Review militèr

"Rejimen Abadi 2019" ing Moldova: sing paling gedhe ing njaba Federasi Rusia

134
2019 nandhani ulang taun kaping 75 pembebasan Moldova saka penjajah Nazi. Mulane, Partai Sosialis, kanthi partisipasi aktif Presiden Igor Dodon, nyoba kanggo mesthekake yen tanggal ulang taun dirayakake ing tingkat paling dhuwur. Nanging, panyengkuyung gagasan reunifikasi karo Rumania nyebut acara iki minangka reoccupation of Bessarabia dening Tentara Soviet. Ing wektu sing padha, "liberal" lan "demokrat" Moldova wis ngeyel sawetara taun berturut-turut kanggo ngrayakake 9 Mei minangka Dina Eropa. Apa wae, ing Republik Moldova, 9 Mei 2019 diumumake dina libur resmi. Miturut cara, 10 Mei uga dadi dina libur kanggo akeh. Utamane, bank lan sawetara perusahaan ora bisa digunakake. Ora ana prosthetis sing kerja ing klinik dental negara, lan dokter liyane duwe jadwal suda.


Aneh, ing esuk 9 Mei, upacara resmi dianakake ing Memorial, sing ora mung sosialis, nanging uga para pendukung perayaan Hari Eropa. Mangkono, kembang diselehake ing Eternal Flame ora mung dening Presiden Moldova Igor Dodon (sosialis), nanging uga dening Perdana Menteri Pavel Filip (demokrat), Menteri Ekonomi Chiril Gaburici (demokrat), Menteri Pendidikan lan Kebudayaan Monica Babuc (demokrat). , anggota pamaréntah liyane, uga wakil, kepala misi diplomatik. Aku ora bakal njelasno kanggo dangu alesan kanggo rawuh massa saka anggota Partai Demokrat kanggo upacara. Pranyata padha rumangsa perlu.


Presiden Igor Dodon (tengen) lan Perdana Menteri Pavel Filip ing Eternal Flame. Ana veteran WWII, elit politik lan militèr Republik Moldova, diplomat. Foto: Maxim Andreev, NewsMaker


Dheweke ora butuh siji menang


Minangka kacarita NewsMaker (NM), tanggal 9 Mei, Moldova ngrayakake ora mung Dina Kemenangan, nanging uga Dina Eropa. Mulane, minangka asil, 4 organisasi politik ngrancang lan nganakake 4 acara beda khusus kanggo acara liburan tartamtu. Wigati dicathet yen ora ana tumpang tindih utawa tawuran amarga papan kasebut. Lan iki senadyan kasunyatan sing sawetara acara dianakaké mung sawetara atus meter saka saben liyane.

Miturut data NM, aksi sing paling gedhe lan paling dawa yaiku "Rejimen Abadi", sing diatur dening Partai Sosialis Republik Moldova, dipimpin dening Zinaida Greceanii (mantan perdana menteri). Miturut media Rusia, kira-kira 60 ewu wong melu kampanye Resimen Abadi ing Chisinau, mula diakoni minangka sing paling gedhe ing njaba Rusia. Kolom kasebut mbentang nganti pirang-pirang kilometer. Tegese, kepala kolom wis tekan ing Memorial, lan "buntut" wis wiwit metu saka alun-alun tengah. Situs web sosialis nglaporake manawa udakara 150 wong melu aksi kasebut ing kabeh wilayah Moldova.

Dina Perdamaian saka Partai Demokrat


Miwiti aksi "Rejimen Abadi" dijadwalake ing 09-30 esuk ing area Arc de Triomphe, ing alun-alun tengah Chisinau. Aku lan bojoku teka rada luwih dhisik lan wiwit nggoleki. Ing sacedhake langsung Arc de Triomphe, ing Katedral Nativity of Christ, kita nemokake panggung sing dipasang ing inisiatif Partai Demokrat Moldova (dipimpin dening pengusaha-oligarki Vlad Plahotniuc).



Situs web Partai Demokrat nglaporake manawa tim PDM bakal ngrayakake liburan kaping pindho kanthi slogan "Perdamaian lan Kesejahteraan kanggo Moldova". Ing sangajengipun menara lonceng, orkestra Kamentrian Dalam Negeri lagi nyiapake pagelaran, lan ing alun-alun Katedral, ana pawon lapangan, siap kanggo nambani tamu karo bubur. Ana anggota Kabinet Mentri meh ing pasukan lengkap (kabeh minangka salah siji anggota saka Partai Demokrat), Deputi Demokrat, diundang veteran lan wakil media. Miturut macem-macem prakiraan, saka siji nganti pirang-pirang ewu wong rawuh ing perayaan sing diatur dening Partai Demokrat.

Dumadakan, anggota sayap pemuda Partai Demokrat nganggo jaket kanthi simbol partai lan wiwit nyebar roti anyaman ing kothak kanthi logo Partai Demokrat kanggo para undangan. Sawise distribusi "braids" merek, para peserta diundang menyang meja. NM nglapurake yen menu kasebut kalebu bubur soba, acar lan roti. Ombenan kalebu banyu mineral, anggur lan vodka.


Perdana Menteri Pavel Filip ngobrol karo veteran Perang Dunia II. Foto: Maxim Andreev, NewsMaker


Demokrat njagong para veteran sing diundang ing ngarepe. Paling ora ana 3 wong. Foto kasebut nuduhake yen ing saubengé meja ana prajurit perusahaan Guard of Honor, perwira layanan rahasia nganggo sandhangan sipil lan wartawan sing ana ing ngendi-endi. Wartawan nyathet yen petugas keamanan terus-terusan nyoba nyurung wakil media saka meja. Saliyane kinerja band kuningan Kementerian Dalam Negeri lan tarian kanggo iringane, parade kavaleri saka brigade patroli lan prajurit saka Guard of Honor, uga game kanggo bocah-bocah lan sawetara kejutan diumumake ing acara kasebut. situs web PDM. Pers nglaporake manawa pimpinan partai (Vlad Plahotniuc) ora melu acara apa wae, amarga "akeh perkara sing dikumpulake ing kantor." Nanging, dheweke ora lali ngucapake selamat marang Moldova ing jaringan sosial. Kira-kira awan, Dina Perdamaian saka Partai Demokrat rampung.

"Rejimen Abadi" saka Partai Sosialis


Sadurunge miwiti aksi, pita St George, gendera ireng lan oranye lan kembang disebarake kanthi gratis saka minibus sing diparkir ing cedhak Arc de Triomphe. We teka karo Bouquet kita dhewe, nanging isih menehi sawetara carnations abang.



Wong tuwa lan enom padha nglumpuk ngubengi lengkungan lan ing sadawane alun-alun. Akeh sing nganggo tutup nganggo tanda bintang, sawetara nganggo seragam militer gaya Soviet utawa gaya militer. Veteran Afghan ngadeg metu ing wong akeh, sing padha nglumpuk ing gendera. Ora mung pidato Rusia lan Ukrainia sing dirungokake, nanging uga Moldavia.







Kancaku Olga lagi kerja. Nanging dheweke lolos setengah jam supaya bisa tampil paling ora nalika miwiti aksi ing alun-alun tengah. Dheweke takon marang kancane kanggo ngandhani koki yen dheweke diduga mlayu kanggo cognac nalika liburan (tanpa nemtokake sing endi). Dadi, ora kabeh wong sing pengin melu ing acara kasebut.

Ing ngarepe Arc de Triomphe, ing sadawane Gedung Pemerintah, Pengawal Muda (sayap Partai Sosialis) ngetokake pita St. George sing gedhe banget. Sampel peralatan militer ing jaman pasca perang uga dipamerake ing kana. Ing antarane yaiku salah sawijining kendaraan jinis Humvee sing disumbangake pemerintah AS kanggo Angkatan Bersenjata Moldova ing taun 2014. Waca babagan ing artikel kasebut "Peralatan Amerika kanggo tentara Moldova".







Ing latar mburi, tataran utama ibukutha katon, ing ngendi persiapan lagi ditindakake. Program konser ing acara Hari Kemenangan direncanakake ing wayah sore.

Sekelompok bocah lanang lan wadon sing nganggo seragam militer padha kumpul ing Arc de Triomphe. Pay manungsa waé menyang cah wadon ing tangan ibuné (ing gendéra belang). Dina iki dheweke dadi perawat.



Kolom kasebut diantrekake kanggo ngenteni Presiden Republik. Dheweke duwe jadwal sing nyenyet lan sibuk. Ing wayah awan, dheweke bisa ngunjungi Memorial kaping pindho, menyang "ibukutha lor" Moldova (Balti) lan ing wayah sore dheweke wis ana ing Chisinau ing konser perayaan.



Prajurit Afghan, peserta ing konflik Transnistrian, perwira-perwira pesenan tuwa dadi klompok kapisah ing sangisore spanduk. Wigati dicathet yen dheweke melu aktif ing akeh promosi lan acara.



Nalika kolom ngadeg, aku lan bojoku lunga lan lungguh ing bangku ing Central Park (mantan Pushkin Park). Dumadakan, Presiden Moldova Igor Dodon ngliwati kita kanthi langkah cepet, diiringi sawetara pengawal. Dheweke tumuju menyang sirah kolom, sing nunggu ing Metropolitan Banulescu-Bodoni (biyen Gogol) Street.

Prosesi iki diwiwiti dening bikers lan nom-noman ing moped, kabeh karo gendéra ireng lan oranye lan St George pita ing sandhangan lan setir. Konco dipindhah babagan rolas mobil lawas, kang padha veteran saka Perang Donya II. Sawise montor, bocah-bocah lanang lan wadon padha nggawa pita St George, sing sadurunge wis digawe dowo ing sadawane Gedung Pemerintah.



Antarane sing pisanan ing kolom kasebut yaiku Presiden Moldova, Igor Dodon, duta besar Federasi Rusia (Oleg Vasnetsov) lan Republik Belarus (Sergei Chichuk), uga ketua Partai Sosialis, Zinaida Greceanii, lan anggota parlemen. .

Swasana nyenengake banget, saben wong duwe pasuryan sing seneng lan mesem. Aku pengin dicathet yen ora mung wong diwasa lan wong tuwa sing mlaku ing kolom kasebut. Akeh kanca-kancaku sing weruh yen ana akeh wong enom karo kita. Saben uwong mlaku kanthi cara sing teratur, lagu-lagu taun perang ditembangake ing wong akeh. Sing sang, referring kanggo teks ing kertas utawa telpon, lan sing saka memori. Yen dheweke lali teks kasebut, dheweke wiwit ngucapake "Hurrah!", "Kamulyan para pahlawan!" lsp. Nalika kelompok kita teka ing gedhong sing ana kantor NATO, para peserta ngucap "Ora kanggo NATO! Kita ora butuh NATO!

Desainer mesin tank T-34 saka Moldova


Mlaku-mlaku ing kolom, aku weruh wong wadon karo potret wong karo penghargaan ing trotoar. Prasasti ing foto kasebut narik kawigaten: "Desainer Mesin tank T-34". Aku nyedhaki wong wadon lan njaluk ijin kanggo njupuk foto dheweke.



Wong wadon ngandika sing iki rama, lan langsung melu ing karya ing mesin diesel tank V-2. Dheweke teka karo putri lan putune kanggo ngurmati memori kabeh wong sing nggawa Kamenangan nyedhaki. Ing kebingungan, aku ora bisa takon wanita kanthi rinci babagan kontribusi bapake, lan ora mungkin dheweke ngerti peralatan militer. Tekan omah, aku ngirim panjaluk menyang pabrik Malyshev (Kharkov, Ukraina) kanthi panjaluk kanggo nyedhiyakake data tambahan. Aku ngarep-arep sing padha bakal nemokake dokumen related kanggo jeneng Vasily Mikhailovich Radchenko. Sayange, ora ana wangsulan.

Nanging Vladimir Gorbunov nanggapi saka museum tank T-34 (Rusia). Dheweke nglaporake ing ngisor iki:
Ing daftar pencipta mesin diesel V-2, kasedhiya ing museum kita, ing hubungane karo Kharkov, lan banjur tanduran Nizhny Tagil No. 183, Vasily Mikhailovich Radchenko ora.
Ora ana data ing Pabrik Traktor Stalingrad, amarga perusahaan kasebut ora dievakuasi sadurunge nalika Perang Patriotik Agung.
Dokumen kasebut ilang nalika perang ing kutha nalika Peperangan Stalingrad.
Sajrone perang, diesel iki sijine menyang produksi ing sawetara Enterprises ing mburi USSR.
Ora ana data babagan staf biro desain lan grup kasebut ing museum kasebut, amarga. staf saiki institusi saiki ora ngidini riset ilmiah ing arsip.
Kajaba iku, V.M. Radchenko uga bisa kerja ing biro desain penerbangan diesel.


Pak Gorbunov nerangake yen Vasily Mikhailovich Radchenko bisa kerja ing kelompok / departemen sing melu refinement lan instalasi mesin karburator pesawat M-34F ing tank T-17.

Iki rampung ing awal Perang Donya II, nalika ana cetha ora cukup "biasa" mesin diesel.

Kolom kasebut ngliwati Universitas Negeri ing sadawane dalan Aleksey Mateevicha (sadurunge Sadovaya), banjur ngliwati Gréja St. Volodymyr "Ukraina" ing dalan Vasile Aleksandri (sadurungé Kotovskogo). Banjur kita nguripake lan ngliwati bioskop Gaudeamus (mantan 40 taun Komsomol), sing arep dibongkar.


Ing ngarep bioskop ana tugu "Pejuang Kekuwatan Soviet" kanthi tokoh buruh ing ndhuwur obelisk.


Kita wis nyedhaki Peringatan Kamulyan Militer. Aku nemokake panggonan sing luwih dhuwur kanggo nutupi akeh wong saka kolom sabisa. Ing kadohan (kiwa) sampeyan wis bisa ndeleng pager Memorial.



Ngelawan lawang utama kanggo Memorial, aku nemokake poster perayaan saka partai SHOR. Dideleng saka woro-woro ing media, dheweke duwe titik temu kanggo para panyengkuyung ing cedhak.



Kaya sing sampeyan deleng ing foto ing ndhuwur, kru ambulans tugas ing lawang mlebu Memorial. Polisi padha tugas ing kabeh rute kolom. Ing sawetara panggonan, aku nemokake prajurit pasukan khusus tanpa senjata api. gaman. Polisi kasebut tumindak banget, nanging dheweke ndeleng kita kanthi sedhih. Ketoke, dheweke pancen pengin kabeh kegiatan kabeh partai lan formasi rampung. Nanging isih kudu tugas ing alun-alun tengah nganti tengah wengi.

Ing latar Memorial


Kita wis ana ing tlatah Memorial lan nyedhaki piramida, ing ngendi Flame Abadi diobong. Komplek memorial "Eternitate" ("Eternity") diarani ing jaman Soviet Memorial Kemenangan, utawa Memorial Kamulyan Militer. Pembukaan kasebut dianakake tanggal 9 Mei 1975, lan wektune pas karo ulang taun kaping 30 saka Kamenangan. Tugu peringatan kasebut dinobatake kanthi piramida dhuwur (25 meter), sing kasusun saka 5 bedhil gaya. Ing dhasar piramida, ana lintang gedhe 5-nuding, lan Flame Abadi diobong ing tengah. Mengko, lintang kasebut diganti karo wangun liya sing beda.




Pengawal pakurmatan ing saben unsur piramida kanthi Flame Eternal



Kita nggawe dalan menyang Flame Eternal kanthi angel



Segara kembang lan balon kanthi simbol partai SHOR


Ing sadawane memorial ana 6 patung sing nglambangake periode Perang Patriotik Agung. Memorial iki nduweni bagean karo kuburan militer, uga alun-alun kanggo rapat umum.


Patung sing nglambangake pungkasane perang. We tindak liwat lawang utama, kita obah counterclockwise, supaya reca ing urutan mbalikke.



Panggonan kuburan 3 Pahlawan Uni Soviet











Patung sing nglambangake wiwitan perang.



Panguburan anyar (2018), ing ngendi para pembela Chisinau ngapusi. Iku bisa dadi thanks kanggo efforts Partai Sosialis, utamané Presiden Igor Dodon




Kuburan kapisah (udakara 300) saka wong-wong sing ambruk nalika mbela utawa mbebasake Chisinau. Pilot A. G. Karmanov, Pahlawan Uni Soviet, ana ing antarane.



Lonceng peringatan. Sapa wae sing kepéngin bisa munggah lan nggebug lonceng ping telu, lan kanthi mangkono ngurmati pangeling-eling para prajurit sing gugur. Ing 2018, vandal sing ora dingerteni mbusak ilat saka lonceng


Sawise nggawe bunder, kita bali menyang lawang utama Pèngetan. Ing iyub-iyub wit-witan dhuwur, kita sok dong mirsani sawetara klompok gedhe saka wong-wong sing ngubengi musisi. Dheweke nindakake lagu-lagu ngarep, lan para pamireng nyanyi bareng karo dheweke.


Wong-wong alon-alon bubar, dadi bisa njupuk foto kelompok



Sadurunge Flame Langgeng, ketoke, sing getun ambruk USSR



Wis ana kesempatan kanggo motret obelisk liyane. Yen ora salah, dibangun relatif anyar: ing "komunis" utawa ing "sosialis".


Ing ngisor Memorial dibangun tarub, cedhak kang padha diklumpukake teken kanggo pemugaran saka USSR lan pengakuan M. S. Gorbachev minangka pengkhianat ing Motherland.





Lan ing mburi tenda sing diklumpukake tanda tangan, ana papan sing ana ing ruang terbuka Museum Peralatan Militer. Aku elinga, nalika isih cilik, aku seneng menek Katyusha lan tank T-34, muter gagang bedhil anti-pesawat utawa narik flaps saka jet tempur. Kira-kira 10 taun kepungkur, peralatan kasebut dicopot, lan papan parkir mobil diatur ing situs museum. Sawijining hotel dibangun ing sacedhake.



Ing wektu iki, akeh pameran saka Museum Peralatan Militer dipamerake ing plataran sempit Gedung Pusat Tentara (sadurunge House of Officers). Malah pesawat-pesawat kasebut bisa mapan ing antarane wit-witan.

Maret Kamenangan saka partai "SHOR"


Partai SHOR (ketua Ilan Shor, oligarki lan bojone penyanyi Jasmine) ngatur perayaan Dina Kamenangan kanggo taun kaping 2 berturut-turut. Ing 2018, Ilan Shor ngatur konser ing alun-alun tengah Chisinau. Iki dirawuhi dening Lev Leshchenko lan Joseph Kobzon. Dheweke dadi kanca apik Valentin Yudashkin, Philip Kirkorov lan selebriti Rusia liyane. Gosip duwe dheweke kerep ngirim pai panas lan anggur vintage ing pesawat khusus kanggo kanca-kanca saka Rusia. Sawise 2 jam, pesawat wis ana ing Moskow, lan masakan Moldova disuguhake ing meja sing isih anget.

Ilan Shor minangka walikota Orhei (pusat distrik 40 km saka ibukutha). Ing wilayah kasebut, dheweke diajeni banget amarga perbaikan sing ditindakake kanggo warga ing wilayah kasebut. Dheweke ditangkep ing kasus nyolong milyar saka sistem perbankan Moldova. Nganti saiki, dheweke ditahan ing omah ing Orhei, dadi wakil lan nampa kamardikan. Iki minangka masalah peteng sing wis nyeret wiwit 2014 ...

Ing taun 2019, perayaan Dina Kamenangan diwiwiti ing kantor pesta kasebut kanthi konser ing ngendi ensemble Leisya Song lan bintang Moldova melu. NM nglaporake manawa luwih saka 20 bus karo warga Orhei teka ing kantor kasebut. Sawetara warga ibukutha uga teka ing konser Partai SHOR. Sawise konser, kolom tumuju ing Memorial.


Foto iki lan luwih saka situs web partai "SHOR"


Kolom kasebut dipimpin dening Ilan Shor (tengah), MP saka partai SHOR Marina Tauber (pirang dhuwur ing sisih kiwa) lan paling ora 1 veteran WWII. Miturut data saka situs web partai SHOR, luwih saka 15 wong melu ing Victory March.



Ing ngarep kolom ana truk WWII kanthi pejuang ing mburi lan mobil kanthi tokoh sing niru patung "The Motherland Calls!"


Wigati dicathet: truk kasebut nduweni plat lisensi Transnistrian



Ilan Shor lan veteran WWII nyelehake kembang ing Flame Eternal


NM nyerat manawa sawise nyebarake kembang, Ilan Shor lunga, lan ora suwe wong-wong saka kolom kasebut bubar. Ing wektu iku, kolom Resimen Abadi, dipimpin dening sosialis, wis nyedhaki Memorial.

Europe Day saka blok ACUM


Blok pemilihan ACUM minangka aliansi politik partai pro-Eropa PAS (Ketua Maia Sandu) lan DA (Ketua Andrei Năstase).

Maia Sandu, sawise nampa pendhidhikan Moldova, sinau suwene 1 taun ing Harvard (USA) lan nampa diploma master administrasi publik, banjur kerja minangka penasihat salah sawijining direktur Bank Dunia (AS) suwene 2 taun. Minangka Menteri Pendidikan lan Kebudayaan Republik Moldova, dheweke dadi misuwur amarga "anti-reformasi". Utamane, dheweke dikreditake kanthi nutup akeh sekolah ing saindenging negara. Dheweke ndhukung larangan ing pita St. George lan perayaan Dina Kamenangan. Dheweke minangka panyengkuyung sing kuat kanggo persatuan karo Rumania, integrasi karo Eropa lan Russophobia. Dheweke ndhukung nggulingake rezim oligarki.

Andrei Năstase nampa pendidikan sing luwih dhuwur ing Romania. Praktek pengacara wiwit 2002. Akeh sing nganggep dheweke minangka kepercayaan saka oligarki buronan Viorel lan Victor Topa, sing disalahake ing Moldova amarga meres, pencucian dhuwit lan pemalsuan. Dheweke menang pemilihan kanggo jabatan walikota ibukutha (2018), nanging pengadilan kutha lan Pengadilan Banding mbatalake asil pemilihan kasebut. Aku elinga yen sing menang ing pemilu dituding akeh pelanggaran.

Tanggal 9 Mei esuk, para aktivis blok ACUM nganakake konferensi pers ing cedhak gedung parlemen. Ora ana luwih saka 100 wong sing teka. Ketua partai DA (Andrei Năstase) ora ana amarga dheweke lagi lelungan menyang luar negeri. Maia Sandu, ketua partai PAS, sing rawuh, ngendika:
"Puluhan ewu warga Bessarabia dipeksa perang. Mula, kanggo kita, warga Moldova, ora preduli saka warga negara lan kapercayan politik, ora ana sing menang utawa sing kalah ing perang iki.


Miturut cara kasebut, sadurunge ketua kehormatan Partai Liberal, Mihai Ghimpu, ujar manawa wong Moldova ora kudu ngrayakake Dina Kemenangan, amarga "ing perang kasebut dikalahake."

"Rejimen Abadi 2019" ing Moldova: sing paling gedhe ing njaba Federasi Rusia


Sawise konferensi pers setengah jam, para aktivis blok ACUM mlaku-mlaku ing sadawane lorong-lorong ing Central Park (ing jejere parlemen) lan menehi leaflet menyang wong sing jarang liwat kanthi informasi babagan carane EU mbantu Republik Moldova.

Banjur anggota ACUM menyang distrik liyane ing kutha menyang situs Pemakaman Pahlawan lawas, sing dibongkar ing pamrentahan Soviet, sing sawetara disebut "Kuburan Pahlawan Romania". Aku nyathet yen ora mung prajurit Romania sing dikubur ing kana. Ing jaman Soviet, sawijining rumah sakit dibangun ing situs kuburan, sing dibongkar ing taun 2007 lan tanah kasebut diprivatisasi. Saiki, sawetara karya ditindakake ing wilayah kasebut kanggo mulihake langkah lan kolom.


Langkah menyang Pemakaman Pahlawan ing Botanica. Foto: Wikipedia




Penulis ora nemokake informasi babagan kunjungan Memorial ing situs web resmi partai PAS lan DA, blok ACUM lan kaca ing jaringan sosial. Nanging, sawise ngunjungi "Pemakaman Pahlawan Rumania", sawetara rolas wong menyang kono, nanging tanpa pimpinan partai PAS, Maia Sandu.

Ing kono anggota ACUM nyebar kembang ing Makam Prajurit Ora Dikenal. Radu Marian (MP saka partai PAS) marang NM sing kanggo wong 9 Mei punika
"utamane dina tentrem sing nandhani pungkasane perang sing wis suwene pirang-pirang taun lan pungkasane perang sing wis pirang-pirang abad ing bawana Eropa."




Ing wektu sing padha, wakil ketua partai DA, Alexander Slusari, ujar:
"Dina iki kita ngrayakake dina tangisan lan memori kanggo wong-wong sing tiwas ing Perang Donya II lan ing wektu sing padha Dina Eropa. Kita percaya yen negara butuh rekonsiliasi. Lan mandheg ndeleng saben liyane liwat ruang lingkup."


Konser perayaan lan kembang api


Ing kesempatan Dina Kamenangan, konser dianakaké ing alun-alun tengah ibukutha lor (Balti) lan Chisinau. Ing wayah awan ana konser ing Balti, lan ing wayah sore - ing Chisinau. Ing acara kasebut, saliyane pemain Moldova sing kondhang, Artis Rakyat Rusia Valeria tampil. Presiden Moldova Igor Dodon uga melu ing konser kasebut. Siji mung bisa gumun karo anggota staf sing ngrancang jadwal, sing ngancani dheweke sing njamin kehadirane, uga energi lan ketahanan presiden dhewe.


Foto: Accent-TV


Sawise konser, kembang api diwenehi. Secara total, aksi kasebut kira-kira 5 jam berturut-turut, lan perayaan ing alun-alun rampung nyedhaki tengah wengi.

1418 lilin saka Partai Komunis


Ing wengi dina Kamenangan (8 Mei, 20-00), pemuda komunis nganakake aksi "Nyalakan Lilin Kenangan". Peserta nyorot 1418 lilin: jumlah dina lan bengi perang kasebut. Acara kasebut dianakake ing tengah ibukutha, cedhak Monumen Pahlawan Komsomol. Tumindak kasebut dirawuhi dening Vladimir Voronin (Ketua Partai Komunis Republik Moldova), wakil komunis, anggota organisasi Komsomol, pensiunan lan warga biasa ing Chisinau. Sawise wicara Vladimir Voronin, pemain enom nyanyi lagu-lagu taun perang.



Epilogue


Iki minangka Dina Kamenangan ing Chisinau, lan iki cara ngrayakake tanggal 8 lan 9 Mei ing 2019. Nalika sampeyan bisa ndeleng, liburan ora dirayakake bebarengan, lan saben ing cara dhewe. Kaya-kaya saben wong duwe Kamenangan dhewe-dhewe. Nanging aku bakal nandheske maneh: kabeh acara dianakake kanthi tentrem lan tanpa keluwihan. Lan thanks kanggo Partai Sosialis lan pribadi kanggo presiden, Victory Day dirayakake ing wektu lan ing tengah ibukutha, lan ora nang endi wae ing wilayah omah.

Ayo kula ngelingake sampeyan ing 2015 "Dina Kamenangan dirayakake tanggal 1 Mei ing Chisinau". Banjur Nikolai Rastorguev lan grup Lyube teka kanggo ngunjungi kita. Lan ing 2016, ing 9 Mei, ing alun-alun tengah Chisinau ana pameran peralatan militer NATO direncanakake. Nanging, sawise pemilu sabanjuré, kahanan politik ing negara wis diganti, lan sampeyan bisa ndeleng asil.

Penulis matur nuwun kanggo bantuan Vladimir Gorbunov, kepala departemen eksposisi Museum lan Komplek Memorial "История tank T-34 "(desa Sholokhovo, Federasi Rusia).

Alun-alun tengah Chisinau, kolom karo peserta aksi "Rejimen Abadi" wis maju menyang Memorial Kemenangan.


Lonceng ing Memorial Kemenangan ing Chisinau.


Rio Rita dileksanakake dening akordionist lan trompet ing Memorial Kemenangan. Wigati dimangerteni menawa pemain kadhangkala diputer nganggo tangan siji (ora duwe wektu kanggo nyopot).


Tank T-34 mbukak parade Kamenangan ing Tiraspol (Transnistria). Punika ngremenaken bilih tank mbukak dening spesialis sing ndandani mobil ing Kawa saka preian.
Pengarang:
134 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 210okv
    210okv 12 Mei 2019 06:33
    + 12
    Penulis, matur nuwun kanggo artikel lan foto.. Kabeh iki, mesthi, nyenengake lan nyenengake.. Ayo ndeleng apa sing bakal ditindakake ing pemilihan parlementer.
    1. Pak X
      12 Mei 2019 08:30
      +5
      Kutipan: 210 okv
      Penulis, matur nuwun kanggo artikel lan foto.

      hi
      Matur suwun
      Kutipan: 210 okv
      Ayo ndeleng apa sing bakal ditindakake ing pemilihan parlementer.

      Apa sampeyan ngomong babagan pemilihan awal?
      1. Bongo
        Bongo 12 Mei 2019 11:50
        +6
        Terus terang, aku mikir yen sampeyan njupuk gambar dhewe lan melu aksi Resimen Abadi kanggo kesenengan sampeyan. Laporan kasebut dadi informatif banget! apik
        Iku ngganggu yen ing macem-macem negara liburan 9 Mei dieksploitasi dening macem-macem pasukan politik. Wong-wong sing nganggep Kamenangan Agung minangka kesempatan kanggo ngumumake awake dhewe luwih banter, nanging ngelingi para veteran mung sapisan taun.
        1. Pak X
          12 Mei 2019 11:57
          +6
          Kutipan saka Bongo.
          Aku njupuk gambar kanggo awakku dhewe lan melu aksi Resimen Abadi kanggo kesenenganku dhewe.

          Dadi asline. Aku malah ora nggawa kamera.
          Nanging pas padha teka ing alun-alun, aku njupuk saperangan gambar ing telpon lan mangkat.
          Kutipan saka Bongo.
          Preinan 9 Mei dieksploitasi dening macem-macem pasukan politik.

          Ya, sampeyan bener.
          Ing dina iku, kabeh wong butuh para veteran.
          1. Bongo
            Bongo 12 Mei 2019 12:03
            +8
            Kutipan saka Pak X
            Dadi asline.

            Aku ora duwe wektu kanggo melu acara kaya ngono. Ya, lan njijiki nalika aku ndeleng ing jejere para veteran badut ing gendéra United Russia lan nganggo busana Cossacks, sing kabeh dodo ana ing salib, garis-garis saka siji tentara, lan tutup saka liyane. wassat
            1. Pak X
              12 Mei 2019 12:04
              +8
              Kutipan saka Bongo.
              belang saka siji tentara, lan tutup saka liyane

              Sandhangan dicampur ing adus nglirik
              1. Tatiana
                Tatiana 12 Mei 2019 15:28
                +8
                Many thanks kanggo penulis kanggo rinci lan bakat informasi-historis artikel babagan perayaan ing MAY 9, 2019 ing Republik Moldova mengeti 74th saka Kamenangan Agung USSR liwat fasisme Jerman lan perayaan ulang tahun 75th saka pembebasan SSR Moldavia saka penjajah Jerman!

                Crita sing nyenengake lan foto sing apik banget! apik
                1. Tatiana
                  Tatiana 12 Mei 2019 15:38
                  +6
                  Sugeng warga Republik Moldova ing liburan sing dianakake tanggal 9 Mei - Dina Kamenangan lan Pembebasan saka penjajah Nazi!
                  Salam hangat kanggo para veteran Soviet Perang Patriotik Agung ing Republik Moldova saka Rusia!
                  Kita minangka wong Soviet tunggal ing USSR lan kita tetep ngeling-eling babagan iki ing jiwa kita.

                  1. Pak X
                    12 Mei 2019 15:42
                    +6
                    Mulcumesk Moldavia sing apik banget!
                    Kanggo menehi rating artikel lan Sugeng!
                  2. michael lawas
                    michael lawas 12 Mei 2019 18:15
                    +3
                    Tatiana!
                    Matur nuwun kanggo video.
                    Saben pigura film iki imprinted ing memori, nanging saben-saben sampeyan katon kaya anew, tanpa looking adoh.
                    Matur suwun!
  2. finch
    finch 12 Mei 2019 06:43
    + 16
    Ya, kabeh wis jelas ing kene! Ing Denmark, nahan sedina nglawan sawetara divisi Wehrmacht - dina iki rekonsiliasi, pangapunten, pamratobat lan liya-liyane, kanggo Prancis - sing pasukane nyerah kanthi cepet supaya kopi ora duwe wektu kanggo adhem ing pot kopi. Parisians, iki dina poppy abang banget padha, aku nyuwun pangapunten, ing anus ambruk ... Lan kaya! Lan kanggo wong normal saka ruang pasca-Soviet, iki Dina Kamenangan! Lan ing Moldova, umpluk nilai-nilai Eropa sing diunggahake kanthi ambruk USSR wiwit mudhun, lan malah wong enom ngerti yen dadi keturunan wong Victor luwih apik tinimbang dadi tuan rumah wong sing dikalahake. !
    1. Pak X
      12 Mei 2019 08:40
      +9
      Kutipan: Zyablitsev
      Lan ing Moldova, umpluk nilai Eropa sing diunggahake kanthi ambruk USSR wiwit ilang.

      hi
      Ora kabeh prasaja lan seragam.
      Atusan ewu wong Moldova kerja ing Eropa lan ora mungkin bali saka kana kanthi gaji sen.
      Ewonan bocah lanang lan wadon sinau ing Romania.
      Tetep ana ing kono menehi tandha babagan sikap menyang jagad liyane lan khususe menyang Rusia.

      Aku nyakup foto saka alun-alun tengah sing padha ing Chisinau.
      Ing 2018, ana rapat umum sing darmabakti kanggo mengeti 100th "Great Romania".
      Iki nalika Bessarabia dadi bagéan saka Romania.
      Ana luwih akeh wong saka kabeh republik sing padha teka.
      1. finch
        finch 12 Mei 2019 08:42
        0
        Ya, jelas yen kabeh ora gampang banget!
      2. Krasnodar
        Krasnodar 12 Mei 2019 12:39
        +1
        Grossu Jos! ))))
        Inget taun 90an?
        1. Pak X
          12 Mei 2019 12:56
          +3
          Kutipan saka Krasnodar
          Grossu Jos! ))))
          Inget taun 90an?

          Carane ora ngelingi? Dheweke dhewe ana ing antarane.
          Aku malah kolektif layang kanca. Grosu dikirim.
          Dheweke njaluk supaya cepet-cepet nganggo aksara Latin.
          Mengko, aku dadi kuciwa banget karo apa sing dilawan ...
          1. Balai Kota
            Balai Kota 12 Mei 2019 13:01
            0
            Lan aku ora kuciwa
            1. Pak X
              12 Mei 2019 13:03
              +2
              Kutipan: Balai Kota
              Lan aku ora kuciwa

              Aku percaya yen demokrasi Moldova dadi anarki lan nglanggar hukum.
              Apa sampeyan mung ngunjungi Moldova utawa manggon?
              1. Balai Kota
                Balai Kota 12 Mei 2019 13:08
                -1
                Lair thukul urip sinau lan makarya)
                Demokrasi isih adoh, owah-owahan taktik kaya ngono ora ditindakake sajrone setaun utawa 10. Kesulitan tuwuh).Saperangan generasi kudu owah.Generasi tuwa sing tuwuh ing sangisore USSR duwe pandangan jagad dhewe.
                1. Pak X
                  12 Mei 2019 13:23
                  +6
                  Kutipan: Balai Kota
                  Lair thukul urip sinau lan makarya)

                  Isih sampeyan pindhah

                  Kutipan: Balai Kota
                  Demokrasi isih adoh

                  Aku wiwit mangu orane.
                  Demokrasi wis dadi impen wiwit Roma kuno.
                  Iki minangka mitos sing ora bakal kelakon.
                  Demokrasi, kapentingan keamanan nasional - tembung ayu, ing guise kang padha nindakake reged, lan kadhangkala tumindak getih.
                  1. Balai Kota
                    Balai Kota 12 Mei 2019 13:33
                    +2
                    Kutipan saka Pak X
                    Isih sampeyan pindhah

                    Ya, Demokrasi uga nuduhake kebebasan pindhah menyang ngendi lan kapan sampeyan pengin)
                    Kutipan saka Pak X
                    Demokrasi, kepentingan keamanan nasional minangka tembung sing apik, kanthi kedok sing tumindak kotor, lan kadhangkala tumindak getih.

                    Iku uga kedaden. Nanging akeh kurang lan kurang asring saka ing diktator. Churchill misale jek duwe bab Demokrasi - wangun paling awon organisasi sosial. Yen ora dibandhingake karo liyane sing wis ana). transisi saka feodalisme kanggo iku. Bener, ana. yaiku wong sing wis luwih maju ing dalan iki, ana wong sing maju mundur rong langkah, lan wong ing Asia Tengah ora ngganggu lan bali menyang feodalisme murni)
                    1. Pak X
                      12 Mei 2019 13:35
                      +6
                      Kutipan: Balai Kota
                      Nganti saiki, kabeh ana ing transisi saka feodalisme menyang.

                      Ing mratelakake panemume, kita muter maneh ana
                      1. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 13:50
                        +2
                        Aku ninggalake 20 taun kepungkur lan wis ngunjungi saben taun wiwit iku. Owah-owahan kanggo luwih apik katon. dhewe utawa ndeleng setahun sepisan, owah-owahan langsung katon.
                        Lumrahe, akeh perkara sing dakliwati, mung bisa dakbiji dening kanca-kanca, sanak-sedulur, lan pers, nanging malah momen-momen sing dakkarepake dhewe yaiku adat, dalan, birokrasi negara, nalika ana dokumen sing dibutuhake. prilaku polisi, ana owah-owahan gedhe.
                      2. Pak X
                        12 Mei 2019 14:03
                        +5
                        Kutipan: Balai Kota
                        Aku ninggalake 20 taun kepungkur lan wis ngunjungi saben taun wiwit iku.

                        Aku njamin: iku salah siji bab kanggo nonton periodik minangka tamu,
                        lan iku temen beda kanggo manggon kene saben dina.
                        Aku wong Moldova, nanging aku ora ngerti apa sing ditindakake lan ing ngendi warga negaraku pengin mlebu.
                      3. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 14:09
                        +2
                        Dheweke bisa uga pengin apa sing ditindakake kabeh wong normal ing donya - urip sing luwih apik kanggo awake dhewe lan negara). Ana macem-macem panemu babagan carane entuk iki, kaya ing masyarakat apa wae. Nanging tren kasebut isih stabil - integrasi menyang Eropa. Kasunyatan manawa wong ora marem karo panguwasa lan ngganti dheweke ing saben pemilu pancen apik. Luwih elek yen mandheg lan nemoni awake dhewe minangka partai sing unggul lan pimpinan nasional sing langgeng.
                      4. Pak X
                        12 Mei 2019 14:13
                        +3
                        Apa sing ana ing bathuk, apa sing ana ing bathuk ...
                2. kotdavin4i
                  kotdavin4i 12 Mei 2019 13:46
                  +6
                  Kutipan: Balai Kota
                  Demokrasi isih adoh.

                  1. Pak X
                    12 Mei 2019 14:03
                    +4
                    Iki, Vissarionich ...
          2. Krasnodar
            Krasnodar 12 Mei 2019 13:43
            +2
            Kutipan saka Pak X
            Kutipan saka Krasnodar
            Grossu Jos! ))))
            Inget taun 90an?

            Carane ora ngelingi? Dheweke dhewe ana ing antarane.
            Aku malah kolektif layang kanca. Grosu dikirim.
            Dheweke njaluk supaya cepet-cepet nganggo aksara Latin.
            Mengko, aku dadi kuciwa banget karo apa sing dilawan ...

            Iku fun karo Latin. Kita ngirim guru kita ing tengah, EMNIP, ing 90th, instruksi kanggo mulang Limba Moldovenyasca ing aksara Latin. Aku ngunjungi mbah putri - lulusan saka Universitas Yassky. Dheweke ngajari aku nulis lan maca nganggo basa Latin miturut aturan Romania. Aku teka sekolah - guru nyiarake liyane. Aku mbantah karo dheweke, nerangake babagan mbah putri, lan ing seminggu kabeh guru sekolah Moldova ngunjungi dheweke, amarga. padha ora diwenehi buku teks karo aturan. )) Ya, wiwit iku aku bisa nglewati pelajaran Moldova kanggo kesenenganku dhewe ngguyu
            1. Pak X
              12 Mei 2019 14:05
              +2
              Kutipan saka Krasnodar
              seminggu mengko, kabeh guru sekolah Moldova kita ngunjungi dheweke, amarga. padha ora diwenehi buku teks karo aturan.

              Lan aku mikir yen mbahku diundang menyang sekolah kanggo mulang nglirik
              Apa sampeyan wis maca babagan basa Romania kanggo asu layanan?
              1. Krasnodar
                Krasnodar 12 Mei 2019 14:20
                +1
                Simbah meh ora setuju nampa guru akeh)))
                Ora, guyonan apa iki?
                1. Pak X
                  12 Mei 2019 15:24
                  +4
                  Kutipan saka Krasnodar
                  Ora, guyonan apa iki?

                  Asu Moldova kudu ngerti basa Romania
                  https://topwar.ru/32267-moldavskih-sobak-obyazhut-ponimat-rumynskiy-yazyk.html
                  1. Kasym
                    Kasym 13 Mei 2019 22:42
                    +2
                    Sampeyan kudu menehi perhatian marang Alma-Ata. Ing kana, "Rejimen Abadi 2019" nglumpukake luwih saka 100 ewu wong. (padha nulis kanggo 130-150t.). Delengen, foto kasebut ana ing jaring. hi
                    1. Pak X
                      14 Mei 2019 07:33
                      +2
                      Quote: Kasym
                      Sampeyan kudu menehi perhatian marang Alma-Ata.

                      hi Matur nuwun kanggo informasi!
                      1. Kasym
                        Kasym 14 Mei 2019 18:30
                        0
                        Ora worth matur nuwun. Aku elinga taun kepungkur sing ing Alma-Ata ana salah siji saka prosesi paling massive. hi
      3. Starover_Z
        Starover_Z 12 Mei 2019 23:49
        0
        Kutipan saka Pak X
        Aku nyakup foto saka alun-alun tengah sing padha ing Chisinau.
        Ing 2018, ana rapat umum sing darmabakti kanggo mengeti 100th "Great Romania".
        Iki nalika Bessarabia dadi bagéan saka Romania.
        Ana luwih akeh wong saka kabeh republik sing padha teka.

        Aksi rame kuwi adoh saka sukarela! Aku ora njaluk menyang "kampanye" kanggo rawuh acara related kanggo Romanianization saka Moldova, nanging padha ngomong lan nulis bab organisasi saka rapat umum. Dheweke teka menyang organisasi anggaran, njupuk dhaptar karyawan lan nggawa menyang Chisinau ing macem-macem ancaman. Aku piye wae ing tengah kutha, sanalika sawise mburi rapat umum kuwi. Dadi kabeh dalan sing cedhak karo pusat kutha mung rame karo bis saka kabeh republik, lan toko pai lan cheburek diubengi antrian, sing ora kedadeyan ing dina liyane!
        1. Pak X
          13 Mei 2019 07:43
          +1
          Kutipan saka: Starover_Z
          Aksi rame kuwi adoh saka sukarela.

          Ora suwe, pamrentah mbatalake kelas ing sekolah ing saindenging Republik.
          Diduga kode kuning, bakal nutupi kabeh karo salju.
          Ora ana udan ing dina iku.
          Nanging guru saka kabeh negara padha kumpul kanggo rapat Partai Demokrat ...
  3. Ingvar 72
    Ingvar 72 12 Mei 2019 06:59
    +6
    Konfirmasi liyane yen kabeh asale saka pengajuan panguwasa resmi. Iku misale jek sing Moldova uga gelo dening Rusia kanggo ndhukung Transnistria, nanging wong ora diantemi ing lurung-lurung kanggo pita St.
    1. Pak X
      12 Mei 2019 08:41
      +7
      Kutipan: Ingvar 72
      Koyone Moldova gelo karo Rusia amarga ndhukung Transnistria

      hi
      Ngendi sampeyan entuk informasi kaya ngono?
      Apa kabeh Moldova ditutupi?
      Utawa isih pasukan politik kapisah?
      1. Ingvar 72
        Ingvar 72 12 Mei 2019 08:49
        +4
        Kutipan saka Pak X
        Utawa isih pasukan politik kapisah?

        Mesthi, pasukan politik lan radikal pro-Rumania. Nanging apa lemah asli beda ing Ukraina? Ora, mung nalika wong-wong sing pro-Kulon padha nguwasani, dheweke wiwit ngilangake lara.
        1. Pak X
          12 Mei 2019 09:57
          +8
          Kutipan: Ingvar 72
          mung nalika pro-Kulon teka kuwasa, padha wiwit Pick metu sores.

          Iki minangka jenis psikosis massa.
          Wong-wong kuwi ngritik fanatisme ing Stalin lan sawise.
          Apa sing padha duwe saiki?
          Kejaba brahala lan slogan iku beda.
          Nanging tumindake padha.
  4. Krasnodar
    Krasnodar 12 Mei 2019 07:30
    +4
    Artikel sing apik, matur nuwun!
    Saliyane foto lengkungan ing Stefan Cel Mare (mantan Lenin) Street lan Flame Abadi, aku ora ngerti apa-apa. Mesthi dadi turis. Wis ora ana wiwit 91. Aku ngelingi bedhil anti-pesawat, pesawat lan tank - aku uga seneng nguripake gagang bedhil, aku uga munggah menyang Katyusha)). Nanging ngendi panggonan iki - Aku ora ngelingi ing sawetara titik kosong. Cinema 40 taun saka Komsomol - iku ing Ryshkanovka?
    1. Pak X
      12 Mei 2019 08:46
      +4
      Kutipan saka Krasnodar
      Artikel sing apik, matur nuwun!

      Matur suwun
      Kutipan saka Krasnodar
      Cinema 40 taun saka Komsomol - iku ing Ryshkanovka?

      Ing Telecentre. Ndhuwur Lenin kanggo sawetara blok.
      Kutipan saka Krasnodar
      Nanging ngendi panggonan iki - Aku ora ngelingi ing sawetara titik kosong.

      Yen sampeyan ngomong babagan museum - iki saiki http://www.visit.md/tour/military-museum/
      1. Krasnodar
        Krasnodar 12 Mei 2019 09:56
        +4
        Matur suwun. hi
        Kabeh padha, iku bakal perlu kanggo pindhah)). Ing USSR, iku kutha ayu. Lan padha urip apik.
        1. Pak X
          12 Mei 2019 10:05
          +4
          Kutipan saka Krasnodar
          Oalah, sampeyan kudu lunga

          Ayo mesthi!
          Kita ngatur tur anggur nglirik
          Hominy, iwak goreng, tokana, sayuran, woh-wohan ...
          1. Krasnodar
            Krasnodar 12 Mei 2019 10:46
            +2
            Ku cryinta, ku mitetey ... Nostalgia))
            1. Pak X
              12 Mei 2019 10:53
              +3
              Kutipan saka Krasnodar
              Ku cryinta, ku mitetey ... Nostalgia))

              Lan iki uga!
              Bojoku setengah Bulgaria.
              Jajanan enak iki...
              1. Krasnodar
                Krasnodar 12 Mei 2019 10:57
                +3
                Yunaniku. Kabeh ok karo pawon! nglirik Sing kurang ing Federasi Rusia - iku biru. Anehe, ing Israel, blues Moldova normal, kanthi lan tanpa mayonis, didol ing pirang-pirang variasi ing toko, ing bank.
                1. Pak X
                  12 Mei 2019 11:04
                  +3
                  Kutipan saka Krasnodar
                  ing Israel normal Moldova biru

                  Kita wis beku kabeh babak taun.
                  Aku seneng caviar saka wong-wong mau karo bawang!

                  Kita duwe pabrikan, rolas sayuran lan woh-wohan beku lan diekspor.
                  Uga ana ing pasar lokal.
                  1. Krasnodar
                    Krasnodar 12 Mei 2019 11:08
                    +3
                    Aku ngomong babagan caviar. Ing kene bojone ora ngerti carane nindakake, lan dheweke ora ketemu ing restoran. Sampeyan bisa karo bawang putih lan mayones, sampeyan bisa karo bawang ... eh ... ngguyu
                    Mesthine luwih murah kanggo pesen saka Israel tinimbang saka sebangsane Shor)))
                    1. Pak X
                      12 Mei 2019 11:59
                      +2
                      Kutipan saka Krasnodar
                      Mbokmenawa luwih murah kanggo pesen saka Israel,

                      Bisa ngirim.
                      Aku duwe kemasan khusus lan pengalaman nggawe coklat nalika musim panas.
                      Ana wanita saka Mesir takon babagan kemungkinan nyedhiyakake sayuran.
                      1. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 12:16
                        +2
                        pesenan minimal?
                      2. Pak X
                        12 Mei 2019 12:18
                        +2
                        Kutipan saka Krasnodar
                        pesenan minimal?

                        Ditulis ing pribadi)
                        Nanging kita duwe larangan ngirim panganan lan ombenan menyang Rusia.
                        Kanggo negara liya - mangga.
                      3. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 12:32
                        +2
                        Ya, aku mangsuli sampeyan pribadi. Minangka kanggo Mesir, iku menarik yen Grosir.
                      4. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 12:33
                        0
                        Kutipan saka Pak X
                        Nanging kita duwe larangan ngirim panganan lan ombenan menyang Rusia.
                        Mangga negara liya

                        larangan Rusia?
                      5. Pak X
                        12 Mei 2019 12:36
                        +3
                        Kutipan: Balai Kota
                        larangan Rusia?

                        Aku ora bakal ngomong persis.
                        Aku nelpon Pos Moldova kanggo ngerteni kemungkinan ngirim menyang Federasi Rusia.
                        Aku mung marang sing iku ora bisa.
                      6. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 12:44
                        +1
                        Ing teori, amarga ana penerbangan reguler langsung dening Air Moldova, mesthine ana akeh Moldova ing Krasnodar. "Kurir" luwih bisa digunakake)
                      7. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 13:13
                        +2
                        Wong bisa macet ing adat karo panganan
                      8. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 13:15
                        0
                        Dadi kabeh angel? Amarga kendi biru kanggo konsumsi pribadi? ..
                      9. Pak X
                        12 Mei 2019 13:25
                        +2
                        Kutipan: Balai Kota
                        Amarga kendi biru kanggo konsumsi pribadi? ..

                        aku kelingan...
                      10. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 15:46
                        +2
                        ya wis. ))
                        Mung njupuk bank
                        + administrasi
                        Sampeyan bisa, mesthi, golek opsi
                        Apa sampeyan bisa nggawa nyonya rumah sing apik saka Moldova kanggo akhir minggu supaya dheweke bisa ngajari bojone masak?
                      11. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 12:40
                        +1
                        Kutipan: Balai Kota
                        Kutipan saka Pak X
                        Nanging kita duwe larangan ngirim panganan lan ombenan menyang Rusia.
                        Mangga negara liya

                        larangan Rusia?

                        Paling kamungkinan.
                    2. mordvin 3
                      mordvin 3 12 Mei 2019 13:04
                      -1
                      Kutipan saka Krasnodar
                      Aku ngomong babagan caviar.

                      Apa aku ketemu? Babagan caviar. Menehi dheweke bajingan lan buku "On Tasty and Healthy Food"
                      1. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 13:15
                        +2
                        Uh ... banjur dheweke bakal nemokake ton Kokain ing kanthong mburi, lan MANPADS kiwa ing kanthong ngarep))
                        Lan aku bakal banget nolak penahanan ngguyu Mulane, iku tilar
                      2. Pak X
                        12 Mei 2019 13:30
                        0
                        Kutipan: Mordvin 3
                        Menehi dheweke bajingan lan buku

                        Mangga nerangake kanggo sapa lan apa?
                      3. mordvin 3
                        mordvin 3 12 Mei 2019 14:00
                        0
                        Kutipan saka Pak X
                        Mangga nerangake kanggo sapa lan apa?

                        Zhenya. Masak miturut buku "On Tasty and Healthy Food", sing disusun dening biksu Sylvester.
                      4. Pak X
                        12 Mei 2019 15:26
                        +3
                        Aku seneng karo cara masak bojoku.
                        Para tamu ugi.
                        Lan karo podzhopnik sampeyan entuk bungah.
                2. SASHA LAWAS
                  SASHA LAWAS 13 Mei 2019 05:56
                  0
                  Kutipan saka Krasnodar
                  Sing kurang ing Federasi Rusia - iku biru.

                  aneh, Aku saka Surgut, iki Western Siberia, Khanty-Mansi Otonomi Okrug, lan kene akeh wong tresna lan tuku / tuwuh biru, sawetara nggunakake, sawetara nggawe caviar, sawetara nglakoake munggah salad ... piye wae aku ' t malah mikir bab ngendi padha teka saka ing kabeh ..) Aku asring njupuk ing pasar sayur-sayuran ... Inggih, kita duwe internasional kene, kalebu. lan ana akeh wong Moldova, mungkin mulane ...
                  1. Pak X
                    13 Mei 2019 07:46
                    +2
                    Quote: SASHA OLD
                    Aku malah ora mikir saka ngendi asale.

                    hi
                    Miturut pendapatku, dheweke uga ditanam ing Asia Tengah.
                    Dadi wong Tajik sing padha bisa uga nggawa.
                    1. SASHA LAWAS
                      SASHA LAWAS 13 Mei 2019 08:26
                      0
                      Kutipan saka Pak X
                      Dadi wong Tajik sing padha bisa uga nggawa.

                      ya, kita duwe akeh Tajiks lan Uzbeks dening cara
        2. Balai Kota
          Balai Kota 12 Mei 2019 12:15
          +1
          Ana penerbangan langsung reguler saka Krasnodar menyang Chisinau. Saperangan kaping seminggu)
          1. Krasnodar
            Krasnodar 12 Mei 2019 12:18
            +4
            Aku ngerti, masalahe bocah nomer 4 durung umur setengah wulan))
            Wong tuwa sing mbarep umure 12 taun, kembar sing luwih enom umure 2 taun, karo emban, nanging aku lan bojoku karo sing ragil. )) Durung lelungan, sayangé
            1. Pak X
              12 Mei 2019 12:31
              +2
              Kutipan saka Krasnodar
              Ana penerbangan langsung reguler saka Krasnodar kanggo Chisinau.

              Luwih gampang lan luwih murah kanggo mabur menyang pesta nedha bengi tinimbang ngirim menyang Rusia)
              Kutipan saka Krasnodar
              masalahe anak nomer 4 durung umur setengah wulan

              Ya, sampeyan wong tuwa sing sugih!
              1. Krasnodar
                Krasnodar 12 Mei 2019 12:34
                +2
                Multsumesk furmos - wong Yahudi Yunani sing wis mlarat)))
                Kita mesthi bakal mabur, kita bakal mbebasake awake dhewe karo bocah cilik ... Aku wis biasa karo tanganku amarga bodho, dheweke ora mandheg ...
            2. Balai Kota
              Balai Kota 12 Mei 2019 12:34
              +3
              Kesehatan kanggo kabeh - cilik lan diwasa) ombenan
              1. Krasnodar
                Krasnodar 12 Mei 2019 12:37
                +3
                Matur suwun! ombenan
                Saiki aku elinga yen wiwit taun 91 aku wis mangan hominy kaping telu - ing Israel, ing restoran Romania lan ing Moscow, ing mratelakake panemume, malih, ing restoran Georgian, ing Arbat, EMNIP.
                1. Balai Kota
                  Balai Kota 12 Mei 2019 12:42
                  +1
                  Ing asas, mamalyguu gampang masak ing omah tanpa keahlian khusus. Cukup jagung, geni, banyu lan panci)
                  1. Pak X
                    12 Mei 2019 12:46
                    +2
                    Kutipan: Balai Kota
                    Cukup banyu geni tepung jagung lan panci)

                    Aja lali yen kudu roti jagung, dudu bubur nglirik
                    1. Balai Kota
                      Balai Kota 12 Mei 2019 12:47
                      +1
                      Ngalami putra saka kesalahan angel).
                  2. Krasnodar
                    Krasnodar 12 Mei 2019 12:46
                    +2
                    Lan kemampuan kanggo masak ngguyu
                    1. Balai Kota
                      Balai Kota 12 Mei 2019 12:48
                      +2
                      Fitur utama-hominy kudu dipotong dadi bagean ora nganggo piso, nanging nganggo benang)
                      1. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 13:18
                        +2
                        Aku inget)). Aku nerangake suwene ing Rusia apa bubur jagung kaya roti, sing kudu dipotong nganggo benang ngguyu Ora ngerti Nyuwun
                      2. Pak X
                        12 Mei 2019 13:38
                        +3
                        Kutipan: Balai Kota
                        Fitur utama-hominy kudu dipotong dadi bagean ora nganggo piso, nanging nganggo benang)

                        Kutipan saka Krasnodar
                        Aku nerangake ing Rusia apa bubur jagung kaya roti, sing kudu dipotong nganggo benang

                        Ya, ana dewan penikmat masakan Moldavia!
                        Iku apik, sial!
                      3. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 14:14
                        +2
                        Mamaliga karo token utawa cholam, keju wedhus, kendi abang krasan lan sampeyan bisa urip)
                      4. Pak X
                        12 Mei 2019 15:45
                        +3
                        Kutipan: Balai Kota
                        lan sampeyan bisa urip)

                        Lan semanggi nglirik
                      5. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 16:01
                        0
                        Apa sampeyan manggon ing Chisinau, yen ora rahasia?)
                      6. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 15:49
                        +2
                        nggodha? )))
                        Aku bakal teka ing Moldova - aku bakal mangan dhewe. Lan aku bakal tuku botol ing Cricova
                      7. Balai Kota
                        Balai Kota 12 Mei 2019 16:01
                        +1
                        Ing ngendi aku manggon saiki uga ana toko lan restoran nasional, lan sampeyan bisa pesen apa wae langsung saka Moldova lan dikirim ing 2-3 dina. Nanging ing omah isih luwih enak)
                      8. Krasnodar
                        Krasnodar 12 Mei 2019 16:17
                        +2
                        Aku uga bakal nekani kowe. Ing saperangan taun)) Anak-anak iku farce.
          2. mordvin 3
            mordvin 3 12 Mei 2019 14:03
            -1
            Kutipan: Balai Kota
            Ana penerbangan langsung reguler saka Krasnodar menyang Chisinau. Saperangan kaping seminggu)

            Aja lali parasut, yen ora bakal kejiret.
            1. Balai Kota
              Balai Kota 12 Mei 2019 15:41
              +3
              Ing desa sampeyan, sampeyan dianggep minangka pelawak sing lucu?
              1. mordvin 3
                mordvin 3 12 Mei 2019 15:47
                -2
                Kutipan: Balai Kota
                Ing desa sampeyan, sampeyan dianggep minangka pelawak sing lucu?

                Ora, aku ngoyak wedhus kanthi sungu, nanging ...
                1. Balai Kota
                  Balai Kota 12 Mei 2019 15:50
                  +3
                  Ninggalake jejak indelible ing CJ sampeyan
                  1. mordvin 3
                    mordvin 3 12 Mei 2019 15:51
                    0
                    Kutipan: Balai Kota
                    Ninggalake jejak indelible ing CJ sampeyan

                    Apa iku CHU? recourse
                    1. Krasnodar
                      Krasnodar 12 Mei 2019 15:55
                      +3
                      Roso geguyon.
                      1. mordvin 3
                        mordvin 3 12 Mei 2019 15:58
                        -2
                        Kutipan saka Krasnodar
                        Roso geguyon.

                        Eh, yen ora, otak tegang. Sisi kiri pecah... nglirik
  5. parusnik
    parusnik 12 Mei 2019 07:57
    +6
    Perang Patriotik Agung utamane perang ideologi lan perang iki terus ...
    1. Krasnodar
      Krasnodar 12 Mei 2019 08:34
      +4
      Perjuangan kelas nglawan balapan? Kabeh luwih angel.
      1. mordvin 3
        mordvin 3 12 Mei 2019 16:28
        0
        Kutipan saka Krasnodar
        Perjuangan kelas nglawan balapan?

        Negro padha gelut
  6. Irit
    Irit 12 Mei 2019 08:44
    +2
    Pancen Moldovans, udevili saka sisih apik! Inggih rampung, sing padha elinga, padha ora degrade minangka panguwasa Ukrainia lan Kazakh, sing nglarang pita St George, lan minangka Pak Lukashenko, sing uga nuduhake inti anti-Rusia ing kasus iki! Dheweke uga bakal nulis yen ana wakil Pridnestrovie ing Moldova, kepiye liburan kasebut dianakake ing republik kasebut! !!
    1. Pak X
      12 Mei 2019 09:24
      +5
      Quote: Irit
      Yen ana wakil saka Pridnestrovie ing Moldova, carane liburan liwat ing republik dhewe! !!

      Aku ora duwe data kaya ngono.
      Minangka panglipur, video ing ngisor artikel kasebut minangka video cendhak saka parade ing Transnistria.
      1. Irit
        Irit 12 Mei 2019 09:43
        +2
        Pak X hi tho, thanks kanggo review apik
        1. Pak X
          12 Mei 2019 09:53
          +4
          Quote: Irit
          Matur nuwun kanggo review Panjenengan

          mangga)
          Bungah sing disenengi hi
  7. Okolotochny
    Okolotochny 12 Mei 2019 09:53
    +3
    review apik. Siji bab sing lara mripatku, komentar penulis ing foto siji:
    “Nggatekake cah wadon ing ngisor iki gendera SRIPED...".
    Penulis sing dihormati, gendéra STRIPED minangka gendéra AS, lan ing foto kasebut ana gendéra kanthi warna pita St.
    1. Pak X
      12 Mei 2019 10:00
      +5
      Kutipan: Okolotochny
      Gendéra STRIPED yaiku gendéra AS.

      hi
      Aku gendéra AS iku lintang lan loreng. nglirik
      Apa sampeyan setuju?

      Lan gendéra apa wae sing ana garis-garis bisa diarani belang.
      Apa sampeyan ora mikir?
      1. Okolotochny
        Okolotochny 12 Mei 2019 10:06
        +3
        Formal sampeyan bener. Nanging, artikel kasebut dikhususake kanggo PATRIOTISME! Apa sampeyan ora mikir? Lan ekspresi "Bendera Striped" ngethok mripat ing konteks iki. ora?
        1. Pak X
          12 Mei 2019 10:18
          +5
          Kutipan: Okolotochny
          expression "Striped flag" ngethok mripat ing konteks iki. ora?

          Aku pangembang konten profesional.
          Aku nulis utamane babagan topik ekonomi.

          Aku mikir dawa lan hard babagan carane kanggo mratelakake panemume ringkes lan cetha.
          Mungkin istilah "Bendera Striped" rada ora biasa ing konteks iki,
          Nanging ora mungkin dheweke nyinggung perasaan patriotik wong.
          Ayo ndeleng apa sing diwaca para pamaca liyane babagan iki.
          1. Balai Kota
            Balai Kota 12 Mei 2019 10:32
            +3
            Istilah kasebut ora mungkin ngrusak perasaan patriotik wong Moldova. Utawa artikel kasebut dudu babagan Moldova?)
            1. Pak X
              12 Mei 2019 10:57
              +5
              Kutipan: Balai Kota
              Perasaan patriotik wong Moldova meh ora gelo karo istilah kasebut.

              Nanging apa raos patriotik saka Rusia lara?
              1. Balai Kota
                Balai Kota 12 Mei 2019 11:01
                +4
                Aku ora mikir, nanging kanca ing ndhuwur, miturut komentar, ora setuju karo iki)
                1. Pak X
                  12 Mei 2019 11:05
                  +5
                  Kutipan: Balai Kota
                  Nanging kanca ing ndhuwur, miturut komentar, ora setuju karo iki)

                  Iki hak dheweke. hi
                  1. Okolotochny
                    Okolotochny 12 Mei 2019 16:01
                    +5
                    Aja kuwatir, njupuk kanggo grumbulan. Umumé, artikel kasebut informatif banget - nuduhake manawa wong durung nyuwek saka jaman kepungkur heroik.
                  2. Okolotochny
                    Okolotochny 12 Mei 2019 23:57
                    +3
                    Miturut cara, kanca, aku kelingan siklus sampeyan kanggo pistol Fromer. Apa siklus rampung? Sawise kabeh, produk ora misuwur kaya Parabellum, Mauser, Browning, lsp.
                    1. Pak X
                      13 Mei 2019 08:24
                      +2
                      Kutipan: Okolotochny
                      Aja kuwatir, njupuk kanggo grumbulan.

                      Ditampa)
                      Kutipan: Okolotochny
                      Sakabèhé artikel banget informatif.

                      Matur suwun
                      Kutipan: Okolotochny
                      Aku kelingan siklus sampeyan kanggo pistol Fromer. Apa siklus rampung?

                      wah! Nalika iku ...
                      Aku ngrancang nulis babagan senapan eksperimen Frommer.
                      Nanging aku bisa ngumpulake informasi sing sithik banget, mula aku nyingkirake.
                      Mbok ing sawijining dina aku bakal bali menyang topik iki.
  8. frols
    frols 12 Mei 2019 16:53
    +2
    Daugavpils iku sawijining kutha cilik ing Latvia.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=P89jCVqVX3A
    1. SASHA LAWAS
      SASHA LAWAS 13 Mei 2019 05:06
      0
      Kutipan saka frols
      Daugavpils iku sawijining kutha cilik ing Latvia.
      https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=P89jCVqVX3A

      ing Liepaja (kutha sing luwih cilik ing kana) kira-kira padha, sederek (keturunan paman-kapal selam) dikirim langsung ing Skype.
      wong-wong padha ngelingi, mulane ing tanah-tanah mau durung ilang kabeh
  9. merkava-2bet
    merkava-2bet 12 Mei 2019 19:53
    +2
    Matur nuwun, menarik banget.
    1. Pak X
      14 Mei 2019 21:43
      +1
      Kutipan saka merkava-2bet
      Matur nuwun, menarik banget

      Matur suwun
      Ngapunten telat respon,
      akeh komentar - ora kejawab aran
  10. Tomic3
    Tomic3 12 Mei 2019 21:04
    -1
    Wis wektune kanggo nampa Moldova minangka bagéan saka Rusia, uga Crimea. Lumrahe liwat referendum. Padha ditrapake kanggo Abkhazia lan Donbass. Kita isih ana ing sanksi, lan iki ora bakal ngganti apa-apa. Kosok baline, bebarengan kita kuwat.
    1. Balai Kota
      Balai Kota 12 Mei 2019 21:08
      +2
      Proposal asli. Apa wong Moldova ngerti?)
  11. Lara Croft
    Lara Croft 13 Mei 2019 00:04
    +1
    Artikel sing apik!
    1. Pak X
      13 Mei 2019 08:25
      +2
      Kutipan: Lara Croft
      Artikel sing apik!

      hi Matur suwun
  12. SASHA LAWAS
    SASHA LAWAS 13 Mei 2019 05:00
    +1
    matur nuwun kanggo penulis kanggo LAPORAN kasebut (!!!)
    menarik banget kanggo maca, ya, kaget
    Nalika sampeyan bisa ndeleng, liburan ora dirayakake bebarengan, lan saben ing cara dhewe. Kaya-kaya saben wong duwe Kamenangan dhewe-dhewe.

    pancen kaya ora kenal
    sawise kabeh, Moldova wis disimpen paling saka memori lan iki pleases, utamané kasunyatan sing wong enom, aku ngerti, ora ilang.
    karo liburan pungkasan Victory, kita, umum! prajurit
    sampeyan duwe tangan entheng - iku gampang diwaca lan karo kapentingan gedhe hi
    1. Pak X
      13 Mei 2019 08:29
      +2
      Quote: SASHA OLD
      matur nuwun kanggo penulis kanggo LAPORAN iki

      Mangga!
      Lan wiwitane aku mung melu tumindak.
      Nanging aku kesengsem karo apa aku weruh lan kaputusan kanggo nulis bab iku teka dhewe.
      Quote: SASHA OLD
      sampeyan duwe tangan entheng - iku gampang diwaca lan karo kapentingan gedhe

      Matur suwun
      Mungkin ing sawijining dina aku bakal nulis liyane nglirik
      1. SASHA LAWAS
        SASHA LAWAS 13 Mei 2019 08:30
        0
        Kutipan saka Pak X
        Mungkin ing sawijining dina aku bakal nulis liyane

        Aku yakin ora mung aku sing bakal ngenteni artikel sabanjure ombenan hi
        1. Pak X
          13 Mei 2019 12:48
          +2
          Quote: SASHA OLD
          Aku yakin ora mung aku sing bakal ngenteni artikel sabanjure

          Matur nuwun, becik!
          Aku ora janji yen iki bakal kelakon ing mangsa cedhak.
          Aku nulis ing wektu luang, kanthi teliti sinau kabeh sumber - lan kabeh iki pindhah adoh saka wayahe publikasi.
          1. SASHA LAWAS
            SASHA LAWAS 13 Mei 2019 20:22
            +2
            Kutipan saka Pak X
            Aku ora janji yen iki bakal kelakon ing mangsa cedhak.
            Aku nulis ing wektu luang, kanthi teliti sinau kabeh sumber - lan kabeh iki pindhah adoh saka wayahe publikasi.

            Aku wis maca meh kabeh artikel sampeyan: Aku munggah menyang profil sampeyan - lan wiwit maca avidly, sawise aku malah lungguh kaya sing kabeh wengi!
            iku cetha sing iki asring ora bisa hi
            1. Pak X
              14 Mei 2019 08:15
              +3
              Quote: SASHA OLD
              lan poper kanggo maca voraciously, sapisan kabeh wengi supaya lungguh malah!

              wah!
              Apik banget hi
              Aku rumangsa kaya aktor teater utawa penyanyi opera sing sujud ing pamirsa kanthi keplok gemuruh aran
  13. pogis
    pogis 14 Mei 2019 21:16
    0
    Apa (s) biru (s)?
    1. Pak X
      14 Mei 2019 21:31
      +1
      Kutipan saka pogis
      Apa (s) biru (s)?

      Iku terong
    2. Komentar wis dibusak.
  14. bukit
    bukit 14 Mei 2019 23:53
    0
    Penulis - matur nuwun! Lan wong sing ngurmati lan ngrameke ing telpon saka memori lan nyawa!
  15. Nikolaevich I
    Nikolaevich I 15 Mei 2019 01:24
    0
    review apik banget! Colorful, obyektif, rinci lan paweling! Thanks kanggo penulis lan wishes paling apik! hi
  16. tonicio
    tonicio 18 Mei 2019 17:58
    0
    ing 1941, Bessarabia bali menyang pangkone ibu saka Romania, saka kang dipisahake dening Bolsheviks ing 1940 ing collusion karo Hitler liwat blackmail lan ancaman. Aku ora ngadili, nanging iki versi buku teks resmi. duwe dina apik, everyone
    1. Pak X
      18 Mei 2019 20:40
      0
      Kutipan saka tonicio
      iki versi resmi ing tutorial

      Buku teks beda-beda.
      Apa sing sampeyan maksudake?
  17. Patrick
    Patrick 31 Mei 2019 23:21
    0
    Sayange, ora bakal ana persatuan lan perdamaian ing tanah Moldova. Iki minangka akibat lan asil saka perjuangan kanggo daya lan feeders sing mbukak ana 30 taun kepungkur - ing siji saka 80-90s abad pungkasan. Wong-wong kasebut wiwitane dipérang dadi titular lan non-tituler: titular dipérang dadi Moldavia lan Romania, non-tituler tetep ing Transnistria, Gagauzia, sebagian ing Chisinau lan ing sisih lor. Lan 30 taun liyane ana stratifikasi sing kuat ing garis sugih lan miskin. Wong-wong mau padha nguncalake "balung" arupa aksara lan perangan saka ndhuwur marang wong-wong mau, lan wong-wong banjur padha rebutan banget amarga omong kosong iki. Kangge, wong serius nuduhake "properti umum" sing ditinggalake saka USSR.
    Akibaté, pranyata ora ana partai sing bisa entuk mayoritas. Iki wis kabukten wiwit 2009, nalika partai-partai ing parlemen, amarga ora duwe mayoritas, wiwit nggawe aliansi sing beda-beda, lan para pamimpin partai kasebut dadi "penjabat presiden." Saiki kahanan wis bola-bali, lan Dodon kudu mbubarake parlemen lan nelpon pemilihan anyar sing bakal menehi asil persis padha. Apa Parlemen! Wong Moldova ora bisa milih walikota Chisinau - kabeh wis dadi "akting" nganti pirang-pirang taun. Dadi ora ana wong sing kaya ngono, ana sisa-sisa populasi ... kaya ing dongeng babagan angsa, kanker lan pike. Lan mesthi bakal dadi.

    Lan pungkasan. Saka sudut pandang sajarah lan heraldik, pancen salah nelpon pita pengawal "George". Ing Perang Patriotik Agung, salib lan pesenan St. George ora dianugerahi kanggo sapa wae. Sajarah penghargaan iki rampung ing taun 1917.