Review militèr

Senapan mesin multi-laras saka I.I. Slostin

21
Saiki, tentara kita bersenjata karo sawetara sistem artileri lan senapan mesin kanthi blok barel sing muter. Pangembangan gaman rencana kuwi wiwit ing negara kita wis dangu, lan conto pisanan bisa digunakake ing 1939. Senapan mesin saka sistem Ivan Ilyich Slostin dites lan dikirim kanggo revisi. Salajengipun, desainer ngenalaken rong versi anyar saka senjata kuwi.


Squall machine gun arr. 1939


Desainer saka biro Pabrik Alat No. 2 (saiki Pabrik Kovrov dijenengi sawise Degtyarev) I.I. Slostin ing 1935 njupuk munggah subyek saka dhuwur-kacepetan utawa "abot" bedhil mesin. Sinau babagan skema sing wis ana nuduhake yen asil paling apik saka tingkat geni kudu ditampilake kanthi skema kanthi blok puteran tong, sing nganti saiki tetep tanpa perhatian para tukang senjata Soviet. Ing taun 1936, desainer nyiapake versi konsep saka project gun kuwi. Banjur I.I. Slostin ngrembug proyek kasebut karo kepala Akademi Artileri Leningrad A.A. Blagonravov.


Machine gun 1946 ing mesin Sokolov. Foto Oruzhie.info


Pangembangan luwih saka proyek kasebut njupuk sawetara taun, lan prototipe mung digawe ing taun 1939. Unsur utama senapan mesin abot yaiku blok wolung barel, muter ing sumbu longitudinal. Rotasi lan operasi otomatisasi diwenehake dening mesin gas siji. Gas bubuk mlebu saka moncong sing sesambungan karo tong minyak "aktif". Senapan mesin kasebut nganggo sabuk lan nggunakake kartrid R 7,62x54mm standar.

Ing teori, desain anyar mesthine nuduhake tingkat geni nganti 5 ewu babak saben menit. Ing tes, nilai maksimum parameter iki tekan 3300 rds / min, lan rata-rata malah luwih murah. Nanging sanajan ing tingkat geni iki, tape 250-babak standar dikonsumsi ing sawetara detik.

Asil tes dicampur. Senapan mesin nuduhake tingkat geni sing paling dhuwur, nanging akurasi sing dikarepake. Kajaba iku, daya tembak dhuwur digayuh mung ing tape pisanan. Sawise 250 tembakan, tong minyak dadi panas banget, lan mekanik ora gelem kerja nganti adhem.


Deleng saka kiwa lan tengen. Foto dening Wikimedia Commons


Temenan, bedhil mesin kuwi ora ana kapentingan kanggo Tentara Abang. Dheweke ora dianjurake kanggo adopsi. Nanging, I.I. Slostin ora nglirwakake konsep sing janjeni lan terus ngembangake.

Senapan mesin arr. 1946


Butuh sawetara taun kanggo ngembangake versi apik saka senapan mesin abot. Ing jaman pra-perang lan nalika Perang Patriotik Agung, pabrik Kovrov diisi karya, lan I.I. Slostin ora bisa ngrampungake desain kanthi cepet. Uga, wektu pangembangan kena pengaruh restrukturisasi otomatisasi radikal. Sampel apik sing wis rampung digawa menyang tes mung ing taun 1946.

Senapan mesin multi-laras saka I.I. Slostin
Rincian senjata. Foto Oruzhie.info


Senapan mesin anyar katon beda karo sing sadurunge. Desainer nahan blok wolung barel kaliber 7,62 mm, nanging diganti arsitektur. Saiki ing sisih tengah saben tong minyak ana blok gas: ing tangan siji, ana piston L-shaped karo saluran stopkontak gas internal, ing liyane - kamar gas silinder. Kanthi bantuan, batang kudu disambungake. Piston siji tong minyak mlebu ing kamar sabanjure. Ing cedhak breech saben tong minyak ana spike karo roller. Barel kasebut dipasang ing sepasang kopling, sing ngidini dheweke muter ing sumbu longitudinal, uga bisa mlaku.

Blok barel dipasang ing senapan mesin kanthi poros kanthi bantalan lan klip sing nutup. Klip mburi wis wangun Komplek lan alur copier internal kanggo rollers tong minyak. Iku dheweke sing tanggung jawab kanggo gerakan longitudinal saka trunks sak diperlokaké. Ing blok tong minyak ana mekanisme reloading manual kanthi gagang cocking.


Skema produk arr. 1946. Drawing dening Otvaga2004.ru


Blok mburi senapan mesin ngemot sistem amunisi sabuk lan mekanisme pemicu. Ing njero blok kasebut ana bagean tetep kanthi fungsi rana. Senapan mesin mesthine njupuk tape logam ing sisih tengen; lengen klambi lan pranala padha ejected liwat pipa ing sisih kiwa. Tarik tape kasebut ditindakake kanthi gear sing ana gandhengane karo blok batang. Cartridges dipindhah ing bunder saka tengen ngiwa lan saka ndhuwur kanggo ngisor, ninggalake baris saka chambering karo bantuan saka pusher wedge-shaped. Sistem basis poros padha tanggung jawab kanggo cocking drummer spring-dimuat, kang diblokir ing posisi cocked dening pemicu.

Kanggo nglakokake tembakan pisanan, sampeyan kudu nyelehake tape ing panrima lan nguripake gagang cocking. Ing wektu sing padha, blok barel diputer, lan sistem daya nyurung kartrij menyang garis chambering. Banjur laras ngisor dipindhah maneh, sijine ing cartridges, lan peleton USM digawa metu. Nalika pemicu ditekan, drummer dibebasake lan dipecat.

Gas bubuk saka saluran tong minyak "aktif" liwat saluran ing piston mlebu ing kamar tong minyak jejer. Gas meksa kamera bebarengan karo tong minyak kanggo maju. Roller tong minyak iki dipindhah ing sadawane alur mesin fotokopi, wangun kang digawe kabeh pemblokiran tong minyak muter. Nalika pemblokiran iki terlantar dening 1/8 saka giliran lengkap, laras sabanjuré bisa murub dijupuk. Ing wektu sing padha, kasus kartrid diekstrak saka sing dipecat. Rotasi blok laras digawe sistem amunisi lan pemicu pemicu.


Mekanisme senapan mesin ing taun 1946 ing wangun "disebarake". Gambar Otvaga2004.ru


Slostin machine gun arr. 1946 wis dawa 775 mm karo dawa tong minyak 605 mm (stroke dawa - 50 mm). Bobot senapan mesin dhewe yaiku 28 kg (sing 17,2 kg minangka unit puteran). Nalika nggunakake alat mesin Sokolov bobot bedhil tekan 67 kg. Perkiraan tingkat geni - 3000-3100 rds / min. Jarak efektif geni yaiku 2 km.

Tes lan rekomendasi


Ing mangsa panas 1946, senapan mesin abot sing luwih apik dikirim kanggo dites. Asil tes maneh dicampur. Militer ngalembana desain asli lan nggawe sawetara saran. Ing wektu sing padha, senapan mesin nuduhake karakteristik kinerja sing ora cukup, mula iku meh ora bisa dipercaya.

Tingkat geni sing nyata dadi katelu luwih murah tinimbang sing kasebut - ora luwih saka 2100 babak / min. Iki menehi daya tembak sing dhuwur, nanging nyebabake konsumsi amunisi tambah akeh. Akurasi dadi 6-7 kaping luwih murah tinimbang senapan mesin laras tunggal SG-43. Nanging, akurasi ngrambah, digabungake karo tingkat geni, menehi gun mesin kauntungan liwat kabeh model ana.


Slostin machine gun ing ngadeg kanggo geni anti-pesawat. Foto Oruzhie.info


Slostin machine gun anyar ora duwe karep overheat. Tanpa pendinginan tambahan, nganti 1500 tembakan bisa dipecat. Fitur penting saka senapan mesin ana ease saka operasi lan anané bagean cilik. Swara karakteristik dadi fitur migunani saka senapan mesin kanggo pertempuran. Disebutake yen "duwe efek depresi ing sistem saraf."

Senapan mesin I.I. Slostin arr. 1946 dianggep minangka conto sing apik, bisa nemokake panggonan ing tentara. Abot banget kanggo infantri, nanging bisa digunakake ing kendaraan. Kanthi operator sing cocog, ana tape kanggo 500 puteran utawa luwih, lan panggunaan sing tepat, senapan mesin kasebut bisa nambah efektifitas pertempuran pasukan.


Varian senapan mesin 14.5 mm, sisih kiwa. Foto dening Otvaga2004.ru


Nanging, senadyan asil test positif lan ratings dhuwur, Slostin machine gun iki ora dianjurake kanggo Adoption langsung. Ing wektu sing tentara wis senapan mesin karo ciri sing dipengini, lan ora ana siji wiwit ningkataké model dhasar anyar.

Kaliber gedhe


Sajrone tes taun 1946, ana proposal kanggo nggawe versi anyar saka senapan mesin I.I. Slostina ing kartrid beda. Iki diusulake kanggo ngembangake produk kanggo amunisi 14,5x114 mm. Senapan mesin kasebut bisa ngiyataken kendaraan lapis baja, uga nemokake aplikasi ing pertahanan udara. Perlu sawetara taun kanggo ngembangake proyek kasebut maneh. Uji coba kasebut diwiwiti ing Mei 1949.

I.I. Slostin kudu ngolah otomatis maneh. Wektu iki dheweke ninggalake sistem karo kamar lan piston ing tong minyak. Saiki batang tetep ora obah, ana kamar gas. Ing jejere trunks, piston panggeser karo rollers katon sesambungan karo alur salinan. Prinsip umum rotasi blok barel tetep padha, nanging slider saiki digunakake tinimbang tong sing bisa dipindhah.


Ndeleng saka sisih liyane. Foto dening Otvaga2004.ru


Senapan mesin sing luwih gedhe lan luwih abot kanggo kartrij sing luwih kuat diuji ing papan latihan, sajrone nuduhake sawetara kekurangan. Ternyata blok tong minyak duwe massa lan inersia sing akeh banget. Akibaté, ing wayahe pemicu iki micu, tong minyak "aktif" bisa ing posisi non-optimal, lan iki mimpin kanggo tutup mati-tengah saka primer. Ora ana rana lengkap kanthi ngunci ora njamin penyegelan kamar. Akibaté, ana break transversal ing liners.

Pinjaman langsung saka pembangunan saka proyek sadurunge kanthi owah-owahan ing sawetara kelenjar nyebabake asil sing ora dikarepake. Masalah utama senapan mesin abot arr. 1949 amarga kombinasi desain lan daya kartrid sing gedhe banget. Kanggo nyingkirake masalah sing diidentifikasi, desain ulang radikal dibutuhake. Iki dianggep ora cocog, lan kabeh karya mandheg.

ahead saka wektu


Ing taun 1949, kabeh karya ing senapan mesin Slostin mandheg. Desainer bali menyang proyek liyane, lan prototipe menyang panyimpenan, kalebu museum. Konsep janji sistem multi-laras wis sirna ing latar mburi. Gunsmiths lan gunners terus ngembangaken arsitektur uga-mastered.

Ing mangsa ngarep, engineers maneh ngadhepi Jeksa Agung bisa ngetokake saka nambah tingkat geni, lan wiwit taun suwidakan tataran anyar ing pangembangan sistem multi-barreled, kalebu sing karo pemblokiran puteran saka tong minyak. Sawetara conto kasebut dilebokake ing layanan, sistem kasebut wis nemokake aplikasi ing macem-macem lapangan. Apa pengalaman I.I. Slostin nalika nggawe senjata anyar ora dikenal kanggo tartamtu. Nanging, iki gunsmith saka Kovrov sing pisanan ing negara kita njupuk munggah arah janjeni.
Pengarang:
21 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pak X
    Pak X 1 Juni 2019 18:20
    +9
    Matur nuwun! Senapan mesin penasaran, ora tau krungu.
    Babagan desainer I.I. Slostin saka kutha Kovrov uga ora krungu.
  2. ROSO 42
    ROSO 42 1 Juni 2019 18:26
    +7
    Matur nuwun kanggo artikel.
    Aku kaget maneh karo ketekunan para desainer lan insinyur Soviet lan kemampuane kanggo ndeleng arah desain ing mangsa ngarep. Saka pengalaman pribadi lan saka crita kanca-kanca, aku bisa ngomong yen, sayangé, ing jaman Soviet, ora mung spesialis, nanging uga pejabat partai sing melu ngevaluasi perkembangan. Asring panemune sing mbukak utawa nutup dalan menyang sing anyar. Pira proyek sing dikirim menyang tong sampah (scrap) mung amarga inersia manajer produksi sing ora pengin ngganti apa-apa. Dadi, dheweke menehi rencana kanggo produk sing wis suwe ora nyukupi syarat lan entuk hadiah lan penghargaan kanggo iki.
    Nanging, nasibe wong kaya I.I. Slostin pantes jangkoan ing situs iki.
    hi
    1. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 2 Juni 2019 00:48
      +5
      Aku kaget maneh karo ketekunan para perancang lan insinyur Soviet lan kemampuane kanggo ndeleng arah desain ing mangsa ngarep.


      Apa sampeyan ngomong babagan skema "shotgun" Gatling saka pungkasan abad ka-19 kanthi blok puteran tong?

      hi
  3. tukang ngimpi
    tukang ngimpi 1 Juni 2019 18:29
    +5
    Artikel sing menarik babagan sampel sing menarik.
    Kanggo pisanan aku weruh desain domestik kaya sadurunge jaman perang.
  4. undecim
    undecim 1 Juni 2019 19:09
    +6
    Swara karakteristik dadi fitur migunani saka senapan mesin kanggo pertempuran. Disebutake yen "duwe efek depresi ing sistem saraf."
    Swara ora bisa migunani kanggo pertempuran. Nalika Perang Donya II, Sekutu tabrakan karo MG-42 Jerman. "Pengalaman" saka kenalan iki depressing kanggo sekutu, lan kanggo sawetara prajurit swara karakteristik "Hitler kang bunder" nyebabake gupuh nyata. Masalah banget serius sing digawe film propaganda khusus kanggo Angkatan Darat AS, kang prajurit padha nggawe percoyo sing MG-42 ora dadi medeni lan ora luwih saka bedhil mesin Amérika. Kabeh iki diiringi dening demonstrasi sukses dipatèni TCTerms mesin-gun Jerman dening senapan mesin Amérika.
    Iki minangka swara khas, sing ditemtokake dening tingkat geni sing dhuwur nalika tes ing taun 1946, sing dituduhake dening kapten insinyur Slutsky, sing jelas ngerti babagan masalah Amerika.
    1. iConst
      iConst 1 Juni 2019 20:55
      +7
      Kutipan saka Undecim
      Nalika Perang Donya II, Sekutu tabrakan karo MG-42 Jerman. "Pengalaman" saka kenalan iki depressing kanggo sekutu, lan kanggo sawetara prajurit swara karakteristik "Hitler kang bunder" nyebabake gupuh nyata.

      Ora mung sekutu. Prajurit Tentara Abang uga kenal karo dheweke langsung. Loro utawa telu bedhil mesin bisa ngalangi maju infanteri ing bagean setengah kilometer.

      Minangka asil saka "kenalan" karo MG-34/42 posisi ing tingkat geni lan akurasi bedhil mesin wis direvisi. Tingkat dhuwur saka geni kanggo pasukan infantri katon keluwih. Nanging "mesin Hitler" ngganti kesadaran.
      Kasunyatane yaiku panyebaran tartamtu nalika tembak kanthi tingkat dhuwur menehi persentase sing luwih dhuwur kanggo nggayuh target. Sing. sanajan kanthi ngarahake sing ora akurat utawa ing target sing obah, kemungkinan nabrak iku luwih dhuwur. A r-r-r-roar cendhak (5-7 babak) tightly nutupi wilayah, kalebu watara target, lan saka alon ta-ta-ta-ta-ta, nalika peluru miwiti ngeklik cedhak, iku bisa duwe wektu kanggo ndhelikake. ... .
  5. bubalik
    bubalik 1 Juni 2019 19:57
    +6
    Temenan, bedhil mesin kuwi ora ana kapentingan kanggo Tentara Abang. Dheweke ora dianjurake kanggo adopsi.

    Ing tes, nilai maksimum parameter iki tekan 3300 rds / min, lan rata-rata malah luwih murah. Nanging sanajan ing tingkat geni iki, tape 250-babak standar dikonsumsi ing sawetara detik.


    ,,Ing taun 1939, Ultra-ShKass "super-cepet-tembak" diadopsi lan diprodhuksi - wektu siklus otomatisasi dikurangi, menehi laras gerakan maju sawise mbukak kunci. kanthi tingkat geni nganti 6000-6400 rds / min. (Ing sawetara sumber - (50 babak per detik, yaiku, 3000 babak per menit).,,

    ,, ing taun 1937, produksi massal 7,62-mm Savin-Norov single-barreled machine gun, kang murub 5000 babak saben menit, diluncurake ing Kovrov Arms Plant.
    Kajaba iku, senapan mesin 7,62-mm laras ganda, dikembangake dening desainer V.I.. Silin lan diprodhuksi ing pabrik sing padha ing seri cilik, nduweni tingkat geni 8600 babak saben menit.



    ,,, gadhah prasaja, cekap dikembangaké lan nguwasani ing industri sistem geni otomatis kanggo RIFLE CALIBER kesatuan, iku digawe ora pangertèn kanggo berkembang padha ing syarat-syarat karakteristik kinerja, nanging sistem luwih Komplek lan larang. Ing penerbangan lan pertahanan udara, kaliber bedhil wis kesel dhewe, lan ing cabang militer liyane ing sistem kanthi tingkat geni sing fenomenal banget, dheweke ora rumangsa butuh,,,
  6. natanael
    natanael 1 Juni 2019 20:15
    +3
    Artikel informatif sing menarik, hormat marang penulis, bakal ana liyane ....
  7. undecim
    undecim 1 Juni 2019 20:49
    +7
    Sawetara conto kasebut dilebokake ing layanan, sistem kasebut wis nemokake aplikasi ing macem-macem lapangan. Apa pengalaman I.I. Slostin nalika nggawe senjata anyar ora dikenal kanggo tartamtu.
    Mesthi wae digatekake. Pengalaman negatif padha pentinge karo pengalaman positif. Pengalaman Slostin nuduhake yen panggunaan otomatis ing sistem rotary nggunakake energi tembakan ora ana gunane, lan para perancang milih dalan senjata kanthi drive eksternal otomatis.
    Salah sawijining conto pisanan saka sistem multibarrel rotary yaiku senapan mesin pesawat Fokker-Leimberger. Sistem Fokker-Leimberger minangka senapan mesin pesawat 12-barrel Jerman kanthi ukuran 7,92x57 mm, digawe miturut skema Gatling. Nduwe tingkat geni 7200 babak saben menit (miturut katrangan). Diadegaké ing taun 1916. Automation drive - saka mesin pesawat.
    Ana artikel babagan dheweke ing VO tanggal 16 Agustus 2012 (https://topwar.ru/17796-m61-vulcan-germanskiy-aviacionnyy-pulemet-fokker-leimberger.html)
  8. bip
    bip 1 Juni 2019 21:23
    +3
    Apa I.I. Slostin mbela disertasi babagan "ruwet" desain "supermachine gun" digawe dening dheweke (liwat pirang-pirang taun kerja keras), minangka, contone, desainer, uga "ruwet", "superautomatic" saka Akademi Ilmu, "mbela" babagan pangembangan "teknologi tinggi" -94, sing digawe sajrone wektu sing padha, udakara 15 taun?!
    Miturut cara, tugas (kanthi lan tanpa mbela disertasi) judhul ilmiah kanggo tukang senjata domestik (pra-perang lan pasca perang) kanggo pangembangane bisa dadi topik sing menarik. Artikel-Aku menehi ide!
  9. SASHA LAWAS
    SASHA LAWAS 2 Juni 2019 00:39
    +3
    ya, iku pancene ahead saka wektu, dheweke wis tau krungu saka salah siji senapan mesin utawa desainer sawijining sadurunge.
    (Urip lan sinau)
    thanks kanggo penulis kanggo artikel
  10. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 2 Juni 2019 00:45
    +6
    Kabeh senapan mesin Slostin ora tekan tingkat geni sing diwilang.

    Yankees njupuk, lan ora invent mekanika Komplek karo piston kanggo rotasi, nanging mung ngaco motor listrik kanggo muter pemblokiran tong minyak.

    hi
    1. bip
      bip 2 Juni 2019 12:46
      +2
      Ing swasana ati sembrono, aku nyoba kanggo mental "ngembangaken tema" saka easel "gatling machine gun karo motor listrik" - "visualisasi" kanggo aku, taskaaat, lan "lukisan lenga" - furrowed karo corong lan trenches, medan perang, ing kumelun lan longkangan, lan ing, Mudhun lan mlengkung mudhun, "mlaku (minangka kita fervent letnan-kolonel-fireman digunakake kanggo ngomong)" komplotan kabèh saka "Slostin kang mesin gunners" - loro saka wong-wong mau nyeret mesin-gunner ing mesin Sokolov karo kabeh kekuatan, papat "nomer", straining piyambak, seret shovel karo "pembangkit listrik portabel" liwat bumps , mesin bensin nyopir, canisters karo "consumables" - bensin lan lenga, lan baterei, loro pasangan liyane. mindhah sawise "karavan" karo akeh banget dimuat "cartridge" drags (... utawa aku dietung sethitik, diwenehi sing "repair kits" kanggo bedhil mesin lan mesin sing strapped kanggo cocog "seret", lan ora diangkut kapisah ? !), lan tukang tembak mortir mungsuh kanthi seneng nandur ranjau lan bungkus mesin tembak musuh nganggo "tracers" ijo, saka MG-42s?! nglirik
      Malah yen engine wiwitan bensin loro-stroke digunakake minangka drive kanggo muter tong minyak, iku uga dadi menarik - cukup bisa dadi sumber saka plot tragicomic saka film "alternatif" "babagan perang lan hitman." " - wis mbayangno ing "papan crita". eseman
      1. Jaran, wong lan nyawa
        Jaran, wong lan nyawa 2 Juni 2019 15:12
        +4
        Dadi wong Amerika cukup pinter (ngapura aku, Zadornov) kanggo nyelehake senapan mesin multi-laras kanthi drive listrik ing helikopter lan pesawat landing, lan ora nganggo infanteri.

        apik
  11. bip
    bip 2 Juni 2019 14:37
    +4
    Panjenenganipun tresna (ing kanak-kanak, remaja lan muda) kanggo delve menyang kabeh limo "potongan wesi militer", delving menyang piranti lan nyoba kanggo ngerti carane padha bisa lan carane padha digawe (minangka bakal ngomong saiki, kang digawa metu ". reengineering", spekulatif nglirik ).
    Inggih, mesthi, aku adored, ing wektu sing padha, nonton "film perang", film fitur lan, utamané (ora, uga, "The Dawns Here Are Quiet" metu saka kompetisi punika masterpiece, pemandangan ing adus wanita punika. paling paweling, uga, ing kasunyatan , final-mandor Vaskov karo granat: "Alles ing sudhut!", Mung incomparable, ing jaman Soviet! eseman ) - dokumenter.
    Aku iki utamané disabetake dening mortir lan mesin gunners abot kita mlaku, nalika piring basa abot saka mortir 82-mm diangkut ing mburi prajurit frail, lan "pipa" tong minyak ing Pundhak liyane, padha. lancip lan sinewy, nomer kru, utawa mesin Sokolov, sijine ing pundak siji, lan abot (utamané "ing dalan", akeh kilometer!) Awak sudut saka "Maxim" machine gun ing Pundhak kanca- mortir biped lan ngarsane, tambang lan cartridges ing kothak karo gagang, iku wis kaya, kaya, "sing kurang ala"...
    Aku tansah kaget, ing pra-perang lan pasca-perang designs saka senjata cilik, mung turah mbrawah saka bagean padhet-gilingan massive digawe kanthi ati-ati karo macem-macem internal "ancam" pilihan (ngelingi kabijakan censorship saka situs lan hanging "warning". ", Aku ora nggunakake produksi rakyat kita "tembung padha Mat "lan aku nyebut dhewe ing istilah sejatine sifate technical!) Lan grooves sing angel kanggo nggawe, awit iku angel kanggo "nyusup" kanggo wong-wong mau karo Processing lan "ukuran" alat, nanging mung minangka angel lan "obscenely" kanggo ngresiki saka rereget, teyeng lan soot ing rampung, lan temenan kabotan karo rincian iki, "produk"!
    Mangkono uga karo bedhil mesin I.I. Slostina, miturut pengamatan uripku, minangka "jenis" saka panemu lan perancang (asring saka otodidak lan "pendidik") sing "cepet-cepet kabeh urip" kanthi mung "gagasan sing apik", nyoba kanthi sekuat tenaga. lan tegese "nempelake" ", sanajan "adoh" sing jelas! Dadi karo unit iki (temenan ora "infantry", sanajan bobot !!!) miturut "skema Gatling" lan "ing bantalan" ?!
    Kepiye desainer iki mbayangake medan perang lan "perpetuum mobile" ing kono, layanane ing lapangan, kenapa dheweke nyatakake "senapan mesin super" dadi easel infanteri, lan dudu menara ing endi wae ing teknologi (sanajan produksi massal sing padha. ShKAS ukurane luwih cilik, luwih entheng ing massa total, kurang inersia ing operasi bagean lan ngarahake target, lan, miturut pendapatku, luwih gampang tinimbang nggawe Slostinsky lan luwih cocok kanggo menara, lan ing mesin ShKAS uga bakal. dadi luwih entheng tinimbang Slostinsky, sanajan, jelas manawa senapan mesin udara sing capricious iki ora cocog "ing kahanan lapangan!"), apa (babagan Bebungah Stalin, mbokmenawa ??!) lan babagan sapa (nanging, mesthine. , ora bab warriors - machine gunners !!!) panginten - "asli" iki???
    Iki uga kedadeyan ing desain industri sipil, nalika desainer, digawa dening PROSES "implementasine (AT ANY COST!) saka" idea congenial ", rampung lali babagan pangguna pungkasan, sing, sanajan dheweke kerja ing kahanan mbebayani kanthi a resiko kanggo urip, nanging peluru lan pecahan ora fly menyang, lan urip gumantung, Nanging, ora 100%, kaya urip prajurit ing paprangan, saka massa unbearable lan linuwih saka "produk"!
    Pyotr Maksimovich Goryunov lan kanca-kancane, ing wektu sing padha, ora "asli" muspra, kanthi jelas mbayangake medan perang lan asil realistis sing dikarepake, adhedhasar "skema Browning" sing prasaja, optimal kanggo tingkat produksi kasebut, nggawe apik banget, kanggo wektu, machine gun SG -43, ing syarat-syarat massa total, iku luwih entheng tinimbang "Maxim" (lan ora njaluk Hung munggah ing "proses nggawe" sawetara unrealistic "super machine gun", tanpa mbuwang wong. dana umum supaya dibutuhake dening ngarep!)!
    Desainer nyata, nyatane, kalebu tanpa syarat kanggo nggayuh tujuan sing wis ditemtokake kanthi cara sing paling optimal, lan ing kene tujuan kasebut durung digayuh - bisa, bisa digunakake ing tentara, senjata sing dipercaya durung digawe lan cara kanggo ngatasi masalah kasebut. dipilih suboptimally, tenan, minangka akeh minangka rolas lan setengah taun "karya", Desainer piyambak (lan "asisten" lan "pimpinan" angonan watara wong!) Ora ngerti path mati kang "ruwet" pembangunan. , apa dheweke pancen ora wani ngakoni "pekerjaan sing sia-sia" lan ninggalake "implementasi gagasan (salah)" sing ora ana gunane??!
    PS Yen pancene pengin nggawe "multi-barreled super-machine gun" dadi luwih, sampeyan kudu miwiti karo TWO tong minyak, lan iku bisa, pisanan tanpa overcomplicating, kanggo ngatasi masalah technical padha luwih apik lan luwih rasional. ing kabeh babagan, kalebu dening dipeksa, ing siji, cooling saka tong minyak, lan ing syarat-syarat luwes "nelusuri" ing kadohan optimal, lan malah ing syarat-syarat massa, linuwih, kacepetan dhuwur lan gamblang saka piranti, kalebu manufacturability lan produksi. biaya, aja menyang mbah! eseman
    Nanging banjur desainer ora bakal bisa kanggo babagan "proses nggawe lan refinement" kanggo "taun lan dekade", lan malah ing piranti prasaja akeh wong bakal bisa kanggo mangerteni iku bebarengan - sampeyan ora bisa nyumerepi a akeh "ruwet" mie ing "kurator project", sampeyan bisa ilang sirah kanggo kuwi (ana precedents lan scammers-"well-wishers" banjur cukup!) "pengeluaran dana negara" ?!
    Dadi, kaya kancaku: "Oh, kabeh pancen angel, angel banget ...!" lan ora ana panjaluk ... banjur "kuldi bakal mati, utawa padishah mati?!"
    1. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 2 Juni 2019 15:57
      +1
      Dicritakake kanthi apik. warni-warni. Inggih rampung!

      A plus gedhe kanggo kula. Sayange sampeyan ora bisa sijine luwih saka siji.

      apik
      1. bip
        bip 2 Juni 2019 16:12
        0
        Quote: Jaran, wong lan nyawa
        Dicritakake kanthi apik. warni-warni. Inggih rampung!

        A plus gedhe kanggo kula. Sayange sampeyan ora bisa sijine luwih saka siji.

        apik

        hi Matur nuwun kanggo Evaluasi High, nanging ana uga nuduhake, Dear aka Horse, kanibal lan Soul-pacangan, iku kula liwat komentar, lan ing umum liwat Artikel, mikir, "Aku buyar lan tak gatel"! ya
        Aku ora ngerti kapan remisiku bakal rampung, nanging bisa kedadeyan kapan wae lan aku ora bakal bisa nulis maneh, mula, kanthi cara iki, aku ninggalke apa-apa sing dakkarepake, sing nandhang lara, kanggo kanca-kancaku lan masa depan. arkeolog saka Internet", taskaat, "prajanjian saka master lawas ". nglirik
    2. kucing Rusia
      kucing Rusia 3 Juni 2019 22:08
      -1
      Mungkin aku ora ngerti apa-apa, mula nerangake - ing versi pra-perang, mortir 82 mm duwe 2 roda, senapan mesin Maxim digawe nganggo 2 roda. Apa ing dalan loro 82-mm mortir lan Maxim digawa ing punuk ,,. Aku dhewe ngerti saka lendhut, sing ambane dhengkul, menyang gunung, liwat alas lan gullies - pitungan kudu "berkembang" dadi kewan paket (kuldi utawa bagal), lan ing dalan ing mangsa panas, kok ora ora nganggo roda? Mungkin para veteran ngerti rahasia? Cukup jelasake ... opo Senapan mesin Slostin 8 laras kudu dikembangake mung kanthi wiwitan pambangunan 1-2 pabrik kartrid sing mung bisa digunakake kanggo bedhil mesin. ya
      1. bip
        bip 4 Juni 2019 05:24
        0
        Dear Kotik-Rusich, Aku weruh cuplikan ing dokumenter (nanging aku ketemu lan elinga banget sawetara saka wong-wong mau) kang Maxim muter bedhil mesin, mlaku ing Maret, tanggung ing gembong, sanajan tanpa tameng wojo, iki aku weruh .
        Nanging, ing pirang-pirang kasus, alat mesin Sokolov lan awak senapan mesin ditampilake ing film dokumenter kaya sing daktulis ing ndhuwur lan aku mung bisa spekulasi saka pengalamanku dhewe.
        Uga babagan nggawa mortir 82-mm, iki dudu babagan film fitur sing dipentasake, nanging dheweke nulis babagan dokumenter jaman perang.
  12. Ken71
    Ken71 2 Juni 2019 14:49
    +1
    Lan rencana Gatling prasaja lan dingerteni ora muter. Apa kudu muter dhewe?
  13. bip
    bip 2 Juni 2019 16:00
    0
    Quote: Jaran, wong lan nyawa
    Dadi wong Amerika cukup pinter (ngapura aku, Zadornov) kanggo nyelehake senapan mesin multi-laras kanthi drive listrik ing helikopter lan pesawat landing, lan ora nganggo infanteri.

    apik

    apik hi Duc lan aku ngomong bab padha, bab gatling machine gun, rampung ora cocog kanggo lumaku!
    Zadorny duwe tugas nggawe wong ngguyu kanthi macem-macem omong kosong - dheweke isih ngerti yen kita manungsa paling gampang ngguyu nalika mikir yen kita luwih unggul tinimbang wong liya, tinimbang tumindak bodho wong liya, nanging ora ngluwihi awake dhewe! eseman