Review militèr

Napa AS ora ngilangke Rusia saka bumi

99
Yagene para master ing Kulon wedi nggunakake bom strategis kanthi muatan atom kanggo numpes USSR? "Peacefulness" saka Atlanticists ing wektu sing, utawa rodo, impotence, diterangake dening kasunyatan sing kekaisaran Stalinist wis pasukan ngrusak kuwat. penerbangan, tank armadas, pengintaian lan sabotase sing apik banget lan korps komandan sing apik banget diobong ing crucible Perang Patriotik Agung. Uni Soviet yen ana "perang panas" mung bisa nyapu wong Kulon menyang Atlantik. Pasukan iki wis nylametake kita saka perang liyane.


Ing wektu sing padha, pimpinan negara, sing dipimpin dening Stalin lan Beria, nemokake jawaban sing efektif lan murah kanggo armada Amerika "bèntèng mabur" lan kelompok serangan kapal induk. Iki minangka rudal balistik, sistem pertahanan udara, pesawat tempur jet nalika njaga kekuwatan pasukan darat. Banjur USSR dadi daya nuklir. Lan kabeh wektu iki, Uni Soviet dilindhungi dening tank armadas, ajiné waja saka kekaisaran, ngarahke ing Channel Inggris lan Timur Tengah. Westerners wedi banget karo tatanan seluler saka Tentara Soviet, jaman rudal waja cahya, dipandu isih adoh banget, uga helikopter karo kemampuan anti-tank.

Angkatan bersenjata Soviet menehi West sawetara pawulangan angel, nuduhake bebaya perang karo USSR. Dadi, 12 April 1951 dadi dina ireng kanggo penerbangan Amerika, "Black Thursday". Ing dina iki, pejuang MiG-15 Soviet nembak 12 pesawat pengebom abot strategis B-29 Superfortress. Sajrone Perang Korea, USSR lan China ndhukung Korea Lor, sing dilawan dening pasukan Barat sing dipimpin dening Amerika Serikat. Tanggal 12 April 1951, 48 "superfortresses" ing sangisore tutup 80 jet tempur dikirim saka Korea menyang China kanggo ngrusak pembangkit listrik tenaga air ing Kali Yalu lan Jembatan Andong. Liwat nyabrang ing Kali Yalu ana wadyabala Tionghoa lan sakehing prabot militèr. Yen Amerika wis ngebom wong-wong mau, mesthine perang ing Korea bakal ilang, lan Amerika bakal nguwasani kabeh Korea. Dheweke bakal nggawe papan strategis militer liyane ing tapel wates kita, "pesawat pesawat sing ora bisa dicelupake" kaya Jepang. Radar Rusia weruh mungsuh. Pesawat Amerika ketemu karo MiG-15 saka Korps Tempur 64th Rusia. Pejuang kita numpes 12 pengebom abot lan 5 pejuang mungsuh. Welasan liyane "superfortresses" rusak banget. Ing wektu sing padha, elang Stalin ora kelangan siji-sijine! Sawisé iku, komando Amerika kanggo dangu mandheg nyoba kanggo ngirim kelompok gedhe saka long-range bombers kanggo operasi. Saiki padha mabur piyambak, kanggo ngatasi masalah lokal, lan ing wayah wengi.

Ora suwe, pilot kita mbaleni pelajaran Yankee. Ing tanggal 30 Oktober 1951, 21 pembom abot nyoba mlebu ing wilayah Korea Lor, padha ditutupi meh 200 pejuang saka macem-macem jinis. Pilot Soviet nembak 12 B-29 lan papat F-84. Kajaba iku, akeh "superfortresses" sing rusak, meh kabeh pesawat bali digawa mati utawa tatu. Amerika bisa nembak mung siji Soviet MiG-15. Iku "Selasa Ireng" saka penerbangan Amerika.

Sayange, iki lan liyane dhuwur-profil kamenangan aerial saka Falcons Stalinist, kamulyane aces pilot Russian, kayata Nikolai Sutyagin (22 pesawat downed), Evgeny Pepelyaev (23 downed pesawat), Sergei Kramarenko, Serafim Subbotin, Fedor Shebanov (6 kamenangan, Pahlawan Uni Soviet sacara anumerta, tilar donya ing perang udara tanggal 26 Oktober 1951) lan liya-liyane, tetep ora dingerteni kanggo puluhan yuta wong Rusia. Pahlawan Uni Soviet iki mung dikenal dening spesialis, tumindak gedhe sing didhelikake dening jubah rahasia. Sanajan efek informasi babagan kamenangan Rusia sing bakal ditampilake ing film (kaya ing gambar sing apik banget babagan Perang Patriotik Agung), investigasi dokumenter, buku lan artikel bakal dadi kolosal.

As Stalin nindakake pakaryan sing apik! Padha nandur rasa wedi ing jiwane wong Kulon. Ngancurake "benteng mabur" lan pejuang mungsuh, pilot Soviet nuduhake kerentanan strategi Amerika "non-kontak" perang udara, teror udara. Iki minangka salah sawijining prasyarat kanggo kasunyatan manawa para master saka Kulon ora wani ngirim armada udara gedhe menyang kekaisaran Soviet, menyang kutha-kutha Rusia. Armadas "superfortresses" sing disebarake ing Eropah Kulon ora dadi ancaman elek kanggo USSR. Elang MiG-15 lan ace Stalin kanthi andal nutupi langit Rusia!

Napa AS ora ngilangke Rusia saka bumi

Reruntuhan B-29 ditembak ing 9 November 1950 dening MiG-15 Soviet.

Nanging, Barat ora ninggalake rencana kanggo menehi hasil karo Rusia kanthi bantuan perang udara. Amerika Serikat kanthi aktif ngembangake angkatan udara. Dheweke nggawe pengebom abot ultra-dhuwur, ora nganggo tenaga piston, kaya B-29, nanging turbojet, ora bisa diakses dening artileri anti-pesawat. Dheweke mesthine ngebom kutha-kutha Rusia saka papan sing dhuwur, lan para pejuang Soviet ngrancang netralisasi kanthi mesin-mesin Barat sing luwih modern kaya F-86 Saber.

Amerika Serikat ing strategi perang udhara ngandelake sistem pangkalan jaban rangkah, skuadron mogok kapal induk samudra, lan armada udara sing kuat kanggo pengebom jarak jauh. Mesin anyar digawe. Ing taun 1949, operasi pengebom antarbenua B-36 "Peacemaker" diwiwiti. Pesawat iki kanthi enem piston lan papat mesin jet dadi basis pasukan nuklir strategis AS. Dheweke bisa ngirim serangan nuklir ing Rusia-USSR sing mangkat saka pangkalan ing Amerika.

Nanging, B-36 tetep pesawat transisi, dadi ora bisa dipercaya lan wektu-akeh kanggo njaga. Pesawat sing luwih modern ana ing dalan - B-47 Stratojet, jet bomber sing wis operasi wiwit taun 1951. Stratojet dadi pengebom utama Amerika nganti tekane B-52. Mobil kasebut kanthi awak sing apik lan sayap sing kesapu, Amerika nyalin sketsa saka proyek Jerman sing njanjeni ing bidang penerbangan. Triple bomber kanthi kacepetan maksimal 978 km/jam. Negara-negara kasebut nggunakake luwih saka 2 ewu mesin kasebut, asring digunakake minangka pesawat pengintaian. Ing basis, pesawat pengintai Boeing RB-47 digawe. Ing wiwitan taun 1950-an, pesawat iki nglanggar wilayah udara Soviet (utamane ing sisih lor), nggunakake bolongan ing sistem pertahanan udara Soviet, sing isih digawe. RB-47 ora kalah karo MiG-15, sing ngidini supaya ora ketemu karo para pejuang kita. Mung nalika MiG-17 munggah menyang kendaraan Kulon, wong Kulon kudu mundur.

B-47 diganti dening B-52 Stratofortress, kang dileksanakake ing 1955 (padha isih ing layanan). "Bèntèng Stratosfer" bisa nggawa macem-macem jinis gaman kanthi kacepetan subsonik ing dhuwur nganti 15 kilometer. gaman, kalebu nuklir. B-52 bisa ngirim loro bom termonuklir dhuwur-ngasilke menyang ngendi wae ing USSR.

Amerika netes gagasan perang udhara sing bakal ngremuk USSR. Gelombang massive pisanan yaiku pengebom kanthi kacepetan dhuwur lan dhuwur banget. Padha nyerang karo bom hidrogen (thermonuclear) ing Moskow lan kutha-kutha gedhe, klompok pasukan Soviet lan pangkalan militer. Banjur teka gelombang kapindho bom abot, sing ngeculake atusan ewu ton bom konvensional. Dheweke ngrusak industri tenaga listrik, industri bahan bakar, lapangan minyak, jembatan, bendungan, pelabuhan, industri pertahanan Soviet lan tentara. Sawise "blitzkrieg udara" iki, kaya sing katon, tentara Barat mung kudu nyingkirake Rusia.

Ana kabeh alasan kanggo ngetung kemenangan ing perang udara ing Kulon. Separuh kapindho taun 1950-an minangka jaman DAS ing ngendi pengebom abot kanthi jet dadi wigati banget. Ing wiwitan, para pejuang cepet ora bisa gawe piala maneh. Ana episode karu nalika klompok pejuang Soviet pinned mudhun dening pesawat abot mungsuh lan ing wektu sing padha bisa uwal menyang pangkalan. Intine yaiku persenjataan jet tempur ketinggalan. MiG kita, kaya pejuang mungsuh, nggawa gaman sing padha karo para pejuang Perang Dunia II - bedhil kaliber cilik. Nanging pilot Perang Donya II murub kanthi kacepetan maksimal 700 km / jam saka jarak satus meter, lan para pejuang taun 50an perang kanthi kecepatan 1000 - 1200 km / jam, kanthi pesawat sing padha. bedhil. Wektu kanggo nyerang lan ngarahake suda drastis. Lan ora ana rudal udara-ke-udara kanthi homing kanggo pertempuran udara. Ing wektu sing padha, tukang ngebom abot padha Ngartekno apik saka mesin saka periode Perang Donya II. Dheweke dadi luwih kuat, luwih dilindhungi lan luwih cepet. Dheweke cepet tekan target lan luwih gampang nyingkiri mungsuh.

Mangkono, kanggo karusakan dijamin siji tukang ngebom abot dibutuhake sawetara pejuang. Lan Amerika Serikat bisa mbuwang ewonan "benteng" abot menyang perang. Tegese, ancaman serangan AS ing paruh kapindho taun 1950-an serius banget. Ing wektu sing padha, sawise mangkat saka Stalin gedhe, Trotskyist Khrushchev sing didhelikake bakal ngatur "perestroika-1", kalebu ing angkatan bersenjata, lan ngrusak kemampuan pertahanan USSR kanggo sawetara taun.

Apa sebabe Amerika ora nyerang? Kabeh iku prasaja. Blok Atlantik Lor wedi banget karo armada tank USSR, siap yen ana perang, malah nuklir, kanggo nyekel kabeh Eropah Kulon lan Timur Tengah. Lan Amerika Serikat durung duwe biaya nuklir sing cukup kanggo njamin kobongan USSR lan pasukan Soviet sing maju. Pasukan bersenjata Barat ora bisa netralake divisi waja tentara Soviet.

USSR ora duwe sumber daya lan kasugihan saka Amerika Serikat (dijarah ing saindhenging planet). Kita ngginakaken akèh gaweyan lan dhuwit kanggo nyiapake perang, nandhang losses elek (ora kaya Inggris lan Amerika Serikat), akèh dhuwit lan sumber daya kanggo revive sisih kulon lan tengah Rusia saka reruntuhan. Kita ora bisa mbangun armada pengebom abot sing larang banget; kita duwe sawetara pengebom kaya ngono. Lan pengebom abot sing kasedhiya ora tekan wilayah sing paling penting ing Amerika Serikat. Mulane, perlu kanggo ngembangake rencana serangan udara marang Amerika ing Kutub Lor, kanggo nyekel pangkalan Amerika ing Greenland, Alaska lan Kanada sisih lor.

Mulane, tentrem ing planet, keamanan peradaban Soviet katahan dening tank Stalin. Ing taun 1945-1950. Kulon mung ora duwe daya kanggo mungkasi pasukan waja Rusia ing Eropah. Pasukan sing kasedhiya, kanthi kemampuan tempur sing sithik banget, dibandhingake karo Rusia, tentara Sovyèt mung bakal kesapu. Nanging ora ana kulak Jerman sing bisa nglawan Rusia kanthi syarat sing padha, dheweke kalah. Ing taun 1952, miturut Jenderal Amerika Matthew Ridgway, veteran perang karo Jerman, komandan pasukan Barat ing Korea, Panglima Tertinggi Angkatan Bersenjata NATO ing Eropa (1952-1953), tentara NATO ing Eropa mung ana ing wilayah kasebut. bayi. Mung ana telung unit pengintaian mekanis, sing bebarengan ora bisa mbentuk divisi lapis baja, lan divisi 1. Dheweke didhukung dening kontingen sing ora pati penting saka Inggris, Prancis lan pasukan liyane, ana sawetara pasukan penerbangan lan laut. Mung telung taun sabanjure, wis ana 15 divisi ing tangan lan cadangan sing signifikan.

Nalika Jenderal Alfred Grunther (1953-1956) mimpin angkatan bersenjata NATO ing Eropa, para Atlantikis wis duwe 17 divisi, kalebu 6 Amerika, 5 Prancis, 4 Inggris lan 2 Belgia. Ing taun 1955, Amerika nampa sawetara baterei meriam 280 mm sing bisa nggunakake muatan atom. Ana uga divisi roket artileri, misil dipandu jarak cendhak.

Nanging, iki ora cukup! Uni Soviet bisa mbuwang 80-100 divisi kelas siji menyang serangan kasebut. Ridgway ngakoni ing memoar yen Rusia ngluncurake serangan ing kabeh ngarep saka Norwegia nganti Kaukasus, banjur NATO bakal ana ing posisi sing angel. Jendral Amerika ngakoni yen senjata pasukan darat Soviet wis dimodernisasi, lapangan udara apik, lan angkatan udara luwih apik tinimbang angkatan udara NATO (penerbangan konvensional, ora strategis). Cadangan NATO ora siap lan Angkatan Udara NATO minangka link sing lemah ing pertahanan. Simpenan senjata atom diwatesi lan rawan. Senjata nuklir lan arsenal angel didhelikake, bisa dirusak ing wiwitan perang dening kelompok pengintaian lan sabotase Soviet, sing misuwur amarga latihan.

Mantan mungsuh Uni, kayata mantan jenderal Third Reich Mellenthin, nulis ing taun 1956:

"Para tanker saka Tentara Abang wis hard ing crucible perang, skill wis mundak akeh immeasurably. Transformasi kasebut kudu mbutuhake organisasi sing dhuwur banget, perencanaan lan kepemimpinan sing luar biasa trampil ... Saiki, rencana nyata kanggo pertahanan Eropa kudu diterusake saka kasunyatan manawa tentara udara lan tank USSR bisa cepet-cepet nyerang kita kanthi cepet lan nesu, sadurunge kabeh operasi blitzkrieg Perang Dunia II. bakal luntur. Kita kudu ngarepake pukulan jero sing dikirim kanthi kacepetan kilat.


Jendral Hitler uga nyathet peran spasi Rusia sing jembar ing perang atom, lan ora ana angkatan udara sing bisa nyegah Rusia.

Mulane, master saka Kulon padha wedi kanggo nyerang USSR. Dheweke wedi yen tentara Soviet bakal ngrebut kabeh Eropa lan bagean penting ing Asia. Kekaisaran Soviet bisa nindakake iki: duwe aviation kuat, pasukan tank, pengintaian lan detasemen sabotase, personel printah pertempuran banget sing tindak liwat geni elek saka Perang Patriotik Agung. Akibaté, wong Kulon ora wani nganggo hawané armada "superfortresses" karo senjata atom.




Parade Kemenangan Sekutu ing Berlin tanggal 7 September 1945, darmabakti kanggo pungkasan Perang Donya II. Kolom 52 tank abot Soviet IS-3 saka Tentara Tank Pengawal 2 ngliwati dalan gedhe Charlottenburg. Sumber: http://waralbum.ru
Pengarang:
Artikel saka seri iki:
Yagene Barat ngeculake Perang Dunia Ketiga
Carane Stalin lan Beria nylametake USSR saka ancaman perang nuklir
99 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tasha
    tasha 12 april 2019 05:44
    +9
    Angkatan bersenjata Soviet menehi West sawetara pawulangan angel, nuduhake bebaya perang karo USSR. .... Pesawat Amerika ketemu karo MiG-15 saka Korps Tempur 64th Rusia. Pejuang kita numpes 12 pengebom abot lan 5 pejuang mungsuh. Ing wektu sing padha, elang Stalin ora kelangan siji-sijine!
    Penulis, sampeyan bakal mutusake, Soviet utawa Rusia?
    Mulane, tentrem ing planet, keamanan peradaban Soviet katahan dening tank Stalin. Ing taun 1945-1950. Kulon mung ora duwe daya kanggo mungkasi pasukan waja Rusia ing Eropah. Mulane, master saka Kulon padha wedi kanggo nyerang USSR. Dheweke wedi yen tentara Soviet bakal ngrebut kabeh Eropa lan bagean penting ing Asia.
    Sawetara logika aneh. Ora bisa diterangake...
    1. Separ DPR
      Separ DPR 12 april 2019 06:15
      + 10
      Apa sebabe Amerika ora nyerang?

      Nanging saiki wong-wong mau tumindak kaya-kaya kaya ngono: Persis...

      Quote: tasha
      Penulis, sampeyan bakal mutusake, Soviet utawa Rusia?


      Kanthi iki, ora kanggo penulis. Lan menyang Kulon. Dheweke wis suwe: Soviet tegese Rusia.
      Dheweke isih nganggep Federasi Rusia minangka USSR.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 12 april 2019 08:21
        -1
        Kutipan: Separ DNR
        ...... Iki dudu penulis. Lan menyang Kulon. Dheweke wis suwe: Soviet tegese Rusia.
        Dheweke isih nganggep Federasi Rusia minangka USSR.
        Sayange tembung SOVIET arang katon ing print kontemporer. Ing negara kita, saiki luwih asring apa sing ana ing sangisore USSR diarani Rusia, dudu Soviet. Iki ditulis sadurunge taun 90-an ----pujangga Rusia utawapuisi saka pujangga Soviet..
        Lan bubar ---- LAGU BARDS RUSIA BESAR! Kasunyatan yen sampeyan SEPAR, sampeyan ora ngerti iki ---- bisa dingerteni. Nanging kenapa TASKHA ora ngerteni iki ing urip kita ---- kejutan.
        1. Reptiloid
          Reptiloid 12 april 2019 09:04
          0
          Kutipan saka Reptilian
          ...... Lan bubar ---- LAGU BARDS RUSIA AGUNG!.
          Aku lunga lan ndeleng ----- Aku weruh, aku lara. Iki ditulis ing kothak ---- "Bards Rusia". Senajan songs iki ana ing USSR
          ...... Nalika atine abot lan adhem ing dhadha ....
          ...... ana mburi pedhut, negara adoh ....
          ....... ngerti, aneh, aneh banget, nanging aku kaya ngono .....
          ...... ombake biru, ijo, ora biru, kaya bunglon jutaan, .....
        2. naidas
          naidas 12 april 2019 21:58
          +3
          Yalla Ensemble ing demo menyang Jerman yaiku Rusia kanggo wong Jerman, sing kaget wong Uzbek kita, nanging ora sedhih.
    2. lwxx
      lwxx 12 april 2019 06:34
      +5
      Ing wektu sing padha, pimpinan negara, sing dipimpin dening Stalin lan Beria, nemokake jawaban sing efektif lan murah kanggo armada Amerika "bèntèng mabur" lan kelompok serangan kapal induk. Padha rudal balistik
      lan luwih
      jaman rudal waja cahya, rudal dipandu isih adoh banget
      Enchantingly, penulis wis rusak sambungan temporal-logis, lan sampeyan Rusian. Soviet. ngguyu
      1. McAr
        McAr 12 april 2019 15:25
        +7
        Kutipan saka lwx
        Enchantingly, penulis wis rusak sambungan temporal-logis, lan sampeyan Rusian. Soviet.

        Ya, ora ana extravaganza ing kene, yen sampeyan ngerti bedane tembung / konsep - bangsa, kebangsaan, suku bangsa, bangsa, bangsa, suku, marga, kewarganegaraan.

        Rusia dudu warga negara - iku sawijining bangsa.

        Ing resepsi kanggo ngurmati Kamenangan, Stalin nggawe roti panggang kanggo wong Rusia sing gedhe lan kasangsarane. Pavel Rybalko, dipindhah dening marshal saka pasukan wojo, nyedhaki wong:

        - Apa sampeyan ngomong babagan wong Rusia, Comrade Stalin! Kepiye sampeyan, wong Georgia, ngerti banget karo wong Rusia?
        Stalin mangsuli kanthi duka:

        - Aku dudu Georgia - Aku Rusia asal Georgia!


        Setuju, penting banget karo wong sing ngenali awake dhewe. Dadi ora extravaganzas.
    3. Cherry Nine
      Cherry Nine 12 april 2019 06:34
      -5
      Quote: tasha
      Soviet utawa Rusia?

      Penulis tansah duwe masalah karo iki. Aku curiga yen dheweke lan Stalin lan Beria iku wong Rusia.
      Quote: tasha
      Ing taun 1945-1950. Kulon mung ora duwe daya kanggo mungkasi pasukan waja Rusia ing Eropah.

      Ing 45-50, Sekutu ngilangi pasukan lan struktur sing bisa nindakake operasi lemah ing Eropah.
      1. 210okv
        210okv 12 april 2019 18:55
        +3
        Ya, nggih!?.Liquidated. Nanging NATO muncul ... Apa iku? Bunch saka paman peacekeepers? Ya, sanajan sawise 45 taun, iku angel kanggo nelpon negara-negara sekutu, lan malah karo huruf kapital ..
        1. Cherry Nine
          Cherry Nine 13 april 2019 02:52
          +3
          Kutipan: 210 okv
          Apa iki? Sekelompok paman penjaga perdamaian?

          NATO minangka sawetara struktur kertas sepur lan staf pejabat.
          Struktur kasebut yaiku SGA lan CGA. Kajaba iku, yen SGA digawe ing 52nd dening Inggris sanalika kudune, banjur Amerika, nalika tokoh-tokoh sing kalah ing perang ing Eropah, padha kuwasa, ngadeg mlengkung. Sanajan CGA uga digawe ing 52, markas mung muncul ing 59. prayoga kabeh iki wiwit bisa mung ing 80s, konsep operasi udhara-lemah dijenengi sawise. Manstein.
        2. vlad106
          vlad106 18 april 2019 10:29
          +1
          Kutipan: Cherry Nine
          Ing 45-50, Sekutu ngilangi pasukan lan struktur sing bisa nindakake operasi lemah ing Eropah.

          Kutipan: 210 okv
          Ya, nggih!?.Liquidated. Nanging NATO muncul ... Apa iku? Bunch saka paman peacekeepers? Ya, sanajan sawise 45 taun, iku angel kanggo nelpon negara-negara sekutu, lan malah karo huruf kapital ..

          Amerika durung ngilangake bumi ...
          Sayange kita ora nyopot. Lan ing sawijining wektu dheweke nylametake tatanan bandit, perompak lan koboi iki saka penghapusan ...
    4. Nyrobsky
      Nyrobsky 12 april 2019 08:21
      + 10
      Quote: tasha
      Penulis, sampeyan bakal mutusake, Soviet utawa Rusia?

      Quote: tasha
      Sawetara logika aneh. Ora bisa diterangake...

      Sanadyan Soviet - malah Rusia, kita kabeh RUSIA kanggo Kulon, malah ing monarki, malah ing Soviet, malah kaya saiki ing "under-kapitalisme" - mulane padha mlumpat metu saka jendhela njerit - "Rusia teka."
      1. Reptiloid
        Reptiloid 12 april 2019 08:36
        +8
        Yen kita ora duwe akeh buku diterbitake ing USSR ing ngarep, ngendi ing judhul ---- tembung SOVIET, banjur aku ora ngerti babagan tembung kaya ngono. Contone ---- SOVIET ART. Ing wektu sing padha ---- LAGU SEJARAH RUSIA, CERITA RAKYAT RUSIA Tembung "SOVIET" sengaja dibusak saka basa modern. Nanging babagan film-film kasebut? SOYUZMULTFILM ----- maneh....
        1. Astronot
          Astronot 14 april 2019 08:09
          0
          Lan babagan Rusian Soviet kowe krungu apa-apa?
    5. A1845
      A1845 12 april 2019 11:51
      +2
      Quote: tasha
      Sawetara logika aneh. Ora bisa diterangake...

      logika padha karo kabeh publikasi liyane saka jinis iki, superethnos saka peradaban Scythia gedhe lan Lavrenti Pavles minangka ksatria pungkasan.
      1. Komentar wis dibusak.
    6. griffin ireng
      griffin ireng 12 april 2019 20:12
      +2
      Quote: tasha
      Soviet utawa Rusia

      Apa prabédan dhasar? Utawa ora Rusia nggawe USSR? Utawa wong non-Rusia minangka wong paling gedhe ing USSR? Utawa sampeyan isin yen sampeyan minangka pembawa budaya Rusia (basa, tradhisi, moralitas lan persepsi lingkungan)?
      Banjur, apa banjur, apa saiki kanggo bangsa lan negara ing saubengé Rusia / USSR, Rusian, Soviet, Rusian - kabeh RUSIA.

      Lan artikel kasebut pancen - banget, cethek lan ngemot akeh kasalahan sejarah.
      1. Cherry Nine
        Cherry Nine 13 april 2019 03:07
        +2
        Kutipan saka Black Griffin
        Utawa ora Rusia nggawe USSR?

        Mesthi ora. Rusia ana meh mung Lenin. Akeh sing wis ditulis babagan iki.
        1. griffin ireng
          griffin ireng 13 april 2019 19:48
          0
          Kutipan: Cherry Nine
          siji Lenin

          Iki minangka salah sawijining pimpinan lan, misale jek, dheweke uga non-Rusia kanthi kewarganegaraan :) nanging link junior-tengah Partai Komunis Bolsheviks All-Union lan warga biasa sing ndhukung dheweke jelas Rusia.
          1. Cherry Nine
            Cherry Nine 13 april 2019 21:16
            +2
            Kutipan saka Black Griffin
            Iki minangka salah sawijining pimpinan lan, kayane, dheweke uga non-Rusia miturut kewarganegaraan

            Inggih, bapak, Ilya Nikolaevich, luwih kamungkinan wong Rusia, nanging ibune, Maria Alexandrovna Blank, ing sisih bapakne, ora langsung nuduhake Rusia. Ing sisih liya, Vladimir Ilyich mesthi dudu wong Yahudi halachic (ing sisih ibune): preduli saka asal-usul mbah kakunge, ibune Maria Alexandrovna yaiku Jerman.
            Ing sisih liya, miturut Undang-Undang Return of 1950, kanggo entuk hak bali menyang Israel, salah sijine mbah kakung utawa mbah putri saka sisih endi wae, ora mesthi ibune, cukup. Dadi, yen Vladimir Ilyich wis urip nganti taun 1950, mesthine dheweke bisa nggunakake hukum iki yen dokumen mbah kakunge wis disimpen.
            warga biasa sing ndhukung padha cetha Rusia.

            Warga biasa nampa kekuwatan Soviet minangka hadiah. Ing Majelis Konstituante, Bolshevik duwé 159, EMNIP, saka 707 kursi.
            1. griffin ireng
              griffin ireng 14 april 2019 17:02
              0
              Kutipan: Cherry Nine
              Warga biasa nampa kekuwatan Soviet minangka hadiah. Ing Majelis Konstituante, Bolshevik duwé 159, EMNIP, saka 707 kursi.

              Banjur kelanjutan saka Masalah pecah lan pungkasane entuk apa sing dipikolehi. Maksudku, ing pungkasan dheweke menang lan, sanajan keluwihan edan 20-30, dheweke didhukung dening mayoritas populasi. Lan kepiye carane menang (program politik, asosiasi karo gerakan liyane, GV, lan liya-liyane) ana ing konteks kesimpulan umum - rincian.
            2. wuh wuh
              wuh wuh 15 april 2019 10:46
              +1
              "Bapak, Ilya Nikolaevich, luwih Rusian" ///
              ---
              Nanging ora Kalmyk? Dheweke saka Astrakhan.
              1. Cherry Nine
                Cherry Nine 16 april 2019 06:38
                +1
                Kutipan saka: voyaka uh
                Nanging ora Kalmyk? Dheweke saka Astrakhan.

                Sampeyan ndeleng, disassembly ing sadawane baris Rusia / non-Rusia, minangka aturan, sadawane baris repatriasi kanggo Israel. Wong Rusia kurang kuwatir babagan repatriasi menyang Kalmykia.
                1. wuh wuh
                  wuh wuh 16 april 2019 08:02
                  +1
                  Aku duwe kapentingan murni "akademik". Aku ora seneng karo Lenin, nanging aku ngakoni yen dheweke - kanthi "campuran gen sing mbledhos" - minangka wong sing cerdas lan energik banget lan karismatik. Mulane, "Kalmyk", ing interpretasiku, minangka "plus".
    7. paling apik
      paling apik 19 april 2019 18:29
      0
      Logika punika picik, kados panjenengan lan kados kita. Artikel kasebut ora ala.
  2. svp67
    svp67 12 april 2019 05:56
    +8
    Piye wae kabeh iku bocah lan ora akurat ... Contone:
    MiG kita, kaya pejuang mungsuh, nggawa gaman sing padha karo para pejuang Perang Dunia II - bedhil kaliber cilik.
    Yen penulis dimaksudake minangka mungsuh Amerika, banjur pejuang sing paling apik, Saber, bersenjata karo bedhil mesin 12,7 mm, dudu meriam, lan MiG-15 Soviet duwe bedhil pesawat 37 mm, proyektil sing cukup. kanggo nyemprotake pejuang apa wae utawa ngrusak sayap pengebom
  3. Unknown
    Unknown 12 april 2019 06:19
    +5
    nawakke, wis ing Perang Donya II, padha kalah ing kacepetan senapan mesin, siji wis mung kanggo katon ing losses nawakke sak operasi Kursk lan Berlin. Dadi, Amerika mesthi ora wedi karo tentara tank, kayane aku, lan iki mung pendapatku, yen jagad iki wis kesel perang. Eropah slamet saka rong perang donya kanthi interval cendhak, lan padha mesthi ora pengin perang katelu. lan Uni tansah nandheske tentrem, lan iki resonate ing Kulon. wong elinga horor saka WWII, lan ora pengin nemu malah Samsaya Awon, karo nggunakake Y.O. lan USSR skillfully digunakake. lan karo panemune yuta wong, Amerika kudu ngetung, ing Eropah lan ing negarane dhewe.
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 12 april 2019 06:39
      +2
      Kutipan saka sing ora dingerteni
      kanthi panemu mayuta-yuta wong, Amerika kudu ngetung, ing Eropah lan ing negarane dhewe.

      Aja overestimate pendapat yuta wong.
      Ing taun 40-an, Kulon nggawe sawetara kesalahan sing larang banget. Padha biasane didandani ing 80s karo asil dikenal.

      Banjur akeh kesalahan kasebut ditindakake maneh. Ingkang utama yaiku para elit Barat ngapusi awake dhewe lan wargane yen kedadeyan ing tanggal 45 utawa 91 minangka kamenangan.
    2. Babalaykin
      Babalaykin 12 april 2019 07:02
      +1
      IMHO, mesthi, padha ora bisa menang ing lemah, Tentara Abang ing 45 ora ana maneh lanang whipping, mung ora ana bom atom ing jumlah sing dibutuhake, lan sing paling Jahwéh, ora ana siji kudu numpes kabeh kanggo nul. kutha karo wong uga jenis sumber daya, kanggo extraction saka sumber daya liyane.
      1. Cherry Nine
        Cherry Nine 12 april 2019 08:33
        -1
        Quote: Babalaykin
        IMHO, mesthine, dheweke ora bisa menang ing lapangan, Tentara Abang ing umur 45 ora dadi bocah pecut maneh

        Apa periode tartamtu sing sampeyan deleng? Yen ing spring saka Tentara Merah 45th, ing umum, ora ana apa-apa kanggo nyekel, banjur ing pungkasan 45th ora ana pasukan kiwa ing Eropah bisa nolak.

        Masalah militer Sekutu ing taun '45 yaiku, ngapura vulgaritas, yen dheweke nyopot celonone lan leaned. Kajaba iku, Sekutu, maneh ing saran saka Roosevelt, tanpo pekso shoved ing lawang, yen ora testicles, banjur cuticles - West Berlin. Comrade Stalin, amarga srakah, meh nyopot driji iki, nanging kanthi cepet nyadari yen saperangan yuta sandera luwih migunani tinimbang saperangan yuta batur.
        Quote: Babalaykin
        kutha karo wong uga jenis sumber daya kanggo extracting sumber daya liyane.

        Populasi USSR lan 11 negara liyane, karo Roosevelt pacified USSR ing Yalta, ora konsumen, sumber kanggo West malah luwih. Untunge kanggo kanca Stalin, Truman ora ngerti babagan iki nganti suwe. Luwih tepate, dheweke ora percaya yen dheweke lan negarane wis diapusi, banjur ngapusi nganti pungkasan ora kedadeyan, supaya Kongres ora fitnah maneh. Banjur Eisenhower terus nindakake persis padha, kang imam wiwit babras malah sadurungé saka Truman - ing spring saka 45, nalika shamefully ngaco munggah ing flank lor, chickened metu ing arah Berlin, lan flank kidul mung menehi. USSR. Ing 48th, pitakonan muncul kanggo wong ing topik ngiyanati, kang Republik hushed munggah mung amarga ana malah luwih saka Truman. Maneh aku njaluk ngapura kanggo metafora vulgar.
        1. Babalaykin
          Babalaykin 14 april 2019 09:40
          +1
          Kutipan: Cherry Nine
          ing pungkasan tanggal 45, ora ana pasukan sing isih ana ing Eropah sing bisa nglawan.

          status iki ditampa dening Tentara Abang saka kebangkrutan saka Amerika ing Normandia, iku ing wayahe sing dadi cetha yen kabeh wong Jerman.

          Kutipan: Cherry Nine
          Populasi USSR lan 11 negara liyane sing Roosevelt nyenengi USSR ing Yalta dudu konsumen, sumber daya kanggo Kulon, luwih-luwih.

          Kanggo ngonsumsi barang, mula kudu digawe saka bahan mentah, lan USSR duwe basis sumber daya sing akeh. Lan saiki Rusia ora cilik.

          Salajengipun, aku ora ngerti babar pisan apa, sapa, sapa.
          1. Cherry Nine
            Cherry Nine 14 april 2019 10:20
            +1
            Quote: Babalaykin
            status iki ditampa dening Tentara Abang saka kebangkrutan saka Amerika ing Normandia

            Sampeyan ora ngerti skripsi. Sadurunge likuidasi Komando Gabungan Sekutu - 45 Juni - lan wiwitan karpet sihir, Tentara Merah dudu pasukan sing ora ana sing bisa ditentang.
            Quote: Babalaykin
            Kanggo ngonsumsi apa wae, kudu diprodhuksi dhisik.

            Saka perspektif AS, populasi blok Soviet ora dadi konsumen utawa produser. Iki ora kalebu saka sistem pasar.
            Quote: Babalaykin
            Salajengipun, aku ora ngerti babar pisan apa, sapa, sapa.

            Banjur iku bab kasunyatan sing milih ing 45 lan 48 antarane perang lan isin, Truman milih isin saben wektu, lan uga entuk perang - pisanan Cold, banjur Korean. A sethitik katebak.
            1. Babalaykin
              Babalaykin 14 april 2019 10:52
              0
              Kutipan: Cherry Nine
              Tentara Abang dudu pasukan sing ora bisa dilawan

              ana sing nentang, mung asil oposisi iki ora ketok

              Kutipan: Cherry Nine
              Iki ora kalebu saka sistem pasar

              Pasare, nanging ing wektu sing padha ekonomi domestik berkembang kanthi apik.

              Kutipan: Cherry Nine
              pisanan Cold, banjur Korean

              IMHO, mesthi, nanging Perang Dingin wiwit mung amarga unwillingness Stalin kanggo nggabungake menyang ekonomi donya, minangka cow awis, nanging Korea, kabeh liyane padha, lan mulane, werna-werna derajat saka "kadhemen" perang. perang proxy antarane pemain global ing wilayah lokal. Korea padha nuduhake yen ora bakal teka saka wong-wong mau kanthi cara militèr.
              1. Cherry Nine
                Cherry Nine 14 april 2019 12:22
                +1
                Quote: Babalaykin
                nanging asil saka oposisi iki ora ketok

                Rega saka konfrontasi iki ora ketok, nanging asil ora mangu ing mangsa panas 45. USSR lan Sekutu wis kira-kira padha jumlah klompok ing Eropah, nanging mung Sekutu duwe kesempatan kanggo nerusake perang kanggo setahun, loro, anggere perlu. Tentara Abang ora bisa maju saka Elbe - menyang Kulon, menyang Spaatz - utawa malah mandheg - ngenteni pungkasan pangan, bahan bakar lan pasokan, ngenteni 6 Agustus.
                Nalika kaputusan ing "Uthinkable" ditundha kanggo tanggal sadurungé, malah ing April 13, 45th (pati saka FDR), posisi Tentara Abang dadi nekat banget. Luwih cepet, luwih elek kanggo Tentara Abang.
                Quote: Babalaykin
                ing wektu sing padha, ekonomi domestik berkembang apik.

                Saka sudut pandang perdagangan internasional, negara-negara blok Soviet ora ana. Amerika Serikat nalika iku dipotong kanggo kebebasan perdagangan nglawan sistem koloni, yen sampeyan ora ngerti. Babagan perang nglawan fasisme - iki, kanggo kaendahan.

                Estonia seneng ngeling-eling babagan pembangunan sing apik banget. Ing conto Estonia lan Finlandia.
                Quote: Babalaykin
                nggabungake menyang ekonomi global minangka sapi awis

                Ing ekonomi global, kabeh sapi awis, kalebu Amerika Serikat, iku cara kerjane. Stalin cukup rightly alesan sing USSR ora saged ekonomi mbukak - tanpa pager, ambruk ekonomi Soviet bakal banget conspicuous. Ing mburi pager bisa urip maneh 45 taun.
                Quote: Babalaykin
                Korea padha nuduhake yen ora bakal teka saka wong-wong mau kanthi cara militèr.

                Nalika ing 45th ana pirembagan bab Selat kita lan Iran Soviet, kanca. Stalin diwenehi tandha saka Washington yen dheweke bakal ngalahake dheweke. Tov. Stalin nyathet, nanging ing kesempatan pisanan dheweke mutusake kanggo mriksa bocah, dudu bocah. 48 nuduhake yen Truman wedi perang. Mulane, dheweke nampa, sanajan ora ing Eropah.

                Korea wis nuduhake yen militer AS ora siap kanggo kasunyatan anyar. Kasunyatan iki nyebabake Vietnam.
                1. Babalaykin
                  Babalaykin 14 april 2019 12:55
                  0
                  Kutipan: Cherry Nine
                  Tentara Abang ora bisa maju saka Elbe - menyang Kulon

                  Aku ora ngerti apa sing salah karo dheweke?
                  Kutipan: Cherry Nine
                  utawa malah ngadeg - ngenteni pungkasan pangan, bahan bakar lan persediaan

                  Miturut pendapat sampeyan, apa sing kita mangan ing tank? operasi sembarang, iki atusan eselon, yen ora kanggo wong, banjur padha ora bakal tekan Berlin.

                  Kutipan: Cherry Nine
                  Amerika Serikat nalika iku dipotong kanggo kebebasan perdagangan nglawan sistem koloni

                  Padha perang kanggo kamardikan saka koloni saka mantan pemilik, nanging ora saka dhewe, ing tembung liyane, padha squeezed kanggo maksimum ing sih saka piyambak.

                  Kutipan: Cherry Nine
                  sing Truman wedi perang

                  Kepiye presiden bisa wedi perang? Dheweke miwiti yen kelas sing ngatur kabeh butuh.

                  Ing kasunyatan, Indochina mlumpat saka aturan kolonial ora ing syarat-syarat amers, nanging tindak ing dalan sosialis, mula Korea, Vietnam lan negara liyane - ana kepinginan kanggo bali menyang koloni (alien).
                  1. Cherry Nine
                    Cherry Nine 14 april 2019 13:52
                    +1
                    Quote: Babalaykin
                    Aku ora ngerti apa sing salah karo dheweke?

                    Quote: Babalaykin
                    operasi apa wae, iki atusan eselon,

                    Aku ngomong "menyang Spaatz". Google sapa iku.
                    Quote: Babalaykin
                    yen ora kanggo dheweke, banjur padha ora bakal tekan Berlin.

                    Delengen sepira adohe Baku saka lapangan terbang Inggris ing Irak. Deleng kahanan panganan ing USSR ing 45-46.
                    Quote: Babalaykin
                    Padha perang kanggo kamardikan saka koloni saka mantan pemilik, nanging ora saka piyambak

                    Sampeyan ora ngerti bedane antarane jagad serigala kapitalisme lan sistem koloni. Amerika Serikat minangka sing pisanan ngeculake koloni, Filipina. Padha pisanan kanggo nimbang sing ora mbayar. Coba mbandhingake apa sing ditindakake wong Prancis ing Asia Tenggara lan Afrika.
                    Quote: Babalaykin
                    Kepiye presiden bisa wedi perang?

                    Pitakonan aneh. Yen Roosevelt nggoleki perang (sanajan dheweke durung siap), Truman lan Eisenhower wedi, mundur sadurunge pasukan sing ora pati penting (sanajan kemungkinan, utamane Truman, akeh banget). Pertarungan, minangka aturan, ora diwiwiti dening wong sing luwih kuwat, nanging dening wong sing ora kepikiran bakal ditindhes.
                    Quote: Babalaykin
                    nanging tindak ing dalan sosialis, mula Korea, Vietnam lan negara liyane

                    Korea ora kagungane Indochina. Saka titik tartamtu, AS dadi ora peduli karo dalan sosialis. Mbok Nixon mangertos bilih boten wonten ing mburi tembung iki. Ing conto saka China. Nanging ing taun 40-an lan 50-an, Amerika pancen nggawe ribut sing ora perlu.
      2. Reptiloid
        Reptiloid 12 april 2019 08:43
        +3
        Quote: Babalaykin
        ...... ora ana sing kudu numpes kabeh nganti nul, kutha karo wong uga minangka sumber daya kanggo ngekstrak sumber daya liyane.
        Delengen perang modern --- kepiye lan apa sing dirusak ing kono lan kepiye sumber daya. Ing wektu sing padha katon ing EU karo migran
        1. Babalaykin
          Babalaykin 14 april 2019 09:28
          0
          Lan apa hubungane karo bledosan nuklir? Kasunyatan sing saiki kutha-kutha individu sing diratakake karo bom konvensional ora ateges apa-apa, pisanan lagi dibalèkaké, lan kapindho, ora ana siji leveling kabeh kutha ing saurutan, nanging mung kanthong kapisah saka resistance.
  4. tasha
    tasha 12 april 2019 06:42
    +7
    Napa AS ora ngilangke Rusia saka bumi

    Ngapa..
    Amarga dina iki Gagarin nggawe penerbangan dhuwur ...
    Sugeng Dina Kosmonautika! nglirik
  5. Efgen
    Efgen 12 april 2019 06:59
    +6
    "Pesawat Amerika ketemu karo MiG-15 saka Korps Pejuang 64th Rusia."
    Sacara historis, ora ana korps "Rusia". Soviet.
  6. abrakadabre
    abrakadabre 12 april 2019 07:05
    +7
    master saka Kulon ora wani ngirim armada udhara ageng kanggo kekaisaran Soviet, menyang kutha-kutha Rusia.

    kekaisaran Soviet bisa nindakake iki: duwe aviation kuat, pasukan tank, pengintaian lan detasemen sabotase, personel printah tempur banget sing tindak liwat geni elek saka Perang Patriotik Agung.

    Mungkin penulis seneng banget karo istilah "Kekaisaran Soviet" lan mikir yen panggunaan kasebut nambah dorongan emosional ... Nanging istilah kasebut ngganggu aku. Aku nemokake tembung iki nyerang. Babagan carane smear obelisk karo manure kanggo tiba.
  7. kaliber
    kaliber 12 april 2019 07:47
    -8
    Babalaykin (Eugene) Iku apik sing paling siji ketemu sing ngerti iki. Ora ana wong, ora ana sing bakal ngrusak negara maju lan strukture. Ora mung iku fraught ... utamané ing ngarsane senjata nuklir. Iku uga ngrugekake ekonomi. Wong, utamane sing budayane kurang luwih, dudu wong Papua, uga konsumen. Produsen Coca-Cola lan jins ora bakal ngidini perang antarane AS lan Rusia. Lan presiden dhewe ngerti carane ngetung. Kajaba iku, yen Stalin lan Khrushchev luwih pinter, bisa uga ora nggawe senjata nuklir. Kabeh sing dibutuhake yaiku ngidini wong manca kanggo 33 persen ekonomi USSR lan ... ora ana sing bakal mbuwang bom ing propertie. Kabeh padha, kabeh dadi padha, ora. Saiki, kira-kira 35% ekonomi Rusia dikontrol dening investor Barat. Mula, lali babagan "rencana" perang, serangan sing disiapake ... Iki kabeh trik jurnalistik kanggo medeni wong awam. Deleng - kabeh wektu dheweke nulis "Amerika ala" lan ... saben "sikil" katelu saka gear landing ngarep pesawat Boeing digawe saka titanium kita. 50% saka REM sing dikonsumsi Eropa yaiku Rusia. Amerika tuku saka kita akeh bab liyane sing padha ora nulis bab ... Apa deprive dhewe saka income dijamin, mbayar dhuwit ekstra nalika, tho ... kabeh gol wis ngrambah? Lha kok Amerika ora nyirnakake Rusia ing salumahing bumi, wangsulane mung siji, nanging ora ana wong bodho, mulane. Lan roket utawa bom ora ana hubungane. Ing taun 1991, dheweke tetep ana ing gudang, lan negara kasebut langsung ditutupi cekungan tembaga!
    1. Reptiloid
      Reptiloid 12 april 2019 09:43
      +3
      Kutipan saka kaliber
      ........ Kabeh sing dibutuhake yaiku ngidini wong manca kanggo 33 persen ekonomi Soviet lan ... ora ana sing bakal mbuwang bom ing propertie. ?.?........ saben "sikil" katelu saka landing gear ngarep pesawat Boeing digawe saka titanium kita. 50% saka REM sing dikonsumsi Eropa yaiku Rusia. Amerika tuku saka kita akeh bab liyane sing padha ora nulis bab ... Apa deprive dhewe saka income dijamin, mbayar dhuwit ekstra nalika, tho ... kabeh gol wis ngrambah? Lha kok Amerika ora nyirnakake Rusia ing salumahing bumi, wangsulane mung siji, nanging ora ana wong bodho, mulane. Lan roket utawa bom ora ana hubungane. Ing taun 1991, dheweke tetep ana ing gudang, lan negara kasebut langsung ditutupi cekungan tembaga!
      Nanging aku kepengin weruh yen kabeh jinis liberal sing dibayar minangka properti negara? Lan pira persentasine????.....Aku mikir lan mikir.....isih ora. nangis yen ora padha mumbul-mumbul, ngacungake tangan ---- lah, aku iki ---- Aku kepengin dadi kagunganmu, wisuh sikil lan ngombe banyu..?
      Ora, dheweke ora butuh properti sing rusak.
      1. Bai
        Bai 12 april 2019 10:49
        +3
        Ora, dheweke ora butuh properti sing rusak.

        muspra sampeyan mikir. Kelingan karo surat rekomendasi Denikin? "Kanggo mbentuk pamaréntahan pendudukan saka kader lokal."
        1. Reptiloid
          Reptiloid 12 april 2019 16:49
          +1
          Minangka properti ---- mung sing paling gedhe, sing nyimpen modal lan kulawarga ing kono, nanging ora cilik mongrels sing, kanggo balung saka meja bendarane, mlumpat luwih dhuwur kanthi kudeta, ngidoni wong sing kaya ngono.
    2. Rey_ka
      Rey_ka 25 april 2019 10:52
      0
      Aku bakal weruh carane padha kaget sampeyan
  8. kaliber
    kaliber 12 april 2019 07:50
    +2
    svp67 (Sergey) Nalika tugas global "ditanggulangi", uga, sing ngelingi trifles kuwi ...
  9. XII legiun
    XII legiun 12 april 2019 08:18
    +7
    Sa adoh aku ngerti (aku bisa uga salah, supaya padha mbenerake) ing USSR ing pungkasan 40s lan awal 50s ana rencana kanggo nampa tentara udhara didhukung dening ADD ing Amerika Serikat (miturut pendapat Alaska). Lan Amerika nampa konflik sing ora bisa ditebak ING WILAYAH. Sing umume wedi, lungguh ing luar negeri lan ora ana perang siji karo mungsuh njaba ing wilayahe.
    Kajaba iku, ora ana paritas nuklir nalika iku.
    Kajaba iku, yen ana serangan nuklir, dheweke ilang kabeh penerbangan strategis, ditembak dening pertahanan udara Soviet.
    Kajaba iku, pasukan Soviet sing disebar ing Eropa "mangan" sawetara negara Eropa Kulon lan lunga menyang Atlantik.
    Kabeh iki - lan karo serangan nuklir AS ing USSR ing pungkasan 40s lan awal 50s, kang, miturut daya nuklir banjur, bakal banget ngrusak, nanging isih ora fatal.
    Dadi Amerika ora mundhak, sanajan ana rencana.
    Lan penulis, ya, bener yen SA, kanthi kasunyatan mung ana lan perencanaan sing cukup, nylametake USSR saka perang nuklir.
  10. Bai
    Bai 12 april 2019 09:28
    +3
    As Stalin nindakake pakaryan sing apik! Padha nandur rasa wedi ing jiwane wong Kulon. Ngancurake "benteng mabur" lan pejuang mungsuh, pilot Soviet nuduhake kerentanan strategi Amerika "non-kontak" perang udara, teror udara. Iki minangka salah sawijining prasyarat kanggo kasunyatan manawa para master saka Kulon ora wani ngirim armada udara gedhe menyang kekaisaran Soviet, menyang kutha-kutha Rusia. Armadas "superfortresses" sing disebarake ing Eropah Kulon ora dadi ancaman elek kanggo USSR.

    Miturut memoar saka pilot Amerika sing njabat ing wektu iku, kabeh padha mangertos yen raid ing USSR iku tiket siji-cara, nanging padha siyap mabur yen diwenehi pesenan. Ora ana rasa wedi. (Sanajan saiki sampeyan bisa ngomong apa wae - kanggo pilot lan penulis).
    1. kaliber
      kaliber 12 april 2019 10:14
      +1
      Setuju banget karo sampeyan. Nalika sampeyan mlebu ing SISTEM, sampeyan dadi wong lan tumindak miturut aturane. Yen ora, dheweke bakal nyingkirake sampeyan. Pilot kasebut wajib mabur kanthi apik lan "metu ing geni", lan ... guru sejarah CPSU sing padha kanggo mulang kanthi cara sing ora ana wong, sanajan ing pikirane, bakal duwe keraguan babagan dheweke. "pengabdian kanggo sabab." Amarga, minangka wong sing "anjir ing kanthong" lan "nyengir ing lambe", dheweke cepet-cepet ngerti lan ... SISTEM nyingkirake wong-wong kuwi. Mulane, pilot sing bakal mabur kaya cute ... Cukup, aku mbaleni maneh, perang serius sawise kekalahan Hitler ora ono gunane kanggo sapa wae. Utamane nuklir. Ing Amerika Serikat, sawise bledosan "kembar" ing negara bagian New York, padha ora mbayar gaji kanggo telung sasi, iku wis jalaran kanggo keuangan. Lan yen bom dijatuhake ing New York dhewe ... ya, bakal dadi ambruk ekonomi sing lengkap ing kabeh negara lan ora ana sing bakal ngidini. Kepiye carane wong-wong kita ora ngerti perkara sing sederhana, aku ora ngerti ...
      1. Bai
        Bai 12 april 2019 10:38
        +2
        Iku angel ngomong. Aku weruh artikel saka jenderal Cina, ing ngendi dheweke ujar manawa China kudu nindakake perang pemusnahan skala lengkap nglawan Amerika Serikat lan Rusia nganti 2050 (China, miturut pendapate, mesthine kudu menang).
        Yen kita nimbang perang saka sudut pandang ekonomi, iku mokal, amarga ora perlu. Yen saka sudut pandang saka panangkepan ruang urip - iku kudu ono (utawa kanggo sijine iku mildly - iku banget kamungkinan, lan, liyane, karo karusakan saka populasi lokal).
        1. kaliber
          kaliber 12 april 2019 10:53
          -1
          Kutipan saka B.A.I.
          Yen, saka sudut pandang njupuk ruang urip, iku ora bisa dihindari (utawa, kanggo sijine iku entheng, banget kamungkinan).

          Ing kene, utamane amarga reproduksi manungsa sing ora bisa dikendhaleni, perang lokal bisa ditindakake. Elingi JAM OF THE Bull Efremov lan "umur keluwen lan paten pinaten." Kepiye carane kabeh diwiwiti? Iklim bakal owah, bakal ana overpopulasi ...
      2. Bai
        Bai 13 april 2019 17:18
        0
        Offline
        kalibr (Vyacheslav) Wingi, 10:14
        -1

        Aku wonder apa downside iku? Informasi babagan menara kasebut menarik banget.
  11. kaliber
    kaliber 12 april 2019 10:23
    0
    Kutipan saka Reptilian
    kabeh liberal mbayar

    Kepiye sampeyan ngerti yen dheweke dibayar? Apa sampeyan salah siji saka wong-wong mau utawa sampeyan nyekel lilin nalika negosiasi?
    1. Reptiloid
      Reptiloid 12 april 2019 16:51
      +1
      Maca siji biografi
      1. kaliber
        kaliber 12 april 2019 22:05
        -2
        Literasi apik. Nanging ... ora cukup. Amarga maca ora cukup. Ing kene sampeyan uga bisa maca akeh babagan Hyperborea, umpamane, nanging ... tanpa referensi sumber. Secara pribadi, aku ora yakin manawa ana wong sing bakal gumunggung babagan apa sing dipikolehi ... ninggalake dhuwit "saka kono." Lan ora ing sisih kiwa, sampeyan kudu RESMI nggarap lan nampilake dokumen sing relevan. Tegese, sampeyan ora bisa njaluk dhuwit saka Kulon kaya ngono, lan yen hibah, sampeyan kudu laporan lan mriksa akeh kanggo dhuwit sing dienggo. Kabeh iki uga dipriksa dening sisih kita, amarga sapa sing bakal ngidinke yen ... warga sampeyan dibayar kanggo ngrusak keamanan negara. Ana panguwasa sing relevan kanggo iki ... Dadi "siji biografi" ora cukup ing kene. Sampeyan kudu maca "ora siji", nanging "dadi subyek." Nampa ngawèhaké, ngerti carane padha dipikolehi, carane padha laporan ing, lan apa sampeyan bisa njaluk dhuwit kanggo "saka ing kono", lan apa sampeyan ora bisa! Mulane, a priori, kanggo negesake apa sing sampeyan ujar sawise maca siji biografi iku mung kabodhoan.
    2. paling apik
      paling apik 19 april 2019 18:42
      0
      Liberal sing ora dibayar (utawa liberoid) iku omong kosong!
  12. Nggolek
    Nggolek 12 april 2019 11:34
    +2
    Ator ngirim ora molak bebener sajarah - ora ana RUSIA 64 Fighter Air Corps - ana SOVIET !!!!
  13. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 12 april 2019 12:39
    +3
    Armadas "superfortresses" sing disebarake ing Eropah Kulon ora dadi ancaman elek kanggo USSR. Elang MiG-15 lan ace Stalin kanthi andal nutupi langit Rusia!

    Sauntara kuwi, ing kastil bos ... ©
    Ing Juli 1950, Staf Umum Tentara Soviet nganakake latihan penerbangan bilateral Angkatan Udara Angkatan Darat Soviet lan Pasukan Pertahanan Udara negara kasebut.
    Topik sing dibahas sajrone kursus yaiku:
    Kanggo sisih nyerang - "Operasi udhara saka Long-Range Aviation kanggo numpes obyek strategis ing ambane negara mungsuh ing pasuryan saka pertahanan anti-pesawat."
    Kanggo sisih nggambarake - "Operasi pertahanan udara saka klompok wilayah pertahanan udara kanggo ngusir serangan udara mungsuh ing obyek strategis ing jero negara."
    (...)
    1. Kekurangan utama ing tumindak saka sisih sing nggambarake yaiku dalan sing ora dihukum saka pasukan penerbangan utama saka sisih nyerang (45 tbad) liwat wilayah pertahanan udara Moskow menyang target sing ana ing jero negara.
    Senadyan kasunyatan manawa penerbangan pasukan utama lan kelompok tambahan saka pesawat sing nyerang wis dideteksi kanthi pas wektune dening layanan pertahanan udara negara, komando wilayah pertahanan udara Moskow salah ngevaluasi kahanan udara lan ora nganggep pentinge. laporan kiriman pertahanan udara babagan giliran pasukan utama ing sisih kidul. Pesawat siji sing mabur ing rute tartamtu kanthi jarak 400 km saka rute penerbangan nyata pasukan utama dianggep salah lan bias dianggep dening komando Wilayah Pertahanan Udara Moskow minangka target utama, lan ngunggahake pitung resimen tempur kanggo ngusir. iku.
    Komando lan Staf Umum Angkatan Udara ing negara kasebut ora mung mbenerake kesalahan utama wilayah Moskow iki, nanging uga nambah, amarga kanthi prentah saka kepala pasukan Angkatan Udara negara kasebut, kabeh stasiun radio ing arah kulon wilayah pertahanan udara Moskow dipateni nalika mabur pasukan utama saka sisih nyerang, minangka asil kenapa pasukan utama iki nembus tanpa hukuman liwat wilayah pertahanan udara Moskow menyang target sing ana ing ambane negara, wis rampung tugas.
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 12 april 2019 13:48
      +1
      Kutipan: Alexey R.A.
      Armada "superfortresses" sing disebar ing Eropa Kulon ora dadi ancaman sing nggegirisi kanggo USSR

      Pikiran dipindhah kanggo marang penulis bab B-36, B-47 lan B-57, ora ana kang melu ing acara sampeyan kasebut, nanging aku panginten iku ora ana guna.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 12 april 2019 16:48
        +2
        Kutipan: Cherry Nine
        Pikiran dipindhah kanggo marang penulis bab B-36, B-47 lan B-57, ora ana kang melu ing acara sampeyan kasebut, nanging aku panginten iku ora ana guna.

        Kanthi B-36 tanggal 1 September 1952, ana masalah - tornado sing nyerang pangkalan udara Carswell sing mateni 2/3 saka Peacekeepers sing kasedhiya ing Amerika Serikat. nglirik
        Nanging kanthi nyegat mesin kasebut, pertahanan udara USSR bakal duwe masalah gedhe.
        1. Cherry Nine
          Cherry Nine 12 april 2019 17:21
          0
          Kutipan: Alexey R.A.
          Ing tanggal 1 September 1952, ana masalah - tornado sing nyerang pangkalan udara Carswell mateni 2/3 saka Peacekeepers sing kasedhiya ing Amerika Serikat.

          Tegese, ora kabeh, ora langsung lan ora selawase.
          Lan sawise 3 taun, pesawat liyane muncul.
          Kutipan: Alexey R.A.
          kanthi nyegat mesin kasebut, pertahanan udara USSR bakal duwe masalah gedhe

          B-50 mabur luwih cepet tinimbang B-36 sing digerakake baling-baling. Schnellbomber ukuran Amérika, supaya bisa ngomong.
  14. kaliber
    kaliber 12 april 2019 12:56
    -2
    Kutipan: Alexey R.A.
    Elang MiG-15 lan ace Stalinis

    Lan saliyane wong-wong mau ana "komandan bapak" ing pangkat dhuwur ... lan padha mrentah ...
    1. undecim
      undecim 12 april 2019 14:20
      +2
      Upaya masarakat kanggo menehi komentar babagan artikel Samsonov ngelingake aku babagan upaya Virgil, sing nggoleki ayat-ayat sing pantes dening Quintus Ennius supaya bisa dilebokake ing Aeneid. Krylov banjur ngembangake ide kasebut.
      1. Reptiloid
        Reptiloid 13 april 2019 12:55
        +1
        Wah, ya, ya, ya, tinimbang golek cacat ing penulis siji utawa liyane, kenapa ora ngumumake kanthi bangga lan umum, penulis sing sampeyan anggep "paling gampang diwaca?" PZHLST, PLZ!!!!! Yagene mung aku sing ngerti rahasia sing nggegirisi iki saka layangmu marang aku ing pribadi? Utawa, sampeyan mutusake kanggo ngandhani saben wong ing pribadi babagan "penulis sing bisa diwaca"? Babaganku ----- ojo kerjo maneh, aku ora seneng tantrum
        Kutipan saka Undecim
        Upaya masarakat kanggo menehi komentar babagan artikel Samsonov ngelingake aku babagan upaya Virgil, .....
        1. undecim
          undecim 14 april 2019 06:11
          -1
          Iki minangka tes klarifikasi kanggo nemtokake kepatuhan. Tes kasebut nuduhake manawa tebakan asli Kurtzman bener.
          1. Reptiloid
            Reptiloid 15 april 2019 05:41
            +1
            Iki babagan sho. Kepiye maca dheweke nulis babagan Ukraina. Ing komentar lan Virgil lan Krylov nyipta dongeng --- babagan monyet lan kaca tingal. Lan Aesop uga narik awake lan melu.
            1. undecim
              undecim 15 april 2019 09:43
              -1
              Iki babagan sho.
              Iki babagan Kurtzman. Liyane ora ana hubungane karo sampeyan.
              1. Reptiloid
                Reptiloid 18 april 2019 06:14
                0
                Piye iki ora relevan???? Apa sampeyan kudu golek kesalahan karo penulis sing beda-beda? Mesthine, sampeyan ora menehi perhatian, guyonan saka USSR lan Ukraina, bisa dingerteni. Nanging aku ngajeni banget marang komunis Ukrainia. Lan aku maca koran.
                1. undecim
                  undecim 18 april 2019 07:24
                  -1
                  Ya, kayane aku bungah banget karo Apollo, sing jelas butuh kanca sing luwih serius ing kene, mbok menawa Asclepius.
                  Lan aku bisa ngenalake sampeyan karo komunis Ukrainia. Ayo. Mungkin dheweke bakal nyewa sampeyan kanggo proyek sing padha.
                  1. Reptiloid
                    Reptiloid 18 april 2019 07:37
                    0
                    Yagene lunga, aku ketemu dheweke ing kene sadurunge, sing aku seneng banget! Apa sampeyan ngandhani yen sampeyan saka Ukraina? Aku malah ora ngerti yen sampeyan bisa dipercaya. Minangka penulis V.O. Shpakovsky ngandika ---- pendapat saka wong anonim ora menarik. Ora, luwih sampeyan ora saka Ukraina, nanging saka negara liya, ora ngerti
                    Lha nek aku diparingi kerjaan nang omah ngguyu lan aku ora perlu kerja kanggo wong, kaya sampeyan saka jarak adoh, basa ngurusi dhuwit hi
                    1. undecim
                      undecim 18 april 2019 07:51
                      -2
                      Dadi sampeyan ketemu karo sawetara komunis biasa. Mungkin malah impostor. Apa sampeyan wis mriksa kertu anggota? Saben anggota Partai Komunis kudu duwe kertu partai.
                      Lan aku bakal ngenalake sampeyan menyang pandhuan langsung. Aku ora janji karo Simonenko, nanging aku njamin Sekretaris Pertama panitia regional Partai Komunis. Ngomong karo wong, sampeyan bisa uga saka mobil lapis baja, nanging ora saka Lenin, ora ana mobil kasebut ing Ukraina.
                      1. Reptiloid
                        Reptiloid 20 april 2019 09:06
                        0
                        Aha! Dadi, saiki iki wektu kanggo bangga marang kabeh wong, kaya sing wis dakkandhakake kanthi pribadi --- sing, miturut sampeyan, minangka penulis sing paling bisa diwaca ing situs kasebut! Apa masalahe? PZHLST!
                        Siapa yang paling dikangenin????
                        Kutipan saka Undecim
                        Dadi sampeyan ketemu karo sawetara komunis biasa. Mungkin malah impostor. Apa sampeyan wis mriksa kertu anggota? Saben anggota Partai Komunis kudu duwe kertu partai.
                        Lan aku bakal ngenalake sampeyan menyang pandhuan langsung. Aku ora janji karo Simonenko, nanging aku njamin Sekretaris Pertama panitia regional Partai Komunis. ...t.
              2. Reptiloid
                Reptiloid 20 april 2019 10:22
                -2
                Kutipan saka Undecim
                ..... Liyane ora kanggo sampeyan.

                Dadi kowe sing nulis marang aku pribadi, macem-macem omong kosong, sing ora dakcritakake ing kene. Baleni, kanggo kabeh babagan sing paling bisa diwaca, amarga sampeyan dhewe nulis kanggo aku tanpa pitakon. Kok isin? Sampeyan katon kanggo cacat lan golek fault karo pancen kabeh penulis, ora ana penulis sing ora bakal nggawe fun (kajaba chibi) Kanggo pitakonan langsung - jawaban langsung. ngguyu basa
  15. Kostadinov
    Kostadinov 12 april 2019 14:45
    +3
    Yen Amerika wis ngebom wong-wong mau, mesthine perang ing Korea bakal ilang, lan Amerika bakal nguwasani kabeh Korea.

    Perang Korea ora bisa ilang amarga kelangan pembangkit listrik utawa jembatan. Listrik saka pembangkit listrik iki, sing dumunung ing tapel wates, menyang China. Sampeyan bisa nindakake tanpa stasiun iki. Jembatan kasebut bisa diganti kanthi nyebrang.
    Senjata nuklir uga ora bisa mbantu ing paprangan ing Korea. Lan bom nuklir jero China lan USSR wis perang donya.
  16. Tur
    Tur 12 april 2019 15:05
    +3
    Dadi, 12 April 1951 dadi dina ireng kanggo penerbangan Amerika, "Black Thursday". Ing dina iki, pejuang MiG-15 Soviet nembak 12 pesawat pengebom abot strategis B-29 Superfortress.
    wah.
    Carane simbolis.
    Saiki, aku bakal ngunggahake rong gelas bengi iki.
    Kanggo Gagarin lan kanggo falcons ing Korea.
  17. Kostadinov
    Kostadinov 12 april 2019 15:12
    +3
    Napa AS ora ngilangke Rusia saka bumi

    Amarga padha ora bisa nindakake.
    1. Ing pungkasan taun 1947, Amerika Serikat kena ora luwih saka 20 bom nuklir primitif (kayata Fat Man) lan akeh pesawat B-29 sing bisa digunakake. Kabeh waja dicopot saka pesawat kasebut lan mung siji senapan mesin 12,7 mm sing ditinggal. Ngirim wong-wong mau sak dina, tanpa fighter ngiringan, ing tee Soviet ora mung lampus. Malah luwih elek, sawetara bom nuklir, saka pesawat sing ambruk utawa rusak, bisa langsung tiba ing tangan Soviet.
    2. Latihan wengi kanthi B-29 dipungkasi kanthi nyimpang minimal saka target 2 km.
    3. Bangunan-bangunan lan kutha-kutha Soviet minangka urutan gedhene sing luwih angel ditindakake tinimbang kutha-kutha kertas kayu Jepang.
    4. Losses antarane populasi, karo pendhudhukan pas wektune saka papan perlindungan, iku urutan gedhene luwih murah tinimbang ing kutha-kutha Jepang ngendi losses gedhe minangka asil saka surprise lengkap.
    5. Ora mungkin bisa nyerang B-29 nganggo bom nuklir ing medan perang.
    6. Ing Korea, pasukan darat AS, kanthi pesawat taktis sing kuwat, tank lan artileri abot, dikalahake dening infanteri Korea lan Cina, sing ora kena pesawat, tank lan artileri abot.
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 12 april 2019 16:45
      +1
      Kutipan: Kostadinov
      lan akeh pesawat B-29 sing bisa digunakake. Kabeh waja dicopot saka pesawat kasebut lan mung siji senapan mesin 12,7 mm sing ditinggal.

      Ing pungkasan tanggal 47, B-50 karo Pratt & Whitney R-4360 pungkasane mabur menyang mitra. Ing pesawat piston, kalebu Spits lan Kingcobras, ora ana maneh apa-apa kanggo nyekel. MiG-15 lulus tes militer ing mangsa panas 49th.
      Kutipan: Kostadinov
      Latihan wengi nganggo B-29 dipungkasi kanthi deviasi minimal 2 km saka target.

      Dina rampung kanthi cara sing padha. Lan ora panyimpangan minimal, nanging QUO. Iki minangka kasunyatan saka bom dhuwur ing taun-taun kasebut.
      Kutipan: Kostadinov
      Bangunan lan kutha-kutha Soviet minangka urutan gedhene sing luwih angel ditindakake tinimbang kutha kayu lan kertas Jepang.

      Ukuran karusakan bakal kurang. Ngengingi ora ana bedane.
      Kutipan: Kostadinov
      losses abot padha asil surprise lengkap.

      Wong Jepang dielingake, kalebu. nyebar leaflet, kanggo minggu.
      Kutipan: Kostadinov
      Ora mungkin bisa ngalahake B-29 kanthi bom nuklir ing medan perang.

      Pancen bener. Amerika wis suwe ngremehake aspek iki. Kasepen lan gething ing 45th bali menyang tingkat sadurunge perang, sayangé.
      Kutipan: Kostadinov
      Ing Korea, pasukan darat AS, kanthi pesawat taktis sing kuwat, tank lan artileri abot, dikalahaké déning infanteri Korea lan Cina, sing ora kena pesawat, tank lan artileri abot.

      Perang Korea nuduhake kegagalan doktrin Amerika pasca perang. Aviation dhewe ora menang perang. Sayange, "gambar" Korea ora cukup kanggo Amerika kanggo serius melu ing tentara. Dheweke menehi imbang kanggo menang. Butuh kekalahan resik ing Vietnam.
  18. lawas26
    lawas26 12 april 2019 23:35
    +3
    Kutipan saka lwx
    Ing wektu sing padha, pimpinan negara, sing dipimpin dening Stalin lan Beria, nemokake jawaban sing efektif lan murah kanggo armada Amerika "bèntèng mabur" lan kelompok serangan kapal induk. Padha rudal balistik
    lan luwih
    jaman rudal waja cahya, rudal dipandu isih adoh banget
    Enchantingly, penulis wis rusak sambungan temporal-logis, lan sampeyan Rusian. Soviet. ngguyu

    Sampeyan bener. sambungan temporal-logis penulis wis rusak. Mesthi, ana rudal balistik, nanging mung ing pungkasan taun 50-an pungkasane entuk ICBM, lan malah 6 kaping kurang saka Amerika Serikat.

    Kita mesthi wis mulang manawa Amerika ora nggunakake rencana apa wae kanggo nglawan kita mung amarga kita duwe barang sing paling penting. Ing pungkasan taun 40-an, bom kasebut muncul. Ing pungkasan 50s ICBMs. Lan senadyan Amerika ngluwihi kita ing jumlah operator lan warheads, ana tansah kasempatan sing paling siji rudal, siji tukang ngebom bakal break liwat kanggo "Target No. 1".

    Quote: Babalaykin
    IMHO, mesthi, padha ora bisa menang ing lemah, Tentara Abang ing 45 ora ana maneh lanang whipping, mung ora ana bom atom ing jumlah sing dibutuhake, lan sing paling Jahwéh, ora ana siji kudu numpes kabeh kanggo nul. kutha karo wong uga jenis sumber daya, kanggo extraction saka sumber daya liyane.

    Ing taun 1949, Amerika duwe 235 bom lawan 0 kanggo kita. Nganti 1956, kita ora duwe senjata nuklir strategis, mung taktik

    Kutipan: XII Legiun
    Sa adoh aku ngerti (aku bisa uga salah, supaya padha mbenerake) ing USSR ing pungkasan 40s lan awal 50s ana rencana kanggo nampa tentara udhara didhukung dening ADD ing Amerika Serikat (miturut pendapat Alaska). Lan Amerika nampa konflik sing ora bisa ditebak ING WILAYAH. Sing umume wedi, lungguh ing luar negeri lan ora ana perang siji karo mungsuh njaba ing wilayahe.
    Kajaba iku, ora ana paritas nuklir nalika iku.
    Kajaba iku, yen ana serangan nuklir, dheweke ilang kabeh penerbangan strategis, ditembak dening pertahanan udara Soviet.
    Kajaba iku, pasukan Soviet sing disebar ing Eropa "mangan" sawetara negara Eropa Kulon lan lunga menyang Atlantik.
    Kabeh iki - lan karo serangan nuklir AS ing USSR ing pungkasan 40s lan awal 50s, kang, miturut daya nuklir banjur, bakal banget ngrusak, nanging isih ora fatal.
    Dadi Amerika ora mundhak, sanajan ana rencana.
    Lan penulis, ya, bener yen SA, kanthi kasunyatan mung ana lan perencanaan sing cukup, nylametake USSR saka perang nuklir.

    Iku omong kosong lan apik yen ora rampung karo apa-apa. Mesthi, sampeyan bisa ndharat tentara ing wilayah mungsuh, nanging cara kanggo nutupi lan nyedhiyakake. Lan dheweke ora bakal nampa konflik ing wilayahe.

    Mesthine ora ana paritas. Ing taun 1949, Amerika duwe 235 bom nglawan 0 karo kita. Penerbangan strategis Soviet mung muncul ing pertengahan 50-an kanthi jumlah 40 pesawat. Ing wektu sing padha, penerbangan strategis Amerika duwe luwih saka 1300 pengebom.

    Kita ora duwe pertahanan udara Soviet sing bisa ngrusak kabeh armada pengebom iki. Mung artileri anti-pesawat. Pira cangkang sing dibutuhake kanggo nabrak siji pengebom sing mabur ing dhuwur 10-15 km, para ahli bakal ujar.

    Kutipan: Kostadinov
    Ing pungkasan taun 1947, Amerika Serikat kena ora luwih saka 20 bom nuklir primitif (kayata Fat Man) lan akeh pesawat B-29 sing bisa digunakake.

    Bom ana 32. Ing taun 29 ana 1947 montor mabur B-319, 270 sing siap kanggo nggunakake senjata nuklir.

    Kutipan: Cherry Nine
    Ing pungkasan tanggal 47, B-50 karo Pratt & Whitney R-4360 pungkasane mabur menyang mitra.

    Nanging mung diadopsi ing taun 1948
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 13 april 2019 03:30
      +1
      Aku ngarep-arep luwih saka sampeyan.
      Quote: lawas26
      nanging mung ing pungkasan 50s pungkasanipun kita nampa ICBMs, lan malah banjur 6 kaping kurang saka Amerika Serikat

      Apa sampeyan nulis 7-ku, utawa soko, ing ICBM?
      Yangel - kaping 63, Korolev - kaping 65.
      Quote: lawas26
      nanging tansah ana kasempatan sing paling siji roket, siji tukang ngebom bakal break liwat

      Sadurunge katon rudal ing kapal selam, kemungkinan terobosan menyang benua Amerika Serikat persis nol. Nganti R-16 - sejatine sifate teoritis (ora ngetang rudal saka Kuba). Tu-4, malah Tu-95 nglawan CADIN konyol.
      Quote: lawas26
      Mesthi, sampeyan bisa ndharat tentara ing wilayah mungsuh,

      tentara? Apa sampeyan ngerti apa infrastruktur ing pesisir kasebut?
      Quote: lawas26
      Nanging mung diadopsi ing taun 1948

      Apa owah-owahan banget?
  19. Doliva63
    Doliva63 13 april 2019 18:36
    0
    Nanging aku kepengin weruh kenapa dheweke ora bakal nggawe film babagan Perang Korea? Loro-lorone kanthi bener lan patriotik - Uni, bebarengan karo RRC, "nyuwil" Amerika lan udakara 20 negara anggota PBB lan NATO liyane. Apa Yankees wedi marang bebendu?
    1. Reptiloid
      Reptiloid 13 april 2019 23:18
      +1
      Apa dheweke nggawe film babagan Vietnam? Aku ora tau krungu.
      Yagene dheweke ora bakal nyopot? Apa Yankees wedi marang bebendu? Ya, padha wedi malah nggawe asumsi. Apa sampeyan, kok bisa? Iki minangka mitra.
      Ing wiwitan abad ana seri Amerika babagan perang iki. Aku mung nonton banget sethitik.
      Kutipan saka Doliva63
      Nanging aku kepengin weruh kenapa dheweke ora bakal nggawe film babagan Perang Korea? Loro-lorone kanthi bener lan patriotik - Uni, bebarengan karo RRC, "nyuwil" Amerika lan udakara 20 negara anggota PBB lan NATO liyane. Apa Yankees wedi marang bebendu?
    2. Sasha_helmsman
      Sasha_helmsman 15 april 2019 17:25
      0
      Kutipan saka Doliva63
      Nanging aku kepengin weruh kenapa dheweke ora bakal nggawe film babagan Perang Korea?


      Lan Amerika piye wae ora njupuk akeh banget. Sing ana ing pikiran yaiku seri komedi babagan rumah sakit sing diarani MASH.
  20. Sasha_helmsman
    Sasha_helmsman 14 april 2019 00:02
    0
    Lan apa sing mbantah, ayo ngomong, tesis simetris sing tank Soviet ora tekan Portugal mung amarga padha wedi kanggo njaluk bom nuklir Amérika ing Moscow, Leningrad lan Gorky?
    1. Kostadinov
      Kostadinov 15 april 2019 15:54
      0
      Para pemimpin Soviet ngerti banget yen ora perlu nyerang lan ngrebut negara liya. Stalin ngerti banget babagan iki. Yen ana kanca-kanca ing sawijining negara, lan yen dheweke duwe dhukungan saka mayoritas rakyate, mula sampeyan bisa nulungi dheweke. Amerika Serikat ora ngerti iki lan klelep ing Korea lan Vietnam. USSR nggawe kesalahan iki ing Afghanistan. Dadi Stalin ora wedi karo bom Amerika, nanging wedi kanggo ngunggahake perlawanane bangsa Jerman, Prancis, Belgia, Holland, Turki, lan liya-liyane.
      1. Sasha_helmsman
        Sasha_helmsman 15 april 2019 17:38
        0
        Kutipan: Kostadinov
        Dadi Stalin ora wedi karo bom Amerika, nanging dheweke wedi ngunggahake perlawanan saka bangsa Jerman, Prancis,


        Apa populasi Jerman wedi? Lha, dheweke ora wedi karo setengah Jerman, nanging separo kapindho luwih parah?Ing Prancis, Partai Komunis dadi kekuatan politik utama ing pamaréntahan taun 1944-1947. Kajaba iku, dheweke duwe detasemen bersenjata dhewe.

        Sauntara kuwi, Stalin mundur pasukane saka Austria, saka Iran, lan mandheg nulungi para partisan komunis Yunani mung nalika dheweke nampa ancaman langsung perang karo Amerika Serikat.
    2. Rey_ka
      Rey_ka 25 april 2019 10:55
      0
      Inggih, supaya sisih sing nulis. Lan miturut pendapatku, jelas kita ora butuh wong liya
  21. lawas26
    lawas26 14 april 2019 16:43
    +1
    Kutipan: Cherry Nine
    Aku ngarep-arep luwih saka sampeyan.
    Quote: lawas26
    nanging mung ing pungkasan 50s pungkasanipun kita nampa ICBMs, lan malah banjur 6 kaping kurang saka Amerika Serikat

    Apa sampeyan nulis 7-ku, utawa soko, ing ICBM?
    Yangel - kaping 63, Korolev - kaping 65.

    Mesthi wae. Ing pungkasan taun 50-an, USSR duwe 2 peluncur rudal tartamtu iki (nglawan 12 ing AS). USSR ora duwe ICBM liyane. Lan 63 lan 65 rudal yaiku IRBM

    Kutipan: Cherry Nine

    Quote: lawas26
    nanging tansah ana kasempatan sing paling siji roket, siji tukang ngebom bakal break liwat

    Sadurunge katon rudal ing kapal selam, kemungkinan terobosan menyang benua Amerika Serikat persis nol. Nganti R-16 - sejatine sifate teoritis (ora ngetang rudal saka Kuba). Tu-4, malah Tu-95 nglawan CADIN konyol.

    Ya, USSR duwe sawetara operator, nanging mesthi ana kemungkinan. Kajaba iku, ora ana negara sing duwe pertahanan rudal kaya ngono. Cedhak karo nol, ora padha karo nol, supaya bakal luwih akurat. Lan pimpinan AS mesthi sensitif banget yen dheweke bisa kena. apamaneh

    Kutipan: Cherry Nine

    Quote: lawas26
    Mesthi, sampeyan bisa ndharat tentara ing wilayah mungsuh,

    Tentara? Apa sampeyan ngerti apa infrastruktur ing pesisir kasebut?

    Aku makili. Nanging rencana ora lair ing vakum. Lan yen padha arep musataken tentara amfibi ing wilayah Teluk Conduct, banjur padha ngarep-arep sing landing bakal sukses. Aku mung wedi yen tentara bakal mati, amarga meh ora bisa nyedhiyakake ...

    Kutipan: Cherry Nine

    Quote: lawas26
    Nanging mung diadopsi ing taun 1948

    Apa owah-owahan banget?

    Ora, mesthi ora. Iki mung statement saka kasunyatan sing wis ing 50 taun kang ana ing layanan
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 14 april 2019 19:12
      +1
      Quote: lawas26
      ing pungkasan taun 50an ana 2 peluncur rudal tartamtu iki (nglawan 12 ing AS)

      Iki wis pungkasan taun 60, yen aku ora salah.
      Kajaba iku, sampeyan ngerti manawa 12 Atlase (karo peluncur) lan 2 pitu (karo peluncur lan prosedur persiapan peluncuran) pancen dudu babagan iki? Kajaba iku, iki minangka misil saka Comrade. Khrushchev nggawe kue kaya pai, nanging kanthi peluncur ora gampang maneh. Lulus 4, aku mikir? Nglawan 65 Atlas ing 61 lan 130 ing 62.
      Quote: lawas26
      Lan 63 lan 65 rudal yaiku IRBM

      Nuwun sewu? Ana panemu yen R-16 lan R-9 mung ICBM, ora kaya pitu, sing ora tau duwe ICBM, kanggo kabeh manfaate.
      Quote: lawas26
      Lan pimpinan AS mesthi sensitif banget yen dheweke bisa kena. apamaneh

      Iku misale jek sing makili Eisenhower, lan malah luwih Truman, minangka malah luwih pengecut saka iku (senadyan kasunyatan sing Eisenhower ya, nanging Truman ora, dheweke ora pengecut).
      Quote: lawas26
      Nanging rencana ora lair ing vakum.

      Apa iku Soviet?
      Quote: lawas26
      Tumindak kasebut bakal konsentrasi tentara pendaratan, tegese padha ngarepake yen pendaratan bakal sukses

      14A misuwur? Anchorage punika 1200 kilometer adoh.
      Quote: lawas26
      wis ing taun 50 kang ana ing layanan

      Ing taun 50, versi kaping 5 Peacemaker wis digunakake, B-36F. B-50 minangka pesawat jarak menengah kanthi kacepetan dhuwur nalika Boeing B-47 Stratojet lagi rampung.
  22. Kostadinov
    Kostadinov 15 april 2019 12:21
    0
    Bom ana 32. Ing taun 29 ana 1947 montor mabur B-319, 270 sing siap kanggo nggunakake senjata nuklir.

    1. Bisa mencet 32 ​​bom, ora 20, nanging masalah utama kanggo Amerika Serikat iku operator mung B-29 lan kanggo nggunakake senjata nuklir, waja lan kabeh senjata pertahanan dibusak saka iku kajaba siji 12,7. senapan mesin 319 mm. Aku duwe mamang amba sing saka 29 B-270s, ing 32 dibusak waja lan senjata lan dilatih kru kanggo nggunakake senjata nuklir, lan ora ana logika iki yen padha mung XNUMX bom ing Simpenan. Nalika bom anyar teka, dheweke bisa nglengkapi pesawat anyar.
    2. Ngirim B-29 sing praktis ora nganggo senjata tanpa pengiring pejuang ing cuaca sing apik ing wayah awan minangka ide sing ala banget. Mung B-29 liyane, tanpa bom, mung nggawa senjata pertahanan, sing bisa ngiringi operator senjata nuklir. Ing kasus iki, 32 pesawat karo bom bisa ngiringan 270 B-29 liyane tanpa bom. Ngirim B-29 ing wayah wengi mbutuhake latihan kru sing cocok, sing ing pungkasan taun 1947 ora kena ing Amerika.
    3. Ing taun 1947, USSR wis ngalahake sawetara ewu pejuang sing bisa nyegat B-29 ing 9 ewu meter.
    Gun anti-pesawat 85 mm uga bisa entuk B-29, sanajan ana watesan.
    4. Senjata nuklir model 1945-47 lan operatore mung bisa migunani kanggo bom kutha, lan efek saka bom 20 kiloton dikira dening 9 spesialis) kanggo 2 ewu bom TNT saben 1 ton. Yen kabeh bom 32 tekan target, padha karo 64 ewu bom TNT. Iki akeh, nanging ora bisa dibandhingake karo luwih saka 1 yuta ton bom sing ditibakake ing Jerman ing taun 1943-45. Ing wektu sing padha, bangunan konkrit sing dikuatake Soviet ora bisa dibandhingake karo konstruksi bambu kertas ing Hiroshima cedhak Nagasaki.
    5. Populasi ing papan perlindungan uga ngalahake ing safety relatif, ora kanggo sebutno evakuasi. Industri bangunan lan peralatan uga ngejarke efek senjata nuklir kanthi apik. Kanggo karusakan, hit langsung ing toko dibutuhake.
    6. Ora mungkin mikir babagan panggunaan senjata nuklir ing medan perang.
    7. Kanthi kemungkinan sing dhuwur banget, saka 20 nganti 50 persen bom nuklir bisa ilang amarga tumindak mungsuh utawa saka kacilakan. Sing paling penting, sawetara bom nuklir bisa tiba ing tangan mungsuh lan banjur bisa digunakake kanggo nglawan Amerika Serikat.
    1. Cherry Nine
      Cherry Nine 16 april 2019 06:54
      +2
      Kutipan: Kostadinov
      B-29 lan kanggo nggunakake senjata nuklir, waja lan kabeh senjata pertahanan dibusak saka iku

      Kanggo nggunakake ing Jepang saka Tinian. Iku 1,5 kaping luwih saka Jepang saka Evorpa lor - kanggo Moscow.
      Kutipan: Kostadinov
      Mung B-29 liyane, tanpa bom, mung nggawa senjata pertahanan, sing bisa ngiringi operator senjata nuklir.

      Apa kecanduan? P-47N Thunderbolt lan P-51H Mustang mabur menyang Moskow tanpa masalah.
      Kutipan: Kostadinov
      Ing taun 1947, USSR wis sawetara ewu pejuang bisa nyegat

      Ya meh 4 ewu ing taun 45. P-63 Kingcobra lan Spitfire sangang. Ora, menek menyang superfortress lan gludhug kanggo 11 km. ing technique kuwi fraught.
      Kutipan: Kostadinov
      bedhil anti-pesawat 85 mm

      Ora ana gunane.
      Kutipan: Kostadinov
      Ing wektu sing padha, bangunan konkrit sing dikuatake Soviet ora bisa dibandhingake karo konstruksi bambu kertas ing Hiroshima cedhak Nagasaki.

      Iki ndadekake pangertèn saka sudut pandang karusakan saka kabeh wong, nanging ora nggawe pangertèn saka sudut pandang karusakan saka Moscow minangka simpul sepur.
      Kutipan: Kostadinov
      Kanggo karusakan, hit langsung ing toko dibutuhake.

      Langsung kenek AB ing toko? Sampeyan banget flattering babagan tukang bangunan Soviet.
      Kutipan: Kostadinov
      Kanthi kemungkinan sing dhuwur banget, saka 20 nganti 50 persen bom nuklir bisa nyebabake kerugian

      Iki, kaya sing dakmangerteni, iki minangka penilaian pribadi sampeyan.
      Kutipan: Kostadinov
      dheweke bisa digunakake marang Amerika Serikat.

      Mesthine, USSR luwih gampang nyeret AB menyang Amerika Serikat saka Murmansk ing Pe-8 tinimbang kanggo Amerika, kosok balene.
  23. Pembaca 2013
    Pembaca 2013 15 april 2019 21:59
    0
    Aku mikir, dheweke ngebom, dheweke menang, apa gunane, ngirim godhok maneh, menehi panganan sing slamet, nambani
  24. vvp2412
    vvp2412 18 april 2019 17:17
    0
    Ing wektu sing padha, pimpinan negara, sing dipimpin dening Stalin lan Beria, nemokake jawaban sing efektif lan murah kanggo armada Amerika "bèntèng mabur" lan kelompok serangan kapal induk. Iki minangka rudal balistik, sistem pertahanan udara, pesawat tempur jet nalika njaga kekuwatan pasukan darat.

    Stalin tilar donya ing taun 1953, Beria dicopot sadurungé. Durung ana rudal balistik, lan sistem pertahanan udara sing kuat, kajaba cedhak Moskow.
    Kejayaan roket tiba ing Khrushchev. Ing wektu sing padha, pengebom garis ngarep wiwit rusak, amarga. Khrushchev pitados bilih masa depan kagunganipun rudal!
  25. gridasov
    gridasov 19 april 2019 11:31
    0
    Rusia tansah gelut karo kabeh negara, lan Amerika Serikat karo kapentingan bisnis. Mulane, pasukan ora padha lan mung unrealistic kanggo menang.
  26. O. Bender
    O. Bender 19 april 2019 12:54
    0
    Bocah kelas sepuluh nyampur meh kabeh kronologis, sawise telung paragraf, dheweke mandheg maca.
  27. Langgeng kaya gini
    Langgeng kaya gini 19 april 2019 14:11
    0
    [Kutipan Ing wektu sing padha, pimpinan negara, sing dipimpin dening Stalin lan Beria, nemokake jawaban sing efektif lan murah kanggo armada Amerika "bèntèng mabur" lan kelompok mogok kapal induk. Iki minangka rudal balistik, sistem pertahanan udara, pesawat tempur jet nalika njaga kekuwatan pasukan darat. Banjur USSR dadi daya nuklir. Lan kabeh wektu iki, Uni Soviet dilindhungi dening tank armadas, ajiné waja saka kekaisaran, ngarahke ing Channel Inggris lan Timur Tengah. Wong-wong Kulon wedi banget karo formasi seluler Tentara Soviet, jaman rudal lapis baja ringan, misil sing dipandu isih adoh banget, uga helikopter kanthi kemampuan anti-tank.] [/ Quote]
    Sedhela mengko, pimpinan AS nemokake jawaban sing efektif lan murah kanggo armada Stalin - Andropov, Kalugin, Gorbachev, Yeltsin, Putin, Medvedev, lan saiki ora ana USSR, lan Rusia minangka koloni saka Judeo-Anglo-Saxon. Inggih, Mbusak populasi ?? Ya, ora masalah, pamrentah Medvedev kasil ngatasi iki.
  28. DimerVladimer
    DimerVladimer 22 april 2019 11:49
    0
    master saka Kulon

    Sapa padha? Ngumumake dhaptar kabeh!
  29. meGrail
    meGrail 24 april 2019 05:30
    0
    sawise budhal saka Stalin gedhe, Trotskyist Khrushchev didhelikake
    Mung ing kene pungkasane aku yakin yen penulis mung ora cukup
  30. Kostadinov
    Kostadinov 8 Mei 2019 15:13
    0
    Kutipan: Cherry Nine
    .
    Kutipan: Kostadinov
    Mung B-29 liyane, tanpa bom, mung nggawa senjata pertahanan, sing bisa ngiringi operator senjata nuklir.
    Apa kecanduan? P-47N Thunderbolt lan P-51H Mustang mabur menyang Moskow tanpa masalah.

    Saka Norwegia, Denmark lan Turki, dheweke mabur menyang Moskow, nanging uga kudu bali. P-47 lan P51 duwe jarak feri, kanthi kacepetan jelajah kurang saka 3000 km. P-82 mung bisa mangan nalika mabur lan bali.
    Kutipan: Kostadinov
    Ing taun 1947, USSR wis sawetara ewu pejuang bisa nyegat
    Ya meh 4 ewu ing taun 45. P-63 Kingcobra lan Spitfire sangang. Ora, menek menyang superfortress lan gludhug kanggo 11 km. ing technique kuwi fraught.

    Saliyane Cobra lan Spitfire, USSR uga akeh pejuang Jerman sing ditawan. Thunderbolts ing wilayah Moscow bisa ketemu yen padha mutusaké kanggo fly ing mung siji mburi. Lan kenapa pejuang ora bisa munggah menyang B-29 kanthi bom 5 ton, 11 ewu meter ora jelas?
    Kutipan: Kostadinov
    bedhil anti-pesawat 85 mm
    Ora ana gunane.

    Apa babagan bedhil Jerman sing dijupuk lan bedhil Amérika 90 mm?
    Kutipan: Kostadinov
    Ing wektu sing padha, bangunan konkrit sing dikuatake Soviet ora bisa dibandhingake karo konstruksi bambu kertas ing Hiroshima cedhak Nagasaki.
    Iki ndadekake pangertèn saka sudut pandang karusakan saka kabeh wong, nanging ora nggawe pangertèn saka sudut pandang karusakan saka Moscow minangka simpul sepur.

    Ing Nagasaki, papan perlindungan biasa kanggo pedunung sing slamet langsung ing episentrum bledosan, lan ing Hiroshima jembatan uga ana ing sangisore pusat gempa. Dampak ing ril sepur lan struktur bledosan nuklir ing ndhuwur lemah relatif lemah. Efek saka bom 20 kiloton kurang saka efek 2 kiloton saka bom konvensional.
    Kutipan: Kostadinov
    Kanggo karusakan, hit langsung ing toko dibutuhake.
    Langsung kenek AB ing toko? Sampeyan banget flattering babagan tukang bangunan Soviet.

    Ora, iki dudu pendapatku, nanging studi Amerika babagan efek bom atom Horoshima lan Nagasaki ing fasilitas lan peralatan industri. Pembangun fasilitas industri Jepang paling ora luwih apik tinimbang sing Soviet. Lan peralatan industri dadi tahan banget kanggo bom.
    Kutipan: Kostadinov
    Kanthi kemungkinan sing dhuwur banget, saka 20 nganti 50 persen bom nuklir bisa nyebabake kerugian
    Iki, kaya sing dakmangerteni, iki minangka penilaian pribadi sampeyan.

    Iki minangka perkiraan Amerika babagan kerugian operator bom. Lan njeblug bom atom ing pesawat sing mudhun banget angel lan mbebayani banget kanggo kru. Pilot Amerika ngormati nyawane banget - aku njamin sampeyan.
    Kutipan: Kostadinov
    dheweke bisa digunakake marang Amerika Serikat.
    Mesthine, USSR luwih gampang nyeret AB menyang Amerika Serikat saka Murmansk ing Pe-8 tinimbang kanggo Amerika, kosok balene.

    Sadurunge USA ing 45 kanggo USSR - sampeyan mung bisa nggunakake dijupuk B-29 lan ora bali. Nanging menyang London lan sawetara pangkalan Amerika, ora adoh.
    Lan pungkasane, sing paling penting - pira AB sing dikalahake AS nganti pungkasan taun 1945 lan 1946? Menang perang donya karo sawetara rolas AB lan sawetara ewu 4 pengebom motor nglawan kaunggulan Absolute saka USSR ing darat minangka petualangan sing mbebayani banget - luwih elek tinimbang Barbarossa Hitler. Ing Korea, dheweke nyoba lan ngerti apa bencana sing bakal ditindakake.
  31. Molot1979
    Molot1979 23 Mei 2019 15:50
    0
    Bisa ngandika malah luwih gampang. Nganti taun 1949, tentara kita bisa nggawa klompok Kulon menyang Atlantik. Amerika Serikat isih durung duwe bom atom sing cukup kanggo njamin kamenangan. Sawise taun 1949, USSR uga duwe senjata atom. Ijol-ijolan kasebut isih ora milih Washington. Wiwit taun 1953, Uni duwe bom hidrogen. Lan wiwit taun 1957 - sarana pangiriman kanthi cepet. Inggih, carane perang ing kahanan kuwi?