Review militèr

Ing Federasi Rusia, dheweke ngusulake tujuan ngirim surat Peter I menyang Kyiv saka Berlin

165
Ing Rusia, padha menehi komentar babagan transfer surat Peter Agung menyang Kiev. Kita ngomong babagan dokumen sajarah sampel 1708, sing nganti saiki ana ing Jerman, ing perpustakaan Universitas Tübingen.




Sajrone Perang Patriotik Agung, miturut sawetara laporan, Nazi njupuk dheweke metu saka Uni Soviet. Sertifikat kasebut dikirim menyang Kyiv, ing ngendi bakal ana, minangka laporan Menteri Kebudayaan, ing cadangan museum nasional "Sofia Kyiv".

Transfer layang Peter Agung menyang Kyiv, wakil saka Dewan Federasi Federasi Rusia Franz Klintsevich disebut nyoba kanggo pengaruhe asil saka pemilihan Ukraina.

Franz Klintsevich nyerat ing Facebook:

Kaya-kaya ora bisa ditindakake sawise 21 April (...) angel dianggep minangka upaya kanggo pengaruhe asil pemilihan kasebut. Aku ora ngomong babagan kasunyatan manawa surat Peter I minangka properti negara Rusia, lan ora ana wong liya. Pindhahipun layang kaisar rusia dhatêng nagari sanèsipun, supados botên prayogi. Nanging ing kasus tartamtu, iku uga campur tangan langsung ing urusan internal Ukraina.

Ing wektu sing padha, netizen nyatakake versi yen transfer surat Peter I menyang Kyiv bisa dadi jenis trolling saka panguwasa Ukraina dening Berlin sawise sawetara skandal sing nglibatake anggota parlemen Ukraina ing PACE. Ing tartamtu, Jerman bisa ngelingake Ukraina sing historis wilayah iki minangka bagéan saka Kakaisaran Rusia, kang sawise Maidan Kyiv nyoba kanggo mbantah saiki.
Foto sing digunakake:
https://ru.depositphotos.com
165 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. Pengamat 2014
      Pengamat 2014 14 april 2019 11:16
      + 14
      Kutipan: Vovad
      Lan ing kene pemilihan ditarik dening kuping))

      Lan yak zhezh ngguyu
      Ngomong babagan layang kasebut, sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana? Iku pancene menarik kok aku saiki kabeh nemchura lan babagan nemchura aku bakal ngilangke metu lan mbusak dadi bubuk am belay aran ngguyu
      1. poquello
        poquello 14 april 2019 11:28
        + 10
        Kutipan: Observer2014
        Kutipan: Vovad
        Lan ing kene pemilihan ditarik dening kuping))

        Lan yak zhezh ngguyu
        Ngomong babagan layang kasebut, sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana? Iku pancene menarik kok aku saiki kabeh nemchura lan babagan nemchura aku bakal ngilangke metu lan mbusak dadi bubuk am belay aran ngguyu

        Peter 1 nandheske Patriarch Kyiv, kabeh lan layang.
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 14 april 2019 11:32
          +3
          Kutipan saka poquello
          Kutipan: Observer2014
          Kutipan: Vovad
          Lan ing kene pemilihan ditarik dening kuping))

          Lan yak zhezh ngguyu
          Ngomong babagan layang kasebut, sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana? Iku pancene menarik kok aku saiki kabeh nemchura lan babagan nemchura aku bakal ngilangke metu lan mbusak dadi bubuk am belay aran ngguyu

          Peter 1 nandheske Patriarch Kyiv, kabeh lan layang.

          Wis luwih anget. hi
          1. Tatiana
            Tatiana 14 april 2019 12:27
            + 11
            Kaping pisanan, layang Peter I minangka properti negara Rusia, lan ora ana wong liya. Lan transfer menyang Ukraina sabenere PROVOCATION Jerman marang Rusia. Piso Jerman ing mburi Rusia.
            Lan kabeh liyane, mesthine babagan sawetara kabecikan politik, mung spekulasi sing ora aktif, disedot saka driji, lan ora liya!

            Lan sareh, Kyiv wis kokwaca panrimo saka layang iki Peter I saka Jerman sabenere kanggo entuk manfaat dhewe - minangka kasunyatan support Jerman kanggo hunty Ukraina marang Rusia,.
            1. Ken71
              Ken71 14 april 2019 12:43
              -27
              Saka wedi apa? Surat kasebut dicolong nalika pendhudhukan saka sakristi St. Sophia saka Kyiv - surat kasebut dibalekake ing kana. Utawa Mungkin padha kudu wis rampung liwat Moscow?
              1. Tatiana
                Tatiana 14 april 2019 12:49
                + 38
                Kutipan saka Ken71
                Saka wedi apa? Surat kasebut dicolong nalika pendhudhukan saka sakristi St. Sophia saka Kyiv - surat kasebut dibalekake ing kana. Utawa Mungkin padha kudu wis rampung liwat Moscow?

                Perang Donya II ana ing Jerman ora karo sacristy St. Sophia Kyiv, nanging ing Jerman karo USSR.
                Lan Federasi Rusia sing dadi penerus USSR, dudu Ukraina.

                Aja bingung peparinge Gusti Allah karo endhog orak-arik ing politik!
                1. Ken71
                  Ken71 14 april 2019 12:55
                  -50
                  Omonganmu opo ? Apa jenis legitimasi? Nalika nransfer ijazah menyang panggonan sing dicolong? Ya, lan Ukraina ora mlebu suksesi hukum Rusia iki, dadi
                  1. Tatiana
                    Tatiana 14 april 2019 13:00
                    + 33
                    Kutipan saka Ken71
                    Ya, lan Ukraina ora mlebu suksesi hukum Rusia iki, dadi

                    Sapa sing ngandhani sampeyan babagan iki? Ing mburu Kiev? Yen Federasi Rusia njupuk kabeh utang manca saka tilas USSR, lan tanpa partisipasi saka b / republik serikat, kabeh mau - kanggo kabeh mantan republik Soviet - lan mbayar!
                    1. Ken71
                      Ken71 14 april 2019 13:25
                      -62
                      Tatyana, kacilakan saka paukumanmu kadang-kadang medeni aku. Apa sing ora ngidini sampeyan mlebu ing Google lan ndeleng apa sing ana lan kepiye miturut perjanjian kasebut. Pracayaa, kabeh ana sing ambigu lan menarik. Lan luwih. Ayo ngomong yen aku wis mbayar sawetara utang sampeyan. Apa aku bakal duwe hak kanggo properti sampeyan?
                      1. Tatiana
                        Tatiana 14 april 2019 13:41
                        + 23
                        Kutipan saka Ken71
                        Tatyana, kacilakan saka paukumanmu kadang-kadang medeni aku. Apa sing ora ngidini sampeyan mlebu ing Google lan ndeleng apa sing ana lan kepiye miturut perjanjian kasebut. Pracayaa, kabeh ana sing ambigu lan menarik. Lan luwih. Ayo ngomong yen aku wis mbayar sawetara utang sampeyan. Apa aku bakal duwe hak kanggo properti sampeyan?

                        Suksesi Federasi Rusia babagan kewajiban manca USSR diakoni ing tingkat INTERNASIONAL, kalebu ing tingkat mantan republik Soviet! Babagan jaman Soviet.

                        Banjur diterangno ing ngisor iki
                        Kutipan saka poquello
                        Kutipan saka Ken71
                        Saka wedi apa? Surat kasebut dicolong nalika pendhudhukan saka sakristi St. Sophia saka Kyiv - surat kasebut dibalekake ing kana. Utawa Mungkin padha kudu wis rampung liwat Moscow?
                        Emas Scythian digawa menyang pameran saka Crimea, lan dill nyoba menehi maneh, kepiye?
                        Ing wektu sing padha, ing tangan siji, sampeyan ngomong yen iki "kekacoan lan njijiki." Ing sisih liya, sampeyan nglindhungi Ukraina:
                        Kutipan saka Ken71
                        Nanging saiki kita ora ngomong babagan iki.
                        Kita mung babagan!
                        Kajaba iku, ana negara liya, penjamin liyane, kahanan liyane. Sampeyan kudu duwe pikiran sing keblinger kanggo nyambungake rong topik kasebut.
                        Ora, sampeyan dhewe sing melu demagogi babagan masalah iki, amarga sampeyan kanthi logis ora nyukupi kebutuhan. Apa sampeyan ora weruh absurd ing mburi sampeyan? nalika sampeyan nulis sing "sampeyan kudu duwe eling banget perverted kanggo nyambung loro topik iki"!
                        Iki "kesadaran banget sesat" persis apa sing sampeyan duwe!
                      2. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 13:50
                        -39
                        Ing tingkat internasional apa? Ukraina ing taun 1991 ora ngratifikasi persetujuan, miturut negara kita bakal entuk kabeh: ayahan lan aset. Iki kasunyatan. Ora nggatekke sampeyan.

                        Lan babagan diploma lan emas, iki rong topik sing beda-beda sing ora ana sing bisa dituju. Ing siji kasus kita ngomong babagan penculikan, ing liyane babagan persetujuan antar pemerintah. Kanggo Holland, emas diekspor saka Ukraina. Kanthi sukarela, kanthi persetujuan, ora diculik. Yen dheweke bali menyang Rusia, dheweke bakal nampa tuntutan hukum saka Ukraina. Nanging ing wektu sing padha, emas isih ana ing Amsterdam lan keputusan pungkasan, sing aku ngerti, durung digawe - ana pengadilan lan banding.

                        Mesthi, sampeyan bisa njaluk seneng kanggo kiriman pseudo-patriotik, nanging Tatyana paling kadhangkala bisa ndeleng sumber. Ora seneng dhewekan.
                      3. Tatiana
                        Tatiana 14 april 2019 14:11
                        + 25
                        Kutipan saka Ken71
                        Kanggo Holland, emas diekspor saka Ukraina. Kanthi sukarela, kanthi persetujuan, ora diculik. Yen dheweke bali menyang Rusia, dheweke bakal nampa tuntutan hukum saka Ukraina.

                        Lan kenapa sampeyan ora kaget yen Ukraina ana regejegan karo Rusia babagan emas Scythian, yen emas Scythian belongs mung kanggo Crimea (museum ing Crimea)?
                        Ya, emas Scythian dijupuk metu saka Republik Otonomi Ukraina Crimea, nanging saiki Republik Otonomi Ukraina Crimea, kang miturut hukum internasional wis kapisah saka Ukraina, wis dadi bagéan saka Federasi Rusia! Dadi, wong Ukrainia, bali emas Scythian menyang Museum Krimea!
                        Sampeyan, Ukrainians, ora bali menyang Crimea, nanging deleng lampahing politik!

                        Ing wektu sing padha, sampeyan ora weruh standar ganda ing politik ing pertimbangan sampeyan? Lan kene aku weruh.
                      4. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 14:16
                        -36
                        Tanya, adoh saka emas Crimean iki. Iku isih ing Amsterdam. Ngapunten, sampeyan dudu Copenhann ing bab sing paling gampang, nanging sampeyan ngomong babagan konsep sing mbantah pengacara sing misuwur ing donya. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing kanggo sampeyan ora ana bedane antarane Jerman lan Holland. Aku ora nuduhake apa-apa, aku mung nyoba kanggo nerangake carane rumit kabeh.
                      5. Tatiana
                        Tatiana 14 april 2019 20:03
                        +9
                        Kutipan saka Ken71
                        Gereja kita dipisahake saka negara, lan surat kasebut kaya pameran museum
                        Konstantin! Apa sampeyan pancen naif, utawa mung pura-pura?

                        Iki layang Peter I historis politik dokumen.
                        Ing piagam iki, Peter I ujar manawa Metropolitan Kyiv ana ing sangisore panguwasa Metropolitan Moskow, lan uga ujar manawa Metropolitan Kyiv dilarang ngucapake Patriarch Konstantinopel liwat kepala Metropolitan Moscow. Sing. ngandika. ing inti, sing Peter I "nglarang" separatisme politik administratif gereja ing Ortodoks Rusia, sing nyebabake kerusuhan agama pro-Kulon ing negara kasebut ing lemah Rusia. - ing negara Rusia.

                        Nanging, ing Kyiv junky padha wis reinterpreted makna layang Peter ing cara Russophobic miturut prinsip "Aku katon ing buku - Aku weruh anjir!" Yaiku.

                        Kyiv banderia wis nyatakake yen miturut omongane uwong "Ukraine merdika" (banjur Mazepa operasi ana ing pinggiran Rusia, wis didol metu menyang Swedia ing tip saka Inggris) wis mesthine ing Peter I ing "pendhudhukan" saka wong Moskow!
                        Lan ing pangertèn iki sing kanggo gobbelshchina Ukrainia nulis ulang sajarah Rusia lan Ukraina - "dill" lan takon kanggo nransfer surat iki Peter I kanggo Ukraina, lan ora kanggo Rusia.

                        Iki persis apa inti saka provokasi vile Jerman modern marang Rusia - i.e. kanggo ndhukung nasionalis-Bandera sing ndhukung Russo kanthi campur tangan saka Jerman sing dianggep "immaculate" politik ing urusan internal Ukraina lan nglawan Rusia. Lan kapan?!!! Lan ing Kawa saka pemilihan presiden ing Ukraina.
                        Iki uga minangka campur tangan langsung Jerman ing pemilihan ing Ukraina. Lan aja naif ngapusi jejak Jerman sing dianggep PRO-RUSIA ing perkara iki!
                      6. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 20:15
                        -9
                        Tatyana, uga, kanthi hormat. Nalika aku maca sampeyan, misale jek aku ana ing informasi politik. Piagam iki ditemokake dening ilmuwan Ukrainia luwih saka rong taun kepungkur, dheweke nyelidiki sapa sing nyolong lan kapan. Ketemu. Kita sarujuk rong taun, kabeh wong ngerti. Yen kita duwe malah kasempatan kanggo muter metu claims legal, padha bakal wis mbalek metu. Ing kana, wong ngerti masalah iki luwih apik tinimbang sampeyan lan aku. Asil negosiasi - transfer dokumen - pancen resik kanthi sah. Kita, sing kudu munggah pangkat, mesthi ngomong. Didhukung kanthi patriotik. Nanging kabeh iku ora ana gunane. Kabeh resik ing kono
                      7. Tatiana
                        Tatiana 14 april 2019 20:34
                        +3
                        Kutipan saka Ken71
                        Nanging kabeh iku ora ana gunane.
                        Iki kanggo sampeyan ing paling apik - yaiku, amarga naivety - mung misale jek sing kabeh ana supaya ora mendhung resik (tanpa layanan khusus Jerman) kedaden lan kedaden.

                        Cukup kanggo sampeyan, nyatane, ing perkara iki kita duwe "Vanka kanggo muter"!
                      8. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 20:48
                        -9
                        Apa sing layanan rahasia Jerman. Kowe gawe guyu Aku. Mungkin iku paranoia sanadyan. Apa sampeyan rumangsa dituruti?
                        Tatyana, gampang. Iki dudu lembaga intelijen. Iku mung sawetara tokoh ing Ukraina lan ing negara kita mutusaké kanggo ningkataké iki lan, minangka tansah, ketemu dhewe sethitik-ngerti nanging patriotically aktif kumpul.
                      9. Tatiana
                        Tatiana 14 april 2019 21:00
                        +3
                        Apa sampeyan ngerti manawa perkara kasebut ora ditindakake tanpa layanan khusus? Aja de-la-ut-Xia!
                        Lha yen kowe ora duwe pengalaman babagan perkara kaya ngono, aku ora bakal disalahake.
                      10. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 21:04
                        -7
                        Apa sampeyan pejabat intelijen? Aku ora weruh ngendi tangan saka layanan khusus kene. Kabeh lumaku miturut prosedur standar. Ora ana sengketa hukum. Ora ana propaganda saka FRG. Malah crests ora dadi utamané PR ing topik iki. Teks kasebut wis dikenal.
                      11. Tatiana
                        Tatiana 14 april 2019 21:11
                        0
                        Mulane dheweke minangka layanan khusus, supaya sampeyan ora bisa ndeleng tangane. Ayo rampung iki!
                      12. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 21:19
                        -4
                        Padha ora, nanging padha. sugeng dalu. Aja lali katon ing ngisor amben - mungsuh ora turu.
                      13. Kapten Stoner
                        Kapten Stoner 14 april 2019 21:17
                        -11
                        Kanggo wektu sing suwe, Menteri Kebudayaan, Medinsky, ujar manawa wong kaya Tatyana iki duwe kromosom ekstra ... Dadi iki sing kudu diwiwiti :))
                      14. Kapten Stoner
                        Kapten Stoner 15 april 2019 12:34
                        -4
                        Kanggo manungsa waé saka minus gentlemen ing jumlah 6 bêsik:

                        ***A.Z. Ya persis. Conto apik iki Fort Ross, ngendi kita. Ing taun XNUMX-an, dalan iki uga dipotong dadi rong bagéan ing dalan utama sing ngliwati pesisir California. Emigrasi putih, sing nyoba mulihake benteng, nggawe transfer rute iki saka negara.
                        V. Medinsky. Apa ngomong! Inggih rampung! Iki maneh nuduhake yen wong-wong sing lunga ing taun-taun kasebut minangka wong sing paling apik. Mesthine, negara kasebut wis ilang potensial genetik sing gedhe banget. Aku percaya yen sawise kabeh kacilakan sing kedadeyan ing Rusia ing abad kaping XNUMX, wiwit Perang Dunia I nganti Perestroika, kasunyatan manawa Rusia isih dilestarekake lan berkembang nuduhake yen wong kita duwe "kromosom" ekstra. Bangsa liya bakal rusak lan ilang, kayata Sarmatian, Scythians, Romawi kuno utawa Yunani kuno. Nanging kita tetep lan slamet, ora preduli apa sing ditindakake.***
                        Waca kanthi lengkap: https://yablor.ru/blogs/lishnyaya-hromosoma-medinskogo/2731946
                      15. Bai
                        Bai 14 april 2019 16:18
                        +3
                        Aja mbuwang wektu - ora ana gunane.
                      16. poquello
                        poquello 14 april 2019 14:13
                        + 16
                        Kutipan saka Ken71
                        Lan babagan diploma lan emas, iki rong topik sing beda-beda sing ora ana sing bisa dituju. Ing siji kasus kita ngomong babagan penculikan, ing liyane babagan persetujuan antar pemerintah.

                        ing kasus iki, aku nganggep yen sampeyan ngapusi, pisanan, persetujuan antarane museum, lan kapindho, ana persetujuan antar pemerintah babagan bali properti budaya sing dijupuk ing WWII.
                      17. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 14:18
                        -24
                        Banjur Quote persetujuan iki supaya ora pass kanggo bolabol a
                      18. poquello
                        poquello 14 april 2019 14:53
                        + 12
                        Kutipan saka Ken71
                        Banjur Quote persetujuan iki supaya ora pass kanggo bolabol a

                        "Kita ngomong babagan alienation nilai museum sing durung tau ana sadurunge. Iki mung bisa dibandhingake karo nyolong museum saka wektu kampanye Italia Napoleon utawa agresi fasis. Aku mikir yen keputusan pengadilan Walanda pancen dipolitisasi, ngrusak sistem pertukaran pameran, "ujare Medinsky.
                        uga, Aku ora mikir Medinsky punika balabol a, Aku sampeyan bisa guess
                      19. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 15:11
                        -21
                        Nanging sampeyan wis rampung, plus saka kula. Rumaged liwat Internet, ketemu statement saka mentri kita. Ora kaya sing dakjaluk, nanging luwih apik. Mula barang-barang berharga museum bali menyang papan sing dijupuk. Punika Jerman lan uga rampung. Layang mau dibalekake ing panggonane. Apa gendhakanmu seneng? Marang Tatyana uga tenang. Kabeh kaya sing kudune. Lan kita ngenteni kepiye uji coba ing Holland bakal rampung. Oalah, aku ora tau ngomong nang endi wae yen wong Walanda tumindake apik, kosok baline, aku didukani. Aku ndhukung sing ana kahanan legal rada beda.
                      20. poquello
                        poquello 14 april 2019 15:17
                        +6
                        Kutipan saka Ken71
                        Ora kaya sing dakjaluk, nanging luwih apik. Mula barang-barang berharga museum bali menyang papan sing dijupuk.

                        ))))))) nuduhake panggonan iki ing kutipan
                      21. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 15:31
                        -10
                        Dadi sampeyan bakal maca utawa ngrungokake kabeh wawancara. Panjenenganipun complains ana sing padha njupuk jinis saka Galeri Tretyakov, nanging padha bakal bali nang endi wae liya. gangguan. Ide kabeh wawancara dheweke dadi "dilebokake ing ngendi sampeyan entuk." Aku sampeyan ora bakal nolak.
                      22. poquello
                        poquello 14 april 2019 16:05
                        +2
                        Kutipan saka Ken71
                        Dadi sampeyan bakal maca utawa ngrungokake kabeh wawancara.

                        )))) lan guessed ngendi sampeyan nemokake apa
                        Kutipan saka Ken71
                        "lebokno endi"

                        lan?
                        Kutipan saka poquello
                        apa padha nyerahke marang Onufry? Alamat surat kasebut yaiku Gréja Rusia, tinimbang UOC-MP saiki
                      23. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 16:24
                        -10
                        Gereja kita dipisahake saka negara, lan surat kasebut kaya pameran museum
                      24. poquello
                        poquello 14 april 2019 16:34
                        +3
                        Kutipan saka Ken71
                        layang kaya potongan museum

                        Kutipan saka poquello
                        Diploma Peter 1 minangka nilai sejarah Rusia

                        Kutipan: Tatyana
                        Perang Donya II ana ing Jerman ora karo sacristy St. Sophia Kyiv, nanging ing Jerman karo USSR.
                        Lan Federasi Rusia sing dadi penerus USSR, dudu Ukraina.
                      25. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 16:50
                        -11
                        Inggih, kanthi cara, Holland ora ngakoni kedaulatan Rusia ing Crimea. Lan Ukraina ora ngratifikasi persetujuan babagan suksesi Rusia babagan aset lan kewajiban USSR.
                      26. poquello
                        poquello 14 april 2019 17:09
                        +4
                        Kutipan saka Ken71
                        Holland ora ngakoni kedaulatan Rusia ing Crimea

                        iki masalah dheweke, musium Crimean, warisan Crimean, hak artefak iki antarane dill iku maling, Holland mbantu nyolong
                        Kutipan saka Ken71
                        Ukraina durung ratifikasi

                        dill ing kasus iki, sisih endi?,
                        bali saka nilai budaya ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ dadi antara Jerman lan Rusia dadi antara Jerman lan Rusia,​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
                      27. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 19:19
                        -10
                        Inggih, paling ora maca apa sing sampeyan jawab. Ukraina ora ngandel yen Rusia minangka penerus. Ukraina ngaku kabeh diekspor saka wilayahe. Kajaba iku, pratelan kasebut diakoni ing Kulon minangka sah.
                      28. poquello
                        poquello 14 april 2019 21:00
                        +3
                        Kutipan saka Ken71
                        Inggih, paling ora maca apa sing sampeyan jawab. Ukraina ora ngandel yen Rusia minangka penerus. Ukraina ngaku kabeh diekspor saka wilayahe. Kajaba iku, pratelan kasebut diakoni ing Kulon minangka sah.

                        sampeyan nulis iku ora dingerteni? iki masalah saka West lan dill
                        Kutipan saka poquello
                        Diploma Peter 1 minangka nilai sejarah Rusia
                      29. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 21:08
                        -6
                        Ora ana masalah babar pisan. nggambar. Lan nilai sajarah Rusia disimpen ing akeh panggonan. Kaya ing Rusia, akeh barang sing disimpen sing dudu duweke kita. Yen kita miwiti mbalekake kabeh kanggo kabeh wong, mula kita bakal dadi abang.
                      30. Komentar wis dibusak.
                      31. Komentar wis dibusak.
                      32. 17085
                        17085 14 april 2019 20:14
                        -4
                        Kutipan saka Ken71
                        Tatyana, kacilakan saka paukumanmu kadang-kadang medeni aku. Apa sing ora ngidini sampeyan mlebu ing Google lan ndeleng apa sing ana lan kepiye miturut perjanjian kasebut. Pracayaa, kabeh ana sing ambigu lan menarik. Lan luwih. Ayo ngomong yen aku wis mbayar sawetara utang sampeyan. Aku bakal duwe hak kanggo properti sampeyan ?

                        Kostya! Dadi ya!
                      33. morfus
                        morfus 15 april 2019 18:06
                        0
                        Tatyana nggoleki wong lanang ing kene, ora kanggo ngobrol)) ing ngendi wae ana komunitas lanang, wong wadon uga bakal surak, nanging dheweke ora ngerti apa-apa, nanging pura-pura))
                2. COJIDAT
                  COJIDAT 14 april 2019 14:18
                  +5
                  Reich wis perang karo kabeh non-Aryans, supaya layang iki bali menyang pewaris langsung saka Reich 3rd - Reich Ukraina Eropah! )))
                3. Antares
                  Antares 14 april 2019 16:12
                  -8
                  Kutipan: Tatyana
                  Lan Federasi Rusia sing dadi penerus USSR, dudu Ukraina

                  mitos suksesi ing kabeh wilayah mung mitos.
                  Waca ing ngendi kerjane.
                  Yagene wong Rusia isih diwenehi panganan mitos iki?
              2. poquello
                poquello 14 april 2019 12:50
                + 16
                Kutipan saka Ken71
                Saka wedi apa? Surat kasebut dicolong nalika pendhudhukan saka sakristi St. Sophia saka Kyiv - surat kasebut dibalekake ing kana. Utawa Mungkin padha kudu wis rampung liwat Moscow?

                Emas Scythian digawa menyang pameran saka Crimea, lan dill nyoba menehi maneh, kepiye?
                1. Ken71
                  Ken71 14 april 2019 13:00
                  -26
                  Iku kekacoan lan kekacoan. Nanging saiki kita ora ngomong babagan iki. Kajaba iku, ana negara liya, penjamin liyane, kahanan liyane. Sampeyan kudu duwe pikiran sing keblinger kanggo nyambungake rong topik kasebut.
                  1. poquello
                    poquello 14 april 2019 13:43
                    +7
                    Kutipan saka Ken71
                    Kajaba iku, ana negara liya, penjamin liyane, kahanan liyane. Sampeyan kudu duwe pikiran sing keblinger kanggo nyambungake rong topik kasebut.

                    Sacara geografis, minangka nilai sajarah, emas Scythian belongs kanggo Crimea, amarga panggonan kuburan lan panemuan ana ing kono. Sampeyan kudu nyatet sing bagean saka emas Scythian saka panyimpenan ing Kyiv ditransfer dening junta kanggo Amerika lan dijupuk menyang Amerika Serikat, nasibe isih dingerteni. Emas Scythian sing dipamerake dening borjuis ana ing sangisore yurisdiksi musium Krimea, mula hubungane karo dill banget ora langsung, nanging borjuasi duwe kepinginan sing adoh kanggo menehi dill.
                    Diploma Peter 1 minangka nilai sejarah Rusia, nanging
                    Kutipan saka Ken71
                    saka sakristi St. Sophia Kyiv
                    , sampeyan nggawa sawetara bantahan teritorial kene, uga, apa padha nyerahke Onufry? Sing nampa surat kasebut yaiku Gréja Rusia, tinimbang saiki dadi UOC-MP.
                    1. Ken71
                      Ken71 14 april 2019 13:52
                      -21
                      Aku mangsuli Tatyana nyatane. Kabeh iku sethitik liyane rumit saka sampeyan mikir. Borjuis sing dikutuk mung ana ing buku lawas Gaidar kanggo bocah cilik. Ing donya saiki, iku rada rumit.
                      1. kain
                        kain 14 april 2019 14:10
                        + 11
                        Kabeh wis jelas karo sampeyan ... kepiye topik sing ora nyenengake muncul .. langsung menyang grumbulan ... liberal khas
                      2. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 14:11
                        -17
                        Jawaban iki rada dhuwur. Gulung munggah. Aku isih saka wektu nalika overclocking diukum
                    2. mordvin 3
                      mordvin 3 14 april 2019 13:57
                      +6
                      Kutipan saka poquello
                      Sacara geografis, minangka nilai sajarah, emas Scythian belongs kanggo Crimea

                      Ing kene dheweke isih ora ngerti sapa sing duwe lukisan sing dituku kanthi pesenan Catherine. Duta kita mbayar, padha diangkut ing kapal Walanda, tenggelam ing banyu Swedia, misale jek. Supaya padha ngapusi ing ngisor, ing tabung timbal ... Paling ora, aku wis ora krungu sing padha bakal wungu, sanajan kapal ketemu dangu ago. Utawa nyolong wis ing sly?
                      1. poquello
                        poquello 14 april 2019 14:18
                        +2
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Kutipan saka poquello
                        Sacara geografis, minangka nilai sajarah, emas Scythian belongs kanggo Crimea

                        Ing kene dheweke isih ora ngerti sapa sing duwe lukisan sing dituku kanthi pesenan Catherine. Duta kita mbayar, padha diangkut ing kapal Walanda, tenggelam ing banyu Swedia, misale jek. Supaya padha ngapusi ing ngisor, ing tabung timbal ... Paling ora, aku wis ora krungu sing padha bakal wungu, sanajan kapal ketemu dangu ago. Utawa nyolong wis ing sly?

                        kasuis borjuis ora ngidini kanggo mangerteni lan ora ngidini, properti saka Republik Ingushetia wis dituku sapisan, sanajan ana bisa "yen" ana - kayata reimbursement saka biaya
                      2. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 14:22
                        -12
                        Nalika padha mundhakaken padha bakal nuduhake. Swedia bakal entuk persentase dhewe, lan ora cilik. Barang kita bakal mbalekake yen nuduhake invoice lan mbuktekake manawa iku duweke.
                      3. poquello
                        poquello 14 april 2019 14:51
                        +2
                        Kutipan saka Ken71
                        Nalika padha mundhakaken padha bakal nuduhake. Swedia bakal entuk persentase dhewe, lan ora cilik. Barang kita bakal mbalekake yen nuduhake invoice lan mbuktekake manawa iku duweke.

                        iku cetha, sampeyan kudu drown Swedia ing tervods kita lan entuk persentasi owahan Panjenengan
                      4. Ken71
                        Ken71 14 april 2019 15:38
                        -6
                        Yen bisa karo bandha ing Papan lan 200 taun ago
                      5. mordvin 3
                        mordvin 3 14 april 2019 14:30
                        +2
                        Kutipan saka poquello
                        kasuis borjuis ngerti lan ora ngidini, properti Republik Ingushetia wis dituku

                        Ah, aku googling lan ketemu. Brig iki, Frau Maria, dumunung ing perairan Finlandia. Iku ambles maneh ing 1771, ing banyu saka Swedia (ing wektu iku). Ditemokake ing taun 1999. Biaya lukisan kasebut kira-kira 2 milyar sayuran ijo. Padha dituku kanggo Hermitage, diangkut minangka surat diplomatik. Saiki kita, Finns, lan malah pratelan Walanda padha. Ora bakal njupuk wong-wong mau, katon, banjur mbantah. Nuduhake kucing ing poke. hi
                    3. Antares
                      Antares 15 april 2019 22:24
                      0
                      Kutipan saka poquello
                      Emas Scythian belongs kanggo Crimea, amarga panggonan panguburan lan panemuan ana ing kono. Sampeyan kudu nyatet sing bagéan saka emas Scythian saka panyimpenan ing Kyiv ditransfer dening junta kanggo Amerika lan dijupuk menyang Amerika Serikat, nasib ora dingerteni luwih.

                      iku bakal negara Crimea-bakal menehi. Dheweke njupuk saka negara Ukraina, dheweke bali menyang dheweke. Lan ya, ana litigasi. Koleksi isih ana.
                      Junta dudu definisi kanggo mitra. Iki minangka slogan perang informasi.
                      Maca apa junta
                      Kutipan saka poquello
                      Diploma Peter 1 minangka nilai sejarah Rusia

                      iki kasebut kanthi teliti, wadi ing Kyiv. Saiki ora ana R.I.
                      Kutipan saka poquello
                      Sing nampa surat kasebut yaiku Gréja Rusia, tinimbang saiki dadi UOC-MP.

                      addressee wis cetha dituduhake. Metropolitan Kiev. Iki ditujokake marang dheweke, disimpen ing Kiev. Apa Polandia uga kudu mbalekake diploma Peter menyang Federasi Rusia?
                      RF ora kasengsem ing topik iki. Lan dheweke kasengsem ing wong wadon Ukrainia lan dheweke ketemu.
                      1. poquello
                        poquello 15 april 2019 23:30
                        0
                        Quote: Antares
                        iku bakal negara Crimea-bakal menehi.

                        negara Crimea ana
                        Quote: Antares
                        Dijupuk saka negara Ukraina

                        nyilih saka museum
                        Quote: Antares
                        Koleksi isih ana.

                        museum Krimea
                        Quote: Antares
                        dheweke kasebut kanthi teliti, wadi ing Kiev

                        ing USSR, pewaris Republik Ingushetia
                        Quote: Antares
                        Metropolitan Kiev.

                        ya, ya, Onufry
                  2. gurzuf
                    gurzuf 14 april 2019 16:50
                    +2
                    Ayo! Krajina ngakoni Crimea minangka wilayahe. EU ngakoni Crimea minangka tanah. Kabeh iku logis - bali menyang Simferopol!
              3. NG inform
                NG inform 14 april 2019 14:15
                +5
                Walanda padha cukup tenang nyolong emas Scythian saka museum Crimean.
              4. Alex Kaadilan
                Alex Kaadilan 14 april 2019 16:36
                +3
                Surat kasebut dicolong nalika pendhudhukan saka sakristi St. Sophia saka Kyiv - surat kasebut dibalekake ing kana.

                Mungkin pisanan sampeyan kudu bali emas Scythian?
              5. gurzuf
                gurzuf 14 april 2019 16:47
                +2
                Yagene emas saka Scythian durung ana ing Simferopol?
        2. Albert1988
          Albert1988 14 april 2019 16:37
          0
          Kutipan saka poquello
          Peter 1 nandheske Patriarch Kyiv, kabeh lan layang.

          Ora patriark, nanging metropolitan, nalika uga strictly nglarang komunikasi karo Konstantinopel nglirik - trolling, nanging)))
        3. bistrov.
          bistrov. 14 april 2019 18:07
          +3
          Kutipan saka poquello
          Peter 1 nandheske Patriark Kyiv

          Ora "patriark", nanging metropolitan, patriark wis lungguh ing Moskow wiwit jaman Dmitry Donskoy.
          1. Albert1988
            Albert1988 14 april 2019 23:10
            0
            Kutipan saka bistro.
            Ora "patriark", nanging metropolitan, patriark wis lungguh ing Moskow wiwit jaman Dmitry Donskoy.

            Ing kene aku ngomong babagan sing padha))) Lan mrico utama yaiku ing surat sing padha, metropolitan kasebut diprentahake supaya ora ana hubungane karo Konstantinopel))))
        4. Norma
          Norma 14 april 2019 23:13
          -1
          Kutipan saka poquello
          Peter 1 nandheske Patriarch Kyiv, kabeh lan layang.


          Iki ora bisa.
          Rusia cilik ora tau duwe patriark. Iki metropolis Kyiv. Metropolitan mung
      2. APASUS
        APASUS 14 april 2019 11:28
        +6
        Kutipan: Observer2014
        Ngomong babagan layang kasebut, sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana?

        Apa wae sing ditulis ing kana, saben sisih nyoba ngapusi informasi kasebut. Iki minangka conto kanggo sampeyan
      3. olegfbi
        olegfbi 14 april 2019 11:29
        + 35
        Sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana?

        Mangkene apa sing ditulis Izvestiya:
        Huruf kasebut minangka perkamen tulisan tangan kanthi ukuran 80 x 58 cm ing pigura emas perak. iku nandheske yen Metropolitan Kyiv ana ing panguwasa saka Moscow, lan uga ngandika bab larangan ing alamat Patriark Konstantinopel.
        1. panggang
          panggang 14 april 2019 11:34
          +9
          Singkat, cetha lan bisa dingerteni!
          Matur suwun! hi
        2. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 14 april 2019 11:38
          +9
          Kutipan saka olegfbi
          Sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana?

          Mangkene apa sing ditulis Izvestiya:
          Huruf kasebut minangka perkamen tulisan tangan kanthi ukuran 80 x 58 cm ing pigura emas perak. iku nandheske yen Metropolitan Kyiv ana ing panguwasa saka Moscow, lan uga ngandika bab larangan ing alamat Patriark Konstantinopel.
          ngguyu apik ombenan Yen mangkono, aku ora bakal ngganggu wong bisu dina iki ngguyu Iku mesthi tingkat 80 trolling banjur apik ngguyu
        3. kuroneko
          kuroneko 14 april 2019 11:45
          + 13
          Kutipan saka olegfbi
          Huruf kasebut minangka perkamen tulisan tangan kanthi ukuran 80 x 58 cm ing pigura emas perak. iku nandheske yen Metropolitan Kyiv ana ing panguwasa saka Moscow, lan uga ngandika bab larangan ing alamat Patriark Konstantinopel.

          Saiki aku wedi kanggo safety dheweke. Kyuv paling anyar jelas dudu papan ing ngendi dokumen sejarah kasebut aman.
      4. mordvin 3
        mordvin 3 14 april 2019 11:35
        +3
        Kutipan: Observer2014
        Sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana?

        Dheweke nulis yen iki minangka layang babagan janjian Metropolitan Krokovsky menyang Kyiv.
      5. kn54
        kn54 14 april 2019 12:04
        +5
        Sergey, layang ngandika yen Peter I dikonfirmasi enthronement saka Metropolitan Kyiv Joasaph Krokovsky (yaiku, metropolitan Kyiv ana ing sangisore aturan Moscow), lan uga ngandika sing ora pareng kanggo mréntahaké kanggo Patriarch Konstantinopel.
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 14 april 2019 12:14
          +1
          Kutipan saka knn54
          Sergey, layang ngandika yen Peter I dikonfirmasi enthronement saka Metropolitan Kyiv Joasaph Krokovsky (yaiku, metropolitan Kyiv ana ing sangisore aturan Moscow), lan uga ngandika sing ora pareng kanggo mréntahaké kanggo Patriarch Konstantinopel.

          ya Wong Jerman wisuh Peter Alekseevich, Oh, padha wisuh wong. Dikumbah kanthi apik. Mung masyarakat kita recourse Nanging aku maca bab sing pinter ing komentar:
          Mouse (Vasily) Dina iki, 11:26
          Aku ngerti yen saiki menehi barang sing dicolong iku pakewuh?
          Iki carane Kosovo nuduhake dalan mulih. Saiki kita duwe hak kanggo nindakake ing mangsa ngarep. Lan nesu wong kaya
          NewOven (Kucing Vasily)
          Iku bakal teka ing Handy keprungu Iki politik, ana ing ayunan. Kasus kasebut banget subtle lan menarik. hi
          1. Vasyan1971
            Vasyan1971 14 april 2019 12:44
            +4
            Kutipan: Observer2014
            Iki politik, ana ing ayunan. Kasus kasebut banget subtle lan menarik.

            Lan reged, ana apa ....
        2. vladcub
          vladcub 14 april 2019 12:39
          +3
          Ing kasus iki, Petrushka nerak larangan saka panguwasa, lan ing Peter kanggo "disobedience kanggo panguwasa" aku manggon shorten dening kabèh sirah.
          1. kuroneko
            kuroneko 14 april 2019 13:03
            +5
            Kutipan saka vladcub
            lan ing Petrus, kanggo "disobedience kanggo panguwasa" Aku manggon shorten dening kabèh sirah

            Utawa ganjaran karo midalka unik. ^_^
            1. Fanis
              Fanis 14 april 2019 14:26
              +1
              Kutipan saka Kuroneko
              Kutipan saka vladcub
              lan ing Petrus, kanggo "disobedience kanggo panguwasa" Aku manggon shorten dening kabèh sirah

              Utawa ganjaran karo midalka unik. ^_^

              Akèh-akèhé sing pantes medali iki. Negara Yudya...
              1. Antares
                Antares 15 april 2019 22:29
                0
                Quote: Fanis
                Akèh-akèhé sing pantes medali iki. Negara Yudha

                I. Mazepa sumpah setya marang Pétrus (Lan Sophia uga)
                Ukrainians ora sumpah setya marang Rusia.
                1. poquello
                  poquello 15 april 2019 23:41
                  0
                  Quote: Antares
                  I. Mazepa sumpah setya marang Pétrus (Lan Sophia uga)
                  Ukrainians ora sumpah setya marang Rusia.

                  mesthi, nanging Mazepa nggawe salib karo tangané
                2. stalkerwalker
                  stalkerwalker 15 april 2019 23:51
                  0
                  Quote: Antares
                  I. Mazepa sumpah setya marang Pétrus (Lan Sophia uga)
                  Ukrainians ora sumpah setya marang Rusia.

                  Ing Pabrik Tembakau Odessa ing "Salva" dope wiwit ditambahake?
                  Ing abad kaping XNUMX, ora Ukrainians ora ana, konsep "Little Russian" mung muncul.
                3. Fanis
                  Fanis 16 april 2019 20:05
                  0
                  Quote: Antares
                  Quote: Fanis
                  Akèh-akèhé sing pantes medali iki. Negara Yudha

                  I. Mazepa sumpah setya marang Pétrus (Lan Sophia uga)
                  Ukrainians ora sumpah setya marang Rusia.

                  Mungkin dheweke ora sumpah - nanging ora ana sing ngalangi dheweke nyebat pengkhianatan - kasunyatan manawa wong Slavia nglawan wong Slavia liyane, pisanan ing acara Chechen, Georgia, banjur rampung sujud marang Pakdhe Sam Amerika. lan banjur mutusake mangkat menyang NATO, tanpa duwe kekarepan dhewe.
                  Uga, Ukrainians matèni sabangsa Slavic dhewe ing Donbass tanpa mangu-mangu (aku ora mundhakaken pitakonan saiki sing kudu disalahake lan apa, supaya ora nyimpang saka topik).
                  Kabeh iki katon njijiki ndeleng Ukraina modern, nanging ing wektu sing padha ... Gusti Allah nglarang Kesehatan lan Perdamaian kanggo pedunung biasa ing negara aneh iki ...
      6. Oleg Tigr
        Oleg Tigr 14 april 2019 14:09
        +2
        aku dukung!! Iku wektu kanggo ngelingake Eropah lawas apa belongs kanggo sapa!! Dheweke lali yen paling setengah jagad iki duweke kita !! Leluhur kita kanthi jujur ​​​​nguwasani tanah lan negara kasebut !!))
      7. aries2200
        aries2200 14 april 2019 15:43
        +1
        Ing kana, Peter nulis manawa dheweke kudu manut keuskupan Moskow lan dudu wong Jerman Konstantinopel, mula dheweke nerangake marang bocah-bocah manawa perpecahan lan Peter ngutuk.
  2. NewOven
    NewOven 14 april 2019 11:16
    + 10
    Nransfer dokumen sing dadi properti saka panampa, loro pra-revolusioner Rusia lan USSR, iku cynicism lan impudence politik. Ing Jerman, pitakonan wis saya wungu bab bali saka terkenal, kang teka ing USSR sawise perang. Lan sapa sing bakal bali utawa menehi ganti rugi kanggo apa sing dijarah lan dirusak dening Jerman ing wilayah Rusia? Kena ngapa Kementerian Luar Negeri meneng wae babagan transfer dokumen kasebut, ora ana katrangan saka sejarawan? Sawise kabeh, wong kudu njlentrehake ing ngendi dokumen kasebut disimpen sadurunge perang, ing wektu apa ilang, informasi apa sing disimpen ing arsip.
    1. Genry
      Genry 14 april 2019 11:28
      +5
      Kutipan saka NewOven
      Kenapa Kementerian Luar Negeri meneng babagan transfer dokumen kasebut,

      Wong umum kok meneng wae? belay
      Yagene ora ana rapat umum lan demonstrasi amarga pasif saka Kementerian Luar Negeri Rusia lan pemerintah? duka
      Kenapa...??? (otakku mumet wassat )
      Ing endi wong-wong kanthi kabebasan ngirim kabeh nafig lan awake dhewe ing wektu sing padha? am
      1. Paranoid50
        Paranoid50 14 april 2019 12:01
        +3
        Kutipan saka Genry.
        Kenapa...??? (otakku mumet

        Apa otak godhok? Inggih, mengkono ... spring. wassat
        Kutipan saka Genry.
        Wong endi

        Wong ing endi wae, nanging bale ora ana gunane ... ngguyu
        Kutipan saka Genry.
        amarga pasif saka Kementerian Luar Negeri Rusia

        Ora apa-apa. Ora let suwe, karakter utamane sing dihormati bakal melu Kamentrian Luar Negeri kanggo ngrampungake masalah kulawarga utawa gelut karo tanggane. ya Masalah dadi masalah....
        1. NewOven
          NewOven 14 april 2019 14:48
          +1
          Kutipan saka Paranoid50
          Ora apa-apa. Ora let suwe, karakter utamane sing dihormati bakal melu Kamentrian Luar Negeri kanggo ngrampungake masalah kulawarga utawa gelut karo tanggane. Masalah dadi masalah....

          Ngelingake? Rusia minangka penerus USSR! Nanging, ana sing mikir yen ana Ruin sing mandiri, mula sampeyan kudu menehi dheweke! Rusak, kanthi sah, uga dudu penerus Crimea! Banjur "emas Scythian" sing diekspor saka tlatah Krimea, ing 2014, menyang pameran lan ditahan ing Walanda, kudu bali ora menyang Ruin, nanging menyang Crimea. Nanging, ora ana, Russophobes duwe swasana ati sing beda, lan negara kudu nglawan iki, dudu museum lan masarakat.
      2. Vasyan1971
        Vasyan1971 14 april 2019 12:45
        +1
        Kutipan saka Genry.
        Ing endi wong-wong kanthi kabebasan ngirim kabeh nafig lan awake dhewe ing wektu sing padha?

        Dadi, kabeh wis dikirim. Apa maneh?
    2. mordvin 3
      mordvin 3 14 april 2019 12:32
      +1
      Kutipan saka NewOven
      Sawise kabeh, wong kudu njlentrehake ing ngendi dokumen kasebut disimpen sadurunge perang, ing wektu apa ilang, informasi apa sing disimpen ing arsip.

      Sonderkommando saka Kementerian Luar Negeri Jerman von Künsberg dibusak saka Perpustakaan Nasional Ukraina.
    3. Antares
      Antares 14 april 2019 21:20
      -3
      Kutipan saka NewOven
      Nransfer dokumen sing dadi properti saka panrima, loro pra-revolusioner Rusia lan USSR, iku cynicism lan impudence politik.

      layang Peter I saka 1708, kang nelpon ing Metropolitan Kyiv Joasaph Krokovsky
      Diploma Peter 1 menyang Metropolitan Kiev. Dikirim menyang Kiev ing taun 1708. Kita bisa ngomong yen properti Metropolitan Krovkovsky. Lan tegese Ukraina.
      Umumé, iki masalah Jerman, sing dakkarepake kanggo bali. Sadurunge, Federasi Rusia ora peduli apa-apa.
  3. Nyrobsky
    Nyrobsky 14 april 2019 11:23
    +6
    Sikep, mesthi, luwih aneh lan jelas ora ramah marang Rusia minangka pemilik tunggal asli peninggalan sejarah iki.
    1. poquello
      poquello 14 april 2019 11:31
      +1
      Kutipan: Nyrobsky
      Sikep, mesthi, luwih aneh lan jelas ora ramah marang Rusia minangka pemilik tunggal asli peninggalan sejarah iki.

      saiki kabeh sing dijaluk Jerman ngluwihi Koenigsberg ora kena dipindhah
      1. LiSiCyn
        LiSiCyn 14 april 2019 11:43
        +1
        Kutipan saka poquello
        saiki kabeh sing dijaluk Jerman ngluwihi Koenigsberg ora kena dipindhah

        Apa maksudmu? Apa padha njaluk soko? Ing mratelakake panemume, iku tansah karo wong-wong mau, padha njaluk soko lan njaluk ...
        1. poquello
          poquello 14 april 2019 11:47
          +4
          Kutipan saka LiSiCyn
          Kutipan saka poquello
          saiki kabeh sing dijaluk Jerman ngluwihi Koenigsberg ora kena dipindhah

          Apa maksudmu? Apa padha njaluk soko? Ing mratelakake panemume, iku tansah karo wong-wong mau, padha njaluk soko lan njaluk ...

          babagan nilai-nilai budaya sing diekspor, proses kasebut umume tetep, nanging saiki sampeyan bisa ngrampungake panjaluke kanthi ngisi koleksi museum Kaliningrad, kaya, katon, ngujo, meh sampeyan.
          1. LiSiCyn
            LiSiCyn 14 april 2019 12:06
            +3
            Kutipan saka poquello
            ngrampungake panjaluke kanthi ngisi koleksi museum Kaliningrad, kayata katon, ngujo, meh sampeyan

            AKU UNTUK!!! apik
            Turis bakal ditambahake, ayo padha katon, meri nglirik
  4. mouse
    mouse 14 april 2019 11:26
    + 10
    Aku ngerti yen saiki menehi barang sing dicolong iku pakewuh? recourse
    1. Pengamat 2014
      Pengamat 2014 14 april 2019 11:28
      +3
      Kutipan saka Mouse
      Aku ngerti yen saiki menehi barang sing dicolong iku pakewuh? recourse
      Nah, yen dideleng saka tumindake wakil saka budaya Eropa "paling gedhe" Ya, saiki mesthi bisa ditindakake.
      1. sabakina
        sabakina 14 april 2019 12:35
        +3
        Sergey hi apa iku literasi? Jerman nyolong sejarah saka kita ... Lan Mikhailo Lomonosov nyoba banget ... Ugh ing wong ...
  5. roket757
    roket757 14 april 2019 11:27
    0
    Polypticum, iku padha nang endi wae!
    Ora perlu Bundes Fuhrer ngerti, nanging HE ana ing jawaban!
    Uga kilka Baltik bisa uga ora teka marang kita, sanajan ana "babi" sing ditanam ing dheweke, mungsuh politik dheweke!
    SILAH SING TANGGUNG JAWAB, sanajan sikile ora ono!!! Ayo dheweke menehi hasil karo anggota dheweke dhewe!
    1. sabakina
      sabakina 14 april 2019 12:39
      +4
      Kutipan saka roket757

      SILAH SING TANGGUNG JAWAB, sanajan sikile ora ono!!! Ayo dheweke menehi hasil karo anggota dheweke dhewe!
      Wah, aku ora setuju. Apa wae sirahku ora, sikil, menarik, mesthi mulih. Sawise iku, sampeyan bakal mikir babagan sing luwih penting ... recourse
      1. roket757
        roket757 14 april 2019 13:23
        +1
        Hello prajurit
        Memori otot, ana sing kaya ngono!?!?!?
        Kanggo aku, dadi AUTOPILOT !!! Ing sawetara refleks, ing klambi ndhuwur, "program, rute" direkam!
        Nanging yen politisi ngomong-ngomong-ngomong, refleks komandan kudu dipateni!
        Yen ora, langsung kertu abang lan metu saka lapangan.
        1. mordvin 3
          mordvin 3 14 april 2019 13:31
          0
          Kutipan saka roket757
          Memori otot, ana sing kaya ngono!?!?!?

          Menarik banget yen nalika mabuk, sikilku tansah nggawa aku menyang omah, nanging nalika aku sadar, aku meh ora teka ing apartemenku sing lawas, sanajan aku wis setengah taun ora manggon ing kono. Nanging kucingku terus-terusan menyang kana, dheweke menehi tandha lawang.
          1. roket757
            roket757 14 april 2019 14:15
            +2
            Dadi ora apa-apa. Wong sing mikir bisa nggawe perkara kaya ngono sing kaget! On autopilot, kaya ngrancang, lan setengah taun wis deadline, Schaub program "calmed mudhun" minangka ngirim.
  6. penembake gunung
    penembake gunung 14 april 2019 11:28
    0
    Inggih, padha cokotan sethitik. Apa sampeyan nemokake sing luwih serius? wassat
    1. pamburu mumbul
      pamburu mumbul 14 april 2019 11:37
      +6
      Quote: penembak gunung
      cokotan cilik banget

      Satemene untu wis cukup, padha cokotan banget. Inggih, utawa pira sing diijini pemilik kanggo cokotan ...
      1. LiSiCyn
        LiSiCyn 14 april 2019 11:59
        +3
        Pavel, salam hi
        Yen iki "cokotan", banjur durung jelas sapa? Surat kasebut nandheske janjian Metropolitan Kyiv minangka Patriarch Rusia. Lan dilarang komunikasi karo Patriarch Konstantinopel ...
        Ing "sedulur-sedulur kita", wingi wis dibom.
        1. pamburu mumbul
          pamburu mumbul 14 april 2019 12:11
          +6
          Hey Stas! hi
          Kutipan saka LiSiCyn
          Yen iki "cokotan", banjur durung jelas sapa?

          Kaya ing lelucon kasebut: dheweke nyolong jaket kacang polong, utawa dheweke njupuk - nanging gosip kasebut wis liwati! nglirik
          Kutipan saka LiSiCyn
          wis dibom wingi

          Lan liyane bombing, aku ora mangu. ya
      2. sabakina
        sabakina 14 april 2019 12:48
        +2
        Pasha. hello! Aku ngerti yen aku ora ngerti apa-apa! Nalika aku elinga saiki, banjur ana Rusia, united lan ... Lan apa crests kudu apa karo? Nyuwun
        Babagan iki, studi penting banget ing ngisor iki "Rusia Agung, Cilik lan Putih" dening sejarawan terkenal, Profesor Alexander Vasilyevich Solovyov, diterbitake ing jurnal "Pitakonan Sejarah" ing Juli 1947, mesthi unik. Penulis mbuktekake adhedhasar materi faktual sing ekstensif yen konsep "Rusia Agung" wis muncul ing abad kaping XNUMX lan diarani kabeh tanah Rusia minangka siji - saka Galich, Lvov lan saiki Polandia Hill lan Przemysl ing Kulon, menyang Minsk lan Novgorod ing sisih lor. Lan mung akeh mengko, kanggo alasan politik, minangka asil saka fragmentasi feodal lan penaklukan manca, muncul istilah anyar Little lan White Russia lan njupuk ROOT - wilayah etnografi lan geografis, Nanging, siji wong Rusia.

        http://rusrand.ru/analytics/velikaja-malaja-i-belaja-rus
      3. roket757
        roket757 14 april 2019 14:22
        +2
        Kutipan saka bouncyhunter
        Quote: penembak gunung
        cokotan cilik banget

        Satemene untu wis cukup, padha cokotan banget. Inggih, utawa pira sing diijini pemilik kanggo cokotan ...

        Sugeng Paskah prajurit
        Dheweke malah bisa nyebabake untu naga ing awake dhewe!
        Iku kabeh gumantung apa jenis "dokter gigi" sing arep dicokot!
        Kita duwe, dudu sing lemah. Wong liya, uga, repot entuk barang kaya ngono!
        Lan liyane ..... ana sing seneng, nanging ana sing durung bisa nindakake. Sapa sing bisa cocog karo sing cocog!
  7. seduluran3
    seduluran3 14 april 2019 11:37
    0
    Dadi ing pose saka gelo, mbokmenawa, iki nasional kita. Lan apa, dheweke ora ngerti babagan surat iki, nalika bali menyang Jerman lukisan lan barang-barang sing digawa menyang USSR? Lan saiki "nyebul umpluk" lan nggawe tambang gelo, iki luwih larang kanggo dhewe - iku smacks ora atine amba.
  8. Lugansk Starley
    Lugansk Starley 14 april 2019 11:40
    +5
    Diploma Peter I taun 1708. Iki ngomong babagan janjian Joasaph Krokovsky minangka Metropolitan Kyiv lan kanthi kapisah mlebu syarat supaya ora bali menyang subordinasi Konstantinopel.
    Lan wong Sumeria nyoba kanggo ngapusi mudhun ing cedhak Konstantinopel, mlaku-mlaku karo tomos.

    Z.Y. Ing dhuwit kertas ing rong hryvnias Ukrainia, ngandika "Russian Truth", koleksi norma hukum Kievan Rus)) Lan ing ngendi Ukraina? Ora ana.
    1. Antares
      Antares 14 april 2019 21:26
      -2
      Kutipan: Lugansk Starley
      Ing dhuwit kertas ing rong hryvnias Ukrainia, ngandika "Russian Truth", koleksi norma hukum Kievan Rus)) Lan ing ngendi Ukraina? Ora ana.


      Ruska sing bener. Ukraina ora tau nilar Rusia. Lan kabeh "Ruska" uga kagungane tengen.
      Loro negara sing nganggo basa Rusia seneng nuduhake sejarah sing umum. Kanthi macem-macem cara - ujar manawa sawetara ora ana, liyane - sing pertama nyolong kabeh.
      Rusia uga ora ana ing wektu kasebut ...
      Lan saiki Federasi Rusia lan Ukraina nuduhake bab sing umum.
  9. wong bodho
    wong bodho 14 april 2019 11:44
    +8
    Jerman, kaya Rusia, bosen karo crests ...

    menurutku ngono..
    1. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 14 april 2019 12:18
      +3
      Ing basa Walanda, wiwit jaman Peter Agung, jeneng asli wilayah iki (Oekraine) tetep - Outskirts, sing, nyatane, iku.

      Pinggiran Rusia.
      1. Antares
        Antares 14 april 2019 21:31
        0
        Quote: Jaran, wong lan nyawa
        Pinggiran Rusia.

        ora tansah..

        wilayah Ukraina iku bagéan saka negara beda Ya, lan Rusia ora tansah padha.
        1. Jaran, wong lan nyawa
          Jaran, wong lan nyawa 14 april 2019 22:28
          +2
          Lan Rusia ora mesthi kaya ngono.


          Rusia ora tansah ana, lan Ukraina ora tau ana ing kabeh, kajaba minangka bagéan saka Rusia utawa negara liyane. Polandia dhewe minangka bagéan saka Rusia.
          1. Antares
            Antares 15 april 2019 22:32
            -1
            Quote: Jaran, wong lan nyawa
            Rusia ora tansah ana, lan Ukraina ora tau ana ing kabeh, kajaba minangka bagéan saka Rusia utawa negara liyane. Polandia dhewe minangka bagéan saka Rusia.

            Ing macem-macem tahapan ana Rusia lan ora ana. Ana Polandia lan ora ana. Ana Ukraina lan ora ana.
            Ing jaman biyen, setengah saka Rusia (Muscovy) dicekel Polandia, lan meh kabeh Ukraina ing Polandia.
            Lan ana wektu nalika ing RI lan Polandia dhewe.
            Ing wektu sing beda-beda kabeh beda.
            Lan Ukraina saiki, lan saiki. Ya, akeh negara bisa muncul kanthi cepet. Tanpa identitas nasional, iki ora kedadeyan.
            1. stalkerwalker
              stalkerwalker 16 april 2019 00:29
              +1
              Quote: Antares
              Lan Ukraina ana

              Tembung emas! Kepiye carane ing lagu Polandia-Ukraina "2 ing 1" - "Aku durung mati ... aku durung mati ..."?
              ngguyu
              Quote: Antares
              lan saiki ana

              Ora perlu angen-angen, lan ngarani protektorat Amerika-Eropah minangka negara-negara. Pendhidhikan teritorial - yaiku Banderostan saiki.
              Lan pemilihan saiki-minangka indikator. Yen pelawak lan terwelu coklat diiseni gorilka pindhah menyang "final", banjur iki farce alam. Lan setengah timbalan Rada lan anggota sing disebut. pamaréntah tangan nganti elbows ing getih warga dhewe: Maidan - Odessa - Mariupol-Donbass. Lan isih ora dingerteni pira ewu sing tiwas tanpa tilak ing pakunjaran.
              Quote: Antares
              Ya, akeh negara bisa cepet munggah. Tanpa identitas nasional, iki ora kedadeyan.

              Katon kaya Matios uga ngerti ...
              wassat
    2. Ken71
      Ken71 14 april 2019 12:58
      -5
      Ing Ivan the Terrible, Astrakhan, Kazan lan Siberia dianggep kaya ngono.
      1. Ken71
        Ken71 14 april 2019 14:32
        -5
        Apike, alternatif sing wasis sing minus ora ngerti nalika Ukraina dicaplok menyang Rusia? Kira-kira kaya sing nggambar poster bodho lan sing masang. Ya, tingkat sawetara pelanggan VO mung nandhang sungkowo.
        1. Antares
          Antares 15 april 2019 22:34
          0
          Kutipan saka Ken71
          Ya, tingkat sawetara pelanggan VO mung nandhang sungkowo.

          massa iku sisih mbalikke saka kualitas.
          Nang endi wae sampeyan kudu nyumbang. Konsumen mutusake kabeh.
  10. dermaga garing
    dermaga garing 14 april 2019 11:45
    0
    Lan apa sing ana ing piagam iki? Apa ana sing bisa nerangake? Utawa bakal padha endlessly "gulungan katun wool"?
    1. Sergst
      Sergst 14 april 2019 12:13
      +3
      Dheweke nulis ing ndhuwur lan nulis kanthi paksa
      1. dermaga garing
        dermaga garing 14 april 2019 12:15
        0
        Aku maca kabeh, mbok menawa aku ora ngrumusake pitakonan kanthi bener: apa gunane?
      2. sabakina
        sabakina 14 april 2019 12:56
        +2
        Kutipan saka Sergis
        Dheweke nulis ing ndhuwur lan nulis kanthi paksa

        Kanggo pisanan aku weruh sing fords diitung! ngguyu Senajan aku ngerti sing ketoke padha wrote saka smartphone, nanging ternyata kelangan ... Senajan. diwenehi perang cedhak Brody ....
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Tatiana
      Tatiana 14 april 2019 19:13
      0
      Kutipan saka varadero
      Lan apa sing ana ing piagam iki? Apa ana sing bisa nerangake?

      Ing layang iki, kabeh ditulis biasane dening Peter I. Yaiku, yen Metropolitan Kyiv ana ing sangisore panguwasa Metropolitan Moskow, lan uga ujar manawa ora dilarang kanggo mréntahake marang Patriarch Konstantinopel. Sing. dikandhakake yen Peter I nglarang separatisme pasamuwan ing Ortodoks Rusia, sing nyebabake kerusuhan agama pro-Kulon ing lemah Rusia.

      Nanging, ing Kyiv junky padha wis reinterpreted makna layang Peter ing cara Russophobic miturut prinsip "Aku katon ing buku - Aku weruh anjir!" Yaiku.

      Kyiv Banderia wis ngumumake sing mesthine "Ukraina merdika" (ana, banjur, ing pinggiran Rusia, Mazepa wis operasi, wis didol metu kanggo Swedia ing tip saka Inggris) dinuga malah ing Peter I karo Muscovites ing "pendhudhukan"! Lan ing pangertèn iki sing kanggo gobbelshchina Ukrainia, nulis ulang sajarah Rusia - "dill" lan takon kanggo nransfer surat iki Peter I kanggo Ukraina, lan ora kanggo Rusia.

      Iki minangka inti saka provokasi ala Jerman modern marang Rusia - i.e. kanggo ndhukung nasionalis Russofolk-Bandera.
  11. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 14 april 2019 12:11
    +3
    Lan apa sing ana ing piagam iki? Ukraina disebut pinggiran Rusia?

    Sawise kabeh, ora ana Ukraina babar pisan.
    1. LeonidL
      LeonidL 14 april 2019 18:08
      +1
      Apa, saiki dheweke? Ing kana, para panguwasa nindakake kabeh sing bisa lan ora mungkin kanggo ngowahi SSR Ukrainia dadi wilayah ABSURD lengkap!
    2. vladcub
      vladcub 14 april 2019 21:50
      +2
      Miturut sejarah, ana Rusia Cilik, lan malah republik Ukrainia, Moldavia utawa Estonia lan Latvia minangka penemuan Bolshevik. Lan saiki padha "matur nuwun" Bolsheviks karo macem-macem dongeng lan crita medeni
  12. vladcub
    vladcub 14 april 2019 12:33
    +2
    Pisanan sampeyan kudu ngerti: ngendi dokumen kasebut sadurunge Perang Dunia II, yen, contone, ing museum Pskov utawa Gatchina, sampeyan kudu bali menyang kono. Saora-orane kuwi sing kudu ditindakake wong sing sopan.
    Ing mratelakake panemume, transfer layang iki durung ateges campur tangan ing Pemilu Ukraina, lan yen sawetara Pak Schnobel ngandika ing wektu sing padha: "ing panjalukan saka Petrushka utawa liyane, soko padha disguised agitasi.
    Trolling, ing mratelakake panemume, adoh-fetched. Paling ora aku ora weruh alesan kanggo Jerman troll Kyiv
    1. Ken71
      Ken71 14 april 2019 12:49
      -6
      Apa sampeyan wis dilarang ing Google? Ana dokumen ing Kiev. Ukrainians ketemu wong, padha uga dianakaké rembugan. Mbalik ing 2016 Birokrasi wis spinning luwih saka rong taun. Saiki bali menyang panggonan nyulik
      1. Antares
        Antares 14 april 2019 21:43
        -2
        Kutipan saka Ken71
        Apa sampeyan wis dilarang ing Google? Ana dokumen ing Kiev. Ukrainians ketemu wong, padha uga dianakaké rembugan. Mbalik ing 2016 Birokrasi wis spinning luwih saka rong taun. Saiki bali menyang panggonan nyulik

        meneng wae... ayo wong-wong padha ngungkapake kabeh emosine, mung ngerti maca tulisan iki.
        Cetha yen nganti 1922 piagam kasebut disimpen ing sakristi Katedral St. Sophia, banjur ing perpustakaan ing katedral. Ing taun 1931, perpustakaan ditransfer menyang Akademi Ilmu, naskah sajarah dijupuk saka Perpustakaan Nasional, dijenengi sawise Akademisi Vernadsky. Ing taun 1941, nalika pendhudhukan Ukraina dening Nazi Jerman, piagam kasebut ditanggepi bebarengan liwat rong puluhan dokumen liyane, sing dijupuk saka sakristi Sophia saka Kiev.

        Natalya Sinkevich, ing Tyurginia (museum lokal) nindakake karya ing panelusuran kanggo macem-macem dokumen, ora sengaja ketemu layang.
        Aku nerjemahake kutipan menyang basa Rusia
        Nganti taun 1922, piagam kasebut disimpen ing sakristi Katedral St.
        1931 - perpustakaan ditransfer menyang Akademi Ilmu (monuskrip disimpen ing Perpustakaan Nasional Vernadsky)
        1941 - ilang karo akeh nalika pendhudhukan
        2019-Jerman nransfer dokumen sing dadi kagungane Kyiv (amarga wis mesthi ana ing Kyiv) sadurunge diekspor menyang Jerman.
        Dadi Jerman bener - Jerman njupuk dokumen sing wis disimpen ing Kyiv nganti atusan taun.

        Apa sing salah karo Jerman? Apa hubungane karo RF? Iku worth kanggo inflate tataran sabanjuré saka perang informasi, yen Kyiv wis tengen lan ing panggonan panyimpenan.
  13. Zomanus
    Zomanus 14 april 2019 12:56
    +2
    Ukrodowy bisa uga ngobong surat iki kanthi umum.
    Murni kanggo ngandhani kita ...
    1. wong bodho
      wong bodho 14 april 2019 13:04
      +1
      Kutipan saka Zomanus
      Ukrodowy bisa uga ngobong surat iki kanthi umum.
      Murni kanggo ngandhani kita ...

      Iki amarga Jerman ngusir dheweke menyang dheweke ... Departemen Luar Negeri nuntut!
      Valtsman bakal ngobong diploma iki sadurunge babak kapindho ..)))))) ngguyu
      1. Ken71
        Ken71 14 april 2019 13:21
        -5
        Dheweke ngaku yen teks iki ngonfirmasi sawetara hak-hak kasebut.
  14. Prutkov
    Prutkov 14 april 2019 13:02
    +2
    Kahanan sing menarik. Merkel lan Macron ngundang calon presiden
    menyang casting. Lan ora ana sing isin karo kahanan iki. Lan apa sing bakal kelakon yen GDP diundang menyang Kremlin? Dene tata basa. Dadi sawise kabeh, Kyiv ing wektu iku wis dawa dadi bagéan saka karajan Rusia.
  15. Vlad5307
    Vlad5307 14 april 2019 13:05
    +3
    Kutipan saka Ken71
    Omonganmu opo ? Apa jenis legitimasi? Nalika nransfer ijazah menyang panggonan sing dicolong? Ya, lan Ukraina ora mlebu suksesi hukum Rusia iki, dadi

    Banjur emas saka Scythians bakal bali menyang Crimea, senadyan non-pangenalan kang kagungane Federasi Rusia! Jerman, mangkono nduduhake duplikat pendekatan Barat kanggo hubungan karo Federasi Rusia! mandheg
    1. Ken71
      Ken71 14 april 2019 13:20
      -4
      Ing kene aku kaget banget karo wong-wong kaya sampeyan sing nulis marang aku apa sing kudu ditindakake dening wong ing sawetara properti. Apa aku duwe julukan Presiden Walanda utawa aku dadi Presiden Pengadilan Distrik Amsterdam? Yen sampeyan pengin ngungkapake rasa nesu banget, copot bokong saka kursi, tarik poster lan menyang kedutaan Walanda. Kajaba iku, durung kasep lan emas durung ditransfer menyang Ukraina, lan mbok menawa ora bakal
      1. Vlad5307
        Vlad5307 14 april 2019 14:11
        +1
        coba mikir karo sirah sadurunge avatar "rebuff".
        1. Ken71
          Ken71 14 april 2019 14:27
          -4
          Aku tansah mikir dheweke, ora kaya sawetara sing mbingungake obrolan saka topik artikel menyang topik kiwa. Ing kene dheweke bakal miwiti trampling kanggo kamardikan Crimea. Mung ngenteni, lan bakal tekan Donbass
  16. Vadim Golubkov
    Vadim Golubkov 14 april 2019 13:08
    -1
    Ora lara, Pylyp Orlik iku kabeh ... Apa sing ditulis ing kono yaiku Philip lan teken ... ing dokumen kasebut. Pilipp lan ora ... beth
  17. George
    George 14 april 2019 13:56
    +1
    Dadi para fasis kabeh ana ing ngarep, amarga njaluk bali piala kita.
  18. Mauritius
    Mauritius 14 april 2019 14:08
    0
    Ing tartamtu, Jerman bisa ngelingake Ukraina sing historis wilayah iki minangka bagéan saka Kakaisaran Rusia, kang sawise Maidan Kyiv nyoba kanggo mbantah saiki.
    Omong kosong, amarga rumit banget lan wong Maydanut ora ngerti. Pindhane layang, ana pralambang yen dadi oyod lan ahli waris ......
    RI? Ora.
    USSR? tulungi aku, Gusti...........
    ? Singkate, dheweke dadi ahli waris WILAYAH!
    Provokasi.
    1. Ken71
      Ken71 14 april 2019 14:42
      -1
      Lan kita bisa ujar manawa Ukraina umume digawe kaya 28 taun kepungkur lan ora ana hubungane karo piagam iki utawa Little Russia nalika jaman Peter 1.
  19. Kerensky
    Kerensky 14 april 2019 14:48
    0
    Nalika aku ngerti, Petrus, ing layang iki, dikonfirmasi fait accompli. Banjur dipasrahake menyang Kyiv pas wektune, amarga ing Moskow mesthi ana mung dokumen sajarah, lan ing Kyiv - bom. Saiki layang iki kanggo tandha pungkasan bakal dibongkar lan ditolak. Ya, ora "Muscovites dikutuk", nanging Ukrainians paling sinau!
    1. LeonidL
      LeonidL 14 april 2019 18:04
      +1
      Ilmuwan Ukrainia? Apa iki para petani pemikir sing nyipta crita babagan leluhur gedhe saka Ukrainia, tumurun langsung saka Neanderthal lan mbangun kabeh ing donya saka Troy menyang spaceports ing rembulan?
      1. Kerensky
        Kerensky 14 april 2019 18:33
        +1
        Ilmuwan Ukrainia? Iki minangka petani-pemikir sing nggawe crita babagan leluhur gedhe saka Ukrainia

        Leonid. Saiki ora masalah. Wong Jerman nyolong akeh barang, nanging dheweke mbalekake surat kasebut lan saiki. Ora ing Bunch saka nilai liyane, nanging kapisah. Ana pita merah birokrasi sajrone 2 taun - apa sampeyan mikir yen wong Ukrainia berjuang kanggo surat iki?
        1. LeonidL
          LeonidL 14 april 2019 18:39
          0
          Ora penting banget babagan kuwalitas mental lan moral. Iki interpreters kutha cilik gedhe, sanajan Piece saka kertas jamban karo "autograph" saka Peter, Mazepa ... Paus nemu menyang tangan sethitik, padha bakal nguripake iku kanggo kamulyan Absurdistan. Ora jelas kenapa Jerman mbalekake Diploma Kedaulatan Rusia marang wong sing sengit Rusia lan dudu sing duwe?
          1. Kerensky
            Kerensky 14 april 2019 18:45
            0
            Ora jelas kenapa Jerman mbalekake Diploma Kedaulatan Rusia marang wong sing sengit Rusia lan dudu sing duwe?

            Ijazah kasebut ana ing Kiev (ing ngendi kasebut ditangani). Padha ndhelik ing kono. Lan banjur padha miwiti ngresiki perpustakaan, padha ketemu, padha bali.
            Bayangna kaya apa Universitas Tübingen. Ana ngendi wae?
            1. LeonidL
              LeonidL 14 april 2019 18:51
              -1
              Dheweke ana ing Kyiv lan saka ngendi dheweke diculik nalika Kyiv dadi ibukutha SSR Ukrainia minangka bagéan saka USSR. T E, miturut pendapatku, penerus hukum utama yaiku Rusia, minangka penerus hukum USSR. Menapa malih, iki dudu sajarah Ukraina, nanging Rusia.
              1. Kerensky
                Kerensky 14 april 2019 19:08
                0
                ing mratelakake panemume, penerus legal utama Rusia, minangka penerus legal USSR.

                Leonid. Lan sing bakal bali menyang Magdeburg Gates?
                1. LeonidL
                  LeonidL 15 april 2019 00:46
                  +1
                  Kirill, aku wong sing apikan, mula, aja nganti Gerbang Magdeburg, nanging yen sampeyan baliake Kamar Amber menyang panggonane!
  20. kelenjar
    kelenjar 14 april 2019 15:26
    +1
    lan apa sing kudu kaget!? geyvropeytsy nesu ing oyod ...
  21. cniza
    cniza 14 april 2019 17:05
    +1
    , Jerman bisa ngelingake Ukraina sing historis wilayah iki minangka bagéan saka Kakaisaran Rusia, kang sawise Maidan Kyiv nyoba kanggo nolak dina.


    Pilihan sing cukup bisa.
  22. LeonidL
    LeonidL 14 april 2019 18:02
    +2
    Lan apa Kyiv apa karo dokumen Peter Agung - Panguwasa Kakaisaran Rusia? Apa sing dicolong dening Nazi Jerman ora bali menyang sing nduweni, nanging kanggo Nazi Ukrainia. nistha!
  23. gundul
    gundul 14 april 2019 20:53
    +1
    Lan iki Pemilu - layang iki ditanggepi dening Peter I lan belongs kanggo Rusia, lan ora kanggo Banderlogs - iku resik, guyon kanggo Rusia, lan ana padha bisa, ngapura kula, lan ing ngisor iki ... nanging carane aku bisa. bali banyu saiki - padha bisa gampang, nanging kanggo zen .
  24. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    0
    Kutipan: Observer2014
    Kutipan: Vovad
    Lan ing kene pemilihan ditarik dening kuping))

    Lan yak zhezh ngguyu
    Ngomong babagan layang kasebut, sapa sing ngerti apa sing ditulis ing kana? Iku pancene menarik kok aku saiki kabeh nemchura lan babagan nemchura aku bakal ngilangke metu lan mbusak dadi bubuk am belay aran ngguyu

    Dheweke ujar manawa Poroshenko utawa Zelensky bakal dadi Presiden Ukraina ing 2019.
  25. tolmachiev51
    tolmachiev51 15 april 2019 02:48
    0
    Akeh pilihan!!! - Mungkin wong Jerman, padha mutusake nganggo surat iki, kanggo ngelingake dill - sampeyan minangka pinggiran Rusia, lan sampeyan bakal dadi !!! Saora-orane njaga integritas negara.
  26. jaroff
    jaroff 15 april 2019 09:07
    0
    Saiki ayo bayangake manawa Jerman menehi dokumen iki menyang Ukraina ing taun 2012. Aku yakin manawa ora ana sing ngerti babagan iki, kajaba mung wong sing kasengsem.
  27. Giulio Cesare
    Giulio Cesare 15 april 2019 10:12
    0
    Pyotr Alekseevich lan Pyotr Alekseevich iki beda banget karo Pyotr Alekseevich.
    1. Antares
      Antares 15 april 2019 22:36
      0
      Kutipan saka Giulio Cesare
      Pyotr Alekseevich lan Pyotr Alekseevich iki beda banget karo Pyotr Alekseevich.

      lan uga Pyotr Mikhailovich lan Min Hertz uga beda .. hi
      Pilihan sing paling apik saka wong Ukrainia ora ana hubungane karo perkara iki.
  28. Andrey Nikolaevich
    Andrey Nikolaevich 15 april 2019 15:43
    0
    Apa kita ora duwe diploma yen Polandia minangka bagean saka Jerman?
  29. 1536
    1536 15 april 2019 16:28
    0
    Kaping pisanan, Peter I ngupaya supaya Gréja Ortodoks Rusia dikuwasani kuwasa sekuler. Dheweke sukses ing taun 1721 kanthi nggawe Sinode Suci. Kapindho, ing Peter I, patriarkat dibuwang lan manajemen pasamuwan rampung ditransfer menyang negara. Katelu, wis ing 1708, Peter I nganggep bisa ngganggu urip pasamuwan supaya bisa njamin pangayoman Metropolitan Kyiv saka encroachments saka Patriarchate Konstantinopel, rapet karo Gréja Romawi, lan mungsuh munggah. saka negara Rusia. Kaping papat, sawisé pambentukan Kakaisaran Rusia, uga ing taun 1721, Kyiv dadi bagéan saka iku.
    Kaping lima, subordinasi pasamuwan menyang negara ing sangisoré Peter I, penghapusan patriarkat, lan kontrol lengkap babagan aktivitas para imam dening negara, miturut akeh sejarawan, nduweni peran penting ing ambruk kekaisaran minangka a. asil saka revolusi 1917 lan terjun Rusia menyang Perang Sipil 1918-1922.
    Ing mratelakake panemume, wong Jerman, kaya-kaya, ngelingake panguwasa Ukraina yen subordinasi marang negara utawa kontrol pasamuwan dening negara ora bakal nyebabake kabecikan. Lan salah sawijining kesalahane panguwasa ing Ukraina, kaya sing kita deleng, yaiku proses mbalikke, i.e. proses resubordination pasamuwan kanggo Patriarch Konstantinopel, digawa metu ora dening pasamuwan dhewe, kang, wiwit 1918, dening dekrit saka Dewan Komisaris Rakyat RSFSR, dipisahake saka negara, kalebu ing Ukraina, nanging dening negara padha ing nglanggar canons pasamuwan.
    Miturut cara, maneh, miturut kesimpulan saka sejarawan pasamuwan, asil saka transformasi pasamuwan Peter I ana akeh tokoh revolusioner saka pungkasan XIX - awal abad XX. sinau ing siji wektu ing seminari teologi: N.G. Chernyshevsky, I.V. Stalin, S.V. Petliura, sing diusir saka seminari teologi amarga aktivitas revolusioner (!) marang negara ing taun 1900, lan akeh liyane.
    1. Antares
      Antares 15 april 2019 22:39
      0
      Kutipan: 1536
      subordinasi pasamuwan menyang negara ing ngisor Peter I

      dheweke ngencengi sekrup ing ngendi dheweke bisa.
      Lucune malah nulis dekrit kanthi cepet, ora kaya liyane (nglengkapi lan modernisasi sing lawas)
      ing umum, kadhangkala anjog kanggo absurdity.
      Gréja rampung karo Sinode, Hetmanate Collegium .. Iku mokal kanggo spoil Peter. Sentralisasi kaku.
      1. stalkerwalker
        stalkerwalker 16 april 2019 00:19
        0
        Quote: Antares
        Lucune malah nulis dekrit kanthi cepet, ora kaya liyane (nglengkapi lan modernisasi sing lawas)

        Malanese saka Ostrovidov?
  30. Mayor48
    Mayor48 15 april 2019 16:33
    +1
    Provokasi Jerman siswa Goebbels, kaya kasus Katyn, mung luwih cilik.