Review militèr

Senjata Perang Donya II. Senjata pesawat kaliber gedhe

51

Senapan mesin apa, miturut sampeyan, sing paling apik?

1. Breda-SAFAT, Italia - 0 (0%)
0%
2. Ho-103 (101,102,104), Jepang - 2 (1.01%)
1.01%
3. Angkatan Laut Tipe 3, Jepang - 2 (1.01%)
1.01%
4. MG-131, Jerman - 20 (10.05%)
10.05%
5. Hotchkiss Mle 1930, Prancis - 1 (0.5%)
0.5%
6. UB, USSR - 103 (51.76%)
51.76%
7. "Browning" 0.50 AN/M2, USA. - 71 (35.68%)
35.68%
Kanggo miwiti, ayo ngomong yen bedhil mesin kaliber paling apik, miturut para pamaca, yaiku ShKAS.




Iki minangka keputusan sing dikarepake lan bisa dingerteni. Senajan, mesthi, senapan mesin rada rata-rata ing kasunyatan, lan ora banget dipercaya. Nanging, apa iku: iku banget progresif gaman.

Nanging dina iki kita bakal miwiti ngomong bab senjata serius. Babagan bedhil mesin kaliber gedhe. Babagan wong-wong sing padha banget angel kanggo gnaw malah mobil wojo.

Umumé, angel nggambar garis sing jelas babagan kaliber. Oke, 12,7mm iku senapan mesin. 20mm iku bedhil. Lan 15 mm? Where kanggo njupuk gaweyan Jerman MG.151?

Senjata kasebut bisa ngobong proyektil, yaiku, nggawa sekring lan muatan mbledhos. Nanging nuwun sewu, Breda-SAFAT 12,7mm nembakake cangkang 12,7mm kanthi normal, saben-saben ngemot meh siji gram bahan peledak!

angel.

Nanging, ayo pindhah menyang meja, sing ana tumpukan gedhe saka desain sing apik tenan iki. Wis ana peserta liyane ing kene, lan uga ana sing bisa dirembug.

Senapan mesin abot iki pisanan dirakit lan digunakake dening Jerman. Lan malah ing Perang Donya I. Iku senapan mesin anti-tank MG 18 TuF - Tank und Flieger Maschinengewehr. Yen sampeyan nerjemahake kanthi ati-ati: senapan mesin kanggo (uga, jelas yen iku nglawan) tank lan pesawat, yaiku, senapan mesin anti-tank lan anti-pesawat.

Iku MG 08 biasa, nanging beefed munggah chambered kanggo 13,25 × 92 mm. Timun sing bobote 50 gram kanthi yakin nyusup 800 milimeter saka waja banjur ing jarak nganti 22 m.

Senjata Perang Donya II. Senjata pesawat kaliber gedhe


Nanging mung 50 wong sing dipecat, Jerman kalah ing perang, lan padha lali babagan bedhil mesin. Nganti wektu tartamtu.

Nanging banjur wayahe teka nalika peluru bedhil merrily drummed ing carcasses wojo pesawat taun 40-an, nyebabake ngguyu ing tangan siji lan nesu mursid ing liyane. Pokryshkin duwe katrangan sing apik babagan carane nyoba mbukak Yu-88 nganggo ShKAS ...

Desainer nyadari yen ana sing kudu diganti. Lan wiwit ...

1. Breda-SAFAT, Italia


Ing artikel pungkasan, kita sedhela ngomong babagan senapan mesin 7,7 mm saka kulawarga bikaliber iki. Kritik. Dadi, senapan mesin iku apik! Kita ora bakal ngomong sing padha babagan pasangan kaliber gedhe.



Yen kartrij bedhil 7,7 mm ora beda-beda akeh karo kanca sakelas liyane babagan energi moncong, mula pilihan amunisi dening wong Italia bakal teka-teki sapa wae, ora kanggo sebutno non-ahli.

Kartrid Inggris 0.50 saka Vickers. Kartrid sing lemah banget. Siji bisa uga ngomong sing paling ringkih ing donya. Yagene Mussolini, sing tanggung jawab kanggo persenjataan, nolak kartrid Prancis Hotchkiss sing luwih abot, mung bisa ditebak. Nanging kartrid Prancis siji lan setengah kaping luwih abot lan nduweni ciri sing luwih bisa ditampa. Mbok menawa iki minangka konfrontasi Prancis-Italia sing langgeng.

Siji-sijine plus ing mesin gun Breda yaiku anané kartrid bledosan sing dilarang dening perjanjian internasional, cangkang 37 gram sing ngemot 0,8 gram pentrit.

Miturut cara, ing sawetara sumber, bedhil mesin Breda-SAFAT 12,7 mm diwenehi meh minangka salinan saka Browning. Iku angel ngomong apa wong nindakake iki, nanging kasunyatan iku sanajan ana sawetara fitur umum ing katon saka bedhil mesin, bedhil mesin Brad banget, adoh banget saka gaweyan Browning.

Breda-SAFAT kalah karo Browning ing kabeh babagan. Kartrid Italia 12,7x81SR samesthine kurang kuat tinimbang Amerika 12,7x99. Lan iki nyebabake nyuda energi moncong, jarak target, lan senapan mesin Italia ora cepet banget. Lan ing versi sinkron, tingkat geni gun mesin ambruk saka 700 kanggo 450-550 babak saben menit, kang ora apik ing kabeh.



Nanging amarga ora ana bedhil mesin liyane (produk Scotty ora diitung), Breda-SAFAT dilebokake ing kabeh sing njupuk ing tandha Italia. Kanthi asil sing ora bisa dingerteni.

Pros: dipercaya.

Cacat: tingkat geni, kartrid terus terang lemah kanthi balistik sing sithik.

2. Ho-103 (101,102,104). Jepang


Kanthi bedhil mesin abot kanggo pesawat Jepang, ing umum, ana sejarah guyon. Angkatan Udhara Jepang, sing wis mlebu perang ing China, langsung mikir babagan perlu kanggo ngiyatake persenjataan. Lan amarga ing babagan pembangunan dhewe ing Jepang ing taun-taun iku, kabeh ala banget, militèr kekaisaran sujud marang sekutu.



Jepang pengin tuku lisensi kanggo senapan mesin Jerman MG.131 paling anyar, nanging ora ditolak. Jêrman botên wani-wani anglampahi makatên wau, awit rada bingung. Kaping pisanan, Jerman ing taun 1939-40 nduweni katresnan lengkap lan saling pengertian karo USSR. Bahan strategis sing dibutuhake mili saka Uni Soviet kaya kali.

Ing wektu sing padha, USSR menehi Jepang udan adhem ing Khasan lan Khalkhin Gol. Lan Jepang dudu supplier sing apik banget. Mulane, ing pungkasan Jerman pragmatic mutusaké kanggo ora padu karo Stalin sadurunge, sade sawetara jinis bedhil mesin kanggo Jepang.

Akibaté, Angkatan Udhara Jepang ditinggal tanpa senapan mesin abot, lan masalah iki ditanggulangi mung ing taun 1941. Nanging kepiye ... Ing China, senapan mesin Amerika Browning M1921 sing cukup prayoga dijupuk.

Jepang, ing tradhisi paling apik, mung nyalin senapan mesin (ora paling awon, ya), tanpa ngganggu lisensi. Nanging supaya ora padu karo Amerika Serikat kanthi lengkap lan ora bisa dibatalake, senapan mesin diasah ing ... kartrid Italia 12,7x81SR!

Sing nganggo kartrid bledosan.

Akibaté, ing taun 1941, tentara Jepang (kita nandheske) penerbangan Ing taun 103, senapan mesin abot banget No-XNUMX diadopsi, sing bisa nyukupi kabutuhan Angkatan Udhara, ing senjata nyerang lan pertahanan.

Senapan mesin dadi entheng, kompak, dipercaya lan cepet-geni (ing versi wing utawa menara). Ana uga kekurangan. Kaya kabeh senapan mesin Browning, angel disinkronake, sagging ing tingkat geni. Plus kartrid Italia sing luwih lemah.

Nanging drawback utama ana sing senapan mesin diselarasake karo engine ing mode operasi engine tartamtu suda tingkat geni saka 900 babak / min kanggo 400! Nanging liwat wektu, sawise mbalela, pilot saka Nakajima Ki-43 pejuang (kang No-103 pisanan tindak) dicocogake piyambak kanggo nggunakake mode engine ing pertempuran sing ora nyuda tingkat geni.

Meh kabeh pejuang masalah militèr ing tanah Jepang padha bersenjata karo sawetara bedhil mesin iki, loro ing versi sinkron lan swiwi. Nanging para tukang bedhil Jêpan botên sagêd ngasorakên lêbêtipun latu.

Kaluwihan: linuwih.

Cacat: tingkat geni sing kurang ing versi sinkron.

3. Tipe 3 angkatan laut. Jepang


Sampeyan bisa uga nggumunake ndeleng bedhil mesin Jepang liyane, nanging sayange, iki minangka guyonan. Tentara iku dhewe, penerbangan laut iku ratune dhewe.



Kita bali maneh menyang China, ing ngendi, sawise perang ing 1939, wong-wong sing perang, yaiku, aviation naval, dadi pemikir. Umumé, ing angkatan laut masalah pilot padha digambar sadurungé saka wong liya. A6M, fighter utama, ketoke apik, nanging loro Tipe 92 bedhil mesin, kang padha ateges reworking saka Lewis banget kuna, terus terang depressing.

Lan kanggo pengebom nyilem adhedhasar operator lan pengebom torpedo, mung Tipe 92 ing menara bisa umume dianggep minangka senjata psikologis.

Lan ana uga keluhan bab bedhil, nanging iki ora bab wong-wong mau. Ing kene, ing taun 1940, komandan angkatan laut Jepang mikir babagan senapan mesin abot kanggo para pilot minangka varian senjata penengah.

Banjur Jepang bali menyang sekutu, yaiku Jerman. Lan ing kene wiwit tutugan guyonan karo MG.131. ya wis. Angkatan Udara ditolak. Lan segara - ora!

Perwakilan saka aviation angkatan laut nguripake kanggo Jerman karo panjalukan kanggo senapan mesin ing awal banget 1941, nalika kabeh ing Jerman wis dileksanakake, lan perang karo USSR wis mutusaké. Lan ora ana alesan resmi kanggo nolak.

Lan ing pungkasan taun 1941, ora mung dokumentasi dikirim menyang Jepang, nanging uga peralatan sing perlu kanggo produksi bedhil mesin.

Militer Jêpan sanès-sanèsipun, ing satunggal-satunggalipun, ing salêbêtipun rêmên, ing sanèsipun, prayogi dipun nimbang. TIGA bedhil mesin abot saka macem-macem sistem kanthi telung jinis kartrid - iki, sampeyan ngerti ...

Nanging, senapan mesin Tipe 2 nduweni peran kanggo ningkatake kemampuan pertahanan penerbangan angkatan laut Jepang, lan nduweni peran penting. Nanging iki minangka prelude kanggo tema utama, Type 3 machine gun. Nanging, aku wis nulis babagan iki.

Nanging, Jepang nemokaké senapan mesin PAPAT!

Padha dadi "Tipe 3". Wektu iki, Browning AN / M2 sing wis kasebut dening kita disalin, nanging ing kartrid Prancis Hotchkiss 13,2x99 mm!



Panjelasan sing kurang luwih bisa dimangerteni yaiku yen Jepang kepengin duwe senjata sing luwih kuat. Peluru kartrid 13,2x99 mm luwih abot tinimbang peluru 13 mm Jerman.

Mesin-gun tiba-tiba dadi sukses, pesawat Angkatan Udara Jepang saka pasukan darat bersenjata Brownings karo kartrid Italia, lan Angkatan Udara Marinir karo Brownings karo Prancis.

Kaluwihan: linuwih, kartrid kuat.

Kekurangan: bobot, tingkat geni sing sithik.

4.MG-131. Jerman


Ing taun 1938, Rheinmetall ngenalake senapan mesin penerbangan kaliber abot MG.131. Kaliber 13 mm, model 1, supaya sesuai karo sistem sebutan sing ditampa.



Senapan mesin mestine ngganti MG.15 lan MG.17, lan, ing kabeh babagan, ing turret, wing lan versi sinkron. Nanging pembangunan iki rada telat, lan senapan mesin diadopsi mung ing 1941.

Senapan mesin langsung kasengsem karo sekutu Jerman, amarga ana akeh fitur positif ing desain kasebut. MG.131 dadi senjata sing kompak lan entheng, nyatane, bobote bisa dibandhingake karo bedhil mesin kaliber. Maneh, dimensi cilik bisa diinstal ing ngendi wae tanpa masalah. Senapan mesin nduweni muatan listrik-pneumatik lan pemicu listrik.



Cetha yen barang-barang kasebut kudu dibayar. Titik paling lemah saka senapan mesin yaiku ... kartrid! 13x64V pancen ora kuwat. Peluru cahya kanthi, terus terang, dudu wangun sing paling sukses, ora bisa menehi balistik sing apik. Ora banget nyengsemaken lan kacepetan dhisikan saka peluru.

Kabeh iki nggawe bedhil mesin ora dadi senjata sing mbebayani. Dibandhingake karo Berezin kita utawa American Browning, padha makarya cukup normal ing jarak nganti 600 meter, nalika Jerman sawise 300 meter praktis ora ana guna amarga peluru ilang energi luwih saka 7 kaping lan njupuk mung tanpa guna.

Nanging, linuwih lan tingkat geni menehi kompensasi kanggo kekurangan sing paling apik, lan nganti pungkasan perang, MG.131 dadi senjata penerbangan kaliber medium utama, dipasang ing kabeh pesawat Jerman wiwit taun 1942.



Senadyan kekurangan sing diucapake, MG.131 dadi senjata sing cukup efektif lan populer. Menapa malih, ing pasukan lemah padha nggunakake bedhil mesin iki kanthi kesenengan, ngganti pemicu listrik karo mekanisme pemicu conventional.

Kaluwihan: bobot, linuwih, tingkat geni.

Cacat: balistik sing njijiki saka kartrid sing ringkih.

5. Hotchkiss Mle. 1930. Prancis


Ora kanggo sebutno Prancis. Pungkasane, senapan mesin Hotchkiss sing pisanan njupuk menyang langit minangka pesawat senapan mesin penembak maju. Lan kedaden ing Februari 11, 1914.



Umumé, Hotchkisses sing entheng lan kompak dilebokake ing pesawat dening saben wong sing bisa ngakses. Lan sing ora duwe bedhil mesin nyoba kanggo njaluk lan nggawe salinan.

Ing pertengahan 30-an, Prancis uga nyimpulake yen bedhil mesin abot perlu. "Hotchkiss" cukup cocok minangka gegaman sing bisa diinstal, contone, ing ambruk silinder saka mesin Hispano-Suiza kanggo diperlokaké liwat hub propeller. Guns, kaya-kaya, durung ngerti sing normal.

Ing taun 1937, senapan mesin metu. Langsung ing kabeh formulir, menara, swiwi, bisa diinstal ing ambruk silinder. Mung dandan utama ana Tambah ing tingkat geni saka cetha boten cecek 450 babak / min kanggo cukup normal 600. Lan mekanisme reloading pneumatic, cukup asli.

Cartridges teka saka wadhah sing disambungake menyang panrima kartrid kanthi feeder fleksibel. Kira-kira, miturut aksi udhara, kartrid mlebu ing senapan mesin ... ngisi dhewe, kaya ing mitrailleuse. Nanging kabeh iku prasaja banget lan ora mbutuhake sistem feed Komplek.

Siji-sijine sing nyuda introduksi bedhil mesin menyang penerbangan Prancis yaiku pendanaan sing ora cukup lan sawetara rasa puas. Senapan mesin muncul ing taun 1930, minangka tandha tandha, nanging ora diterbitake kanthi jumlah sing cukup nganti wiwitan perang normal ing taun 1940.

Lan senadyan kasunyatan manawa armada lan tentara kanthi tenang nggunakake senapan mesin Hotchkiss 13,2 mm minangka senjata anti-pesawat lan kendaraan lapis baja ringan.

Ternyata kahanan sing menarik, kaya siji negara modern. Ing jumlah gedhe, senapan mesin lan kartrid Hotchkiss kanggo dheweke didol ing luar negeri. Antarane negara ngimpor yaiku Italia (!!!), Spanyol, Yunani, Belgia, Polandia, China, Brasil, Chili. Ing Jepang, wiwit taun 1933, senapan mesin Hotchkiss diprodhuksi kanthi lisensi minangka "Tipe 93", minangka senapan mesin berat infantri utama tentara Jepang lan angkatan laut nalika Perang Dunia II. Kartrid 2 mm uga diprodhuksi massal ing Jepang kanthi lisensi.

Lan Jepang dadi siji-sijine negara kajaba Prancis sing wiwit nggunakake kartrid 13,2-mm Prancis ing penerbangan.

Sawisé pendhudhukan Prancis, wong-wong Jerman biasane nggunakake bedhil mesin Hotchkiss Mle 1930 sing dijupuk ing unit Wehrmacht, sing ditunjuk minangka MG 271 (f) utawa ing pertahanan udara minangka "1,32 cm Flak 271 (f)".

Laporan wong Jerman sing nyoba bedhil mesin Prancis ing Jerman ing taun 1941 wis disimpen. Kartrid piercing waja 1.32 cm Pzgr 821 (e) ing sudut rapat 30 derajat kanthi jarak 100, 300 lan 500 meter, masing-masing, nembus piring waja homogen hardened kanthi kekandelan 12, 10 lan 8 mm, masing-masing . Ing amba patemon 0 derajat, kekandelan saka waja tambah mungguh 22,5, 18 lan 14 mm.

Pejuang Pote-631, sing bersenjata karo bedhil mesin kasebut (dipercaya) cukup apik. Sayange ora suwe.

Kaluwihan: cartridge kuat karo balistik apik.

Kekurangan: tingkat geni lan bobot senapan mesin.

6. UB - Universal Berezin. USSR


Sampeyan bisa mbantah kanggo wektu sing suwe babagan topik sing bakal dadi peringkat pertama ing peringkat kita. Berezin machine gun ora mung duwe kabeh kemungkinan, nanging bisa ndhukung sing bisa disebut paling apik ing kelas. Ora tanpa nuansa, mesthi.



Umumé, senapan mesin luwih enom tinimbang akeh kanca sakelas. BS (Berezin synchronous) dileksanakake tanggal 13 April 1939. Lan, kita nandheske kanthi kandel, senapan mesin ora duwe mitra infantri / tanah. Sing, iku digawe sabenere minangka senapan mesin pesawat kaliber gedhe.

Desainer senapan mesin Mikhail Evgenievich Berezin pancen nggawe salah sawijining karya senjata sing bisa dibanggakake. Lan diwenehi senapan mesin minangka karya pisanan saka desainer enom ing wektu iku, iku mung kanggo nyebut getun paling jero sing Mikhail Evgenievich urip dadi sethitik.

Minangka senapan mesin, BS mung apik banget. Survivability apik lan linuwih saka otomatis kacathet. A plus ana tingkat geni banget 1000 rds / min kanggo senapan mesin abot, kang, kita Wigati, ambruk kanggo 700-800 rds / min nalika nggarap synchronizer a.

Mitra asing asring mung miwiti obrolan kanthi 800 putaran / menit.

Lan titik penting yaiku kartrid 12,7x108 mm. Kuat banget lan kanthi balistik sing apik banget. Kita nambahake tingkat geni lan entuk output yen bedhil mesin Berezin ngluwihi akeh bedhil udara 20-mm ing wektu kasebut ing babagan massa voli.

UB minangka Berezina Universal, sanajan bisa diarani apik. Senapan mesin langsung digawe ing telung versi sing beda-beda, sing beda-beda gumantung saka lokasi instalasi: sinkron - UBS, wing - UBC lan turret - UBT. Ing wektu sing padha, mekanisme utama lan rincian kabeh telung bedhil mesin padha katahan podho rupo, kajaba mekanisme tembak lan pemicu, kang sawetara owah-owahan padha digawe related kanggo spesifik nggunakake gegaman iki. Ing UBC lan UBS, sirkuit pangisi daya mekanik kabel sing lawas diganti karo pneumatik, sing silinder pneumatik diselehake ing ndhuwur tabung stopkontak gas.

Iku pisanan senapan mesin aviation Soviet kang dileksanakake sistem reloading pneumatic, kang nemen difasilitasi gesang pilot lan operasi saka bedhil mesin ing kahanan pertempuran. Secara total, luwih saka 150 ewu senapan mesin iki diprodhuksi.

Cetha yen UB dadi siji-sijine senapan mesin abot Soviet ing penerbangan. Iki dipasang ing meh kabeh pesawat Angkatan Udara Tentara Merah, mung pitakonan yaiku jumlah. Maksimum - 3 disetel ing MiG-3, pejuang Yakovlev wis 1-2 bedhil mesin.



Alamiah, turret UB dadi basis senjata pertahanan ing bom Il-4, Tu-2, Er-2, Ar-2, Pe-2, Il-2. UBK ngganti senjata standar Bostons lan Hurricanes.



Yen kita mbandhingake UB karo senapan mesin AN / M2 Browning klasik, sing dadi basis persenjataan aviation sekutu, mula kudu dicritakake yen Amerika luwih murah tinimbang mung iklan. Menapa malih, punika rodok olo ing meh kabeh: ing tingkat geni dening 24%, ing energi kinetik ing moncong dening 15%, ing massa saka salvo kapindho meh siji lan setengah kaping. Lan Browning 8 kg luwih abot. Parameter mung ing ngendi Amerika luwih kuwat yaiku kecepatan moncong. Nanging 1% iki ora bisa dianggep minangka kauntungan, yen miturut pendapat kita.

Lan ora gampang dibandhingake karo kolega liyane ing toko. Luwih tepat, yen kita njupuk MG-131, Breda-SAFAT, keunggulan senapan mesin Soviet bisa diterangake minangka akeh banget.

Siji-sijine senapan mesin sing paling ora bisa padha karo UB yaiku Tipe Jepang 3, yaiku American Browning, sing dipasang ing kartrid 13,2 mm Prancis sing luwih abot.



Kaluwihan: tata letak apik lan susunan mekanisme sing prasaja, loading lan unloading prasaja, tingkat geni sing dhuwur.

Cacat: kabel reloading ing versi turret, unifikasi bagean kurang.

Iki dilarang banget dening kabeh manual kanggo nyampur bagean nalika disassembling sawetara bedhil mesin ing wektu sing padha.

7. "Browning" 0.50 AN / M2. USA


Beda karo senapan mesin abot tentara sing muncul ing awal 20-an, Amerika wis ngutak-atik penerbangan luwih saka 10 taun. Akibaté, senapan mesin karo kaliber 12,7 mm muncul ing layanan ing taun 1932.



Nanging ing pungkasan, senapan mesin siji dikembangake kanggo tentara, penerbangan lan angkatan laut. Menapa malih, iku banget inovatif, lagi ngomong saiki. Inovasi kalebu tampilan panrima tape universal sing bisa digunakake ing sisih kiwa lan ing sisih tengen, mekanisme kerja siji, lan tong minyak sing gampang diganti. Uga, versi aviation saka senapan mesin nampa tong minyak entheng.

Ing pungkasan taun 30-an, senapan mesin .50 Browning AN / M2 wis dadi komponen utama persenjataan penerbangan AS, ngganti versi 7,62 mm.

Perang dikonfirmasi kuwalitas pertempuran rodo dhuwur saka bedhil mesin. Pejuang Amerika sing bersenjata Brownings perang ing ngendi wae, saka Afrika Lor nganti pulo ing Samudra Pasifik. Inggih, apa mungsuh angel kanggo Jerman padha tatanan saka "bèntèng", bristling karo padha "Brownings", ora perlu ngomong.

Senapan mesin pesawat Browning mbuktekaken unpretentious, dipercaya, trep, nggabungke daya amunisi cekap lan Kapadhetan geni, produk.

Amerika nganggep ".50 Browning AN / M2" minangka senjata cilik sing paling apik sing njupuk menyang langit perang kasebut. Lan salah siji buktine mung yen bedhil mesin disalin kanthi seneng dening sekutu lan mungsuh.



Inggris umume ngidoni pangembangan sistem senjatane lan wiwit nglawan Browning.

Umumé, senapan mesin apik, nanging nyatane - tegese emas. Antarane mayoritas conto donya, katon cukup biasa, ngadeg metu, mbok menawa, karo balistik banget.

Ana uga nuansa kayata sabuk kartrij banget kaku digawe saka pranala kabeh-logam. Kaku sing gedhe banget nyebabake distorsi kartrid ing panrima lan macet kabeh sistem ing sudut gedhe saka break sabuk. Ing model awal saka P-40 lan P-51, desain baterei swiwi kudu rampung redesigned, rearranging bedhil mesin vertikal tanpa break sabuk.

Karakteristik kinerja peserta rating:



Sumber:
Evgeny Aranov. Senapan mesin pesawat Browning.
Evgeny Aranov. Persenjataan penerbangan Angkatan Udara Tentara Merah.
Evgeny Aranov. Persenjataan udara Prancis.
Pengarang:
Foto sing digunakake:
airwar.ru
51 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. THEODOR
    THEODOR 24 Mei 2019 18:30
    +9
    Kita Patriot! Pilih BS mesthi!
    1. lele
      lele 25 Mei 2019 19:12
      +1
      Lan babagan patriotisme? Contone, aku milih Berezin amarga dheweke luwih apik tinimbang kabeh kontestan liyane.
      1. vik669
        vik669 14 Juli 2019 21:54
        0
        Ya, kabeh spesialis lan patriot, nanging siji-sijine mbah kakungku minangka tukang gun ing IL-2 lan ora milih perang lan 3,14 kanggo lolos - prabédan gedhe lan aku ragu manawa paling ora salah sawijining komentator ndeleng bedhil mesin. nanging...!
        1. lele
          lele 14 Juli 2019 22:15
          0
          Ora ketompo carane akeh sing pengin ngrusak everyone, nanging akeh bedhil mesin ora mung weruh, nanging uga bisa karo wong-wong mau. Aku njabat ing tank lan urusan karo SGMT, KPVT, lan wong lanang saka perusahaan pengintaian menehi kula kesempatan kanggo ngobrol serius karo RPD. Aku ora kudu gelut, nanging iki dudu salahku. Simbahmu – kurmat lan pakurmatan, nanging bapak-bapak kita uga ora lungguh ing mburi. Lan aku ragu manawa wong histeris kaya sampeyan bakal melu gelut dhewe. Prajurit garis ngarep, minangka aturan, ora ngenyek wong sing ora bisa nanggapi kanthi cara sing biasa kanggo wong lanang nanggapi.
    2. Ruger para
      Ruger para 26 Mei 2019 10:23
      0
      Lan piranti kasebut arang banget, sing ngidini penembake milih kasus kartrij sing asring ora diekstrak saka laras senapan mesin. Dheweke gagal, lan ora jarang.
  2. Alexey R.A.
    Alexey R.A. 24 Mei 2019 18:45
    + 14
    Secara total, luwih saka 150 ewu senapan mesin iki diprodhuksi.

    USSR minangka wonderland.
    DShK, sing tentara, angkatan laut lan nimbali udhara banget needed, diprodhuksi karo creak gedhe, lan mung sepuluh ewu wong diprodhuksi sak perang. Lan senapan mesin cepet-geni sing luwih rumit ing kartrid sing padha bisa nggawe sepuluh kaping luwih.
    1. Panjenengan
      Panjenengan 24 Mei 2019 19:29
      +6
      Penulis dadi rada adoh karo release saka bedhil mesin UB - Total diprodhuksi: ing 1941 - 6300, ing 1943 - 43, ing 690 - 1944, ing 38 - 340 lembar. Sing. watara 1945 ewu potongan.
      Nanging apa sing sampeyan usulake, yen kapasitas produksi ora ngidini produksi luwih akeh DShK, ninggalake penerbangan tanpa bedhil mesin abot?
      Lan ing pertahanan udhara ana akeh bedhil otomatis kaliber cilik kanthi kaliber 25 mm lan 37 mm.
      1. Alexey R.A.
        Alexey R.A. 24 Mei 2019 19:41
        +7
        Quote: Panjenengan
        Nanging apa sing sampeyan usulake, yen kapasitas produksi ora ngidini produksi luwih akeh DShK, ninggalake penerbangan tanpa bedhil mesin abot?

        Ora, aku ora nyaranake iki.
        Masalah karo DK / DShK dikenal ing taun 30-an. Lan amarga senapan mesin sing dipasang ing kartrij sing padha ora duwe masalah karo produksi, luwih becik Degtyarevites nliti lan ngerti - apa salah kita.
        Quote: Panjenengan
        Lan ing pertahanan udhara ana akeh bedhil otomatis kaliber cilik kanthi kaliber 25 mm lan 37 mm.

        Uh-huh ... bobot luwih saka ton lan "lungguh" ing tingkat divisi. Analog saka MZA cahya, bisa ngiringi infantri padha ing nyerang, kita duwe DShK. Luwih tepate, ora - amarga ana sawetara banget.
        1. Panjenengan
          Panjenengan 25 Mei 2019 00:34
          +3
          Aku kangen karo kowe.
        2. r910
          r910 26 Mei 2019 11:15
          +4
          Kutipan: Alexey R.A.
          DShK, sing tentara, angkatan laut lan PV dibutuhake banget

          Sampeyan bisa uga bingung DShK karo DShKM pasca perang. Lan DShKM minangka produk sing biasa-biasa wae. Lan DShK rampung, "nyuwek lan nyelehake."
          Alesané yaiku Degtyarev salah milih kartrij kanggo pusat rekreasi. Iku banget kuat kanggo gegaman saka kelas iki. Saiki, kanthi bantuan teknologi modern, kahanan wis stabil. Nanging nalika WW2, iki isih adoh.
          Kutipan: Alexey R.A.
          Lan luwih rumit aviation bedhil mesin cepet-geni chambered kanggo cartridge padha

          Senapan mesin penerbangan duwe mode pendinginan tong minyak sing beda. Daya gedhe banget saka kartrij short-circuit Soviet ora ngganggu wong-wong mau.
          Kutipan: Alexey R.A.
          priksa kanthi tliti lan ngerti apa sing kita lakoni salah.

          Malah banjur cetha, balung kompleks bedhil dhewe, kartrid, ora kaya ngono. Nanging banjur ora bisa ndandani.
          Kutipan: Alexey R.A.
          Uh-huh ... bobot luwih saka ton lan "lungguh" ing tingkat divisi. Analog saka MZA cahya, bisa ngiringi infantri padha ing nyerang, kita duwe DShK.

          Siji-sijine MZA sing nduweni kemampuan Soviet yaiku 72-K (Soviet Oerlikon). Nanging padha wiwit mbayar manungsa waé kanggo wong-wong mau wis ing pungkasan perang, lan sadurunge padha leaned ing 61-K (Soviet Bofors). Kang padha mung elek. Nanging nomer kisaran-altitude sing luwih apik.
          Akibaté, Tentara Abang wis kekacoan lengkap karo pertahanan udara nalika perang - DShK murub banget, lan 61-K murub banget. 3 / 51-K mung bisa nyebabake ngguyu saka Jerman. Lan 52-K ora luwih apik (nanging luwih apik).
          RKKF utamané "nyenengake". Nyatane, kapal RKKF senjata anti-pesawat (sadurunge kiriman Lend-Lease) wis dirampas. Apa (Soviet) ngadeg ing wong-wong mau ora bisa disebut "pertahanan udara kapal". Mulane, penerbangan Jerman nindakake apa sing dikarepake karo dheweke.
          1. maximghost
            maximghost 26 Mei 2019 23:33
            0
            DShK murub banget, lan 61-K murub banget

            Lan kenapa DShK lan 61-K ala?
            3/51-K

            Lan apa iki?
            1. r910
              r910 26 Mei 2019 23:45
              +2
              Kutipan saka maximghost
              Lan kenapa DShK lan 61-K ala?

              Kapadhetan geni, pisanan kabeh. Padha duwe imbangan panas banget miskin.
              Kanggo DShK, iki minangka akibat saka kartrid Degtyarev sing salah milih kanggo DK.
              Lan 61-K, ing prinsip, ora bisa ditindakake kanthi apik. Kaya Bofors sing adhem udhara, ing asas, nyedot.
              Bofors sing adhem banyu cukup apik. Nanging senjata anti-pesawat anti-pesawat Soviet 37mm banyu adhem ora ana.
              Kutipan saka maximghost
              Lan apa iki?

              Iki minangka senjata anti-pesawat Soviet 76 mm.
              1. maximghost
                maximghost 27 Mei 2019 01:13
                -1
                Iki minangka senjata anti-pesawat Soviet 76 mm.

                Yen kita ngomong babagan instalasi kapal adhedhasar 3K, mula jenenge 34-K, 39-K lan 81-K. , Aku wis ora krungu bab sembarang 51-K.
                Lan 61-K, ing prinsip, ora bisa ditindakake kanthi apik. Kaya Bofors sing adhem udhara, ing asas, nyedot.

                Apa sebabe ing kabeh negara ana bedhil anti-pesawat anti-pesawat 37 lan 40mm ing jumlah komersial?

                Kapadhetan geni, pisanan kabeh. Padha duwe imbangan panas banget miskin.
                Kanggo DShK, iki minangka akibat saka kartrid Degtyarev sing salah milih kanggo DK.

                Tong nganggo heatsink mesthine bisa mbantu. Sa adoh aku ngerti, DShK uga ditembak mudhun pesawat Soviet ing Afagna (jet, dening cara), lan isih digunakake. Iki, kmk, minangka indikator efisiensi.
                1. r910
                  r910 27 Mei 2019 09:50
                  +1
                  Kutipan saka maximghost
                  Yen kita ngomong babagan instalasi kapal adhedhasar 3K,

                  Lan apa babagan instalasi kapal?
                  Kutipan saka maximghost
                  Aku durung krungu babagan 51-K.

                  Internet sadar. Dig in.
                  Kutipan saka maximghost
                  Apa sebabe ing kabeh negara ana bedhil anti-pesawat anti-pesawat 37 lan 40mm ing jumlah komersial?

                  Saking putus asa. Ora ana sing bisa ngalangi eselon tartamtu, mula dibebasake.
                  Nanging iki kanthi jenuh umum saka pasukan MZA liyane. Ing USSR, pasukan MZA liyane ora ana jenuh. Mulane, penekanan ing masalah 61-K digawe kanthi salah.
                  Kutipan saka maximghost
                  Sa adoh aku ngerti, DShK uga ditembak mudhun pesawat Soviet ing Afagna (jet, dening cara), lan isih digunakake. Iki, kmk, minangka indikator efisiensi.

                  Sampeyan uga bisa ngalahake mripat saka slingshot. Nanging pirembagan babagan efektifitas minangka senjata rada exaggerated.
                  1. maximghost
                    maximghost 27 Mei 2019 13:29
                    0
                    Internet sadar. Dig in.

                    Pancen, aku ketemu. Nanging biasane dheweke nulis babagan iki minangka mod bedhil anti-pesawat 76mm. 38 taun

                    Saking putus asa. Ora ana sing bisa ngalangi eselon tartamtu, mula dibebasake.
                    Nanging iki kanthi jenuh umum saka pasukan MZA liyane. Ing USSR, pasukan MZA liyane ora ana jenuh. Mulane, penekanan ing masalah 61-K digawe kanthi salah.

                    Yen kita njupuk praktis, lan nk maksimum, tingkat geni, banjur kanggo Oerlikon lan 61k padha meh padha - 120-130 babak saben menit, lan iki karo projectile luwih andhap asor. Mulane, bedhil anti-pesawat 20 mm populer ing versi kembar, quadruple (sawise perang ana uga dibangun).

                    Babagan dshk, durasi panggunaan kasebut. Yen ana bukti sing mbuktekake manawa isih ana bedhil mesin abot, aku bakal seneng maca. Lan ya, kartrid mesin gun Gorchkins uga luwih kuat tinimbang Browning, nanging wong Jerman nggunakake kanthi seneng.
                    1. r910
                      r910 27 Mei 2019 15:01
                      0
                      Kutipan saka maximghost
                      Nanging biasane dheweke nulis babagan iki minangka mod bedhil anti-pesawat 76mm. 38 taun

                      Ora ana sing ora biasa. Cannon, kaya 3-K.
                      Lan kreta kasebut banjur digunakake kanggo 52-K.
                      Kutipan saka maximghost
                      Yen kita njupuk praktis, lan nk maksimum, tingkat geni, banjur kanggo Oerlikon lan 61k padha meh padha - 120-130 babak saben menit

                      Iki ora bener. Imbangan panas praktis 72-K 2 kaping luwih apik tinimbang 61-K. 61-K nduweni tingkat tempur paspor 120 rpm. Ing kasunyatan, mesthi, luwih andhap asor, bab 110 v / m, ora luwih. Ing skenario iki, kita duwe tingkat geni 72-K udakara 240 rpm.
                      Iki minangka Kapadhetan geni sing luwih gedhe. Sanajan ora kaya dhuwur.
                      Nanging Yu-87 ora dibom ing papan sing dhuwur. Ya, lan Yu-88 uga.
                      Sawise maneh, semangat kanggo ngeculake 61-K. iku salah. 72-K bakal luwih metu saka panggonan.
                      Kutipan saka maximghost
                      Babagan dshk, durasi panggunaan kasebut.

                      Sampeyan mbingungake DShK lan DShKM. DShK digunakake kanggo wektu cendhak.
                      Kutipan saka maximghost
                      nanging Jerman seneng nggunakake.

                      Wong Jerman umume "nganggo kabeh kanthi seneng." Malah PPSh lan telung panguwasa. Padha duwe galur serius banget karo senjata.
                2. DimerVladimer
                  DimerVladimer 27 Mei 2019 11:39
                  +1
                  Kutipan saka maximghost
                  Iki, kmk, minangka indikator efisiensi.


                  Iku kaya indikator kemiskinan.
      2. angsa
        angsa 27 Mei 2019 11:50
        0
        kaliber 25 mm wis release banget winates, supaya mung 37 mm bisa dianggep.
        1. Panjenengan
          Panjenengan 27 Mei 2019 13:47
          0
          Gun 71-K dipecat babagan 5000 unit. Mengko, bedhil anti-pesawat angkatan laut digawe kanthi basis. Ora let suwe, kapal-kapal kasebut dipateni.
          1. angsa
            angsa 27 Mei 2019 14:32
            0
            Quote: Panjenengan
            Gun 71-K dipecat babagan 5000 unit. Mengko, bedhil anti-pesawat angkatan laut digawe kanthi basis. Ora let suwe, kapal-kapal kasebut dipateni.

            Aku ora ngerti 71-K, aku ngerti 72-K. Ngelingi ing pungkasan taun 1942 mung ana 400 instalasi lan masalah karo release saka meriam, ngarsane sistem iki ing pasukan bisa uga dianggep kurang.
            Utamane, ing taun 1944, konsumsi amunisi kaliber 37 mm ana 7 yuta 164,4 ewu cangkang nglawan 707 ewu kanggo kaliber 25 mm, nalika ana meh 2 ewu, sawise nyebarake produksi ing pabrik kapindho. Yen kita njupuk menyang akun bobot saka logam sing dikirim menyang pesawat dening loro, prabédan bakal telung. Supaya kita bisa nganggep yen dheweke meh ora ana nganti 1943, lan wiwit saka dheweke, dheweke kadhangkala wiwit katon ing ngarep. Produksi dikurangi ing taun 1945.
    2. bk0010
      bk0010 27 Mei 2019 00:18
      0
      Aku maca nang endi wae sing DShK wis rega iso dibandhingke karo patang puluh lima. Mungkin iku bab.
  3. 27091965i
    27091965i 24 Mei 2019 18:47
    +5
    Peluru cahya kanthi, terus terang, dudu wangun sing paling sukses, ora bisa menehi balistik sing apik. Ora banget nyengsemaken lan kacepetan dhisikan saka peluru.


    Kacepetan awal yaiku 780 m / s, amunisi kasebut kalebu peluru bledosan lan peluru piercing waja sing ngemot unsur incendiary utawa tracer ing pangkalan.
  4. polpot
    polpot 24 Mei 2019 19:10
    +3
    Matur nuwun artikel sing apik
  5. dermaga garing
    dermaga garing 24 Mei 2019 19:32
    +2
    Matur nuwun, menarik banget, ora ngerti akeh!
  6. Yeheskiel 25-17
    Yeheskiel 25-17 24 Mei 2019 20:00
    +3
    Kutipan: Alexey R.A.
    Secara total, luwih saka 150 ewu senapan mesin iki diprodhuksi.

    USSR minangka wonderland.
    DShK, sing tentara, angkatan laut lan nimbali udhara banget needed, diprodhuksi karo creak gedhe, lan mung sepuluh ewu wong diprodhuksi sak perang. Lan senapan mesin cepet-geni sing luwih rumit ing kartrid sing padha bisa nggawe sepuluh kaping luwih.

    UB lan DShK duwe tujuan sing beda-beda: logis kanggo nganggep yen UB minangka prioritas, lan DShK diturunake menyang latar mburi, uga, kapasitas produksi ora cukup.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 24 Mei 2019 20:19
      +4
      Kutipan: Yeheskiel 25-17
      UB lan DShK duwe tujuan sing beda-beda: logis kanggo nganggep yen UB minangka prioritas, lan DShK diturunake menyang latar mburi, uga, kapasitas produksi ora cukup.

      DShK, diturunake menyang latar mburi, minangka fiksi unscience. Amarga DShK dituntut dening commissariat wong loro - nimbali lan Angkatan Laut (luwih tepat, telu - NKVD uga mbutuhake kanggo njaga wates segara). Lan ing NPO, pasukan pertahanan udara lan pasukan darat langsung nuntut. Banjur GABTU melu.
      1. Kuda Saksa
        Kuda Saksa 24 Mei 2019 22:24
        +3
        Kutipan: Alexey R.A.
        DShK, diturunake menyang latar mburi, minangka fiksi unscience.

        Aku setuju! Iku misale jek sing masalah saka DShK padha biasane teknologi ing alam. Mbok menawa perlu nyoba adaptasi UB kanggo tentara uga.
      2. dhokterkurgan
        dhokterkurgan 25 Mei 2019 20:42
        +1
        DShK, sing khas, uga dikembangake ing versi penerbangan.


        http://airwar.ru/weapon/guns/dak32.html
    2. Amuret
      Amuret 25 Mei 2019 00:59
      +5
      Senapan mesin diprodhuksi dening pabrik-pabrik sing beda-beda, saengga titik kasebut ora ana ing kapasitas pabrik, nanging ana hubungane karo bedhil mesin. Aku ora ngerti sebabe penulis ora nyebutake senapan mesin 12,7mm ShVAK, senapan mesin abot penerbangan domestik pisanan. "Acara liyane nambah pitakonan. Ing 1932-1933, senapan mesin kaliber gedhe Shpitalny-Vladimirov ngliwati tes lapangan, nuduhake tingkat geni sing dhuwur banget, tekan 700-800 putaran / menit, sing kontras karo DK serial pisanan, sing mung menehi 300-400 puteran / min Ing wektu sing padha, ora ana rincian laporan tes. Lan wis ing taun 1934, senapan mesin penerbangan 12,7 mm saka sistem Shpitalny lan Vladimirov - ShVAK (Shpitalny - Vladimirov - penerbangan - kaliber gedhe) dilebokake ing layanan kanthi jeneng senapan mesin penerbangan 1934 mm. G. Shpitalny ing taun 15 nampa "urutan paling dhuwur" saka OKB-1934 dhewe, pangembang utama ShVAK Semyon Vladimirovich Vladimirov ing wektu sing padha, ing Mei 1935, dumadakan ditransfer saka Tula Central Design Bureau for Small Arms (TsKBSV) ora kanggo pimpinan kanggo struktur anyar, nanging kanggo Kovrovskoye PKB, dipimpin dening Degtyarev, ing ngendi dheweke terus kanggo fine-tune ShVAK. Transfer Vladimirov , bebarengan karo project gun mesin kanggo Kovrov, apik tenan babagan Iku bertepatan karo mandeg karya ing DK machine gun, kang mandek ing taun XNUMX ing pretext saka tingkat praktis kurang geni. Ing wektu sing padha, Shpitalny, aktif lobbying ShVAK kang, ketoke convinces Stalin sing anyar heavy machine gun becik ora mung kanggo aviation, nanging uga minangka gegaman universal kanggo tentara lan angkatan laut minangka anti-pesawat lan anti-tank.
      1. Roman Skomorokhov
        25 Mei 2019 12:11
        +4
        Quote: Amur
        Aku ora ngerti kenapa penulis ora nyebutake senapan mesin ShVAK 12,7mm


        Apa yen nyebutake dheweke? 86 potongan sing dirilis ora ana ing pangertèn lengkap. Senapan mesin ora pindhah menyang seri, mungguh, ora perang. Kita ngomong babagan senjata sing melu ing Perang Donya II. Kabeh iku prasaja banget.
        1. Amuret
          Amuret 25 Mei 2019 14:23
          0
          Kutipan saka Banshee
          Apa yen nyebutake dheweke? 86 bêsik sing dirilis ora ana ing pangertèn lengkap saka tembung. Senapan mesin ora pindhah menyang seri, mungguh, ora perang
          Ing asas, aku ora bener nulis alamat kanggo sapa komentar dimaksudaké. Iki ditrapake kanggo Yeheskiel 25-17 Nyuwun pangapunten
  7. Aviator_
    Aviator_ 24 Mei 2019 20:51
    +2
    Breda-SAFAT 12,7mm nembakake proyektil 12,7mm kanthi normal.

    Tegese, bedane peluru lan proyektil yaiku anane band sing unggul. Proyektil duwe, peluru ora.
    1. Riwas
      Riwas 25 Mei 2019 06:22
      +2
      Ana "Hukum Kemanusiaan Internasional lan Perlindhungan Korban Konflik Bersenjata. Cara sing Dilarang lan Sarana Tindakan Pertempuran."
      "Larangan iki dimaksudaké kanggo ngilangi panggunaan peluru mbledhos minangka amunisi sing nyebabake kasangsaran sing ora perlu. Larangan amunisi bledosan sing bobote nganti 400 g ora ditrapake kanggo proyektil saka bedhil 20-25 mm."
      Dadi panggunaan proyektil sing luwih cilik tinimbang 20 mm dilarang.
      https://www.mil.by/ru/all_about/metod/lecture1.doc
      1. CTABEP
        CTABEP 25 Mei 2019 07:09
        +3
        Nanging kabeh wong ngetung ing larangan iki. Sanajan, 14,5x114 utawa 12,7x104 MDZ ora bisa nyebabake kasangsaran nalika ditabrak - korban mati ing papan kasebut.
      2. Aviator_
        Aviator_ 25 Mei 2019 10:56
        +4
        Mesthi, kabeh bener, nanging yen kita dipandu dening pratandha resmi, banjur peluru mbledhos (penampakan) dudu cangkang. Inggih, babagan larangan - malah ranjau anti-personil nglarang kabeh lan nglarang kabeh, lan ora ana pungkasane.
  8. slasa
    slasa 24 Mei 2019 22:06
    +1
    Matur nuwun kanggo penulis. menarik.
  9. Kuda Saksa
    Kuda Saksa 24 Mei 2019 22:29
    +5
    Panyerat kanthi bebas nggawe kritéria perbandingan ing artikel kasebut kanthi bebas. Breda dipercaya nanging ala amarga tingkat geni sing sithik, utamane ing versi sinkron. Browning ternyata duwe tingkat geni sing padha ing versi sinkron, nanging isih apik. Mbokmenawa amarga kartrid luwih kuat :) Ya, lan Amerika ora sijine Browning ing hood konco baling-baling. Padha ngerti iku ala. Kartrid Jerman banget ringkih nanging isih apik. Mbokmenawa amarga cahya :) Kamikaze Jepang pancen pas, tembakan kosong.

    Nanging umume, aku isih seneng karo artikel kasebut, matur nuwun!
  10. Kucing
    Kucing 24 Mei 2019 22:35
    +5
    Umumé, angel nggambar garis sing jelas babagan kaliber. Oke, 12,7mm iku senapan mesin. 20mm iku bedhil. Lan 15 mm? Where kanggo njupuk gaweyan Jerman MG.151?
    Ana klasifikasi resmi sing ditampa, sing nganti 20mm minangka senapan mesin, lan saka 20mm lan ndhuwur minangka meriam.
    1. Revolver
      Revolver 25 Mei 2019 06:49
      0
      Lan ing ngendi njupuk CPV kaliber 14.5mm?
      1. kuroneko
        kuroneko 25 Mei 2019 07:37
        +2
        Quote: Nagant
        Lan ing ngendi njupuk CPV kaliber 14.5mm?

        Apa digunakake nalika Perang Donya II? Ketoke, aku ora ngerti apa-apa.
        Kekurangan alat mesin universal nundha panggunaan bedhil mesin menyang layanan, lan tes lapangan sistem mung lulus. ing Mei 1948

        Nanging umume, 14,5 × 114 mm persis kaya kartrij, dudu proyektil. Dadi KPV mesthi dadi senapan mesin.
    2. serg.shishkov2015
      serg.shishkov2015 25 Mei 2019 10:20
      0
      Aku pisanan sinau babagan senjata iki saka artikel * Friedrich-brother * Emil * minangka meriam ing Me-109F-2, Wiwit iku aku wis dianggep meriam,
    3. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 25 Mei 2019 14:47
      0
      Kutipan saka Kucing.
      Ana klasifikasi resmi sing ditampa, sing nganti 20mm minangka senapan mesin, lan saka 20mm lan ndhuwur minangka meriam.

      Ing dokumen kita, ShVAK-20 diarani mesin otomatis utawa malah bedhil mesin, senadyan kaliber - considering iku re-barreled ShVAK-12,7 machine gun:
      Senapan mesin abot ShVAK Originally dirancang dening engineer Shpitalny kanggo 12,7 mm kaliber.
      Kanggo nambah tumindak projectile kang (peluru), engineer Shpitalny luwih dicocogake gun mesin iki ngganti tong minyak kanggo 20 mm fragmentasi (mbledhos) projectiles. Senapan serbu 20 mm ShVAK digawe minangka asil saka karya iki, amarga tingkat dhuwur saka geni (800 babak per menit) lan ana projectile fragmentasi sing satisfactorily tumindak ing struktur pesawat, iku gegaman pesawat kuat. Mulane, kanthi resolusi STO No. OK-100 ss taun 1936, diputusake Senapan serbu ShVAK khusus ing kaliber 20 mm.
      Tes lengkap sistem iki ditindakake ing taun 1936 minangka senjata anti-pesawat lan anti-tank saka resimen bedhil nuduhake yen transisi saka kaliber 12,7 mm dadi 20 mm ora nguntungake saka sudut pandang pertahanan udara lan anti-tank. gaman.
      Amarga kasunyatan manawa mesin otomatis ShVAK wiwitane dirancang kanggo kaliber 12,7 mm, mula kudu nggawe proyektil kanthi bobot entheng (20 gram nglawan bobot normal 91-125 gram kanggo kaliber iki) lan dawa cilik kanggo nggunakake 150 mm. cartridge ing. Akibaté, projectile nampa kualitas balistik suda, anjog menyang mundhut cepet saka kecepatan awal.
      Kahanan iki ndadékaké kanggo nyuda pinunjul ing seng nembus waja. senapan mesin ShVAK 20 mm lan nyuda jarak geni anti-pesawat dibandhingake karo bedhil mesin 12,7 mm ...
      © Panglima pangkat 2 Khalepsky, kepala Direktorat Artileri Komandan Tentara Merah Efimov. "Informasi babagan senapan mesin ShVAK 12,7 mm lan 20 mm".
  11. lucul
    lucul 24 Mei 2019 22:49
    0
    Desainer senapan mesin Mikhail Evgenievich Berezin pancen nggawe salah sawijining karya senjata sing bisa dibanggakake. Lan diwenehi senapan mesin minangka karya pisanan saka desainer enom ing wektu iku, iku mung kanggo nyebut getun paling jero sing Mikhail Evgenievich urip dadi sethitik.

    Iki sing aku kuwatir - ALL, cukup enom lan banget bakat desainer (lan ora mung) saka USSR - Frunze, Berezin, tilar donya ing pati sing ora bisa dingerteni.
  12. Revolver
    Revolver 25 Mei 2019 07:08
    0
    Lha kok UB mung digunakake ing penerbangan? Iku bakal katon yen sijine ing kreta pedestal lan sampeyan njaluk anti-pesawat (lan ora mung) machine gun kanggo Angkatan Laut. Lan pedestal sing padha ing mburi GAZ-67 utawa Willis bakal dadi tutup anti-pesawat seluler sing apik banget kanggo pasukan lan panggantos sing cocog kanggo kreta jaran (uga, banjur ora ana Toyota Hilux, sing dadi basis saka jihad-mobiles, biasane kanthi bersenjata DShK). Nanging ora, kanggo maksud iki padha digawe DShK, lan ing jumlah cetha ora cukup kanggo saturate pasukan. Nanging banjur perang rampung, lan produksi UB dadi ora ana gunane, diganti dening 23mm lan bedhil amba. Lan produksi DShK, ing nalisir, wis tambah, iki sijine ing saben tank, lan tindak menyang pasukan ing kreta rodha, banget ngelingi Maxim. Ing Federasi Rusia, misale jek wis diganti dadi Cord durung suwe, nanging ing akeh panggonan aktif digunakake lan saiki, utamané ing jihad mobiles, ana akeh ing saindhenging donya.
    1. Alexey R.A.
      Alexey R.A. 25 Mei 2019 14:56
      +1
      Quote: Nagant
      Lan pedestal sing padha ing mburi GAZ-67 utawa Willis bakal dadi tutup anti-pesawat seluler sing apik banget kanggo pasukan lan panggantos sing cocog kanggo kreta jaran (uga, banjur ora ana Toyota Hilux, sing dadi basis saka jihad-mobiles, biasane kanthi bersenjata DShK). Nanging ora, kanggo maksud iki padha digawe DShK, lan ing jumlah cetha ora cukup kanggo saturate pasukan.

      Alasane prasaja lan kondhang: senjata penerbangan dirancang kanggo panggunaan jangka pendek (luwih saka siji amunisi isih ora dipecat - ora ana ronde maneh ing kapal) ing kahanan hawa sing resik kanthi becik kanthi pangopènan sabanjure. personel qualified (lan ora kanthi pitungan). Kanggo nglindhungi bledug, malah tong minyak disegel karo percale kanggo bedhil mesin udara.
      Kanthi transfer sistem senjata penerbangan menyang bumi dosa, titik kalima lengkap diwiwiti - sanajan wis rampung. Amarga kabeh urip sistem otomatis tentara njupuk Panggonan ing atmosfer saka bledug lan rereget, lan ing kaping - long-term shooting (utamané ing nimbali udhara). Tentara wis duwe pengalaman nggunakake "grounded" ShVAK-20 - TNSh. Lan pengalaman iki negatif - ing mangsa panas 1942 ana laporan massa saka brigade tank babagan gagal TNSh lan transformasi T-60 menyang machinegun "wadon" (nggunakake terminologi saka WWI).
    2. mlaku
      mlaku 26 Mei 2019 07:00
      0
      Bener, UBT saka pesawat sing mudhun kadhangkala digunakake ing versi anti-pesawat, aku nemokake foto instalasi kasebut, nanging iku seni amatir.
  13. Snakebyte
    Snakebyte 25 Mei 2019 07:51
    +1
    Nanging banjur wayahe teka nalika peluru bedhil merrily drummed ing carcasses wojo pesawat taun 40-an, nyebabake ngguyu ing tangan siji lan nesu mursid ing liyane.

    Ing kasunyatan, aviation krupnyaks nuduhake piyambak Luwih sadurungé saka 40s. Ing Spanyol, pilot kita nganggep CR.32 Italia minangka mungsuh sing paling mbebayani, amarga mung 12,7 mm (Breda-Safat sing "banget" ala) sing nyusup mburi waja. Miturut analisis perang Spanyol ing USSR, senjata kaliber gedhe kalebu ing TTZ kanggo para pejuang.
  14. serg.shishkov2015
    serg.shishkov2015 25 Mei 2019 10:25
    +1
    12,7-mm * Safat * tampil apik banget ing Spanyol ing * Fiat-32 *, peluru sing abot nyebabake karusakan serius kanggo para pejuang kita, Lan nalika nembak, kaping 32 luwih stabil tinimbang I-16, lan akurasi luwih dhuwur.
  15. lele
    lele 25 Mei 2019 19:08
    0
    Thanks kanggo penulis, artikel sing apik, maca kaya novel detektif. hi
  16. Ruger para
    Ruger para 26 Mei 2019 10:22
    +2
    Penembake uga duwe piranti sing kurang sing ngidini dheweke bisa narik kasus kartrij sing macet saka tong minyak saka BS (apa BS duwe?) Yen aku ora salah, dheweke ora arang banget.
  17. DimerVladimer
    DimerVladimer 27 Mei 2019 12:34
    +1
    Iku apik kanggo milih ing "nomer" saka piring
    Yen kita njupuk modifikasi ".50 Browning AN / M3" - kanthi tingkat geni sing tambah saka 1150-1250, banjur ngluwihi UB ing babagan tingkat geni lan bobot saka salvo kapindho.
    Ing babagan linuwih - ing kaping.
    Brigade pabrik mung duwe wektu kanggo lelungan ngubengi lapangan udara kanthi keluhan, kanggo ngatasi masalah karo operasi UB - budaya produksi sing kurang lan kualifikasi resimen gunsmiths.

    Browning ora duwe masalah serius:
    Sawise ngentekake luwih saka sasi ing kapal induk Saratoga ing wilayah pertempuran, Kapten Schoeffel nglaporake menyang Washington yen sajrone kabeh pengamatan, pesawat operator pesawat wis nggunakake luwih saka 200 ewu kartrid 12.7 mm kanggo bedhil mesin " .50 Browning AN / M2 "lan kanggo wektu iki, mung loro Gagal serius saka bedhil mesin lan rong rolas cacat suntingan padha dicethakaké ana. Kapten Schoeffel mratelakake, sanajan salah sawijining tujuan saka perjalanan inspeksi menyang Pasifik yaiku kanggo ngenali kekurangan senapan mesin, nanging dheweke angel nemokake kesalahane kanthi efisiensi senjata kasebut.

    Sampeyan ora bisa ngomong sing padha babagan UB - telat nembak para pejuang ing tahap awal perang minangka perkara sing umum. Wangsulan: Bab ingkang pisanan sanalika sawise lepas landas punika test bledosan senjata

    Njupuk skala produksi:
    Browning M2 kaliber gedhe diprodhuksi ing Amerika Serikat kanthi jumlah gedhe. Mung nalika Perang Donya II, luwih saka 2 yuta wong diprodhuksi loro ing infanteri, tank, versi anti-pesawat - Browning.2 M50 HB, lan aviation - Browning.2 AN / M50 ing Welasan modifikasi.


    Miturut cara, modifikasi ".50 Browning - GAU-21" isih digunakake.

    Yen UB wis dadi gegaman banget, iku wis modernisasi lan digunakake sawise perang, Nanging, iku mundur saka layanan minangka sumber saka pesawat kang diinstal ing njupuk.