Review militèr

Para ahli menehi komentar babagan pesen presiden babagan pentinge senjata laser

130
wingi statements dening Vladimir Putin sing laser gaman ing abad kaping XNUMX bakal nemtokake kekuwatan tentara Rusia, kemampuan tempure, dikomentari dening para ahli ing Rusia lan ing luar negeri. Elinga yen ing salah sawijining rapat, Presiden Rusia ngusulake kanggo nyimpulake asil tes sistem laser tempur Peresvet lan sistem rudal hipersonik Kinzhal.


Para ahli menehi komentar babagan pesen presiden babagan pentinge senjata laser


Gegayutan karo pratelan babagan pentinge senjata laser tempur (BLW) minangka senjata tingkat taktis, ana pitakonan kenapa Panglima Tertinggi nggawe penekanan sing signifikan ing LWW.

Asumsi babagan iki ana gandhengane karo area aplikasi sistem laser pertempuran. Ing wayahe, padha "Peresvet" dipanggonke minangka Komplek, utamané ngidini kanggo nambah Kapabilitas pertahanan udara Russian. Nanging, asumsi uga wis digawe yen BLV bisa tumindak minangka senjata anti-satelit. Iki utamane babagan kemungkinan hipotetis nggunakake laser pertempuran kanggo ngganggu operasi konstelasi satelit mungsuh - ing kasus prentah kanggo miwiti serangan nuklir global.

Ing tembung liyane, tugas senjata laser bisa uga kalebu "buta" nyata saka satelit mungsuh sing tanggung jawab kanggo koordinasi serangan kasebut.

Yen kita nganggep "Peresvet" ing perspektif iki, mula, pentinge kanggo potensial pertahanan negara angel diremehake. Pancen, nyatane, kompleks laser pertempuran, kanthi karakteristik kinerja sing cukup, bisa nyuda ancaman saka potensial nuklir strategis mungsuh. Mangkono, padha "Peresvet" bisa dadi unsur dhasar efektif saka pertahanan anti-rudal lan tameng anti-nuklir.
130 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. RUS
    RUS 18 Mei 2019 08:07
    -28
    Titik ora karakteristik kinerja laser, nanging kasunyatan sing soko kudu ngandika lan prajanji, Empu tokoh anyar kanggo tuku SU-57, lan statements anyar ing Peresvet.
    1. siberalt
      siberalt 18 Mei 2019 08:21
      + 24
      Tetep meneng presiden lan "ahli" bakal ditinggal tanpa kerja. Oh nggih.nglirik
      1. SRC P-15
        SRC P-15 18 Mei 2019 08:26
        +7
        Mung sawetara wektu lan Kulon bakal nggawe rudal hipersonik - lan kita ora bakal bisa nembak. Dadi Putin fokus ing senjata laser supaya bisa nembak rudal nganggo Peresvet utawa sistem laser sing luwih maju. Dadi, njupuk satelit bakal luwih gampang.
        1. Grigory_45
          Grigory_45 18 Mei 2019 13:07
          +2
          Kutipan: SRTs P-15
          Mung sawetara wektu lan Kulon bakal nggawe rudal hipersonik - lan kita ora bakal bisa nembak

          lan sampeyan arep kanggo nggawa wong-wong mau mudhun karo laser ing kumpulan? Wah...
          Ketoke, sampeyan ora ngerti babagan kemungkinan lan kekurangan LO
          Kutipan: SRTs P-15
          Inggih, njupuk mudhun satelit, banjur bakal luwih gampang

          Iku uga masalah kanggo laser kanggo nggayuh satelit. Paling ora saka lumahing bumi
          1. Nikolai Fedorov
            Nikolai Fedorov 18 Mei 2019 13:55
            -1
            Kutipan: Gregory_45
            Iku uga masalah kanggo laser kanggo nggayuh satelit. Paling ora saka lumahing bumi

            Ya, ing taun 1984, dheweke tekan tanpa masalah. Amerika banjur ngajokake protes resmi.
            1. Grigory_45
              Grigory_45 18 Mei 2019 14:49
              -1
              Kutipan: Nikolai Fedorov
              bener bali ing 1984 padha tekan metu tanpa masalah

              Lan apa sing kedadeyan ing taun sing luar biasa kasebut?
              1. Nikolai Fedorov
                Nikolai Fedorov 18 Mei 2019 16:31
                -2
                Kutipan: Gregory_45
                Kutipan: Nikolai Fedorov
                bener bali ing 1984 padha tekan metu tanpa masalah

                Lan apa sing kedadeyan ing taun sing luar biasa kasebut?

                Google carane kita eksperimen karo Amerika nganggo laser.
                Wigati nalika maca materi, eksperimen ditindakake kanthi daya sinar minimal.
                1. Grigory_45
                  Grigory_45 18 Mei 2019 16:37
                  -1
                  Kutipan: Nikolai Fedorov
                  Google iku

                  Sapa sing ngomong iki langsung tiba ing mripatku. Said A - ngomong lan B.

                  Umumé, aku guessed apa sing sampeyan maksud. Mitos kanggo Challenger? Nalika dheweke dinuga "sumorot" karo locator? ..)) sampeyan, mbok menawa, teka karo apa sing bisa sampeyan mudhun? ngguyu Wong diwasa kaya wong lanang, nanging sampeyan percaya ing dongeng ...
        2. Karabas
          Karabas 18 Mei 2019 13:20
          0
          Mung sawetara wektu lan Kulon bakal nggawe rudal hipersonik - lan kita ora bakal bisa nembak. Dadi Putin fokus ing senjata laser supaya bisa nembak rudal nganggo Peresvet utawa sistem laser sing luwih maju. Dadi, njupuk satelit bakal luwih gampang.

          Aja njupuk mudhun hypersound karo laser nalika roket ing atmosfer.
      2. Kubus123
        Kubus123 18 Mei 2019 08:46
        +4
        Quote: siberalt
        Tetep meneng presiden lan "ahli" bakal ditinggal tanpa kerja. Oh nggih.nglirik

        Apa saiki sampeyan ora ana sing bakal ngandhani. Mulane, mung elinga apa sing kedadeyan patang puluh taun kepungkur: "Program Terra-3 - kompleks 5N76"
        https://topwar.ru/9918-programma-terra-3-kompleks-5n76.html
        1. siberalt
          siberalt 18 Mei 2019 08:49
          +4
          Aku setuju. Dheweke ora bakal ngandhani. Nanging ora kanggo kula, nanging kanggo kita. Thanks khusus kanggo link!hi
        2. Nick
          Nick 18 Mei 2019 10:04
          +2
          Kutipan: Cube123
          Apa saiki sampeyan ora ana sing bakal ngandhani.

          Ya, lan bener. Apa bisa kanggo dina iki, wis marang. Pinter wis cukup.
      3. Dadi utawa ora
        Dadi utawa ora 18 Mei 2019 10:07
        +2
        siberalt (Oleg) Dina iki, 08:21 NEW

        "Tetep meneng presiden lan "ahli" bakal ora kerja.

        ..Pakar ya tanpa kerja..nggih. nggih.. nglirik
        Malah kasepen Panjenenganipun tundhuk ing pangadilan ahli
      4. NEXUS
        NEXUS 18 Mei 2019 13:46
        +2
        Quote: siberalt
        Tetep meneng presiden lan "ahli" bakal ditinggal tanpa kerja. Oh nggih.nglirik

        Experts bisa ngomong lan alesan ing kasunyatan, lan sing guess ing latar warung sing gypsies sing guess dening tangan.
      5. Den717
        Den717 18 Mei 2019 14:01
        0
        Quote: siberalt
        Tetep meneng presiden lan "ahli" bakal ditinggal tanpa kerja. Oh nggih.

        Mungkin ana sing weruh carane politisi meneng? Basa politisi minangka organ kerja. Wong meneng ora nyambut gawe ing politik. Dadi ahli diwenehi karya kanggo urip.
    2. APASUS
      APASUS 18 Mei 2019 08:28
      +2
      Kutipan: RUSS
      Titik ora karakteristik kinerja laser, nanging kasunyatan sing soko kudu ngandika lan prajanji, Empu tokoh anyar kanggo tuku SU-57, lan statements anyar ing Peresvet.

      Cetha yen rating Putin sawise reformasi pensiun pancen ambruk lan kudu diunggahake, mung bisa diunggahake kanthi sukses ing pertahanan (ora ana gunane yen Shoigu dilebokake ing kana) Yen kanthi karakteristik kinerja Su-57 luwih akeh. utawa kurang cetha, banjur karo Peresvet luwih kaya fantasi. Ing kene kita kaya-kaya ngadhepi perang media. Laser gumantung banget marang kondisi cuaca, saengga ing garis lintang kita iki luwih minangka stunt publisitas kanggo kompleks industri militer kita.
      1. Boris55
        Boris55 18 Mei 2019 08:56
        -5
        Kutipan saka APAS
        Cetha yen rating Putin sawise reformasi pensiun pancen ambruk

        Mulane kaya mangkene: hukum kasebut diadopsi dening Duma, nanging rating Putin ambruk? ngguyu

        Kutipan saka APAS
        Laser gumantung banget marang kahanan cuaca

        Iku kabeh gumantung ing dawa gelombang.
        1. Nick
          Nick 18 Mei 2019 10:28
          +1
          Kutipan: Boris55
          Mulane kaya mangkene: hukum kasebut diadopsi dening Duma, nanging rating Putin ambruk?

          Amarga dheweke nyetujoni, sanajan ana amandemen serius. Akeh sing ora ngerti, nanging amandemen Putin ngidini wong pensiun saka umur 56 taun, kanthi pengalaman kerja 42 taun, sing uga ora ana ing hukum lawas. Mesthine, kanggo entuk pengalaman kaya ngono ing umur 56, sampeyan kudu miwiti kerja wiwit umur 14 taun. Kanthi idin saka tuwane, iki bisa kanggo sawetara jinis karya. Mulane, kanggo pensiun ing 60, sampeyan kudu duwe pengalaman saka 18 taun. Contone, aku 58, lan aku wis meh makarya kanggo 41 taun. Sadurunge, mung bisa ninggalake profesi sing mbebayani lan angel 5-10 taun sadurunge. Wanita kudu kerja 37 taun kanggo pensiun.
          Mesthine, sing wis kerja 15 taun lan pengin pensiun ing umur 55-60, miturut hukum lawas, saiki ora puas.
          1. Boris55
            Boris55 18 Mei 2019 10:41
            -4
            Kutipan saka Nick
            Amarga dheweke disetujoni

            Presiden ora sarujuk hukum liwati dening Duma. Dheweke ora duwe hak kanggo ora nampa, ora ngowahi, ora menehi interpretasi. Teken presiden miturut hukum mung tegese undang-undang sing diadopsi dening Duma ora mbantah Konstitusi Federasi Rusia, sing dheweke dadi penjamin, lan yen media ora nerbitake hukum iki, mesthine ora bakal mlebu. pasukan, nanging kita ora keluhan bab wong-wong mau, kaya kanggo Dewan Federasi, kang disetujoni hukum iki lan ora nguripake maneh kanggo Duma, nanging dikirim menyang presiden.

            Kutipan saka Nick
            Akeh sing ora ngerti, nanging amandemen Putin ngidini ninggalake ...

            Matur nuwun kanggo klarifikasi iki. Aku akeh wong bakal kasengsem.
            1. Nick
              Nick 18 Mei 2019 10:45
              -2
              Kutipan: Boris55
              Matur nuwun kanggo klarifikasi iki. Aku akeh wong bakal kasengsem.

              Lan matur nuwun kanggo klarifikasi! Aku ora ngerti rincian prosedur. hi
            2. Grigory_45
              Grigory_45 18 Mei 2019 13:15
              +5
              Kutipan: Boris55
              Dheweke ora duwe hak kanggo ora nampa, ora ngowahi, ora menehi interpretasi. Tandha presiden miturut undang-undang kasebut mung tegese undang-undang sing diadopsi dening Duma ora bertentangan karo Konstitusi Federasi Rusia.

              Konstitusi kasebut kanthi tegas ngidini presiden mbantah undang-undang sing ditindakake parlemen (kekuwatan veto). Putin mung ing mangsa katelu kaping pindho nolak undang-undang sing diadopsi dening Duma Negara lan Dewan Federasi. Uga, dheweke bisa nggawe owah-owahan kanggo dheweke (draf undang-undang)
              1. Boris55
                Boris55 18 Mei 2019 15:17
                +2
                Kutipan: Gregory_45
                Putin mung ing mangsa katelu kaping pindho nolak hukum sing diadopsi dening Duma Negara

                Nolak mung hukum sing bertentangan karo Konstitusi. Yen Duma 2/3 milih lan Dewan Federasi 2/3 milih dhewe (kajaba bab 1,2 lan 3), banjur hukum kasebut dianggep konstitusional lan tundhuk mlebu. Ayo kula ngelingake sampeyan. Secara total, 332 wakil milih "kanggo" hukum pensiun, lan 83 saka 450 milih "nglawan". Sapa sing duwe gagasan kanggo ngelingi para wakil sing milih undang-undang iki? Sawise kabeh, yen ora ditampa, mesthi ora ana sing kudu ditandatangani. Lan sing ngelingi thread babagan ngelingi wakil regional saka Dewan Federasi sing nyetujoni hukum iki?


                Sampeyan bisa nglawan akibat nganti sampeyan biru ing pasuryan - ora bakal mbantu.
                1. Grigory_45
                  Grigory_45 18 Mei 2019 15:27
                  0
                  Kutipan: Boris55
                  Nolak mung hukum sing bertentangan karo Konstitusi

                  ora bener.
                  Ana akeh alasan kanggo veto presiden: sawetara murni politik lan sosio-ekonomi, sing ana hubungane karo pemahaman sing beda dening Presiden lan Parlemen babagan arah pembangunan negara, masyarakat, kekuwatan lan ekonomi, liyane sacara resmi luwih legal ing alam. - kontradiksi saka tumindak utawa pranata individu saka Konstitusi, inconsistency saka hukum diadopsi lan hukum sing ana, contradiction (inconsistency) saka hukum karo norma-norma umum ditampa saka hukum internasional, etc. Alasan bisa uga khusus ekonomi - contone, insecurity materi saka hukum. Pungkasan, alasan bisa resmi lan legal - nganti kualitas teks sing kurang apik. Ing kabeh kasus, nolak hukum, Presiden kudu nyatakake kanthi jelas alasan kanggo langkah kasebut.

                  Sing. Yen Putin ora pengin ngliwati hukum, siji bisa nemokake sawetara yuta alasan kanggo veto. Mungkasi dolanan game - tsar apik, boyars ala, dheweke nggawa dheweke (tsar) nangis ...
                  Luwih becik maca Konstitusi lan dokumen hukum kasebut kanthi teliti
                  1. Boris55
                    Boris55 18 Mei 2019 15:31
                    -2
                    Kutipan: Gregory_45
                    Sing. ora pengin Putin kanggo pass hukum

                    Putin ora nampa hukum!!!

                    1. Grigory_45
                      Grigory_45 18 Mei 2019 15:33
                      +1
                      Kutipan: Boris55
                      Putin ora nampa hukum!!!

                      dheweke sarujuk. Sampeyan ngerti apa sing arep dakkandhakake. Tanpa teken lan promulgation, hukum ora bakal lumaku.
                      1. Boris55
                        Boris55 18 Mei 2019 15:45
                        -4
                        Kutipan: Gregory_45
                        dheweke sarujuk

                        Delusi paling jero sing ngidini sampeyan ngalihake nesu saka wong sing bener.

                        Kutipan: Gregory_45
                        Tanpa teken lan promulgation, hukum ora bakal lumaku.

                        Presiden nindakake peran OTC. Yen bagean kasebut ora ngliwati Departemen Kontrol Teknis, ditolak. Nanging Departemen Kontrol Kualitas ora melu produksi bagean, lan Departemen Kualitas, miturut FIG, ukuran apa bagean kasebut, yen ora mbantah paramèter sing ditemtokake. Apa sing jelas?
                      2. Grigory_45
                        Grigory_45 18 Mei 2019 16:23
                        +3
                        Kutipan: Boris55
                        cetha?

                        Kanggo kula, kabeh cetha banget. Ora jelas kanggo sampeyan.
                        Maca tumindak normatif sing luwih apik, uga Konstitusi.
                        Py Sy Miturut gambar sampeyan, kabeh wis jelas banget ... Kaya sing dakkandhakake, sampeyan minangka pendukung ideologi "raja apik, boyars ala." Bab iki arep ngomong karo sampeyan? ..

                        Aja nulis omong kosong lan aja nyasarake wong liya. Cukup kanggo kita lan siji sing luar biasa ...
                      3. Boris55
                        Boris55 18 Mei 2019 16:58
                        -1
                        Kutipan: Gregory_45
                        Aja nulis omong kosong lan aja nyasarake wong liya

                        Yaiku, nalika dijaluk menehi link menyang dokumen sing ngidini presiden nolak undang-undang, aku krungu iki nanggepi? Lan sapa ing antarane kita sing delusional?

                        Iki gambar liyane sing dakgambar kanthi cepet:



                        Sampeyan bisa overclock Departemen Kontrol Kualitas kanggo wektu sing sewenang-wenang, nanging nganti kita nggawe barang ing pabrik, produk bakal tetep padha. hi
                      4. Grigory_45
                        Grigory_45 18 Mei 2019 17:16
                        +2
                        Kutipan: Boris55
                        Yaiku, kanggo njaluk link

                        wis menehi link, aja keganggu) Waca komentar kasebut kanthi teliti
                2. Sergeyj1972
                  Sergeyj1972 18 Mei 2019 16:47
                  0
                  Undhang-undhang konstitusi federal Federasi Rusia minangka tumindak legislatif federal sing diadopsi babagan masalah sing diwenehake dening Konstitusi Federasi Rusia. Mesthine ana rong pertiga saka suara deputi Duma Negara lan telung perempat saka anggota Dewan Federasi. Undhang-undhang biasa, yen paling sethithik satus persen milih, ora dadi hukum konstitusi federal. Lan, preduli saka jumlah wong sing milih hukum biasa, Presiden duwe hak veto.
            3. Sergeyj1972
              Sergeyj1972 18 Mei 2019 16:42
              +2
              Presiden uga bisa veto hukum sing ora mbantah konstitusi Federasi Rusia. Ana akeh conto kaya ngono, mung iki ditrapake kanggo undang-undang konstitusional biasa, lan ora kanggo hukum konstitusi federal. Supaya hukum konstitusional bisa diadopsi, rong pertiga saka wakil Duma Negara lan telung perempat saka anggota Dewan Federasi kudu milih. Mula, Presiden wajib mlebu undang-undang konstitusi.
          2. serg.shishkov2015
            serg.shishkov2015 18 Mei 2019 12:52
            0
            Pasangan kasebut nyaranake cara kanggo wong lanang pensiun ing umur 55 taun, ing umur 54 taun kanggo nindakake operasi ganti jinis. nanging serius, iku ora lucu ing kabeh kanggo kula, ing umur 65 aku bakal mbongkar lan Ngurutake truk mail ???? Piye iki???
          3. kuznec
            kuznec 18 Mei 2019 15:07
            0
            Ing ngisor iki mung kerangka umur lan pengalaman sing ditampa ing hukum, sing paling cilik wong tiba.
        2. Grigory_45
          Grigory_45 18 Mei 2019 13:13
          +2
          Kutipan: Boris55
          Mulane kaya mangkene: hukum kasebut diadopsi dening Duma, nanging rating Putin ambruk?

          amarga Presiden Federasi Rusia sing nyetujui (utawa nolak) hukum sing diadopsi dening Duma.
          Kutipan: Boris55
          iku kabeh gumantung ing dawa gelombang

          oh carane)) Ana laser sing ora peduli karo kabut, mendhung lan radiasi sing ora beda miturut hukum difraksi ??? Apa sampeyan pamenang Nobel? lol
          1. Boris55
            Boris55 18 Mei 2019 15:25
            -4
            Kutipan: Gregory_45
            amarga Presiden Federasi Rusia sing nyetujui (utawa nolak) hukum sing diadopsi dening Duma.

            Presiden ora sarujuk. Presiden ngontrol manawa undang-undang iki ora nglanggar Konstitusi. Hak eksklusif kanggo nglakokake undang-undang dadi kagungane Duma lan ora ana wong liya.

            Kutipan: Gregory_45
            Apa sampeyan pamenang Nobel?

            Dheweke mung ngandhani kabeh. ngguyu
            1. Grigory_45
              Grigory_45 18 Mei 2019 15:30
              +2
              Kutipan: Boris55
              Presiden ora sarujuk. Presiden ing kontrol

              Ayo ndeleng Konstitusi:
              Pasal 107
              1. Hukum federal sing diadopsi dikirim menyang Presiden Federasi Rusia sajrone limang dina kanggo mlebu lan promulgation.

              2. Presiden Federasi Rusia ing patbelas dina pratandha hukum federal lan promulgates iku.

              3. Yen Presiden Federasi Rusia nolak ing patbelas dina saka tanggal panrimo saka hukum federal, banjur Duma Negara lan Dewan Federasi, sesuai karo prosedur ditetepake dening Konstitusi Federasi Rusia, reconsider hukum iki. .


              Ing periode 1993-1999. Saka undang-undang sing diadopsi dening Majelis Federal, meh 30% saka wong-wong mau diveto dening Presiden.
              1. Boris55
                Boris55 18 Mei 2019 15:36
                -1
                Kutipan: Gregory_45
                Ing periode 1993-1999. Saka undang-undang sing diadopsi dening Majelis Federal, meh 30% saka wong-wong mau diveto dening Presiden.

                Lan ing ngendi aku salah? Apa sampeyan pengin spesifik? Banjur sebutno alasan kenapa undang-undang kasebut ditolak.
                1. Grigory_45
                  Grigory_45 18 Mei 2019 15:41
                  +2
                  Kutipan: Boris55
                  Banjur sebutno alasan kenapa undang-undang kasebut ditolak.

                  Aku nelpon sampeyan alesan ngapa hukum bisa ditolak. Apa maneh sing sampeyan butuhake?
                  1. Boris55
                    Boris55 18 Mei 2019 16:21
                    -3
                    Kutipan: Gregory_45
                    alesan ngapa hukum bisa ditolak.

                    Ana mung siji alesan - yen hukum sing diadopsi nglanggar Konstitusi.
                    Hukum apa sing nemtokake manawa kanggo alasan sing sampeyan dhaptar, hukum kasebut bisa ditolak? Ing endi sampeyan bisa maca babagan iki?
                    1. Grigory_45
                      Grigory_45 18 Mei 2019 16:27
                      +2
                      Kutipan: Boris55
                      Ing endi sampeyan bisa maca babagan iki?

                      Wis ngandika luwih saka sepisan yen veto saka Presiden Federasi Rusia wis enshrined ing Konstitusi Federasi Rusia. Sampeyan uga ora ngerti Konstitusi? Dadi njupuk alangan kanggo madhangi, lan ora stupidly argue. Sing kepengin sinau - sinau dhewe. Deleng prosedur kanggo ngliwati hukum ing Federasi Rusia. Sampeyan uga ora ngerti dheweke.
                      https://vuzlit.ru/1261135/konstitutsionnye_osnovy_veto_prezidenta

                      Kutipan: Boris55
                      Mung ana siji alesan

                      Apa sampeyan mikir..)
        3. Karabas
          Karabas 18 Mei 2019 13:23
          +1
          Iku kabeh gumantung ing dawa gelombang.


          Nglawan x-ray? Ora ana sing kaya ngono.
      2. Nick
        Nick 18 Mei 2019 10:08
        0
        Kutipan saka APAS
        Ing kene kita kaya-kaya ngadhepi perang media. Laser gumantung banget marang kahanan cuaca, saengga ing garis lintang kita iki luwih minangka aksi publisitas kanggo kompleks industri militer kita.

        Pitakonan kasebut fokus, sing luwih tipis balok sinar lan luwih dhuwur energi sing dipompa menyang, faktor panyebaran atmosfer sing kurang mengaruhi.
        1. Dmitry Alekseev
          Dmitry Alekseev 18 Mei 2019 11:19
          +2
          Ing wiwitan taun 2005-2008, banjur aku kerja ing komisaris militer lan departemen kita melu topik "Mateni satelit nggunakake laser", yaiku blinding. Ora karusakan mechanical, nanging karusakan kanggo electronics nampa Unit. Kita nggawe knots tartamtu. Salajengipun, perkembangan kita babagan topik iki ditransfer menyang Izhevsk.
        2. Genry
          Genry 18 Mei 2019 11:39
          +1
          Kutipan saka Nick
          Pitakonan kasebut fokus, sing luwih tipis balok sinar lan luwih dhuwur energi sing dipompa menyang, faktor panyebaran atmosfer sing kurang mengaruhi.

          Radiasi laser ora fokus - langsung dibentuk kanthi bertahap (koheren) lan polarisasi, sing nemtokake panyebaran sudut.
          1. Nick
            Nick 18 Mei 2019 14:41
            +2
            Kutipan saka Genry.
            Radiasi laser ora fokus - langsung dibentuk kanthi bertahap (koheren) lan polarisasi, sing nemtokake panyebaran sudut.

            Tingkat koherensi uga bisa beda-beda lan owah-owahan nalika sesambungan karo partikel lingkungan. Nah, yen sampeyan ora seneng karo istilah "fokus" aku bakal beda. Kathah gumantung ing tingkat Kapadhetan energi saben unit area bagean beam, tingkat koherensi ing jarak tartamtu saka emitor, kang gumantung ing pengaruh faktor lingkungan.
            1. Genry
              Genry 18 Mei 2019 16:13
              0
              Kutipan saka Nick
              Kathah gumantung ing tingkat Kapadhetan energi saben unit area bagean beam, tingkat koherensi ing jarak tartamtu saka emitor, kang gumantung ing pengaruh faktor lingkungan.

              Sing jelas ora ana sing jelas.
              Aja wedi yen "derajat kapadhetan energi" ing "lingkungan" bakal nyebabake pambentukan plasma sing mbledhos. Dheweke bakal langsung mlayu menyang sampeyan ing balok.
              1. Nick
                Nick 18 Mei 2019 17:34
                0
                Kutipan saka Genry.
                Aja wedi yen "derajat kapadhetan energi" ing "lingkungan" bakal nyebabake pambentukan plasma sing mbledhos. Dheweke bakal langsung mlayu menyang sampeyan ing balok.

                Kanggo iki, wong kudu nindakake kabeh kanthi alesan, yen ora, kenapa dheweke butuh sirah. Aku spesialis bakal bisa ngetung watesan mbebayani saka Kapadhetan energi beam kanggo nggunakake ing udhara. Kajaba iku, mung tekanan atmosfer sing tumindak ing saluran balok, lan yen ana lompat tekanan sing cetha ing saluran balok, digandhengake karo transisi campuran gas atmosfer menyang negara agregasi liyane, banjur panyebaran lompatan kasebut. tekanan ora bakal diarahake.
                Nanging, iki kabeh asumsi amatir. Spesialis kudu ngrampungake masalah teknis kasebut.
                1. Genry
                  Genry 19 Mei 2019 15:41
                  -1
                  Kutipan saka Nick
                  Iki kabeh asumsi amatir. Spesialis kudu ngrampungake masalah teknis kasebut.

                  Lan nulis komentar ing topik - banget.
                  1. Nick
                    Nick 20 Mei 2019 20:45
                    0
                    Kutipan saka Genry.
                    Kutipan saka Nick
                    Iki kabeh asumsi amatir. Spesialis kudu ngrampungake masalah teknis kasebut.

                    Lan nulis komentar ing topik - banget.

                    Apa sampeyan PhD? Spesialis ing bidang fisika energi dhuwur, optik, teknologi laser?
                    1. Genry
                      Genry 21 Mei 2019 10:31
                      0
                      Kutipan saka Nick
                      Apa sampeyan PhD? Spesialis ing ...

                      Aku mung (ing tingkat kurang) ndeleng komentar sampeyan kanthi kontradiksi mutlak kanggo fisika.
      3. Den717
        Den717 18 Mei 2019 14:09
        +2
        Kutipan saka APAS
        Cetha yen rating Putin sawise reformasi pensiun pancen ambruk lan kudu diunggahake

        Napa dheweke butuh rating? Dheweke ora arep pemilihan anyar. Dheweke bakal "mbujuk" wong-wong sing ora marem tanpa rating, kanggo entuk manfaat saka Pengawal Rusia, FSB, lan Angkatan Bersenjata ing pimpinan sing terus-terusan. Apa rating kanggo dheweke? ora adhem lan ora panas. Umumé, ora gumantung karo pendapat kita babagan iki. Kene kanggo setengah taun padha moaned babagan reformasi pensiun, lan apa. Ya, dheweke mundur selangkah, persis kaya sing dikarepake. Nanging ora luwih. Dheweke nindakake apa sing dianggep perlu. Lan persetujuan kita marang bohlam. Lan ahli sing dianggep, minangka aturan, ora menek menyang penet. Liyane iku spekulasi saka wong-wong sing ora gumantung ing donya iki.
    3. DPN
      DPN 18 Mei 2019 09:34
      -3
      Sampeyan bener!, iku perlu kanggo janji soko. bab prices ing toko, iku piye wae ora trep nalika sampeyan lagi lungguh ing keamanan negara.
    4. Nick
      Nick 18 Mei 2019 10:01
      +1
      Kutipan: RUSS
      Titik ora karakteristik kinerja laser, nanging kasunyatan sing soko kudu ngandika lan prajanji, Empu tokoh anyar kanggo tuku SU-57, lan statements anyar ing Peresvet.

      Yagene kowe mutusake mangkono? Apa sampeyan bisa mbuktekake? Utawa sampeyan ngukur wong dhewe?
    5. kuznec
      kuznec 18 Mei 2019 15:01
      +1
      Iku dudu babagan sing sampeyan sebutake. Mangkene carane "Peresvet" bakal buta satelit liwat mega lan atmosfer ing umum? Saka lumahing bumi ... Percaya marang penjamin? Inggih, ya ... Duma bakal ngetrapake undang-undang babagan penghapusan hukum fisika, presiden bakal menehi tandha.
    6. kit88
      kit88 19 Mei 2019 01:16
      +4
      Kutipan: RUSS
      Titik ora karakteristik kinerja laser, nanging kasunyatan sing soko kudu ngandika lan prajanji, Empu tokoh anyar kanggo tuku SU-57, lan statements anyar ing Peresvet.

      Apa urgensi?
  2. Pengamat 2014
    Pengamat 2014 18 Mei 2019 08:09
    -2
    padha "Peresvet" bisa nguripake menyang unsur dhasar efektif nimbali anti-rudal lan tameng anti-nuklir.
    Mungkin, utawa ora. Iki rahasia banget. Sing nggayuh target ora bisa ditampilake. Kita duwe iki! Nanging kita ora bakal nuduhake sampeyan. Iku rahasia gedhe. Mulane, supaya ana "srach" watara instalasi iki. Supaya kabeh wong sing ora keset kanggo nyopot sampeyan.
    1. Hagalaz
      Hagalaz 18 Mei 2019 09:51
      +1
      Lan ing mratelakake panemume, kabeh wis cukup panginten metu. Lan ayo ngomong ora "srach", nanging "dregs", atmosfer spekulasi lan asumsi, mblusukake. Cocog banget karo konsep perang informasi. Lan kanggo saben wong sing ora kesed nyodok, sing mesthine mung ngidoni.
  3. gla172
    gla172 18 Mei 2019 08:14
    -1
    ... presiden dudu "bokong" kanggo nggiling apa-apa !!! ....
  4. Dukun
    Dukun 18 Mei 2019 08:15
    -1
    Putin bisa nggetak, nanging ora mungkin ngapusi ... Kulon wis tegang banget sawise statement kasebut, utamane babagan prinsip fisik anyar senjata anyar .. Saiki, mesthine, "ahli" bakal vulgarize kabeh, kabeh wis ilang, lsp ... Babagan pensiunan sing keluwen aja lali babagan Gréja Ortodoks uga .. keprungu
    1. Pengamat 2014
      Pengamat 2014 18 Mei 2019 08:30
      -6
      Dukun
      Putin bisa nggetak, nanging meh ora ngapusi.............
      .Kabeh "Tiwas" A.A.A.A HAHA! ngguyu wassat ngguyu
      .
      Aja lali babagan pensiunan sing keluwen lan Gréja Ortodoks uga .. bully
      Ya mung edan lemak, mangan kaya jaran, lungguh ing bangku, tinimbang mlaku-mlaku kaya wong biasa, ndeleng jagad, nuduhake awake dhewe.
      1. DEDPIKHTO
        DEDPIKHTO 18 Mei 2019 08:39
        +2
        Kutipan: Observer2014
        Dukun
        Putin bisa nggetak, nanging meh ora ngapusi.............
        .Kabeh "Tiwas" A.A.A.A HAHA! ngguyu wassat ngguyu
        .
        Aja lali babagan pensiunan sing keluwen lan Gréja Ortodoks uga .. bully
        Ya mung edan lemak, mangan kaya jaran, lungguh ing bangku, tinimbang mlaku-mlaku kaya wong biasa, ndeleng jagad, nuduhake awake dhewe.

        hi Dadi Meehan dhek wingi merengek-rengek, saiki wis ganti sepatu, bunglon ngguyu Punika kutipanipun -
        Iki tegese pensiunan bakal dirampok maneh ... Aku wis wedi karo pernyataan kasebut, tegese rega kabeh bakal cepet munggah.
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 18 Mei 2019 08:50
          +1
          DEDPIKHTO (ALEX)
          Duc Meehan dhek wingi merengek, dina iki wis ganti sepatu, bunglon ngguyu Iki kutipane-
          Dadi utozh Akumulasi lan nyuwil liwat. ngguyu Aku tahan, banjur aku tahan kabeh, "duta" wassat
        2. Komentar wis dibusak.
      2. Komentar wis dibusak.
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 18 Mei 2019 09:02
          -3
          Quote: SAMAN
          Kutipan: Observer2014
          Tinimbang lelungan ing saindenging jagad kaya wong normal. Deleng jagad. Tampilake dhewe.

          Dadi sampeyan, Sergey, ujar manawa kita ora normal ing Rusia?
          Sapa sing bakal luwih apik tinimbang Putin? Wis setahun iki aku njerit-njerit marang kowe kabeh.. Gampang ngritik, nanging menehi sing anyar..

          Ayo ninggalake topik iki kanggo mengko. Pancen ora miturut wektu lan jam hiDheweke isih duwe wektu kanggo ngganti.
          1. Dukun
            Dukun 18 Mei 2019 09:42
            -5
            Kutipan: Observer2014
            Ayo ninggalake topik iki kanggo mengko. Pancen ora ing wektu lan jam hai Padha isih duwe wektu kanggo ngganti soko.

            Sergey setuju.. hi Miwiti awal .. Asu-asu bark lan nesu, dheweke bakal tenang ing wayah sore, kaya biasane ing kene. hi Wong lanang tarik munggah lan kabeh..
      3. 16329
        16329 18 Mei 2019 09:59
        +4
        sampeyan ora mbukak menyang pensiun sosial akeh, pensiunan ing Eropah karo pensiun perusahaan lan pensiunan Amérika karo tabungan pensiun pribadi urip uga, lan mayoritas sosial nyeret metu orane sengsara nang endi wae.
        1. Pengamat 2014
          Pengamat 2014 18 Mei 2019 10:37
          -2
          Kutipan: 16329
          sampeyan ora mbukak menyang pensiun sosial akeh, pensiunan ing Eropah karo pensiun perusahaan lan pensiunan Amérika karo tabungan pensiun pribadi urip uga, lan mayoritas sosial nyeret metu orane sengsara nang endi wae.

          Lan apa saran sampeyan? Ayo kabeh pindhah menyang Eropa lan Amerika Serikat. Ayo pindhah. Mungkin pamrentah kita bakal urip tanpa ngelu minangka pensiun lan penghasilan sing layak kanggo wong Rusia. Sapa sing ngalangi dheweke nindakake iki? Tampilake aku dhewe bakal nyuwek. am WHO? Apa ora cukup kekuwatane, apa maneh sing dibutuhake wong-wong sing ora duwe duwit iki (aku ngomong babagan pamrentahan) Ngomong apa sing ora bisa ditindakake ing negara sing paling sugih iki.
          1. 16329
            16329 18 Mei 2019 12:53
            -1
            Aku ora nulis babagan iki, lan, kanthi cara, akeh pensiunan Rusia lali yen dheweke duwe apartemen sing ditampa minangka asil privatisasi gratis.
            Properti, kanthi cara, uga minangka salah sawijining sarana utama kanggo nyukupi awake dhewe ing umur tuwa.
    2. kesalahan digital
      kesalahan digital 18 Mei 2019 08:34
      +3
      Quote: SAMAN
      Aja lali babagan pensiunan sing keluwen lan

      Ora ana sing lali, ora ana sing lali nglirik Lan aja lali nyebutake "kolom kalima" ing VO hi
      1. Dukun
        Dukun 18 Mei 2019 09:02
        -5
        Kutipan saka DigitalError
        Quote: SAMAN
        Aja lali babagan pensiunan sing keluwen lan

        Ora ana sing lali, ora ana sing lali nglirik Lan aja lali nyebutake "kolom kalima" ing VO hi

        Wis gerombolan belang kabeh mlaku.. hi Lha nek mung clingak-clinguk trus pocokane mulai.. Terus wong-wong minus sing lungguh kene konon ngatur panemune anggota forum +-
        Aku kelangan 12 kanggo wengi dina Kamis (nalika aku wis turu) hehe Ana sing nyoba kabeh wengi..! Terusno lan ojo ngrusak aku prajurit
        1. kesalahan digital
          kesalahan digital 18 Mei 2019 09:24
          -2
          Quote: SAMAN
          kanggo wengi (nalika aku wis turu) aku kelangan 12

          Lan sampeyan ora turu - supaya bakal luwih bener ngguyu Aku ora menehi hasil karo kontra - ora ana sing mbatalake kebebasan mikir eseman
        2. Pashhenko Nikolay
          Pashhenko Nikolay 18 Mei 2019 09:35
          +3
          Lan sapa sing ngarani geng-geng kabeh, sing ora setuju karo sampeyan?
      2. Nick
        Nick 18 Mei 2019 10:38
        +1
        Kutipan saka DigitalError
        Lan aja lali nyebutake "kolom kalima" ing VO

        Dheweke ora bakal nglilani awake dhewe lali. Dadi banter, bebener kaya bodho.
    3. Nikolaevich I
      Nikolaevich I 18 Mei 2019 09:06
      -1
      Quote: SAMAN
      Putin bisa nggetak, nanging meh ora ngapusi

      ngguyu ngguyu ngguyu ngguyu lol lol lol keprungu keprungu Duh aku kesel!!! Dukun, sampeyan ora bisa! Kasunyatan yen aku meh "nyuwek weteng" saka ngguyu setengah ala ... Aku ngapura! Nanging kasunyatan sing weteng lagi wae parted karo cognac lan "elit" cemilan, lan anak, kang pepadhamu digawa kanggo "jam", obocp .. kakalcya saka ngguyu sandi banter - iki bakal luwih serius ... Mungkin sijine ing "counter" ... a ? opo
      1. Dukun
        Dukun 18 Mei 2019 09:48
        -2
        Kutipan: Nikolaevich I
        Duh aku kesel!!! Dukun, sampeyan ora bisa! Nyatane aku meh pecah weteng amarga ngguyu -

        Aku bungah yen sampeyan seneng.. ojo keselak belibis hazel lan nanas.. ngguyu
        Kutipan: Nikolaevich I
        mbok dilebokake ing "counter" ... huh?

        Ndekek ! Aku lucu banget ing kene, kaya akeh ing Rusia (kajaba Moskow). negatif
        1. Nikolaevich I
          Nikolaevich I 18 Mei 2019 11:01
          0
          Quote: SAMAN
          aja keselak grouse lan nanas..

          Matur nuwun kanggo njupuk care saka kula! Aja kuwatir! Ora keselak! sedulur
    4. DPN
      DPN 18 Mei 2019 09:46
      0
      Ing ngendi ana dhukun, ana kekuwatan, lan kosok balene, ing kono ana dhukun lan dhukun sing padha, woh beri lan tugase: kanggo mabuk wong.
    5. ROSO 42
      ROSO 42 18 Mei 2019 13:24
      +2
      Quote: SAMAN
      Putin bisa nggetak nanging meh ora ngapusi

      Sampeyan koyone nggawe kesimpulan saka frasa:
      Kita, minangka martir, bakal menyang swarga, lan dheweke bakal mati ...
      belay
      Lan apa kang teka karo kene? Bluff utawa, minangka tansah?
      Ing negara kita, sampeyan ngerti, ing 2018, tingkat gaji kanggo dokter kudu 200 persen saka rata-rata ekonomi ing wilayah sing cocog, lan staf junior lan tengah - 100 persen. Mula, aku nerusake saka kasunyatan manawa kita bakal bisa nggayuh indikator kasebut. Saiki, kanggo dokter, wis 180 persen.
  5. Tank Hard
    Tank Hard 18 Mei 2019 08:25
    +3
    Lan sapa sing ahli? aran
  6. kesalahan digital
    kesalahan digital 18 Mei 2019 08:32
    -6
    Ing AS, padha rencana kanggo nyoba laser pertempuran ing sasis mobil - ana publikasi dina liyane. Aku nganggep statement GDP iki minangka "nyekel lan nyusul". Nanging babagan "kita ora bakal ditarik menyang balapan senjata anyar," Vladimir Vladimirovich? Apa ora keluwih-luwih yen ana senjata hipersonik minangka argumen pungkasan - mungkin luwih becik mbuwang dhuwit kanggo pensiunan?
    1. KCA
      KCA 18 Mei 2019 08:47
      +4
      Dheweke rencana kanggo nyoba, lan "Peresvets" wis tugas tempur eksperimen, sing nyekel sapa?
      1. kesalahan digital
        kesalahan digital 18 Mei 2019 08:53
        -2
        Kutipan saka KCA
        sing ngejar sapa?

        Apa sampeyan ujar manawa kita nyeret AS menyang balapan senjata?
        1. KCA
          KCA 18 Mei 2019 09:41
          +4
          Ya, mesthi, amarga anggaran militer kita luwih saka 10 kaping luwih saka Amerika, ta?
          1. kesalahan digital
            kesalahan digital 18 Mei 2019 09:50
            0
            Kutipan saka KCA
            Dadi?

            Sing kok kita tarik ing, sing persis ngelawan nglirik
      2. Grigory_45
        Grigory_45 19 Mei 2019 13:23
        0
        Kutipan saka KCA
        "Peresvets" wis ing tugas tempur ngalami

        istilahe misterius ..) Apa tegese paling ora?..))
        1. KCA
          KCA 19 Mei 2019 14:27
          0
          Lan sampeyan takon ing Kamentrian Pertahanan, istilah kasebut ditrapake kanggo macem-macem gaman, bisa uga tugas tempur, nanging macem-macem kekurangan dicethakaké, paling kamungkinan ana spesialis sipil saka pangembang lan pabrikan.
    2. Nick
      Nick 18 Mei 2019 10:41
      -3
      Kutipan saka DigitalError
      Apa ora keluwih-luwih yen ana senjata hipersonik minangka argumen pungkasan - mungkin luwih becik mbuwang dhuwit kanggo pensiunan?

      Aja kuwatir! Dana Pensiun disubsidi saka anggaran. Iku dudu taun pisanan
  7. kanca Che
    kanca Che 18 Mei 2019 08:45
    -1
    Bluff lan liyane
  8. vipdollar
    vipdollar 18 Mei 2019 08:47
    -3
    Yen sampeyan njupuk mudhun S400 lan S500 lan wuta ing Sputniks lan 6000 US warheads nuklir minangka padha rencana, ing siji serangan global ing Federasi Rusia, mabur menyang Rusia liwat kepala Muscovites lan St. Petersburg ing langit, ngendi diunekake munggah. lan wuta US nuklir warheads bakal tiba yen padha miwiti kanggo njeblug liwat kepala Muscovites lan Petersburgers ing kadohan saka 400 km ing langit? Ing pedunung Pomoskovie? Lan apa sing bakal kelakon kanggo Muscovites lan St Petersburg ing kasus iki?
    1. Dikson
      Dikson 18 Mei 2019 09:19
      0
      Inggih, Ural lan Siberia ..- ngendi liyane? Dheweke ora bakal mabur maneh.
    2. KCA
      KCA 18 Mei 2019 09:46
      +3
      Oh, kepiye dheweke ngayun, saka ngendi Amerika entuk 6000 hulu ledak nuklir? START III isih ditrapake lan Amerika Serikat duwe 3 platform peluncuran kanthi 741 hulu ledak nuklir, dene Rusia duwe 1 kendaraan peluncuran kanthi 481 hulu ledak nuklir.
      1. hidroks
        hidroks 18 Mei 2019 13:59
        0
        Kutipan saka KCA
        Oh, kepiye dheweke ngayun, saka ngendi Amerika entuk 6000 hulu ledak nuklir? START III isih ditrapake lan Amerika Serikat duwe 3 platform peluncuran kanthi 741 hulu ledak nuklir, dene Rusia duwe 1 kendaraan peluncuran kanthi 481 hulu ledak nuklir.

        Tambah uga sing ing YBG plutonium wis bosok lan mouldy, nalika kita seger, wis mencorong! ngguyu
      2. Grigory_45
        Grigory_45 18 Mei 2019 14:59
        -1
        Kutipan saka KCA
        START III isih ditrapake lan Amerika Serikat duwe 3 platform peluncuran sing dipasang kanthi hulu ledak nuklir 741, dene Rusia duwe kendaraan peluncuran 1 kanthi hulu ledak nuklir 481.

        iki data resmi diwenehake dening Washington. Sing ing Moskow) malah ana) dheweke ora percaya, nyatakake yen Amerika Serikat ngowahi (mudhun) jumlah senjata nuklir lan operator sing duwe.
    3. DPN
      DPN 18 Mei 2019 09:49
      +3
      Ing pedunung Pomoskovie? Lan apa sing bakal kelakon kanggo Muscovites lan St Petersburg ing kasus iki?
      Lan aku manggon ing SIBERIA lan aku ora peduli!
  9. Proton
    Proton 18 Mei 2019 09:00
    +1
    Mbangun turbin, pesawat dipercaya, pungkasanipun nggawa mesin kanggo wong-wong mau, nggawa VNEU kanggo atine, lan laser lan plasma, mesthi, iku apik, bab perlu, ora ana sing mbantah, nanging ora urgent. nglirik
    1. KCA
      KCA 18 Mei 2019 09:48
      +3
      Apa VNEU ing kapal selam bakal mbantu nyegat Minutemen lan Axes?
      1. hidroks
        hidroks 18 Mei 2019 14:11
        -1
        Piye wae, kabeh wong lali manawa Putin nerangake konsep "serangan antisipatif." Sawise kabeh, iki mung penipisan Eropa kanthi senjata nuklir taktis (tataran peringatan sing ditindakake langsung sawise serangan ing Rusia kanthi senjata nuklir utawa nggunakake senjata konvensional sing akeh banget marang Rusia), banjur gabung karo tahap pencegahan 1 (pertahanan anti-rudal. minangka tataran TEMPORARY pisanan) + reresik lengkap Amerika Serikat saka populasi (iki tataran TEMPORARY kapindho), nderek terus-terusan sawise pisanan.
        Utawa aku salah paham soko?
        1. KCA
          KCA 18 Mei 2019 14:27
          0
          Warheads 1735 bakal kelangan ardor Amerika Serikat, lan Eropah ing serangan dening pluru, ora mung karo warheads conventional, resmi miturut Prajanjian INF sawetara 500 km, nanging Onyx lan Kaliber nggunakake siji nguripake, iku bisa, aku ora ' Ora mikir yen masalah bakal muncul, kabeh Eropa diserang, nanging ing Eropa dhewe ora ana Perjanjian INF, malah Amerika ngedol sumbu kanthi jarak nganti 300 km, wong Inggris duwe misil, nanging jarak kasebut ora cukup, lan anggere padha fly, jawaban uga bakal miwiti
          1. hidroks
            hidroks 18 Mei 2019 16:20
            0
            Ora, mesthi, kita ora bakal ndemek Eropah, kajaba kanggo titik kontrol, komando lan basis saka pasukan pendhudhukan: wong Eropah dhewe ora bakal spring buntut ing kita (kajaba padha babakan sethitik), lan yen kita kantun sethitik ing. para amers, banjur wong Eropa dhewe sing nyalahake yen penjajah ora diusir ing wektune, dheweke diwenehi wektu kanggo iki, nanging amarga Yudas Marked ora ngetrapake pitakonan iki kanthi jujur, para setan ing neraka ora bakal nglilani dheweke ngaso ing goreng. pan! ngguyu
      2. Grigory_45
        Grigory_45 18 Mei 2019 14:57
        -2
        Kutipan saka KCA
        Apa VNEU ing kapal selam bakal mbantu nyegat Minutemen lan Axes?

        laser ora bakal nyegat wong uga. Sawise akeh eksperimen karo Terra-3, N.G. Basov (Fisikawan Soviet lan Rusia, pemenang Bebungah Nobel babagan fisika, salah sawijining penulis gagasan kanggo nembak ICBM MIRVed nganggo laser lan salah sawijining inisiator program Terra) ujar: "Inggih, kita mantep manawa ora ana sing bisa nembak hulu ledak BR nganggo sinar laser."
        1. KCA
          KCA 18 Mei 2019 15:02
          0
          Terra minangka sakumpulan laser optik saka macem-macem kisaran, nanging laser sinar-X rampung, preduli saka cuaca, kelembapan lan bledug udhara, wiwit taun 1966, wiwitan penciptaan Terra-3, ilmu pengetahuan wis rada adoh.
          1. Grigory_45
            Grigory_45 18 Mei 2019 15:12
            0
            Kutipan saka KCA
            ilmu wis teka cara dawa

            Ya, ora banget ing teknologi laser. Laser pisanan dituduhake kanggo umum ing 1960, setengah abad mengko laser bisa ngobong drone cahya. Lan kabeh...

            Kutipan saka KCA
            lengkap x-ray laser

            ora ana laser pertempuran x-ray
            1. KCA
              KCA 18 Mei 2019 15:22
              0
              Sapa sing ngandhani manawa ana utawa ora, yen ora, ing tahap pembangunan apa? Dadi, utamané informasi rahasia, limang TCTerms kanggo pambocoran langsung, lan yen karo karusakan, banjur paling rolas.
              1. Grigory_45
                Grigory_45 18 Mei 2019 15:39
                -1
                luwih becik sampeyan ora nerusake argumentasi kosong, nanging tindakake topik, utamane, tes. Ora ana laser sing wis ana (lan ing mangsa ngarep) sing bisa nyerang hulu ledak BR. Kabeh laser pertempuran (lan instalasi eksperimen) sing bisa ditindakake saiki yaiku mateni optik utawa ngobong barang sing cilik lan ora cepet banget. Ana ing endi sadurunge kalah saka hulu ledak lapis baja sing mabur ing hipersonik! ..) Alas, nganti saiki iki fantasi
            2. KCA
              KCA 18 Mei 2019 15:39
              0
              Ing awal taun 2000-an, loro kenalanku, lulusan MEPhI, ditawani kerja kanggo perang, gaji nganti 150 rubel, banjur dadi $ 000, bisa nyimpen maksimal setahun kanggo apartemen, lan dheweke nyedhiyakake omah, dheweke ora gelem, dheweke mlebu ilmu pengetahuan, siji wis dadi profesor, spesialis terkemuka ing proyek internasional, nenek-nenek kuwi ditawakake kanggo apa? Temenan ora kanggo pangembangan kertas jamban, lan dheweke bakal njaluk pembangunan kanthi lengkap
          2. hidroks
            hidroks 18 Mei 2019 16:23
            0
            Ora ana laser sinar-X ing alam ing teknologi modern, kajaba mbok menawa ing mangsa ngarep ... Nyuwun
            1. KCA
              KCA 18 Mei 2019 16:39
              0
              Fisikawan enom sing nembe lulus MEPhI diarani industri pertahanan, diwenehake omah lan gaji sing apik, kenapa? Kanggo mriksa? Siji spesialis ing akselerator, sing kapindho ditutup karo MEPhI, apa sampeyan mikir yen laser sinar-X katon, utawa liya-liyane, dheweke bakal langsung ngandhani kabeh? Dheweke ora lunga, nanging ana liyane, 500 dolar ing taun 2000 luwih dhuwur tinimbang kelas menengah, luwih akeh mung bisa dicolong.
              1. hidroks
                hidroks 18 Mei 2019 17:00
                0
                Aja nesu:: iman saiki luwih regane tinimbang dhuwit ing dompet. utawa pensiun ing kertu.
                Aku wis kenal karo urusan laser saka ndhuwur wiwit pertengahan 80s, aku weruh potongan pinus pesisir saka kadohan ... Aku wis lali kang siji, nanging laser ana fluorine-oksigen, ageng lan banget ora efisien (fraksi). saka persen) - Aku ora mikir sing wiwit banjur ilmu wis dadi luwih akeh tinimbang apa padha supaya kula ndeleng.
                1. KCA
                  KCA 18 Mei 2019 17:31
                  0
                  Ya ngapa kok nesu, obrolan biasa ing forum, mung akeh, Horatio kanca, sing ora bisa dikendhaleni wong pinter, adoh saka kabeh sing bisa dingerteni, adoh saka kabeh bakal dicritakake, departemen pisanan. narik tali sing kasil, kadhangkala kenek, nanging iki sawetara, ing biasane katahan ing mriksa, karo pumping reaktor nuklir portabel paling 30 MW saka energi listrik, sampeyan bisa mikir akeh bab, VVR Ritm-200 mrodhuksi 30 MW , lan logam Cairan digawe adhem RBN cetha ora kurang ing daya, nanging luwih cilik ing ukuran
    2. ML-334
      ML-334 18 Mei 2019 10:30
      0
      Sapa sing bakal dadi sing pertama nguwasani "bledhek bal" ing Donya iki, aku mikir yen kita.
  10. Irek
    Irek 18 Mei 2019 09:12
    0
    Ora ana volvulus sing abot.
  11. kn54
    kn54 18 Mei 2019 09:21
    0
    Minangka Ostap Ibragimovich ngandika, "sampeyan ora tau menyang fisika Kraevich" ...
  12. evgen1221
    evgen1221 18 Mei 2019 11:26
    0
    Uga, uga drone saka obyek keamanan ing mesin kanggo shug.
  13. Moor_Zeek
    Moor_Zeek 18 Mei 2019 12:51
    0
    Kutipan: Observer2014
    Dukun
    Putin bisa nggetak, nanging meh ora ngapusi.............
    .Kabeh "Tiwas" A.A.A.A HAHA! ngguyu wassat ngguyu
    .
    Aja lali babagan pensiunan sing keluwen lan Gréja Ortodoks uga .. bully
    Ya mung edan lemak, mangan kaya jaran, lungguh ing bangku, tinimbang mlaku-mlaku kaya wong biasa, ndeleng jagad, nuduhake awake dhewe.

    1. Ya, ngganti manual latihan ngguyu
    Biyen ana "negara normal", saiki ana "wong normal" apik
    2. "Nubengi jagad" ngguyu
    Mantra liberal jaman perestroika. Padha ora lelungan ing saindhenging donya saka tembung ing kabeh.
    Inggih, kajaba manajer ndhuwur lan tengah sing pensiun nganggo parasut emas. Kaya 2%.
    Sisane lagi sampo ing dalan "kolo hati z vyshnevym garden" ngguyu ngguyu ngguyu

    Sapa sing ora ngerti, sing pungkasan yaiku mantra sing padha nglirik
  14. Moreno
    Moreno 18 Mei 2019 13:01
    -2
    Vladimir Vladimirovich, kaya ngono, dheweke ora tau ngomong! Priksa manawa iku wis ana!
    1. Grigory_45
      Grigory_45 18 Mei 2019 14:51
      0
      Kutipan saka Moreno
      Vladimir Vladimirovich, kaya ngono, dheweke ora tau ngomong!

      mesthi, ora) Dheweke ora mung ngomong. Perlu ngunggahake rating ... lan nindakake karya patriotik karo para pemilih
    2. rruvim
      rruvim 18 Mei 2019 18:48
      0
      kasedhiya! 12 milyar ditemokake ing Chekist sabanjure ing telung apartemen. Kabeh wis kasedhiya...
  15. FreamiL
    FreamiL 18 Mei 2019 13:46
    +1
    Nembak satelit ora ana gunane; nalika ngirim serangan nuklir nganggo rudal balistik, ora bakal mbantu, amarga. padha ora perlu kanggo dipandu ing wektu nyata, kabeh koordinat target dikenal lan wis glethakaken mudhun. Nanging ora bakal ana perang konvensional karo NATO, sawise rudal jelajah pisanan nglawan kita, bakal dadi nuklir, utawa sawise satelit Amerika sing mudhun pisanan uga bakal dadi nuklir, sing bakal rampung sajrone jam, ora bakal ana wong liya. lan apa-apa kanggo ngarahake
    ora wong-wong mau uga kanca-kanca kita.
  16. rruvim
    rruvim 18 Mei 2019 14:09
    +1
    Fantasi wengi saka Brigadir:

    Nomer pesenan: 5463-028-8338-TA 021
    Jeneng model: menara penjaga "Peresvet"
    Forge World: Kremlin III
    Dikenal modifikasi: I-VII
    Crew: ora ana
    Pembangkit listrik: ora ana
    Bobot: 1,1 t
    Dawane: 5,3m
    Jembar: 5,3 m
    Dhuwur: 1,5 m
    Ground clearance: ora ana
    Kacepetan dalan maksimum: ora ana
    Kacepetan maksimum ing dalan: ora ana
    Senjata utama: 2 meriam laser
    senjata tambahan: ora ana
    Sudut tembak horisontal: 360 derajat
    Sudut keturunan / elevasi bedhil: 0 deg / +70 deg
    Amunisi bedhil utama: 20 butir (saka baterei)
    Amunisi kanggo bedhil tambahan: ora ana
    waja:
    Jembar: 10 mm
    Superstruktur Hull: 10 mm
    Badan utama: ilang
    Gun cuff: ilang

    Tanggal: XXI.
    Tandha tangan:
    Magos Fabrikator Borisov
  17. Jahat 55
    Jahat 55 18 Mei 2019 15:05
    0
    Ketoke, kabeh ora dadi apik karo piwulang fisika ing Universitas Negeri Leningrad, amarga Sam ora ngerti prinsip dhasar saka operasi senjata laser ..
  18. Lapunevsky
    Lapunevsky 18 Mei 2019 15:37
    0
    Pitakonanku - apa ora tutup maya, udan, awan - alangan kanggo laser kanggo satelit lan rudal "buta"?
    1. rruvim
      rruvim 18 Mei 2019 23:13
      0
      Prokhor. Sampeyan takon pitakonan sing padha babagan topik sing beda. Aku bakal takon. Apa sampeyan ndeleng pelangi? Pira spektrum sing ana? Punika wangsulan.
      1. Lapunevsky
        Lapunevsky 19 Mei 2019 00:06
        0
        Kowe bingung aku karo wong liyo. Aku takon bab laser lan cuaca kanggo pisanan.
        1. rruvim
          rruvim 19 Mei 2019 00:09
          0
          apik. Mikir dhewe. Ing spektrum apa laser sinar-X bisa digunakake?
          1. Lapunevsky
            Lapunevsky 19 Mei 2019 10:15
            0
            Ana sing ana ing antarane radiasi ultraviolet lan gamma .... Singkatnya, aku ora booming babagan iki))
        2. Vardan-M
          Vardan-M 19 Mei 2019 03:11
          0
          Ngomong babagan cuaca "ala" kanggo serangan laser, siji kudu ora lali bab daya.
          Carane sampeyan mbayangno sawur saka 100 kW laser banal?
          Aku yakin manawa kabut apa wae bakal langsung nguap, lan zona transparan sing amba uga dibentuk ing saubengé sinar amarga beda suhu. Nanging sampeyan uga bisa milih khusus karakteristik radiasi khusus kanggo kasus iki.
  19. AwaZ
    AwaZ 19 Mei 2019 06:55
    +2
    kabeh iki ngelingake balapan senjata ing jaman SDI: Amerika teka karo sawetara jenis gagasan gila lan ana "penggemar" ing Rusia (USSR) sing njupuk gagasan iki, ngompa milyaran rubel lan minangka asil, padha salah siji mung uncalan dhuwit adoh, lan ing kasus kita padha mung bakal njarah-rayah. Sawise kabeh, Su 57 lan Armata ora bakal diprodhuksi massal, lan ciri-ciri saka loro obyek kasebut, nganti saiki, durung digawa menyang sing diumumake. Lan aku mung bakal meneng babagan pambangunan Angkatan Laut ... Sampeyan dhewe ngerti kabeh ...
    Kayane komandan wis ora ngerti maneh apa sing diomongake
    1. Lapunevsky
      Lapunevsky 19 Mei 2019 10:17
      +1
      Utawa Panglima kasebut khusus dicuci otak dening kabeh "ilmuwan lan jenderal" iki.
      1. Tektor
        Tektor 19 Mei 2019 22:32
        0
        Apa aku ngerti babagan Peresvet? Sawise Putin ngumumake babagan dheweke tanggal 1, 18 Maret, pesen ing ngisor iki ditindakake:
        - pesen saka "fisikawan" sing padha nyedhaki watesan teori ing divergence saka sinar laser ... ing waktu 3rd 18, mbokmenawa;
        - sawise laporan sing padha ing 19, Putin dijaluk manawa dheweke ora nyebutake Peresvet, lan wangsulane kanthi kasar: "Ora, ora: laporan militer manawa Peresvet ngluwihi syarat sing wis ditemtokake ..."
        - lan saiki ing saluran Zvezda ana pesen babagan kemampuan Peresvet kanggo mateni satelit. Sing. Peresvet wis dipanggonke minangka senjata anti-satelit. Lan iki atusan, yen ora ewonan kilometer ing jarak ... Nanging yen mangkono, kabeh sing mabur nyedhaki bisa uga kena ...
        1. Lapunevsky
          Lapunevsky 20 Mei 2019 00:05
          0
          Aku disiksa dening mamang samar-samar .... Satelit Roskosmos lan Ragozin kita biasane ora bisa dilebokake ing orbit, ana akeh kacilakan kendaraan sing diluncurake .... Lan ing kene prestasi lan karep kasebut langsung ....
  20. aries2200
    aries2200 19 Mei 2019 14:46
    0
    Paling ora sepisan .. miturut mungsuh, yen ora mung gambar saka majalah Teknik Pemuda taun 1980 ....