Review militèr

Kudeta militèr ing Sudan. Al-Bashir dibuwang. Apa sing bisa dikarepake Rusia?

40
Tanggal 11 April, rezim Field Marshal Omar al-Bashir ing Sudan ambruk, sing katon cukup kuwat. Negara iki wis gonjang-ganjing dening oposisi, nanging tentara lan polisi Sudan kaya-kaya njaga kahanan kasebut. Lan ing antarane oposisi, senadyan dhukungan saka sing diarani. masyarakat donya, ing kasus apa wae, ora ana kemungkinan skenario "Maidan" ditindakake. Omar al-Bashir, sanajan umure 75 taun, ora tau kaya politisi kaya Viktor Yanukovych. Jendral tempur sing ing jaman biyen mrentahake brigade paratrooper, dheweke ora bakal mandheg ing eksekusi demonstrasi apa wae.


Nanging pukulan kanggo rezim al-Bashir disabetake dening wong-wong sing, amarga saka tugas resmi, mesthine kanggo nglindhungi tatanan sing ana. Marsekal lapangan, sing mung sawetara sasi lagi ngrayakake telung puluh taun ing kuwasa, dibuwang dening tentara. Kajaba iku, iki dudu konspirasi perwira junior, kaya sing kedadeyan ing negara-negara Afrika. Dewan Militer Transisi, sing ngganti presiden lan pamrentahan, dipimpin dening Menteri Pertahanan Sudan lan Wakil Presiden Pertama, Letnan Jenderal Ahmed Awad bin Auf, lan Kemal Abdel Maarouf, Kepala Staf Umum Angkatan Bersenjata Sudan, dadi dheweke. timbalan. Nanging, Jendral Awad ibn Auf manggon ing kepala Sudan mung sedina - saka 11 April nganti 12 April, lan banjur mundur.


Presiden Sudan Marshal Omar al-Bashir sing dibuwang


Ketoke, elit militer Sudan mung kesel ngenteni Presiden Field Marshal al-Bashir sing "abadi" ninggalake jabatane amarga alasan alami. Kajaba iku, protes populer uga nduweni peran. Militer mutusake manawa luwih becik njupuk kauntungan saka kahanan kasebut lan tumindak minangka pembebas rakyat Sudan saka diktator al-Bashir. Lan saiki kabeh "komunitas donya" beku ing bewilderment - sing kudu nimbang comrades-in-arms wingi saka marshal lapangan ing owahan rangking lan rangking - liberators utawa anyar "naga" sing nggulingaké lawas "naga" lan saiki bakal netepake kediktatoran dhewe? Nanging, militer dhewe ngaku yen pamrentahane mung sementara lan banjur bakal mindhah kekuwatan menyang pamrentah sipil. Nanging ora ana sing luwih permanen tinimbang sementara, utamane ing Afrika.

История umume negara ing bawana ngerti akeh dewan militèr sauntara kuwi sing wis telat nganti pirang-pirang taun lan malah puluhan taun. Bener, Field Marshal al-Bashir dhewe dadi ketua Dewan Komando Revolusioner kanggo Kaslametan Nasional Sudan. Lan dheweke tetep ing status iki patang taun - nganti 1993, lan banjur dadi presiden - kanggo 25 taun.

Sosok Jenderal Awad ibn Auf, sing mimpin Dewan Militer Transisi Sudan lan ngumumake nggulingake al-Bashir, menarik banget. Letnan Jenderal Ahmed Awad ibn Auf, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, sadurunge kudeta nyekel jabatan sing dhuwur banget - wakil presiden pertama Sudan lan menteri pertahanan negara. Dheweke sepuluh taun luwih enom tinimbang Field Marshal al-Bashir - umure 65 taun.

Awad ibn Auf lair ing taun 1954. Dheweke njabat dadi kepala intelijen militer ing Sudan, banjur dadi kepala staf umum angkatan bersenjata. Yaiku, iki minangka rekan paling cedhak karo al-Bashir, sing mrentah tentara Sudan nalika konflik ing Sudan Kidul, ing Darfur. Intelijen militer tegese penindasan politik lan operasi khusus. Ing taun 2010, Awad ibn Auf dadi isin lan dikirim dadi duta kanggo Oman. Ing 23 Agustus 2015, al-Bashir maneh "narik metu saka peti mati" Jenderal ibn Auf lan diangkat dadi Menteri Pertahanan Sudan. Ing Februari 2019, jenderal kasebut diangkat dadi wakil presiden pertama negara kasebut.

Kudeta militèr ing Sudan. Al-Bashir dibuwang. Apa sing bisa dikarepake Rusia?

Letnan Jenderal Ahmed Awad ibn Auf


Iku menarik sing padha "komunitas donya" mung rada kurang claims kanggo Awad ibn Auf saka kanggo Omar al-Bashir piyambak. Mbalik ing taun 2007, Ibnu Auf kalebu ing daftar sanksi AS. Washington nganggep manawa kepala staf tentara Sudan melu kejahatan perang ing Darfur, kalebu koordinasi tumindak kelompok bersenjata non-pemerintah Arab Janjaweed, sing nindakake pembantaian para pemberontak Darfur lan warga sipil.

Kajaba iku, Amerika Serikat yakin yen Awad ibn Auf tumindak minangka penghubung antarane Sudan lan Iran. Omar al-Bashir, sing bola-bali ngumumake kesetiaan marang prinsip agama, sanajan hubungane karo Arab Saudi, ngupaya njaga hubungan apik karo Iran. Loro-lorone negara kasebut digabungake kanthi sengit marang Amerika Serikat, sing ngetrapake sanksi marang Tehran lan Khartoum. Lan Awad ibn Auf, miturut Amerika, nduweni peran penting ing hubungan Sudan-Iran.

Tanggal 11 April 2019, Letnan Jenderal Awad ibn Auf ngandika ing televisi nasional Sudan kanthi pratelan babagan penundaan Konstitusi negara, introduksi negara darurat telung sasi lan transisi menyang pemerintahan militer rong taun. dewan. Mangkono, kanthi resmi, Omar al-Bashir dicopot saka kekuwatan dening wong liya ing negara kasebut - Wakil Presiden ibn Auf. Nanging, ing tanggal 12 April 2019, Jenderal Awad ibn Auf nyerahake pimpinan dewan militer transisi menyang perwira tinggi militer liyane, Jenderal Burkhan.

Letnan Jenderal Abdel Fattah Abdelrahman Burhan njabat dadi Inspektur Jenderal Angkatan Bersenjata Sudan sadurunge kudeta militer. Nganti Februari 2019, Jenderal Burhan njabat dadi Kepala Staf Angkatan Darat Sudan. Mangkono, pucuk panguwasa tetep ana ing tangan elit militer. Ora ngerti babagan Jenderal Burkhan - dheweke ora dadi tokoh umum, luwih seneng ngatasi masalah militer. Jendral Abdel Fattah Burhan umure 60 taun. Dheweke wiwit njabat ing pasukan tapel wates Sudan, melu pirang-pirang konflik militer, banjur dadi atase militer ing China. Jendral Burhan ingkang ngoordinasi lampahipun wadyabala Sudan ing Yaman, ing pundi wadyabala Sudan sesambungan kaliyan wadyabala Arab Saudi lan Uni Emirat Arab.


Letnan Jenderal Abdel Fattah Abdelrahman Burhan


Kenapa Ibnu Auf kesusu mundur? Ketoke, alasan utama keputusan militer iki yaiku kepinginan kanggo tenang para demonstran. Sawise kabeh, Ibnu Auf, sing nyekel jabatan Menteri Pertahanan lan Wakil Presiden ing al-Bashir, isih dianggep minangka wong saka bunderan batin diktator, rakyat ora duwe rasa owah-owahan sing nyata. Burkhan, senajan saka elit militer, tetep ora nyekel jabatan pamaréntahan kaya jabatan wakil presiden. Lan kanggo posisi internasional Sudan, tokoh Jenderal Burkhan isih luwih cocog tinimbang tokoh Jenderal ibn Auf, sing ana ing sanksi AS lan dicurigai kerja sama karo Iran.

Miturut cara, Jendral Abdel Fattah Burhan minangka siji-sijine wakil saka elit militer Sudan sing ora ana sanksi lan ora ana kasus sing ditindakake dening Pengadilan Pidana Internasional. Tegese, iki minangka tokoh sing cocog kanggo nenangake oposisi lan Kulon. Ing wektu sing padha, dheweke minangka wakil klasik saka elit militer negara, wong militer profesional sing nggawe karir nalika rezim Omar al-Bashir.

Miturut cara, tentara ora gelem ekstradisi Omar al-Bashir menyang Pengadilan Internasional. Senadyan kasunyatan manawa diktator sing digulingake kasebut ana ing daftar sing dikarepake internasional sing diwiwiti dening Amerika Serikat lan sekutune, komando angkatan bersenjata Sudan yakin yen Omar al-Bashir diadili, mula mung ing omah. Iki, utamane, dikandhakake dening ketua panitia politik Dewan Militer negara, Jenderal Omar Zein al-Abidin.


Demonstrasi massal ing Sudan


Para demonstran, sauntara, terus nuntut transfer kekuwatan menyang pamrentah sipil. Nanging apa tegese kanggo Sudan? Ing negara-negara kasebut, "pemerintah demokratis" sing ora bisa dimangerteni tansah nyebabake kekacauan ing urip politik lan umum, lan ekonomi ing sangisore pamrentahane duwe risiko tiba ing jurang sing luwih jero tinimbang diktator. Ana akeh conto iki. Apa sing kedadeyan sawise nggulingake para diktator karo Irak, Libya, Yaman? Ing Suriah, upaya kanggo mbusak Assad mimpin kanggo taun perang sipil. Lan mung ing Mesir bisa kanggo stabil kahanan, lan malah banjur amarga militèr tetep kuwasa ing negara. Mulane, ing Sudan, kita saiki ndeleng pengulangan skenario Mesir.

Ing tangan siji, militer minangka siji-sijine pasukan sing bisa nglawan ekstremis agama. Miturut cara, iki uga dituduhake dening kahanan ing Libya, ing ngendi unit Tentara Nasional Libya Marshal Khalifa Haftar sing paling efektif nglawan kelompok ekstremis agama.


Kudeta militèr ing Sudan


Ing sisih liya, militer ora bakal ngidini geser menyang jurang ketidakstabilan politik sing mesthi bakal ngetutake kekuwatan pamrentah sipil. Pancen, ing Sudan sing padha, ora ana tradhisi pamrentah sipil sing kuwasa. Sawisé Sudan éntuk kamardikan pulitik, militèr terus kuwasa ing negara kasebut. Sawetara jenderal ngganteni wong liya minangka akibat saka kudeta militer, nanging inti saka iki ora owah.

Tentara umume nduweni peran penting ing urip politik ing Sudan. Ing negara-negara Afrika lan Timur Arab, militer sacara tradisional tumindak minangka penjamin utama tatanan politik. Dheweke bisa njaga keseimbangan ing antarane tengen lan kiwa, ora ngidini para fanatik agama utamane sregep nguwasani, nanging uga njaga "wajah nasional".

Miturut standar Afrika, Sudan nduweni tentara sing cukup kuwat. Cacahé 104 personil militèr, sing akèh-akèhé dadi tentara darat - udakara 300 ewu wong. Liyane 100 wong njabat ing Angkatan Udara negara, 3000 wong - ing Angkatan Laut ing Segara Abang. Kajaba iku, ana 1300 wong ing unit bersenjata Tentara Pertahanan Rakyat lan 20 wong liyane ing cadangan Tentara Pertahanan Rakyat.

Dasar angkatan bersenjata yaiku pasukan darat, sing nduweni peran paling penting ing urip politik negara. Pasukan darat Sudan kalebu 1 tank lan 1 divisi mekanis, 15 divisi infantri, 1 divisi amfibi, 1 divisi insinyur, 6 brigade infantri kapisah, 1 brigade mekanis kapisah, 1 brigade serangan udara, 1 brigade pengintaian, 3 brigade artileri kapisah, 5 perusahaan pasukan khusus. Komando Sudan aktif ngundang instruktur militer asing. Pelatihan perwira ditindakake ing negara kasebut, utamane ing Akademi Militer Khartoum, lan ing luar negeri - ing Iran, Pakistan lan China.


Pasukan Sudan ndharat ing Yaman


Peran penting banget ing urip Sudan dimainake dening National Security and Intelligence Service (NSIS) - layanan intelijen utama ora mung ing intelijen lan counterintelligence, nanging uga ing perang nglawan terorisme. Lan, cukup menarik, NSIS duwe hubungan sing apik karo CIA AS. Paling ora, intelijen Sudan sing ing 2001 nyoba ngelingake Amerika Serikat babagan serangan teroris sing bakal teka, nanging Amerika, kanthi arrogance biasane, ora ngandel marang bebaya pejabat intelijen saka Sudan. Kanggo sing pengunjung apes lan karyawan "menara" New York mbayar rega.

Pasukan Dhukungan Rapid (SBP), bagean saka Layanan Keamanan lan Intelijen Nasional, ora mung melu operasi ing Darfur lan nglawan macem-macem kelompok radikal, nanging uga ing perang ing Yaman, ing ngendi Sudan berinteraksi karo Arab Saudi.

Bubar, media wis ngomong akeh babagan ngarsane ing Sudan pejuang saka perusahaan militer swasta Rusia, sing diduga nindakake fungsi ing negara Afrika iki kanggo nglindhungi fasilitas lan nglatih pasukan khusus lokal. Pungkasane, juru bicara Kementerian Luar Negeri ngakoni anané instruktur Rusia ing Sudan, pribadi lan umum. Kajaba iku, kasunyatan manawa prajurit Sudan dilatih ing institusi pendidikan militer Federasi Rusia ora nate didhelikake.

Apa tegese kudeta militer ing Sudan kanggo Rusia? Sawise kabeh, bubar negara kita ngembangake hubungan militer-politik lan ekonomi karo rezim Omar al-Bashir. Presiden Sudan wis menyang Moskow lan ketemu karo Vladimir Putin. Kajaba iku, informasi liyane lan liyane muncul babagan kemungkinan penyebaran pangkalan militer Rusia ing pesisir Sudan ing Segara Abang. Rusia ngandelake kemampuan Sudan nalika mlebu ing Republik Afrika Tengah. Kajaba iku, Sudan ndhukung Rusia ing PBB sajrone voting babagan imposition sanksi kanggo reunifikasi Crimea karo Rusia.


Presiden Vladimir Putin lan Omar al-Bashir


Khartoum lan Moskow duwe hubungan militèr sing raket banget, utamane ing bidang kerjasama militer-teknis. Kanggo Sudan, sing ana hubungane karo Amerika Serikat lan Eropa Kulon, Rusia wis lan tetep dadi pemasok paling penting. gaman, peralatan militer, lan kanggo negara kita Sudan minangka panuku sing duwe bathi. Lan, mesthi, aku ora pengin kelangan mitra kasebut ing Afrika Timur Laut. Sanalika militer tetep kuwasa ing Sudan, ora ana keraguan manawa kerjasama militer-teknis lan militer-politik antarane negara loro kasebut bakal terus.

Bab liyane yaiku mung transfer kekuwatan menyang pamarentah pro-Kulon sing bisa nyegah. Nanging bakal kelakon? Amerika, mesthi, seneng banget karo Rusia (lan China, sing, minangka mitra ekonomi paling penting ing Sudan) ninggalake Afrika Timur Laut. Mulane, Barat bakal nindakake kabeh sing bisa kanggo nyilikake pengaruh Rusia ing negara iki. Nanging dheweke bisa? Conto Libya sing padha nuduhake yen ing negara-negara Arab lan Afrika mesthi ana pasukan waras sing duwe pengaruh sing ngerti yen hubungan karo Rusia luwih migunani tinimbang kekancan ephemeral karo Barat.
Pengarang:
40 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 13 april 2019 16:24
    +2
    Aku mikir yen militer ambisius mutusake kanggo ngilangi "pemimpin lawas". Apa sing dikarepake? Nanging sampeyan ora kudu ngenteni, sampeyan kudu tumindak. Undang, ngomong ...
    1. Vladimir Ter-Odiyants
      Vladimir Ter-Odiyants 13 april 2019 16:39
      +3
      Kutipan: 210 okv
      Aku mikir yen militer ambisius mutusake kanggo ngilangi "pemimpin lawas"

      Kanthi persuasi "murahan" saka masyarakat "progresif" Kulon.
      Kutipan: 210 okv
      “.Apa sing dikarepake? Nanging ora usah ngenteni, kudu tumindak. Ajak, omong..

      Apa worth iku? Sampeyan kudu nggawe prekara, kanthi tembung liya, dialog sing ditargetake karo republik pasca-Soviet.
      Amerika Serikat, kanthi sistematis ngubengi negara sampeyan kanthi konflik "smoldering".
      1. 210okv
        210okv 13 april 2019 16:44
        +2
        "Komunitas Donya"? Mungkin, nanging dheweke arang njaluk bantuan militer akhir-akhir iki. Biasane dheweke ngrusak ekonomi lan banjur "pemimpin oposisi" mlumpat metu saka snuffbox karo tulip, mawar lan kebon kembang liyane lan "cookies. Lan babagan mantan republik .. Ya, luwih gampang kanggo mbangun hubungan karo wong Afrika lan Latin tinimbang karo Balt lan puncak ..
        1. Vladimir Ter-Odiyants
          Vladimir Ter-Odiyants 13 april 2019 16:48
          0
          Kutipan: 210 okv
          .Biasane padha numpes ekonomi lan banjur, kaya setan metu saka snuffbox a, "pimpinan oposisi" mlumpat metu karo tulips, roses lan Kebon kembang liyane lan "cookies lan.

          Ironi sampeyan topikal, kaya sing diomongake babagan topik dina iki. Aku ngormati ironi sampeyan. nglirik ).
          1. 210okv
            210okv 13 april 2019 16:51
            0
            Apa sampeyan bakal njupuk saka wong-wong mau .. Wong miskin ing roh ..
            1. 210okv
              210okv 13 april 2019 20:14
              0
              Ing carane Bandera karo pandherekipun Gamsakhurdia-Shevardnadze-tie-eater mangles! wassat
    2. Stas157
      Stas157 14 april 2019 08:10
      +2
      . ing kasus apa wae, ora ana kemungkinan skenario "Maidan" ditindakake. Omar al-Bashir, ... Jendral pejuang sing biyen mrentahake brigade pasukan terjun payung, dheweke ora bakal ragu-ragu kanggo njupuk demonstrasi.

      Katon yen rezim Afrika sing stabil, sing dicekel bayonet sajrone 30 taun, digulingake sewengi. Nanging ora dening demonstran, nanging dening militer dhewe. Wong-wong sing dadi rezim iki.

      Skenario kasebut ora bakal bisa ditindakake ing Rusia. Kita duwe presiden sing ati-ati banget, dheweke ndeleng skenario iki. Kemungkinan kerusuhan ing lingkungan militer bakal langsung diblokir dening Pengawal Nasional, sing langsung dadi bawahan presiden lan dipimpin dening pengawal pribadi sing dipercaya. Pengawal Rusia, sing nduweni gaman lan pesawat sing abot, nduweni kabeh cara kanggo nyegah pambrontakan militer (salah sawijining unit).
      1. Stalker84
        Stalker84 14 april 2019 09:01
        +3
        Pitakonan, apa Garda Nasional bakal nglawan tentara? Lan padha dadi pengabdian kanggo "jaga Ksyusha Sobchak"? Sa adoh aku ngerti, Zolotov ora seneng wewenang khusus antarane Pengawal Rusia. Lan umume, Tsar lan tentara lan polisi ora ana gunane? Apa dheweke mbantu dheweke nglawan konspirasi? Lan artikel iku siji-sisi. Rezim sing digulingake nganti mati wis ngganggu wong Sudan biasa kaya perang sipil sing isih ana. Penulis seneng karo pasokan senjata, mung nganggo senjata kasebut para prajurit penyiar sing disingkirake nindakake pembantaian ing Darfur, dheweke bangga amarga sithik banget. Masalah Pengadilan iku Inggris glued saka Arab lor lan Negro kidul. Arab wis raiding kidul kanggo abad kanggo nangkep lan ngedol ireng dadi perbudakan. Keturunan sing duwe budak lan mangsa potensial ora bisa urip kanthi tentrem ing sawijining negara. Khrushch gabung karo Chechnya karo telung wilayah Stavropol sing didunungi dening Rusia. Apa metu saka 90s?!
        1. Stas157
          Stas157 14 april 2019 09:13
          +3
          "Rodina" bakal pesen - dheweke bakal lunga. Aku yakin yen pilihan iki (mblokir sawetara unit militer) wis digarap dening Pengawal Nasional. Ora mung amarga pasukan internal bersenjata tank lan pesawat. Dheweke ora dibutuhake nglawan para demonstran.
          1. Stalker84
            Stalker84 14 april 2019 12:15
            +1
            Ing siji wektu aku dadi baris ing BB, lan ora ana pilihan kanggo "blocking unit militèr" malah ing teori. Siji-sijine sing diwulangake yaiku nyebarake demonstrasi lan nyuda kerusuhan. Dadi siji-sijine wong Zolotov lan perusahaan sing bisa dipercaya yaiku kabeh jinis Chechen, uga, utawa tentara bayaran saka PMC. Prajurit conscripts marang prajurit padha conscripts iku omong kosong. Padha fraternize, lan yen perwira nandheske banjur .. Nah, sampeyan ngerti. Tentara lan Pengawal Nasional dudu saka wong Mars; sederek lan kanca-kanca ing urip sipil direkrut saka wong-wong mau. Lan apa sing luwih penting kanggo wong-wong mau nasib sederek utawa urutan Zolotov? Sumpah kasebut diwenehake marang Tanah Air lan ora kanggo Putin, Zolotov, lan liya-liyane. Yen panguwasa ilang legitimasi ing mata masyarakat, mula ora ana sumpah sing bakal meksa para pejuang kanggo manut.
            1. Stas157
              Stas157 14 april 2019 12:44
              +3
              Kutipan: Stalker84
              Ing sawijining wektu, aku dadi baris ing BB, lan ora ana pilihan kanggo "mblokir unit militer"

              Yen BB lan Pengawal Rusia padha, mula BB ora bakal digawe maneh dadi Pengawal Rusia.
              Kutipan: Stalker84
              Sumpah diwènèhaké marang Tanah Air lan dudu Putin, Zolotov, lsp.

              Elinga njupuk saka Gedhung Putih dening Yeltsin ing 1993 ing tengah Moscow. 10 tank, 20 kendaraan lapis baja melu. Divisi Kantemirovskaya lan Tamanskaya melu. Wong sing dipilih ditembak dening wong saka meriam.

              Dadi, dheweke bakal pesen maneh - bakal lunga maneh.
      2. Beregovichok_1
        Beregovichok_1 14 april 2019 09:06
        +5
        Prajurit Garda Nasional ora diprentahake dening Zolotov, nanging dening kapten lan mayor. Pengawal Nasional ora bakal ngalangi sapa wae. Padha ngawula wong sing padha karo kita. Padha uga muzzled ing layanan, padha uga di buwang karo omah lan pembayaran. Umumé, ide kasebut ora ala. Tindakake conto Mesir lan Sudan .... Perebutan kekuwatan ing negara kasebut, nasionalisasi sumber daya lan sarana produksi, periode transisi militer lan transfer kekuwatan marang warga sipil ...
        Wis idu mili!
        1. Stas157
          Stas157 14 april 2019 09:22
          +5
          Gagasan manawa pasukan keamanan patriotik bakal kuwasa banget narik kawigaten ing antarane militer lan ing antarane rakyat. Nanging sapa sing bakal nindakake? Ora ana pimpinan. Ana tau Rokhlin, sing wanted kanggo mungkasi Yeltsin, nanging kabeh wong ngerti apa kedaden kanggo wong.
        2. Bull terrier
          Bull terrier 14 april 2019 09:24
          -3
          Sampeyan kudu mikir karo sirah lan banjur nulis soko. Apa sampeyan ngomong iku pidana. Babagan para perwira lan carane muzzle ing layanan, umume meneng. Sampeyan bakal luwih wutuh
          1. Stas157
            Stas157 14 april 2019 09:28
            0
            Kutipan: Bull Terrier
            Apa sampeyan ngomong iku pidana.

            Apa persis sampeyan nggawa? Aku ora nelpon ngendi wae. Lan aku ora dadi ora sopan.
          2. Beregovichok_1
            Beregovichok_1 14 april 2019 15:21
            +1
            Sampeyan kudu mikir karo sirah lan banjur nulis soko. Apa sampeyan ngomong iku pidana. Babagan para perwira lan carane muzzle ing layanan, umume meneng. Sampeyan bakal luwih wutuh
            Aja kuwatir, ora ana ing pikiranku. Padha biasane njupuk apa dumunung kanti awon. Dene rating panguwasa dhuwur, nanging apa sing bakal diwiwiti nalika dheweke dhewe pensiun??? Ora ana penerus, squabbles bisa diwiwiti. "Mitra" Barat bakal cepet-cepet mlebu. Lan kanggo nylametake negara saka ambruk, aku ora weruh alternatif kanggo pasukan keamanan.
      3. Bull terrier
        Bull terrier 14 april 2019 09:21
        -1
        Pengawal Rusia ora ana hubungane. Saka tembung ing kabeh. Tentara ora bakal nindakake iki amarga alasan sing beda. Yen sampeyan duwe hubungan langsung, mula sampeyan ngerti dhewe. Kerusuhan lan omong kosong liyane ing tentara kita ora mungkin sanajan ing teori.
        1. Stas157
          Stas157 14 april 2019 09:36
          0
          Kutipan: Bull Terrier
          Tentara ora bakal nglakoni.

          Lan aku ora sarujuk iki. Yagene kowe tansah ngubungake marang aku? Nanging, tentara diimbangi dening Pengawal Rusia (350 ewu infanteri, penerbangan lan senjata abot).
      4. poros
        poros 15 april 2019 07:10
        -2
        Ya, apa sing njaga Rusia, Shoigu bakal ndhukung PDB lan nindakake perkara sing bener. Saiki ora ana alternatif kanggo Putin. Lan ora perlu nggawe medeni babagan Pengawal Nasional, muga-muga banyu ora dadi lendhut.
  2. Dart2027
    Dart2027 13 april 2019 16:28
    +2
    Mbok menawa iki dudu kudeta, nanging maneuver politik.
    1. Vladimir Ter-Odiyants
      Vladimir Ter-Odiyants 13 april 2019 16:44
      0
      Kutipan saka Dart2027
      Mbok menawa iki dudu kudeta, nanging maneuver politik.

      Maoloprobable. "Maneuver" bisa, miturut rezim sing luwih utawa kurang stabil. Kang Sudan, miturut klasifikasi kasebut, ora ana ing klasifikasi kasebut. "Maneuver" iki rumit banget ing rezim kasebut. Iki bisa nyebabake, Aku iki dudu rahasia kanggo sampeyan.
    2. kn54
      kn54 13 april 2019 16:52
      +2
      Iki minangka kudeta PALACE.
      1. Vladimir Ter-Odiyants
        Vladimir Ter-Odiyants 13 april 2019 17:00
        0
        Kutipan saka knn54
        Iki minangka kudeta PALACE

        Luwih, kudeta "harem". Timur, sampeyan ngerti ...
      2. panggang
        panggang 14 april 2019 00:39
        0
        Natalya Vishenina

        Dheweke mung ngiyanati awake dhewe
        kenek dumadakan harder
        Padha ngedol kita
        kanggo nikel tembaga sing rusak,
        Lan padha ora duwe kalbu
        lan ora ana nyawane sing lara.
        Ora ketompo carane sedih lan sedih -
        nanging kabeh iki pancen bener.

        Reged kekacoan tembung
        exaggerating, padha nggegirisi,
        Didilat nganggo racun ketan,
        ilat sing mambu busuk.
        Dheweke ora bisa ditebak
        padha ana ing kémah karo kita,
        Lan saiki nyumerepi ing sudhut
        cepet-cepet label sampeyan.

        Yen ana sing ora diwenehi -
        ngrampok, mbabarake wong liya,
        Yen stigma mudhun -
        kanggo sniff padha bakal ngedol dhewe.
        Kanggo urip sengsara
        kabeh padha ngrengek-rengeng lan ngelus-elus buntute -
        Aku ngapura kabeh, lan ... aku njaluk ngapura.
        Muga-muga Gusti Allah ngapura wong-wong mau!

        Iki, aku, ora mung ditrapake kanggo Sudan!
        lirike apik!
    3. Doliva63
      Doliva63 13 april 2019 19:43
      +1
      Kutipan saka Dart2027
      Mbok menawa iki dudu kudeta, nanging maneuver politik.

      Bab sing padha kedadeyan ing aku. Lan owah-owahan daya, lan ora ana owah-owahan. Lan ora ana ekstradisi mantan bos marang sapa wae. Wis ditulis, kita sinau ngguyu
  3. Fregate
    Fregate 13 april 2019 16:44
    +8
    Anyar ing sisih kiwa, lawas ing sisih tengen.
    1. 210okv
      210okv 13 april 2019 16:46
      +2
      rai siji... meh siji.. belay
    2. Vladimir Ter-Odiyants
      Vladimir Ter-Odiyants 13 april 2019 16:49
      +1
      Kutipan saka Fregate
      Anyar ing sisih kiwa, lawas ing sisih tengen.

      Anyar-ayo-lali lawas?!
    3. Gritsa
      Gritsa 15 april 2019 09:59
      0
      Aku duwe kanca sing ana ing Sudan karo atase militer. Aku kerep ngombe teh karo presiden sing digulingake. Lan aku ketemu karo Menteri Pertahanan kaping pindho saben minggu. Dheweke ngandhani akeh perkara sing menarik. Ngandika, ing babagan ilmu militer, wong Sudan ora adoh saka prajurit saka Suriah.
  4. Vladimir Ter-Odiyants
    Vladimir Ter-Odiyants 13 april 2019 16:58
    +1
    Kutipan: 210 okv
    Apa sampeyan bakal njupuk saka wong-wong mau .. Wong miskin ing roh ..

    Nanging kebak ambisi "celana" lan ngaku "eksklusivitas".
    1. 210okv
      210okv 13 april 2019 17:14
      -1
      Ora, "celana kebak pangarep-arep kanggo paman belang" .. Bener, goleki patron ("Amerika karo kita" ©) - fitur saka "jackal Tobacco" ..
  5. APASUS
    APASUS 13 april 2019 18:48
    0
    Durung jelas apa sing dikarepake militer, kejaba dheweke pengin njaga vertikal kekuwatan? Bener, dheweke ngumumake moratorium pemilu 2 taun lan janji bakal ngirim kekuwatan menyang administrasi sipil. Senajan kita "mitra" iku master kanggo janji!
  6. pavlyuk vladimir
    pavlyuk vladimir 13 april 2019 20:11
    +2
    Butuh siji paragraf cilik kanggo njawab pitakonan sing ditakoni ing judhul.
    Nanging urip umume diterangake meh saka pot taman kanak-kanak.
    1. Mayor48
      Mayor48 14 april 2019 00:18
      0
      Persis. Ana akeh informasi sing umum, nanging apa Rusia duwe kapentingan, apa posisi - kosong. Iki sing diarani artikel kasebut - Kudeta ing Sudan. Lan apa sing kudu ditindakake Rusia, kita wis ngerti, kita kudu kerja!
  7. dermaga garing
    dermaga garing 13 april 2019 22:08
    0
    "Akademi Militer Khartoum" minangka kekuwatan lan kekuwatan kabeh "otak" militer Afrika.
  8. bang bang
    bang bang 14 april 2019 01:16
    0
    kabeh kasur kasur ing saindhenging Sudan minangka counteraction kanggo China, amarga aktivasi ing Afrika "nyebabake keprihatinan" Departemen Luar Negeri (apa sing ora nimbulaké kuwatir?) .... California lan Texas pengin secede saka Amerika Serikat. ... iki kudu nggawe kuwatir kanggo departemen ...
  9. oleg vatnik
    oleg vatnik 14 april 2019 07:09
    0
    sing jelas wis peteng
    1. wong bodho
      wong bodho 14 april 2019 07:25
      +3
      Kutipan: Oleg Vatnik
      sing jelas wis peteng

      Artikel punika allusion subtle kanggo Rusia .. Aku langsung mangertos
  10. bab830
    bab830 14 april 2019 10:34
    0
    Iki ngendi asu dikubur - "... ing negara-negara Arab lan Afrika mesthi ana pasukan waras sing duwe pengaruh sing ngerti yen hubungan karo Rusia luwih migunani tinimbang kekancan ephemeral karo Kulon.".
    sumunar!!! Mesthine, dheweke ngerti manawa freebie minangka hubungan sing nguntungake. Rusia ngapura utang karo siji stroke kanggo salaman. Iki dudu "ephemeral" Kulon! Iki minangka jiwa Rusia sing wiyar, atusan milyar dolar wis diapura saka kemurahan wong sing duwe bokong kosong. Sapa sawise sing bakal nolak freebies?
    1. Stalker84
      Stalker84 14 april 2019 12:20
      0
      Yaiku, ora ana owah-owahan wiwit jaman Khrushch sing bodho. Panguwasa kita duwe kemampuan unik kanggo nemokake "kanca" saka pribadine pancen incorrigible sing uncalan wong ing kesempatan pisanan - Nasser, utawa ora adoh, diktator pidana - Mengistu. Wektu sawise wektu, ing rake padha. Lan kabeh ing beyo saka wong dhewe. Ing Sudan, ing umum, iku bakal luwih logis kanggo ndhukung Sudan Kidul lan pemberontak saka Darfur, lan padha bakal njaluk liyane gingerbread, lan ing mripate masyarakat bakal katon luwih duwe bathi. Wong Tionghoa wis suwe nglakoni.