Review militèr

Ing kamungkinan saka "Krasukha" saka Khmeimim kanggo "dazzle" radar Israel

97
Media Israel ngrembug babagan publikasi babagan sumber Rusia Avia.pro, sing nyatakake yen operasi stasiun radar Israel diduga diganggu amarga nggunakake sistem EW Rusia. Kita ngomong babagan kompleks perang elektronik Krasukha. Publikasi kasebut diterbitake tanggal 21 Mei.


Ing kamungkinan saka "Krasukha" saka Khmeimim kanggo "dazzle" radar Israel


В materi Tambah Israel nggunakake pesawat intelijen elektronik, uga kiriman balon saka Dataran Tinggi Golan, "nuduhake yen sistem intelijen elektronik berbasis darat Israel ora bisa digunakake maneh," ujare.

Dikandhakake yen radar Israel ora bisa ndeteksi posisi pertahanan udara Siria, meksa kru Siria nyerang "balon umpan".

Sadurungé dicathet yèn sadurunge mabur pesawat kanggo nyerang wilayah kidul Suriah, prentah kasebut mènèhi dhawuh kanggo ngluncuraké trik-trik kasebut - kanggo ngrusak kalkulasi pertahanan udara Siria. Ing wektu sing padha, pesawat kasebut ora mlebu wilayah udara Suriah.

Elinga yen komando Angkatan Udara IDF ora menehi komentar babagan pernyataan yen pesawat Israel sing nyerang.

Warta Nziv nyetak ulang materi saka portal kasebut, ing ngendi kacathet yen Krasuha bisa digunakake amarga tambah akeh serangan ing pangkalan udara Khmeimim Rusia ing Suriah dening para jihadis, uga amarga "tambah aktivitas Amerika. penerbangan liwat Mediterania wétan.

Disebutake yen minangka asil saka nggunakake sistem perang elektronik Rusia, Israel "ora bisa entuk informasi obyektif babagan lokasi sistem pertahanan udara" ing wilayah Siria. Uga, pesawat Israel ngindhari mlebu wilayah udara Suriah amarga wedi kemungkinan serangan nggunakake sistem pertahanan udara S-300.

Apa Krasukha, sing diarani bakal disebarake ing Khmeimim, bisa "mempesona" radar basis darat Israel?



Secara teoritis, iki bisa ditindakake. Jarak maksimum saka kompleks iki, miturut sumber resmi, yaiku 300 km. Jarak saka Khmeimim menyang wilayah lor Israel kurang saka 300 km. Nanging yen kita nganggep yen Angkatan Bersenjata Rusia mutusake nggunakake Krasukha "kanggo kebekan" - supaya bisa nyuda radar ing Israel, banjur ing kasus iki sistem perang elektronik kanthi otomatis nutupi kabeh wilayah Libanon, bebarengan karo bandara lan infrastruktur liyane. fasilitas. Ora mungkin iki bisa ditindakake tanpa persetujuan karo Libanon, amarga sistem perang elektronik bisa nyebabake gangguan frekuensi. Ora mung radar basis darat Israel wuta kanggo dangu, Krasukha uga kudu digunakake. Ing wektu sing padha, ora ana sing dilaporake babagan transfer kompleks kasebut sing luwih cedhak karo Dataran Tinggi Golan.

Adhedhasar iki, bisa dianggep yen pratelan babagan panggunaan "Krasukha" saka wilayah "Khmeimim" marang radar basis lemah Israel ora liya mung gosip sing durung dikonfirmasi.
97 komentar
Iklan

Langganan saluran Telegram kita, informasi tambahan kanthi rutin babagan operasi khusus ing Ukraina, akeh informasi, video, sing ora ana ing situs kasebut: https://t.me/topwar_official

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. _Ugene_
    _Ugene_ 24 Mei 2019 13:09
    + 13
    kabeh crita iki babagan omnipotence saka perang elektronik wis kesel, ing kasus iki, iku ketok sing ora realistis kanggo macet radar Israel ing kabeh Libanon.
    1. ora pati
      ora pati 24 Mei 2019 13:41
      +5
      Hooray kanggo penulis - dheweke nyebar gosip kanthi sampurna. basa
      1. NEXUS
        NEXUS 24 Mei 2019 13:58
        +5
        Kutipan saka: bessmertniy
        Hooray kanggo penulis - dheweke nyebar gosip kanthi sampurna. basa

        Nanging ora ana sing nulis ... ana dongeng saka kategori obrolan ing lawang mlebu kanthi wiji.
    2. SETSET
      SETSET 24 Mei 2019 13:50
      -9
      Asumsi sing ora kabukten babagan kekuwatan perang elektronik! Kemungkinan nyuda radar modern cilik banget.
      1. Lokal
        Lokal 24 Mei 2019 13:59
        + 16
        Utamane radar Yahudi.
        Bener?
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Durman_54
          Durman_54 25 Mei 2019 06:13
          -6
          Bener. Paling ora, teknologi Rusia sing terus-terusan dirusak, sanajan ing tangan Arab, lan dudu Yahudi.
          1. Lokal
            Lokal 25 Mei 2019 10:14
            +2
            Apa iki menehi alesan, minangka wong sing cukup, kanthi tegas ngumumake keunggulan total teknologi Yahudi tinimbang Rusia?
          2. Philby
            Philby 25 Mei 2019 15:09
            +2
            "terus-terusan"? sampeyan duwe memori sing selektif banget. uga, f35 tabrakan karo manuk ing langit Suriah, lan iki ora kelakon, nanging f16 resmi dikenali minangka dijupuk mudhun. Dadi kanthi "terus-terusan" sampeyan mesthi bungah.
    3. VitaVKO
      VitaVKO 24 Mei 2019 13:50
      +3
      minangka asil nggunakake sistem perang elektronik Rusia, Israel "ora bisa entuk informasi obyektif babagan lokasi sistem pertahanan udara"
      Pernyataan kasebut pancen omong kosong. Sistem perang elektronik lan pertahanan udara, ing prinsip, ora bisa mlaku kanthi frekuensi sing padha yen tugas kasebut ora nyedhiyakake sistem pertahanan udara kasebut. Ing kabeh kasus liyane, kompleks RTR bakal ndeteksi minangka obyek sing beda.
    4. Vlad.dening
      Vlad.dening 24 Mei 2019 14:54
      +7
      Iki wong Rusia !! Dadi akeh adonan sing dikubur ing wesi sing ora ana gunane ... Apa iku Amerika ing Vietnam. Padha digunakake jamming kanggo kebekan, padha nggawe masalah kanggo Soviets lan cart cilik! Nanging banjur ana "jelek", campur tangan Amerika.
      Wong Rusia ora bisa nglakoni!
      Sepeda kabeh! Kaya ing seri pisanan saka nyata, isih Soviet Elusive - "Omong kosong ..."
      opo ora???
    5. FreamiL
      FreamiL 24 Mei 2019 16:31
      0
      Kutipan saka _Ugene_
      kabeh crita iki babagan omnipotence saka perang elektronik wis kesel, ing kasus iki, iku ketok sing ora realistis kanggo macet radar Israel ing kabeh Libanon.

      Aku iku salah siji palsu utawa. yen diuripake, banjur kanggo wektu cendhak banget. lan pitakonan ora kemungkinan teknis "kanggo ngganggu operasi radar adhedhasar lemah, nanging kasunyatan manawa inklusi jangka panjang ndadekake bisa sinau tumindak perang elektronik, adaptasi lan ngembangake sistem perlindungan, tumindak perang elektronik kudu ditindakake. dadi kejutan
      1. Anders
        Anders 24 Mei 2019 18:10
        +1
        Aku iku salah siji palsu utawa.

        Aku iki palsu mesthi. Aku maca nang endi wae yen nalika Amerika miwiti Desert Storm ing 91 lan nguripake jammers sing, malah ing republik Transcaucasian, banjur TV lan radio padha Cut ... Iku cetha, mesthi, sing TV sipil lan radio adoh saka radar. , nanging isih, yen Khmeimim wis nguripake peralatan perang elektronik, banjur kabeh bandara ing Libanon bakal remuk unambiguously. Lan ing kana, miturut lolongan sing mundhak, ing media "demokratis", kasunyatan inklusi bakal direkam kanthi jelas.
        1. OJO
          OJO 24 Mei 2019 23:16
          +4
          omong kosong. Ora ana sing kaya ngono. Nalika iku aku njabat ing markas ZakVO (dudu sersan). Nanging panyebaran kabeh unit Yusovsky lan sekutu kanthi kemampuan unit intelijen radio Republik Uzbekistan, uga nglacak target udara kanthi pertahanan udara RTV - iki ditindakake saben menit. Kahanan ing kana wis kendhali.
    6. Jaran, wong lan nyawa
      Jaran, wong lan nyawa 24 Mei 2019 16:44
      0
      Jawabane kaya saka film misuwur "Men in Black 2"

    7. Maz
      Maz 25 Mei 2019 10:38
      +1
      Banjur sapa sing entuk manfaat saka hype media babagan perang elektronik ing Latakia? Libanon ora Care babagan perang elektronik kita, kanggo Suriah iku apik, padhang langgeng, Turki umume meneng lan ora duwe apa-apa marang, kabeh liyane kanggo Siprus. . . Lan mung ana siji negara sing bisa diganggu dening kompleks perang elektronik ing meh kabeh Suriah lan Libanon. Negara paling tentrem ing Timur Tengah sawise AS lan NATO. Lan kenapa kita nyetak ulang?
    8. Yusuf
      Yusuf 26 Mei 2019 07:33
      +1
      Perang elektronik pancen bisa nyuda radar.
      Direktur Umum NPSh Gradient ngomongake prinsip sing prasaja ing kasus gangguan gangguan - intensitas interferensi kudu ngluwihi intensitas sinyal sing migunani kanthi 30 dB.
      Lan radar bisa dipateni.
      Paling sampeyan ngirit energi.
      Nanging kepiye carane kompleks perang elektronik adhedhasar lemah bisa macet radar adhedhasar lemah?
      Lan liyane 300 km
      Lan Siria lan Israel dipisahake dening Dataran Tinggi Golan
      Ing sawetara sing menarik kanggo jamming, radiasi nyebar ing garis lurus.
      Endi lengkungan bumi?
      Sanajan ora ana Pagunungan Golan
      Iki minangka versi sing ditulis dening wong sing ora ngerti apa-apa ing wilayah iki.
      Rubella, kaya aku ngerti, kudu cukup efektif marang peralatan pengintaian radar udhara.
      Nanging ora radar adhedhasar lemah.
      Lan mung anggere bakal efektif nganti rudal ngarep diluncurake liwat radiasi, sing bakal numpes Krasukha utawa meksa kru mateni kompleks kasebut.
      Lan perang elektronik cukup efektif.
      Lan perang udara modern tanpa perang elektronik ora ditindakake.
      Ing kahanan tartamtu, ora radar utawa pluru, prinsip panuntun dhumateng kang adhedhasar emisi radio, ora bisa.
      Iki dikonfirmasi kanthi lengkap invasi Rusia ing Georgia.
      Kajaba rong kasus, komplek lemah Georgia pancen ora bisa
      Lan saliyane kasus kasebut, kerugian penerbangan Rusia amarga nggunakake MANPADS
      1. Booth jahat
        Booth jahat 26 Mei 2019 08:00
        0
        banjur wow. Dhuwur Golan kurang lan ora bisa nutupi dhuwure Israel lan bisa nguwasani Siria. ing cara lawas, iku kaya iki - 7 rollers ing suspension armata sawetara lan 6 ing suspensi T72 akeh.
        1. Yusuf
          Yusuf 26 Mei 2019 12:07
          0
          Aku ora ngerti apa rollers tank apa karo, nanging radar radiation propagates ing garis lurus.
          Lan ora ana sistem perang elektronik adhedhasar lemah, ing asas, bisa nyuda radar adhedhasar lemah
          1. Booth jahat
            Booth jahat 26 Mei 2019 12:11
            0
            Kelangan! nanging wong-wong mau ora ngerti. Mbokmenawa amarga lengkungan bumi, telusuran radar baterei counter ora mungkin? Pasang antena ing menara? ing gunung 1 km dhuwur? ora ono!!!! Gunakake data saka pesawat? utawa bisa uga bodho nyebar rot karo sinar sing .... ora! kene paman nglarang.
            1. Yusuf
              Yusuf 26 Mei 2019 17:00
              0
              Sijine ing pesawat
              Utawa Rusia ing helikopter Mi 8
              Lan ora diarani Krasuha maneh, nanging kanthi cara sing beda
              Krasukha ora bisa macet radar adhedhasar lemah.
              Mung pesawat
              1. Booth jahat
                Booth jahat 26 Mei 2019 17:16
                0
                iku, sinyal saka JPS ing frekuensi padha menyang sinyal saka satelit ing frekuensi padha lan ora ngganggu? padha, loro jet banyu intersecting ora intersect. ora ngerti .... nyatane, nalika spasi lan frekuensi pas, sinyal tabrakan, pindhah liyane 100-20 km menyang target luwih saka sapisan mencet kebetulan, banjur nggambarake lan weakening ing jangkoan lan nuthuk maneh kaping pirang-pirang. saka buyar .... yen ora poros motor elektromagnetik ora muter))))
                1. Yusuf
                  Yusuf 26 Mei 2019 19:31
                  0
                  Aku uga seneng pesawat lepas landas vertikal ulat
                  Ing sangandhaping kali
                  Спасибо
                  1. Booth jahat
                    Booth jahat 27 Mei 2019 01:56
                    0
                    Inggih, kene maneh aku rampung karo diagnosa tinimbang trolobot mbayar. eh(
                    1. Yusuf
                      Yusuf 27 Mei 2019 10:26
                      0
                      Apa sinyal jps?
                      Dheweke duwe frekuensi siji, biasane ora pas karo jangkauan radar.
                      Lan, sak ngertiku, dudu Krasukha sing macet ing JPS, nanging stasiun liya sing diarani Resident.
                      Sampeyan uga cukup bisa kanggo bisu
                    2. wilayah58
                      wilayah58 27 Mei 2019 10:35
                      0
                      Kutipan: Evil Booth
                      Lha piye

                      Sampeyan dijawab kanthi gaya sampeyan kanthi analogi sing padha. Yen, ing mratelakake panemume, sinyal GPS ditondoi mung dening frekuensi, lan malah
                      Kutipan: Evil Booth
                      padha, loro jet banyu intersecting ora intersect. ora ngerti....
                      , iku malah
                      Kutipan saka Joseph
                      pesawat lepas landas vertikal ulat
                      , lan sing katon luwih logis. ya
                      1. Yusuf
                        Yusuf 27 Mei 2019 13:00
                        0
                        Ora mung ditondoi kanthi frekuensi, nanging uga kanthi frekuensi, sing biasane ora cocog karo jangkauan radar.
  2. Paranoid50
    Paranoid50 24 Mei 2019 13:11
    +7
    Iku smacks saka anti-Semitism. ya
    1. Krasnodar
      Krasnodar 24 Mei 2019 13:56
      +1
      Apik banget chutzpah - carane cute (c)
    2. Lokal
      Lokal 24 Mei 2019 14:01
      + 10
      Ragu malah ing wangun gosip ing daya akeh banget saka Israel liwat savages Russian?
      Iki tenan, terry anti-Semitism.
      Tambah intensitas Russophobia!
      1. TermiNakhTer
        TermiNakhTer 25 Mei 2019 10:08
        -2
        Dadi ya. Iku keterlaluan. Kepiye carane kompleks industri militer Israel bisa duwe gesheft cilik dhewe tanpa iklan sing kuat. Dadi dongeng babagan apa sing luwih apik tinimbang teknologi Yahudi lan wong-wong Yahudi sing ngoperasikake iku ora bisa, malah sacara teoritis, kita wis krungu kanggo taun 50. donya teknologi.
      2. Maz
        Maz 25 Mei 2019 10:45
        0
        Tuta nampa kabar yen wong-wong Indhiya mentas nyemplungake helikopter Toli pesawat Toli saka langit nganggo misil Israel. Lan sapa sing nyebarake? Apa nistha! Rudal Russophobic ora mbedakake pesawat India dhewe saka wong liya.
        1. Booth jahat
          Booth jahat 26 Mei 2019 08:02
          0
          ngakak aaaaaa =))
      3. Komentar wis dibusak.
    3. lopvlad
      lopvlad 24 Mei 2019 14:34
      +3
      Kutipan saka Paranoid50
      Iku smacks saka anti-Semitism. ya


      bab utama ora kanggo Russophobia, nanging supaya Israel padha sumelang ing bab anti-Semitism.
  3. lucul
    lucul 24 Mei 2019 13:26
    +1
    adoh banget.
    1. 5
      5 24 Mei 2019 13:35
      +8
      Kanthi collusion kuwi antarane pamaréntah Federasi Rusia lan Israel, apa jenis perang elektronik, malah ora bisa dadi obrolan. Yen ditrapake kanggo Israel, dheweke bakal langsung nutup langit Siria lan bakal rampung. Kolom kaping lima ing Federasi Rusia lagi kuwasa lan ora bakal ana apa-apa sajrone ngontrol Rusia ... Mulane B. Netanyahu kerep ngunjungi Kremlin ...
      1. Lokal
        Lokal 24 Mei 2019 14:02
        0
        Manual sampeyan wis macet ing untu.
      2. Omskgazmyas
        Omskgazmyas 26 Mei 2019 14:06
        +1
        Yen kolom kaping 5 kuwasa ing Rusia, mula kenapa Netanyahu terus-terusan dangle ing Rusia kaya telek ing bolongan es? Bisa menehi pesenan liwat telpon
        1. 5
          5 26 Mei 2019 14:27
          0
          Omskgazmyas ... Kita durung tekan titik iki (nyimpen pasuryan kanggo kesopanan), nanging dalane bener, pesenan bakal cepet liwat telpon, kanthi kemajuan kaya ngono ...
  4. Irit
    Irit 24 Mei 2019 13:32
    +5
    Ora ana kumelun tanpa geni - yen wong Israel wiwit ngalami masalah nggoleki, milih, lan nyerang target, mula kita utawa wong Siria kudu nggunakake sistem perang elektronik! Sampeyan bisa uga ora Krasukha, nanging nganti saiki iki kabeh guesswork.
    1. kn54
      kn54 24 Mei 2019 13:39
      +4
      Thrifty, aku setuju, ora kabeh lancar ing "kubah wesi". Nanging, retorika wis diganti - sadurunge Putin disalahake, saiki "Rubella" ...
      1. Irit
        Irit 24 Mei 2019 13:43
        +6
        khn54- dadi Putin pribadi ngatur Krasukha utawa sampeyan ora ngerti ??? hi
        1. Lokal
          Lokal 24 Mei 2019 14:04
          +3
          Ora bisa! Kabeh pejuang rezim ngerti yen oligarki wis nyolong kabeh lan ora ana apa-apa ing Suriah. Mung kartun.
    2. dermaga garing
      dermaga garing 24 Mei 2019 14:33
      -6
      Percaya marang wong Siria lan dheweke bakal langsung "buta" kita, lan banjur padha squeal: "dudu kita, padha nyetel kita!". Wong Siria ora bisa dipercaya karo apa wae sing luwih maju kanthi teknologi tinimbang slingshot.
  5. runoway
    runoway 24 Mei 2019 13:35
    +7
    Ya, "Krasukha" ora bakal mbantu ing kene, lantai Kremlin kudu dibutakan supaya S-300/400 ora nglirwakake pesawat Israel.
  6. nesu
    nesu 24 Mei 2019 13:44
    +2
    Apa dheweke kudu njupuk liwat Libanon, iku cukup kanggo sijine iku ing Libanon dhewe :) Liyane bab iku ora ana siji tenan perlu
  7. Saboteur Kholuy
    Saboteur Kholuy 24 Mei 2019 13:45
    -2
    Iku angel kanggo wuta Israel, Aku ngerti manawa bali ing 1983-1984 nalika loro sistem pertahanan udara kita dikiataken karo perang elektronik ora bisa nindakake apa-apa wicaksana, nanging padha inflicted ageng karusakan ing Suriah, utamané ing Lembah Bekea, padha kabeh karo. mung 2 utawa 3 pesawat Hokai AWACS sing dikontrol lan ndeleng kabeh gerakan, kabeh obrolan radio njupuk arah lan ngrungokake ...
    1. Kuzkin Batyanya
      Kuzkin Batyanya 24 Mei 2019 13:55
      +8
      Perang elektronik Rusia nggawe terobosan suwe sawise taun 80-an. Nalika Amerika anteng lan nyerah ing arah iki, kita terus. Akibaté, saiki Federasi Rusia minangka sing pertama ing donya ing perang elektronik, Amerika lan kabeh wong Israel nguntal bledug.
      1. VitaVKO
        VitaVKO 24 Mei 2019 14:18
        -1
        Quote: Kuzkin Batyanya
        Akibaté, saiki Federasi Rusia dadi sing pertama ing donya ing perang elektronik, Amerika lan kabeh jinis Israel ngulu bledug.

        Teori perang elektronik wis suwe ditindakake. Kesempurnaan sistem dijamin utamane kanthi kualitas lan kacepetan basis unsur. Lan ing kene Federasi Rusia adoh saka dadi pimpinan. Saiki Amerika Serikat wis ora kejawab inisiatif ing wilayah iki nganti 10 taun, nanging lag kasebut tanpa ningkatake teknologi domestik ing bidang mikroelektronik ora bakal tahan suwe.
        1. Vlad.dening
          Vlad.dening 24 Mei 2019 15:06
          +4
          kacepetan, iku mesthi kacepetan, iki penting banget.
          Nanging matematika, bakal luwih adhem.
          Kekuwatan interferensi bisa ditambahake,
          lan uga bisa dikurangi sawise diferensiasi frank saka sinus logaritma integral saka amba mundhut.
          Lan ana, sampeyan katon lan ... ana sinyal, lan ora ana sinyal.
          Ajaib!
          Kepiye - kanggo saben wahing Barat, Rusia bakal nanggapi kanthi bodho? Wah...
          1. Peter S
            Peter S 25 Mei 2019 22:25
            0
            Iku Gamelan ing kertas, nanging lali bab jurang! Ora ana perang elektronik ing kana! F-16 kanthi tenang mabur ing antarane gunung Libanon, lan ora ana sing weruh. Padha metu kanggo geni langsung ing optik, njupuk maneh - lan ing liya padha bali ing bayangan radio.
      2. Saboteur Kholuy
        Saboteur Kholuy 24 Mei 2019 14:23
        -2
        Aku ora bakal mbantah babagan perang elektronik Rusia saiki, nanging ing taun 80-an, USSR uga duwe sistem canggih lan S-200, sistem sing paling apik, wis ana S-300, nanging Israel kerja ing ngarep kurva, dheweke duwe kabeh elektronik lan avionik lan perang elektronik negarane dhewe-dhewe, malah ora ngandelake Amerika Serikat babagan elektronik lan avionik, dheweke ngiseni pesawat AS dhewe-dhewe. Aku mikir gambar kasebut padha saiki. wis sinau kabeh sistem radar kita, agen-agen kasebut tuku kabeh lan bakal tuku kabeh saka Yunani babagan S-300 lan saka Turki babagan S-400, supaya Angkatan Udara IDF mikir babagan iki sing paling kuat ing donya.
        1. Peter S
          Peter S 25 Mei 2019 22:26
          0
          Aja pipis. Firmware karo istilah Ibrani durung "isi karo kabeh dhewe."
      3. Vitaly Gusti
        Vitaly Gusti 24 Mei 2019 14:33
        +2
        Quote: Kuzkin Batyanya
        Akibaté, saiki Federasi Rusia minangka sing pisanan ing donya

        Lan topi sing paling gedhe lan luwih gedhe tinimbang wong liya.
  8. amatir
    amatir 24 Mei 2019 13:57
    +2
    "Elinga Warrior Forever: Talker minangka anugerah kanggo mungsuh!"
  9. Livonetc
    Livonetc 24 Mei 2019 14:07
    +4
    Dikandhakake yen radar Israel ora bisa ndeteksi posisi pertahanan udara Siria, meksa kru Siria nyerang "balon umpan".

    Aku ora ngerti apa-apa saka proposal iki.
    Mungkin kesalahan terjemahan?
    Kepiye carane radar Israel ora bisa ndeteksi posisi pertahanan udara Siria meksa kru Siria nyerang "balon umpan"?
    Pungkasane mangertos. nglirik
    Tanpa ndeteksi sistem pertahanan udara Siria, Israel mung ngluncurake balon kanthi periodik kanggo micu pertahanan udara Siria?
  10. seregin-s1
    seregin-s1 24 Mei 2019 14:13
    +1
    Kanggo ngganggu stasiun radar Israel, ora perlu macet Libanon sing miskin. Radar lapangan udara sipil lan militer ing saindenging jagad beroperasi kanthi frekuensi sing padha.
    Radar peringatan awal, sing digunakake kanggo ngarahake pesawat tempur menyang wong liya. Radar S-300 ing katelu, papat lan kaping lima.
    Lan isih durung jelas kenapa Krasuha macet intelijen radio adhedhasar lemah, nanging dudu penerbangan. Apa bedane kanggo dheweke?
    1. askort154
      askort154 24 Mei 2019 14:44
      +1
      "Krasukha - 4", nganti 300 km. ndeteksi lan nyuda lemah lan udhara
      Radar musuh, uga AWACS lan satelit (Saka sumber terbuka). ya
    2. mva
      mva 24 Mei 2019 16:47
      +1
      Gedhe, penerbangan macet amarga padha nggantung ing ndhuwur cakrawala, nanging ora bisa ndharat ing lemah (Bumi iku bunder). Utawa wis direvisi Prokopenko lan dadi earther warata?
  11. Marat79
    Marat79 24 Mei 2019 14:14
    0
    Adoh banget. sampeyan butuh kekuwatan bom termonuklir kanggo menehi gangguan kasebut. Utawa duwe teknologi ngarahake radiasi elektromagnetik arah supaya nduweni sifat koheren. sing. iku kudu ateges "laser radio", lan malah bend liwat cakrawala .... lan iki nglawan teknologi reb. banjur kudu diselehake ing pesawat Il-jinis lan disinari karo radar Yahudi saka dhuwur saka ewu meter karo geni langsung.
    Aku bisa uga salah nanging iki pendapatku
    1. Vlad.dening
      Vlad.dening 24 Mei 2019 15:13
      +6
      Kenapa??? sinyal radar pengintaian dibayangke ing kasus kurang kuat saka sinyal cemlorot dening jammer saka obyek dijamin. Yen mung amarga sinyal radar lelungan kaping pindho adoh.
      Kajaba iku, daya jamming saka sinyal karo daya murni punika abad pungkasan. Saiki intelijen radio dilawan kanthi cara sing rada beda.
      Apa sampeyan ngelingi yen kapten Amerika bubar nemokake kapal "ing darat" ing Segara Ireng? Iki mung siji, lan adoh saka versi paling endah saka perang elektronik.
    2. Peter S
      Peter S 25 Mei 2019 22:28
      0
      Ya, sanajan liwat pagunungan "peluru"
    3. Booth jahat
      Booth jahat 26 Mei 2019 08:07
      0
      adoh))) daya radar pesawat sawetara kW lan nganti 10 kW saka awax kekuatan interferensi yen ora mabuk ing strictly 1 dawa gelombang, nalika tunguska menet 150 kW saka monopulse lan iki short-range. pertahanan udara. rangers saka jinis 36d6 press impulses ing 1,5 megawatts ing wektu sing padha nyoba kanggo nyuda sinyal iki dening pengamatan pasif. maneh, sawetara mesin digunakake saka sisih beda kanggo kabeh limo rencana angel. daya ora masalah ing kabeh. 1 MGV cukup bisa ditindakake saka menara supaya bisa ngliwati ewonan kilometer paling sethithik 20 ewu kilometer lan ditampa dening panrima sensitivitas banget. sing bener kanggo ngetung sinyal nalika adoh banget gampang ... yen cedhak ora nyata.
      1. wilayah58
        wilayah58 27 Mei 2019 10:48
        +1
        Kutipan: Evil Booth
        bebarengan nyoba kanggo nyuda sinyal iki dening pengamatan pasif

        Kertas, mesthine bakal tahan kabeh ... Internet uga ... Kayane sampeyan lagi kesusu lan mulane ora bisa nyatakake pikirane kanthi jelas ...
        1. Booth jahat
          Booth jahat 27 Mei 2019 13:06
          0
          golek koordinat lan rendhem fisik ora mikir? dadi sawise kabeh kertas bakal tahan))))))))))))))
  12. Bom
    Bom 24 Mei 2019 14:17
    +3
    Kamentrian Situasi Darurat lan Kementerian Luar Negeri ing Israel mateni geni, lan sampeyan lagi ngomong babagan Krasukha =)
  13. boss
    boss 24 Mei 2019 14:25
    0
    Aku wonder carane akeh biaya bakal cukup kanggo c125 lan c200 ing Suriah nalika bener nggunakake balon?
    Lan apa biaya roket saka sistem iki, ora kanggo sebutno s300? Lan biaya pangiriman lan operasi kendaraan pangiriman?
    Apa babagan biaya balon?
    kaya iki
    plus, alam Intelligence
    lan Siria bakal ngendhokke , padha bakal njaluk sawetara bom cukur newfangled, iso dibandhingke ing kacepetan kanggo bal iki.
  14. tukang baja
    tukang baja 24 Mei 2019 14:33
    0
    Aku ora ngandel yen militer kita nindakake apa-apa lan ngrugekake Israel! Ora ana prajurit kaya ngono ing Suriah. Sanajan 10 IL nandhang sangsara. Iki uga ditrapake kanggo Turki.
  15. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    +4
    AVIAPRO isih sing gun palsu.
    1) "Berita" iki kanthi periodik "wong sing kelingan nganti suwe.
    2) Ukara "Materi kasebut nyatakake yen tambah akeh panggunaan pesawat pengintai elektronik dening Israel, uga kiriman balon saka Dataran Tinggi Golan" nuduhake yen sistem pengintaian elektronik berbasis darat Israel ora bisa digunakake kanthi bener ", ora ana apa-apa. siji ngerti carane kakehan pesawat IDF RER digunakake, digunakake lan bakal digunakake sadurungé, mengko, saiki lan luwih, lan ing sambungan karo apa persis.
    3) Krasukha. Rentang frekuensi operasi saka 8000 nganti 18000 MHz.
    Radius zona tutup nalika nyuda radar:
    pesawat serangan saka penerbangan taktis - 11 - 19 km,
    modul pengintaian lan serangan - 16 - 41 km,
    pesawat ruang angkasa - 15 - 25 km.
    Ora ana pirembagan babagan obyek terrestrial, obyek sing adoh, amarga panyebaran ombak saka kisaran iki ing zona visibilitas prima lan ing sawetara panggonan, mbok menawa, dening ombak sing dibayangke.
    Sampeyan bisa nggawe masalah liyane kanggo pertahanan udara Siria lan sistem kontrol lalu lintas udhara, uga kanggo pesawat sipil ing udhara.
    1. Andrey Andreev_4
      Andrey Andreev_4 24 Mei 2019 14:56
      +3
      Aku uga ora ngerti kabeh hype. Nah, kepiye carane sampeyan bisa mbingungake balon decoy karo bom tempur? Balon minangka target statis, kacepetan kurang kanthi doppler cilik, gampang banget dipilih saka pesawat kanthi intelijen elektronik.
    2. mva
      mva 24 Mei 2019 16:52
      +1
      Nanging, ora ana ombak sing dibayangke saka ionosfer ing frekuensi kasebut, kabeh dadi menyang papan. Endi refleksi saka? Aku kesel maca omong kosong iki (aku ngomong babagan penulis artikel, lan sampeyan pancen bener).
  16. KENTUT TUA
    KENTUT TUA 24 Mei 2019 14:57
    +7
    A bike ora mancal (wong Yahudi saiki wis mbantah kabeh), nanging padha ngomong "ora ana kumelun tanpa geni .."
    Israèl rada wedi, malah mabur cedhak tapel wates Siria.. Lha piye aku kelingan.. Lan saiki malah luwih-luwih ngenteni gol sing nyata ing Suriah.. Sugeng tanggap warsa lan tatag!!!! hi EW mbantu sampeyan..
    1. valeryb
      valeryb 24 Mei 2019 17:49
      -4
      Quote: STARPER
      Lan saiki, kabeh liyane, lagi nunggu gol nyata ing Suriah .. Good luck kanggo sampeyan Siria lan toleransi !!!! EW mbantu sampeyan..
      Kremlin Moskow kanthi cepet. Ngirim barel rubella Siria. Ayo nutup wilayah udara Israel. Laporan sawise rampung.
  17. Bodypuncher
    Bodypuncher 24 Mei 2019 15:00
    +1
    Iku pancene mokal kanggo petungan pertahanan udhara mbedakake antarane balon lan pesawat ing layar radar, nanging kacepetan ora iso dibandhingke? Kepiye carane iki bisa ditindakake?
    1. Peter S
      Peter S 25 Mei 2019 22:30
      0
      ora bisa. Dheweke mung ora weruh balon ing indikator, kaya mega utawa rakit ing banyu.
  18. Jaran, wong lan nyawa
    Jaran, wong lan nyawa 24 Mei 2019 15:36
    0
    Apa ora saka Damaskus?
  19. mva
    mva 24 Mei 2019 16:49
    +1
    Aku mung ditiup dening penulis kaya iki. Ya, apa Prokopenko nulis kabeh wong minangka bumi datar? Kanggo dhuwur apa Krasukha kudu diunggahake supaya bisa tekan radar adhedhasar lemah nganti 300 km, apa sampeyan nyoba ngetung?
    1. Peter S
      Peter S 25 Mei 2019 22:31
      0
      Ora kalebu terrain ing 12000 meter. Ing kasunyatan - 450-500 km.
  20. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    -1
    Kutipan saka mva
    Nanging, ora ana ombak sing dibayangke saka ionosfer ing frekuensi kasebut, kabeh dadi menyang papan. Endi refleksi saka? Aku kesel maca omong kosong iki (aku ngomong babagan penulis artikel, lan sampeyan pancen bener).

    ***
    Maksudku, pisanan, refleksi saka obyek lokal: bangunan, relief. sing, dening hukum acak, bisa kontribusi kanggo panyebaran liwat long jarak; kapindho, cara komunikasi liwat-the-horizon karo frekuensi saka 1..2 MHz.
    1. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
      -1
      kapindho, cara komunikasi liwat-the-horizon kanthi frekuensi 2..350 MHz mung pas karo frekuensi Krasukha-8400, sing ora ngilangi panyebaran troposfer saka sinyal Krasukha-4. Rentang frekuensi operasi saka 4 kanggo 8000 MHz lan impact ing sawetara piranti RE. Nanging acara kasebut acak.
      Napa klompok Angkatan Bersenjata RF kudu ngganggu IDF yen lagi sesambungan? Supaya sampeyan bisa duwe masalah kanggo dhewe, ing perang elektronik padha, IDF kuwat banget.
      1. mva
        mva 27 Mei 2019 08:01
        +1
        Ora mung acak nanging
        Kutipan: Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
        kapindho, cara komunikasi liwat-the-horizon kanthi frekuensi 2..350 MHz mung pas karo frekuensi Krasukha-8400, sing ora ngilangi panyebaran troposfer saka sinyal Krasukha-4. Rentang frekuensi operasi saka 4 kanggo 8000 MHz lan impact ing sawetara piranti RE. Nanging acara kasebut acak.
        Napa klompok Angkatan Bersenjata RF kudu ngganggu IDF yen lagi sesambungan? Supaya sampeyan bisa duwe masalah kanggo dhewe, ing perang elektronik padha, IDF kuwat banget.

        Ora mung acak, nanging sing paling langka, ing setahun bisa uga ora ana kasus sing cocog. Kanggo nggawe mesin sing bisa digunakake ing njaba cakrawala nganti pirang-pirang jam setaun, ora ana gunane.
  21. KENTUT TUA
    KENTUT TUA 24 Mei 2019 18:05
    +1
    Dideleng saka kasenengan (dadak) saka anggota forum (ora ana gendera, nanging aku ngerti lan mambu), Israel jelas prihatin lan nyoba golek kode akses menyang Krasukha. nangis wassat
    1. Shahno
      Shahno 24 Mei 2019 18:13
      +1
      Kabeh wis diklarifikasi ... Kita mung guyon. Ora perlu njupuk kabeh sing cedhak karo ati.
      1. KENTUT TUA
        KENTUT TUA 24 Mei 2019 19:21
        0
        Kutipan saka Shahno
        Kabeh wis diklarifikasi ... Kita mung guyon. Ora perlu njupuk kabeh sing cedhak karo ati.

        Aku nyoba Paul.. nglirik (Aku janji bakal wicaksana) hi
  22. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    -1
    Pitakonan liyane ana ing kisaran LW utawa HF. Ing taun 1982, aku mimpin klompok sawetara VPU AS kanggo sawetara penerbangan menyang udara. Artsyz (vtap kaping 37 saka vtad pengawal 6 kita adhedhasar ing kana), ing ngendi unit VTA Angkatan Udara teka kanthi pesawat, lan dheweke (vtad) masang peluncur udhara, saliyane udhara. Artsyz teka saka PDP Bolgrad.
    Kabeh klompok VTA-VDV iki nuduhake kekuwatan lan kesiapan kanggo campur tangan ing konflik 1982 antarane Israel lan Suriah. Dadi, ora ana komunikasi radio HF sing stabil kanggo dina pisanan, banjur ana kasepen lengkap ing udhara sajrone rong dina, umume, ora ana komunikasi radio HF. ora kanggo sebutno telpon-tlg ZAS. Mung sambungan kabel saka US 37 vtap, kang kabeh US VPUs disambungake, lan stasiun komunikasi satelit Kristall disimpen kita. Banjur, dumadakan ana sambungan ing HF. Mengko, Jenderal Klepikov, NVS VTA, ngandhani yen sawetara peralatan perang elektronik NATO utawa Israel digunakake kanggo macet band HF.
    1. Booth jahat
      Booth jahat 26 Mei 2019 08:09
      0
      kabeh ana mung ngelawan.
  23. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    0
    Quote: STARPER
    A bike ora mancal (wong Yahudi saiki wis mbantah kabeh), nanging padha ngomong "ora ana kumelun tanpa geni .."
    Israèl rada wedi, malah mabur cedhak tapel wates Siria.. Lha piye aku kelingan.. Lan saiki malah luwih-luwih ngenteni gol sing nyata ing Suriah.. Sugeng tanggap warsa lan tatag!!!! hi EW mbantu sampeyan..

    ***
    Ya, lan kabeh gunner wedi nggawa cangkang kanthi manual menyang target, mula, dheweke njupuk saka kadohan, pengecut jahat ...
    Ya, lan kabeh Pasukan Rudal Strategis wedi nggawa hulu ledak kanthi senjata nuklir kanthi manual menyang target, mula, dheweke njupuk saka kadohan, pengecut jahat ...
    Ya, nanging senapan bermotor wedi nyerang mungsuh kanthi manual kanthi bokong, mula, dheweke njupuk saka kadohan, pengecut jahat ...
    lan liya-liyane.
    Pernyataan sampeyan saka seri iki.
  24. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    0
    Quote: Bodypuncher
    Iku pancene mokal kanggo petungan pertahanan udhara mbedakake antarane balon lan pesawat ing layar radar, nanging kacepetan ora iso dibandhingke? Kepiye carane iki bisa ditindakake?

    ***
    Awak pertahanan udara Siria ora bisa mbedakake apa wae: pejuang saka pesawat pengintai, balon saka pejuang, lan rudal pertahanan udara dhewe saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur!

    Aku ngelingake lelucon lawas:
    konflik Arab-Israel. parit.
    Saka parit Israel nangis:
    - Ahmad!
    Prajurit metu saka parit Arab:
    - Aku!
    Tembakan keprungu saka trench Israel, prajurit Arab tiba.
    Sawetara menit mengko, tangisan liyane teka saka parit Israel:
    - Mahmoud!
    Prajurit metu saka parit Arab:
    - Aku!
    Tembakan keprungu saka trench Israel, Mahmoud tiba.
    Sawetara menit liwati. Keprungu swara saka parit Arab:
    - Abram!
    Saka parit Israel, wangsulan:
    - Sapa sing nelpon Abram?!
    Prajurit metu saka parit Arab:
    - Aku!
    Tembakan keprungu saka parit Israel...
    1. Lokal
      Lokal 25 Mei 2019 10:12
      -1
      Hitler mesem tipis ing neraka.
  25. lawas26
    lawas26 24 Mei 2019 19:01
    +3
    Kutipan saka Freami
    Kutipan saka _Ugene_
    kabeh crita iki babagan omnipotence saka perang elektronik wis kesel, ing kasus iki, iku ketok sing ora realistis kanggo macet radar Israel ing kabeh Libanon.

    Aku iku salah siji palsu utawa. yen diuripake, banjur kanggo wektu cendhak banget. lan pitakonan ora kemungkinan teknis "kanggo ngganggu operasi radar adhedhasar lemah, nanging kasunyatan manawa inklusi jangka panjang ndadekake bisa sinau tumindak perang elektronik, adaptasi lan ngembangake sistem perlindungan, tumindak perang elektronik kudu ditindakake. dadi kejutan


    Yen radius maksimum ana 300 km, banjur kabeh radar ing Libanon bakal "lay down", nanging aku ora mung ana. Sak elingku, "Krasukha" nggawe "kubah gangguan" (bener yen salah). Lan iki tegese ora mung ing sisih lor Israel bakal tiba ing kubah iki, nanging rampung Libanon, meh rampung Siprus, plus sisih kidul Turki ... Kang banget, banget dipercaya.

    Kutipan saka mva
    Aku mung ditiup dening penulis kaya iki. Ya, apa Prokopenko nulis kabeh wong minangka bumi datar? Kanggo dhuwur apa Krasukha kudu diunggahake supaya bisa tekan radar adhedhasar lemah nganti 300 km, apa sampeyan nyoba ngetung?

    Meh 5,5 kilometer
  26. rruvim
    rruvim 24 Mei 2019 20:17
    0
    "Krasukha" modifikasi iki (diowahi) 1RL22. Dheweke pisanan muncul ing lapangan latihan Sary-Shagan ing taun 1986. Nazh simpul "EW" disebut dheweke "cheburashka". Dheweke kerja ing jarak 60 km ing radar pesawat (tugas langsung). Ing baris saka ngarsane ing radar lan SNR 75 lan 125 Komplek (14-17 km tengen steppe). Mungkin yen sampeyan ngangkat dheweke munggah gunung, dheweke bakal bisa tekan 300 km? ora ngerti. Nanging "emitor" ora mudhun.
    1. Peter S
      Peter S 25 Mei 2019 22:35
      0
      ing 88 padha makarya ing tanpa masalah.
  27. Simon
    Simon 25 Mei 2019 07:21
    0
    Quote: Saboteur Kholuy
    Iku angel kanggo wuta Israel, Aku ngerti manawa bali ing 1983-1984 nalika loro sistem pertahanan udara kita dikiataken karo perang elektronik ora bisa nindakake apa-apa wicaksana, nanging padha inflicted ageng karusakan ing Suriah, utamané ing Lembah Bekea, padha kabeh karo. mung 2 utawa 3 pesawat Hokai AWACS sing dikontrol lan ndeleng kabeh gerakan, kabeh obrolan radio njupuk arah lan ngrungokake ...

    Inggih, sampeyan lan uga rampung! Dibandhingake taun 80-an lan saiki. Rusia wis suwe maju dibandhingake karo Israel lan Amerika. Utawa Mungkin kita ngalami soko malah luwih serius, kang kita ora ngerti, awit iku bisa dadi rahasia. Nyuwun
    1. Peter S
      Peter S 25 Mei 2019 22:36
      0
      ya wis! Persis! Lan fisika beda, lan Einstein dibantah ...
  28. TermiNakhTer
    TermiNakhTer 25 Mei 2019 10:01
    0
    Lan pendapat Libanon, sapa sing kasengsem? Maneh, kabeh bisa disebabake dening badai magnetik, fase rembulan, lsp.
  29. Riwas
    Riwas 26 Mei 2019 08:31
    +1
    Gegayutan karo panyebaran radar basis lemah: radar kanggo ndeteksi cangkang, pengintaian, perang elektronik, lan liya-liyane, disaranake nggunakake rudal anti-radar permukaan-ke-lemah.
  30. Profesor
    Profesor 26 Mei 2019 09:48
    +2
    Adhedhasar iki, bisa dianggep yen pratelan babagan panggunaan "Krasukha" saka wilayah "Khmeimim" marang radar basis lemah Israel ora liya mung gosip sing durung dikonfirmasi.

    maneh Buletin Mordovia Nziv? Apa sing arep dirembug?
  31. Letnan Kolonel Angkatan Udara USSR ing cadangan
    0
    Kutipan saka Lokal
    Keluhan

    Hitler ora bisa mesem: rahangé wis dibusak kanggo identifikasi.
  32. Komentar wis dibusak.