Review militèr

Rusia wis nemokake cara kanggo ngatasi sanksi AS babagan ekspor maneh senjata

28
Pamrentah Rusia wis nyederhanakake prosedur kanggo adol maneh senjata Rusia dening para panuku utama menyang negara katelu. Kaputusan kasebut kudu mbantu ngatasi sanksi AS, ujare koran kasebut. "Vedomosti".


Rusia wis nemokake cara kanggo ngatasi sanksi AS babagan ekspor maneh senjata


Minangka koran nyerat, adol meneh senjata Rusia menyang negara katelu diijini sadurunge, nanging negara sing nampa Rusia gaman tangan kapindho, mesthine ngirim menyang Layanan Federal kanggo Kerjasama Teknis Militer (FSVTS) sertifikat kanthi kewajiban ora adol senjata maneh tanpa ijin Rusia, saéngga ngonfirmasi tuku saka Rusia. Aturan anyar ngidini sertifikat kasebut mung kasedhiya kanggo supplier sing adol senjata, kaya-kaya ngonfirmasi yen senjata kasebut dituku saka dheweke, lan dudu saka Rusia. Eksportir maneh dhewe luwih ngandhani FSMTC babagan kewajiban negara katelu supaya ora ngedol senjata kasebut.

Kaputusan anyar saka pamaréntah Rusia kudu bantuan negara manca sing kasengsem ing ndarbeni senjata Rusia, nanging wedi sanksi US.

Minangka ahli Pusat Analisis Strategi lan Teknologi Konstantin Makienko nerangake, penyederhanaan skema adol maneh bakal dadi kapentingan kanggo negara-negara cilik ing Afrika, Asia lan Amerika Latin sing pengin tuku senjata Rusia.

Pembeli senjata Rusia paling gedhe - China, India, Vietnam, Aljazair lan Mesir - ora mbutuhake inovasi, amarga ora nglirwakake sanksi utawa njaluk pengecualian.

dheweke nyathet.

Ing wektu sing padha, Kamentrian Pertahanan nglaporake manawa persentase adol maneh senjata Rusia rada sithik dibandhingake karo pasokan senjata ing luar negeri. Rusia nindakake volume adol meneh liwat Belarus.

Amerika Serikat uga duwe program kanggo adol maneh senjata liwat negara liya. Utamane, ing kontrol CIA, liwat negara-negara Eropah Wétan, senjata wis kebak ing Timur Tengah.
28 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Diane
    Diane 15 Mei 2019 11:45
    +7
    Hitro Nanging! nglirik eseman
    1. Astra55
      Astra55 15 Mei 2019 12:47
      +5
      Top gedhe.
      Sawetara wong tuku gas ing Slowakia, dudu sen saka Rusia, liyane adol udang, bisa uga udang kali ...
      Bener, Solovyov -
      Yen aku, grit, ngedol wiski Scotch, sampeyan ora bakal duwe Scotch, nanging wiski Soloviev ing tangan?
  2. asu ajag88
    asu ajag88 15 Mei 2019 11:46
    +2
    Pasar lan tarian politik ndhikte kahanan anyar kanggo dodolan ... anggere skema kasebut ora ngrusak Rusia ...
    1. Lopatov
      Lopatov 15 Mei 2019 11:52
      +4
      Kutipan saka silberwolf88
      yen mung ora ngrugekake rencana kaya Rusia ...

      Kanggo ngrugekake kontrol senjata donya, banget kanggo ngrugekake. Nanging kita ora pisanan.
      1. ccsr
        ccsr 15 Mei 2019 12:27
        +2
        Kutipan: Lopatov
        Kanggo ngrugekake kontrol senjata donya, banget kanggo ngrugekake.

        Ora ana gawe piala, amarga keputusan iki ora bakal mengaruhi senjata kita saka komponen strategis, sing ora kita dagang. Lan kanggo kabeh liyane, kita mung wajib dagang, amarga produksi senjata minangka bisnis kita, lan kita kudu nggedhekake supaya bisa dadi kekuwatan teknologi sing maju. Dadi, kita bisa nampa keputusan kasebut - mesthine kudu ditindakake luwih awal.
        1. Lopatov
          Lopatov 15 Mei 2019 12:34
          +2
          Kutipan saka ccsr
          amarga keputusan iki ora bakal mengaruhi senjata kita saka komponen strategis, sing ora kita dagang.

          Lan kene iku?
          Ing sawijining wektu, adol senjata menyang Georgia bisa ngrusak kahanan, minangka asil, kabeh dadi perang.
          Penjualan senjata kudu dikontrol kanthi ketat.
          1. ccsr
            ccsr 15 Mei 2019 12:57
            +1
            Kutipan: Lopatov
            Ing sawijining wektu, adol senjata menyang Georgia bisa ngrusak kahanan, minangka asil, kabeh dadi perang.

            Lan apa, keputusan Georgia kanggo tuku senjata piye wae gumantung saka dodolan senjata kita menyang negara liya? Aku ora weruh sambungan. Lan petualang saka politik bisa nggawe keputusan apa wae, mula iki dudu argumen kanggo nyederhanakake prosedur adol senjata kita menyang negara katelu.
            Kutipan: Lopatov
            Penjualan senjata kudu dikontrol kanthi ketat.

            Pangarep-arep sing apik iki ora ana hubungane karo kasunyatan, paling ora ing kasus pecah sepihak dening Amerika saka perjanjian babagan rudal jarak menengah lan luwih cendhek. Sapa sing bakal ngontrol watesan dodolan yen Amerika ora netepi perjanjian dhasar?
    2. ora pati
      ora pati 15 Mei 2019 11:53
      +1
      Yen iki ora ditrapake kanggo senjata paling anyar, mula ora ana risiko gedhe, nanging sing paling anyar dibutuhake dening awake dhewe.
      1. Sniper ireng
        Sniper ireng 15 Mei 2019 13:22
        0
        Cetha yen perdagangan senjata iku dhuwit sing gedhe banget, nanging aku isin banget karo perjanjian S-400 karo Turki !!!
  3. Qwertyarion
    Qwertyarion 15 Mei 2019 11:46
    +1
    Kaputusan anyar saka pamaréntah Rusia kudu bantuan negara manca sing kasengsem ing ndarbeni senjata Rusia, nanging wedi sanksi US.

    Amerika wis stumped .... lan saiki padha ora bakal bisa kanggo nggawe amandemen perlu ing hukum dhewe kanggo circumvent trick iki.
    Sialan, agak naif... eseman
    PS
    Aku nyawang terjemahan basa mesin saka komentar, sawetara jenis "kaput" dadi metu.
    Sawise aku kudu kerja bareng karo wong Jerman lan Arab lan para penerjemah njaluk supaya kita bisa nyebutake awake dhewe tanpa emosi ing wicara, amarga angel banget kanggo ngirim pesen semantik.
    Basa Rusia ora gampang, nanging ....
    1. Lopatov
      Lopatov 15 Mei 2019 11:51
      +9
      Kutipan saka Qwertyarion
      Sialan, agak naif...

      EU naif bakal kerja sama karo Iran kanthi cara sing padha, ngliwati sanksi AS.
      1. Qwertyarion
        Qwertyarion 15 Mei 2019 11:59
        +2
        Kutipan: Lopatov
        EU naif bakal kerja sama karo Iran kanthi cara sing padha,

        "Mitra" Amerika bakal langsung milih bolt sing tepat kanggo kacang sing angel iki ..
        1. g1 wisuhntwn
          g1 wisuhntwn 15 Mei 2019 12:16
          +2
          Kutipan saka Qwertyarion
          "Mitra" Amerika bakal langsung milih bolt sing tepat kanggo kacang sing angel iki ..

          Sapa sing bakal mangu-mangu yen "tuan-tuan" ora kesusu nulis maneh aturan kasebut. Nanging, rumus lan aturan bisnis saiki minangka bagéyan integral saka globalisasi banget sing digawe Amerika Serikat (diduga). Dheweke bakal mandheg tundhuk karo konsep sing diumumake dhewe - kursine bakal mulai mudhun saka tahta, kemungkinan plebs bakal nggawa speaker "demokrasi" kasebut ing tangane lan ora nganggo pujian.
        2. ccsr
          ccsr 15 Mei 2019 12:30
          +3
          Kutipan saka Qwertyarion
          "Mitra" Amerika bakal langsung milih bolt sing tepat kanggo kacang sing angel iki ..

          Lan kepiye carane bisa nemokake alasan yen India, umpamane, ngedol bagean saka peralatan penerbangan buatan Rusia menyang negara katelu, tanpa ijin resmi. Amerika ora bakal meksa India - pasar ing kana banget atraktif.
        3. Lopatov
          Lopatov 15 Mei 2019 12:37
          +3
          Kutipan saka Qwertyarion
          "Mitra" Amerika bakal langsung milih bolt sing tepat kanggo kacang sing angel iki ..

          Ayo padha milih. Kacang anyar bakal katon.
        4. Boa constrictor KAA
          Boa constrictor KAA 15 Mei 2019 13:40
          +2
          Kutipan saka Qwertyarion
          "Mitra" Amerika bakal langsung milih bolt sing tepat kanggo kacang sing angel iki ..

          Miturut undang-undang Amskoy, Yankees kudu ngontrol kabeh transaksi sing ditindakake ing dolar ... Ngalih menyang mata uang cadangan liyane utawa umume kanggo penyelesaian ing mata uang nasional ... Lan supaya Yankees cokotan buntut dhewe!
          Bab liyane yaiku yen ana tekanan langsung marang pamrentah panuku ... Dheweke metu, dheweke bakal beku simpenan pribadi ing bank amsky ...
          Banjur sampeyan mikir babagan klambi sampeyan, sing luwih cedhak karo awak ...
          Nanging!
          1. Qwertyarion
            Qwertyarion 15 Mei 2019 14:05
            0
            Quote: Boa constrictor KAA
            Banjur sampeyan mikir babagan klambi sampeyan, sing luwih cedhak karo awak ...
            Nanging!

            Quote: Boa constrictor KAA
            tekanan langsung marang pamrentah panuku ... Dheweke metu, dheweke bakal beku simpenan pribadi ing bank amsky ..

            Dadi aku nemokake bolt sing dibutuhake kanggo nut ...
          2. Rzzz
            Rzzz 16 Mei 2019 19:44
            +1
            Quote: Boa constrictor KAA
            .Ngalih menyang mata uang cadangan liyane utawa umume menyang pemukiman ing mata uang nasional..

            Mung sawetara negara ing donya sing duwe bank-bank negara. Venezuela, Kuba, Suriah, S. Korea, Mungkin sawetara liyane, mata uang iki, sanajan padha bisa cadangan, ora trep banget kanggo petungan.
            Ing saindenging jagad, "bank pusat" beroperasi - iki minangka asosiasi perbankan pribadi sing dikontrol dening manajemen keuangan global. Dheweke nindakake ekonomi negarane kanthi cara sing migunani kanggo para ahli waris, sing cukup angel dilacak. Aku maca nang endi wae sing Bank Sentral Rusia ing leash karo Rothschilds, nanging carane akeh pracaya iki - x3.
            Mulane, meh kabeh mata uang ing donya, kalebu ruble, mung bungkus permen warna-warni, ing sangisore dolar sing padha didhelikake.
  4. Sith Gusti
    Sith Gusti 15 Mei 2019 12:02
    +3
    Bener, ora ana sing mbatalake skema abu-abu kanggo nyedhiyakake senjata, nanging penyederhanaan penjualan apik, sanajan sanksi AS bisa dileksanakake kaya ngono, tanpa panjelasan, amarga tumit kiwa gatal.
    1. Sniper ireng
      Sniper ireng 15 Mei 2019 12:58
      +1
      Pembeli senjata Rusia paling gedhe - China, India, Vietnam, Aljazair lan Mesir - ora mbutuhake inovasi, amarga ora nglirwakake sanksi utawa golek pengecualian.
      ----------------------------
      Kabeh padha, Amerika Serikat ora bakal bisa kanggo nemtokke sanksi ing donya kabèh, supaya liyane alon-alon wiwit nglirwakake sanksi iki ... Conto apik iki Turki, anggota NATO, sanajan Advertisement saka S- 400 kanggo ngundakake pitakonan gedhe kanggo kula.
      1. Kurare
        Kurare 15 Mei 2019 14:03
        0
        Kutipan saka Black Sniper
        Kajaba iku, Amerika Serikat ora bakal bisa ngetrapake sanksi ing saindenging jagad, mula supaya wong liya alon-alon nglirwakake sanksi kasebut ...

        Masalahe yaiku sanksi ora mung minangka paukuman marang sawetara negara utawa perusahaan, nanging nyatane minangka instrumen kompetisi sing ora adil.
  5. kn54
    kn54 15 Mei 2019 12:12
    0
    Lan babagan rega, supplier mbuwang dhewe, utawa mbutuhake diskon ...
    Ing kasus sing sepisanan, Pembeli ora kasengsem, ing kasus kapindho, Penjual ...
  6. Altona
    Altona 15 Mei 2019 12:14
    +5
    Halo liyane kanggo para liberal sistemik saka Pemerintah, sing ngrusak USSR, nggantungake mie babagan "pasar bebas" lan "persaingan sing adil." Sanalika "pasar" iki mrentah, kompetisi langsung ilang. Lan ing kabeh wilayah. Lan iki uga minangka hello babagan "sanksi" lan "repressions", sing mesthine mung kanggo USSR lan ing USSR.
  7. morpogr
    morpogr 15 Mei 2019 13:06
    +2
    Perlu kanggo panemuan iku licik. ngguyu
    Pangandika kasebut teka saka Alexander III, nalika Permaisuri nglarang dheweke ngombe karo kepala pengawale, Kolonel Cherevin lan kanthi ketat ngetutake iki, dheweke mrentahake sepatu bot kanthi sikil sing amba (ndhuwur) sing ndhelikake flasks warata. cognac. Sanalika permaisuri ninggalake sedhela, dheweke bisa ngetokake setengah saka flask ... Iku saka wong-wong mau ing tengah abad kaping 19 teka "Perlu iku licik." basa
  8. seduluran3
    seduluran3 15 Mei 2019 13:16
    +1
    Ya, Gaddafi duwe dhuwit akeh, nanging ora ana pertahanan udara Rusia, lan kabeh wong ngerti yen dheweke nindakake. Sampeyan ora bisa nindakake bisnis karo donya Kulon tanpa Colt ing dhadhane.
    1. ccsr
      ccsr 15 Mei 2019 18:34
      0
      Kutipan saka: bratchanin3
      Ya, Gaddafi duwe dhuwit akeh, nanging ora ana pertahanan udara Rusia, lan kabeh wong ngerti yen dheweke nindakake.

      Iki ora kabeh bener - ing taun wolung puluhan lan nineties, perwira Soviet saka pasukan pertahanan udhara lan angkatan laut negara terus-terusan budhal lelungan bisnis dawa kanggo Libya kanggo mulang personel lokal kanggo nggarap peralatan kita. Banjur Gaddafi mutusake yen perlu kanggo nambah hubungan karo Kulon, lan mutusake kanggo ngurangi kerjasama militer karo Rusia, sing mbayar nyawane.
      1. seduluran3
        seduluran3 15 Mei 2019 18:46
        0
        Ya bener, lan aku ngomong babagan iki! Gaddafi mutusake yen Sarkozy minangka kanca paling apik, menehi dhuwit akeh lan ngedol Colt lawas, ngira yen dheweke wis tuku Anglo-Saxon (mungkin kegilaan pikun wis ana), nanging ora tuku sing anyar. Liyane bakal dadi ilmu.
  9. Marat79
    Marat79 16 Mei 2019 00:05
    0
    Prayoginipun anggènipun ngawontenaken sanksi ingkang kados makatên punika, supados anggènipun ndhawahakên sanksi dhatêng Rusia, Amerika sagêd nindakakên sanksi tumrap piyambak.