Review militèr

Tentara Rusia wiwit nampa mortir bisu 2B25 "Gall

113
Tentara Rusia wiwit nampa mortir bisu paling anyar 2B25 "Gall", kang wis buktiaken piyambak sak operasi nyoba. Iki dilaporake dening TASS kanthi referensi menyang sumber ing kompleks industri militer.


Tentara Rusia wiwit nampa mortir bisu 2B25 "Gall


Miturut kantor berita, klompok pertama mortir bisu wis mlebu ing angkatan bersenjata. Utamane, sawetara rolas mortir mlebu layanan karo pasukan khusus. Ing mangsa ngarep, pangiriman bakal diterusake, nanging sumber kasebut ora menehi katrangan tambahan babagan kasebut.

Kacarita ing pasukan mortir anyar mbuktekaken unpretentious lan dipercaya. gaman, saged numpes target ing kadohan luwih saka 1 km lan ing wektu sing padha ora impersonating unmasking pratandha.

Uga, sumber agensi kasebut ujar manawa kerja kanggo nambah mortir bisu terus.

Saiki, lagi ditindakake kanggo nggawe mortir bisu saka kaliber sing luwih cilik - bisa uga 60 mm - bisa nggayuh target kanthi jarak nganti 3,5 - 4 km.

dheweke nambah.

2B25 "Gall minangka mortir 82-mm portabel bisu Rusia. Tujuan utama yaiku kanggo ngalahake mungsuh ing wilayah sing mbukak lan ing papan perlindungan jinis lapangan. Geni bisa dipecat saka posisi mbukak lan ditutup. jarak nganti 1200 m, nalika tingkat praktis saka mortir tekan 15 babak saben menit.

Sanajan 2B25 saiki mung siji-sijine senjata mortir sing bisu ing pasar senjata donya, nanging wis dikritik ing Kulon, amarga jarak tembak sing cendhak, ora ngluwihi 1200 meter.
113 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ravil_Asnafovich
    Ravil_Asnafovich 7 Mei 2019 13:57
    + 20
    Bener, kabeh sing paling apik ing pasukan, lan yen Barat ngritik, mula kita nindakake kabeh kanthi bener.
    1. Dukun
      Dukun 7 Mei 2019 14:19
      +1
      mortir bisu 2B25 "Gall",

      "Galinka" bakal diarani lan wet wet wet... hi
      Mending ngisi ulang..
      1. Apik
        Apik 7 Mei 2019 18:38
        +1

        Apa inspirasi! Jenenge aneh tenan!
  2. Yeremia
    Yeremia 7 Mei 2019 14:00
    +5
    "Mitra" mung kudu pour lendhut ... Iki ditulis kanggo pasukan khusus ... Yaiku, panggunaan sing ora dikarepake ing jarak sing cedhak. Kaya sing diucapake "tanpa gangguan lan bledug", target ing garis pandang bakal ditindhes kanggo ndhukung klompok pengintaian utawa klompok saboteurs. utawa minangka geni ngganggu lan respon cepet kanggo owah-owahan ing kahanan, apa kita duweke, utawa wis kita ....
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 7 Mei 2019 14:09
      +4
      Quote: Yeremia
      "Mitra" mung kudu pour lendhut ... Iki ditulis kanggo pasukan khusus ... Yaiku, panggunaan sing ora dikarepake ing jarak sing cedhak.

      Serangan kasebut yaiku sanajan nalika Perang Dingin, ambane zona keamanan kanggo pangkalan militer cedhak Amerika Serikat kira-kira 5 km (saka pager njaba). Ambane iki dipilih kanthi tepat adhedhasar jarak tembak mortir sing efektif nganti kaliber 82 mm - kanggo ngilangi geni sing dituju.
      Lan kontrol zona iki ditindakake dening unit keamanan khusus, sing, EMNIP, bersenjata, antara liya, radar AIR.
      Sing, geni saka "Gall" kudu murub saka zona kontrol. Lan noiselessness saka mortir ora bakal nyimpen - koordinat posisi tembak bakal diwènèhaké marang mungsuh dening tambang mabur dhewe.
      1. Lopatov
        Lopatov 7 Mei 2019 14:22
        +7
        Sampeyan ngerti, Aku bakal kaget banget yen padha bisa njupuk lan kenek biasane ing 1200, considering sing sepisan maneh padha nyimpen akeh ing sightings.

        Umumé, sistem sing rada bodho saiki. Utamane kanggo spesialis. Infantry, ya, bisa mbantu. Kanggo unit kayata gunung utawa liyane "Aku nggawa kabeh karo kula." Saperangan piranti kasebut cocog kanggo peran artileri perusahaan.
        Lan spesialis ora duwe apa-apa kanggo nggawa / nggawa bobot ekstra.
        1. Doliva63
          Doliva63 7 Mei 2019 14:42
          +1
          Kutipan: Lopatov
          Sampeyan ngerti, Aku bakal kaget banget yen padha bisa njupuk lan kenek biasane ing 1200, considering sing sepisan maneh padha nyimpen akeh ing sightings.

          Umumé, sistem sing rada bodho saiki. Utamane kanggo spesialis. Infantry, ya, bisa mbantu. Kanggo unit kayata gunung utawa liyane "Aku nggawa kabeh karo kula." Saperangan piranti kasebut cocog kanggo peran artileri perusahaan.
          Lan spesialis ora duwe apa-apa kanggo nggawa / nggawa bobot ekstra.

          Bener banget! ombenan Lan babagan infantri, lan babagan spesialis.
          1. Lopatov
            Lopatov 7 Mei 2019 14:53
            +5
            Kutipan saka Doliva63
            Bener banget! Lan babagan infantri, lan babagan spesialis.

            Aku mung ngerti rasane nggawa "Trays" ing gunung.
            Dadi, kanggo spesialis, klompok kasebut bisa duwe "bobot sing ora ana gunane". Mulane, kanggo wong-wong mau kudu ana prinsip "siji target - siji tembakan / peluncuran." Ora ketompo carane akeh biaya. Lan ekonomi "Gall" ora pancen nyukupi syarat iki.
            1. Evgesev
              Evgesev 7 Mei 2019 16:42
              -2
              Ketik ditembak-lali? Banjur kanggo apa meneng? Lan apa orane katrangan saka aplikasi?
              1. Lopatov
                Lopatov 7 Mei 2019 17:42
                +2
                Kutipan saka Evgesev
                Banjur kanggo apa meneng?

                Geni semi-langsung minangka resiko gedhe kanggo pitungan mortir. Kasepen / flameless banget nyuda resiko iki.
            2. Yeremia
              Yeremia 7 Mei 2019 17:17
              0
              Apa sampeyan wis krungu babagan tetenger kanggo DRG? Sing nggawa ora bisa....
              1. Lopatov
                Lopatov 7 Mei 2019 17:43
                +1
                Quote: Yeremia
                Apa sampeyan wis krungu babagan tetenger kanggo DRG?

                Langsung saka tetenger lan njupuk?
                1. Yeremia
                  Yeremia 8 Mei 2019 08:46
                  -1
                  Inggih, yen masalah kanggo ngirim 82 mm mortir 5 km utawa malah 10 km, iki dudu DRG, nanging detasemen pionir ... Ora ana sing nggawe tetenger ing sacedhake obyek .... iki bebener umum . ..
                  1. Lopatov
                    Lopatov 8 Mei 2019 09:34
                    +1
                    Quote: Yeremia
                    Inggih, yen masalah kanggo ngirim mortir 82 mm

                    Ya, wit cemara padha kobong. Aku wis bola-bali ping pirang-pirang ... Masalahe dudu bobote lesung, masalahe bobote amunisi.

                    Quote: Yeremia
                    .Ora ana sing nggawe tetenger ing sacedhake obyek .... iki minangka bebener sing umum ...

                    8))))))))))))))) Persis! Mulane, kanggo nyeret, nanging ora ana sing nyeret.
                    1. Yeremia
                      Yeremia 8 Mei 2019 11:39
                      -2
                      Ya, solusi kanggo kabeh masalah iki wis dicet nganggo instruksi biyen ... Sampeyan malah ora ngerti apa sing sampeyan gunakake.
                      1. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 12:36
                        0
                        Quote: Yeremia
                        Ya, solusi kanggo kabeh masalah iki wis dicet nganggo instruksi biyen ... Sampeyan malah ora ngerti apa sing sampeyan gunakake.

                        Ayo kula guess ... Exoskeleton? Modifikasi genetik personil militer? wolung)))))))))))))
        2. Prokletyi Pirat
          Prokletyi Pirat 7 Mei 2019 16:22
          +1
          Kutipan: Lopatov
          Lan spesialis ora duwe apa-apa kanggo nggawa / nggawa bobot ekstra.

          Sing bener, luwih nguntungake kanggo spesialis (SSO \ Airborne Forces \ ...) duwe pluru ultra-cilik sing dipandu kanthi jarak cendhak lan ultra-short, mung duwe bobot minimal sing cocog karo efektifitas karusakan.
      2. Krasnodar
        Krasnodar 7 Mei 2019 15:25
        +3
        Ing kadohan saka 5 km - kabeh limo patroli. Ora penjaga kanggo saben 30 meter. Ya, lan kilometer - maksimum patroli mlaku.
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 7 Mei 2019 15:36
          +1
          Kutipan saka Krasnodar
          Ing kadohan saka 5 km - kabeh limo patroli. Ora penjaga kanggo saben 30 meter. Ya, lan kilometer - maksimum patroli mlaku.

          Kajaba iku, kontrol zona kanthi cara teknis - saka radar lan piranti night vision / IR nganti sensor akustik lan liyane.
          1. Krasnodar
            Krasnodar 7 Mei 2019 15:38
            +4
            Inggih, gumantung ing ngendi pangkalan dumunung. Lan apa dhasar.
      3. Nikolaevich I
        Nikolaevich I 7 Mei 2019 16:36
        +2
        Kutipan: Alexey R.A.
        ambane zona keamanan pangkalan militer cedhak Amerika Serikat sing padha kira-kira 5 km (saka pager njaba). Ambane iki dipilih kanthi tepat adhedhasar jarak tembak mortir sing efektif nganti kaliber 82 mm - kanggo ngilangi geni sing dituju.

        Kutipan: Alexey R.A.
        Lan noiselessness saka mortir ora bakal nyimpen - koordinat posisi tembak bakal diwènèhaké marang mungsuh dening tambang mabur dhewe.

        Minangka Comrade Saakhov ngandika: "Sampeyan ngomong kabeh bener ... kabeh iku bener! Nanging kita kudu katon ing kahanan iki saka sisih liyane!" ...siji. Perang ora mesthi dadi prediksi ... lan ora mesthi, ora ana ing endi wae bakal bisa pager jarak 1 kilometer. 5. Bisa uga tambang aktif-reaktif bisa dikembangake (sanajan ora bakal menehi akeh ...); 2. Lan ora ana sing bakal nyoba nyelinep ing "basis sing dijaga"! Desain (prinsip) tambang ngidini sampeyan nggawe mortir sing entheng kanthi kaliber sing apik! Mulane, "wong" bisa uga duwe panjaluk senjata kasebut ... Yagene ora "menehi" unit kasebut, umpamane, DRG kaya "gadget", yen "ora njaluk, ora tickle ing papan sing ora kepenak ... "? Sampeyan uga bisa nggawe tambang karo laser seeker kaya "Ancaman" utawa "Blackbird" .., lan "anti-atap" tambang "Russian Hornet", lan murub "beacon" (sensor) ...
      4. Yeremia
        Yeremia 7 Mei 2019 17:14
        +2
        Apa sampeyan langsung mutusake kanggo nyerang pangkalan Amerika? Apa ora ana obyek liyane kanggo sabotase? Sing dilindhungi tanpa nggunakake peralatan khusus lan pasukan khusus ....
        1. Alexey R.A.
          Alexey R.A. 8 Mei 2019 10:32
          0
          Quote: Yeremia
          Apa ora ana obyek liyane kanggo sabotase? Sing dilindhungi tanpa nggunakake peralatan khusus lan pasukan khusus ....

          Kanggo obyek kasebut, ora perlu kanggo pervert karo noiselessness. Kanggo wong-wong mau, cukup cukup solusi sing dibuktekake dening perang cilik lan konflik - mortir konvensional ing mobil sipil: van utawa awak truk.
  3. Cowbra
    Cowbra 7 Mei 2019 14:05
    + 10
    Ya, bajingan, nalika wolung puluh ranjau tiba ing sampeyan ing wayah wengi - sing terakhir sampeyan pikirake yaiku ngritik instruktur tripod ngguyu
    Mung gegaman ing gaya
    "Kita ngunjungi tanpa diundang
    Kita ora njaluk ngapura
    Kita nggawe crumbly -
    Lan bubar" nglirik
  4. Profesor
    Profesor 7 Mei 2019 14:10
    -3
    2B25 "Gall" minangka mortir 82-mm portabel bisu Rusia.

    Ora "meneng", nanging "meneng".
    1. Lopatov
      Lopatov 7 Mei 2019 14:12
      +5
      Kanggo mungsuh ing kadohan saka 1200 meter, iku bisu.
      1. Profesor
        Profesor 7 Mei 2019 14:17
        -6
        Kutipan: Lopatov
        Kanggo mungsuh ing kadohan saka 1200 meter, iku bisu.

        Kanggo mungsuh, howitzer 155 milimeter ing jarak 40-50 km ora bisu. Apa saiki kita bakal ngarani "noiseless"? nglirik

        Apa tingkat gangguan saka mortir 120 mm ing jarak 13000 m? Uga, apa sampeyan mikir iku ora bising?
        1. Lopatov
          Lopatov 7 Mei 2019 14:25
          +5
          Quote: profesor
          Kanggo mungsuh, howitzer 155 milimeter ing jarak 40-50 km ora bisu.

          Inggih, inggih. Lan mortir iki, mbok menawa, sanajan ing limang atus meter miturut skema "swara lampu kilat", ora bisa dideteksi.

          Quote: profesor
          Apa tingkat gangguan saka mortir 120mm

          Padha ora murub ing geni setengah langsung.
          1. Profesor
            Profesor 7 Mei 2019 14:29
            -11
            Kutipan: Lopatov
            Inggih, inggih.

            Dadi ayo nulis. Howitzer Amerika 155 mm ora bisu.

            Kutipan: Lopatov
            Lan mortir iki, mbok menawa, sanajan ing limang atus meter miturut skema "swara lampu kilat", ora bisa dideteksi.

            Lan ora perlu. Iku katon sampurna ing spektrum inframerah lan radio.
            1. Lopatov
              Lopatov 7 Mei 2019 14:39
              +9
              Quote: profesor
              Amerika 155 mm howitzers bisu.

              Yen sampeyan lara banget amarga Rusia luwih maju tinimbang Amerika ing sawetara cara, sampeyan bisa nganggep apa wae sing "ora bisu". Aja gugup wae...

              Quote: profesor
              Lan ora perlu. Iku katon sampurna ing spektrum inframerah lan radio.

              Ora, sampeyan ora bakal bisa ndeleng ing IR, ora ana "obor". Lan sawetara radar gampang macet.
              1. Profesor
                Profesor 7 Mei 2019 18:04
                -1
                Kutipan: Lopatov
                Yen sampeyan lara banget amarga Rusia luwih maju tinimbang Amerika ing sawetara cara, sampeyan bisa nganggep apa wae sing "ora bisu". Aja gugup wae...

                Aku kanggo literasi teknis. Ora ana mortir bisu ing alam. ana swara kurang.

                Kutipan: Lopatov
                Ora, sampeyan ora bakal bisa ndeleng ing IR, ora ana "obor". Lan sawetara radar gampang macet.

                ya wis. Gampang muffled. lol Kanggo IR, sampeyan ora butuh obor.
                1. Lopatov
                  Lopatov 7 Mei 2019 18:46
                  +3
                  Quote: profesor
                  Kanggo IR, sampeyan ora butuh obor.

                  Lha nek bandura iki digeret tekan "front end".... Komandan kompeni ana sing mbengok-mbengok karo bengok-bengok "untung, iki mug"...mbok menawa bakal menehi medali. wolung))))))))))))))))))))))))))))))))))))

                  Quote: profesor
                  Aku kanggo literasi teknis.

                  Ayo, hubungi produsen senapan sampeyan, supaya bisa nelpon silencer kanthi teknis kanthi cekap "noise". Lan kita apik banget.
                  1. Profesor
                    Profesor 7 Mei 2019 19:02
                    0
                    Kutipan: Lopatov
                    Lha nek bandura iki digeret tekan "front end".... Komandan kompeni ana sing mbengok-mbengok karo bengok-bengok "untung, iki mug"...mbok menawa bakal menehi medali. wolung))))))))))))))))))))))))))))))))))))

                    "Bandura" iki uga kalebu sarana kanggo nyegat ranjau, lan sarana kanggo ndeteksi luwih cilik tinimbang Kebun Binatang sampeyan sing diseret menyang "ngarep" .... Sawetara komandan perusahaan mlumpat kanthi swara "bejo, iki mug". ? Apa dheweke bakal menehi medali? nglirik

                    Nanging, obor kanggo ndeteksi tambang ora perlu. Dudu kuwi? nglirik

                    Kutipan: Lopatov
                    Ayo, hubungi produsen senapan sampeyan, supaya bisa nelpon silencer kanthi teknis kanthi cekap "noise". Lan kita apik banget.

                    Lan ora ana sing ngomong yen silencer nggawe senjata api ora bisu.
                    1. SOF
                      SOF 7 Mei 2019 20:41
                      +2
                      Quote: profesor
                      Lan ora ana sing ngomong karo kita

                      ... sampeyan duwe akeh wong sing ngomong sing ora pantes diomongake ....
                      ...saiki ing topik:
                      ....siji. yen ing posisi sing diserang, saka jarak 1 m, bakal ana wong bodho sing foto sing sampeyan sebutake minangka bukti ana apa-apa, mula dheweke (wong bodho) bakal dadi sing pertama, yen dudu tambang, banjur baris, utawa bisa uga. sanajan mung wit zaitun sing gedhe lan direbut, luwih-luwih, aku njamin sampeyan - "noise low" ...
                      ....2. ora ana sing, nalika nganggo piranti iki, ujar manawa bakal digunakake ing zona kanthi keliling limang kilometer, sanajan iki (!!!) ora mesthi dadi masalah ....
                      ...3. nggunakake piranti kasebut, drg sing kompeten, sadurunge dideteksi kanthi cukup (yen kedadeyan kaya ngono), bakal nyebabake nix sing ora katon cukup kanggo akeh ... sirah, lan saka ngendi ora jelas ...
                      ....papat. muspra sampeyan ngandelake batre 4, lan bodho iku, sanajan adoh saka tambang kurang swara, amarga ing kekacoan nyata, ing ngendi ora bakal ana Papua lawan sampeyan, baterei 155, yen entuk jarak tembak, temenan ora bakal urip suwe ...
                      ... lan pungkasane 5 ... Aku ora pengin ndeleng, nanging aku ngira yen retorika para kritikus bisa owah kanthi serius yen dolanan iki ana ing tangan teroris ... kaya wong Palestina, kanthi cara, sing konco pager, ing kadohan saka meh setengah kilometer bakal bisa uncalan hotel, ngiring dening evakuasi saka ngisor bisa bali ...
                      1. turkom
                        turkom 7 Mei 2019 21:58
                        -1
                        Endi profesor ... s, kita ngenteni .. saka jawaban
                      2. Profesor
                        Profesor 8 Mei 2019 07:13
                        -2
                        Kutipan saka SOF
                        ....siji. yen ing posisi sing diserang, saka jarak 1 m, bakal ana wong bodho sing foto sing sampeyan sebutake minangka bukti ana apa-apa, mula dheweke (wong bodho) bakal dadi sing pertama, yen dudu tambang, banjur baris, utawa bisa uga. sanajan mung wit zaitun sing gedhe lan direbut, luwih-luwih, aku njamin sampeyan - "noise low" ...

                        Aku dikirim video karo "bodho" kanggo nduduhake teken IR saka tambang ing pesawat. Sistem deteksi IR cilik. Bobot puluhan kg lan bisa digawa loro pejuang.

                        Kutipan saka SOF
                        ....2. ora ana sing, nalika nganggo piranti iki, ujar manawa bakal digunakake ing zona kanthi keliling limang kilometer, sanajan iki (!!!) ora mesthi dadi masalah ....

                        Napa sampeyan nindakake iki? Mortir kanggo mungsuh ing jarak 10 m meneng kaya mortir sing ora duwe pajak ing jagad sing dibahas.

                        Kutipan saka SOF
                        ...3. nggunakake piranti kasebut, drg sing kompeten, sadurunge dideteksi kanthi cukup (yen kedadeyan kaya ngono), bakal nyebabake nix sing ora katon cukup kanggo akeh ... sirah, lan saka ngendi ora jelas ...

                        Kaya ing kasus shelling karo mortir ing 10 m utawa howitzer ing 000 m.

                        Kutipan saka SOF
                        ....papat. muspra sampeyan ngandelake batre 4, lan bodho iku, sanajan adoh saka tambang kurang swara, amarga ing kekacoan nyata, ing ngendi ora bakal ana Papua lawan sampeyan, baterei 155, yen entuk jarak tembak, temenan ora bakal suwe..

                        Praktek nuduhake yen iki ora kaya ngono. Nalika cangkang isih mabur menyang target, baterei wis ninggalake posisine. Mortir padha crita. Kirim video utawa golek dhewe?

                        Kutipan saka SOF
                        ... lan pungkasane 5 ... Aku ora pengin ndeleng, nanging aku ngira yen retorika para kritikus bisa owah kanthi serius yen dolanan iki ana ing tangan teroris ... kaya wong Palestina, kanthi cara, sing konco pager, ing kadohan saka meh setengah kilometer bakal bisa uncalan hotel, ngiring dening evakuasi saka ngisor bisa bali ...

                        Garis bali saiki kanggo wong Fylysty ora ngetutake prinsip deteksi akustik saka tembung "pancen". Prioritas kanggo deteksi pitungan saka pesawat kanthi karusakan sakteruse sadurunge tembakan dipecat. Deteksi tembakan sing dipecat ditindakake dening radar lan sensor IR. Nggolek video?
                      3. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 09:48
                        0
                        Quote: profesor
                        Nalika cangkang isih mabur menyang target, baterei wis ninggalake posisine.

                        wolung)))))))))))))))))))
                        Kaya wong. Amerika mung bisa nindakake iki kanthi mbuwang bedhil

                        Quote: profesor
                        Garis bali saiki kanggo wong Fylysty ora ngetutake prinsip deteksi akustik saka tembung "pancen"

                        Iki amarga militer ora dilatih. Ketoke, ing palkovvodtsy dianggep sing pancacahan lisan banget angel kanggo conscripts. wolung))))))
                      4. Profesor
                        Profesor 8 Mei 2019 11:25
                        -3
                        Kutipan: Lopatov
                        Kaya wong. Amerika mung bisa nindakake iki kanthi mbuwang bedhil

                        Anehe, donya iki dipérang ora mung dadi "Amerika" lan "non-Amerika." ngguyu

                        Kutipan: Lopatov
                        Iki amarga militer ora dilatih. Ketoke, ing palkovvodtsy dianggep sing pancacahan lisan banget angel kanggo conscripts.

                        Kanggo alasan liyane, CEP. Interception sing paling apik saka tambang yaiku nalika durung ana ing laras mortir.

                        Kutipan: Lopatov
                        Sapa sing peduli? Kabeh padha, iki "sarana interception" ora bisa nyeret menyang mburi ngarep. Lan yen diseret, komandan perusahaan bakal nampa medali. Kanggo bodho saka sisih ngelawan 8)))_)))

                        Apa kita ngomong babagan cara interception utawa deteksi? Yen babagan cara nyegat, mula sampeyan ora duwe apa-apa. Yen bab deteksi, banjur "bodho" sampeyan paling "bodho" ing donya. Kirim foto liyane?

                        Kutipan: Lopatov
                        "Kebun Binatang" ora perlu diseret menyang ngarep, wis cukup "Burung"

                        Nanging kepiye? nglirik
                        Kutipan: Lopatov
                        Lan sawetara radar gampang macet.

                        Apa sampeyan duwe sensor IR pasif?

                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Nanging, obor kanggo ndeteksi tambang ora perlu

                        Sapa sing peduli ... Kanggo sing yakin REP iku fiksi sing ora ilmiah, aja ...

                        Sampeyan bisa uga kudu obor, borjuis ora. Kirim video liyane?

                        Kutipan: Lopatov
                        Umumé, obor lan deteksi swara wis digunakake ing artileri wiwit Perang Donya I. Nanging ketoke, ing sawetara negara padha nganggep angel banget kanggo militer kanggo multiply detik dening kacepetan swara.

                        Ana sing tetep ing tingkat Perang Donya I, lan ana sing luwih maju. Sawetara, kajaba hukum kesalahan distribusi Normal, ora ngerti apa-apa. Sawetara wis sinau sawetara hukum distribusi liyane. nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        Lan ing kene aku ora percaya. Link, please. Ing PBS, ditetepake minangka "noise rendah"

                        Sawise sampeyan nuduhake iki:
                        Kutipan: Lopatov
                        Ayo, hubungi produsen senapan sampeyan, supaya bisa nelpon silencer kanthi teknis kanthi cekap "noise".
                      5. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 12:47
                        +1
                        Quote: profesor
                        Kanggo alasan liyane, CEP. Interception sing paling apik saka tambang yaiku nalika durung ana ing laras mortir.

                        Iki sing dakkandhakake, CEP. Ora ana otak sing cukup kanggo nggunakake stopwatch kanggo numpes mortir mungsuh kanthi "obor".

                        Quote: profesor
                        Apa sampeyan duwe sensor IR pasif?

                        Minangka bagéan saka "Penisilin" Titik obor. Lan kanthi cara kasebut, ora perlu nyeret menyang "ngarep"

                        Quote: profesor
                        borjuis ora perlu

                        Ya. Dheweke wis ngliwati PBB larangan macet radar. wolung))))))))

                        Quote: profesor
                        Ana sing tetep ing tingkat Perang Dunia I, nalika ana sing luwih maju.

                        Luwih selangkah mundur. Kanggo nyederhanakake. Pancen angel. Wong Perang Donya I luwih pinter

                        Quote: profesor
                        Sawetara ora ngerti apa-apa liyane saka hukum Normal distribusi kesalahan. Sawetara wis sinau sawetara hukum distribusi liyane.

                        Kene... 8))))))))))))))) Lan iki "sawetara" ngatur kanggo mulang wong, lan mulane murid-murid ora bisa kanggo Multiply wektu antarane brilliance lan swara saka dijupuk. dening kacepetan swara. Kanggo nemtokake koordinat polar saka mortir. Iku banget angel kanggo wong-wong mau. Uga Teori Probabilitas kanggo gurune.
                      6. Profesor
                        Profesor 8 Mei 2019 19:46
                        -2
                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        Kanggo alasan liyane, CEP. Interception sing paling apik saka tambang yaiku nalika durung ana ing laras mortir.

                        Iki sing dakkandhakake, CEP. Ora ana otak sing cukup kanggo nggunakake stopwatch kanggo numpes mortir mungsuh kanthi "obor".

                        Mortir kudu dirusak TO obor, CEP.

                        Kutipan: Lopatov
                        Minangka bagéan saka "Penisilin" Titik obor. Lan kanthi cara kasebut, ora perlu nyeret menyang "ngarep"

                        Apa bisa obor ing mburi benteng bumi? Kanggo beton? Konco tembok bata? Dear, iki mortir kurang ajar!

                        Kutipan: Lopatov
                        Quote: profesor
                        borjuis ora perlu

                        Ya. Dheweke wis ngliwati PBB larangan macet radar. wolung))))))))

                        Maneh, sampeyan ora nggatekake. Wong borjuis ora butuh obor, dheweke bisa ndeteksi tambang nalika mabur. Deleng video ing ndhuwur.

                        Kutipan: Lopatov
                        Luwih selangkah mundur. Kanggo nyederhanakake. Pancen angel. Wong Perang Donya I luwih pinter

                        Punika kula babagan. Ana sing ngira yen wong-wong ing Perang Donya I luwih pinter, lan ana sing ora puas karo perkembangan ITU lan maju. Contone nggunakake ora mung distribusi Normal saka kesalahan. nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        Kene... 8))))))))))))))) Lan iki "sawetara" ngatur kanggo mulang wong, lan mulane murid-murid ora bisa kanggo Multiply wektu antarane brilliance lan swara saka dijupuk. dening kacepetan swara. Kanggo nemtokake koordinat polar saka mortir. Iku banget angel kanggo wong-wong mau. Uga Teori Probabilitas kanggo gurune.

                        Lampu kilat ing mburi benteng bumi? Kanggo beton? Konco tembok bata? Dear, iki mortir kurang ajar! lol

                        PS
                        Cara paling apik kanggo nyegat tambang, CEP.


                        Lan iki cara paling apik kanggo nyegat rudal
                      7. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 20:37
                        +2
                        Quote: profesor
                        Lesung kudu dirusak sadurunge obor, CEP.

                        Mesthi wae. Ing jagad fantasi ing ngendi pony poop pelangi. Ing jagad nyata, Amerika nyeret sistem C-RAM menyang Timur Tengah, lan Israel mlaku-mlaku nganggo Kumpol.

                        Quote: profesor
                        Apa bisa obor ing mburi benteng bumi? Kanggo beton? Konco tembok bata? Dear, iki mortir kurang ajar!

                        Bisa 8))))
                        Iku mortir

                        Ing IR, "obor" iki luwih dhuwur lan luwih jelas.

                        Quote: profesor
                        Maneh, sampeyan ora nggatekake. Wong borjuis ora butuh obor, dheweke bisa ndeteksi tambang nalika mabur.

                        Kanthi pirang-pirang piranti sing akeh banget, ing ancaman penindasan elektronik, kanthi risiko nyerang posisi radar.
                        Lan aku duwe sersan sing nindakake iki kanthi wolung kelas ing mburine lan nganggo stopwatch ing tangane. Pimpinan Pasukan Intelijen. Lan kanggo mortir, saben komandan kru ngerti carane nindakake iki.

                        Quote: profesor
                        lan wong ora puas karo pembangunan sing

                        Lan nggampangake kabeh nganti ora bisa ditindakake .... Supaya ora ngganggu otak.

                        Quote: profesor
                        Contone nggunakake ora mung distribusi Normal saka kesalahan.

                        Aku ngerti! Saiki ana teori probabilitas demokratis sing kapisah. Sampeyan wis ngandhani 8)))) Kanthi hukum kapisah sing disetujoni dening Kongres AS. Ngomong-ngomong, tagihan bumi datar wis lulus? Apa keputusan pengadilan sing ndhukung penghapusan teori Darwin wis ditrapake?

                        Quote: profesor
                        Lampu kilat ing mburi benteng bumi? Kanggo beton? Konco tembok bata? Dear, iki mortir kurang ajar!

                        Sampeyan ndeleng, apa masalah ... Pisanan, wong karo Teori Probabilitas khusus katon, banjur mulang wong ... "ora puas karo pembangunan sing." Banjur sing asli iki dadi mortir, lan lali yen ana obor, ana alas ing mburi, bukit utawa tembok bangunan. Sawise kabeh, latihan kasebut ora nyedhiyakake kasunyatan manawa mungsuh bisa duwe garis plumb lan stopwatch. Banjur serangan geni sing sukses dening wong-wong sing duwe otak nggunakake metode kuno ... lan klompok wong sing setengah sinau ing Bumi dadi luwih cilik.
                      8. Profesor
                        Profesor 9 Mei 2019 07:51
                        +1
                        Kutipan: Lopatov
                        Mesthi wae. Ing jagad fantasi ing ngendi pony poop pelangi. Ing jagad nyata, Amerika nyeret sistem C-RAM menyang Timur Tengah, lan Israel mlaku-mlaku nganggo Kumpol.

                        Video sing dakkirim saka jagad nyata. Aku duwe akeh video iki. LCD ora dirancang kanggo menehi hasil karo mortir. wektu iki. Ing taun 2006, ora ana peluncur Hezbalon sing nembak luwih saka siji voli. Iki loro.

                        Kutipan: Lopatov
                        Bisa 8))))
                        Iku mortir
                        Ing IR, "obor" iki luwih dhuwur lan luwih jelas.

                        Yah? Lan ing mburi bukit sing dhuwure 200 meter? Punika kasus nyata.

                        Dear, iki mortir kurang ajar! nglirik

                        Kutipan: Lopatov
                        Kanthi pirang-pirang piranti sing akeh banget, ing ancaman penindasan elektronik, kanthi risiko nyerang posisi radar.
                        Lan aku duwe sersan sing nindakake iki kanthi wolung kelas ing mburine lan nganggo stopwatch ing tangane. Pimpinan Pasukan Intelijen. Lan kanggo mortir, saben komandan kru ngerti carane nindakake iki.

                        Yen sersan sampeyan bisa ndeleng liwat bukit lan krungu geni mortir luwih saka 10 meter, mula dheweke pancen manungsa super. Mesthi, sampeyan bisa nggunakake sensor elektro-optik, sing, kanthi cara, ora macet REP, nanging sersan luwih murah.
                        Tambang video ing IK maneh upload utawa ora?

                        Kutipan: Lopatov
                        Lan nggampangake kabeh nganti ora bisa ditindakake .... Supaya ora ngganggu otak.

                        ya wis. Penting banget kanggo mbuwang komputer balistik digital lan ngasilake petungan ing kertas "Kanggo ketegangan otak." Aturan Perang Donya I.

                        Kutipan: Lopatov
                        Aku ngerti! Saiki ana teori probabilitas demokratis sing kapisah. Sampeyan wis ngandhani 8)))) Kanthi hukum kapisah sing disetujoni dening Kongres AS. Ngomong-ngomong, tagihan bumi datar wis lulus? Apa keputusan pengadilan sing ndhukung penghapusan teori Darwin wis ditrapake?

                        ya wis. Miturut hukum distribusi Normal sampeyan, pranyata saben milyaran cangkang sing diluncurake saka howitzer bakal ninggalake tata surya, nanging iki ora ngganggu sampeyan, amarga hukum liyane yaiku borjuis lan dudu proletar, lan guru sampeyan ora nyebutake. jenenge. wassat

                        Kutipan: Lopatov
                        Sampeyan ndeleng, apa masalah ... Pisanan, wong karo Teori Probabilitas khusus katon, banjur mulang wong ... "ora puas karo pembangunan sing." Banjur sing asli iki dadi mortir, lan lali yen ana obor, ana alas ing mburi, bukit utawa tembok bangunan. Sawise kabeh, latihan kasebut ora nyedhiyakake kasunyatan manawa mungsuh bisa duwe garis plumb lan stopwatch. Banjur serangan geni sing sukses dening wong-wong sing duwe otak nggunakake metode kuno ... lan klompok wong sing setengah sinau ing Bumi dadi luwih cilik.

                        Urip iku ora adil. Sawetara diwulangake yen kabeh kesalahan diterangake miturut Gauss lan dhuwure wong bisa nganti 20 meter, dene liyane diajarake manawa ana uga hukum distribusi.
                        Ana sing ora bisa ndeleng tambang ing sawetara IR lan nggoleki obor liwat gunung sing dhuwuré atusan meter, nalika ana sing nggoleki solusi teknis anyar kanggo masalah iki.
                        Kanggo wong, mobil hibrida mung ngirit bahan bakar yen baterei diisi ing omah, lan kanggo wong sing bodho kaya aku, konsumsi bahan bakar rata-rata kanggo 50 km yaiku 000/1 saka kanca kelas bensin.
                        Iki carane kita manggon. Mortir sing ngetokake swara "bisu" puluhan desibel nalika ditembak, lsp. Nyuwun
                    2. Lopatov
                      Lopatov 8 Mei 2019 09:43
                      0
                      Quote: profesor
                      "Bandura" iki uga kalebu sarana nyegat tambang

                      Sapa sing peduli? Kabeh padha, iki "sarana interception" ora bisa nyeret menyang mburi ngarep. Lan yen diseret, komandan perusahaan bakal nampa medali. Kanggo bodho saka sisih ngelawan 8)))_)))

                      Quote: profesor
                      lan cara kanggo ndeteksi luwih cilik tinimbang Zoos sampeyan, sing diseret menyang "mburi ngarep" ....

                      wolung)))))))))))
                      "Kebun Binatang" ora perlu diseret menyang ngarep, wis cukup "Burung"



                      Quote: profesor
                      Nanging, obor kanggo ndeteksi tambang ora perlu

                      Sapa sing peduli ... Kanggo sing yakin REP iku fiksi sing ora ilmiah, aja ...
                      Umumé, obor lan deteksi swara wis digunakake ing artileri wiwit Perang Donya I. Nanging ketoke, ing sawetara negara, dheweke nganggep manawa militere angel banget, kanggo nambah detik kanthi kacepetan swara 8)))))))))))))
                    3. Lopatov
                      Lopatov 8 Mei 2019 09:55
                      0
                      Quote: profesor
                      Lan ora ana sing ngomong yen silencer nggawe senjata api meneng.

                      Lan ing kene aku ora percaya. Link, please. Ing PBS, ditetepake minangka "noise rendah"
                      1. Dart
                        Dart 8 Mei 2019 22:06
                        0
                        Lopatov, aja kaya "profesor". Iki graphomaniac nyoba kanggo ngubur sampeyan ing tumpukan saka materi rasah. Mungkin piyambakipun njabat ing pasukan, nanging ngrasa kaya iku indispensable ing kabeh cabang lan markas, kang ngadeg tengen ing mesin. Nanging yen dig luwih jero, bastions saka Wikipedia lan sumber liyane sing ora bisa dipercaya, lan humor ala Schweik ..
              2. Shorik
                Shorik 7 Mei 2019 20:15
                0
                Ing kisaran IR, kabeh bakal bisa ditindakake yen ora ana kabut. Pencitra termal modern mbedakake obyek kanthi beda suhu 0.1 derajat Celsius, sanajan ing udan. Lampu exhaust ora dibutuhake. Nanging, aku ngerti, nggawe imager termal sing apik luwih angel tinimbang mortir sing ala. Peluru iki apik kanggo teroris utawa polisi, kanggo wong akeh sing ora dilindhungi saka blok tetangga
                1. Lopatov
                  Lopatov 8 Mei 2019 09:54
                  +1
                  Kutipan saka Shorik
                  Lampu exhaust ora dibutuhake.

                  Sepisan maneh, sapa sing peduli.
                  Ing kemah kanthi ilmu artileri canggih, kabeh digunakake. Komplek kabeh. Yaiku, sarana pengintaian swara-termal, pengintaian radar, pengintaian elektronik. Ing mangsa ngarep, swara-termal bakal diganti karo seismik-swara-termal.

                  Kutipan saka Shorik
                  Pencitra termal modern mbedakake obyek kanthi beda suhu 0.1 derajat Celsius, sanajan ing udan.

                  Lan konco poros bumi bisa? Kanggo beton? Konco tembok bata? Dear, iki mortir kurang ajar! wolung))))
        2. bolt
          bolt 7 Mei 2019 14:31
          + 10
          Quote: profesor
          Ayo nelpon saiki "meneng"?


          Ora, profesor. Kita bakal ngarani "bisu".
          1. turkom
            turkom 7 Mei 2019 22:00
            0
            nyuwek ilat
        3. 4yby
          4yby 7 Mei 2019 16:33
          +2
          Aku wis ora krungu saka 13, nanging saka 10 km 120 mm sampeyan bisa krungu banget.
        4. 4yby
          4yby 7 Mei 2019 16:36
          +2
          dening cara, carane Msta-b saka 25-30 km krungu ing apartemen karo windows ditutup.
    2. Dukun
      Dukun 7 Mei 2019 14:22
      +1
      Quote: profesor
      2B25 "Gall" minangka mortir 82-mm portabel bisu Rusia.

      Ora "meneng", nanging "meneng".

      Saka profesor kuping sampeyan, ora ana sing bisu ing Israel lan ing situs kasebut .. ngguyu
    3. Maz
      Maz 7 Mei 2019 17:35
      -2
      Minangka ana
      Quote: profesor
      2B25 "Gall" minangka mortir 82-mm portabel bisu Rusia.

      Ora "meneng", nanging "meneng".
      ing tanah air sajarah, profesor? Elinga yen aku menehi saran supaya sampeyan nyiyapake papan perlindungan bom? Muga-muga sampeyan nuruti saranku. Eurovision bakal teka, aja kesasar yen rekonsiliasi wis diumumake ing kana. Wong Arab dadi wong Arab. Gusti Allah ngalang-alangi padha "sepi" tumiba ing tangan. Utawa teknologi manufaktur tambang ...
  5. tema MTR
    tema MTR 7 Mei 2019 14:24
    -8
    Timah, dudu gaman manungsa kaya ngono
    1. Sniper ireng
      Sniper ireng 7 Mei 2019 15:08
      +7
      Quote: tema MTR
      Timah, dudu gaman manungsa kaya ngono

      Mulane iku senjata, dudu bantuan kamanungsan.
    2. Paranoid50
      Paranoid50 7 Mei 2019 22:15
      0
      Quote: tema MTR
      dudu gegaman manungsa

      Dadi apa sing kudu ditindakake? "Umur sing kejem, ati sing kejem.." Urip, umume, minangka perkara sing ora manungsa. ya Lan ya, "wong kudu kerja minangka monster." ngguyu
  6. Jagung
    Jagung 7 Mei 2019 14:26
    +3
    Bab cilik sing migunani, utamane ing jaman saiki, nalika permusuhan asring ditindakake dening drgs sing padha.
    Tinimbang optik sing ora ana guna, bakal luwih logis kanggo plug modul navigasi kanthi giroskop, geolokasi, kompas elektronik, peta lan nampilake kabeh informasi kasebut ing tablet.
    Ing babagan dhuwit, kabeh iki mung biaya sen ing wektu kita lan, ing babagan kerumitan manufaktur, luwih gampang tinimbang tablet sekolah, lan uga bobote kurang.
    Ya, lan sekring jarak kanggo tambang ora bakal lara.
    1. Lopatov
      Lopatov 7 Mei 2019 14:44
      +3
      Quote: jagung
      Tinimbang optik sing ora ana gunane

      Klompok kasebut ora bakal nggawa akeh tambang, mula mung ngarahake semi-langsung. Yaiku optik. Nanging normal.Kanthi tambahan elektronik. Amerika padha tinkering iki, nanging nganti saiki padha ora kasedhiya kanggo pasukan.
      Umumé, kanggo pasukan khusus, nggawa telung ranjau saben target (kalah karo zeroing) pancen bodho. Dheweke butuh amunisi sing dipandu.
      1. Jagung
        Jagung 7 Mei 2019 14:59
        0
        Klompok tambang ora bakal digawa
        saiki padha piye wae nyeret, lan uga karo sumber tambang kanggo njupuk.
        A mortir minangka senjata kanthi spesifik sing meh ora bisa nemokake posisi sing efektif kanggo posisi mbukak kanggo tembak ing ngisor.
        1. Lopatov
          Lopatov 7 Mei 2019 15:08
          0
          Quote: jagung
          saiki padha piye wae nyeret, lan uga karo sumber tambang kanggo njupuk.

          Iki dudu kahanan normal. Dheweke butuh senjata sing dipandu kanthi minimal "bobot sing diiringi"
          1. Jagung
            Jagung 7 Mei 2019 15:21
            +3
            Secara pribadi, aku ora bisa mikir cara kanggo ngganti mortir. ATGMs ora bisa èfèktif kenek target konco tutup vertikal lan terrain lipatan. A drone kamikaze karo kamera lan siaran kanggo remot kontrol (FPV) bisa lan bakal luwih efektif, nanging iku larang sethitik lan ora ana siji wis mbatalake reb.
            1. Lopatov
              Lopatov 7 Mei 2019 15:34
              +3
              Quote: jagung
              ATGMs ora bisa èfèktif kenek target konco tutup vertikal lan terrain lipatan.

              Padha bisa kanggo dangu. "Spik" padha
              Nanging nuwun sewu, klompok spesialis kanthi standar ora bakal bisa nggawa amunisi kaya sing dibutuhake kanggo njupuk saka geni sing ditutup. Yen ing kene kita ngomong babagan lesung. banjur mung babagan ngarahake semi-langsung. Yaiku, ing arah - ngarahake target, ing jarak - saka tabel. Mungguh. mortir kudu ndeleng target.

              Quote: jagung
              Drone-kamikaze karo kamera lan siaran menyang remot kontrol

              paling ora. Mung nganggo kabel.
              Ing pungkasan, bisa uga kaya "pelatuk ireng" Ukrainia. Mung ing versi sing nyukupi, kanthi LGSN semi-aktif, lan iluminasi target
              1. Jagung
                Jagung 7 Mei 2019 15:40
                +1
                "Spik" padha
                paku lan permata mung bisa digunakake ing target kontras panas gedhe (tank, prau, pesawat ing landasan pacu)
                ...lan target katerangan
                karo iki, kaya, uga masalah nalika nerangake lipatan terrain.
                1. Lopatov
                  Lopatov 7 Mei 2019 16:04
                  0
                  Quote: jagung
                  paku lan perhiasan mung bisa digunakake ing target kontras termal gedhe

                  Javelin - ya, Spike - ora. Ya, lan babagan "kontras termal" - setengah gelar cukup.
                2. wuh wuh
                  wuh wuh 7 Mei 2019 17:01
                  0
                  "spike lan permata mung bisa digunakake ing target kontras panas gedhe" ////
                  -----
                  Kanthi spike, kita ngalahake komandan militan kaping pirang-pirang.
                  Kanthi kenek langsung menyang awak.
                  Lan foto separo detik sadurunge mencet.
                  1. Evgesev
                    Evgesev 7 Mei 2019 17:51
                    0
                    Spike iku opo? ATGM.
            2. orionvitt
              orionvitt 7 Mei 2019 15:42
              0
              Secara pribadi, aku ora bisa mikir cara kanggo ngganti mortir.
              Minangka laku saka Perang Patriotik Agung nuduhake, infanteri nandhang losses utama sabenere saka geni mortir.
              1. Lopatov
                Lopatov 7 Mei 2019 16:05
                0
                Kutipan saka orionvitt
                Secara pribadi, aku ora bisa mikir cara kanggo ngganti mortir.
                Minangka laku saka Perang Patriotik Agung nuduhake, infanteri nandhang losses utama sabenere saka geni mortir.

                Kita ngomong babagan kru mortir minangka bagéan saka klompok pasukan khusus. Topik iki rada beda.
                1. orionvitt
                  orionvitt 7 Mei 2019 16:18
                  +1
                  Sampeyan bisa uga mikir manawa mortir ing klompok pasukan khusus bisa digunakake miturut prinsip sing beda (kajaba gangguan swara) lan tugas liyane ditugasake tinimbang ing regu infantri. Tujuane tansah padha, dipatèni tenaga mungsuh.
                  1. Lopatov
                    Lopatov 7 Mei 2019 16:24
                    +2
                    Kutipan saka orionvitt
                    Sampeyan bisa uga mikir yen mortir ing klompok pasukan khusus bisa digunakake ing prinsip sing beda

                    Kanggo infantri, mortir minangka level saka perusahaan lan ndhuwur. Lan perusahaan infanteri luwih akeh tinimbang klompok pasukan khusus. Malah menehi siji tambang kanggo saben fighter, iku bakal metu ing satus.
                    1. orionvitt
                      orionvitt 7 Mei 2019 16:54
                      0
                      Kutipan: Lopatov
                      Kanggo infantri, mortir minangka level saka perusahaan lan ndhuwur

                      Obrolan ora babagan ukuran perusahaan, peleton infanteri, utawa klompok pasukan khusus. Aku ngomong babagan janjian unit tempur kaya mortir. A mortir, iku uga mortir ing Afrika. Nembak tambang ing sadawane lintasan hinged, mateni mungsuh, ngrusak komunikasi lan mateni macem-macem peralatan. Dadi apa tema klompok mortir pasukan khusus? Yen beda, aku seneng krungu.
                      1. Rubah Biru
                        Rubah Biru 7 Mei 2019 17:33
                        0
                        Klompok pasukan khusus, utamane nalika mlaku-mlaku, bakal a priori bisa nggawa mung amunisi sing winates saka tambang mortir kanggo bantuan langsung karo nomer pitungan, banjur ana pitakonan babagan advisability nggunakake senjata kasebut. Iku ora sakabehe bener kanggo mbandhingaké, nanging karo karya gabungan saka klompok pasukan khusus lan demolitionmen diutus kanggo iku, saham saka tambang ditransfer dening 90-100% dening pasukan terakhir, amarga para pejuang mung ora duwe panggonan kanggo. "malet" ing PMN utawa MON-50 sing rada kompak, dheweke ora duwe papan kanggo "nyangkut", dheweke nindakake tugas minangka bagean saka subkelompok lan, mula, nyeret piranti pengamatan, komunikasi, amunisi kanggo bedhil mesin, lsp. . Lan sing paling Jahwéh, apa bakal beban amunisi "tambahan" hipotetis saka rolas menehi, Gusti Allah ngalang-alangi, min? Ya, meh ora ana, nanging para pejuang "stagger".
                      2. Maz
                        Maz 7 Mei 2019 17:42
                        +1
                        Kutipan saka orionvitt
                        Kutipan: Lopatov
                        Kanggo infantri, mortir minangka level saka perusahaan lan ndhuwur

                        Obrolan ora babagan ukuran perusahaan, peleton infanteri, utawa klompok pasukan khusus. Aku ngomong babagan janjian unit tempur kaya mortir. A mortir, iku uga mortir ing Afrika. Nembak tambang ing sadawane lintasan hinged, mateni mungsuh, ngrusak komunikasi lan mateni macem-macem peralatan. Dadi apa tema klompok mortir pasukan khusus? Yen beda, aku seneng krungu.

                        Apa sing kudu dirungokake? Googled karya mortir pasukan khusus, kalebu FSB, ing Chechnya. Iku dawa banget, bisa dingerteni lan kanthi gambar babagan karya mortir lan pentinge kanggo pasukan khusus ing gunung, babagan akurasi lan kabutuhan mortir. Kanthi conto langsung. Katrangan panggunaan pertempuran ... lan TD lan TP.
                      3. Lopatov
                        Lopatov 7 Mei 2019 17:47
                        0
                        Kutipan saka orionvitt
                        Obrolan ora babagan ukuran perusahaan, peleton infanteri, utawa klompok pasukan khusus.

                        Iku babagan nomer lan obrolan.
                        A perusahaan malah bisa narik saperangan mortir saka BC ing satus saben. Nanging kanggo grup SN, malah siji mortir karo BC Cut mati paling akeh.
                      4. orionvitt
                        orionvitt 7 Mei 2019 19:00
                        +1
                        Kutipan: Lopatov
                        Iku babagan nomer lan obrolan

                        Sampeyan, mudhun gelombang. Kaping pisanan, aku takon, apa bedane nggunakake mortir ing kondisi pertempuran. Lan sampeyan ngandhani babagan sawetara unit tartamtu. Aku khusus takon. Miturut pendapat sampeyan, yen jumlah unit infantri luwih akeh tinimbang klompok pasukan khusus, mula sawetara njupuk saka mortir, dene liyane main. Utawa kosok baline. Aku mbaleni, mortir, iku uga mortir ing Afrika, lan iku ora Matter apa tugas iki utawa Unit liyane nindakake. Iku digawe kanggo njupuk.
                      5. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 10:05
                        +1
                        Kutipan saka orionvitt
                        Sampeyan, mudhun alon-alon. Kaping pisanan, aku takon, apa bedane nggunakake mortir ing kahanan pertempuran.

                        "Gelombangku" minangka kasunyatan, lan "perang sampeyan" minangka mortir bunder ing vakum kanthi amunisi tanpa wates? wolung)))))))))))
                        SM sing bisa "ngunggahake" langsung gumantung saka ukuran unit. Langsung. Cara nggunakake pertempuran langsung gumantung ing jumlah amunisi kanggo saben senjata.

                        Kutipan saka orionvitt
                        Iku digawe kanggo njupuk.

                        Pengamatan subtle sing luar biasa. Nanging, tanpa amunisi, dheweke ora bisa nembak. Lan nomer kasebut nalika mlaku mlaku gumantung saka jumlah wong sing bisa diparengake nggawa. Kang siji gumantung ing ukuran unit.
  7. Doliva63
    Doliva63 7 Mei 2019 14:46
    +1
    Aku wonder carane "spesialis" bakal parachute omong kosong iki lan amunisi kanggo iku? Lan apa kasempatan kanggo nggayuh target kanthi tembakan pisanan?
    1. Lopatov
      Lopatov 7 Mei 2019 14:58
      +3
      Kutipan saka Doliva63
      Lan apa kasempatan kanggo nggayuh target kanthi tembakan pisanan?

      Apa wae kedadeyan. Sampeyan bisa mbuwang puntung rokok ing trotoar, lan bakal ngadeg ing saringan lan terus ngrokok.
      Dadi, rata-rata, telung tambang saben target titik ("garpu" lan kalah)
      1. kapitu
        kapitu 7 Mei 2019 15:45
        0
        Mbalik ing taun 1998, AMETEKH JSC nawakake tambang sing dibutuhake nggunakake teknologi rcic, dipecat sepisan lan .. lali selawase ... TAPI ora dibutuhake ing Kremlin nganti saiki ..)
        1. Lopatov
          Lopatov 7 Mei 2019 16:06
          +1
          Kutipan: Kaping pitu
          nawakake tambang tengen nggunakake teknologi rcic

          Tambang kasebut mbutuhake bobot sing ora ana gunane ing wangun mortir.
        2. Lopatov
          Lopatov 7 Mei 2019 16:31
          +1
          Miturut cara, amunisi luwes mbutuhake njupuk menyang akun kahanan njupuk utawa ndeleng. Uga, "dudu banyu mancur" Ngelingi yen bagean paling gedhe saka biaya yaiku rega LGSN, luwih becik nggunakake tambang sing dipandu.
          1. kapitu
            kapitu 7 Mei 2019 16:55
            0
            Tambang sing dipandu uga butuh GOS, mung bakal luwih abot lan luwih larang .... Lan ing kisaran mortir Gall, efisiensi (akurasi) bakal padha. Dadi apa mbayar luwih?
            1. Lopatov
              Lopatov 7 Mei 2019 17:52
              +1
              Kutipan: Kaping pitu
              Lan tambang sing dipandu uga butuh GOS, mung bakal luwih abot lan luwih larang ....

              GOS ing loro kasus padha.

              Dikoreksi ora bakal luwih larang. Nanging ing wektu sing padha, watesan "kesalahan" sing bisa ditindakake bakal luwih sithik tinimbang sing dikontrol. Mulane, nyatane, ditetepake manawa sing didandani bisa uga mbutuhake shooting.
              1. kapitu
                kapitu 7 Mei 2019 21:27
                0
                Ora, sing nggoleki beda, sing dikontrol luwih gedhe, luwih sensitif lan luwih larang ... bakal luwih murah kanggo mbenerake, nanging, ya, bakal bisa ngatasi kesalahan sing luwih cilik. Zeroing ing kisaran kasebut ora perlu kanggo sing didandani. Ing kene, mesthine uga kudu dicathet yen sing didandani bisa digunakake ing target sing tetep, beda karo sing dikontrol, sing bisa dadi seluler kanthi moderat. Sanajan, kudu diakoni, mini-spike minangka barang sing keren - senjata "wong putih" ..), Rusia ora bakal duwe iki, paling ora ing jangka pendek lan medium potensial sing dibutuhake kanggo iki ora diamati. ,.. sayange.. (
                1. Lopatov
                  Lopatov 8 Mei 2019 10:06
                  +1
                  Kutipan: Kaping pitu
                  Ora, GOS beda,

                  Sepisan maneh, padha.
                  1. kapitu
                    kapitu 8 Mei 2019 13:03
                    0
                    Oh, sepisan maneh, akeh liyane ...). Padha beda, beda. Yen sampeyan ora setuju, sampeyan duwe hak kanggo nyebut minangka conto LGSN domestik kanggo "dipandu" amunisi karo kaliber kurang saka 100mm. ....
                    1. Lopatov
                      Lopatov 8 Mei 2019 13:09
                      +1
                      Kutipan: Kaping pitu
                      Yen sampeyan ora setuju, sampeyan duwe hak kanggo nyebut minangka conto LGSN domestik kanggo "dipandu" amunisi karo kaliber kurang saka 100mm. ....

                      Yen sampeyan ora setuju, sampeyan duwe hak kanggo nyoba kanggo mbuktekaken kok LGSN kuwi ora bisa sijine amunisi dipandu.
                      Supaya sampeyan ora nggawe apa-apa sing berlebihan, amunisi sing dipandu nggawa INS menyang wilayah target

                      Lan kanggo sampeyan, minangka pangembangan umum, proyektil sing dipandu lan didandani Soviet 152 mm ("Krasnopol" lan "Sentimetr") nduweni LGSN sing padha.
                      1. kapitu
                        kapitu 8 Mei 2019 13:24
                        0
                        Bener, .. upaya dudu torture, kaya sing diomongake Lavrenty Palych ...
                        Kasunyatan iku kanggo wektu tuntunan terminal didandani iku nang endi wae watara 1-3 detik lan sawetara kanggo target punika 600 meter, kanggo kontrol siji, mungguh, .. 1-15,17 lan .. 1500-2000 meter, mula bedane ing kaliber (amarga sensitivitas sing dibutuhake beda) lan matriks panampa, ing rega lan ing kerumitan lan akurasi manufaktur produk ... Lan umume, amunisi sing didandani mabur ing meh 100 persen kasus tanpa ana. INS...
                      2. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 13:31
                        0
                        Kutipan: Kaping pitu
                        mula bedane ing kaliber (amarga sensitivitas sing dibutuhake beda) lan matriks panampa

                        wolung))))))
                        Saiki malah Turki bisa nggawe amunisi dipandu karo LGSN ing kaliber 40-mm. Dadi coba goleki alasan liyane

                        Miturut cara, babagan "panduan terminal" - "Krasnopol" lan "Centimeter" nduweni tutup maya ngisor sing padha.
                      3. kapitu
                        kapitu 8 Mei 2019 13:42
                        0
                        Iku lucu ...)))), Utamane babagan Turki .. dadi Turki lan dudu Rusia ... lan komponen kanggo AvtoVAZ diwenehake lan dibangun dening real estate ing Rusia lan tentara wis duwe drone serangan, ora kaya Federasi Rusia. ...)))
                      4. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 13:45
                        0
                        Kutipan: Kaping pitu
                        Iku lucu ...)))), utamane babagan Turki

                        Nanging ... Argumentasi babagan ukuran ora ditampa

                        Kutipan: Kaping pitu
                        lan nyerang drone

                        Drone serangan minangka conto paling jelas saka kultus kargo. Untunge. kepala pinter ing MO kita isih bisa kick iku.
                      5. kapitu
                        kapitu 8 Mei 2019 14:00
                        0
                        Lan pencitra termal saka BSSR kanggo peralatan militer Rusia utawa mesin diesel Cina kanggo kapal Rusia
                        ... Uga kultus Cargo?!..))
                        Babagan zeroing ing ..- Mesthi, sampeyan uga bisa njupuk sing didandani, nanging ing jarak sing cendhak, wong sing pinter ora nindakake iki, amarga kacilakan 30 - 60 meter bakal sukses dhewe ..)
                      6. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 14:18
                        +1
                        Kutipan: Kaping pitu
                        Lan pencitra termal saka BSSR kanggo peralatan militer Rusia utawa mesin diesel Cina kanggo kapal Rusia

                        Uh ... Apa hubungane karo kemampuan kanggo nyelehake LGSN ing UAS kanthi amunisi sing wis didandani, utamane amarga iki ditindakake maneh ing USSR?

                        Kutipan: Kaping pitu
                        Babagan njupuk ..- Sampeyan, mesthi, bisa njupuk sing didandani, nanging ing jarak cendhak, wong pinter ora nindakake iki

                        wolung)))))))))))))))))))))))))))))))
                        Wong sing ngerti bisa nindakake apa wae. Lan wong-wong sing tenan makarya karo amunisi kuwi bisa dijupuk target, utawa ditransfer geni saka pathokan. Informasi langsung, dheweke dhewe lungguh ing KNP.
                      7. Lopatov
                        Lopatov 8 Mei 2019 13:39
                        0
                        Kutipan: Kaping pitu
                        amunisi sing didandani ing meh 100 persen kasus mabur tanpa INS ...

                        Tansah mabur tanpa INS. Beda karo ngatur. Mulane, mbutuhake persiapan lengkap utawa nyuda latihan kanthi njupuk. Koreksi momentum duwe sawetara "koreksi" iki
  8. Batalyon konstruksi cadangan
    Batalyon konstruksi cadangan 7 Mei 2019 15:26
    0
    Dikritik ing Kulon? Iki apik. Dheweke tansah ngritik apa sing ora bisa diulang.
    1. Lopatov
      Lopatov 7 Mei 2019 16:16
      +2
      Quote: Batalyon konstruksi cadangan
      Dheweke tansah ngritik apa sing ora bisa diulang.

      Strictly ngandika, kita mbaleni iki. Kanggo wong Belgia.
  9. Mauritius
    Mauritius 7 Mei 2019 15:38
    0
    saged numpes target ing kadohan luwih saka 1 km lan ing wektu sing padha ora impersonating tandha unmasking.
    Kanggo ambushes lan pertahanan, gegaman becik. 82 mm, lan isih ora cetha saka ngendi asale .... Ambush, tanpa bedhil.
  10. hobot
    hobot 7 Mei 2019 15:57
    0
    Dheweke iri, nangis lan ngritik ...
    1. Lopatov
      Lopatov 7 Mei 2019 16:12
      0
      Kenapa iri? NATO duwe Fly-K, nanging ora dikarepake.
      1. Batalyon konstruksi cadangan
        Batalyon konstruksi cadangan 8 Mei 2019 15:43
        +1
        Isih dikarepake))) Apa jangkauane? Lan apa kekuwatan sumbu 51,2mm iki?
        1. Lopatov
          Lopatov 8 Mei 2019 20:57
          0
          Quote: Batalyon konstruksi cadangan
          Apa jangkauane?

          Papat kilometer.

          Quote: Batalyon konstruksi cadangan
          Lan apa kekuwatan sumbu 51,2mm iki?

          Sampeyan bisa lan liyane, nanging nalika kita, iku bakal njupuk ing 1.5.

          Miturut cara, padha. ngrampungake masalah kasebut kanthi cara sing beda
  11. Kerensky
    Kerensky 7 Mei 2019 16:01
    0
    "Fantasyd" dheweke menyang Maidan. Ing sisih loro. Ternyata apik banget.
  12. flurry
    flurry 7 Mei 2019 16:19
    +1
    Kutipan: Lopatov
    Nanging nuwun sewu, klompok spesialis kanthi standar ora bakal bisa nggawa amunisi kaya sing dibutuhake kanggo njupuk saka geni sing ditutup.

    DRG Inggris nyedhiyakake mortir sing paling kuat kanggo digawa. Dheweke nggawa 70 kg (!). Spesialis kita rata-rata udakara 50 kg.
    1. Lopatov
      Lopatov 7 Mei 2019 16:28
      +2
      Kutipan saka Rafale
      DRG Inggris nyedhiyakake mortir sing paling kuat kanggo digawa.

      Ayo padha pisah yen ora ana apa-apa. Umume wong lanang sing ... asli.
  13. Who Why
    Who Why 7 Mei 2019 16:41
    +1
    Ide kasebut, mesthi, apik, sanajan ora anyar. Nanging, ing mratelakake panemume, sethitik gerah-digagas. Senjata bisu utamané dibutuhake ing pasukan khusus, lan pasukan khusus kudu luwih versatility (lan sampeyan ora bisa nyeret "bodho" karo sampeyan menyang gropyokan). Iku misale jek kula sing kaliber kudu suda kanggo 60mm, lan diinstal ing mesin universal supaya bisa njupuk, kalebu geni langsung. Banjur, mbokmenawa, rangefinder laser lan granat "pinter" kanthi detonasi remot bakal cocok .... Lan sawetara bisa ditambah kanthi loading kapisah, supaya ora nyeret kabeh pipa iki ing mburi granat.
    1. Who Why
      Who Why 7 Mei 2019 17:39
      0
      Miturut cara, yen sampeyan nggawe loading kapisah lan kaliber 60mm, sampeyan bisa uncalan granat (karo bar safety).
  14. samarin1969
    samarin1969 7 Mei 2019 16:56
    +2
    Aku dudu spesialis senjata. Nanging ing paragraf pungkasan ngandika bab "mung ing donya" mortir bisu ...
    Aku duwe kesempatan kanggo maca kaping pirang-pirang babagan mortir bisu Polandia sing insidious ing Donbass. Katon kaya 60mm. Apa "Gall" pancen unik?
  15. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 7 Mei 2019 19:53
    -1
    Kacarita ing pasukan mortir anyar wis nuduhake dhewe minangka senjata unpretentious lan dipercaya saged numpes target ing kadohan luwih saka 1 km lan ing wektu sing padha ora menehi dhewe minangka tandha unmasking.


    Koyone mortir marang wong Papua, mesthi ora katon.

    Nanging ora kanggo radar baterei. Radar counter-baterei bakal kanthi cepet nemtokake posisi mortir sing bisu.

    Mortir iki apik kanggo saboteurs, kanggo operasi khusus, nalika sampeyan kudu ngeculake sawetara ranjau ing mburi garis mungsuh (ing ngendi ora ana radar baterei kontra).
  16. priboy57
    priboy57 7 Mei 2019 20:01
    0
    Lan VSS ora njupuk ing 3 km lan PB ing 50 m ora ana guna lan PBS ing mesin nemen nyuda tingkat geni lan sawetara efektif nggunakake, lan Gall ora ana guna ing 8 km. Kabeh nyedot miturut ahli sofa. Where bakal kita yen kita mirengke pendapat "wibawa" saka wong-wong sing wis ora katon utawa nyoba, nanging krungu saka wong ... A bab sethitik banget perlu, utamané nalika nimbang sing SNARs ora bisa ing mode tampilan bunder. nanging ing shelling mortir kuat dadakan bisa nguripake pasang ing sih. Agung.
  17. balapan
    balapan 7 Mei 2019 21:00
    0
    ... bisa ngrusak target ing jarak luwih saka 1 km ...

    Kurang opo?
  18. Obi-Wan Kenobi
    Obi-Wan Kenobi 8 Mei 2019 07:07
    0
    Aku isin takon, "Gall" - apa tegese utawa carane nerjemahake?
  19. Dzafdet
    Dzafdet 8 Mei 2019 10:34
    0
    Quote: profesor
    Kutipan: Lopatov
    Yen sampeyan lara banget amarga Rusia luwih maju tinimbang Amerika ing sawetara cara, sampeyan bisa nganggep apa wae sing "ora bisu". Aja gugup wae...

    Aku kanggo literasi teknis. Ora ana mortir bisu ing alam. ana swara kurang.

    Kutipan: Lopatov
    Ora, sampeyan ora bakal bisa ndeleng ing IR, ora ana "obor". Lan sawetara radar gampang macet.

    ya wis. Gampang muffled. lol Kanggo IR, sampeyan ora butuh obor.



    Ora ana obor, ora ana swara ... Kaya PBS ing senapan mesin .... Rentang cukup kanggo posisi shell ing kutha utawa ing garis ngarep. Dheweke wis mriksa ing Suriah ..
    1. Boris Zhitkov
      Boris Zhitkov 8 Mei 2019 19:10
      +1
      Ana swara (ing pungkasan video, desainer malah ngomong apa jenis swara dibutuhake miturut specification). Nanging aku, nuwun, kentut luwih banter.