Review militèr

Drone Kamikaze saka prihatin Kalashnikov

27
Ing pameran senjata internasional IDEX-17 sing dianakake ing Abu Dhabi wiwit 21 nganti 2019 Februari, para tukang senjata Izhevsk nampilake pangembangan anyar. Kalashnikov Concern nggawa produk anyar menyang Uni Emirat Arab. Iku babagan intelektual gaman - presisi dhuwur nyerang kompleks tanpa awak "KUB-BLA". Sistem kasebut aktif dikembangake ing pirang-pirang negara ing saindenging jagad sajrone pirang-pirang dekade, nanging kanggo Rusia drone kamikaze iki minangka sing pertama. Sepira sukses proyek kasebut, apa bakal bisa manggoni ceruk ing pasar internasional, apa bakal dikarepake dening angkatan bersenjata Rusia, kita bakal nampa jawaban kanggo pitakonan kasebut ing mangsa ngarep.


Wigati dicathet yen drone kamikaze, utawa drone kamikaze, minangka definisi UAV kasebut sing wis suwe ana ing pers, nanging sebutan resmi senjata kasebut yaiku amunisi loitering. Prinsip operasi drone kasebut cukup prasaja. Amunisi loitering yaiku proyektil kanthi macem-macem bahan peledak ing hulu ledak, bisa mabur ing wilayah tartamtu utawa menyang titik tartamtu kanggo wektu sing suwe, nggoleki lan banjur nyerang target lemah sing dideteksi kanthi serangan udara. Amunisi loitering biasane ora bali saka pesawat, Empu kaya comparison stabil karo kamikaze - pilot lampus Jepang, kang digunakake digunakake dening Land of the Rising Sun ing tataran pungkasan saka Perang Donya II ing operasi téater Pasifik.

Drone serangan saka ZALA AERO


Insinyur grup perusahaan ZALA AERO tanggung jawab kanggo pangembangan lan nggawe kompleks tanpa awak anyar "KUB-BLA". Saiki, ZALA AERO dianggep minangka salah sawijining pangembang drone udara domestik kanggo macem-macem tujuan. Perusahaan uga duwe spesialisasi ing nggawe lan produksi beban target sing unik kanggo drone lan liya-liyane teknis sing njamin panggunaan efektif. Wiwit Januari 2015, klompok perusahaan ZALA AERO wis dadi bagean organisasi saka Perusahaan Saham Gabungan Kalashnikov Concern.



Grup perusahaan ZALA AERO didegaké ing Izhevsk ing taun 2004, lan ing taun 2006 ngenalaken kendaraan udara tanpa awak pisanan. Saiki, perusahaan ngrancang lan nggawe macem-macem drone mabur, jinis pesawat lan helikopter. Secara total, luwih saka sewu sistem tanpa awak ing merek ZALA dioperasikake ing Federasi Rusia. Wilayah panggunaan peralatan kasebut cukup jembar - saka operasi pengintaian lan nylametake lan perlindungan tapel wates negara, kanggo ngawasi kahanan darurat lan obyek sing tambah bebaya. Perusahaan kasebut bangga dadi pimpinan pasar Rusia ing nyedhiyakake layanan pemantauan udara ing sektor bahan bakar lan energi ekonomi Rusia. Sampeyan bisa nyatakake yen perusahaan wis pengalaman ekstensif ing nggawe lan produksi kendaraan tanpa awak, supaya ora ana masalah karo diluncurake menyang produksi massal lan nguwasani Komplek serangan tanpa awak KUB-BLAH anyar, mesthi, yen piranti ing dikarepake dening pelanggan. Sadurungé, Kalashnikov Concern wis nglaporake babagan uji coba sing sukses saka kompleks tanpa awak serangan anyar lan kesiapan KUB-BLAH kanggo digunakake dening militer.

Pers manca wis narik kawigatosan babagan pangembangan tukang senjata Izhevsk. Contone, ing salah sawijining publikasi cetak utama ing Amerika Serikat, Washington Post, kanthi harfiah ditembangake kanthi pujian kanggo kebaruan industri pertahanan Rusia. Wartawan koran kasebut nyebut kompleks serangan tanpa awak "KUB-BLA" minangka revolusi ing jagad senjata, mbandhingake drone karo senapan serbu Kalashnikov. Bener, apa sejatine revolusioner pancen angel dingerteni. Pionir ing nggawe amunisi loitering kasebut yaiku Amerika Serikat, uga Israel, sing wis ngembangake lan nggawe sawetara dekade kepungkur, lan wakil saka Kalashnikov Concern setuju karo iki, sing kanthi terang-terangan nulis babagan iki dhewe. bahan. Mbok menawa fitur utama drone serangan Rusia anyar bakal dadi rega cilik. Ing babagan efektifitas biaya, komplek kasebut mesthi bakal ngliwati model Amerika lan Israel paling anyar. Ing kahanan tartamtu, iki bisa dianggep minangka revolusioner, amarga rega murah bakal nggawe piranti terjangkau kanggo sawetara saka sudhut pelanggan, kaya mengkono karo senapan serbu Kalashnikov, kang nelukake donya kabèh.

Fitur lan kabisan amunisi KUB-BLA loitering


Miturut statements saka wakil saka badhan Kalashnikov, kang angel ora setuju, amunisi loitering lan drones - operator amunisi dipandu - iku salah siji saka wilayah utama lan paling janjeni ing pangembangan UAV saiki. Komplek KUB-BLA sing disedhiyakake dening insinyur Kalashnikov Concern ngetrapake konsep ngenani target lemah sing adoh saka udhara. Drone bisa ngirim biaya mbledhos menyang koordinat target lemah sing dikenal, sing bisa dilebokake kanthi manual sadurunge diluncurake, utawa nemokake target dhewe kanthi nggunakake beban target khusus ing papan.



Miturut CEO Rostec Sergey Chemezov, perusahaan negara iki sacara organisasi kalebu Kalashnikov Concern, serangan anyar sistem tanpa awak minangka langkah maju, langkah menyang cara perang anyar. Miturut Chemezov, saiki Rusia kanthi yakin ing antarane negara-negara terkemuka sing duwe spesialisasi ing pangembangan lan produksi sistem senjata kasebut. Amunisi loitering sing ditampilake ing Abu Dhabi bisa obah kanthi kacepetan rata-rata 80 nganti 130 km / jam lan tetep ing langit nganti setengah jam. Ing wektu sing padha, muatan bledosan sing dipasang ing drone dikirim menyang area target sing diserang, ora preduli saka terrain utawa ana papan perlindungan. Drone bisa mabur nganti tekan target ing papan sing dhuwur lan cendhek, nanging ora masalah yen target kasebut ditutupi jurang lan jurang utawa ora. KUB-BLA, kaya model drone kamikaze modern liyane, minangka senjata efektif lan akurat sing angel dilawan kanthi bantuan sistem klasik lan sistem pertahanan udara.

Kauntungan utama komplek anyar, karyawan Kalashnikov Concern, kalebu akurasi dhuwur amunisi loitering, peluncuran sing didhelikake, gampang ditangani lan operasi sing sepi. UAV bisa pindhah saka situs peluncuran menyang target ing sawetara kacepetan saka 80 kanggo 130 km / h, kang minangka indikator prayoga, diwenehi ukuran cilik lan bobot saka pesawat. Piranti kasebut diluncurake menyang udara kanthi nggunakake catapult khusus. Massa muatan drone kammikaze yaiku 3 kg, durasi penerbangan 30 menit. Adhedhasar materi video lan foto sing diterbitake, uga massa muatan sing diumumake, para ahli percaya yen massa total kendaraan tanpa awak ora ngluwihi 10-15 kg. Dawane kendaraan tanpa awak ora ngluwihi 1210 mm.

Amunisi loitering asing


Drone kamikaze pisanan muncul ing taun 1989, banjur amunisi loitering IAI Harpy (Harpy) mabur kanggo pisanan ing Israel. Tujuan utama pesawat projectile yaiku perang nglawan radar mungsuh. Iki minangka drone sing cukup gedhe kanthi bobot maksimal 125 kg lan jangkauan nganti 400 km. Komplek kasebut bisa nggawe penerbangan kanthi mandiri, lan operator uga bisa ngontrol Harpy kanthi manual. Yen prentah kanggo nyerang target ora diwenehake, Harpy mung bisa bali menyang lapangan terbang lan darat. Pangembangan Israel minangka hibrida amunisi loitering lan drone pengintaian sing bisa digunakake maneh.

Drone Kamikaze saka prihatin Kalashnikov

Giez Warble Fly


Cedhak ing ukuran lan kemampuan kanggo anyar Russian bisa disebut Israel miniatur loitering amunisi Hero-30. Drone kamikaze iki tetep ing langit suwene 30 menit lan bisa nggayuh target nganti 40 km adoh saka lokasi peluncuran. Massa total drone kasebut mung 3 kilogram, mung siji pejuang sing bisa nggawa Hero-30, yen perlu, lan bisa nggawa drone kasebut paling ora 24 jam berturut-turut. Saka massa iki, kira-kira sapratelon ing pangisian daya pertempuran dhewe, sapratelon liyane ing baterei.

Ana analog saka "pembunuh udara" cilik ing AS. Contone, Switchblade pembunuh bisu, dirancang dening insinyur AeroVironment. Amunisi loitering iki diluncurake saka instalasi tabung khusus, sing meh padha karo mortir klasik. Kanthi bobote kira-kira 2,5 kilogram, drone ngembangake kacepetan maksimal 158 km/jam. Drone bisa tetep ing udhara ora luwih saka 10-15 menit lan tekan target ing jarak nganti 10 km (opsional nganti 15-45 km), ukuran kompleks sing cilik banget. Nanging piranti kasebut pancen seluler, drone dhewe, bebarengan karo peluncur lan tas kanggo transportasi, bobote mung 5,5 kg, kanthi signifikan ngembangake kemampuan unit bedhil ing tingkat perusahaan platoon.

Nanging iki wis kondhang, proyèk sadurunge presented. Ing pameran IDEX-2019, saliyane anyar Rusia, model anyar amunisi loitering sing diprodhuksi dening negara-negara Eropa Timur lan Turki ditampilake, sing bisa bersaing langsung karo drone serangan "rakyat". Dadi pangembang Polandia nampilake drone anyar sing diarani Giez WARble Fly, model iki durung ditampilake ing endi wae sadurunge pameran ing Abu Dhabi. Salinan Polandia beda-beda saka sawetara kompleks liyane sing padha ing ngarsane warhead sing bisa diganti, total ana limang versi sing bisa dipilih - versi anti-personil lan anti-tank, biaya vakum, uga kosong lan latihan. hulu ledak. Peluncuran drone ditindakake saka tabung-tabung khusus. Kacepetan penerbangan - 150 km / h, jarak penerbangan - 5-10 km, lebar swiwi - 1,6 meter.


RAM UAV


Industri pertahanan Ukrainia uga nampilake versi amunisi loitering ing pameran kasebut. Pangembang negara tetanggan nampilake model UAV RAM. Nggawe aparat kasebut ditindakake dening para insinyur perusahaan Defence Electronic Technologies. Kanggo nambah kinerja siluman piranti, drone digawe saka bahan komposit modern. Kanggo nyuda visibilitas, model kasebut dilengkapi motor listrik sing tetep sepi ing operasi. Bobot lepas landas maksimum piranti kasebut yaiku 8 kg, jembar swiwine 2,3 meter, jarak penerbangan 30 km, bobote warhead yaiku 3 kg. Saiki ora ana informasi babagan tes lan peluncuran item anyar ing sumber informasi sing mbukak.

Pangembang Turki uga nampilake visi drone kamikaze. STM (Savunma Teknolojileri Muhedislik) wis ngenalake versi kapindho drone ALPAGU BLOK II. Miturut pangembang, model kasebut dibedakake karo AI canggih, anané sistem kontrol otonom, lan sistem pengawasan video lan algoritma pangolahan gambar uga wis apik. Kacarita amunisi loitering ALPAGU BLOK II dirancang kanthi njupuk tes saka versi pisanan apparatus dening militer Turki. Jangkauan drone yaiku 5-10 km, wektu penerbangan nganti 10-20 menit, pangembang durung ngumumake informasi liyane babagan model kasebut.

Karakteristik kinerja KUB-BLAH (informasi saka situs web kalashnikovgroup.ru, kajaba kanggo massa drone):
Sakabèhé dimensi: dawa - 1210 mm, jembaré - 950 mm, dhuwur - 165 mm.
Kacepetan pesawat - 80-130 km / h.
Suwene penerbangan nganti 30 menit.
Bobot beban - nganti 3 kg.
Bobot drone nganti 10-15 kg (bisa uga).
Bukak - saka catapult.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
kalashnikov.media
27 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Boris55
    Boris55 15 Mei 2019 14:29
    -4
    Kacepetan pesawat - 80-130 km / h.
    Suwene penerbangan nganti 30 menit.
    Bobot beban - nganti 3 kg.


    Apa kita pancene ora duwe artileri sing bisa ngirim cangkang sing bobote nganti 3 kg. ing kadohan saka 40-65 km (80-130 km / h dibagi 30 menit), sing ana perlu kanggo nggawe penunggang free kuwi?
    1. 72jora72
      72jora72 15 Mei 2019 14:55
      +3
      Apa kita pancene ora duwe artileri sing bisa ngirim cangkang sing bobote nganti 3 kg. ing kadohan saka 40-65 km (80-130 km / h dibagi 30 menit), sing ana perlu kanggo nggawe penunggang free kuwi?
      Kadhangkala sampeyan mung butuh drone bisu.
    2. mitchhunter
      mitchhunter 15 Mei 2019 15:07
      +2
      Iku hard kanggo mbayangno loro telung pramuka utawa saboteurs karo bedhil saka sawetara ton kanggo ngirim kothong kontrol kanggo kadohan kuwi. UAV iki seluler banget, entheng, akurat, angel banget dideteksi. Dheweke duwe niche dhewe
      1. 5
        5 15 Mei 2019 15:44
        0
        tukang macak. Sampeyan pancen bener, UAV serangan kasebut kudu kaya ATGM sing bisa nggawa nganti 20 kg kanthi kabeh piranti peluncuran. Minangka pilihan, diluncurake saka pin guide sing dibangun kanthi cara mortir, kanthi tembakan kartrij peluncuran lan bebarengan karo pandhuan kanthi penekanan ing lemah .. Lan kanthi bener ngeweruhi, murah lan tanpa masalah, kaya Kalash. Iki minangka bahan sing bisa dikonsumsi, lan meh saben prajurit kapindho kudu nggawa.. CLUB-BLAH iki luwih saka tingkat batalion, tegese ketapel lan transportasi. Dadi, kita butuh level sing beda-beda - saka peleton portabel, batalyon kanthi transportasi lan karakteristik sing luwih maju, lan liya-liyane ...
        1. Lopatov
          Lopatov 15 Mei 2019 16:09
          0
          Kutipan: Vladimir 5
          CLUB-BLAH iki luwih saka tingkat batalion

          Batalyon mortir ing 6 120-mm mortir ora bisa?
      2. Lopatov
        Lopatov 15 Mei 2019 17:46
        0
        Kutipan saka mitchhunter
        Iku hard kanggo mbayangno loro telung pramuka utawa saboteurs karo bedhil saka sawetara ton kanggo ngirim kothong kontrol kanggo kadohan kuwi.

        Apa nggawa "pistol" yen sampeyan bisa kanthi teropong, peta, stasiun radio lan sirah? Set minimal. wolung)))))
    3. Lopatov
      Lopatov 15 Mei 2019 17:45
      0
      Kutipan: Boris55
      Apa kita pancene ora duwe artileri sing bisa ngirim cangkang sing bobote nganti 3 kg. ing kadohan saka 40-65 km (80-130 km / h dibagi 30 menit), sing ana perlu kanggo nggawe penunggang free kuwi?

      Mesthi wis. Nanging ora modis... Kaya nganggo kathok dowo 8))
      1. 5
        5 15 Mei 2019 19:31
        +1
        Shovels ... Tangi, abad kaping 21 ing pekarangan, lan sampeyan: "yen sampeyan bisa njaluk karo teropong, peta, stasiun radio lan sirah? Set minimal. otak ... Lan carane reconnoiter ing pesenan mungsuh lan ndeteksi target, kaya ing Perang Donya II - crawling ing wengi tanpa rembulan karo piso pengintaian ing untu? Aku malah ora pengin ngguyu, nuwun sewu ....
        1. Lopatov
          Lopatov 15 Mei 2019 20:13
          0
          Kutipan: Vladimir 5
          malah ora cocog carane nyebataken, stagnasi, utawa animasi otak sing digantung ..

          Utawa bisa uga diarani "kawruh, katrampilan lan kabisan"?
          Biyen normal, nanging saiki, miturut statement sampeyan, mung ora bisa diakses dening wong biasa, ing endi wae ing tingkat Superman, ora kurang saka 8)))))))))

          Kutipan: Vladimir 5
          Lan carane reconnoiter pesenan mungsuh lan ndeteksi target, kaya ing Perang Donya II, - crawling ing wengi rembulan karo piso pengintaian ing untu?

          Kalebu mangkono.

          Kutipan: Vladimir 5
          Aku malah ora pengin ngguyu, nuwun sewu ....

          Lan ing kene aku pengin. Sawetara sing yakin yen tanpa iPhone ora bakal bisa menyang jamban 8)))))))))))))))))))))))

          =============
          ps Umumé, nyatane, teropong opsional 8)))))))))) Panguwasa sentimeter lan benang, kothak korek api, telapak tangan "operator" ing pungkasan ... Nanging aku wedi kanggo sawetara iku banget angel
          1. Corsair
            Corsair 26 Mei 2022 09:52
            0
            Nuwun sewu telat, wingi ing saluran Zvezda padha nuduhake carane, kanthi bantuan saka Kubus kuwi, spesialis kita numpes departemen perwira intelijen, siji UAV nganakake pengintaian, liyane disabetake horisontal. Wong-wong Yahudi wis suwe banget numpes teroris lan liya-liyane sing ora setuju karo Israel kanthi NERO.
            Spesialis kita ujar manawa amunisi iki bisa uga vertikal (nyilem) lan horisontal - yaiku, nyatane, mabur menyang jendela.
            Ora perlu nyoba nglawan cara kuno, jagad iki ganti. Ksatria nalika bubuk mesiu katon ing wektu sing cendhak ilang, kaya serangan kavaleri karo tank lan bedhil mesin piye wae ilang. Orane katrangan mung beda, nang endi wae iku perlu kanggo bisa metu mortir, lan nang endi wae kanggo fly langsung menyang bunker, apartemen, dugout. Numpes kendaraan mungsuh sing obah kanthi cepet tanpa masang kru mortir lan artileri.
    4. Prokletyi Pirat
      Prokletyi Pirat 16 Mei 2019 02:56
      +2
      Kutipan: Boris55
      Apa kita pancene ora duwe artileri sing bisa ngirim cangkang sing bobote nganti 3 kg. ing kadohan saka 40-65 km (80-130 km / h dibagi 30 menit), sing ana perlu kanggo nggawe penunggang free kuwi?

      Iki ora babagan kacepetan, massa warhead utawa jarak, nanging babagan akurasi nalika ngrusak target cilik lan / utawa obah ing lingkungan sing angel. Contone, bedhil mortir / self-propelled ora bisa numpes titik senapan mesin ing bangunan beton bertulang multi-apartemen multi-tingkat ing bangunan sing padhet, lan ana masalah kanggo numpes saka penerbangan (lantai ndhuwur, bangunan liyane ing sisih, lan larang). Kajaba iku, ana parameter liyane - pangurangan amunisi portabel sing dibutuhake kanggo numpes siji target, iki penting banget kanggo MTR lan DRG.
    5. Razvedka_Boem
      Razvedka_Boem 19 Mei 2019 06:14
      +1
      Apa kita pancene ora duwe artileri sing bisa ngirim cangkang sing bobote nganti 3 kg. ing jarak 40-65 km

      MTR bakal matur nuwun kanggo drone kasebut.
    6. kuku
      kuku 18 Mei 2022 15:14
      +1
      umume drone kamikaze dikembangake kanggo nemokake target saka dhuwur lan ngrusak ... aja bingung macem-macem, coklat karo plastisin, contone ...
  2. WIS LAWAS
    WIS LAWAS 15 Mei 2019 15:10
    0
    Ing Belarus, drone karo chaser Kamikaze wis suwe diadopsi. Malah komandan-in-chief dhewe diamati ing papan latihan kanggo nggunakake piranti iki.
  3. Pimpinan saka Redskins
    Pimpinan saka Redskins 15 Mei 2019 15:44
    0
    Aku ora setuju karo Chemizov. Ing tataran iki, kita ora "ahead saka liyane saka planet", nanging ing peran nyekel munggah ...
  4. KV-2
    KV-2 15 Mei 2019 16:37
    -4
    Iku misale jek aku ora kejawab soko ... Apa Kalashnikov ngasilake chip, prosesor, sensor posisi lan akselerasi, komponen radio? Apa Kalashnikov ngasilake baterei? Apa Kalashnikov ngasilake matriks kamera lan kamera dhewe? Wis ana kabar babagan helikopter UAV ajaib. Ternyata Cina, sampeyan bisa tuku ing aliexpress. Ing kasus iki, paling kamungkinan, kita ngomong bab Déwan industri "konstruktor" saka komponen Cina. Liyane "unparalleled ing donya."
    1. Lopatov
      Lopatov 15 Mei 2019 16:56
      0
      Kutipan: KV-2
      Iku "Kalashnikov"

      Lan babagan Kalashnikov?
      ZALA wis operasi wiwit 2004, lan mung ing 2015 padha mlebu keprihatinan iki.

      Kutipan: KV-2
      pabrik Kripik, prosesor, posisi lan akselerasi sensor, komponen radio?

      Sampeyan bakal kaget banget, nanging ora ana pangembang UAV sing nindakake iki ... Ora mung ZALA 8)))))
      1. KV-2
        KV-2 15 Mei 2019 17:16
        -2
        )) Sampeyan wis bener! Komponen ora diprodhuksi ing Rusia, ora ana produksi dhewe. Lan kanggo ngumpulake konstruktor Cina saka paket Aliexpress ing tingkat industri pertahanan - uga, bisa uga bener.
        1. Lopatov
          Lopatov 15 Mei 2019 17:20
          0
          Kutipan: KV-2
          Sampeyan wis bener! Komponen - ora diprodhuksi ing Rusia

          Iku ora kasunyatan. Aku ora menek menyang nang ZALA UAV, Aku manawa sampeyan uga
          1. KV-2
            KV-2 15 Mei 2019 17:32
            -1
            Logika prasaja. Kanggo drone kamikaze, ngisi lan produksi kudu saka kategori rega sing cukup. Yen ora - apa gunane nggunakake senjata kasebut kanthi rega tank? Sampeyan bisa nggawe pesenan potongan, industri ruang angkasa bakal ngonfirmasi iki. Nanging iki dudu produksi massal kanthi rega sing cukup. Tembung-tembungku ngonfirmasi produk-produk sing padha, sing sadurunge ditampilake minangka pembangunan domestik, nanging nyatane iki China miskin, malah ora ing tingkat industri pertahanan China.
            Mangkono, kita duwe bledug liyane ing mripat. Sukses nyata bakal teka nalika senjata dipasang ing basis unsur domestik dening industri pertahanan domestik.
            1. Lopatov
              Lopatov 15 Mei 2019 17:41
              0
              Kutipan: KV-2
              Logika prasaja.

              Lan "logika prasaja" sampeyan ora ngerti yen Kalashnikov uga ngasilake amunisi sing dipandu kanthi presisi, lan ora saka komponen Cina?
              Tebak saka siji wektu carane akeh bagean kanggo padha "Kitolov" bisa ditemokaké ing "aliexpress"?
    2. ism_ek
      ism_ek 15 Mei 2019 17:30
      0
      Produksi gyroscopes solid-state wis ditetepake ing Izhevsk ing pabrik Kupol. Iki minangka unsur kunci saka sistem kontrol.
  5. fa2998
    fa2998 15 Mei 2019 18:58
    +2
    Kutipan: Boris55
    Apa kita ora duwe artileri

    Mesthi, ana artileri, lan ana rudal. Nanging klompok sabotase lan pengintaian bisa njupuk conto sing padha karo dheweke. Ing mburi mungsuh, ing obyek sing dilindhungi, nyebarake lan kenek. Sampeyan ora bisa narik howitzer karo kowe. nglirik hi
  6. Brigadir
    Brigadir 15 Mei 2019 19:11
    +1
    "...ing salah sawijining publikasi cetak utama Amerika, Washington Post, kebaruan industri pertahanan Rusia secara harfiah nyanyi ode laudatory. "

    Yen sampeyan dialem dening MUSUH, sampeyan bakal salah dalan.
  7. Riwas
    Riwas 17 Mei 2019 05:43
    +2
    Amunisi Loitering uga digabungake karo robot cilik adhedhasar lemah. Bisa ngenteni robot kanggo ndeteksi target. Ing ngarsane warhead kumulatif, bisa mencet tank saka ndhuwur.
  8. Riwas
    Riwas 17 Mei 2019 05:52
    +1
    Sisih liyane saka duwit receh. Perlu pangayoman saka amunisi loitering.
    Senapan mesin telung laras kaliber 10,56 mm cocok kanggo tujuan iki yen ana sistem kamera film digital, piranti infra merah lan komputer kanthi pangenalan target otomatis.
  9. Artunis
    Artunis 19 Mei 2019 12:59
    +1
    Inggih, mbokmenawa Ajaib kuwi duwe hak kanggo urip, nanging mung pitakonan apa ing piranti iki, saliyane warhead lan bolts karo perkakas, diprodhuksi ing perusahaan domestik? Mamang samar creep babagan komponen saka Kerajaan Tengah.