Review militèr

Pangembangan senapan serbu anyar diwiwiti ing TsNIITochmash

39
Ing Rusia, pangembangan senapan serbu anyar wis diwiwiti, nanging ora kanggo ngganti senapan serbu Kalashnikov. Babagan iki ing wawancara karo RIA News ngandika direktur umum saka Central Research Institute of Precision Engineering (TsNIITochmash, bagéan saka Rostec) Albert Bakov.


Pangembangan senapan serbu anyar diwiwiti ing TsNIITochmash


Nalika takon babagan gagasan kanggo nggawe anyar gaman, Bakov ngandhakake yen karya wis diwiwiti ing TsNIITochmash babagan nggawe senapan serbu anyar sing ora bakal ngganti senapan serbu Kalashnikov, sing wis suwe digunakake karo tentara Soviet lan Rusia.

Iki ora ateges kita nggawe panggantos kanggo senapan serbu Kalashnikov, nanging kita bakal "nggambar" lan model senapan serbu anyar kanthi inisiatif dhewe. Perlu nyoba

- ngandika, nambah sing sawise nggawe pistol Udav anyar, perancang nampa "drive tartamtu" lan ing gagasan lan pembangunan maju "wis cukup adoh."

Bakov ora nerangake apa jenis senapan serbu digawe ing institut, janji bakal nuduhake "nalika digawe." Ing wektu sing padha, dheweke nerangake yen saka sudut pandang desain, "ora ana sing khusus bakal kelakon," amarga senjata cilik wis tekan watesan tartamtu.

Kita ana ing kahanan sing ora bisa nambah akeh, prinsipe padha. Sejatine, bakal ana karya babagan bahan, ergonomis, babagan kepenak lan akurasi.

- ngandika direktur umum TsNIITochmash.

Sadurungé, Albert Bakov ujar manawa TsNIItochmash nggarap kartrij anyar ing kaliber .338 Lapua Magnum, dirancang kanggo njupuk jarak adoh. Iki durung digawe ing negara kita wiwit taun 1974.
39 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. DEDPIKHTO
    DEDPIKHTO 17 Mei 2019 11:19
    + 14
    Kita ana ing kahanan sing ora bisa nambah akeh, prinsipe padha. Sejatine, bakal ana karya babagan bahan, ergonomis, babagan kepenak lan akurasi.
    Ing cendhak, Kalash bakal bisa maneh.
    1. 9 PA
      9 PA 17 Mei 2019 14:27
      -8
      Kanthi skala gedhe, konflik jangka panjang, solusi sing paling apik yaiku 7,62 * 51, sanajan tanpa geni otomatis. Ak47 kanggo modernisasi massa, bab iki bakal digunakake
      1. dreamboat
        dreamboat 17 Mei 2019 16:23
        +1
        Ketoke padha menehi dhuwit kanggo arah shooting, supaya padha njupuk kabeh ing saurutan. Senapan durung dilebokake ing produksi, dheweke wis nggawe bedhil (tinimbang conto sing wis ana), dheweke mutusake nggawe 338 LM anyar (sanajan apa sing bakal ditindakake, utamane amarga durung ana bedhil. ? Pick munggah twist / massa / muatan.)
        Senapan isih ora mambu, padha nyekel bedhil mesin. Mung apa sing bakal metu?
        1. Pereira
          Pereira 17 Mei 2019 17:40
          +4
          Pangembangan anggaran bakal metu.
          1. Alf
            Alf 17 Mei 2019 19:58
            0
            Quote: Pereira
            Iki ora ateges kita nggawe panggantos kanggo senapan serbu Kalashnikov, nanging kita bakal "nggambar" lan model senapan serbu anyar kanthi inisiatif dhewe. Perlu nyoba

            Iki ora ateges kita nggawe panggantos kanggo senapan serbu Kalashnikov, nanging kita bakal "nggambar" lan model senapan serbu anyar kanthi inisiatif dhewe. Perlu nyoba

            Kita bakal nindakake. opo ? Kita ora ngerti awake dhewe, nanging kita bakal miwiti nindakake, lan ing kana, kita bakal ngerti apa sing kita lakoni lan kenapa perlu.
            Ora ana kartrid, ora rencana ngganti AK, niche aplikasi durung ditemtokake, syarat durung ditetepake ...
            Lan kita isih ngguyu ing Psakoy, wong kita wis sinau kanggo nerangake piyambak ora Samsaya Awon.
  2. Roma-1977
    Roma-1977 17 Mei 2019 11:22
    +7
    Piye kok iso! Kita durung bisa ngganti jeneng Kalash lawas kanthi cara anyar, nanging dheweke pengin ngganti jeneng maneh.
  3. Dikson
    Dikson 17 Mei 2019 11:23
    +2
    Umume, dheweke bakal nempel gagang liyane ing sisih, bokong kanthi bentuk sing beda lan dicet kanthi warna sing beda ...
    1. Qwertyarion
      Qwertyarion 17 Mei 2019 11:27
      +2
      Kutipan saka Dixon
      kelet gagang liyane ing sisih, bokong saka wangun beda

      nano-inovasi diarani.
    2. iConst
      iConst 17 Mei 2019 13:13
      +2
      Kutipan saka Dixon
      Umume, dheweke bakal nempel gagang liyane ing sisih, bokong kanthi bentuk sing beda lan dicet kanthi warna sing beda ...

      Revolusi bakal teka liwat amunisi. Luwih tepat - liwat desain amunisi. Sing. soko liyane saka lengen botol klasik c.b. kanthi daya propelling lan peluru protruding teken ing moncong.
      Dheweke wis nyoba macem-macem amunisi teleskopik. Sadurunge, padha nyoba kanggo nggawe caseless, etc.
      1. Kent0001
        Kent0001 17 Mei 2019 13:50
        +1
        Aku iki sehat. amunisi anyar iku mung cara kanggo nambah senjata cilik ing short term.
        1. Pereira
          Pereira 17 Mei 2019 17:41
          0
          Ana akeh usaha kanggo nambah ing 80-90s. Nanging ora ana sing kedadeyan. Prinsip fisik anyar dibutuhake.
  4. Lapunevsky
    Lapunevsky 17 Mei 2019 11:36
    -4
    Apa sing ora ditindakake babagan senapan serbu lan senapan mesin anyar "unparalleled ing donya" ing Rusia isih padha Kalash karo kit awak anyar.
  5. Deck
    Deck 17 Mei 2019 11:38
    0
    TsNIItochmash nggarap kartrij anyar ing kaliber .338 Lapua Magnum, dirancang kanggo njupuk jarak adoh. Iki durung digawe ing negara kita wiwit taun 1974.


    Lan apa sing kedadeyan ing taun 1974? 338 LM muncul?
    1. iConst
      iConst 17 Mei 2019 13:06
      0
      Kutipan saka Dek
      TsNIItochmash nggarap kartrij anyar ing kaliber .338 Lapua Magnum, dirancang kanggo njupuk jarak adoh. Iki durung digawe ing negara kita wiwit taun 1974.


      Lan apa sing kedadeyan ing taun 1974? 338 LM muncul?

      Sa adoh aku ngerti, dheweke muncul ing taun 90-an.
      1. Deck
        Deck 17 Mei 2019 13:29
        +1
        Lan ing Finlandia
        1. iConst
          iConst 17 Mei 2019 20:25
          0
          Kutipan saka Dek
          Lan ing Finlandia

          Banjur bab 74 iku spoiler. eseman Ditunggu episode kedua....
  6. xenofont
    xenofont 17 Mei 2019 11:40
    0
    Dheweke durung bisa nggawe apa-apa, nanging padha wedi kanggo saingan karo Izhevsk, njaluk ngapura pisanan. Dadi kanggo dangu kita bakal stagnate ing panggonan. AEK minangka conto sing jelas babagan iki: pelobi minangka kabeh.
  7. Strashila
    Strashila 17 Mei 2019 11:46
    -2
    nglakoni langsung ing kartrid kelas .408 Cheyenne Tactical lan ora nandhang sangsara.
  8. bip
    bip 17 Mei 2019 11:58
    +4
    Ing asas, wis wektune kanggo nindakake "gambar" kuwi tanpa fokus ing desain lan solusi teknologi AK! nglirik
    Nanging yen padha miwiti, paling saiki, iku wis apik, carane luwih sampeyan bisa numpak ing padha sukses (kanggo wektu!) Desain, kang pesti dadi lungse, ora ketompo carane nyetel lan ora modernisasi!
    Ingkang utama yaiku ora nggawe kesalahan karo konsep umum, kartrij sing digunakake lan solusi tata letak, lan langsung nglakokake otomatisasi ing mesin bensin lan mundur cepet saka tong minyak, ing macem-macem variasi, supaya bisa, kanthi lengkap. dibenerake, tekan konsep sing disenengi saka bedhil serbu anyar ...
    Umumé, kaya ing bisnis apa wae, pendekatan sing bener penting - kompetensi, pamikiran sing jelas lan fokus ing asil pungkasan, lan ora ing "proses" dhewe! ya
    1. Tank Hard
      Tank Hard 17 Mei 2019 12:50
      0
      Quote: beeper
      Nanging yen padha miwiti, paling saiki, iku wis apik, carane luwih sampeyan bisa numpak ing sukses padha (kanggo wektu!) Desain, kang pesti dadi lungse, ora ketompo carane nyetel lan ora modernisasi.

      Nanging apa, ana sing anyar muncul ing donya ing antarane "senapan serbu? Apa mung Jerman kanthi pangembangan G-11" Heckler - Koch "ing kartrid caseless 4.7x33" dinamit-nobel ", meh nggawe revolusi" "ing taun 1990, dheweke pengin nampa minangka senjata biasa ing tentara, nanging ora wani. Aku, contone, durung krungu apa-apa anyar. Dadi, ora mung ing Rusia, nanging ing ngendi wae, mbok menawa. Mungkin ana sing ngerti luwih akeh? Nyuwun
      1. bip
        bip 17 Mei 2019 12:52
        +1
        Ora mung Jerman, nanging uga Rusia nyoba nganyari proyek Soviet isih "Abakan" - versi Nikon saka solusi, digawe ing konsep padha G11 - "monitor" seri nembak super-cepet-geni ?! nglirik
        1. bip
          bip 17 Mei 2019 13:11
          +1
          Dadi, lapangan kanggo kreativitas desain ing bidang bedhil serbu gedhe - tingkat modern pangembangan ilmu pengetahuan lan teknologi, uga seni militèr, iki ngidini lan malah mbutuhake!
          Iku mung perlu ngluwihi ("watesan" eseman ) saka desain lan stereotip teknologi sing ana ing pamikiran - ing iki, ing "faktor manungsa", lan "hack"! nglirik
        2. Tank Hard
          Tank Hard 17 Mei 2019 13:13
          0
          Quote: beeper
          Ora mung Jerman, nanging uga Rusia nyoba nganyari proyek Soviet isih "Abakan" - versi Nikon saka solusi, digawe ing konsep padha G11 - "monitor" seri nembak super-cepet-geni?

          Nanging ing "Abakan" katon kaya ing kartrid biasa? Lan Jerman uga nggawe sistem senjata kartrid sing menarik. Nanging, dheweke ora luwih saka partai cilik menyang pasukan, ing kana utawa ing kana, lan proyek kasebut ana ing Bose ... Nyuwun
          1. bip
            bip 17 Mei 2019 14:10
            +3
            Nanging, langkah telusuran digawe?! Senajan, kanggo kula, ing taun 70-an, nalika aku sinau babagan prototipe G11 saka ZVO (utawa saka Buletin Militer?), Konsep iki, kanthi "akumulasi momentum", kayane aku ragu, ora ana sing unggul. menyang kartrid rong peluru sing dites (kalebu ing ngisor beveled peluru kapindho, sing nyedhiyakake sawetara panyimpangan saka lintasan pisanan).
            Ya, video anyar dening Vladimir Onokoy, ing VO, kanthi conto tembak saka AN-94, mung pungkasane nguatake aku ing keraguan sing wis suwe iki.
            Ana uga konsep liyane saka bedhil serbu, prasaja ing desain lan produksi, kang bakal ngidini kanggo mecahaken tugas padha luwih irit, amarga "watesan" teknologi lan materi saiki luwih akeh tinimbang desain "watesan" - iki wis ketok! Lan "solusi terobosan" ing lapangan nggawe bedhil serbu ora bisa dihindari - sampeyan mung kudu "nyetel otak" kanthi bener, ora obah "saka perancang-teknologi" lan manufaktur senjata liyane, nanging "saka pangguna" sing kudu nglawan lan menang. karo senjata iki!
            Iki minangka "efisiensi menang" senjata sing digawe sing kudu dadi "ing ngarep" para perancang, kabeh pikirane kudu diarahake menyang iki - kudu takon dhewe pitakonan sing bener ing proses desain, banjur kabeh bakal nguripake. metu minangka ngirim "pangguna pungkasan"! ya
            PS Aku bakal ngomong (iki mung pendapatku, sejatine sifate subyektif!) sing kutipan ing ndhuwur "wicara langsung" saka direktur umum TsNIITochmash (ing "wicara dadi" nuduhake, uga ngelingke kanggo kula, kahanan sing durung mesthi dhewe bab sukses saka "perusahaan" sing diwiwiti lan "nyediakake" kanggo awake dhewe kesempatan kanggo mbenerake awake dhewe yen ana "gagal"?!) ora nate nggawe optimisme ing aku babagan "asil pungkasan" saka "karya umum" ing "masalah swara", piye wae muni "ora nyenengake"??!
            Mesthi wae, tujuan saka "ngrancang senapan serbu anyar" yaiku "proses nguwasani" pendanaan pemerintah, amarga akeh conto "gunung nglairake tikus" ing sajarah pungkasan. Industri pertahanan Rusia, kalebu AN-94 lan AEK -571??! IMHO.
            1. Tank Hard
              Tank Hard 17 Mei 2019 20:37
              0
              Quote: beeper
              Mesthi wae, tujuan saka "ngrancang senapan serbu anyar" yaiku "proses nguwasani" pendanaan pemerintah, amarga akeh conto "gunung nglairake tikus" ing sajarah pungkasan. Industri pertahanan Rusia, kalebu AN-94 lan AEK -571

              Aku maca manawa AN-94 lan AEK-571 ora dadi conto sing ala. Nanging ana akeh panemu negatif, Nanging, iku hard kanggo kula kanggo komentar iki, Aku amatir, Aku mung kasengsem lan nyoba kanggo maca kathah, Aku ora menowo sistem "urip". Nyuwun Sampeyan mbokmenawa bener, aku ora bisa ngadili. Nyuwun
              1. bip
                bip 17 Mei 2019 21:45
                +2
                hi Apa gunane "ora ala", nanging overcomplicated (minangka kanggo eksploitasi tentara. IMHO) lan, nyatane, ora ana gunane, ora digunakake, jinis senjata, bab kang ana akeh "laudatory tryndez" lan "konspirasi" fabrications ing pers kita lan manca?!
                Sadurungé, sanajan ing liputan media fragmentaris saka "epik Abakan", aku kaget karo kasunyatan manawa wektu lan dhuwit dibuwang kanggo ngembangake konsep lan prototipe AN-94, nganti aku ngerti yen iku padha banal "karya proses-pastime ing kamar anget lan padhang, karo kumelun biasa ngilangi lan pihak teh ets. ", uga padha, ing biro desain profil sandi, kanggo pangembangan mesin sipil lan mekanisme. Nyuwun
                Senajan kita durung berkembang kanggo supaya dawa (minangka akeh minangka 15 taun!), Sadurunge miwiti menyang "seri", akeh liyane Komplek (nanging ora kurang tanggung jawab!) Produk, nanging ing cara sing padha, ing "melu" perancang anjog ing saben cara bisa "dipakani" saka iku, nampa "sertifikat penulis" lan "mbela" judhul ilmiah!
                Lan nalika diluncurake menyang produksi serial, dheweke "nulis ratsukhs" saben wulan miturut "bottlenecks" sing wis dingerteni sadurunge (pisanan sengaja dilebokake sajrone desain!) Disebarake ing antarane awake dhewe, nampa bonus sing rada gedhe "kanggo implementasine", "kanggo debottlenecking. "lan "kanggo nambah produksi lan karakteristik operasional produk"!
                Aku ngerti desain iki "pawon" - sistem uga saka njero, supaya aku pancene ora reverence kanggo resmi "frontmen" Biro Desain - Aku tansah nerusake saka "asil pungkasan" saka aktivitas sing (ing gambar desain lan ing fungsi mesin-mekanisme, operasi lan ndandani, iki ora bisa dihindari "dicethakaké" lan kabeh iku cetha katon lan dingerteni kanggo specialists!), Tanpa embellishment lan jendhela klamben, ora isin kanggo nyebut (yen dianggep perlu kanggo urutan). kanggo ngindhari kerugian materi sing luwih gedhe, lan malah korban manungsa) mratelakake panemume, pantes, ing pasuryan saka perancang lan pangareping desainer, bali ing jaman Soviet, nalika "metode rahasia" lan intervensi total "komite partai-komite serikat pekerja" padha "ing urutan samubarang." Kanggo kang, iku kedaden, kang "raked" ing lengkap "ing kabeh kedadean", lan malah nampa accusations indiscriminate "anti-Soviet" - ing dina iku muni (nyatane, iku) kaya ukara. Nyuwun
                Dadi, mratelakake panemume babagan nilai tempur sing diragukan saka senjata ing ndhuwur lan prospek nyata kanggo ngembangake senapan serbu sing bener-bener cocok mung pendapat subyektif (minangka desainer lan insinyur mekanik, ing jaman kepungkur, penembake sing berpengalaman lan militer cilik- level taktis, profil lemah-lemah ) - Aku duwe hak, nanging aku ora ngetrapake wong liya! eseman
                1. Tank Hard
                  Tank Hard 18 Mei 2019 07:30
                  0
                  Quote: beeper
                  Apa gunane "ora ala", nanging overcomplicated (minangka kanggo eksploitasi tentara. IMHO) lan, nyatane, ora ana gunane, ora digunakake, jinis senjata, bab kang ana akeh "laudatory tryndez" lan "konspirasi" fabrications ing pers kita lan manca?!
                  Sadurungé, sanajan ing liputan media fragmentaris saka "epik Abakan", aku kaget karo kasunyatan manawa wektu lan dhuwit dibuwang kanggo ngembangake konsep lan prototipe AN-94, nganti aku ngerti yen iku padha banal "karya proses-pastime ing kamar anget lan padhang, karo kumelun biasa ngilangi lan pihak teh ets. ", uga padha, ing biro desain profil sandi, kanggo pangembangan mesin sipil lan mekanisme.
                  Senajan kita durung berkembang kanggo supaya dawa (minangka akeh minangka 15 taun!), Sadurunge miwiti menyang "seri", akeh liyane Komplek (nanging ora kurang tanggung jawab!) Produk, nanging ing cara sing padha, ing "melu" perancang anjog ing saben cara bisa "dipakani" saka iku, nampa "sertifikat penulis" lan "mbela" judhul ilmiah!
                  Lan nalika diluncurake menyang produksi serial, dheweke "nulis ratsukhs" saben wulan miturut "bottlenecks" sing wis dingerteni sadurunge (pisanan sengaja dilebokake sajrone desain!) Disebarake ing antarane awake dhewe, nampa bonus sing rada gedhe "kanggo implementasine", "kanggo debottlenecking. "lan "kanggo nambah produksi lan karakteristik operasional produk"!
                  Aku ngerti desain iki "pawon" - sistem uga saka njero, supaya aku pancene ora reverence kanggo resmi "frontmen" Biro Desain - Aku tansah nerusake saka "asil pungkasan" saka aktivitas sing (ing gambar desain lan ing fungsi mesin-mekanisme, operasi lan ndandani, iki ora bisa dihindari "dicethakaké" lan kabeh iku cetha katon lan dingerteni kanggo specialists!), Tanpa embellishment lan jendhela klamben, ora isin kanggo nyebut (yen dianggep perlu kanggo urutan). kanggo ngindhari kerugian materi sing luwih gedhe, lan malah korban manungsa) mratelakake panemume, pantes, ing pasuryan saka perancang lan pangareping desainer, bali ing jaman Soviet, nalika "metode rahasia" lan intervensi total "komite partai-komite serikat pekerja" padha "ing urutan samubarang." Kanggo kang, iku kedaden, kang "raked" ing lengkap "ing kabeh kedadean", lan malah nampa accusations indiscriminate "anti-Soviet" - ing dina iku muni (nyatane, iku) kaya ukara.
                  Dadi, mratelakake panemume babagan nilai tempur sing diragukan saka senjata ing ndhuwur lan prospek nyata kanggo ngembangake senapan serbu sing bener-bener cocok mung pendapat subyektif (minangka desainer lan insinyur mekanik, ing jaman kepungkur, penembake sing berpengalaman lan militer cilik- level taktis, profil lemah-lemah ) - Aku duwe hak, nanging aku ora ngetrapake wong liya!

                  hi Matur nuwun kanggo komentar sing menarik.
  9. Riwas
    Riwas 17 Mei 2019 12:09
    0
    Dhuwit mudhun saluran? Utawa dheweke bakal nggawe senapan pasukan khusus elit kaya Tavor.
    1. monster_lemak
      monster_lemak 17 Mei 2019 12:53
      +3
      Kenapa "menyang angin"? - "ing kanthong." ya
  10. Inquisitor
    Inquisitor 17 Mei 2019 12:23
    0
    AEK ora perlu maneh Nyuwun
  11. beta
    beta 17 Mei 2019 12:37
    +5
    Ayo para desainer nglatih. Sekolah kudu urip lan berkembang.
  12. Obi-Wan Kenobi
    Obi-Wan Kenobi 17 Mei 2019 12:47
    +4
    Ing wektu sing padha, dheweke nerangake yen saka sudut pandang desain, "ora ana sing khusus bakal kelakon," amarga senjata cilik wis tekan watesan tartamtu.

    Pancen bener. Ora ana sing anyar sing bakal ditemokake.
    Senapan serbu anyar mung dadi tugas kanggo para desainer supaya otak ora mandheg. Dheweke kudu entuk upah piye wae.
    Lan Kalashnikovs bakal ing layanan kanggo liyane 20-30 taun, amarga dhuwit kolosal dibutuhake kanggo re-dilengkapi karo sistem anyar, kang, mesthi, ora kasedhiya.
    Sanalika Kalashnikov luwih utawa kurang nyukupi syarat Kementerian Pertahanan kanggo senjata, dheweke ora bakal ngganti.
    Senadyan yen raja-bapa utawa salah siji saka boyars mbutuhake dhuwit, banjur bisa ngganti. Sawijining pabrik bakal dibangun kanthi preliminarily lan, kanthi dhuwit sing diwenehake dening negara, bakal ngetokake produksi "Kalashnikovs anyar" lan "kartrid paling anyar sing ora ana analog ing donya." Ing wektu sing padha, ing paling apik, setengah saka dhuwit sing diparengake mung bakal stifled. Contone, kaya sing wis ana ing kosmodrom Vostochny.
  13. senima56
    senima56 17 Mei 2019 13:36
    +4
    Yen "senapan anyar" bakal ana ing desain sing padha karo pistol "Udav", aku bakal tetep meneng .... Amarga bakal maneh "paling apik ing donya, ora duwe analog ...."
  14. ora
    ora 17 Mei 2019 18:51
    +1
    Licik yen ora dadi pengganti. Kalash isih dadi wong tuwa, yen nggawe pilihan sing apik lan ora luwih larang, mula bisa ditindakake kanthi cepet.
    1. Alf
      Alf 17 Mei 2019 20:03
      0
      Kutipan saka noct
      ora luwih larang

      Iku ana ing USSR. Saiki tugas kanggo nggawe dhuwit ing gaman, iku ora Matter apa ngekspor utawa ngrampog MO.
  15. Saboteur Kholuy
    Saboteur Kholuy 17 Mei 2019 19:33
    +2
    Iku wektu dhuwur!
  16. lawas26
    lawas26 18 Mei 2019 00:30
    +3
    Kutipan saka dreamboat
    Ketoke padha menehi dhuwit kanggo arah shooting, supaya padha njupuk kabeh ing saurutan. Senapan durung dilebokake ing produksi, dheweke wis nggawe bedhil (tinimbang conto sing wis ana), dheweke mutusake nggawe 338 LM anyar (sanajan apa sing bakal ditindakake, utamane amarga durung ana bedhil. ? Pick munggah twist / massa / muatan.)
    Senapan isih ora mambu, padha nyekel bedhil mesin. Mung apa sing bakal metu?

    Institut kaya TsNIITochmash tansah ngembangake sawetara tema. Adhedhasar proposal sampeyan supaya pistol dilebokake ing produksi dhisik, banjur bedhil digawe, banjur bedhil anyar bakal katon ing taun 2050. Karya paralel lagi ditindakake. soko bakal tekan kumpulan eksperimen, soko bakal tetep ing gambar, soko bakal pindhah menyang seri. Lan ngembangake senjata minangka cara buntu ...

    Kutipan: Alf
    Ora ana kartrid, ora rencana ngganti AK, niche aplikasi durung ditemtokake, syarat durung ditetepake ...

    Utawa padha mung ora marang kita. Saben perusahaan isih duwe rahasia dhewe lan ora ana sing bakal ngomong babagan perkembangan sing janjeni nganti saiki produk kasebut ana ing wesi.

    Kutipan saka Dek
    Lan apa sing kedadeyan ing taun 1974? 338 LM muncul?

    Ora. Aku sing kartrid cilik-kaliber (5,45) dikembangaké.
  17. Jerman 4223
    Jerman 4223 18 Mei 2019 07:19
    +3
    Wis pirang-pirang abad, wong wis nggawe bedhil muzzle-loading, lan uga mikir yen ora ana apa-apa sing kudu ditambahake. Yen sampeyan nggoleki solusi anyar, banjur cepet utawa mengko bakal ana sing anyar, sing utama ora lungguhan. lan goleki solusi anyar iki.
  18. Shever
    Shever 19 Mei 2019 02:00
    0
    IMHO, dheweke nindakake perkara sing bener. Ora kanggo aku, paling ora kanggo ekspor, supaya ana tugrik, utawa apa wae ...