Review militèr

Malaysia pengin perdagangan minyak sawit kanggo senjata Rusia

199
Malaysia arep mbayar pasokan militer nganggo minyak sawit. Miturut pejabat Malaysia, Rusia siap kerja sama karo negara ing skema sing padha.


Malaysia pengin perdagangan minyak sawit kanggo senjata Rusia


Menteri Industri Utama Malaysia Teresa Kok ujar manawa Malaysia bakal nggunakake sumber daya minyak sawit sing akeh kanggo ndhukung pengadaan militer.

Miturut pejabat Malaysia, perdagangan minyak sawit kanthi ijol-ijolan peralatan lan peralatan militer bakal ngirit tenaga kerja ing lapangan, ngirit dana devisa anggaran negara, lan uga nguatake potensi militer.

Kita nampani tawaran barter kasebut, sing, ing tangan siji, ngirit sumber daya devisa negara, lan, ing sisih liya, nambah dodolan minyak sawit kita.


Kok ujar ing komentar sing diwenehake menyang media lokal tanggal 17 April.

Minyak sawit minangka salah sawijining komoditas ekspor paling penting ing Malaysia, kanthi meh 5% saka PDB negara, lan kiriman minyak ing luar negeri ing taun 2018 dilaporake dening publikasi ekonomi dadi US $ 15 milyar.

Teresa Kok menehi komentar babagan rembugan sing direncanakake antarane Malaysia lan Rusia sing ana gandhengane karo sektor pertahanan. Rapat para pihak lan diskusi babagan masalah kudu ditindakake sajrone kunjungan patang dina Menteri Pertahanan negara Mohammed Sabu menyang Moskow: dheweke bakal mabur menyang Federasi Rusia tanggal 20 April.

Rusia minangka salah sawijining importir minyak sawit paling gedhe ing Malaysia lan bubar, miturut media lokal, ngumumake kesiapane nampa minyak sawit minangka ijol-ijolan peralatan militer.

Kok nyathet yen ana negara liya sing mbukak kanggo nglawan transaksi perdagangan adhedhasar minyak sawit karo Malaysia. Dhaptar iki kalebu China, India, Iran, Pakistan, Turki, negara ing Afrika lan Timur Tengah.

Ekspor minyak sawit Malaysia menyang negara-negara Eropa rumit amarga keputusan Parlemen Eropa ing taun 2017 kanggo nglarang panggunaan minyak sawit ing biofuel Eropa ing taun 2020, kanthi nyebutake masalah lingkungan sing digunakake kanggo: emisi gas omah kaca saka biodiesel sing diproses yaiku ping telu bensin.

Babagan kesepakatan perdagangan ing bidang pertahanan, owah-owahan ing kabijakan EU babagan tuku minyak sawit saka Malaysia bisa ngganti geografi tuku senjata. Ing Maret 2019, Perdana Menteri Mahathir Mohamad menehi komentar kanthi cetha babagan kahanan kasebut.

Yen Uni Eropa terus tumindak marang kita, kita bakal nimbang tuku pesawat saka China utawa negara liya.

- ngutip kantor berita resmi "Burnam".

Countertrade minangka salah siji saka sawetara opsi kanggo nepaki kewajiban kontrak standar miturut pengadaan pertahanan Malaysia lan aturan kerjasama industri sing gegandhengan. Cara pembayaran kasebut kadhaptar minangka salah siji saka sawetara kegiatan sing bisa ditindakake para eksportir pertahanan kanggo nindakake kewajiban kanggo mbalikke industri lokal.

Ing pungkasan Maret RIA News, referring to statement of the United Aircraft Corporation (UAC) Yuri Slyusar, padha kacarita sing Rusia siap kanggo ngedol Su-35, Su-30SM, MiG-35 lan malah Su-57 pejuang kanggo Malaysia. Kasunyatan manawa pasokan bisa diijolke karo minyak sawit sing padha ora ana pitakonan.

Sumber resmi ing Federasi Rusia ora ngonfirmasi pernyataan babagan kesiapan kanggo ngganti senjata kanggo mentega saka Malaysia.
199 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Giulio Cesare
    Giulio Cesare 18 april 2019 14:35
    -14
    Sapa sing ngasilake meriam tinimbang mentega bakal duwe bedhil lan mentega.
    1. zloybond
      zloybond 18 april 2019 14:42
      +4
      yen partners tengen kali wis ora bersenjata karo bedhil iki, nanging wis ngiwa kanggo awake dhewe, iki mbokmenawa wis statement. Nanging ing kasus ngirim bedhil kanggo cardon, iki wis mangu.
    2. ioan-e
      ioan-e 18 april 2019 14:49
      + 55
      Kutipan saka Giulio Cesare
      Sapa sing ngasilake meriam tinimbang mentega bakal duwe bedhil lan mentega.

      Sialan iku sawit! Entuk ing kabeh produk!
      1. Silvestr
        Silvestr 18 april 2019 14:50
        + 35
        Kutipan saka ioan
        Sialan iku sawit! Entuk ing kabeh produk!

        Impor minyak sawit wiwit awal taun, miturut Layanan Pabean Federal, mundhak 26%. Lan ketok yen digunakake sacara massal kanggo produksi produk susu.
        Sajrone nem wulan kepungkur, kabeh panguwasa Eropa (Parlemen Eropa, Komisi Eropa lan Dewan Eropa) wis nglawan minyak sawit.
        Ing wulan Maret, syarat anyar kanggo kualitas produk panganan ditindakake ing Uni Eropa, sing nglarang panggunaan minyak nabati sing mbebayani. Antarane wong-wong mau yaiku palem: sajrone panyulingan (iki minangka perawatan suhu dhuwur ing endi lenga nyingkirake warna lan mambu asline), zat-zat mbebayani kayata 2-MCDP, 3-MCDP lan ester asam glycidyl dibentuk. Dheweke mengaruhi materi genetik, mbebayani kanggo ati, ginjel, sistem reproduksi ...
        Panguwasa Nigerian janji kanggo nglarang impor minyak sawit kabeh, nalika India ngenalaken tugas impor protèktif ing "sawit" bali ing Maret; Kajaba iku, sampeyan kudu mbayar luwih akeh kanggo ngimpor minyak olahan (tingkat 54%) tinimbang ngimpor minyak mentah, luwih "migunani" (44%).
        1. ioan-e
          ioan-e 18 april 2019 14:51
          +6
          Dadi aku ngomong babagan sing padha!
          1. penjaga 03
            penjaga 03 19 april 2019 08:13
            0
            Wong wis keracunan karo lenga iki luwih saka setahun! Kesehatan populasi dirusak, lan birokrat terus, tinimbang mundhakaken tetanèn lan peternakan, kanggo lobi kapentingan sapa, nanging ora prodhusèn domestik! Ora ana mentega lan susu alami sing isih ana ing negara kasebut - kabeh pengganti buatan !!! am wong bodho
            1. Ataman Reytuzych
              Ataman Reytuzych 19 april 2019 11:43
              +1
              Pejabat duwe bos, presiden, sing nganggo sarung tangan putih.
        2. Loess
          Loess 18 april 2019 15:04
          -2
          Kutipan saka Silvestr
          Impor minyak sawit wiwit awal taun, miturut Layanan Pabean Federal, mundhak 26%.

          Iki minangka data taun kepungkur. ora?
          "Peningkatan impor minyak sawit amarga owah-owahan ing resep kanggo produksi margarin lan lemak. Wiwit 1 Januari 2018, standar wis dileksanakake miturut isi lemak trans ing produk wis diwatesi dadi loro. persen Ing produksi lemak saka lenga sayur-sayuran Cairan - kembang srengenge, rapeseed lan soybean, iku mokal kanggo ketemu syarat iki ", - Mikhail Maltsev, direktur eksekutif saka Oil lan Lemak Union, nerangake Rossiyskaya Gazeta. Lemak trans sing mbebayani dibentuk ing proses penebalan lenga cair. Lan lenga sawit sifate semi padhet. Ing proses produksi, meh ora ana owah-owahan sing mbebayani ing strukture. Amarga iki, bisa kanggo ngatasi masalah karo isi lemak trans, nerangake Maltsev.
          "Pengganti lenga sayur-sayuran cair ing lemak karo minyak sawit mung minangka tambahan kanggo kesehatan," ujare Maltsev. Minyak sawit minangka pengganti lemak susu ora mengaruhi safety pangan, ujare Olga Sokolova, peneliti senior ing Pusat Ilmiah Federal kanggo Sistem Pangan. "Nanging babagan keuntungan, digestibility, respon awak, iki, mesthi, bencana. Awak nggunakake enzim sing beda banget kanggo nyerna minyak sawit, "ujare ahli.
          Nganggep rencana kanggo nambah pasokan produk confectionery ing luar negeri, impor minyak sawit bakal terus berkembang, ujare Maltsev. "Nanging kita ora weruh alasan dhasar kanggo nambah konsumsi domestik minyak sawit. Tambah ing impor bisa amarga mundhak ing ekspor produk rampung.", cathetan ahli.

          Inggih, apa bener lan apa ora, aku ora ngerti iki ... Ora ahli ...
          1. Silvestr
            Silvestr 18 april 2019 15:19
            +6
            Quote: Kurang
            Aku ora ngerti ... ora ahli ...


            1. Loess
              Loess 18 april 2019 15:30
              -1
              Ora bakal ala kanggo nyedhiyakake meja kanthi ekspor produk sing ngemot minyak sawit. Apa sampeyan duwe kesempatan? Iku bakal menarik kanggo ndeleng latar mburi diagram sing wis diwenehi. Kangge mangertosi pinten-pinten aturipun pejabat
              Wutah impor bisa amarga tuwuhing ekspor produk sing wis rampung
              cocog karo bebener.
              1. Ataman Reytuzych
                Ataman Reytuzych 19 april 2019 11:45
                0
                Apa sampeyan tuku keju ing toko? Aku nyoba kabeh keju domestik, ora bisa mangan kaya plastik!
                1. Loess
                  Loess 19 april 2019 12:38
                  +2
                  Kutipan: Ataman Reytuzych
                  Aku wis nyoba kabeh keju domestik

                  Sampeyan exaggerating kanggo ngomong paling.
                  Kutipan: Ataman Reytuzych
                  Sampeyan ora bisa mangan kaya plastik!

                  Rasa lenga sawit ora ana hubungane karo plastik.
                  Kutipan: Ataman Reytuzych
                  Apa sampeyan tuku keju ing toko?

                  Ya, aku tuku. Lan iku domestik. Digawe ing wilayah kita. aku seneng. Ora kabeh sawetara, mesthi, nanging aku ora kaya apa aku ora kaya lan ora tuku. Kajaba iku, aku duwe kenalan ing rong pabrik keju lokal (ing pangertèn sing dumunung ing wilayah kita). Lan pabrik-pabrik iki asring kerja ing telung shift. Lan aku ora tau krungu yen pabrik-pabrik iki tuku "sawit". Nanging aku weruh truk susu menyang pabrik-pabrik iki saben aku cedhak. Lan susu uga lokal. Ya, "jambs" kedadeyan ing pabrik kasebut (miturut kenalan sing padha), nanging saka kategori force majeure lan karo "wit palem" utawa aditif liyane, ora ana hubungane.
        3. Ultra
          Ultra 18 april 2019 15:24
          0
          Ora ana palem ing susu, ana ing kue.
          1. Genry
            Genry 18 april 2019 15:31
            +4
            Kutipan saka ultra
            Ora ana wit kurma ing susu.

            Ing palsu, padha nyurung menyang susu bubuk lan menyang keju lan krim sing ora nguntungke. Nanging misale jek saiki wis ngenalake syarat kanggo ngandhani lan nglarang campuran kayata susu, krim sing ora nguntungke, ....
            1. Ultra
              Ultra 18 april 2019 15:43
              0
              Kutipan saka Genry.
              Nanging misale jek saiki wis ngenalake syarat kanggo ngandhani lan nglarang campuran kayata susu, krim sing ora nguntungke, ....

              Iki dudu saiki, nanging cukup suwe. "Produk krim sing ora nguntungke", "Produk keju" lan liya-liyane. Ing toko normal, bakal ana 100% susu karo palem. Sejatine, masalah susu minangka keluwihan antibiotik.
              1. Genry
                Genry 18 april 2019 15:56
                +1
                Kutipan saka ultra
                Sejatine, masalah susu minangka keluwihan antibiotik.

                Ya.
                Padha malah sijine antibiotik ing botol banyu.
                Lan ora ana sing peduli ing situs iki. Ora ana dhawuh kanggo kuwatir.
                1. Orlov
                  Orlov 18 april 2019 19:34
                  -1
                  Kutipan saka Genry.
                  Kutipan saka ultra
                  Sejatine, masalah susu minangka keluwihan antibiotik.

                  Ya.
                  Padha malah sijine antibiotik ing botol banyu.
                  Lan ora ana sing peduli ing situs iki. Ora ana dhawuh kanggo kuwatir.

                  logika aneh, sing, yen mangan siji muck, iku oke yen manufaktur larang nambah liyane?
              2. Lannan Shi
                Lannan Shi 18 april 2019 16:37
                +9
                Kutipan saka ultra
                toko normal 100% ora bakal duwe susu sawit.

                Banjur meh ora ana toko normal ing Rusia. Ing kothak apa wae, uga, kajaba kanggo rasa ABC, susu kasebut akeh.
                1. Ultra
                  Ultra 18 april 2019 16:56
                  +1
                  Quote: Lannan Shi
                  Ing kothak apa wae

                  Ing tartamtu (produsen) produk susu padha nemokake wit kurma ing net?
                  1. Lannan Shi
                    Lannan Shi 18 april 2019 17:09
                    +3
                    Kutipan saka ultra
                    Ing tartamtu (produsen) produk susu padha nemokake wit kurma ing net?

                    Aku ora ngerti kang gedhe-gedhe padha ketemu, Aku ngerti kang aku wong weruh. Magnet, Pyaterochka, Dixie, Bill, lsp. Iku luwih gampang kanggo ngomong ngendi aku ora weruh. Alfabet sing padha. Nanging ngapura kula generously, ABC dhuwur mburi. Iku bodho ora bisa diakses kanggo 90% saka populasi.
                    Lan ing umum, yen sampeyan tuku keju, contone, iku luwih murah saka 700 re, banjur mangan wit kurma. Sing murni saka rega susu lan pajak, iku luwih murah ora kanggo nindakake. Lan kabeh toko iki overloaded karo keju kuwi.
                    1. Ultra
                      Ultra 18 april 2019 17:55
                      -3
                      Quote: Lannan Shi
                      Aku ora ngerti kang gedhe-gedhe padha ketemu, Aku ngerti kang aku wong weruh.

                      Apa sampeyan wis mriksa ngarsane? ngguyu
                      1. Lannan Shi
                        Lannan Shi 18 april 2019 18:20
                        +6
                        Kutipan saka ultra
                        Apa sampeyan wis mriksa ngarsane?

                        1. Rega jinis, rega. Yen rega biaya, kanggo pabrikan, yaiku 600 pe, lan ing toko 450 pe ... Banjur nyebabake pikiran yen ora ana mambu susu ing keju iki.
                        2. Ya, lan dening mripat iku ditemtokake elementarily. Aku ngerti aku tuku keju murah minangka umpan latihan asu. Potongan tetep, yen diwiwiti ing panas, nalika garing, retak lan ngeculake tetesan lemak - hello native palm oil. Apa sing kedadeyan karo keju ing kategori rega nganti 650-700, ing 10 kasus saka 10. Ya, kedadeyan sing luwih larang. Rega 700-1000 ora njamin apa-apa. Apa sampeyan pengin keju alami? Mangga madosi Produsèn cilik, karo prices saka 1000 r. Rego saben pelanggan. Lan gedhe, ora ketompo carane akeh, nanging wit kurma swell. Amarga nguntungake banget, lan miturut hukum kita, ora perlu nyebutake prank iki ..
                      2. Ultra
                        Ultra 18 april 2019 18:41
                        +2
                        [Kutipan = Lannan Shi] Potongan tetep yen wiwit anget, nalika garing, retak lan ngeculake tetesan lemak - hello minyak sawit asli. Sampeyan kudu ora anget, nanging panas, lenga sawit solidify ing 35 derajat.
                      3. Lannan Shi
                        Lannan Shi 18 april 2019 19:14
                        +7
                        Kutipan saka ultra
                        Minyak sawit solidify ing 35 derajat.

                        1. Sampeyan duwe sawetara misconceptions bab industri pangan. Keju palsu isih dudu minyak sawit murni. Lan dheweke wiwit ngeculake lemak ing + 15-20. Kita njaga suhu ing omah - 25 ing mangsa lan 22-23 ing mangsa panas. Iku cukup sing kanthong unloading, kang aku nyimpen pangan, wis rampung lengo, yen lali keju padha ing.
                        2. Sampeyan malah ora bakal ngerti yen lenga sawit dituduhake ing label) Kajaba iku, sampeyan ora bakal ngerti persis carane abuh.
                        3. Lan yen ora nuduhake ... Kira-kira 1 liter susu dibutuhake kanggo ngasilake 20 kg mentega. Rega tuku ing wilayah 650 re. Lan sampeyan bisa entuk 800-850 gram minyak sawit. Rega tuku - 45-55 re. Ing produksi paling sethithik ton saben dina, nyimpen 300 ewu pe. Iki yen sampeyan mbayar denda saben dina. Ing tingkat maksimum. Sampeyan bisa mbayar denda kanthi akeh sajrone setahun lan ora kuwatir. Miturut cara. Apa sampeyan tuku butter? luwih murah saka 150 re kanggo Pack 200 gram? Lan kepiye sampeyan entuk minyak sawit? napsu?)
                        Lan kanthi cara. Denda ora saka 1 yuta, nanging nganti 300 ewu. Bukak Kode Administratif. ya.
                      4. Ren
                        Ren 19 april 2019 07:03
                        +1
                        Quote: Lannan Shi
                        Butuh udakara 1 liter susu kanggo ngasilake 20 kg mentega.

                        Kanggo produksi keju - 1 kg keju = 6-14 liter susu, gumantung saka isi lemak (rata-rata 10 liter);
                        Kanggo produksi minyak - N*k/M,
                        ngendi N minangka susu ing liter,
                        kandungan k-lemak susu ing%,
                        M - isi lemak lenga ing%.
                        sing. kanggo butter petani (72.5%), miturut GOST, 14,5 liter susu sapi (isi lemak 5%) dibutuhake.
                        Ing Wilayah Altai, contone, rega tuku saka farmsteads pribadi ora ngluwihi 17 rubel saben liter (rata-rata, grosir tuku 10-12 rubel saben liter). hi
                        Sing. biaya bahan mentah kanggo pabrikan rata-rata:
                        1 kg keju - 100 - 120 rubel. (biaya produk rampung kira-kira 230 rubel);
                        1 kg butter petani - 150-180 rubel. (biaya produk rampung uga kira-kira 230 rubel). hi
                      5. Ultra
                        Ultra 18 april 2019 18:44
                        +2
                        Quote: Lannan Shi
                        lan nyebutake prank iki, miturut hukum kita, ora perlu ..

                        Wajib, lan yen pabrikan ora nuduhake, mula denda diwiwiti saka 50 ewu kanggo pengusaha individu lan saka 1 yuta kanggo perusahaan.
                      6. Vol4ara
                        Vol4ara 18 april 2019 21:39
                        0
                        Quote: Lannan Shi
                        Kutipan saka ultra
                        Apa sampeyan wis mriksa ngarsane?

                        1. Rega jinis, rega. Yen rega biaya, kanggo pabrikan, yaiku 600 pe, lan ing toko 450 pe ... Banjur nyebabake pikiran yen ora ana mambu susu ing keju iki.
                        2. Ya, lan dening mripat iku ditemtokake elementarily. Aku ngerti aku tuku keju murah minangka umpan latihan asu. Potongan tetep, yen diwiwiti ing panas, nalika garing, retak lan ngeculake tetesan lemak - hello native palm oil. Apa sing kedadeyan karo keju ing kategori rega nganti 650-700, ing 10 kasus saka 10. Ya, kedadeyan sing luwih larang. Rega 700-1000 ora njamin apa-apa. Apa sampeyan pengin keju alami? Mangga madosi Produsèn cilik, karo prices saka 1000 r. Rego saben pelanggan. Lan gedhe, ora ketompo carane akeh, nanging wit kurma swell. Amarga nguntungake banget, lan miturut hukum kita, ora perlu nyebutake prank iki ..

                        Apa sampeyan peduli karo alergi panganan, otitis, pankreatitis ing asu?
                      7. mordvin 3
                        mordvin 3 18 april 2019 18:46
                        0
                        Kutipan saka ultra
                        Apa sampeyan wis mriksa ngarsane?

                        Uga bisa ditemtokake dening mripat.
                    2. Silvestr
                      Silvestr 18 april 2019 20:54
                      -2
                      Quote: Lannan Shi
                      keju, luwih murah saka 700 re

                      Aku mikir yen rega produk ora njamin kualitase
                      1. Lannan Shi
                        Lannan Shi 18 april 2019 21:11
                        +2
                        Kutipan saka Silvestr
                        Aku mikir yen rega produk ora njamin kualitase

                        Sampeyan pancen bener. Ya, Aku ngandika sing 1000 re saben kg ora njamin apa-apa ing kabeh. Nanging ing kene, 700 re saben kg, uga, malah 650, iki sipat sing luwih murah tinimbang keju alam, tanpa aditif sembarang, malah ing teori ora bisa biaya. Biaya bahan baku, upah buruh, pajak, listrik, logistik, lsp. Produsèn lan bakul ora bakal bisa ing mundhut, iku?
                        Lan ... Lan 1500 re ora njamin. Godaane gedhe banget. Isi lemak susu wutuh yaiku 35-55 gram saben liter. Tuku 30-35. Lan ing lenga sawit - 950 gram saben kilo ... tuku saka 50 re .... Kanggo 1 ruble sampeyan bisa njaluk 1-1.5 gram lemak saka susu, utawa 19 saka sawit. Rasakna bedane...
                    3. sergo1914
                      sergo1914 18 april 2019 21:55
                      0
                      Quote: Lannan Shi
                      Alfabet sing padha. Nanging ngapura kula generously, ABC dhuwur mburi. Iku bodho ora bisa diakses kanggo 90% saka populasi.


                      Saiki sing tenan lucu. Apa high end? Apa macem-macem diskon kanthi margin ora 25%, nanging 200%?
                  2. edasko
                    edasko 18 april 2019 20:03
                    +2
                    Tuku contone susu kental lan nyoba kanggo dissolve ing banyu. Ya, bisa uga Belarusia mung bakal bubar ...
            2. RUS
              RUS 18 april 2019 16:48
              0
              Kutipan saka Genry.
              Kutipan saka ultra
              Ora ana wit kurma ing susu.

              Ing palsu, padha nyurung menyang susu bubuk lan menyang keju lan krim sing ora nguntungke. Nanging misale jek saiki wis ngenalake syarat kanggo ngandhani lan nglarang campuran kayata susu, krim sing ora nguntungke, ....

              Larangan iki wis sawetara taun, lan isih ana.
            3. Ultra
              Ultra 18 april 2019 16:58
              -8
              Kutipan saka Genry.
              Ing palsu, padha nyurung menyang susu bubuk lan menyang keju lan krim sing ora nguntungke.

              Fakta ing studio!
              1. Genry
                Genry 18 april 2019 17:09
                +3
                Kutipan saka ultra
                Fakta ing studio!

                Iku jenis angel. Studio sampeyan ora cocog karo kabeh. ngguyu
                Nanging nyatane kudu ana paukuman sing abot. Kaya apa dheweke saiki?
                1. Ultra
                  Ultra 18 april 2019 17:49
                  -4
                  Aku ngerti sampeyan supaya sampeyan ora bisa menehi fakta?
            4. Arsip Vasya
              Arsip Vasya 18 april 2019 17:04
              +4
              Nanging sampeyan bisa nyebat "Krim Asem" lan turunan sing padha, dadi sampeyan kudu luwih ati-ati ing toko, utamane ing supermarket - kaya ing lapangan ranjau. mandheg
            5. Ultra
              Ultra 18 april 2019 17:54
              -2
              Kutipan saka Genry.
              Ing palsu, padha nyurung menyang susu saka bubuk lan menyang keju lan krim sing ora nguntungke

              Inggih, umpamane isih ana palem ing keju, nanging kepiye ing susu utawa krim sing ora nguntungke yen beku ing 35 derajat? ngguyu
          2. Silvestr
            Silvestr 18 april 2019 20:52
            -3
            Kutipan saka ultra
            Ora ana palem ing susu, ana ing kue.

            iku nang endi wae
        4. poros
          poros 18 april 2019 15:58
          +2
          Apa sing sampeyan tulis ditrapake kanggo kabeh lenga olahan lan hidrogenasi.
        5. aszz888
          aszz888 19 april 2019 00:39
          0
          Silvestr (Sylvester) Wingi, 14:50
          + 34
          Kutipan saka ioan
          Sialan iku sawit! Entuk ing kabeh produk!

          Impor minyak sawit wiwit awal taun, miturut Layanan Pabean Federal, mundhak 26%. Lan ketok yen digunakake sacara massal kanggo produksi produk susu..

          Sacara resmi diakoni manawa SEPAT saka "susu" sing diprodhuksi ing Rusia sajrone taun kepungkur minangka PALSU. Mergo kuwi. Kampanye, kita wis mangan lenga sawit iki paling aku ora pengin!
      2. Cowbra
        Cowbra 18 april 2019 15:01
        +3
        Sing paling apik kanggo bocah-bocah. Amerika. Iku wong-wong sing wis mangan iku kanggo generasi - ndeleng butter kacang nglirik Lan konsumen minyak sawit paling gedhe ing donya yaiku Nestlé.
        1. Mayor_Whirlwind
          Mayor_Whirlwind 18 april 2019 15:35
          + 10
          Kutipan saka Cowbra.
          Lan konsumen minyak sawit paling gedhe ing donya yaiku Nestlé.

          Nestle kaya perusahaan Swiss. Nanging ing Eropah, Nestle dianggep minangka perusahaan sing ala banget, lan dheweke nyoba ora tuku barang perusahaan iki kanggo bocah-bocah. Iki coklat kanggo wong miskin, sing ora nonton TV. Nestlé bola-bali kejiret nyebar racun kanggo bocah-bocah kanthi kedok produk kanggo bocah-bocah. Dheweke ora mung mangan coklat. Perusahaan Swiss iki malah mbayar tuntutan hukum multibillion-dollar liwat pengadilan lan meh bangkrut babagan iki. Yen sampeyan pengin ngracuni bocah-bocah nganggo coklat impor utawa produk bocah-bocah, banjur tuku Nestle anak-anak sampeyan. Coklat Swiss sing apik kaya Lindt, nanging aku ora mangan akeh, mula aku mung ngerti babagan umum. Lan aku ngerti babagan Nestle, amarga iku kantor sing skandal banget.
          Minyak sawit uga minangka p.a.r.a.sh.a langka kanggo kesehatan lan pejabat sing ngedol peralatan Rusia kanggo minyak sawit dhewe kudu diwenehi panganan kanthi paksa minyak sawit iki kanthi prentah pengadilan nganti mati.
          1. Keyser Soze
            Keyser Soze 18 april 2019 19:09
            +3
            Nanging ing Eropa, Nestlé dianggep minangka perusahaan sing ala banget.


            Aku konfirmasi - Nestlé paling sengsara%:#@ sampeyan bisa nemokake. Iku biaya Penny lan sawetara jenis bahan kimia kluwarga. Lindt larang lan kualitas dhuwur.

            Lan minyak sawit enggal bakal dilarang ing negara kita - ana wong sing negesake manawa ora mbebayani, nanging supaya anak-anake mangan muck iki. Malah wong mlarat ora pantes dianiaya. Produk sawit njagong ing rak-rak sing kapisah ing toko lan ditulis ing huruf gedhe yen iki dudu keju, nanging produk tiruan. Produsen terus mriksa lan dilarang nyampur dadi produk normal. Dendo gedhe banget lan ora ana sing menehi risiko lisensi.
            Tren sing padha ditrapake kanggo soy. 99% soy iku GMO lan ora ana sing pengin mangan. Perusahaan dhewe wiwit ngasilake produk tanpa GMO, tanpa sawit, lsp. lan wong tuku. Lan yen sampeyan ngapusi ing label, padha bisa rampung nutup pabrik, ora mung nggoleki.
      3. Labrador
        Labrador 18 april 2019 21:57
        0
        Sialan iku sawit!

        Dhukungan 100%! Nanging sayange iku kasunyatan ...
        Pitakonan mung apa tuku ing rega pasar lan kanggo sumber daya hard-entuk dhewe utawa kanggo produk diprodhuksi, rega kang wis dadi pegawe kita lan gaji saka manager ndhuwur.
    3. barmaleyka
      barmaleyka 18 april 2019 15:00
      +3
      iku dudu lenga...
      1. Aerodrome
        Aerodrome 18 april 2019 15:22
        + 12
        menehi lenga sawit! populasi isih "suda", karo lenga, luwih cepet, lan luwih migunani kanggo budget, lan dana pensiun bisa dijarah.
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 18 april 2019 15:37
          -13
          Lan apa wit kurma? Atherosclerosis lan akibate, sampeyan bakal entuk luwih cepet saka nggunakake mentega lan lemak kewan liyane. Kanggo - kolesterol, sing ora ana ing wit kurma saka tembung "pancen" Liyane yaiku pemalsuan produk.
          1. SURUM-BURUM
            SURUM-BURUM 18 april 2019 18:11
            +3
            Atherosclerosis lan akibate, sampeyan bakal entuk luwih cepet saka nggunakake mentega lan lemak kewan liyane.
            Sampeyan dermawan kita, nanging ora perlu sawit, supaya padha mbayar karo zaitun. Lan kabeh wong bakal sehat lan seneng banget. Minyak sawit ora diwènèhaké ing piagam pawon militèr, sing artiné warga sipil bakal keracunan. Matur nuwun, pengusaha ing seragam! Suwene suwene kanggo Feed kabeh jumlah gigantic sampah sawit kanggo kita?
            1. Orlov
              Orlov 18 april 2019 19:42
              0
              Quote: SHURUM-BURUM
              Suwene suwene kanggo Feed kabeh jumlah gigantic sampah sawit kanggo kita?

              ora mung kanggo racun karo telek iki, nanging uga kanggo ngrusak peternakan dhewe.
            2. Lena363
              Lena363 20 april 2019 07:05
              0
              Mentega lan lenga sawit minangka rong perkara sing beda banget. Malah ing rega.
      2. Genry
        Genry 18 april 2019 15:33
        -16
        Kutipan: Barmaleyka
        iku dudu lenga...

        Iki minangka lenga sayur-sayuran biasa.
        Iku mung kampanye nglawan Malaysia.
        1. Komentar wis dibusak.
          1. Genry
            Genry 18 april 2019 15:54
            -2
            Kutipan: Mayor_Whirlwind
            Mangan dhewe lan "ndandani" kesehatan

            Sampeyan wis mangan akeh banget ...
            Nanging otak sampeyan ora nandhang sangsara.
            1. Mayor_Whirlwind
              Mayor_Whirlwind 18 april 2019 16:32
              +4
              Kutipan saka Genry.
              Sampeyan wis mangan akeh banget ...
              Nanging otak sampeyan ora nandhang sangsara.

              Mangan dhewe, cah ngguyu Mangan kaleng nganti "manfaat" teka lol Yagene para hucksters sing slip kanggo wong luwih seneng kualitas pangan piyambak? Malah ahli nutrisi tangan bisa disewakake kanggo ngandhani kita - "sapi" babagan "manfaat" minyak sawit (mung keuntungane mung kanggo kanthong wong sing adol, lan ora kanggo kesehatan), Lelucon iku ing Wong ing abad kaping 21 iku manca, padha nganggo basa, duwe akeh kanca lan sedulur ing luar negeri, dheweke dhewe wis ngunjungi lan ngerti akeh, ing negara ngendi masyarakat konsumen duwe ilmuwan incorruptible dhewe lan dhuwit kanggo riset, masyarakat kuwi didhukung ing kabeh cara. ngambang, dibiayai lan dilindhungi dening hukum, lan saka ing kono kita ngerti babagan sing diarani "manfaat" minyak sawit kanggo manungsa. Ing luar negeri m.r.a.z.e.y, sing nyelehake minyak sawit tanpa dikarepake ing panganan lan panganan bayi, dituntut milyaran non-rubel. Dadi m.u.s.o.r manungsa iki nemokake feeder liwat pejabat korup ing Rusia, lan saiki wong Rusia lan bocah-bocah Rusia lagi diracun. Mangan dhewe, "nutritionist." Yen sampeyan kaya "manfaat" saka lenga sawit. Otak sampeyan ora rusak mung amarga didhelikake ing ngisor balung tengkorak sing kandel banget, luwih kandel tinimbang kabeh wong liya. nglirik
            2. SURUM-BURUM
              SURUM-BURUM 20 april 2019 09:52
              -1
              Sampeyan wis mangan akeh banget ...
              Nanging otak sampeyan ora nandhang sangsara.

              Iki minangka tandha pisanan ...
        2. g1 wisuhntwn
          g1 wisuhntwn 18 april 2019 17:42
          -2
          Iki minangka histeria kanggo tembung "lenga sawit", kaya ibu-ibu ing forum babagan vaksinasi kanggo bocah-bocah)))))
          1. Orlov
            Orlov 18 april 2019 19:44
            0
            Kutipan saka g1washntwn
            Iki minangka histeria kanggo tembung "lenga sawit", kaya ibu-ibu ing forum babagan vaksinasi kanggo bocah-bocah)))))

            Muga-muga sampeyan mung mangan feces iki kanthi lontar sing migunani. kesehatan kanggo sampeyan kanca.
        3. SURUM-BURUM
          SURUM-BURUM 18 april 2019 18:17
          +1
          Sampeyan isih marang kita bab migunani lenga rapeseed, kang biyen technical, lenga, kang lenga kembang digunakake kanggo kebekan, enlighten, plizz.
        4. orionvitt
          orionvitt 18 april 2019 21:00
          +1
          Kutipan saka Genry.
          Iki minangka lenga sayur-sayuran biasa.

          lenga sayur-sayuran normal, padha mangan dhewe. Lan sembarang indecency, iku ora cetha apa jenis reresik lan kualitas, please, ing mirah.
    4. Oleg14774
      Oleg14774 18 april 2019 21:37
      -1
      Kutipan saka Giulio Cesare
      Sapa sing ngasilake meriam tinimbang mentega bakal duwe bedhil lan mentega.

      Iki ora karo pemerintah kita.
      Saindhenging Eropah, lenga sawit diakoni minangka karsinogen, yen ana lenga kualitas dhuwur disedhiyakake ing kana.
      Meh sampah dadi menyang Rusia. Ing Temryuk, kaya ing taun 90-an, isih ana pertunjukan lan pembunuhan. Dadi sapa sing tuku sapi Kuban tuku produk saka mullet teknis iki.
    5. Lena363
      Lena363 20 april 2019 07:01
      -1
      Inggih, ya, banjur wong bakal diobati kolesterol ala, sing lenga sawit nyumbat pembuluh getih. Keuntungan kanggo apoteker, dokter ...
  2. g1 wisuhntwn
    g1 wisuhntwn 18 april 2019 14:35
    -1
    Nah, saiki "bom" ... / golek brondong /
    1. nord2015
      nord2015 18 april 2019 14:37
      + 22
      Popcorn ora digoreng ing sawit?
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 18 april 2019 14:49
        0
        Kutipan saka Nord2015
        Popcorn ora digoreng ing sawit?

        Apa sampeyan ngelingi Kashpirovsky karo kendi banyu? kene.
        Aku mung sijine pari-parian ing ngarepe layar lan padha bledosan saka komentar kuwi.
        1. nord2015
          nord2015 18 april 2019 15:04
          + 12
          Kutipan saka g1washntwn
          Apa sampeyan ngelingi Kashpirovsky karo kendi banyu? kene.
          Aku mung sijine pari-parian ing ngarepe layar lan padha bledosan saka komentar kuwi.

          Iku Chumak karo lodhong banyu. Kashpirovsky mung nambani kabeh ing TV. Sawetara wasir wis diobati kanthi nglamar menyang layar. Muga-muga sampeyan ora tumindak kaya ngono. ngguyu
          1. g1 wisuhntwn
            g1 wisuhntwn 18 april 2019 15:09
            -4
            Supaya kabeh bakal dadi kuwalik kanggo kula ana kaya gandum gandum?
            Ora-ora-ora, aku luwih seneng nonton trolls feed provokasiku.
            /hrum-hrum popcorn/
      2. Pak Kredo
        Pak Kredo 18 april 2019 14:53
        -4
        Ora. Biofuel saka minyak sawit. Kita ora digunakake kanggo panganan, ta?
  3. svp67
    svp67 18 april 2019 14:37
    + 27
    Malaysia arep mbayar pasokan militer nganggo minyak sawit.
    Lan kanggo pangiriman sing ora ana alangan, mesthine kudu mbangun pipa anyar "Palma" ... Gusti, kita ngganti "emas" dadi "kaca" lan sapa maneh sawise iku.
    1. nesvobodnaja
      nesvobodnaja 18 april 2019 14:44
      + 11
      Iki dudu "kacamata", nanging "kaya ^ shki". )
      1. svp67
        svp67 18 april 2019 14:46
        + 14
        Kutipan saka: nesvobodnaja
        Iki dudu "kacamata", nanging "kaya ^ shki". )

        "Kaki" malah bisa digunakake kanggo pupuk, nanging ing ngendi, nanging ing jumlah kasebut?
    2. Bull terrier
      Bull terrier 18 april 2019 14:52
      -11
      Iku isih bakal tuku kanggo dhuwit nyata. Lan malah luwih duwe bathi kanggo negara, amarga sampeyan isih bisa njupuk wates saka Advertisement saka lenga iki. Netting ora kaya rencana ala yen ana banjur ngendi kanggo ngedol barang langsung.
  4. Samara_63
    Samara_63 18 april 2019 14:38
    + 26
    Aku percaya yen Rusia bakal setuju, amarga pejabat sing dhuwur banget ngimpor lan ngracun wong-wong kanthi minyak sawit, utawa luwih, bisnis kasebut dadi kulawargane ... Rusia wis rangking pisanan ing konsumsi minyak lan produk ing donya.
    1. Silvestr
      Silvestr 18 april 2019 14:48
      + 26
      Kutipan: Samara_63
      kanggo ngimpor pejabat sing dhuwur banget lan ngracun rakyat nganggo minyak sawit,

      ayo padha ngadhepi iku - Dvorkovich, kanca lan kanca Medvedev
      1. Andrey VOV
        Andrey VOV 18 april 2019 15:21
        +9
        Ora, iki dudu Dvorkovich ... wong liya ... saben wong kerep ndeleng dheweke ing TV - Volodin
    2. svp67
      svp67 18 april 2019 14:49
      + 10
      Kutipan: Samara_63
      Rusia wis rangking pisanan ing donya ing konsumsi lenga lan produk

      Ya, ora pisanan, nanging kaloro, nanging iki panglipur sethitik
      India, Rusia lan China minangka telung pamimpin donya ing konsumsi minyak sawit kanggo panganan, 90% saiki diprodhuksi dening Indonesia lan Malaysia.
    3. Andrey VOV
      Andrey VOV 18 april 2019 14:52
      + 12
      Sing diomongake, de jure, adol sahame, kaping pindho, perusahaan sing dikontrol dheweke dudu pimpinan ngimpor wit palem menyang Federasi Rusia, ing kene pisanan ana perusahaan liyane sing duwe terminal dhewe ing Black Segara .. kita ora bisa njupuk Panggonan pisanan ing konsumsi lenga kanggo alesan prasaja sing kita duwe populasi karo driji gulkin .. kita wis ing awal 2000 per kapita bab 13-15 kg, iku tetep .. nanging iku perlu kanggo strictly lan categorically matesi impor, lan ing kasus racun iki ora menehi adoh-tech gaman ... amarga teknologi lan biaya saka prodhuksi lenga lan gaman iku incomparable.
    4. Nitochkin
      Nitochkin 18 april 2019 15:01
      +2
      Kutipan: Samara_63
      Aku percaya yen Rusia bakal setuju, amarga pejabat sing dhuwur banget ngimpor lan ngracun wong-wong kanthi minyak sawit, utawa luwih, bisnis kasebut dadi kulawargane ... Rusia wis rangking pisanan ing konsumsi minyak lan produk ing donya.


      Ya, tuduhake bokong sampeyan menyang pejabat iki lan coba aja tuku produk sing ngemot minyak sawit. Paling ora sing bisa ditindakake tanpa, cookie, sguha, permen, es krim, lan liya-liyane. Iki "enak" sanajan tanpa wit kurma ora nggawa keuntungan kesehatan, nanging biaya.
      Iku kaya mandheg ngrokok lan alkohol.
  5. wuh wuh
    wuh wuh 18 april 2019 14:38
    + 12
    Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing lan ...
    tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
    utawa China. Kepiye skema kasebut?
    1. Balai Kota
      Balai Kota 18 april 2019 14:45
      + 16
      Kutipan saka: voyaka uh
      Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing lan ...
      tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
      utawa China. Kepiye skema kasebut?


      Gampang banget)
      Mangkono, Malaysia ora bisa langsung ngedol lenga kanthi bathi kanggo mata uang asing lan tuku pesawat?
      1. wuh wuh
        wuh wuh 18 april 2019 14:51
        +4
        Eh, sampeyan gagal rantai finansialku ... nanging bisa uga ngedol minyak sing ora ana wit kurma? belay Norwegia sugih vtyuriyut? wassat
        1. Balai Kota
          Balai Kota 18 april 2019 14:55
          + 14
          Bajingan ora sugih. Lan kosok balene)
        2. nord2015
          nord2015 18 april 2019 14:56
          +3
          Kutipan saka: voyaka uh
          Norwegia sugih vtyuriyut?

          Apa wong Norwegia, kita duwe pimpinan Rosoboronexport ora bisa mangan apa-apa tanpa. Kabeh ing net dhewe sharchat.
    2. svp67
      svp67 18 april 2019 14:47
      +5
      Kutipan saka: voyaka uh
      Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing lan ...
      tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
      utawa China. Kepiye skema kasebut?

      hi Apa aneh yen Amerika ora nggunakake skema kaya ngono?
    3. LiSiCyn
      LiSiCyn 18 april 2019 14:52
      -1
      Iku kabeh gumantung ing rega lenga iki ... Initial. hi
      Dadi, ya, produk sing populer banget. Lan "lemak" bisa kandel. nglirik
    4. tlahuicol
      tlahuicol 18 april 2019 14:53
      + 10
      Kutipan saka: voyaka uh
      Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing lan ...
      tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
      utawa China. Kepiye skema kasebut?

      Iku luwih apik kanggo menehi Chemezov lan Mikheev gaji ing lenga
    5. Silvestr
      Silvestr 18 april 2019 14:54
      -3
      Kutipan saka: voyaka uh
      Carane skema?

      minangka juru mudi kita ngandika - "Endi margine?"
    6. Altona
      Altona 18 april 2019 14:56
      +4
      Kutipan saka: voyaka uh
      Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing lan ...
      tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
      utawa China. Kepiye skema kasebut?

      ---------------------------------
      Lyosha, barter lawas klasik. Guns kanggo lenga, awl kanggo sabun. Inggih, banjur sampeyan nawakake sawetara jinis ngresiki. Adol lenga kanggo won utawa yuan, ganti dolar, tuku liyane. Lan supaya skema kasebut kanthi jelas nyengkuyung sawetara "raja palem".
    7. Pak Kredo
      Pak Kredo 18 april 2019 15:04
      + 12
      Lan lenga sawit arang banget lan dikarepake yen regane sebanding karo berlian, emas lan platinum? Aku luwih seneng percaya yen Rusia bakal nambah tumbas minyak sawit kanggo produksi produk kanggo wong miskin, lan produser panganan isih bakal nampa subsidi kanggo produksi produk kasebut. Punika skenario sing luwih nyata. Kapitalisme sialan. Ora ana sing alami lan kualitas sing ora bisa diprodhuksi. Siji trik! Kaya kasunyatan virtual. Kaya mentega, nanging saka wit kurma. Kaya sosis, nanging digawe saka soy lan sampah. Lan kanggo kabeh posisi!
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 18 april 2019 15:19
        0
        Sampeyan lali nyebutake kaviar minyak pengganti (sarkasme)
      2. Andrey VOV
        Andrey VOV 18 april 2019 15:25
        +4
        Kabeh iku cukup prasaja, soy wis ora digunakake ing jumlah gedhe, padha teka karo luwih murah, kayata soy ing latar mburi mung bahan super.
      3. Altona
        Altona 18 april 2019 15:52
        +4
        Kutipan: Pak Creed
        Lan lenga sawit arang banget lan dikarepake yen regane sebanding karo berlian, emas lan platinum?

        ---------------------
        Minyak sawit minangka komoditas umum, uga digunakake ing kosmetik lan deterjen. Sampeyan bisa uga maca prasasti Palmolive ing toko? Iki, iki, saiki digabung karo keprihatinan Colgate. Inggih, "raja palem" katon minangka salah sawijining kanca cedhak sing ora bisa diganti (padha menehi tandha ing Dvorkovich), nanging kita uga duwe "raja" liyane - gas, sampah, daging lan liya-liyane.
    8. Tusv
      Tusv 18 april 2019 15:51
      +1
      Kutipan saka: voyaka uh
      Carane skema?

      sedulur
      Luwih apik ing Korea Kidul. Padha mbangun kanthi cepet lan efisien. Vaughn wis riveted kanggo Kita ing wesi Yamalmaks dhewe kaya pai. Nyatane, pemecah es non-nuklir paling gedhe lan paling kuat (40 MW) ing donya kanthi fungsi tambahan kanggo nggawa akeh LNG.
      Nanging. Minyak sawit kita sing cair banget, nanging ora akeh banget ing ndhuwur bukit. Yen skema, banjur. Yu.K. tuku LNG kanggo rubles lan mbangun kita ngrusak kanggo rubles iki utawa barter padha. wesi kapal wis strictly accounted kanggo, kaya Yamalmaks kanggo rahasia ndhuwur.
      Miturut cara, miturut undang-undang kita, tawaran barter minangka acara sing nguntungake. Indonesia mbayar tambahan, kabeh biaya bea cukai minus PPN input lan Komisi. Nanging kanggo kula luwih apik kanggo mbayar kopi. Robusta nduwe pengaruh sing migunani kanggo kesejahteraanku, lan ing pasar omah ana Arabica sing padhet lan banjur pseudo. sad
    9. Jagung
      Jagung 18 april 2019 16:20
      +2
      Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing ...
      ... menyang Israel. Lha kowe setuju tuku racun iki?
      tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
      utawa China.
      wong Indonesia duwe gaweyan kapal sing maju banget, sing pancen bisa mbayar pesawat nganggo kapal perang biasa.
    10. RUS
      RUS 18 april 2019 16:53
      -2
      Kutipan saka: voyaka uh
      Carane skema?

      Kanthi minyak sawit saiki, ing sangisore Peter Agung, dheweke nandur kabeh wong ing kentang, lan pira akeh mungsuh, mula kita bakal tuwuh wit palem sing tahan beku ing 6 hektar, lan ngremuk lenga. ngguyu
    11. Komentar wis dibusak.
  6. Igor Borisov_2
    Igor Borisov_2 18 april 2019 14:40
    +9
    Kutipan saka: voyaka uh
    Minyak sawit banjur bisa didol kanthi bathi kanggo mata uang asing lan ...
    tuku saperangan pangrusak saka Korea Kidul
    utawa China. Kepiye skema kasebut?

    Ora. Racun dhisik wargamu, banjur adol ....
    1. tlahuicol
      tlahuicol 18 april 2019 14:55
      +2
      Lan yen padha ora njupuk, kita bakal mateni gas
    2. Pak Kredo
      Pak Kredo 18 april 2019 15:21
      +6
      Aja ngomong babagan keracunan. Iki perang nglawan kemiskinan. Elingi slogan Chubais? Dheweke ora cocog karo pasar. Iki carane, liwat wektu, kabeh kapitunan lan ballast bakal mati lan mung sukses bakal tetep. Lan aku kudu ngomong ing Rusia proses iki mlaku kanthi apik. Dhaptar 200 wong Rusia paling sugih kalebu 8 pengusaha anyar. Total rejeki saka 200 wong Rusia paling sugih yaiku $ 496 milyar! Apa sampeyan mikir yen dheweke entuk dhuwit kanthi mangan panganan sing murah? Mikhelson $ 24 milyar, Lisin $ 21,3 milyar, Alekperov $ 20,7 milyar lan liya-liyane. Saiki sawetara bakal menehi ceramah sing sawetara loafers ora bisa lan ora pengin entuk dhuwit kanggo awake dhewe, nalika liyane ing karya hard entuk piyambak lan sederek. Lan sing sawise dhaptar iki bakal ngomong yen ora ana dhuwit ing Rusia lan negara miskin!? Lan sing menarik saka investor manca sing bakal nandur modal ing negara sing akeh banget dhuwit iki, mula dheweke ora ngerti maneh ing ngendi kanggo nyelehake, nanging ora ana ing ekonomi negarane!
  7. nord2015
    nord2015 18 april 2019 14:45
    +7
    nglarang panggunaan minyak sawit ing biofuel Eropa
    Ing kana dheweke kaya .... nanging aku mikir yen mung susu lan keju sing digawe saka minyak sawit.
    1. Bull terrier
      Bull terrier 18 april 2019 14:53
      0
      Dheweke nindakake akeh perkara. Lan lenga abang mentah umume minangka produk sing migunani.
      1. LiSiCyn
        LiSiCyn 18 april 2019 14:59
        +2
        Wong-wong, tanpa nyelidiki, wiwit ngganggu. Kaya godhong koka. Iku kabeh gumantung ing Processing.
    2. Andrey VOV
      Andrey VOV 18 april 2019 15:06
      +2
      Ing siji wektu, Eropah ngalami boom ing biofuel adhedhasar lenga rapeseed, kang ing wektu iku minangka boon kanggo petani (subsidi saka 50 euro saben ha) lan kanggo prodhusèn lenga Rusia, lan, miturut, kanggo petani ... nalika subsidi kanggo petani dibusak, iku kabeh polo kanggo nolak lan nemokake alternatif murah kaya sawit lan bioethanol
    3. Pak Kredo
      Pak Kredo 18 april 2019 15:26
      +1
      Iku bener! Kanggo sapa bahan bakar, lan kanggo sapa pangan! Aku nulis lan mikir. We are powered by bahan bakar! Apa yen dheweke mutusake nyuda biaya bahan bakar? dene? Mangan hawa lan srengenge?
      1. LiSiCyn
        LiSiCyn 18 april 2019 15:44
        +2
        Apa pancene ala karo dhuwit? Miturut komentar sampeyan, sampeyan milih produk sing paling murah ...
        Kutipan: Pak Creed
        We are powered by bahan bakar!

        Sampeyan uga wisuh, digunakake ing kosmetik lan obat-obatan.
        1. Pak Kredo
          Pak Kredo 18 april 2019 20:33
          0
          Kowe bener. Iku ala banget karo dhuwit sing padha sijine kabeh limo sampah ing pangan lan mundhakaken tariffs. Dadi sapa sing ala karo dhuwit?
          1. LiSiCyn
            LiSiCyn 18 april 2019 22:00
            +1
            Iki "sampah" diusir ing saindenging jagad. Sederek saka mburi bukit ora bakal ngidini sampeyan ngapusi. Tekan, padha memuji produk lokal (ora murah). Alami, larang nang endi wae.
            Kutipan: Pak Creed
            lan mundhakaken tarif.

            Apa kita trolling alon-alon? nglirik
            1. Pak Kredo
              Pak Kredo 19 april 2019 02:30
              -1
              Kenapa kita trolling? Wong lanang takon, aku mangsuli. Logika saben wong beda-beda. Dheweke duwe siji, aku duwe liyane. Lan pitakonan babagan kekurangan dhuwit menarik banget. Apa sampeyan kekurangan dhuwit? Mangkat kerjo! Lan suwene sampeyan bakal kerja? 25 jam saben dina? Dadi sampeyan bakal miwiti jam luwih awal!? Lan pinten sampeyan bakal entuk ing pungkasan? Lan yen sampeyan duwe kesempatan kanggo mundhakaken prices, sampeyan ora kudu bisa 25 jam dina. Kompetisi lan panjaluk!? Lan sampeyan duwe akeh saingan ing sumber gas, panas, listrik, banyu lan sampah koleksi? Alternatif kanggo Plato utawa PPN?
  8. roket757
    roket757 18 april 2019 14:50
    +6
    Mesthine, wit kurma ora tuwuh ing negara kita, nanging kenapa kita butuh akeh iki ... lenga ???
    1. Silvestr
      Silvestr 18 april 2019 14:56
      +3
      Kutipan saka roket757
      tapi kok butuh akeh iki....minyak??

      Aku bubar maca sing padha wiwit digunakake tinimbang susu sapi. Nanggepi, jumlah sapi wis suda, ora ana gunane kanggo tetep, susu alami, kanthi definisi, luwih larang tinimbang sawit.
      1. Bull terrier
        Bull terrier 18 april 2019 15:01
        +1
        Ora tinimbang, nanging bebarengan. Produk susu, dudu susu. Waca label lan iku) utawa luwih apik, tuku susu kanthi umur simpan sing cendhak. Mesthine ora ana wit kurma. Dessert susu, manisan impor, kabeh ana uga wit kurma.
      2. Andrey VOV
        Andrey VOV 18 april 2019 15:04
        +3
        Minyak sawit lan pecahan digunakake ing industri susu (basis ZMZH), confectionery lan baking, minangka bagéan integral saka margarines lan aditif, frying lenga, etc. lan sapanunggalane.... sing utama yaiku lenga lan pecahane ora kwalitase paling apik.... lan pokoke digawe ing ternak cilik, digawa menyang terminal sing dicampur karo lenga sing diprodhuksi dening gedhe lan sumur. -produsen dikenal loro ing tanker lan ing Taman
      3. roket757
        roket757 18 april 2019 15:04
        +2
        Perancang Cina kita isih adoh, nanging iki ora bisa njamin kita, mula dadi KURANG! Wong-wong lagi diracun ora bocah-bocah .... kepiye ora bisa ngelingi klasik, sing jelas jelas yen kapitalis, kanggo 300% bathi, bakal menehi panganan paling ora guano, yen dheweke ora nemokake gunane liyane. iku!
        Ing cendhak, kaya ing buku teks.
      4. Pak Kredo
        Pak Kredo 18 april 2019 15:34
        +3
        Nah, ing kasus iki, akeh pejabat lan oligarki karo manajer uga ora ngganggu jatah potong, yen ora, dadi luwih larang kanthi definisi! Apa ora padha nyimpen dhuwit ing kasus iki? Tabungan aneh dipikolehi, kene tabungan, nanging ing kene ora ana tabungan. Nah, apa ekonomi lan efisiensi ing kapitalisme? Siji sampah!
      5. Babai 640
        Babai 640 18 april 2019 17:59
        0
        Kenging punapa ngomong apa sing sampeyan ora ngerti? Dheweke uga nulis akeh perkara ing pager, lan jaringan wis didenda luwih saka setahun, kanggo tuku susu luwih murah tinimbang 21,60 r / liter. Ora ana papan kanggo nyelehake susu sampeyan!
    2. Gardamir
      Gardamir 18 april 2019 15:43
      +5
      tapi kok yo butuh akeh iki....minyak???
      Ing ndhuwur, skema licik ditawakake, nanging pamrentah ora bodho. Sapi ing sangisore piso - Gandum sing dibebasake ing luar negeri - kanthi asil kita tuku minyak sawit lan adol menyang wong-wong kanthi kedok keju ...
      1. roket757
        roket757 18 april 2019 17:35
        +1
        Apik, paling keju sing bisa ditonton, goleki, lan regane ora sithik.
        Dadi mangan wong-wong mau, banjur ora kudu mangan, banjur mlayu ngubengi rumah sakit!
        Ora ana sing peduli babagan iki.
  9. afrikanez
    afrikanez 18 april 2019 14:51
    +5
    Aku malah wedi mbayangno rasio ijol-ijolan kasebut. Iku menarik banjur kanggo nindakake kabeh sing diijolke? Utawa kaya ing m / f Prostokvashino: ya, dheweke duwe lenga iki, tumpukan! recourse
    1. Bull terrier
      Bull terrier 18 april 2019 15:05
      -1
      Negara tuku akeh. Iki minangka produk sing populer lan ora bakal ana kesulitan karo implementasine
  10. engenius
    engenius 18 april 2019 14:54
    +2
    Kita bisa ujar manawa iki nyingkirake katergantungan dolar lan kesepakatan sing saling migunani, sing ora ana siji dolar sing bakal ditindakake. Uga cara kanggo ngindhari kabijakan sanksi saka Kulon lan conto kanggo negara liya kanggo ngembangake perdagangan karo Rusia.

    Apa babagan minyak sawit - supaya ora keracunan, sampeyan kudu njupuk kualitas dhuwur lan ora ngluwihi konsentrasi ing produk. Ing kasunyatan, iku ora Samsaya Awon saka sembarang lenga sayur-sayuran, lan malah rada migunani. Masalahe yaiku produsen lokal sing tuku sing ora diresiki lan nambah akeh banget ing produk kasebut.
    1. LiSiCyn
      LiSiCyn 18 april 2019 15:01
      -2
      Komentar pisanan sing masuk akal ... hi
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 18 april 2019 15:11
        -1
        Manawa pikirane paling ora ping telu, nanging yen ora ana ing trengginas wong akeh, pengarang bakal pecked.
    2. tukang cukur Siberia
      tukang cukur Siberia 18 april 2019 15:10
      +3
      .Masalah iku prodhusèn lokal sing tuku kurang di resiki lan nambah kakehan kanggo produk.

      Masalahe ana ing regulasi proses iki.
    3. Nitochkin
      Nitochkin 18 april 2019 15:11
      +1
      Kutipan saka engenius
      Kita bisa ujar manawa iki nyingkirake katergantungan dolar lan kesepakatan sing saling migunani, sing ora ana siji dolar sing bakal ditindakake. Uga cara kanggo ngindhari kabijakan sanksi saka Kulon lan conto kanggo negara liya kanggo ngembangake perdagangan karo Rusia.

      Apa babagan minyak sawit - supaya ora keracunan, sampeyan kudu njupuk kualitas dhuwur lan ora ngluwihi konsentrasi ing produk. Ing kasunyatan, iku ora Samsaya Awon saka sembarang lenga sayur-sayuran, lan malah rada migunani. Masalahe yaiku produsen lokal sing tuku sing ora diresiki lan nambah akeh banget ing produk kasebut.

      Apa sampeyan serius babagan "kualitas kanggo njupuk"?! Sampeyan ora ngerti hucksters kita, ta? Yagene ana wong bodho, negara kita ing kono, ing mburine, sing luwih murah, nanging luwih. Kajaba iku, slops iki bakal "ditingkatake" ing pabrik. Lan sampeyan ora duwe cukup dhuwit kanggo kualitas siji nggunakake tinimbang kembang srengenge.
    4. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 18 april 2019 15:42
      -1
      Dhewe, lenga sawit ora luwih mbebayani tinimbang lenga kembang srengenge utawa jagung. Lemak trans mbebayani, ora ketompo apa bahan mentah sing dipikolehi: malah saka zaitun, malah saka kurma.
  11. barmaleyka
    barmaleyka 18 april 2019 15:00
    +1
    iki ora cukup kanggo eas ... (ngapunten censorship ora bakal luput) !!!!!
  12. yuta
    yuta 18 april 2019 15:04
    +9
    Kesepakatan apik kanggo kekuwatan gedhe!
  13. tukang cukur Siberia
    tukang cukur Siberia 18 april 2019 15:06
    +5
    . Ekspor minyak sawit Malaysia menyang negara-negara Eropa rumit amarga keputusan Parlemen Eropa ing taun 2017 kanggo nglarang panggunaan minyak sawit ing biofuel Eropa ing taun 2020, kanthi nyebutake masalah lingkungan sing digunakake kanggo: emisi gas omah kaca saka biodiesel sing diproses yaiku ping telu bensin.

    Lan kita mangan ... wassat
    Pts...
  14. spektr9
    spektr9 18 april 2019 15:07
    +5
    Ing pungkasan Maret, RIA Novosti, nyebutake statement dening presiden United Aircraft Corporation (UAC) Yuri Slyusar, nglapurake yen Rusia wis siyap adol Su-35, Su-30SM, MiG-35 lan malah Su-57. menyang Malaysia

    Su-57 kanggo minyak sawit, nanging lenga sawit minangka sumber daya sing terkenal ngguyu
    Miturut cara, kita durung ngedol apa-apa kanggo manik-manik kaca?
    1. av58
      av58 18 april 2019 15:27
      -3
      Sampeyan bakal kaget banget, nanging sumber daya kasebut pancen larang. Kita wis duwe pengalaman babagan mbayar sebagian kanggo pasokan peralatan militer nganggo minyak sawit, lan pengalaman kasebut sukses.
      1. spektr9
        spektr9 18 april 2019 16:26
        +1
        Sampeyan bakal kaget banget, nanging sumber daya kasebut pancen larang

        Aku ora mangu-mangu, miturut video ing ndhuwur, cara sing apik kanggo ngasilake panganan murah sing mateni wong miskin ...
        1. av58
          av58 23 april 2019 23:42
          0
          Minangka materi wis dhawuh, supaya dibusak. Kasus sing kondhang: sapa sing mangan bocah wadon lan nari dheweke :-) Kaping pisanan, para dokter ora mupakat babagan keuntungan / cilaka minyak sawit. Kapindho, dudu produk panganan minangka bahan mentah teknis, lan dudu kanggo industri panganan. Mula, ora perlu nonton video aneh, akeh tulisan lan gambar ing pager, nanging ora kabeh kudu dipercaya. ngguyu
  15. AlexG83
    AlexG83 18 april 2019 15:08
    +7
    Ijol-ijolan jet tempur Su-19000 35 kg kanggo 19000 kg minyak sawit, bathi.
    Aku mung guyon. ngguyu
  16. Mentat
    Mentat 18 april 2019 15:18
    -1
    Kutipan: Samara_63
    Aku percaya yen Rusia bakal setuju, amarga pejabat sing dhuwur banget ngimpor lan ngracun wong-wong kanthi minyak sawit, utawa luwih, bisnis kasebut dadi kulawargane ... Rusia wis rangking pisanan ing konsumsi minyak lan produk ing donya.

    Muga-muga ora ana sing bisa nggunakake Internet?
    Rusia ana ing posisi kaping 9 lan luwih saka 10 kali ing mburi pimpinan impor.


    (https://www.indexmundi.com/agriculture/?commodity=palm-oil&graph=imports)
    1. g1 wisuhntwn
      g1 wisuhntwn 18 april 2019 15:42
      -6
      Bebener sampeyan ora dibutuhake ing kene. Dheweke kandha: "Dheweke pengin ngracuni wong Rusia, mula butuh lenga luwih akeh!", "Wong Rusia mung mangan minyak sawit lan nggoreng brondong ora nganggo klapa, nanging nganggo minyak bahan bakar sawit teknis."
      Iku mestine pracaya lan ngalahake bathuk ing lantai kanggo ngganti Pemerintah.
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 18 april 2019 17:39
        -2
        More tantrums! More kontra!!! ))))))
    2. mordvin 3
      mordvin 3 18 april 2019 19:21
      0
      Quote: Mentat
      Rusia ana ing posisi kaping 9 lan luwih saka 10 kali ing mburi pimpinan impor.

      apik tenan! Lan saiki count per kapita.
    3. Skye
      Skye 18 april 2019 19:50
      +1
      Quote: Mentat
      Muga-muga ora ana sing bisa nggunakake Internet?
      Rusia ana ing posisi kaping 9 lan luwih saka 10 kali ing mburi pimpinan impor.

      Iku luwih logis kanggo nimbang konsumsi per kapita, tinimbang volume absolut. India 7,8 kg saben wong, Rusia 6,3 kg saben wong.
  17. monster_lemak
    monster_lemak 18 april 2019 15:23
    + 13
    Apotheosis ekonomi Rusia yaiku minyak sawit kanthi alon-alon mateni populasi kanthi ijol-ijolan produk berteknologi tinggi saka produksi. Ya, lan lulus minangka sawetara prestasi. Jenis surealis.
    1. LiSiCyn
      LiSiCyn 18 april 2019 15:49
      -1
      Aja, ora mangan? Apa panggonan ing AS, babagan impor?
      1. mordvin 3
        mordvin 3 18 april 2019 19:24
        +1
        Kutipan saka LiSiCyn
        Apa panggonan ing AS, babagan impor?

        Ing kaping enem.
        1. LiSiCyn
          LiSiCyn 18 april 2019 19:40
          +1
          Aneh yen komentarku dipisahake
          Kutipan saka Monster_Fat
          monster_lemak
          Dina iki jam 15:23
          +8

          Nanging iki pitakonan kanggo moderator. Nyuwun
          1. mordvin 3
            mordvin 3 18 april 2019 19:48
            +1
            Kutipan saka LiSiCyn
            iki pitakonan kanggo moderator

            Iki pitakonan kanggo kula, ora kanggo moderator. Nuwun sewu menawi kula mlumpat tanpa ijin. Ing babagan per kapita, AS ngimpor sawit udakara 1,1-1,5 kaping kurang saka Rusia. Dietang kasar, wegah mecah sirahe.
            1. LiSiCyn
              LiSiCyn 18 april 2019 21:50
              +2
              Iku wis setengah taun kepungkur ... Rembugan, argue ... Iku kabeh gumantung ing reresik lan kontrol nggunakake. Alkaloid sing ditemokake ing godhong koka migunani, lan turunan ... Nyuwun
  18. av58
    av58 18 april 2019 15:25
    +2
    Ora ana sing anyar, kita wis duwe kaya iki ing perdagangan karo Malaysia, lan ora ana kedadeyan sing ala. Liyane bab iku barter murni meh ora bisa ing kene, paling kamungkinan kita ngomong bab pembayaran sebagean dening pangiriman counter.
  19. _Ugene_
    _Ugene_ 18 april 2019 15:26
    0
    kita ora bangga, kita bakal njupuk lenga, ora ngganti inti, nanging, mesthi, ana alesan kanggo guyon.
  20. 23424636
    23424636 18 april 2019 15:27
    0
    yen ora ana dhuwit kanggo pesawat, nanging mung barter, banjur apa comrades kaya Gref lan Co, sawise kabeh, padha kudu freemason kanggo unfasten cache ing Notre Dame de Paris, lan banjur mung lenga, iku ora apik. Kita ora bakal ngganti pesawat kanggo produk alami, mung dhuwit - kita kudu ngunggahake ekonomi negara - dheweke bakal mutusake.
  21. Igor Borisov_2
    Igor Borisov_2 18 april 2019 15:34
    +4
    Kutipan: Pak Creed
    Aja ngomong babagan keracunan. Iki perang nglawan kemiskinan. Elingi slogan Chubais? Dheweke ora cocog karo pasar. Iki carane, liwat wektu, kabeh kapitunan lan ballast bakal mati lan mung sukses bakal tetep. Lan aku kudu ngomong ing Rusia proses iki mlaku kanthi apik. Dhaptar 200 wong Rusia paling sugih kalebu 8 pengusaha anyar. Total rejeki saka 200 wong Rusia paling sugih yaiku $ 496 milyar! Apa sampeyan mikir yen dheweke entuk dhuwit kanthi mangan panganan sing murah? Mikhelson $ 24 milyar, Lisin $ 21,3 milyar, Alekperov $ 20,7 milyar lan liya-liyane. Saiki sawetara bakal menehi ceramah sing sawetara loafers ora bisa lan ora pengin entuk dhuwit kanggo awake dhewe, nalika liyane ing karya hard entuk piyambak lan sederek. Lan sing sawise dhaptar iki bakal ngomong yen ora ana dhuwit ing Rusia lan negara miskin!? Lan sing menarik saka investor manca sing bakal nandur modal ing negara sing akeh banget dhuwit iki, mula dheweke ora ngerti maneh ing ngendi kanggo nyelehake, nanging ora ana ing ekonomi negarane!

    Sampeyan bener, aku menehi sampeyan plus. Asline yo ngono kui....
  22. Nikolka
    Nikolka 18 april 2019 15:37
    +2
    Kabar bisa dideleng nganggo rong cara. Mesthine wong Rusia bakal nggunakake. Nanging karo lenga ora lara banget ...
  23. teknologi3030
    teknologi3030 18 april 2019 15:50
    +2
    Ayo kula ngerti ngendi lenga iki, kajaba kanggo produk crappy mirah sing katon kanggo kita nang endi wae, Mungkin kanggo sawetara tujuan industri? Sapa sing mutusake ngganti sampah iki dadi senjata berteknologi tinggi ???
    1. Ultra
      Ultra 18 april 2019 18:01
      +5
      Kutipan saka: tech3030
      Ayo kula ngerti ngendi lenga iki kajaba produk murahan

      Kasunyatane yaiku ora murah, nanging coklat, cookie, roti jahe lan gula-gula liyane sing cukup larang.
  24. Azazelo
    Azazelo 18 april 2019 15:57
    +3
    Yaiku, kita senjatane, lan dheweke ngracuni kita .... super !!!
  25. lawas26
    lawas26 18 april 2019 16:08
    +6
    Kutipan: Andrey VOV
    lan ing kasus apa wae senjata berteknologi tinggi ora kudu diwenehake kanggo racun iki ... amarga teknologi lan biaya ngasilake minyak lan senjata ora bisa ditandhingake.

    Kepiye carane sampeyan ora menehi? Lan Malaysia kudu nyimpen mata uang !!! Lan lengen awak dhewe. Ora ana negara sing ngekspor sing bakal ngedol produk militer berteknologi tinggi kanggo wit palem - kita bakal. Mateni manuk telu nganggo watu siji
    1. Ayo mbantu Malaysia nyimpen dhuwit
    2. Tuku racun iki kanthi akeh, bakal entuk bathi gedhe (sing bakal nindakake)
    3. Inggih, ing wektu sing padha kita bakal ngatasi masalah internal ing "optimasi populasi"

    Kutipan saka roket757
    Mesthine, wit kurma ora tuwuh ing negara kita, nanging kenapa kita butuh akeh iki ... lenga ???

    Maksude kenapa? Kanggo bulo ngguyu

    Quote: Mentat
    Muga-muga ora ana sing bisa nggunakake Internet?
    Rusia ana ing posisi kaping 9 lan luwih saka 10 kali ing mburi pimpinan impor.

    Iku ora nggawe kula utamané seneng. luwih seneng Rusia ana ing 90th (sangangpuluh) ing babagan impor produk iki
  26. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    +1
    Kutipan saka ultra
    Ora ana palem ing susu, ana ing kue.

    ***
    Ing produk susu "skimmed", SOMETHING ngganti bahan susu "ditarik metu" bebarengan karo lemak ... Contone, susu 1l 4%, isi lemak, kita extract 3% lemak, bebarengan karo kabeh limo vitamins, protein (kita nggawe butter metu saka iku), lan ing liyane kita njaluk ... susu banget Cairan 1%, kang ora bisa didol maneh, kita nambah SOMETHING ana kanggo mulihake viskositas lan isi lemak, nelpon iku produk migunani karo isi kurang saka kewan. lemu lan ngedol!
  27. APASUS
    APASUS 18 april 2019 16:16
    +3
    Lha nek lenga sawit iku nggone dhuwit, gegaman iku kudune saka panyimpenan utawa gaman sing wis entek sumber dayane!
  28. Zaurbek
    Zaurbek 18 april 2019 16:26
    0
    Iki langsung dilaporake ..... lan, mbok menawa, bakal nylametake saka sanksi AS kanggo tuku senjata saka Federasi Rusia. Kelapa sawit minangka produk ijol-ijolan (kaya lenga), ora masalah kanggo ngedol. Pitakonan rega lan "tarif" ijol-ijolan kanggo Su35.
  29. Berg Berg
    Berg Berg 18 april 2019 16:27
    +1
    Minyak sawit kanggo Amerika, lan mangga wenehi emas!
  30. machinistvl
    machinistvl 18 april 2019 16:33
    +3
    Mangan lenga sawit dhewe, nanging aja racun! !!!!!!!!!!!!!!!!
    1. AS Ivanov.
      AS Ivanov. 18 april 2019 18:39
      -2
      Sampeyan bakal luwih cepet saka stroke krim tinimbang saka sawit. Lan dheweke lemak babi lan luwih akeh.
      1. machinistvl
        machinistvl 18 april 2019 18:45
        0
        Kutipan: AS Ivanov.
        Sampeyan bakal luwih cepet saka stroke krim tinimbang saka sawit. Lan dheweke lemak babi lan luwih akeh.

        Yen, ing produksi mentega, lenga sawit ora ditambahake, ora bakal ana sing nggegirisi. Lan tuku daging babi lan mentega saben dina pancen mewah banget karo gaji kita!
        1. AS Ivanov.
          AS Ivanov. 18 april 2019 18:49
          -1
          Ana nol kolesterol ing wit kurma, nol sepuluh, kaya ing sayuran apa wae. Lan trombiki mung dibentuk saka lemak kewan. Supaya krim sing murni bakal mateni sampeyan luwih cepet.
          1. teknologi3030
            teknologi3030 19 april 2019 18:03
            0
            Iku piye wae luwih akrab karo kita saka ngisor sapi lan saka kembang srengenge, uga, mbok menawa flaxseed teka kanggo wong, supaya padha mangan sami.
  31. Mentat
    Mentat 18 april 2019 16:50
    -1
    Kutipan saka Monster_Fat
    Apotheosis ekonomi Rusia yaiku minyak sawit kanthi alon-alon mateni populasi kanthi ijol-ijolan produk berteknologi tinggi saka produksi. Ya, lan lulus minangka sawetara prestasi. Jenis surealis.

    Sur apa sampeyan kene mlaku ing bunderan. Ngomong-ngomong, kepiye ekonomi AS? Dheweke luwih maju tinimbang Rusia ing impor minyak sawit. Sing lucu, Uni Eropa, sing nyoba nggawe undang-undang nglawan minyak sawit, ana ing posisi kaping 2 sawise India.

    Ya, nulis menyang Amerika babagan panganan sing mateni populasi, kaya-kaya, ora comme il faut. Apa sampeyan lali babagan epidemi obesitas ing junk food?

    Iki kabeh crita karo lenga sawit low-grade ing donya, low-grade, aku nandheske, iku grimaces saka kapitalisme tanpa pasuryan manungsa, nalika bathi maksimal tanpa preduli reverent kanggo kesehatan saka populasi negara.
    1. Yeah
      Yeah 19 april 2019 00:00
      +1
      Quote: Mentat
      Sur apa sampeyan kene mlaku ing bunderan. Ngomong-ngomong, kepiye ekonomi AS? Dheweke luwih maju tinimbang Rusia ing impor minyak sawit. Sing lucu, Uni Eropa, sing nyoba nggawe undang-undang nglawan minyak sawit, ana ing posisi kaping 2 sawise India.

      kita miwiti saka posisi beda. Ing Federasi Rusia, kanthi kualitas rata-rata produk ing taun 90-an, luwih apik tinimbang ing AS utawa Eropa, lan saiki luwih elek.
      Lan yen sampeyan mbandhingake karo cara mangan ing Republik Ceko, iku luwih elek
  32. ivagulin
    ivagulin 18 april 2019 16:54
    +3
    ora arep mangan sawit, ah - ah, nanging kudu. Ing Rusia, nganti pirang-pirang taun saiki, vaksinasi pencegahan marang penyakit sikil lan tutuk durung ditindakake ing sapi. Wis akeh wabah penyakit iki ing tapel wates. Lan saiki kita mung bisa ngarep-arep telung prinsip Russian langgeng - "Mungkin", "mbokmenawa" lan "cokotan cokotan". Yen ana penyakit sikil lan tutuk, ora ana susu, nyata
  33. Arsip Vasya
    Arsip Vasya 18 april 2019 17:07
    +2
    Iku bakal luwih apik karo banana-tangerine tinimbang muck iki! am Kabeh wong ngerti yen racun ...
  34. Vasyan1971
    Vasyan1971 18 april 2019 17:25
    +4
    Sawetara ngganti emas kanggo manik-manik, nanging kita nindakake ngelawan, iku dadi metu?
    1. teknologi3030
      teknologi3030 19 april 2019 18:04
      0
      Ya, kita (wong) ora owah, nanging kira-kira padha nyurung kita!
  35. lengenmu
    lengenmu 18 april 2019 17:25
    +2
    Nanging padha bisa menehi hasil kuwi yen padha grease wong munggah.. Rakyat bakal mangan kabeh! Oh Rusia..
  36. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 18 april 2019 17:33
    +3
    Kabeh iki salahe pakdhe nang kebun sawit! Dheweke duwe akeh lenga iki! Dadi ngirim menyang sapa wae!
  37. Komentar wis dibusak.
  38. Klingon
    Klingon 18 april 2019 17:37
    +7
    misale jek sing pamaréntah Rusia sengaja moyoki wong, ngganti produk nyata karo macem-macem surrogates ... apa padha mbokmenawa mangan caviar ireng nyata piyambak? uga, ya, nanging wong bisa urip ing 3000 rubles lan ing pasta digawe saka lenga sawit ... lan ya, mung belang bisa mabuk kanggo dhuwit (malah outright ajur). Kita ora peduli. lan kita menehi wong Papua teknologi dhuwur, ngganti karo manik-manik.
    1. teknologi3030
      teknologi3030 19 april 2019 18:06
      +1
      Iki dudu kesan, iki tumindak sing disengaja!
  39. Spinner74
    Spinner74 18 april 2019 17:44
    +2
    Ngapura kabeh wong ing obat-obatan lan sampeyan kudu bajak REPEAT - mungkin minyak sawit Malaysia lan dheweke dadi pejuang generasi paling anyar kanggo kita?
  40. Spinner74
    Spinner74 18 april 2019 17:50
    0
    Ostrogozhsk ZIL-135 LM Kaping pisanan ing kolom Badai lan traktor tank kabeh dibajak
    1. mordvin 3
      mordvin 3 18 april 2019 19:38
      -1
      Kutipan: Spinner74
      Ostrogozhsk ZIL-135 LM Kaping pisanan ing kolom Badai lan traktor tank kabeh dibajak

      Ora ngertos... recourse
  41. Shelest2000
    Shelest2000 18 april 2019 18:00
    +3
    Malaysia pengin perdagangan minyak sawit kanggo senjata Rusia

    Lan manawa - padha bakal ngganti. Kanggo pamrentah saiki, meracuni populasi kanthi produk sing kurang kualitas minangka bisnis sing nguntungake.
    zy.Davno ora gelem tuku sosis - Aku tuku smokehouse ngarep (versi apartemen, tanpa bau lan mambu kumelun ing apartemen) lan aku dhewe nggawe loro sosis lan Ham (ing Ham) lan garang meat / iwak sapisan saben. saperangan minggu. Kula seneng. Nanging kanggo tuku sing beracun iki - ora ...
    1. Yeah
      Yeah 18 april 2019 23:46
      +1
      ala yen sampeyan kudu nindakake iki - aku wis wedi tuku akeh produk setengah rampung lan masak - sawetara substitusi beracun. Lan ora cukup wektu kanggo masak saka awal. Kita wis ilang banget ing karya amarga ga_dsky TK.
      Yen sampeyan pengin tuku iwak - setengah es utawa lawas, cuaca-diantemi lan bosok.
      Kanthi kabeh kekurangan pasokan ing USSR, ing dina iku aku mangan luwih enak
      roti iku nyata, malah timun banal iku banget sedhep, lan ora kaya saiki -
      tiruan pancen hambar karo nitrat.
      1. g1 wisuhntwn
        g1 wisuhntwn 19 april 2019 13:49
        0
        Kutipan saka yehat
        Ing USSR, ing jaman semana aku mangan roti sing luwih enak, nyatane, malah timun banal pancen enak, lan ora kaya saiki - tiruan sing ora enak karo nitrat.


        Banjur kabeh ora ana tandhingane
        Tastier, juicier lan ijo!
        Lan saiki iku unbearably ngganggu
        Aku ersatz dina tanpa jiwa.
        Ndeleng dodo girlish lengkap
        Iku ora bakal mungkasi ing karukunan.
        Mademoiselle, pindhah ... dening
        (c)
        ngguyu
        1. Yeah
          Yeah 19 april 2019 14:04
          -1
          oke, kaya ngono! Standar kualitas roti beda banget!
          Saiki aku wis mandheg ngombe susu sing dipasteurisasi, nanging aku seneng karo Soviet.
          Ing USSR, aku tresna karo sprat ing saos tomat, lan saiki sprat kualitas sing padha luwih larang tinimbang rong kaleng iwak elit sing luwih gedhe, lan mulane sampeyan disiksa golek siji - kabeh wong adol luwih murah, nanging luwih elek, lan ing USSR sprat iki biaya 33 kopecks, ing syarat-syarat saiki iku bab 6-7 rubles - katon ing toko, saiki malah paling uwuh ora bakal didol luwih murah tinimbang 12-15, lan biaya kualitas iso dibandhingke bab 170 , i.e. bab 20 kaping luwih larang.
          Ya, lan timun banget, aku kerja part-time ing griya ijo lan aku ngerti carane thukul - ora ana pupuk non-alam.
          1. g1 wisuhntwn
            g1 wisuhntwn 19 april 2019 14:37
            +1
            Ora ana owah-owahan khusus ing GOST. Kualitas gumantung saka kejujuran lan langsung saka pabrikan. Iku ing kalbu kanggo nglanggar utawa ngganti komposisi produk. Apa hubungane karo suplemen panganan tartamtu? "Dhaptar Villejuif" replenish?
            Njupuk, contone, jar saka "susu kental", maca ... "produk sing ngandhut susu", ngganti susu karo lemak sayur-sayuran ... sijine maneh, njupuk "Susu kental" komposisi: susu sapi, gula.
            Yen sampeyan ora bisa nggawe manawa komposisi kasebut - aja njupuk, saiki dudu USSR, nalika saka kabeh jinis kefir, miturut Zadornov, mung ana siji macem-macem - "wingi". Lan sampeyan "nyiksa dhewe kanggo nggoleki" katon kaya "padha mangan landak pungkasan ing wilayah Moskow" ... Aja nggawe maca ngguyu karo primitif.
            1. Yeah
              Yeah 19 april 2019 14:51
              0
              saiki, kanggo tuku soko ing toko, sampeyan kudu matèni akèh wektu maca komposisi ing print cilik (iki ora moyoki?) Aku duwe mripat apik, nanging malah aku angel kanggo nggawe metu huruf cilik. Kanggo maca tanggal kadaluwarsa (apa sampeyan nganggep susu normal, sing ing USSR dianggep apik kanggo 2 dina, lan saiki 2 minggu?)
              Aku wis meneng babagan tamu anyar babagan "produk susu", "produk daging kanthi mambu daging" lan babagan produk keju, ing ngendi ora ana komponen siji saka keju nyata.
              Lan nalika Paskah, sampeyan ndeleng apa bahan kimia sing didol tinimbang kue Paskah?
              Mangan iki lan ngitung diet - weteng bakal dibuwang sajrone seminggu.
              sosis normal ing radius 2 km saka omahku ora didol ing endi wae.
              Aku disiksa nyumpahi karyawan toko sing dodolan pitik sing disiram banyune nganti ngambang ana kono. Bali pitik olahraga saka USSR!
              Nanging - saiki mung Sterlyagov ngedol limun sing enak kanthi rega cognac Hennessy.
              Saka counter-counter Pepsi, cola lan omong kosong liyane, malah katon padha lara weteng.
              1. g1 wisuhntwn
                g1 wisuhntwn 22 april 2019 08:02
                +1
                USSR dicekel amarga defisit, saiki lagi dicekel amarga pasokan sing akeh banget. Apa kowe ora bosen nyebar demagog lan ngibar-ibar gendera? Saiki ana akeh kesempatan liyane kanggo Produsèn kanggo nambah jumlah banget tanpa preduli saka kualitas saka ing padha crammed menyang norma lan GOSTs USSR ketat. Dheweke nyoba nulis babagan iki kanthi cetakan cilik. Sing, ing asas, dudu masalahe, sesanti iku duweke sampeyan, masalah sing ana gandhengane karo iki uga. Ibu-ing-hukum wiwit pindhah menyang toko karo kaca pembesar, mesthi, dheweke babbles, nanging dheweke ora utamané liberalize lan ora gelombang gendera. Nanging saiki ana orane katrangan lengkap kanggo kluwarga, malah ing Apartemen padha ngatur kanggo tuwuh tanduran ora cukup legal lan nguap alkohol dhewe. Yen sampeyan pengin panganan sehat lan ora ngandel marang negara lan perusahaan - dadi produser dhewe. Ing kasus sing ekstrem, ana alas, taiga, diet panganan mentah lan sekte sing mangan srengenge, mesthine ora bakal didorong nganggo tongkat kanggo mangan Coca-Cola karo hamburger.
      2. teknologi3030
        teknologi3030 19 april 2019 18:08
        0
        Apa sampeyan kelingan carane ing toko roti ana garpu kanggo ndemek roti kanggo staleness?
  42. stasiun
    stasiun 18 april 2019 18:01
    +1
    Kabeh bener. Njupuk kabeh telek ing donya kanggo Rusia. Kita durung nutupi kabeh wilayah. Lan ora kabeh warga pribumi mati, isih ana sing kudu diupayakake.
  43. Spinner74
    Spinner74 18 april 2019 18:03
    +1
    Aku ngormati sing ngerti! sing udur topik kapisah! mung kepingin weruh tenan pinter (spesialis) dumadakan ilang saka situs?
  44. ROSO 42
    ROSO 42 18 april 2019 18:06
    +4
    Padha manggon ... Ora teka kanggo whips - iku isin ... Padha ora gelem sita - iku bisu sawise macem-macem "Rubles" lan "Dolar" kanggo kawentar karo bokong gundhul nang endi wae ing Eltsovka ... Hukuman pati minangka peninggalan saka jaman biyen ... Tenaga kerja keras yaiku masyarakat desa sing gated ...
    Mangan handout saka abdi ... Aku maca akeh: sawetara menehi saran supaya ora njupuk keju luwih murah tinimbang 700 rubles, liyane - maca komposisi produk ing paket ... belay Ya, uga, kanggo 13 rubel. sampeyan kudu "shush" - overeat lan mati enom ...

    Iku perlu kanggo wong-wong sing nglilani lenga iki menyang wong, sijine ing produk "ngandhut lenga sawit" kanggo setahun, lan ing wayah sore, tinimbang diskusi politik, nganggo pecut ...
    papat utawa lima
    ...
  45. ZVS
    ZVS 18 april 2019 18:30
    +2
    Putin adol jet tempur paling modern kanthi ijol-ijolan minyak sawit minangka tindak pidana tumrap bangsane dhewe.
  46. machinistvl
    machinistvl 18 april 2019 18:54
    +2
    Kutipan: AS Ivanov.
    Ana nol kolesterol ing wit kurma, nol sepuluh, kaya ing sayuran apa wae. Lan trombiki mung dibentuk saka lemak kewan. Supaya krim sing murni bakal mateni sampeyan luwih cepet.

    Andrey, aku bungah yen sampeyan wong sing maca lan maca, sampeyan pengin mangan kurma, lan yen bisa, luwih becik tuku krim sapisan sasi.
    1. olimpiade15
      olimpiade15 18 april 2019 20:43
      +5
      Mentega kualitas apik kanggo sampeyan. Mbahku urip nganti 88 taun, ora ana margarine ing omah, sanajan kahanan finansial sing angel, margarine diakoni minangka produk panganan, mung mentega lan lenga kembang. Dheweke ora nate njupuk pil lan ora menehi injeksi, lan nasibe angel, kulawargane ilang pencari nafkah nalika dheweke dadi anak paling tuwa saka 6 bocah umur 10 taun, dheweke slamet saka revolusi, kolektivisasi, lan Perang Patriotik. Kanggo urip dawa, nalika njaga kemampuan kanggo kerja, sampeyan kudu mangan produk alami. Secara pribadi, aku kesel maca produk apa - ora gampang golek produk tanpa sampah. Ora ana macem-macem produk murni, malah siji jeneng ora mesthi kasedhiya.
      1. Yeah
        Yeah 19 april 2019 00:02
        0
        Saiki, sanajan akeh dhuwit, bisa angel golek panganan tanpa kimia sing ora alami.
        Sampeyan mung mokal kanggo tuku sosis sing apik utawa roti jahe banal. Aku mung ora ngerti carane nemokake sayuran sing ditanam tanpa akeh pupuk sing mbebayani.
        Pitakonan wis kudu ditanggulangi dudu carane golek panganan sing resik, nanging kepiye golek panganan sing ora reged.
  47. Govorun
    Govorun 18 april 2019 20:02
    +1
    Malaysia pengin perdagangan minyak sawit kanggo senjata Rusia
    Lha, wong-wong mau bakal nawani adol suket kanggo sapi-sapi kanggo senjata kita ...
  48. olimpiade15
    olimpiade15 18 april 2019 20:26
    +2
    Iki ora bisa dingerteni ing pikiran: Eropa nolak minyak sawit, amarga. panggunaane minangka bahan bakar ngrusak lingkungan. Federasi Rusia tuku lenga iki kanggo nambah panganan: produk susu, gula-gula. Apa sing mbebayani kanggo teknologi Eropa yaiku basis nutrisi kanggo bocah-bocah, wong tuwa lan wong sing lara: ngunggahake bocah-bocah "sehat", kurang lara, urip luwih suwe. Iki sing bener ditindakake dening program demografi ing negara kasebut.
    1. teknologi3030
      teknologi3030 19 april 2019 18:15
      0
      We pirembagan kathah kene, nanging sayangé kita ora bisa duwe pengaruh sembarang, kajaba kita nggunakake dhewe yen bisa. Senajan sampeyan bisa mangan lan ora guess.
  49. Yeah
    Yeah 18 april 2019 23:40
    +2
    lenga sawit kudu dilarang ngliwati tapel wates kita,
    ngidini mung liwat kuota khusus, saben taun kanggo mbandhingake jumlah sing diangkut karo kuota sing diidinake. Sing ngetokake ijin impor ngluwihi wates, digantung ing tiang lampu, ukumane ora bisa dikurangi.
    Mungkin ana sing ora ngerti, nanging ing kombinasi karo mlarat lan rakus ing negara kita, dadi senjata kimia sing ngrusak populasi.
    Dadi kenapa ndalang ora ana sing ngerti kenapa dheweke ngimpor?
    lenga sawit wis kena pengaruh banget ing statistik penyakit lan pati, ora kurang saka alkohol sing diobong.
  50. PValery53
    PValery53 19 april 2019 00:15
    +1
    Kanggo sawetara alasan sing ora sopan, "partisan" ora klelep transportasi sing diisi minyak sawit kanggo ngracuni wong Rusia.