Review militèr

Dijenengi alasan kanggo tuku emas dening Rusia ing pasar donya

213
Dewan Emas Dunia (WGC) wis nerbitake statistik babagan volume tuku logam mulia kanggo kuartal pisanan taun iki.


Dijenengi alasan kanggo tuku emas dening Rusia ing pasar donya


Miturut statistik kasebut, Rusia dadi pimpinan ing antarane kabeh negara ing donya sawise asil saka periode kasebut ing syarat-syarat tuku emas. Secara total, ing telung wulan pisanan 2019, Federasi Rusia ngisi cadangan emas luwih saka 55 ton.

Nyimpulake kenaikan kuartal pisanan karo cadangan sing kasedhiya sadurunge, Dewan Dunia nemokake yen total Rusia duwe cadangan emas udakara 2170 ton. Iki meh kaping lima (yaiku, 19 persen) saka cadangan emas ing donya.

Cenderung kanggo tuku logam mulia kanggo mbentuk emas Rusia lan cadangan devisa terus. Taun kepungkur, negara kita tuku luwih saka 274 ton emas.

Bebarengan karo Rusia, panuku emas utama ing 2018 kalebu negara kayata Turki, Kazakhstan lan Qatar.

Para ahli nyathet yen langkah-langkah kasebut ditindakake dening ekonomi negara kasebut, kalebu Federasi Rusia, kanggo nyuda katergantungan marang pengaruh ekonomi Amerika, sing adhedhasar ngontrol panggunaan massa dolar ing saindenging jagad. Iki minangka upaya kanggo nyingkirake ketergantungan ekonomi Amerika sing diarani minangka alasan utama kanggo tuku emas.

Elinga yen hukum AS prescribes kanggo ngontrol sakbenere kabeh transaksi kang dolar AS katon.

Investasi Rusia ing utang AS mudhun dadi $14 milyar. Malah 9 taun kepungkur, padha tekan meh 180 milyar rubles.
213 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
    1. mouse
      mouse 3 Mei 2019 08:25
      + 21
      Kutipan saka Skunks.
      Rubel emas bakal digunakake enggal.

      Aturan emas!!! nglirik
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Skunks
        Skunks 3 Mei 2019 08:40
        + 16
        Kutipan saka Mouse
        Kutipan saka Skunks.
        Rubel emas bakal digunakake enggal.

        Aturan emas!!! nglirik

        Mulane aku dicopot. nglirik Aku ngrusak pendapat umum babagan dolar - bkmazhek ora didukung apa-apa ..
        1. mouse
          mouse 3 Mei 2019 08:47
          + 16
          hi
          Kutipan saka Skunks.
          Mulane aku dicopot.

          Eh, sampeyan duwe bedhil mesin ... nglirik
          1. nggrundel
            nggrundel 3 Mei 2019 10:23
            + 23
            Kutipan saka Mouse
            Eh, sampeyan duwe bedhil mesin ...

            Gas sing nyedhot, bonba sing kuat, mikroba ala lan ora sopan, lan liya-liyane, luwih efektif tinimbang senapan mesin, malah Gatling. Kudu ngimpi sing luwih dhuwur wassat
            Aja lali yen Federasi Rusia uga minangka penambang emas, mula tuku emas, saliyane akumulasi, minangka mbuwang sekuritas. Pangéran sing Mahakuwasa kanthi jelas nyiapake apa-apa, utamane ing latar mburi masalah karo 200 triliun dolar ekonomi donya, sing sejatine utang ...
        2. Tiksi-3
          Tiksi-3 3 Mei 2019 08:59
          -36
          Kutipan saka Skunks.
          Aku ngrusak pendapat umum babagan dolar - bkmazhek ora didukung apa-apa ..

          lan apa ruble dijamin karo? - kertas apa wae kertas!
          1. Saben
            Saben 3 Mei 2019 10:06
            + 11
            Quote: Tiksi-3
            Kutipan saka Skunks.
            Aku ngrusak pendapat umum babagan dolar - bkmazhek ora didukung apa-apa ..

            lan apa ruble dijamin karo? - kertas apa wae kertas!

            Lan babagan apa artikel kasebut? Apa ora babagan emas kanthi kasempatan?
            Yen aku ngerti kanthi bener, Federasi Rusia wis njupuk kursus kanggo nyedhiyakake ruble karo emas.
            1. Tiksi-3
              Tiksi-3 3 Mei 2019 14:31
              -15
              Kutipan saka: Saben
              Yen aku ngerti kanthi bener, Federasi Rusia wis njupuk kursus kanggo nyedhiyakake ruble karo emas

              maca kanthi teliti lan isih mikir !! salah siji saka cadangan emas paling gedhé ing Rusia lan apa ruble? Mungkin nyedhaki dolar utawa dadi mata uang pemukiman ing donya?
              1. ZamkomATV
                ZamkomATV 3 Mei 2019 18:59
                +3
                Dolar didhukung dening mata uang liyane sing gumantung. Utang nasional AS dijamin dening Kulon.
            2. Simargl
              Simargl 4 Mei 2019 13:09
              -1
              Kutipan saka: Saben
              Yen aku ngerti kanthi bener, Federasi Rusia wis njupuk kursus kanggo nyedhiyakake ruble karo emas.
              Kita percaya yen ing negara mung ana 9 triliun, yen dibagi 9 triliun dadi 2000 ton, entuk 4,5 yuta saben kg. Kanthi siji awis, sampeyan bisa ngijolake saham iki kaping pindho.
              1. Saben
                Saben 4 Mei 2019 14:14
                +2
                Kutipan: Simargl
                Kutipan saka: Saben
                Yen aku ngerti kanthi bener, Federasi Rusia wis njupuk kursus kanggo nyedhiyakake ruble karo emas.
                Kita percaya yen ing negara mung ana 9 triliun, yen dibagi 9 triliun dadi 2000 ton, entuk 4,5 yuta saben kg. Kanthi siji awis, sampeyan bisa ngijolake saham iki kaping pindho.

                Lan kenapa iki pitungan sampeyan? Apa sampeyan ngomong yen nilai nominal dhuwit luwih gedhe tinimbang cadangan emas sing kasedhiya?
                Mangkono maneh, tuku emas terus, saiki 2170 ton, ing pungkasan taun bakal luwih akeh.
                Utawa apa sampeyan mikir yen cukup kanggo nyepetake driji lan jumlah emas sing tepat bakal katon ing gudang?
                1. Simargl
                  Simargl 4 Mei 2019 18:42
                  0
                  Kutipan saka: Saben
                  luwih ing pungkasan taun.
                  Dadi apa? Aku iki ngomong bab mung awis, i.e. sing bisa dicekel ing tangan sampeyan. Kabeh massa dhuwit 15 kaping luwih, i.e. kanggo nyedhiyakake massa saiki, Fort Knox kudu diseret ing kene - 20 ton.
                  Iki sing paling gampang.
                  Saiki pitakonan sing luwih menarik: kepiye sampeyan ngatur dhuwit dhuwit? Ing kasunyatan modern, dhuwit minangka alat, ora mung dhuwit recehan.
          2. Evgesev
            Evgesev 3 Mei 2019 17:11
            0
            Nganti saiki, mung sumber daya lan energi, ayo ngarep-arep industri ing mangsa ngarep uga.
          3. ZamkomATV
            ZamkomATV 3 Mei 2019 18:58
            -1
            emas. Apa sampeyan maca artikel kasebut?
          4. Joker62
            Joker62 4 Mei 2019 11:56
            +1
            Nanging ing kene sampeyan salah!
            Rubel didhukung mung emas, lan dolar minangka goblok, ora didhukung dening anané emas sing cukup.
            Senajan sawetara nuntut kanggo nuduhake anané emas ing brankas - padha njaluk ngapura piyambak, deleng rahasia negara .... ing kene nuduhake yen Amerika ora duwe emas kuwi. Lan yen ana, ora bakal ana gelembung utang sing gedhe banget!
            1. Saben
              Saben 4 Mei 2019 14:20
              0
              Kutipan saka Joker62
              Nanging ing kene sampeyan salah!
              Rubel didhukung mung emas, lan dolar minangka goblok, ora didhukung dening anané emas sing cukup.

              Dominasi dolar AS diwenehake dening pasukan militer. Yen ana negara sing pengin nyingkiri dolar, langsung lelayaran bom.
              Senajan sawetara nuntut kanggo nuduhake anané emas ing brankas - padha njaluk ngapura dhewe, deleng rahasia negara .... ing kene nuduhake yen Amerika ora duwe emas kuwi.

              Paling kamungkinan iku. Wong Tionghoa, ing sisih liya, nyoba "nyedhot" tungsten, dibungkus nganggo lembaran emas tipis.
        3. Vadim02rus
          Vadim02rus 3 Mei 2019 12:52
          +6
          Aku uga nulis ing endi wae yen Amerika ngeduk kuburan kanggo dolar kanthi tumindak. Muzzled karo minus)
          1. Vadim02rus
            Vadim02rus 3 Mei 2019 14:54
            +7
            Kutipan: Vadim02rus
            Aku uga nulis ing endi wae yen Amerika ngeduk kuburan kanggo dolar kanthi tumindak. Muzzled karo minus)

            Rasane kaya De Gaulle) Ukara ajaib "kuburan dolar" dijamin bakal menehi minus)
            1. Evgesev
              Evgesev 3 Mei 2019 17:19
              +1
              Apa, aku setuju banget karo sampeyan. Yen sampeyan ngempet balon kanggo dangu, iku temtu bakal bledosan. Lan ana sing ngandhani yen sawetara ambegan ditinggalake kanggo utang negara kasur lan bakal dadi balapan senjata (hypersound lan pertahanan rudal).
              1. Vadim02rus
                Vadim02rus 3 Mei 2019 18:29
                0
                Kene kita ngomong bab liyane. Kene sampeyan setuju, sampeyan ngandika kok. ora setuju? Supaya sampeyan nyatakake apa sampeyan ora setuju, lan ing kene, kanthi obsesi manic, dheweke ngilangi kabeh negativitas babagan sing luar biasa. Iku mung TK. Jujur, aku ora peduli karo kontra iki, sampeyan mung ngerti apa sing katon? Dheweke nesu ing ngisor lawang lan mlayu. Banjur sampeyan bangga apa pahlawan, ngedhunake pepadhamu. Mung kanggo Gusti Allah aja mikir aku nindakake iku)
        4. Ratmir_Ryazan
          Ratmir_Ryazan 3 Mei 2019 13:02
          +9
          Makane aku dipecat.. nglirik



          Dheweke mbusak sampeyan kanthi bener, amarga ruble ora bisa dadi emas kanthi fisik, lan sampeyan ngulang omong kosong.

          Saiki, 2200 ton emas kanthi rega 2500 rubel saben gram = 2 rubel saben ton, lan 500 ton emas yaiku 000 triliun rubel, lan pasokan dhuwit ing Rusia saiki 000 triliun lan terus berkembang, amarga jumlah barang lan layanan sing diprodhuksi ing Rusia!!!

          Negara sing mutusake maneh babagan standar emas mung bakal kelangan cadangan emas, sing kedadeyan ing AS lan mulane dheweke nolak praktik iki !!!

          Banjur apa sing sampeyan nelpon? Kanggo mbuwang cadangan negara?!

          Emas ing kubah minangka cadangan kanggo dina udan, mula bisa diijolke kanggo barang lan layanan sing dibutuhake. Lan luwih akeh cadangan Rusia iki, luwih apik.
          1. freddyk
            freddyk 3 Mei 2019 13:30
            -7
            Quote: Ratmir_Ryazan
            Negara sing mutusake maneh babagan standar emas mung bakal kelangan cadangan emas, sing kedadeyan ing AS lan mulane dheweke nolak praktik iki !!!

            Aku ora weruh sambungan. Mung nyedhiyakake emas mbatesi operasi mesin cetak. Mulane, Amerika Serikat, lan ora mung, nilar iki. Nyatane, dolar minangka kertas sing padha karo ruble, mung diakoni minangka mata uang donya nalika iku. Miturut cara, USSR ora ngakoni.

            Aku setuju banget babagan rubel emas, iki ora mungkin kanggo Rusia sing mlarat. Ekonomi bakal ambruk kabeh, amarga saiki wis inflated.
            1. Ratmir_Ryazan
              Ratmir_Ryazan 3 Mei 2019 13:56
              +9
              Lan sampeyan maca paling ora babagan pengalaman AS kanthi dhukungan emas dolar lan sampeyan bakal ngerti kabeh.
              Emas mung ora cukup fisik malah kanggo Amerika Serikat kanggo nggawe dollar saestu didukung dening emas, sanajan ing wektu sing padha duwe 80% saka emas donya, bab 20 ton, klempakan!!!

              Ing negara apa wae, prodhuksi barang lan jasa saya tambah akeh, lan kanggo njamin perdagangan, luwih akeh dhuwit kudu dilebokake ing sirkulasi, yen ora, stagnasi sing disebabake dening deflasi bakal diwiwiti, mula pasokan dhuwit ing kabeh negara saya akeh.

              Bab sing padha karo Amerika Serikat, ana liyane lan liyane dolar, lan cadangan emas ora bisa tuwuh ing jangkah padha, kang mimpin kanggo kasunyatan sing ing kasunyatan dollar wis luwih murah saka tingkat emas, iki ngeweruhi dening Charles de Gaulle lan ing wayahe nggoleki sawetara kapal kebak dolar menyang gisik saka Amerika Serikat lan nuntut sing padha diijolke kanggo emas ing tingkat resmi.
              Amerika Serikat, mesthi, ragu-ragu kanggo dangu, nanging minangka asil saka operasi iki, Prancis nyuwil menyang telung ndhuwur ing syarat-syarat cadangan emas, nalika Amerika Serikat, ing nalisir, nemen suda cadangan emas sawijining.

              Banjur, mesthi, Amerika Serikat mbales dendam marang Charles de Gaulle, kerusuhan mahasiswa mimpin kanggo mundur (apa muni kaya soko?), Nanging padha ora bisa bali emas, ing Kajaba iku, negara liyane nuntut exchange padha, minangka a asil, Amerika Serikat mandegake ijol-ijolan dolar kanggo emas, minangka sementara, nanging nyatane ing salawas-lawase.

              Pemukiman ing dolar saiki mung trep kanggo perusahaan lan kabeh negara, komisi minimal lan transaksi cepet - mulane digunakake, lan kanggo nindakake transaksi emas, sampeyan kudu njamin transportasi fisik, sing nambah biaya kanthi nyata. transaksi kuwi lan padha sabdho mung nalika ana opsi liyane mung ora (minangka conto, dina Venezuela, utawa USSR periode WW2 karo Penyetor Perdland Lease).
              1. freddyk
                freddyk 3 Mei 2019 14:17
                -2
                We are Sejatine ngomong bab padha. Maksudku mung yen mata uang kasebut pancen didhukung emas, negara kasebut ora kaancam bakal kelangan cadangan emas.
                1. Ratmir_Ryazan
                  Ratmir_Ryazan 3 Mei 2019 14:27
                  +5
                  Iku mung ngancam, amarga mata uang negara apa wae saya tambah akeh luwih cepet tinimbang cadangan emas !!!
                  1. freddyk
                    freddyk 3 Mei 2019 22:13
                    +1
                    Quote: Ratmir_Ryazan
                    Iku mung ngancam, amarga mata uang negara apa wae saya tambah akeh luwih cepet tinimbang cadangan emas !!!

                    Dadi ora perlu nyetak kertas sing ora diamanake, massa ora bakal tuwuh. Saben, ngomong ruble, kudu diamanake, banjur bakal dadi mata uang digawe dening emas. Apa utawa ora iki bisa dadi pitakonan liyane.
                2. atalef
                  atalef 3 Mei 2019 19:43
                  +3
                  Kutipan saka freddy
                  We are Sejatine ngomong bab padha. Maksudku mung yen mata uang kasebut pancen didhukung emas, negara kasebut ora kaancam bakal kelangan cadangan emas.

                  mesthi kaancam.
                  Sesuk, bagean bakal menehi cathetan treasury kanggo ijol-ijolan ... lan ?
                  Sampeyan bakal ditinggalake tumpukan kertas, nanging ing endi emas?
                  Tuku anyar? lan kanggo apa?
              2. AwaZ
                AwaZ 3 Mei 2019 16:48
                0
                masalah iku emas uga komoditas lan rega kanggo iku ora disetel dening pasar, nanging dening klompok cilik crooks. Lan mudhunake emas marang dheweke kaya driji loro ...
                Kajaba iku, panguwasa Rusia saiki tuku emas sanajan ing pasar manca, sing ora murah. Lan ing sisih domestik, dheweke mung dipeksa, amarga kabeh perusahaan pertambangan emas ana ing tangane kanca-kanca Presiden lan, minangka asil, ana sanksi.
              3. Astronot
                Astronot 4 Mei 2019 16:59
                +2
                80% saka emas donya klempakan - bab 20 ton!!!

                Lan ing ngendi 10 ton, yen saiki Rusia duwe meh kaping lima saka cadangan emas ? ngguyu
            2. atalef
              atalef 3 Mei 2019 19:41
              -2
              Kutipan saka freddy
              Mung nyedhiyakake emas mbatesi operasi mesin cetak.

              Watesan dhuwit belay Gut. carane sampeyan bakal ngutangi kanggo sektor Manufaktur, lan ora mung sektor Manufaktur?
              Kutipan saka freddy
              Mulane, Amerika Serikat, lan ora mung, nilar iki

              Sadhar futility lengkap idea iki.
              Kutipan saka freddy
              . Nyatane, dolar minangka kertas sing padha karo ruble, mung diakoni minangka mata uang donya

              Ya wis.
              konco dollar ana loro potensial ageng (produksi) lan dateng ageng dibangun munggah liwat abad.
              Dolar 20 taun kepungkur ditampa minangka unit pambayaran saiki. (iku mung sing wong bakal mbayar karo rarity kuwi) - sampeyan saiki kanggo pembayaran ruble paling 1997 -=-- otozh.
              Kutipan saka freddy
              Miturut cara, USSR ora ngakoni.

              lan apa?
              Piyé pengaruhé kuwi? ngguyu
          2. aybolyt678
            aybolyt678 3 Mei 2019 14:25
            -1
            Quote: Ratmir_Ryazan
            amarga jumlah barang lan layanan sing diprodhuksi ing Rusia saya akeh !!!

            Bravo! ora mung diprodhuksi а digawakabeh liyane bener!
            1. Ratmir_Ryazan
              Ratmir_Ryazan 3 Mei 2019 14:29
              +3
              Bravo! mung ora diprodhuksi nanging digawa, yen ora kabeh bener!


              Apa sampeyan mikir jumlah barang lan layanan sing diprodhuksi ing Rusia ora tuwuh?

              Bukak statistik babagan konstruksi omah, panen gandum, produksi kabeh saka daging pitik lan babi nganti pesawat lan kapal!!!

              Lan aja melu demagoguery bodho.
              1. Balai Kota
                Balai Kota 3 Mei 2019 14:45
                0
                Quote: Ratmir_Ryazan

                Apa sampeyan mikir jumlah barang lan layanan sing diprodhuksi ing Rusia ora tuwuh?

                Pasokan dhuwit ora tansah tuwuh amarga mundhake jumlah barang lan jasa. Luwih kerep lan kuwat, tuwuh kanthi alasan sing beda-beda. Ing Venezuela, kabeh tiba, siji pasokan dhuwit saya tambah)
                1. Ratmir_Ryazan
                  Ratmir_Ryazan 3 Mei 2019 14:56
                  +2
                  Mengkono, mesthi, nalika pemerintah meksa Bank Sentral ngeculake dhuwit luwih akeh menyang sirkulasi tinimbang barang lan layanan sing diprodhuksi (kaya saiki ing Venezuela utawa ing Rusia ing awal 90s), nanging iki langsung mengaruhi inflasi - ora tuwuh. dening 2-4%, nanging tarif luwih pinunjul - puluhan lan atusan persen saben taun.

                  Mulane, kabeh apik ing moderat. Iku mokal ora kanggo nambah dhuwit, lan iku mokal kanggo nambah kakehan disproportionately kanggo wutah ing jumlah barang lan layanan diprodhuksi ing negara.

                  Lan standar emas kanggo mata uang apa wae mung mokal sacara fisik, mung ora cukup emas ing planet iki kanggo nyebut mata uang nasional ing tingkat kasebut.
                  1. Balai Kota
                    Balai Kota 3 Mei 2019 15:20
                    +1
                    Sampeyan pancen bener ing prinsip, nanging ora kabeh gampang banget. Saliyane jumlah barang lan jasa sing diprodhuksi, regane uga duwe peran, uga kecepatan sirkulasi dhuwit, yen penduduk mbuwang kanthi cepet. sampeyan butuh dhuwit luwih sithik Yen sampeyan cenderung nabung, sampeyan butuh dhuwit luwih akeh kanggo nutupi dhuwit sing ditarik saka sirkulasi.
                  2. atalef
                    atalef 3 Mei 2019 19:46
                    -1
                    Quote: Ratmir_Ryazan
                    Mesthi wae, nalika pamrentah meksa Bank Sentral ngeculake dhuwit luwih akeh menyang sirkulasi tinimbang barang lan layanan sing diprodhuksi (kaya saiki ing Venezuela utawa ing Rusia ing awal 90-an),

                    Mulane ing negara-negara normal Bank Sentral merdika lan kapisah saka pamarentah
                  3. Simargl
                    Simargl 4 Mei 2019 13:21
                    0
                    Quote: Ratmir_Ryazan
                    pamaréntah meksa Bank Sentral ngeculake dhuwit luwih akeh menyang sirkulasi tinimbang barang lan layanan sing diprodhuksi (kaya saiki ing Venezuela utawa ing Rusia ing awal 90s)
                    Eh ora! Ing Venezuela saiki lan ing Rusia ing taun 90-an, jumlah barang lan layanan cair wiwit diprodhuksi kurang saka sing dibutuhake.
              2. aybolyt678
                aybolyt678 5 Mei 2019 14:32
                -1
                Quote: Ratmir_Ryazan
                Bukak statistik babagan komisioning omah

                statistik? wassat minangka salah siji saka gedhe ngandika, ana goroh, goroh gedhe lan statistik!
                babagan omah - deleng proporsi komponen sing diimpor kanggo omah iki - jendhela plastik, sekrup, pipa, drywall, insulasi, listrik, cat, panel OSB, ...........
                ngumpulake pari-parian ora Processing mau.
                Quote: Ratmir_Ryazan
                produksi kabeh saka daging pitik lan babi
                - lan sampeyan ndeleng tuku antibiotik, stimulan wutah, vitamin, aditif feed, malah lenga iwak sing diimpor, peminum teat kanggo babi saka China lan Jerman ... Lan kanthi cara, kabeh kasebut ing ndhuwur minangka bagean gedhe saka biaya. saka daging.
                Quote: Ratmir_Ryazan
                menyang pesawat lan kapal !!
                babagan pesawat: saiki lagi diprodhuksi ing China minangka akeh saben taun minangka ana ing USSR ing total.
                Lan pungkasanipun, aku tau nyoba kanggo menehi hasil karo produksi mesin ing Yelabuga lan teka menyang kesimpulan sing iki Samsaya Awon saka Déwan screwdriver. Hakim dhewe: tanduran iki dibangun dening wong manca ing tanah kita. Peralatan, bahan bangunan, peralatan, spesialis teknis uga duweke. Saka kita Listrik (banget mirah, lan iku perlu akèh kanggo casting crankcases), Low-trampil pegawe, abolition saka tugas lan pajak. Miturut statistik, iki mesin KAMI !!!
          3. Vadim02rus
            Vadim02rus 3 Mei 2019 14:41
            0
            "Negara sing mutusake maneh babagan standar emas mung bakal kelangan cadangan emas, sing kedadeyan ing Amerika Serikat lan mulane dheweke nolak praktik iki !!!"
            EMNIP, salah sawijining tsar Rusia uga nyoba nindakake iki, lan uga mlebu ing genangan.
            1. Vadim02rus
              Vadim02rus 3 Mei 2019 16:09
              +1
              "Miturut Joseph Schumpeter, sirkulasi dhuwit kertas cukup ekonomi kanggo Rusia; kanthi nilar, Rusia kalem wutah lan nggawe kangelan dhewe; kaputusan iki, ora diasilake dening kabutuhan ekonomi nyata negara, ketoke Schumpeter rada misterius ".
          4. Evgesev
            Evgesev 3 Mei 2019 17:25
            -1
            fisik ruble ora bisa emas

            Saiki, ora ana mata uang sing bisa dadi emas. Volume pasar gedhe banget, lan kabeh wong wedi.
          5. keju56
            keju56 3 Mei 2019 17:29
            +1
            Kanggo standar emas, ora perlu kanggo nutupi kabeh dhuwit kanthi emas - emas ora trep banget ing praktik ... keprungu Iki minangka prinsip sing ngomong babagan linuwih dhuwit, ora liya ... hi
            1. atalef
              atalef 3 Mei 2019 19:48
              0
              Kutipan saka: ser56
              Standar emas ora mbutuhake jangkoan emas lengkap saka kabeh sumber dhuwit.

              ya wis ? Lan kepiye carane? Apa kita pracaya ing tembung?
              Kutipan saka: ser56
              Iki minangka prinsip sing ngomong babagan linuwih dhuwit, ora liya ...

              ora .. Sampeyan salah siji ngumumake standar emas lan nyedhiyani utawa tetep bisu ing gombal.
              Trust minangka pondasi saka sistem finansial apa wae.
              1. keju56
                keju56 4 Mei 2019 13:20
                0
                Kutipan saka atalef
                Lan kepiye carane? Apa kita pracaya ing tembung?

                ora, ana konsep gelar leladen, 10% cukup kanggo bank-bank kanggo silihan
                Kutipan saka atalef
                . Sampeyan utawa ngumumake

                sayangé, iku metu saka kontrol keprungu
          6. Slon379
            Slon379 3 Mei 2019 20:37
            0
            Nalika dolar dadi luwih elek, apa sampeyan mikir yen emas bakal regane 2500 rubel saben gram? Lan ing 2008, gram biaya $12. Malah ing kurs saiki, iki mung 780 rubel. Emas ora nyedhiyakake ekonomi global amarga nilai nyata sacara artifisial diwatesi dening tingkat silang liwat dolar.
      3. dheweke Ra
        dheweke Ra 3 Mei 2019 08:50
        + 10
        kabeh padha, dina iki tyapnitsa iki:
      4. Terenin
        Terenin 3 Mei 2019 09:35
        + 14
        Kutipan saka Mouse
        Kutipan saka Skunks.
        Rubel emas bakal digunakake enggal.

        Aturan emas!!! nglirik

        hi
        "Kabeh mine," ngandika emas;
        "Kabeh milikku," ujare baja.
        "Aku bakal tuku kabeh," ujare emas;
        "Aku bakal njupuk kabeh," ujare bulat.
        Pengarang: A. S. Pushkin
        1. mouse
          mouse 3 Mei 2019 09:57
          +9
          dadi perlu yen ana emas lan baja damask ... sing siji ora bisa ngatasi, sing liyane bakal mbantu ... nglirik
        2. Err
          Err 3 Mei 2019 10:59
          +2
          Kutipan: Terenin
          "Kabeh mine," ngandika emas;
          "Kabeh milikku," ujare baja.
          "Aku bakal tuku kabeh," ujare emas;
          "Aku bakal njupuk kabeh," ujare bulat.
          Pengarang: A. S. Pushkin
          Yen ora ana sing sadurunge, anane sing terakhir ora bisa dibayangake.
          1. Fedor Egois
            Fedor Egois 3 Mei 2019 11:40
            +6
            Quote: Err
            Yen ora ana sing sadurunge, anane sing terakhir ora bisa dibayangake.

            Yen ora ana sing terakhir, anané mantan (uga kabeh liya) bakal dadi cendhak banget))
            1. Err
              Err 3 Mei 2019 11:59
              0
              Yen sampeyan duwe tumpukan emas sing akeh, sampeyan bisa tuku BULAT sing bajingan karo pemotong roti mung kanggo nyenengake sampeyan ing stan sing bentuke badut sing keren. Ya, lan ing kasus iki, bakal ana akeh asu sing dipilih kanggo nglindhungi lan nglindhungi sampeyan ing kabeh cara sing sampeyan ora bisa nyedhaki. Dadi luwih becik ora nglipur dhewe karo khayalan sing ora ana gunane yen sampeyan bisa dadi perampok sing mbebayani banget kanthi dhasar telanjang. Iki mung bisa ditindakake sajrone wektu sejarah sing cendhak, lan mung minangka pangecualian kanggo aturan kasebut ing kahanan sing arang banget.
          2. aybolyt678
            aybolyt678 3 Mei 2019 14:26
            +1
            Quote: Err
            Yen ora ana sing sadurunge, anane sing terakhir ora bisa dibayangake.

            Ah bener babagan pitik lan endhog! ngguyu
      5. Sith Gusti
        Sith Gusti 3 Mei 2019 10:39
        + 11
        Nyatane, ing kuartal pisanan, Rusia tuku 55,98 ton, nalika China tuku 19 ton.

        Volume fisik emas ing cadangan internasional saya tambah ajeg ing taun-taun pungkasan:

        kanggo 2006 - nganti 402 ton;
        kanggo 2007 - nganti 450 ton;
        kanggo 2008 - nganti 519 ton;
        kanggo 2009 - nganti 637,6 ton;
        kanggo 2010 - nganti 789,9 ton;
        kanggo 2011 - nganti 883,2 ton;
        kanggo 2012 - nganti 958 ton;
        kanggo 2013 - nganti 1036 ton;
        kanggo 2014 - nganti 1207 ton;
        kanggo 2015 - nganti 1415,2 ton;
        kanggo 2016 - nganti 1614,3 ton;
        kanggo 2017 - nganti 1838,2 ton;
        kanggo 2018 - nganti 2111,9 ton.
        1. atalef
          atalef 3 Mei 2019 19:50
          +1
          Quote: Gusti saka Sith
          Nyatane, ing kuartal pisanan, Rusia tuku 55,98 ton, nalika China tuku 19 ton.

          Volume fisik emas ing cadangan internasional saya tambah ajeg ing taun-taun pungkasan:

          kanggo 2006 - nganti 402 ton;
          kanggo 2007 - nganti 450 ton;
          kanggo 2008 - nganti 519 ton;
          kanggo 2009 - nganti 637,6 ton;
          kanggo 2010 - nganti 789,9 ton;
          kanggo 2011 - nganti 883,2 ton;
          kanggo 2012 - nganti 958 ton;
          kanggo 2013 - nganti 1036 ton;
          kanggo 2014 - nganti 1207 ton;
          kanggo 2015 - nganti 1415,2 ton;
          kanggo 2016 - nganti 1614,3 ton;
          kanggo 2017 - nganti 1838,2 ton;
          kanggo 2018 - nganti 2111,9 ton.

          Rusia butuh corny emas kanggo siji bab - kanggo ngliwati sanksi.
          Aku ora weruh opsi liyane.
          Investasi ing emas lying mati bobot ing pantry, apa gunane?
          Apa ora ana papan liya kanggo nyelehake dhuwit?
      6. Vladimir Ter-Odiyants
        Vladimir Ter-Odiyants 3 Mei 2019 16:56
        0
        Kutipan saka Mouse
        Aturan emas!!!

        Iku tansah mrentah, kajaba kanggo wektu cendhak ing volatility rega.
        Bingung karo liyane.
        Yaiku Negara, nanging apa sing ana.. Wong-wong tansah tuku logam mulia ing wayah wengi "Ganti".
        Ora gumun ana paribasan, yen mungsuh kepengin nyinggung lawan, banjur kepengin urip ing jaman owah-owahan.
        Iku misale jek ana owah-owahan, mbok menawa owah-owahan jaman.
        Gusti Allah maringi sing padha pass minangka kurang nglarani kanggo kita sabisa!
        1. atalef
          atalef 3 Mei 2019 19:53
          0
          Kutipan: Vladimir Ter-Odiyants
          Iku tansah mrentah, kajaba kanggo wektu cendhak ing volatility rega.

          Ayo. sawetara wektu

          volatility banget sethitik ngguyu
      7. VladislavL
        VladislavL 4 Mei 2019 18:10
        0
        Emas minangka kontak sing apik banget lan ana ruang kanggo apresiasi luwih akeh yen pertambangan dianggep. dheweke ora tuwuh babar pisan.
        Umumé, ora mung emas nanging uga logam non-ferrous sing menarik. Mulane, contone, nikel, platinoids lan aluminium Federasi Rusia ana ing kontrol Rothschilds. Dheweke ngerti yen sanajan kabeh penerbangan menyang plastik, aluminium akeh digunakake ing omah lan teknik sipil. Kapal lumahing kanthi kacepetan dhuwur isih luwih murah kanggo digawe. Rampung katon apik banget lan luwih dipercaya tinimbang plastik murah, plastik sing padha sing bakal tahan 20-30 taun tanpa ngganti warna ora luwih murah.
      8. siberalt
        siberalt 5 Mei 2019 06:18
        0
        Ora saben negara duwe Plyushkin-Kudrin dhewe. Kabeh sing diklumpukake luwih saka 6 taun, sawise sanksi ing 2014, Rusia ngenteni rong sasi lan njupuk offshore liwat gunung menyang akun pribadi.
      9. stopkran
        stopkran 5 Mei 2019 16:57
        0
        Salah sawijining wartawan takon marang Evelyn Rothschild apa sing bakal kelakon ing bisnise yen kabeh emas dicolong saka gudang Rothschild. Evelyn mangsuli kanthi filosofis nèk ora ana sing bakal kelakon, ”Emas kanggo nyembah brahala, dudu kanggo kita. Anggere ana
        wong-wong sing nyembah brahala, lan luwih penting tinimbang emas, ora ana sing ngancam tujuan kita."
        http://old.kpe.ru/rating/media/smart/457/
        Yen "penyembah berhala" diganti dening tukang nyedhot, banjur makna saka statement bakal tekan malah kanggo nyedhot. ))

        Katasonov. Kolar Emas Kemanusiaan.
        http://yadi.sk/d/KQi0-QgJCeqtQ

        ... maca Adam Smith
        Lan ana ekonomi jero,
        Tegese, dheweke bisa ngadili
        Kepiye negara dadi sugih?
        Lan apa urip, lan apa
        Dheweke ora butuh emas
        Nalika produk prasaja wis.
        Bapak ora bisa ngerti
        Lan dheweke janji tanah.

        A.S. Pushkin, "Eugene Onegin"
        http://pr0zrenie.narod.ru/Information/02_02.htm
    2. Ora Rusia liberoid
      Ora Rusia liberoid 3 Mei 2019 08:27
      +3
      ngimpi iku ora mbebayani, iku mbebayani kanggo naif
      1. Horst78
        Horst78 3 Mei 2019 10:49
        +1
        Kutipan: Ora Rusia liberoid
        ngimpi iku ora mbebayani, iku mbebayani kanggo naif

        Tembung emas hi
      2. Naif
        Naif 3 Mei 2019 14:35
        +1
        Nanging saiki dadi isin ... p.s. Aku guyon.
    3. Komentar wis dibusak.
      1. kjhg
        kjhg 3 Mei 2019 08:33
        +7
        Kutipan: Spartanez300
        Lan tambang emas kita dudu milik negara?

        Mesthi ora. Mayoritas pertambangan emas ing Rusia diduweni dening oligarki Suleiman Kerimov.
        1. Spartanez300
          Spartanez300 3 Mei 2019 08:35
          + 12
          Absurdity , oligarki swasta duwe bahan mentah strategis .
          Ya, ngendi sampeyan jaman Uni Soviet.
          1. Tiksi-3
            Tiksi-3 3 Mei 2019 09:01
            +1
            Kutipan: Spartanez300
            Ya, ing ngendi sampeyan jaman Uni Soviet

            lan ana wong sing duwe bahan mentah strategis? utawa nomenklatur partai? sing, nyatane, padha "oligarki"
            1. Contone
              Contone 3 Mei 2019 09:19
              +3
              Kutipan saka kjhg
              oligarki Suleiman Kerimov.

              Wisaya Suleiman duwe kabeh kanthi jujur, kabeh tanpa cidra.
            2. malyvalv
              malyvalv 3 Mei 2019 10:09
              +6
              Nomenklatur partai ora mangan emas. Lan sawise dicopot saka kantor, dheweke tetep dadi pengemis.
              Ing USSR, emas ditambang ing kabeh wektu dening artels pribadi. Sadurungé populasi "koperasi".
              1. Lopatov
                Lopatov 3 Mei 2019 10:28
                +4
                Kutipan saka malyvalv
                Nomenklatur partai ora mangan emas.

                Oh iku?
                1. malyvalv
                  malyvalv 3 Mei 2019 13:10
                  +1
                  Mesthi dibandhingake saiki.
                  Lan kanggo sikap arrogant marang wong biasa, siji bisa cepet sijine kertu partai ing meja.
                  1. Lopatov
                    Lopatov 3 Mei 2019 13:16
                    0
                    Kutipan saka malyvalv
                    Mesthi dibandhingake saiki.

                    Iki sapa ... Ana sing nembak sing saiki adoh saka wong-wong mau ... Padha cukup thinned metu ing Stalin, nanging sawise pati kabeh bali menyang normal.
                    1. malyvalv
                      malyvalv 3 Mei 2019 14:00
                      -2
                      ora ana siji jutawan ing antarane elit partai kasebut lan sedulure / ahli waris sing diamati
                      1. Lopatov
                        Lopatov 3 Mei 2019 18:02
                        +1
                        Kutipan saka malyvalv
                        ora ana siji jutawan ing antarane elit partai kasebut

                        ????
                        Kepiye sampeyan ngerti?
                      2. malyvalv
                        malyvalv 6 Mei 2019 01:40
                        -1
                        Pancen aku ora ngerti. Mungkin sampeyan ngerti?
            3. aybolyt678
              aybolyt678 3 Mei 2019 14:29
              -1
              Quote: Tiksi-3
              utawa nomenklatur partai? sing, nyatane, padha "oligarki"

              nomenklatura dadi oligarki mung ing Komite Pusat Partai. Lan sadurunge iku, dheweke dadi tenaga kerja ... Aku njamin sampeyan
            4. siberalt
              siberalt 5 Mei 2019 06:23
              +1
              Ing kasunyatan saka prakara. Yen nomenklatur partai pancen nduweni bahan mentah strategis, mula USSR ora bakal dibongkar. nglirik
          2. DPN
            DPN 3 Mei 2019 09:20
            +5
            ngendi sampeyan jaman Uni Soviet.
            Wangsulan: Dheweke nyerahake 100 jinis sosis, kabeh.
            1. kesalahan digital
              kesalahan digital 3 Mei 2019 10:05
              +6
              Kutipan saka D.P.N.
              Lulus kanggo 100 jinis sosis

              90 ing antarane, 25 taun sabanjure, para kapitalis wiwit nggawe saka soya lan pati.
            2. atalef
              atalef 3 Mei 2019 19:54
              -1
              Kutipan saka D.P.N.
              ngendi sampeyan jaman Uni Soviet.
              Wangsulan: Dheweke nyerahake 100 jinis sosis, kabeh.
              Omongan bayi.
              Apa biaya negara lan sosial. gagasan sing ora bisa Feed warga sing?
              1. siberalt
                siberalt 5 Mei 2019 06:28
                +1
                Ing USSR, grub tansah ana ing pasar tani kolektif lan ing koperasi konsumen. Nanging wong-wong kepengin urip kanthi murah, sanajan pilihan. Nanging ora ana pengangguran, wong sing ora duwe omah lan jutaan wong sing kerja miskin. Sebotol vodka regane nganti telung kilogram daging saka pasar, nanging saiki wis dadi sebaliknya. Dadi apa?
          3. Bull terrier
            Bull terrier 3 Mei 2019 10:05
            +5
            Apa salahe? Produk kasebut isih dituku dening negara. Nyatane, tanpa nandur modal ing produksi. Ekstraksi kene, produk kene. saham saya akeh.
          4. Saben
            Saben 3 Mei 2019 10:17
            +5
            Kutipan: Spartanez300
            Absurdity , oligarki swasta duwe bahan mentah strategis .
            Ya, ngendi sampeyan jaman Uni Soviet.

            Iki ora malah khayal, nanging skizofrenia (sanajan ing kasunyatan - tumindak sengaja lan disengojo saka "reformis" saka 90s).
            Minyak lan gas sing padha. Rusia minangka negara lor, mangsane dawa, lan gas uga dibutuhake kanggo panas omah. Sing. gas minangka sumber strategis; tanpa iku, setengah saka negara bakal beku ing mangsa. Nransfer hak kanggo ngasilake lan ngedol gas menyang individu lan organisasi pribadi tegese nggawe populasi negara gumantung karo pendapat individu kasebut.
          5. URAL72
            URAL72 3 Mei 2019 10:26
            +9
            Iki, para penyayang atusan jinis sosis ...
            1. Tochilka
              Tochilka 3 Mei 2019 10:36
              +4
              10-15 persen sing ana ing foto kudu tetep urip saiki ...
            2. sabakina
              sabakina 3 Mei 2019 10:55
              +8
              Ing taun 1990, 10 yuta Muskwa mbengkongaken negara 300 atus yuta. Lan kita percaya dheweke ...
    4. Roma-1977
      Roma-1977 3 Mei 2019 08:32
      0
      Nanging, ora kabeh. Nanging, ora ana sing anyar.
  2. parusnik
    parusnik 3 Mei 2019 08:26
    +5
    Emas ora ngrusak kanthong sampeyan, dolar ora bakal rusak, nanging yen ana sanksi tambahan, utawa malah luwih elek, bakal migunani ...
  3. jaket tank
    jaket tank 3 Mei 2019 08:29
    +1
    Inggih, Nexus wis ditunjuk Basel-3 ... Jawabane padha.
  4. den3080
    den3080 3 Mei 2019 08:30
    +4
    Ora tuwuh bebarengan karo sing dakwaca sadurunge: cadangan emas AS 8000 ton, ana uga cadangan emas Jerman 3000 ton, China - aku ora kelingan :), nanging isih akeh negara. karo emas ing bullion minangka cadangan.
    Umumé, padha bungah ing dewan donya babagan 19% saka cadangan donya.
    Sawetara jinis barang khusus.
    1. Pimpinan saka Redskins
      Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2019 08:40
      +3
      Lan ora tuwuh bebarengan karo aku yen ing sekolah guru nuduhake ruble Soviet lan narik kawigaten marang teks cilik. Soko kaya "iku padha karo emas." Banjur ngandika sing saben ruble, troyak, sepuluh lan TD. Miturut teori, sampeyan bisa pindhah menyang bank lan ijol-ijolan emas.
      Lan saiki aku weruh sing padha tuku emas, ana akeh, lan daya tuku tetep utawa malah slipped quietly!
      1. rubah kutub
        rubah kutub 3 Mei 2019 09:00
        +1
        Quote: Pemimpin Redskins
        Lan saiki aku weruh sing padha tuku emas, ana akeh, lan daya tuku tetep utawa malah slipped quietly!

        amarga BiBaRik ​​​​dudu dhuwit, iku tagihan ijol-ijolan, kuitansi utang ... nganti saiki, kabeh pembayaran ana ing rubel Soviet, kode OKW 810.
      2. lwxx
        lwxx 3 Mei 2019 09:32
        +7
        Gurumu blak-blakan ngapusi kowe. Wiwit siji ruble, troyak lan pyatrik ora diwenehake karo emas lan logam mulia liyane. Lan mung diwiwiti kanthi dhuwit kertas 10 rubel (yaiku rubel mata uang) minangka panyedhiya emas, lsp. Iki uga ditrapake kanggo pitakonan babagan nilai dolar ing USSR.
        1. kumandhang ala
          kumandhang ala 3 Mei 2019 12:41
          +1

          Tanggal 28 Februari 1950, dekrit bersejarah Dewan Mentri USSR ditanggepi, ngakhiri pasak ruble Soviet menyang mata uang jaban rangkah, kaya sing wis ana wiwit Juli 1937. Iki ditransfer menyang "liyane. stabil - basis emas." 0,222168 gram emas murni kanggo 1 rub.

          Mergo iki hi
      3. den3080
        den3080 3 Mei 2019 09:37
        +1
        Quote: Pemimpin Redskins
        Lan ora tuwuh bebarengan karo aku yen ing sekolah guru nuduhake ruble Soviet lan narik kawigaten marang teks cilik. Soko kaya "iku padha karo emas." Banjur ngandika sing saben ruble, troyak, sepuluh lan TD. Miturut teori, sampeyan bisa pindhah menyang bank lan ijol-ijolan emas.
        Lan saiki aku weruh sing padha tuku emas, ana akeh, lan daya tuku tetep utawa malah slipped quietly!

        Sampeyan koyone duwe masalah karo umur :)) masalah, nanging muda ora kosok, nanging fix cepet;))
        Ora ana sing nyebutake padha karo emas ing ruble kertas Soviet.
        Ana kaya: Cathetan treasury negara diwenehake karo kabeh properti saka USSR lan kudu ditampa ... bla bla ...
        Ana chervonets emas ing sajarah Soviet Rusia, nanging iki crita nang endi wae NEP, sing, 20s. Dheweke cepet "lali".
      4. lucul
        lucul 3 Mei 2019 10:02
        +4
        Lan saiki aku weruh sing padha tuku emas, ana akeh, lan daya tuku tetep utawa malah slipped quietly!

        Ing kene, kita padha crita dongeng - luwih kuat ekonomi sampeyan, luwih kuat mata uang nasional sampeyan. Yaiku, mata uang nasional sebanding langsung karo kekuwatan ekonomi sampeyan.
        Lan saiki nonton tangan sampeyan - ayo njupuk Ukraina. Ambruk ekonomi bisa dibandhingake karo wiwitan taun 90-an. Lan hryvnia iku unshakable minangka rock. Utamane yen sampeyan mbandhingake carane rubel Rusia sank ing kahanan sing padha ing 90s.
        Lan yen negara ekonomi ora mengaruhi hryvnia, banjur kabeh ilmu ekonomi bisa dibusak minangka kethokan. Hryvnia kena pengaruh pengabdian marang "pemilik". Tegese, negara sing luwih "taat", luwih stabil dhuwite. Ora ana rahasia manawa kurs kasebut ora ditemtokake dening bank nasional negara kasebut, nanging dening Bursa Saham New York)).
        1. Err
          Err 3 Mei 2019 12:24
          0
          Aja cepet-cepet ngilangi ilmu ekonomi minangka kethokan. Lan aja cepet-cepet nggawe kesimpulan. Iku luwih apik kanggo kanthi teliti mirsani diagram kurs Hryvnia nglawan dollar dening taun.
          1. lucul
            lucul 3 Mei 2019 16:39
            0
            Aja cepet-cepet ngilangi ilmu ekonomi minangka kethokan

            Utamane kanggo wong kaya sampeyan, aku menehi analogi karo rubel Rusia. Temokake dhewe dinamika inflasi saka 1991 nganti 1996? )))
            Contone, ing Belarus, ing taun 90-an, inflasi mlumpat saka 1 rubel Belarus saben dolar nganti pirang-pirang yuta !!!! Rubel Belarus saben dolar)))
      5. Err
        Err 3 Mei 2019 11:44
        +2
        Ing USSR, ana rong jinis dhuwit kertas - cathetan bank lan cathetan treasury. Babagan nyedhiyakake emas lan aset liyane saka Bank Negara USSR, mung ditulis ing dhuwit kertas kanthi nilai nominal 10, 25, 50 lan 100 rubel. Ora ana prasasti kasebut ing cathetan treasury kanthi nilai nominal 1, 3 lan 5 rubel. Cathetan treasury ora tundhuk ijol-ijolan wajib ing bank negara kanggo emas lan mulane wong manca ora kasengsem. Mergo gurumu ngaco. eseman
        1. PrivateSA
          PrivateSA 3 Mei 2019 14:01
          +5
          Ketoke cathetan telung ruble iki dudu Soviet, nanging sawetara negara liya. Awit iku ngandika sing didhukung dening emas;)
          1. Err
            Err 3 Mei 2019 14:23
            +1
            Amarga kejatuhan catastrophic ing daya beli ruble ing taun 1991 (sajrone taun pungkasan anane USSR, regane ambruk kaping 10), cathetan bank dilebokake ing denominasi 1, 3, 5, 10. , 50, 100, 200, 500 lan 1000 rubel. Matur nuwun kanggo ngelingake aku babagan iki. Nganti taun 1991, ora ana tiket saka Bank Negara USSR saka model 1961 kanthi nilai nominal kurang saka 10 rubel. hi
            1. Balai Kota
              Balai Kota 3 Mei 2019 14:31
              +2
              Apa sampeyan yakin sampeyan manggon ing USSR?
              1. Err
                Err 3 Mei 2019 14:36
                +2
                Kajaba 2 taun ing Angkatan Bersenjata USSR, kabeh uripku ngentekake ing Novokuznetsk. Nalika gendéra Soviet diganti nganggo telung warna, umurku 30 taun. eseman
                1. Balai Kota
                  Balai Kota 3 Mei 2019 14:51
                  +1
                  Quote: Err
                  Kajaba 2 taun ing Angkatan Bersenjata USSR, kabeh uripku ngentekake ing Novokuznetsk. Nalika gendéra Soviet diganti nganggo telung warna, umurku 30 taun. eseman

                  Lan ing Novokuznetsk bisa ngganti tagihan 10 rubel ing Sberbank kanggo emas? lan yen ya, ing tingkat apa?
                  1. Err
                    Err 3 Mei 2019 15:33
                    +2
                    Bravo! Lawakan makarya. Sberbank ing inkarnasi modern diuripake maneh ing basis saka sistem Bank Tabungan Buruh Negara ing taun 1987. Sanadyan bank-bank tabungan utawa Sberbank saka USSR, sawayah-wayah aku ngerti, wis sah kanggo nindakake operasi karo emas. Malah ing Bank Negara, ora mungkin kanggo warga USSR sing mati kanggo ngganti cathetan Bank saka bank iki kanggo emas. Mulane, prasasti ing dhuwit kertas "dijamin dening emas, logam mulia lan aset bank negara liyane" iki pribadi wikan dening kula minangka ora duwe apa-apa khusus kanggo kula. Ironi sampeyan pancen bener. Nanging aku isih bakal nyoba kanggo lumaku ing topik goyah iki. Transaksi valuta asing sing ora disetujoni dening negara, kaya transaksi karo emas, minangka pelanggaran pidana ing Uni Soviet. Nanging ana ora akeh banget warga Tanah Soviet sing seneng lumaku ing pinggiran silet. Fartsovskiki. Dheweke nyedhiyakake kanca-kanca sing sugih nganggo sandhangan manca lan barang-barang konsumen manca liyane kanthi dhuwit sing apik banget. Iku padha disebut chervonets (10 rubles) mung ruble, kang ing sistem sing bodho equated kanggo 1 dollar. Ing Bank Negara, kanthi ijin sing cocog, kanggo 10 rubel bisa entuk kira-kira 15 dolar ing tingkat Soviet sing praktis "kronis" 66-67 kopecks kanggo siji "Washington". Umumé, aku adoh saka kabeh masakan iki, aku ora nate ninggalake Uni menyang Mongolia. Nanging obrolan babagan macem-macem kasus mata uang isih kadhangkala diwiwiti ing ngarsane, mula aku nyebutake yen cathetan treasury ora tau dikutip ing kasus kaya mengkono.
          2. ww2-1
            ww2-1 3 Mei 2019 14:39
            -6
            Kutipan: Swasta SA
            Ketoke cathetan telung ruble iki dudu Soviet, nanging sawetara negara liya. Awit iku ngandika sing didhukung dening emas;)

            Kawulo Soviet biasanipun.
            Ing taun 90-an, ternyata kucing nangis kanggo emas lan logam mulia. Lan "aset liyane" biasane mung sampah.
          3. Balai Kota
            Balai Kota 3 Mei 2019 14:53
            0
            Kutipan: Swasta SA
            Ketoke cathetan telung ruble iki dudu Soviet, nanging sawetara negara liya. Awit iku ngandika sing didhukung dening emas;)

            Apa aku salah, utawa ana catchphrase babagan prasasti ing pager uga lair ing USSR?
          4. cyborg
            cyborg 3 Mei 2019 18:26
            +2
            Lan tagihan iki saka 1961. Cathetan treasury, nanging uga nduweni keamanan, sanajan ora emas ..

            Ditulis yen padha diwenehake karo ALL properti saka USSR. Iki bakal luwih adhem tinimbang emas..
            1. ccsr
              ccsr 3 Mei 2019 19:33
              +3
              Kutipan saka: kiborg
              Ditulis yen padha diwenehake karo ALL properti saka USSR. Iki bakal luwih adhem tinimbang emas..

              Iki ora kabeh bener, amarga troyak Soviet mung ora didhukung dening emas, ora kaya chervonets 1961 kita. Kita banjur chervonets (lan kabeh ing ndhuwur) minangka mata uang sing terkenal banget ing donya, lan dituku ing kabeh pelabuhan ing donya kanthi tingkat normal - wong manca Soviet bakal ngonfirmasi iki kanggo sampeyan. Miturut cara, ing wektu sing padha ana watesan ing ekspor saka rubles Soviet - ora luwih saka 30, lan yen padha kejiret karo jumlah gedhe, wong bisa dadi diwatesi kanggo ninggalake kanggo liyane urip. Bisa ditambahake yen ing wektu iku ana penyelundupan rubel kita, sing sawetara mbayar ora mung kanthi syarat, nanging uga urip.
            2. atalef
              atalef 3 Mei 2019 20:03
              -1
              Kutipan saka: kiborg
              Ditulis yen padha diwenehake karo ALL properti saka USSR. Iki luwih adhem tinimbang emas boo

              mbokmenawa kalebu iki.
              Sawetara wong weruh bar emas ing USSR, nanging saben dina
          5. kode_pin
            kode_pin 4 Mei 2019 06:10
            +2
            Sampeyan nuduhake tagihan 1991, katon ing 1961 lan sampeyan bakal kaget banget, lan sampeyan ora bakal dadi zealous ing negesake.
          6. stopkran
            stopkran 5 Mei 2019 16:28
            0
            Cathetan bank iki saka model 1991, dibandhingake karo cathetan treasury saka model 1961, ana prasasti sing beda banget. isih ing pasukan: Hukum Federal 1990 N 02.12.1990-395 (minangka diubah ing 1 April 20.04.2015) "Ing bank lan aktivitas banking" (02 Desember 1990)

            Artikel 9. Hubungan antarane organisasi kredit lan negara

            Institusi kredit ora tanggung jawab kanggo kewajiban negara. Negara ora tanggung jawab kanggo kewajiban institusi kredit, kajaba ing kasus ing ngendi negara dhewe wis nganggep kewajiban kasebut.

            Badan legislatif lan eksekutif lan badan pamrentahan lokal ora nduweni hak ngganggu aktivitas lembaga kredit, kajaba ing kasus sing diwenehake dening hukum federal.
            Diterjemahake menyang basa umum, iki tegese:
            Yen dompet ora tanggung jawab kanggo kewajiban sampeyan. Kuwi dudu dompetmu. ))

            “Ayo aku sing ngatur dhuwit negara
            lan aku ora preduli sapa sing nggawe undang-undang kasebut."
            M. Rothschild
            http://pr0zrenie.narod.ru/Information/02_04.htm

            Lan dikontrol dening Bank Sentral Federasi Rusia saka London liwat PWC
            PricewaterhouseCoopers LLP minangka kemitraan tanggung jawab winates sing didaftar ing Inggris kanthi nomer kadhaptar OC303525
            http://www.pwc.co.uk/who-we-are/legal-disclaimer.jhtml
        2. Pimpinan saka Redskins
          Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2019 19:23
          0
          Ayo priksa ...

          Apa sing ditulis ing pojok kiwa ngisor?
          "Cathetan bank didhukung dening emas, logam mulia lan aset perbankan liyane."
          Dadi memoriku normal lan guru ora ngapusi kita!
          1. Err
            Err 3 Mei 2019 19:56
            +2
            Tiket Bank Negara USSR ing denominasi 1, 3 lan 5 rubel ditanggepi mung ing taun 1991, ing taun pungkasan anané Uni lan ing pungkasan taun 91 iki, amarga hiperinflasi 1000%, padha biaya 10, 30 lan 50 kopecks, mungguh. Minangka asil saka panyusutan sing padha ing taun 92, ing pungkasan taun pisanan anané "merdika" Rusia, padha wis biaya 1, 3, lan 5 kopecks, mungguh, lan taun mengko, ing pungkasan 93. biaya nyata padha 0,1, 0,3, 0,5 lan 1000 kopecks mungguh. Iki amarga 3% hiperinflasi wis kedadeyan sajrone 91 taun berturut-turut. Apa isi emas ruble, telung rubel lan lima ing wektu sing geger? Guru sampeyan bener mung babagan taun 1991 - taun pungkasan Uni. Nganti taun 10, cathetan bank kanthi denominasi kurang saka 1961 rubel durung ditanggepi wiwit taun XNUMX. Sampeyan bisa dipercaya informasi iki.
            1. Pimpinan saka Redskins
              Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2019 20:07
              -1
              Dadi aku lulus saka sekolah ing taun 1991!
          2. kode_pin
            kode_pin 4 Mei 2019 06:12
            +1
            maneh 25. kok RUU 1991 dudu 1961??? dadi memorimu ora apik...
      6. Dokterku
        Dokterku 3 Mei 2019 19:06
        +1
        Quote: Pemimpin Redskins
        Lan ora tuwuh bebarengan karo aku yen ing sekolah guru nuduhake ruble Soviet lan narik kawigaten marang teks cilik. Soko kaya "iku padha karo emas." Banjur ngandika sing saben ruble, troyak, sepuluh lan TD.

        Iki masalah. Nalika, sanajan nalika diwasa, wong ora bisa ngritik tembung sing dirungokake nalika isih cilik saka panguwasa. Malah nalika, nyatane, wong duwe pengalaman luwih akeh tinimbang wong diwasa sing ujar ing wektu kasebut.
        1. Pimpinan saka Redskins
          Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2019 20:08
          +1
          Wacan ing ndhuwur. Aku ora mikir kritik, nanging memoriku apik.
          1. stopkran
            stopkran 5 Mei 2019 16:51
            0
            Bandhingake tagihan 1961 karo 1991 lan golek 10 beda.
    2. Balai Kota
      Balai Kota 3 Mei 2019 08:40
      +7
      Kutipan saka: den3080
      Ora tuwuh bebarengan karo sing dakwaca sadurunge: cadangan emas AS 8000 ton, ana uga cadangan emas Jerman 3000 ton, China - aku ora kelingan :), nanging isih akeh negara. karo emas ing bullion minangka cadangan.
      Umumé, padha bungah ing dewan donya babagan 19% saka cadangan donya.
      Sawetara jinis barang khusus.


      Ing kene, luwih, penulis ... 19% minangka bagean emas ing emas lan cadangan devisa Federasi Rusia.
      1. Balai Kota
        Balai Kota 3 Mei 2019 08:53
        +5
        Struktur umum cadangan emas lan ijol-ijolan manca Rusia ing tengah-tengah kepungkur, 2018, katon kaya iki:

        Jeneng mata uang Nuduhake struktur total cadangan emas lan devisa negara
        Euro 32%
        Dolar 21,9%
        Emas 16,7%
        Yuan 14,7%
        Pound sterling 6,3%
        Yen Jepang 4,5%
        Dolar Kanada 2,9%
        Dolar Australia 1%
    3. mouse
      mouse 3 Mei 2019 08:45
      +9
      Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas yen ing AS mesthine emas, lan dudu ingot tungsten sing ditutupi lapisan tipis emas asli ... recourse
      1. akim
        akim 3 Mei 2019 12:33
        0
        Amerika Serikat nduwe koleksi emas palsu paling gedhe. Kabeh miturut O. Henry.
        1. ww2-1
          ww2-1 3 Mei 2019 14:40
          -6
          Kutipan saka akims
          Amerika Serikat nduwe koleksi emas palsu paling gedhe.

          Apa sampeyan mriksa dhewe? Utawa saka tembung wong liya "ngerti"?
      2. atalef
        atalef 3 Mei 2019 20:04
        +1
        Kutipan saka Mouse
        Aku disiksa dening keraguan sing ora jelas yen ing AS mesthine emas, lan dudu ingot tungsten sing ditutupi lapisan tipis emas asli ... recourse

        Apa bedane?
        Nilai cadangan emas AS ora ana apa-apa dibandhingake karo pasokan dhuwit.
    4. YUG64
      YUG64 3 Mei 2019 09:53
      +3
      Bagean emas ing cadangan emas Rusia, kanthi njupuk emas sing dituku ing kuartal pisanan taun iki, bakal ana ing sekitar 19% ... Wong lanang kasebut nggambarake awake dhewe ...
    5. Err
      Err 3 Mei 2019 11:23
      +1
      Kutipan saka: den3080
      Umumé, padha bungah ing dewan donya babagan 19% saka cadangan donya.
      Sawetara barang khusus
    6. atalef
      atalef 3 Mei 2019 20:01
      -1
      Kutipan saka: den3080
      nanging isih akeh negara sing duwe emas batangan minangka cadangan.

      nanging ana Bunch saka negara sing ora duwe siji gram cadangan emas, lan?
      contone Kanada, Israel padha, lan tenan
      Venezuela duwe 65 ton emas, lan Arab Saudi duwe 2.5 lan ...?
      Apa iku kabeh ngomong?
      Bener, ora ana apa-apa.
  5. Ural-4320
    Ural-4320 3 Mei 2019 08:34
    +2
    /sarkasme ing
    Inggih, Rusia minangka pimpinan donya ing produksi sirkuit terpadu lan elektronik kanthi tliti dhuwur, mula pabrik-pabrik ora duwe emas.
    / sarkasme
    1. Guru
      Guru 3 Mei 2019 09:08
      -2
      /zanuda ing
      Emas wis suwe ora digunakake ing produksi mikroelektronik.
      /zanuda mati
      1. kesalahan digital
        kesalahan digital 3 Mei 2019 10:12
        +5
        Master clrscr;
        Nanging digunakake sacara massal ing instrumentasi bebarengan karo perak lan platinum, lan akurasi pangukuran minangka salah sawijining dhasar keamanan negara.
  6. Stas157
    Stas157 3 Mei 2019 08:36
    -1
    Platinum lan salaka luwih nguntungake kanggo tuku. Dheweke duwe potensial wutah sing luwih dhuwur. Sing, ing wektu wutah saka logam ing bursa saham, contone, rega salaka mundhak kaping pirang-pirang luwih saka emas.
    1. malyvalv
      malyvalv 3 Mei 2019 10:13
      +1
      Minangka keamanan sirkulasi moneter, emas luwih trep.
  7. Skunks
    Skunks 3 Mei 2019 08:44
    -3
    Kita bakal mudhun dolar.. (aku wis cendhak..)))))
    Lan wong Kazakh ora ana hubungane.. wassat
    1. kesalahan digital
      kesalahan digital 3 Mei 2019 10:15
      +1
      Kutipan saka Skunks.
      Lan wong Kazakh ora ana gunane

      Yen ing sawijining dina "unsur masa depan" (uranium alam, listrik murah - basis ekonomi) ditampa minangka sarana ijol-ijolan universal, banjur Kazakhstan bakal langsung njupuk Panggonan liya ing donya sawise Australia ing syarat-syarat cadangan.
      1. Vadim02rus
        Vadim02rus 3 Mei 2019 13:08
        0
        Marang bendahara babagan listrik sing murah, ing kemitraan kebonku, dheweke malah ngerti)
  8. Cowbra
    Cowbra 3 Mei 2019 08:44
    0
    ... lan uga ing bolongan iki - bali emas saka Amerika Serikat dening Jerman lan Holland, contone. Dadi kertas Geygemon wis regane luwih murah tinimbang jamban, sapa sing ngerti pungkasan iki bakal tetep ana ing minus gedhe.
    1. Pimpinan saka Redskins
      Pimpinan saka Redskins 3 Mei 2019 09:04
      +6
      Mulai mbuwang dhuwit sampeyan, tuduhake papan?
      1. Cowbra
        Cowbra 3 Mei 2019 09:09
        +2
        Sampeyan bisa langsung nyiyapake tenda ing FRS, kabeh wong bakal mbongkar pipifax ijo ing kana, kaya De Gaulle
  9. APASUS
    APASUS 3 Mei 2019 09:05
    +3
    Emas mesthi apik, nanging masalahe ora kanggo mbatesi pengaruh Amerika Serikat, amarga Amerika ngontrol kabeh liwat dolar, kita mutusake kanggo tuku pengganti kanggo dhuwit. Nanging uga perlu kanggo nggawe struktur paralel, kayata SWIFT.
    1. den3080
      den3080 3 Mei 2019 09:45
      +3
      ya wis. Iku ora bab rega dolar marang emas utawa liyane. Lan ora ana ing triliun utang AS.
      Dolar diakoni minangka padha karo pembayaran kanggo barang liyane ing donya. Lan nganti saiki iki - paling ora saham ing sirahmu.
      Analog Swift apik, nanging adoh saka cukup kanggo nggawe alternatif nyata, sayangé.
      Nanging dalan bakal dikuasai kanthi mlaku :)
    2. atalef
      atalef 3 Mei 2019 20:06
      0
      Kutipan saka APAS
      uga struktur paralel kayata SWIFT

      nggawe ngguyu
      Iku kurang siji bab sethitik - dateng.
      Sapa ing jagad iki bakal percaya ing SWIFT Rusia?
      1. APASUS
        APASUS 3 Mei 2019 22:07
        +1
        Kutipan saka atalef
        Sapa ing jagad iki bakal percaya ing SWIFT Rusia?

        Apa jenis SWIFT Rusia? Iki minangka sistem kanggo nransfer dhuwit ing antarane bank-bank penduduk, nalika mbukak. Cukup kanggo 10 negara supaya bisa digunakake. Lan yen Barat mikir kanggo medhot wong Rusia saka SWIFT, mula ana atusan negara sing gelem nyambung menyang sistem alternatif.
        1. atalef
          atalef 3 Mei 2019 22:16
          -1
          Kutipan saka APAS
          Kutipan saka atalef
          Sapa ing jagad iki bakal percaya ing SWIFT Rusia?

          Apa jenis SWIFT Rusia? Iki minangka sistem kanggo nransfer dhuwit ing antarane bank-bank penduduk, nalika mbukak. Cukup kanggo 10 negara supaya bisa digunakake. Lan yen Barat mikir kanggo medhot wong Rusia saka SWIFT, mula ana atusan negara sing gelem nyambung menyang sistem alternatif.

          Apa ora yuta?
          Iran pedhot saka SWIFT - piye wae ora ana uwal massal saka sistem kasebut.
          Deleng bagean Rusia ing GDP donya lan ...
          Menengo.
          1. APASUS
            APASUS 3 Mei 2019 22:33
            +2
            Kutipan saka atalef
            Apa ora yuta?

            Apa sampeyan manggon adoh saka sekolah? Mung ana 251 negara ing donya
            Kutipan saka atalef
            Iran pedhot saka SWIFT - piye wae ora ana uwal massal saka sistem kasebut.

            Lan Iran menehi alternatif utawa salah maca komentar sadurunge. Aku bakal nyalin:
            Cukup 10 negara kanggo bisa.

            Kutipan saka atalef
            Deleng bagean Rusia ing GDP donya lan ...
            Menengo.

            Aku wis dielingake kanggo statementku, aku bakal ngomong sawetara ekspresi ing basa sampeyan, nanging aku mikir sampeyan wis ngerti aku (ora perlu nutup aku)
            Lan kanthi biaya bagean donya Rusia, aku bakal ngomong iki:
            Mung ing ekspor hidrokarbon ing basis taunan ing Rusia, siji triliun $ muter. Dadi ana sing bisa diterjemahake
            1. atalef
              atalef 3 Mei 2019 23:01
              -1
              Kutipan saka APAS
              Kutipan saka atalef
              Apa ora yuta?

              Apa sampeyan manggon adoh saka sekolah? Mung ana 251 negara ing donya
              Kutipan saka atalef
              Iran pedhot saka SWIFT - piye wae ora ana uwal massal saka sistem kasebut.

              Lan Iran menehi alternatif utawa salah maca komentar sadurunge. Aku bakal nyalin:
              Cukup 10 negara kanggo bisa.

              Kutipan saka atalef
              Deleng bagean Rusia ing GDP donya lan ...
              Menengo.

              Aku wis dielingake kanggo statementku, aku bakal ngomong sawetara ekspresi ing basa sampeyan, nanging aku mikir sampeyan wis ngerti aku (ora perlu nutup aku)
              Lan kanthi biaya bagean donya Rusia, aku bakal ngomong iki:
              Mung ing ekspor hidrokarbon ing basis taunan ing Rusia, siji triliun $ muter. Dadi ana sing bisa diterjemahake

              Dadi bagean Rusia ing PDB donya yaiku 2.5%.
              Carane akeh asu ajag ora salinan, nanging gajah luwih kenthel.
              1. APASUS
                APASUS 4 Mei 2019 08:44
                +2
                Kutipan saka atalef
                Carane akeh asu ajag ora salinan, nanging gajah luwih kenthel.

                Iki argumen! Kaya wong diwasa, nanging nulis kaya TK.
  10. tema MTR
    tema MTR 3 Mei 2019 09:09
    -3
    Nyiyapake kanggo perang bisa
    1. Karabas
      Karabas 3 Mei 2019 09:39
      0
      Nyiyapake kanggo perang bisa

      Aku ngerti sing planet kasengsem ing emas? ngguyu
  11. 9 PA
    9 PA 3 Mei 2019 09:09
    0
    Nyatane, Basel 3 wis mulai ditrapake
  12. D16
    D16 3 Mei 2019 09:15
    +3
    Emas sing diprodhuksi ing Rusia dituku dening negara supaya ora mlebu pasar donya lan ora ngedhunake rega emas eseman .
    1. kesalahan digital
      kesalahan digital 3 Mei 2019 10:17
      0
      Kutipan: D16
      lan ora ngedhunake rega emas

      Supaya para pemegang saham perusahaan pertambangan emas ing Federasi Rusia bisa terus nyopir logam kuning kanggo ekspor, duwe pendapatan dolar sing stabil nglirik
      1. D16
        D16 3 Mei 2019 10:45
        +6
        Taun kepungkur, negara mung tuku 274 saka 314 ton emas sing diprodhuksi ing Rusia. Ekspor apa sing diomongake, yen meh kabeh emas ditinggal ing kene?
        1. kesalahan digital
          kesalahan digital 3 Mei 2019 10:48
          0
          Kutipan: D16
          negara tuku maneh 274 saka 314 ton emas diprodhuksi ing Rusia

          Seneng krungu. A plus saka kula.
  13. DPN
    DPN 3 Mei 2019 09:15
    0
    Mbalikake paribasan, iku emas, lan ing Afrika, iku kabeh emas.
  14. ayo ngomong
    ayo ngomong 3 Mei 2019 09:17
    0
    Siap-siap.. Mugo-mugo kabeh kelakon tahun iki..
  15. wuh wuh
    wuh wuh 3 Mei 2019 09:26
    +6
    Ora angel ngetung sepira regane emas Rusia.
    cadangan ing dolar.
    A ton emas regane kira-kira $41 yuta.
    2170 ton tikel 41, dadi 89 milyar dolar.
    Nanging iki minangka "jaminan" saka ruble lan ekonomi. Ora cair.
    Yen sampeyan nyoba adol emas 1000 ton kanthi cetha,
    banjur rega bakal mudhun, lan ing 41 saben ton ora bakal maneh
    ngewangi.
    1. APASUS
      APASUS 3 Mei 2019 09:49
      +6
      Kutipan saka: voyaka uh
      Yen sampeyan nyoba adol emas 1000 ton kanthi cetha,
      banjur rega bakal mudhun, lan ing 41 saben ton ora bakal maneh
      ngewangi.

      Sampeyan ngerti banget yen emas iki ora didol, lan rega emas yen ana krisis mung kosmik.
      1. wuh wuh
        wuh wuh 3 Mei 2019 09:59
        -1
        Sing aku nulis - illiquid.
        Nanging tinimbang sijine emas ing chests, kaya ing abad tengahan,
        iku luwih migunani kanggo nandur modal ing soko urgently needed.
        Contone, ing Rusia ora ana pabrik kanggo produksi radar AFAR kompak
        kanggo pejuang. Amarga iki, tender ilang. Losses - milyar gedhe.
        Apa emas ing dada bisa mbantu? - Ora.
        Sauntara kuwi, ana pabrik kuwi ing China. Sampeyan bisa nglampahi dhuwit ing
        tuku peralatan, komponen saka kono.
        Ngundang spesialis saka Prancis, contone. Lan banjur MiG-35 lan Su-57
        dadi produk serial lengkap, dudu prototipe.
        1. APASUS
          APASUS 3 Mei 2019 10:02
          +2
          Kutipan saka: voyaka uh
          Sing aku nulis - illiquid.
          Nanging tinimbang sijine emas ing chests, kaya ing abad tengahan,
          iku luwih migunani kanggo nandur modal ing soko urgently needed.
          Contone, ing Rusia ora ana pabrik kanggo produksi radar AFAR kompak
          kanggo pejuang. Amarga iki, tender ilang. Losses - milyar gedhe.
          Apa emas ing dada bisa mbantu? - Ora.

          Iki minangka dhuwit sing rada beda, dadi penjamin keamanan unit moneter, iki dudu dana investasi langsung.
        2. Inquisitor
          Inquisitor 3 Mei 2019 12:07
          +1
          Contone, ing Rusia ora ana pabrik kanggo produksi radar AFAR kompak

          Mbok ROFAR wis ing dalan, kita asring kaget.
          1. wuh wuh
            wuh wuh 3 Mei 2019 16:44
            +2
            Yen sampeyan ngerti apa ROFAR, sampeyan bakal ngerti yen ora ana
            ora ana kejutan ing arah iki.
            Ora bisa ngatasi jarak centimeter, ora ana sing bisa menek
            ing milimeter lan sub-milimeter.
      2. Balai Kota
        Balai Kota 3 Mei 2019 10:10
        +3
        Kutipan saka APAS
        Sampeyan ngerti banget yen emas iki ora didol.

        Banjur apa gunane, yen sampeyan ora ngedol utawa nindakake tindakan liya?
      3. atalef
        atalef 3 Mei 2019 20:10
        -1
        Kutipan saka APAS
        Sampeyan ngerti banget yen emas iki ora didol.

        Kuburan gajah.
        Ibukutha meter
        Kutipan saka APAS
        .Lan rega emas yen ana krisis bakal mung kosmik.

        LAN ?
        Apa sampeyan nyoba adol?
        Rega bakal mudhun.
        Lan sapa sing butuh dhuwit sajrone krisis (maksud sampeyan)?
        terus chain logis Panjenengan.
        Tuku emas, ngubur modal kerja (kanggo utang sing padha menyang kuburan), banjur nalika katon kaya krisis, sampeyan adol emas lan entuk - potongan kertas sing ora ana gunane. ngguyu
        Ing nalar sampeyan, iku ngelingaken kula saka lelucon lawas
        Bisnis ing Rusia.
        Golek kothak vodka, ngedol ing setengah rega, lan ngombe dhuwit adoh. Nyuwun
        1. APASUS
          APASUS 3 Mei 2019 22:02
          +2
          Kutipan saka atalef
          Kuburan gajah.
          Ibukutha meter

          Yen ana krisis, dhuwit kertas sing bakal dadi bungkus permen, utamane sing diikat karo dolar, lan emas minangka dhuwit mutlak. Tegese, bakal ditampa ing kahanan apa wae, lan kanthi dhuwit sing padha sampeyan bisa tuku panganan, senjata, sumber daya, lan wong, yen kita ngomong babagan pasukan, lan liya-liyane. Padha tansah ditampa lan bakal tansah ditampa. Ing acara krisis, bungkus permen ora bakal dijupuk
          1. atalef
            atalef 3 Mei 2019 22:08
            -1
            Kutipan saka APAS
            Kutipan saka atalef
            Kuburan gajah.
            Ibukutha meter

            Yen ana krisis, dhuwit kertas sing bakal dadi bungkus permen, utamane sing diikat karo dolar, lan emas minangka dhuwit mutlak. Tegese, bakal ditampa ing kahanan apa wae, lan kanthi dhuwit sing padha sampeyan bisa tuku panganan, senjata, sumber daya, lan wong, yen kita ngomong babagan pasukan, lan liya-liyane. Padha tansah ditampa lan bakal tansah ditampa. Ing acara krisis, bungkus permen ora bakal dijupuk

            Sampeyan bakal kesel ngenteni krisis kaya mengkono, supaya padha miwiti nggawa emas kanggo pembayaran karo caresses.
            Utopia.
            1. APASUS
              APASUS 3 Mei 2019 22:11
              +3
              Kutipan saka atalef
              Sampeyan bakal kesel ngenteni krisis kaya mengkono, supaya padha miwiti nggawa emas kanggo pembayaran karo caresses.
              Utopia.

              Aku mikir krisis mung watara sudhut (2-3 taun) Aku ora pengin lay metu kabeh grafik lan nerangake, kira-kira ngandika, ana ora cukup banget sethitik, sabanjuré Lehman Brothers. Lan wis ana prasyarat
    2. jaket tank
      jaket tank 3 Mei 2019 10:00
      +2
      Alexei, hi , nanging kepiye Israel nindakake emas? Simpen munggah?
      1. wuh wuh
        wuh wuh 3 Mei 2019 10:02
        +3
        Ora. Israel ora duwe cadangan emas. Ora ana gunane.
        Kanada adol sawetara taun kepungkur.
        Dadi, ora saben wong nganggep investasi emas migunani.
        1. jaket tank
          jaket tank 3 Mei 2019 10:08
          +6
          Alexei, sampeyan bakal rauh bakal diijini kanggo mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, lan Israel uga hoarding emas, mung ora saben wong nganggep iku migunani kanggo swara. Ing kene, kaya ing Titanic, orkestra muter nganti pungkasan ...
          1. wuh wuh
            wuh wuh 3 Mei 2019 11:07
            -1
            "Bangsa Israel uga nyimpen emas" ////
            ----
            Wong? perhiasan emas? Tak kira... Mas ayu
            nanging nyimpen iku ono gunane.
            Lan negara duwe cadangan mata uang ing dolar. Udakara 110 milyar
            Sithik.
            Ana uga cadangan "kanggo perang dadakan." Milyar 20. Supaya ora
            tutul budget lan cadangan negara.
          2. asv363
            asv363 3 Mei 2019 18:18
            +1
            Quote: jaket tank
            Sampeyan bakal diijini mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir

            Kanggo nindakake iki, Israel kudu mlebu NPT lan, miturut, ijin kanggo inspeksi dening IAEA. Bengi iki, kita nerbitake warta babagan sumber daya mitra, ujar manawa pamrentah Israel nyedhiyakake jumlah tartamtu kanggo nyinaoni masalah kasebut.
            1. jaket tank
              jaket tank 3 Mei 2019 18:34
              +2
              Listrik minangka mata uang sing dikarepake banget. Pembangkit listrik tenaga nuklir isih kaya uji lakmus, yen mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir, banjur negara, yen ditutup, banjur dibongkar, kaya Jerman.
            2. atalef
              atalef 3 Mei 2019 20:15
              +2
              Kutipan saka asv363
              Bengi iki, kita nerbitake warta babagan sumber daya mitra, ujar manawa pamrentah Israel nyedhiyakake jumlah tartamtu kanggo nyinaoni masalah kasebut.

              Ing taun 1990-1994, perusahaan listrik Israel duwe departemen sing ngurusi desain pembangkit listrik tenaga nuklir, ana tandha yen Prancis bakal ngedol reaktor kasebut.
              Nanging pungkasane, ing taun 1995, departemen kasebut dibubarake lan para insinyur kasebar menyang departemen liyane, sanajan situs kasebut dialokasikan, lan luwih saka 30 taun peralatan seismografi wis ngadeg ing kono kanggo ngrekam getaran kerak bumi.
              1. asv363
                asv363 3 Mei 2019 20:26
                +1
                Pranala menyang sumber (ing basa Bulgaria): http://atominfo.bg/?p=71870
                Ing sisih ngisor warta ana link menyang portal warta Israel.
                1. atalef
                  atalef 3 Mei 2019 20:31
                  +1
                  Kutipan saka asv363
                  Ing sisih ngisor warta ana link menyang portal warta Israel.

                  Brad, ora ana rencana kaya ngono lan ora kudu.
                  Israel ora butuh pembangkit listrik tenaga nuklir.
                  Rencana pangembangan energi kanggo 20 taun sabanjure ora nyedhiyakake iki.
          3. atalef
            atalef 3 Mei 2019 20:13
            +1
            Quote: jaket tank
            Alexey, sampeyan bakal diijini mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir

            padha ora ngidini, kita ora ana ing NPT, utawa luwih, kita ora perlu ijin, nanging reaktor (lan kita ora bakal bisa kanggo Pabrik dhewe) - ora ana sing bakal ngedol kanggo kita. , lan TVEL - lan nggawe kabeh prasarana dhewe iku akeh pamer.
            Kita duwe gas cukup.
            Quote: jaket tank
            lan wong Israel uga padha nyimpen emas,

            ora, padha ora hoard.
            1. jaket tank
              jaket tank 3 Mei 2019 20:28
              0
              Ora ana sing tuku bullion?
    3. Balai Kota
      Balai Kota 3 Mei 2019 10:14
      +4
      Kutipan saka: voyaka uh
      A ton emas regane kira-kira $41 yuta.
      2170 ton tikel 41, dadi 89 milyar dolar

      Cadangan emas Federasi Rusia kira-kira 450 milyar dolar. Kira-kira 19% minangka bagean emas.
  16. Terenin
    Terenin 3 Mei 2019 09:32
    +5
    Elinga yen hukum AS prescribes kanggo ngontrol sakbenere kabeh transaksi kang dolar AS katon.

    Dadi, supermarket ing kabeh negara (kalebu Rusia) makarya miturut skema sing padha. Kaping pisanan, padha mbucal, lan nalika kios-kios sing nyuwek ora bisa nyuda rega lan nutup, raksasa dagang iki, sing isih monopoli, ngunggahake rega lan moyoki sing tuku kaya sing dikarepake.
    Endi peran negara?
  17. Karabas
    Karabas 3 Mei 2019 09:36
    +2
    Apa mung emas? Ana uga Ruthenium, Rhodium, Palladium, Osmium, Iridium, Platinum. keprungu
    1. kesalahan digital
      kesalahan digital 3 Mei 2019 10:20
      +2
      Kutipan saka Karabas
      Apa mung emas?

      Yen sampeyan ngomong babagan logam bumi langka, banjur cadangane wiwit jaman Khrushchev wis disimpen ing wangun pasir thorium cedhak Krasnoufimsk. Bagéyan saka wedhi malah saka Brasil digawa ing pamaréntahan Soviet. Bener, ana desas-desus sing terus-terusan yen kabeh iki bakal dimuat menyang sepur kanthi cepet lan dikirim menyang "mitra" Cina ...
      1. Karabas
        Karabas 3 Mei 2019 11:05
        0
        Yen sampeyan ngomong babagan logam bumi langka, banjur cadangane wiwit jaman Khrushchev wis disimpen ing wangun pasir thorium cedhak Krasnoufimsk. Bagéyan saka wedhi malah saka Brasil digawa ing pamaréntahan Soviet. Bener, ana desas-desus sing terus-terusan yen kabeh iki bakal dimuat menyang sepur kanthi cepet lan dikirim menyang "mitra" Cina ...

        Aku ngomong babagan klompok emas-platinum. logam mulia digunakake.
    2. atalef
      atalef 3 Mei 2019 20:16
      +2
      Kutipan saka Karabas
      Apa mung emas? Ana uga Ruthenium, Rhodium, Palladium, Osmium, Iridium, Platinum.

      saham bisa digawe karo loro aluminium lan galoshes.
      Kabeh ana regane.
      Emas minangka komoditas sing padha.
      1. Karabas
        Karabas 3 Mei 2019 20:49
        0
        saham bisa digawe karo loro aluminium lan galoshes.

        Sanadyan aluminium utawa galoshes bisa digunakake kanggo nggawe cadangan, amarga. iki ing turah mbrawah kanggo everyone.
  18. Zomanus
    Zomanus 3 Mei 2019 09:44
    +2
    Inggih, umume, persiapan kanggo sing ala.
    Dadi kabungahan ing kene dicampur karo rasa seneng lan wedi.
    1. Karabas
      Karabas 3 Mei 2019 11:07
      0
      Inggih, umume, persiapan kanggo sing ala.
      Dadi kabungahan ing kene dicampur karo rasa seneng lan wedi.

      Lan aku mikir yen dheweke mung nambah likuiditas ruble.
  19. Ural-4320
    Ural-4320 3 Mei 2019 10:23
    +2
    Kutipan saka Guru
    /zanuda ing
    Emas wis suwe ora digunakake ing produksi mikroelektronik.
    /zanuda mati

    iya ta? Lan apa banjur disemprotake ing saklar reed sing aku tuku bubar? Kuningan?
  20. roket757
    roket757 3 Mei 2019 10:26
    0
    Emas mung instrumen finansial liyane!
    Kepiye lan kapan bisa ditindakake? - Sampeyan perlu Schaub Sultan seda utawa Donkey ngandika! Pitakonan - Kapan?
  21. Komentar wis dibusak.
  22. sagita
    sagita 3 Mei 2019 11:07
    0
    Tambang akeh, mula tuku emas dhewe.
  23. 123456789
    123456789 3 Mei 2019 11:09
    +2
    Miturut Wakil Menteri Luar Negeri Sergei Ryabkov, amarga sanksi AS anyar, Rusia kepeksa miwiti ngembangake sistem ing ngendi dolar bakal dibuwang.
    https://www.pravda.ru/economics/1344655-gold/
  24. Gormenghast
    Gormenghast 3 Mei 2019 11:12
    +4
    Sapa sing nerjemahake 19% saka total cadangan Rusia, lan ora kabeh "cadangan emas donya"? Apa ana 10000 ton emas ing donya? Ayo, ing limang ndhuwur (kalebu IMF) wis ana 19000 ton tanpa Rusia.
  25. tsvetkov1274
    tsvetkov1274 3 Mei 2019 11:46
    -1
    Umumé, gaya menyang apa - ing cendhak, banjur karo Adoption saka Basel 3 (Rusia ditampa sawetara negara liyane. Amerika gelem), iku bakal bisa kanggo print dhuwit marang emas kasedhiya supaya supaya krisis ing mangsa. kayata 2008-2009.
    1. patang puluh wolu
      patang puluh wolu 3 Mei 2019 12:11
      0
      Krisis 2008-2009 ora kedadeyan amarga emas utawa kekurangane.
  26. Komentar wis dibusak.
  27. Tukang Militèr
    Tukang Militèr 3 Mei 2019 12:11
    +2
    Kutipan saka D.P.N.
    Dheweke nyerahake 100 jinis sosis, iku kabeh.

    ora, padha wanted kanggo ngedol kanggo 100 varieties, nanging nyatane kanggo soybeans, GMOs lan label ayu lan packaging, minangka India tau adol Amerika kanggo Eropah kanggo manik.
  28. Dikson
    Dikson 3 Mei 2019 12:30
    +3
    Kita duwe cadangan berlian, lan platinum, lan emas sing paling sugih ing negara kita .. kajawi barang-barang apik liyane .. Iku bakal apik saka iki ...
  29. monster_lemak
    monster_lemak 3 Mei 2019 12:33
    0
    Pitakonan, amarga emas dudu alat pambayaran, nanging mung minangka modal kapitalisasi, kepiye perdagangan bakal ditindakake (liwat)? Emas berjangka, uga, ora minangka aset perdagangan lan negosiasi. Emas, nyatane, dudu turunan finansial "trep" - dagang liwat iku ora mung rumit, nanging uga ora nguntungake, amarga sampeyan uga kudu ngedol emas iki liwat mata uang sing padha. Liwat emas, bisa nindakake offset ing tingkat negara, nanging perusahaan ora butuh, butuh modal kerja.
  30. Komentar wis dibusak.
  31. Komentar wis dibusak.
  32. SHIPOK
    SHIPOK 3 Mei 2019 15:02
    +1
    Tuku sekeping emas kanggo dhuwit rakyat, lan nyolong kaya nalika kekalahan USSR.
  33. Jahat 55
    Jahat 55 3 Mei 2019 15:18
    0
    Gaddafi uga raveted babagan dinar emas.. Carane rampung, kita kabeh elinga banget.. Mulane, militer lan pangan keamanan negara kudu ndhuwur sembarang ngelak dhuwit lan kaurmatan.
    1. atalef
      atalef 3 Mei 2019 20:20
      -1
      Kutipan: Evil 55
      Gaddafi uga rame babagan dinar emas

      Berber.
      Wong tani, dheweke umume ngomong babagan akeh telek tanpa ngerti apa sing diomongake
      Kutipan: Evil 55
      Carane rampung, kita kabeh elinga banget.

      padha karo aku. Gaddafi minangka penggali kuburan dolar lan sistem finansial global - anekdot anyar.
      Kutipan: Evil 55
      Mulane, militer lan keamanan pangan negara kudu ngluwihi ngelak dhuwit lan kaurmatan.

      lol
      1. Err
        Err 4 Mei 2019 09:39
        0
        Kutipan saka atalef
        lol
        Gambar Kim Jong-un nalika ngunjungi pabrik pelumas tanggal 6 Agustus 2014. Foto: Reuters/KCNA. Aku isih ora ngerti ngendi kanggo ngguyu.
  34. skrabplus.com
    skrabplus.com 3 Mei 2019 18:00
    +4
    Mung kabeh sing slamet bakal nampa emas minangka pembayaran, lan sawise karusakan saka Amerika lan ambruk Uni Eropa, dolar lan euro bakal dadi tumpukan kertas sampah.
  35. ZamkomATV
    ZamkomATV 3 Mei 2019 19:06
    +1
    Kutipan saka freddy
    amarga saiki dheweke nesu.

    Temenan, ekonomi Rusia disepelekake.
  36. ccsr
    ccsr 3 Mei 2019 19:23
    +2
    Kutipan saka AwaZ
    masalah iku emas uga komoditas lan rega kanggo iku ora disetel dening pasar, nanging dening klompok cilik crooks. Lan mudhunake emas marang dheweke kaya driji loro ...

    Bisa uga ing wektu sing cendhak, nanging ngarepake rega emas bakal mudhun sacara global ing jangka panjang ora masuk akal. Iki amarga rong alasan - jumlah winates emas minangka logam ing saindenging jagad, lan sing paling penting yaiku tradhisi wong India lan China, ing ngendi kultus emas ora bisa diilangi. Lan amarga populasi India sing saya tambah akeh lan ekonomi sing saya mundhak, emas mung bakal sithik nganti pirang-pirang dekade.
  37. 1 AVN
    1 AVN 3 Mei 2019 23:02
    +1
    Dene triplet - digatekake, troyak taun 1961 minangka tiket kas negara, lan taun 1991 minangka tiket bank negara, apa sampeyan rumangsa bedane? resi.
    1. ccsr
      ccsr 4 Mei 2019 18:27
      0
      Kutipan: 1AVN
      Ing jaman USSR (60-80 taun), diijini ngekspor dhuwit kertas kanthi nilai nominal nganti 10 rubel ing luar negeri, kabeh liyane luwih dhuwur tinimbang nilai nominal utawa ijol-ijolan ing bank tabungan utawa, yen ora smuggling. , tahanan bea cukai marang kuitansi.

      Ing wektu iku, pancen perlu kanggo ngekspor telung chervonets, nanging aku ora ngelingi yen ana larangan ekspor 25 lan 5 rubel bebarengan. Kabeh sing ngluwihi iki kudu dilebokake ing buku tabungan ing Brest yen padha ngetutake GSVG.
  38. 1 AVN
    1 AVN 3 Mei 2019 23:06
    +1
    emas ora bisa dadi turunan amarga iku EMAS. Turunan - rekaman ing operator.
    1. Err
      Err 4 Mei 2019 09:59
      0
      Kutipan: 1AVN
      turunan - ngrekam ing operator.
      Bener - turunan, instrumen keuangan derivatif. Yen sampeyan pengin, sampeyan uga bisa menehi pencerahan ing Wiki:
      https://ru.wikipedia.org/wiki/Производный_финансовый_инструмент
      Iku lucu, nanging sampeyan pancen bener. Kabeh dokumen mung minangka rekaman ing media. Upvoted kanggo humor subtle. lol
  39. tolmachiev51
    tolmachiev51 4 Mei 2019 03:49
    0
    Bantal ing kasus dollar ambruk - ketoke padha ngetung sing mburi "ijo" wis cedhak! Kanthi utang kasebut, ekonomi ora bakal bisa urip.
    1. Ugolek
      Ugolek 4 Mei 2019 04:34
      +2
      Ambruk dolar ... mbokmenawa yen ana ambruk ijol-ijolan karo masa depan kosong kanggo gandum, lenga, lan liya-liyane, yaiku, kabeh bit elektronik kosong sing kosong lan siji-sijine minangka senjata saka Kulon mandheg. aturan werni, banjur soko nyata bakal dikarepake, nalika kanggo komoditas kudu mbayar kanggo salah siji karo barang nyata utawa karo dhuwit nyata digawe dening emas, lan banjur bakal ana denomination alam lan pangaturan adil ing Nilai saka emas. . Banjur dhaptar 10 mata uang donya sing gedhe banget bakal owah kanthi dramatis kanggo kaget akeh.
  40. aquarius580
    aquarius580 4 Mei 2019 12:09
    -1
    A "ruble emas" lagi disiapake, nanging iki pedhang pindho, amarga saka total katergantungan ekonomi ing impor.
  41. ilik54
    ilik54 4 Mei 2019 13:04
    +1
    Tuku emas dening Rusia minangka persiapan kanggo ngganti pimpinan mata uang ing pasar internasional.
  42. Pavel Fedorov
    Pavel Fedorov 4 Mei 2019 14:47
    0
    Aku ngelingake sampeyan wong sing dadi-disebut. emas "kita" bakal enggal pindhah menyang Israel. Mula padha bungah-bungaha..... bodho. Kaya lenga "kita", berlian, lan liya-liyane, wis suwe ora dadi milik kita .... kita entuk kenaikan pensiun saiki, pajak ing omah kaca, kenaikan rega, kripik, lan liya-liyane, dadi santai guys.
  43. dak70
    dak70 4 Mei 2019 15:05
    +1
    Quote: Err
    Tiket Bank Negara USSR ing denominasi 1, 3 lan 5 rubel ditanggepi mung ing taun 1991, ing taun pungkasan anané Uni

    Lan karo apa aku lunga menyang toko lan menyang kamar panedhaan. Nedha awan biaya saka 50 kanggo 65 kopecks. Panjenenganipun maringi kula pangowahan ruble. Wiwit taun 1977 nalika aku mlebu kelas siji. Lan ana treshki lan nikel biru.
    1. mordvin 3
      mordvin 3 4 Mei 2019 15:17
      0
      Kutipan saka: dak70
      Lan karo apa aku lunga menyang toko lan menyang kamar panedhaan.

      Mungkin karo kupon? guyon. Wong kepengin ngomong yen nganti 10 rubel ana cathetan treasury, lan wiwit saka 10 - cathetan bank. Ana sistem moneter dual.
  44. nikvic46
    nikvic46 5 Mei 2019 05:53
    0
    Aku sing kabeh wis diwilang, Kabeh risiko sade ing London Stock Exchange.