Syukur minangka sipat sing bisa diwulangake, nanging iki, ketoke, dudu babagan sampeyan.
                    4. Bai
                      Bai 9 april 2019 20:29
                      -3
                      Ing panggonane, kanthi jumlah informasi, apa dheweke bisa mrentah luwih apik?
                    5. Polkanov
                      Polkanov 2 Mei 2019 08:44
                      -1
                      ... komentator jamban. Lenggah urip ing dhampar iki, nyambut gawe kanggo dheweke ...
                2. stalkerwalker
                  stalkerwalker 9 april 2019 14:29
                  +1
                  Kutipan saka vladimirz
                  Lan dheweke wis keluhan babagan Marsekal Zhukov - ing taun 1941 dheweke dibusak saka Kepemimpinan Staff Umum minangka incompetent, lan malah sawise perang, kalebu kanggo 1941, dheweke ora sambat, ngirim wong pisanan ing distrik militèr secondary ing Odessa. banjur menyang Ural VO liyane sing luwih budheg.
                  Ya, Stalin nggunakake Zhukov pisanan minangka "manajer krisis", kanthi sikap sing angel kanggo eksekusi lan mbales marang bawahan ing Leningrad, cedhak Moskow, ing taun sing angel 1941 kanggo mbenerake kahanan sing digawe Zhukov, lan banjur mung minangka wakil saka Markas saka Supreme High Command, ing minangka controller pribadi Stalin - kejem lan nuntut. Ya, ing tataran pungkasan saka perang cedhak Berlin, amarga alasan politik, sijine Rusia ing sirah ngarep, supaya Berlin bakal dijupuk, lan ora Pole Rokossovsky K.K.

                  "... Lan provinsi tindak nari ...."
                  wassat
                  Yen sampeyan ngaku dadi dokumenter, menehi conto yen ora, banjur pranala menyang dokumen lan fakta.
                  Lan yen sampeyan penggemar "kreativitas" Rezun, Beshanov, Safir lan liya-liyane - mratobat - kaya "Aku krungu muni, nanging aku ora ngerti ngendi dheweke" ...
                  1. vladimirZ
                    vladimirZ 9 april 2019 14:55
                    +2
                    Yen sampeyan ngaku dadi dokumenter, menehi conto yen ora, banjur pranala menyang dokumen lan fakta.
                    Lan yen sampeyan penggemar "kreativitas" Rezun, Beshanov, Safir lan liya-liyane.
                    - stalkerwalker

                    Aku ora penggemar "kreativitas" Rezun, Beshanov, lan liya-liyane, sanajan aku wis maca akeh.
                    Aku luwih seneng peneliti A. Martirosyan, A. Isaev, Yu Mukhin, Yu Zhukov, O. Kozinkin lan liya-liyane nggarap arsip lan dokumen sejarah.
                    Dadi, yen sampeyan butuh pranala menyang dokumen lan fakta, hubungi penulis iki, kabeh rincian ana.
                    Aku nulis komentar babagan awal perang, kanthi tampilan sing wis ditetepake adhedhasar akeh materi sing diwaca, lan dudu artikel sing aku kudu menehi tautan menyang sumber.
                    1. stalkerwalker
                      stalkerwalker 9 april 2019 15:01
                      -3
                      Kutipan saka vladimirz
                      Aku ora penggemar "kreativitas" Rezun, Beshanov, lan liya-liyane, sanajan aku wis maca akeh.
                      Aku luwih seneng peneliti A. Martirosyan, A. Isaev, Yu Mukhin, Yu Zhukov, O. Kozinkin lan liya-liyane nggarap arsip lan dokumen sejarah.

                      Iku A. Isaev sing nerbitake rong buku sing darmabakti kanggo aktivitas G.K. Zhukov, minangka salah sawijining komandan paling apik ing Perang Patriotik Agung: "G. Zhukov. Argumentasi pungkasan saka raja" saka 2006 lan "Mitos lan bebener babagan Marsekal. Zhukov" 2018.
                      Aku nyimpulake - sampeyan ora duwe isin ngapusi babagan pilihan sampeyan, utawa paling ora duwe masalah karo sesanti lan kalbu.
                      1. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 16:13
                        +1
                        Iku A. Isaev sing nerbitaké rong buku darmabakti kanggo aktivitas G.K. Zhukov, minangka salah siji saka komandhan paling apik saka Great ...
                        Aku nyimpulake - sampeyan ora duwe isin ngapusi babagan pilihan sampeyan, utawa paling ora duwe masalah karo sesanti lan kalbu.
                        - stalkerwalker

                        Aku ora nate setuju karo penulis apa wae, ora ana sing maca. Mulane, aku ora weruh apa-apa sing nggumunake ing bedane saka pendapat Isaev, Martirosyan, utawa Kozinkin sing padha sing saiki dakwaca.
                        Miturut Zhukov, mratelakake panemume wis kawangun dawa ago, dienggoni, malah sadurunge maca Isaev, saka macem-macem sumber, kalebu memoar marshal diwaca ing taun Soviet, posisi weather vane ing hubungan karo Panglima Agung I.V. Stalin lan Zhukov sing dikhianati, nganggep awake dhewe entuk manfaat gedhe ing Perang Donya II lan ngremehake kaluwihan para marshal lan jenderal liyane, scuffle bawahan, kalebu jenderal lan marshal, rakus sing ora bisa ditahan kanggo rampokan ing Jerman sing dikalahake, partisipasi ing kudeta 1953. d'état, lsp.
                      2. keju56
                        keju56 9 april 2019 16:31
                        +3
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        A. Isaev nerbitake rong buku sing darmabakti kanggo aktivitas G.K. Zhukov, minangka salah sawijining komandan paling apik ing Perang Patriotik Agung.

                        Dheweke mikir beda, nanging dheweke mikir maneh ... keprungu
                3. angsa
                  angsa 9 april 2019 15:43
                  +1
                  Kutipan saka vladimirz
                  Lan dheweke wis keluhan babagan Marsekal Zhukov - ing taun 1941 dheweke dibusak saka Kepemimpinan Staff Umum minangka incompetent, lan malah sawise perang, kalebu kanggo 1941, dheweke ora sambat, ngirim wong pisanan ing distrik militèr secondary ing Odessa. banjur menyang Ural VO liyane sing luwih budheg.

                  Ing nimbali saka Zhukov - maca babagan aktivitas kanggo mulihake kesiapan tempur Tentara Abang, wiwit taun 1938. Yen ora kanggo Shaposhnikov lan Zhukov, tingkat planning markas lan preparation saka Tentara Abang ing kabèh bakal malah luwih murah tinimbang ing 1941. Khalkhin Gol ndhelikake akeh masalah, lan Zhukov persis salah siji saka wong-wong sing nambani kabeh ing cepet-cepet. Analisis komparatif saka latihan 1938, 1939 lan 1940 nuduhake kemajuan sing tetep ing katrampilan para komandan ing kabeh tingkat lan nambah bisnis staf.
                  1. keju56
                    keju56 9 april 2019 16:33
                    +3
                    Kutipan saka angsa
                    Yen ora kanggo Shaposhnikov lan Zhukov,

                    kardinal lan haberdasher daya gedhe ... keprungu Rokkosovsky nulis ing sertifikasi kanggo komandan GKZh dheweke ora ngerti kerja staf lan ora dicerna ... keprungu
                    1. stalkerwalker
                      stalkerwalker 9 april 2019 16:49
                      -2
                      Kutipan saka: ser56
                      kardinal lan haberdasher minangka pasukan gedhe ... Rokkosovsky nulis ing sertifikasi kanggo komandan GKZh dheweke ora ngerti kerja staf lan ora dicerna ..

                      Ing taun pinten fitur kasebut ditulis?
                      Lan sampeyan ora kudu nggambarake Rokossovsky minangka genius sing ora pantes dilalekake. Operasi "Bagration", mesthi, fenomena. Nanging Rokossovsky duwe "dosa" lan "dosa".
                      1. keju56
                        keju56 9 april 2019 18:42
                        +4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ing taun pinten fitur kasebut ditulis?

                        lan GKZH lulus saka akademi militer sawise iku? keprungu Utawa intensely melu ing teori? ing taun 1940 dheweke dhewe ora bisa nulis laporan ... keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Lan sampeyan ora kudu nggambarake Rokossovsky minangka genius sing ora pantes dilalekake.

                        lan saka ngendi sampeyan entuk? keprungu Komandan nulis sertifikat kanggo bawahan ....
                      2. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 23:45
                        -1
                        Kutipan saka: ser56
                        lan GKZH lulus saka akademi militer sawise iku?

                        Apa iki mengaruhi kariré minangka komandan?
                        Sajarah pengangkatan Zhukov minangka komandan Korps Khusus 57 isih akeh titik putih. Komandan korps sadurungé, N.V. Feklenko, dibusak kanthi tembung: "Dheweke ora ngerti sifat operasi militer ing kondisi tartamtu ing wilayah steppe ara-ara samun." Panglima divisi Zhukov, nalika dheweke dikirim menyang Mongolia, dadi wakil komandan distrik militer Belarusia kanggo kavaleri. Dheweke diangkat ing posisi iki ing wulan Juni 1938, lan sadurunge dheweke mrentah divisi kavaleri lan korps kavaleri ing distrik militer Belarusia sing padha. Kanggo nganggep sing Georgy Konstantinovich, liwat sawetara taun layanan ing Belarus, gained pengalaman invaluable ing tumindak ing ara-ara samun lan steppes, iku bakal Madness. Feklenko, sing wis njabat ing Mongolia wiwit taun 1936, luwih ngerti babagan teater operasi. Calon sing luwih cocok dibandhingake karo Zhukov, umpamane, sing njabat ing taun 1930-1933. ing Turkestan, trooper D.I. Ryabyshev. Ing pungkasan, sampeyan bisa bali menyang pos komandan pisanan saka korps khusus ing Mongolia - I.S. Konev. Wiwit jaman Perang Sipil, dheweke kenal karo operasi teater Timur Jauh.
                        A genius militèr bisa dadi agresif, banget bandel lan tanpa pendidikan klasik lan upbringing. Kanthi cara sing padha, bisa dadi mantan tukang susu (M.E. Katukov), bankir (sing nyekel "botol gulu" ing Ladoga V. Wengler) utawa dokter gigi (tanker Franz Beke).
                        Kutipan saka: ser56
                        lan saka ngendi sampeyan entuk?

                        Kutipan saka: ser56
                        Rokkosovsky nulis ing sertifikasi kanggo komandan GKZH sing ora ngerti kerja staf lan ora nyerna.
                      3. keju56
                        keju56 10 april 2019 11:59
                        +2
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Apa iki mengaruhi kariré minangka komandan?

                        tenan, lan kok sinau - rampung sekolah, sinau urusan militer ing sekolah, banjur lulus saka akademi, akademi Staff Umum ..... keprungu Sawetara kelas, sekolah sing ora ditugasake lan sawetara kursus akselerasi cukup - lan komandan wis siyap! Ditahan kanthi ideologis, dianugerahi kanggo nyuda pemberontakan! Sampeyan ing papan ... hi
                        Inggih, apa industri militèr ora ngerti, plans ora dileksanakake - supaya ora ana beteng kuwi sing Bolsheviks ora njupuk ... lan petani bakal mati - supaya kang diwutahake getih menyang Perang Sipil, masalah kuwi. ... Nyuwun
                      4. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:14
                        +2
                        Kutipan saka: ser56
                        lan wong bakal mati

                        Bagean sing angel ing ngarep mesthi nyebabake kerugian sing abot, sing cenderung diproyeksikan menyang Zhukov, nggawe gambar "tukang jagal". Ing kasunyatan, janjian saka Georgy Konstantinovich ing sektor angel ngarep temenan nyuda ing losses amarga kualifikasi kang. Tokoh sing dibutuhake diwenehi ing bukune "Komandan Kamenangan" dening Jenderal Angkatan Darat M.A. Gareev: "Dadi, contone, padha ngomong sing sak counteroffensive cedhak Moscow, Western Front nandhang kerugian luwih saka Kalinin Front (ZF - 100 ewu lan KF - 27 ewu). Nanging ing wektu sing padha, padha meneng babagan kasunyatan manawa Front Kulon duwe luwih saka 700 ewu tentara, lan Kalinin Front - 190 ewu. , banjur gambar temen beda. Kapitunan Front Kulon sing ora bisa dibalèkaké ing komando G.K. Zhukov nggawe 13,5 persen saka total pasukan, lan Kalininsky 14,2 persen. Ing operasi Rzhev-Vyazemsky, Zhukov duwe 20,9 persen, lan Konev duwe 35,6 persen; ing Vistula-Oder - 1st Belorussian Front 1,7, lan 1st Ukrainian - 2,4 persen; ing operasi Berlin, ing ngendi klompok mungsuh paling gedhe lan paling kuat nglawan Front Belarusia 1, kerugian saka Front Belarusia 1 yaiku 4,1, lan Front Ukrainia 1 - 5 persen. Kerugian saka Front Ukraina kaping 2 (R.Ya. Malinovsky) ing operasi Budapest 1,5-2 kaping luwih gedhe tinimbang ing operasi Berlin G.K. Zhukov. Lan ing kabeh operasi "
                      5. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:25
                        -4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Jenderal Angkatan Darat M.A. Gareev

                        ora lucu... Agitprop...
                      6. keju56
                        keju56 10 april 2019 12:08
                        0
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        A genius militèr bisa dadi agresif, banget bandel lan tanpa pendidikan klasik lan upbringing.

                        hmm, ing ngendi kabeh Guderians / Shaposhnikovs / Mansteins / Brusilovs ... keprungu
                        Mulane perlu kanggo GKZH 30MK karo 32 tank nglawan 000 kanggo Wehrmacht ... saka genius ... keprungu
                        pencerahan stalkerwalker...
                        "Sertifikat ... saka komandan brigade saka 7 Samara Kazdivision ... Zhukov Georgy Konstantinovich.

                        kuwat bakal. Nemtokake. Dheweke duwe inisiatif sing sugih lan kanthi kendel ngetrapake ing praktik. Disiplin. Nuntut lan terus-terusan ing panjaluke. Miturut alam, rada garing lan ora cukup sensitif. Nduwe jumlah stubbornness sing signifikan. Sakit egois. Disiapake kanthi militer. Dheweke duwe pengalaman tim praktis sing ekstensif. Dheweke seneng karo urusan militer lan saya tambah apik. Ana potensial sing jelas kanggo tuwuh luwih lanjut. Kuwasa. Ing mangsa panas, karo pimpinan trampil saka latihan tempur saka brigade, piyambakipun pikantuk prestasi utama ing lapangan pertempuran lan shooting taktis, uga wutah saka brigade sakabèhé, ing syarat-syarat taktik lan pertempuran. Dheweke kasengsem ing karya mobilisasi lan ngerti. Mbayar manungsa waé kanggo konservasi senjata lan Simpenan jaran, wis ngrambah asil positif. Politik disiapake kanthi apik. Posisi kasebut cukup cocog. Bisa digunakake kanggo entuk manfaat saka kasus kasebut minangka komandan divisi utawa komandan unit mekanis, tundhuk ngliwati kursus sing cocog. Dheweke ora bisa diangkat dadi staf lan ngajar - dheweke ora seneng banget. 8 November 1930 Panglima divisi komisaris: Rokossovsky.
                      7. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:13
                        +2
                        Kutipan saka: ser56
                        Mulane perlu kanggo GKZH 30MK karo 32 tank nglawan 000 kanggo Wehrmacht ... saka genius ...

                        Yagene dheweke ora nyebutake pesawat? Kelalen?
                        Kutipan saka: ser56
                        "Sertifikat ... saka komandan brigade saka 7 Samara Kazdivision ... Zhukov Georgy Konstantinovich.

                        Kutipan saka: ser56
                        8 November 1930 Panglima divisi komisaris: Rokossovsky.

                        Saka komandan brigade ing PriVO menyang komandan divisi ing BelVO, ing ngendi Zhukov ora dibebasake saka jabatan wakil komandan distrik Belarusian kanggo kavaleri.
                        Rasane panas, bedane...
                        Lan luwih becik ngelingi para komandan sing mabur metu saka Tentara Merah ing periode saka 1930 nganti 1939 amarga mabuk, bosok moral, lan malah kerjasama banal karo layanan intelijen negara liya.
                        Lan aja nyalahke wong sing mantan bawahan nalika Perang Patriotik Agung dhawuh marang mantan bos. Tusukan Rokossovsky ing Nopember 41 kanthi ninggalake posisi sing ora sah ing reservoir Istra biaya pertahanan Moskow. Lan, kanthi cara, Zhukov G.K. ing memoar dheweke ora ngomong ala bab sembarang komandhan, senajan dheweke bisa saged. Apa sampeyan bisa ngomong babagan paling anyar ...
                      8. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:27
                        -4
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Lan aja nyalahake sapa wae

                        miturut sampeyan ing 1930 Rokossovsky ngerti apa sing bakal kelakon ing 1941? keprungu
                  2. CTABEP
                    CTABEP 9 april 2019 18:15
                    -2
                    Ing wektu sing padha, ing babagan, lan ing perencanaan operasional, sanajan ing awal perang, Tentara Abang ora kalah karo Wehrmacht. Iki senadyan kerugian serius ing staf komando ing paruh kapindho taun 1930-an. Lan manfaat Zhukov ing iki cukup. Lan kanggo ngubungake dheweke "rasa rakus kanggo piala" lan "penghinaan para marshal liyane" (uga diarani "algojo getih sing ora nganggep nyawane prajurit" - mung ing sisih liya diskus) - uga, ngapura kula, sampeyan bisa dadi wong kejem, rakus kanggo piala lan kamulyan minangka wong bangga - nanging ing wektu sing padha dadi komandan bakat, pengabdian kanggo negara lan wong - siji ora ngilangi liyane ing kabeh.
                4. CTABEP
                  CTABEP 9 april 2019 18:10
                  -2
                  Padha diterangake kabeh - sabenere minangka kepala operasi militèr, Zhukov minangka salah siji saka strategi paling apik ing Perang Donya II, lan posisi pangareping Staff umum isih sethitik beda.
            2. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 9 april 2019 13:50
              +4
              Kutipan saka vladimirz
              Apa sing dianggep para komandan Tentara Merah sing "cemerlang" nalika nyerang mungsuh, sing wis mobilisasi lan konsentrasi pasukane lan ngluncurake serangan, angel diucapake?
              Sawise kabeh, dheweke mbokmenawa ngerti yen pasukan pesawat ruang angkasa ora dimobilisasi, serangan ora disiapake, intelijen ora mbukak arah serangan?

              Lan sapa sing ngandhani yen intelijen ora nuduhake arah serangan kasebut? Intelligence mung ajeg kacarita ing wedges tank Jerman. Liyane bab iku dheweke weruh wong-wong mau ora ana ing urip nyata - lan biaya ZOVO saka 6 MK sing dikalahaké, lan KOVO - gangguan saka counterattack korps mechanized ing dhasar wedge 1 TGr.
              Lan panglima Tentara Abang ora duwe pilihan liyane. Kanggo njagong ing pertahanan budheg temenan kanggo tiba ing cauldron. Sampeyan ora bisa nindakake pertahanan aktif: mobilitas infanteri Jerman, kaya-kaya, ora luwih dhuwur tinimbang unit motor kita - supaya kita ora duwe wektu kanggo cepet nanggapi serangan Jerman. Iku mung tetep ora kanggo mlayu sawise mungsuh, nanging kanggo ngalahake wong ing ngendi kita bisa nindakake dhewe.
              Kajaba iku, serangan sing padha karo korps mesin KOVO cukup sukses ing desain. Lan yen komando YuZN ora mbatalake pesenan NGSH (subordination lan disiplin - ora, iki dudu babagan Tentara Merah) lan durung miwiti lompatan transfer lan resubordinating korps mekanik ... urutan, banjur 1 TGr bakal masalah amba.
              1. Andrey saka Chelyabinsk
                9 april 2019 13:57
                +1
                Kutipan: Alexey R.A.
                Kajaba iku, serangan sing padha karo korps mesin KOVO cukup sukses ing desain. Lan yen komando YuZN ora mbatalake pesenan NGSH (subordination lan disiplin - ora, iki dudu babagan Tentara Merah).

                Lan ora ana apa-apa kanggo nambah.
              2. vladimirZ
                vladimirZ 9 april 2019 14:23
                +1
                Lan sapa sing ngandhani yen intelijen ora nuduhake arah serangan kasebut? Intelligence mung ajeg kacarita ing wedges tank Jerman. Bab liyane yaiku dheweke ora weruh dheweke ing ngendi wae ing urip nyata ...
                ... Lan jenderal Tentara Abang ora duwe pilihan liyane. Lenggah ing pertahanan budheg tegese tiba ing kawah. Ora mungkin nindakake pertahanan aktif ...
                - Alexey RA (Alexey)

                Inggih, sampeyan menehi. Sampeyan mbantah dhewe - "Intelligence mung ajeg kacarita ing wedges tank Jerman. Liyane bab iku dheweke weruh wong-wong mau ora ana ing urip nyata ...".
                Iki tegese intelijen ora bisa ngontrol kahanan - ing ngendi mungsuh. Ya, lan kepiye dheweke bisa ngerti ngendi mungsuhe yen dheweke durung miwiti memungsuhan, lan pasukan wis diwenehi pituduh tumindak?

                Inggih, babagan para komandan sing "ora duwe pilihan" - karya agung - nyerahake pasukan sing ora dimobilisasi, ora digawa kanggo nglawan kesiapan kekalahan - pilihan ?!
                Deleng maneh ing Rencana - "Pertimbangan" saka Marshal Shaposhnikov, ana sing ngandika bab perlu kanggo nindakake nimbali aktif kanggo ngemot mungsuh, lan penyebaran prajurit cocog kanggo iki.

                Manut tumindake wadya-bala mekanis, ngucap omong kosong. Kaping pisanan, sampeyan kudu nggunakake intelijen kanggo ngenali arah utama tumindak saka tombak tank Jerman, lan mung sawise iku kanggo nggawe pesenan kanggo tumindak. Zhukov, dikirim menyang KOVO, mung nambah kahanan kanthi panjaluk serangan balik marang Jerman sing maju.
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  9 april 2019 15:19
                  +1
                  Kutipan saka vladimirz
                  Kaping pisanan, sampeyan kudu nggunakake intelijen kanggo ngenali arah utama tumindak saka tombak tank Jerman, lan mung sawise nggawe pesenan kanggo tumindak kasebut. Zhukov, dikirim menyang KOVO, mung nambah kahanan kanthi panjaluk serangan balik marang Jerman sing maju.

                  Muga-muga Gusti nunggil karo kowé. Zhukov kanthi bener nemtokake arah serangan Jerman saka data sing kasebar, lan serangan balik diarahake persis ing ngendi wae, yaiku, ing mburi grup tank 1. Apa jenis counterattack ana nalika ana kudu wis pincers klasik karo nglereni mati grup bejat liwat pedalaman?
                  1. vladimirZ
                    vladimirZ 9 april 2019 17:09
                    +1
                    Muga-muga Gusti nunggil karo kowé. Zhukov kanthi bener nemtokake arah serangan Jerman saka data sing kasebar, lan serangan balik diarahake persis ing ngendi wae, yaiku, ing mburi grup tank 1. Apa serangan balik ...
                    - Andrey saka Chelyabinsk (Andrey)


                    Kaputusan kanggo ngluncurake serangan balik marang pasukan Jerman saka Grup Tentara Kidul digawe ing markas Front Southwestern tanggal 22 Juni, watara tengah wengi. Ing kasunyatan, kabeh Kepemimpinan ngarep - Kirponos, Purkaev lan Bagramyan - dianggep counterattack iki durung wayahe lan mbebayani. Nanging Jendral Angkatan Darat Zhukov, sing teka ing Front Kulon Kidul kanthi prentah pribadi Stalin, nuntut implementasine DIREKTIF NPO No. 3 tanggal 22 Juni 1941.

                    DIREKTIF KOMISARIS RAKYAT PERTAHANAN USSR No.
                    22 Juni 1941 taun

                    1. Mungsuh, sawise ngirim pukulan saka lis Suvalka menyang Olita lan saka wilayah Zamostye ing Vladimir-Volynsky, ngarep Radzekhov, pukulan tambahan ing arah Tilsit, Siauliai lan Sedlec, Volkovysk, sajrone 22.6, ngalami kerugian gedhe, ngrambah sethitik sukses ing arah iki. Ing bagean sing isih ana ing tapel wates negara karo Jerman lan ing kabeh tapel wates negara karo Romania, serangan mungsuh ditanggulangi kanthi kerugian gedhe kanggo dheweke.
                    2. Tugas sabanjure tanggal 23-24.6 Juni yaiku:
                    a) ngubengi lan numpes mungsuh Suvalka klompok kanthi serangan konsentrasi konsentris dening pasukan saka Northwestern lan Front Western lan ngrebut wilayah Suwalki ing pungkasan 24.6;
                    b) kanthi serangan konsentris sing kuat dening korps mekanik, kabeh penerbangan saka Front Southwestern lan pasukan liyane 5 lan 6A, ngubengi lan numpes klompok mungsuh sing maju menyang arah Vladimir-Volynsky, Brody. Ing pungkasan 24.6 Juni, jupuk wilayah Lublin.
                    3. SAYA ORDER:
                    ...
                    c) Tentara Front Kulon, nalika nahan mungsuh ing arah Warsawa, ngluncurake serangan balik sing kuat kanthi pasukan paling ora rong korps mekanis lan penerbangan nglawan sisih lan mburi klompok Suvalka mungsuh, numpes bebarengan karo Lor. -Western Front, lan ing pungkasan 24.6, ngrebut wilayah Suwalki. Wates ing sisih kiwa yaiku sing lawas.
                    d) Tentara saka Front Southwestern, kanthi kuat nyekel tapel wates karo Hongaria, kanthi serangan konsentris ing arah umum Lublin kanthi pasukan 5 lan 6A, paling ora limang korps mekanik lan kabeh penerbangan ing ngarep, ngubengi lan numpes klompok mungsuh sing maju ing wilayah kasebut. Vladimir-Volynsky, ngarep Krystynopol, ing pungkasan 26.6 njupuk wilayah Lublin. Aman banget saka arah Krakow.
                    ...
                    Komisaris Pertahanan Rakyat USSR
                    Marsekal Uni Soviet S. Timoshenko
                    Anggota Dewan Militer Utama
                    Malenkov
                    Kepala Staf Umum Tentara Merah
                    Tentara Jenderal Zhukov
                    1. Andrey saka Chelyabinsk
                      9 april 2019 18:51
                      0
                      Oh aku kudu! :)))))))
                      Kutipan saka vladimirz
                      Kaputusan kanggo ngluncurake serangan balik marang pasukan Jerman saka Grup Tentara Kidul digawe ing markas Front Southwestern tanggal 22 Juni, watara tengah wengi. Ing kasunyatan, kabeh Kepemimpinan ngarep - Kirponos, Purkaev lan Bagramyan - dianggep counterattack iki durung wayahe lan mbebayani. Nanging Jendral Angkatan Darat Zhukov, sing teka ing Front Kulon Kidul kanthi prentah pribadi Stalin, nuntut implementasine DIREKTIF NPO No. 3 tanggal 22 Juni 1941.

                      Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa informasi sing diwenehake palsu. Sabanjure, aku mung bakal ngutip Isaev, luwih gampang
                      Wis pungkasan ing wayah sore tanggal 22 Juni, nalika Zhukov teka ing markas Front Southwestern, ora ana sing bener-bener bakal ngetutake Directive No. Data sing dianyari babagan majune Jerman teka, lan pambiji mungsuh ing tengah dina tanggal 3 Juni dianggep ora duwe pangarep-arep. Mulane, gandum nyoto dijupuk saka arahan - konsentrasi marang pesawat mungsuh rumiyin majeng lan limang korps mechanized saka Southwestern Front ... ... Sawise njlentrehake data ing advance saka mungsuh, arah counterattacks logis pindhah menyang wilayahe dhewe-dhewe. Rencana kasebut dadi 22% politik sing bener, ora ana Lublin.

                      Yaiku, serangan balik Zhukov ora ana hubungane karo arahan sing sampeyan kutip
                      1. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 18:58
                        0
                        Ayo diwiwiti kanthi kasunyatan manawa informasi sing diwenehake palsu.
                        - Andrey saka Chelyabinsk (Andrey)

                        Inggih, sampeyan, Andrey menehi?! Directive No.. 3 saka NPO tanggal 22 Juni 1941 iku palsu, lan mbokmenawa ora ana siji saka pasukan digawa metu?!
                        Lan apa babagan kemajuan pasukan, kalebu korps mekanis "mundur-mundur", minangka asil saka efektifitas pertempuran mudhun, disorganisasi pasukan saka Front Kidul-Kulon, apa sing bisa sampeyan tulis?
                      2. Alexey R.A.
                        Alexey R.A. 10 april 2019 10:34
                        +1
                        Kutipan saka vladimirz
                        Lan apa babagan kemajuan pasukan, kalebu korps mekanis "mundur-mundur", minangka asil saka efektifitas pertempuran mudhun, disorganisasi pasukan saka Front Kidul-Kulon, apa sing bisa sampeyan tulis?

                        Ing inisiatif komando ngarep, sing mbatalake eksekusi pesenan NGSH lan wiwit nglakokake rencana kasebut, nransfer lan ngganti awak mekanik. ICHH, minangka asil, aku isih kudu bali menyang rencana Zhukov - nanging wektu wis ilang.

                        Sampeyan ndeleng apa masalah ... sakperangan alesan, akèh-akèhé mbayangno Tentara Abang ing awal 40s minangka struktur monolitik kang sembarang pesenan bakal digawa metu langsung lan persis. Ing kasunyatan, masalah utama Tentara Abang ana disiplin banget ing eksekusi pesenan, pingan dening tingkat kurang saka latihan pemain. Akibaté, pesenan kasebut ora ditindakake, utawa eksekusi kasebut dadi bentuk sing apik banget.
                        Sampeyan ora kudu katon adoh kanggo conto - padha Zhukov kegores metu 1 TD saka Karelia kanggo rong minggu, nyoba kanggo bali menyang 1 MK. Asil? Pesenan pisanan digatèkaké, lan mung nalika nerangake bisa Serat organisasi, komandan nyerahake divisi tank, sadurunge wis dibusak peralatan saka rong batalyon tank. Utawa sampeyan bisa ngelingi perang cedhak Moscow, nalika pesenan "aja nyerang pamukiman ing bathuk"dieksekusi minangka"berturut-turut ngalahake mungsuh saka kabeh desa benteng ing zona nyerang kanthi serangan frontal".
                      3. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 17:31
                        0
                        Kutipan saka vladimirz
                        Inggih, sampeyan, Andrey menehi?! Directive No.. 3 saka NPO tanggal 22 Juni 1941 iku palsu, lan mbokmenawa ora ana siji saka pasukan digawa metu?!

                        teks arahan bener, komentar kanggo iku palsu. Zhukov ora negesake eksekusi amarga owah-owahan kahanan, serangan balik kasebut dicocogake karo kasunyatan saiki lan meh ora ana hubungane karo arahan kasebut.
                      4. vladimirZ
                        vladimirZ 10 april 2019 20:46
                        0
                        teks arahan bener, komentar kanggo iku palsu. Zhukov ora negesake eksekusi amarga owah-owahan kahanan, serangan balik kasebut dicocogake karo kasunyatan saiki lan meh ora ana hubungane karo arahan kasebut.
                        - Andrey saka Chelyabinsk (Andrey)

                        Andrey, kepiye sampeyan ngerti yen "Zhukov ora ngeyel ing eksekusi amarga owah-owahan kahanan"?
                        Nggawa bukti.
                        Dheweke teka kanggo implementasine NPO Directive No.. 3 tanggal 22.06.41/XNUMX/XNUMX, disusun dhewe, lan disetujoni dening I.V. Stalin. Ngerti emosi Zhukov lan wangkal, kang mung bisa nggawe percoyo dening Gagal counterattack iki, lan ora liya.
                        Punika kutipan saking Volume 2, Volume 12 Perang Patriotik Agung, 2011, p. 759:
                        Miturut Directive No. 3, sing diterbitake ing wayah sore tanggal 22 Juni, pasukan ngarep kudu ngalahake klompok mungsuh Lublin lan nyekel Lublin ing tanggal 24 Juni. Sanajan markas ngarep nganggep arahan kasebut ora bisa ditindakake, tanggal 23 Juni diputusake kanggo ngluncurake serangan balik ing Grup Panzer 1 General Kleist, sing wis nembus, kanthi pasukan enem korps mekanik, cacahe 3,7 ewu tank.
                        Pukulan kasebut kudu ditrapake saka rong sisih ing arah sing konvergen. Kanggo koordinasi tumindak pasukan Soviet lan nyetel tugas tartamtu kanggo formasi ing Front Southwestern, Kepala Staf Umum Tentara Merah, Jenderal Tentara G.K. Zhukov, dikirim. Pesenan marang komando ngarep lan tentara babagan organisasi paling cepet saka serangan balik kanthi formasi mekanis cukup angel.
                        ...
                        Markas lan pribadi Stalin kanthi rapet nyiapake serangan balik ing Front Southwestern. Pasukan saka tatanan Soviet ketoke cukup kanggo nimbulaké asor nemtokake ing mungsuh. Kanggo ngilangi ancaman kasebut, utamane saka sisih 1 Panzer Group Kleist, komando ngarep, kanthi persetujuan karo Markas, mutusake kanggo nyerang ing arah konvergen dening pasukan korps mesin 9 lan 19 - saka sisih lor lan kaping 8 lan Korps mekanik kaping 15 - saka Kidul. Nanging printah Soviet gagal kanggo nggawa menyang perang bebarengan kabeh pasukan diparengake kanggo counterattack, amarga .....

                        Ing pungkasan Juni 24, Moskow percaya yen Zhukov kudu mikir babagan mundur unit-unit Soviet saka wilayah Przemysl menyang garis Rudnya-Borislavl supaya ora pisah saka klompok utama pasukan ing wilayah Lvov, lan babagan ngevakuasi peralatan sing terkenal. saka Lvov.
                        Zhukov sarujuk karo mundur total, nanging kabeh manungsa waé, uga manungsa waé saka Markas, iki riveted kanggo organisasi saka counterattack lor Brody. ...
                        ... Pangarep-arep saka komando Front Barat Daya kanggo nyerang korps mekanik kaping 8 lan 15 saka lis Lvov ora kelakon. Kerugian gedhe sajrone maju menyang wilayah wiwitan lan serangan sing ora sistematis nyebabake kekalahan sing ora bisa dihindari lan
                        metu cepet.

                        Mung sawise iki, sing nyebabake mundur pasukan pesawat ruang angkasa, tumindak pimpinan Front Kidul-Kulon wiwit ing kahanan saiki, ora nggatekake Directive No.
                2. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 9 april 2019 17:03
                  +1
                  Kutipan saka vladimirz
                  Inggih, sampeyan menehi. Sampeyan mbantah dhewe - "Intelligence mung ajeg kacarita ing wedges tank Jerman. Liyane bab iku dheweke weruh wong-wong mau ora ana ing urip nyata ...".
                  Iki tegese intelijen ora bisa ngontrol kahanan - ing ngendi mungsuh.

                  Sampeyan ndeleng apa masalahe ... yen intelijen meneng lan nolak pitakonan "ing endi tank Jerman" - banjur ya, keputusan pimpinan Tentara Merah kanggo counterattack bakal ora masuk akal. Nanging sing titik. Intelligence sing ora bisu, nanging ajeg kacarita ing nawakke Jerman ditemokaké. Lan adhedhasar laporan kasebut, rencana serangan balik digawe - bener, adhedhasar informasi sing kasedhiya. Liyane bab iku informasi iki arang banget bener.
                  Kutipan saka vladimirz
                  Inggih, babagan para komandan sing "ora duwe pilihan" - karya agung - nyerahake pasukan sing ora dimobilisasi, ora digawa kanggo nglawan kesiapan kekalahan - pilihan ?!

                  Lan ora ana pilihan liyane. Pertahanan aktif dening unit non-mobilisasi mokal ing prinsip - carane aktif mbela, nduweni dorongan sing padha ing resimen artileri saben divisi lan ora bisa maneuver artileri utawa ngangkut amunisi? Aku ora ngomong babagan sambungan.
                  Kutipan saka vladimirz
                  Kaping pisanan, sampeyan kudu nggunakake intelijen kanggo ngenali arah utama tumindak saka tombak tank Jerman, lan mung sawise nggawe pesenan kanggo tumindak kasebut. Zhukov, dikirim menyang KOVO, mung nambah kahanan kanthi panjaluk serangan balik marang Jerman sing maju.

                  A counter strike lan serangan ing infanteri entrenched ora Zhukov. Iki Kirponos. Miturut rencana Zhukov, jotosan ambruk ing flanks, ing longkangan antarane tank lan infantri - persis ing mburi 1 TGr. Lan Kirponos ilang wektu lan ngenteni nyedhaki infanteri Jerman.
                  1. vladimirZ
                    vladimirZ 9 april 2019 17:22
                    0
                    A counter strike lan serangan ing infanteri entrenched ora Zhukov. Iki Kirponos. Miturut rencana Zhukov, jeblugan tiba ing pinggir, ing celah antarane tank lan infantri - persis ing mburi 1 TGr ...
                    - Alexey RA (Alexey)

                    Ing ndhuwur, aku nyebutake ekstrak saka NPO Directive No. 3 tanggal 22 Juni 1941, babagan Front Southwestern, sing ditandatangani dening Timoshenko lan Zhukov, lan Zhukov teka ing 22 Juni 1941 kanggo nindakake ing Front South-West. Waca - iku dokumen! Lan sampeyan mung duwe tembung.
                    1. stalkerwalker
                      stalkerwalker 9 april 2019 17:28
                      -1
                      Kutipan saka vladimirz
                      Ndhuwur, aku nyebutake ekstrak saka NPO Directive No. 3 tanggal 22 Juni 1941, babagan Front Southwestern, sing ditandatangani dening Timoshenko lan Zhukov. Waca dokumen iki!

                      Aja nggunakake trik kertu ...
                      Directive No. 3 adhedhasar data saka sore 22.06.41/25/26.06.41, lan acara kasebut kedadeyan ing XNUMX/XNUMX-XNUMX/XNUMX, nalika G.K. Zhukov dielingake kanthi cepet menyang Moskow.
                      Nasib luwih saka perang ing wilayah Dubno-Kovel-Rovno njupuk Panggonan ora mung tanpa partisipasi saka Garda Nasional, nanging malah tanpa kontrol.
                      1. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 17:36
                        0
                        Aja nggunakake trik kertu ...
                        Directive No. 3 adhedhasar data saka sore 22.06.41/25/26.06.41, lan acara kasebut kedadeyan ing XNUMX/XNUMX-XNUMX/XNUMX, nalika G.K. Zhukov dielingake kanthi cepet menyang Moskow.
                        - stalkerwalker


                        Kita menehi komentar babagan Rencana Perang lan kedadeyan 22-23 Juni 1941, tumindak pimpinan NPO lan Staf Umum, sing nyebabake bencana awal perang.
                        Ing tanggal 22 Juni, Zhukov teka ing Front Kidul-Kulon kanggo ngleksanakake Directive No.
                        Lan apa sing kedadeyan sabanjure minangka akibat saka perencanaan sing ora bener saka wiwitan perang dening Staf Umum, penyebaran pasukan miturut Rencana iki, panjaluk petualang kanggo implementasine, apa wae, lan liya-liyane.
                      2. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 17:46
                        0
                        Bla bla bla....
                        Sawise ujar "A", nerbitake arahan lan instruksi NHS sajrone 23/26.06.41-XNUMX/XNUMX.
                        Iku Kirponos sing mbayangno awake dadi ahli strategi, lan ora nepaki apa Zhukov strictly dituduhake marang sadurunge ninggalake kanggo Moscow.
                      3. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 18:06
                        0
                        Bla bla bla....
                        Sawise ujar "A", nerbitake arahan lan instruksi NHS sajrone 23/26.06.41-XNUMX/XNUMX.
                        - stalkerwalker

                        Aku mlayu kanggo nerbitaké "pituduh luwih lan instruksi saka NHS sak 23-26.06.41.", utamané kanggo sampeyan. karo sikap "Blah blah blah...".
                        Goleki lan analisa dhewe - sampeyan bisa nemokake bebener yen sampeyan bisa.
                      4. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 18:08
                        -2
                        Ya, nulis soko ...
                        Mung ana siji asil - nggatekke sajarah Perang Patriotik Agung.
                        Siji gonalovo telanjang ...
                      5. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 18:39
                        +1
                        Ya, nulis soko ...
                        Mung ana siji asil - nggatekke sajarah Perang Patriotik Agung.
                        Siji gonalovo telanjang ...
                        - stalkerwalker

                        Ha ha ha. Sampeyan duwe kawruh babagan "sejarah Perang Patriotik Agung" lan budaya kasebut pancen sumunar. Malah inti saka Directive misuwur No. Supaya "gonalovo" katon kaya sampeyan.
                        Aku mandheg sesambungan karo sampeyan amarga menehi label lan kurang minat karo pendapat sampeyan.
                      6. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 00:11
                        0
                        Kutipan saka vladimirz
                        Aku mandheg ngomong karo sampeyan amarga label

                        Carane....
                        Tangise jiwa jenderal sofa, ngapusi crib wong liya.
                        Pitakonan backfilling "Kepiye kudune?"
                        Luwih becik dikenal wong sing ora sopan ketimbang yatim piatu lan sengsara...
                      7. Andrey saka Chelyabinsk
                        9 april 2019 18:52
                        -1
                        Kutipan saka vladimirz
                        Ing tanggal 22 Juni, Zhukov teka ing Front Kidul-Kulon kanggo ngleksanakake Directive No.

                        Ora dibutuhake. Dheweke sing teka, ngawasi kahanan, ora nggatekake arahane dhewe, amarga wis ora nyukupi kabutuhan saiki.
                      8. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 19:16
                        +2
                        Ora dibutuhake. Dheweke sing teka, ngawasi kahanan, ora nggatekake arahane dhewe, amarga wis ora nyukupi kabutuhan saiki.
                        - Andrey saka Chelyabinsk (Andrey)

                        Zhukov menehi Directive No. 3 ing pungkasan dina tanggal 22 Juni, langsung menyang Front Kidul-Kulon kanggo nindakake. Nalika ing tengah wengi tanggal 22 nganti 23 Juni, dheweke kudu ngadhepi kahanan sing tuwuh ing wayah awan, sing prentah ngarep dhewe ora ngerti kanthi lengkap?
                        Dheweke teka kanthi prentah sing ketat kanggo ngrampungake, kabeh pakaryan enem sasi minangka pangareping Staf Umum ditujukan kanggo iki, lan dumadakan bang lan ZHUKOV nglirwakake rencanane, sing tansah dilebokake ing ndhuwur pendapat wong liya. Apa sampeyan pracaya? Aku ora, dheweke strictly nuntut kanggo netepi Directive iki.
                        Ya, ora malah, apa pasukan nindakake Directive No. 3 utawa ora. Kasunyatane yaiku serangan balik sing direncanakake sadurunge perang dening Timoshenko-Zhukov saka pinggir Lvov menyang arah Lublin, sing dikonfirmasi dening Directive No. , ateges dikalahake pasukan Tentara Abang. Iki masalahe!
              3. stalkerwalker
                stalkerwalker 9 april 2019 14:37
                +3
                Kutipan: Alexey R.A.
                Lan panglima Tentara Abang ora duwe pilihan liyane. Kanggo njagong ing pertahanan budheg temenan kanggo tiba ing cauldron. Sampeyan ora bisa nindakake pertahanan aktif: mobilitas infanteri Jerman, kaya-kaya, ora luwih dhuwur tinimbang unit motor kita - supaya kita ora duwe wektu kanggo cepet nanggapi serangan Jerman. Iku mung tetep ora kanggo mlayu sawise mungsuh, nanging kanggo ngalahake wong ing ngendi kita bisa nindakake dhewe.

                Konfirmasi ora langsung bisa dianggep minangka cauldron Vyazemsky, minangka asil saka "pertahanan strategis". Panyebaran tank ing antarane brigade, penolakan aksi kontra-nyerang sanajan karo unit tank cilik (korps Petrovsky ora duwe kendaraan lapis baja ing perang Smolensk), lan pungkasane nyebabake sukses banget ing tahap awal Operasi Typhoon. .
                1. keju56
                  keju56 9 april 2019 16:36
                  +1
                  Kutipan saka: stalkerwalker
                  nolak tumindak counteroffensive

                  apa ana cadangan? Utawa padha ngginakaken ing nyerang kanggo ngatasi masalah pribadi? Lan mungsuh nyerang saka papan sing beda-beda ... keprungu
                  1. stalkerwalker
                    stalkerwalker 9 april 2019 16:57
                    0
                    Kutipan saka: ser56
                    apa ana cadangan?

                    Malah ngubengi meh 500 ewu kelompok ing wilayah Vyazma ora ninggalake Tentara Abang tanpa cadangan, sing banjur nutup bolongan ing arah Moskow.
                    Miturut cara ... Aja ngelingake aku - sing mrentah Western lan Reserve Front ing Oktober 1941? Lan sapa sing ngresiki buntut para komandhan iki?
                    Kutipan saka: ser56
                    Lan mungsuh nyerang saka papan sing beda-beda ...

                    Iki mesthi kedadeyan yen sampeyan ngetutake prentah "nggali ing lemah, nyuduk ranjau", lsp.
                    Sapa sing duwe inisiatif menang.
                    1. keju56
                      keju56 9 april 2019 18:43
                      0
                      Kutipan saka: stalkerwalker
                      Sapa sing duwe inisiatif menang.

                      lan sing duwe cadangan kanggo nyegah kacilakan ... keprungu
                      1. stalkerwalker
                        stalkerwalker 9 april 2019 23:54
                        +2
                        Kutipan saka: ser56
                        lan sing duwe cadangan kanggo nyegah kacilakan..

                        Cadangan ora katon "metu saka lemah" utawa metu saka ngendi wae. Iki minangka karya kanthi tujuan lan sistematis saka Staf Umum sing padha.
                        Wehrmacht ngalahaké tentara Prancis (kalebu corus ekspedisi Inggris) tanpa kaunggulan ing manungsa utawa ing teknologi.
                        Prancis miwiti mobilisasi ing Agustus 1939. Lan ing sasi Juni 1940 padha capitulated, gadhah watara 2 yuta cadangan unconscripted.
                        Ing wektu sing padha, ora ana wong sing ngetutake tentara Prancis utawa Staf Umum.
                      2. keju56
                        keju56 10 april 2019 12:12
                        0
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Iki minangka karya kanthi tujuan lan sistematis saka Staf Umum sing padha.

                        ing wektu iku, Staff Umum Tentara Abang diprentahake dening spesialis penting - BMSh
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Ing wektu sing padha, ora ana wong sing ngetutake tentara Prancis utawa Staf Umum.

                        argumentasi lucu ... pira Prancis sing dirusak? lan carane akeh warga Soviet? Apa worth mbandhingake pertunjukan Barat karo perang pemusnahan?
              4. CTABEP
                CTABEP 9 april 2019 18:15
                -1
                Kutipan: Alexey R.A.
                Lan sapa sing ngandhani yen intelijen ora nuduhake arah serangan kasebut? Intelligence mung ajeg kacarita ing wedges tank Jerman. Liyane bab iku dheweke weruh wong-wong mau ora ana ing urip nyata - lan biaya ZOVO saka 6 MK sing dikalahaké, lan KOVO - gangguan saka counterattack korps mechanized ing dhasar wedge 1 TGr.
                Lan panglima Tentara Abang ora duwe pilihan liyane. Kanggo njagong ing pertahanan budheg temenan kanggo tiba ing cauldron. Sampeyan ora bisa nindakake pertahanan aktif: mobilitas infanteri Jerman, kaya-kaya, ora luwih dhuwur tinimbang unit motor kita - supaya kita ora duwe wektu kanggo cepet nanggapi serangan Jerman. Iku mung tetep ora kanggo mlayu sawise mungsuh, nanging kanggo ngalahake wong ing ngendi kita bisa nindakake dhewe.
                Kajaba iku, serangan sing padha karo korps mesin KOVO cukup sukses ing desain. Lan yen komando YuZN ora mbatalake pesenan NGSH (subordination lan disiplin - ora, iki dudu babagan Tentara Merah) lan durung miwiti lompatan transfer lan resubordinating korps mekanik ... urutan, banjur 1 TGr bakal masalah amba.


                Ora njupuk utawa nambah.
            3. svp67
              svp67 9 april 2019 15:29
              0
              Kutipan saka vladimirz
              Nanging teka Marsekal Shaposhnikov, lan kang mbatesi pikirane iki mung sing ditandatangani dening pimpinan USSR, kalebu I.V. Stalin, Rencana kanggo wiwitan perang - "Pertimbangan kanggo penyebaran prajurit." Temokake ing Internet lan waca.
              Rencana Shaposhnikov nyedhiyakake telung arah serangan Jerman: - sing utama ing Belarus, uga ing negara Baltik lan Ukraina, ing arah Kyiv.
              Rencana kasebut ora ngilangi serangan ing Ukraina - sing diarani "varian Kidul" saka "Pertimbangan" Shaposhnikov, nanging serangan utama isih ditindakake ing ndhuwur rawa Pripyat, ing arah tradisional kanggo para penjajah - liwat Belarus menyang Moskow - ing "Varian Lor".
              Sayange, sawise Shaposhnikov, Meretskov, sing ngganti dheweke bebarengan karo People's Commissar Timoshenko, lan banjur Zhukov, sing diganti Meretskov, klempakan tumindak ing secondary "varian Kidul", malih, considering tumindak paling janjeni saka pasukan pesawat ruang angkasa - serangan counter. dening mungsuh sing wis miwiti tumindak, menehi hak hit pisanan.

              Nyuwun pangapunten, nanging sampeyan salah maca dokumen iki.
              Ayo maca:
              Jerman paling kamungkinan bakal nyebarake pasukan utama ing sisih lor tutuk Kali San kanggo miwiti lan ngembangake pukulan utama saka Prusia Wétan liwat Lithuania ing arah Riga, Kovno lan luwih menyang Dvinsk, Polotsk utawa Kovno, Vilna lan luwih menyang Minsk .
              Ing wektu sing padha, sampeyan kudu nyana serangan ing Bialystok, ngarep Brest, kanthi pangembangan ing arah Baranovichi, Minsk ...
              Utama, paling politis nguntungake kanggo Jerman, lan mulane sing paling mungkin, yaiku pilihan 1 kanggo tumindake, yaiku. kanthi masang pasukan utama tentara Jerman ing sisih lor tutuk kali San.
              Wektu kira-kira kanggo penyebaran tentara Jerman ing tapel wates kulon kita yaiku dina kaping 10-15 wiwit wiwitan konsentrasi ...
              Ngelingi yen serangan utama Jerman bakal diarahake ing sisih lor saka tutuk Kali San, uga perlu supaya pasukan utama Tentara Merah disebarake ing sisih lor Polesye.
              Ing sisih kidul, Ukraina Kulon lan Bessarabia kudu dilindhungi dening pertahanan aktif, lan mbok menawa bagean paling gedhe saka tentara Jerman kudu dibelenggu. Tugas utama pasukan kita yaiku ngalahake pasukan Jerman sing konsentrasi ing PRUSIA Wétan lan ing wilayah Warsawa: kanthi serangan tambahan, ngalahake klompok mungsuh ing wilayah Ivangorod, Lublin, Grubeshov, Tomashev, Sandomierz. kok deploy:
              Front Northwestern - tugas utama - kanggo musataken nyerang mungsuh kanthi tujuan utama, bebarengan karo Front Kulon, kanggo ngalahake klompok ing Prusia Wétan lan nyekel sing terakhir. Minangka bagéan saka ngarep, duwe 8 lan 11 tentara ....
              Front Kulon - tugas utama - nyerang sisih lor Kali Bug, ing arah umum Alenstein, bebarengan karo tentara Front Lor-Kulon, nyebabake kekalahan sing nemtokake ing tentara Jerman sing konsentrasi ing wilayah Prusia Wétan, njupuk milik saka terakhir lan tekan ngisor tekan saka Vistula River. Ing wektu sing padha, kanthi serangan saka tentara sisih kiwa ing arah umum Ivangorod, bebarengan karo tentara saka Front Southwestern, ngalahake klompok mungsuh Ivangorod-Lublin lan uga tekan Kali Vistula ...

              Lan saiki aku nerjemahake kanggo sampeyan lan kabeh wong sing Shaposhnikov nganggep pukulan utama Jerman saka wilayah Prusia Timur liwat Lithuania, banjur divergensi menyang Leningrad lan Moskow.
              Dheweke ora ngira padha karo arah utama serangan Wehrmacht.
              1. vladimirZ
                vladimirZ 9 april 2019 16:31
                0
                Lan saiki aku nerjemahake kanggo sampeyan lan kabeh wong sing Shaposhnikov nganggep pukulan utama Jerman saka wilayah Prusia Timur liwat Lithuania, banjur divergensi menyang Leningrad lan Moskow.
                Dheweke ora ngira padha karo arah utama serangan Wehrmacht.
                - svp67 (Sergey)

                Waca maneh dokumen sing diwenehake.
                Jerman kemungkinan bakal nyebarake pasukan utama ing sisih lor tutuk Kali San, kanggo miwiti lan ngembangake pukulan utama saka Prusia Wétan liwat Lithuania ing arah Riga, Kovno lan luwih menyang Dvinsk, Polotsk utawa Kovno, Vilna lan luwih menyang Minsk.
                Ing wektu sing padha, sampeyan kudu nyana serangan ing Bialystok, ngarep Brest, kanthi pangembangan ing arah Baranovichi, Minsk ...
                1. svp67
                  svp67 9 april 2019 16:34
                  0
                  Kutipan saka vladimirz
                  Waca maneh dokumen sing diwenehake.

                  Sampeyan aneh, maca ...
                  Kutipan saka vladimirz
                  Jerman kemungkinan bakal nyebarake pasukan utama ing sisih lor tutuk Kali San supaya bisa nyebabake lan berkembang saka Prusia Wétan liwat Lithuania. pukulan utama ing arah Riga, Kovno lan luwih menyang Dvinsk, Polotsk utawa Kovno, Vilna lan luwih menyang Minsk.

                  Sampeyan ngerti konsep IMPAK UTAMA. Lan kabeh liya dianggep minangka serangan AUXILIARY. Supaya Shaposhnikov ora GUESS padha
                  1. vladimirZ
                    vladimirZ 9 april 2019 17:58
                    0
                    Sampeyan ngerti konsep IMPAK UTAMA. Lan kabeh liya dianggep minangka serangan AUXILIARY. Supaya Shaposhnikov ora GUESS padha
                    - svp67 (Sergey)

                    Apa sampeyan malah ngerti apa sing diwaca?
                    Serangan ing Belarus saka lor liwat negara Baltik menyang Minsk, lan saka kidul liwat arah Brest uga kanggo Minsk. Umumé, kanggo Belarus, karo ngubengi kabeh pasukan saka Front Western ing.
                    Lan serangan kapisah ing Baltik kanthi akses menyang Leningrad - minangka serangan tambahan.
                    1. svp67
                      svp67 9 april 2019 18:05
                      +1
                      Kutipan saka vladimirz
                      Umumé, kanggo Belarus, karo ngubengi kabeh pasukan saka Front Western ing.

                      Lan menyang ngendi Front Northwestern? Sawise kabeh, iku liwat pesenan, miturut Shapashnikov, Jerman ngirim pukulan utama. Ora Western, nanging Northwestern.
                      1. vladimirZ
                        vladimirZ 9 april 2019 18:18
                        +1
                        Lan menyang ngendi Front Northwestern? Sawise kabeh, iku liwat pesenan, miturut Shapashnikov, Jerman ngirim pukulan utama. Ora Western, nanging Northwestern.
                        - svp67 (Sergey)

                        Pukulan kaping pindho ditindakake ing Front Lor-Kulon - siji, sing utama, kanggo kepentingan ngubengi pasukan sing ditugasake ing Belarus, yaiku. liwat Belarus, lan liya liwat negara Baltik kanggo Leningrad.
                        Setuju, sampeyan ora bisa nganggep serangan Jerman ngliwati Baltik menyang Leningrad minangka pukulan utama?
                        Deleng ing peta Plan Barbarossa padha. Gagal mbukak. Golek dhewe.
                      2. svp67
                        svp67 9 april 2019 18:32
                        0
                        Kutipan saka vladimirz
                        Pukulan kaping pindho ditindakake ing Front Lor-Kulon - siji, sing utama, kanggo kepentingan ngubengi pasukan sing ditugasake ing Belarus, yaiku. liwat Belarus, lan liya liwat negara Baltik kanggo Leningrad.
                        Setuju, sampeyan ora bisa nganggep serangan Jerman ngliwati Baltik menyang Leningrad minangka pukulan utama?

                        Sampeyan ora bingung apa sing dikandhakake Marsekal Shapashnikov karo apa sing kedadeyan.
                        Miturut Shaposhnikov, Jerman saka Prusia Wetan mung nandhang pukulan utama ing Front Lor-Kulon, kanthi luwih maju sawetara pasukan menyang Leningrad, lan bagean menyang Moskow.
              2. keju56
                keju56 9 april 2019 16:40
                0
                Kutipan saka: svp67
                banjur Shaposhnikov nganggep pukulan utama Jerman saka wilayah Prusia Wétan liwat Lithuania, banjur divergensi menyang Leningrad lan Moskow.

                lan apa salah? miturut hipotesis dheweke, 2 TG mungsuh dioperasikake ... meh 50% saka pasukan tank ...
                25% liyane ing arah 2 sing dituduhake ...
                Kutipan saka: svp67
                serangan ing ngarep Bialystok, Brest, kanthi pangembangan ing arah Baranovichi, Minsk ...

                Yen Tentara Abang wis nguripake lan ngadeg ing pertahanan ing arah sing dituduhake, duwe TK ing eselon 2, banjur Jerman wisuh karo getih ... Nyuwun
                1. svp67
                  svp67 9 april 2019 16:46
                  +2
                  Kutipan saka: ser56
                  Yen Tentara Abang wis nguripake lan ngadeg ing pertahanan ing arah sing dituduhake, duwe TK ing eselon 2, banjur Jerman wisuh karo getih ...

                  Sayange ora, sanajan kita duwe telung MK ing kana. Jerman banget ngluwihi kita kanthi strategis.
                2. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 9 april 2019 17:06
                  +1
                  Kutipan saka: ser56
                  lan apa salah? miturut hipotesis dheweke, 2 TG mungsuh dioperasikake ... meh 50% saka pasukan tank ...
                  25% liyane ing arah 2 sing dituduhake ...

                  Hmm... apa bisa 1 TGr nyerang ing band ZVO? nglirik
                  1. keju56
                    keju56 9 april 2019 17:24
                    +1
                    Kutipan: Alexey R.A.
                    Hmm ... tenan 1 TGr nyerang ing band ZOVO

                    Nah, yen sampeyan butuh platitudes:
                    ndeleng 2TG Guderian - iki minangka pukulan liwat Brest-Baranovichi-Minsk ... "Brest, kanthi perkembangane ing arah Baranovichi, Minsk ..."
                    lan 3 lan 4 TG mung kenek liwat Lithuania, siji kanggo Daugavpils, liya kanggo Vilnius-Minsk .... utawa apa wae ing sumber asli: "utawa kanggo Kovno, Vilna lan luwih kanggo Minsk."
                    apa sampeyan ora seneng? umume, rencana kasebut dicethakaké kanthi bener - ngubengi ZOVO kita lan jeblugan ing Baltik - Leningrad ...
                3. stalkerwalker
                  stalkerwalker 9 april 2019 17:40
                  +2
                  Kutipan saka: ser56
                  Yen Tentara Abang wis nguripake lan ngadeg ing pertahanan ing arah sing dituduhake, duwe TK ing eselon 2, banjur Jerman wisuh karo getih ...

                  Sayange...
                  Eling-eling, struktur MK wektu iku. Lan ora gaji, lan kahanan nyata.
                  Apa sampeyan arep nguatake pertahanan? Ing jumlah apa lan ing arah tartamtu?
                  Iki "surak saka balai" minangka bukti saka loro nggatekke struktur kelompok tank Panzerwaffen, lan misunderstanding saka kemampuan lan mobilitas Red Army MK ing Juni 41st.
                  1. keju56
                    keju56 9 april 2019 18:47
                    +2
                    Kutipan saka: stalkerwalker
                    Sayange...

                    Apa sampeyan bentuke nalika ora ana bantahan? keprungu
                    Kutipan saka: stalkerwalker
                    Eling-eling, struktur MK wektu iku. Lan ora gaji, lan kahanan nyata.

                    1) lan sapa ing 41 Februari wiwit mbentuk 21MK? keprungu
                    2) 8MK saka tataran pisanan wis dilengkapi ... lan ana pasukan cukup ...
                    Kutipan saka: stalkerwalker
                    Apa sampeyan arep nguatake pertahanan? Ing jumlah apa lan ing arah tartamtu?

                    trite - UR ... kaya sing diwenehake dening piagam Tentara Merah ... lan tank kanggo konrudar ... keprungu
                    Kutipan saka: stalkerwalker
                    Iki "swara saka bale"

                    menarik ... sampeyan ing panggung? keprungu
                    1. stalkerwalker
                      stalkerwalker 10 april 2019 01:15
                      0
                      Kutipan saka: ser56
                      8MKs saka tataran pisanan wis dilengkapi ... lan ana pasukan cukup ana ...

                      Cukup kanggo apa? Kanggo nglawan Grup Wehrmacht kaping 8 kanthi 4 korps?
                      Lan aja bingung gaji saka MK, diwenehi ing awal artikel, karo nomer nyata.
                      Kutipan saka: ser56
                      trite - UR ... minangka diwènèhaké dening charter Tentara Abang ... lan tank kanggo konrudar.

                      Durung main tank cukup?
                      Piagam Tentara Abang menehi salah sawijining cara kanggo nggunakake unit tank - ATTACK. Terus lanjut?
                      UR garis Stalin lan garis Molotov ora dadi alangan kanggo Wehrmacht. Malah yen padha kapenuhan. Kaya kang ana ing Prancis lan Belgia, karo Maginot Line lan Bèntèng Belgia, marang kang UR kita padha bayangan bulak.
                      1. keju56
                        keju56 10 april 2019 12:25
                        +1
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Kanggo nglawan Grup Wehrmacht kaping 8 kanthi 4 korps?

                        Lan carane akeh kekuatan sampeyan kudu ing pertahanan? Apa kauntungan 2-lipat ing teknologi ora cukup? keprungu Apa sampeyan tau nggambar benteng peleton / perusahaan? Apa sampeyan ngetung pasukan lan sarana kanggo karusakane? hi
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Lan aja bingung gaji saka MK, diwenehi ing awal artikel, karo nomer nyata.

                        yen materi lan HP ora nyebar liwat 29 MKs, nanging klempakan ing 8, banjur iki bakal cukup kanggo pertempuran-siap Unit ... nanging GKZH mbutuhake akèh MKs ... kok? keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Durung main tank cukup?

                        Aku ora muter kabeh ... Aku main kertu kanggo wektu sing suwe, nanging ora saka karsaku dhewe ... aran
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Piagam Tentara Abang menehi salah sawijining cara kanggo nggunakake unit tank - ATTACK. Terus lanjut?

                        apa komandan, kuwi piagam ... absolutization lengkap tank .. keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        UR garis Stalin lan garis Molotov ora dadi alangan kanggo Wehrmacht.

                        1) UR minangka wilayah benteng, iki minangka KONEKSI minangka bagean saka Tentara Merah ... lucu ... keprungu
                        2) nalika UR dikuwasani dening pasukan - Jerman njupuk sip - ndeleng Kyiv UR, lan liyane sabdho piyambak ... padha ing Karelsky ...
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        karo Garis Maginot lan benteng Belgia,

                        Delengen carane dijupuk ... iki beda ...
                      2. stalkerwalker
                        stalkerwalker 10 april 2019 14:48
                        +1
                        Kutipan saka: ser56
                        Apa sampeyan tau nggambar benteng peleton / perusahaan?

                        Sampeyan gambar kita ....
                        Kutipan saka: ser56
                        yen materi lan HP durung disebar liwat 29 MKs, nanging klempakan ing 8, banjur iki bakal dadi unit siap tempur.

                        Apa sampeyan bakal ngunggahake dokumen, utawa apa? Lan padha ngetung (elinga tabel multiplikasi?) - imbangan pasukan ing arah saka serangan utama TGr kondhang lan nimbali saka Tentara Abang cedhak tapel wates. Nanging sampeyan ora ngerti manawa ora kabeh MK Tentara Merah ora ana ing tapel wates. Lan mobilitas banget kurang, diwenehi kacepetan traktor bedhil, lan infantri mlaku mlaku. Utawa kabeh MK dadi staf miturut negara?
                        Kanthi kemampuan sampeyan, ya kanggo Staf Umum, Saiki. Malah ing ISIS, malah ing Mozambik ...
                        Kutipan saka: ser56
                        nalika UR dikuwasani dening pasukan - Jerman njupuk sip - ndeleng Kyiv UR, lan liyane sabdho piyambak ... padha ing Karelsky ...

                        Lho, ya... Lho, ya... Loro-lorone wis ana ing tapel wates. Lan padha kapenuhan pasukan, kalebu latar ngarep ing 2 jam.
                        Kanggo anak yatim lan wong miskin....
                        Tentara Abang nyiapake Operasi Citadel wiwit Mei nganti Juli 1943. Skala pertahanan saka Front Tengah lan Voronezh pancen incomparable karo tapel wates negara ing Juni 1941. Rokossovsky "kejiret" tank Model ing bagean 90 km lan ora guess karo arah serangan utama. Iku luwih angel kanggo Vatutin, bagean tank-mbebayani dheweke tekan jembaré 135 km. Lan aku uga ora ngira.
                        Konsentrasi pasukan pesawat ruang angkasa kasebut ora bisa dibandhingake karo Tentara Merah sing ora bisa digerakake kanthi 8 MKs ing kelengkapan sing ora lengkap lan kekurangan traksi lan kendaraan kanthi tanker gas ing jumlah sing dibutuhake.
                        Rasakake, pungkasane, bedane, sampeyan minangka militan kita ...
                      3. keju56
                        keju56 10 april 2019 17:09
                        0
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Nggambar sampeyan kita..

                        gawe provokasi? Lan kita ora bakal succumb kanggo provokasi keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        imbangan pasukan ing arah serangan utama TGr sing kondhang lan pertahanan Tentara Abang cedhak tapel wates

                        Oh, karep banget kanggo wong buta huruf saka Staf Umum Tentara Merah! nangis Sapa sing nyegah Tentara Abang nggawe garis pertahanan ing pinggir kali? Piye wae, Kerajaan Polandia wiwitane diwenehake marang RIA, amarga ora bisa mbela, nanging "ahli strategi" saka Tentara Merah nggawa pasukan utama ZOVO menyang tas sanajan sadurunge perang ... kanggo nyalahke - padha nggawe kelompok serangan ing flanks ... minangka BMSh prédhiksi. .. keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        diwenehi kacepetan traktor bedhil, lan infantri mlaku mlaku

                        lan Jerman kabeh ing mobil ... malah divisi kavaleri Guderian ... maneh dongeng saka Agitprop ... keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Utawa kabeh MK dadi staf miturut negara?

                        lan ora bisa ngrampungake kabeh ... Nyuwun lan kok karo Sastranegara kuwi? Ing cedhak Brody, dheweke duwe keunggulan 5 kali ing tank - minangka akibat saka kekalahan ... Nyuwun Nanging ing sajarah, mungsuh duwe kauntungan ing tank lan infantri motorized ... keprungu
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Loro-lorone ana ing tapel wates. Lan padha kapenuhan pasukan, kalebu latar ngarep ing 2 jam.

                        lan sing ngalangi kita saka Occupy URs ing 14 Juni? hi
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Kanggo anak yatim lan wong miskin....

                        betapa ketatnya dirimu... nangis
                        Kutipan saka: stalkerwalker
                        Rasakake, pungkasane, bedane, sampeyan minangka militan kita ...

                        Mungkin sampeyan bisa nyopot blinders lan ngerti. manawa pimpinan negara lan Tentara Abang duwe ahli strategi homegrown buta huruf sing nerusake saka konsep, lan dudu saka kahanan ... hi Sapa sing ngidini Prancis dikalahaké ing taun 1940 lan percaya yèn Hitler bakal ngidinaké wong-wong mau nguwasani tentara? keprungu
                      4. wong liyo1985
                        wong liyo1985 10 april 2019 17:24
                        0
                        Logika aneh, apa pertahanan ing sadawane garis Kali Bug mbantu Tentara Abang? Sampeyan ora kudu nulis babagan jembatan, infantri nyabrang, TD nyabrang ing ponton.
                      5. Tima62
                        Tima62 11 april 2019 14:10
                        0
                        Kutipan saka: ser56
                        Kepemimpinan negara lan Tentara Abang wis ahli strategi homegrown buta huruf sing nerusake saka konsep, ora kahanan ... Kang ngidini Prancis dikalahaké ing 1940

                        Dadi Tentara Abang mesthine nggunakke Prancis lan mbela Paris?
        2. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 9 april 2019 13:42
          +2
          Kutipan saka vladimirz
          Apa iki, penulis sing dikasihi (tanpa ironi), "rencana" sing "nyedhiyakake kanggo ngganggu penyebaran tentara Jerman"? Ora ana rencana kasebut, sing sejatine tegese mogok dhisik.

          Gangguan saka penyebaran mungsuh wis dipikir ing kabeh rencana kanggo nutupi wates. Punika rencana KOVO:
          Kanggo nyegah invasi mungsuh darat lan udara menyang wilayah kabupaten.
          Pertahanan benteng ing sadawane garis tapel wates negara bakal nutupi mobilisasi, konsentrasi lan penyebaran pasukan distrik. Operasi pertahanan udara lan penerbangan kanggo njamin operasi normal ril sepur lan konsentrasi pasukan distrik. Miturut kabeh jinis pengintaian, pas wektune nemtokake sifat konsentrasi lan klompok pasukan mungsuh.
          Kanggo entuk supremasi udhara kanthi operasi penerbangan aktif lan ngganggu lan nundha konsentrasi lan panyebaran pasukan mungsuh kanthi serangan kuat marang klompok utama pasukan, persimpangan sepur lan jembatan..

          Kasunyatane, sadurunge perang, diyakini manawa pasukan panutup / invasi bakal miwiti perang, lan penyebaran pasukan utama bakal ditindakake sawise perang diwiwiti. Dadi kudu dibubrah.
          Kutipan saka vladimirz
          Yagene Odessa Military District, ing pimpinan saka Kepala Staff Zakharov, ngatur kanggo sijine pasukan ing tandha sadurunge wiwitan musuhan, nalika Kepemimpinan Baltik, Kyiv, lan utamané Western, ora nindakake iki.

          Yen kelompok sing padha tumindak marang Distrik Odessa karo kabupaten liyane, banjur nasibe bakal padha karo PribVO. Sukses operasi tempur pasukan OdVO ing periode awal perang ora ana hubungane karo kesiapan distrik, nanging komposisi pasukan mungsuh. Ora ana kesiapan sing bisa nylametake OdVO, sawijining klompok tank lan infantri Jerman murni.
          Kutipan saka vladimirz
          Apa mung ing latihan paling awon saka Staff lan kekirangan, inexperience saka printah?

          Mesthi ora. Intine uga ana ing persiapan sing kurang apik saka staf komando tengah lan junior, uga pribadhi. Markas distrik utawa tentara bisa ngetokake rencana sing apik banget - sing ora bisa ditindakake. Amarga komandan batalyon ora ngerti carane nggunakake tentara meriem lan mortir batalyon lan langsung njaluk geni saka howitzers 152-mm lan meriam 122-mm ing kelompok infantri lan prajurit mungsuh siji (sauntara kuwi, pengadilan lan kasus - infanteri ngapusi. , ngenteni serangan artileri), amarga para komandan ing pawai ora aku weruh yen para pejuang mbuwang piring dhasar kanggo mortir, amarga para pejuang ora murub saka senjata pribadi lan klompok (konsumsi kartrid bedhil ing serangan. punika 3-5 saben fighter saben dina).
          1. vladimirZ
            vladimirZ 9 april 2019 14:05
            +3
            Gangguan saka penyebaran mungsuh wis dipikir ing kabeh rencana kanggo nutupi wates. Punika rencana KOVO:
            - Alexey RA (Alexey)

            Enlighten kita, carane bakal envisaged kanggo "ngganggu penyebaran mungsuh" wis disebaraké sadurunge wayahe serangan, sadurunge wiwitan perang? Dheweke wis budhal kanggo pertempuran lan invasi. Kabeh "gagal penyebaran" liyane yaiku boltology, ora liya.
            Cathetan kasebut digawe saka ide lawas babagan wiwitan perang, miturut pengalaman Perang Dunia I. Perang Donya II 1941 diwiwiti miturut undang-undang anyar - tanpa deklarasi perang, kanthi pasukan Jerman wis disebar, digerakake kanthi lengkap lan siap tempur.
            Lan komandan kita Zhukov-Timoshenki ngarepake yen Jerman dadi "bodho" dheweke bakal menehi wektu kanggo mobilisasi, narik pasukan, dheweke bakal takon: "Inggih, Ivan Rusia siap perang? Apa kita miwiti?" Dadi apa?

            Miturut Odessa Military District. Ingkang utama inggih punika botên wontên wadyabala Jêrman ingkang agêng-agêng ingkang nglawan piyambake sedaya, inggih punika, sadèrèngipun wiwit pêpêrangan "jam 4 enjing" sami kagèt lajêng sami lênggah.
            Miturut cara, ing Distrik Militer Odessa - siji-sijine ing ngendi penerbangan dipindhah menyang lapangan udara ing wayah wengi tanggal 22 Juni, lan ora ana kerugian penerbangan sing signifikan, minangka akibat saka Panglima Angkatan Udara Distrik Militer Odessa. mung siji sing ora ditembak amarga gagal netepi pesenan iki.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 9 april 2019 17:54
              0
              Kutipan saka vladimirz
              Enlighten kita, carane bakal envisaged kanggo "ngganggu penyebaran mungsuh" wis disebaraké sadurunge wayahe serangan, sadurunge wiwitan perang? Dheweke wis budhal kanggo pertempuran lan invasi.

              Lan skenario kaya mengkono ora dibayangke. Menapa malih, punika pitados bilih sadurunge wiwitan perang bakal ana wektu kaancam bakal punah, nalika claims bakal digawe menyang USSR liwat jalur diplomatik. Sabanjure bakal mobilisasi lan konsentrasi pasukan utama. Ing kasus sing paling ala, tentara sing nyerang bakal nyerang bebarengan karo iki.
              Kutipan saka vladimirz
              Cathetan kasebut digawe saka ide lawas babagan wiwitan perang, miturut pengalaman Perang Dunia I.

              Lan uga saka pengalaman invasi Jerman ing Polandia, perang Soviet-Finlandia ... ing cendhak, saka pengalaman kabeh perang nganti Perang Patriotik Agung.
              Kutipan saka vladimirz
              Miturut Odessa Military District. Ingkang utama inggih punika botên wontên wadyabala Jêrman ingkang agêng-agêng ingkang nglawan piyambake sedaya, inggih punika, sadèrèngipun wiwit pêpêrangan "jam 4 enjing" sami kagèt lajêng sami lênggah.

              Uh-huh ... lan bakal mbantu yen kanca-kanca Kleist katon ing jalur OdVO? Ora Romania, nanging TGr lengkap. Ing kasus iki, wong-wong sing ketemu piyambak ing zona nyerang SD bakal urip kanggo maksimum dina - lan banjur Jerman bakal meksa pasukan saka OdVO menyang Segara Ireng.
              Kutipan saka vladimirz
              Miturut cara, ing Distrik Militer Odessa - siji-sijine ing ngendi penerbangan dipindhah menyang lapangan udara ing wayah wengi tanggal 22 Juni, lan ora ana kerugian penerbangan sing signifikan.

              Ora ana sing bisa nyebabake kerugian kasebut. Kelompok backlash sing paling lemah tumindak nglawan OdVO. Yen ora, lapangan udara wis dibukak ing dina pisanan - lan ing wayah sore tanggal 22 Juni utawa sore tanggal 23 Juni, pesawat sing ora duwe wektu kanggo ngisi bahan bakar lan rearm bakal diobong.
          2. Cherry Nine
            Cherry Nine 9 april 2019 15:57
            +4
            Kutipan: Alexey R.A.
            para pejuang mbuwang piring dhasar menyang mortir, amarga para pejuang ora murub saka senjata pribadi lan klompok (konsumsi kartrid bedhil ing serangan yaiku 3-5 saben pejuang saben dina).

            Sampeyan ana ing dalan sing mbebayani. Ing ngriki botên têbih saking M. Solonin, para prajurit sami rêmên.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 9 april 2019 17:55
              0
              Kutipan: Cherry Nine
              Sampeyan ana ing dalan sing mbebayani. Ing ngriki botên têbih saking M. Solonin, para prajurit sami rêmên.

              Apa jenis dissidence ana. A march ing mlaku, dipakani tanpa guna - sing bobot dibuwang. Lan staf komando junior ora ngontrol bawahane.
            2. stalkerwalker
              stalkerwalker 9 april 2019 18:00
              +2
              Kutipan: Cherry Nine
              Sampeyan ana ing dalan sing mbebayani. Ing ngriki botên têbih saking M. Solonin, para prajurit sami rêmên.

              Iki kasunyatan pahit.
              1. Cherry Nine
                Cherry Nine 9 april 2019 18:11
                +4
                Wong sing nganggo epaulettes marshal ing VO ngaku yen ora saben wong Soviet tresna karo Comrade Stalin minangka bapak lan ibu?

                Luar biasa.
                1. stalkerwalker
                  stalkerwalker 9 april 2019 18:13
                  +1
                  Kutipan: Cherry Nine
                  Wong sing nganggo epaulettes marshal ing VO ngaku yen ora saben wong Soviet tresna karo Comrade Stalin minangka bapak lan ibu?
                  Luar biasa.

                  Lha nek aku ora ngomong ngono.
                  Maksudku b/nl/s..
          3. keju56
            keju56 9 april 2019 16:54
            +2
            Kutipan: Alexey R.A.
            Intine uga ana ing persiapan sing kurang apik saka staf komando tengah lan junior, uga pribadhi. Markas distrik utawa tentara bisa ngetokake rencana sing apik banget - sing ora bisa ditindakake.

            yen ora rahasia, sapa sing tanggung jawab kanggo latihan tempur pasukan? keprungu Yen pasukan ora siyap, komandan sing disalahake ...
            1. wong liyo1985
              wong liyo1985 9 april 2019 17:10
              0
              Yen kita pirembagan bab BTV, banjur iki minangka asil saka nggawe 29 MKs, njupuk akèh personel militèr wewenang, lan ing pembuangan siji (spring) telpon lan seconded saka bagean liyane.
              1. keju56
                keju56 9 april 2019 17:27
                +3
                Kutipan saka: strannik1985
                Yen kita ngomong babagan BTV, mula iki minangka asil nggawe 29 MK,

                Aku pancen setuju, nanging 21 MK pungkasan, nalika sing ngusulake iki sadurunge wiwitan perang lan, nyatane, ngrusak kabeh pasukan tank Tentara Merah? keprungu Banjur ing memoar dheweke nulis yen dheweke ora ngerti kemungkinan industri militer ... keprungu
            2. stalkerwalker
              stalkerwalker 9 april 2019 17:51
              0
              Kutipan saka: ser56
              yen ora rahasia, sapa sing tanggung jawab kanggo latihan tempur pasukan? Yen pasukan ora siyap, komandan sing disalahake ...

              Inggih, mesthi ora NGSH.
              Sampeyan dhewe bakal nemtokake sapa sing tanggung jawab kanggo latihan pertempuran distrik, tentara, lsp. supados.
              1. keju56
                keju56 9 april 2019 18:48
                +2
                Kutipan saka: stalkerwalker
                Inggih, mesthi ora NGSH.

                lan kanggo penyebaran prajurit? rencanane? intelijen? keprungu
                1. stalkerwalker
                  stalkerwalker 10 april 2019 11:31
                  +2
                  Kutipan saka: ser56
                  lan kanggo penyebaran prajurit? rencanane? intelijen?

                  Inggih, sampeyan haberdashery kita, clung to. NGSh kaya asu luwe kanggo balung?
                  Cho lali babagan bahan bakar, komunikasi, transportasi, cuaca, nyebar, ujian akhir ing sekolah, mabur ing ngimpi lan nyatane?
                  1. keju56
                    keju56 10 april 2019 11:36
                    +1
                    Kutipan saka: stalkerwalker
                    Inggih, sampeyan haberdashery kita, clung to. NGSh kaya asu luwe kanggo balung?

                    Yen ora rahasia, apa sampeyan kudu nyekel jabatan sing dhuwur lan tanggung jawab kanggo perkara sing ora ana gandhengane karo jabatan iki? keprungu Kanggo fungsi aku wis kadhaptar, Aku langsung tanggung jawab kanggo wiwitan. Staf Umum Tentara Merah! Posisi iki dianakake dening GKZH! Iki tegese tanggung jawabe, lan dheweke nyamar dadi bocah wadon ing memoar ... keprungu Lan saiki dheweke didadekake ikon, pemenang sing ora salah ... keprungu
                    Kutipan saka: stalkerwalker
                    ujian pungkasan ing sekolah, penerbangan ing ngimpi lan ing kasunyatan?

                    mutusaké kanggo ngatur roto menyang sisih? Taktik umum nalika ora ana bantahan ... keprungu
                    1. stalkerwalker
                      stalkerwalker 10 april 2019 13:38
                      +2
                      Kutipan saka: ser56
                      Kanggo fungsi aku wis kadhaptar, Aku langsung tanggung jawab kanggo wiwitan. Staf Umum Tentara Merah! Posisi iki dianakake dening GKZH!

                      Lho, apik .... Yen ora, aku wedi yen sampeyan kelingan LPG .. Utawa malah PZH ...
                      Kutipan saka: ser56
                      Mula tanggung jawabe

                      Sampeyan melek kita, dhaptar ALL tugas Kepala Staf Umum ing 1941 sesuai karo kabeh dokumen peraturan. Mungkin sampeyan lali bab liyane?
                      Kutipan saka: ser56
                      ngatur mlayu menyang sisih? Taktik umum nalika ora ana bantahan

                      "Apa argumen sampeyan?" Nah, kaya "Abang Panas ing Realita" ....
                      Argumentasi sampeyan katon kanthi mripat langsung - asu Rezun lan Evon, kanthi tuduhan tanpa dhasar sing ora duwe bukti dokumenter ...
        3. keju56
          keju56 9 april 2019 16:12
          0
          bener - apa ana ngiyanati utawa ora ora sakabehe cetha (partisipasi ing tentara Vlasov pisanan ora ateges ngiyanati nalika dijupuk), sanajan teori kuwi nduweni hak kanggo ana, nanging incompetence lengkap saka komando dhuwur saka Red Tentara ora diragukan ...
      2. svp67
        svp67 9 april 2019 15:40
        +1
        Kutipan: Yura 27
        Rencana kanggo perang karo Jerman (contone, "Badai Petir") nyedhiyakake serangan massive sing ora dikarepke dening korps mekanik ing tank 1031, nglawan mungsuh sing ora konsentrasi.

        Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing ora ana rencana kuwi. Vasilevsky, Kepala Departemen Staf Umum, nggawe proposal kasebut, nanging sawise dipikirake kanthi rinci, pangembangan luwih lanjut ditinggal.
        Kabeh struktur telung eselon saka pambangunan pasukan Soviet ngandika sing tugas utama ing syarat-syarat rencana lan nimbali tapel wates negara iku kanggo ketemu pasukan mobilized saka eselon pisanan saka mungsuh ing tapel wates, bagéan saka pasukan. kanggo ngemot wong, lan bagéan saka pasukan klempakan ing advance ing Bialystok lis kanggo serangan ing ROOT saka miturut omongane uwong kelompok serangan.
  2. LYOKHA padha
    LYOKHA padha 9 april 2019 05:49
    +2
    Ya, sasi kapisan perang minangka sasi kekalahan abot kanggo Tentara Merah ... Aku maca memoar tanker garis ngarep lan Jerman ing taun-taun kasebut, aku rumangsa abot saka iki ... kamenangan, nanging padha ora nahan maju Wehrmacht jero menyang USSR kanggo dangu.
  3. bandabas
    bandabas 9 april 2019 06:56
    +5
    Masalah kasebut tetep relevan nganti saiki. Lan ora mung kanggo tanker. Tentara kudu dipimpin ora dening "manajer bakat" lan ora dening sing disebut "hawks", nanging dening jenderal cerdas lan industrialis. Amarga mburi lan tentara kudu simbiosis, ora parasitism.
  4. falstaff
    falstaff 9 april 2019 07:32
    -8
    Stunned!
    Penulis ngrembug ing paragraf 1 babagan rencana perang! Rencana iki isih durung dingerteni para sejarawan; kita ora ngerti carane MK iki mestine kanggo digunakake ing periode awal perang, apa tugas kanggo nindakake. Lan miturut tugas, struktur organisasi dikembangake. Pramila, nalaripun panganggit boten leres.
    1. Yeah
      Yeah 9 april 2019 08:42
      -4
      miturut memoar jenderal Jerman, rencana kanggo miwiti perang kanggo wong-wong mau uga banget kondisional
      dheweke duwe tujuan lan tujuan taktik formal, nanging kabeh iki dadi ora relevan sawise 2 minggu.
      ing minggu kaping 3, absurditas muncul ing umum - ing arah Belarusia, sawetara unit Jerman maju, dene liyane, sebaliknya, mundur. Iki tegese jenderal Jerman, umume, ora ngerti rencana kasebut, lan ana wong sing ujar manawa ora ana.
      1. falstaff
        falstaff 9 april 2019 09:22
        -4
        Jerman duwe rencana Barbarossa. Nanging babagan Tentara Abang luwih angel. Kita ngerti yen formasi lan formasi ing April-Mei wiwit ditransfer menyang distrik militer kulon kanthi kedok latihan. Nanging kenapa dheweke ditransfer - kita ora ngerti. Rencana sing digunakake ing periode awal perang durung diterbitake.
        1. Yeah
          Yeah 9 april 2019 09:37
          +1
          sampeyan ora ngutip Suvorov kanthi kasempatan?
          sing aku ngerti, ora ana transfer khusus gedhe-gedhe,
          nanging ana wektu tundha ing demobilisasi lan release saka cadangan sawise camp latihan ngrancang
          Ana pambentukan bagean sing direncanakake.
          Nanging, aja lali manawa umume acara liburan lan rotasi ditindakake kanthi kecepatan standar.
          1. falstaff
            falstaff 9 april 2019 09:46
            -1
            Frasa kunci: "Sampeyan ngerti". Kasengsem ing pitakonan kasebut, miwiti karo Arahan April ... banjur kita bakal nerusake yen sampeyan pengin.
            hi
            1. Yeah
              Yeah 9 april 2019 09:54
              +2
              Apa sampeyan ngerti bedane arahan lan kasunyatan?
              Contone, arahan rinci markas kanggo njamin perlindungan lapangan udara tapel wates mung ora dituruti.
              1. falstaff
                falstaff 9 april 2019 10:21
                0
                Apa sampeyan ngerti apa sing dirembug? Ayo kula ngelingake sampeyan.
                Pengarang:
                1. Inisiatif strategis duweke mungsuh kita, nalika USSR ora duwe rencana kanggo ngusir invasi kasebut. Kasunyatan iku Rencana perang Soviet diarani gangguan saka penyebaran prajurit Jerman dening pasukan disebarake ing distrik tapel wates, nanging Intelligence "overslept" lan kita kudu ngusir invasi saka mungsuh kebak mobilized lan disebarake.

                Az, wong dosa:
                kita ora ngerti carane MK iki mestine kanggo digunakake ing periode awal perang, apa tugas kanggo nindakake. Lan miturut tugas, struktur organisasi dikembangake. Pramila, nalaripun panganggit boten leres.
                Penulis ora ngerti rencana Soviet kanggo perang, nanging ngomong babagan - iki inti saka pratelanku.
                Sampeyan bisa sinau babagan rencana Soviet kanggo nggunakake MK, contone, saka laporan Jenderal Pavlov ing rapat Desember saka staf komando paling dhuwur Tentara Merah ing taun 1940. Nanging penulis nuduhake "rencana perang" sing ora dingerteni dheweke .. .
                1. Yeah
                  Yeah 9 april 2019 10:24
                  +1
                  Inggih, sepisanan, Tentara Abang duwe sawetara rencana lan kadhangkala padha mbantah. Rencana panutup, rencana nyerang, lsp.
                  1. falstaff
                    falstaff 9 april 2019 10:29
                    0
                    eseman
                    matur nuwun. Ayo rampung karo iki.
                  2. wong liyo1985
                    wong liyo1985 9 april 2019 17:12
                    0
                    Dheweke ora mbantah, nutupi rencana nalika konsentrasi pesawat ruang angkasa cedhak tapel wates, "Pertimbangan babagan penyebaran ..." - nglaporake materi babagan carane NCOs lan Pengawal Nasional seneng perang sawise konsentrasi.
                    1. Yeah
                      Yeah 9 april 2019 17:30
                      -1
                      ana kontradiksi - umume manuver kita wis direncanakake, contone, saka kemungkinan ngirim serangan preemptive.
                      standar kanggo gerakan korps mechanized nyebabake cetha overestimated
                      babagan artileri lan penyebaran umume, mung dongeng sing ana ing rencana kasebut.
                      kurang saka 15% saka XNUMX pesawat modern ing tapel wates dilengkapi kru dilatih.
                      1. wong liyo1985
                        wong liyo1985 9 april 2019 17:55
                        -1
                        Iki dudu kontradiksi, nanging perjuangan kanggo inisiatif. Rencana kasebut diwiwiti saka kasunyatan manawa perang ora diwiwiti kanthi nyebrang tapel wates, nanging sadurunge, nalika konsentrasi pasukan ing tapel wates dibukak, pertahanan pasif ing ngarep sing amba minangka bisnis sing kalah.
            2. Andrey saka Chelyabinsk
              9 april 2019 12:30
              +2
              Kutipan: Falstaff
              Penasaran karo pitakonan kasebut, wiwiti karo Arahan April ...

              Kok, aku gumun, wiwit April? Nanging babagan "timbangan" Shaposhnikov?
              1. falstaff
                falstaff 9 april 2019 13:04
                0
                Pramila prentah pambuka dhateng wadyabala ing sasi April mabur saking Moskow ing wulan April.
                (ngangkat pundhak): apa hubungane karo pertimbangan Shaposhnikov karo musim semi 41?
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  9 april 2019 14:07
                  +1
                  Kutipan: Falstaff
                  Pramila prentah pambuka dhateng wadyabala ing sasi April mabur saking Moskow ing wulan April.

                  Aku weruh :)))) Yaiku, miturut pendapat sampeyan, rencana pertama Tentara Merah muncul ing taun 1941, lan sadurunge ora ana apa-apa :)))
                  1. falstaff
                    falstaff 9 april 2019 14:42
                    +1
                    Kanggo sijine iku mildly, kesimpulan aneh.
                2. Yeah
                  Yeah 10 april 2019 09:22
                  0
                  pesenan pisanan kanggo redeployment mabur meh sanalika sawise kesimpulan saka pakta Molotov-Riebentrop lan terus mabur kanggo setengah taun terus-terusan, amarga tapel wates diganti kathah. Sampeyan ngomong babagan agresi, nanging aku ujar manawa ana syarat dhasar kanggo nglindhungi tapel wates, umpamane, perlu kanggo nyonggo pos-pos tapel wates karo apa wae, lan kanthi gerakan tapel wates, pasukan sing nutupi uga pindhah.
        2. SELATAN,
          SELATAN, 10 april 2019 17:22
          0
          Iki sampeyan ora ngerti. Aja ngomong kanggo wong liya.
    2. Andrey saka Chelyabinsk
      9 april 2019 12:27
      +4
      Kutipan: Falstaff
      Penulis ngrembug ing paragraf 1 babagan rencana perang! Rencana iki isih durung dingerteni para sejarawan.

      Mbok menawa dheweke ora dingerteni sampeyan, nanging banjur ora jelas kenapa sampeyan nelpon dhewe minangka sejarawan, lan malah ing jamak :)))
      1. falstaff
        falstaff 9 april 2019 13:06
        0
        TAPI! Apa sampeyan ngerti dheweke? Dadi enlighten, iku bakal dadi tembung anyar ing ilmu!
        1. Andrey saka Chelyabinsk
          9 april 2019 14:10
          +1
          Kutipan: Falstaff
          TAPI! Apa sampeyan ngerti dheweke? Dadi enlighten, iku bakal dadi tembung anyar ing ilmu!

          Kanggo sejarawan, ora bakal ana sing anyar :))) Ing taun 1940, rencana kasebut dikembangake miturut Pertimbangan Shaposhnikov, ing taun 1941 ndeleng "rencana tutup" kanggo distrik tapel wates, lan sampeyan bakal seneng :)
          1. falstaff
            falstaff 9 april 2019 14:54
            -2
            N-ya. Aku takon babagan rencana perang, lan dheweke menehi ... rencana tutup. Lha, kepriye anggonku njlentrehake marang kowe kanthi cara sing luwih entheng ... Ya, aku teka: apikan, enlighten carane, miturut rencana panutup, Tentara kaping 16 kudu tumindak, umpamane. langsung.
            Matur nuwun sadurunge.
            hi
            1. Andrey saka Chelyabinsk
              9 april 2019 15:42
              +3
              Kutipan: Falstaff
              N-ya. Aku takon babagan rencana perang, lan dheweke menehi ... rencana tutup.

              M-dya :)))) Coba maneh.
              Apa sampeyan pengin ngerti rencana perang USSR? Ana cukup saka wong-wong mau
              "Ing penyebaran strategis Tentara Abang ing kasus perang ing Kulon miturut pilihan PR" (1924),
              "Cathetan babagan pertahanan USSR" (1927)
              "Rencana Operasional" (1927-1928)
              "Rencana distribusi strategis Tentara Merah lan penyebaran operasional ing Kulon" (1936)
              "Dasar-dasar Penyebaran Strategis ing Teater Operasi Timur Jauh" (1938)
              "Pertimbangan babagan Dasar-dasar Penyebaran Strategis Angkatan Bersenjata Uni Soviet kanggo 1940-1941" (1940)
              "Pertimbangan babagan rencana penyebaran strategis angkatan bersenjata Uni Soviet nalika perang karo Jerman lan sekutu" (Mei 1941)
              Apa sampeyan pengin ndeleng wong-wong mau, supaya bisa ngomong, ing wangun lengkap? Ora dadi pitakonan, sampeyan duwe dalan menyang arsip; kabeh iki ana lan malah ora diklasifikasikake, nanging iki akeh dokumen. Apa sampeyan pengin ndeleng ing wangun sing disingkat? Kaya sing dakkandhakake, njupuk Shaposhnikov sing padha, aku uga bisa menehi saran dokumen babagan penyebaran Tentara Merah, kayata "Ing dhasar penyebaran pasukan bersenjata Uni Soviet No. 103202 / ov ing 18 September 1940." Nanging sampeyan kudu ngerti manawa iki uga mung pucuk gunung es, tugas ing kana saya tambah akeh
              Front Kulon - tugas utama - kanthi mantep nutupi arah Minsk, kanthi konsentrasi pasukan, kanthi serangan simultan karo Front Northwestern, ing arah umum Alenshtein, kanggo ngiket pasukan Jerman sing konsentrasi ing Prusia Wétan. Kanthi transisi tentara saka Front Kidul-Kulon kanggo nyerang, serangan saka tentara kiwa-kiwa ing arah umum Ivangorod, kanggo bantuan saka Front Kidul-Kulon kanggo break kelompok Lublin mungsuh lan, luwih ngembangaken operasi. ing Radom, kanggo njamin operasi saka Front Kidul-Kulon saka sisih lor.

              Yen sampeyan pengin, mesthi, sampeyan bisa rinci plans iki kanggo tatanan tartamtu, nanging sejarawan ora utamané keganggu karo iki, supaya yen sampeyan pengin - Aku mbaleni, lawang saka arsip mbukak :))))
              Nanging ing taun 1941, kaya mangkono, ora ana rencana ... kita bisa ngomong yen ora ana, amarga kita overslept konsentrasi Wehrmacht ing tapel wates, lan kita ora duwe rencana kanggo kasus nalika iku wis. klempakan lan disebarake, sing, rencana lawas wis ora cocok maneh. Dheweke nyoba mbenerake kahanan kasebut kanthi pitunjuk sing kapisah, kayata rencana tutup.
              Mulane pitakonan sampeyan
              Kutipan: Falstaff
              Ya, aku teka: dadi apikan, enlighten carane, miturut rencana tutup, tentara kaping 16 kudu tumindak, langsung.

              mung ora masuk akal.
              1. falstaff
                falstaff 9 april 2019 16:01
                -3
                Sampeyan nulis kiriman sing dawa, lan aku kanthi sopan takon supaya dilaporake miturut rencana apa formasi Tentara Merah ditransfer menyang sisih kulon, sing sampeyan jawab:
                Nanging ing taun 1941, kaya mangkono, rencana ... kita bisa ngomong yen ora ana
                Apa sing kudu dibuktekake: kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, rencana panggunaan Tentara Merah ing musim panas 1941 ora dingerteni. Sampeyan mutusake kanggo nantang ... ing pungkasan, setuju karo statementku.
                Q.E.D.
                Mulane, pitakonan sampeyan "njlentrehake carane, miturut rencana tutup, Tentara kaping 16 kudu tumindak, ayo ngomong langsung", mung ora ana gunane.
                eseman
                Dadi iki bisa dingerteni: sanalika nerangake spesifik, para mungsuh ilang makna ing endi wae ...
                Amarga dadi cetha yen rencana tutup dudu godhong anjir lan kasunyatan ora ana rencana perang ora bakal nutupi.
                lol
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  9 april 2019 16:09
                  +4
                  Kutipan: Falstaff
                  Apa sing kudu dibuktekake: kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, rencana panggunaan Tentara Merah ing musim panas 1941 ora dingerteni. Sampeyan mutusake kanggo nantang ... ing pungkasan, setuju karo statementku.

                  Yaiku, ora bisa mbantah babagan kaluwihan, sampeyan mutusake kanggo nggunakake casuistry.
                  Inggih, pilihan sampeyan.
                  ing kasunyatan, iku ing ngisor iki - kaya aku ngandika, Tentara Abang HAD rencana kanggo 1941 lan pranata utama bisa katon saka rencana penyebaran strategis cocog lan Pertimbangan Shaposhnikov. Nanging ing spring saka 1941 iku ora bisa ditrapake, amarga kasunyatan sing Jerman mobilized tentara kanggo perang, nanging kita ora, lan kita ora kejawab wayahe konsentrasi pasukan Jerman gedhe ing tapel wates negara kita. Usaha kanggo adaptasi karo kahanan sing wis diganti yaiku rencana kanggo nutupi kabupaten, mindhah Tentara kaping 16, lsp.
                  Mangkono, rencana perang Tentara Abang ora "ora dingerteni", nanging uga dikenal, nanging ing spring saka 1941 ilang relevansi lan padha nyoba kanggo cepet nindakake liyane kanggo ngganti. Sing, mesthi, ora mungkin - rencana kasebut ora digawe sajrone seminggu utawa sasi. Pramila lelucon sampeyan babagan Tentara kaping 16 (aku mbayangno carane pinter sampeyan dhewe nalika takon pitakonan iki) ora ana gunane ing rencana sadurunge perang Tentara Merah.
                  1. falstaff
                    falstaff 9 april 2019 17:54
                    -2
                    Yaiku, ora bisa mbantah babagan kaluwihan, sampeyan mutusake kanggo nggunakake casuistry.
                    kaya sing dakkandhakake, Tentara Abang duwe rencana kanggo taun 1941
                    Lan sadurunge sampeyan nulis:
                    Nanging ing taun 1941, kaya mangkono, rencana ... kita bisa ngomong yen ora ana
                    Kesimpulan: Sampeyan melu casuistry ... lan sampeyan nyalahke aku. negatif
                    Mangkono, rencana perang Tentara Abang ora "ora dingerteni", nanging uga dikenal, nanging ing spring saka 1941 ilang relevansi lan padha nyoba kanggo cepet nindakake liyane kanggo ngganti.
                    Iki sampeyan tembung kasebut. Ora didhukung dening invoice, padha ora menarik.
                    Lelucon sampeyan babagan tentara 16
                    Mulane, tinimbang bla bla, aku ngusulake kanggo mangsuli: dadi, adhedhasar rencana apa 16A ditransfer menyang wilayah Berdichev? Sampeyan ngerti rencana Tentara Merah, kenapa sampeyan kalah karo jawaban?
                    1. Andrey saka Chelyabinsk
                      9 april 2019 18:57
                      +4
                      Kutipan: Falstaff
                      Iki tembungmu. Ora didhukung dening invoice, padha ora menarik.

                      Invoice kasebut yaiku Pertimbangan Shaposhnikov, dokumen babagan penyebaran lan arsip strategis. Nanging sampeyan pancene, kajaba tembung - ora ana. Lan juggles wiwit mine
                      Kutipan: Falstaff
                      Lan sadurunge sampeyan nulis:
                      Nanging ing taun 1941, kaya mangkono, rencana ... kita bisa ngomong yen ora ana

                      temenan diarani spring 1941 nalika dadi dikenal sing rencana ana ora ana guna
                      Kutipan: Falstaff
                      Mulane, tinimbang bla bla, aku ngusulake kanggo mangsuli: dadi, adhedhasar rencana apa 16A ditransfer menyang wilayah Berdichev?

                      Banjur rekaman pungkasane macet :)))) oke, aku sing maca korespondensi kita wis ngerti kabeh
                      1. falstaff
                        falstaff 9 april 2019 19:20
                        -3
                        Invoice kasebut yaiku Pertimbangan Shaposhnikov, dokumen babagan penyebaran lan arsip strategis.
                        Invoice punika bukti M. Zakharova yen rencana Shaposhnikov ditolak lan tanggal 14 Oktober 1940 ana rencana sing beda. (Staf Umum Zakharov M.V. ing taun-taun sadurunge perang). Mulane, mantra O. Kozinkin babagan pertimbangan Shaposhnikov ora diulang maneh ing kene, ora perlu.

                        Banjur rekaman macet rampung
                        eseman
                        nyerah?
                        Oke, aku ora bakal ngganggu maneh. Lan kanggo wong-wong sing maca thread, aku bakal ngandhani: penulis artikel kasebut nyebataken rencana perang, lan nalika ditakoni, tinimbang rencana penyebaran Tentara Merah ing taun 1941, dheweke nyoba nyelip. rencana tutup lan Pertimbangan Shaposhnikov. Nanging aku kejiret ing spesifik: tentara kaping 16 ora kasebut ing kana utawa ing kana. Nanging ing taun 1941, dheweke ditransfer saka Transbaikalia menyang Ukraina. Mesthine, iki ditindakake miturut rencana penyebaran Tentara Merah ... sing ora dingerteni para sejarawan.
                        Q.E.D.
                        Aku duwe pakurmatan!
                        hi
                      2. anzar
                        anzar 10 april 2019 11:26
                        +1
                        Aku ora ngerti babagan iki, nanging ana kontradiksi sing luar biasa ing tembung sampeyan.
                        Mesthine, iki ditindakake sesuai karo rencana penyebaran Tentara Merah ... sing ora dingerteni para sejarawan.

                        "mesthi" bukti banget dubious)) Lan amarga ora dingerteni para sejarawan, banjur sapa sing ngerti? Kanggo kowe? Banjur nuduhake carane sampeyan ngerti lan apa iku - penulis, tanggal Adoption, etc.
                      3. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 12:12
                        -3
                        Aku ora ngerti babagan iki
                        Aku nerangake: Boss senior nyetel tugas kanggo bawahan kanggo nampilake pikirane babagan masalah kasebut. Bawahan nyiapake pertimbangan, ngirim menyang bos senior kanggo disetujoni. Sawise disetujoni pertimbangan kasebut, rencana panggunaan pasukan digawe kanthi dhasar. Rencana kasebut disetujoni maneh dening bos senior. Lan nalika Rencana ditandatangani, Directives, pesenan, pesenan pertempuran ditanggepi ing basis, miturut kang pasukan nggawe gerakan tartamtu.
                        Iki jelas?
                        Kesimpulan pisanan yaiku pesenan ora ditanggepi kanthi basis "Pertimbangan", kaya sing disiarkan O. Kozinkin ing buku-bukune, sing diulangi mungsuhku ing kene. Pesenan mung bisa ditanggepi adhedhasar rencana sing disetujoni (utawa pesenan saka komandan senior).
                        Ngelalikne.
                        Dadi, Tentara kaping 16 dibentuk ing Juli 1940 ing Distrik Militer Trans-Baikal, lan ing Mei 1941 nampa pesenan kanggo pindhah menyang lokasi KOVO. Ing 18 Juni, eselon pisanan tentara dibongkar ing wilayah Berdichev.
                        Manungsa waé, pitakonan iki: ing basis saka rencana apa 16A regrouping?
                        Ing ngisor iki ana jawaban: "kanthi cara sing direncanakake", "sesuai karo rencana tutup", "sesuai karo Pertimbangan Shaposhnikov" - lan omong kosong liyane sing padha.
                        Ing baris ngisor, kita duwe pitakonan - lan kita ora duwe jawaban.
                        Mergo ngono.
                      4. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 15:29
                        0
                        Kutipan: Falstaff
                        Manungsa waé, pitakonan iki: ing basis saka rencana apa 16A regrouping?
                        Ing ngisor iki ana jawaban: "kanthi cara sing direncanakake", "sesuai karo rencana tutup", "sesuai karo Pertimbangan Shaposhnikov" - lan omong kosong liyane sing padha.

                        Wangsulan sing spesifik banget - iki minangka transfer UNSCHEDULED :))) Nanging sampeyan ora nggatekake, amarga yen sampeyan ngerteni, kabeh fantasi babagan rencana rahasia ditutupi cekungan tembaga.
                      5. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 16:06
                        +1
                        Tembung-tembungmu, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, ora dadi jawaban. ora tau.
                        Jawaban iki nalika link menyang sumber nderek, kang bisa dicenthang.
                        Delengen carane nindakake:
                        5 Oktober 1940 laporan "Ing dhasar penyebaran strategis Angkatan Bersenjata Uni Soviet ing Kulon lan Timur ing 1940-1941." dibahas dening pimpinan partai lan pemerintah. Sajrone rembugan, Staf Umum ana
                        pitunjuk kanggo finalize rencana, njupuk menyang akun penyebaran prajurit utama malah kuwat minangka bagéan saka Southwestern Front.
                        Tanggal 14 September 1940, versi revisi rencana (“kidul”)
                        pemerintah kanggo persetujuan. Ing kono, klompok utama ing Kidul-Kulon
                        ngarep, tugas iki kanggo ngirim jotosan luwih kuat ing arah Lublin, Krakow lan luwih kanggo Breslau {83}. Kekuwatan pertempuran ngarep, njupuk menyang akun cadangan, iki ngrancang kanggo nambah kanggo 103 divisi, 20 tank brigade lan 140 resimen aviation.
                        Ing wektu sing padha, cadangan Komando Luhur, sing dumadi nganti 23 divisi, kudu dipasang ing mburi ngarep.

                        1941 - pelajaran lan kesimpulan. Moscow, Military Publishing House, 1992. S. 56.

                        Wis maca? Saiki kanggo kaping pindho aku njaluk supaya sampeyan ora nyeret mantra Kozinkin babagan pemenuhan pertimbangan Shaposhnikov ing kene ... ing taun 1941. Ora bakal lucu maneh.

                        PS Elinga yen penulis ngirim informasi lan menehi link menyang sumber.
                        Saiki tembakan sampeyan: tulung kandhani sumber saka ngendi 16A ditransfer "ora dijadwal".
                        Matur nuwun sadurunge.
                      6. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 17:05
                        0
                        Kutipan: Falstaff
                        Tembung-tembungmu, kaya sing dakkandhakake ing ndhuwur, ora dadi jawaban. ora tau.
                        Jawaban iki nalika link menyang sumber nderek, kang bisa dicenthang.

                        Falstaff, apik tenan! :))))))) Kita njupuk statement sampeyan
                        Kutipan: Falstaff
                        Penulis ngrembug ing paragraf 1 babagan rencana perang! Rencana iki isih durung dingerteni para sejarawan.

                        Dadi rencana ora dingerteni. apik. Lan dumadakan - kita maca link sampeyan
                        Kutipan: Falstaff
                        Laporan Oktober 1940 "Ing dhasar penyebaran strategis Angkatan Bersenjata Uni Soviet ing Kulon lan Wétan ing taun 1940-1941." dibahas dening pimpinan partai lan pemerintah. Sajrone rembugan, Staf Umum ana
                        pitunjuk kanggo finalize rencana, njupuk menyang akun penyebaran prajurit utama malah kuwat minangka bagéan saka Southwestern Front.
                        Tanggal 14 September 1940, versi revisi rencana (“kidul”)
                        pemerintah kanggo persetujuan.

                        Falstaff, sampeyan humoris kita, apa sampeyan malah ngerti yen sampeyan mung nyumet awak dhewe? :)))
                      7. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 17:22
                        0
                        ngguyu
                        Apa sampeyan lucu!
                        Aku menehi Kutipan saka kang nderek sing 16A ditransfer PLANNED, lan ora unscheduled, minangka sampeyan ngapusi kene. Lan rencana dhewe, ya, durung diterbitake.
                        ... Utawa apa sampeyan yakin banget yen nyebutake rencana kasebut minangka publikasi isi rencana kasebut? (meja tiba!)
                        PS Nanging aku bungah sing wis wiwit maca pasinaon, Nanging, nganti saiki mung ing kuotasi. Muga-muga kontroversi iki bakal nyengkuyung sampeyan sinau masalah kasebut kanthi luwih serius sadurunge nulis artikel sampeyan.
                      8. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 17:35
                        -1
                        Kutipan: Falstaff
                        Aku menehi Kutipan saka kang nderek sing 16A ditransfer PLANNED, lan ora unscheduled, minangka sampeyan ngapusi kene.

                        Falstaff, mangga lakoni rong perkara, iki penting:
                        1) waca maneh kutipan sampeyan lan goleki paling ora ana tembung babagan tentara kaping 16
                        2) Hubungi dhokter sampeyan. Musim semi wis diwiwiti ...
                      9. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 17:57
                        0
                        Waca maneh kutipan sampeyan lan goleki ana tembung babagan tentara kaping 16

                        N-ya. Iku luwih elek tinimbang sing dakkira. Kasunyatan yen sampeyan ora duwe materiel jelas saka sebutno pertimbangan Shaposhnikov. Ora ana kawruh, nanging pemikir - soko kudu bisa, utawa carane? Aku menehi pitunjuk - "Pelajaran lan Kesimpulan", mungkasi kutipan kasebut kanthi nyebutake babagan nggawe cadangan GC ... Inggih, bukak sinau, sinau materi supaya ora mlebu ing genangan bola-bali!
                        Apa sampeyan kesed? Oke, aku suggest luwih.
                        Kita maca ing p. 83:
                        Sesuai karo Rekomendasi saka Staff Umum, kaputusan penting banget digawe kanggo advance pasukan saka eselon strategis kapindho saka tentara cadangan Code Sipil.
                        lan luwih:
                        Tentara kaping 16 (12 divisi) ditransfer tanggal 22 Mei - 1 Juni menyang wilayah Proskurov, Khmelniki. Transfer pasukan direncanakake kanthi pangarep-arep rampung
                        konsentrasi ing wilayah sing digarisake dening rencana operasional saka 1 Juni nganti 10 Juli
                        1941

                        Kesimpulan: Andrey, sampeyan ora mung ora ngerti, nanging uga ora pengin ngerti. Lan iki cukup sedih.
                      10. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 18:25
                        -1
                        Akhire! :))))
                        Kutipan: Falstaff
                        Ora ana kawruh, nanging pemikir - soko kudu bisa, utawa carane? Aku menehi pitunjuk

                        Ora, Falstaff, sampeyan wis ndudhuk dhewe menyang lemah.
                        Kutipan: Falstaff
                        Kita maca ing p. 83:

                        Kita maca :)) TELITI
                        Kutipan: Falstaff
                        Sesuai karo Rekomendasi saka Staff Umum, kaputusan penting banget digawe kanggo advance pasukan saka eselon strategis kapindho saka tentara cadangan Code Sipil.

                        Wigati dimangerteni - ora sesuai karo rencana penyebaran strategis saiki (sing wis dipetik sadurunge), nanging NURUT KARO REKOMENDASI ​​STAFF UMUM.
                        Lan saiki kita ndeleng Rencana Penyebaran Strategis Tentara Merah (Maret 1941) ... uga, disederhanakake paling ora ing http://army.armor.kiev.ua
                        Apa ana maju Tentara 16 ing sisih kulon? Ora ana promosi kaya ngono. Dadi, EVEN Falstaff kudu jelas yen promosi iki ora ana ing rencana Maret, banjur Staff Umum nyaranake, mula kita mung bisa ngomong babagan transfer sing ora dijadwalake.
                        Nanging aku seneng sampeyan nemokake Pelajaran lan Kesimpulan. Ngomong-ngomong, iki salah sawijining buku sing dadi desktopku sanajan sampeyan isih mlaku ing ngisor meja. Lan nalika sampeyan maca kanthi lengkap, paling ora bab "perencanaan operasional-strategis", sampeyan bakal ngerti omong kosong babagan rencana sing ora dingerteni ilmu sing sampeyan lakoni ing kene.
                      11. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 19:50
                        -1
                        Paragraf! wassat Ing kene kita maca:
                        Sesuai karo rekomendasi saka Staff Umum
                        Bener. Tentara nampa instruksi saka Staf Umum. Lan sampeyan ora nggatekake kutipan kaping pindho, nanging ora angel kanggo aku ngutip MANEH, utamane sing wangkal:
                        konsentrasi ing wilayah sing digarisake dening rencana operasional
                        Apa kita mbungkus iwak ing kene?
                        Adhuh! Iku misale jek sing Staff Umum menehi instruksi sesuai karo sawetara plans. Iku isin, ta?
                        Dadi, EVEN Falstaff kudu jelas yen nominasi iki ora ana ing rencana Maret, banjur Staff Umum nyaranake.
                        Andrew, woy! Cadangan KUH Perdata diwenehake ing rencana tanggal 14 Oktober 1940!
                        Andrei, sinau materi, sinau materi, sinau materi ...
                      12. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 19:57
                        -2
                        Kutipan: Falstaff
                        Lan sampeyan ora nggatekake kutipan kaping pindho, nanging ora angel kanggo aku ngutip MANEH, utamane sing wangkal:

                        Siji-sijine masalah yaiku bagean liya saka kutipan kasebut ujar sing beda banget - jelas yen tentara bakal disebarake.
                        Kutipan: Falstaff
                        ing wilayah kasebut kanthi rencana operasional

                        ngendi liyane bakal padha mbukak? Ing wilayah Moskow? menyang formasi sing bakal disebar ing kana miturut rencana kasebut. Amarga iku panyebaran UNSCHEDULED.
                        Lan sampeyan mbungkus iwak, Falstaff. Lan - yen sampeyan pengin nerusake, banjur mikir babagan kenapa tiba-tiba "pelajaran lan kesimpulan" dadi gampang ngomong babagan rencana "ora dingerteni para sejarawan" ngguyu
                      13. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 20:31
                        +1
                        kita ngomong babagan wilayah penyebaran ECHELON STRATEGIS, sing mesthi direncanakake
                        Inggih, matur nuwun Gusti wis entuk.
                        nanging tentara kaping 16 ana ing kono miturut rencana, kalebu rencana Maret 1941
                        eseman
                        Andrey, mas, sampeyan umume ngerti yen rencana Maret diarani kanthi bener kaya mangkene: "Olahan rencana kanggo penyebaran strategis Angkatan Bersenjata Uni Soviet ing Kulon lan Timur "? Veremeev ora ngandhani sampeyan iki? Kula nyuwun pangapunten. Lan kasunyatan sing diwenehake ing wangun sing disingkat, apa sampeyan uga ora nggatekke blissful? Inggih , goleki babagan iki. ya
                        Terus piye panjalukku? Kelalen? Ora apa-apa, elinga:
                        pliz marang kula sumber saka kang nderek sing 16A ditransfer "unscheduled".
                        Utawa maneh "ora shmogla"?
                        wassat
                      14. Andrey saka Chelyabinsk
                        11 april 2019 06:56
                        -1
                        Kutipan: Falstaff
                        Andrew, manis

                        Lan maneh kowe mbingungake aku karo wong liya, wah, aku iki "madu" apa kanggo kowe? :)
                        Kutipan: Falstaff
                        Utawa maneh "ora shmogla"?

                        Kanggo sing ora bisa ngerti wiwit kaping 5 aku nulis kaping enem
                        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                        Wigati dimangerteni - ora sesuai karo rencana penyebaran strategis saiki (sing wis sampeyan sebutake sadurunge), nanging SESUAI DENGAN REKOMENDASI ​​STAFF UMUM.
                        Lan saiki kita ndeleng Rencana Penyebaran Strategis Tentara Merah (Maret 1941) ... uga, disederhanakake paling ora ing http://army.armor.kiev.ua
                        Apa ana maju Tentara 16 ing sisih kulon? Ora ana promosi kaya ngono. Dadi, EVEN Falstaff kudu jelas yen promosi iki ora ana ing rencana Maret, banjur Staff Umum nyaranake, mula kita mung bisa ngomong babagan transfer sing ora dijadwalake.

                        Bantah yen sampeyan bisa.
                      15. falstaff
                        falstaff 11 april 2019 07:51
                        0
                        1. Kita ora bakal diikat karo rencana Maret. Iku mung olahan lan presented ing wangun singkatan.
                        2. Rencana penyebaran disetujoni ing Oktober 1940 lan kasedhiya kanggo nggawe tentara cadangan Kode Sipil - eselon strategis 2. Sawisé iku, rencana ora ngalami owah-owahan dhasar, nanging terus-terusan disempurnakan, iki bener.
                        3. Ing rencana iki, tentara SE 2nd wis dibentuk, kalebu 16A (wiwit musim panas 1940).
                        4. Rencana tutup digawe kanggo tentara distrik tapel wates kulon - sabenere kanggo nutupi mobilisasi, konsentrasi lan penyebaran tentara 2 SE ... lan kalebu 16 A. Mulane, 16A ora bisa ana ing rencana tutup. )))
                        5. Lan iki pitakonan: kok 2 SE digawe? Kita ora ngerti rencana kanggo nggunakake, nanging kita bisa guess. Tips kita yaiku:
                        a) rapat Desember 1940;
                        b) Course saka game printah-staf;
                        c) Cathetan Vasilevsky tanggal Mei 1941.
                        Voila.
                        hi
                      16. falstaff
                        falstaff 11 april 2019 08:00
                        0
                        Lan saiki - kontrol ing sirah.
                        Nalika padha miwiti ngembangaken rencana tutup ing distrik kulon? Ora perlu ngomong? Nalika iku uwis RENCANA, majune wadya-bala saka kabupatèn-kabupatèn internal sing kudu dilindhungi.
                        salam taklim.
                        PS Andrey, yen ana sing ora jelas - takon...
                      17. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 21:10
                        -1
                        kok ujug-ujug "pelajaran lan kesimpulan" gampang ngomong babagan rencana "ora dingerteni para sejarawan".
                        Dheweke ora gampang ngomong, nanging angel banget. Padha laporan ing rencana Shaposhnikov kanggo Smash mungsuh ing V. Prusia, banjur padha nulis sing rencana iki diganti dening siji liyane - nyerang saka wilayah Ukraina menyang ndhuwur tekan Vistula, lan banjur padha laporan sing konsentrasi saka Tentara Abang ing pinggiran sing dikenal minangka kekurangan rencana kasebut. Ya, seneng:
                        pertahanan kang digawe ora dirancang kanggo repulse pasukan mungsuh utama. Lokasi posisi lan pasukan dipengaruhi
                        sifat nyerang saka tumindak strategis ngrancang.
                        Ing drawback kapindho ana sing amarga underestimation saka gelut ing
                        kanggo nutupi tapel wates negara, klompok pasukan Soviet sing paling kuat digawe ing pinggiran Bialystok lan Lvov,
                        Iku mutiara! Kurang pertahanan yaiku dheweke ora bakal mbela awake dhewe, nanging nyerang! Iki ora gampang kanggo nulis ...
                      18. Balai Kota
                        Balai Kota 10 april 2019 21:25
                        +1
                        Kutipan: Falstaff
                        Kurang pertahanan yaiku dheweke ora bakal mbela awake dhewe, nanging nyerang! Iki ora gampang kanggo nulis ...


                        Ora ana gunane. Kanggo kanca, iki masalah iman. Kanggo iki, kabeh pimpinan militer-politik USSR siap diakoni minangka wong sing ora cukup sing wiwitane kanthi sukarela nyopir pasukan utama distrik menyang tas Bialystok lan Lvov. kanggo maksud pertahanan miturut omongane uwong.
                      19. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 21:48
                        +1
                        Ya, aku ora ngeyel. Aku ora bakal ngowahi sapa wae menyang iman liyane ... Umumé, kasunyatan manawa Andrei kasengsem ing topik kasebut lan nulis artikel bisa dipuji. Lan yen dheweke nampa kritik, dheweke bakal nulis luwih apik. Aku pengin dheweke sukses.
                      20. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 15:27
                        -1
                        Kutipan: Falstaff
                        nyerah?

                        Mestine aku pasrah :))) Opo gunane ngomong karo wong sing ora krungu babar pisan lawane?
                        Kutipan: Falstaff
                        Lan kanggo wong-wong sing maca thread, aku bakal ngandhani: penulis artikel kasebut nyebataken rencana perang, lan nalika ditakoni, tinimbang rencana penyebaran Tentara Merah ing taun 1941, dheweke nyoba nyelip. rencana tutup lan Pertimbangan Shaposhnikov. Nanging aku kejiret ing spesifik: tentara kaping 16 ora kasebut ing kana utawa ing kana.

                        Lan kanggo wong-wong sing maca thread, wis suwe jelas yen rencana sing ditindakake dening Tentara Abang ing taun 1941 ora bisa ditindakake kanthi efektif, sawise intelijen nemokake luwih saka 80 divisi sing disebarake ing tapel wates kita.
                        Dadi aku kudu cepet-cepet nggawe improvisasi - kanggo nggawe rencana anyar kanggo nutupi tapel wates negara, kanggo mindhah tentara kaping 16. Transfer iki, mesthi, ora bisa dilebokake ing rencana apa wae amarga ora dijadwalake, nanging ora bakal tekan sampeyan :)))
                      21. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 16:14
                        0
                        Aku kudu cepet-cepet nggawe improvisasi - kanggo nggawe rencana anyar kanggo nutupi tapel wates negara, kanggo mindhah tentara kaping 16.
                        Yaiku, sampeyan pengin ngomong yen 16A ditransfer sesuai karo PP "anyar"? Oke, ayo, saikine PP anyar iki, ayo dideleng babagan 16A.
                        ngguyu
                      22. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 16:22
                        0
                        invent plans anyar kanggo nutupi tapel wates negara
                        Sampeyan saya tambah wedi. Apa sampeyan ngerti apa PP? Miturut rencana tutup, dheweke ora nutupi wates, dudu negara, nanging apa? bener:
                        Cathetan
                        miturut rencana pertahanan kanggo periode kasebut
                        mobilisasi, konsentrasi
                        lan penyebaran prajurit KOVO
                        kanggo 1941 taun
                        I. Tugas Pertahanan

                        Kanggo nyegah invasi mungsuh darat lan udara menyang wilayah kabupaten.

                        Pertahanan benteng sing keras ing sadawane garis tapel wates negara kanggo nutupi kanthi kuat mobilisasi, konsentrasi lan penyebaran pasukan kecamatan.
                        Sampeyan dijaluk pitakonan: kenapa pasukan kasebut konsentrasi? Sampeyan mangsuli: lan padha ngrancang kanggo nutupi konsentrasi - iki rencana tutup!
                        ngguyu lol
                        Oh, lan sampeyan lucu ... Iku malah isin kanggo piye wae flog kanggo nggatekke, stupidity lan stubbornness.
                        ya
                      23. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 17:15
                        0
                        Kutipan: Falstaff
                        Oh, lan sampeyan lucu ... Iku malah isin kanggo piye wae flog kanggo nggatekke, stupidity lan stubbornness.

                        Falstaff, sampeyan isih durung ngupayakake prestasi kasebut :)))
                        Kutipan: Falstaff
                        Sampeyan saya tambah wedi. Apa sampeyan ngerti apa PP? Miturut rencana tutup, dheweke ora nutupi wates, dudu negara, nanging apa? bener:

                        Ora perlu ngucapake pernyataan sing prasaja - rencana perang sing dilebokake USSR ing taun 1941 ing musim semi taun kasebut ilang relevansi, mula aku kudu nggawe improvisasi. Ora perlu ngubungake aku fantasi babagan topik kasebut
                        Kutipan: Falstaff
                        Sampeyan dijaluk pitakonan: kenapa pasukan kasebut konsentrasi? Sampeyan mangsuli: lan padha ngrancang kanggo nutupi konsentrasi - iki rencana tutup!

                        Kutipan: Falstaff
                        Yaiku, sampeyan pengin ngomong yen 16A ditransfer sesuai karo PP "anyar"?

                        Piye perasaanmu, Rusia ora asli? Apa sampeyan kabeh ora duwe kebiasaan ngurutake jawaban sing salah sing sampeyan duwe argumentasi? Apa sampeyan ngrembug karo aku, utawa karo sapa? :))) Sampeyan mangsuli apa sing ditulis kanggo sampeyan, lan dudu apa sing sampeyan duwe PR :)))
                      24. falstaff
                        falstaff 10 april 2019 17:29
                        -1
                        Andrey, ora nyinggung - sampeyan isih ora ngerti yen iku wektu kanggo mungkasi diskusi lan njagong mudhun kanggo materi? Coba saranku sing ramah iki.
                        Lan apa T-34s, kang "kalah ing triple lan menang marang Tigers lan Panthers"? Ati-ati, aku ngenteni kelanjutane kanggo ngilangi rasa percaya diri sampeyan.
                      25. Andrey saka Chelyabinsk
                        10 april 2019 17:39
                        0
                        Kutipan: Falstaff
                        Andrey, ora nyinggung - sampeyan isih ora ngerti yen iku wektu kanggo mungkasi diskusi lan njagong mudhun kanggo materi?

                        Iku kabeh? :)))) Yaiku, sawise meh komentar kaping 10, wangsulanku isih tekan sampeyan, lan apa mung cukup kanggo sampeyan? Kirimi aku kanggo mulang materi? :))))
                        Bisa ditebak, "guru" sampeyan musim semi kita
              2. Yeah
                Yeah 10 april 2019 09:25
                -2
                ana siji nuansa ing akeh rencana - mung ana rencana, nanging ana rencana sing disetujoni
                Suvorov / Rezun / Traitor of the Motherland spekulasi akeh babagan konten rencana sing ora disetujoni, sing, nanging ora tau dadi pandhuan kanggo tumindak.
                Pungkasan, aku bakal ngati-ati banget babagan ngutip para sejarawan sing durung tau ana ing arsip.

                Miturut cara, aku ana ing arsip ing St. Petersburg - Aku duwe kanca kerja ing kono.
      2. falstaff
        falstaff 9 april 2019 13:08
        0
        Saka tembung:
        Rencana iki isih durung dingerteni para sejarawan.
        aja ngetutake apa sing daktelpon
        dhewe minangka sejarawan
        ya
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 april 2019 13:51
      +2
      Kutipan: Falstaff
      Rencana iki isih durung dingerteni para sejarawan; kita ora ngerti carane MK iki mestine kanggo digunakake ing periode awal perang, apa tugas kanggo nindakake.

      Ahem ... lan yen sampeyan njupuk supaya disebut-. "rencana tutup" kanggo kabupaten?
      1. falstaff
        falstaff 9 april 2019 13:57
        -1
        Apa njupuk wong-wong mau? Kanthi sukses sing padha, sampeyan uga bisa njupuk wong ijo ... saka Mars.
  5. gla172
    gla172 9 april 2019 07:44
    +5
    ....... senadyan kabeh kaunggulan ing kuantitas lan kualitas peralatan militer, senadyan potensial kaunggulan ing jumlah pejuang, ing mangsa panas lan Autumn 1941 Tentara Abang ora bisa konsentrasi ing sembarang cara, supaya Jerman. ing saben perang individu wis paling pasukan witjaksono, senadyan kasunyatan sing inisiatif strategis ana ing tangan.
    Nanging, nalika banyu nyandhang watu, uga perlawanan sengit saka pasukan Soviet, serangan balik sing nekat, kadhangkala bunuh diri, pungkasane nyebabake tujuane. Ing sacedhake Moskow, wong Jerman padha mandheg, banjur dibuwang bali. Nanging regane ageng. Nyatane, Tentara Abang nandhang setengah saka kabeh kerugian sing ora bisa dipulihake ing Perang Patriotik Agung nalika kampanye musim panas-musim gugur taun 1941 .....
    1. Yeah
      Yeah 9 april 2019 09:01
      +5
      Ya, apa keunggulan potensial ing jumlah Tentara Abang? Nalika tanggal 41 Juni, Jerman lan sekutuné nyebar 7.5 yuta prajurit ing tapel wates kulon. Kita mung duwe kabeh tentara, nglumpuk ing saindhenging negara, bisa dibandhingake ukuran, kang mung unrealistic kanggo nindakake, nanging ing kasunyatan, Jerman nganti pertengahan Autumn 41 tansah duwe kaunggulan lokal 2-8 kaping. Kajaba iku, tentara Jepang sing nomer yuta uga kudu dijaga.
      Tambah iki bedane gedhe ing mobilitas lan komunikasi, sing kena pengaruh konsentrasi pasukan.
      Kanggo ngerti carane angel iku - Jerman sembrono bisa ngubengi setengah yuta klompok cedhak Kyiv, padha ora mbutuhake cadangan kanggo iki. Bandhingake jumlah pasukan sing dibutuhake kanggo ngubengi 300 ewu ing cedhak Stalingrad - mung digawa nganti 3 wulan.
      Sacara resmi, Tentara Abang duwe korps mekanik ing tapel wates, sing bisa ngetokake prabédan sauntara (lan sebagian lancar), nanging padha ngalami kerugian non-pertempuran sing dhuwur banget ing pawai - nganti 75% saka komposisi lan kekuwatane. iki umumé ilang.
      Akibaté, Tentara Abang bisa urip lan mundur, nanging kanthi mundhut gedhe lan mung bisa nyekel pertahanan mung sawise rampung gelombang mobilisasi pisanan watara 41 Oktober, nanging isih luwih lemah. Lan sampeyan lagi ngomong babagan sawetara keuntungan potensial.
      Kanggo sawetara alesan, akeh ora nglirwakake kasunyatan sing Jerman ora piyambak - padha dibantu dening luwih saka 60 divisi sekutu. Nglirwakake kasunyatan sing Jerman nampa replenishment saka kabeh Eropah
      Nalika nganalisa komposisi tank, sakperangan alesan, engineering, tambahan, pengintaian (t60 - tank, nanging sakperangan alesan ora pz-2?) Kendaraan, tank sekutu lan tankettes, tank freelance dibuwang metu, kang bener tikel waja ajiné. saka Wehrmacht.
      Lan Jerman uga duwe ewonan ganomages lan kendaraan lapis baja liyane. Kanggo sawetara alasan, bedhil serbu kaya stug-III uga ora dianggep tank, sanajan waja sing luwih kenthel tinimbang ing T34.

      Akeh sing ngomong bab kauntungan saka Tentara Abang mung ora angel kanggo sinau sajarah.
      1. Zvonarev
        Zvonarev 9 april 2019 12:28
        +1
        Babagan kaunggulan angka, aku ndhukung gagasan sampeyan. Aku mung bakal nambah yen unit sing wis disebarake ing eselon kapindho ora bisa njamin 100% partisipasi personel ing perang. Kurang transportasi lan komunikasi ora ngidini malah bagean saka tutup langsung tapel wates digawa menyang perang. Meh kabeh komandan divisi lan korps mekanis njlèntrèhaké advance kanggo titik wiwitan minangka lomba relay "pejalan kaki-erotis", nalika sampeyan pindhah 3 km, lan 20 km sampeyan mlaku mlaku. Ana kasus sing kerep nalika 10-15% personel lan peralatan tekan garis ngarep saka unit, liyane tangi kanggo istirahat, ndandani, lan liya-liyane. lan kasil numpes dening Luftwaffe. Lan komandan unit kasebut ora ngerti babagan iki, ing peta divisi / korps "sistematis nggawe pawai paksa menyang garis sing wis ditemtokake."
    2. stalkerwalker
      stalkerwalker 9 april 2019 22:39
      +2
      Lan apa gunane ngitung kerugian yen Prancis ing Mei-Juni 1940, duwe kaunggulan umum ing wong lan teknologi, ora bisa mobilisasi kanthi lengkap?
      Lan mobilisasi ing kono wiwit Agustus 1939!
      Hasile wis dingerteni ...
      1. Yeah
        Yeah 10 april 2019 14:44
        +1
        Prancis wis cukup mobilisasi, aja lali yen Jerman uga duwe wektu ala karo mobilisasi. Kalahipun Prancis jalaran saking kathahipun prentah ingkang salah.
  6. evgic
    evgic 9 april 2019 09:14
    0
    Penulis apik. Jarang nemu artikel sing objektif lan kompeten. Ora akeh sing kudu dibantah. Kita uga kudu nyathet kesalahane komando nalika nglengkapi korps mesin pra-perang kanthi macem-macem jinis tank, sing nggawe angel nyedhiyakake, nyedhiyakake, njaga lan mlaku.
    1. Yeah
      Yeah 9 april 2019 09:38
      -2
      ora ana kesalahan - ana watesan ing kapasitas produksi, saka ngendi dheweke nari,
      ana evolusi mobil normal - ora ana sing ngerti tank sing luwih apik.
      1. evgic
        evgic 9 april 2019 09:50
        0
        Aku ora ateges kualitas lan karakteristik pertempuran. Mung KVs ora bisa mindhah ing par sanajan T34s, sanajan tanpa nganggep breakdowns, kacepetan ing Maret ora luwih saka 15 km / h, kanggo T34 30 km / h, kanggo tank entheng nganti 40 km. / h. KV lan T34 - diesel, liyane ing bensin - sumber bahan bakar masalah. KV lan T34 - mriem 76 mm, liyane - 45 mm, kanggo KV2 152 mm.
        1. Yeah
          Yeah 9 april 2019 09:57
          +1
          Inggih, iku ora masalah gedhe. Masalah liyane ana ing ndandani dhasar - akeh mobil duwe sumber daya ridiculous. Lan yen sampeyan uga kudu ndandani 5 jinis tank (contone, Kv-1, t34, t60, bt-7, t26) ing siji bagean, iku masalah.
          1. evgic
            evgic 9 april 2019 10:05
            0
            Saiki dudu masalah gedhe. Lan ing kahanan 41, iki minangka masalah gedhe, amarga ora ana kendharaan pasokan, dheweke ngrancang mobilisasi saka ekonomi nasional, nanging ora duwe wektu. Ya, ndandani, ya, iki uga dadi masalah, utamane yen sampeyan nganggep manawa unit ndandani biasane ora dipasang kanthi kekuatan lengkap.
            1. Yeah
              Yeah 9 april 2019 10:10
              +3
              Staff repair rampung dening katelu, nanging iki ora bottleneck - ana keluwen elek kanggo spare parts ing warehouses, pabrik digawe mobil, nanging ora spare parts.
              Aku sing sawise Pakta Molotov-Ribentrop, industri wis kasempatan kanggo ngganti prioritas saka Penyetor ing wektu kanggo nambah kesiapan pertempuran, nanging iki ora kelakon.
              Aku iki minangka salah sawijining kesalahan strategis pimpinan negara.
              1. evgic
                evgic 9 april 2019 10:19
                +1
                Sampeyan ora bisa mbantah ing kene, ana masalah karo spare parts. Kemunduran umum saka industri Soviet wis efek, iku mung ora narik release saka loro mesin lan spare parts. Ing prakara liyane, industri kasebut duwe masalah Everest. Manajemen wis ngerti babagan iki. Apa sing wis ditindakake
                1. Yeah
                  Yeah 9 april 2019 10:32
                  -1
                  Kutipan saka evgic
                  Manajemen wis ngerti babagan iki. Apa sing wis ditindakake

                  ora, ora éling.
                  Ing negara ing 30s, sisih negatif saka gerakan Stakhanov kanggo perang kanggo inflated lan virtual pratondho dikembangaké - mung kanggo menehi laporan kelangan, kang uga kena pengaruh plans produksi industri. Elinga paling ora crita skandal kanthi kualitas cangkang 45mm. Kepemimpinan ora ngerti ukuran masalah nyata ing unit tank amarga misinformation massive ing laporan (salah sawijining alasan kanggo eksekusi Pavlov). Intelligence manca uga misinformed amarga link banget ing analytics, partai, ing siji, dipencet kanggo menehi "rencana", markas lan acara saka Prancis, ing siji, ditambahake mbuwang, Multiply iki dening ukuran, masalah personel lan masalah logistik. , lan minangka asil, construction saka pasukan waja padha akeh kompromi. Ora ana karya sing konsisten sing bisa ditindakake ing Jerman.
                  1. gla172
                    gla172 11 april 2019 21:34
                    0
                    ........Karen
                    Hovhannisyan
                    Bebener babagan Perang Patriotik Agung. Tentara Abang paling kuat kabeh! .........
                    Ing salah sawijining novel fiksi ilmiah dening S. Lukyanenko, sing kedadeyan ing mangsa ngarep, para pahlawan enom yakin yen nalika Perang Dunia II, "negara-negara ala Rusia, Jerman lan Jepang nyerang AS lan Israel sing apik," kaya sing diwulangake ing sekolah, mula dheweke nulis maneh sejarah abad kaping XNUMX.
                    Kisah sing surem iki bisa uga dadi nyata - sajrone 20 taun kepungkur, mungsuh Rusia wis nindakake kabeh kanggo ngrusak Tentara Abang lan mbatalake Kamenangan paling gedhe ing sejarah Rusia.
                    Saka buku kanggo buku, saka buku kanggo buku teks, frase rutin roaming babagan unpreparedness saka USSR kanggo perang, bab Stalin bodho, pemimpin militèr biasa-biasa wae, peralatan outdated, losses elek, batalyon penal lan detasemen, bab "siji bedhil kanggo telung pejuang", bab apa de "padha perang karo nomer, ora karo skill" lan "padha diisi karo mayit." Tentara Nazi, sebaliknya, ditampilake minangka model organisasi lan seni militèr - maneh lan maneh crita aces Jerman sing nembak pesawat kita nganti atusan, lan tanker Jerman sing nembak "telung puluh papat" kanthi ewonan diulang maneh. lan maneh. Dadi wektu kanggo mangu-mangu: sapa sing menang Perang Patriotik Agung?
                    Buku iki minangka tanggepan sing pantes kanggo para penghina jaman kepungkur. Buku iki mbabarake mitos anti-Soviet sing paling umum, paling ganas, paling ora isin babagan Tentara Abang, Perang Patriotik lan Kamenangan Agung. Buku iki minangka hadiah paling apik kanggo mbah kakung lan mbah kakung sing ngalahake mungsuh sing paling nggegirisi ing sejarah ...
                    .... buku sing padhet ... sing kudu diwaca kanggo peneliti Perang Dunia II .....
                  2. keju56
                    keju56 12 april 2019 12:39
                    -3
                    Kutipan saka yehat
                    Ing negara ing 30s, sisih negatif saka gerakan Stakhanov kanggo perang kanggo inflated lan virtual pratondho dikembangaké - mung kanggo menehi laporan kelangan, kang uga kena pengaruh plans produksi industri.

                    nyatane, sampeyan nulis bener, nanging kasebut kanthi teliti, .... ora bisa metu, nanging digawe! diarani omong kosong ... mula paceklik, nyuda standar urip ... Nyuwun Ora mungkin mung ngatur ekonomi utawa tentara minangka organisasi politik! Nyuwun Lan padha nyoba - gagal rencana limang taun pisanan - Partai Industri sing disalahake ... omong kosong kolektivisasi - kulaks sing disalahake ... banjur ana akeh sing disalahake, kolom Chekist, Trotskyists , penyimpangan, lan liya-liyane mlebu ing gilingan daging penindasan ... keprungu Nanging sing kepengin weruh - pimpinan gedhe tetep ngluwihi ruang lingkup kritik - panguwasa saya tambah akeh ... nangis Kira-kira Mao tumindak kanthi cara sing padha ing taun 50-60an ... keprungu
        2. Cherry Nine
          Cherry Nine 9 april 2019 10:30
          +5
          Kutipan saka evgic
          kacepetan ing Maret ... kanggo T34 30 km / h

          Apa sampeyan malah wis maca artikel sadurunge ing seri iki? Apa aku ngomong babagan buku?
          1. evgic
            evgic 9 april 2019 10:48
            -3
            Aku ora ngerti omonganmu. Kacepetan maksimal ing dalan gedhe T-34-76 model 1940 yaiku 55 km / jam. Nanging kolom ora pindhah ing kacepetan kuwi, maksimum 25-30 km / h. Opo sing salah
            1. Cherry Nine
              Cherry Nine 9 april 2019 11:07
              +4
              Kutipan saka evgic
              Nanging kolom ora pindhah ing kacepetan kuwi, maksimum 25-30 km / h. Opo sing salah

              Tank T-34 taun kaping 41 dibedakake kanthi mobilitas sing ora apik amarga masalah karo gearbox, kopling gesekan lan suspensi. 30 km / h kanggo ing paling sawetara dangu piyambakipun tindak ing kertas. Ing kasunyatan, IS-2 nyuwil saka wong-wong mau ing Maret.
              Lali babagan kacepetan maksimum ing dalan gedhe. 54 km/j T-34 lan 56 km/j Chaffee iku bumi lan langit.
              1. angsa
                angsa 9 april 2019 16:19
                -2
                Kutipan: Cherry Nine
                Tank T-34 taun kaping 41 dibedakake kanthi mobilitas sing ora apik amarga masalah karo gearbox, kopling gesekan lan suspensi.

                Apa sampeyan bisa ngomong babagan masalah karo suspensi lan gearbox, sing nyegah sampeyan ora obah ing wektu sing suwe kanthi kacepetan 30 km / jam nalika mlaku ing dalan sing kotor?
                Aku ora ngerti bab masalah pinunjul karo penundaan, kajaba "wetting" lan buildup saka versi shielded, kanggo T-34.
                Checkpoint kanggo pembalap anyar sing lelungan mung ing pindah 2 ora ana masalah padha "nglereni" 25 km / h ing konvoi. Bisa lan 30 km / h.
                1. Cherry Nine
                  Cherry Nine 9 april 2019 17:24
                  +5
                  Kutipan saka angsa
                  Aku ora ngerti bab masalah pinunjul karo penundaan, kajaba "wetting" lan buildup saka versi shielded, kanggo T-34.

                  Penundaan suspensi musim semi tanpa penyerap kejut khas ora mung kanggo versi sing dilindhungi.
                  Kutipan saka angsa
                  Checkpoint kanggo pembalap anyar sing lelungan mung ing pindah 2 ora ana masalah padha "nglereni" 25 km / h ing konvoi. Bisa lan 30 km / h.

                  Yen sampeyan sijine mesin saka Yak.
                  Lan tank siji menehi 2 km / h ing pindah 15,5nd ing 1700 rpm. Sampeyan bisa mbusak limiter kacepetan lan menehi metu 2300 rpm ing biaya engine lan kopling, iki liyane 5 kilometer ora tetep ing garis lurus, luwih apik ora. 40-50 km. - iki mung pindah katelu, kang, kaya, ora ana.
                2. Alexey R.A.
                  Alexey R.A. 9 april 2019 17:59
                  +2
                  Kutipan saka angsa
                  Checkpoint kanggo pembalap anyar sing lelungan mung ing pindah 2 ora ana masalah padha "nglereni" 25 km / h ing konvoi. Bisa lan 30 km / h.

                  Apa sampeyan serius? Sing, nolak tank nalika pindah pindah lan bebaya mateni engine nalika iku diwenehi ora masalah? A langkah ngiwa, langkah menyang tengen saka pindah macet - lan tank ngadeg munggah. Lan sing mburi, ngipat-ipati. nyoba kanggo njaluk watara iku.
                  Miturut cara, pindah kapindho saka papat-tataran punika maksimum 15 km / h.
          2. Yeah
            Yeah 9 april 2019 11:08
            +2
            kudu ditambahake yen pawai ing t34 versi awal wis kesel kru nganti nemen.
            (kotak, goyang, clanging lan kabungahan liyane)
            padha ora bisa obah kaya t-3.
        3. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 9 april 2019 15:52
          +2
          Kutipan saka evgic
          Mung KVs ora bisa mindhah ing par sanajan T34s, sanajan tanpa nganggep breakdowns, kacepetan ing Maret ora luwih saka 15 km / h, kanggo T34 30 km / h, kanggo tank entheng nganti 40 km. / h.

          30 km / h kanggo T-34 iku maksimum ing pindah katelu, yaiku, nalika nyopir ing dalan gedhe utawa garing, unbroken dalan negara. Ing kahanan liyane - pindah kapindho lan padha 15 km / h. Oh ya, pindah gear banget ora dianjurake:
          Ngalih pindah saka I kanggo II lan saka II kanggo III tanpa nggunakake Techniques khusus (gasping, etc.) tansah digandhengake karo bebaya mateni mesin, amarga. shifting bumpless mbutuhake kacepetan engine suda kanggo kacepetan meh meneng.

          Nanging, KV uga dudu hadiah - kanthi sistem pendinginan sing nggodhok ing 20 km / jam lan mandheg nalika nyopir ing dalan negara saben 1,5 jam kanggo ngresiki saringan udara.
        4. angsa
          angsa 9 april 2019 16:02
          -2
          Kutipan saka evgic
          Aku ora ateges kualitas lan karakteristik pertempuran.

          Yen sampeyan ngomong babagan pangopènan BTT, faktor iki dianggep nalika mbentuk korps, lan brigade MK dibentuk utamane saka tank sing padha ing pangopènan. Nanging wiwit malah sadurunge perang ana ora cukup BTT, padha rampung mung 7 MKs karo sungkowo ing setengah. Aku pengin ngelingi eksistensi MK kanthi 200 T-37s (iki tankette sing digawe saka bedhil, yen ana wong sing ora ngerti, lan ing taun 1940, kabeh padha nggarap sumber tanpa spare parts). - apa kesiapane tempur? Nyatane, setengah saka MK kalebu unit latihan, mula kekurangan artileri, kendaraan, traktor lan peralatan zoo ing brigade 1941. "Training" MKs bisa dadi pertempuran siap mung ing 1942, adhedhasar tingkat latihan kru, perwira lan tingkat produksi kendaraan wojo lan kendaraan (tradisional kadhaptar ora ing negara, nanging mundur saka ekonomi nasional).
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 9 april 2019 19:02
            +1
            Kutipan saka angsa
            Aku pengin ngelingi eksistensi MK kanthi 200 T-37s (iki tankette sing digawe saka bedhil, yen ana wong sing ora ngerti, lan ing taun 1940, kabeh padha nggarap sumber tanpa spare parts). - apa kesiapane tempur?

            Dadi ora ana sing ngetung perang ing taun 1941. Aku bakal pitutur marang kowe luwih akeh - Zhukov ngarep-arep bisa nampa korps sing koordinasi kanthi apik mung ing September 1941 - supaya bisa langsung nyopir dheweke menyang latihan.
            Dadi MK-41 minangka korps mekanis latihan, ing ngendi latihan taktik lan koordinasi personel ditindakake kanggo nunggu peralatan anyar.
      2. Zvonarev
        Zvonarev 9 april 2019 12:31
        +1
        Lan ana uga "toad" - carane dadi, tank padha riveted, lan saiki apa karo wong-wong mau? Kita kudu matur nuwun marang Tukhachevsky lan liya-liyane kaya dheweke kanggo 30 peti mati ing roda, lan sawetara ing trek ...
  7. falstaff
    falstaff 9 april 2019 09:36
    0
    Lan ya, babagan kontroversi brigade-divisi. Pembentukan brigade lan pangurangan sabanjure dadi korps disebabake penolakan divisi tank kanthi sadar. Panglima TC minangka posisi letnan jenderal. Miturut Stalin, komandan korps ora bakal ngidini korps ditarik. wadyabala kang digandhengake. Nanging jenderal infantri bakal menehi tekanan marang komandan divisi (biasane kolonel) lan bakal kaya ing tanggal 41.
    Mergo iki.
    Umumé, TK Soviet kira-kira cocog karo TD Jerman.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 april 2019 16:02
      +3
      Kutipan: Falstaff
      Umumé, TK Soviet kira-kira cocog karo TD Jerman.

      Ora mesthi ing cara sing. TD Jerman, kanthi kiasan, konstruktor Lego, saka rincian (resimen lan batalyon) sing bisa ngumpulake Kampfgruppe kanggo tugas tartamtu ing micromode. TK/MK Soviet ora nyedhiyakake mode mikro kasebut: wis duwe campfgroups standar sing siap digawe sing bisa disetel kanthi masang bedhil self-propelled, sappers lan tambahan liyane - nanging inti saka campfgroup tetep ora owah.
      Bener, iku transisi kanggo siap-digawe Kampfgruppen sing diijini operator pribadi waja domestik kanggo metu saka krisis gadhah tingkat kurang saka latihan saka komandan lan personel ing umum. Ora perlu saben-saben mbentuk klompok unit sing ora dikoordinasi - karo brigade OShS, ana inti sing wis koordinasi kanthi apik.
      1. falstaff
        falstaff 9 april 2019 17:34
        0
        Maksudku BChS (kekuatan tempur). Ana sing cocog APPROXIMATE.
  8. kamulyan1974
    kamulyan1974 9 april 2019 09:38
    +1
    Artikel sing apik. Mesthi plus.
    Ana akeh masalah karo struktur organisasi, lan senjata anyar, lan tugas anyar wis disetel, carane nindakake kabeh iki wis mutusaké ing laku. Mesthine, kabeh iki kudu disinaoni saiki, supaya ora mbaleni kesalahane taun kepungkur.
    Ing wiwitan perang, ora bisa mbentuk divisi tank saka komposisi optimal, amarga ora ana sing ngerti apa sing kudu dadi. Mulane, kanggo perang pertahanan, padha mutusaké kanggo nggunakake bebarengan tank lan infantri, lan kavaleri, lan tentara meriem, nggabungke ing tingkat taktis. Nganti saiki, manual tempur kita nyedhiyakake penguatan subunit bedhil bermotor kanthi tank.
  9. falstaff
    falstaff 9 april 2019 09:41
    -1
    Jeneng divisi Soviet "infantry" uga natoni mripat - iki soko anyar ...
    Lan aku katon nerusake kanggo substantiating tesis penulis sing T-34s dinuga "ilang" kanggo troika Jerman. lol
    1. Zvonarev
      Zvonarev 9 april 2019 12:32
      0
      Lan iki luwih penilaian emosional, lan dudu jinis miturut klasifikasi.
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        9 april 2019 16:52
        +1
        Kutipan: Zvonarev
        Lan iki luwih penilaian emosional, lan dudu jinis miturut klasifikasi.

        Lumrahe. Kita duwe divisi bedhil, mesthi, nanging ing kene aku nandheske status mobile-non-tank kanthi ngelingake yen dheweke padha karo divisi infantri Jerman.
  10. Bai
    Bai 9 april 2019 09:45
    +1
    Resimen kasebut wiwitane dumadi saka batalyon tank entheng, medium lan abot, lan rong batalyon tank entheng, lan kalebu 7 KV, 20 T-34 lan 64 T-40 utawa T-60, lan gunggunge personel nganti 548 wong. Nanging, kurang saka sasi mengko, 13 September 1941, resimen wis suda Ngartekno - saiki mung 67 tank, kalebu ing batalyon: 7 KV, 22 T-34 lan 32 T-40 utawa T-60.

    Penulis ngelingi eksotik kayata T-40, sing 960 diprodhuksi kanthi total lan produksi mandheg ing Desember 1941, lan ing wektu sing padha, dheweke ora ngelingi apa-apa bab BT-7, sing wis ana akeh. lan utamane brigade tank kaping 4 kanthi formasi duwe:
    46 tank (ana versi babagan 56 tank 6 KV, 20 T-34 30 BT-7).


    Lan yen katon ing urutan kasebut saka NPO saka USSR No. 057 saka 22 Januari 1942 ing hubungan kanggo perang Prokhorov, ora ana titik siji sing ora bakal dilanggar.
    1. Potter
      Potter 9 april 2019 10:39
      +1
      T-40 diprodhuksi mung 709 bêsik. Ing sasi September 1941, produksi T-40 ana ing ayunan lengkap, kaputusan wis mung digawe (adhedhasar layang Astrov kanggo Stalin) kanggo masang produksi tank 030 (masa depan T-60), kang asline ateges. T-40 sing ora ngambang kanthi waja sing rada dikuwatake, lan wis diadopsi, dheweke nampa lambung Bogachev sing diturunake lan menara octagonal, kekandelan waja tambah nganti 35 mm, lan bobote nganti 6,4 ton.
      Mulane, mesthi, ing negara Agustus 1941 tank T-40 kasebut bebarengan karo T-60.
  11. volodimer
    volodimer 9 april 2019 10:04
    0
    Ora ana sangsi manawa struktur korps tank, dibangun sadurunge perang, nalika bagean penting saka peralatan tambahan, kendaraan bermotor, traktor ... kudu teka saka ekonomi nasional nalika mobilisasi, wiwitane "ora terjangkau" kanggo kita. . Infanteri lan artileri ora luwih apik. Nanging nggawe brigade ora ngrampungake masalah iki, kekurangan (amarga kerugian) mung tambah parah. Nanging ing kene, faktor kontrol teka, kaya sing diterangake dening penulis. Wiwit ing awal perang, komandan durung sinau carane competently ngatur motley gedhe "farm kolektif" (struktur) tank Corps, brigade dadi struktur optimal. Nanging wiwit nggawe "farm kolektif" ora tanpa alesan, yaiku, kanggo tujuan interaksi sing luwih apik antarane akeh, kanggo entuk asil umum, gerakan mbalikke menyang nggedhekake unit tank ora bisa dihindari.
    Tulis sing jelas aran
    1. volodimer
      volodimer 9 april 2019 10:26
      +1
      Aku kepengin takon, aku entuk kesan yen, ora kaya Wehrmacht, sadurunge perang, kita ora duwe praktik interaksi antarane cabang-cabang angkatan bersenjata, ing antarane unit meriem, bedhil lan tank, lan ing TC antarane sawijining komponen. Lan kasunyatan manawa kita kudu nggawe maneh ing tingkat paling ngisor, sawise kita ilang paling tank lan artileri, apa iki minangka akibat saka kerugian kasebut utawa isih ana cacat ing jaman pra-perang?
      1. Zvonarev
        Zvonarev 9 april 2019 12:38
        0
        Iki minangka akibat saka kemunduran umum ing pendekatan pembentukan Angkatan Bersenjata, uga masalah teknologi lan psikologis. Inggih, iku ora bisa kanggo nglengkapi pasukan karo sarana komunikasi modern ing volume dibutuhake, lan akeh komandan ora perlu iki, padha wis chop mungsuh karo garudha lan checkers, kaya ing sipil. Sampeyan mung kudu pesen. Kajaba iku, kavaleri lan riflemen wis idea miskin saka kabisan pasukan mechanized lan aviation lan padha ora semangat kanggo nuduhake sukses mangsa karo "saingan".
        1. volodimer
          volodimer 9 april 2019 13:06
          0
          Kurang sarana komunikasi minangka masalah sing paling ora diragukan ing Angkatan Bersenjata ing jaman pra-perang lan ing wiwitan perang. Nanging "we chop with checkers" iki ora ana maneh ing awal perang.
          "Kavaleri lan senapan ora duwe ide babagan kemampuan pasukan mekanik lan penerbangan"
          Ya, aku ora setuju, pengalaman nglawan Basmachi, ing ngendi siji utawa loro wedges T-27 lan pesawat mutusake asil ..
          Tukhachevsky ora metu saka biru kanthi total mekanisasi. Lan S.M. Budyonny dudu idiotologist equestrian kaya sing diterangake ing jaman perestroika.
          Lan CER ... Lan Khalkin Gol ... ora ana tank lan pesawat ...
          Nanging, aku mikir yen kabeh iki minangka unpreparedness staf komando senior kanggo mimpin unit sing beda-beda.
          Lan ing tingkat paling ngisor, iki ora bisa rembugan ing antarane awake dhewe. Lan mung perang dipeksa ... banjur ora langsung ..
          1. angsa
            angsa 9 april 2019 16:21
            0
            Kutipan saka volodimer
            Lan Halkin-Gol ... ora ana tank lan pesawat

            Iki ing pangertèn apa?
          2. Cherry Nine
            Cherry Nine 9 april 2019 17:38
            +3
            Kutipan saka volodimer
            Kurang komunikasi minangka masalah sing paling ora diragukan ing Angkatan Bersenjata ing jaman pra-perang lan ing wiwitan perang.

            Sampeyan ngremehake kahanan.

            Ana karakter saiki ing ORDLO - Cat Murz. Dheweke terus-terusan whines ing LiveJournal sing OK, dheweke nggawa teknik sing relatif maju. Carane nggawe l / s sinau kanggo nggunakake, lan ora bruise kabeh dina?

            Dadi rumit.
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 10 april 2019 11:16
              0
              Kutipan: Cherry Nine
              Ana karakter saiki ing ORDLO - Cat Murz. Dheweke terus-terusan whines ing LiveJournal sing OK, dheweke nggawa teknik sing relatif maju. Carane nggawe l / s sinau kanggo nggunakake, lan ora bruise kabeh dina?

              Uh-huh ... lan uga, carane nggawe personel ngelingi paling sethithik aturan safety sing paling gampang nalika nggarap interkom - supaya paling ora narik / ngganti kabel lan ora ngremukake PTT. Aku isih kelingan "Saga saka Tangents" lan "Carane Mateni Komunikasi karo Tangan Kru".
      2. falstaff
        falstaff 9 april 2019 13:18
        0
        Kurang interaksi antarane cabang militer dikritik sanajan ing rapat ing Moskow sawise asil Perang Musim Dingin. Komisaris Pertahanan Rakyat anyar (Tymoshenko) banjur diwenehi tugas kanggo ngilangi iki.
        Minangka kanggo "kekurangan" tank ing Tentara Abang, ing wektu sing paling ora disenengi, nalika pabrik-pabrik kita dievakuasi ing sisih wétan, nanging durung wiwit ngasilake, ana "mung" kaping pindho tank Soviet tinimbang ing Wehrmacht. ing Front Wétan. Sadurunge lan sawise iku, jumlah tank Soviet, mesthi, akeh kaping luwih saka Jerman.
      3. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 9 april 2019 16:04
        0
        Kutipan saka volodimer
        Aku entuk kesan yen, ora kaya Wehrmacht, sadurunge perang, kita ora duwe praktik interaksi antarane cabang-cabang angkatan bersenjata, ing antarane unit meriem, bedhil lan tank, lan ing TC antarane komponen.

        Dheweke mung ora bisa. Koordinasi ing tingkat resimen direncanakake kanggo Agustus 1941. Lan padha ngrancang kanggo nampa korps mesin siap-digawe pisanan ing September - kanggo latihan eksperimen.
        1. Cherry Nine
          Cherry Nine 9 april 2019 17:42
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          Dheweke mung ora bisa. Koordinasi ing tingkat resimen direncanakake kanggo Agustus 1941. Lan padha ngrancang kanggo nampa korps mesin siap-digawe pisanan ing September - kanggo latihan eksperimen.

          3 sasi fatal iki ngelingake kula Futida fatal 5 menit.
          1. Alexey R.A.
            Alexey R.A. 10 april 2019 11:29
            0
            Kutipan: Cherry Nine
            3 sasi fatal iki ngelingake kula Futida fatal 5 menit.

            Kang padha bener witjaksono kanggo ing paling jam? nglirik
            Ya ... ing urip nyata, "telung sasi" iki uga bakal dadi setahun.
            1. Cherry Nine
              Cherry Nine 10 april 2019 13:39
              0
              Kutipan: Alexey R.A.
              ing urip nyata, iki "telung sasi" uga bakal nguripake menyang taun.

              Ya, setahun. Latihan Kyiv ditindakake 6 taun kepungkur. Padha nuduhake luwih utawa kurang gambar saka perang maneuver.
              Akeh wis rampung, mesthi, ing 6 taun. Secara khusus, dheweke nembak komandan "biru", komandan "abang" lan komandan latihan. Nggawe 29 mechcrops kertas.

              Ing setahun, Meretskov bisa ditembak pisanan, meh ing wektu. sapa maneh? Shaposhnikova (Stanislav, Vladimir, telung Annas)? Staff Kapten Vasilevsky? Nggawe kapal perang kudu.

              Wong-wong tansah kaget sing ngaku yen panggedhe sing padha, nindakake perkara sing padha kaya ing urip nyata, ora bisa nindakake apa-apa sajrone telung sasi. Ing wektu sing padha, apa sing bisa ditindakake sajrone rong taun kepungkur wis dingerteni.
              1. Alexey R.A.
                Alexey R.A. 10 april 2019 19:24
                0
                Kutipan: Cherry Nine
                Ya, setahun. Latihan Kyiv ditindakake 6 taun kepungkur. Padha nuduhake luwih utawa kurang gambar saka perang maneuver.

                Padha nuduhake ballet.
                Intine, manuver Kyiv taun 1935 ora ana hubungane karo perang nyata, utamane amarga kabeh acara kasebut ditemtokake sadurunge. Dikenal sapa, ing ngendi, kapan lan apa pasukan "mungsuh" bakal diadhepi, sapa lan ing wektu apa bakal entuk - preduli saka katrampilan "mungsuh" - tangan ndhuwur ing perang iki utawa iki, tekan iki utawa baris kasebut, lan liya-liyane. Ing pandhuan kanggo mediator kasebut, kasebut: ana banjur, ing ngarepe resimen mekanik lan kavaleri sing maju, dheweke, mediator, kudu (ora ketompo carane para pembela tumindak) "nuduhake artileri sing kuwat. , bedhil mesin lan bedhil", ing wektu kasebut, resimen mekanis "bakal ditundha dening tembakan artileri", lan liya-liyane. saka tumindak, nanging kanggo entuk pengamatan mantep dening bagean iki saka skenario maneuvers.
                Skenario iki digawa ora mung kanggo mediator, nanging uga kanggo peserta. Wiwit tanggal 18-22 Agustus 1935, komandan kabeh unit lan formasi sing ditugasake kanggo maneuver (lan ing korps lan divisi lan markas) bisa kenal karo wilayah sing bakal "perang" lan "operasi". nggambar rencana”. Mulane, komandan ing maneuvers Kyiv ora dibutuhake kanggo nindakake apa sing utamané dibutuhake ing perang: reaksi cepet lan bener kanggo owah-owahan dadakan ing kahanan (kabeh mau, kita mbaleni, padha dikenal ing advance).
                Menapa malih, komandan unit lan tatanan malah ora nampa ing kene praktek nggawe pancasan ing pertempuran (sanajan wis dikenal ing advance) kahanan, lan markas ora nampa latihan saka dokumen pertempuran. Dheweke diwajibake nggawe kabeh keputusan lan nggawe kabeh dokumen, maneh sadurunge, siji utawa rong minggu sadurunge wiwitan manuver. Dokumentasi sing wis disiapake dipriksa kanthi teliti ing markas distrik, lan yen ana kesalahan, dheweke dipeksa nindakake maneh. Sajrone maneuvers, markas formasi, ing intine, mung kudu ngilangi kabeh dokumentasi pertempuran saka teks sing wis rampung.

                Lan, miturut latihan KVO lan BVO taun 1936, kanthi nyimpang saka skenario latihan, para peserta langsung ngetutake. penolakan epik - kepiye kedadeyan karo ttbr 1:
                T-28 saka brigade tank 1 BVO "tiba-tiba" (!) Nemokake awake dhewe ing ngarepe jalur tank lan gouges lan dipeksa nguripake kanthi cepet menyang sisih - menyang wilayah sing durung ditelusuri, ing ngendi dheweke macet.

                Ora ana kesimpulan, lan 4 taun liyane, nganti 1940, Tentara Merah terus latihan l / s sing padha, sing nyebabake asil sing ditampilake ing maneuver. Nyatane, sinau nyata wiwit mung ing Timoshenko - sawise asil kampanye Polandia lan SCF. Asil kanggo ZOVO padha dikenal:
                "Sajrone 4 sasi kepungkur, Okrug wis nindakake kegiatan ing ngisor iki kanggo nglatih perwira lan staf senior:" (bla-bla-bla dhaptar acara rong kaca) lan ukara ing ngisor iki nguwasani kabeh iki:
                "Minangka asil saka kabeh kegiatan kasebut, latihan operasional staf komando senior saya tambah akeh lan dianggep biasa-biasa wae."
                © Ulanov
                1. Cherry Nine
                  Cherry Nine 10 april 2019 20:55
                  +2
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Ora ana kesimpulan sing digawe, lan 4 taun liyane, nganti 1940, Tentara Abang terus latihan sing padha.

                  Ugum.
                  Kutipan: Alexey R.A.
                  Padha nuduhake ballet.

                  Nanging, ballet iki yen sampeyan pengin ndeleng, nuduhake kabeh sing dibutuhake. Sing ora ana apa-apa kanggo ngetrapake ide "operasi jero", "pertahanan seluler", apa wae sing mbutuhake mobilitas. Kaping pisanan, ora ana wong. Sing mindhah divisi 100, ujar, kilometer dina ing wektu tentrem ing distrik dhewe minangka tugas kerumitan sing luar biasa sing ora ana asu sing ngerti carane ngatasi.

                  Nanging, BP terus maju.
  12. Potter
    Potter 9 april 2019 10:20
    0
    Ing babagan ukuran brigade negara ing Agustus 1941, kabeh bener, 3268 jam. Iku kalebu regimen bedhil motorized telung batalyon lengkap. Salah sawijining sumber informasi babagan struktur reguler BTV yaiku situs web Tank Front. Ana sawetara kebingungan ing informasi dheweke. Siji artikel ngemot staf kanthi struktur resimen infantri bermotor lan staf TBR sing diganti wiwit 13.09.1941/709/1871, ing ngendi batalyon bedhil bermotor saka XNUMX wong dikenalake tinimbang MSP, jumlah brigade ing negara iki yaiku XNUMX jam.
    Miturut pesenan nomer 0063 tanggal 12.08.1941/XNUMX/XNUMX, struktur brigade kaya ing ngisor iki.

    STAFF BRIGADE TANGKI PISAH
    I. Organisasi
    1. Manajemen Brigade
    2. Perusahaan kontrol
    3. Perusahaan pengintaian
    4. Resimen tank
    5. Resimen Rifle Motorized
    6. Divisi anti-tank
    7. Divisi anti-pesawat
    8. Perusahaan Angkutan Motor
    9. perusahaan ndandani
    10. Pleton Medis
    II. Personel - 3268

    Alasan kanggo owah-owahan ing staf kajaba UKM iku dhasar, Andrei mbatesi prinsip kasebut:
    - lack saka sumber daya manungsa;
    -kekurangan kendaraan.
    Aku bakal nambah:
    PESANAN PEMBENTUKAN BRIGADE TANGKI PISAH
    Nomer 0063 12 Agustus 1941

    ana ing Internet, saka iku karo negara ana kajelasan lengkap.
  13. meandr51
    meandr51 9 april 2019 10:43
    +1
    Gambar kasebut nuduhake conto langka saka 34s taun 42 rilis. Dumunung ing kutha Skhodnya, Wilayah Moskow.
  14. meandr51
    meandr51 9 april 2019 11:05
    0
    Kanggo pisanan aku maca babagan rencana Tentara Merah kanggo nyerang Wehrmacht "ing tahap penyebaran." Apa kanggo miwiti perang dhisik, utawa apa? Serius?
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 9 april 2019 11:26
      +2
      Kutipan saka meandr51
      Kanggo pisanan aku maca babagan rencana Tentara Abang ... kanggo miwiti perang luwih dhisik

      Aneh. Rezun-Suvorov wis nulis koleksi karya babagan kasus iki. Sadurunge, Goebbels lan Ribentrop ngomong babagan iki akeh lan rinci.

      Sampeyan bisa uga ora seneng kabeh sing kasebut ing ndhuwur, nanging topik kasebut jelas ora anyar.
      1. meandr51
        meandr51 9 april 2019 21:18
        0
        Kowe bener. Aku mung sijine tokoh iki metu saka kurung, bribed dening penulis pendekatan imbang nganti titik iki.
    2. falstaff
      falstaff 9 april 2019 13:23
      0
      Iki nuduhake cathetan Vasilevsky, ing ngendi dheweke ngusulake kanggo nyerang luwih dhisik, amarga Wehrmacht wis konsentrasi lan arep nyerang.
      Lan iki watu liyane marang penulis artikel, kang Intelligence kita "turu liwat" persiapan Jerman kanggo perang. Penulis tritely ndemek masalah sing ora dingerteni kanggo dheweke.
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 april 2019 16:05
      0
      Kutipan saka meandr51
      Kanggo pisanan aku maca babagan rencana Tentara Merah kanggo nyerang Wehrmacht "ing tahap penyebaran." Apa kanggo miwiti perang dhisik, utawa apa? Serius?

      Ora. Miturut rencana pra-perang, penyebaran kasebut diterusake sawise wiwitan perang - ora ana sing ngarepake pukulan saka tentara sing digerakake lan disebarake.
      1. meandr51
        meandr51 9 april 2019 21:21
        +1
        Utawa sakperangan alesan, titik kosong ora pengin ndeleng. Dheweke mabur ing tapel wates lan ndeleng umume konsentrasi, dilaporake. Nanging ora ana wong ing markas distrik sing pengin krungu.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 10 april 2019 19:40
          0
          Kutipan saka meandr51
          Utawa sakperangan alesan, titik kosong ora pengin ndeleng. Dheweke mabur ing tapel wates lan ndeleng umume konsentrasi, dilaporake.

          Kasep kanggo laporan. Umume formasi Wehrmacht maju menyang asline mung sawetara dina sadurunge serangan kasebut. Lan mobilisasi kita kanthi konsentrasi mbutuhake paling sethithik sasi.
  15. gregor6549
    gregor6549 9 april 2019 11:53
    -6
    Dear Andrey saka Chelyabinsk, Pinten sampeyan bisa nyoba kanggo remet crita nyata ing clichés mossy. Lan karo jumlah Angkatan Bersenjata USSR lan Jerman, misale jek, padha wis dawa wis mutusaké, lan ana akèh bukti sing Stalin lan Co ngrancang serangan surprise ing Jerman lan satelit ing awal Juli 1941, kanggo sing padha wiwit nindakake tataran rahasia saka mobilisasi Angkatan Bersenjata lan ekonomi nasional USSR sanalika sawise penandatanganan Ribbentrop Molotov Pakta ing 1939, lan uga nyetel "mbebasake" saka Belarus Kulon, i.e. Pérangan wétan Polandia, negara Baltik, Finlandia, Bessarabia, nganggep Hitler lan intelijené minangka tukang nyedhot pungkasan, uga nyatane Jerman ora bakal wani perang ing rong front. Kajaba iku, doktrin militèr pra-perang saka USSR nyatakake yen cara paling apik kanggo perang yaiku nyepetake mungsuh kanthi tiba-tiba, sing umume penerbangan mungsuh dirusak ing lemah, sumber minyak utama dirusak. utawa diblokir (ing Jerman, iki minangka lapangan minyak Romania), lan liya-liyane. Sesuai karo doktrin iki, akeh pasukan Soviet saka eselon strategis pisanan lan akeh senjata, pasokan, lan liya-liyane. tapel wates ngendi kabeh iki mati utawa dijupuk dening Jerman ing jam pisanan lan dina perang ing provokasi lan ora kanggo mbukak geni tanpa printah kang paling dhuwur, uga arahan bodho lan Timoshenko saka nomer siji kanggo nomer telu babagan counterattacks dumadi. tanpa ngerti kahanan, kahanan pasukane dhewe lan pasukan mungsuh lan kita bakal entuk lukisan minyak.
    Lan carane kanggo mbandhingaké T34 lan tank Soviet liyane karo Jerman? Alamiah, T34 tanpa bahan bakar lan cangkang luwih ringkih tinimbang T3, kang wis kabeh iki ing Simpenan, uga sumber replenishment kanggo loro.
    Ya, tanker Soviet sing slamet karo tank-tank sawise serangan pertama dening pesawat lan artileri Jerman asring perang kanthi maksimal. Nanging pasokan amunisi lan bahan bakar tank banget winates, lan tanker asring ora duwe pilihan nanging nyebul tanke (yen ana apa-apa lan kapan) utawa mung ninggalake nalika amunisi lan bahan bakar entek.
    Об этом можно писать долго и много, но зачем? Есть раз и навсегда утвержденная наверху истина: враг был хитер, коваре, намного сильнее и опытнее слабосильной и наивной РККА, а посему получилось так, как получилось. И любая попытка доказать, что это не истина, а туфта, воспринимается в штыки как попытка разрушить ту духовную скрепу, которую так пытается лелеять и эксплуатировать то ворье во всех эшелонах власти, которое прибрало всю власть а также все ресурсы в стране к рукам.
    А мы тут недоумеваем отчего все шло и идет как то наперекосяк. То предателей под кроватью ищем, то диверсантов, то еще каких то козлов отпущения. Может все же не нужно самим быть ослами, тогда и не придется искать козлов.
    1. Andrey saka Chelyabinsk
      9 april 2019 12:38
      0
      Kutipan saka: gregor6549
      И с численностью ВС СССР и Германии вроде уже давно определились, и есть масса доказательств что Сталин и Ко планировали внезапное нападение на Германию и ее саттелитов в начале Июля 1941 года

      Еще одна жертва резуна и Ко....
      Никто никакого внезапного нападения не планировал. План войны (до 1941 г) базировался на том, что при одновременном объявлении всеобщей мобилизации немцы успевали развернуть войска на границе первыми и стратегическая инициатива автоматом переходила к ним (у них расстояния меньше, ж/д - больше)
      Поэтому предполагалось держать войска приграничных округов в высокой степени боеготовности (укомплектованность л/с. до 80-100%) с тем чтобы иметь возможность нанести по сосредотачивающимся немцам удар, сорвать их развертывание и выиграть тем самым время для завершения нашего собственного развертывания.
      Этот план практически полностью копировал (по духу, имеется ввиду, детализация там была иной, конечно) военные планы Российской империи, которые та и претворила в жизнь (наступление в Восточную Пруссию армий Самсонова и Ренненкампфа)
      1. falstaff
        falstaff 9 april 2019 13:25
        -1
        План войны (до 1941 г) базировался на том
        (ехидно улыбаясь): Сделайте одолжение - представьте сей план войны публике - а мы уж сами почитаем и попробуем понять, на чём он базировался...
        1. Andrey saka Chelyabinsk
          9 april 2019 15:43
          0
          Kutipan: Falstaff
          (ехидно улыбаясь): Сделайте одолжение - представьте сей план войны публике

          Wangsulan ing ndhuwur
      2. Balai Kota
        Balai Kota 9 april 2019 15:52
        0
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Поэтому предполагалось держать войска приграничных округов в высокой степени боеготовности (укомплектованность л/с. до 80-100%) с тем чтобы иметь возможность нанести по сосредотачивающимся немцам удар


        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Этот план практически полностью копировал


        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        наступление в Восточную Пруссию


        Nanging...

        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Никто никакого внезапного нападения не планировал


        Совершенно непротиворечивые заявления)
        1. Andrey saka Chelyabinsk
          9 april 2019 15:54
          +1
          Kutipan: Balai Kota
          Совершенно непротиворечивые заявления)

          Совершенно непротиворечивые, да. Ратуш, даже тогда весь мир знал, что фактически война начинается не с момента пересечения госграницы вражескими войсками, а с объявления всеобщей мобилизации. Жаль, что Вы не знаете этого и сейчас
          1. Balai Kota
            Balai Kota 9 april 2019 15:59
            0
            Quote: Andrey saka Chelyabinsk
            а с объявления всеобщей мобилизации


            Стесняюсь спросить....Какого числа Германия обьявила всеобщую мобилизацию в мае 40-го или в сентябре 39-го?

            ПыСы. И что плохого было бы если б тов.Сталин проявил дальнозоркость и вдарил по извергу рода человеческого т.Гитлеру,сохранив страну и народ от ужасов 41-45?.
            1. Andrey saka Chelyabinsk
              9 april 2019 16:16
              0
              Kutipan: Balai Kota
              Стесняюсь спросить....Какого числа Германия обьявила всеобщую мобилизацию в мае 40-го или в сентябре 39-го?

              Ответ Вы знаете и сами, при этом знаете и то, что СССР не мог объявить всеобщей мобилизации в ответ - Германия собиралась воевать не с ним.
              Kutipan: Balai Kota
              ПыСы. И что плохого было бы если б тов.Сталин проявил дальнозоркость и вдарил по извергу рода человеческого т.Гитлеру,сохранив страну и народ от ужасов 41-45

              Это когда, например?:))) Мы что, должны были бросаться спасать Польшу? Или Францию? Конкретизируйте Вашу идею
              1. Balai Kota
                Balai Kota 9 april 2019 16:32
                0
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Ответ Вы знаете и сами


                Знаю конечно.Никакой всеобщей мобилизации не было обьявлено ни в одном из этих случаев.Так что это исключительно Ваша теория.

                Также знаю что что бы упредить и помешать немцам-это значит начинать все мероприятия РАНЬШЕ них.А это,согласно Вашей же теории-обьявление войны. А планы прикрытия,по Вашим же словам из предыдущего поста именно это и предусматривали.
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  9 april 2019 16:55
                  0
                  Kutipan: Balai Kota
                  Знаю конечно.Никакой всеобщей мобилизации не было обьявлено ни в одном из этих случаев.Так что это исключительно Ваша теория.

                  Значит, не знаете.
              2. Balai Kota
                Balai Kota 9 april 2019 16:40
                +2
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Конкретизируйте Вашу идею


                Моя идея проста.Планы были и они предусматривали именно первый удар.Это нормально и оправдано со всех точек зрения.Как тот же Израиль 67- го года.

                К сожалению в подкорках засел агитпром с его оправданием катастрофы 41 года и воем про исключительно миролюбивый СССР.Поэтому все время последователи и попадают в этот логический тупик.
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  9 april 2019 16:55
                  0
                  Kutipan: Balai Kota
                  Моя идея проста.Планы были и они предусматривали именно первый удар.

                  Увы, в планах первого удара нет:))) Впрочем, Вас это явно не смущает. Если какие-то факты не вписываются в теорию - ну их, эти факты:))))
                  1. wong liyo1985
                    wong liyo1985 9 april 2019 17:19
                    +1
                    "Соображения..." Шапошникова, Мерецкова, Жукова-это, конечно, докладной материал, но основные принципы первых операций войны показывают правильно.
                    Просто, почему-то, все считают, что агрессия начинается с переходом границы, а ведь это не так. В нормальных условиях начало войны-мобилизация, в ненормальных(Германия уже давно воюет, поэтому признаки подготовки нападения другие)переброска войск, прежде всего подвижных соединений, к границе.
                    1. Andrey saka Chelyabinsk
                      9 april 2019 18:58
                      +1
                      Kutipan saka: strannik1985
                      В нормальных условиях начало войны-мобилизация, в ненормальных(Германия уже давно воюет, поэтому признаки подготовки нападения другие)переброска войск, прежде всего подвижных соединений, к границе.

                      Совершенно верно, и просто удивительно, как мало людей это понимают
                2. stalkerwalker
                  stalkerwalker 9 april 2019 22:01
                  +3
                  Kutipan: Balai Kota

                  К сожалению в подкорках засел агитпром с

                  Apa sampeyan wis nyoba perawatan?
                  Почистить подкорки, сосуды, стаканы там помыть...
                  ya
              3. Cherry Nine
                Cherry Nine 9 april 2019 17:47
                0
                Quote: Andrey saka Chelyabinsk
                Конкретизируйте Вашу идею

                Товарищ Черчилль, к которому Вы меня неоднократно отправляли, предлагал в инициативном порядке спасти от фашистов Югославию через Румынию. Так сказать, открыть второй фронт.
                Bakal cocok?
                1. Andrey saka Chelyabinsk
                  9 april 2019 19:00
                  0
                  Kutipan: Cherry Nine
                  Bakal cocok?

                  Вообще не из этой оперы
                  1. Cherry Nine
                    Cherry Nine 9 april 2019 19:08
                    -1
                    Так и знал, что не нужно Черчилля читать)))

                    Речь про его идеи 41-го года, а не 43-го, если что.
                    1. Andrey saka Chelyabinsk
                      10 april 2019 17:23
                      0
                      Kutipan: Cherry Nine
                      ак и знал, что не нужно Черчилля читать)))

                      Я не вижу там ничего общего с обсуждаемым вопросом. Если Вы видите - ОК, поясните конкретнее, что имеете ввиду и какое отношение это имеет к дискуссии. Может, я чего-то забыл, кто знает?
                      1. Cherry Nine
                        Cherry Nine 10 april 2019 17:43
                        0
                        kosong.

                        В любом случае идеи Черчилля никакого отношения к деятельности т. Сталина и компании не имеют.
      3. gregor6549
        gregor6549 9 april 2019 16:08
        +1
        Кто и чья жертва еще нужно разобраться. Я думаю что жертвой прежде всего стали народы бывших республик СССР которым до сих пор так и не позволено знать истинной а не придуманной истории и которых до сих пор держат за недоумков. Именно поэтому большинсво сказок начинаются с того что немцы собрали неисчислимые силы, напали на СССР вероломно и внезапно и оттого начальный период войны был таким каким был. Иногда публикуются отдельные планы и приказы которые никак не помогают понять как это РККА удалось поймать врасплох и куда смотрела разведка РККА. Сказки эти впервые бтли озвугчены И. Сталиным а затем растиражированы Жуковым и другими "писателями". Проблема в том что эти сказки никак не согласуются с воспоминаниями сотен и тысяч фронтовиков и к тому же полностью игнорируют то, о чем писали и говорили и Сталин и многие командиры РККА задолго до войны.
        Кстати о птичке, т.е. о Резуне. Да, он изменил присяге, бежал за кордон и был приговорен советским судом, который, как известно был самым гуманным судом в мире, к смертной казни. Но это никак не должно затмевать то, что он сделал в плане исследования реальной, а не придуманной истории.
        Да, его "творения" изобилуют неточностями в части оценок техники воюющих стран и прочими шероховатостями, но это все вторично. Главное в том, что он по мере сил и в силу своей осведомленности выстроил логическую цепь доказательств намерений Сталина расширить границы СССР "по самое немогу" и подкрепил эти доказательства ссылками на документы, свидетельства очевидцев и т.д.
        Кстати, после Резуна ряд советских военных и политических деятелей (генерал Калугин, Горбачев Ельцин и другие) совершили куда большие преступления перед советским народом и никто их не судил и не осудил.
        Да и материалы дела Резуна вряд ли кто из нас видел и насколько суд над ним был обьективным сейчас сказать трудно. И взьелись на Резуна, как я понимаю, не столько из за его побега (сбежали десятки таких как он) сколько из за того, что он посмелился выступить поперек официальной линии партии, а не колебался вместе с ней. Вот этого а также покушения на "авторитет" официальных историков таких как Гарев, Волкогонов и т д. ему простить не могли
        Далее. Руководство РККА не только не копировало опыт 1 Мировой Войны, которая в основном была позиционной (за исключением наступления Самсонова), но планировала действовать с точностью "до наоборот". Т.е. разделить мобилизацию на тайную обеспечивающую подавляющее преимущество РККА над противником в силах и средствах при первых и внезапных ударах и открытую для развития успеха первых ударов, восполнения потерьРККА в живой силе и технике и т д.
        Нужно заметить что планы эти были великолепные и исполнялись в точности.....но только до 22 Июня. А 22 Июня все пошло не по планам РККА а по планам Вермахта. И причем здесь Резун? Или он подрывает дух патриотизма россиян. По моему больше подрывает этот дух официальная ложь выдаваемая столько лет за историю и переписываемая время от временив угоду очередному "властителю дум и гаранту".
        Довелось как то мне присутствовать на учениях Запад 81, на которых весьма серьезно лажанулись подразделяния и соединения ПВО СВ т.к. во время массированного налета условного противника на позиции сух. войск "легла" передача радиолокационных данных от нижестоящих данных на КП ПВО Фронта. Правда начальство быстро сообразило что нужно делать и вместо отметок реальных самолетов на экраны КП ПВО Фронта высыпали сымитированные цели. Когда на разборе полетов кто то попытался вякнуть о этой лапше на ушах генерал армии т. Варенников, руководивший учениями, взвился и сказал что никто не собирается ждать пока налетит супостат и по нему (по супостату) нанесут упреждающий удар да такой что отбиваться от налета и не придется. Т.е. доктрина упреждающего удара разработанная еще в 30 годы была жива спустя дестяилетия после окончания ВОВ. Жива она и сейчас. И эта доктрина прекрасно согласуется с призывами "ура патриотов" вдарить по проклятым и полосатым "амерам" первыми, а то они придут и все у нас заберут. Т.е. история повторяется и не исключено что кому то придет в голову нажать "красную кнопку" первым. Проблема в том что после этого не будет ни первых, ни вторых.
        А меня пугать не нужно. Я уже и довольно старый и довольно пуганый.
        1. Andrey saka Chelyabinsk
          9 april 2019 16:46
          0
          Григорий, Ваш спич показывает Вас чеповеком, который беспредельно далек от вопроса, который берется обсуждать. У Вас что ни слово - то шедевр.
          Kutipan saka: gregor6549
          Именно поэтому большинсво сказок начинаются с того что немцы собрали неисчислимые силы, напали на СССР вероломно и внезапно и оттого начальный период войны был таким каким был.

          Есть данные о фактической численности вермахта и РККА на начало ВОВ, причем вермахт оценивается не по отечественным, а самым что ни на есть германским источникам, таким как Мюллер-Гиллебранд или Типпельскирх или Гальдер, например. И по ним вермахт сосредоточил превосходящие силы, грубо, если брать бойцов без учета вспомогательных войск (строителей, железнодорожников и т.д.), то 2,5 млн у немцев и 1,8 млн у нас, если со вспомогательными, то для нас еще хуже. При том что на стороне вермахта воевали и другие страны.
          И так - по каждому вашему утверждению. Из сведений, которые давало разведка ОТЛИЧНО видно, почему мы проворонили сосредоточение немцев на наших границах. Но Вы их не читали. Вы читали только Резуна
          Kutipan saka: gregor6549
          Проблема в том что эти сказки никак не согласуются с воспоминаниями сотен и тысяч фронтовиков

          Которых Вы никогда не читали. Иначе бы не говорили такого.
          Kutipan saka: gregor6549
          Главное в том, что он по мере сил и в силу своей осведомленности выстроил логическую цепь доказательств намерений Сталина расширить границы СССР "по самое немогу" и подкрепил эти доказательства ссылками на документы, свидетельства очевидцев и т.д.

          нет, не доказал и не подкрепил, потому что его тезисы смехотворны для любого, кто САМ читал советские предвоенные документы.конспирология Резуна полностью противоречит не только имеющимся советским документам но и мнению германских военачальников.
          Например, Резун утверждает что мы готовили войска приграничных округов к наступлению в преддверии войны. А вот Манштейн, на секундочку, лучший генштабист третьего рейха почему-то утверждает что РККА в июне 1941 г НЕ БЫЛА развернута для наступления совершенно наверняка.
          Но Вы же этого не знаете. Вы даже "Утерянных побед" не осилили. Что меня всегда печалило в резунистах, так это полный отказ от критического восприятия его трудов и абсолютное нежелание ознакомиться ХОТЯ БЫ с германскими источниками по ВОВ. Почитать дневники Гальдера, исследования Мюллера-Гиллебранда, мемуары Магнштейна, Типпельскирха и т.д. и т.п.... Про то, чтобы самостоятельно почитать советские документы тех лет я уж молчу.
          Kutipan saka: gregor6549
          А меня пугать не нужно.

          Еще и мания преследования...
      4. keju56
        keju56 9 april 2019 16:49
        0
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        Никто никакого внезапного нападения не планировал.

        и зачем тогда 2 танковых дивизии расположились табором у самой границы.. ну ладно зимой, так самый разгар лета... keprungu И вообще - дислокация ТК перед началом войны общеизвестна... ее не В.Суворов придумал, он ее использовал.... Nyuwun
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        военные планы Российской империи, которые та и претворила в жизнь

        именно, и только при СССР считалось это бессмысленным разгромом Nyuwun
        Quote: Andrey saka Chelyabinsk
        с тем чтобы иметь возможность нанести по сосредотачивающимся немцам удар, сорвать их развертывание и выиграть тем самым время для завершения нашего собственного развертывания.

        и чем это отличается от Ледокола? деталями и мотивами keprungu
        1. mordvin 3
          mordvin 3 9 april 2019 17:10
          +2
          Kutipan saka: ser56
          и зачем тогда 2 танковых дивизии расположились табором у самой границы..

          Есть довольно таки оригинальное мнение, что наши войска готовились к вторжению в Великобританию (даже труселя и майки пошили), а Гитлер хотел через СССР переться в Иран. Но поганец Руди Гесс все опошлил. nangis
          1. keju56
            keju56 9 april 2019 17:28
            -1
            Kutipan: Mordvin 3
            что наши войска готовились к вторжению в Великобританию

            по дну Канала? keprungu
            1. mordvin 3
              mordvin 3 9 april 2019 17:31
              +1
              Kutipan saka: ser56
              по дну Канала?

              Оно вроде и смешно, только вот зачем МО заказало на 40-ой год сто тысяч теплушек, не совсем понятно.
              1. meandr51
                meandr51 9 april 2019 21:28
                0
                Накладную в студию!
                1. mordvin 3
                  mordvin 3 9 april 2019 22:05
                  +1
                  Kutipan saka meandr51
                  Накладную в студию!

                  Ща, разбежались. Об этом даже Берия не знал. В Аиф писали об этом.
        2. Andrey saka Chelyabinsk
          9 april 2019 19:05
          0
          Kutipan saka: ser56
          и зачем тогда 2 танковых дивизии расположились табором у самой границы.. ну ладно зимой, так самый разгар лета... bully И вообще - дислокация ТК перед началом войны общеизвестна... ее не В.Суворов придумал, он ее использовал.... request

          Вы эту дислокацию смотрели? Или так, со слов резуна?:))))
          Первый эшелон — (0-50 км от границы) – 53 стрелковых, 3 кавалерийских дивизии и 2 бригады – примерно 684, 4 тыс.чел.
          Второй эшелон — (50-100 км от госграницы) – 13 стрелковых, 3 кавалерийских, 24 танковых и 12 моторизованных дивизий – примерно 491,8 тыс. чел.
          Третий эшелон — располагался на расстоянии от 100 до 400 и более км от госграницы – 37 стрелковых, 1 кавалерийская, 16 танковых, 8 моторизованных дивизий – примерно 665 тыс.чел.
          Это - концентрация сил для рывка на Запад? ngguyu
          Kutipan saka: ser56
          и чем это отличается от Ледокола? деталями и мотивами bully

          действительно. Чем отличается ограниченное наступление с целью выиграть время для мобилизации и развертывания войск, и мегаломаньяческие планы по захвату Европы? Деталями и мотивами. И не поспоришь ngguyu
        3. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 9 april 2019 19:07
          +1
          Kutipan saka: ser56
          и зачем тогда 2 танковых дивизии расположились табором у самой границы.. ну ладно зимой, так самый разгар лета...

          Размещение дивизий на воссоединённых территориях определялось не тактическими или оперативными соображениями, а наличием казарменного фонда. 22-й танковой дивизии 14-го МК, базировавшейся в Бресте, остальные дивизии завидовали чёрной завистью - у этой дивизии был специализированный военный городок! А им приходилось размещать личный состав в крестьянских домах и хозяйственных постройках. Подразделения одной из дивизий, например, были разбросаны в радиусе 50 км от штаба. А у другой мотострелковый батальон квартировал в тюрьме.
          1. keju56
            keju56 10 april 2019 12:28
            -2
            Kutipan: Alexey R.A.
            а наличием казарменного фонда.

            зимой - да, а летом?
            1. Alexey R.A.
              Alexey R.A. 10 april 2019 19:49
              0
              Kutipan saka: ser56
              зимой - да, а летом?

              Предлагаете вывести дивизию в летние лагеря? Так у неё полигон расположен рядом с ППД. И этому другие соединения тоже завидовали - потому как с полигонами в ЗОВО была большая проблема. Даже у лучшего 6 МК:
              "В/часть 9325 – имеющийся полигон (Зеленое) не оборудован достаточным количеством блиндажей и приспособлениями для стрельбы по движущимся целям.
              В/часть 8995 – полигонов, стрельбищ и учебных полей части не имеют, так как вся прилегающая к расположению частей земля принадлежит крестьянам и занята посевами… Участки земли под стрельбища и учебные поля еще не закреплены за частями. Материалы по вопросу закрепления участков представлены."
              Воинские части за номерами 8995 и 9325 – это 4-я и 7-я танковые дивизии 6-ого мехкорпуса генерал-майора Хацкилевича.
              © Ulanov/Shein
              К тому же, уход в летние лагеря не решает проблему площадок и боксов с хранящейся техникой и складов боеприпасов и ГСМ. Потому как своими силами запасы дивизия поднять не может, а кроме того расход моточасов техники 1-й категории, кроме как на итоговых учениях, запрещён приказом.
              1. keju56
                keju56 11 april 2019 12:46
                -2
                Kutipan: Alexey R.A.
                кроме как на итоговых учениях, запрещён приказом.

                это серьезная причина для мирного времени... keprungu
                удивитесь, но такой уровень приводимых Вами проблем говорит только об одном - желании утопить суть проблемы в деталях... hi А суть в том, что неплохо вооруженная и оснащенная кадровая РККА была разгромлена за 2 месяца и потеряла горы оружия... И никто не виноват... Nyuwun
        4. wong liyo1985
          wong liyo1985 9 april 2019 20:35
          +1
          Наверное потому, что в Бресте(22 ТД) были помещения под казармы, классы и прочую инфраструктуру?
    2. Yeah
      Yeah 9 april 2019 12:41
      0
      это вы писульку резуна считаете доказательством?
      1. keju56
        keju56 9 april 2019 17:29
        -1
        Kutipan saka yehat
        вы писульку резуна считаете доказательством?

        если вы о В.Суворове, то забавно, что против одного воюет цела куча антирезунистов... хлебная работа... keprungu
        1. Yeah
          Yeah 10 april 2019 09:31
          -1
          зачем воевать с ничтожеством? он заслуживает не больше чем презрение. Врун, предатель, очковтиратель и т.д. Кому он может быть интересен, кроме прокурора?
    3. chenia
      chenia 9 april 2019 12:56
      +2
      [quote=gregor6549]и есть масса доказательств что Сталин и Ко планировали внезапное нападение на Германию и ее саттелитов в начале Июля 1941 года[/ kutipan]

      Если вы не шутите, то вам на другой сайт, здесь народ серьезный и такие глупости не прощает.
      1. gregor6549
        gregor6549 9 april 2019 16:11
        0
        Ну вот, теперь и меня приговорили. Как жить то дальше?
        1. stalkerwalker
          stalkerwalker 9 april 2019 21:51
          +2
          А ты пойди и застрелись...
          lol
      2. Yeah
        Yeah 9 april 2019 17:32
        0
        приведите хоть одно такое доказательство
        у СССР армия в 41 году была абсолютно неготова, все рода войск проходили масштабное реформирование. Даже если бы хотели напасть, ничего бы не вышло.
    4. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 april 2019 16:51
      +1
      Живой резунист! ngguyu
      Kutipan saka: gregor6549
      и есть масса доказательств что Сталин и Ко планировали внезапное нападение на Германию и ее саттелитов в начале Июля 1941

      Угу... Классно задумал товарищ Сталин. Танковых войск - нет (в отчётах командиров МК за март-апрель 1941 года даже по МК 1940 года формирования треть дивизий заявлена как небоеспособная; первый боеготовый МК запланирован на сентябрь 1941). ВВС - нет (реорганизация тыла + перевооружение полков). Топлива нет. Тыл не обустроен (запасы приграничных округов хранятся по большей части в центральных округах). Но мы будем наступать.
      Kutipan saka: gregor6549
      для чего начали проводить тайный этап мобилизации ВС и народного хозяйства

      Ага-ага. Скрытая мобилизация, сроки которой согласовываются с директорами предприятий и колхозов. И по которой в приграничных округах появляются дивизии с двойным комплектом рядовых и сержантов в боевых подразделениях, но с прежним количеством командиров, тыла и транспорта. Ах да, скрытая мобилизация без призыва с гражданки транспорта и тяги.
      Сборы это были. Обычные сборы.
      Вот как выглядит настоящая скрытая мобилизация:
      Всего в БУС приняли участие управления 22 стрелковых, 5 кавалерийских и 3 танковых корпусов, 98 стрелковых и 14 кавалерийских дивизий, 28 танковых, 3 моторизованные стрелково-пулеметные и 1 воздушно-десантная бригады. Было призвано 2 610 136 человек, которые 22 сентября 1939 г. Указом Президиума Верховного Совета СССР и приказом наркома обороны № 177 от 23 сентября были объявлены мобилизованными «до особого распоряжения». Войска также получили 634 тыс. лошадей, 117 300 автомашин и 18 900 тракторов.

      Kutipan saka: gregor6549
      В соответствии с этой доктриной основная масса советских войск первого стратегического эшелона и большая часть вооружения, материальных запасов и пр. была сосредоточена у самой границы где все это и погибло или было захвачено немцами в первые часы и дни войны

      Угу... особенно хорошо немцам удался захват запаса горючего ЗОВО, который хранился в Майкопе. eseman
      Читайте доки. Самые крупные склады приграничных округов располагались не то что за линией старой границы, а в глубоких тылах округов, у границ с внутренними округами.
      1. Yeah
        Yeah 10 april 2019 09:36
        0
        Вся логика Суворова видна на простом примере. Погранцы поставили часового. По версии штаба - это часовой. По версии Суворова - это агрессивно настроенный нападенец, который просто ждет возможности ловко напасть и не напал только потому, что не увидел возможности или тупо не успел.
  16. chenia
    chenia 9 april 2019 12:54
    +1
    МК машина наступления. И будь у нас МК (правда с иной ОШС) в Московской битве Вермахту было бы очень хреново.
    А вот бригады в СК в наступлении подразделениями придаются СД для прорыва главной полосы, а цельным формированием только для разгрома корпусных резервов противника- и все не глубже.

    В обороне в качестве ударной группы (приданными подразделениями) для контратак СП и контрударов СД.
    А так как мы их лишились в результате реорганизации (все ушли в МК), это резко сказалось на боеспособности СК.

    И будь они изначально., так не наглел бы Гудариан, отрываясь от главной группировки. И в Белорусии среди лесов и болот можно было ловить колонны противника (иногда кстати получалось). А так почти всю БТ технику угробили в неповоротливых МК.
    Самое обидное, что танков хватало и на МК и на ТБр СК, если бы привели ОШС МК в соответствие, и не начали формирование еще 21 МК..
    1. falstaff
      falstaff 9 april 2019 13:30
      +1
      Не думаю. МК были всё же громоздки. А вот моторизованные дивизии, которые перед войной начали было формировать, да потом отказались от них - самое то. В принципе, они примерно аналогичны немецким танковым дивизиям.
      Ну и плюс, танковые батальоны в стрелковых дивизиях, тут я с Вами согласен.
      1. chenia
        chenia 9 april 2019 14:09
        0
        Kutipan: Falstaff
        Не думаю. МК были всё же громоздки. А вот моторизованные дивизии, которые перед войной начали было формировать,


        МК-40 безусловно. Я уже писал, что уже осенью 1940 надо было один МК вытянуть на полигон. И "гонять" до посинения с оргвыводами. И при изменении (а это как показало будущее случилось) ОШС ТП (трехбатальонном и с 3 танками во взводах) ТП "усыхает до 94 танков, а МК до 600 (причем это с учетом 120-130 танков боевого обеспечения). Уже очень даже управляемо.
        МК нужен стал как только мы стали наступать, и уже 1942 возродили.

        И еще один момент надо учитывать, наши формирования во время войны практически всегда не соответствовали указанному рангу (были меньше, и порой значительно).
        .
        1. falstaff
          falstaff 9 april 2019 14:47
          +1
          Aku setuju.
          У нас определяли структуру, а потом её создавали. Между прочим, это Сталин предложил создать танковое соединение и чтобы в нём была 1000 танков.
          А в Германии Гудериан гонял солдат на полигоне с табличками, обозначающими танк, танковый взвод и т.д. Обкатывал это, потом думал, потом снова на полигоне экспериментировал и так, постепенно, дошёл до ОБОСНОВАНИЯ, почему для применения танков нужна такая ОШС, как танковая дивизия и какие части и подразделения должны туда входить. Отсюда и результаты: Польша, Франция...
          1. chenia
            chenia 9 april 2019 19:37
            +1
            Kutipan: Falstaff
            У нас определяли структуру, а потом её создавали. Между прочим, это Сталин предложил создать танковое соединение и чтобы в нём была 1000 танков.


            Ну военную теорию развивали (и скажем довольно не плохо замышляли), и у воюющих соседей срисовывали, по всякому бывало. И намного лучше,чем у французов и бритов. Понимание было и в принципе нащупали. Другое дело опробывать надо было, у меня такое ощущение,что и нормального ПТУ даже не было (самая тупая структура в ТП).

            В ходе войны ТА доходили до 1000 танков, и они показали свою эффективность. Конечно это была уже другая армия. И небольшое уточнение- МК не соединение, а объединение.
            1. falstaff
              falstaff 9 april 2019 20:14
              0
              В целом считаю, что теория построения танковых войск в СССР была лучшей, т.к. предусматривала как танки НПП для прорыва обороны, так и танковые соединения (а затем и объединения) для развития прорыва.
              Что касается ТА, то по факту в ходе войны они, по-моему, никогда не достигали штатной численности. Конечно, ТА были дальнейшим развитием МК а ля 1941 г.
              По терминологии. Объединения - это армия. Корпус - это ещё соединение.
              "механизированный корпус - самостоятельное оперативное соединение" (Большая советская энциклопедия: в 30 т. / Гл. ред. А. М. Прохоров. — 3-е изд. — М. : Сов. энцикл., 1969 – 1978.).
              1. chenia
                chenia 9 april 2019 20:40
                0
                Kutipan: Falstaff
                Корпус - это ещё соединение.


                Тонкость корпус содержащий в составе соединения-дивизии -суть объединение.
                Корпус содержащий бригады (части) соединение.
                МК это объединение- три дивизии.
                ТК входящий в ТА соединение состоящее из бригад.
                И бригада может быть соединением если включает в себя полки (до двух).
                1. falstaff
                  falstaff 9 april 2019 20:46
                  0
                  Стрелковый корпус РККА состоял из дивизий и был соединением. Корпус есть высший тип соединения - по советской военной терминологии.
                  1. chenia
                    chenia 10 april 2019 09:38
                    0
                    Kutipan: Falstaff
                    Корпус есть высший тип соединения


                    Такой терминологии нет. Есть-батальон-основное, полк-главное, дивизия высшее-тактическое формирование. Корпус- оперативное формирование, Армия высшее оперативное. Фронт стратегическое. Так, что корпус и армия оперативные объединения. Фронт (группа армий) стратегическое объединение, и есть еще стратегическое направление.

                    Kutipan: Falstaff
                    Использование механизированных соединений в современной наступательной операции и ввод механизированного корпуса в прорыв


                    Даже тут чувствуется разделение-соединения в составе.
                    1. falstaff
                      falstaff 10 april 2019 11:55
                      0
                      Такой терминологии нет.
                      Значит, мы с Вами учились в разных военных училищах. я изучал советское военное искусство, в соответствии с которым дивизия есть ОСНОВНОЙ тип тактического соединения, а корпус - ВЫСШИЙ тип тактического соединения. А вот такие термины, как "армейский корпус","корпус - оперативное объединение" - это из терминологии стран НАТО, к РККА отношения не имеющее.
                      Свои слова я подтвердил ссылками - а что у Вас?
                      hi
                      1. Yeah
                        Yeah 10 april 2019 14:50
                        0
                        ряд ваших комментариев заставляет предполагать, что вы не были отличником и даже что-то благополучно прогуляли или проспали. ngguyu
            2. falstaff
              falstaff 9 april 2019 21:00
              0
              Iki liyane:
              Использование механизированных sambungan в современной наступательной операции и ввод механизированного корпуса в прорыв
              Доклад командующего войсками Западного особого военного округа генерал-полковника танковых войск Д. Г. ПАВЛОВА
          2. Yeah
            Yeah 10 april 2019 09:42
            0
            Kutipan: Falstaff
            Между прочим, это Сталин предложил создать танковое соединение и чтобы в нём была 1000 танков.А в Германии Гудериан гонял солдат на полигоне с табличками, обозначающими танк, танковый взвод

            Во-первых, изучите Сталина. Это был осторожный человек и никогда такие глупости не делал.
            Во-вторых, про Гудериана вы забыли сказать год. События, которые вы описываете, происходили, когда у многих вершиной совершенства был французский фт-17, а у нас был в строю МС-1.
            И если вы читали его мемуары, он там говорил, что ради такой показухи не станет тратить ни марки, предпочтя тратить средства на дело - ресурсов на обучение и так было очень мало.
        2. falstaff
          falstaff 9 april 2019 14:49
          +1
          МК-40 безусловно. Я уже писал, что уже осенью 1940 надо было один МК вытянуть на полигон. И "гонять" до посинения с оргвыводами.

          Тут юмор в том, что ТК обкатали в 39-м в Польше, убедились, что они громоздки... и создали ещё более громоздкие МК.
        3. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 10 april 2019 11:35
          0
          Kutipan saka chenia
          Я уже писал, что уже осенью 1940 надо было один МК вытянуть на полигон. И "гонять" до посинения с оргвыводами.

          Некого вытягивать. До сентября 1941 года ни одного укомплектованного и слаженного мехкорпуса у РККА по плану не было. А гонять спешно сколоченный МК на нештатной матчасти, да ещё и с недоукомплектованным штатом смысла не имеет - эти учения ничего не покажут в плане того, как должен работать МК полного штата.
          1. Yeah
            Yeah 10 april 2019 14:52
            0
            а зачем тогда Павлов 300 километровые марши в июне 41 устроил?
    2. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 april 2019 19:16
      0
      Kutipan saka chenia
      МК машина наступления.

      И обороны тоже. Той самой активной обороны, когда прорвавшиеся танковые клинья противника подрезаются ударом мехсоединений от "угловых столбов". И в которой мобильная танковая "пожарная команда" за линией фронта успевает ко всем угрожаемым местам.
      Kutipan saka chenia
      И будь они изначально., так не наглел бы Гудариан, отрываясь от главной группировки. И в Белорусии среди лесов и болот можно было ловить колонны противника (иногда кстати получалось).

      Дело не в ОШС. Дело в командирах. Сама по себе бригада вундерваффе не является - её ещё нужно уметь применять. Все знают про 4 отбр Катукова
      … бригада стала на путь твердого выполнения уставных требований как в отношении организации разведки, так и в отношении организации самой обороны. Обороне была придана упругость путем [создания] танковых огневых точек как по фронту, так и в глубину. Причем огневые точки были кочующие, что не расшифровывало оборону. Короче говоря, организация обороны была произведена строго по уставу

      А кто помнит про воевавшую рядом с ней 11 отбр?
      Для операции под Мценском был выделен танковый отряд, состоящий из 11-ти танков Т-34, 4 танка КВ, 10 танков Т-26 и рота мотострелкового батальона под командованием командира танкового полка майора К…
      Майор К. по прибытии на командный пункт не смог ничего доложить о действиях своего отряда, так как еще до боя растерял все машины Т-26, КВ и мотострелковую роту и в бою участвовали только Т-34 и то по-одиночке и из боя вышли только 6 танков Т-34, причем один танк Т-34 был за недостатком горючего брошен экипажем, мер к эвакуации этого танка со стороны помощника по техчасти майора П. принято не было и танк был потерян
      1. keju56
        keju56 10 april 2019 12:31
        -1
        Kutipan: Alexey R.A.
        Майор К.

        а чего без ФИО, страна должна знать героев...
  17. Yuri Guli
    Yuri Guli 9 april 2019 13:53
    0
    Penulis nulis: " 3. Худшая подготовка штабов и личного состава РККА, меньший боевой опыт в сравнении с вермахтом, слабая связь, крайне затруднявшая управление войсками."
    Война дело серьезное, там первостепенную роль играет высшее руководство, поэтому данный пункт следует ставить именно на первое место, а не на третье. Правда это не способствует сегодняшним восхищениям тогдашнего главнокомандующего.
    1. Yeah
      Yeah 10 april 2019 14:57
      +1
      вот насчет боевого опыта я бы поспорил
      его просто не внедряли. Записки с Испании, с Финляндии, с Китая в основном просто пропали в туне.
      А некоторых любителей искать правду и посадили.
  18. NF68
    NF68 9 april 2019 15:57
    0
    К концу 1942 года в РККА и в СССР были тщательно изучены все ранее совершенные ошибки. Во многом СССР в этом помогли сами немцы. Оказалось что в СССР имеется достаточно прилежных учеников, которые пусть и с опозданием, но изучили и свои недостатки и опыт немцев, чьи подвижные соединения достаточно успешко действовали на фронте в 1941-1942-х годах. Качество советских танков стало лучше. Появилось больше радиостанций и тд. и тп.
  19. keju56
    keju56 9 april 2019 16:09
    +2
    " Худшая подготовка штабов и личного состава РККА,"
    maneh 25 keprungu это рядовые бойцы или лейтенанты/капитаны виноваты в разгроме... может сказать честнее - командование РККА, прежде всего высшее? Вы же сами это пишете ниже... Nyuwun Но опять за скобками главные виновники - это само по себе планов не оказалось, разведка не доложила... am
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 9 april 2019 19:20
      +1
      Kutipan saka: ser56
      это рядовые бойцы или лейтенанты/капитаны виноваты в разгроме...

      И они тоже. Вы почитайте приказы 1941 в СБД: личный состав из личного и группового оружия огня не ведёт, пехота за танками не идёт, комбаты запрашивают огонь корпусных калибров по группам солдат или отдельным солдатам противника, батальонные миномёты и пушки огня не ведут. В 1942 г., чтобы сформировать из бойцов батальона штурмовую группу для уничтожения одного ДЗОТ потребовалось вмешательство, ЕМНИП, слушателя академии ГШ.
      Не генералы за пару месяцев довели до ржавчины в стволе 30% винтовок в лучшей дивизии КОВО. И не только генералы не учили Устав и не знали что делать в стандартных ситуациях.
      1. keju56
        keju56 10 april 2019 12:37
        -2
        Kutipan: Alexey R.A.
        Вы почитайте приказы 1941 в СБД: личный состав из личного и группового оружия огня не ведёт

        как то в РИА было по-другому, до ее развала... Отчего? ведь многие унтеры РИА стали генералами РККА? не в коня корм оказался? keprungu
        Kutipan: Alexey R.A.
        И не только генералы не учили Устав и не знали что делать в стандартных ситуациях.

        Отвечу банальным - армия это вертикальная структура и в ней за все отвечает командование! hi Если подбор кадров был по принципу верности Партии, то и результат соответственный под Бродами - 3000танков оказалось мало против 700 Nyuwun А тех, кто мог научит выгнали из РККА в 1930 по операции Весна, добили дисциплину в 37-38... При этом по вам никто не виноват - бардак сам по себе... Nyuwun так сказать природное состояние России keprungu
    2. Yeah
      Yeah 12 april 2019 13:00
      0
      главный виновник - это отсталось экономики доставшейся после 17 года, разруха после пмв и гражданской войны, международная изоляция (невозврат кредитов антанты).А остальное - следствие. Многие люди, которые объективно ошибались, не могли сделать ничего лучше. Тот же Павлов был командиром не хуже Конева и оба косячили сильно (разгром ЗВО, Ржев), но одного расстреляли, а второй маршал победы.
      Оценка очень неоднозначна - часто мы ошибаемся, не понимая реалий того времени.
      вот ругают наши радиостанции на самолетах - да вообще чудо, что они просто были!
  20. angsa
    angsa 9 april 2019 16:25
    +3
    Kutipan saka: gregor6549
    И с численностью ВС СССР и Германии вроде уже давно определились, и есть масса доказательств что Сталин и Ко планировали внезапное нападение на Германию и ее саттелитов в начале Июля 1941 года для чего начали проводить тайный этап мобилизации ВС и народного хозяйства СССРсразу после подписания Пакта Риббентропа Молотова в 1939

    Вы потрудились бы найти документальные обоснования этим доводам, кроме книг типа "Ледокол". Хотя бы почитайте отчеты о планах и возможностях СССР от германской и японской разведок. Ну и напоследок почитайте, какие проблемы решала страна после Халхин-Гола. Отрезвление наступит быстро.
  21. Bai
    Bai 9 april 2019 20:55
    0
    Вообще-то, рассматривая применение Т-34 со всех сторон, автор не рассмотрел одну сторону - инфраструктуру. Т.е. ремонтопригодность, запчасти, топливо (есть утверждения, что Т-34 мог на сырой нефти ходить) и т.д. А без всего этого, ни один танк воевать не может, как без экипажа, подготовку которого автор упомянул только вскользь
  22. meandr51
    meandr51 9 april 2019 20:57
    0
    Kutipan saka: ser56
    опять 25 это рядовые бойцы или лейтенанты/капитаны виноваты в разгроме... может сказать честнее - командование РККА, прежде всего высшее?

    Виноваты все, но в разной степени. В известных мемуарах Шумилина "Ванька-ротный" постоянно говорится, что "славяне стрелять не любят". Только охотники и снайперы. Один пример из 41 года: взвод не мог из винтовок из положения лежа попасть в хотя бы одного фашиста из 20 на дороге с 200 м. Только сам командир взял винтарь и показал пример...
    1. keju56
      keju56 10 april 2019 12:39
      -2
      Kutipan saka meandr51
      Один пример из 41 года: взвод не мог из винтовок из положения лежа попасть в хотя бы одного фашиста из 20 на дороге с 200 м.

      можете себе представить подобное в РИА? keprungu
  23. meandr51
    meandr51 9 april 2019 21:02
    0
    Kutipan saka: ser56
    Kutipan saka yehat
    вы писульку резуна считаете доказательством?

    если вы о В.Суворове, то забавно, что против одного воюет цела куча антирезунистов... хлебная работа... keprungu

    Не против Резуна, а против нескончаемых резунят. Откуда только лезут... Тапком их!
    1. keju56
      keju56 10 april 2019 12:39
      -2
      Kutipan saka meandr51
      Откуда только лезут..

      может от постоянного вранья прикормленных официальных историков? keprungu
  24. DimerVladimer
    DimerVladimer 10 april 2019 13:29
    0
    в ходе битвы под Москвой советское контрнаступление едва не привело к окружению группы армий «Центр» или отдельных ее частей. Например, был момент, когда последней коммуникацией немецких 4-й танковой и 9-й армий была одна-единственная железная дорога Смоленск — Вязьма. РККА не хватило всего чуть-чуть…

    Но мы же понимаем, что колечко оказывалось слишком тонким, что бы заблокировать всю группу армии Центр.
    Слишком большой масштаб окружения, много слабых мест было бы по периметру кольца для успешного его прорыва. Большинство частей было измотано предыдущими боями и далеки от штатного состава, не имело опыта наступления - это был первый опыт оперативного наступления такого масштаба.
    Упорная оборона немцев в районе Ржевского выступа - Ржевская битва, наглядно показали, насколько недооценивалась боевая устойчивость немецких войск в обороне.
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 10 april 2019 16:23
      +2
      Kutipan: DimerVladimer
      Но мы же понимаем, что колечко оказывалось слишком тонким, что бы заблокировать всю группу армии Центр.

      Годом позже одна 6А показала, чего это стОит, - её окружить. А тут - ГА "Центр" 41-го года образца.
      РККА не хватило всего чуть-чуть…
      1. Andrey saka Chelyabinsk
        10 april 2019 17:16
        0
        Kutipan: Cherry Nine
        Годом позже одна 6А показала, чего это стОит, - её окружить

        И что это стоит?:)))) Только - сразу прошу не путать окружение 6А с последующими боями на ее уничтожение - это две большие разницы
        1. Cherry Nine
          Cherry Nine 10 april 2019 17:41
          0
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          Только - сразу прошу не путать окружение 6А с последующими боями на ее уничтожение

          Окружение без боев на уничтожение - это 4 дня, 19-23 ноября? Или до 10 января?
          1. Andrey saka Chelyabinsk
            10 april 2019 17:51
            0
            Зачем Вы меня спрашиваете?:))) Вы сделали некоторое утверждение, я прошу Вас пояснить его, но при этом прошу не путать факт окружения с последующими действиями по уничтожению котла. А до какого числа Вы считаете операцию по окружению - ну откуда же мне это знать?
            1. Cherry Nine
              Cherry Nine 10 april 2019 20:58
              0
              Quote: Andrey saka Chelyabinsk
              Вы сделали некоторое утверждение, я прошу Вас пояснить его

              В принципе, Вы правы. Я, естественно, подразумевал весь замес. Если смысл фразы про окружение "чуть было не осложнили ГА коммуникации" - ОК, принимается.
        2. DimerVladimer
          DimerVladimer 16 april 2019 13:49
          0
          Quote: Andrey saka Chelyabinsk
          И что это стоит?:)))) Только - сразу прошу не путать окружение 6А с последующими боями на ее уничтожение - это две большие разницы


          Направление удара было выбрано очень удачно, если бы вместо 8-й итальянской армии и 4-й румынской армии, 2-й венгерской армии были бы гораздо более боеспособные немецкие войска - большой вопрос, как сложилось бы наступление и состоялось бы вообще окружение 6-й армии.
          В ходе операции Уран так и не была решена задача расчленения 6-й армии немцев - упорное сопротивление немцев, не позволило полностью решить задачи Урана.
          Манштейн в мемуарах совсем нелицеприятно отзывается о "союзниках" и их боевой устойчивости, сваливая на них вину в развале фронта.

          Но и при этом успехе, удержание кольца обошлось дорого - пресечение деблокирования 6-й немецкой армии, потребовало резервов, предусмотренных для дальнейшего наступления.

          Так что звучит совершенно невероятно, что удалось бы окружить хоть на какое то продолжительное время группу армии центр в 1941-1942 году без катастрофических последствий для окружающих.